Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

           Καιρό είχαμε να μιλήσουμε για την ΑΕΚ. Με την έννοια οτι έχω αποδεχτεί την κατάσταση που όλα τα μέσα έχουν σπρώξει την προσοχή προς τον αγώνα για την σωτηρία της ομάδας. Είναι σαν τις ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που πάντα εμφανίζονται όταν κάτι χρειάζεται για να εστιάσει ο κόσμος την προσοχή του αλλού. Που παρότι ψιλιασμένος αλλά και σκεπτόμενος, υποχρεωτικά τραβιέται προς τα εκεί αφού τα γκαζάκια, οι τραυματισμοί και οι κορώνες για τον κίνδυνο της δημοκρατίας, ασφαλέστατα και προσφέρουν θέαμα σε σχέση με τις ατέρμωνες κι άνευ σουσίας συζητήσεις για νέα μέτρα. Μα υπάρχουν τέτοια αφού περάσαμε τον κάβο; Όχι, δεν υπάρχουν. Το νέο τέλος ακινήτων ΔΕΝ είναι μέτρο.
              Έρχονται όμως κάποιες καταστάσεις, που πραγματικά με βγάζουν από τα ρούχα μου. Για την ομάδα μιλάω. Εντάξει είμαστε άφραγκοι. Με την έννοια δηλαδή οτι οι σημερινοί μέτοχοι δεν βάζουν κάποιο χρήμα. Και με την έννοια οτι κάποιος σφυράει στην νομαρχία να μην πάει εκεί μέσα και να μιλήσει για τιμωρία κάποιου υπεύθυνου, αφού η καθαρή θέση της εταιρείας πλέον απαιτεί ( εδώ και 14 μήνες ) υποχρεωτική εισροή χρημάτων ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΜΚ. Τέλος πάντων δεν θέλω να το πιάσω αυτό το θέμα διότι παραβρωμάει. Όπως ζέχνει ο τρόπος που γίνεται συνεχώς η ταμειακή διευκόλυνση χωρίς να καταβάλεται και ο αντίστοιχος φόρος χαρτόσημου. Άστε τα αυτά, γι άλλο μιλάω.
          Διότι στην εταιρεία υπάρχει κι ένα διοικητικό συμβούλιο, ένας γενικός αρχηγός κι ένας προπονητής. Που όσο και να περιμένουν τον Δημητράκη, δηλαδή τα μίνιμουμ που θα έρθουν με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δρουν σαν εχθροί του οργανισμού που τους πληρώνει. έχει τελειώσει το παραμύθι πλέον περί της ανιδιοτελούς προσφοράς χρόνου, κύρια από την μεριά του Δημητρέλου. Ελπίζω αυτό να μην το έχετε ξεχάσει. Τρία χιλιάρικα τον μήνα δεν είναι και λίγα για κάποιον που τον συντηρούσε η αδερφή του μέχρι να τον προσλάβει ο Αδαμίδης. Ούτε είναι κι άσχημα για τον Κωστή, που πλέον έχει βρει στέγη και τροφή. Και καθόλου άσχημα για τον Λίνεν που ήταν άνεργος και γνωρίζει βέβαια οτι μετά το καλοκαίρι θα ξαναπάει σπίτι του εκτός αν τον πάρει κανείς κακόμοιρος εδώ, που δεν θα είναι η ΑΕΚ όμως.
             Τώρα, γιατί πλακώθηκα σε αυτά; Δίκιο έχουμε τρεις περιπτώσεις που βγάζουν μάτι. Τώρα που το οπλοστάσιο μας έπρεπε να είναι τίγκα, με το συγκεκριμένο στάνταρ ποιότητας που διαθέτουμε.  Διότι ο Κοτσαρίδης πρακτικά εκδιώχθηκε, ενισχύοντας κι αυτός τον Άρη που όλοι βλέπετε ποιός είναι από πίσω ( λίγο καιρό πριν ήμουν γραφικός ), την ώρα που ο Λίνεν τον είχε στους βασικούς και μάλιστα σε παιχνίδια φωτιά. Και είχα τολμήσει να γράψω οτι μαζί με τον Φέτση, θα μπορούσε στο μέλλον κάτι να κάνει και στο κέντρο αλλά και σαν back up στα αριστερά. Τίποτα εκεί πέρα μέσα. Ξαφνικά άχρηστος. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
           Τα ίδια με τον Τσαμουρλίδη. Εντάξει αυτός δεν έφυγε ακόμα μεν , αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στον ανταγωνιστή Πανιώνιο δε. Για ποιό λόγο; Την ώρα που στα αριστερά και πίσω από τον Τσουμάγκα υπάρχει μαύρη τρύπα. Κι όντας πληρωμένος.
             Κι αν αυτά είναι ας πούμε παρανυχίδες - που δεν είναι - παρακολουθείστε την ιστορία με τον Μπουγαϊδη. Εδώ κάνεις τον σταυρό σου πραγματικά. Black list κανονική διότι αμείβεται με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα. Φυσικά επικοινωνιακά, έχει περάσει οτι ο βοηθός προπονητή εισηγήθηκε τον παραγκωνισμό του για το γκολ που φάγαμε με την Κέρκυρα. Μιλάμε δηλαδή οτι ο Μανώλης Παπαδόπουλος - που από την φάτσα του καταλαβαίνεις οτι είναι απλά χαζός και φυσικά όσοι τον πρόλαβαν σαν παίκτη ( μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ γαμώ την ατυχία μου ) - ποτέ στην καριέρα του δεν έκανε ένα λάθος κι άρα δικαιούται να κάνει και εισηγήσεις πάγου. Και το παιδί θα το έιχαν καταστρέψει πραγματικά αν δεν χτύπαγε ο Γιάγκο κι αν δεν έφευγε ο Κοντοές.
           Κι έρχεται σήμερα η Πάρμα και κάνει μια πρόταση, αφού ΚΑΙ scouting διαθέτει αλλά ΚΑΙ αμυντικούς ξέρει σίγουρα να ξεχωρίζει. Εντάξει, λογικά απορρίπτεται η πρόταση της αλλά εντελώς κυνικά σας λέω οτι ο παίκτης χάθηκε πλέον. Διότι έχουμε μπλέξει με πολλούς νομικούς στην εταιρεία, που δεν γνωρίζουν ούτε τον κανονισμό. Που λέει οτι όταν κάποιος είναι κάτω από τα 26 κι έχει συμπληρώσει δυό χρόνια συνεργασίας με μιά ομάδα, τότε δικαιούται να εξαγοράσει τον τρίτο χρόνο. Δηλαδή από το καλοκαίρι που μας έρχεται μέχρι του χρόνου.
           Τα νούμερα δε, είναι τραγικά. Προσέχτε: Ο παίκτης παίρνει 800 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή κοστίζει στην ΑΕΚ 11200 την χρονιά. Βάλτε και το μπόνους της συμμετοχής ( 400 ευρώ το παιχνίδι ) κι οπότε φτάστε με είκοσι συμμετοχές ας πούμε, στο τελικό κόστος των 19200. Η Πάρμα πρότεινε 200 χιλιάρικα κι άλλα 100 σαν μπόνους ανάλογα με το πιάσιμο του παίκτη εκεί. Η ΑΕΚ ΖΗΤΗΣΕ 500 ΚΙ ΕΝΑ 10% ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. Κι έσωσε την παρτίδα; Αρχίδια. Ο παίκτης το καλοκαίρι φεύγει εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του. Δηλαδή η ιταλική ομάδα τον παίρνει με 11 χιλιάρικα. Άλλο ένα ξεπούλημα από ανθρώπους που είναι για τα μπάζα και που κύρια φθείρανε το φρόνημα του παιδιού με το πισωγύρισμα στις λίστες του Λίνεν.
           Που τώρα, αυτός ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ έχει βολευτεί με τον Πετρόπουλο και τον Μητρόπουλο. Διότι αυτοί είναι η ουσιαστική αλλαγή της ΑΕΚ και τίποτε άλλο. Την ώρα που καταστρέφει τον Φούντα σαν δεύτερο επιθετικό αντί να τον πάει στα πλάγια, την ώρα που διαλύει τον Κατσικοκέρη σαν ουσιαστικό περιφερειακό μαχητή και την ώρα που πήρε τον Καραλή αδρανοποιώντας τον αφού πείστηκε ο μαλάκας οτι δουλεύει κάποιος ρόμβος. Που δεν δουλεύει τίποτα παρά μόνο η φανέλα και η διάθεση κάποιων παικτών. Κι άντε και κάποιοι στο πίσω από το παραβάν.
              Δύσκολη κατάσταση αδέρφια, που θα την δείτε την επόμενη Κυριακή. Αγωνιστικά μιλάω αφού αν η Κέρκυρα παίξει όπως με τον Άρη, τότε δεν θα μείνει ούτε κωλυμπηθρόξυλο. Με την Βέροια βέβαια να διαλύεται αλλά αυτό να μην λέει τίποτα. ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. Την ώρα που τα ίδια γίνονται και με τον Βλάχο, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ MANAGER ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑΪΔΗ, αλλά στην ουσία αυτήν την στιγμή ο Λίνεν προτάσσει τον δικό του για πρόσκαιρο όφελος. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
             Υγ. Πραγματικά η απόσυρση του Σπανού, δεν είναι άσχετη με μας. Βλέπετε ο ΟΠΑΠ...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

MARIO DE ANDRAD

ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΝ: 20/1/2013
Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία, αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που, παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.
Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.
Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...
Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...
Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει.
Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου..

Mario de Andrad



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΠΙ

            Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα, πριν μπούμε πάλι στα βαθιά. Βλέπετε, κερδίσαμε το ματς που έπρεπε, αλλά δυό αποτελέσματα μας ήρθαν στραβά. Και μιλάω για την Ξάνθη και τον Πανιώνιο. Τυχαίες νίκες βέβαια, αλλά την πραγματικότητα την διαμόρφωσαν. Που με αυτήν θα πάμε να αναμετρηθούμε χωρίς να έχουμε ξεκάθαρα τους ανταγωνιστές μας. Κι ειδικά άμα γίνει και καμιά στραβή σήμερα και κερδίσει η Κέρκυρα ( την ώρα που γράφω δεν ξέρω τι γίνεται εκεί χωρίς να αλλοιώνει αυτά που θέλω να πω ) , τότε η επόμενη αγωνιστική είναι αίμα και άμμος. Συνυπολογίστε μάλιστα οτι δεν θα έχουμε τον Μητρόπουλο και τον Πετρόπουλο.
            Μην τρελαινόμαστε όμως. Η ομάδα έχει δείξει σπουδαία σημάδια αντίδρασης, είτε σε κόντρα διαιτησία είτε σε κόντρα τύχη. Κέρδισε σε τσαγανό με τις δυό προσθήκες που προανέφερα και πήγε κόντρα σ' αυτό το βούτυρο που πήγε να φτιάξει το καλοκαίρι ο Τσιάρτας. Και βάλτε σε αυτήν την σκέψη το να υπήρχαν ακόμα στην ομάδα ο Καφές, ο Γεωργέας και ο Μάκος, χωρίς ξεπουλήματα και χωρίς να έχουμε ακόμα ξεχρεώσει τα δεδουλευμένα τους. Εγώ τολμώ να μιλήσω ακόμα και για πεντάδα.
          Εν πάσει περιπτώσει, εγώ την αμαρτία μου θα την πω. Θεωρώ αρκετά δύσκολο το να προσωρήσουμε με σερί. Ειδικά τώρα που φορτώνεται το παιχνίδι με τον " αυθεντικό " και η Κέρκυρα είναι σαν να μην υπάρχει. Μακάρι φυσικά να πέσω έξω και να δικαιωθεί το στέλεχος της διοίκησης ( δεν χρειάζεται όνομα αυτήν την στιγμή ) που μίλαγε την Κυριακή για πεντάδα. Σε ένα βέβαια θα συμφωνήσω: Οτι η σημερινή δωδεκάδα ( δεν υπάρχει κάτι περισσότερο εκτός από δυό τσόντες ) είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια κι ομάδες που δεν είναι στον στενό κύκλο των ανταγωνιστών της. Πιστεύω να κατανοείτε για ποιούς μιλάω θεωρώντας δεδομένους τους έξι βαθμούς από την Κομοτινή και την Βέροια στην έδρα μας.
         Αυτά όλα, στο παρασκήνιο της ανακοίνωσης του Δημητράκη και σε ό,τι σχεδιάζει το παρεάκι που διοικεί. Με την απλή σκέψη, γιατί άραγε 17 μύρια; Και με την απλή απάντηση οτι 24 μηνιαίες δόσεις επί 700 χιλιάρικα, κάνουν το συγκεκριμένο ποσό και το ρόστερ θα τρέξει με τον κόσμο, την απαλλαγή του συμβόλαιου του Ρότζερ και δυό πουλήματα ξανά. Όπερ ξανασημαίνει οτι ο Κιθ, θα τα κλώθει τα ευρεθέντα - για να πάω με τα νερά της κανονικής ενημέρωσης. Όμως αν το κράτος έκανε 48 δόσεις, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράματα και πόσο καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική θα είχαμε; Που πρακτικά τον χρόνο θα κέρδιζε μέχρι την οριστική κατάληξη της υπόθεσης, την οποίαν και γνωρίζετε όλοι.
            Ας μην μακρυγορούμε όμως κι ας φάμε το σότο των μέσων. Αυτό που δεν έφαγε ο Αγγελίδης της ερασιτεχνικής, που έχουμε χρόνο και γι' αυτόν. Βλέπετε την Δευτέρα ηρεμούμε είτε με γιουβέτσι είτε με σκέτο από αυτό. Που εγώ πιστεύω οτι θα έχει κρέας τελικά, αφού ο Δημητρέλος ήταν απλά ασθενής και γι' αυτό δεν συναντήθηκε με τον επενδυτή. Ο οποίος επενδυτής θα πρέπει να θεωρεί τον κόσμο ολάκερο οτι διαθέτει μυαλό μικρότερο κι από νεογέννητο μωρό. Και δεν έχει σημασία που έχω γράψει εγώ τόνους. Σημασία έχει οτι μέχρι και ο κωδικός μιας γυναίκας τον έκανε στην άκρη κι αυτός τόριξε στις γκέϊσες.
          Κι αυτή είναι μια σωστή κίνηση μεταξύ φίλων. Έτσι θα έκανα κι εγώ. Πάω ας πούμε στην Γερμανία για να πάρω μια αντιπροσωπεία για την δουλειά μου. Εκ της οποίας δουλειάς μου, πρόκειται να κονομήσω και μετά να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα. Ξαναλέω : Για μένα πάω και την τσέπη μου, και μετά θ' αρχίσω τα χουβαρντηλίκια. Οπότε αφού έχω κάνει τις συμφωνίες μου κι αφού ξεμπαρκάρω από το αερόπλοιο, τηλεφωνάω στον κολλητό μου και του λέω πώς πέρασα στα μπαρ κι αν την γκόμενα την έβγαλα στα ίσα ή πλήρωσα κάτι τις. Στο τέλος, άντε και να του πω και για την δουλειά με προοπτική μέλλοντος άμεσου. Εδώ, στον Δημητράκη, έχουμε τα ανάποδα. Γυρνάει και ψάχνει τον πρόεδρο και σύμφωνα με τα έγκριτα μέσα πληρόφόρησης, έχει αγωνία να του μιλήσει για τις συμφωνίες του για την ΑΕΚ.
            Ούτε ο Λάτσης μιλάμε δεν φέρεται έτσι. Που ο συγκεκριμένος έχει καβάντζα και οικογενειακή αλλά και προσωπική. Ο Δημητράκης - που ακόμα δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνει, αφού την μία είναι εφοπλιστής και την άλλη broker - έχει τόσα πολλά λεφτά που πλέον ενδιαφέρεται μόνο για το χόμπυ του; Πλέον δεν μιλάμε για τον Σπύρο Λάτση αλλά για την Μαριάννα Λάτση. Που η τελευταία τουλάχιστον, είχε πάει και να δει και κανά αγώνα της αγαπημένης της ομάδας, δηλαδή της αλογοτροφής. Ο δικός μας - που καλά κάνει και δεν μιλάει - αυτοτιμωρείται κι αυτοαποκλείεται από το ΟΑΚΑ ενώ τρέχει μόνο για μας; Φοβάται κάτι;
            Να επανέλθουμε όμως στα αγωνιστικά αφού εκεί μας θέλει τώρα η πυξίδα. Μίλαγα με τον Πανόπουλο τηλεφωνικά που μου είπε κάτι πολύ σοβαρό : Οτι η ΑΕΚ πρέπει να βάλει από κάτω της, τρεις ομάδες. Παρότι η λίγκα θέλει την αναδιάρθρωση και παρότι το συνδρομητικό πάει πάσο, ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 10% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η άποψη του είναι οτι επειδή για την αναδιάρθρωση θα πρέπει να τσοντάρει το κράτος ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, μάλλον θα κρατήσουν το σημερινό στάτους για να μην μπλέξουν σε ασφαλιστικά μέτρα ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Τον Πανόπουλο να ξέρετε τον παίρνω σοβαρά, όσο κι αν δεν με συμφέρει σαν σημερινός Αεκτζής βάσει βαθμολογίας. Και μου πάει ο συλλογισμός του αφού πρακτικά δρούμε σε πολύ ασταθές περιβάλλον. Άρα λοιπόν το κουπί ανά χείρας και συνεχίζουμε.
          Υγ. " Ο Παυλής έδειξε πώς μπορούμε να πανηγυρίζουμε χωρίς να αλλοιώνουμε την στολή και πώς μπορούμε να περνάμε τα μηνύματα μας χωρίς να τρώμε κίτρινη κάρτα." Αυτό αγαπητέ είναι λάδι στη φωτιά ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Την ώρα που έχεις διαιτητή Τριτσώνη και την ώρα που είναι πεντακόσιοι γύρω του για να μην τον βλέπει ο διαιτητής, που είπα οτι δεν θα έκανε τίποτα. Ο Παυλής, αν έχει να πει κάτι επί παντός επιστητού - αφού ελάχιστοι κατάλαβαν τι είχε γράψει στην μπλούζα - ας πάει σε ένα μαρκούτσι. Γιατί τα λέω αυτά; ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΑ ΣΕ ΕΥΝΟΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ή να ανοίγεις δρόμους ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΟΥ. Και να σου πω και κάτι; ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ, που όταν αισθάνεται αδικημένος καρασκούζει αλλά κι όταν γαμεί ο ίδιος, ΄νοιώθει ηδονή. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΡΑΑΚΥΡΟ.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΧΑΙΑ

Αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα
Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά
προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~


Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος
ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων.

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ' άλλα μέρη;

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα "μπράβο" στις τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».
********************************************************************************
       Υγ1. Διάλειμμα λοιπόν, αφού τα έχουμε πει όλα. Ήδη τα πρώτα λεφτά μπαίνουν. Δεν έχουν όλοι το κουράγιο να πάνε μέσα. 
       Υγ2. Η ανάλυση των κόντρα αποτελεσμάτων θα επιχειρηθεί αύριο, ελπίζω πριν την ισοπαλία του Άρη ( για την ισοπαλία μιλάω με βάση το συμφέρον ).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Α Ε Κ - ΟΦΗ

             Πώς ξεκίνησε έτσι ημέρα ρε παιδιά και πώς κατέληξε; Μια χαρά ήλιος το πρωί και προσδοκίες για καλή προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο και μετά βροχή και σούπερ υγρασία. Να σου τρυπάει τα κόκαλα, την ώρα που ντοπαρισμένος από τα φάρμακα της γρίππης προχώραγα προς το γήπεδο για να δω άλλον έναν τελικό. Με μια ομάδα ρε αδερφέ, που παρά την κρητική καταγωγή της πάντα ήθελε να ανήκει σε κάποιο άρμα. Τότε παλιά στην αλογοτροφή και σήμερα στον χάπια. Τέλος πάντων, η ευχή μου ήταν το ματς να πήγαινε αντιστρόφως ανάλογα με την εξέλιξη της ημέρας.
               Και τι να πούμε για το πρώτο μέρος; Ειλικρινά φέτος δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο πνίξιμο αντιπάλου. Μια τρομακτική αμυντική λειτουργία, που ανάγκασε τον αντίπαλο να μην έχει περάσει την σέντρα. Παρά τον παίκτη λιγότερο που είχαμε, δηλαδή τον Γκερέϊρο, τα πάντα δούλευαν εκπληκτικά ανασταλτικά. Με περίσσειο πάθος και τρομερή αποφασιστικότητα. Τα μηνύματα λοιπόν ήταν καλά για την διάθεση και την όρεξη για τους βαθμούς.
             Μετά όμως ξεκίναγε και το δημιουργικό κομμάτι. Το οποίο ήταν η απόλυτη αποτυχία. Κακός ο Κορδρέρο, κακός ο Φούντας, λίγος ο Αρκούδας κι ο Τσουμάγκας, τι να περιμένεις; Πολλές τελικές βέβαια, αλλά αυτές προήλθαν από λάθη των αμυντικών των Κρητών παρά από το καθαρό μας μυαλό. Και δεν μας έφτανε κι αυτό αλλά στην μοναδική φορά που ο ΟΦΗ μπήκε στην περιοχή από στημένη φάση, φάγαμε και το γκολ από τον προσωπικό αντίπαλο του Κουτρουμπή που φάνταζε ο κορυφαίος παίκτης του πρώτου ημιχρόνιου. Σαν τραγωδία έμοιαζε η εξέλιξη και σαν αντιγραφή της σημερινής ημέρας. Με χρόνο όμως μπροστά και με έναν αντίπαλο που δεν ήταν και ιδιαίτερο φόβητρο. Δυό σέντερ μπακ όλα κι όλα, που κάνανε την ζημιά.
             Και μετά να αλλάζουν πάλι τα πράματα. Χωρίς η ομάδα να έχει την ίδια απόδοση αμυντικά, απλά με κάποια στοιχειώδη σέντρα του Τσουμάγκα να φέρνουμε στα ίσα το παιχνίδι με το δώρο που μας έκανε η διοίκηση της αλογοτροφής. Και να φωνάζει πια η κατάσταση για αλλαγή του Ρότζερ. Τίποα ο πάγκος. Άκρα του τάφου σιωπή παρά τις ολόσωστες προβλέψεις του φιλικού site οτι σήμερα δεν θα υπήρχε βροχή. Να τους πάρουμε για προγνώσεις γενικά. Ή για μανικιούρ, αφού νύχι δεν μου είχε μείνει από το άγχος. Είναι τρομερό να μην σε βοηθάει ο προπονητής που κι αυτός στηρίζεται στην φανέλα.
          Είχε δυσκολέψει βέβαια κι ο αγωνιστικός χώρος και το παιχνίδι θα πήγαινε καθαρά στην αντοχή της ψυχής. Θύμιζε παράταση και υπέρβαση των εργομετρικών που όσοι έχουν διαβάσει τις σχετικές εξετάσεις μάλλον θα τράβαγε τα μαλλιά του. Όμως ο Φούντας σωστά έφευγε έξω και σωστά πήγαινε για αλλαγή το σύστημα αφού ο Ρίκα τα είχε φτύσει. Και η ισοπαλία πλέον, δεν φάνταζε τόσο άσχημη μια και ο κάθε βαθμός είναι χρήσιμος. Έστω κι αν το ματς έπρεπε να είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος.
            Τι έγινε στο τέλος; Το γνωστό τουρλουμπούκι. Η χαρά του Χίτσκοκ. Διότι σίγουρα ο καιρός και το χόρτο δεν ευνοεί αυτόν που προσπαθεί να κάνει παιχνίδι, αλλά και η ΑΕΚ τα ήθελε αφού έδωσε όλο το γήπεδο, μετά το Τριτσώνειο γκολ του Παυλή. Που δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ οτι ήταν άκυρο, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ. Φυσικά κάποιοι θα δυσαρεστηθούν, αλλά είπαμε οτι  η ΑΕΚ έχει γίνει life style. Κι ίδια με τους άλλους.
             Υπάρχει όμως κι ένα συμπέρασμα, θέσφατο του ποδοσφαίρου. Κι αυτό είναι οτι η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια βάσει απόδοσης στο πρώτο μέρος. Και η νίκη που θα μπορούσε να είναι καθαρή, μαυρώθηκε από την κακή της απόδοση στο δεύτερο και το τρομακτικό σπρώξιμο από την διαιτησία. Φυσικά ο απόφοιτος του Κολλεγίου Τριτσώνης δεν πρόκειται να κατηγορηθεί από εμάς αλλά από κάποιους που δεν δικαιούνταν τίποτα στο γήπεδο. Από νορμάλ όμως φιλάθλους, γάμα τα. Αυτοί οι νορμάλ που σίγουρα θα αναγνωρίσουν κορυφαίο τον Κουτρουμπή και μετά τον Μητρόπουλο του δεύτερου μέρους. Oi life style βέβαια θα έχουν πάλι MVP τον Πετρόπουλο, που σήμερα ήταν ίδιος με τον Φούντα. Φυσικά το σπουδαίο είναι οτι η ΑΕΚ κέρδισε με ανατροπή αποτελέσματος σαν συνέχεια ψυχής από το ματς στο Χαριλάου. Κι αυτό κρεμάει βαρίδια στα όργανα.
                                         ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
               Υγ 1( όχι πολύ σημαντικό ) : Κάποια νούμερα που το παίζουν πολιτισμένοι Αεκτζήδες, ίδρυσαν ένα καφενείο στο οποίο με προσκάλεσαν. Πήγα κι εγώ κι έγραψα ένα σχόλιο και προσεβλήθησαν κάτι κοτάρες λυράτες επειδή χρησιμοποίησα την λέξη " μαλάκας " στα κεφαλαία κιόλας. Εθίγησαν μια γιατράρα και κάποιος άλλος που δεν ξέρω τι ρόλο βαράει στο καφενείο κι οπότε με διέγραψαν. Στο ίδιο καφενείο είχα γράψει, την ώρα που μιλάγανε για τον Τριτσώνη και την σφαγή που ερχόταν, οτι ο "Τριτσώνης είναι σπαθί." Πριν την διαγραφή μου. Πού να ξέρουν οι καφενόβιοι οτι ο άνθρωπος είναι βλήμα Αεκτζής, σαν τον πατέρα του. Αλλά άμα ξέρανε στο καφενείο θα πηγαίνανε σαν γκόμενες και supporters; Πού μάθανε την δημοσιογραφία; Από τον Κετσέ που διαμαρτυρήθηκαν οτι τους διέγραψε. Και καλά έκανε. Το ίδιο δεν κάνανε κι αυτοί;
               Υγ2. Ο μαλάκας, αν ήξερε οτι είναι τέτοιος, απλά θα υπήρχε και περίπτωση και να θεραπευτεί.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

...ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ

             Γρίφος παιδιά σήμερα στον τίτλο. Κι ομολογώ οτι είναι αστείο να ξαναμπαίνω στην ενημέρωση, την ώρα που κάνω αξονικές για τα αφτιά ( συγνώμη για την καινούργια ορθογραφία που δεν έχει διορθώσει μόνο εκείνον τον μαλάκα του Σκάϋ ) και αντιβίωση,  και την ώρα που έχω γράψει τα κείμενα μου μέχρι τον αγώνα, να διαβάζω τρομπιές. Και να ξαναμπαίνω βραδυάτικο να αλλάξω τον ρυθμό και φυσικά την ησυχία μου αλλά και την δική σας. Μια χαρά θα ήμασταν με τα πολιτικά, που στο φινάλε περισσότερο επιρρεάζουν την ζωή μας. Η ΑΕΚ βέβαια έχει θέμα, αλλά πιο πολύ γι' αυτούς που την φέρανε σε αυτήν την κατάσταση και τώρα τρέχουν να την σώσουν.
            Με χιλιάδες ψέματα. Ψέματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να τα τρώει ο Αεκτζής, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τον ρυθμό του κι αυτός. Βλέπεις είναι δύσκολο από τον κλασσικό ύμνο ( εμένα δεν μου λέει τίποτα για να ξέρετε ) να έχεις βρεθείς σε μαλακίες του Παπαδόπουλου ή σε αργομισθίες του Φοίβου. Βλέπεις είναι δύσκολο να μεταβιβάσεις εμπειρίες σε παιδιά που μεγάλωσαν με τα play station και δεν τους κυνήγησαν σε κάποιο γήπεδο. Βλέπεις είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για το υπερθέαμα που πρόσφερε κάποτε αυτός ο σύλλογος σε ανθρώπους που μόνο μπράβο μπορείς να πεις που γουστάρουν αυτό το σύμβολο ( για ομάδα δεν μιλάμε ), αλλά τα θέλουν όλα γρήγορα στο πιάτο. Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε και την διάθεση τους να δουν τίτλο έστω κι αν είναι αγοραστός.
               Και τι διαβάζω σήμερα και κάνω την διακοπή του προγραμματισμού μου; " Ο Βιντιάδης ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κίνα και μόλις επιστρέψει θα ενημερώσει τον Δημητρέλο." Και μου θυμίζει αυτό, την παλιά μου πορεία όταν προσπαθούσα να πάρω αντιπροσωπείες. Ποιόν ρε πούστη μου θα ενημέρωνα; Μίνιμουμ τον συνεταίρο μου. Άντε και την γυναίκα ή την γκόμενα μου ή και τις δυό, εφόσον είχα διπλή ζωή. Κι αυτό έκανα κι αυτό κάνω ακόμα, αφού η ζωή και το εμπόριο είναι διαρκής πόλεμος.
             Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ, για ποιό λόγο να το κάνει; Είναι συνεταίροι στην ΑΕΚ ή στην εταιρεία που θα μπει κι ο Κιθ ( αυτός γιατί έχει χαθεί; ) ; Ο Βιντιάδης πάει να κονομήσει είτε άμεσα είτε έμμεσα από την ΑΕΚ ( θεμιτότατο ) και μιλάει με έναν αποτυχημένο, ένα φαλημέντο κι ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ;  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι και το χαρτζηλίκι μια που το παίζει και πειθαρχική επιτροπή στην σάλα. Ρε πλάκα κάνουμε; ΕΓΩ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, δεν έχει σχέση το βεληνεκές, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΕΙΔΗΣΗ;
                 ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ή πόσο μαλάκες είστε για να ξαναμπείτε στα ενημερωτικά;
              Ο Δημητράκης δηλαδή, κινείται για το καλό της ΑΕΚ ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 13 ΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ 17, ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, φωνάζει τον Δημητρέλο και του λέει οτι βρίσκει κι άλλα μύρια; ΡΕ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΜΥΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟ: Ο manager, πρώην υπάλληλος της δαφνοστεφανωμένης, ΕΒΑΛΕ 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ 15. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΟΡΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΡΘΕ, ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ;
               Και πολύ πνεύμα δεν χρειάζομαι. Ξέρετε είναι σπουδαία η πονηριά, αλλά πάντα χάνει μπροστά στην εξυπνάδα. Κι ειδικά αν είναι τροφοδοτημένη με γνώσεις και διασταυρώσεις. Ακόμα και σε αυτήν την στιγμή, που κάποια χάπατα όταν άκουσαν οτι θα πάρουμε λεφτά από την μεταγραφή του Σορεντίνο, γράψανε "...ακόμα η διοίκηση Ντέμη δουλεύει..." ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΒΑΛΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΡΟΜΠΟΤ.
              Διότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο συμβόλαιο στην ΑΕΚ κατατεθειμένο για τον Σορεντίνο, ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ. Το χαρτί προβλέπει αγοραπωλησίες αλλά ποτέ δικαιώματα παροχής υπηρεσίας για μεταπώληση. ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Η εταιρεία συνάπτει ιδιωτικό συμφωνητικό με εταιρεία managers για τέτοια θέματα. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ MANAGERS, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΡΗΜΑ στην προηγούμενη πρόταση.
           Η ΠΑΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ( αρχίδια δηλαδή αφού δεν φορολογείσαι ποτέ από συμβόλαια ) , το περνάει σαν ύψιστη εμπορική συμφωνία στον μαλάκα τον κόσμο, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Εδώ σε θέλω κάβουρα. ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.
             Ή Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ Ή η εταιρεία managers δίνει λεφτά στην εταιρεία για να πάει για σωτηρία αγωνιστική - ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ - . Γιατί  τα δίνει; Σε ποιάν εταιρεία ανήκει ο τερματοφύλακας και ποιοί είναι οι μέτοχοι της;  Έχουν θέμα με τον έλεγχο του βλάχου υπουργού που δεν στέλνει το ΣΔΟΕ αλλά κάποιους που θέλουν να καλύψουν τον κώλο τους για την φετινή άδεια; Φυσικά. ΚΙ ΑΡΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.
              ΑΦΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΣΩΘΗΚΕ, θα ψάξει κανείς το ΠΩΣ; Θα ψάξει κανείς ευτελισμένος Έλληνας το γιατί τον φέρανε σε συνθήκες απαξίωσης, την ώρα που θα ψάχνει να φάει; Την ώρα που θα τον κοιτάει το παιδί του, αυτός θα ψάχνει τον ένοχο; ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΙΝΕΝ. Αλλά και σίγουρα ρεύμα υπέρ του κοντοχαφιέ, ΠΟΥ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, την ώρα που η διορατικότητα του ΞΕΣΚΙΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.
               Κι οπότε συμπληρώνω τον γρίφο, για όσους δεν το έχετε βρει ακόμα: " Η ΜΑΛΑΚΙΑ..."
                Υγ. Μέχρι την κριτική του παιχνιδιού.



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΙΔΗΣ

              " Ο Άρης σκέφτεται πολύ σοβαρά να καταφύγει στον εισαγγελέα για την συμπεριφορά του Κατίδη." Σαν βόμβα έσκασε η είδηση παντού. Στους υπεύθυνους της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και στα ΜΜΕ. Μιλάμε για τρομερά πράματα. Έχουμε τρελαθεί όλοι. Θα κινηθεί ο θεός Άρης εναντίον ενός θνητού. Πού οδεύει η πατρίς; Πού η κοινωνία και πού η γη μαζί με το σύμπαν ολάκερο; Εξακολουθεί να περιστρέφεται ο  μικρόσκοσμος μας ή έχουν γίνει αντιστροφές πόλων; Οι λύσεις για τους ιστοριολάγνους φυσικά βρίσκονται στην μυθολογία όπου ένας απλός Ερμής έκανε πλάκα με τον  θεό του πολέμου. Δεν θα μπορούσε ποτέ ο εμπνευστής να το έγραφε διαφορετικά. Θα είχε κοπεί από το ιερατείο.
              Η ΠΑΕ Άρης λοιπόν, θέλει να πάει στον εισαγγελέα. Και γιατί ΣΤΟΝ εισαγγελέα; Γιατί δεν πάει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ; Και στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον περιφερειάρχη και στον νομάρχη και στον ιδιοκτήτη της Μεβγάλ και στον Άρειο Πάγο κι όπου θέλει τέλος πάντων. Γιατί να πάει μόνο σε έναν εισαγγελέα; Τι είναι αυτά τα πράματα; Επειδή έχουμε εποχή εκπτώσεων, θα έχουμε προσφορές σπέσιαλ, στο δίκαιο της ομάδας που φέρει όνομα θεού; Τι είμαστε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο; Πολυκατάστημα;
               Τι μας ενδιαφέρει τώρα οτι η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Τι να μας ενδιαφέρει οτι στην χαριλαϊκή μπομπονιέρα, οι κάφροι ανά τις κερκίδες νομίζανε οτι παίζανε αυτοί αλλά η φωνή πρόθυμη μεν αλλά η τακτική,  ασθενής δε. Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Αφού πρέπει να καλύψουμε την πτώχευση και κάποιους δικούς μας που φάγανε τα λεφτά κι άρα ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει για  τον αυτομολήσαντα , που δεν έμεινε σαν μαλάκας να πάει  κι αυτός αύτανδρος με τους μαλάκες που δεν μπορούν να αλλάξουν ομάδα. Τι μας ενδιαφέρει αυτό;
               Σάμπως σαν άνθρωποι, θα κάνουμε αυτοκριτική; Πάει κάποιος να κάνει προθέρμανση και προκειμένου να ψιλοπροστατευθεί από τις ροχάλες και ό,τι προαιρείτο στον κάθε κομπλεξικό να πετάξει, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΡΤΑ, αφού τότε βλέπει το περιστατικό. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΟΜ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΣΚΟΛ. Ξέρουμε οτι όσοι κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας, από εκεί κονομάνε ή εκεί δουλεύουν. ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΕΚΤΖΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
             Κι ο Κατίδης, καλά ΄κάνει και κάνει κωλοδάχτυλα. ΤΙ ΑΛΛΟ να ΕΚΑΝΕ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ υποννοώντας κάτι, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΡΙΖΕ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ. Να τιμωρηθεί λοιπόν σαν άσεμνος, για προσβολή δημοσίας αιδούς και για προκλητική συμπεριφορά. ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟΥ, που όλη η κερκίδα του Άρη που έχει σύνθημα την κίνηση του καροτσιού του δυστυχήματος του Ξηροκώστα, έρανε με άνθη τον παίκτη. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ - οργανωμένα κι ανοργάνωτα - που θέλουν και να πάνε και στην δικαιοσύνη. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ;
             Όταν λοιπόν πάνε, να μας πληροφορήσουν κι εμάς, τα γουσουφάκια του Ηρακλή που φύγανε για να κονομήσουν κάτι παραπάνω οι ιδρυτές τους, αν θα κάνανε τα ίδια σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αν θάταν τόσο άντρες με παρατηρητή Ουέφα απέναντι σε παίκτη αντίπαλου που είπε να τρέξει αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ, για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου. ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ, που θέλουν να γαμήσουν ΕΝΑΝ μόνο. Συλλογικά γαμάνε στου Χαριλάου; Πιθανώς, αφού είναι κι αδικημένοι που τους έχουν ρίξει και μια φορά για υπόθεση δωροδοκίας. Ποιόι τους ρίξανε; ΤΟ ΠΟΚ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟ ΠΟΚ, ΤΟΥΣ ΕΡΡΙΧΝΕ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΚ ή τόση σθεναρή αντίσταση βρήκε από τα αρειανά.
            Κι άντε λοιπόν να πάνε στην δικαιοσύνη και να πούνε οτι ο Κατίδης έφερε σε κατάσταση συναγερμού και γενικού ξεσηκωμού τις μοδίστρες του Χαριλάου. Άντε να ξαναπαραβιάσουν το αυτοδιοίκητο και πάλι να τρέχει ο τραμπούκος καράβλαχος υπουργός τους για τα αυτονόητα. ΝΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΝΙΚΑ.
             ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, όμως Λίνεν, ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ε άλλος ένας λείπει και μάλιστα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ. Κι ειδικά αν πρόκειται να πάρει την θέση του Γκερέϊρο. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΓΕΡΜΑΝΕ, αν πηγαίνεις να φτιάξεις τον άξονα για του χρόνου. ΠΟΥ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ. Κι ειδικά τώρα που κατάλαβες, ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ διότι τον αγάπαγε σαν παικταρά και τσαμπουκά. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΌ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΠΟΝΑΝΕ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ.
             Υγ1. Αφιερωμένο. Βέβαια άλλοι είναι οι αντίπαλοι μου, αλλά για φέτος κάνω μια έκπτωση. Είναι δύσκολη χρονιά ΚΙ ΑΡΑ ΣΑΝ ΑΕΚ, ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ. ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΔΟΜΑΖΟΥΣ κι ας έχουν μέινει ελεύθεροι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ.
                 ΡΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ, ΣΑΝ ΑΕΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
               Υγ2. Ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα αγωνιστικά, σαφέστατα.  Δεν πειράζει. Πάνε πολλοί κόντρα σε μια κερκίδα; Εγώ στου Χαριλάου, μόνο τον Γκαρσία θυμάμαι. Και τον τσαμπουκά τον έχουμε ανάγκη και γι' αυτό έγραψα και το κείμενο.
           

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΡΙΖΟΣ

            Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας, γνωστότατος χουντικός με την εκπομπή " παραλειπόμενα " τότε παλιά. Σήμερα βέβαια είναι υπηρέτης της δημοκρατίας κι αυτός, με την εκπληκτική φυλλάδα " Αδέσμευτος τύπος. " Σίγουρα βέβαια θα βρεις και κάποιους πηγαίους αναγνώστες της φυλλάδας - ο μαλάκας δεν λείπει ποτέ - αλλά είναι σχεδόν σιγουρότατο οτι τα περισσότερα φύλλα τα αγοράζει ο ίδιος μπας και πάρει καμιά κρατική επιχορήγηση ή κανά μασατζήδικο, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΖ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
              Δεν μας απασχολούν όμως αυτά. Και δεν είναι το θέμα μας ο Ρίζος. Με αφορμή αυτόν ψάχνουμε άλλα. Τα οποία προκύπτουν από το ρεπορτάζ : " 85χρονος έπεσε θύμα τροχαίου του δημοσιογράφου και εκδότη ( εδώ ανεβαίνει το κασέ ) Ρίζου στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Όμως η δικαιοσύνη τον απάλλαξε. " Κι άρα θα ξανακυκλοφορήσει η φυλλάδα αλλά και η φωνή προστασίας της δημοκρατικής ενημέρωσης.
              Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Για πάμε παρακάτω.
             Στο αυτόφωρο, ο δημοσιογράφος είπε οτι ο παππούς είχε παρασυρθεί από προπορευόμενο όχημα κι όταν ο Ρίζος του έδωσε την χαριστική βολή, ήταν ήδη νεκρός. Και μάλιστα τα στοιχεία της αθωότητας του ενισχύθηκαν από την πολύ χαμηλή ταχύτητα με την οποία οδηγούσε αλλά και με το αρνητικό αποτέλεσμα του αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη. Καταλαβαίνετε ή όχι;
             Ο άνθρωπος, όχι απλά δεν είχε πιεί τίποτα αλλά πήγαινε και σιγά. Δεν μου λέτε ρε παιδιά; Όταν οδηγείτε εσείς - ανεξάρτητα αν έχετε πιεί ή αν τρέχετε - και δείτε μπροστά σας μια νεκρη γάτα λόγω σύγκρουσης με άλλο όχημα, πάτε και την πατάτε; Μπορεί να λέω και μαλακίες τώρα, αλλά εγώ παρότι νεκρή την αποφεύγω όπως μπορώ. Κι εν πάσει περιπτώσει, είμαι σίγουρος οτι όλοι θα συμφωνείτε οτι μια γάτα είναι μικρότερη στο δέμας από έναν 85χρονο. Τον οποίον ο Ρίζος ξεμέθυστος και με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα, δεν είδε. Κι άρα σωστά η ΤΟΤΑ, δεν κατέγραψε ίχνη φρένων.
                 Όμως στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, κατατέθηκε και η έκθεση της υπηρεσίας που πήγε στο συμβάν: " ...το βαθούλωμα στο καπώ του οχήματος του Ρίζου, μάλλον οφείλεται στην πρόσκρουση αυτού με το σώμα του εν λόγω θύματος..." Ε, όχι. Νάναι κάποιος πεσμένος στο οδόστρωμα, χτυπηθείς από αλλο όχημα, και να σου κάνει βαθούλωμα στο καπώ; Ελπίζω κι εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ στην δυσάρεστη θέση να σας επιτεθεί νεκρός ή έστω ζόμπυ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - καθότι τυφλή - ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ.
                 Αλλά μην ανησυχείτε, διότι ο εκδότης - δημοσιογράφος θα δώσει σαφέστατη ανάλυση και πλήρες ρεπορτάζ για τα Καλάσνικωφ που χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ. Όπως και θα παρουσιάσει με τεκμηριωμένα στοιχεία τον κίνδυνο που διάγει η πουτάνα η δημοκρατία στην Ελλάδα και την κρατάμε όλοι με νύχια και με δόντια. Διότι είναι άλλο πράμα ρε παιδί μου να σε πηδάνε δημοκρατικά κι άλλο πράμα να σε κλέβουν με τους φόρους και τα χαράτσια με άλλο πολίτευμα. Και σε αυτό υπάρχει μια ευιασθησία, την οποίαν και κατανοώ. Όπως και κατανοώ το γκελ που μπορεί να κάνει νεκρός, που όμως θέλει να ξαναπεθάνει.
                  Φυσικά οι υπηρεσίες κάνανε μια χαρά την δουλειά τους. Βουτήξανε τον μεθυσμένο που οδηγεί χαριστικά κιόλας βάσει ηλικίας και τον στείλανε στο δικαστήριο. Τι να κάνουν τα παιδιά στους δρόμους; Έλα όμως που στην ταλαιπωρία του αυτόφωρου, είναι σαν να βλέπεις εφημερίες γιατρών σε δημόσιο νονοκομείο. Να δουλεύουν τα κινητά, οι γνωριμίες και το " ...σώσε με δος μου να πιω το δηλητήριο ..." που έλεγε και η Ρίτα. Να γίνει ρεζίλι ο τίποτας που έχει άποψη για εφημερίδες ή για ενημέρωση; ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ;
                Που δεν με ενδιαφέρει στο φινάλε κι αν υποστήριζε την χούντα, όπως κι όλος σχεδόν ο ελληνικός λαός κουρασμένος από τις μαλακίες του " γέρου της δημοκρατίας. " Αυτό που με πειράζει είναι η κωλοτούμπα για την δημοκρατία. ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΟΛΟ Ή ΠΡΟΘΕΣΗ. Τόσο κότες είναι όλοι αυτοί που πίνουν κι οδηγούν, που ούτε μια βραδιά να γνωρίσουν τον Λαυρεντιάδη δεν διαθέτουν; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΙΣΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Και ξέρω τι γράφω.
                  Διότι μπορεί ο νόμος να μιλάει για εγκληματική ενέργεια αν οδηγείς μεθυσμένος, αλλά είναι γνωστό οτι ο νόμος υπάρχει για τα χαρτιά. Και δεν με ενδιαφέρει να πάει μέσα ο Ρίζος. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΕΝΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. Με ενδιαφέρει γιατί η δικαιοσύνη παίζει το πουλί της, την ώρα που για να μείνει η όποια τελευταία κοινωνική συνοχή , αυτή θα έπρεπε να είναι επί των πυλών. Κι όχι να προκαλέι ακόμα με τελειωμένους ( περί τα 75 δεν είναι πια ο Ρίζος; ) αθωώντας τους ακόμα και για κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε οδηγεί ξεμέθυστος και με χαμηλή ταχύτητα και νάχει απέναντι του νεκρό που θέλει να σπάσει καπώ αθώου. ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ.  ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΡΙΖΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΠΟΙΟΥΣ;
              Α ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ. ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΣΑ ΖΟΜΠΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΘΆΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΗΡΕΜΑ

            Πιο ψύχραιμοι τώρα, μπορούμε να κάνουμε τις σκέψεις μας. Πάντα μετά τον αγώνα σου βγαίνει ένα πάθος, μια αντιπαλότητα και μια οπαδική βαρβατίλα. Λόγω φόβου, δεν το συζητώ. Λόγω ανάγκης επιβίωσης. Που δεν κρατάει πολύ όμως. Βλέπετε το ποδόσφαιρο είναι σαν την χημική αντίδραση. Γρήγορα δημιουργεί το ίζημα, που κανονικά το βλέπει ο προπονητής την ώρα που πάει να συμβεί κι ελάχιστοι οπαδοί που κατανοούν σκέψεις και κινήσεις στην σκακιέρα ( εντελώς προσβλητική έκφραση ) που κάνει ο πάγκος.
            Κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να μιλάει γι' αυτό το ρημάδι το 4-4-2. Που επιτέλους εφαρμόστηκε αλλά πάλι με λάθος τοποθέτηση. Ειδικά σε εκτός έδρας ματς, που θα πέφτανε κορμιά ( διαβάστε την ανάρτηση της Δευτέρας της προηγούμενης ) κι άρα παίκτες με έφεση σε τακουνάκια για την προσωπική τους προβολή, θάταν άχρηστοι. Σε γήπεδα που ο αντίπαλος πουλάει την φανέλα του, πρέπει να είσαι σαμουράϊ. Δηλαδή το όπλο του απέναντι σου, γύρνα το και φέρτο στα νερά σου. Κάντο δικό σου. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Που αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα οτι " ...η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σαιζόν θα αλλάξει πολλούς..."
            Λέγε, λέγε, θα φτάσουμε στο σωστό σύστημα. Δηλαδή σε αυτό που θέλουμε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ο Λίνεν. Βάσει ρόστερ κι όχι βάσει τρέλας προσωπικής μου, που άλλο μου αρέσει. Εδώ μιλάμε για την ανάγκη της σωτηρίας της ομάδας κι όχι για την προσωπική μου γκαρνταρόμπα. Κι υπάρχουν οι παίκτες στα φτερά για την υποστήριξη των πλάγιων μπακ, που ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε φουλ μπακ και φυσικά είναι ακάλυπτοι στην αντεπίθεση. Μην κοιτάτε που δεν το πληρώσαμε. Ούτε καν θέμα τύχης δεν ήταν. Ήταν ολοκληρωτική ανικανότητα του Άρη. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, για τις δριμύτατες παρατηρήσεις του προπονητή μας για τα λάθη των παικτών μας.
             Βέβαια ο Κάκος πήρε επάνω του το παιχνίδι. Δεν είναι το κράτος των Αθηνών, αλλά το πώς το ήθελε αυτός. Δεν είναι η έδρα της Σαλονίκης, αλλά το πώς η πριμαντόνα θα απαγγείλει το ποίημα. Δεν καταλαβαίνετε; Εντάξει να το πάμε αλλοιώς. Πάτε στο μπουρδέλο κι είστε ο πελάτης. Είστε ο πληρώνων. ΠΟΣΟ ΤΣΑΜΟΥΚΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ; Λίγο να ξεφύγει ο κανονισμός, έπεσε μέσα ο νταβατζής - ο κανονικός μιλάω κι όχι η αδερφή τσατσα - και βγήκατε στην σέντρα. ΚΙ ΕΙΣΤΕ - είμαστε - ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ. Φρόνιμα λοιπόν. Τράβα στο δικαστήριο ντυμένος σαν το σπίτι σου, και θα σου πω αν βρεις το δίκιο σου, όσο και νάχεις.
              Λάθη επί λαθών λοιπόν και βάλτε τώρα που γυρίζει. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα; Αυτή είναι η ουσία. Και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο προσφέραμε θέαμα αλλά στο φινάλε απέναντι μας δεν είχαμε κάτι φλουφληδες αλλά κάτι Γερμανούς. Που ούτε την πέφτανε με αεροπλανάκια ούτε σκεφτόντουντουσαν την παναγια την μαντόνα κάπου στην Φλωρεντία. Διότ αν την ζωή μπορείς να την δουλέψεις κάπως με κανά Πάσχα ή κανά καλοκαίρι, το ποδόσφαιρο, που προηγείται της ζωής στον μικρόκοσμο του, σου δέιχνει την αλήθεια.
            Έστω και την τυχαία. Που λέει τα εξής: Η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί σαν μπουλούκι και απώλεια βαθμών. ΄Ήδη είμαστε στο -17 σε σχέση με πέρσι κι ήδη παίρνουμε βαθμούς σε έδρες που πέρσι δεν πήραμε. Φυσικά αυτό το καρπούται ο Λίνεν αλλά δεν ειναι η αλήθεια αυτή. Όλη η ιστορία βρίσκεται σε ένα κανονικό αμυντικό χαφ και σε ένα κανονικό σέντερ φορ . Δηλαδή στον άξονα μιας ομάδας που το καλοκαίρι δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Και σε έμα ματς που έλειπε κι ο Κουτρουμπης που αποτελεί τον πρώτο πύργο της ΑΕΚ. Για ένα ακόμα παιχνίδι που ο Φούντας προκαλεί το γέλιο με την στάση του δημόσιου υπάλληλου που τρέχει χωρίς αποτέλεσμα παρέα με τον Ρότζερ που έχει πραγματική άγνοια κινδύνου κι επιμένει στα τακουνάκια. Ένα να ξεφύγει, τον βλέπω στην ομάδα τοπικού νοσοκομείου και κουβεντούλα με τις νοσοκόμες για τα βαρέα κι ανθυγιεινά. Για την σωματοδομή του μιλάω κι όχι για τους κινδύνους που δημιουργεί στην ομάδα.
               Πάμε δυνατά; Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Με τα αποτελέσματα που ήρθαν ευνοϊκά. Έτσι τα θέλουμε. Εμείς να κερδίσουμε όπως και οι " ισχυροί." Δηλαδή ο Παοκ, ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος. Να πάνε  καλά τα Γιάννινα και η Κέρκυρα να σταυρώσει. Για να δούμε τους αντιπάλους ξεκάθαρα αλλά να δούμε και ποιός μπορεί να αντέξει ψυχολογικά από τις επόμενες ΤΡΕΙΣ ομάδες που πρέπει να μπουν από κάτω. Καλή ήταν η δήλωση του Πανόπουλου για την απώλεια του χάπια - ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ - αλλά μας δείχνει την θέση μας ακόμα αλλά και τον στόχο. Κι άρα, πρέπει γρήγορα να φύγουμε από την πραγματικότητα που είναι ευάλωτη πολιτικά αλλά και ρεαλιστικά.
              Και θάμουν τρελός αν περίμενα δυό απανωτές νίκες στα δυό παιχνίδια του Οακα. Μακάρι νάρθουν αλλά είμαι προτοιμασμένος. Για το 25 της σωτηρίας. Ξέρω καλά την εκμετάλλευση της έδρας αλλά και τα βαθμουλάκια εκτός που θαρθούνε μέσω πάθους και προσωπικού παιχνιδιού, τύπου Μητρόπουλου που φανταστείτε τον με τον Καφέ δίπλα του, τον Γεωργέα ελαφρώς πιο πίσω και τον Μάκο παρόντα. Ο Ζαρντίμ θάχε φύγει νωρίτερα κι ο Δώνης ήδη θα μάζευε χόρτα στο Αιγάλεω του Μπλακμπερν. Καμμένα. Κι ίσως και να είχαμε και τον Τσιώλη προπονητή ή τον Άγγελο.
              Δεν είναι θέμα διαχείρησης αποτελέσματος πλέον. Είναι θέμα καθαρής σκέψης και πλήρους συνειδητοποίησης του ρόστερ, το οποίο θα έχει κι απουσίες. Άρα σοβαρά σκαμπανεβάσματα για τα οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Τι νομίζετε δηλαδή; Οτι δυό παίκτες, θα φέρνουν συνέχεια βαθμούς; Κι όταν λείψουν; Έχουν αντικατάσταση ; Τι νομίζετε οτι είναι η ΑΕΚ; Ελλάδα που χωρίς να κάνει τίποτα έμεινε στην Ευρώπη κι έκανε και σημαντική πρόοδο;

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΗΣ - Α Ε Κ

            Τι μέρα κι η σημερινή; Να υπάρχει οικιακή οικογενειακή γιορτή για τα ογδοηκοστά γενέθλια της πεθεράς μου και το βραδυνό φαγητό να πέφτει πάνω στον αγώνα εναντίον των σκουληκιών. Κάτι έπρεπε να αλλάξω. Μπήκε λοιπόν μπροστά η διπλωματία του γαμπρού :
            - Μα μητέρα ( είχα και λουλούδια αλά μπρατσέτα ), περιμένατε ογδόντα χρόνια για την σημερινή επέτειο. Σας είναι δύσκολο να περιμένετε άλλη μια ώρα; Μέχρι τις 10 δηλαδή. Ούτως ή άλλως η ηλικία σας, δεν πρόκειται να αλλάξει.
           - Πάλι η ΑΕΚ παίζει; Σιγά τα μούσμουλα. Άντε το πολύ να φέρει καμιά ισοπαλία σαν εμάς χθες ( αλογοτροφή η συγκεκριμένη ). Εντάξει στις δέκα λοιπόν.
              Που βέβαια η ΑΕΚ παίζει πάντα για τη νίκη, αλλά πριν τον αγώνα σκεφτόμουν οτι θα ήμουν κι ευχαριστημένος με μια ισοπαλία. Γιατί; Ε, άνθρωπος είμαι κι εγώ και πέφτω θύμα της ενημέρωσης. Τα μέσα μας, μιλάνε για πόλεμο στον οποίο μάλιστα έχει ενταχθεί κι ο χάπιας με τους δανεισμούς των παροπλισμένων υπερπαικτών του. Τρίχες δηλαδή, αφού όσο πιο γρήγορα ρίχνεις νέους παίκτες μέσα σε μια ενδεκάδα, τόσες περισσότερες ελπίδες έχει ο αντίπαλος να σε βρει αμοντάριστο χώρια την φάπα την ψυχολογική του να πηγαίνεις από το πρώτο μαγαζί σε κάποιο που έχει κάνει αίτηση για πτώχευση. Οψόμεθα λοιπόν.
                Και είδαμε το πρώτο μέρος, που μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ο Άρης είχε την εδαφική υπεροχή λόγω κόσμου και γήπεδου, σιγά σιγά εμφάνισε τις γνωστές του αδυναμίες και η ΑΕΚ φάνταζε οτι αμυνόταν σωστά. Που δεν ήταν καθόλου έτσι κι απόλυτα λογικά όταν ο Γκερέϊρο ήταν σταθερά εκτός ρυθμού παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι που πήγε ελαφρώς στον τσαμπουκά των προσωπικών μονομαχιών, χωρίς κάποιο τέμπο και καμία εκατέρωθεν ορθολογική ανάπτυξη. Ο αδύναμος κρίκος σε εμάς ήταν το κεντρικό δίδυμο και στον αντίπαλο η δεξιά του μεριά. Οι προπονητές αυτά τα θεώρησαν λεπτομέρειες.
               Ένα λοιπόν κακό ημιχρόνιο, που για μας παίρνει σοβαρές διορθώσεις αφού φωνάζει για Κατίδη. Χρειάζεται λίγη αλήτικη μπάλα και περισσότερη τεχνική, που έτσι όπως μαρκάρουν οι παίκτες του αντίπαλου, γρήγορα θα φορτωθούν κάρτες. Όπως φωνάζει το παιχνίδι και για περισσότερη κατοχή μπάλας και για έναν ακόμα στον άξονα ( λόγω ρόμβου ), που όμως να έχει την κάθετη μετωπική διείσδυση. Κορυφαίοι στο τμήμα αυτο του αγώνα, ήταν οι Μητρόπουλος και Μπουγαίδης. Σε ένα χρονικό διάστημα, που οι τελικές προσπάθειες περισσότερο τρόμαξαν τα νυχτοπούλια παρά τους τερματοφύλακες. Και με εξέλιξη, που βολεύει την ομάδα μας όπως εξ άλλου και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής.
              Κι η συνέχεια ήταν ανάλογη. Το τουρλουμπούκι συνεχίστηκε κι ήταν να σπας την τηλεόραση από το μπραντεφέρ στο κέντρο του γηπέδου κι από τον εξοργιστικότατο Λίνεν που δεν ξέρω τι διάολο σκέφτηκε με τον Καραλή. Κι ένα ματς κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία, έγινε επικίνδυνο για το λάθος που στο προσφέρει η έδρα. Που δεν έχω κανένα παράπονο. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ.
                Δεν είναι εδώ η ουσία. Η ουσία είναι οτι η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στο δεύτερο μέρος και βολευόταν να κοιτάει μια εντελώς ακίνδυνη ομάδα, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι κέρδος θα μπορούσε να έχει από τον εαυτό της κι όχι από την ισοπαλία της Ξάνθης. Διότι ο προπονητής έκανε άνω κάτω την ομάδα, χωρίς λόγο. Και πρέπει να ψαχτεί με αυτούς τους τελικούς που έρχονται για τις μαλάκίες του. Επιτέλους, δεν παίζουμε και με τίποτα σοβαρούς αντιπάλους για τόσο σεβασμό.
                ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ. Βλέπετε είμαι της σχολής του Φάντροκ, δηλαδή " αν θέλετε να μιλήσουμε για το ματς, ξεχάστε το σκορ." Και για το ματς εγώ αυτά είδα. ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΉΤΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ, αλλά σίγουρα θα είχα δει οτι ο Τσούπρος άδικα έφαγε κόκκινη αφού από ένα σημείο και μετά ο Αναστάσης ήθελε να βγει κορυφαίος του αγώνα κι οπότε ο σκόρερ του Άρη έπρεπε να βγει διότι του χάλασε την σούπα. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΨΙΛΟΤΙΜΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ. Επιτέλους σε αυτήν την κωλοχώρα που η διαδικασία νικάει την ουσία κι άρα έχουμε τον θρίαμβο της γραφειοκρατίας. ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ, αν κι επειδή είναι φτιαγμένος από νεοέλληνες, αμφιβάλω οτι έχει κάποια άϋλη υπόσταση.
             Συμπερασματικά, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δυό τίποτες, βάλανε γκολ αντί να μείνουνε στα κουλούρια. Είναι καλό αποτέλεσμα για μας αφού από την Δευτέρα αυτά έλεγα κι αφού τώρα τα μέσα ενημέρωσης θα παρουσιάσουν οτι η ΑΕΚ πήγε κόντρα στον χάπια, στον διαιτητή και στην μοίρα του αγώνα. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. Και τα ίδια υποθέτω θα γράψουν και οι φυλλάδες της συμπρωτεύουσας για το κράτος της Αθήνας. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΔΗΛΑΔΗ και προχωράμε ελληνικά. Θα ψάξει κανείς να βρει τι είδαμε στο γήπεδο; Τι μαλακίες κάνανε οι προπονητές;ΡΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.
                          ΧΑΙΡΕΣΘΕ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εκ του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμού η τοιαύτη επιστολή, προς σκέψιν δια την ανάπαυλαν του ΣΚ και μέχρις της κριτικής της μάχης της ποδοσφαιρικής της ομάδος ημών κατά των σκωλήκων εν Χαριλάου.
*********************************************************************************


Απορρῶ μὲ τὸ πλεονάζον θράσσος ἀλλὰ καὶ ἠλιθιότητα, βλακεία καὶ σκοπιμότητα μὲ τὴν ὁποίαν ὁ ἀρχηγὸς τοῦ ΠΑΣΟΚ δήλωσε ὅτι κατέχει στὸ προσωπικὸ του ἀρχεῖο «ψηφιακὸν ἀντίγραφὸν» τῶν ἀμυντικῶν σχεδίων τῆς χώρας.

Ὁ ἀρχηγὸς τοῦ ΠΑΣΟΚ μηδὲ βλὰξ, μηδὲ ἠλίθιος μηδὲ δηλωσίας ἐντυπωσιασμῶν ἔχει ὑπάρξει μέχρι τοῦδε.

Ποία ἡ σκοπιμότης ἐκστομίσεως τοιαύτης ἠλιθιότητος καὶ...
ὀμολογήσεως τοιούτου ὀλισθήματος;

Ποῖος νομίζει ὅτι εἶναι ὥστε νὰ δικαιοῦται νὰ κρατᾶ εἰς τὸ ἀρχεῖον του τὰ ἀμυντικὰ σχέδεια τῆς χώρας;

Διατὶ προεκάλεσε τὰς ξένας μυστικὰς ὑπηρεσίας νὰ ληστεύσουν τὴν οἰκίαν του;

Διατὶ ἡ κυβερνητικὴ πλειοψηφία δὲν παρενέβη καὶ ἀντιθέτως καταχειροκρότησε τὸ γεγονὸς; ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ μεγάλε ἀρχηγὲ... τοὺς κατατρόπωσες...

Τὶ πράγματα εἶναι αὐτὰ; Πόσον ἐπιπόλαιος εἶναι ὁ Βενιζέλος καὶ ἐπιπόλαι καὶ βλάκες οἱ Βουλευταὶ;

Τὶ ἤθελε νὰ πῇ ὁ Βενιζέλος; Τὶ ἐκέρδισε μὲ αὐτὸ ποὺ εἶπε...

Μετὰ ψάχνουμε νὰ βροῦμε τοὺς προδότες ἐκτὸς βουλῆς...

ΒΕΝΙΖΕΛΕ... ἄν ἀρχηγὸς τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων κρατήσῃ στὸ προσωπικὸ του ἀρχεῖον τὰ ἔγγραφα τοῦ ἀμυντικοῦ σχεδιασμοῦ τῆς χώρας καὶ τοῦτο γίνει γνωστὸν... θὰ κατηγορηθεῖ ἀμέσως δι᾽ «ἐσχάτην προδοσίαν».

Ἐσεῖς ποιὸς εἶσθε; Τὶ νομίζετε ὅτι εἶναι τὰ ἀμυντικὰ σχέδια τῆς χώρας ὥστε νὰ διατηρεῖτε εἰς τὸ προσωπικὸν σας ἀρχεῖον πρὸς ἐπίδειξιν, τὶς οἶδε ποῦ, καὶ, τὶς οἶδε, διὰ ποίους σκοποὺς;

Ποῖος σᾶς εἶπε ὅτι ἐσεῖς εῖστε ὑπεράνω νόμων καὶ τουλάχιστον δεοντολογίας. Τὶ σέβεσθε ἐσεῖς ὅταν δὲν σέβεσθε τὰ ἀμυντικὰ σχέδια τῆς χώρας;

Καὶ ὁ πρωθυπουργὸς τῆς χώρας πῶς ἀντέδρασεν εἰς τὸ ὀλίσθημα τοῦ καταδικασμένου εἰς τὴν συνείδησιν τῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλλήνικοῦ λαοῦ;

Ἡ πολιτικὴ, μεγαλόστωμος καὶ πομφολυγώδης, εἰς πλείστας ὅσας περιπτώσεις, πένα καὶ πολιτικὴ ἡγεσία τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἀμύνης τὶ ἔπραξεν ἐπὶ τῷ ἀκούσματι τῆς ἀνωτέρω ὁμολογίας ἤ, τουλάχιστον, τὶ προυτίθεται νὰ πράξῃ;

Πολιτικὲ Βενιζέλε,

ἡ ὀμολογία σου μοῦ θύμησε τὴν γνωστὴν, εἰς ὅσους μελετοῦν εἰς βάθος καὶ ὄχι διὰ νὰ πομφολυγοῦν, κατάταξιν, κατὰ τὸν Μέγα Ναπολέοντα, τῶν στρατιωτικῶν εἰς τέσσαρας κατηγορίας. Ἐάν τώρα, εἰς τὴν ἀκολουθούσαν ἱστορίαν τοῦ Μεγάλου Ναπολέοντος ἀφαιρέσωμεν τὸ «ἀξιωματικὸς» καὶ τὸ ἀντιακταστήσωμεν μὲ τὸ πιλιτικὸς, θὰ βρεῖτε τὸν ἑαυτὸν σας ἐντασσόμενον εἰς τὴν τετάρτην κατηγορίαν.

Οἱ ἀξιωματικοὶ, εἶπεν ὁ Μ. Ναπολέων, κατατάσσονται εἰς τέσσαρας κατηγορίας, ὡς ἀκολούθως:

Πολὺ ἔξυπνοι καὶ πολὺ ἐργατικοὶ: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὰ καθήκοντα τοῦ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ὅντας ἔξυπνοι ἀντιλαμβάνονται τὴν πραγματικότητα, διαβλέπουν τὸ μέλλον καὶ ὄντας ἐργατικοὶ παράγουν ἐπιτελικὸν ἔργον διὰ τὴν ὀργάνωσιν τῆς ἀμύνης, τὴν ἐνδυνάμωσιν τῆς στρατιωτικῆς ἰσχύος καὶ, ἔν τέλει, τὴν θωράκησιν τῆς χώρας πρὸς ἀντιμετώπισιν πάσης ἐχθρικῆς ἀπειλῆς.
Πολὺ ἔξυπνοι καὶ πολὺ τεμπέληδες: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὰ καθήκοντα τοῦ Διοικητοῦ Μονάδος. Ὄντας ἔξυπνοι θὰ ἀντιλαμβάνονται τὸ πνεῦμα τῶν διαταγῶν τῶν ἐκπονηθέντων ὑπὸ τῶν ἐξύπνων καὶ ἐργατικῶν ἐπιτελῶν καὶ, ὑπὸ τὸ βάρος τῆς εὐθύνης καὶ συνεπείᾳ τῆς τεμπελιᾶς τους, θὰ κατανήμουν κατὰ ὀφέλιμον καὶ δόκιμον τρόπον, ἤτοι ἰσοβαρῶς καὶ ἀναλογικῶς, τὸ ἔργον εἰς τοὺς ὑφισταμένους των. Συνάμα δὲ, διὰ νὰ μὴν ἐκτεθοῦν οἱ ἴδιοι, θὰ ἐλέγχουν συνεχῶς, τὴν ἐκτέλεσιν τοῦ ἔργου, εὐελπιστοῦντες τὴν προαγωγὴν των εἰς ἐπιτελεῖς. Ἐξ ἄλλου ἡ κατανομὴ τοῦ ἔργου εἰς τοὺς ὑφισταμένους εἶναι καὶ ὁ ἐπιδειωκόμενος σκοπὸς διὰ τὴν συμμετοχὴν τοῦ συνόλου τοῦ ἀνθρωπίνου δυναμικοῦ τῆς μονάδος, εἰς τὴν διοίκησιν αὐτῆς.
Βλάκες καὶ τεμπέληδες: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὴν ἐκτέλεσιν πάσης δευτερευούσης ἀποστολῆς εἰς τὸν στρατὸν. Ὡς τεμπέληδες θὰ ἐργασθοῦν, ἔστω καὶ ἐλάχιστον, ἀλλὰ πάντοτε ὅσον ἀπαιτεῖται διὰ νὰ μὴν ἐκτεθοῦν καὶ ὡς βλάκες θὰ πράξουν τὰ ἐλάχιστα δυνατὰ λάθη δεδομένου ὅτι τὰ τρανταχτὰ λάθη θὰ τὰ ἀποφύγουν, συνεπείᾳ τῆς φυσικῆς παρεμβάσεως καὶ ἀντιδράσεως τῶν ὑφισταμένων των καὶ κυρίως τῶν συνεργατῶν των. Ἡ κοινὴ λογικὴ θὰ πρυτανεύσει σὲ μεγάλο βαθμὸ. Τὸ ἀποτέλεσμα δὲν θὰ εἶναι ἄριστον, θὰ εἶναι ὅμως ἀποδεκτὸν.
Βλάκες καὶ ἐργατικοὶ: Ὡς βλάκες οὐδὲν ἀντιλαμβάνονται, ὡς ἐργατικοὶ δὲν δέχονται παρεναίσεις καὶ συμβουλὰς. Αὐτοὶ εἶναι ἀκατάλληλοι δι᾽ οἱανδήποτε ἐργσίαν καὶ πρέπει νὰ ἀποστρατευθοῦν πάραυτα.
Μετὰ ψάχνουμε νᾶ βροῦμε τὸ διατὶ αὐτὴ ἡ χώρα πάει κατὰ διαόλου....

Μὰ ἀπλούστατα...

Διότι κυβερνᾶται ἀπὸ ἠλιθίους ἀλλὰ καὶ γελοίους...

Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
Σχης ἐ.ἀ.
μόνιμος κάτοικος Γαλλίας 

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

             " ...όλοι οι πολίτες, μας ζητούν να εκκαθαρίσουμε την χώρα, αφού πλέον βρισκόμαστε στο και μη παρέκει..." Χοντρικά έτσι πήγαινε η κουβεντούλα χθες στην βουλή - στους τόνους βέβαια που το κάθε κόμμα υιοθετεί για να αρμέγει ψηφουλάκια - κι εγώ που είμαι μαλάκας, δεν κατάλαβα πού στο διάολο διαφωνούσαν όλοι αυτοί οι καφενόβειοι και πλακωθήκανε στις κουβέντες. Είπαμε οτι οι πολιτικοί είναι μόνο για να μιλάνε. Αλλά στον λαό που δημοκρατικά θα τους εκλέξει. Ούτε μεταξύ τους δεν το ξέρουνε και κάθονται και ξοδεύουν χρόνο να μιλάνε στα μούτρα τους;
             Είχα βάλει το κανάλι της βουλής κι έπαιζε, για απ' ευθείας ενημέρωση από το να είχα πάει σε κάποιο άλλο κανάλι, που μπορεί και νάχε κι άλλες ειδήσεις. Όχι τώρα. Πάντα ήμουν υπέρ της εξειδίκευσης κι από την στιγμή που οι σταθμοί είχαν από το πρωί ανακοινώσει την αποκλειστικότητα τους για την συνέντευξη της  Λαγκάρντ ( την είχαν όλοι και γαμώ τα μονοπώλια ) ήμουν σίγουρος οτι η χώρα - όπως και η σοβαρότατη παγκόσμια οικονομία - είχε σωθεί. Τι να βλέπω λοιπόν; Την Τρέμη ή την Στάη; Το βυζί έχει φτάσει μέχρι το πάτωμα. Όχι οτι είχανε και τίποτα σπουδαίο ποτέ, αλλά σήμερα κατανοείτε και πώς θάχει γίνει. Μιλάμε για εξήντα plus. Μην μπερδεύεστε που τις παντρεύονται ακόμα. Όπως είχε πει μια πουτάνα φίλη μου, " οι άνδρες δεν έρχονται σε μας για να γαμήσουν. Να μιλήσουν θέλουν."
              Συμφωνώντας λοιπόν και διαφωνώντας, αποφάσισαν όλα τα νούμερα εκεί μέσα να έχουν τέσσερις κάλπες. Πώς βλέπεις τα καφάσια με τα φρούτα στο μανάβικο; Και να πάνε να ψηφίσουν για το ποιό είναι το βαρύτερο αλλά με απόλυτο σεβασμό στο καρπούζι και στην διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου. Αποφασισμένα όλα αυτά από το πρωί, με γνώμωνα οτι όλοι κρατιούνται μεταξύ τους στην αυτή καθ' εαυτή λειτουργία των κομμάτων στην Ελλάδα, αφού οι μίζες είναι πάντα 60-40 συμπολίτευση κι αντιπολίτευση παρέα με τα αντίστοιχα ποσά στην διοχέτευση μαύρων χρημάτων στα κρυφά βιβλία των ληστοσυμμοριών κι οπότε, ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ  ΠΡΑΜΑ ΜΙΛΑΤΕ; Για να μην παραβιασθεί ο κανονισμός της βουλής με το ένα χαρτί που πρότεινα χθες και την συμπλήρωση του με ονόματα ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ; Ρε κάτι ευαισθησίες. Η βουλή να καταντάει πιο σοβαρή από το σύνταγμα ή από την ουσία για ταχύτητα τιμωρίας κατόπιν έρευνας. Ναι μωρέ αυτήν που θέλει κι ο λαός. Εξ άλλου κι αυτός τι κάνει; Αγοράζει καλαμπόκι για τα περιστέρια και βλέπει τον άγνωστο στρατιώτη - ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΞΑΠΛΑ ΒΕΒΑΙΑ - και τον γνωστό φαντάρο που τον έχουν γαμήσει να περπατάει με τα τσαρούχια. Έτσι είναι ο λαός και καλά κάνει. Στην πλατεία Συντάγματος περπατάει πιο ευχάριστα.
              Και φυσικά δεν γνωρίζω την ώρα που γράφω το κείμενο, τι απόφαση θα βγάλουν τα πολιτικά φρούτα. Υποθέτω όμως οτι κάποια καλή κομπόστα θα δημιουργηθεί. Αφού πρακτικά η χώρα είναι ακυβέρνητη ή τέλος πάντων ακόμα παίζει τα κομματικά παιχνιδάκια της υπό τις μπαγκέτες του Βενιζέλου που λίγο θέλει να ξεπεράσει το ΚΚΕ - λευκό αυτό δαγκωτό - προς τα κάτω και τέλος πάντων όλοι καταλαβαίνουν το απλούστατο: Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι μαλάκες γιατί μαλώνανε και είχαν διχάσει τον κόσμο; Αυτοί λέγανε για ιδεολογικές διαφορές. Όμως σήμερα, αυτό που φαίνεται, είναι οτι κάποιοι δεξιοί, κάποιοι σοσιαλιστές και κάποιοι αριστεροί, μια χαρά διαχειρίζονται τα χαράτσια και τον κρατικό κορβανά. ΡΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.
               "...κάτσε κάτω μωρή. Πάλι μεθυσμένη ήρθες; " Γιατί να λείπουν και τα τραγούδια από την βουλή; Η τραγωδία δεν είχε διαλείμματα; Προφανώς, όπως και το ίδιο συνέβαινε και στην θεατρική επιθεώρηση. Έκεί που έβγαζε ο πρωταγωνιστής σε κάποιο νούμερο κι αυτήν που πηδούσε. Να πεταχτεί κι ο θεατής μέχρι την τουαλέτα ή μέχρι το μπαρ να αγοράσει μια γρανίτα. Το έργο παρουσιαζόταν σαν υπερθέαμα. Η Μπονέλου έπρεπε να παίξει αντί του Μουστάκα όπως και η άλλη που πήδαγε ο Λειβαδάς. Τι έχουμε δει σε αυτήν την χώρα;  Μέχρι και τον Αλέφαντο προπονητή.
            Και τι να γίνει ρε παιδιά; Βρε όλοι να παραπεμφθούν, τι θα γίνει; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΝΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΤΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ. ΣΙΓΑ ΡΕ, ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ; Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΒΡΕ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΡΕ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ.
          Δυστύχημα παιδιά έχουμε πάθει. Ακόμα και στην συμφωνία για 4 κάλπες, τα προφανή απουσιάζουν: ΓΙΑ ΕΛΑ ΕΔΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ξέρω γω, 100 ΑΚΙΝΗΤΑ. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. ΜΕ ΠΟΙΟ  ΜΙΣΘΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ; ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ή ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ; ΦΤΑΝΟΥΝ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ. Που πίστευα οτι ο ένας θα είναι η έστω κι αυτή η επαγγελματική αριστερά του ΚΚΕ και ο άλλος η Χρυσή Αυγή. Λογικότατα. ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ. Όσο ασαφής είναι και η λευκή ψήφος - ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΧΑΛΒΑΤΖΗΔΕΣ - τόσο σαφής είναι και η κουβέντα του Κασιδιάρη, που όσο συνεχίζονται αυτές οι κουβέντες της βουλής για να τρώνε χρόνο οι ανίκανοι, τόσο θα μεγαλώνει το μόρφωμα . Τι να κάνουμε;  Άμα πίνεις, θα μεθύσεις. Άμα τζογάρεις, θα χάσεις. Άμα δεν διαβάζεις, αμόρφωτος θα μείνεις. Άμα δεν δουλεύεις, δεν θάχεις χρήματα. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
          Κι αν είσαι Έλληνας, θα πρέπει νάσαι σίγουρος οτι αυτός που θα καταδικαστεί, θάναι ΜΗ πολιτικό πρόσωπο. Για να συνεχίσει κι ο σύριζα την παράδοση της αεργίας. Φόρτισα και τα παρατάω. Χαίρετε.
           ΥΓ. ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ:
                     Αν έχετε μεγάλο στήθος, το pretty bra, σας το κρατάει.
                     Αν έχετε μικρό στήθος, pretty bra, σας το αναδεκνύει.
                     Αν έχετε μεσαίο στήθος - κι όλοι ξέρουν τι σημαίνει κέντρο - to pretty bra θα κάνει τα κουμάντα του σαν σουτιέν με προσωπικότητα.
                     Αν δεν έχετε στήθος, το pretty bra θα σας φτειάξει στήθος σιγά σιγά.
                     ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ PRETTY BRA.
                                  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.            
              

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ

            Έχουμε αρχίσει και σωνόμαστε. Ο Αντωνάκης δεν δήλωσε πριν κανά μήνα οτι περάσαμε τον τελευταίο κάβο; Αμέ. Είχε να χάσει τίποτα; Οπότε αυτά που ψηφίσθηκαν προχθές δεν είναι μέτρα πλέον. Ξέρετε αυτά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τα αυτοκίνητα, για τα παιδιά και για τις αποδείξεις. Δεν πιστεύω να νομίσατε οτι αυτά είναι μέτρα. Ούτε και βέβαια θα έρθουν κι άλλα αφού το κράτος πρότυπο, έχει πάλι υστέρηση εσόδων από τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης.
          Οπότε μετά τον κάβο, ο Αντωνάκης σάλπισε επίθεση εναντίον της ανεργίας. Όχι παίζουμε τώρα. Το άκουσε η ανεργία και τρελάθηκε. Έτσι είναι. Άμα προειδοποιείς τον αντίπαλο κι αυτός λαμβάνει τα μέτρα του. Οπότε βγήκανε οι υπεύθυνοι μπουρδολόγοι οργανισμοί και διαμήνυσαν οτι αυτή θα πάει στο 30% αλλά μην ανησυχείτε πάλι. Ο Στουρνάρας θα επιβάλει διόδια στην θάλασσα πλέον. Όχι για τα κότερα βρε. Για όποιον τολμάει να σκεφτεί να κολυμπήσει ή ακόμα και να φουντάρει σαν τον Καρυωτάκη. Μιλάμε για πολύ σοβαρές σκέψεις και τάχιστες υλοποιήσεις που δεν θα φέρουν μόνο ανάπτυξη αλλά θα φέρουν και του κώλου τα εννιάμερα.
          Το μόνο που δεν έχουν σκεφτεί εκεί στα επιτελεία της μαλακίας, είναι να επιβάλουν φόρο αεργίας. Ναι καλά διαβάσατε, δεν έχω ξεχάσει το " ν ". Και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κατ' ευθείαν από τους πολιτικούς. Ειδικά τώρα που πρόκειται και να συζητήσουν για τις κάλπες των υπό έρευνα αθώων ή των υπόπτων ενοχής. Δεν είναι και λίγο αυτό. Είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση κύρια για τον λαό που θέλει αγχώνες.
           Κι είναι γεγονός οτι είμαστε σε καλό δρόμο. Προσέχτε. Ήρθε η λίστα με τους φοροφυγάδες και κατ΄αρχήν ξεχάστηκε κανά δεκατετράμηνο στο γραφείο του βοθρατζή και του Ποπάυ. Μετά πήγε για τις σχετικές πρωτοκολλήσεις στο άνδρον της αδιαφθορίας, που λέγεται Στα Δωσα Όλα Έμεινες ( στον άσο λέει το άσμα αλλά αυτό έχει αφαιρεθεί από το όνομα του οργανισμού ). Εκεί έμεινε λίγο για σίτεμα αφού είναι γνωστό οτι ο Διώτης δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τα ηλεκτρονικά και τα νέα προϊόντα της τεχνολογίας και το μπέρδεψε με κυνήγι που ήθελε το σχετικό μαλάκωμα. Δεν είναι και δύσκολο να μπερδευτείς. Θηράματα ψάχνει συνέχεια το ΣΔΟΕ, όλο και κάποια τηλέφωνα κάνει για την σίτευση.
             Εν πάσει περιπτώσει, παρά την καθυστέρηση, εκλήθησαν οι υπεύθυνοι στην τεράστια επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής. Ντροπή κι όλας που δεν ενεργοποιήθηκε ο νόμος περί ανευθυνότητας των υπουργών. Μετά η υπόθεση πήγε στην εισαγγελία, η οποία την παρέπεμψε στην βουλή , η οποία καλείται τώρα να αποφασίσει σχετικά με το αν θα γίνει προανακριτική επιτροπή. Η οποία επιτροπή, αν βρει κάτι περίεργο, θα στείλει τα στοιχεία σε τακτικούς ανακριτές, οι οποίοι με την σειρά τους - αν βρουν κι αυτοί τίποτα - θα πάνε την υπόθεση στην  τακτική διακιοσύνη. Κι όλοι βέβαια ξέρετε πόσο βιάζεται αυτή να διεκπαιραιώνει τις υποθέσεις. Δηλαδή; Φέξε μου και γλίστρησα.
            Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσα έσοδα θα είχαμε αν υπήρχε φόρος αεργίας ; Τον οποίον δεν θέλω κανείς να ανησυχεί ποιός θα τον πλήρωνε. Θα φορολογούσαν τον αέρα που αναπνέουμε κι άρα αφού δίναμε τα σχετικά, θάκανε μια άυξηση μισθών η βουλή στους τρόφιμους της και μετά θα δίνανε τα λεφτά οι πολιτικοί. Οι οποίοι πλακώνονται τώρα για τον αριθμό των κουτιών που πρέπει να πέσει η ψήφος των συντρόφων τους. Αν θάναι μία ή δέκα κι αν θα παραβιαστεί η μυστικότητα των αποφάσεων της ψηφοφορίας κι αν η κάθε κάλπη θα αντιπροσωπεύει πολιτικό πρόσωπο ή πρόταση. Ρε δεν γαμιέστε όλοι εκεί μέσα μπας και πιάσετε και ράτσα;
               Και ψάχνουν τις διαδικάσίες πάλι οι ψευταράδες. Όπως και το dressing code των τσουλότουβλων που αυτό προσβάλει την αισθητική των εδράνων. Στα οποία έχουν κάτσει γίγαντες της πολιτικής σαν ονόματα που δεν θέλω να αναφέρω διότι θα παρασυρθώ σε ανεξερεύνητους βόθρους. Δηλαδή εκεί πέρα μέσα στο βουστάσιο, ούτε γράμματα δεν ξέρουν; Τι μαλακίες για ονόματα ή προτάσεις ή την κάλπη του ΄σύριζα ή του πασοκ. ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΛΕΥΚΟ. Κι εκεί γράφει από ένα μέχρι τέσσερα ονόματα. Ανάλογα πόσα θέλει, τι πιστεύει ή τι στο διάολο του έχουν υποδείξει. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΤΟΥ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ; Όχι βέβαια. Και κανείς δεν ξέρει τι έγραψε ο κάθε ένας. Και μετά η επιτροπή καταμέτρησης αρχίσει και βάζει σταυρούς στο κάθε όνομα. ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΕΡΓΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΆΔΕΣ.
               Τυπολάτρες του κώλου, επίτηδες βέβαια. Ποιός φταίει ρε που επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οργανισμό που κατ' εξοχήν δουλεύει με υπολογιστές, διορίστηκε κάποιος που έχει μαύρα μεσάνυχτα από υπολογιστές. Έχει ευθύνη ο υπεύθυνος του διορισμού για μαλακία; Ο Βενιζέλος ή ο άλλος που κράτησε την λίστα στα συρτάρια του γραφείου τόσο καιρό, προκάλεσε καθυστέρηση σε κρατικά έσοδα λόγω μη ενεργοποίησης του μηχανισμού για έλεγχο των ύποπτων φοροδιαφυγής; Ο άλλος που αλλοίωσε το στικάκι και χάθηκαν τρία ονόματα, χρειάζεται να συνέλθει η βουλή για να ψηφίσει; Ρε σαν δεν ντρέπεστε που δουλεύετε τον κόσμο, που θέλετε να φτιάξετε και διαδικασίες για πιθανές παραπομπές. Όλοι αυτοί που αναφέρω, ΄'ενοχοι δεν είναι κατ' ευθείαν;
                 Μπα, τίποτα δεν τρέχει. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά και πιθανώς να βρουν κι ανέξοδα σήριαλ και τα κανάλια, αφού πλέον ακρίβηνε η τιμή ακόμα και των τούρκικων σαβουρών. Που θα μπορούσαν να πάρουν κι ελληνικό τίτλο σαν " πώς χωρίζουμε δυό γαϊδουριών άχυρα; " Οπότε πλέον της ανεργίας που φοβήθηκε, έχουμε και την επέλαση της κάθαρσης λίαν συντόμως. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ που βρίζονται σαν τα σκυλιά εκεί μέσα αλλά κατά τα άλλα περιμένουν από εμάς σεβασμό. Την ώρα που το μόνο που κάνει το προεδρείο της βουλής, είναι να διαγράφει λέξεις από τα πρακτικά. Σε λίγο οι ημερήσιες συνεδριάσεις εκεί μέσα θα καλύπτονται από μπλοκάκι κωλότσεπης, αφού τα πάντα είναι για το θεαθήναι.
                Υγ1. Περιμένατε ποτέ οτι οι Έλληνες θα έδιναν μάχη για να κρατήσουν κοντά τους τις εφορίες; Ανέκδοτο ε; Φυσικά γιατί σκοτώνεται ο κοσμάκης; Διότι πλέον θα πρέπει να κάνει ταξίδια για να πληρώσει ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ. Οι οποίοι ξέρετε ποιοί είναι; Ένας μισθωτός που βγάζει μέχρι είκοσι χιλιάρικα και πρέπει να μαζέψει 7500 αποδείξεις. Ενώ ο άλλος που κονομάει 60 χιλιάρικα, δεν υποχρεούται σε αποδείξεις. Τελικά, ποιός θα κάνει την φοροδιαφυγή; Θέλει και ρώτημα; Και πιο πολλά βγάζε και πιο πολλά κλέβε. Νούμερα της βουλής.
               Υγ2. Οι βουλευτές δεν είχαν διαβάσει τα μνημόνια. Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι τα ελληνικά μέτρα τα διαβάζουν; Και μάλιστα όταν οι ψηφοφορίες είναι φανερές κι άρα τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.
               Υγ3. Η ΑΕΚ μας, πήγε πολύ καλά σήμερα. Κι ο Κοντοές γύρισε με τα μίνιμουμ, κι η εκατομμυριοστή ΑΜΚ ψηφίσθηκε κι ο Δημητρέλος θα παραιτηθεί για εξηκοστή φορά αργότερα. Χώρια που θα έρθει κι η ΕΕΑ για έλεγχο. Τι είναι η ΕΕΑ; Αυτή που μας έδωσε την άδεια συμμετοχής. Λέτε να βρει καμιά παρατυπία και να θάψει τον εαυτό της;

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΟΥΓΑΔΑ

              Τι να κάνουν και τα παιδιά; Κατάληψη κάνανε, ανακοινώσεις βγάλανε και τράβηξαν και στο υπουργείο. Όχι βέβαια το απόλυτα σωστό, αλλά τέλος πάντων ας το θεωρήσουμε τμήμα μιας Ελλάδας που θέλει να αλλάξει. Τι " θέλει " δηλαδή; Της το επέβαλαν οι κακοί δανειστές για να υφαρπάξουν την εθνική περιουσία. Έτσι δεν έλεγε μέχρι προχθές ο Σύριζα αλλά χθες έγινε πιο στρογγυλός κι ετοιμάζεται και για κρουαζιέρα στας Αμερικάς για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των αποφάσεων; Δεν νομίζω να κάνω κάποιο λάθος. Μέχρι και ο Σόϊμπλε κατατρόμαξε και γι' αυτό δεν απάντησε για τις κατοχικές αποζημιώσεις.
              Μην ξεφεύγουμε όμως. Έχει μπόλικη μπουγάδα το ΣΔΟΕ κατά πώς φαίνεται. Διότι δεν είναι μόνο οτι ο υπουργός ο εναντίον της ντόπας ( έχει πιαστεί κανένας φέτος; Όχι βέβαια απλά εκείνο το άμοιρο παιδάκι ΤΟΥ ΑΡΗ κατά σύμπτωση πέθανε ) και της βίας, θα μπορούσε να μιλήσει στον Στουρνάρα για να παραγγείλει έλεγχο του ΣΔΟΕ. Το οποίο ΣΔΟΕ δέχτηκε σήμερα και τον επικεφαλής της ΚΕΔΕ, που του ζήτησε κι αυτός να καθαρίσει όλες τις υποθέσεις της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση διότι η μπάλα παίρνει σχεδόν όλους τους αιρετούς κι αυτό είναι άδικο. Και παρασυμφωνώ κι εγώ θεωρώντας όμως οτι είναι πιο εύκολο να βρεθούν οι λιγοστοί τίμιοι και μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει η έρευνα να δρομολογηθεί. Όπως και να το κάνεις, πιο εύκολα βρίσκεις πέντε, παρά χιλιάδες.
             Πολύ δουλειά λοιπόν για το ΣΔΟΕ, χώρια που έχει και internal affairs. Τα δημοσιεύματα μίλαγαν σήμερα οτι κάθε επιθεωρητής του οργανισμού έχει κι από ένα στικάκι, αντίγραφο από αυτό που είχε ο Διώτης, που το παρέλαβε από τον Ποπάυ που το είχε στείλει στον σκατατζή και που είχε ενημερώσει κι όλους τους αρμόδιους φορείς. Τελικά στην Ελλάδα ξέρετε γιατί δεν προχωράει τίποτα; Διότι αυτή η πουτάνα η ενημέρωση καθυστερεί τα πάντα. Πιστεύω να έχετε αντιληφθεί τι γρήγορα προχωράνε τα πράματα όταν δεν ξέρει κανένας τίποτα.
             Με τόσο φόρτο λοιπόν στον ελεγκτικό μηχανισμό, λογικά κι αυτός κατέληξε να είναι ντελιβεράδικο. Σας έχουν φέρει φαγητό από μόνα τους τα αντίστοιχα μαγαζιά; Όχι βέβαια. Εσείς τηλεφωνάτε και παραγγέλνετε. Έτσι και με το ΣΔΟΕ πλέον. Οι ΚΛΕΜΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.
               Γιατί δήθεν; Μα το είπε ο υπουργός. " Προσέχτε, διότι θα την πληρώσει η ΑΕΚ πρώτα, όπως και παλιά με τον Ψωμιάδη." ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ, που περιμένετε αυτό το χαμαιτυπείο να γίνει κράτος. Το μόνο που ξέρει το κράτος, δηλαδή οι πολιτικοί αλλά και η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, είναι να βάζει φόρους. Τίποτε άλλο. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Εκτός αν πιστεύετε οτι την λύση την έδωσε σήμερα ο Σαρλ, που είπε στον μαλάκα τον υπουργό της διοικητικής μεταρρύθμισης να απομακρύνει από τον δημόσιο τομέα τους τεμπέληδες που στιγματίζουν τους Έλληνες. Ένας Κρητικός είπε οτι όλοι οι Κρητικοί είναι ψεύτες. Ένας τεμπέλης διέταξε έναν τεμπέλη.
                Κι οπότε το ΣΔΟΕ, θα έκανε την δουλειά του. Θα έμπαινε μέσα κι αν διαπίστωνε παραβάσεις του κώδικα του ποινικού πλέον κι όχι του απλού φορολογικού, τι θα έκανε; ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Ή ΚΑΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ και γι' αυτό σε αυτήν την χώρα κάνουν πάρτυ οι φοροφυγάδες και οι κλέφτες οποιουδήποτε επιπέδου. Κι αυτό ισχύει κι από τα χρόνια του σοσιαλισμού ( μην χέσω ακόμα ) επί του τσόγλανου Αντρέα, που κρατικοποιούσε τις προβληματικές βιομηχανίες κι άφηνε τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κλεφτών ιδιοκτητών τους - και φυσικά τους ίδιους ελεύθερους - και σέρβιρε το παραμύθι οτι λαϊκοποιούσε τους πόρους. ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ, που ζήτημα είναι αν ξέρει κι ένας στους χίλιους να διαβάσει έναν ισολογισμό και να αποφασίσει αν είναι συμφέρουσα η κρατικοποίηση.
             Να το κάνω πιο λιανό; Ας πούμε οτι εγώ στην εταιρεία μου έχω έναν ταμία που με κλέβει. Φωνάζω το ΣΔΟΕ για έλεγχο. Βρίσκει πράγματι τα ελλείμματα στο ταμείο. Το πρόστιμο το τρώω εγώ και μετά ας πάω να τα βρω με τον υπάλληλο σε κάποιο μπουντρούμι της τυφλής της Ευελπίδων. Τυφλής βέβαια όταν πάμε στα ίσα. Μια χαρά βλέπει αν πέσει το μπαγιόκο. Κι αλλάζει και πεδία ορατότητας. Και ποιό είναι το σκεπτικό, που τρώω πρόστιμο; Με θεωρεί οτι είμαι σε συνεννόηση με τον ταμία. ΜΑ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, αν ήμουν σε συμφωνία, ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣΑ; ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ;
             Και μετά μου λέτε οτι μπορεί να σωθεί αυτό το ρημάδι. Δηλαδή εμείς. Οι λίμνες και τα βουνά τι να πάθουν; Εδώ θάναι πάντα για να κοιτάζουν τους λύκους που φάγανε τα λεφτά και τώρα φυλάνε το μαντρί και υπόσχονται θέσεις εργασίας. Την ώρα που δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, αλλά κάθε μέρα κάτι ψηφίζεται κι ονομάζεται " κανονιστικό ημίμετρο " για να μπερδεύεται ο βλάχος. Την ώρα που αποσύρεται η διάταξη για φορολόγηση του κότερου, αφού δεν εμπίπτει σε εδάφιο πολυτελούς διαβίωσης. Όχι, βγάζεις την θαλαμηγό για να ψαρέψεις μια κουτσομούρα. Την ώρα που ΠΕΝΤΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΕΝΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ( ο καζινόβιος Οικονομέας έχει μετακομίσει προ πολλού από εκείνο το σπίτι ) ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ή τους άλλους με τα Καλάσνικωφ που βαρέσανε κάτι τζάμια. ΡΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.
             Διότι η χώρα θέλει και στοιχειώδη σκέψη. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΩΝ 19 ΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ;  ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Η ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΕΚ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ, που βέβαια προκύψανε από υπερτιμολογήσεις και σίγουρα πράξεις διοικητών που απλά μεγαλώνανε την τρύπα; ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΤΙ  ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ Ή ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΔΙΌΤΙ από κάπου έπαιρνε εντολές ή χρήματα, ΠΑΡΟΤΙ ΒΟΥΙΖΕ ΟΛΗ Η ΠΙΑΤΣΑ.
           Από ποιόν λοιπόν έπαιρνε εντολές; Προφανώς από τον πολιτικό προϊστάμενο του, που είναι η κυβέρνηση. Τις ίδιες που έπαιρνε χρόνια τώρα ο διευθυντής του ΙΚΑ ή της εφορίας και δίνανε τις ενημερότητες για να γίνουν οι μεταγραφές. Και ποιοί είναι μπλεγμένοι; ΜΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είχαμε μόνο από το 2004 και μετά ) - αφείστε έξω την Δημαρ - ΠΟΥ ΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΕΠΕΣΕ ΑΥΤΑΝΔΡΗ. Και δεν είναι εποχές τώρα να ξαναμπερδευόμαστε με Siemens και λοιπά αρχίδια. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
            Και  μπράβο στην Original, στην ερασιτεχνική και στους παλαίμαχους που κάνανε το βήμα και την προσπάθεια. Δεν έχει σημασία το οτι έγινε μια τρύπα στο νερό. Και το πολυτεχνείο μια τρύπα είχε κάνει στην χούντα, αλλά την αφύπνιση την δημιούργησε. Και φυσικά είναι η όλη κίνηση εναρμονισμένη με το σύνθημα του blog : " Πληρώστε ή μέσα. " ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΤΗ. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Όπως ξέρουμε γιατί ο Άρης που έκανε προσφυγή για το 99, δεν παραβίασε το αυτοδιοίκητο. Όπως ξέρουμε οτι ο τσαρλατάνος Ιωαννίδης, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Μπορεί το ΣΔΟΕ να έρθει τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ξέρετε τώρα :
" Ικανοποιησαμε το αίτημα των φίλων της ΑΕΚ. Απλά οι κρατικές διαδικασίες καθυστερούν. "
            Χαίρετε και να τους χαίρεστε - όπως κι εγώ βέβαια - τους αλήτες που αντί να προστατεύσουν καμιά οκτακοσαριά χιλιάδες Αεκτζήδες, αθωώνουν μια χούφτα αλήτες, που είτε είναι μέσα είτε προσπαθούν να αποφύγουν το πισωκολλητό της φυλακής. Σε λίγο όπως πάμε, θα τιμωρείται η γυναίκα που βιάσθηκε ή ο νεκρός που τον δολοφόνησαν. Αλλά μην ανησυχείτε. Θα βγει η Κανέλλη στα κανάλια και θα αναπτύξει προβληματισμό για τον Κασιδιάρη αναρωτιώμενη ποίός τον εξέθρεψε. ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όταν κινδυνεύει η δημοκρατία, δεν μπορούμε τώρα εμείς να ασχολούμαστε με την ΑΕΚ. Άρα διάλειμμα ολίγων λεπτών και κείμενο από το ταχυδρομείο. Πάντως οι επιπλέον φόροι της πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν σκάφος, απεσύρθησαν. Γιατί το λέω αυτό; Έτσι μούρθε. Σαν απλή συνειρμική σύμπτωση. Πάντως τρέχουν κάποιοι μαλάκες για να βρουν τρομοκράτες.
*********************************************************************************

Καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της Ν.Δ!! Τόλμα τώρα να δώσεις την ΔΕΠΑ στους Ρώσους…

Εννιά σφαίρες εναντίον των γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού
Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Συνέχεια στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών δόθηκε σήμερα με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.Επί τόπου βρέθηκαν…
εννέα κάλυκες, ενώ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εντός του οποίου εντοπίστηκε μια σφαίρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν
με καλάσνικοφ κατά των γραφείων. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Εφαρμογή σχεδίου «Πυθία « στην Ελλάδα
    Για πρώτη φορά οι απειλές του “σχεδίου Πυθία” με ονοματεπώνυμο. Απαιτείται η παρέμβαση του ανακριτή για να καλέσει τον τ. υπουργό που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς και την υπόθεση των υποκλοπών
Αυτή η κατάθεση μπορεί να οδηγήσει στην φυλακή όλους τους εμπλεκόμενους που διέλυσαν την Ελλάδα. Πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκδότες, τραπεζίτες.
“Εάν υπογράψεις, πέφτετε”. Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008.
Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών.Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.
Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά, με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο “σχέδιο Πυθία”.Σήμερα, αποκαλύπτεται το σημείο εκκίνησης της πραξικοπηματικής πτώσης της τότε κυβέρνησης, την ευθεία απειλή στον αρμόδιο υπουργό από τον πρέσβη υπερδύναμης.
Η αποκάλυψη αυτή, αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη από δύο παράγοντες:
Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που πλέον αποδεικνύεται πως έχει το υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά και η υπόθεση πώλησης της ΔΕΠΑ που το έντονο Ρωσικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνει τις εντάσεις παρά την λαίλαπα του παπανδρεϊκού καθεστώτος. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα ελπίδα. Αυτή η αειφόρος Πατρίδα δεν άξιζε την ύβρη που της επιφυλάξαμε, την ντροπή που οφείλουμε σαν λαός να ξεπλύνουμε για να κοιτάξουμε με υπερηφάνεια τις επόμενες γενιές.
Το κεντρικό πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον τότε αρμόδιο υπουργό ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια. Ο διάλογος που θα διαβάσετε είναι δια στόματος του ιδίου σε στενό κύκλο συνομιλητών. Η σημασία τους όμως δεν επιτρέπει την αποσιώπηση τους.
Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ – Βουλγαρίας. Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί. Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια.
Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία – Αυστρία.Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα – Ιταλία.
15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.Για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή:
Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι”…
Τα γεγονότα που επακολούθησαν είναι πλέον γνωστά σε όλους.
Στις 20 – 25 Απριλίου του 2008 ήταν και ο μήνας που έγινε η εμπλοκή με πράκτορες ξένων δυνάμεων, πάνω στην διαδρομή που ακολουθούσε ο τότε πρωθυπουργός. Αυτό που έγινε γνωστό ως “σχέδιο Πυθία”.
 Η πολιτική Καραμανλή δεν άλλαξε και πλέον ακολούθησε το χάος.
Το φιάσκο του Βατοπαιδίου που ξεκίνησε ως παρακμιακή καταγγελία πολιτικού εκβιασμού και ξαφνικά γιγαντώθηκε από μεγάλα κανάλια, που όπως είδαμε πρόσφατα μόνο χαμένα δεν βγήκαν από την όλη ιστορία.
Το χάος του Δεκέμβρη 2008. Η ύποπτη φυγάδευση Χριστοφοράκου – Καραβέλα στην οποία ενεπλάκησαν “φιλικά” προς την Δύση πολιτικά πρόσωπα, με τα τηλεγραφήματα που “αργούσαν” να φτάσουν.
Το ολοκαύτωμα της Αττικής το 2009 με τους προφανείς νυχτερινούς εμπρησμούς και τα κωμικά πλάνα του Παπανδρέου στα καμμένα εδάφη μεταξύ των εξορμήσεων σε παραλίες.
Αλλά και ένα πλήθος περίεργων γεγονότων, όπως η επιμονή του τότε υποπροξένου στην Θεσσαλονίκη να παρατείνει την θητεία του, αλλά και οι συχνές του επισκέψεις στο Άγιον Όρος. Ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλες οι υποθέσεις θα έλθουν εις πέρας;
Όμως κανείς εξ αυτών που ενεπλάκησαν στην εκστρατεία αναχαίτισης των ενεργειακών ανοιγμάτων δεν βγήκε χαμένος. Εκδότες απέλαβαν θαλασσοδάνεια από τη νέα διακυβέρνηση, επιχειρηματίες των ΜΜΕ είδαν τις υποθέσεις τους να πηγαίνουν στο αρχείο, η μόνη χαμένη είναι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός που είδε την ζωή του να καταστρέφεται και την πατρίδα να υποθηκεύεται μέσα σε λίγους μήνες.
Το μήνυμα αυτής της αποκάλυψης είναι σαφές και προς πολλές κατευθύνσεις. Πρώτα στην δικαιοσύνη και ειδικότερα στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του “Σχεδίου Πυθία” και των Υποκλοπών. Οι δύο υποθέσεις έχουν πλέον συγχωνευθεί. Η κλήση του τ. υπουργού κυρίου Φώλια είναι επιβεβλημένη. Η μαρτυρία του θα δώσει τον κρίκο που λείπει για την αλληλουχία και την συνάφεια των γεγονότων ώστε η δικαιοσύνη να διαλευκάνει το βρώμικο σχέδιο των συμφερόντων και να προσάγει όσους εμπλέκονται. Είναι αδιανόητο ένας ακέραιος λειτουργός να αγνοήσει αυτό το γεγονός.
Έπειτα, στους κυρίους των ΜΜΕ που επιμένουν ακόμα και σήμερα να αρθρογραφούν, η μόνη φάρσα που παίχτηκε ήταν αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου, της οποίας κομπάρσοι υπήρξαν πολλοί καθεστωτικοί κονδυλοφόροι. Πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν.
Οι αποκαλύψεις της Deutche Bank που επιβεβαιώνει αυτό που κάποιοι γνώριζαν πολύ καιρό πριν. Οι ραγδαίες εξελίξεις με την ΔΕΠΑ. Τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία; Θα περιμένει την κατάσχεση των κοιτασμάτων βάσει της λεόντειας δανειακής σύμβασης που αποτελεί παγκόσμια παπανδρεϊκή ευρεσιτεχνία; Ή θα υψώσει τώρα ανάστημα για να πει επιτέλους “Ως Εδώ”;
Ο Καραμανλής δυστυχώς είχε τον ανυποψίαστο λαό απέναντι του ως θύμα αυτής της κολοσσιαίας προπαγάνδας. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι πρώην διαμορφωτές της κοινής γνώμης μοιάζουν έντρομες καρικατούρες. Μπροστά σε μία ανυποχώρητη πατριωτική στάση ο λαός θα σταθεί παραστάτης. Σε απόπειρα εκποίησης και μειοδοσίας, θα είναι πλέον αμείλικτος τιμωρός.