Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

          Δεν μπορώ να δώσω άλλον χαρακτηρισμό στην κωλοτούμπα της λίγδας. Που έγραψε στα παπάρια της, όχι μόνο την ΟΥΕΦΑ ( χέστην αυτήν ) αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. Αυτόν δηλαδή, που αποφάσισε δις να τιμωρήσει τις ομάδες που παρανόμησαν , αλλά μετά άρχισε να μοιράζει συγχωροχάρτια σαν το Βατικανό που αγιοποιεί τους κωλομπαράδες. Κι αξίζει τον κόπο να σταθούμε στην ουσία των αφέσεων αμαρτιών, αφού αυτές δείχνουν τον ελληνικό τρόπο σκέψης και πορείας των ιθαγενών αυτής της χώρας. Και μιλάω πολύ σοβαρά.
          Το πρώτο πράμα λοιπόν το οποίο κάνει αυτή η κοινωνία - ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ - είναι να γίνεται η ίδια ρόμπα χωρίς κανένα πρόβλημα. Διότι οι λεονταρισμοί του Σάββα ή του λευκού της Ξάνθης περί
" όλων των τίμιων και αξιόπιστων που πλήρωναν ", περί του " θίγεται η ισότητα και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος " και περί του " τελικά επιβραβεύουμε τα λαμόγια και τους απατεώνες κι όχι τους νοικοκύρηδες ", απλά πήγε στο καλάθι των αχρήστων. Κι εδώ είναι η πρώτη ουσία : Την κωλοτούμπα δεν την ψήφισαν μόνο οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια, αλλά την σιγοντάρησαν και οι νοικοκύρηδες. Γιατί; Μα διότι στο μέλλον μπορεί κι αυτοί  να βρεθούν στηην αντίστοιχη θέση, οπότε κάτσε να έχουμε δημιουργήσει ένα παρελθόν ατιμωρησίας.
           Αφού λοιπόν κάποιος γίνει ρόμπα, δεν έχει κανένα πρόβλημα για το τι μήκος έχει η ρόμπα με την οποία θα κυκλοφορεί στο σπίτι. Είτε είναι μίνι, είτε είναι μάξι, ρόμπα είναι. Οπότε κάντε τρεις μεταγραφές κι άπειρες ανανεώσεις Ελλήνων μέχρι τα 24 χρόνια τους. Και το σκεπτικό της λίγδας είναι οτι κατ' αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα θα γίνει πιο αξιόπιστο κι οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εξυγιανθούν.
           Είμαστε ήδη στην σφαίρα του σουρεαλισμού αλλά και στην δεύτερη ουσία. Αυτός που έχει χρέη τα οποία δεν μπορεί να τα πληρώσει, είναι ελεύθερος να κάνει κι άλλα χρέη. Είναι ακριβώς το σκεπτικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Αφού χρωστάς 100 δις, πάρε κι άλλα τόσα και κάνε ανάπτυξη. Παίρνε όμως μέτρα για τα πρώτα 100 και βλέπουμε. Κι όλοι βλέπουμε φυσικά. Αφού λαμογιάρουν όλοι, παίρνουν λίγο χρόνο με τα καινούργια δάνεια, φτιάχνουν κανά δημόσιο οργανισμό, αγοράζουν τους τρεις παίκτες- κολώνες και καμιά δεκαρία μικρούς, κι όταν ξανακοιτάνε τα βιβλία, αυτά λένε οτι χρωστάνε 200 δις.
           Διότι ποδοσφαιρική ανάπτυξη σημαίνει οτι με τα νέα μέτρα, θα παίξεις Ευρώπη, θα έρθουν χορηγοί και θα χτυπήσεις τίτλο, χώρια που ο κόσμος θα σου τιγκάρει κάθε Κυριακή το γήπεδο. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον μακράν νυχτωμένος περί την οικονομίαν, την επιχείρησιν αλλά και το ποδόσφαιρον. Κι ειδικά σε τέτοια εποχή κρίσης.
           Η λίγδα λοιπόν αγόρασε χρόνο για το νέο πρωτάθλημα αποδεικνύοντας την προσωρινότητα της αλλά και απαξιώνοντας το προϊόν ποδόσφαιρο. Πού ούτως ή άλλως κάτι κατιμάδες παίζανε, αλλά τώρα ο κατιμάς θα είναι γενικευμένος και μόλις αρχίσουν κι έρχονται και τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα κι αρχίζει και ξεκαθαρίζει ο πρώτος ( ένας παίρνει τίτλο υπενθυμίζω ), τότε τα γήπεδα θα αδειάζουν κι οι ομάδες θα παίζουν με ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ κατιμάδες. Γι' αυτό και τα χρέη θα μεγαλώνουν. Αλλά άμα βρεθεί κάποιος περίεργος κι αποφασίσει να εφαρμόσει κάποιον νόμο κάθαρσης, όλοι θα μαζευτούν και θα λένε τα γνωστά : " Μα από εμάς θα αρχίσει η εφαρμογή του νόμου; " Έτσι είναι αγαπητοί κι αγαπητές. Το παρελθόν της ατιμωρησίας γεννάει λαμογιάρικο μέλλον. Και κάντε τους συνειρμούς.
             Η ρόμπα όμως δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει και επικοινωνιακό παιχνίδι. " Οι ομάδες που δεν έχουν άδεια και υφίστανται τα μέτρα αυτά, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν Ελληνόπουλα." Προσέχτε για πόσο μαλάκες μιλάμε, που καρφώνονται και μόνοι τους. Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. Αυτοί που ΔΕΝ έχουν άδεια θα έχουν Έλληνες, ενώ οι νοικοκύρηδες θα έχουν ΚΑΙ Έλληνες. Και ποιός θα είναι πιο συμπαθής στην κοινή γνώμη; ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ δεν ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ. Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ. Ο ΦΤΩΧΟΣ, που θα λέγεται τίμιος, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ  ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ. Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Η λίγδα δεν είναι απλώς άσχετη με τα οικονομικά, αλλά ούτε κι έναν επικοινωνιολόγο δεν μπόρεσε να έχει εκεί μέσα για να περάσει την κουφή γραμμή.
              Ποιά είναι αυτή η κουφή ; " Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αδειοδότηση των ομάδων." Τι είναι η άδεια; Μέχρι τώρα πιστεύαμε οτι είναι ένα χαρτί με το οποίο συμμετέχεις στην διοργάνωση. ΛΑΘΟΣ. Στο πρωτάθλημα συμμετέχεις είτε έχεις, είτε δεν έχεις άδεια. Όταν όμως δεν έχεις άδεια, δεν έχει καμιά σημασία που δούλεψες τον νοικοκύρη αλλά οφείλεις να είσαι φυτώριο για αυτόν. Γιατί να τρέχουν οι σκάουτερς του δεξιά κι αριστερά και να μην έχουν έναν μαλάκα δανεισμένο-αδειοδοτημένο μέχρι το λαιμό, που θα χρησιμοποιεί Έλληνες παίκτες που θα δείχνουν τι αξίζουν σε ψηλό επίπεδο; Κι αν υπάρχει και κάτι καλό σαν υλικό σ' αυτόν τον χωρίς άδεια, επειδή χρωστάει ο μαλάκας, τι θα κάνει;  Ε, τι κάνουν τα φυτώρια; Πουλάνε δενδρίλια. ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΙΣΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΝΤΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. Καλά δεν το πάει η λίγδα;
             Πούλα, πούλα, πούλα ( πάει κι ο Κλωναρίδης ), κάποια στιγμή θα εξυγιανθείς. Είναι μια λογική. Η λογική της Ξάνθης, ας πούμε. Που βρέξει χιονίσει, εκεί θα βρίσκεται, κι αυτό το εμπόριο κάνει ο Πανόπουλος. Και καλά κάνει. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. Και που τώρα ελπίζει σε κάτι παλαίμαχους ( συμπαθέστατοι σαν παίκτες ) , που ούτε περίπτερο δεν έχουν διοικήσει, και ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΤΙ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ. Διότι άντε κι εξυγιάνθηκε σαν νούμερα. Άνθρωποι να την ακολουθήσουν υπάρχουν; Ναι αμέ. Όσοι κάθε χρόνο βλέπουν την Ξάνθη. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ : ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ, όχι ο νόμος της λίγδας, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ; ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΛΙΓΔΑ, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ - που φυσικά θα ελέγχει και την διαιτησία -  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΙΓΟΥΡΟ; Δεν έχω καμία αμφιβολία για την Original ( καλά κάνει ) και για κάποιους ακόμα. Μέχρι να σκάσουν όλοι αυτοί και να κλειστούν στις αναμνήσεις τους. Ίδιοι κι αυτοί με όλους εκείνους που πάθανε κατάθλιψη που δεν μπορούν να πάνε στη Μύκονο πια με διακοποδάνεια.
               Με πικραίνουν όλα αυτά που γράφω αλλά δεν είναι δυνατόν να μπω στο πλοίο της χαράς και να μην βλέπω το στήσιμο, την γελοιότητα της εξυγίανσης και την νοοτροπία του Έλληνα που ακόμα δεν κατάλαβε οτι όσοι μείνανε πάνω στον Τιτανικό πνίγηκαν ενώ όσοι επιβιβάστηκαν σε μια μικρή βαρκούλα σώθηκαν. Η ΑΕΚ και το ευρώ, είναι Τιτανικοί. Και κρίμα που δεν είμαστε σαν Έλληνες, άνθρωποι που αγαπάμε την αλήθεια και την στιγμιαία κάθαρση. Διότι κι εγώ που τα λέω αυτά, θα είμαι πάνω στο πλοίο αφού θέλω όλη την ιστορία να την ζήσω. Κρίμα που δεν έρχεται ένας ηγέτης που θα πάρει την σωστή απόφαση, όσο σκληρή κι αν είναι. Κρίμα που τα γεγονότα θα επιβάλουν το μέλλον κι όχι ο 'ανθρωπος σαν σκεπτόμενο ον. Κρίμα που ο Τομ καπελώθηκε από τον Τζέρυ καρτουνίστικα. Κρίμα που ο Μαύρος περιμένει τον Ντέμη. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ. Και δεν εξαιρώ κανέναν. ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ.
                                                ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ

           Κάπου μπέρδεψα τις μέρες κι ενώ ήθελα να μιλήσω και για τους δυό ημιτελικούς, τελικά την πάτησα σαν τον Ράπανο ή τον Βερνίκο - που δεν γνώριζε - κι έμεινα υπουργός της μιας ημέρας. Δείγμα δηλαδή οτι ο Σαμαράς, εκτός από το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων που είχε εκπονήσει, είχε και έτοιμο το επιτελείο που θα το έφερνε εις πέρας. Φυσικά βλακεία μου ή πιο σωστά αφηρημάδα μου αλλά δεν έγινε και κάτι. Αφηρημάδα λοιπόν ή μάλλον χοντρομαλακία όσων ψήφισαν όμως το πρώτο κόμμα, αφόύ αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε σχέδια, ούτε καν άνθρωποι. Και φυσικά αν δεν υπάρχουν σε καίριες θέσεις, φανταστείτε τι έγινε και στα υπόλοιπα καρεκλάκια. Πάμε λοιπόν για μια τρυπάρα στο νερό στην " επαναδιαπραγμάτευση " με επι κεφαλής τον Σαρλ. Ε, να μην υποστούν φθορές τα κόμματα. Άνετα μπορούμε να βρίζουμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
           Δεν μπορώ πιο γλαφυρά να περιγράψω την γελοιότητα αυτής της χώρας και των ηγετών της. Που πραγματικά σωζόμαστε, μόνο και μόνο επειδή θάλασσα τα έκανε κι η λιτότητα στην Ισπανία αλλά κι ο μέγας τραπεζίτης Μόντι στην Ιταλία. Όλοι πάνε στον κουβά - κατά πληροφορίες μου η Ιταλία πάει για την πρώτη Αυγούστου - κι ελπίζω το κοινό του blog να μην έχει ακολουθήσει αυτήν την πορεία όσο αναφορά το στοίχημα. Διότι το στοίχημα το έχασε ήδη ο Σαμαράς, όταν ο γιατρός του σήμερα, του συνέστησε 40 μέρες αποχή από κάθε ταξίδι. " Την Ελλάδα και τα μάτια σου ", είχε ευχηθεί ο Μητσοτάκης. Στο ένα βγήκε. Στο άλλο θα μάθουμε μετά την θρησκευτική περίοδο.
              Και το ματς το αυριανό, το θεωρώ κανονικό τελικό. Αυτό υποδεικνύει το βάρος της φανέλας της κάθε ομάδας. Όπως και να το κάνουμε παίζουν ο τρίτος με τον δεύτερο ( κατά σειρά κουπονιού ) όλου του πλανήτη. Αλλά και δυό ομάδες που δίκαια βρίσκονται προκριμένες. Όπως κι όλο το τουρνουά πάει λογικά, με εξαίρεση την πρόκριση της Αγγλίας εις βάρος της Σουηδίας. Και νάταν μόνο αυτό; Πόσο απείχαν οι ξυλοκόποι οι Άγγλοι να έχουν αποκλείσει την Ιταλία; Στα πέναλτυ και μια παρέα από ένα καφενείο, νικάει όποιον και να βρεθεί απέναντι του.
              Οι δυό ομάδες λοιπόν, φτάσανε εδώ από τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις και φιλοσοφίες. Η Γερμανία με την οργάνωση και το σταθερό τέμπο της κι η Ιταλία με το φλερτ και την τσαχπινιά της. Η Γερμανία δεν άλλαξε τίποτα από την γνωστή φιλοσοφία της, αυτήν του αφεντικού, ενώ η Ιταλία χλώμιασε και ίδρωσε. Βέβαια δεν την πολυπειράζει αυτή η κατάσταση, αφού πάντα θέλει κάποια λεπτά για να ρολάρει, αλλά δεν είναι και λίγος ο εκνευρισμός του Μπουφόν όταν βλέπει μπροστά ανύπαρκτους σκόρερς. Όταν έχεις μάθει να περιμένεις και στην κόντρα να κάνεις το γκολ...Όταν έχεις μάθει στο ατομικό ταλέντο κι όχι στην ομαδική δουλειά, όπως και νάχει εκνευρίζεσαι.
            Όπως εκνευρίστηκε και σύσσωμος ο ιταλικός τύπος με αυτό το σύστημα του 3-5-2, που ήταν καλό εναντίον της Ισπανίας , αλλά εντελώς της πλάκας απέναντι στους Κροάτες και τελικά έπεισε τον Πραντέλι να το γυρίσει στο κλασσικό 4-4-2. Που έδωσε καρπούς σαν παραγωγή παιχνιδιού απέναντι στην Αγγλία αλλά από αυγό, μόνο κλο κλο. Κι αυτό θα είναι το μειονέκτημα απέναντι στην γερμανική ομάδα. Δηλαδή θα μπορέσω να κρατήσω το γκολ, αν φυσικά το βάλω. Αν δεν το βάλω, τότε άντε ξανά μανά στα πέναλτυ.
           Οπότε η ποδοσφαιρική λογική, μιλάει για γερμανική κατοχή, που θα ήθελε να προηγηθεί για να ανοίξει η ιταλική άμυνα και παιχνίδι στα under, στο no goal και στο 1Χ του κουπονιού. Κι αυτά τα λέω, ενώ υποστηρίζω φουλ Ιταλία. Και δεν μιλάω για τώρα, αλλά για πάντα. Μετά την μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Ουρουγουάη, πάντα είμαι με την διπλανή χώρα. Την οποία το κουπούνι την υποτιμά ιδιαίτερα όταν την προτείνει στο 4,35 για νίκη. Είπαμε οι φανέλες είναι βαρειές αλλά τα στατιστικά του παρελθόντος είναι υπέρ της Ιταλίας.
            Ψυχρά λοιπόν τα πράματα, παίζουν υπέρ του Πλατινί και της δήλωσης του για τον επιθυμητό τελικό. Κι η δική μου η άποψη προς τα εκεί πάει, αφού ο Πραντέλι προσπαθεί να δώσει εικόνα ομάδας στους Ιταλούς, πράγμα το οποίο είναι έξω από το DNA τους. Η Ιταλία είναι ομάδα μόνο μέσα στην περιοχή της. Έξω από αυτήν είναι αν καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής. Ενώ η Γερμανία είναι οτι παίρνω το κομμάτι αυτό και με τυφλά μάτια ξέρω πού στο διάολο να βάλω την βίδα. Και χωρίς ιδιάιτερες υστερίες του τύπου οτι " ...τώρα θα δουν οι Γερμανοί..." ή " ...θα παίξουμε και για την τιμή της Ελλάδας..."
              Εύχομαι το παιχνίδι να είναι καλό και να αποφύγουμε διαιτητικά λάθη που θα φέρουν άλλες σκέψεις. Κι εύχομαι να μην μας κάτσει η πίτσα στο στομάχι. Κάθεται μια ισοπαλία χαμηλή και μετά όλοι βουρ στην παράταση και στην παράσταση του Μπουφόν. Φυσικά αυτό θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα στο eurogroup αλλά ο κόσμος να είναι χαρούμενος που δεν θα έχει άρτο αλλά είχε θέαμα, οπότε ας δουλεύουν τα tapes. Όπως δουλεύουν τα ένθετα των εφημερίδων για τις καλοκαιρινές διακοπές σε όλα τα pigs. Που ναι μεν είναι τα πρώτα γράμματα των χωρών του νότου, αλλά σίγουρα για να το βγάλεις σε έκφραση, δείχνει μικροψυχία και κακόβουλη διάθεση. Αυτό δεν το συζητώ καν. Το χιούμορ είναι σαφές, αλλά όταν γίνεται σλόγκαν, λαμβάνει διαχωριστική γραμμή ο μικροκομπλεξισμός και το σχιζοειδές σύνδρομο. Μόνη παρηγορία ο Σβάϊνστάϊγγερ, που ελπίζω οι Γερμανοί φίλαθλοι να γνωρίζουν τι σημαίνει και πού παίζει.
             Υγ. Πιστεύω να μην έχετε παράπονο για την πληροφόρηση των αποφάσεων της λίγδας που ελήφθησαν σήμερα, αλλά τις ξέρατε εδώ και τέσσερις ημέρες από αυτόν τον χώρο. Ή κάνουμε δημοσιογραφία ή γραφοδημοκρατία. Που το δεύτερο κάνουμε καθότι τα άλλα είναι για να πουλάνε και κανά φύλλο οι φυλλάδες. Μέχρι να πάρουν χαμπάρι τα δημοσιογραφάκια, η σωστή επαφή τα έχει ξεράσει. Όπως η Τσαπανίδου σήμερα ( χθες ), που είχε σλόγκαν την παροιμία για τον γυαλό. Την καλημέρα μου με μπόλικα αγγειοδιασταλτικά για τον Ράπανο που ο άνθρωπος, πώς να υπηρετήσει με εγκεφαλικό; Τα αγχολυτικά στον Ταμβακάκη.  

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΑΛΟΣ;

           Αυτό είναι τελικά, ή στραβά αρμενίζουμε; Μπήκαμε όλοι στο ευρώ για κάποια μεγαλύτερη συμμαχία και προστασία, κι ένας ένας μπαίνει στον κουβά που δεν έχει και πάτο μάλιστα. Τι σόϊ πολιτική είναι αυτή που όλη η Ευρώπη με εξαίρεση μόνο μια χώρα, πηγαίνει άκλαφτη; Όλοι πια φταίνε εκτός από έναν; Κάτι δεν τρώγεται στην όλη ιστορία. Και κάτι έχει να κάνει με τους λαούς, που δεν μπορούν να αναδείξουν μια κάποια σοβαρή ηγεσία. Όλοι black out έχουμε πάθει;
           Κι αν αυτό ισχύει στα επίπεδα τα δήθεν ειρηνικά, στον κοντινό γυαλό δεν μπορούν πλέον ούτε να αρμενίσουν. Έχουν κατέβει όλοι εδώ, στα πλαίσια της νέας γεωπολιτικής συζήτησης κι έχουν μπλοκάρει το σύμπαν. Τι διάολο περιμένουν; Τον τελικό του euro ή τους ολυμπιακούς αγώνες; Εντάξει εμάς δεν μας χρεοκοπούν διότι δεν είναι ακόμα έτοιμες οι οικονομίες να το αντέξουν. Εκείνοι που κατέβηκαν εδώ, τι περιμένουν; Να παχύνουν οι κολιοί;
          Κάπου καταντάει και βαρετό το παιχνίδι της σταγόνας και η κίνηση του μαλάκα του βασιλιά πάνω στην σκακιέρα. Που πραγματικά θυμίζουν την ΑΕΚ που στελεχώνει τμήματα με όποιον μουρλό βρίσκει, αλλά δεν ξέρει αν αύριο θα έχει χρήματα για να πίνουν νερό οι αθλητές της. Τραβιόμαστε από εδώ, τραβιόμαστε από εκεί και κάθε τόσο βγαίνει κι ένας έγκριτος οικονομολόγος που στην κυριολεξία δεν ξέρει τι του γίνεται και πανικοβάλει έναν μικρόκοσμο που έλαχε εκείνη την στιγμή να έχει ανοιχτή την τηλεόραση κι αντί να βλέπει την νέα διαφήμιση για την πιο απορροφητική σερβιέτα, να κούει οικονομικές μπαρούφες.
             Στο πλαίσιο αυτό, είναι αδύνατον να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς και να γίνουν κάποια δειλά βήματα για την ανάπτυξη. Που όλοι την θέλουν αλλά κι όλοι την φοβούνται. Ειδικά εδώ πέρα κάτω. Γιατί; Διότι άμα υπάρξουν δουλειές κύρια στον ιδιωτικό τομέα, τότε πανεύκολα ο διορισμένος στο δημόσιο θα απολύεται πάραυτα και θα πρέπει να αποδείξει οτι αξίζει να δουλεύει και να κονομάει. Και πώς να αλλάξει όνειρα κι οράματα και θέσεις και θέσφατα με τα οποία μεγάλωσε τόσα χρόνια;
              Από την άλλη είναι απόλυτα κατανοητό στην βάση της παγκοσμιοποίησης, οι μεγιστάνες να θέλουν πλέον να διώξουν τους κοτσαμπάσηδες από τους χώρους τους. Και ποιός διαφωνεί; Για να τους διώξουν πρέπει να εξαθλιώνουν τον καθημερινό βιοπαλαιστή;  Γιατί δεν πάνε κατ' ευθείαν στον στόχο τους; Α, όλα κι όλα. Το άμεσο πέσιμο θα θεωρηθεί με τα ελεγχόμενα - για λίγο ακόμα - ΜΜΕ σαν απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Διότι ναι μεν δεν γουστάρουμε τον πούστη που ελέγχει τα πάντα, αλλά όχι και να τα πάρουν ξένοι. Ενώ ο κοτσαμπάσης ελέγχεται με καμιά απεργιούλα, χώρια που τα σκάει στα κόμματα τα οποία φροντίζουν κατόπιν για την πελατεία τους.
              Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το σύνθημα της αλλαγής και πιο πολύ χαρούμενοι όταν αυτό στην πράξη καταργείται. Βεβαίως και έχουμε τον τάδε νόμο, αλλά περνάμε ωραιότερα όταν αυτός δεν εφαρμόζεται. Δημοσιογράφοι βρε είμαστε τελικά όλοι : Αν όλα δούλευαν ρολόϊ, τι να γράψεις; Άστα όλα μπουρδέλο και χύμα, για να έχει τροφή το στυλό για σοφιστίες. Όλα ωραία καμωμένα στα θεωρητικά, αλλά από πράξη μηδέν στο πηλίκο. " Πάμε να νικήσουμε την Γερμανία στο ποδόσφαιρο, αλλά μετά την ήττα, ρε ήταν παιχταράδες και πρέπει τώρα να δουλέψουμε. " Άμα δεν βγει η κλεψιά του αποτελέσματος και το πανηγύρι του καφενείου, να μην σοβαρευτούμε για δευτερόλεπτα και να πούμε με το στόμα κάτι για δουλειά;
              Και δεν έχω να ΄πω τόσα πολλά. Εξ άλλου έβαλα ήδη το πρώτο αξίωμα για την επιθυμητή τεμπελιά, που υποχρεωτικά επιφέρει την κλεψιά σαν μέσον για την επιβίωση. Κι όταν λέω κλεψιά, εννοώ τις δημόσιες σχέσεις, το μέσον και το ρουσφέτι. Θεωρία δηλαδή ακόμα και αγανάκτηση στις πλατείες και ροζ καπιταλισμός ή κομουνισμός με Rolex στα χέρια. Άμα δεν θέλει ο άλλος να σωθεί ειρηνικά, δεν του το επιβάλεις βίαια; Λογικά πράματα. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Που όμως τελικά θα διαλύσει και την όποια υγεία υπάρχει ακόμα, μεταμορφώνοντας τον χώρο αυτόν σε νοσοκομείο που υποχρεωτικά την πλειοψηφία θα την έχουν οι άρρωστοι. Πιο πολλοί είναι, πιο πολλοί θα παραμείνουν και πιο πολλοί θα συνεχίσουν να χτίζουν την μελλοντική λαμογιά.
              Και δεν είναι θέμα γυαλού ή τρόπου πλέυσης. Φταίνε και τα δύο, αφού το υπερόπλο του ανθρώπινου είδους, το μυαλό, χρησιμοποιείται από καταβολής μας στρεβλά. Με τις κοινωνίες των ανίκανων που ξεκίνησαν γλύφοντας και μετά κατωχύρωσαν εξουσίες μέσω κομμάτων. Τα οποία ελεγχόμενα από τους δυνατούς πάντα, πέταξαν την έννοια της δημοκρατίας της ισότητας και της αδερφότητας, τσίμπησε το μπαρμπουνάκι και τώρα μπροστά στο φως του τρένου και μέσα στο τούνελ, δεν ξέρει και πού να πάει. Χτυπιέται απλά από τοίχο σε τοίχο, στο πρώτο χτύπημα γίνεται μπλε, στο δεύτερο πράσινο και στο τρίτο βγαίνει και λίγο κόκκινο άιμα.  Την ώρα που η πράσινη ανάπτυξη έχει πάει περίπατο κι όλοι ψάχνουν ξανά τα πετρέλαια. Α, και κάτι ακόμα. Και τα μηχανάκια του τυπώματος χρήματος, τον έναν υπουργό οικονομικών και την παγκόσμια τράπεζα.
            Υγ. Καλά κουράγια πριν τα αυριανά ποδοσφαιρικά λογάκια και πριν την ιλαροτραγωδία της ΑΕΚ μας. Που πραγματικά είναι της καρδιάς μας αυτήν την στιγμή αλλά η εφορία κατανοεί οτι ο κάθε πολίτης έχει καρδιά, αλλά λεφτά ζητάει. Όμως υπάρχει ένα ανάχωμα : Ο Ντέμης. Τι θυμίζει η ιστορία; Ο Χριστός δεν κονόμησε, αλλά οι επόμενοι που τον κάνανε μαγαζί. Και ο νοών νοείτω μαζί με όλα τα καπελώματα που πάντα κάνουν οι " γνήσιοι αγωνιστές ".

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

          Αποφυλακίστηκε ο πολιτικός κρατούμενος και δεν θα μπορούσε να μην βγάλει πολιτικό λόγο. Για τα πάντα και για όλους. Πιστεύω να τα έχετε διαβάσει και να μην σας απασχολώ με πράματα ξαναμασημένα. Για τον Κασιδιάρη, την Κανέλλη ή την ελληνική δικαιοσύνη και τον φελλό. Κι όλα τα άλλα που κατονομάζονται - ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ - με μικρή και καλυμμένη αναφορά στον Μαρινάκη. Πάλι καλά που δεν έγινε και Φειδιπίδης ο βούβαλος.
           Δεν έχουμε να πούμε και πολλά, αφού ο οχετός αποφυλακίστηκε, έγινε εμετός και φυσικά φύλλο αθώωσης αυτών που πρακτικά χρηματοδοτούσαν την όλη επιχείρηση. Δηλαδή με 15 μύρια που δήθεν θα έδινε ο Πατέρας αλλά τα φεσώθηκε ο Βαρδινογιάννης, κι επειδή ήταν φλύαρος ο Νικάκης και είχε φίλο τον Πειραιώτη, τι να κάνει και το λαμογιστάν; Να μην μετακομίσει; Να μην πάρει και μαζί του την διαιτησία; Με αυτήν δεν έπαιζε; Αυτήν δεν χρησιμοποιούσε παλιά ο ποτοποιός κι είπε να την αλώσει κι ο περσινός;
           Φυσικά απευθύνεται στον ελληνικό ποδοσφαιρικό λαό. Δηλαδή σε καμιά τριανταριά χιλιάδες άτομα που ακόμα πηγαίνουν στα γήπεδα - κι εμού μέσα - και νομίζουν οτι βλέπουν κάτι υγιές. Κι εδώ βρίσκεται όλη η μαλακία του πολιτικού κρατούμενου, που μόνο τα κλάματα δεν έβαλε σαν καινούργιος Κουλούρης. Διότι και το αμερικάνικο wrestling είναι στημένο και το γνωρίζουν οι πληρώνοντες. Και το ντοπάρισμα υπάρχει παγκόσμια και η πλειοψηφία κάνει πλάκα με τους δήθεν ελέγχους. Και η τσόντα προκαλεί κάβλα και εκσπερμάτωση, αλλά στο τέλος ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΜΗΣΕΙ. Και φυσικά στο τελευταίο έχουμε μπέρδεμα.
            Γουστάρω να με δουλεύεις και σε πληρώνω για την παράσταση σου. Γουστάρω να διαβάζω πληρωμένα μέσα ή να κοιτάω καταχωρήσεις για την ποιότητα, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ.  Στον κόσμο του θεάματος, που πληρώνεται έμμεσα από εμένα, έχω κάθε δικαίωμα συμμετοχής και κριτικής. Και κατανάλωσης μπύρας ή λουκάνικου ανάλογα με την διάθεση μου. ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ. ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΟΥ.
            Εκεί που υπάρχει η διαφωνία, είναι οτι μέχρι να γίνει η δίκη του Μπέου κι επειδή υπάρχει απόφαση αποφυλάκισης οτι δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, που κάποιος τίποτας μιλάει για το ποδόσφαιρο στελνοντας μηνύματα δεξιά κι αριστερά σαν άλλος Τσοχατζόπουλος οτι θα πάρει κι άλλους μαζί. Και φυσικά γι' αυτ'ον τον λόγο του μίλησαν οι δικηγόροι. Αλλά και ποιός να βρεθεί απέναντι στον άνδρα και να ζητήσει αίτηση επαναφυλάκισης. Υπάρχει κανάς άνδρας τέτοιος , υπάρχει κανάς εισαγγελέας που ψάχνει την ουσία ή ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ;
               Απάντηση δεν χρειάζομαι. Η γελοιότητα έχει όρια . " ...θέλω να γίνει η δίκη για να αποκαταστήσω το όνομα των παιδιών μου..." ΑΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΧΙΛΛΕΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΝΟΜΑ ΕΧΟΥΝ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΕΝ ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΕΣΜΕΝΟ. Που εγώ, αυτό θα έκανα. Αν ο πατέρας μου ήταν δολοφόνος, είμαι κι εγώ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΑΣΕ ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΣΥΧΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ από τζογαδόρος ή νταραβεριτζής. Μην τα γαμάς ήδη κι όλους εμάς κατ' επέκτασιν. ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ DNA ΛΑΜΟΓΙΟΥ.
              Και φυσικά η κουβέντα δεν είναι ο Μπέος που είναι γνωστός από την Αμερική και τον Οδυσσέα, έ μικρέ μου; Η κουβέντα είναι πρακτικά για το μπουρδέλο μας, που όποιος θέλει αναλαμβάνει και προσλαμβάνει προπονητή χωρίς να ασχολείται με τα ταμεία ή τον τάδε που βγαίνει από την φυλακή και παίρνοντας αμπάριζα τα πάντα, τα καλύπτει με γνήσιο τραμπουκισμό. Από αθλητικά μέχρι πολιτικά. Που καλά κάνει και το κάνει αφού ζει σε δημόσια τουαλέτα, αλλά όχι και να ακούμε οτι ο Βόλος ήταν η ομάδα πρότυπο  που την ύμνησε όλη η Ελλάδα, αλλά βγήκε πέμπτη με όλους τους διαιτητές υπέρ της. Πρότυπος και πέμπτος; Πρέπει, εκτός από μαλάκας νάσαι και σχιζοειδής προσωπικότης. Και σαν οπαδός του wrestling, θέλω γυμνούς κώλους να περιφέρουν πινακίδες κι όχι ντοπαρισμένα μπούτια.
                Πού στο διάολο βρήκε τα λεφτά ο Δαλούκας να αγοράσει τη Νίκη Βόλου;  Τι έγινε το πτυχίο του; Πού πήγαν οι κασέτες με τον Μαρινάκη και η υπόθεση δίωξης του; Για όλα τα στημένα φταίει ο Τσακογιάννης και για όλες τις μίζες ο Άκης; Πού είναι αυτή η εισαγγελέας που κατά σύμπτωση είναι γυναίκα; Πού στο διάολο είναι όλα αυτά; Πού; ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΑΜΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ( "...θά έρριχνα κι άλλο ένα χαστούκι..." ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΣΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΣΜΟ.  ΑΛΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Ή ΒΑΛΤΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ; ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΑΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΛΙΤ;  Που το φαντάστηκε βέβαια, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ.
             Τι μπορούμε να κάνουμε βέβαια; Σαν συμμετοχή απολύτως τίποτα. ΣΑΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΛΛΑ. Μέχρι να βρει η δικαιοσύνη τον αχυράνθρωπο του Μπέου στην αυριανή συμμετοχή του στο ποδόσφαιρο, θα περάσουν πολλά χρόνια. Όπως πολλά χρόνια θα περάσουν μέχρι να ησυχάσουμε από την προβοκάτσια της Τουρκίας στην Συρία. Και την συνάντηση Πούτιν και Ομπάμα. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΛΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ. Και λογικά γελάμε εδώ με τον Μπέο  ή τον Λεβέντη. Και λογικά απέχουμε από τις εξελίξεις. Είπαμε, μας αρέσει το american wrestling.  Ειδικά γυναικών, λέω εγώ. Πάμε παραλία και λίγδα.
               ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟΙ , ΘΕΛΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
              ΚΙ Ο ΜΠΕΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ; ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΜΟΛΥΣΑΝ ΚΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. ΤΙ;
                  ΠΟΣΟΙ  ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ. ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΖΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ. ΠΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΙΚΟΝΙΚΑ.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΛΛΟ.  Για να μην χτυπήσω τον Θωμά, που πραγματικά μπλέχτηκε ενώ υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να καθαρίσουν την μπουγάδα. Αλλά πάντα, μαζί με τα ξερά....
          

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΔΥΝΑΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

        Έχουμε κινητοποιήσεις μπόλικες. Την υποχρεωτική ακινησία του Σαμαρά και τους γιατρούς να τρέχουν να δώσουν εξιτήριο στον υπουργό οικονομικών, αν γίνει τελικά τέτοιος. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε με αναβολή της καθόδου της τρόϊκας - όχι που νόμιζαν οτι επειδή βγάλαμε κυβέρνηση θα δουλεύαμε κιόλας - αλλά και με την δημοσιοποίηση των εδώ κατασκόπων της για το τίμιο έργο των τεσσάρων υπουργών που είχαν ανοίξει τα παράθυρα για διορισμούς εκλεκτών. Πιστεύω να τα ξέρετε αυτά για τον Λοβέρδο, τον Ραγκούση, τον Γερουλάνο και τον Κλουζοχοίδη.  Και μέσα σ' όλα, μας έπαθε δηλητηρίαση και το Ρενάκι μας και την έβγαλε με τήλιο αντί για μπικίνι. Τα περαστικά μας σε όλους λοιπόν.
           Ίδια με αυτά που πρέπει να αποστείλουμε και στον Πιλάβιο, αφού η αντίπαλη παρέα με πρωτεργάτες τον Γκαγκάτση, τον Χατζηαποστόλου και τον Βούρβαχη του πρότειναν είτε να παραιτηθεί είτε να πέσει ηρωικά από την καρέκλα. Τι νομίζετε, οτι επειδή άρχισαν οι ζέστες ηρέμησαν και οι παράγοντες; Τώρα με Ιωαννίδη, που εξακολουθεί να είναι εναντίον του dopping, χρειάζονται γκαραντί δεξιοί στις καρέκλες κι όχι γιαλαντζί. Οπότε και η λίγδα από κοντά, κλείδωσε την απόρριψη της πρότασης του Παπουτσάκη μαζί με το κλείδωμα της θέσης του νέου προέδρου στον Μποροβήλο. Ωραία πράματα, καθαρά προσκηνιακά και καθ' οδόν προς το υπουργείο οικονομικών όλοι οι προβληματικοί για ενιαία ρύθμιση των χρεών παρέα με το fine tuning των ποινών.
Αγωνία μεγάλη μέχρι το επόμενο eurogroup την Παρασκευή, την έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ την Τρίτη αλλά και τον κόσμο της ΑΕΚ από αύριο.
             Διότι πλέον μπήκαμε στην εποχή του Θωμά, που θέλω να πιστεύω οτι η εποχή δεν θα έχει το χρώμα του ονόματος του. Από σήμερα λοιπόν τα διαρκείας πήγανε στα 150 ευρώ παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες Κασνακίδη, τον οποίο τον " ηρέμησε " η μάνα, άνοιγμα όλου του ΟΑΚΑ, κι όσοι πιστοί προσέλθετε. Δύσκολο εγχείρημα σε δύσκολη εποχή και σε ιδιαίτερα στενό χρονικό πλαίσιο.
           Ο Θωμάς όμως είναι εγγύηση από πολλές πλευρές αλλά το σχέδιο είναι σε επίπεδο δονκιχωτισμού. Λογιστικά τα νούμερα βγαίνουν για τις προσωρινές υποχρεώσεις, αλλά και του μνημόνιου τα μέτρα θα φέρνανε αποτέλεσμα και τελικά φέρανε την πλήρη κατάρρευση. Μπορεί ο Θωμάς να κινητοποιήσει τόσο κόσμο, που ούτε το 2004 δεν μαζεύτηκε; Μακάρι, αλλά το βλέπω χλωμό. Και μιλάω προς το παρόν μόνο για τα διαρκείας, και με δεδομένο την γνώση μου οτι όπου ανακατεύεται παλαίμαχος, κλάφτα Χαράλαμπε. Διότι ο Θωμάς είναι μεν άφθαρτος και βαρύτατο όνομα, αλλά μόνο σαν αθλητής. Από διοίκηση επιχειρήσεων, τι παραπάνω έχει σε σχέση με τον Ντέμη; Η πολυκατοικία πέφτει κι έρχεται κάποιο συνεργείο απεντόμωσης για να την σώσει;
         Κι είναι ξεκάθαρο οτι ανέλαβε το κουμάντο της αναπαλαίωσης του νεοκλασσικού, αφού τερματίζει τον Γκρέταρσον και τον Δημητριάδη. Κι άρχισε και τις κινήσεις για νέο προπονητή
- προσωπικά δεν μου κάθεται καλά ο Βλάχος - και για τον διορισμό του νέου συμβουλίου. Άρα κάτι δείχνει να ξεβαλτώνει αν και τα πράματα είναι τρομερά δύσκολα τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Αλλά ας γίνει άλλη μια προσπάθεια, από όσους μπορούν. Κι όσους ελπίζουν. Ποσοστιαία είναι μάλλον το ίδιο με όσους πιστεύουν οτι ο Σαμαράς ΞΕΡΕΙ να σώσει την Ελλάδα. Μπορεί να θέλει, αλλά ξέρει;
          Κι αν για τα εισιτήρια άντε κι υπάρχει μια ελπίδα, για το υπόλοιπο εγχείρημα με την χρηματοδότηση από τον κόσμο και την μετατροπή της εταιρείας σε λαϊκής βάσης, τα πράματα είναι ακόμα πιο σκούρα. Άλλο ένα Θεμέλιο έχουμε με άλλα πρόσωπα. Άλλη μια ομάδα suppoorters. Κι όλα αυτά δείχνουν το πόσο διχασμένοι είμαστε. Τρεις διαφορετικοί φορείς την δεδομένη στιγμή που όλοι θα έπρεπε να αυτοκαταργηθούν και να δηλώσουν οπισθοφύλακες του Θωμά συνεισφέροντας τα χρήματα που κατά καιρούς έχουν συγκεντρώσει στους λογαριασμούς τους. Κι αντί να γίνεται αυτό, σε κάθε ευρεία συνάντηση να προωθούν τις διαφωνίες τους ακριβώς όπως τα κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση. Καθόμαστε τώρα κι ασχολούμαστε με την ανακοίνωση για το γήπεδο και την ανταπάντηση του Βούρου. Είπαμε : Πάρτε μίζες, αλλά φτιάχτε και κάτι. Μοιράστε και κανά δυό εμπορικές χρήσεις κι έδεσε το γλυκό. Αμάν πια με τον καρεκλοκενταυρισμό και την διαθήκη του πτώματος.
              Όμως οι προθεσμίες είναι πάρα πολύ σφιχτές μέχρι την γενική συνέλευση και την λήξη του 44. Οπότε θέλει άμεση κινητοποίηση κι όχι πλακίτσες με τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία με χρήματα με το στόμα κι όταν φτάσει η στιγμή της εκροής, μην τον είδατε τον Παναή. Διότι οι άνθρωποι θα παρασυρθούν σε λάθος συμπεράσματα, χώρια όλους εκείνους τους αλλόθρησκους που δεν ξέρω κι εγώ το τι θα δηλώνουν για συμμετοχή - ιδέα που με βρίσκει εντελώς αντίθετο και βέβαια οφείλεται στον λάθος χειρισμό της ταυτοποίησης των οπαδών χρόνια τώρα. Αλλά και τι να λέμε; Είχαμε ποτέ σοβαρή τεχνοκρατική διοίκηση; Εδώ είχαμε πρωθυπουργό έναν φελό, με την ΑΕΚ θα είχαμε κάτι καλύτερο;
           Είπαμε λοιπόν οτι στηρίζουμε αλλά ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ. Κι εδώ είναι ένα σημείο στο οποίο ο Θωμάς έδειξε την απειρία του. Διότι καλές είναι οι συστρατεύσεις αλλά θα πρέπει, ό,τι και να γίνει τελικά, να έρθει και μια μορφή κάθαρσης. Διότι κάποιοι φταίνε για όλο αυτό το μπάχαλο κι ο Μαύρος δεν θέλει να γίνει πρόεδρος  όπως ο Σαμαράς που στον βωμό της πρωθυπουργίας έδωσε το συγχωροχάρτι στον Βενιζέλο και την παρέα του. Αλλά εύχομαι για την ταμπακιέρα να μιλήσει αργότερα. Καινούργιος είναι ακόμα και οι ζυμώσεις για το επιτελείο του, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το σίγουρο είναι οτι υπάρχουν εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να τρέξουν την υπόθεση. Μια υπόθεση που θα χαλάσει βέβαια εφόσον ανακατευθεί ο κοντός και ο Θωμάς συμφωνήσει για μερικά δανεικά. Εδώ όμως θάμαστε για να τα κρίνουμε αλλά και να τα λέμε πριν γίνουν.
              ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΦΡΑΖΩ. ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ. ΚΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
          Υγ1. Πλέον οι γενιές άλλαξαν. Δεν ξέρω τι σημαίνει το όνομα Μαύρος στους νεότερους. Μου θυμίζει την δική μου επαφή με την ιστορία κι ας πούμε το όνομα Νεστορίδης. Μόνο και μόνο πεειδή μου έλεγε ο πατέρας μου οτι ήταν παικταράς - δεν τον πρόλαβα σαν παίκτη - θα μπορούσε να με έπειθε να πάρω διαρκείας. Κομμάτι δύσκολο.
           Υγ2. Βρε ούτε αυτήν την αδερφάρα τον Χατζηγιάννη δεν μπορεί να πιάσει το κράτος; Εντάξει την Μακρυπούλια την λεσβία και το ξεκάρφωμα. Αλλά ούτε κι αυτόν; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΓΑΜΗΤΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή-καταπέλτης Ελλήνων εξωτερικού προς Μέρκελ

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή - κόλαφο στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε ο σύλλογος «Νέα Φιλική Εταιρεία», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες,  συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών- μελών της Ε.Ε.

Στην επιστολή, που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, εκφράζονται τρομεροί υπαινιγμοί και κατηγορίες κατά των γερμανικών κυβερνήσεων για υποθέσεις από το 1998 μέχρι και σήμερα, για οικονομικά σκάνδαλα, δωροδοκίες, εκβιασμούς κ.ά. Την αναδημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη.

Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:

«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ. δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία .για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ..έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.

1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την ¨νομιμοποίηση¨ των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;

2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας ( CSU ) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;

3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 06 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκ. $, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα ( προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;

4. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε(!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;

5. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχος σας Χέλμουτ Κολ;

6. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς ( OLAF ) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας ( κατ εντολή της κυβέρνησης σας ) φρόντισε να τις θάψει;

7. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητόν, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία .δεν υπάρχει και δικαστής;

8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία;
Η μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δυο βιομήχανους, προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!

9. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;

10. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν ( υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου;

Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. ευρώ και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες; Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;

 11. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος της αριστεράς , με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος;

13. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16.4 εκατ. ? από την
κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;

 14. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα;
Ανέλαβε το 4ο γραφείο ( GNTA ) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;

 15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι η κυβέρνηση σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;

 16. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δυο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;

 17. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατέψετε;

 18. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους;
Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI;
Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν οι συνειδήσεις ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

 19. Εν τέλει κα. Μερκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;»

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: thestival.gr

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

        ΠΕΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΜΕ.
          ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΥΛΕΒΙ

             Μια μέρα νορμάλ ξημέρωσε. Ο ήλιος βγήκε κανονικά στο φτωχικό Γκντανσκ, όπως και στο παγωμένο Ούλεβι. Τίποτε δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε.
             Ε, όχι και τίποτα ακριβώς. Ένας οδοντίατρος, που είχε διαμείνει στο ξεχνοδοχείο της εθνικής μας ομάδας, βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός μετά από δηλητηρίαση που του προκάλεσε το κινέζικο delivery της προηγούμενης νύχτας. Και μια μικρή ενδοκυβερνητική κόντρα στην Γερμανία ήταν αρκετή για να αναστατώσει το στρατόπεδο των πάντσερ. Η Άγγελα είχε μαντέψει ένα 2-0 για την χώρα της, ενώ ο Σόϊμπλε είχε παίξει στο στοίχημα 3-1. Η μία το έβλεπε under κι ο άλλος over. Οι πρώτες ρωγμές είχαν κάνει την εμφάνιση τους στο μέτωπο, πράγμα που απεχθάνεται ο κοινός Γερμανός θνητός. " Τώρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, τώρα βρήκανε την στιγμή για να διαφωνήσουν; ", ήταν η κουβέντα που κυριαρχούσε στα καφέ της χώρας. Κουβέντα που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του απόλυτου όπλου της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή του internet.
              Αλλά και στο ξενοδοχείο μας, τα πράγματα ήταν ελαφρώς αλλαγμένα. Ο Σάντος δεν προσευχήθηκε στον θεό και  δεν κάπνισε με τον πρωινό καφέ. Ο Σαμαράς δεν εύρισκε το βερνίκι των παπουτσιών κι ο Καραγκούνης δεν είχε βρίσει ακόμα. Κι ήταν κιόλας 11. Ώρα που συνήθως ο Νίνης βγάζει το pumper του κι ο Γκέκας το i-pode από τα αυτιά του. Τίποτα δεν είχε γίνει. Ο Κατσουράνης δεν είχε κάνει ανάλυση πολιτική της ημέρας κι ο Τοροσίδης δεν είχε μιλήσει με τον manager του για το ποιές ομάδες τον ζήτησαν χθες. Το ψυχολογικό επιτελείο της ομάδας διεπίστωσε οτι κάτι άγχωνε τους διεθνείς. Μετά από κάποια τηλεφωνήματα, πληροφορήθηκε οτι σήμερα θα παίζαμε με την Γερμανία.
            Δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, όπως να αλλάξει την ημερομηνία του αγώνα. Είχε ακουστά οτι η ΟΥΕΦΑ, είναι πολύ αυστηρή σε θέματα τελετών. Τηλεφώνησε στον Πιλάβιο. " Αυτός είναι πρόεδρος στο φινάλε. Οι υπάλληλοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Τι είμαστε, ΑΕΚ να ζητούν από τον λαό να πληρώσει την επιμονή της ΟΥΕΦΑ να αγχώνει τον κόσμο; Ρε δεν γαμιόμαστε καλύτερα. " Πάντα μια βρισιά εκτονώνει το άγχος του επαγγελματία.
           Ο Πιλάβιος ήταν χάλια. Δεν είναι και μικρό πράμα να μην έχεις κλείσει μάτι όλη τη νύχτα. Ρε να γίνεται συνεδρίαση τις προάλλες και να τρως καταψήφιση από 21 ενώσεις; Και πώς θα ξαναεκλεγόταν τον Σεπτέμβρη στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ; Δεν ήταν αγχωμένος για το καλό της εθνικής ομάδας. Η καρέκλα τον ένοιαζε, όπως και τον Κουβέλη σχετικά με τα πρόσωπα που θα κατελάμβαναν κυβερνητικές θέσεις. Θυμήθηκε την κουβέντα του Βενιζέλου : " ...ξέρετε πόσο δύσκολη είναι η πολιτική; Ξέρετε οτι παρατήσαμε δουλειές για να προσφέρουμε στον λαό και στην χώρα...; " Ποτέ δεν κατάλαβε γιατί διαχωριζόταν ο λαός από την χώρα, αλλά τώρα δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Μια αλλαγή στην ψυχολογία των διεθνών, δηλαδή μια επαναφορά στις καθημερινές συνήθειες τους, μπορεί και να έφερνε κι ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά στις ομοσπονδιακές κάλπες. " Μα ήταν ανάγκη να μου τύχει η Γερμανία; ", σκέφτηκε. " Τόσες ομάδες είναι του χεριού μας."
           Πέταξε γρήγορα τους προβληματισμούς του, σήκωσε τις πύλες του ασυνείδητου για να προστατεύσουν το συνειδητό του και σχημάτισε τον αριθμό στο κινητό του τηλέφωνο. 69..." όλα τα κινητά ξεκινούν από την αγαπημένη μου στάση ..." ξανασκέφτηκε.
        - Καλημέρα πρόεδρε.
        - Δεν μας χέζεις ρε παπάρα. Πού την βλέπεις την καλημέρα; Δεν μου φτάνει που ξέχασα στην Αθήνα τα Ζανάξ μου, έχω ξυπνήσει κι από τα χαράματα επειδή αποφάσισες να προκριθείς κι τώρα αντί να είμαι στην πολυθρόνα μου, βρίσκομαι στην Πολωνία λες και πάω για μετανάστευση. Ρε μαλάκα με ρώτησες; Πώς προκρίνεσαι χωρίς εντολές; Δεν φτάνει που μου γάμησες τον Αβραάμ, κατεβάζεις την ομάδα με μόνο δυό παίκτες μου; Και πώς θα βγάλω υπεραξία ρε μαλάκα; Τι θα πω αύριο στον Μητσοτάκη; Ο Χολέμπας ρε μαλάκα, δεν σου άρεσε;
            Τα ήξερε ο Πιλάβιος οτι θα τα ακούσει αλλά στον Μωραίτη μαθαίνουν ιστορία. Κι η ιστορία λέει οτι μπροστά στον εχθρό, αν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, ποτέ δεν χάνουν. Όπως τότε στον δεύτερο πόλεμο. Που σε όλη μας την ιστορία, μόνο μια φορά ενωθήκαμε, απέναντι στους Ιταλούς, και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Με τους Γερμανούς δεν πιάνεται. Ήταν στημένο.
            Κι ο Μαρινάκης γνωρίζει όμως, καθότι μόλις πρόσφατα απεφάσισε η ακαδημία του Κερατσινίου να τον κάνει επίτιμο πρόεδρο της. Τι γνωρίζει; Πλην του φαρμακοποιού της γειτονιάς του, γνωρίζει οτι η δίωξη για συμμετοχή του σε στημένα και σε εγκληματική οργάνωση είναι στις καλένδες κι άρα ως ο μόνος πλούσιος στον χώρο του ποδοσφαίρου, με μια ψυχική βοήθεια στην ομάδα μας, μόνο οφέλη μπορεί και να έχει. Και πράγματι πήγε στο ξενοδοχείο να μιλήσει χώρια που είπε και στον ψηλό Σισέ οτι θα ξαναδεί το θέμα του. " Κι αυτός ο Γκαγκάτσης γαμώτο. Μία με τον έναν και μία με τον άλλον. Φραγκοφονιάς του κερατά." , σκέφτηκε ο ποδοσφαιρικός Πάγκαλος.
            Και το θαύμα έγινε. Ο Σάντος άρχισε να προσεύχεται καπνίζοντας, την ώρα που ο Νίνης πέταξε την πάνα την στιγμή που ο Τοροσίδης έκλεισε το τηλέφωνο κι ο Κατσουράνης άρχισε να μιλάει για το νέο υπουργό πολιτισμού που σίγουρα θα καταφέρει πολλά στα θέματα dopping. Ο Σαμαράς βρήκε το βερνίκι προτείνοντας στο Γκέκα να βάλει σε ανοιχτή ακρόαση το " Jesus Christ superstar " για να ακούσει κι ο Καραγκούνης που μονολογούσε : " Τον μαλάκα τον Πλατινί. Να μην δει το μαλακισμένο βίντεο. Μόνος μου ο μαλάκας θα τους έπαιρνα τους μαλάκες." Ξαφνικά ήθελε και να αγωνιστεί ο Χαλκιάς . Είχε αναποθέσει τα αυγά του σε παρακείμενη κλώσσα.
                   Κι αυτό ερμηνεύτηκε  σαν αναποδιά της ημέρας. Εντάξει, όταν μιλάει τρελός , δεν γίνεται να μην έχεις παράπλευρες απώλειες. Κι ο Χίτλερ εξελέγη. Δεν είδε φως, και μπήκε. Όπως κι ο δικός μας καραγκιόζης δικτάτορας.  Μια χαρά τον θέλανε όλοι. Όπως και τον Σαμαρά σήμερα. Μια χαρά τον θέλουνε όλοι, που ψήφισαν. Αυτοί που δεν ψήφισαν ( που ήταν εδώ )  δεν με απασχολούν. Έχουν την πολιτική στάση τους και φυσικά γνωρίζουν την διέξοδο αλλά δεν μας την λένε. Κάτι σαν το ΚΚΕ. Που μέχρι να ψηφίσουν, άσε στους άλλους να λένε κάτιο δήθεν. Άμα απέχω, είμαι καλύτερος. Σαν κάτι σε βαρεμένο καπιταλιστή, που όμως έχω πολιτική στάση κομουνιστή ή αδιάφορου του συστήματος αλλά μετά φταίτε όλοι. Έτσι είναι. Αν αλλάξω τη λάμπα του σπιτιού, σίγουρα θα έχω ευθύνη σε σχέση με κάποιον που δεν ήρθε. Και λογικά, αν αποκλειστεί η Γερμανία θα φταίει η Μέρκελ. Που δεν προετοίμασε την ομάδα κατά τα πρότυπα του Νταχάου. Μαλακίες μαλακών και σιγουράντζες ηλίθιων. Είπαμε : Ο λαός είναι ένας. Αλλά ξαναείπαμε : Οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι των αγορών. Πέραν της πλάκας που ο γερμανικός λαός διοικείται από μια γυναίκα κι έναν άνθρωπο με ιδικές ανάγκες.
                    ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ.  ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ; ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ;
                    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ.
                      ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ;
                        ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ. ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ; ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΒΟΥΛΩΝ. ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ 1943. ΜΕ ΜΠΛΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΘΑ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΑΝ. ΚΙ ΑΠΟ ΣΟΪ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Ή ΜΟΝΙΜΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ Ή ΡΟΥΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΚΑΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ; ΚΑΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;
             Στο γήπεδο, τα μέτρα ασφαλείας έπαιρναν κι έδιναν. Ειδικοί μεταφραστές σε κάθε θύρα εξέταζαν τα πανώ αλλά και τα μπλουζάκια για τις αναγραφές τους. Μάλιστα συνελήφθη ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας φίλαθλος, διότι είχαν μπογιατίσει τα αρχίδια τους με χρώματα των σημαιών των αντιπάλων. Ε όχι και να πολιτικοποιήσουμε τα όργανα μας. Κι όλα αυτά την ώρα που στο φτωχικό Γκντανσκ αλλά και στο παγωμένο Ούλεβι, ο ήλιος είχε πια δύσει κι ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι του Α και του Ω της ευρωζώνης από τις μπάντες, αλλά το παγκόσμιο στερέωμα άκουγε τα μπινελίκια της αρκούδας. Μεγάλο πράμα να μην μιλάς όμως γλώσσες.
         [ παρένθεση και sorry ]
            Ένας τουρίστας συναντάει δυό παπούδες στην πλατεία ενός χωριού και τους ρωτάει:
               - Do you speak English?
                Άφωνοι οι παπούδες.
               Ξαναρωτάει ο τουρίστας:
                - Parlez vous francais?
                Ξανά αφωνία. Και το ίδιο γίνεται σε καμιά δεκάδα γλώσσες κι οπότε ο ξένος φεύγει αφού καμία απάντηση  δεν έπαιρνε. Και γυρνάει ο ένα παπούς στον άλλον και λέει:
               -   Σου είχα πει οτι κάναμε μεγάλη μαλακία που δεν μάθαμε τότε στο σχολείο ξένες γλώσσες.
               Και του αντιγυρίζει ο άλλος:
               - Γιατί, κι αυτός που ήξερε τόσες, έβγαλε άκρη. Χέσε με ρε με τις γλώσσες.
              Και το ματς προχώρησε. Η άτιμη Γερμανία στην επίθεση να βάλει γκολ κι η τίμια Ελλάδα πίσω να υπομένει και να μάχεται σθεναρά υπέρ του αγίου γκαζόν του Γκντανσκ.  Ήδη είμαστε στο δεύτερο ημιχρόνιο κι ο Γερμανός προπονητής έχει κάνει κάνει και τις τρεις αλλαγές. Άγχος κι αυτός. Άλλο να σε βλέπει ο Παπούλιας κι άλλο η Άγγελα κι ο Σόϊμπλε. Κι άλλο πράμα να πηγαίνεις στην παράταση την ώρα που βλέπεις τους παίκτες σου ιδρωμένους και τους Έλληνες ξεκούραστους με τρεξίματα από την γραμμή του τέρματος μέχρι την μεγάλη περιοχή.
               Κι άλλο πράμα αυτό το φεγγάρι του Γκντανσκ που είναι ίδιο με αυτό στο παγωμένο Ούλεβι. Κι άλλο πράμα στο 118 να σου αποβάλουν τον τερματοφύλακα και να πηγαίνεις στα πέναλτυ χωρίς τον κατάλληλο. Εντάξει η Ελλάδα δεν βάζει πέναλτυ, αλλά και πόσα να πιάσει ο Κεντίρα.
                 Και να χτυπάει το κινητό της Μέρκελ:
               - Έλα βρε Αλέξη.Τι θέλεις τώρα;
               - Μαντάμ, ήμουν εδώ σε ένα ζυθεστιατόριο κι έβλεπα το ματς. Μπορείτε να πείτε στα security, οτι έρχομαι να κάτσω στην θέση του Σαμαρά δίπλα σας; Ακόμα κενή δεν είναι; Και θέλω κι άλλη μια καρέκλα γιατί είναι κι ο Ηλίας δίπλα μου. Ας είναι και στο διάδρομο αυτή. Θα δούμε μαζί τα πέναλτυ.
                            ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
           ΚΑΙ " ...ΔΔΔΕΕΕΝΝΝ ΠΠΠΕΕΕΡΡΡΙΙΙΓΓΓΡΡΡΑΑΑΦΦΦΩΩΩ ΑΑΑΛΛΛΛΛΛΟΟΟ..."
                Υγ1. Ο Χαράλαμπος μου έστειλε κάτι στο ταχυδρομείο :
                         Το 2004 η Ελλάδα πήρε το γιούρο και χρεωκοπησε.
                         Το 2008 η Ισπανία πήρε το γιούρο και χρεωκόπησε.
                         Υπό αυτάς τας συνθήκας, δεχόμαστε το 2012 να πάρει το γιούρο η Γερμανία.
                                              ΟΛΕ. ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ.
                           Σιγά να μην σηκώσουμε κάτι αγάμητο.

                 

      Μα για να βγει ο Σαμαράς, να παίξει όλο το παγκόσμιο στερέωμα; Μα για να κερδίσει η Γερμανία, να καλέσουν την Μέρκελ;

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

            Καταλαβαίνω οτι ζούμε ιστορικές στιγμές με την απόκτηση κυβέρνησης, που κατά την γνώμη θα είναι κάτι σαν το θερινό τμήμα της βουλής, όπως και την ετοιμασία της εθνικής ομάδας για την εκδίκηση όλου του ελληνικού λαού εναντίον των γερμανικών στούκας. Όλα είναι κατανοητά, όπως είναι εξ ίσου κατανοητό οτι μόλις αναλάβει ο Ράπανος μαζί με τον Ζανιά θα πέσουν επάνω στο πρόβλημα της ΑΕΚ για να το λύσουν μια και καλή. Είναι αλήθεια οτι κούρασε, όπως κούρασε ο Κουβέλης μέχρι να πει το ναι μετά από ένα μήνα που η γκόμενα ήτο γονυπετής μπροστά στο σηκωμένο πουλί του.
            Και η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς. Η χώρα βρήκε την σταθερότητα, που μάλιστα είναι και τρικομματική, αλλά και η ΑΕΚ μπήκε σε ράγες επιτέλους. Ήδη τα 1800 διαρκείας είναι νούμερο πολύ σημαντικό, που σίγουρα θα κάνει κι όλους τους παλιούς κατόχους που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τις θέσεις τους, να σπεύσουν από αύριο κιόλας να αλλάζουν το οπτικό τους πεδίο. Χώρια οι άλλοι που δεν θέλουν την έκπτωση και περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία του άρθρου 44 για να δουν αν πρέπει να δώσουν λεφτά κατ' ευθείαν στην εφορία για την σωτηρία της ομάδας ή στην ΑΕΚ για να τα πάει στην εφορία. Και δεν κάνω φτηνό χιούμορ. Είναι δίλημμα αυτό.
            Που τόχω κι εγώ. Και συνήθως δεν υπάρχει μόνο ένας περίεργος. Υπάρχουν κάμποσοι που απλά δεν γνωρίζουν οτι τυγχάνει να έχουν την ίδια άποψη. Είναι σαν την γκόμενα που την συναντάς μετά από κάποια χρόνια και σου εξομολογείται οτι ήταν πάντα ερωτευμένη με σένα και εσύ δεν το είχες πάρει χαμπάρι. Και τι να πρωτοκάνεις τότε; Να πηδήξεις αυτήν ή την γυναίκα σου που σε τύφλωσε και δεν έβλεπες; Σιγά μην σκεφτείς οτι εσύ ήσουν ο μαλάκας. Τέλος πάντων, να μην ξεφεύγουμε.
             Οφείλω να πω, οτι δεν ανανέωσα τα διαρκείας μου. Κι οφείλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν σκοπεύω να το παίξω μπαταξής, είτε πηγαίνοντας στα παιχνίδια με τις προσκλήσεις στην σουίτα του Diners ή χρησιμοποιώντας το δημοσιογραφικό πάσο μου. Όχι τέτοια πράματα για μένα. Απλά δεν με εμπνέει το διοικητικό σχήμα. Που ουδέποτε αμφισβήτησα τον Δημητρέλο για την τιμιότητα του αλλά αμφισβητώ το ποιός θα είναι αύριο και τι σόϊ διαχείρηση θα κάνει στα κοινά ταμεία. Είπαμε : Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός γενικώς. Εγώ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω κάποιον πελτέ από την Καλαμάτα μόνο και μόνο για να έχει ο φοβισμένος αγρότης μια κυβέρνηση μπας και δεν χάσει την παράνομη επιδότηση του.
               Κι αν ήμουν Μαύρος, φυσικά και θα πήγαινα στον Μελισσανίδη ( δεν πιστεύω να έχετε παράπονο για όλη την στιχομυθία - 3 ημέρες πριν ) αλλά δεν θα γινόμουν και πλασιέ του παιχνιδιού. Διότι ένα παιχνίδι παίζεται. Του παλιού αρκουδιάρη με το ζώο, για όσους το έχουν προλάβει. Που κανείς δεν καταλάβαινε γιατί έδινε κάποιο φιλοδώρημα. Για να φάει η αρκούδα ή ο Ρομά ( sic ); Κι εδώ κάνει ένα λάθος ο περήφανος και άφθαρτος Θ(ε)ωμάς. ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΣΗ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΑΡΑ. ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΣΗ. Κι από ό,τι γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στο μετοχολόγιο για να εμπιστευτεί ο κόσμος να δώσει χρήματα στους νυν. Κι αν τίθεται το περίφημο " η σωτηρία της ΑΕΚ ", τότε γιατί να μην δοθούν απ' ευθείας στην εφορία για το 44 αλλά μέσω ΑΕΚ; Τα ξαναείπα.
             Και δεν είναι μόνο αυτό. Πού ξέρω εγώ, ποιός θα είναι αύριο αφεντικό; Κι αν είναι ο κοντός; ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ - κατά πως λέει - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ; ΑΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Που για να πούμε τα χοντρά πρέπει να κάνει τα εξής :
             - Ένα χαρτί στην εφορία για αναστολή κατασχετηρίων ύψους 13,5 μύριων.
             - Να αφήσει το ΟΑΚΑ απλήρωτο αφού τα 700 χιλιάρικα της χορηγίας του ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ ( δόσεις του Σεπτέμβρη και του Δεκέμβρη για την προηγούμενη αλλά και την επόμενη σαιζόν ) έχουν εκχωρηθεί στο γήπεδο.
            - Να αφήσει τα λεφτά ( περί το 1,7 μύριο ) του συνδρομητικού καναλιού να εισρεύσουν στα ταμεία ενώ έχουν εκχωρηθεί για το δάνειο του φίλου του κοντού.
           - Να πει στο συνδρομητικό κανάλι να ξαναδώσει πίσω τα χρήματα από τα φιλικά που πρόκειται να δώσουμε ( 250 χιλιάρικα) .
           - Να απαιτήσει τα ΄λεφτά από τις ταμπέλες ( Sportvision κατόπιν δικαστικής διαμάχης ) που έχουν προεισπραχθεί μέχρι το 2015.
           - Να κάνει νέα ρύθμιση στο 44 ( 1, 3 μέχρι τώρα κι άλλο τόσο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ).
           - Να κάνει ρύθμιση για τα 2,5 μύρια των άλλων οφειλών.
           - ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ PSI ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 40%.
                 Μιλάμε για υπουργάρα που απέναντι του θα έχει το πλάνο του Χρήστου Κωστή, την ιδέα του Μαύρου και την αόρατη φορολογική ενημερότητα του Ντέμη. Και βεβαίως αν η υπουργάρα τα ρυθμίσει όλα αυτά, αν η ΑΕΚ κάνει τις πολυπόθητες τρεις ανανώσεις συμβολαίων και τις τρεις μεταγραφές που εκλιπαρεί την λίγδα, αν πάρει έναν ( οποιονδήποτε ) προπονητή κια παίξει και τα φιλικά στην Αγγλία, εγώ εδώ είμαι. Να παίρνω τρία εισιτήρια για κάθε αγώνα. Κι άρα να δίνω παραπάνω χρήματα για την τρέλα την δική μου και των παιδιών μου. Δέχομαι οτι θα ζημιωθώ εγώ μπροστά στην ΑΕΚ που θα βγει κερδισμένη στο τέλος.
                 Το βασικό είναι να μην υπάρχουν λεφτά. Το βασικό είναι να βρίσκονται λεφτά. Διότι αν υπάρχουν λεφτά, προκύπτει Γιωργάκης Παπανδρέου και μπόλικοι ρουσφετολογικοί διορισμοί. Αν λεφτά θα βρίσκονται στον δρόμο, μπορεί και να οφείλονται και σε κάποιους ανθρώπους που πρώτα παράγουν και μετά αμείβονται. Τίμια και καθαρά. Χώρια οτι κι από τώρα να είχα πάρει διαρκείας, και πάλι δεν θα είχα βοηθήσει. Διότι θα τα αγόραζα μέσω πιστωτικής κάρτας κι άρα ρευστό δεν θα έμπαινε στο ταμείο.
               Γι' αυτό το έκανα; Όχι. Απλά - και τελευταίοι εν γνώσει μου να βγαίναμε - τα χρήματα θα τα έδινα. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η ομάδα μας. Αλλά να δώσουμε σε κάτι που αύριο πιθανώς και να μην υπάρχει; " Έλα μωρέ, σιγά που στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει ΑΕΚ." Είναι πολύ δυνατό το επιχείρημα ίδιο με τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις κι όλα τα μνημονιακά που θα συμβούν μέσα στο καλοκαίρι την ώρα που θα χρησιμοποιείται το μελτέμι για κλιματιστικό. Όπως είναι και πολύ δυνατό το επιχείρημα του υπουργού πάυσης πληρωμών και του Κουβέλη που θα είναι γκάζι για τις εξελίξεις αλλά και φρένο αν οι δοσίλογοι ξαναπαρασυρθούν. Τελικά ο Κουβέλης δεν είναι πολιτικός. Σύστημα πλοήγησης είναι.
              Και φυσικά αεκόμετρα δεν βάζω. Όπως κι επικροτώ την προσπάθεια της οργάνωσης για την προώθηση των διαρκείας. Και δηλώνω απερίφραστα, οτι αν κληθώ, προτιμώ να δώσω το πιθανό κέρδος των συνδέσμων από την αναλογία της τιμής των εισιτηρίων μου, χωρίς όμως να πάρω εισιτήρια. Διότι αυτοί, όσες διαφωνίες και να έχω, τουλάχιστον είναι ζωντανοί σε σχέση με αυτούς που κινούνται για να με σώσουν που αυτοί με καταλήστεψαν. Φυσικά κι οι αρχηγοί της ερασιτεχνικής ( τρεις τουλάχιστον ) είναι πλέον στον χαβαλέ τους, αλλά άλλο να δίνεις pour boire δέκα ευρώ κι άλλο να έχεις δώσει ό,τι σου ζήτησαν και η ομάδα να χρωστάει 80 μύρια. Και να πω και κάτι άλλο: Και μπράβο για το πανελλήνιο του στίβου. Ο δικέφαλος κρατιέται ψηλά. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
             Υγ1. Μια ωραία γκόμενα είχαμε και την πέταξε ο Βενιζέλος. Μάλλον δεν θα του κάθισε.
             Υγ2. Το μίνι μπικίνι είναι άλλο πράμα. Καθαρό ΔΝΤ.
             Yγ3. Στοιχηματικά πάω στα εξής ( πάντα σε πλήρη ανάπτυξη ): Πορτογαλλία στάνταρ, Ελλάδα στο 2Χ , Ιταλία και με Χ, και Ισπανία χωρίς να αποκλείω την Γαλλία. Χονδρικά 3 διπλές ή δυό διπλές και τριπλή το Σάββατο. Δηλαδή, στα πρώτα παιχνίδια βλέπω ξεκάθαρα σημεία, και στα επόμενα μπόλικα Χ. Άσχετα ποιοί θα περάσουν.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

           Κάτι τέτοιο έχει πιάσει όλους εμάς εδώ εν όψει του αγώνα με την Γερμανία. Ξαφνικά όλοι μας κωλοτουμπιάσαμε για την " τεράστια απώλεια του παικταρά Καραγκούνη " που είναι βγαλμένος από το ποδόσφαιρο του 40 αλλά όποιος τον αντικαταστήσει θάναι σίγουρα επάξιος. Που και γιατί να διαφωνήσω; Σίγουρα ο Μάκος είναι καλύτερος αμυντικά και σίγουρα ο Φορτούνης ξέρει καλύτερη μπάλα. Άρα ο Σάντος κάτω από την πίεση των τραυματισμών και των τιμωριών, όσο πάει κάνει καλύτερες επιλογές.
           Είναι αυτό που λένε κι οι ψυχολόγοι για το μαρτύριο της σταγόνας και την αβεβαιότητα. Καλύτερα ο μονόδρομος, όσο δύσβατος και νάναι, παρά η δυνατότητα των πολλών επιλογών. Εκεί μπερδεύεσαι, φανερώνεις τις εμμονές σου κι αβίαστα γίνονται και τα λάθη. Ενώ άμα σου " χτυπήσει " ο Χαλκιάς, άμα σου αποβληθεί ο Παπασταθόπουλος, άμα ο Χολέμπας κι ο Νίνης κιοτέψουν, τότε φρενάρεις και μπαίνουν οι σωστοί. Σηφάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλας , Σαλπιγγίδης. Να πούμε κι άλλα; Δεν χρειάζεται για να βάλεις τον βαθμό σου στον Σάντος, που είναι σπουδαίος προπονητής σε καθημερινή βάση αλλά της πλάκας εκλέκτορας παικτών.
            Και δεν πάω κόντρα στο ρεύμα αυτήν την στιγμή. Το ρεύμα που στον βωμό της πολιτικής παίρνει αμπάριζα κι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και βλέπει στούκας και πάντσερ εναντίον ελληνικών οχυρών.  Κι οτι η αδάμαστη ελληνική ψυχή θα θριαμβεύσει και πάλι. Και ρωτάω: Πότε θριάμβευσε εναντίον των Γερμανών; Σε εθνικό επίπεδο συζητώ βέβαια κι όχι σε συλλογικό με τους ξένους αχταρμάδες. Διότι με όλα αυτά που διαβάζω στις πουλημένες φυλλάδες των υστερικών πελατών τους, τείνω να πιστέψω οτι κερδίσαμε τους Γερμανούς στον πόλεμο. Ή οτι τους έχουμε κερδίσει άπειρες φορές στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
            Φυσικά ο λαός είναι ένας που απλά μιλάει άλλες γλώσσες. Οπότε κι ορισμένες γερμανικές εφημερίδες, ποντάρουν στο οτι αν βγει το λογικό, τότε θα πουλήσουν παραπάνω. Κι αντιγράφω από την  Welt : " ...ο Σαμαράς που πρέπει να μας ενδιαφέρει λέγεται Γιώργος και παίζει αριστερά. Ο πολιτικός παίζει δεξιά και σε αντίθεση με τον πρώτο, όχι μόνο δεν έχει ομάδα αλλά τώρα προσπαθεί να την φτιάξει...." Και μετά : " Οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στο στυλ του ποδοσφαίρου που παίζουν, έχουν εφαρμόσει το δικό τους μνημόνιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κουρεύουν με τον τρόπο τους, τους αντιπάλους τους. Ρωτείστε και τους Ρώσους." Μια άλλη φυλλάδα της Βεστφαλίας αναφέρει: " Θυμηθείτε εμάς το 1954. Το αίσθημα ενότητας που βγάζαμε στο παγκόσμιο κύπελλο μετά την καταστροφή του πολέμου. Ο Ζεπ Χέερμπεργκερ και οι ποδοσφαιριστές του, έπαιζαν τότε και για τους εξαθλιωμένους συμπατριώτες τους. Όπως οι Έλληνες τώρα."
               Και βέβαια ο Albert θα μας τα πει καλύτερα για το κλίμα, τις ετοιμασίες και τα μέτρα για τα πιθανά πανώ που θα είναι πολιτικά ( 80 χιλιάρικα πρόστιμο έφαγε η Γερμανία για κάποια πολιτικά σχολιάκια και κάτι κροτιδούλες) . Το εκεί κλίμα βέβαια. Διότι εδώ, βρισκόμαστε στην ομαδική παράκρουση. Και πάλι καλά που δεν έχει αναλάβει δράση η Χρυσή Αυγή εναντίον του ΟΠΑΠ για ανθελληνισμό, που δίνει τη νίκη της Γερμανίας με 1,30 και τη νίκη μας περί το 9. Και να αναγκάσει τον οργανισμό να παίξει ανάποδα τα ποσοστά, μπας και βγάλουμε και κανά φράγκο.
               Διότι για μένα προσωπικά, όλο το ματς είναι η δήλωση του Κατσουράνη : " Θα έρθουμε 0-0 και θα τους αποκλείσουμε στα πέναλτυ." Αυτό είναι. Οι δυνατότητες μας είναι ελάχιστες σε δύναμη και σταθερό τέμπο κι όλοι μαζί πίσω στα οχυρά να τους καθυτερήσουμε όπως τότε παλιά. Που τότε είχαν να πάνε στη Ρωσία αλλά σήμερα έχουν να πάνε στην άσπρη βούλα. Από την οποία δεν ξέρω και ποιός δικός μας μπορεί να ευστοχήσει με βάση τα τελευταία στατιστικά, αλλά κι όλα γίνονται. Οπότε δεν καταλαβαίνω αυτήν την τρέλα του οτι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε κι οτι πάμε να τους κρεμάσουμε. Αυτά είναι για κάτι κοριτσάκια που περνούν έξω από γήπεδο και το νομίζουν πολυκατάστημα ανθρώπων, ρούχων, γκαζόν και fast food.
              Και δεν είπα πουθενά οτι δεν έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Ποδόσφαιρο παίζουμε, που όλα γίνονται κι ειδικά τώρα που ο Σάντος δεν μπορεί να κάνει μαλακίες αλλά και τώρα που οι παίκτες αισθάνονται οτι αν καταγάγουν νίκη, ο δείκτης DAX θα κάνει βουτιά, το μνημόνιο άμεσα θα αποσυρθεί , η Γερμανία θα καταργήσει το ποδόσφαιρο που την ντρόπιασε κι όλη η υφήλιος που μισεί την Γερμανία και χτυπιέται που η Ελλάδα ταλαιπωρείται, θα στείλει τρις ευρώ για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Που κατόπιν είναι θέμα χρόνου. Αφού η Ελλάδα απέκλεισε την Γερμανία, δεν μπορεί να φτιάξει καινούργια ποικιλία ελιάς ή φασολιού; Άλλο είπα. Οτι αυτός ο λαός αν χάσει η εθνική ομάδα, πάλι θα πέσει από τα σύννεφα.
             Για κανά δυό μέρες βέβαια, αφού ο χαβαλεδισμός θα βρει άλλα. Και βέβαια δεν γράφω τίποτα σοφίες κι εγώ. Το μόνο που κάνω είναι μια μικρή παρατήρηση για την παιδεία. Διότι ακόμα και οι φυλλάδες που κρέμονται στα μανταλάκια, θα έπρεπε να εκπαιδεύουν παρά να παραπληροφορούν ακόμα και για ένα παιχνίδι. Αλλά ποιός πόνταρε στην Ελλάδα σε σκεπτόμενο κοινό; Ποιός θέλησε την ποιότητα των λίγων αναγνωστών και το χαμηλότερο αλλά σταθερότατο κέρδος; Ο Κουρής ή ο Σωτηρακόπουλος; Να μην πάω και παραπέρα και μπω και στα πολιτικά. Μα παιδεία μέσω του ποδοσφαίρου; Σωστή η απορία. Να κάτι μαλάκες σαν τους αρχαίους Έλληνες που είχαν μετά τον υγιή νου, το υγιές σώμα. Τουλάχιστον ο μικρόκοσμος του εδώ χώρου, ας πορεύεται μέσα στην ισορροπία και σε κάποια έκφανση λογικής σε σχέση με την ομαδική υστερία και παράκρουση του κερδοσκοπισμού: Άμα χάσουμε, όσα φύλλα ήταν να πουλήσουμε, τόσα και θα πουλήσουμε. Άμα κερδίσουμε όμως, τότε εκεί να δεις τι έχει να γίνει. " ...ήμασταν οι μόνοι που το λέγαμε...", " ήμασταν οι μόνοι που το πιστεύαμε...", " ...ο συντάκτης μας μετά την φοβερή ανάλυση του, το είχε προβλέψει..." και τόσα άλλα παθιάρικα. Ψυχραιμία λοιπόν διότι φαβορί με απόδοση στο 9, δεν υφίσταται. Οτι βγαίνει και το 9 καμιά φορά, κι αυτό γίνεται. Πάμε λοιπόν πιο καλά στο ανάμεσα, στο Χ, ευχόμενοι δυό πράματα : Η πατρίς να είναι δεμένη με την θρησκεία κι ο Λεβ με το πλούσιο ρόστερ του πάγκου του να μπερδευτεί με αλλαγές που θα ταράξουν την ομοιογένεια.
          Υγ. Ο Τζήμερος αρχίζει τώρα, ο Μάνος παραιτήθηκε από τον εαυτό του κι ο Λοβέρδος που ξαναήθελε υπουργείο, ψάχνει να βρει ποιός τον έφαγε. Πάντως το Ισραήλ αποκλείεται, αφού ο όρος του μνημονίου για τα φάρμακα πάει για λος πούλος.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

" μη με ξυπνάς απ' τις έξι..."

         Με ταχύτητα αστραπής, καθώς θα είδατε, επιδόθηκαν οι διερευνητικές εντολές στον ολίγο και από πρωθυπουργό πελτέ της Μεσσηνίας, που ξεκίνησε ελληνικά την δουλειά του. Από τα σίγουρα όχι προχώρησε στα μπορεί αν δοθεί το εθνικής αμύνης για να καταλήξει στα σίγουρα συμβόλαια. Γιατί το κάνει; Μα διότι είναι κλασσικός νεοέλληνας, τεμπελόβλακας, που του αρέσει να ρίχνει στάχτη στα μάτια ακόμα κι αυτών των κακομοίρηδων που του δώσανε την ψήφο τους. Να μην κάνει σπρίντ κατ' έυθείαν στον σκατιάρη. Που κι αυτός μια χαρά παίζει και θέλει όλους τους αρχηγούς υπό τον πρόεδρο. Η μαλακία σου δυναμώνει το κορμί...
          Ακόμα κι όταν γίνεται σε πλήρη ακινησία. Σαν τα διαρκείας της ΑΕΚ ( 1300 από τους παλαιούς κατόχους ), που κι αυτά εξαρτώνται από την δημιουργία κυβέρνησης. Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι σταθερή ή δυνατή σε βάθος χρόνου. Αρκεί να υπάρξει ένα τέτοιο φαινόμενο. Λες και βρεθήκαμε στην σημερινή κατάσταση, επειδή δεν είχαμε κυβερνήσεις. Αλλά τέλος πάντων, αν αποκτήσουμε κομματικό υπουργό οικονομικών, όλα θα πάνε καλά. Κάποιες γνωριμίες υπάρχουν, κάποια πολιτικά κόστη θα πέσουν στο τραπέζι κι όλα θα πάνε ελληνικά λαμογιάρικα.
         Η ΑΕΚ θα διαπραγματευτεί το " μνημόνιο " της κι εύχεται να πετύχει την επιμήκυνση σε δόσεις μέχρι το 3045.Ταυτόχρονα η εφορία θα αποσύρει την αίτηση κατάσχεσης αλλά και το μελλοντικό μπλοκάρισμα των ευρωπαϊκών εσόδων της από την συμμετοχή των παικτών στην εθνική ομάδα κι όλα θα μπουν σε ήρεμα νερά. Οπότε με την σταθερότητα την κυβερνητική, οι επενδυτές θα συρρεύσουν μέχρις σε κατάσταση συνωστισμού, καμία προσφυγή δεν πρόκειται να γίνει, η λίγδα θα πάρει πίσω όλους τους τροποποιημένους νόμους της με καινούργια συνέλευση και τέλος οι οπαδοί θα δίνουν μάχες για να αγοράσουν εισιτήρια εκτοξεύοντας τον αριθμό τους σε ύψη δυσθεόρατα. Κι αν γίνει έτσι η κατάσταση, την φούστα την κλαρωτή την έχω έτοιμη για μια πεζοπορία στην Συγγρού.
           Και πράγματι έγινε η συνάντηση με τον Καρόγιαννη. Των δυό παλαιμάχων μας. Τι βγήκε; Ό,τι έχει βγάλει κι ο κοντός τα μέχρι τώρα, που προσπαθεί σαν κλασσικός πασόκος να σώσει τον κώλο του την ώρα που στερεύει η άμμος της κλεψύδρας ( 9/07 ). Μάλλον να τα πούμε αλλοιώς. Ναι, συνάντηση με τον Μελισσανίδη γίνεται - στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών - και φυσικά Έλληνες κι Αεκτζήδες, θα πάρουμε ξανά τον πούλο. " Χρωστάς; Πλήρωσε και βλέπουμε. " Εδώ δεν είναι κράτος κι ΕΟΚ για να καταλάβει την κοινωνική πίεση αλλά ιδιωτικός τομέας που αρνείται να πληρώσει την " κακοδιαχείριση " των μεγεθών. Δεν είναι εδώ Ελλάδα που όλοι θέλουν κάθαρση αλλά στην ουσία μετά από δυό εκλογικές αναμετρήσεις και μετά από δυό μήνες αποφασίζουμε οτι όλοι είναι αθώοι. Όλοι; Ε, όχι. Ο Άκης τα έφαγε μόνος του χωρίς το υπόλοιπο ΚΥΣΕΑ και με φαρδειές πλατειές τις υπογραφές Βενιζέλου και Λοβέρδου περί αθωότητας του, στο πόρισμα κατόπιν της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της βουλής.
             Δηλαδή τι έγινε; Να σας πω. Κάποιος έκανε δίαιτα για 15 ημέρες, κι όταν τον ρώτησαν " τι έχασε ", αυτός απάντησε την αλήθεια : " 15 ημέρες." Όπως έχασε κι ο Κλάϊφερτ χρόνο να μιλάει με ηλίθιους, όπως χάνει κι αυτός της Σάλτσπμουργκ ( το μάθατε αυτό; ) σαν τον Κωστένογλου ή τον Δέλλα ( άλλος κι αυτός ) ή τον τύπο που αγοράζει το συλλογικό έντυπο κι ενημερώνεται για την αδημονία των επενδυτών για την ομάδα αλλά και για το γήπεδο. Ρε τι κάνει ο λαός φέρνοντας πρώτο κόμμα τον Σαμαρά. Ο γίγας δεν ήθελε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, αλλά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για τρομερά πράματα, που αν δεχτούμε την ανάλυση για τον πιο σκληρά εργαζόμενο λαό της Ευρώπης, τότε όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε οτι για να είναι φτωχός ο ακάματος, τότε είναι γνήσια μαλάκας. Αδιάφορο είναι αν τα ξοδεύει τα λεφτά του ή αν του τα τρώνε. Ειδικά κι όταν συνεχώς εκλέγει τους κλέφτες του. Και να ξαναπούμε την αμερικάνικη παροιμία : " Αν με κοροϊδέψεις μια φορά, ντροπή σου. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, ντροπή μου."
           Στην ΑΕΚ όμως, μας δούλεψε κανείς; Τι μαλακίες σκέφτεστε. Όλοι αθώοι και δεν ψάχνουμε τίποτα κι ειδικά αν ο Ντέμης πουλήσει το σπίτι του μια που ανέβηκαν τα ετακ και τα λοιπά ευαγή. Ίσα που θα παρουσιαστεί σαν νέος Μπάρλος, που σηκώθηκε από τον τάφο του διαζύγιου. Έτσι είναι. Όταν πλέον τραγουδάς σε κάτι αίθουσες ξενοδοχείου ή στην βραδιά των αποφοίτων του κολλεγίου μαζί με κάποιος που λέγονται ιμάμ μπαϊλντί, τότε κι ένα διαμέρισμα στην Αχαρνών, είναι αρκετό. Χώρια που ψάχνεις και για άλλη εξ ίσου κοντή, όπως και η άλλη που μπορεί να διαπιστώσει αν τα όργανα έχουν σχέση με το ύψος και την γενική σωματοδομή. Και πρέπει να μου το πει και μένα που τα μέχρι τώρα, πιστεύω οτι την πιο μακριά την έχουν τα στρουμφάκια.
         Είδατε πώς κατέληξα. Ελληνικά. Μπλε και άσπρα. Μπορεί να μην ήταν η σημαία, αλλά ήταν τα συμπαθή καρτούν. Αυτά που παρακολουθεί κι ο γίγας , που αν είχε πει η Χρυσή Αυγή οτι " θα πάμε να τους γαμήσουμε και να φέρουμε πίσω τα λεφτά ", εγώ μάλλον θα ήμουν σίγουρος για την εκλογική αναμέτρηση. Όπως είμαι σίγουρος οτι ένα διάλειμμα για την ΑΕΚ μας σαν το σημερινό χρειαζόταν. Να ξανάρθουμε στον  μικρόσκοσμο, όπως κι η Ελλάδα χαλάρωσε από τους εταίρους που σήμερα ασχολήθηκαν με κάτι μαλάκες Ιταλούς κι Ισπανούς. Ανεμιστήρας είναι η δουλειά, όπως και το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων για την εργασία, που έγινε τεσσάρων επειδή οι εκλεχθέντες είπαν να παίξουν τις πιτσικουλιές με τον Σαρλ. Λες και άλλαξε τίποτα. Λες και άλλαξε στην ΑΕΚ που πούλησε κι άλλα 130 διαρκείας. Στην ΑΕΚ τι πρόγραμμα υπάρχει; Στην Ελλάδα, αφού λεφτά δεν υπάρχουν, τίνι τρόπω θα γίνει η ανάπτυξη; Πάλι με δανεικά;
           Υγ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΣΚΑΪ, ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ JUMBO;  ΉΤΑΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΙΑΣ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ; ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΜΟΥ.
           ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ; ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ Ή Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ; ΤΟΧΩ ΚΙ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, το τελευταίο. Μην τυχόν και χάσει την έκφραση το 60% και σε λίγο γίνουμε Αμερική με λιγότερους βολεμένους ψηφοφόρους. Με ανησυχεί σφόδρα αυτό. Ή μήπως το θέλουν; Α, πρώτα ρίχνεις άρτο στο λαό και μετά για να μην χάνει κι αυτός την ζαχαρένια του, προχωράς σε ύψιστη λαϊκή βούληση. Δηλαδή μέχρι κι οι άλλοι να κονομήσουν. Τύπου Ελβετίας. Που στ' αρχίδια τους και πώς λέγεται και το πολίτευμα.