Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο ΜΑΚΑΚΗΣ

           Μπορεί αύριο να υπάρχει η κρισιμότατη γενική συνέλευση της ΑΕΚ, αλλά υπάρχει ένα γεγονός το οποίο είναι ακόμη πιο σοβαρό : Οι supporters διεκήρυξαν κι αυτοί γενική συνέλευση για τις 30/8 ! Κι επειδή τα απλά μέλη του club δεν έχουν καμία ευθύνη για την απόφαση αυτή, αλλά μόνο ο πρόεδρος του, είναι καιρός να αναδείξουμε το γελοίον όλου του θέματος παρέα με το μυαλό κουκούτσι του Κασνακίδη. Το ιλαρόν βέβαια, συνήθως προκαλεί γέλια. Στην ΑΕΚ μάλλον έχει κλάματα σαν αποτέλεσμα.
             Τα θέματα λοιπόν της συνέλευσης των supporters, είναι :
    - Να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΕΚ ( ! ) και να παραχωρηθούν οι μετοχές της εταιρείας που κατέχει το club.
   - Όλοι οι supporters να κάνουν ό,τι μπορούν για την σωτηρία της ΑΕΚ.
   - Όλοι οι Αεκτζήδες, επώνυμοι και μη, οι παλαίμαχοι αλλά κι όσοι άλλοι μπορούν, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δωθεί η ΑΕΚ.
               Ακόμα δεν σας έχει πιάσει μια υγρασία από κάτω; Ένα ρεύμα στο νωτιαίο μυελο; Πάρτε το τρίτο θέμα: Θα μαζευτούν οι supporters  και θα συζητήσουν το πώς ο κάθε Αεκτζής - που προφανώς δεν είναι μέλος του club - θα βοηθήσει την ΑΕΚ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ π.χ το πώς θα βοηθήσω εγώ. Σκεφθείτε δε, ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. Μάκη μου, είσαι πραγματικά νούμερο.
             Πάρτε το δεύτερο θέμα : Υπήρξε χαλάρωση από μέρους των απλών μελών του club - που στήθηκε σαν το δήθεν πλούσιο αντίπαλο δέος για την Original -  και τώρα καλούνται να συζητήσουν, να αποφασίσουν και μετά να ψηφίσουν αν εγκρίνουν τις προσωπικές τους επιθυμίες βοήθειας για την ΑΕΚ ; Μάκη μου, είσαι χοντρονούμερο.
             Αλλά πάρτε το κορυφαίο πρώτο θέμα : Δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στους supporters προφανώς για να πάρει την απόφαση της ΑΜΚ της ΑΕΚ κι οπότε καλούνται τα μέλη να εγκρίνουν. Τι ακριβώς; ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/08 - σήμερα δηλαδή - Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΚ ΚΑΤΑ 2,5 ΜΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Και στην συγκεκριμένη γενική συνέλευση του κατ' ουσίαν αρμόδιου, που συμμετέχει το 100% των μετόχων, θα συμμετάσχουν οι supporters σαν κάτοχοι του 37,5% των μετοχών. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, δηλαδή, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ και δεν έχουν αποφασίσει αν θα
" περάσει " το κρισιμότατο πρώτο θέμα της ολομέλειας τους; ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ, ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΜΚ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ - αφού λεφτά υπάρχουν - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΜΚ. Άγνωσται αι βουλαί του μαλάκα και στην ηλικία που έχω φτάσει δεν μπορώ να αναλώνομαι σε διάλογο παρά μόνο να προστατεύω το όση κρίση διαθέτω.
          Αυτά λοιπόν βλέπει κι ο Μαύρος και δηλώνει το ορθότατο άκομψο : " ...ή βάλτε λεφτά ή βουλώστε το..." Διότι κι ο κόσμος τα έχει χάσει, όχι με της πουτάνας το μαγκάλι αλλά με της μαλακίας. Πού να πρωτοδώσει λεφτά; Στους supporters, στο θεμέλιο, στον λογαριασμό σωτηρίας της ΑΕΚ που άνοιξε ο Δημητρέλος, σε αυτόν που άνοιξε ο Μαύρος, στα διαρκείαςτου ποδόσφαιρου ή  στα τμήματα της ερασιτεχνικής που ψάχνει κι αυτή για άλλα διαρκείας; Πού να πρωτοπάει ο κόσμος ρε νούμερα, που θυμίζετε την Ελλάδα που στέλνει εκκαθαριστικά εφορίας, χαράτσια με το ρεύμα κι απανωτά ΕΤΑΚ μαζί τέλη επιτηδεύματος κι εισφορές αλληλεγγύης και γράφει αριθμούς νομίζοντας οτι θα μαζέψει λεφτά;
            Να μην ξεφεύγω όμως. Η συνέλευση των supporters είναι μια παπαριά και μισή, δεν έχει τίποτα να συζητήσει και τίποτα να αποφασίσει. Οι εξελίξεις την ξεπέρασαν και το μόνο που απομένει είναι μια τυπικότατη ανακοίνωση: ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΑΤΙΡΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ, όπως έλεγε κι ο σερ Μπιθί. Και μένει να διευκρινιστεί σε ποιόν χλοερό - εύχομαι - τόπο θα κηδευτεί το club. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΟΙ ΜΑΚΗΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟ HMIANOIXTO CLUB ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ- ΜΕΤΟΧΩΝ - ΨΗΦΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ( οι παλαιότεροι θα θυμάστε τις αναρτήσεις μου όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση του ).
            Τέζα λοιπόν η μικρή κατσαριδούλα και κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον το " βουλώστε το " του Μαύρου, έδειξε και ποιός τον ενόχλησε περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο, που το γράφω εδώ και μήνα. Όπως πολύ σωστά εξαιρέθηκε ο Δημητρέλος κι όπως πολύ σωστά έβγαλε κι ανακοίνωση κι η ερασιτεχνική αφού αυτή και ο παρασκηνιακός πρόεδρος της ήταν οι δεύτεροι προς τους οποίους πήγαινε το ρηματάκι του παλαίμαχου. Που "...εντάξει ρε Θωμά, αλλά δεν έχεις ξεκάθαρο πλάνο, αλλά η ΑΕΚ οπωσδήποτε σε χρειάζεται..." Σώπα ρε ΔΧ με τα ξεκάθαρα πλάνα σου που θέλεις και business projects.  Εδώ ακόμα δεν μας έχεις πει αν έχεις 10%, αν έχεις 17 ή 23. Τις μετοχές του Κανελλόπουλου και του Κούλη τις έχεις ή όχι; Αφού τις έχεις, ή όσες έχεις, πλήρωνε. Αλλοιώς τουμπεκί ψιλοκομμένο.
              Και τελικά, από όλη αυτήν την μαλακία, φαίνεται ξεκάθαρα η ανυπαρξία των ανθρώπων στους οποίους ανήκουν οι μετοχές και οι οποίοι παίρνανε τις αποφάσεις. Και σκεφθείτε να μην υπήρχε Μαύρος σαν πιθανή σανίδα σωτηρίας, αλλά η σημερινή διοίκηση να πορευόταν μέσα σε στάνταρ αποτυχημένα αγωνιστικά αποτελέσματα. Την μια ήττα να την διαδέχεται η άλλη. Μέχρι κι οργάνωση θα έκανε επίθεση στα επίσημα καθίσματα. Μιλάω για την επίσημη οργάνωση, όχι για τα clubs που έχουν αποσκιρτήσει. Τι να κάνει κι ο ΔΧ; Να μην προστατεύσει τον κώλο του με κωλοτούμπα; Τυχαία αποσύρθηκε από την προεδρία κι έβαλε μπροστινό; Ή μήπως τυχαία σήμερα τηλεφώνησε κι ο κοντός; Κι είπε να το ξεβουλώσει, κι οπότε η εφημερίδα του ντεμοτεχνείου έγραψε : " ...Μαύρος και Ντέμης, αχτύπητο επιθετικό δίδυμο..." Ο Ντέμης ντε με τα δάνεια, τον Μπεθάνη και τους επιχειρηματίες που είχε αλλά σήμερα δεν έχει. Αυτά δεν γράφανε, αλλά εγώ ήμουν γραφικός όταν έλεγα οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
            Υγ. ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ - κάτι το οποίο θα φανεί στην ΑΜΚ των μόλις 2,5 μύριων αύριο - ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ. Την κόκκινη κάρτα του όταν έστειλε στον αγύριστο τον Φαμπιάτο κι όταν όλος ο πάγκος της ΑΕΚ τον σήκωνε στον αέρα για να μην δείρει τον Παπαδόπουλο της δαφνοστεφανωμένης την ώρα που τον είχε κατασκοτώσει αλλά ο Θωμάςήταν αυτός που  έβλεπε κόκκινη κάρτα.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

           Παράπονο δεν γίνεται να έχετε. Προειδοποιημένοι ήσασταν για τους δυό κύκλους και για τον πόλεμο εκ των έσω που διεξαγόταν μέχρι σήμερα εναντίον του Μαύρου. Έτσι είναι. Ενώ καποιοι βλέπανε ενότητα, εγώ είχα τραβήξει τον δρόμο του γραφικού συνωμοσιολόγου. Αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη. Όσο οι ημερομηνίες είναι πιεστικές, τόσο πιο γρήγορα έρχεται και η δικαίωση και δεν προλαβαίνει καμία οργάνωση είτε να προσεταιρισθεί είτε να επιτεθεί. Ειδικά κι αν έχει να κάνει με άνθρωπο που έχει λυμένο το οικονομικό του πρόβλημα. Όλοι οι άλλοι που παραμένουν στις καρέκλες ή ελέγχουν διοικητικά συμβούλια - ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ - είναι όλοι ένοχοι.
           Ο πόλεμος λοιπόν αποκαλύφθηκε κι επισήμως και μπορούμε να μετρήσουμε δυνάμεις. Όλα ξεκίνησαν με την άρνηση του ΔΧ να πάει στην καφετέρια. Δεν ήθελε να αναγνωρίσει τον Αεκτζή. Μιλάει μόνο με θεσμικούς. Ας καγχάσω. Ακολούθησε η μη επίσκεψη του Μαύρου στο δωματιάκι, χώρο τον οποίο είχε επισκεφθεί όμως ο κοντός που πλέον δεν είναι και τόσο χαφιές όσο ήταν. Η λέξη  " χαφιές " από ουσιαστικό έχει γίνει επίθετο. Χαφιές, χαφιέστερος, χαφιέστατος. Ε, τα πανώ ουδέποτε χρησιμοποίησαν τον υπερθετικό βαθμό. Όλα μίλαγαν απλά για χαφιέ.
            Το γάντι το σήκωσε ο παλαίμαχος - πρόχειρα και στο πόδι όπως ομολόγησε κι ο ίδιος, ξανά γραμμένα όλα εδώ μέσα - κι οπότε να μην χαλάσουν οι δυό μεταγραφές που ήταν επιλογές του; Κι εδώ ήταν η παιδιάστικη αντίδραση. " Εγώ ποτέ δεν είπα οτι θέλω θεσμικό ρόλο. Ας είναι όποιος θέλει στην διοίκηση. Εγώ θέλω να είμαι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος." Θέλε, απεφάνθη ο ιμάμης. Και του τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια πικάροντας τον τόσο, που βγήκε να μιλήσει σήμερα και στην ουσία να δείξει την ανυπαρξία του. Διότι μην γελιέστε. Και μην σας κουράζουν οι όποιες συμπάθειες. Εδώ γίνεται κριτική προς όλους, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΕΚ. Όλα τα άλλα κι όλοι οι άλλοι, είναι απλώς οδοντόκρεμες.
           Οδοντόκρεμες λαμογιών που έχουν συμμαχήσει, κι έχουν  παρέα κάτι δημοσιογραφάκια της πλάκας κάργα λαδωμένα, που από τη μιά δήθεν αποθέωναν τον Μαύρο, από την άλλη μιλάγανε για μεταγραφές κι από την τρίτη μιλάνε σήμερα για όνειρα κι ελπίδες για αγωνιστικά θαύματα με τα παιδάκια που παίζουν φιλικά στην Αγγλία. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ Η ΟΜΑΔΑ. Αλλά άμα κάποιος Κοντοές, βγει και μιλήσει για προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ. Χώρια που εξαφανίζεται κι από τις δηλώσεις του Βλάχου : " Περιμένω τον Τσουκαλά, το τάδε και τον δείνα..." αλλά όχι την " αποθεραπεία " του πιο σταθερού περσινού μας παίκτη.
            Χθες λοιπόν, στην καφετέρια πήγαν όλοι οι μπροστινοί. Προσοχή. Σήμερα στην ΑΕΚ, δεν τους λένε αχυράνθρωπους. Τους λένε εκπρόσωπους. Όπως και στην Ελλάδα, οι απολύσεις και τα κοψίματα των μισθών και των συντάξεων, λέγονται αναδιαρθρώσεις. Και το ποτήρι ξεχείλισε. Ο Μάκης επανέλαβε το λάθος για τα 150 ευρώ στην τιμή των διαρκείας - " ε όχι ρε Θωμά που θα μας κάνεις κι οικονιμική πολιτική " - , ο Σίμος μίλησε για τα οφειλόμενα στον Χιώτη από την εργάρα των Σπάτων κι ο άλλος της ερασιτεχνικής τόπαιζε ελληνικά : Μαζί σου αλλά πού είναι τα λεφτά;
               Κι ο πόλεμος βέβαια, πάντα έχει δολιοφθορές και θύματα. Το κατάλαβε αργά ο Μαύρος, παρά τις προειδοποιήσεις από εδώ μέσα. Βρήκε οτι το μέτωπο του είχε διασπασθεί. Διότι ο Τσιάρτας κι ο Βλάχος θα συνεχίσουν την δουλειά τους στηριζόμενοι επικοινωνιακά, ενώ ο Κωστής θα αντικατασταθεί από τον Δημητριάδη. Οπότε ο Μαύρος σήμερα ΔΕΝ είπε τίποτα και πρακτικά άνοιξε άλλη μια τρύπα στο νερό με το περίφημο " ...αν δεν βάλετε λεφτά, βουλώστε το." Ωραία κουβέντα, αλλά αν εγώ είμαι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας και θέλω να κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι, δεν θάρθει κι ο πελατάκος να μου δώσει τελεσίγραφο ενός μήνα για να του ορίσω δικό του διοικητικό συμβούλιο. Όπως δεν πήγαν οι σημερινοί ιθύνοντες στην καφετέρια για να του αλλάξουν γκαρσόνια. Τέζα λοιπόν ο δικός σου και οι έξι χιλιάδες παραπανίσιοι που πήραν τα διαρκείας. Αυτό που μετράει είναι τα χίλια της οργάνωσης, που μόνο αυτή μπορεί και να τα κάνει μπουρδέλο αύριο. Διότι καθώς προχωράει κι η ηλικία προς τα πάνω, άνετα ο κομουνιστής μπορεί και να γίνει λόγω ανασφάλειας Αγίου Παντελεήμονος ή δωρεάν διανομής τροφίμων στην Κοκκινιά, και χρυσαυγίτης.
               " Μόλις δεν θα τον έχουν ανάγκη, θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα ", έγραφα. Όταν λοιπόν πλαφονάρησαν τα εισιτήρια, μόλις ο Κολοκοτρώνης έδιωξε τον Τούρκο, να μην αναλάβουν οι " σοβαροί "; Ο Δημητρέλος ξαναμίλησε για άκαιρη αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου αφού προέχουν οι ρυθμίσεις - πάντα να θυμάστε τον Βύζαντα Μεγάρων - αλλά κι ο Βούρος που τον πρότεινε ο Θωμάς, φέρθηκε γνήσια πασοκικά : " Με τιμά η πρόταση και με γεμίζει ευθύνες, αλλά δεν είναι ώρα να αλλάζουμε διοικήσεις. " Ούτε και funds λέω εγώ, αφού οι Κινέζοι είναι με τα τσουβάλια χρημάτων έτοιμοι μέχρι να σηκωθούν κερκίδες, ο κάθε κάτοχος διαρκείας να κάθεται πάνω σε χαρτονομίσματα αντί για καρέκλες.
             Φυσικά το μεγαλύτερο θύμα είναι η ΑΕΚ. Κι όταν λέω ΑΕΚ, εννοώ πλέον τον κόσμο ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΧ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ, που καταγγέλει αλλά δεν κατονομάζει κι ακριβώς ο Μαύρος. Και λογικά αφού το σχέδιο στήθηκε στα πρόχειρα και δεν έβαλε γρανάζι κατασκοπίας αλλά κι αποκωδικοποίησης των επάρατων που θέλουν το ποδόσφαιρο ΚΑΕ κι όταν θάχουν φύγει όλοι, νάχουν μείνει μόνο αυτοί που δήθεν την ακολουθούν παντού, οπότε κι όταν βρεθεί κάποιος μαλάκας να αγοράσει, υποχρεωτικά να στηριχτεί σε αυτούς. Μεγάλα σχέδια διπλών πρακτόρων, που είναι αδύνατον να τα πιάσουν άνθρωποι που ακόμα έχουν μια κάποια οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν εισιτήρια. Ρομαντικών δηλαδή, που επέμειναν πάντα να χαρακτηρίζουν τα πέταλα πίθηκους ή απλά τρελούς , ΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΙ.
            Για να μην παρεξηγηθώ όμως. Η οργάνωση φταίει για την σημερινή κατάντια; ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2005. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΜΙΛΗΤΟ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, τύπου " ...τώρα έχουμε τον άνθρωπο μας στην ΠΑΕ..." Κι αυτό πρέπει να το καταθέσω. Μπορεί κάποιοι να βριζουν την οργάνωση, αλλά στην ουσία είναι υποταγμένοι σε αυτήν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ. ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Το κρυφοκοιτάζω, αλλά δεν το ψηφίζω. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ, μήπως έχει την φωλιά της λερωμένη; Διότι ο Μαύρος έχει πει πολλά και δεν είμαστε τώρα για τον εισαγγελέα που λέει κι ο Χρήστος.  

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ

            Να λέμε ψέματα; Δεν είδα τα φιλικά της ομάδας μας, αφού ναι μεν συνδρομητικό διαθέτω στο σπίτι αλλά δεν μπήκα στον κόπο να μετακομίσω τον αποκωδικοποιητή. Πάνε οι παλιές καλές εποχές, που δεν μπορούσα να την χάνω από τα μάτια μου. Προτίμησα λοιπόν να είμαι στους ανεμιστήρες και να διαβάζω τον " πωλητή του καταραμένου βιβλίου " , από τα να είμαι καταραμένος παλαίμαχος και να λέω μαλακίες. Άλλωστε από τα φιλικά, ποτέ δεν βγάζεις συμπεράσματα αλλά μόνο οπαδισμό και προσκαιρη ελπίδα.
                 Όμως εφημερίδες ήρθανε κι ήταν καταπληκτικά τα πρωτοσέλιδα: " Ναι, υπάρχει μέλλον. " " Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πολλά. " " Τα μωρά του Βλάχου, δείξανε τον δρόμο. " Άνοιγα μετά μέσα - πάντα τα πρωτοσέλιδα είναι για το καλό της ομάδας και οι μέσα σελίδες για το καλό των φιλάθλων - και διάβαζα τις ατομικές κριτικές: Όλοι ήταν δράμα αλλά κι οι καλύτεροι θα έπρεπε για ασφαλέστερα συμπεράσματα να δοκιμαστούν με πιο δυνατούς αντιπάλους. Υποθέτω επιπέδου Ελλάδας και μάλιστα Πλατανιά. Αλλά δεν βαριέσαι. Για όποιον ξαναδιάβασε σήμερα την συνέντευξη Κοντοέ και τον αθλητικό στόχο - των εργαζομένων - εύκολα βρίσκει τα δυό στρατόπεδα που αντιπροσωπεύουν τα δυό κεφάλια του δικέφαλου. Υπενθυμίζω οτι ο πρόεδρος μίλησε για στόχο Ευρώπης.
               Διότι ακόμα κάποιοι ενοχλητικοί, με απασχολούν με την ανακύκλωση των νεκρών αλλά και τα τόσα χρόνια συνήθειας μου να πετάω τα γυάλινα μπουκάλια της μπύρας Φιξ αλλά και του ούζου Βαρβαγιάννη. Κι όσο ο Φιξ ξαναπιάστηκε μαλάκας, αυτήν την φορά από την Δήμητρα Ματσούκα - που θα παντρευόταν με κάποιον εύπορο δημοσιογράφο στο τέλος Αυγούστου - και πιστεύει οτι τον αγάπησε η διάδοχος της Καπεζάνου, άλλο τόσο κι εγώ σπρώχνω τους υπάλληλους του δήμου για την περισυλλογή των αποβλήτων. Ή κάνω μια αίτηση για νέα θέση στην κοινωνία. Ή εγώ ή αυτοί. Αυτοί τι κάνουν τελικά; Μου δίνουν συγχαρητήρια για τον οικιακό διαχωρισμό μου; Να πηγαίνω στην χωματερή κατ' αυεθείαν να πετάω τα διαχωρισμένα απόβλητα μου και να ησυχάσω;
            Είπαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, αλλά να μην μας γαμήσουν κι όλας. Φραπέ στην παραλία μπορώ να φτειάξω και να φέρω κι ομπρέλλα και παγάκια. Όχι και να κάνω κράτηση στον πούστη της Ψαρού. Που δεν υπάρχει λόγω βαριετημάρας μου αλλά επειδή η βιζιτού που έχω για ένα γαμήσι στο ξεπέταγμα μου στο νησί για μιά δουλειά, θέλει να δείξει οτι ξέρει καλύτερη μπάλα από τον διπλανό μαλάκα που έδωσε λιγότερα για να γαμήσει. Κι επειδή στην δουλειά είναι σίγουρα χειρότερος από εμένα, διαλέγει να μου την βγει με την βίζιτα του επόμενου ΣΚ.
               Με νοιάζει τόσο πολύ; Προσωπικά, όσο έχω τον ευατό μου ευχαριστημένο, δεν με απασχολεί. Αλλά με πιάνουν κάτι σκέψεις περίεργες. Εντάξει, το έλος είναι στη λίμνη Κουμουνδούρου και η παιδοφιλία στην πλατεία με το ίδιο όνομα. Εκεί μόνο θα μείνουν τα έντομα και οι παράξενοι; Ρε μπας κι επεκταθούν; Προλαβαίνω να πεθάνω μέχρι να επεκταθούν όλα αυτά; Αγώνα με τον χάρο κάνω τώρα; Κι αν τον πιάσουν ντοπαρισμένο αυτόν και με ξαναφέρουν πίσω;
                 Πολλά μπορεί να γίνουν, όπως γίνανε στο φτωχικό μας. Ένα σαλονάκι έχουμε κι ένα κουζινάκι για τα μαγειρέματα διαχωρισμένο με έναν μπερντέ από τα υπνοδωμάτια. Εκεί που έχει μονόκλινο ο Λαγός κι ο Γκερέϊρο - ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ - και ξαφνικά βρέθηκε το πιο ποιοτικό στοιχείο του ρόστερ μας κι έκανε κι αρχηγική εμφάνιση. Και δεν χρειάζεται να δεις τίποτα σε αυτήν την ηλικία.
                 Είμαι 38 χρόνια δίπλα στην ΑΕΚ. Έχω περάσει όλες τις τάσεις του ημίτονου. Και πάνω και κάτω. Έχω πιστέψει, κι έχω πέσει έξω. Δεν έχω πιστέψει, και δεν έχει γίνει λάθος. Τα σκατά ήταν πάντοτε σκατά κι ο χρυσός αποδείχτηκε πάντα σκατά.  Σκατά στα μούτρα μου δηλαδή, ΑΦΟΥ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ, δεν πρόκειται ναπάθει τίποτα. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ, που τρέμουν οι σημερινοί ιθύνοντες. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.
                  Που συνεχίζουν τα ίδια. Ο Τσάρτιας είναι παράνομος αφού είναι ατζέντης της Ευρώπης, τα δυό μπλοκ εμφανίστηκαν ( οι δυό ομόκεντροι κύκλοι με την αντίστροφη φορά  ) και πλέον, άλλο πράμα η ΑΕΚ, άλλο πράμα ο Δημητρέλος κι άλλο πράμα ο Μαύρος. ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ. Γιατί; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΛΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ.
             Γιατί επιμένει ο Μαύρος στον Μάντζιο - που αξιώνει τα διπλά σε σχέση με τον ΟΦΗ - κι ο Δημητρέλος ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΙΑΡΤΑ - κοντυράρει αυτόν που θεωρητικά μάζεψε τον κόσμο; ΕΛΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
            - Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΖΙΟ που θεωρητικά τον ελέγχει. ( Μπούρδες ).
            - Ο Τσιάρτας θέλει τον πανύψηλο Ιάπωνα για να κάνει το παιχνίδι του.
              ΕΓΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡ, για την πλάκα σου και την κόντρα σου, ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ;
               Αγωνιστικά είναι αυτά; Τι να κάνω; Αυτά λέει ο Θωμάς κι αυτά δεν λέει ο Δημητρέλος. Με την αγαστή συνεργασία. Ο Μαύρος σε αυτά που ξέρει - που δεν ξέρει τίποτα - κι ο πρόεδρος στα άλλα - που δεν ξέρει τίποτα επίσης. ΔΥΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΛΑΧΟ, που σαν προπονητής είναι επιλογή μαλακία με σύμμαχο την συμφωνία δύο μαλακών.
                  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;
                 Ενότητα λέει η καινούργια φυλλάδα. ΜΑ Ο ΤΣΙΑΡΤΑΣ ΗΔΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ " όχι κάθαρσης " κι ο Μαύρος πάει για το χτύπημα της νέας ΓΣ της Τετάρτης , ΠΟΥ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΥΡΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΑΖΕΙ; ΔΙΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ. ΚΙ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
          ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΑΧΩΝ. Ειδικά τώρα που ο υπουργός δικαιοσύνης, δεν δέχεται μειώσεις για την παραδικαστική πελατεία του. Ειδικά τώρα, που ο Τσιάρτας είναι παράνομος σαν τεχνικός διευθυντής αλλά ο Δημητρέλος τον θέλει για να αποδυναμώσει τον Μαύρο. ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΩΡΗ, ΤΟ ΦΟΡ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΕ.
              ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ. ΘΩΜΑ, σε θεσμικό επίπεδο. Αφού αυτό μας προέκυψε.
            Λογικό; ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Παράλογο; ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.
             ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΑΡΑ.
               ΑΛΛΟΙΩΣ, ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΙΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ " τους νέους πολύ καλούς αλλά τους παλιούς χάλια¨" ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ή ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
            ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΡΑΠΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ.
             ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ORIGINAL ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
                Αλλά σήμερα να έχουν από δυό χωριθά χωριάτες οι Μαύροι και οι Δημητρέλοι; Και να υπάρχουμε και 8 χιλιάδες διαρκείας; Και να μην ξέρουμε και ποιά είναι η καλή ΑΤΕ και η κακή. ΤΌΣΟ ΛΑΜΌΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ; ΠΟΣΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ;
                           ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.΄ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ.
                 Υγ. Ο Τσάρτας το έχει ακόμα το διαρκείας στην δαφνοστεφανωμένη; ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΧ, ΤΙ ΕΙΣΑΙ; Α, ΞΕΧΑΣΑ , ΕΝΏ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.
                           ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΛΟΥΜΠΙΝΑ. ΑΛΛΑ ΑΕΚΑΡΑ.
                      

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Tetra Pak

Απο το ταχυδρομείο μου.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

Η σκοτεινή ζωή των κληρονόμων της Tetra Pak

Στα 20 χρόνια γάμου, η Εύα και ο Χανς Ράουζινγκ, κληρονόμοι του σουηδικού κολοσσού Tetra Pak, είχαν παρελάσει από όλα τα γνωστά και άγνωστα κέντρα αποτοξίνωσης. Ο θάνατος της 48χρονης συζύγου ήταν η τελευταία πράξη ενός οικογενειακού δράματος.

«Στην αρχή είχε πλάκα, στο τέλος... όχι και τόση». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε πέρυσι η Εύα Ράουζινγκ τη σχέση της με τα ναρκωτικά. Οι τραγικές συνθήκες του θανάτου της συζύγου του δισεκατομμυριούχου κληρονόμου της Tetra Pak, Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, συγκλονίζουν τη βρετανική κοινή γνώμη. Κι, όμως, όσοι γνώριζαν το ζευγάρι δεν αιφνιδιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου της 48χρονης που έμοιαζε «να τα έχει όλα».

Μπορεί η αστυνομία να ερευνά ακόμη την υπόθεση και τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ο Χανς -ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για ανθρωποκτονία - «συγκατοικούσε» με το πτώμα της γυναίκας του για μία εβδομάδα, ωστόσο το περιβάλλον του ζεύγους που σύχναζε στα σαλόνια της λονδρέζικης αριστοκρατίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το τι συνέβη: «Η Εύα», λένε, «έφυγε από υπερβολική δόση», ενώ προσθέτουν πως «τώρα έχει σειρά ο Χανς...».

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», όλα ξεκίνησαν όταν η Αμερικανίδα Εύα Κέμενι, κόρη μεγαλοστελέχους της Pepsi από τη Νότια Καρολίνα, ήταν φοιτήτρια στην Καλιφόρνια. Εκεί, όπως είχε διηγηθεί η ίδια, η ζωή της έμοιαζε με ένα «ατελείωτο πάρτι», με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές της μέχρι και τα 24 της χρόνια, όταν και αποφάσισε να πάρει το πτυχίο οικονομικών.

Οι γονείς της την έστειλαν σε μια κλινική για να «καθαρίσει» μια για πάντα. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, η Εύα θα γνώριζε τον μοιραίο έρωτα της ζωής της. Το όνομά του: Χανς... γόνος της σουηδικής δυναστείας Ράουζινγκ, που συγκαταλέγεται σήμερα στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου με περιουσία 5,4 δισ. ευρώ, προερχόμενη κυρίως από τα έσοδα του κολοσσού συσκευασιών Tetra Pak.

Ο Χανς βρισκόταν εκεί έχοντας ακολουθήσει μια κάπως διαφορετική, αλλά εξίσου... ξέφρενη πορεία. Ιδιαίτερα «ευαίσθητος», όπως τον περιέγραφαν συγγενείς, ο γιος του συνονόματου Χανς Ράουζινγκ δυσκολευόταν να συμφιλιωθεί με την παντοδυναμία του πατριάρχη της οικογένειας και αντιμετώπιζε ως «εφιάλτη» το σενάριο που τον ήθελε στο τιμόνι της βιομηχανίας. Αυτό τον οδήγησε σε νεαρή ηλικία να το σκάσει από το σπίτι του και να βρεθεί... στην Ινδία, όπου ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την ηρωίνη.

«Καθαροί» και ατενίζοντας το μέλλον με αυτοπεποίθηση, η Εύα και ο Χανς ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, το ένα μετά το άλλο, και αγόρασαν μια έπαυλη στην Μπελγκράβια του Λονδίνου καθώς και ένα κτήμα στα νησιά Μπαρμπάντος.

Ομως, πολύ σύντομα, το παρελθόν τους θα επέστρεφε για να τους στοιχειώσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Εύα και ο Χανς -στενοί φίλοι του πρίγκιπα Κάρολου- ζούσαν στο τρίγωνο Λονδίνο - Μπαρμπάντος - κλινική αποτοξίνωσης. Στα 20 χρόνια γάμου, οι δυο τους είχαν παρελάσει από όλα τα γνωστά και άγνωστα κέντρα αποτοξίνωσης.
Ωστόσο, ο εθισμός τους έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μόλις το 2008, όταν τους συνέλαβαν να προσπαθούν να περάσουν κρακ και ηρωίνη σε πάρτι της Αμερικανικής Πρεσβείας του Λονδίνου. Τότε, η αστυνομία κατάσχεσε στο σπίτι τους ένα... βουνό καθαρής κοκαΐνης αξίας 2.500 ευρώ. Η υπόθεση όμως ξεχάστηκε γρήγορα, κυρίως χάρη στο... φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας Ράουζινγκ.

Το ίδιο το ζευγάρι, εξάλλου, «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο. Δυστυχώς, η απουσία των Ράουζινγκ από τα γκαλά δεν οφειλόταν στη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Το ανδρόγυνο είχε εισέλθει σε ένα σκοτεινό τούνελ χωρίς επιστροφή, τουλάχιστον για την Εύα που βρισκόταν -κατά κοινή ομολογία- σε χειρότερη κατάσταση από τον Χανς και η οποία υποβαλλόταν πλέον σε μεταγγίσεις αίματος για να αποτοξινωθεί. Μάλιστα, οι γονείς της φέρεται να είχαν προσλάβει λίγες μόλις εβδομάδες πριν τον θάνατό της, μια οκταμελή ομάδα από πρώην μέλη ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν ως αποστολή να αποτρέπουν την πρόσβαση της στα ναρκωτικά. Όμως, η Εύα ήταν ασταμάτητη. Όπως αποκάλυψαν φίλοι τους, παρά τους... έξι ορόφους της αξίας 60 εκατ. ευρώ έπαυλης, το ζευγάρι είχε απομονωθεί σε μόλις δύο δωμάτια στα οποία έκανε νυχθημερόν χρήση ναρκωτικών.

Οταν η αστυνομία συνέλαβε έναν «άγνωστο» άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση στο Νότιο Λονδίνο, δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Μετά την ταυτοποίηση του συλληφθέντα οι Αρχές εισέβαλαν στην έπαυλη της Μπελγκράβια. Ο «άγνωστος» οδηγός ήταν ο Χανς Ράουζινγκ. Στο σπίτι του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την από μέρες νεκρή σύζυγό του πάνω σε ένα κρεβάτι. Τι συνέβη; Πέθανε από υπερβολική δόση; Και αν ναι, ποιος της τη χορήγησε; Ο Χανς είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία. Η Εύα, πάντως, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή τον περιέγραφε ως «αφοσιωμένο σύζυγο που στάθηκε πλάι της εκεί όπου άλλοι θα την είχαν εγκαταλείψει».

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

PAPAΧΡΗΣΤΟΥ

           " Στην πατρίδα μου έχουμε πολλούς μαύρους μετανάστες κι οπότε τα κουνούπια του Νείλου είναι πολύ τυχερά μια που τρώνε σπιτικό φαγητό." Βούλα Παπαχρήστου. Τα γράφω για κάποιους που δεν διάβασαν την μαλακισμένη δημοσίευση στο twitter της αθλήτριας. Και γιατί μαλακισμένη; Διότι πρώτον η κοπέλα δεν έχει καταλάβει σε τι δήθεν κόσμο ζει, δεύτερον διότι δεν έχει καταλάβει οτι είναι δημόσιο πρόσωπο και τρίτον διότι η δήλωση της είναι κάργα ρατσιστική και υποτιμητική  για τα κουνούπια τα οποία δεν περιορίζονται στους μετανάστες αλλά προτιμάνε Έλληνες.
           Και η τρίχα στην χώρα της μπαρούφας έγινε τριχιά. Και δεν θα περίμενα τίποτα διαφορετικό. Βγήκαν όλες οι κατίνες και οι ανεγκέφαλοι καρεκλοκένταυροι, κι άρχισαν να μιλούν καταδικάζοντας ένα νέο κορίτσι για μια μαλακία της. Μαλακία δηλαδή επιπέδου των ανέκδοτων που κυκλοφορούν στην Γαλλία για τους Βέλγους, στην Αμερική για τους Πολωνούς και στην χώρα μας για τους πόντιους ή τις ξανθιές. Τόσο ρατσιστική ήταν η δήλωση της κοντβράκαινας που χρειάζεται τρία άλματα για να βρει το σκάμα. Α συγνώμη, είναι η τεχνική του αθλήματος.
           Με την λογική αυτή λοιπόν, όλοι είμαστε ρατσιστές. Για ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι. Εγώ ας πούμε, θεωρώ τους ολυμπιακούς βλάκες. Θα έρθουν να με συλλάβουν; Τι twitter, τι blog.  Μα δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Και λοιπόν; Δημόσια δήλωση κάνω και προκαλώ. Πιο πολύ φοβούνται μια αθλήτρια από έναν παλαβό μηχανικό; Μάλλον αυτό δείχνει την πνευματική και φυσική ανεπάρκεια των ιθυνόντων ( κι άλλος ρατσισμός ).
           Διότι βγαίνει το Πασόκ και " ...καταδικάζουμε τις τοποθετήσεις που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση ...κι ελπίζουμε η δημόσια συγνώμη της νάναι ειλικρινής." Δηλαδή ψιλοαμφιβάλουμε κιόλας. Ποιοί; Οι επίσημοι πασόκοι. ΟΙ και με την βούλα ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ. Διότι μια δημόσια συγνώμη για την Siemens και τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος σαν ταμίας του κόμματος ή ο Μαντέλης για χορηγία, δεν έχω ακούσει ακόμα. Έστω για τα μάτια του κόσμου. Που αν ο κόσμος ήταν σοβαρός, θα ζητούσε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΚΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.
           Αλλά την μαλακία η αθλήτρια την έκανε. Εξ άλλου τόπε και η ίδια. Και δεν υπερασπίζομαι εδώ πέρα καμιά Αεκτζού. Άλλα προσπαθώ να αναδείξω. Με κύριο στόχο, το τι είναι αυτοί οι αγώνες της κονόμας, που ονομάζονται ολυμπιακοί ακόμα. Και το ποιοί συμμετέχουν σε αυτούς. Ξεκάθαρα, αυτοί οι κάργα ντοπαρισμένοι που ξεπέρασαν κάποια όρια συμμετοχής. Δεν συμμετέχουν πολιτικές προσωπικότητες ή αντιρατσιστές ή αθώα περιστέρια. Κι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Τι φοβούνται οι ιθύνοντες; Μην πάρει η Παπαχρήστου το χρυσό μετάλλιο κι επειδή όλη η Ελλάδα θάναι στα πόδια της αύριο, αυτή πετάξει καμιά δήλωση επιπέδου χρυσής αυγής κι όλη η Ελλάδα την βγάλει μονοκούκι; Εδώ βρε η Ελλάδα δεν αντιδράει στην χρηματοδότηση του Τσίπρα μέσω Αγγελοπούλου, με το τριπλούν θα ασχοληθεί;
             Το θέμα όμως πήρε σοβαρότατες διαστάσεις, που αναγκάστηκε να επέμβει μέχρι κι ο Κούβελος. Ξέρετε. Αυτός που βρίσκει την Μπακογιάννη μουνάρα και ξέχασε να δηλώσει κι ένα μύριο ευρώ στην τελευταία δήλωση του. Κι αυτός είναι πρόεδρος στην ελληνική ολυμπιακή επιτροπή ( να μην κλάσω ). Ο ξεχασιάρης. Που δεν έκανε σκόπιμη μαλακία μην δηλώνοντας το μύριο σε σχέση με την μαλακία που σίγουρα κουβαλάει η Παπαχρήστου. Όχι ρε παιδιά. Μην είστε υπερβολικοί τώρα. Αυτός για την πουστιά του, έχει την θέση του πρόεδρου, την αργομισθία του αλλά και τα δωρεάν λούσα για παραμονή στο Λονδίνο.
              Και δεν φτάνουν αυτά. Βγήκε ο παπάρας και μίλησε για ολυμπιακά ιδεώδη και για άλλους κατιμάδες για τους αθλητές που δεν πρέπει να έχουν ρατσιστικές θέσεις. Χώρια που απαγόρεψε στους άλλους αθλητές να γράφουν στα twitter για θέματα άσχετα με τους αγώνες. Τώρα ρε ανεπαρκή; Γιατί δεν τόκανες και πριν; Τώρα φοβάσαι μην βγουν κι άλλα; Και μετά ο Ισίδωρος αποκεφάλισε την αθλήτρια για το ανέκδοτο της. Που αν υπήρχε εδώ μέσα δικαιοσύνη, θα έπρεπε ο τύπος να ήταν ήδη με κομμένο χέρι για κλοπή απέναντι στο δημόσιο για ένα μύριο.
             Αλλά να ρωτήσω κι εγώ. Ποιά ακριβώς είναι τα σημερινά ολυμπιακά ιδεώδη; Ποιός είναι ο σημερινός κότινος; Ο Ρογκ μίλαγε προχθές για τα δις των δις που συγκεντρώθηκαν φέτος από τους σπόνσορες και τους χορηγούς. Ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε, έτσι για τα αφτιά του κόσμου, σε κάποιο ιδεώδες. Έστω του αντιντόπινγκ κοντρόλ που και φέτος θα επιτρέψει στους προστατευόμενους του συστήματος να παραμείνουν πρώτοι ενώ ήρθαν πρώτοι. Για κάποιους που το παίζουν ερασιτέχνες ενώ είναι κάργα επαγγελματίες, και φυσικά μέσα τους αν τα προγνωστικά τους φέρνει κοντά στην δεύτερη θέση, να εύχονται να του κοπεί το πόδι του πρώτου και να βρεθούν αυτοί στην θέση τους. Διότι τώρα δεν θα πάρουν το κλαδί ελιάς ή ένα μπουκάλι λάδι, αλλά μύρια και προτάσεις για σώβρακα, καπότες, αποσμητικά και βιταμίνες.
                Διότι η μεγαλύτερη μπίζνα του πλανήτη σε επίπεδο ειρήνης, είναι αυτοί οι αγώνες. Που τους κατευθύνει μια κλίκα που κλέβει τα λεφτά του κόσμου και τα ρίχνει πάντα σε μίζες στους πολιτικούς, που πάντα ξέχασαν να αγοράσουν κι άλλο ένα σύστημα παρακολούθησης ή ασφαλείας ( sic ), που πρέπει να γίνει με ανάθεση. Η Αγγλία βέβαια, δεν πιάστηκε τόσο κότσος όσο εμείς και προτίμησε να βάλει πύραυλους σε πολυκατοικίες. Εμείς είχαμε πάρει το σύστημα και τόχουμε στα κουτιά ολοκαίνουργιο. Ιδεώδες σύστημα σαν το σκέπαστρο του Καλατράβα που έλαχε να είναι γαμπρός του Σάμαρανκ και πήρε το έργο ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΘΗΝΑ 2004, σαν κάργα μαλάκες που είμαστε.
                  Η κυριά Βούλα λοιπόν την πάτησε. Και την καταλαβαίνω πλήρως. Τι μάσκες για την απόκρυψη ουσιών, τι ουσίες, τι θυσίες χρόνια τώρα για τρεις μερούλες. Αυστηρότατη η ποινή κι άδικη αλλά το σπίρτο εκείνη το άναψε. Κάτσε κοπέλα μου στις άμμους κι άσε τα κουνούπια. Άμα ανακατεύεσαι με αυτά, στο τέλος θα σε τσιμπήσουν. Και μην μας λες " ...ποτέ δεν ήθελα να προσβάλω την ελληνική ομάδα του στίβου..." και τις λοιπές μπαρούφες. Είπες την γνώμη σου και την πλήρωσες. Τώρα πια άνετα σε περιμένει πολιτική καριέρα στον αντίστοιχο χώρο των ανεκδότων. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Κάθεσαι και γλύφεις τα απολειφάδια επιπέδου Κούβελου και πασόκ; Μέχρι και Σεβαστή που ένιψε τας χείρας του. Ρε γάμησε τους και βουρ για σταθμό Λαρίσης.  Θέλω νάσαι Θάνου που πραγματικά έπεσε με τον Κεντέρη από την μηχανή. Μην μου μιλάς κι εσύ για ιδεώδη. Άσε την ερασιτεχνική ΑΕΚ να κάνει την δουλειά της και να βγάζει ανακοινώσεις.
                     Υγ1. Η σοβαρότατη διαχείριση του ΔΧ έδειξε τον δρόμο. Μηδέν χρέη, την ομάδα την παίρνει κάποιος Αλεξίου και με τα καλό μετά από τρία χρόνια ξανά στον Φιλίππου. Και τα χρέη στους τρεις υπεύθυνους. Μάθανε τα παιδιά και θα την έχουν καθαρή. Άρα θελκτική για κάποιον μαλάκα που αέναα θα ονοματίζεται επενδυτής. Είμαι περίεργος αν και φέτος θα γίνονται αδικίες κατά την οργάνωση κι αν η οργάνωση θα είναι εκεί. Δηλαδή πόσοι από όλους αυτούς, που βρίσκανε τον ΔΧ άριστο θεματοφύλακα. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005, ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ : Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( OSCAR WILD ΚΙ ΟΧΙ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ).
                 Υγ2. Στο ποδόσφαιρο πάμε καλά. Μέχρι κι ο Καράμπελας φεύγει. Αλλά ενημερότητες βγαίνουν. Πάμε παιδιά. Δυνατά. Μακριά η κάθαρση. Του χρόνου να κάνουμε τα του μπασκετ. Ε ρε κάτι λεχρίτες.    

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΛΕΧΡΙΤΗΣ

         Και μετά μου λέτε οτι μπορεί και να σωθεί αυτή η χώρα. Και δεν αναφέρομαι στα διάφορα ΔΝΤ ή τα άλλα οστρογοτθικά σωστικά που φέρανε προγράμματα επίλυσης του προβλήματος. Αυτά είναι για γέλια και παραμυθιάζουν είτε τους ψηφοφόρους είτε κάτι οικονομολόγους της πούτσας που βλέπουν φως στο στούνελ. Την ώρα που γκρεμίζεται όλος ο γλόμπος και φυσικά έρχεται και η σειρά της ανθηρής Γερμανίας μετά την σημερινή υποβάθμιση όσο αναφορά το μέλλον. Σαφέστατη ήταν η προειδοποίηση.
         Άλλα λέω. Για την πούστικη νοοτροπία μας. Και χέσε την πισίνα του Κορυδαλλού resort, που τώρα προσπαθούν να μας πείσουν οτι ήταν συντριβάνι. Λες και δεν είδαμε τις φωτογραφίες και λες και δεν ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις βούρτσες από τις πούτσες. Αλλά και συντριβάνι να ήταν, δεν κατάλαβα. Πλατεία είναι η φυλακή, ή ο κατάδικος πρέπει να βλέπει νερά να ίπτανται για να ενσωματωθεί καλύτερα στην κοσμική κοινωνία;
         Και οι νόμοι του " αυτοδιοίκητου " μπουρδέλου, που sic ονομάζεται διοργάνωση πρωταθλήματος, μιλούσαν για υποβιβασμό για τους αφερέγγυους. Μετά πήγανε βαγγελίστικα προς τον σύριζα του ροζ και γίνανε κάτι τιμωρίες με τρεις παίκτες άνω των 24 κι άπειρους κάτω από αυτήν την ηλικία είτε εκ μεταγραφής είτε εκ των ακαδημιών με αντίστοιχα πρόστιμα παρακράτησης εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Να πούμε οκ; Εγώ δεν το λέω, αλλά άντε και να πάμε στον συμβιβασμό για την συνέχεια της κουβέντας που αναδεικνύει όλο τον λεχριτισμό αυτής της μπαρουφοκοινωνίας, που θέλει λέει και να σωθεί.
          Διότι άμα είσαι απατεώνας και λεχρίτης και το μόνο που έχεις μάθει είναι να κλέβεις, πώς να επανέλθεις σε κανά επάγγελμα ψιλοανεκτό; Αυτό λέω για την Ελλάδα. Ακόμα κι ένα μαγικό χέρι να βρισκόταν και να αποπλήρωνε όλο το δάνειο που έχουμε, χωρίς τις επιβεβλημένες αλλαγές των κομματικών πελατών, σε καμιά τριετία πάλι τα ίδια λεφτά θα χρωστάγαμε για να μην πω και περισσότερα αφού όντες - μέσω του θαύματος που ανέφερα - υγιείς, πιο πολλά λεφτά θα είχαμε την δυνατότητα να δανειστούμε και φυσικά και θα το κάναμε. Για να φτιάξουμε δρόμους και γεφύρια και βυθίσεις λεωφόρων και μετρό από τα Τρίκαλα μέχρι τα Μετέωρα, πάντα στο όνομα του καλού του λαού.
           Μα τα ίδια λέω και για τις ομάδες που χρωστάνε στο δημόσιο. Που μπήκαν υπό επιτήρηση από την Ουέφα ή τιμωρήθηκαν όπως εμείς. Κότα βέβαια εκεί η οργάνωση. Πού να πάει; Στον ποδοσφαιρικό Σόϊμπλκε; Η οργάνωση έδειξε τα δόντια της στην συνεδρίαση της λίγδας κλέβοντας τα κινητά τηλέφωνα των δυό παραγόντων της δαφνοστεφανωμένης κι αφού το έπαιξε στην αρχή άσχετη με το θέμα, αφού πέσανε τα τηλέφωνα από τα παπάκια του Τσουκαλά και τα εκρηκτικά που χειρίζονται τα καλόπαιδα του, αμέσως επέστρεψε τις συσκευές.
           Και περάσανε οι ημέρες κι ήρθε κι ο Θωμάς. Και ξεκίνησε ο μηχανισμός κι όλα όσα γίνονται σήμερα που σας είναι γνωστά. Να ψάχνεις λεφτά με το ντουφέκι, να ξεπουλάς ό,τι έχεις και δεν έχεις, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΑ χωρίς κανείς να ασχολείται με τον τότε πρόεδρο και το σημερινό πόθεν έσχες του σε σχέση με εκείνο όταν ανέλαβε. Αλλά και πάλι δεν είναι εδώ το θέμα ακριβώς.
           Το θέμα μου είναι ο λεχρίτης. Που καταλαβαίνω οτι είναι οι διοικήσεις της ΑΕΚ, αλλά δεν παύω να είμαι πελάτης αυτής της ομάδας εταιρικά και οπαδός της πνευματικά κι άρα δεν γουστάρω να έχω μια αντιμετώπιση από τον συνολικό βόθρο του ποδοσφαίρου σαν ίδιον με τους αρχηγούς του. Όπως δεν γουστάρω να τσουβαλιάζομαι σαν Έλληνας και σαν κάτοικος αυτής της χώρας επειδή κάποιοι γούσταραν τον φελλό ή τον μπαμπά του μαζί με τον Άκη ή επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι καραλαμόγια και καρατεμπέληδες του κερατά.
            Και τι ζητάω ο πούστης; Να αλλάξει η χώρα; Ε, δεν είμαι και στην σφαίρα του παράλογου. ΑΥΤΗ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΖΑΦΤΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ; Με οποιονδήποτε τρόπο. Τόσο δύσκολο είναι πιά; Διότι εδώ, δεν μιλάμε για συνδικάτα και όλοκληρες εργατικές νομοθεσίες και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά για δέκα στην κυριολεξία απατεώνες που κάνουν πλάκα σε μια ιδέα κατά τους οπαδούς αλλά και σε ένα σύνολο πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα να κλέψουν, όντες μισθωτοί ή συνταξιούχοι.
             Κι όμως. Εγώ τελικά είμαι ο τρελός. Διότι΄τα λεφτά δεν βρίσκονται - υπενθύμιση που έκανε κι ο ΔΧ  με την τεράστια δύναμη των χιλίων διαρκείας επί 60 ευρώ έκαστον, το καπέλο είναι για πάρτυ του - στον Θωμά και πλέον ο λεχρίτης σκέφτηκε κάτι άλλο. Την γραφειοκρατία της Citibank δήθεν, ΕΝΩ ΕΤΡΕΧΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PROTON, αλλά  και την σοβαρότατη πρόταση προς το υπουργείο οικονομικών ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ φορολογική ενημερότητα.
                Κι εδώ είναι το ζουμί μου. Κάθε μέρα διαλύεται και  μια επιχείρηση κι ένας επαγγελματίας. Επειδή δεν έχει ενημερότητα μίνιμουμ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.
              Και δεν αναφέρομαι στο κοινό περί σικάιου αίσθημα. Αυτό, ας το διαχειριστεί ο κάθένας όπως θέλει. Είτε με ΔΧ, είτε με Θωμά, είτε με Ιεζεκιήλ μεγαπροφήτη. Δυό αυγά Τουρκίας κλάνω για το τι πιστεύει ο καθένας για την πορεία του πάνω στην γη. Όπως κι αυτός με κλάνει όταν πάει στην κάλπη και πιστεύει οτι είναι κυρίαρχος και ίσος και δημοκράτης κι άλλες πέντε χιλιάδες συνταγματικές μαλακίες.
              ΡΩΤΑΩ: ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ ΤΗΝ προσωρινή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ;
        Κι απαντάει ο μαλάκας που φοράει περικεφαλαία νομίζοντας οτι είναι απόγονος του Περικλή: Μα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.
          Κι εγώ λέω άλλα. ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΕΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΔΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.
         ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΛΕΧΡΙΤΙΣΜΟΣ. ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, βρίσκοντας και τους ενόχους ταυτόχρονα, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ, ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, όχι πλέον το ΑΦΜ σου, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, που πραγματικά βαρέθηκαν. ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ - ΛΕΧΡΙΤΕΣ- ΛΑΜΟΓΙΑ , ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΒΛΑΧΟΥ, ΤΣΙΑΡΤΑ ΚΛΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που τη μόνη σχέση που έχει με το δημόσιο, είναι η οργάνωση και το χαριστικό 10% που της έδωσε ο νόμος Ρουμπή.
              Υγ1. Είναι από τα τελευταία κείμενα μου, καθότι στο παιχνίδι του " εχθρού της ΑΕΚ " δεν θα μπω. Εκεί θα είμαι στην εξέδρα πάντα σε ό,τι κατηγορία παίζουμε ή χρώμα φανέλας επιβάλει η εταιρεία ένδυσης. Κι είμαι συμβιβασμένος σαν μέλλον. Κύρια σαν Έλληνας απέναντι στους Βησιγότθους αλλά και σαν συνειδητός οπαδός όπως και πολίτης, που διάλεξα ή μου ήρθε ουρανοκατέβατα, η αντίδραση.
             Υγ2. Ο Θωμάς την πάτησε κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω στο παιχνίδι αυτό.  Νάστε όλοι καλά. Και όλες.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΔΗΝ

          Προχωράμε λοιπόν αλλά δεν ξεχνάμε. Να βλογήσω και λίγο τα γένεια μου; Για πόλεμο δεν είχα μιλήσει στην ΑΕΚ; Με τους δυό ομόκεντρους αλλά αντίρροπους κύκλους; Να πέρασαν πέντε ημέρες; Ε, πλέον δεν κρατιούνται τα στρατόπεδα και οι συγγενείς πάνω από το κουφάρι. Με κύριο στόχο το δεύτερο γράμμα μας. Ναι, η ενότητα πήγε περίπατο κι όλα τα μελιστάλαχτα που ακούγονταν τις πρώτες ημέρες του Μαύρου. ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.
         Και πλέον περάσαμε στο επίπεδο του κατινισμού. Η οργάνωση δεν πήγε στην καφετέρια κι ο Θωμάς δεν πάει στο δωματιάκι. Η Ανάκασα και το Μενίδι πήγαν στον καφέ ψιλοδιαφοροποιούμενοι, όπως πήγαν και οι Πειρατές, τα Πατήσια, οι defenders και η ένωση φίλων της ΑΕΚ. Ο ΔΧ ζυγίζει τις ισορροπίες και δείχνει την δύναμη του με τα χίλια διαρκείας που έχει πουλήσει ( από τα 2500 μέλη που θεωρητικά έχει ) και τραβάει για την Ξάνθη την δεύτερη αγωνιστική. Στηρίζει όμως, όπως κι ο Κασνακίδης που δεν έχει βαρεθεί να σκάβει τον λάκο του Μαύρου. Πού να ήξερε οτι έρχεται η σειρά του...
         Διότι πλέον ο Θωμάς, που έχει αρχίσει και κουράζεται μην αντέχοντας τον πανδαμάτορα χρόνο, τράβηξε την κορώνα : " ...ή πληρώνετε ή δίνετε τις μετοχές σας. Οπότε θα μπω μπροστά με θεσμική θέση για να πείσω τον κόσμο και φυσικά να μάθω κι εγώ, που έχω την περιέργεια, πού πήγαν τα 232 μύρια του κόσμου που διαχειρίστηκαν οι διοικήσεις από το 2004 μέχρι το 2012. " Δηλαδή, θέλει να επιχειρήσει κάθαρση ή έστω εύρεση των σπάταλων.
           Και δεν ήθελε πολύ ο άλλος κύκλος. Η οργάνωση αποφάσισε οτι δεν είναι οργανωμένος σύνδεσμος κι ήθελε απομόνωση δωματιακίου, ο Δημητρέλος - που έμαθε οτι δεν θα είναι στο επόμενο θεωρητικό διοικητικό συμβούλιο - είπε οτι οι κουβέντες του Θωμά είναι άσκεφτες και την ώρα που η διοίκηση βρίσκεται μια ανάσα από την ρύθμιση, όλα θα πάνε πίσω και τέλος το παραδιπλανό blog μίλησε για την βλακεία του Κωστή που επείγεται να κάνει μεταγραφές με τα λεφτά που έχουν υποσχεθεί στο μιλητό κάποιοι Αεκτζήδες. Της πουτάνας το μαγκάλι γίνεται πάνω από το πτώμα στο άκουσμα και μόνο της θεωρίας.
             Διότι θεωρία είναι η κάθαρση, όπως θεωρία είναι οτι ένας περαστικός είναι δυνατόν να υποσκελίσει την πρώτη Αυγούστου τους βασικούς μέτοχους, να αυτοδιοριστεί πρόεδρος και να βρει και διευθύνοντα σύμβουλο της αρεσκείας του, που μάλιστα θα επωμιστεί κι όλα τα συσσωρευμένα βάρη. Τώρα αν ο Σταυρόπουλος ( του Πύργου ), ο Ηλιόπουλος ( του Πρυτανείου ), ο ανηψιός του που είναι δικηγόρος και ο παλιός του συμπαίκτης ο Θεοφιλόπουλος ( για όσους θυμούνται ), μπορούν να ανατρέψουν την ιστορία, ίσα που θα μιλάμε για πραγματική επανάσταση. Που δεν την βλέπω. Είναι πιο μεγάλα τα συμφέροντα της συγκάλυψης, άσχετα αν ο Δημητρέλος το έκανε το βήμα και παζάρεψε την Παρασκευή το βράδυ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ το ΑΦΜ του ΒΥΖΑΝΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ.
             Και φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για εκατέρωθεν σοβαρότητα, όταν όλες οι κουβέντες για την σωτηρία αλλά και τον μελλοντικό σχεδιασμό γίνονται όχι σε γραφεία αλλά στο μαγαζί του Μαύρου, την ώρα που παραδίπλα κάθονται απλοί πελάτες. Ούτε είναι σοβαρά πράματα τα περί Γιάγκο ( επιλογή Βλάχου ), και τα περί Μώρα ( επιλογή Τσιάρτα ) κι αυτόματη εκσφενδόνιση του Μπουγαϊδη στον παγκο. Ακόμα δεν ήρθατε ωρέ παλληκάρια και πλακωθήκατε στο εμπόριο σάρκας; Εσείς συμπεριφέρεστε σαν τα εκατομμύρια να έχουν βρεθεί κι όλα να είναι μια χαρά. Που κι έτσι να είναι, θα σας αφήσουν να κάνετε κουμάντο όταν οι άλλοι θα έχουν βγάλει την εγγυητική επιστολή; Τι να κάνω όμως; Είμαι υποχρεωμένος κι εγώ να παρακολουθώ το σήριαλ του παραλόγου με την γνωστή συνέχεια.
             Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη αλλά πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα των συνδικαλιστών. Ανάπτυξη σχεδιάζεται αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα κηρυχτεί αύριο στάση πληρωμών κι οπότε όλα θα γραφτούν στο χιόνι. Ο λαός είναι με τον Μαύρο αλλά τα διαρκείας δεν πιάσανε ούτε το περσινό νούμερο. Ο Βλάχος είπε οτι "... δεν υπάρχει φυσική κατάσταση, δεν υπάρχει δύναμη, δεν υπάρχει τακτική..." αλλά " ΑΕΚ είμαστε κι άρα πρέπει να μας φοβούνται " και το αλαλούμ καλά κρατεί. Και μέσα σε όλο αυτό το φρενοκομείο, ευτυχώς που υπάρχουν και οι Πειρατές με την ορθόταη στάση: " Δεν μας ενδιαφέρει το πού θα παίζουμε. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να βρεθούν οι ένοχοι. " Στάση που δεν έχει καμιά συνεννόηση με το blog αυτό, που αυτό φωνάζει εδώ και τρία χρόνια.
             Στάση όμως, που δεν έχει και πολύ μεγάλη τύχη αφού οι εχθροί είναι ακόμα μέσα στην ΑΕΚ. Κι άλλος μιλάει για funds, άλλος για έτοιμα δάνεια και ραντεβού με υπουργούς κι άλλος για ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Μια ανοργανωσιά, ένα μπακαλόχαρτο γραμμένο στο πόδι και κατά τα άλλα ο κύριος όγκος του λαού που δεν λέει να συσπειρωθεί. Σε τι ρε να συσπειρωθεί; Στην οργάνωση, στους σύνδεσμους που πήγαν αλλά δεν δίνουν φράγκο, στους supporters, στον Δημητρέλο ή στον προπονηταρά και στα μελλοντικά αγωνιστικά κατορθώματα; Βλέπετε οτι ακόμα κι ο Σέρβος με όλη την ανυπαρξία την διοικητική γύρω του, μάζεψε και 15 χιλιάδες διαρκείας. Ο κόσμος, που να πάει; Με ποιόν; Να πάει στο μπουρδέλο και να ταχτεί με την τσατσά ή με την πουτάνα; Δεν γίνεται. Διότι τον κόσμο μόνο ένας νταβατζής μπορεί να τον μαζέψει. Αλλά όλοι ξέρουμε οτι πρώτος ο νταβατζής βάζει τα λεφτά και μετά ακολουθούν κι όλα τα άλλα. Ακόμα και οι εφορίες με τις αυστηρές ρυθμίσεις. Την καλημέρα μου.  

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΒΕΚΡΗΣ

           Είναι τώρα καλοκαιριάτικο να έχεις αποφασίσει κάτι και τελικά να σούρχονται όλα τούμπα. Ποιά τριήμερη διακοπή; Αθήνα και πάλι Αθήνα. Εδώ μέσα ρε πούστη μου μέχρι να πεθάνεις. Οικογενειακοί καβγάδες, παντιέρες των παιδιών και κάτι εκκρεμότητες επαγγελματικές να μην σε αφήνουν να χαλαρώσεις. Που κι αυτό ψευδαίσθηση είναι τελικά αφού τα προβλήματα θεριεύουν όσο τα αφήνεις και δεν γνωρίζουν αυτά από εποχές ή ζέστες. Πάπαλα η Κάρυστος λοιπόν, αλλά με αυτό να ασχοληθώ τώρα;
         ΕΧΑΣΑ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ. Μόλις δυό χρόνια μεγαλύτερος μου ήταν ο Γιαννάκης. Ο Τζόνι ο Βεκρής. Άρρωστη αλογοτροφή, αλλά ουδείς τέλειος. Ένα παιδί διαμάντι κι ένας σπουδαίος δικηγόρος. Αγωνιστής μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε στα πάντα. Στον χαβαλέ, στα δικαιώματα των μικρότερων τότε παλιά στο σχολείο, στα πάρτυ μέχρι τα ξημερώματα με τα ποτά μας και στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του καλού, του αέναου, του μάταιου αλλά και του καλύτερου μίνι που έκρυβε τον πιο στρογγυλό κώλο της όχι κι υποχρεωτικά ομορφότερης γκόμενας. Κι ήταν κιμπάρης και γαμιάς από τους λίγους.
           Το κακό το είχε μάθει εδώ και δυό χρόνια. Σιγά που δεν θα έβαζε το κεφάλι στον ντορβά όταν έγινε το κάλεσμα. Εξ άλλου πάντα θέλεις να αισθάνεσαι ενεργός και όρθιος και χρήσιμος κι ελπίζων οτι εσύ θα είσαι ο νικητής. Και τι να πεις στον άνθρωπο που έκανε πλάκα στον εαυτό του αλλά και στον χάρο; Έστριβες το πρόσωπο, σκούπιζες κρυφά ένα δάκρυ, αποσυρόσουνα διακριτικά σε άλλο χώρο και θαύμαζες το βροντερό γέλιο, την βραχνή φωνή και το κουράγιο να πάει να τα βάλει με όλους και με όλα.
            Όπως τότε που ήμασταν παιδάκια. Και τα καψόνια από τους μεγαλύτερους πήγαιναν σύννεφο στο σχολείο. Σφαλιάρα στο σχολικό και χτύπημα σωματοδύναμης στο ποδοσφαιρικό. Καταλάβαινες όμως πολλά από το μέγεθος της σφαλιάρας. Ή της κουβέντας που σταμάταγε τα θηρία τύπου Γόντικα που δεν ξέρανε τι να κάνουν την δύναμη τους. Μπορεί ο Τζόνι να έπαιζε δεξί μπακ, αλλά η προσωπικότητα του ήταν πολύ πιο κεντρικά. Και λίγο από τον δικό μου χαβαλέ, λίγο από την στάση που είχα απέναντι στα νεόπλουτα κουμάσια αλλά και λίγο από τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες, με πήρε υπό την προστασία του και με έβαλε στην ομάδα από τα δεκατέσσερα μου. Επανάσταση και ξαφνικά να έχω βρεθεί να παίζω αντί για τερματοφύλακας ή λίμπερο, αριστερό μπακ. Μου έμεινε αυτή η τάση όπως και το βραβείο για τις περισσότερες κόκκινες κάρτες. Άμα είσαι αριστερός, να μην γουστάρεις τα κόκκινα;
            Γνωστός ο καρκίνος, που εξ άλλου προκάλεσε και τον λόγο της παραίτησης του από την αντιπροεδρία της αλογοτροφής, αλλά όλοι ελπίζαμε οτι οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι. Σε επίπεδο καθυστέρησης βέβαια κι όχι να μας ξαναδώσουν τον γνήσιο Βεκρή πίσω. Κάτι είχε σπάσει, κάτι είχε χαλάσει μέσα του και σίγουρα ήταν ορατό στο κορμί του. Του έφαγε τις σάρκες ο πούστης και κατέληξε σαν φάντασμα περιφερόμενο χωρίς διάθεση ούτε να ανοίξει το στόμα του. Ίσως να περίμενε από εμάς πλέον να τον στηρίξουμε ή να τον πάρουμε υπό την προστασία μας, αλλά ουδέποτε αλλάζει η σωστή ιεραρχία και νομοτέλεια. Εσύ Γιάννη ήσουν πάνω από εμάς. Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος με το κοντό σορτσάκι. Τα παιδικά του κενά προσπαθεί να καλύψει μεγαλώνοντας.
             Και δεν υπάρχει επικήδειος αυτήν την στιγμή. Δεν είμαι και πολύ καλός σε αυτά. Όταν από χθες μαθαίνω οτι πλέον βρίσκεται κάποιος σε κώμα, εκεί στα μακρινά, δεν ξέρω τι να κάνω την ξερουμπουκιά στο λαιμό μου. Είναι ένα συναίσθημα περίεργο, προσθετικό σε όσα βίωσα αυτό το διήμερο, που σε φέρνει σε αποπροσανατολισμό σε θυμοειδή κατάσταση. Ποιά είναι η ανδρεία τελικά; Το να λύσεις έναν καβγά, το να βλαστημίσεις όλο το πρόγραμμα που πήγς στο διάολο ή να κάνεις κι έναν σταυρό που ακόμα περπατάς στην γη ενώ ο δικός σου πρακτικά εγκατέλειψε και τον περιμένει η οικογένεια; Τι να κάνεις όμως  με τον καλπάζοντα και τον μεταστατικό;
              Σου περνάνε όλες οι εικόνες από το μυαλό. Οι γυναίκες, οι συζητήσεις, τα παιδιά αλλά κι οι εμπιστευτικές φιλοφρονήσεις. Το νευρικό βάδισμα, η ταχύτητα της απόφασης αλλά και η αμφιβολία πρώτης σκέψης που προκαλούσε τηλέφωνο. Και κατέληγε αλλού γι' αλλού, αφού ο έξω καρδιά, μόνο κατ' επίφαση  θα καθόταν να κάνει τις πλάτες στην εθνική οικογένεια αν δεν ήθελε να την αλλάξει. Μαζί με όλο το σνομπίστικο πρόσωπο που πλάσαρε μια αλάνα και κάθε μέρα διαιρούσε τον κόσμο.
              Δεν μπορώ να πω οτι έκλαψα. Ίσως " μεγάλος " σημαίνει οτι δεν δουλεύουν κι όλοι οι αδένες του. Σίγουρα όμως, μου μπήκε ένα βέλος στην ψυχή. Και δεν το λέω με διάθεση δραματοποίησης. Διότι, όπως και να το κάνω, την ταλαιπωρία του την θεωρούσα άδικη. Κανείς δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τα πρωτόκολλα του θανάτου που συμπληρώνουν οι γιατροί και προορίζονται για το κονόμι των κλινικών, την ώρα που ΟΛΟΙ καρτερούν την ευθανασία. Ειδικά για ανθρώπους που θα έπρεπε για την ζωή να παραμένουν νέοι κι όπως τους γνωρίσαμε κι όπως τους ζήσαμε. Και το ρητό " οι καλοί πεθαίνουν νέοι " δεν με καλύπτει. Διότι τότε, θα έπρεπε να πεθαίνουν τα έμβρυα.
             Θεϊκή αδικία; Ανθρώπινη μοίρα; ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, μια που τα θεωρώ ταυτισμένα, ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Αυτό που με ταρακουνάει, είναι οτι η βόμβα χτύπησε κοντά, απρόσμενα δυνατά. Κι ήμουν κοντά όταν ήταν αδύνατον να απαντήσει στο κινητό του ο Τζόνι. Ενώ όταν αισθανόταν καλύτερα, πάντα στα διαλείμματα της χημειοθεραπείας, ρώταγε τι να κάνει για την απαίσια πράσινη αποστολή ή καμιά δικογραφία κανενός καημένου που τον κυνηγάγανε για κουμπιά κι όχι ναρκωτικά ή φόνους ή αρχίδια σαν αυτά που φτιάχνουν ρουπακιώτηδες και παραδικαστικά. Ο Τζόνι, δεν ήταν φίρμα στα κανάλια.
             Και τελικά μπερδεύτηκα και θα μεπρδευτώ ακόμα παραπάνω. Να ζούσε και να μην ήταν αυτός που ήξερα ή να φύγει για να μην ταλαιπωρείται κι ας σηκώσω πλέον εγώ αυτό που μου έχει απομείνει; Το ψάχνω. Αυτός να φύγει σίγουρα αφού από την ζωή πήγε στην απλή ύπαρξη, αλλά κι εγώ τι να περιμένω; Την αυγή στο δειλινό; Μπορεί βέβαια να είμαι κακός και προορισμένος να μάθω κι άλλα. Σε επίπεδο θανάτου. Σε άλλα επίπεδα, δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι. Μπορεί και να είμαι κακός και να με θέλει εδώ κάτω ο Δημιουργός μέχρι να παρακαλάνε οι κληρονόμοι να μου γίνει ευθανασία. Όλα παίζουνε. Το σίγουρο είναι οτι δεν θα κρεμάσω την φανέλα του στο υψηλότερο σημείο αλλά οτι θα συνεχίσω, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,  να πιστεύω οτι είμαι γεμάτος με έναν λιγότερο. ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΩΣ, ΜΑΛΑΚΑΣ. 
               ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ;
                 ΠΟΤΕ. ΠΑΝΒΑΡΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΛΑΦΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΟΥΝ ΕΠΑΝΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ.  ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΥΣ ΜΟΥ.
                    Υγ. Έφυγε, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο της Ελλάδας. Και μου πήρε μεγάλο πράμα.  

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΓΑΜΗΘΗΚΑ

         Πλέον μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος και να ξυπνάω το πρωί μέσα στην απερισπασιά για να πάω να δουλέψω. Οι φοβεροί τύποι του Σερν, βρήκαν το μποζόνιο, το πολώνιο ή το αρχιδόνιο. Τόσα λεφτά δεν πήγανε χαμένα. Σιγά να μην πάνε στην Αφρική ή σε τίποτα νοσοκομεία. Πιάσανε τόπο στο ίδρυμα, που θα έκλεινε αν δεν έκανε κάποια ανακοίνωση για το παρελθόν μας, κι όλα να κυλήσουν ομαλά για το μέλλον μας. Έτσι είναι. Άμα δεν ξέρεις το πώς ένα σωματίδιο αποκτά μάζα κι αν έχει την ίδια μάζα το πώς μπορεί να έχει άλλο βάρος με άλλο ισόμαζο, δεν γίνεται να πληρώσεις την φορολογική σου δήλωση ή να πας να πηδηχτείς με κάποιαν γκόμενα που έχει τον ίδιο προβληματισμό με τους ηλίθιους που επιδοτούν το Σερν ή τους άλλους που μείνανε με ανοιχτό στο στόμα αλλά και τον κώλο, περί της αρχής του σύμπαντος.
             Βέβαια στην όλη υπόθεση, δεν έμεινε κι αμέτοχος κι ο Σκαϊ. Η τηλεόραση του " παναθηναϊκή συμμαχία ", χειροκρότησε την ανακάλυψη του μηδενός αλλά φυσικά έβαλε σαφέστατο προβληματισμό : " Εντάξει μάθαμε τι έγινε μετά το μηδέν. Πριν όμως τι έγινε ; " Αυτή η δημοσιογραφάρα με τα γυαλάκια και το χνούδι που το θεωρεί μούσι, αγνοοώ το όνομα της - άνδρας πιστεύει οτι είναι - , μας προσγείωσε μετά τον επικό πανηγυρισμό στους δρόμους για το σωματίδιο του Χιγκς ή του κλασσικού " κλάστε μας τα όργανα και μετά ελάτε πιάστε τα μας " για να καταλάβουμε γιατί συνέλαβε η γυναίκα μας παιδί και γιατί όταν έχει περίοδο, παρόλο που ντρέπεται, έχει μεγαλύτερες κάβλες.
              Έχουμε θέματα σοβαρά. Αφού τα έχουμε λύσει όλα τα οικονομικοκοινωνικά , να μην ασχοληθούμε με το πώς αναπαράγεται η παλαμίδα και πώς προστατεύεται η αφρικανική μέλισσα από την επίθεση του ντόπιου δρυοκολάπτη; Σπάνε τα κοντέρ οι τηλεθεάσεις του ήρεμου και του κάργα μαλάκα, που κάνει ζάπινγκ έτσι και του δείξουν παιδί άσιτο. Χώρια που χαίρεται όταν το λιοντάρι κάνει κομμάτια κανά άνθρωπο που τόλμησε να του διαταράξει την ησυχία ή όταν ο άνθρωπος εξολόθρευσε τον φυσικό του εχθρό. Χαίρεται και με τα δύο. Ο τύπος που είναι ικανοποιημένος με την θρησκεία - μία είναι αυτή - που είναι απόγονος πούστηδων και δολοφόνων.
               Τώρα όμως μπαίνουμε σε άλλη βάση. Το Σερν βρήκε τα πάντα κι όλα πλέον πάνε ρόδα. Ο μαλάκας δεν θα είναι αυτό που ήταν αλλά κι ο έξυπνος, γνωρίζοντας την αρχή των πάντων, θα φτάσει στην κάσα και θάχει να  λέει στα ραδίκια... Τα οποία, με τέτοια ανακάλυψη, βλέπω να παίρνουν το Ιράν μέσα σε μια νύχτα και να αποδεικνύουν στην Αμερική οτι λάθος ανησυχούσε. Τα πυρηνικά εργοστάσια φτιάχνανε τελικά πατάτες τηγανιτές και μεταλλαγμένα burgers για να έχουν να τρώνε τα κινεζάκια που δουλεύουν στην Apple από ηλικίας 3 ετών. Έχω την εντύπωση οτι το Σερν σταμάτησε τον γεωπολιτικό διάλογο κι απέτρεψε το τέλος αφού βρήκε την αρχή. Δώστε κι άλλα λεφτά στους ηλίθιους που νομίζουν οτι κάτι προσφέρουν στην παχειά κοινωνία την ώρα που τρώνε άχρηστες ανακαλύψεις και δολοφονούν άσιτους.
                 Δεν υπάρχει όμως απελπισία. Διότι με τέτοιες ταχύτητες που κινείται το Σερν και το αρχιδόνιο, είναι πιθανόν να γίνει καφετζού και να μας πει, πώς θα τελειώσουμε. Που έχουμε σοβαρή αγωνία και γι' αυτό εξ άλλου και την πάτησε και η θρησκεία. Που αντί να τους γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια οι παπάδες - που υπάρχουν για το τέλος κι όχι για την αρχή - ξαφνικά μπήκανε στη μάχη της κουτσομπόλας και βρήκανε διαβόλους και σωματίδια κι οτι επικράτησε ο διάβολος με την ύλη αντί του θεού που ήταν κομιστής της αντιύλης, πράμα που το ψάχνει το Βατικανό μέσα σε ρηχούς κώλους δόκιμων. Σκίζουμε και προχωράμε.
               Λοιπόν, για να μιλάμε με την πλήρη σοβαρότητα του Αεκτζή ή του Έλληνα. Το Σερν άλλαξε την ζωή μας και προχωράμε πιο σίγουροι από ποτέ για το τέλος. Η μαλακία δεν είναι πλέον στατική κι αυταπόδεικτη, αλλά έχει επιταχυντή για να μην την γνωρίζει και για να μην την καταλαβαίνει κι ο κατά θέση μαλάκας. Μποζόνιο. Δεν παίζουμε σήμερα όπως παλιά εμείς που είχαμε τον Μιχάλη Δεστούνη κλόουν με το όνομα Μπόζο. Και πολόνιο, που με αυτό φάγανε τον Αραφάτ, τον αιώνιο. Και δίκαια η γυναίκα του διέταξε νεκρωψία. Να μην μάθουμε το τέλος και ποιοί τον φάγανε; Άμα δεν ξέρεις τι έγινε, πώς θα προχωρήσεις;  Είναι η παλαιστινιακή άποψη του Σερν σχτικά με την χαμένη αλμυρή θάλασσα. Και το άδικο Ισαρήλ, που έχει ενώ δεν έπρεπε, αλλά οι άλλοι που έπρεπε να έχουν και δεν έχουν, τώρα θα υποβάλουν αίτημα στο Σερν. Περί της κασάτης αρχής.
                  ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ, ΤΟ ΣΕΡΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ, μέχρι την ταφή του, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΛΗ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ.
                ΔΟΣ ΜΕΙ ΠΑΝ ΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΝ ΚΙΝΗΣΩ. ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΑΡΧΙΜΗΔΗ. ΣΕ ΣΚΙΣΑΝΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, που βρήκαν την ρίζα του φασολιού. Κι ανέτρεψαν την εβδομάδα των Εβραίων του θεού, και την κάνανε δευτερόλεπτο. ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΒΛΑΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ. ΤΟ ΣΕΡΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
                    ΑΝ ΟΧΙ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ.  Αλλά κι αν δεν είναι,για τον όποιον διαφωνούντα που το παίζει επιστημονάρα και μαλάκας με πτυχίο, θα ήθελα να μου δηλώσει ευθαρσώς το πώς η ανακάλυψη του κώλου τα εννιάμερα, θα βελτιώσει την καθημερινότητα μας. Αν δεν μπορεί, του χαρίζω εισιτήρια για τον επιταχυντή φυσικά άνευ επιστροφής. Τον επιταχυμένο τι να τον κάνω πίσω και τι να με κάνει κι εμένα σαν συγχωριανό αφού θα τον αντιμετωπίζω σαν αρχαίος; Ή σαν γνωρίζων οτι πίσω από την ανακάλυψη, πρακτικά κανά καινούργιο όπλο θα βγει που θα έχει σαν σκοπό τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους κατ' επιλογήν βέβαια των χειριστών του μποζόνιου.  Πραγματικά μιλάμε οτι γαμήθηκα μετά την ανακάλυψη. Δυό βίζιτες πήρα και μάλιστα με πτυχίο. Και τι πτυχίο! Σερνάτο. Δοκιμάστε την στάση και θα με θυμηθείτε. Για την στύση μην κάνετε τίποτα. Οι επιστημόνισσες έχουν την ευθύνη.
           Υγ1. Η καλοκαιρινή κατάσταση παρέα με την εσωτερική χειμωνιάτικη διάθεση, επιβάλουν αραιώματα και ψιλοαποδράσεις. Τραβάω λοιπόν για το ΣΚ στην Κάρυστο - ο υπολογιστής μαζί φυσικά - για να συναντήσω τον εμπνευστή της επερχόμενης θεωρίας περί " ύψιστης ηλεκτρονικής δημοκρατίας." Τα κρασιά θα ρέουν και τα κοψίδια θα ψήνονται κλασσικά βέβαια. Μην τρελαθούμε κι εντελώς. Ας παίξουν αυτά τάβλυ με τις μηχανές. Εμείς, ΚΑΙ θα βαράμε τα πούλια, ΚΑΙ θα παίζουμε μπάλα στο νερό κι όποιον πάρει ο χάρος. Είμαστε η γενιά των απολίτιστων και του " τς τς, μεγάλωσε ο μαλάκας και μυαλό δεν έβαλε."
         ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΕΔΩ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ; ΤΙ; Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ; ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ, ΕΔΩ, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΝΑΤΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. 
Υγ2. Καλά ο Εγγλέζου, δεν έκανε στον Βλάχο;

  

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΡΑΣΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ

          Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, κι όλα τα είχαμε αναφέρει για το κίνημα του Θωμά. Πλέον σήμερα όλοι πια βγήκαν και μιλάνε για την αποτυχία της προσπάθειας χωρίς να ερυθριάζουν που αποκαθηλώνουν σαν παράγοντα μια σημαία της ΑΕΚ, που έβαλε κακώς το κεφάλι του στον ντορβά. Και που ακόμα φοράει βέβαια κοντό σορτσάκι, αφού δεν λέει να καταλάβει οτι και η νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης είναι προϊόν των από μέσα κασνακίδηδων, που δεν θα άφηναν την εξουσία και την καρέκλα σε κάποιον πιο " ανεξάρτητο." Εδώ βρίσκονται και τα εδάφια της διστακτικότητας του Θωμά αυτήν την στιγμή να προτείνει δικά του πρόσωπα σε θεσμικές θέσεις αλλά και ο χρόνος που κυλά εις βάρος του. Τα εισιτήρια είναι πια περί τα πενήντα και μέχρι την πρώτη Αυγούστου, θα είναι αυτά που δίνουν δωρεάν πια κάποιες φυλλάδες.
          Και οι άξονες είναι απλοί. Ο Μαύρος θα " κατηγορήσει " τον κόσμο για απροθυμία και θα τραβήξει τον γνωστό του δρόμο μακριά από την δημοσιότητα, ενώ οι από μέσα θα πάνε, είτε στην λευκή σελίδα με τις πτώσεις κατηγοριών, είτε ξαφνικά θα βρουν λεφτά ( τα τρία μύρια ήδη υπάρχουν αλλά πρέπει να φαίνονται οτι ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα ) για την άδεια της ΕΕΑ και θα εμφανίσουν μια ακόμα σωτηρία που δεν την πέτυχε ο Μαύρος. Είναι τόσο καθαρή η φάση, που μόνο τυφλός δεν την βλέπει.
           Τι; Αυτήν την στιγμή που τα πάντα διαλύονται επισήμως, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ
- ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ Ή ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΛΕΒΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ- ΜΕΓΕΘΗ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ( " ...όλοι θα μας βρίσκουν μπροστά τους " ) , ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΙ ΚΙ ΑΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ( εδώ να βρίσκεται η λευκή σελίδα ; ), ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ. Τα κατάφεραν όμως. Κι αυτή είναι η μοντέρνα δημοσιογραφία : Το crisis management και ο αποπροσανατολισμός.
             Αύριο στο γήπεδο, είτε στη λίγδα είτε όπου θέλετε, θα θυμάται κανείς τίποτα; Η οργάνωση θα αναρτά ακόμα τα πανώ " κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ " ή όλοι θα νομίζουν οτι η ομάδα άλλαξε σελίδα αλλά λόγω αφραγκιάς, αργοπεθαίνει ή πέθανε; Ο άλλος που έχει αγοράσει τα διαρκείας - μέσα κι εγώ -, με ποιόν θα ασχολείται στο γήπεδο; Με τον μέτοχο, τον διαχειριστικό έλεγχο ή με τον Βλάχο και τις επιλογές του και το πώς παίζουν τα έμβρυα πάνω στο χόρτο; Σε κάθε ήττα, θα θυμάται τον Παπά ή τον Νοτιά ; Αστεία πράματα είναι αυτά κι απαντημένα από τώρα. Μέχρι την στιγμή που θα αποξενωθεί ο καθένας από την ταλαιπωρία ή αν βρει τον προσωρινό σωτήρα, τον αχυράνθρωπο που θα καλύψει προσωρινά την τρύπα - που ανέφερα παραπάνω - και τα βάλει μαζί του. Ψηφιακές έχουν γίνει πλέον οι μνήμες των ανθρώπων κι επί του παρόντος. Σιγά να μην γίνουν ολικοί συσχετισμοί.
              Διότι το παιχνίδι, χάνεται στην ατιμωρησία κι αυτό είναι και που κάνει ακόμα και τον ρόλο του Θωμά ψιλούποπτο. Δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε πτώματα, ούτε και να διευθύνεις με σταγονίδια μέσα στο σπίτι. Την υγρασία δεν την βάφεις απλώς. Πρώτα βρίσκεις την αιτία και την πηγή της και μετά ρετουσάρεις. Αφού έχεις λάβει τα μέτρα σου για την εξαφάνιση της ή έστω τον περιορισμό της. Και δεν μιλάω για ρεβανσισμό. Μιλάω για απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στον κόσμο, που πάντα αυτός ήταν ο αιμοδότης της ομάδας και που πρακτικά αυτός πρώτιστα ζητάει υγεία και δεν την παίρνει. Κι εδώ την πάτησε ο Θωμάς αλλά κι ο Δημητρέλος.
              Και καλά, αφού είναι έτσι, γιατί ρε Αβραμίδη πήρες διαρκείας; Δεν βρίσκω καμιά αντίφαση. Το ποτήρι θέλω να το πιω όλο μέχρι τέλους. Σαν την πουτάνα που την απολαμβάνεις αλλά σπίτι σου δεν την παίρνεις κι ανέχεσαι άλλες κιλοβατώρες λίμπιντο. Τι να κάνουμε; Να μην βοηθήσουμε αφού μπορούμε; Επειδή όμως βοηθάμε - κι ελπίζουμε σαν καραμαλάκες - να λέμε και να γράφουμε άλλα; Είπαμε: Ο τρελός δεν είναι τρελός όλη την ημέρα και τη νύχτα. Κάποιες ώρες μουρλαίνεται αλλά επειδή στην διάρκεια αυτών θεωρείται επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο ή τον εαυτό του, τον κλείνουν σε ένα δωμάτιο. Τέλος πάντων, τα χρονικά σημεία είναι πολύ κοντινά κι οπότε δεν υπάρχει και μεγάλο μαρτύριο της σταγόνας. Με μια συγκεκριμένη σιγουριά: Αεκτζήδες για να διαθέσουν χρήματα - και μετά τις διαιρέσεις μου - σίγουρα υπάρχουν αλλά κάτι άλλο τους φταίει κι όχι μόνο η οικονομική κρίση. Και το ξέρει αυτό πολύ καλά ο Κασνακίδης με το παιδί του - τους supporters -, o κοντός, η οργάνωση και οι έτοιμοι να πάρουν την άγουσα της ποινικής δικαιοσύνης. Και το χειρίζονται πολύ καλά όλοι αυτοί.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

           Έτσι είναι αγαπητέ Θωμά. Πρώτα να μιλάει το μυαλό και μετά η γλώσσα. Τα ήξερε αυτά, τότε παλιά, ο εθνάρχης. Που απέφευγε σαν ο διάολος το λιβάνι, τους δημοσιογράφους και τις συνομιλίες. Κι όπως μπαρούφες έλεγε ο Αδαμίδης, " την φορολογική ενημερότητα όποτε θέλουμε την έχουμε στο τσεπάκι μας ", την πέταξες κι εσύ. " Ο Λεονάρντο θα φύγει μόνο αν έρθουν πολλά λεφτά. " Και το θέμα έκλεισε με 300 τώρα και 500 τον Φεβρουάριο. Είναι πολλά τα λεφτά; Αν από τον Κλωναρίδη με έξι εμφανίσεις πήραμε τόσα, και μάλιστα cash, τότε εδώ είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Δηλαδή στην ουσία ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε καμία υπεραξία στην ΑΕΚ.
             Θα μου πεις βέβαια οτι το παιδί δεν ήθελε να μείνει άλλο. Αυτό δεν θα βγει στον τύπο; Παρέα και με το άλλο, τύπου, " στην ΑΕΚ θέλουμε τους πάντες ψυχή τε και σώματι." Θωμά, τα έχω γράψει όλα νέτα και καθαρά. Κι υποθέτω οτι στα έχουν μεταφέρει. Οι οκτακόσιες χιλιάδες είναι πρακτικά το ένα τρίτο αν σκεφτείς τριμελείς οικογένειες κατά μέσο όρο. Είσαι ήδη στα 270 χιλιάρικα. Από αυτούς, το ένα τέταρτο είναι άνεγοι με βάση την επίσημη στατιστική της χώρας. Βρίσκεσαι στους διακόσιους χιλιάδες κι από εκεί άντε να βρεις τους μισούς πραγματικά ενεργούς για να πάρεις το εικοσάρικο και να μαζέψεις δύο μύρια. Και κάποιοι έχουν ήδη πάρει τα εισιτήρια τους πληρώνοντας παραπάνω από είκοσι ευρώ κι άρα λείπει μια ενενηντάρα χονδρικά που αναλύεται σε δυό κατηγορίες.
               Είτε σε αυτούς που είναι παρτάκηδες και θέλουν κάτι να φαντάζονται μέσα στο γήπεδο, είτε σε καταναλωτές που μπαίνουν στο γήπεδο για να βλέπουν κάτι. Εσύ ας πούμε αγαπητέ Θωμά, έχεις μια καφετέρια. Οι πελάτες σου έρχονται επειδή το μαγαζί το έχει ένας θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου και φέρνουν τα υλικά για τον καφέ από το σπίτι τους, ή επειδή το μαγαζί το έχεις οργανώσει με υποδομές και σέρβις; Διότι είναι πάλι άσκεφτη η κουβέντα, " ο κόσμος έχει ξενερώσει, έχει απογοητευτεί, δεν αγαπά την ΑΕΚ όπως παλιά. " Ό,τι λέγεται στο παρασκήνιο, αν βγει στο προσκήνιο, πρακτικά ακυρώνει όλη την προσπάθεια.
                Και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ψυχανάλυσης για τον κόσμο, μέσα κι εγώ. Το αγαπάω το πατρικό μου αλλά δεν μπορώ να ζήσω εκεί. Έχω άλλες ανάγκες. Το αγαπάω το παλιό μου αυτοκίνητο αλλά σήμερα μου είναι άχρηστο. Πάντα θυμάμαι την πρώτη μου γκόμενα, αλλά δεν έμεινα μαζί της. Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά πετυχημένα παραδείγματα, να σκεφτούμε την εποχή αλλά και την διαρκή νοοτροπία του φίλαθλου - οπαδού. Που πάντα έψαχνε τον άρτο και το θέαμα αλλά αν έπρεπε να υποβαθμίσει κάτι από τα δύο κατά κάτι, τότε υποβάθμιζε τον άρτο. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ, παρέα με μπόλικη σάλτσα άλλου τύπου, Η ΑΕΚ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. Ο άλλος περνάει δύσκολα σήμερα και ζει μέσα στην αμφιβολία. Λες να έρθει εκεί να δει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αγωνιστικού θανάτου, μέσα στο περιβάλλον της βαγγέλας που τα έχει σαρώσει όλα και μάλιστα χωρίς καμία ελπίδα; Θα μου πεις βέβαια, οτι μέχρι πέρσι είχαμε Λαγό στην ενδεκάδα ενώ φέτος θα έχουμε Αρκούδα. Κι εγώ θα σου πω Θωμά, οτι ήσουν παικταράς αλλά διοικητικός ηγέτης δεν ήσουν ποτέ. Και το όνομα σου, δεν σημαίνει τίποτα για τους νεότερους.
             Και τα έχουμε ξαναπεί. Ο Μαύρος την πατάει διότι δεν αναλαμβάνει θεσμικό ρόλο για να πειστεί κι ο τελευταίος οτι κάτι άλλαξε όσο αναφορά την " κακοδιαχείριση " του χρήματος του κόσμου. Και πλέον είναι φανεροί οι δύο κύκλοι, που είχα ξαναγράψει. Ο εξωτερικός του Θωμά που φέρνει κόσμο κι ο εσωτερικός που διαλύει τα πάντα. Αυτός ο εσωτερικός που ΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Αυτός ο εσωτερικός που σχολιάζει στα Σπάτα " τόσα διαρκείας τα πουλάγαμε και μόνοι μας. Ποιός είναι ο Μαύρος; " Αυτός ο εσωτερικός, που ελέγχει τον τύπο και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο συνθηματάκια σαν " Με Μπούρμπο και Κρασά γεμίζαμε ΟΑΚΑ, τώρα με Θ(ε)ωμά; " ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Σαν τον πυρήνα των πολιτικών που θα διαπραγματεύονταν τα μνημόνια και που τώρα ψάχνουν καινούργια μέτρα.
             Και μέσα στους πολιτικούς βάζω και τον Τσίπρα, που ήδη προεξόφλησε τις θέσεις του χωρίς καν να είναι εξουσία. Καρέκλες όλοι κι αύριο φυσικά θα αδειαστεί ο Μαύρος. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Αν άποτύχει, φταίει αυτός. Αν επιτύχει ( σε τι άραγε; ), τότε τα μοντέρνα ντεμοτεχνεία θα μιλήσουν για την ΧΡΗΣΤΟΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΝΑΚΙΔΗ. Που ήδη διέρρευσε τα περίφημα οικονομίστικα : " Και τι έκανε ο Θωμάς; Φόρτωσε με τόσους ανθρώπους το budget ενώ εμείς ήδη απαλλάξαμε την εταιρεία από έξι μύρια συμβολαίων, χώρια τους διακανονισμούς που σπρώχτηκαν για το 2013. Ο Μαύρος τα έκανε αυτά; " Ο Μάκης τα έκανε αυτά, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ 34 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ.
            Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι σόϊ πόλεμος μαίνεται. Πούλησαν; Πούλησαν. Πόσα πήραν; Εγώ λέω κοντά στα 2,5 μύρια, αφού και η εγγυητική του Φεβρουαρίου για τον Λεονάρντο θα προεισπραχθεί. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΜΥΡΙΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΑ ο Αεκτζής, όπως κι ο Έλληνας, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗ; ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΠΑΝΤΑ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. Αντί λοιπόν να μιλάνε για βελτίωση, άλλοι ψάχνουν νέα μέτρα κι άλλοι δεν κατεβάζουν τα ποσά. Γιατί; Απλό.
             Δεν υπάρχει κι ιδιαιτερο μυαλό. Οι υπουργοί δεν θέλουν να κάνουν τους κακούς στο προσωπικό τους κι οι διοικούντες την ΑΕΚ - δηλαδή ο Κασνακίδης - θέλουν να κάνουν μεταγραφές. Σήμερα στο δημόσιο, η διατήρηση της θέσης, σημαίνει μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ. Κι ο νοών νοείτω. Και κάπου εδώ την πατάει κι ο πρόεδρος - ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ - και μιλάει για τέλος μνημονίου στο τέλος του Ιουλίου.
             Χωρίς να βλέπει μακρύτερα. Διότι η λαίλαπα είναι δεδομένη. Δεν νομίζω οτι πάμε για παραιτήσεις υπουργών αλλά για παραίτηση Σαμαρά και ξανά Παπαδήμο. Λευκή σελίδα στον ροζ αριστερό και λευκή σελίδα Μελισσανίδη που φυσικά έχει βάλει στην τσέπη του τον Παπά κι άρα και τον άνθρωπο Κασνακίδη. Και δεν φημίζομαι και τόσο πολύ για τις μαντικές μου ικανότητες. Κι άρα ο Παπάς μπήκε στην ράγα του μονόδρομου, αφού θέλει να αποδείξει την τρέλα του κι όχι οτι ήταν λαμόγιο. Μας χαλάει αυτό; Τίποτα δεν μας χαλάει αν γνωρίζουμε, οτι όσο μικρότερος ο πυρήνας τόσο πιο ισχυρή η έκρηξη. Όσες φάπες και να έρθουν. Που θα έρθουν.
            Μόνο ένα πράμα καταθέτω. Κρίμα για τον Θωμά και τους άλλους που μπήκανε. Θα καούν με τον Κασνακίδη, ενώ η επιχειρηματικότητα θα επιβάλει τους γνωστούς μονόδρομους. Βλέπετε ο Σέρβος το έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά κι έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει για δηλώσεις και την ασυλία του Σπανού. Τι διάολο; Ευρωπαίοι γίνανε οι διοικητές του Ατρόμητου ή βλέπουν τι έρχεται; Οπότε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Απλά είναι τα πράματα παίδες κι ειδικά αν φορτώσουν τον Θωμά μπροστάρη κάπου. Αλλά αν η ΑΕΚ πάει καλά, ποιός θα ασχοληθεί με τον Θωμά; Άντε αυτός που θέλει να πίνει καφέ εκεί και να βλέπει έναν παλιό θεό. Αντί να πηγαίνει στα in στέκια για να βλέπει και κανά μπούτι.
             Υγ1. Ο λεφτάς τι θα κάνει τρία μύρια; Αν είσαι συνηθισμένος σε χιλιάδες, όλο κι ένα ταξίδι στην Φολέγανδρο με πλοίο της γραμμής για το καλό του έρωτα, το κάνεις.
             Υγ2. Ξαναδιαβάστε την φωτογραφία. Μιλάμε δικαίωση για τους αναγνώστες ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ. Χάπι για την μνήμη.