Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ

            Στην ίδια ιστορία είμαι κι εγώ. Με αυτήν ασχολούμαι πηγαίνοντας πίσω πιο σοβαρά θέματα που μαζεύονται στο μυαλό μου και στο ταχυδρομείο μου. Τι πολιτικά, τι κοινωνικά, τι το ταμείο της αλληλεγγύης των ποδοσφαιριστών , τι οι αναδιαρθρώσεις των κατηγορίων ( που θα ρίχνανε τον χρόνο αναμονής μας ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ), τι οι επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων με αποκορύφωμα το " Σκάστε " της οργάνωσης που έχει μνήμη ελέφαντα ( και την ίδια οξυδέρκεια θα πρόσθετα ) και θα μιλήσει μετά το πέρας του τουρνουά. " Η μεγαλύτερη οργάνωση της ΑΕΚ " κατά την παρουσίαση, που αριθμεί περί τα 2000 μέλη κι ενώ τα υπόλοιπα διαρκείας είναι γύρω στα 6000. Κλάσανε μέντες όλοι.
             Κι ειδικά ο Δημητρέλος από την επιτροπή κατάληψης των Σπάτων. Και γι' αυτό, ενώ έχει δώσει την γραπτή παραίτηση του στους μπούρδες που έχουν καταπατήσει ξένο χώρο αλλά ο Νοτιάς είναι και γαμώ τα μεγέθη, πρόκειται την Δευτέρα να ξαναμείνει ολίγες ημέρες ακόμα στην καρέκλα. Την ώρα που ο παραιτηθείς πρόεδρος της ερασιτεχνικής, ήταν με κάποια στοιχειώδη κάθαρση αλλά τα υπόλοιπα στελέχη πάνε για λύση πρωτοδικείου. Γιατί; Μα παγώνουν τα χρέη, κι ο κόσμος ξανακαλείται για σωτηρία μέσω οβολού ενώ οι υπεύθυνοι κερδίζουν κι άλλο χρόνο. ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΗΡΕ 5 ΜΗΝΕΣ. ΚΑΙ;
             Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι εδώ το θέμα μου. Ούτε βέβαια και στις μαλακίες που γίνονται στα αποδυτήρια, αλλά και ούτε σε βαρύγδουπες καταγραφές, τύπου : " ...αν υπήρχε ένας σοβαρός πρόεδρος, όλοι θα ήταν κοτάρες..." ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ παλιότερα ( δεν πιάνω άλλες ομάδες ) ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, αλλά κι όσους έχουν παρακολουθήσει τα αποδυτήρια της Ρεάλ πρόσφατα. Εκτός κι αν ο Μουρίνιο ή η διοίκηση της Μαδρίτης, είναι σαν την σημερινή ΑΕΚ.
              Το θέμα μου είναι το παιχνίδι με την αλογοτροφή, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ. Όποιος ενδιαφέρεται ακόμα για σωτηρία, καλό θα ήταν να έχει τα κουμάντα του στα Χανιά. Εδώ είναι μια άλλη ιστορία, που έχει και μπόλικη προπαγάνδα αλλά μπολονιέζ.
               " Βρήκε τα λεφτά ο Αλαφούζος. " Και η άδεια είναι διαδικαστικό θέμα. Και ο Φάμπρι μιλάει για τον τελικό της ζωής του και τα κοντοβράκικα είναι έτοιμα να καταπιούν χασέδες. ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Τίποτα δεν βρήκε ο Αλαφούζος, πέραν της ενόχλησης του Βγενόπουλου. Τίποτα δεν υπάρχει απέναντι παρά μόνο επικοινωνιακός πόλεμος. Ούτε σέντερ φορ υπάρχει, ούτε καν ο Σώ στο κέντρο. Μιλάμε για την απόλυτη γύμνια.
               Κι αν εξαιρέσω όλους αυτούς τους παλαβούς, που δεν ξέρουν την κανονική ροή της μπάλας και που δεν δέχονται ποτέ οτι η ΑΕΚ χάνει κανονικά, οι νορμάλ παρατηρητές παίζουν το παιχνίδι στο διπλό. Αυτό λέει η λογική. Με τον αποπροσανατολισμό που αντικατοπτρίζεται κύρια στον τύπο που αμισθί το παίζει έφορας κι έχει μια ψιλοδιαφωνία ( θεμιτό )  με τον Μητρόπουλο που είναι ο αναμορφωτής του χάους. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΑΥΤΟΥΝΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.
             Όμως κι εγώ παλαβός είμαι με την φανέλλα που κουβαλάει τις αναμνήσεις μου από τις διηγήσεις της προσφύγισσας γιαγιάς μου αλλά κι αυτήν την φανέλλα που κατώρθωσε κι άλλαξε ομάδα στον πατέρα μου ( οι παλιοί στον χώρο θυμούνται οτι ήταν Παοκτζής ). Κι αυτό το χρώμα, που αντικατοπτρίζει μίσος ( αγωνιστικά μιλάω ), για την ομάδα με την οποία μεγάλωσα σαν αντίπαλος. ΤΟΝ ΦΤΕΡΩΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΗ, ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΖ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ, λόγω υψηλής προστασίας, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΥΣΙΑ. ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΛΕΦΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.
          Κόντρα λοιπόν στις πληροφορίες της πιάτσας, θέλω ακόμα το όνειρο. ΝΑ ΣΩΘΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, για όσους βλέπουν ακόμα κινδύνους. ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ, για όσους ακόμα ξέρουν να είναι ανατροπείς της ιστορίας. Και να μην κλαίνε για τον Λίνεν ή την ανύπαρκτη μετοχική σύνθεση ή την επαγγελματική τους απόλυση λόγω ΄τρόϊκας και μπόλικη συζήτηση για την ΠΟΤΑΝΑ την κοινωνία στα καφενεία. Ξέρετε τι ήταν οι πρόσφυγες και πού βρέθηκαν; Ξέρετε πώς τους αντιμετώπισαν οι εδώ Βενιζελικοί και οι άλλοι οι βασιλικοί;  Ξέρετε, τι αρχίδια πήραν όλοι αυτοί από τους πρόσφυγες;
           Και μπαίνω τρομερά οπαδικά στο γήπεδο. Κόντρα στα πάντα. Ανατρέποντας τις πληροφορίες. Να δώσω τον αγώνα μου από την εξέδρα κι ας φανώ γραφικός. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Είμαι οπαδός για τις ώρες του αγώνα και πιστεύω οτι μπορώ να νικήσω. Μαζί με άλλους τριάντα χιλιάδες. Ακόμα και αλογοτροφές, που θα υποχρεωθούν λόγω συνθηκών να μας υποστηρίξουν.
            Οι χαμερπείς, γράφουν για τελικό με την Βέροια. Εντάξει. Μαθηματικά, έτσι πάει. Σαν το βρώμικο παιχνίδι τους, να είναι ιδιοκτήτες της ΑΕΚ και να πουλάνε αρθράκια στα αρρωστάκια, μπαίνοντας και τζάμπα στο γήπεδο. ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. Κι ένας να φάει μπουκέτα, άλλοι τόσοι θα βγουν, σαν  την " μεγαλύτερη οργάνωση της ΑΕΚ " που είναι νύχι στο ανθρώπινο σώμα.
                                   ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.
            Υγ1. Θα πήγαινα πολιτικά ως συνήθως για το ΣΚ, αλλά θα αφήσω το κείμενο μέχρι το ματς. Μπας κι εμψυχωθεί και κανάς άλλος καναπεδάτος.
             Υγ2. Ρε τι μπουρδέλο η δικαιοσύνη. Μέχρι και στο Αρκούδα να θες μετάφραση : " Ένας χρόνος αποκλεισμός αλλά με δίμηνη αναστολή " ΚΙ ΕΝΩ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ. Αυτό πάλι, πώς το ακούτε; Εσείς δεν θα διαγράφατε άμεσα τον παίκτη που σας πρόσβαλε; Ή μήπως το δώσαμε εμείς;
            Υγ3. Μας έχεις γαμήσει ρε φίλε με "...το ρόστερ που σε άλλες εποχές, δεν θα παίρναγε ούτε απ' έξω από την ΑΕΚ..."   ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ; Τα ρόστερ των άλλων ομάδων, θα παιρνάγανε; Έχει βρει η Μπαρτσελόνα τον άλλον Μέσι; Ένας Μουρίνιο είναι και κάνει πλάκα με κάτι λοιμά που έχει. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΟΥ. Γι' αυτό σε λεω επίδοξο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Που στο 2013, μας μιλάς ακόμα για την Ακρόπολη. Νεοέλληνα βλάκα. Σε λίγο θα μας πεις οτι την επανάσταση εναντίον των Τούρκων, ΔΕΝ την κάνανε Αλβανοί.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ

            Χρειαζόταν πολύ; Τι να χρειάζεται; Γραμμένα τα έχουμε εδώ. Από το "...άντε γαμήσου Λίνεν..." μέχρι και το "...να  μην μπερδέψουμε τα μπούτια μας..." αλλά και το άλλο με τον Τοτώ. Όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, πιάνει από φωτογραφία μέχρι υστερόγραφο. Από κρυμμένο σχόλιο μέχρι τίτλο. Λογικότατο, αφού σε οπαδικό χώρο είναι αρκετά δύσκολο να ξεφύγεις από μηνύσεις ( δηλαδή απώλεια χρόνου σε δικαστήρια ) αλλά κι από κωλοτούμπες που η πραγματικότητα σε ωθεί, αν ασχολείσαι με αυτήν καθαυτήν την καθημερινότητα.
          Οι τελικοί λοιπόν τέλειωσαν προσωρινά, κι οπότε είπαν τα παιδιά να πλακωθούν. Συσπείρωση περιμένουμε ξανά με τις ομάδες της βόρειας Ελλάδας ( πώς λέγαμε παλιά για τον Πυθέα και την υπερβόρειο Θούλη; ) εκτός αν είμαστε τυχεροί αυτήν την Κυριακή από παράπλευρες απώλειες. Που όλοι μας κοιτάμε τον " μέγιστο αγωνιστικό στόχο ", που έγινε εμφανής μετά την απόλυση Βλάχου. Μέχρι τότε πηγαίναμε για Ευρώπη. Κι όποιος αμφιβάλει μπαίνει σε sites ενημέρωσης και διαβάζει ξανά τι γραφότανε εκεί και τι εδώ. Όχι για να βλογήσουμε τα γένεια μας. Απλά για να καταλάβει ο μαλάκας ( έλα, χαϊδευτικά το λέω ), αν γουστάρει την αλήθεια. Που αν δεν την γουστάρει για ποδόσφαιρο, σκέψου τι γίνεται σε άλλους τομείς της ζωής. Ρε μια μανία να βγάζεις τον Μουρίνιο τίποτα.
          Εντάξει, υπήρχε και μια στοιχειώδης πληροφόρηση για την επερχόμενη μανούρα, αλλά τόσα πολλά; Αυτά δεν βλέπουμε; Ναι. Αλλά αυτά είναι που δεν ακούμε. Κι οπότε ξανά βουτιά μέσα στα αγαπημένα σας. Με πρώτη ερώτηση, αυτός ο manager παικτών που διωκόταν για φοροδιαφυγή ( και όχι μόνο, λέω εγώ ), τι απέγινε; Σε τι σημείο βρίσκεται η δικογραφία και σε ποιό χρονικό σημείο έχει οριστεί η δικάσιμος;
            Μια δικάσιμος βέβαια, που δεν λέει τίποτα. Κι ο Ψωμιάδης συνέχεια πηγαινοέρχεται στην ανεξάρτητη νεολληνική δικαιοσύνη και το μόνο που ξέρω είναι οτι ο γιός του τζάμπα έκανε τόσο καιρό μέσα με τον πατέρα του, που κι αυτός σε πρώτη φάση αθωώθηκε για παράνομο στοιχηματισμό. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω αφού ο άνθρωπας δεν είναι εδώ για την ΑΕΚ, αλλά στα Σκόπια. Εδώ είναι με κατηγορία για στημένα παιχνίδια, αλλά όταν ένας άνθρωπος στήνει παιχνίδι, δεν θα πάει μετά να ποντάρει κιόλας; Γιατί ρε αδέρφια το έστησε; Για να μην βγάλει κάτι τις; Υποθέτω πως ναι. Όταν όμως η δικαιοσύνη, τον απαλλάσει από το κίνητρο για το αποτέλεσμα, εύκολα δεν θα τον απαλλάξει κι από την πρόθεση γι' αυτό; Τι ώραία πάνε όλα, βήμα βήμα. Ενώ ο φτερωτός γιατρός, αφού τον πιάσανε σαν αποτέλεσμα, λογικά θα είχε και κίνητρο και πρόθεση και προμελέτη.
               Γιατί τα λέω αυτά; Μα ακόμα δεν το έχετε πιάσει το θέμα; ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ( ναι, όχι πιστέψατε οτι ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ ψώνισε γκανιάν για τους πελάτες του. )Τι λέτε ωρέ αδέρφια; Αλλά κι αν ακόμα σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΝΕΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. Αυτά θα βγουν μετά το τέλος της σαιζόν κι άρα ήρεμα μέχρι τότε. Κι όσο μια χώρα είναι ανύπαρκτη σε υποδομές, σκεφθείτε μια μικρογραφία της που είναι ένα κωλοπρωτάθλημα που κανείς δεν ασχολείται, πόσο ευάλωτο είναι σε περιφερειακούς παράγοντες.
             Κι ειδικά όταν η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα. Όταν λέμε τίποτα, κυριολεκτώ. Ούτε καν στον πάγκο κάτι με σχετικό βάρος. Κι ας γράφουνε ό,τι θέλουν οι ειδικοί. Για την επιτυχία του ρόμβου - που αίφνις θα ανοίξει στην ευθεία, έχετε διαβάσει τίποτα εδώ μέσα σχετικό; - και για τα τρία τηλέφωνα του Μελισσανίδη: Στον Σαλευρή, στον Κωστούλα και στον Θεοδωρίδη. Είναι μια ερώτηση κι αυτή: Αν αύριο θέλεις να κάνεις στην πίσω μεριά του κήπου σου ορνιθοτροφείο, να πάρεις αυγά επωασμένα, ή κότες και κόκορες;
              Και δεν συνεχίζω με τα προφανή: Οτι επι Λίνεν κανείς δεν έχει βελτιωθεί κι όλοι είναι στην κρίση του ανάλογα με το πώς του μίλησε ο manager του, που κατά διαβολική σύμπτωση έχει παίκτες τον Φετφατζίδη ή τον Αναστασόπουλο. Ή αυτή η γαλοπούλα ο Παπαδόπουλος ή ο Πήδουλας ή ο τάδε παπάρας. Εδώ μιλάμε για εξώφθαλμες εμμονές και πριν προλάβουν οι καταληψίες των Σπάτων να τον πλακώσουν ( καλά περνάτε παιδιά στη βίλα Αμαλία; ), θάχουμε και τον Κετσέ που προετοιμάζει τον κόσμο για τον τελικό με την Βέροια. ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. Ένα όνειρο που με τέτοιες αποστάσεις, ποιόν εξυπηρετεί που ο Αεκτζής είναι υποχρεωμένος να μην βλέπει ούτε καν την πέντη θέση;
            Να συνεχίσω κι άλλο; Όχι. Απλά να υπενθυμίσω οτι για σήμερα υπήρχε διοικητικό συμβούλιο που μετατέθηκε για αύριο, που θα πάει για μεθαύριο και μάλλον θα πάει στην γενική συνέλευση της Δευτέρας ( μάλλον υπό τον φόβο επεισοδίων ) που ΘΑ ΞΑΝΑΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΜΚ, στην οποίαν δεν μπήκε ο Δημητράκης. Θυμάστε την προθεσμία για τον μεγαλοεπιχειρηματία που θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους....Η ΑΜΚ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ 13,5 ΜΥΡΙΑ και του λείπουν οι δόσεις. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
          Πουτάνα ομάδα. Όταν δεν περιμένει κόσμο, έχει πρόβλημα με την εφορία ( δηλαδή και τι χρειάζεται να σφραγίσουμε εισιτήρια; ). Όταν περιμένει κόσμο, να υπάρχουν τα λεφτά και τα εισιτήρια. Ρε κάτι συμπτώσεις. Και να σκέφτεται ο Λίνεν τον Κατίδη ξανά. Και να ο Τσουκαλάς. και να, τα ξεφουνταρίσμτα. Επιτέλους με το παρλιακό. Και να, τα έτοιμα για την κριτική στα πηγαδάκια που κάνει ο Λίνεν όταν λαϊκίζει στα πηγαδάκια μετά την συνέντευξη τύπου. ΡΕ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ.Αλλά προσοχή. Όχι τώρα. Τώρα κι ο μαλάκας είναι απαραίτητος.
           Υγ. Πότε σας έγραψα για τον Μπουγαϊδη, οτι χάθηκε ο παίκτης;
         

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

TO ΟΝΕΙΡΟ

            Διάβασα, διάβασα και ξαναδιάβασα. Τι έγινε με τον Καρασαββίδη, τι απήγγειλε ο Λίνεν ( δεν είπα τυχαία το άντε γαμήσου στην κριτική μου ) για τα λάθη του και το πώς ο καθένας βλέπει το μέλλον μας. Όταν λέω ο καθένας, μιλάω για τους υπεύθυνους που κατευθύνουν τον κόσμο ανάλογα με τις περιστασιακές και σπαστικές αποφάσεις της Γλυφάδας, που είναι σε απόλυτη σύμπραξη με τους καταληψίες των Σπάτων. Δεν χρειάζεται πληροφόρηση. Χρειάζεται διαχείριση των δημοσιευμάτων, αντίληψη του τι γράφεται κάθε μέρα από τα sites ( ναι, των επίδοξων ιδιοκτητών ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ διότι από το άλλο δεν υπάρχει σάλιο ) και σχετική κρίση.
           Είμαι από τους ανθρώπους, που ΔΕΝ θεωρώ τον Έλληνα μαλάκα. Εκ φύσεως μιλάω. Η αγωνιστικότητα είναι περασμένη στο DNA του, άλλο αν κατέληξε να μην είναι πολίτης αλλά τεμπελχανάς λόγω συστήματος. Κι άρα επέλεξε την μαλακία σαν στάση ζωής για να μπορεί να τα ξύνει ελεύθερα. Αυτό εξ άλλου φαίνεται στο σεξ και κύρια στην γυναίκα που τυγχάνει να φοράει το ξώβυζο ή το μίνι μέχρι το όργανο κι όταν την πλησιάζεις ( λογικότατα για μια βιτρίνα ), αυτή να βγάζει όλον τον παρθενισμό της αφού σκέφτεται τον παππού της. Κάνοντας κι αυτή έτσι, πώς να καταντήσει κι ο άνδρας; Να μην βγει μαζί της για να πιεί ένα ποτό στον Ρουβά;
          Κι είμαι από τους Αεκτζήδες, που ενώ η διοίκηση μίλαγε το καλοκαίρι για Ευρώπη και συνεπικουρούσαν οι άμπαλοι και οι χαρτζηλικωτοί δημοσιογράφοι, ήξερα καλά να μιλάω για παραμονή στην κατηγορία. Χρειάστηκαν πέντε, έξι αγωνιστικές για να μπουσουλήσουν όλοι αυτοί οι μυαλοπώληδες με κύριο αρχηγό τον τζογαδόρο της εφημερίδας, που μέχρι και η γυναίκα του τον άφησε και τράβηξε να βρει κανά πουλί αλλού. Τι να κάνουμε; Ακόμα και η βίζιτα είναι προτιμότερη για το προσωρινό, σε σχέση με την αδερφάρα που είπε να δικαιωθεί κοινωνικώς. Τοπικά βέβαια. Κατά τα άλλα, ας είναι καλά που οι δόσεις για το 44 δεν είναι απαιτητές.
         Σαν Αεκτζής λοιπόν, δεν καταλαβαίνω την συνεχόμενη ηττοπάθεια. Κι όχι την κατακεραύνωση του φιδιού άμεσα. Ήταν ομάδα ο Πλατανιάς, για να χάσουμε; ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΑΚ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ( πλην του Τσούπρου που ακόμα κι αυτός θα είχε κόψει τον άλλον στο πέναλτυ αφού η φάση έγινε σχεδόν στο κέντρο της περιοχής ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΚΟΡΔΡΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΓΚΕΡΕΪΡΟ ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΡΙΧΝΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΤΑΔΟ ΜΕΣΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.
         Να μην τα ξαναλέμε αυτά, που μπορώ να βρω κι άλλα. Είναι αστείο κάποιοι να λένε οτι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε με την υπόθεση Ξενιάδη και να δίνουν δικαιολογίες ή άλλοθι. Η ΟΜΑΔΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. Γιατί τα λέω αυτά; Διότι αυτή είναι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα: Να σου σπρώχνει την προσοχή αλλού. Είδηση να είναι, η ΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Ή το στοχευμένο αλλού.
          Διότι σε εμένα σαν Αεκτζή, μου στερήσανε το όνειρο. ΕΠΙΤΗΔΕΣ, χωρίς καμία διαιτησία. Και μου μιλάνε ακόμα για κάποιο τελικό με την Βέροια και για κάποια σωτηρία, την ώρα που γράφουν διθυράμβους για τη νίκη στο τηγάνι. ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. Όπως στα παπάρια μου η Ακρόπολη και η μάχη του Ρούπελ. Όπως στ' αρχίδια μου που κάποτε είχα Διονυσίου και σήμερα τον τάδε μαλάκα από το talent show. Οπως στα παλιά μου τα παπούτσια που ο Μπαζίνας γουστάρει dancing with the stars, την ώρα που η Ντορέτα κέρδισε την Τριφύλη ή την Μπάρμπα. Εντάξει;
         Γιατί λοιπόν, μου κόβεις το όνειρο; ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, αλλά την ώρα που λες βλάκα οτι " ...μόνο ο κόσμος έμεινε..." , ΤΟΤΕ ΠΏΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕΤΑ;
         ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ, Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΙ Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ, ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ; ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, θα μιλήσω με κάποιον που τελειώνει τώρα μια σχολή. ΚΑΘΙΣΕ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ; Ποτέ. Ο χάπιας τον έβγαλε στη σέντρα, όπως βγάζει ο λύκος τον τεως αρχηγό του και του σπάει τον λαιμό.
         Και ξαναείπα οτι η σωτηρία ήταν το πρώτο. Μετά; Δεν υπάρχει δεύτερο ρε νούμερα; ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, σαν την πάρτη σας; Ποιόν κυνηγάει για την πεντάδα και κύρια για έσοδα; Την Μποταφόγκο ή τον Μέσι; Κάτι Γιάννινα, κάτι Κομπότηδες και τ' αρχίδια μου κουνιούνται. Έτσι θέλετε να πουληθεί η ομάδα, ακόμα και στον Βιντιάδη που ήθελε σοβαρή βαθμολογική θέση για να μπει; Ακόμα κι αυτό το παραμύθι σας δεν πιάνει. Και δεν συνεχίζω άλλο, αφού η μαλακία σας είναι αυταπόδεικτη παρέα με το εγκάθετο σας .
                            ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ; ΓΕΝΟΥΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ

            Μπουκάρανε κάποιοι περίεργοι στο ταχυδρομείο μου κι αφήσανε μια κριτική για την κριτική μου. Ωραία πλάκα βρήκαμε. Να υπάρχει blog και νάμαι εγώ υποχρεωμένος να διαβάζω τον κάθε ψυχάκια που ούτε ηλεκτρονικά δεν θέλει να καταθέσει την άποψη του ακόμα και με ταυτότητα που σιγά μην βάλω τον " κλέφτη " να τον βρει. Από την στιγμή που όλες οι γνώμες γράφονται και περνάνε στον χώρο αυτό, τι νόημα έχει να διαβάσω εμπιστευτικά; Να αλλάξω;
             Γιατί να αλλάξω; Ούτε Βασιλάκη χρειάζομαι, ούτε κάποιον άλλον για να γράψω για το τι είδαν τα μάτια μου. Υποχρεωτικά ο οπαδός είναι τυφλός; Ποιός τα λέει αυτά; Εντάξει τα λέει ο φίλος μου ο αποδυτηριάκιας, αλλά παίρνει τον μέσο όρο. Και σωστά τα γράφει και σήμερα : " ...φταίει ο προπονητής κι ο διαιτητής...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΕΚ..." Με μιά διαφορά την οποίαν και πρέπει να κατανοήσατε στο υστερόγραφο μου. Όσοι δεν το κάνατε, ξαναδιαβάστε το.
            Ασφαλώς και έχασε η ΑΕΚ. Αυτή η ρημάδα η αγάπη μας, που είναι υποχρεωμένη να προχωράει με αυτήν την ιδιοκτησία, με αυτήν την αχυρένια διοίκηση και με αυτό το καρτούν στον πάγκο. Και συνέχεια να ψάχνει για αλλαγές. Όμως η ιστορία το έγραψε: Ο Πλατανιάς έκανε την μεγαλύτερη νίκη του κι εμείς μια ήττα στην κυριολεξία αχρείαστη. Τζάμπα. Εγώ δεν πρόβαλα πουθενά την διαιτησία για την οποίαν κάνανε την κριτική οι Παπαδόπουλοι και οι Γερμανοί, που στα ψιλά γράμματα κάτι ψέλισαν για λάθη τους. Κάτι είπαν για μικρολεπτομέρειες. Πάλι καλά.
              ΔΕΝ είμαι εναντίον του ξεπλύματος χρήματος, ό,τι χρώμα κι αν αυτό έχει, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Κι άρα στην μόρφωση των οπαδών, που υποχρεωτικά βρίσκονται στους κόλπους οποιουδήποτε κοινωνικού κινήματος. Εδώ όμως έχουμε κανονική υποδαύλιση της προσεχούς βίας κι ηθελημένη τύφλωση των ήδη τυφλών.
           ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ " ...μετά από τόσους αγώνες, χάσαμε..." Η είδηση είναι να βγεις και να πεις οτι η ομάδα ήταν άψυχη, άνευρη και μετά να ψάξεις να βρεις τι πραγματικά έφταιξε. Όχι να τρελαθούμε που τα νότια προάστια είπαν να βάλουν κάτι και γίναμε μπουρδέλο που ένας απατεώνας δεν είχε πάρει τα χάπια του κι είπε να ξαναεμφανιστεί. Δηλαδή για έξι εβδομάδες και με έξι αήττητα, σε κάθε αγώνα σαν μπουρδέλο δεν πηγαίναμε; είχε αλλάξει κάτι και δεν το είχα πάρει πρέφα;
          Και συμφωνώ οτι πάντα κοιτάμε μπροστά. Πού να κοιτάξει ο δικέφαλος και πού ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ; Στο κράτος που θα του ξαναφέρει πίσω τις χαμένες πατρίδες ή μήπως να πάει ο Δημητρέλος στην ΚΕΔ και να εκφράσει παράπονα για τον Ιωαννίδη; Αφού ήταν και γνωστός στους κόλπους των ανύπαρκτων ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Μάθανε και οι Μπρουσιανοί παρασκήνιο. Ρε κάτι εξελίξεις που έχουμε. Ρε κάτι μούσμουλα που ρίχνουν χειμωνιάτικο. ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
         Αρχίζω και ξεφεύγω, αλλά κι εγώ δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω. Οπότε ξαναμπαίνω στα αγωνιστικά, που δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο, για δυό λόγους:
                    -  Την Κυριακή θα έχει κόσμο, και
                    -  Τέτοια σύμπτωση για τόσα λάθη μαζεμένα, αποκλείεται ( πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός, όπως ΚΑΙ σε ανάρτηση αλλά ΚΑΙ σε σχόλιο, απέκλεια επιτυχία στα Χανιά ).
         Αυτή αγωνιστική, είναι η πιο κρίσιμη για όλους. Για το τριαντάρι της σωτηρίας και τους καινούργιους θιασώτες που θα παίξουν την δεύτερη ομάδα με την αγωνία μέχρι το τέλος. ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΡΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ. Που δεν μας νοιάζουν όμως εμάς, διότι η ΑΕΚ έχει σωθεί με τις εντός έδρας νίκες που θα κάνει επί της Βέροιας και της Κομοτινής.
        Το μέτωπο μιλάει για το κατόφλι του 28. Εκεί που στακάρεις εν όψει ΟΥΕΦΑ που έρχεται στα μέσα Μαρτίου για τις νέες άδειες. Εκεί που η Βέροια θα δώσει την σκυτάλη σε άλλη ομάδα από τον βορρά, εκεί που ο Πανιώνιος θα κουνήσει το κεφάλι του, η Θράκη θα πρέπει να διαλέξει για εκλεκτούς και τα λοιπά που προκύπτουν από το πρόγραμμα.
            Εκεί όμως που ο Βασιλόπουλος προχωράει ακάθεκτος κι άνετα μετά από ένα διπλό την Κυριακή υποσκελίζει τα Γιάννινα, ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. Όπως και τον Παράσχο. Και φυσικά λεφτά δεν έχουμε για άδεια, αλλά για όσους βλέπουν, ο Πλατανιάς ήταν το μήνυμα για την πεντάδα και το όνειρο του να κοιτάμε ψηλότερα. Αφού με νίκη επί της αλογοτροφής - ακόμα και τώρα - τα πάντα θα ήταν στο χέρι μας, σκεφθείτε ισόβαθμοι. Το τηγάνι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού υπάρχει και για τον αντίπαλο. Σε αυτό το πρωτάθλημα που έρχεται όπως απαιτείται χωρίς ιδιαίτερο στήσιμο, αφού μια νίκη σε πάει Ευρώπη και μια ήττα σε φέρνει στον υποβιβασμό. Ναι; Για να παίζει του χρόνου ο χάπιας με τον Ηρακλή Ψαχνών και τον Εθνικό Γαζώρου; Χαίρετε.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Α Ε Κ

            Ματς δύσκολο πριν την έναρξη. Κύρια λόγω Άγγελου στον πάγκο του αντιπάλου. Που ποτέ δεν κατάλαβε από φανέλες κι ονόματα. Όπως δεν κατάλαβε από το συστημικό Άγιο Όρος που είναι υποχρεωμένο να ρίχνει τα χαράτσια για την συντήρηση του Πατριάρχη. Κι άρα λογικά κάνει το προσκύνημα του στον Εσφιγμένο. Και φυσικά πήγαινε για τη νίκη σήμερα, αφού το ίδιο στραβά κάθισε για όλους μας εκεί κάτω το αποτέλεσμα της Βέροιας. Που δεν άλλαξε την μαθηματικοποιημένη σωτηρία των 30 βαθμών, απλά μίκρηνε τις αποστάσεις.
             Όπως σμικρύνθηκα κι εγώ με αυτό που αντίκρυσα στο πρώτο ημιχρόνιο. Τι ήταν αυτό ρε παιδιά; Να φταίγανε τα λεφτά του Ξενιάδη ή οι τοπικοί οπαδοί που δεν είχαν μιλήσει με τους καταληψίες των Σπάτων; Τι είδαμε; Το απόλυτο τίποτα με δυό γκολ από τους δυό χειρότερους του γηπέδου. Να μασάς και να φτύνεις στο αποφασιστικό παιχνίδι για τις δυό ομάδες. Ευτυχώς που το κατάλαβε κι ο σπήκερ κι άρχισε να μιλάει για τα όσκαρ.
            ΑΕΚ; Μπήκε στο γήπεδο; Πού ήταν η αμυντική συμβολή της επίθεσης και πού το κέντρο; Πραγματικά δεν υπήρχε κανένας πουθενά. Σαν να κατεβήκαμε για να απλώσουμε λερωμένες φανέλες. Ούτε αρχή ούτε τέλος. Ένας Μητρόπουλος να τρέχει άσκοπα κι ένας Κουτρουμπής που προσπαθούσε να διακρίνει από πού θα του έρθει το κακό. Όχι οτι κι αυτοί ήταν καλοί, αλλά να πούμε κάτι για μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Με μια ομάδα αστεία σαν αντίπαλο, βγαλμένη μέσα από πολύ σκοτεινά μονοπάτια άλλης, κατώτερης κατηγορίας.
           Κι ειλικρινά, σαν Λίνεν, δεν θα ήξερα ποιόν να πρωτοαλλάξω αφού εκατό τοις εκατό φταίγανε οι παίκτες κι όχι αυτός ο ρόμβος που άνοιξε πάλι στέλνοντας τον Ρότζερ πάνω στην γραμμή. Ούτε πλάγια μπακ, ούτε άξονας , ούτε στοιχειώδες κράτημα της μπάλας μπας κι αναιχετισθεί το τουρλουμπούκι του Πλατανιά με το οποίο χαμένα τα είχε κι ο Αγγελάρας. Τι να κοουτσάρει κι αυτός; Τι να πρωτοδιορθώσει; Που όμως εμείς είχαμε την μεγαλύτερη ευθύνη, κακά τα ψέματα. Διότι όταν βρίσκεις αυτήν την άπειρη ομάδα με έναν ξαφνικό τραυματισμό στη μέση της ερήμου, της βάζεις δυό γκολ και κάθεσαι και ξεκουράζεσαι.
           Αυτά βέβαια τα έλεγα πριν την διακοπή. Διότι δεν άλλαξε τίποτα στην διάθεση και στον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Άγγελος έδεσε κόμπο τον Λίνεν, που τον πήρε και τον έβαλε στον λαιμό του. Κι αυτοκτονήσαμε κανονικά. Την ώρα που ο αντίπαλος δεν είχε ούτε έναν αμυντικό στο παιχνίδι του. Στο κέντρο μιλάω, εκεί που έπρεπε να επέμβει ο πάγκος λογικά.
           Αλλά, για ποιά λογική μιλάμε; Από την προηγούμενη αγωνιστική φώναζε οτι ρόμβος με αριστερό χαφ τον Ρότζερ, δεν υφίσταται. Πόσο μάλλον δει, όταν ο Τσουκαλάς είναι εκτός αποστολής για αντικατάσταση του Βλάχου - που λογικά κλάταρε, γαμώ τις αναγνώσεις στα εργομετρικά - κι οπότε είδαμε τον Ισπανό να πηγαίνει εκεί, αφού βέβαια πριν είχε πάει ο κάποιος Καραλής που την είχε ξαναπαίξει την θέση κάποτε στο σχολείο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Που εντάξει, δεν πάει καλά η ομάδα, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΒΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, που δεν είχαμε την έμπνευση των πλάγιων κοτόπουλων λες κι είχανε μπει στο Μπερναμπέου.
           Και φυσικά είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Μην γελιέστε από τον γελοίο Παπαδόπουλο και τις μαλακίες που είχατε εισπράξει για τον διαιτητή Ιωαννίδη. Που ακόμα θεωρήθηκε κι ο παρατηρητής διαιτησίας υπεύθυνος, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Και την ώρα που βρέθηκε μέσα στο γήπεδο ο Φουρτάδο σαν δεύτερο φορ και την ώρα που ο Φούντας ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ ο Ρότζερ έτρεχε να καλύψει σαν δεξί μπακ τα ακάλυπτα. Τι έκανε ο Αναστασιάδης; Απλά χτύπησε την μαλακία που βάρεσε σαν κεραυνός τους πάντες στην ΑΕΚ. Που όμως, μην γελιέστε. Θα κάνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και θα προκηρύξει ΑΜΚ.
            Τι να γινότανε; Εκατομμύρια εμπνεύσεις. Δέστε τον πάγκο σε αναπλήρωση και πέστε μου αν υπήρχαν λύσεις σε κανονική λογική. Ένα συνοθύλευμα ήταν τα πάντα λες και πήγαν να συμπληρώσουν χαρτιά για ρύθμιση. Κι εσύ κάνεις ό,τι μπορείς. Ανοίγεις τον ρόμβο και βάζεις Κατίδη. Έχεις κανονικό μπακ για αλλαγή. ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ, δεν έχεις και στα δεξιά. Αυτό το δημιουργείς εσύ. Όπως δημιουργείς και το κενό στην όποια δημιουργία, αποσύροντας τον Ισπανό. ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ; ΜΗΝ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ ΕΞΩ;
         ΑΦΟΥ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕΙΣ; ΤΟΝ ΗΡΩΑ; Με αυτές τις δηλώσεις, : "...όποια στιγμή μου έλεγε η ΑΕΚ να έρθω, εγώ θα ερχόμουνα..." Σώπα ρε παραδόπιστε Γερμανέ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ, λέγοντας οτι το ρόστερ είναι επιπέδου Κ-20; Δεν ήρθες όταν ανέβηκε η αμοιβή κατά 25 χιλιάρικα;
        Και θέλω νάμαι δίκαιος, παρά τον εκνευρισμό. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ 100%. Αλλά με αυτούς θα πάω μέχρι τέλους - όπως και με αυτόν τον ηλίθιο που το παίζει λογοτέχνης στον πάγκο - και δεν θα ξεχάσω την μπάλα που ξέρω για να κερδίζω τον Πλατανιά. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ σαν Ρεχάγκελ για την ύψιστη προσπάθεια του. Και περισσότερα αύριο, για να μην πλακωθώ στα μπινελίκα που δεν ΄πέσανε και λίγα την ώρα που θαύμαζα αυτούς που υπόφεραν το θέαμα εκεί μέσα.
          Υγ. Δεν ήταν πέναλτυ; Ε, ήταν το δεύτερο που δεν έδωσε. ΕΘΕΛΕΣΘΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΣΘΑ.
                                          ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
         

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΤΣΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ

Θεωρίες συνωμοσίας και φοροδοτικός γκρεμός
Του Αγη Βερούτη
Πριν αρκετές μέρες συνάντησα τυχαία ένα παλιό φίλο που είχα χρόνια να δω, και η κουβέντα μας με προβλημάτισε εξαιρετικά.

Είπαμε να πιούμε ένα γρήγορο καφέ για να μιλήσουμε. Μετά από λίγα λεπτά με ρώτησε πώς βλέπω τα πράγματα και τί ακούω.

Χωρίς πολλές πολυλογίες του εξέφρασα την ανησυχία μου ότι ως κοινωνία βρισκόμαστε σε αποσύνθεση, και ως οικονομία επιταχύνουμε προς ένα φοροδοτικό γκρεμό: το σημείο που η φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας εξαντλείται σε τέτοιο σημείο ώστε η συλλογή φόρων από τουλάχιστον το ένα τρίτο των πολιτών θα είναι αδύνατη, απλά διότι δεν θα έχουν να τα δώσουν, και σαν αποτέλεσμα αυτού το κράτος θα καταρρεύσει.

Ως γνωστόν περισσότερο από 2/3 των πρωτογενών δαπανών του κράτους είναι σε μισθούς και συντάξεις, οπότε αν ένας στους τρεις φορολογούμενους αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του, το κράτος θα πάψει να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις στο σύνολό τους και δη στην ώρα τους. Ήδη τα φαινόμενα ελλείψεων υλικών σε νοσοκομεία και άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως πχ βενζίνη για τα περιπολικά, ή χαρτί για δημόσιες υπηρεσίες, συναντάται σε σημαντική συχνότητα και επιδεινώνεται.

Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς με υποχρέωση να τηρούμε ισοσκελισμένες δαπάνες-έσοδα, το φοροκυνηγητό θα γίνει ανελέητο και οι φυλακίσεις για χρέη και κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών καθημερινό φαινόμενο, αποστραγγίζοντας πλέον τελείως την ιδιωτική οικονομία και εξανδραποδίζοντας και προλεταριοποιώντας τη μεσαία τάξη, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδόν 4 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και τους περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διάστημα εβδομάδων. Αυτό είναι το σενάριο που φοβόμουν ότι θα έπραττε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά το εφαρμόζει το επιτελείο Στουρνάρα, ελέω της συγκυβέρνησης.

Ο παλιός μου φίλος γέλασε ειρωνικά με το σενάριό μου.
- “Δε πας καλά”, μου είπε.
- “Αυτά που συμβαίνουν είναι προγραμματισμένα από την αρχή της κρίσης.”
Κατόπιν, σε λίγα λεπτά μου ανέπτυξε ένα ολόκληρο σενάριο, από εκείνα που ονομάζω θεωρίες συνωμοσίας.Η συγκυβέρνηση, λέει, σκοπό δεν έχει να συλλέξει φόρους, αλλά να φορτώσει τους ΑΦΜ με απλήρωτες οφειλές προς το κράτος. Το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν έχει την νομιμοποίηση να κάνει κατασχέσεις, καθώς έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πολιτικές που μας έφεραν το χρέος.
Η επόμενη κυβέρνηση, λέει, θα έχει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στο όνομα του Λαού, θα κάνει τις κατασχέσεις των ιδιωτικών περιουσιών, με την αιτιολογία ότι οι οφειλέτες έχουν περιουσία που το κράτος μπορεί να ρευστοποιήσει, για να καλύψει τις δαπάνες του, αδιαφορώντας αν η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε αυθαίρετους και άδικους φόρους. Εκείνη πλήρωσε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το σκεπτικό. (Το περασμένο Σάββατο, ακούγοντας μια συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα διστάσει να δημεύσει το σπίτι κάποιου που δεν έχει πιά εισόδημα, αλλά έχει οφειλές και ένα ακίνητο από παλιά. Το αίμα μου πάγωσε.)

Μετά, λέει ο παλιός φίλος μου, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μαζέψει όλα τα ακίνητα των φοροφειλετών άνω των 3.000 ευρώ, όσο τρία χρόνια χαράτσια δηλαδή, θα τα ομαδοποιήσει και θα τα πουλήσει σε ξένα real estate funds, και distress funds, προκειμένου να πάρει σα ναρκομανής λίγο ακόμη χρήμα για να συνεχίσει τις δαπάνες του για λίγες βδομάδες.

Για να μου δείξει την ισχύ των θεωριών του, μου έφερε το παράδειγμα μιας μικρομεσαίας περιοχής στην Αθήνα, πχ τους Αμπελόκηπους. Εκεί, λέει, τουλάχιστον το 1/3 των κατοίκων είναι άνεργοι. Άρα τουλάχιστον, έστω, το 10% των νοικοκυριών δεν έχει κανένα εισόδημα πλην περιστασιακής εργασίας και μάλιστα μαύρης. Αυτοί θα αφήσουν απλήρωτους τους φόρους τους για 2-3 χρόνια, ώσπου να μαζευτούν 3.000 οφειλών, που βάσει νόμου μπορεί το κράτος να κατασχέσει. Οι διαδικασίες κατάσχεσης ως τότε θα απλοποιηθούν με νόμο από το μνημόνιο 4 ή 5, οπότε το κράτος με συνοπτικές διαδικασίες θα αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Μετά, λέει, έστω για 1.000 σπίτια στους αμπελόκηπους, η συνολική οφειλή θα είναι 3.000.000 ευρώ, που θα βγει σε πλειστηριασμό για 4-5 εκατομμύρια με τα πρόστιμα και έξοδα κατάσχεσης. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θα έχει τότε 5 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορεί να αποκτήσει 1.000 διαμερίσματα με μέσο κόστος κτήσης 5.000 ευρώ το ένα, και με έτοιμους τους ένοικους να ζουν μέσα!

Εκεί βέβαια έσκασα στα γέλια, λέγοντάς του ότι πρώτα θα γίνει επανάσταση, και μετά αυτό που λέει!

Εκείνος ατάραχος μου είπε: “Κανείς δεν θα πεταχτεί στο δρόμο επειδή του κατάσχεσαν το σπίτι για φορολογικές οφειλές. Απλά θα μένουν μέσα δωρεάν, ώσπου ο επόμενος ιδιοκτήτης να τους συμφωνήσει ένα μικρό ενοίκιο. Με κόστος 5 χιλιάρικα το διαμέρισμα, κάποιος μπορεί να βγάζει 50% απόδοση στα λεφτά του αν παίρνει 200 ευρώ ενοίκιο το μήνα για ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών! Ήδη η φορολογική επιβάρυνση των εταιριών ιδιοκτησίας real estate είναι πολύ μικρότερη από όσο στους απλούς πολίτες. Φορολογική ανισότητα.”
Τέλος μου είπε, “Στην Ανατολική Γερμανία, πόσα fund έχουν την ιδιοκτησία όλων των κατοικιών;”
Εκεί σοβάρεψα, τελείωσα τον καφέ μου και έφυγα τρέχοντας.

Άκου εκεί Ανατολική Γερμανία! Ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ένα τέτοιο αρρωστημένο σενάριο συνωμοσίας;

Πφφ!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ

          Πώς σας φάνηκε το νεογέννητο; Με τρίχες στο μέτωπο και ψιλοάσχημο. Ναι; Λογικά πράματα δεν είναι αυτά; Μόνο βλάκας μπορεί να βλέπει το μωρό κουκλί. Ή ερωτευμένος. Το ίδιο πράμα είναι εξ άλλου βάσει ψυχολογίας. Ο ερωτευμένος με τον άρρωστο ή τον βλάκα. Μην παρεξηγιέστε. Ο Γιάλομ τα έχει παει αυτά, όχι εγώ. Ποιός είναι ο Γιάλομ; Ελληνικά τίποτα. Παγκόσμια, κάτι είναι. Φυσικά αν σκεφτούμε οτι εμείς είμαστε ο ομφαλός του σύμπαντος, μπορούμε να ακυρώσουμε κι αυτόν. Εξ άλλου κι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Καποδιστριακού, αισθάνονται πιο επιστημονάρες από αυτούς του Harvard.  Τι κάνανε για την χώρα; Η πουτάνα το κράτος φταίει.
           Που εγώ δεν λέω όχι. Τους συμπαθώ τους δημόσιους υπάλληλους που τους φταίει το κράτος. Αλλά αν τους φταίει, γιατί κάνανε αίτηση να διοριστούνε; Γιατί δεν τραβάγανε στην Αυστραλία που όλα είναι πιο δίκαια; Εκεί που τα καγκουρώ νομοθετούν κι εκεί που το δίκαιο είναι των κροκοδείλων μέσα στα νερά. Εκεί που σαν μαλάκες, ορμάνε στο νερό και μετά μετράνε απώλειες άκρων επειδή τους φάγανε καρχαρίες. Γιατί μείνανε εδώ οι επιστημονάρες κι αφού βγάλανε χαρτιά υπέρβασης του συστήματος , διαφωνούν μαζί του;
           Ξέρω τον αλήτη τον Έλληνα. Από όλες τις μεριές. Τον τίποτα που ήθελε να είναι παντού. Τον ανύπαρκτο που όμως θέλει να λέει οτι αυτός πολέμησε εναντίον του Τούρκου ή οτι αυτός έφτειαξε την Ακρόπολη. Ξέρω τον πούστη που το παίζει άφραγκος αλλά κάθε μέρα μπλοκάρει τους δρόμους. Ξέρω τον αλήτη που μπροστά τις επιδοτήσεις της πουτάνας της ΕΟΚ, βρήκε τον εαυτό του και τόριξε στο χρηματιστήριο και στις αρωγές του πουλημένου κράτους.
              Και το μωρό τι είπε; Νιάου. Τι να πει; Μπήκε ο αποδυτηριάκιας στην ζωή μας κι έσχισε χασέδες. Τόσο καιρό ακίνητους σε επίπεδο μαλακίας ή καναπεδάτης επανάστασης. Τι να σου πουν οι μυαλοπώληδες με την φωνή του Βενιζέλου; Ηρωικές καταστάσεις και συντάγματα και ζήτω η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής. Κι από κοντά και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να υποστηρίξουν το βλακώδες μυαλό του αμόρφωτου που αισθάνεται σπουδαίος επειδή του επιβάλουν κάλπες κάθε τόσο και νομίζει οτι κυβερνάει. Εκλέγοντας την μαλακία του ή το ποιός θα πηδήξει την κόρη του όταν κάνει και μια πίπα σαν αποχρέωση του ρουσφετιού.
              Νιάου μπλέ γατούλα. Και την είδα αυτήν την σπάνια ράτσα. Βρήκα ρε παιδί μου το παρελθόν μου. Βρήκα την απόλυτη σταρ. Σε αυτό το site, που πρακτικά τα πήρε όλα. Και ξέρω τι θα πείτε: Αφού είσαι μέσα και κολλητός, τι θάλεγες;
             Κι απαντώ: Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ, θά έλεγα. Κι όπως το λέω τώρα που κάποια τεχνικά προσπαθώ να τα φέρω στην ιδεολογία μου. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ; Έτσι τους έχετε τους φίλους σας εσείς; Χωρίς κριτική; Είναι φίλοι σας ή κοινωνικές γνωριμίες;
             Και πολλά μου την σπάνε και ΘΑ μου την σπάνε. Και λοιπόν; Πόσο καιρό είχατε να διαβάσετε τέτοια κείμενα; Για κάποιους συγκεκριμένους τομείς. Αν τα έχετε διαβάσει, κάντε μου την χάρη να μου υποδείξετε κι εμένα τα σχετικά sites. Διότι μάλλον εγώ, δεν ήξερα πού να πηγαίνω τόσο καιρό που έχασα τον Φ από τους ιδιοκτήτες του - κι όχι από τους δημοσιογράφους του - αφού κάπου άκουσα οτι κάποιος Ανδρέας ( ρε τι σύμπτωση στα ονόματα )  Κουρής διώκεται για λεφτά. Πέστε μου ρε να μορφωθώ.
             Μην γελιόμαστε. Όλοι φίλους έχουμε κι όλοι θέλουμε  να τους υποστηρίζουμε και να μας αγαπάνε. Εδώ όμως υπάρχει μια στοά. Και σε αυτήν κατοικούν ζιζάνια. Μανιτάρια δηλητηριώδη. Σε επίπεδο ηλικίας αλλά κι αντίληψης των πραγμάτων. Κι εκεί μέσα γίνεται πόλεμος, πριν η Σύγκλητος βγάλει το απόφασιστικό βήμα για να μιλήσουν οι περιμένοντες το δόγμα. Δόγμα είπα, έτσι; Δεν είπα αξίωμα. Μην μπερδευόμαστε.
            Όπως δεν μπέρδεψε κανέναν το ξεκίνημα σήμερα του ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ. Που σκέπασε τα πάντα. Επτά λεπτά παραμονή για τον κάθε επισκέπτη είναι σημαντικά, με τόση ηλεκτρονική μουτζούρα. Ήδη δείχνει την ποιότητα του κοινού, που εξ άλλου αυτή τον ενδιαφέρει. Ο αποδυτηριάκιας ακούει τα τραγούδια του πλανήτη, δεν ακούει τα καθημερινά σουξεδάκια που ΄παρασύρουν τα άλλα κοινά, και προσπαθεί μέσω αποστόλων να διορθώσει τις μουσικές. Το κοινό δεν διορθώνεται. Αν διορθώσει τον εμπνευστή ο αποδυτηριάκιας, ίσως και να έχει ελπίδα ο κόσμος. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ. Φυσικά αναμένει την βία έξω από τον ναό του από τους Φαρισαίους, αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι πτωχοί τω πνεύματι στους πλούσιους; Άντε να δώσουν κανά πέναλτυ εκτός περιοχής.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ

            Κόντρα εμείς στην απεργία και κόντρα στην αεργία. Αφού το έφερε παράξενα ο αστερισμός του υδροχόου. Όπως πάνσωστα το έφερε η σημερινή πραγματικότητα, για όσους θέλουν να βλέπουν καθαρά. Οι δημοσιογράφοι απεργούν μια μέρα νωρίτερα από την πανελλαδική αποχή, με σκοπό να καλύψουν τα γεγονότα. Ποιά γεγονότα; Όταν δεν παράγεις κάτι, υπάρχουν ειδήσεις; Τι πρόκειται να καλύψουν δηλαδή οι εντεταλμένοι της ενημέρωσης; Το φύλλο που δεν κουνιέται; Ή μήπως πέσει καμιά μάπα σε κάποιο από τα μπλόκα; Πολύ σοβαρά πράματα δηλαδή σε μια Ελλάδα που αναπαράγει τον εαυτό της. Να ενημερωθούμε οτι σήμερα δεν δουλέψαμε. Οτι τα ξύναμε όλη μέρα. Σιγά την πληροφορία.
            Όμως έχω την χαρά, να προαναγγείλω την έναρξη ενός καινούργιου site. Το οποίο βγαίνει με όλες τις παιδικές αρρώστειες της χαράς των δημιουργών του. Σαν το παιδί που βιάζεται να βγει στον έξω κόσμο. Σαν τη μουτζούρα που μας έμενε στα χέρια. Κι άρα δεν μπορώ να σας πω αν ο συγκεκριμένος χώρος θα δουλεύει από το πρωί ή από το μεσημέρι και μετά. Ή κι από την Παρασκευή. Οι προετοιμασίες δεν είναι εύκολες, υπάρχει και το τρακ του πρωτάρη ή του τελειομανούς, αλλά η συνεχής αναβλητικότητα δεν μπορεί και να τα φτειάξει όλα. Η έκθεση και η κριτική του κοινού πάντα είναι ο καλύτερος οδηγός. Ο μηχανικός πάντως, δηλώνει για αύριο το απόγευμα.
          Ξεκινάει λοιπόν αυτό, που μας είχε αναγκάσει να κόψουμε την καθημερινή συντροφιά μας με την εφημερίδα. Πολλοί κόψαμε και το τσιγάρο ή και τον καφέ. Τι να κάναμε; Να γινόμασταν life style και να παρηγοριόμασταν με ό,τι φρούτο έγραφε ο κάθε τυχάρπαστος; Ξεκινάει ο ηλεκτρονικός αποδυτηριάκιας, η κανονική διαδοχή του μεγαλύτερου brand name της αθλητικής, και όχι μόνο, δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
          Με μεγάλη ορμή, τεράστια διάθεση, και με το μαχαίρι στο στόμα. Καυστικός όπως πάντα, ανατρεπτικός, γεμάτος εμπειρίες και ανατροπές του προσκηνίου. Με όπλο την μοναδική του πληροφόρηση, την μανία για σαρκασμό κι αυτοσαρκασμό ανθρώπων και καταστάσεων και φυσικά το χιούμορ. Με αφετηρία το αθλητικό γίγνεσθαι και με συνέχεια την κριτική διάθεση επί παντός επιστητού. Η στοά, δεν μπορεί να έχει όρια και συμβατικά εμπόδια.
           Υπόσχεται αποκαλύψεις και διεισδύσεις για όλα αυτά που βλέπουμε κι όλα αυτά που υπονοούνται. Όλο αυτό το περίγραμμα της ζωής μας, της οικονομικής, της αθλητικής, της πολιτικής και της κοινωνικής, που το έχουν κάνει τόσο φτωχό οι επαγγελματίες μυαλοπώληδες, που απήργησαν αλλά έχουν πάθος να ενημερώσουν για την απεργία. Δηλαδή για το τίποτα.
           Το site φιλοδοξεί να είναι πρωτοποριακό σε επίπεδο άμεσης πληροφόρησης. Πανεύκολο στην χρήση, με αμεσότητα στην κατηγορία που ενδιαφέρει τον καθένα και συνεπικουρούμενο από την δύναμη της φωτογραφίας. Μοντέρνο στην όψη όπως απαιτούν οι καιροί και οι γενιές αλλά με τις αξίες τις κλασσικές που όλοι μας τις γνωρίσαμε από την πρώτη έντυπη εμφάνιση του το 1982. Σεβασμός στο μυαλό του αναγνώστη και φωτισμός σε δρόμους για διαμόρφωση προσωπικής άποψης μέσω του αιρετισμού. Χωρίς αυτός να είναι αυτοσκοπός. Αν έχουμε σύκα, στην σκάφη θα τα βάλουμε.
            Στην πορεία το site θα εμφανίσει και άλλες φωνές, πέραν του αποδυτηριάκια. Θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Με bloggers, με σκέψεις και με καινούργιες κριτικές. Είτε αναγνωστών, είτε ανθρώπων που θέλουν να καταθέσουν μια ιδέα και  μια φωνή πέραν της παγκόσμιας συμβατικότητας. Αυτά θα τα λέμε σιγά σιγά κι όσο το site θα γιγαντώνεται.
             Ποιά είναι η καινούργια ηλεκρονική πατρίδα του αποδυτηριάκια; Απλά πράματα:

                                                 www. apodytiriakias .gr
                                      και προσοχή στις απομιμήσεις.

              Κι ας δούμε τα ένθετα του:
         - Αθλητικά: Ό,τι δεν πιάνουν οι κάμερες κι ό,τι δεν βλέπουν οι πολλοί.
         - Κουλτούρα: Σχετικά με τον πολιτισμό μας, αν υπάρχει τέτοιο.
         - Χρήμα: Υπάρχει δεν υπάρχει, οικονομία σίγουρα υφίσταται.
         - Κοινωνικά : Χωρίς διαιτητή το παιχνίδι και χωρίς τερματοφύλακα ο αντίπαλος.
         - Πολιτικά: Στη σέντρα ο πολίτης και στην  εξέδρα ο πολιτικός.
         - Πρωτοσέλιδα: Εμείς, βάζουμε τα μανταλάκια κι όχι ο περιπτεράς.
         - Media : Η ενημέρωση δεν ανήκει μόνο στους σεσημασμένους.
         - Σεντόνια: Τα διαχρονικά διαμάντια της στήλης.
        
               Εύχομαι καλές αναγνώσεις.

           Υγ. Τα σχόλια δεν θα είναι ελεύθερα. Ο καθένας θα γράφει ό,τι θέλει φυσικά, αλλά με την δύναμη της ταυτότητας του. Αυτά που θα έχουν αξία κειμένου και συνέχισης διαλόγου, θα δημοσιεύονται μετά από αξιολόγηση του αρχισυντάκτη, που θα τον μάθετε σύντομα.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΩ

Απο το ταχυδρομείο, καθότι έχω μπλέξει με spokesmen, δήθεν επαγγελματίες. Όλα τα βλέπουν καλώς καμωμένα, ελληνικά.
**********************************************************************************************************
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.
Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας
Μέχρι πριν λίγες ημέρες γνωρίζαμε ότι όποιος κάνει παιδιά θα τα φορολογεί το κράτος από την πρώτη μέρα της γέννησης τους με σκοπό το κέρδος, θέλεις παιδί θα πληρώσεις θέλεις σκάφος δεν θα σε φορολογήσω λογική Στουρνάρα.
Η καινούργια είδηση που έχει αναστατώσει γονείς και παιδιά είναι ότι μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια το παιδί είναι υποχρεωμένο να αποκτήσει ΑΦΜ και να κάνει φορολογική δήλωση.
Το κράτος απειλεί φυσικά όπως όλους τους έλληνες ότι εάν καθυστερήσουν τα παιδιά να υποβάλουν την φορολογική δήλωση έως το τέλος Ιουνίου απειλούνται με χαράτσι 75€!!!!! Επίσης θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις και για να μην πληρώσουν φόρο και θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισόδημα!!!!!
Τέτοιο κυνηγητό σε παιδιά κάθε ηλικίας από την γέννηση τους έχει να δει ο κόσμος από την εποχή του Ηρώδη.
Είσαι μαθητής; Είσαι φοιτητής; Τι το νοιάζει το κράτος ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ έφτασε η ώρα σου και μέχρι τον Ιούνιο θέλω να υποβάλλεις φορολογική δήλωση.
Δηλαδή το άθλιο παρακμιακό κράτος καλεί τα παιδιά ακόμα και μέσα στις εξετάσεις να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις αφού σύμφωνα με την διάταξη του νέου φορολογικού κάθε φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση.
Άρα λοιπόν ταλαίπωροι γονείς πηγαίνετε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ικανοποιήσετε την ηλιθιότητα ενός κατάπτυστου νόμου και να βγάλετε ΑΦΜ στα παιδιά σας για να υποβάλουν δήλωση το καλοκαίρι.
Και παρακάτω αποκαλύπτουμε το σκεπτικό του νόμου που μόνο ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος θα μπορούσε να το σκεφτεί και να ζητήσει την εφαρμογή του.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους οι φορολογικές δηλώσεις των 18χρονων με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Θα θεωρείται δηλαδή ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν θα αναγνωρίζονται ούτε σαν προστατευόμενα μέλη ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Παράλληλα αφού υποχρεώνουν τα παιδιά με το γνωστό ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να κάνουν δήλωση και τα χρεώνουν και με 3.000€ για το 2012 για να είναι αφορολόγητο το ποσό θα πρέπει να καλύψουν το 25% με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών!!! Αλλιώς θα πρέπει ο 18χρονος που τον συντηρεί η οικογένεια του να πληρώσει φόρο 10% επί του 25% των 3.000€ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις!!!!ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Και επειδή η ηλιθιότητα των νομοθετών συνεχίζεται ακάθεκτη το κράτος θα δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα με την διαδικασία αμφισβήτησης όπως φυσικά προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Δηλαδή ο γονιός θα πληρώσει την ανικανότητα τους κράτους και την ηλιθιότητα των νομοθετών αφού για να υποβληθεί η αμφισβήτηση θα πρέπει αυτό να γίνει χειρόγραφα στην ΔΟΥ από τον ίδιο τον 18χρονο η τον γονέα του και μαζί με το χειρόγραφο θα πρέπει να υποβάλει και δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του!!!
Φυσικά για να γίνει δεκτή η αμφισβήτηση θα πρέπει να πεισθεί ο εφοριακός που θα την εξετάσει ότι ο νομοθέτης είναι πανηλίθιος και για αυτό τον λόγο να διαγράψει τα 3.000€ από την δήλωση του νεαρού και να τα μεταφέρει στους γονείς όπως είναι και φυσιολογικό.
Και για να ολοκληρωθεί το έργο μιας ακόμα ντροπής σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών ξέρετε είναι αυτό που υπουργός είναι ο Στουρνάρας όνομα και πράγμα, προκύπτει πώς ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα φορολογική δήλωση να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος με τον μπαμπά του στην αρμόδια ΔΥΟ για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζεται.
Ερώτηση προς τους νομοθέτες εάν είναι φαντάρος το παιδί στα 18 του χρόνια τότε τι προβλέπει η ηλιθιότητα αυτών που αποφασίζουν; Θα δηλώνει τα 40€ τον μήνα που παίρνει σαν φαντάρος ως εισόδημα;;;; Οπότε θα βγει και από προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του;;; Μήπως έδωσα ιδέα σε κάποια διάνοια σύμβουλο του Σερίφη του Νότιγχαμ και να το δούμε νομοθετημένο;;
Η δυσάρεστες εκπλήξεις των κυβερνώντων προς τους πολίτες είναι καθημερινές και βυθίζουν στην ύφεση όλο και περισσότερα νοικοκυριά αλλά αναρωτιέμαι οι πολίτες πόσα ακόμα μπορούν να αντέξουν;; Πόσα ακόμα θα ανέχονται;;; (του Κώστα Βουκελάτου)

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ

        Ή μουζμουλα, όπως τα προφέρουμε καθώς τρέχει η γλώσσα μας ροδάνι. Νόστιμο φρούτο αν και λίγο αντιπαθητικό στα κουκούτσια. Μπόλικα έχουν αλλά τα πάντα συγχωρούνται αφού όταν είναι κρύα και γινωμένα, μια χαρά τα ρίχνουμε εντός της οισοφαγικής μας κοιλότητας. Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι κλασσικά εποχιακά καρπάκια κι είναι παράξενο να σερβίρονται τέτοια εποχή.
         Που τα πρώτα μας τα είχε προσφέρει πριν κανά δίμηνο ο Δημητράκης με αυτήν την συνεργασία με τους Κινέζους. Κι εκείνη την τρομερή ομάδα που θα ερχόταν για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ εδώ και κάποιοι είχαν πιστέψει οτι θα φέρνανε και μετάξια μέσα σε βαλίτσες. Έγραφα λοιπόν τότε εγώ ο γραφικός : " ...πώς θα αφήσει λεφτά μια ομάδα που στην ουσία αποτελεί στάχτη στα μάτια του κόσμου για τις τιτάνιες συμφωνίες του Βιντιάδη; Ο φιλοξενούμενος θα πληρώσει κιόλας; "
         Δεν έχω παράπονο βέβαια. Το κοινό του blog δεν θέλει πολλά για να πάρει μπρος, όσο κι αν κατανοώ μια δυσπιστία ή μια διάθεση ( όχι λόγω κακίας ) να πιαστεί κάποιο ατόπημα του γράφοντος. Έλα όμως που εγώ είμαι αγύριστο κεφάλι ποντιακό κι έχω σύμμαχο τον χρόνο.
           Και τι έγινε με αυτήν την απίθανη ομάδα που λέγεται Teda; Ήρθε παραπροχθές, ήταν να δώσει ένα φιλικό και αίφνις αποχώρησε. Πάει πάλι πίσω. Έχετε συναντήσει πουθενά στον κόσμο, προετοιμασία τεραήμερη ή ματαίωση προετοιμασίας επειδή έβρεξε; Και μάλιστα με μιά μέρα ούτως ή άλλως χαμένη λόγω τζετ λαγκ ταξιδιού. Η προετοιμασία θα ήταν ένα φιλικό με όσους δεν θα έπαιζαν αυτήν την αγωνιστική; Ρε μούσμουλα τέτοια εποχή;
          Οι υπάλληλοι λοιπόν των γραφείων που ονομάσθηκαν αθλητές, ήρθαν εδώ, προτίμησαν την ανωνυμία του σταρ, κι επειδή στα Σπάτα μόνο ένα γήπεδο έχει μείνει διαθέσιμο, ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι που προετοιμάστηκαν ( sic ) στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας. Ξέρετε αυτό που το χρησιμοποιούν για κάτι παιχνίδια τοπικού πρωταθλήματος. Προσέχτε τα πάναπλα: Η κινέζικη ομάδα που έχει ιδιοκτήτη τον κολοσσό με τον οποίον έκλεισε business ο Δημητράκης, είτε θα βολευόταν στο χωράφι των Μεσογείων είτε στο γήπεδο μιας ομάδας που δεν μπαίνω καν στον κόπο να ψάξω σε ποιά κατηγορία του τοπικού αγωνίζεται. Δηλαδή αυτή η ομάδα η ξένη, σε τι προετοιμάζεται στην πατρίδα της; Σε αλώνι; Ή σε καμιά αλάνα που πετάει όλος ο πλανήτης τα απόβλητα του; Μιλάμε για μούσμουλα θερμοκηπίου πλέον.
          Η πλάκα όμως δεν σταματάει εδώ. Από την πάνσκληρη προετοιμασία στην Κηφισιά, κι επειδή έβρεχε - δεν έχουν βροχή στην Κίνα - χάλασε το γήπεδο κι οι Αεκτζήδες του Πανερυθριακού κάνανε παράπονα στην ΑΕΚ. Δηλαδή ποιός θα κάνει αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Διότι πρέπει να επανακαλλιεργηθούν μούσμουλα καθότι υπάρχει και σχετική οδηγία από την ΕΟΚ.
          Κι η ΑΕΚ, τι έκανε; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα. Προσδεθείτε και μην φωνασκείτε. " Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά τα έργα μόνιμα ", που λέγανε κι οι ταμπέλες των δημόσιων έργων που φουσκώνανε τις τσέπες των κομματικών μελών που μας είχαν βάλει στην ανάπτυξη προ πενταετίας.
           Έκανε άμεσο διοικητικό συμβούλιο. Με την εξής πρόταση : " Έχουμε κάποια μίνιμουμ ευρώ ενός αγνώστου επενδυτή - αυτός δεν ξέρει σε εποχές κρίσης τι επιτόκιο να διεκδικήσει - τα οποία άτοκα θα δοθούν αλλά με την προϋπόθεση να μείνει ο Δημητρέλος στην καρέκλα. " Αυτά είναι κάβουρα τα μούσμουλα. Αν αλλάζαμε πρόεδρο, ο επόμενος θα ήθελε να επιστρέψει τα λεφτά με τόκο.
           Κι έχει μια μανία ο κάβουρας να μην θέλει να μαγειρευτεί με μούσμουλα. Κι είχε μια μανία ο Ηλιόπουλος να αμφισβητεί τα πάντα, οπότε τον καθάρισαν σαν σιτεμένο οστρακοειδές και προχώρησε η δουλειά.
            Ποιά δουλειά; Δεν κατάλαβα. Την Teda, την προσκάλεσε ο Δημητράκης ή η ΑΕΚ; Το μπαγιόκο για τα εισιτήρια, τα φαγητά, τα ξενοδοχεία αλλά και τον χαλασμένο χλοοτάπητα της Ερυθραίας, ποιός είναι να τα πληρώσει;
          Οπότε ακρίβηναν τα μούσμουλα - λογικό είναι τέτοια εποχή - κι ο άγνωστος δανειστής αφού επενδυτής δεν μπορεί να ονομασθεί μια που δεν βγάζει φράγκο, ανέβασε κατά εκατό χιλιάρικα την προσφορά που έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Τσαντήλα και του Κοτσώνη αλλά και των καταληψιών των Σπάτων. Και μάλιστα η μάνα δεν πήρε από την εισροή των χρημάτων ένα απλό 10%, αλλά πλέον εκατό κολλαριστά. Ρε και άγουρα να είναι τα μούσμουλα, τα τρως ειδικά αν εξυπηρετήσουν και την αφόδευση που έχει περιοριστεί λόγω ασιτίας.
          Παστρικές δουλειές και με τέλος χαρτοσήμου αφού το ΣΔΟΕ δεν αστειεύεται τέτοιες εποχές κι από όλη την Ελλάδα έχει χώσει μέσα τον Τσοχατζόπουλο. Αυτά βλέπει κι η κυπριακή εταιρεία της Γλυφάδας, αυτά βλέπει κι ο κοντός με τις αξιόλογες μεταγραφές και σπεύδουν να κάνουν και κανονική σύμβαση. Αυτά βλέπει κι ο Κασνακίδης και κρατάει για μελλοντική ώρα ανάγκης τα 50 χιλιάρικα των supporters, που τα έχει βάλει μίνιμουμ τριάντα φορές. Αυτά βλέπω κι εγώ και παρήγγειλα μούσμουλα για αύριο.
           Με ένα ακόμα εντυπωσιακό στιγμιότυπο, όπως θάλεγε κι ο Καρπετόπουλος : Όταν γινόντουσαν οι προσκλήσεις στον κόσμο για να καταθέσει τον οβολό του, όλοι αυτοί οι άγνωστοι που δανείζουν άτοκα, πού ήταν; Όχι να δώσουν λεφτά σαν τους φιλάθλους. Να δανείσουν ρε παιδί μου. Τους άρεσε να παίζουν με την αγωνία μας και με τα σχόλια τύπου, " ρε δεν έχει λεφτά ο λαός." Πώς εμφανίζεται κάθε φορά ένας από μηχανής σωτήρας όταν τα πράματα φρακάρουν και πώς εξαφανίζεται για κανά διήμερο ο Βιντιάδης που έχει μαζέψει 13 μύρια αλλά η ΑΕΚ σώζεται με 400 χιλιάρικα μέχρι τον Ιούνιο , όπως υπέγραψαν ο Κοτσώνης κι ο Τσαντήλας; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΣ;
           Μυστήρια πράματα; Όχι βρε ξεκάθαρα. Σαν αυτά που λέει ο φίλος μου ο Κετσέ οτι "...οι άμπαλοι κάνανε καλύτερες μεταγραφές..." Υπάρχει κανείς από πίσω που ξέρει μπάλα ή πρέπει να πάρουμε τον Μπρουσιανό για τεχνικό διευθυντή; Πού να ξέρω κι εγώ; Πιο πολλά ξέρει ο λαός που λέει " έχει ο θεός " . Οπότε κι εγώ είμαι σίγουρος οτι αύριο θα βρω μούσμουλα κι υπόσχομαι να μην τα σερβίρω αλλά να τα φάω μόνος μου. Και σας διαβεβαιώ οτι θα είναι πεντανόστιμα σαν τα παραμύθια που μου διάβαζε η γιαγιά μου. Που τάτρωγα τότε μικρός.

ΓΛΩΣΣΑ


Φράσεις που...."έφυγαν" νωρίς !


Είναι φράσεις που μέχρι πριν τρία χρόνια, τις χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά, για να περιγράψουμε εικόνες και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί από το φρασεολόγιό μας.
Ο κατάλογος που ακολουθεί μπορεί άνετα να εμπλουτιστεί, από την πλούσια εμπειρία του καθενός.
Εικόνες και καταστάσεις που έπαψαν να υπάρχουν, φράσεις που απέδρασαν από τις συζητήσεις μας.
· Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
· Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο του σπιτιού.
· Σήμερα ο προϊστάμενος μου 
ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
· Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
· Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου / Γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα.
· Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το ετήσιο μπόνους.
· Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
· Βρήκα δουλειά!
· Το ΜΕGA είναι το πιο έγκυρο κανάλι!
· Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
· Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
· Ευτυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
· Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
· Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί. Κανείς δεν θα το τολμήσει να του περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος ο έλληνας. Και υπερήφανος.
· Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
· Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
· Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
· Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο)
· Τι να το κάνω το ποδήλατο;
· Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
· Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
· Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
· Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
· Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
· Θα λείψουμε για τριήμερο.
· Ήμουνα σε συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Ήταν πολλοί επώνυμοι εκεί. Είδαμε και τον Μανώλη Καψή.
· Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.
· Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση.
· Ο Κουβέλης είναι σοβαρός πολιτικός.
· Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
· Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
· Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου)
· Ε δεν είμαστε όλοι αριστεροί, σαν και εσάς κύριε Ψαριανέ! (φράση από τηλεοπτικό πάνελ).
· Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. (Η ειρωνεία εδώ και για την πολλή δουλειά αλλά και για τον αφέντη)
Τέλος,
· Οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Ούτε φασίστες.
· Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή.

***********************************************************************************
            Το κείμενο είναι από το ταχυδρομείο, προσφορά του Χάρη. Είμαστε ακόμα σε αισιοδοξία λόγω αγωνιστικής πορείας της ομάδας. Άρα αφήνουμε τα άλλα για αργότερα. Δευτέρα είναι κιόλας, να μην την κάνουμε " βουρκωμένη " όπως θάλεγε και το Ελενάκι. 
**********************************************************************************
         Ο αποδυτηριάκιας είναι έτοιμος, αλλά μερικές βελτιώσεις χρειάζονται, οπότε παίρνει αναβολή για μερικές ημέρες. Ακόμα και για την Παρασκευή που άκουσα, το βρίσκω πρόωρα. 


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

A E K - ΠΑΟΚ

              Χοντρό ξενύχτι αδερφάκι μου, αλλά άξιζε τον κόπο. Μια τρομερή παρέα τα έκανε λίμπα στο καταπληκτικό ταβερνάκι της Ελένης της Ροδά. Τι κουβέντες και τι τραγούδι έπεσε δεν λέγεται. Σε αυτό το όμορφο στέκι του Φαλήρου με το φανταστικό σπιτικό φαγητό και τις απίστευτες τιμές. Με την προσοχή της Ελενίτσας, τις όμορφες ατάκες της και φυσικά την φωνάρα της. Να πάτε όσοι δεν το έχετε ανακαλύψει, όπως θα πάω κι εγώ στο γήπεδο παρότι κουτουλάω. Βλέπετε, ναι μεν οίνος ευφραίνει καρδίαν αλλά όταν σε πάει μέχρι το πρωί, τότε θυμάσαι κι εκίνο το νούμερο στην ταυτότητα. Δεν πειράζει όμως αφού μετά τον Δώνη, μπορεί να αρχίσει και η αποκατάσταση.
               Και για πολύ αναπαλαίωση μιλάω. Σκευρώσαμε από την υγρασία, την βροχή και το χαλάζι. Αυτός ο καιρός ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους. Που το ξεκίνησε πολύ δυνατά η ομάδα μας με δυό καταπληκτικές ευκαιρίες , που όμως ισοφαρίσθηκαν αργότερα από τον αντίπαλο αφού χάσαμε το κέντρο παρά το εκπληκτικό παιχνίδι του Φέτση και του Μητρόπουλου. Και πλέον το γήπεδο είχε μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα κατά τόπους - κύρια στη μεσαία γραμμή - που δυσκόλευε πολύ εμάς με τον ρόμβο και την κάθετη ανάπτυξη ενώ ο ΠΑΟΚ την έψαχνε στα στεγνά πλάγια. Κι είναι γεγονός οτι ήταν πια πιο επικίνδυνος.
             Το πάθος όμως ήταν περισσό και μας χάριζε ένα παιχνίδι δυνατό και μια συναρπαστικότητα που εγώ προσωπικά την χαιρόμουνα. Μ' αρέσουν βλέπετε αυτά τα παιχνίδια αφού αναδεικνύουν τους γνήσιους αγωνιστές αλλά και τους τεχνίτες που εύκολα μπορούν να κοντρολάρουν το τερέν και να πάρουν κάρτες από τους αντιπάλους. Μια δεύτερη κίτρινη κάρτα, που χάρισε ο διαιτητής στον Κάτσε. Κι επειδή ήταν μπροστά στα μάτια του, τολμώ να μιλήσω για δόλο. Όχι για να ευνοήσει τον Ιβάν. Όχι. Απλά για να κρατήσει τις ισορροπίες για δικούς του λόγους. Μην το διαβάζετε στραβά. Το ξαναλέω : Πάντα ο διαιτητής πάιζει για την πάρτυ του πρώτα, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ. Τι σημασία έχει αυτό; Για μένα έχει, αφού αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας του κι εδώ τα κείμενα δεν είναι μόνο για το ματς, αλλά με αφορμή αυτό να βλέπουμε κι άλλα. Όπως ας πούμε μια αδικαιολόγητη ολιγωρία του Αναστασόπουλου στον αμυντικό τομέα. 
              Και το οποίο πάθος μας αντάμειψε όλους εμάς στις κερκίδες, που πλησιάσαμε τις είκοσι χιλιάδες. Και το οποίο το ανταπαδώσαμε με τις φωνές και τα συνθήματα ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ. Κι ήταν αυτό που πρέπει να κρατηθεί από το παιχνίδι, αφού ήμασταν χειρότεροι σε δημιουργία και κατοχή κι εντελώς ακίνδυνοι στο δεύτερο μέρος. Όχι οτι απειληθήκαμε από τον αντίπαλο, αλλά αν κάποιος προσπάθησε στην δημιουργία, αυτός δεν έχει σχέση με μας. Καθαρά λόγω ρόστερ, να μην κρυβόμαστε.
             Πάντα είναι πιο εύκολη η καταστροφή και η άμυνα, από την δημιουργία. Μια άμυνα, που για μένα ανέδειξε κορυφαίο παίκτη τον Μπουγαίδη κι επιτέλους έφερε στο γήπεδο αυτό που λέω πολύ καιρό τώρα : Το 4-4-2 στην ευθεία, όσο κι αν οι αλλαγές δεν το δικαίωσαν. Αλλά σήμερα, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο προπονητής, που από την αρχή της εβδομάδας ήθελε τον βαθμό ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Διάβασε μια χαρά την ανάγκη μαζί με τις αναγκαστικές απουσίες του Κορδρέρο και του Κατίδη και δικαιώθηκε.
              Όπως βέβαια δεν διακαιώθηκε ο αντίπαλος που πνίγηκε στην ανασφάλεια του Δώνη. Που κι αυτός το ρόστερ του δεν το ξέρει καλά, αφού περισσότερο σκέφτεται την καρέκλα του παρά το σύμβολο το οποίο κοουτσάρει. Και συγχωρέστε με για την κριτική αυτή, αλλά εγώ είμαι από τους παλιούς Αεκτζήδες που τον ΠΑΟΚ τον αγαπάω κι εύχομαι τώρα με τον Ιβάν να ξαναγίνει αδερφός μας. Κι είναι η μόνη ομάδα την οποία προσπάθησα να παρακολουθήσω στο γήπεδο σαν αντίπαλο. Σε όλα τα παιχνίδια κοιτάω συνήθως εμάς.
            Υπάρχει όμως κι ένα συμπέρασμα, πέραν του δίκαιου αποτελέσματος. Οτι πλέον η ΑΕΚ απέκτησε μέταλλο και δεν είναι ξεγραμμένη πουθενά. Με πολύ σταθερό άξωνα και με ανθρώπους που αναδεικνύονται κι εφόσον δεν ξεπουληθούν του χρόνου, θα μας δώσουν χαρές. Βγαίνουν τα πλάγια μπακ, ο Φέτσης αποκτά τρομερές παραστάσεις κι ο Φούντας ωριμάζει. Δίπλα στα κανονικά άρματα μάχης, που λέγονται Κουτρουμπής, Μητρόπουλος και Πετρόπουλος. Που κάνουν την ΑΕΚ να κοιτάξει ψηλότερα αφού οι δαντέλες περισσεύουν. Κατίδης, Ανάκογλου και Κορδρέρο ήταν όλοι έξω. Κι οπότε τα πάντα είναι εύκολα για το ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον και την πεντάδα. Κι είναι η πρώτη φορά που το ομολογώ.
           Είναι καλό το αποτέλεσμα; Φυσικότατα. Το πλάνο εξυπηρετήθηκε μέσα σε ένα γήπεδο που έβγαζε μονομάχους. Ο δικέφαλος μας έβγαλε καρδιά κι απίστευτη αγωνιστική σκληράδα. Ακόμα κι αυτός ο Ρότζερ έκανε ό,τι μπορούσε. Οπότε και μια ήττα να ερχόταν, όλοι θα ήμασταν χαρούμενοι οτι όσοι μπόρεσαν και γίνανε αλλαγές, τα δώσανε όλα. Δηλαδή μας χάρισαν την χαρά του οπαδού: Παίξτε ό,τι μπορείτε κι ας χάσετε. Μα με αντίπαλο τον Δώνη; Κι εγώ στενοχωριέμαι, αλλά δεν κρύβω την αλήθεια. Ήταν καλύτερος κι έψαχνε τη νίκη, ενώ η ΑΕΚ πήγαινε να την κλέψει.
                                                           ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΓΟΥΡΙ

            Τώρα πια έχουμε πραγματικό πρόβλημα. Πάνε και οι ταμειακές διευκολύνσεις, πάνε και τα βιντιάδια, πάνε στο διάολο όλα. Είναι κι αυτή η πουτάνα η βαθμολογική θέση του Άρη, γάμα τα. Έρχεται το ΣΔΟΕ κι ελπίζω οι δυό χαμένες χρήσεις να είναι στα ντέξιον, όπως κι όλα τα παραστατικά των διευκολύσεων όσο αναφορά τα χαρτόσημα. Επίσης ελπίζω ο πρόεδρος να έχει φορολογική ενημερότητα για να δικαιολογήσει τις αποδείξεις παροχήες υπηρεσίας του αν και η περιουσία του είναι μπλοκαρισμένη.
             Την γλύτωσες Δημητράκη μου. Και πραγματικά δεν έφταιγες σε τίποτα. Θόλωσες κι εσύ από την πρωτοσέλιδη προβολή και τα εύκολα γκομενάκια. Τώρα μπορείς να ξαναρχίσεις τους έρωτες κι όπου βγει. Πάρε και κανά γιούρτι από τον πατρόνα σου και βάλτο στην κατάψυξη γιατί θα χρειαστεί στο μέλλον. Και πριν πας στην κανονική πτέρυγα, πέρνα κι από την VIP να πάρεις και λίγα φουντούνια από τον άλλον.
           Να μην γράψουμε άλλα, αφού όπως δεν πρέπει να προκαταλαμβάνεις τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν πρέπει να επιρρεάζεις και το άτεγκτο ΣΔΟΕ. Άσε να βρουν αυτό το εκπληκτικό που αναγράφεται στο φιλικό site : " ...η ΑΕΚ κινδυνεύει με πρόστιμα για παρατυπίες, παραλείψεις και λοιπά, ΚΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ...¨"
           Πιστεύω να καταλαβαίνετε το μέγεθος της ανατριχιαστικής πληροφόρησης. Αν έχει γίνει κάτι μεμπτό, υπάρχει και η πιθανότης να μην φταίει κάποιος υπεύθυνος. Μπορεί να φταίει το άτακτο σύμβολο μας, αυτός ο αετός που πήγε και ράμφισε έγγραφα, σφραγίδες και λοιπά αρχίδια καπλαμά, που θα ψάξει το κράτος. Ένα κράτος που διψάει για έσοδα κι επειδή είναι πάντα στην ουσία, ίσως να επιβάλει νέους φόρους στους κατόχους διαρκείας της ομάδας ή σε όλους αυτούς που πήγαν στα γκισέ κι αγόραζαν χαρτάκια. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Και μην βιάζεστε να απαλλαγείτε από την ευθύνη. Πρόχειρα αναφέρω εμένα και τόσους άλλους που νε την φετινή αγορά των διαρκείας, λαμβάναμε μια απόδειξη χειρόγραφη με κάποιο ποσό που θα πήγαινε υπέρ κάποιας ΑΜΚ. Υποθέτω να κατανοείτε κι αρχίστε τα τηλέφωνα. Εγώ είμαι ήδη σε επικοινωνία με τον Οικονομόπουλο.
            Κι όλα αυτά την ώρα που ερχόντουσαν κι άλλα μίνιμουμ από επενδυτή που μιλάει με τον κοντό και μέσου Κύπρου που εκεί κατά σύμπτωση εδρεύει η εταιρεία του γιαουρτά. Πώς κι αυτή η σύμπτωση; Είναι να μην σε θέλει η πουτάνα. Σαν μια παντρεμένη γκόμενα που είχα παλιά κι ήρθε να με συμβουλευτεί για το ήθος της ο σημερινός πήδουλας της. Ρε μπλέξιμο με τον έλεγχο από το 2004 και μετά. Τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους είχαμε και  μια χαρά τα είχαν βρει οι ΤΡΕΙΣ άνθρωπες αφού ο άλλος απαλλασσόταν λόγω του δανείου της τράπεζας. Χώρια που μερικοί εντεταλμένοι της πληροφόρησης ακόμα αναρωτιόντουσαν : " ρε πώς δεν τα κατάφεραν οι μπαλαδόφασες το καλοκαίρι
και τα κατάφεραν οι άσχετοι τώρα; " ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΩΡΑ; Ή μήπως μάθανε μπάλα από τον Λίνεν οι Μπρουσιανοί και οι Δημητρέλοι; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμείδια;
           Θα μου πεις, μπορεί και να μην έχουμε ΑΕΚ αύριο. Ήδη δειλά ψιλογράφτηκε κι αυτό. Γιατί; Πού θα είναι η ΑΕΚ; Θα αλλάξουμε ομάδα; Όχι βέβαια κι ας είναι όπου θέλει να είναι. Ήδη ο σχετικός νόμος μιλάει οτι καταργείται η τέταρτη εθνική και πλέον η τρίτη γίνεται ερασιτεχνική, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ καθότι ΠΑΕ δεν έχει δικαίωμα να παίζει σαν σωματείο. Οπότε; Οπότε πάρε μια Β στην χειρότερη που ο Δημητράκης θα επιμείνει να βάζει υπογραφές και μετά τον αυταπάγγελτο μήνα της προθεσμίας που του ήρθε ουρανοκατέβατος . Εκτός αν κι αυτός συντάχθηκε με τους καταληψίες ή τους μικρομετόχους, κι είπε δυό φωνήεντα στον υπουργό. Πού να ξέρω κι εγώ;
            Φυσικά καταλαβαίνω οτι όπως έχουμε γίνει όλοι, κάποιος θα πεταχτεί και θα μιλήσει για κάποια συνωμοσία του sugar.  Όχι άδικα, αφού όταν προσπαθείς να πάρεις τον ΟΠΑΠ σίγουρα μιλάς και με τον υπουργό παρότι τον αλλάξανε λίαν προσφάτως κι έτσι το deal πήγε για Απρίλιο. Οπότε μπορεί κάποιος να σκεφτεί οτι ήθελε κάτι περίεργο. Να ξαναδιαψεύσω; Ε, αυτήν την δουλειά θα κάνω συνέχεια; Κι ειδικά τώρα που προσπαθώ να αλλάξω τη νοοτροπία μου και να τραβάω γραμμές. Και να μην έχω ρεβανσισμό  αλλά να έχω σεβασμό στα βουνά και στα λαγκάδια, όσο κι αν μ' αρέσει το τραγούδι "...όταν γυρίσω θα τους γαμήσω..." που όπως σωστά επεσήμανε παλαιότερα ο Χρήστος, αναφερόταν στους Έλληνες.
         Αλλά κι αν το ΣΔΟΕ βγάλει τίποτε περίεργο - το πιο περίεργο είναι να τα βρει όλα καθαρά και σωστά καμωμένα με την ελάχιστη λεπτομέρεια των 30 μύριων χρεών - εδώ είναι και η μάνα. ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Με σωστή απορία: Σε τι φταίει η ΑΕΚ όταν δεν φταίνε σε τίποτα οι διευθυντές της; Είπαμε, είναι θέμα ραμφίσματος ενός άτακτου δικέφαλου πουλιού. Κι ακόμα έχει πολύ γέλιο η ιστορία με το παρεάκι, που καλύπτει ένα άλλο παρεάκι που επισύρει άμεση παρέμβαση του καζαμία για την τάξη που διασαλεύεται αφού τον αφήσανε απ' έξω. Μπορεί βέβαια νάχει και κλάμα, αλλά όταν καλείσαι να αλλάξεις μια νοοτροπία, δεν γίνεται να ξαναείναι οι ίδιοι που θα μας σώσουν. Εκτός αν επιβληθεί καταναγκαστικό έργο και τηρηθεί το μετοχολόγιο, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 παρά τις δωρεάν παραχωρήσεις των χαρτιών στη μάνα. Εκεί να δείτε άμεσες επιστροφές και κότες "...τις πήραμε διότι δεν ξέραμε, για λόγους συμμετοχής στα συμβούλια..." ΧΑΧΑΧΑΧΑ
           Δυστυχώς αγαπητοί είναι όλα αυτά. Αλλά δεν με τρομάζουν. Είμαι πρόσφυγας που έχασα τα πάντα και ξαναέγινα. ΑΥΤΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ LIFESTYLE κι όσους χαρτζηλικώθηκαν από ένα νοσηρό περιβάλλον. Και μπορώ να ξαναγίνω, αφού ΚΑΙ δυνάμεις διαθέτω αλλά ΚΑΙ αλλαγμένη νοοτροπία. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Μπουρλότο στο κομματικό κράτος και RESET. Kι όποιος αντέξει. Όποιος δεν αντέξει, ας βάλει το αγγούρι στον κώλο του. Σιγά μην στενοχωρηθώ. Τι να γίνω; Παλιοελλαδίτης που κάγχαζε στο δράμα της προσφυγιάς; Που θεώρησε οτι οι άνθρωποι αυτοί ήταν κάτω από το στάνταρ της τουαλέτας του κήπου κι οτι οι γυναίκες της προσφυγιάς ήταν πουτάνες που πλενόντουσαν; Κι οτι όλοι αυτοί, απλά κάνανε ένα τουριστικό ταξίδι από ξεχαρβαλωμένες πατρίδες για νάρθουν να ζουν σαν τους γύφτους στα γκράβαρα; ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, που αυτό τους κατέστρεψε;
             Και σταματώ με το σύνθημα: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΣΑΣ Ή ΜΕΣΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ( σωστή κουβέντα ). ΟΠΟΙΟΣ ΌΜΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ, ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.
              Υγ1. Πάλι πολιτικά ήθελα, άλλα με πρόλαβε το θέμα. Θα πάμε έτσι μέχρι την κριτική του αγώνα. Ενός αγώνα, που αναβιώνει μια φιλία ( για όσους καταλαβαίνουν ). Δεν μιλάω για τα λεφτά του Ιβαν - αφού αυτά προορίζονται για τον καινούργιο αγωγό και την ζάχαρη.  Μιλάω οτι ο άνθρωπος πρακτικά γάμησε όλη την Τούμπα ΚΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΑΥΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ. ΧΡΗΜΑ; ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αν την ξέρεις, είσαι απλά Βαρδινογιάννης.
               Υγ2. Πάλι έχασα το στοίχημα. Είχα παίξει την δαφνοστεφανωμένη αδερφή, στα + 6 γκολ. Γαμώ την γκαντεμιά μου.
              Υγ3. ΛΙΜΟΝΤΖΟΓΛΟΥ, τι δουλειά κάνεις; Πάνε καλά τα κουλούρια στην Ομόνοια;  Τα λουλούδια στα φανάρια;       

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ;

          Βαρειά κουβέντα, αλλά είναι πάντα επίκαιρη και δόκιμη για κουβέντα. Με αφορμή βέβαια, μια πολύ ευγενική ανώνυμη πένα που δημοσίευσε τις απόψεις της στο blog με διάφορες απορίες και προβληματισμούς. Κατωχυρωμένη άποψη όμως και χωρίς επιρρεασμούς.
             Απάντησα κι εγώ, με βάση την άποψη μου. Που ελπίζω να ελήφθη με τον κλασσικό τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι πρώτα κι ενεργώ μετά. Δηλαδή με την πρωτοβουλία του λογιστικού και δευτεροβουλία του θυμοειδούς. Φυσικά σε απομονωμένες ατάκες, δεν είναι εύκολα διακριτό αυτό αλλά οριοθετείται πιστεύω από το ύφος που συνοδεύουν τις απαντήσεις.
              Κι είμαι ένας άνθρωπος, που έχει εκπαιδευτεί να μην μισεί. Πρώτα από τα οικογενειακά προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει, δεύτερον από την διαφωτιστική επίδραση της αριστεράς ( όλοι γνωρίζουν την απαξία σε συγκεκριμένα " ποιήματα " ) και τρίτον από του εμπορικούς κανόνες και τα σχετικά αμερικάνικα σεμινάρια. Ξέρετε εκεί, που δεν μετράει το προϊόν αλλά η κατηγοροποίηση του πελάτη σε μιά από τις τέσσερις κλάσεις ( δεν είναι του παρόντος ) που όλοι ανήκουμε όταν κάποιος προσπαθεί να μας προωθήσει κάτι. Στα οποία μαθήματα βέβαια, μαθαίναμε να ασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας και ποτέ με τον ανταγωνιστή μας. Μαθαίναμε δηλαδή, να μην τον βλέπουμε σαν εχθρό και να προσπαθούμε να τον διαλύσουμε με τα όπλα του ή βελτιώνοντας εμάς.
             Δηλαδή γινόταν προσεκτικά, μια εσωτερική προσπάθεια διαχείρησης του μίσους. Που ανθρώπινα, είναι αδύνατον να μην το νοιώσεις και να μην το αισθανθείς. Όσο πράος και νάσαι κι όσο λογικά θεωρητικά κατατάσσεις το είναι σου.
             Με μια εξαίρεση: Το παιχνίδι. Το πραγματικό μιλάω. Είτε είναι μπάλα που παίζεις, είτε είναι χαρτιά, είτε είναι καμάκι. Δηλαδή το παιχνίδι, που σε ξανακάνει μικρό σε ηλικία ή κυνηγό. Εκεί όλα πάνε στην άκρη. Εκεί κυριαρχεί ένα πάθος περίεργο με άμεσο αποτέλεσμα ένα μπινελίκι στην κερκίδα του γηπέδου ή ένα χτύπημα χεριού στο τραπέζι. ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ό,τι κουστούμια και να φοράμε όταν κυκλοφορούμε σε δημόσια θέα.
            Πρέπει βέβαια " να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων της χώρας μας." Ορθότατο αγαπητέ κι είμαι πρόθυμος να μπω σε αυτήν την διαδικασία για την αλληλοεπιμόρφωση. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό, όταν την χώρα την διοικούν οι αλήτες που την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση; Πώς να μην διαμαρτυρηθείς όταν κυνηγιέσαι σαν πολίτης ή σαν επαγγελματίας την ώρα ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ( σχεδόν όλοι οι βουλευτές είναι σε pay rolls επιχειρηματιών ) απλά ρίχνουν φόρους διότι πάναπλα δεν γουστάρουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες; Πώς να εκφραστείς - για να μην συνεχίσω τα παραδείγματα - όταν τα πάντα είναι συστημικά και μάλιστα με επιχειρηματολογίες; Πώς να αμυνθείς όταν αυτή η μαλακία που λέγεται Ευρώπη σε επιδοτούσε χρόνια τώρα για να ξεπατώσεις την τοπική παραγωγή σου και να μετατραπείς σε αστό;
           Να αλλάξει λοιπόν η νοοτροπία μας. Μάλιστα. Πληρώνοντας όλους αυτούς τους αλόγιστους φόρους, που έχουν φέρει τους πάντες στα όρια τους; Κι αφού τους πληρώσουμε να περιμένουμε τις αλλαγές; Αν ξέρεις οτι κάποιος σε έχει κατακλέψει - εντάξει με την ευθύνη σου αλλά πότε σταματάει κι αυτή, δηλαδή σε πόσο χρήμα πίσω - πρέπει να τον πληρώνεις για να κάνει διαχείρηση; Τον εμπιστεύεσαι; Με τι εχέγγυα; Του πρωτογενούς πλεονάσματος; Δηλαδή και τώρα που αυτό επετεύχθη, θα μειωθούν όλοι αυτοί οι φόροι; ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ;
           Κι οπότε, γιατί στην ΑΕΚ ( γι' αυτήν είναι το σχόλιο μου ) πρέπει να τραβήξω μια γραμμή και να αλλάξω την νοοτροπία μου; Εγώ έκανα τα budgets; Αυτά που μου ζήταγαν, δεν τα πλήρωνα για να πηγαίνει στον όποιον στόχο είχε η ομάδα; Ζήτησα ποτέ πρωτάθλημα κάθε χρόνο; Ζήτησα από την Ελλάδα να παράγει κάτι το οποίο δεν έχει και να ξεπεράσω το ΑΕΠ της Γερμανίας; Ζήτησα να γίνω υπερδύναμη πυρηνική ή κάτοχος του champions league;
           Τι ζήτησα πλέον; ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ή ακόμα καλύτερα, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ Ή ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ. Αυτό θεωρείται ρεβανσισμός και λανθασμένη νοοτροπία; Ε με την ίδια λογική, κι ο δολοφόνος να μην τιμωρηθεί ποτέ αφού μπορεί να τραβήξει μια γραμμή και να μας πει οτι δεν θα το επαναλάβει. Να τον κλείνουμε μόνο αν ψυχιατρικά διαπιστώνουμε οτι έχει προδιάθεση για κατά συρροή εγκλήματα. Και να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας προσλαμβάνοντας στις δουλειές μας όσους έχουν αποφοιτήσει από σωφρονιστικά ιδρύματα κι όχι πανεπιστήμια.
            Από την στιγμή λοιπόν που τα πάντα συνεχίζουν να δουλεύουν λαμογιάρικα, δεν καταλαβαίνω το δυσνόητο του υποτιθέμενου ρεβανσισμού στα κιτρινόμαυρα. Τι γραμμή να τραβήξω; Να βάλω όλους τους τύπους που ασχολούνται εν γνώσει τους με μια φαλιμέντο αγορά επιδιώκοντας παράπλευρα οφέλη, να συζητήσουν για το καλό του αθλήματος; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ; Λέγοντας τους οτι άλλαξε η νοοτροπία μου; Λέγοντας;
              ΟΧΙ. ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ, ΝΑΙ. Πώς; ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ. Πόσοι είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν;
             ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΥΡΕΣ κι όλοι οι άλλοι που πληρώνουν είναι απλά ζώα, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ κι είναι διορισμένες μια χαρά σε θέσεις στο κράτος.
              ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΤΟ  ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ. Εγώ θα τους ρίξω στην δεύτερη κατηγορία τους συστηματικούς κάφρους ή θα σταματήσουν να μας γαμάνε οι ψυχοπαθείς, επειδή θα πληροφορηθούν οτι άλλαξα τη νοοτροπία μου;
           Και μην γελιόμαστε. Το ποδόσφαιρο φυσικά και δείχνει το βαθμό του πολιτισμού της κοινωνίας, αλλά δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα πάντα από αυτό. Ποιά είναι τα πάντα; Πάω στα πολύ  μικρά : ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΒΑΣΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ 30 ΜΥΡΙΑ ( στην ίδια κατάσταση βέβαια θα ήμασταν - τα λεφτά θα είχαν φαγωθεί ) , ΕΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΒΑΛΝΕΡ ( το δελτίο του βέβαια είχε εκδοθεί για να σωθεί η Λειβαδιά ) ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ.
          Να αλλάξω τη νοοτροπία μου. ΠΩΣ; Εδώ κριτική γράφω για ένα διαιτητικό σφαλτσοσφύριγμα, κι όταν είναι υπέρ της ΑΕΚ γίνεται χαμός. Μπορώ εγώ στην διαιτησία, όταν αυτή μυρίσει κονόμι, να της επιβάλω να σφυράει με ισονομία; ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ Η ΑΕΚ ΝΑ ΚΕΡΔΑΕΙ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; ΠΟΙΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, που πήγαινε στη Μύκονο με δανεικά;
           Αγαπητοί κι αγαπητές, ψάχτε αλλού. Για νοοτροπίες ή για σκοτεινές εμπαθείς σκέψεις. Μιλάω για ένα παιχνίδι ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ. Όμως χρειάζεται και μια ράβδος. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ από τα λαμόγια που σφυράνε ή από αυτά που δικάζουν ή από αυτά που κρατάνε τις καρέκλες στην ΕΠΟ, στη  λίγδα ή στην ΕΕΑ. Μακάρι να προχωρήσουν
           Μέχρι όμως να έρθει η πολυπόθητη αριστοκρατία κατά Πλάτωνα, θα πορευτούμε με τα πάθη μας. Και σε αυτά τα πάθη μας θα ξέρουμε τι να φοράμε. Δεν θα πάμε στον βόθρο του χάπια με κουστούμια. Όταν δούμε μια κουράδα στο σαλόνι μας, δεν θα καθόμαστε να περιγράφουμε το σχήμα της ή το πώς κάποιος την άφησε. Θα ψάξουμε να βρούμε τον καλεσμένο που την άφησε με σκοπό να τον γαμήσουμε. Και στον υπόνομο, θα μπούμε να σκοτώσουμε αρουραίους που ενοχλούν τις σωληνώσεις μας. Όχι σαν φιλόζωοι. Ειρήνη δεν μπορείς να έχεις, αν δεν έχεις πρώτα πόλεμο.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ

             Προσπαθώ να τα κρατήσω όπως είναι. Και να κρατήσω και τα δικά σας. Αφού με τον βομβαρδισμό των πληροφοριών, λογικό είναι άλλος να κάνει όνειρα για Ευρώπη, άλλος να περιμένει να δει τον χάπια με στρινγκ κι άλλος ( νεότερος κατά τεκμήριο ) να θέλει να ζήσει τον μύθο της
" ομορφιάς του ποδοσφαίρου ". Άντε κι εκείνον πιο παλιά, που ενώ είχε συμφωνηθεί η ώρα έναρξης του αγώνα, ακριβώς τότε μπήκε η υδροφόρα και κατάβρεχε το γήπεδο. Θα τα ξαναπούμε σιγά σιγά.
             Προς το παρόν, υπάρχουν ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες που ελπίζω να γραφούν κι αλλού. Μια τέτοια είναι η ανακοίνωση των παλαιμάχων - για να ξεκινήσω με την ιστορία που έχει καταλήξει κοινό τζαμπατζηλίκι - που χαιρέτησε την πρόταση του Μελισσανίδη. Η οποία πρόταση βέβαια, δεν έχει γίνει ποτέ και προς κανέναν. Είναι κάτι σαν τη μάνα του Κίτσου, που η γυναίκα απλώς καθόταν και την κάνανε τραγούδι.
            Η " πρόταση " λοιπόν αυτή στην ταβέρνα - δηλαδή σε σοβαρότατο κέντρο αποφάσεων - ήρθε από τον Ηλιόπουλο στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Το οποίο προπαθούσε να συντάξει τις επιστολές όταν ακούστηκε η φωνή του Σίμου ( αυτός είναι ο αντι του Νοτιά ) : " Δεν αναγνωρίζω καμία πρόαταση αν δεν είναι γραπτή." Κι έγινε του κουτρούλι ο γάμος εκεί μέσα με κύριο θέμα οτι οι αχυράνθρωποι των άλλων, δεν είδαν με καλό μάτι τον αχυράνθρωπο του αμερικάνου. Φυσικά ένας ψύχραιμος παρατηρητής θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος που έμαθε οτι η λέξη " αχυράνθρωπος " δεν είναι ουσιαστικό αλλά επίθετο πλέον. Αχυράνθρωπος - αχυρανθρωπότερος - αχυρανθρωπότατος αν θέλετε σε μια λέξη που δεν είναι σωστή γραμματική καθότι οι σύνθετες λέξεις δεν έχουν βαθμούς μονολεκτικούς αλλά περιφραστικούς: Αχυράνθρωπος - πολύ αχυράνθρωπος - πιο πολύ αχυράνθρωπος - αχυράνθρωπος κατά το πλείστον.
             Ένας βέβαια εκτός συμβουλίου, παρέμεινε ψύχραιμος. Ομιλώ για τον Δημητράκη, που συνέχισε να προσπαθεί να κλείσει τα ραντεβού με το υπουργείο για τις 4,500 δόσεις. Κι αναμένει να ακούσει από επίσημα χείλη την πρόταση του sugar. Έτσι κάνουν οι έμπειροι παίκτες, παρόλο που βρίσκεται μπροστά σε δυό δυσκολίες.
             Η πρώτη έχει να κάνει με το επάγγελμα του σαν broker πλοίων, αν βέβαια κάνει κάτι τέτοιο. Το κακό κράτος μας, σκοπεύει να τριπλασιάσει τον φόρο στις προμήθειες της αγοραπωλησίας πλοίων ( μιλάω σοβαρά ), πράγμα το οποίο τον ρίχνει ελαφρώς έξω στον προγραμματισμό του για την ΑΕΚ. Φυσικά ένας επιχειρηματίας τέτοιου βεληνεκούς, άνετα μπορεί να απαιτήσει από τον υπουργό να κάνει τις δόσεις 13,500. Άρα υπάρχει ελπίς.
           Η δεύτερη έχει να κάνει με το χρήμα το οποίο έχει συσσωρεύσει. Ξέρετε εκείνα τα 9,5 για φέτος και τα άλλα 4 για του χρόνου. Τα οποία, όπως πλέον γνωρίζετε καλά, δεν είναι δικά του αλλά είναι κι άλλων ( δικό του είναι το ένα ). Και τα οποία έχουν μαζευτεί με την απαίτηση, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΑΕΚ. Καταλάβατε ή όχι; Το fund του Δημητράκη δεν θέλει συμπαίκτες ή αν θέλει, τότε ίσως το διαθέσιμο ποσό αρχίσει να πέφτει αφού κάποιοι χρηματοδότες θέλουν να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη από την ΠΑΕ κι όχι να την βγάλουν με ποντικοκούραδα. Έχουν κάνει τα κουμάντα τους οι άνθρωποι ρε αδερφέ. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε κι αυτό.
            Την ώρα που το μέγεθος - μωρό θέλει να συναντηθεί πια. Την ώρα που κι ο κοντός είναι θετικός ( αυτός ακόμα ψάχνει τα ποσοστά επί των χρεών ) αφού ο φαλακρός - εκδότης ξερογλύφεται για κανά περιοδικάκι ακόμα. Εντάξει ο Τάκης ψιλοκολλάει παίρνοντας μαζί τον κούλικο ενώ ο Πόλυς ( ακριβώς το ένα και το αυτό με τον Γκίκα ) τα έχει πληρώσει όλα, ενώ ο ΔΧ μετράει ξανά τα κουκιά μετά την κίνηση ματ που στοίχησε την θέση εργασίας μιας υπηρετικής βοηθού. Βλέπετε η " ταβέρνα " δεν είναι ανακοινώσιμη όσο κι αν η άλλη τρόμαξε με 50 παπάκια του Μπίκου.
             Τι έχει γίνει; Απολύτως τίποτα. Όπου λαούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει. Κι όπου ακούτε πολλές ανακοινώσεις, σημαίνει οτι χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Κι εδώ βρίσκεται κι ο αγαπητός Κώστας από δίπλα, που έκανε την πρόταση κλειδί : " Πείτε οτι συνεργάζεστε και μετά εκθέστε τον. Ψυχή θέλει μόνο." Κι εγώ λέω άλλα. Άντε και την κατέθεσαν την ψυχή. Και πάνε όλοι μαζί με τον sugar. Κώστα μου, ξέρεις ποιό είναι το επόμενο βήμα; " Οκ. 30 δεν λέτε οτι είναι τα χρέη; Βάλτε εσείς 30, εγώ άλλα 30 και το γήπεδο δικό μου."
            ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ. Τριάντα δεν κάνανε οι διοικήσεις σας; Δεν κυνηγάω κανέναν. Τριάντα εσείς που οφείλετε στην ΑΕΚ, οι μετοχές δικές σας ακόμα, τριάντα εγώ για την ανάπτυξη και τα μελλοντικά  Μπάκια, ό,τι μετοχές μου αναλογούν και φέρτε κι εδώ τον άλλον με τη μάνα για να συζητήσουμε για την Αγιά Σοφιά και τις ζαρτιέρες που χρειάζεται το σκάκι γυναικών για να μαζευτούν οι λοιποί αυθόρμητοι. Καλό deal δεν είναι; Ασυλία κι όλοι βολεμένοι αφού έχουν βαπτισθεί στην σχετική κωλυμπήθρα. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ όμως, ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΙΜΗ. ΣΕ ΧΡΗΜΑ. Κι εγώ, ακόμα πληρώνω για τους νεκρούς γονείς μου. Είτε σε διαβάσματα, είτε σε λαμόγια για καντήλια και περιποίηση τάφων είτε σε εκκρεμότητες που κληρονόμησα. Γκε γκε; Μην πετάς παρόλες απλά. Μιλάς για πρωτογενή επιχειρηματία. Δεν μιλάς για μεγέθη που κληρονόμησαν. Μόρφωνε και λίγο τον κόσμο. Ναι αυτόν, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ, δηλαδή στο να υπογράψει απλά και δωρεάν για μεταβίβαση των χρεών του Ψωμιάδη στο δημόσιο, συγκέντρωσε μόλις 18000 υπογραφές. Από την δεξαμένη που όπως λέτε είναι γύρω στα 800 χιλιάρικα. ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ( αυτός βέβαια μας έχει για 2,5 μύρια ).
            Κι αυτή είναι η πρόταση του Μελισσανίδη. Εγώ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ - έχω συνταχθεί με το καλημέρα του blog αυτουνού, με την πρόταση αυτή. Ούτε αμφιταλαντεύθηκα, ούτε άλλαξα, ούτε ανακάλυψα σήμερα το βουνό. Κι έχω ακούσει πολλά εδώ μέσα. Μέχρι και υπάλληλο του με είπανε κάποιοι ηλίθιοι και μέχρι και τη μάνα μου βγάλανε κάποιοι δοτοί εγκάθετοι οτι ήταν " το πρώτο τσιμπούκι του σχολείου ". Χώρια που βγήκανε και κάτι ανθρωπίδια και δήθεν σνομπάρανε για μεγέθη και λοιπά συναπτά. Δεν με κούνησε τίποτα. Ξέρω να διαχωρίζω φιλίες, δουλειές και ΑΕΚ. Με την αντίστοιχη κριτική. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΡΙΞΕΙΣ.
            Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια; Όχι βέβαια, αλλά όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 αλλά οι καταστροφείς να είναι ακόμα ενεργοί. Ενώ θάπρεπε να είναι δια βίου τιμωρημένοι. Γρανίτσας και Χατζηχρήστος δηλαδή. Και δεν συνεχίζω, αφού θα ξεφύγω τελείως από την ουσία του κείμενου, που πήγα να το βγάλω με χιούμορ αλλά όσο μπαίνω βαθειά, τόσο η Ελλάδα ( sorry η ΑΕΚ ήθελα να πω ) με πικραίνει. Την καλημέρα μου.