Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

         Ξέρετε τι μου την σπάει χειρότερα; Το καπέλωμα, και μετά η ακολουθούσα αυτό δήθεν επαναστατική δράση. Των τζάμπα επαναστατών. Που μιλάνε για λαό και για δικαιώματα και για συστράτευση, την ώρα που ακόμα και σήμερα όλοι βλέπουν - ή θα έπρεπε να βλέπουν - τους άτολμους και τις κανονικές κότες - την ώρα που άνετα " χάνουν " μια ιστορική ευκαιρία στον βωμό της συνδικαλιστικής σιγουράτζας εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία κάποιου κράτους. Αυτά τα λέω για το σημερινό ΚΚΕ και την συνωμοσία της αριστεράς μπροστά στην ιστορική πρόκληση των εκλογών. Και γνωρίζω καλά οτι ο νέος Ανδρέας της χώρας είναι ο Τσίπρας. Αλλά εδώ λέμε αλήθειες.
            Καπέλωμα ακόμα δεν έχει κάνει αυτός ο ροζ κομουνιστής. Μιλάω για τα δικά μου. Και την εργατική πρωτομαγιά μου. Με την σαφή αλήθεια της εκκίνησης. Την 01/05/1886 στο Σικάγο που σκοτώθηκαν άνθρωποι που απλά διεκδικούσαν ένα τυπικό οκτάωρο. Κι αν σήμερα δεν υπάρχουν λογικά δικαιώματα, κάντε ένα flash back στα τότε για το τι θα μπορούσε να υφίσταται. Με την αστυνομία απέναντι και με κάποιους νεκρούς. Νεκρούς αμερικανούς εργάτες.
            Και το 1889 στο Παρίσι, στο παγκόσμιο πανεργατικό συνέδριο, ασχολήθηκαν όλοι με την αεργία, την ανεργία, την γιορτή ή την διαμαρτυρία για τους εργάτες που σκοτώθηκαν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.  Κι όμως. Προτάθηκαν πολλές ημερομηνίες για την γιορτή ή την αργία ή την απεργία. 15/03, 14/07 ή 21/09. Φοβερό πράμα η πλανηταρχία να σου επιβάλει την ημέρα τιμής των νεκρών. Τι είπα; Πλανηταρχία; Πότε; Το 1889;  Προαλείφετο; Το είχε σκεφτεί;                  
              Μάλλον κάνουμε πλάκα, σαν την Εθνική Αντίσταση εναντίον των Γερμανών, το Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας , την δολοφονία του Μανδηλαρά και τόσα άλλα που καπέλωσε το οργανωμένο κίνημα του ΚΚΕ στην Ελλάδα παραμυθιάζοντας την προστασία των εργαζομένων σαν την Χρυσή Αυγή που παραμυθιάζει πολίτες στα όρια της ανημποριάς σε κάποια γειτονιά και που πλέον ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ ΨΗΦΟΥ. Και για το ΚΚΕ το έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε να ψηφίζει όντας εναντίον τοιυ συντάγματος.  Αλλά κι η Χρυσή Αυγή να θέλει να ψηφίσει;
              Να μην ξεφεύγω όμως. Δικαιώματα οι εργάτες και σωστά. Με μια ερώτηση: Αυτοί που δίνουν εργασία στον εργάτη, έχουν δικαιώματα; Ποιός τους προστατεύει; Το επιχειρηματικόν δίκαιο; Πού είναι αυτό να πάω να το διαβάσω; Αλλά χέστο κι αυτό. Αυτοί με τα δικαιώματα, υποχρεώσεις έχουν; Ή την υποχρέωση την κάνουν μαύρο χρήμα και ζουν καραδεξιά αλλά με μια σημαία κόκκινη; Ρωτάω τώρα, έτσι; Τι; Από πού κι ως πού μια αμερικανική θύμιση που επεβλήθη μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία από την ίδια την Αμερική, πήρε κομουνιστική ταυτότητα; Από αυτά που γινόντουσαν για τα δικαιώματα στην Ρωσία ή αυτά που γίνονται σήμερα στην Κίνα και στην Ινδία; 
              Να τιμήσω νεκρούς ναι, άσχετα τι πιστεύω. Να τιμήσω όμως καπελώματα , για ποιό λόγο; Ειδικά κι όταν ακούν από την Ππαρήγα οτι δεν θέλει να λερώσει τα χέρια της με εξουσία. Που να τα καταλάβω κι αυτό μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, πώς ακριβώς θα γίνει; Αλλά ας πούμε οτι έγινε. Πού θα είναι συνυπεύθυνο το ΚΚΕ; Επειδή κάνει χωριστές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ ή αποκλείει μπουκαπόρτες; Πού στο διάολο υποστηρίζει υποχρεώσεις μέσω των οποίων αποκτούνται και δικαιώματα; Πάλι πολυτεχνεία και νεκροί στην Αμερική και πάλι αμαθείς για να τους καπελώσουμε; Τόσο φτηνή είναι η βάση του ΚΚΕ και τόσο πρόχειρα μεταγραφόμενη, που καταντάει δυνάστης επιχειρηματίας ή λαμόγιο πολιτικός;
               Η εργατική πρωτομαγιά έχει αξίες. Σπουδαίες, μια που κατωχύρωσε δίκαια εργατών ( μην κοιτάτε τον σημερινό κόσμο που κι ο Παπαδήμος εκεί τοποθετεί τον ευατό του ) και στοιχειώδη προστασία δικαιωμάτων ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Χαλάσανε τα πάντα λόγω συνδικαλιστών που ήταν απαραίτητοι στην φούσκα του καπιταλισμού. ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
                 Ένα μημόσυνο είναι η πρωτομαγιά κι έτσι οφείλει να είναι. Στην σωστή του διάσταση. Σαν τον πατέρα μου που πέθανε και δεν ανεβαίνω με σημαίες στον τάφο. Ό,τι έχει προκύψει, είναι προϊόν αμάθειας και καπελώματος. Ιστορικής προπαγάνδας που μάχονται οι μεν τους δε, χωρίς καμία πρόταση. Της πλάκας παπατζήδες κοινώς που σε λίγο θα παίξουν play station  και στο ενδιάμεσο μπορεί και να ασχοληθούν με τη νέα κονσόλα και τα καλύτερα γραφικά. Διότι αυτό είναι το ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά. Κι όποιος πιστεύει τα ανάποδα, ας κάνει μια βόλτα στον Περισσό.
                 Τον ευατό σας κοιτάξτε κι αφείστε τους μαλάκες σαν εμένα να γιορτάζω την Εργατική Πρωτομαγιά σαν τον Καζαντζίδη που ειχε φωνή αλλά σήμερα 'εχουμε κάτι άλλο. Αφείστε να φωνάζω για σπιτικό φαγητό - δόξα τω θεώ το έχω - την ώρα που όλοι διαμαρτυρόμαστε αλλά το delivery πηγαινοέρχεται. ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ. Κι όποιος διαφωνεί, απλά να μου πει πότε έγινε η εργατική επανάσταση στην Ρωσία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων.
                                       ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ.
              " Ο ΜΑΪΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ, ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ,
                    ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ."
                    ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
                                          ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ.

          Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ οτι κατανοώ τον περίγυρο μου αλλά και το περιβάλλον που αλλάζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω. Σαν οικογενειάρχης, σαν προσωπική οντότητα, σαν οπαδός σε τελευταία πρωτεραιότητα. Είμαι από αυτούς τους περίεργους που δεν έχω θέσφατα, έθη και έθιμα που υποχρεωτικά θα πρέπει να τηρούνται. Γουστάρω αλλαγές κι απαλλαγές ακόμα κι αν δεν είμαι σε θέση να τις καταλάβω ή να με αφομοιώσουν. Θεωρώ οτι η ζωή προχωράει και δεν είναι υποχρεωμένη να με περιμένει στην γωνία για το αν και το όποτε εγώ καταλάβω.
            Έχω όμως κι αξιώματα που δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω, που για μένα είναι θεωρήματα. Δηλαδή αποδεικνύονται κάπως. Τα αξιώματα υπόκεινται σε φυσικούς νόμους κι απλές παρατηρήσεις και δεν χρειάζονται αποδείξεις, αφού αυτές απλά ΔΕΝ υπάρχουν. Κι έτσι δημιουργείται μια βιοθεωρία που λογικά και πρακτικά είναι αταλάντευτη με εξαίρεση ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια άνοια ή ΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, που μακριά απο εμάς. Ό άνθρωπος - όντας υγιής - είναι σαν τον προπονητή. Την αξία του την αποδεικνύει μέσω της διαχρονικής παρουσίας του κι όχι για μερικά χρονάκια που έλαχε να έχει τον Μέσι στην παρέα του.
            Κάτω από αυτό το πρίσμα της προσωπικής μου ανασφάλειας λόγω συνεχούς αναζήτησης του εγώ μου, δεν είναι δυνατόν να μην έχω καταδικάσει την αρματωλιά και την κλεψιά με την οποία ανδρώθηκε η ελληνική κοινωνία. Που έτσι έγιναν φυσικά όλα τα κατά τόπους  " έθνη ", αλλά κάποια στιγμή και κυρίως λόγω της επιβεβλημένης αστυνόμευσης εξ αιτίας της κούρασης των συνεχών κλοπών αλλά και της απόδοσης λύτρων από αποικίες -δούλους, φτιάχτηκαν κράτη για την προστασία των πολιτών τους. Φυσικά στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ αυτό.
            Αντιθέτως γιγαντώθηκε εδώ πέρα μέσα η παλιά αντίληψη του να χειροκροτώ αλλά και να υποκλίνομαι στον κλέφτη. Ο κλέφτης παρέμεινε μάγκας κι ικανός και δημιούργηθηκε κι ένας αγώνας, όχι μόνο να προσληφθείς στον κλέφτη για να φας ένα κομμάτι ψωμί, αλλά να σου λείπει κιόλας αν δεν σε κάνει και παρέα. Φυσικά με την σκέψη στην πίσω μεριά του μυαλού, οτι αφού τα κατάφερε ο απλός κλέφτης, γιατί όχι εγώ; Τι μου λείπει εμένα σε σχέση με τον κλέφτη; Τι αποκόμισα εγώ σαν τίμιος; Με τις γνωριμίες που έχω, άνετα δεν θα μπορούσα να ήμουν στην θέση του; Φυσικά δεν διεκδικώ να καλύψω όλη την γκάμα της σκέψης καθότι σαν άνθρωπος εστερνίσθηκα την προσωπική μου κολυμπήθρα κι όχι την γνωστή εβραϊκή.
              Το πρόβλημα λοιπόν λύνεται, όταν έχεις τα δεδομένα του. Φυσικά με την κατάλληλη γνώση της θεωρίας μέσω της οποίας θα κάνεις μια στοιχειωδώς λογική πρόταση και θα χαράξεις τον τρόπο της εύρεσης της λύσης. Στην Ελλάδα αγαπητοί κι αγαπητές, γνωρίζουμε την λύση αλλά και την αφετηρία του δρόμου. Λείπει όλη η ενδιάμεση πορεία. Η μεσαία τάξη ας πούμε πολιτικά. Αυτή που διαλύθηκε πανεύκολα αφού δεν είχε δομές αλλά πατούσε σε κλούβια τούβλα. Αυτή που έφερε σε επαφή τους πάνω και τους κάτω πανεύκολα μέσω του τζόγου του χρηματιστηρίου ή μέσω των πολιτικών ρουσφετιών. Και σήμερα αναρωτιέται γιατί της ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι. Άμα έχεις χαλαρή πολιτική και κοινωνική συνείδηση...
                Που δεν είναι κακό να σε πλακώσει ο αιθέρας, μια που ο ουρανός δεν έχει βάρος. Δεν είναι σοβάς κακοχτισμένος που σου άνοιξε το κεφάλι λόγω κακοτεχνίας κάποιου μηχανικού ή λόγω σεισμού. Την πλάκα σου την έπαθες διότι γνωρίζοντας την αξία σου ή την εγκληματικότητα που κυκλοφορεί έξω, απεφάσισες να κοιμηθείς με ανοιχτή την πόρτα. Και τι να κάνει κι ο κλέφτης που βλέπει τα μάνδαλα ανοιχτά; Αν αυτά δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξει επάγγελμα και να πάει να κάνει άλλη δουλειά. Ας πούμε πουτάνα στη Συγγρού, που δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα πλην πιθανής φοροδιαφυγής αν τα γούστα του πελάτη αλλάξουν κατά την διάρκεια της κάβλας κι αφού έχει πληρώσει τα νόμιμα την ώρα που γίνεται η πεζοδρομιακή περισυλλογή. Πουτάνα με ταμειακή μηχανή...Μόνο από την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει αυτό.
                 Τι να κάνει λοιπόν ο πολίτης που γουστάρει να έχει ανοιχτή την πόρτα του; Τι να κάνει κι ο κλέφτης που την βρίσκει ανοιχτή; Να σκεφτεί ο πολίτης οτι πρέπει να την κλείσει; Αυτά είναι της τριτοβάθμιας εκαπίδευσης. Ο κλέφτης να αλλάξει επάγγελμα; Όχι ρε παιδί μου τέτοια ακραία. Άνετα μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα. Έναν διάλογο. Ο πολίτης με τον κλέφτη. " Η παρθένα με τον Σατανά..." Ο πολίτης να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κλέφτη για να δει μετά, αν αυτός βελτιώθηκε. Κάπου εκεί βάζω τον ψηφοφόρο με τα πολιτικά κόμματα εξουσίας  αλλά και τον Αεκτζή. Γιατί αναφέρω τον Αεκτζή; Έκα ντε. Πάντως ο οπαδός δεν ψηφίζει την διοίκηση της ομάδας του. Μόνο πληρώνει. Ο οβολός δεν είναι ψήφος;
                   Υγ. Κλείστε τις πόρτες. Πάντα κάποιος Άκης κυκλοφορεί απ' έξω. Και χωρίς να ρωτήσει κανέναν εκμεταλλεύεται τις χαλαρές συνειδήσεις και μπουκάρει. Σ' αυτά τα χαλαρά ποντάρουν κι οι πολιτικοί. Και τρομοκρατούν λέγοντας οτι δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις . Πόσοι τους πιστεύουν; Ένα 35 - 40 % δεν λένε; Ε, σε αυτά τα ποσοστά  θα στηριχτεί κι ο δικός μας.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΤΟ DEBATE

         Εκλογές δεν έχουμε την άλλη Κυριακή; Όπως βλέπετε είμαι ενημερωμένος για το γεγονός. Το γεγονός όμως από μόνο του, δεν λέει τίποτα.  " Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, απλά θα ήταν παράνομες. " ( Ανώνυμος ). Τόσα χρόνια, εκλογές δεν είχαμε; Τζάμπα χαβαλέ δηλαδή, που όμως τα αποτελέσματα τους τα πληρώνουμε συνέχεια με δόσεις, ρυθμίσεις κι ειδικές νομοθετικές ενέργειες  για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ( sic ).
         Για την ουσία λοιπόν του γεγονότος, δεν είμαι ενημερωμένος. Ψηφίζω κάποιο κόμμα ή κάποια ιδεολογία; Ψηφίζω για ισχυρή κυβέρνηση ή ισχυρή αντιπολίτευση; Ψηφίζω κόμμα για να μπει στην βουλή ή κάποιο άλλο που δεν θα μπει στην βουλή; Ψηφίζω για το αν θέλω το μνημόνιο, αν θέλω να βρεθώ στην δραχμή ή αν με ενδιαφέρει η κρίση να παραμείνει τοπικά και να μην μολύνει και τους υγιείς βόρειους επιπέδου Ολλανδίας; Έχω θέματα πολλά σας λέω που με απασχολούν, όπως απασχολούν και τον ποιμένα που βόσκει τα πρόβατα του σε μια βουνοπλαγιά της Πίνδου.
           Και τέλος πάντων, μια που είμαι στην Αθήνα και κυκλοφορώ στο κέντρο και σε διάφορες δουλειές, όλο και κάτι πιάνει το αυτί μου. Έναν διάλογο, μια δημοσκόπηση, ένα like στο facebook ή ένα τιτίβισμα στο twitter. Κάπως μου μπαίνει μια πληροφόρηση. Να έμαθα μόλις τώρα οτι η Μπάγιερν Μονάχου έχασε νικώντας εφαρμόζοντας την τακτική του ΚΚΕ σε ξένο γήπεδο. Ο βοσκός όμως εκεί ψηλά, τι και πώς να μάθει κάτι; Τα πρόβατα, παρά την βαθειά πολιτική τους σκέψη, δεν έχουν την τύχη να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ούτε την τύχη να ακούσουν τον Κικίλια ας πούμε να μιλάει για το καλό της πατρίδας. Τι να κάνει κι ο βοσκός την Κυριακή μπροστά στις κάλπες;
           Υποχρεωτικά λοιπόν ο συνάνθρωπος μας, και μια που έχει βάλει κεραία στην στάνη του, θα ανοίξει την τηλεόραση. Αλλά, πώς να ενημερωθεί; Από μια τυχαία εκπομπή με έναν καλεσμένο, ή την ζούγκλα του Πρετεντέρη, που έχει πολλούς αλλά όλοι αυτοί προτιμούν τις εκλογές δια βοής; Γι' αυτό λέω οτι λείπει το debate από την ζωή μας. Που θα βρισκόντουσαν όλοι οι αρχηγοί εκεί - 32 είναι πλέον - και θα μπορούσαν εντός δέκα λεπτών να μας αναλύσουν το πρόγραμμα του Ράιχενμπαχ από την δική τους οπτική γωνία. Οπότε θα μπορούσαμε κι εμείς να μάθουμε τα πάντα για το ποιό κόμμα πρέπει να ψηφίσουμε για να πάρει αργότερα την κρατική επιχορήγηση.
           Κι είναι όλα τα κόμματα ταγμένα στην σωτηρία της Ελλάδας αλλά και ημών ( δεν τα ταυτίζω αυτά ), που δεν συμφωνούν για debate. Που με τα λιγοστά αγγλικά που μιλώ, κατανοώ οτι είναι μια συζήτηση για επιβολή ή άρση των εντυπώσεων, που ούτε τις κομματικές βάσεις μετακινεί αλλά΄και τους " δεν ξέρω, δεν απαντώ " τους μοιράζει με απλή αναλογική είτε από εδώ είτε από εκεί. Άρα δεν κατανοώ γιατί, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που το μόνο που τους αρέσει είναι να παράγουν δια του στόματος, αρνούνται τώρα μια κουβεντούλα. Όλο τον χρόνο μιλάνε και τώρα που πρέπει να μιλήσουν για να ενημερώσουν τις βουνοπλαγιές, αρνούνται; Και καλά ο βοσκός μας να μείνει ανενημέρωτος και να κουβεντιάσει πολιτικά με την Ασπρούλα. Εγώ; Γιατί μου αρνούνται την πίτσα την βραδιά του πολιτικού τελικού του champions league;
          Ακατανόητα πράματα για μένα αλλά και για τον βοσκό, που θα κατηφορίσει την άλλη Κυριακή στην πλατεία και στην κάλπη. Και θάχει αφήσει και τα πρόβατα μόνα με τους γκέκες. Χώρια που επειδή είναι και καχύποπτος, μπορεί και να σκεφτεί : " Καλά αυτοί δεν τα βρίσκουν για ένα ντιμπέϊΝτ, θα τα βρουν αύριο για κάποιο νόμο; " Διότι έχουμε και θέματα συνεργασίας επί της τραπέζης της αλάδωτης ( Κυριακή του Αγίου Γεωργίου κατά το παλαιό ημερολόγιο η 6 Μαϊου ), οπότε κι εγώ λέω " πιάστ' το eNgg και κούρευτο."
            Κι οπότε ο αγωνιστής του έθνους Βενιζέλος, λογικά σήκωσε την γραμμή της αντίστασης κι αφού καμιά κότα δεν θέλει να κάνει debate, θα πάει στο πεδίον του Άρεως και θα μιλήσει στο κοινό. Τυχαία πήρε τον Πύρο Δήμα στο επικρατείας; ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ, αφού μηχανικοί δεν ανελάμβαναν την στατική μελέτη πάνω στην οποία θα σταθεί ο αρχηγός. Όχι οτι δεν έχουμε καλούς μηχανικούς, αλλά σε μια εβδομάδα, πού να ξέρει κανείς πόσα κιλά μπορεί να πάρει μια πολική αρκούδα που μετανάστευσε στην Ελλάδα; Και θα κάνει προσωπικό debate με όσους πρόλαβε να ελληνοποιήσει από την Αλβανία ή το Πακιστάν αλλά κι όσους θα μεταφέρει από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών ( κατά την γνώμη μου αυτό εξυπηρετεί η επιχείρηση σκούπα ) με δώρο την ελευθερία τους κι ένα πενηντάρικο. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
           Διότι και ο βοσκός θα μπορέσει να τον δει στην τηλεόραση και να μάθει τις σκέψεις του ΠΑΣΟΚ που ΘΑ κάνει πράξεις μετεκλογικά ενώ μέχρι τώρα παρεμποδίζετο από την Χρυσή Αυγή και τις δυνάμεις της αντίδρασης, αλλά κι εγώ που ασφαλώς θα παραστώ στο κάλεσμα για να δω αν τα ΜΑΤ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις καταστολής, θα είναι σε ετοιμότητα για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης.  Χώρια που μου αρέσει κι ο χαβαλές αλλά κι ο Δήμας αντοπάριστος. Τι να προλάβει να κάνει ο Ιακώβου σε μια εβδομάδα; Εγώ εκεί θα είμαι - και κόβω την πλάκα - για να ενημερωθώ αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αρνήθηκαν το debate.
           Υγ. Κουράγιο παιδιά. Μια αυτοκρατορία είναι που πεθαίνει , αλλά η Μέρκελ είναι άνετη μια που θα πουλάει προϊόντα στην Κίνα με την οποία ήταν πάντα παραδοσική σύμμαχος. Έχει να ρίξει γέλιο η Σικελία....

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ

          Κι έτσι πρέπει να γίνεται. Να μην σταματάμε ποτέ. Να μην εφησυχάζουμε και να μην λέμε όχι στον δεύτερο μας εαυτό μας, που πολλές φορές μας συμβουλεύει λάθος, να μην  διεκδικούμε συνέχεια κάτι. Τι είναι η ζωή εξ άλλου; Μια διαρκής πάλη ενάντια στον θάνατο. Ενάντια στο τελικό κατεστημένο. Ακόμα κι ενάντια στον εαυτό μας που τολμάει να γεράσει και να θέλει να αράξει. Αίσχος. Δεν είναι οτι σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Είναι οτι επειδή σταματάμε να παίζουμε, γερνάμε. Μεγάλη κουβέντα του δεξιού ημιόσχεος.
           Οπότε λογικά, και η κρατική τηλεόραση συνεχίζει τον αγώνα της. Διότι αν το ΚΚΕ με το 12-15% μιλάει για το καλό του λαού που ακόμα δεν θέλει να παραδεχτεί οτι είναι λαός και προτιμάει να ψηφίζει τα κόμματα του κεφαλαίου, έτσι και τα τρία κρατικά κανάλια με την τηλεθέαση μεταξύ 2 και 4%, γιατί να μην αγωνιστεί για τον λαό και την ενημέρωση του;  Όσο πιο πολύ συμπιέζεται ο πυρήνας, τόσο πιο μεγάλη ενέργεια δεν βγάζει; Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Χόσκινς που τόλμησε να πει οτι "...οι γυναίκες είναι ανεξήγητα μυστήρια..."
              Για μένα βέβαια, ανεξήγητο ήταν μέχρι να μεγαλώσω το γιατί ο πατέρας μου ήθελε να παρακολουθεί τις ειδήσεις κι από τα τρία κρατικά κανάλια. Ευτυχώς που κάποιος προκομένος τα είχε σε διαφορετικές ώρες και δεν τα έγραφε και σε βίντεο. Και καταλάβαινα την ΕΤ3, μια που η είδηση οτι έπεσε ακρίδα σε αμπέλι στας Σέρρας, τον ακούμπαγε σαν Μακεδόνα. Άμα είσαι εσωτερικός μετανάστης, έχεις μια διάθεση να ακούς χαιρέκακα ή κλαυσίγελα τι τραβάνε όλοι αυτοί που μείνανε πίσω και δεν κατέβηκαν στην εξορία της Αθήνας.  Δεκτά αυτά.
             Αλλά τα χρόνια πέρασαν. Και σήμερα, άντε να μεταναστεύει κανείς από το Φάληρο μέχρι την Κυψέλη ή από την Κοκκινιά στην Γλυφάδα σαν τον Μελισσανίδη.  Τι πρέπει να γίνει εδώ πέρα; Να έχουμε κανάλια της παλιάς γειτονιάς ή αντί για ειδήσεις να ακούμε τοπικά νέα; Και καλά να τα ακούμε. Πρέπει και να πληρώνουμε τον κάθε άρρωστο που θέλει να ακούει τοπικά νέα; Με ένα τηλέφωνο, δεν μπορεί να τα μάθει; Να μην ξεφύγω όμως και θίξω και τίποτε διαθέσεις παλινόστησης του κάποιου. Λες και τον κρατάμε εδώ κάτω με το ζόρι με τα χρηματιστήρια αφού του πήραμε βίαια το χωράφι του.
                Η τηλεόραση είναι για την ενημέρωση. Και ρωτώ: ΠΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ; Εδώ, η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, θάναι κάποιο κανάλι; Και τι κανάλι; ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, κι άρα όλοι οι εργαζόμενοι του να πληρώνονται για το τι να πουν ανάλογα με την όρεξη του κάθε κυβερνώντος. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Ή ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ; Και καλά ένα κανάλι. Σκέψου να έχεις τρία, σαν τα ανδρικά αρχίδια, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΦΩΝΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΉ, τα ίδια. Σαν μπουζουκτζήδικα είναι, που Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ  ΛΑΟΣ, αποφασίζει από ποιόν αοιδό θα ακούσει την Μαντουβάλα.
         Όχι οτι τα ιδιωτικά κανάλια το κάνουν καλύτερα το θέμα " ενημέρωση". Απλά εκεί δεν πληρώνεις ρεύμα ή δημοτικά τέλη, κι άρα είναι πιο εύκολο το ζάπινγκ. ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ. Ψυχολογικό είναι βέβαια αυτό, αλλά και ρεαλιστικό. ΟΙ ΛΟΥΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ, οι κρατικοί λειτουργοί μέχρι να φύγουν είναι υπάλληλοι μου. Πλάκα κάνω έτσι...
           Διότι εδώ πέρα έχουμε τεράστια θέματα. Θίγουν την επικουρική σύνταξη, που είναι καθαρά, τα λεφτά μας. Επεμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα λες και τους έχω στελέχη μου. Μιλάνε για τα παιδιά μας, λες και τους ζήτησε κάποιος συνδρομή. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ, που τα πληρώνω κανονικότατα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ, που δεν πρόσφεραν τιποτα και φυσικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Όχι βάσει τηλεθέασης, αλλά βάσει έργου.
           Σε ποιόν έλλειψε η κρατική τηλεόραση; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; Σταμάτησε η ζωή να γυρίζει, το εμπόριο να πηγαίνει όπως πάει ή το Alter να μην δουλεύει; ΠΟΙΟΝ ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ; ΕΜΕΝΑ ή δείχνει την αφωνία του άτολμου κράτους; Μια χαρά δεν είμαι χωρίς Alter  αλλά και χωρίς κρατική τηλεόραση; ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, δεν πείστηκαν χωρίς τους μαλάκες που πήγαν στον Σκαϊ αλλά και τον καιρό που δεν βλέπουμε κάτι αυθεντικούς ηλίθιους που το έπαιζαν δημοσιογράφοι ; ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ του έγκριτου Αυτιά.
           Ποιός έχει ορίσει αυτόν τον τόπο; Αυτός που σκέφτεται ή αυτός που πετάει λουλούδια κηδείας το βράδυ στα μπουζούκια; Ποιός έχει μιλήσει για τόση ανύπαρκτη ενημέρωση ιδιωτικά και δημόσια, αλλά πρέπει να πληρώνονται τρία κρατικά κανάλια τηλεόρασης και καμιά διακοσαριά δημοτικοί σταθμοί; ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; Που δεν μπορεί να καταλάβει οτι ακόμα και τόσες ιδιωτικές εφημερίδες ή ιδιωτικά κανάλια, για να υπάρχουν, ΛΟΓΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Πόσο dancing on ice είναι αυτός σαν master chef που , έχει κατάκτηση μια ισότητα ψήφου;
             Αλλά και γιατί να συμπαρασταθώ στην απεργία των αργόμισθων τεμπέληδων δημόσιων δημοσιογράφων, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, δεν αλλάζουν οι παρουσιαστές της ενημέρωσης μου; ΤΩΡΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΛΛΑ; ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ;  Ε. λοιπόν δεν θέλω το καλό μου. ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ. Διότι εγώ ίσως και να βρω μια δουλειά. Λέω, " ίσως".  ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, απλά ήταν κάτι άλλο. Ας πούμε πρόχειρα μικρόφωνα του κάθε ηλίθιου που τον έβγαζε Ο ΞΥΠΝΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ για την ενημέρωση του. Τι θέλω; ΡΕ ΌΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ή στους προστάτες τους.
       ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, που δεν επιτρέπουν σε κρατικό πανεπιστήμιο να διδάσκει ιδιώτικός καθηγητής.
ΙΔΙΑ ΖΩΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, που πιστεύουν οτι η πανεπιστημιακή γνώση πρέπει να είναι δημόσια. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΤ,ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΤ3 ΚΛΠ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
            ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ.
          

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ

         Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι οτι όλοι σαν άνθρωποι πάντα κρατάμε κάποια ιερά και θέσφατα και ιερά κειμήλια και άγιες τράπεζες. Δύσκολο πράμα το να είσαι άθεος κι ακόμα δυσκολότερο να είσαι με πράξεις στην αναρχία την ώρα που είσαι ενταγμένος στην κοινωνία μέσω παιδιών ή δουλειάς. Την ώρα που έχεις ένα προφίλ σαν ταυτότητα - βρε δεν πας να λες ό,τι θες - κι ένα αυτοκίνητο που πληρώνει καύσιμα άρα και φόρους είτε στην μεγάλη αδερφή είτε στο κράτος. Δύσκολο να δεχτεί ο διπλανός οτι είσαι αριστερός αν έχεις πλούσιο αυτοκίνητο ή μένεις μακριά από την παλιά Κοκκινιά. Νάταν μόνο αυτά; Ποιός Έλληνας έχει δεχτεί τη λέξη " κέρδος " για τον επιχειρηματία; Για εδώ μιλάω, τον γνήσιο αριστερό καπιταλισμό σε κόντρα της Ρωσίας της παλιάς, που ακριβώς τα ίδια είχε αλλά σε μικρότερο ποσοστό και προς τα πάνω. Ιδανικά εδώ θα έπρεπε να έχουμε αριστεροδέξια και κοινοβουλευτισμό του λεχρίτη.
           Κι όταν μιλάω για την θεωρία μου για τα στημένα, είμαι σαφής και ταυτόχρονα και γραφικός αφού αποδείξεις δεν έχω. Μόνο αποχρώσες ενδείξεις. Και βέβαια δεν μιλάω για την Ηλιούπολη και τον Λεβαδειακό, που εκεί τα έστησε όλα ο Τσακογιάννης αλλά χωρίς να υπάρχει δεύτερος. Μιλάω για την Ευρώπη και τα άγια του champions league, που δεν παίζονται πλέον πεντοχίλιαρα αλλά δις των δις. Κι η δική μου η λογική - δηλαδή ο τρόπος σκέψης - λέει οτι αυτό το κάτι μάλλον ασχολείται περισσότερο με μύρια παρά με πενταροδεκάρες.
            Και το στήσιμο ενός αγώνα, το κάνει - μπορεί να το κάνει - μόνο ο ισχυρός και ποτέ ο αδύνατος. Και το στήσιμο πλέον, δεν γίνεται με τα σέντερ μπακ  και τα λοιπά ντοπαρισμένα που τρέχουν σαν μηχανάκια - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ - αλλά με ομοσπονδίες και φυσικά με προπονητές. Διακρατικά μιά που είμαστε ένα βήμα πριν την παγκοσμιοποίηση αλλά και σε ανταλλαγές για την κάμψη φρονημάτων λαών ολόκληρων που πρέπει να αναγνωρίσουν σε πρώτη φάση - ΚΑΙ ΜΕ Ό,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ( καταλαβαίνουν είπα όχι οτι ξέρουν ) δηλαδή ποδόσφαιρο - το πού θα πρέπει να πάνε.
            Στο παιχνίδι αυτό, παίζει πολύ γερά το δίδυμο προπονητών των δυό κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Των δυό ισπανικών. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. Κι ο μεν ένας δηλώνει οτι φεύγει παρά το τρομακτικό εργο του, κι ο άλλος δηλώνει οτι θα ήθελε να παραμείνει και του χρόνου μια που υπάρχει η διαβεβαίωση οτι θα τα πάρει όλα. Ακόμα κι ο πιο δύσπιστος πλέον το πιστεύει αυτό για την φετεινή θυσία της Ρεάλ. Που βεβαίως ήταν δίκαια η πρόκριση της γερμανικής ομάδας και της αγγλικής, με τις εξής παραμέτρους:
               Ο Πεπ έριξε κόσμο στον κουβά αφού ο Μέσι δεν διαμόρφωσε το 3-1 , που θα γινόταν βεβάιως 3-2 και θα είχαμε αποκλεισμό, αλλά ο διάβολος είπε οτι θα κερδίσω κι αποκλείστε με στα πέναλτυ. Ο ένας φεύγει κι ο άλλος μένει. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΫΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, έχει θύματα. Κι εδώ ακριβώς είναι το show του Μουρίνιο, που είναι το απόλυτο όπλο εναντίον του ποδοσφαίρου δηλαδή της συνείδησης ολόκληρων μαζών που θεωρούν οτι στήνονται τα πάντα εκεί που δεν ασχολείται η κοινή γνώμη - ΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Ή Η ΒΕΡΟΙΑ - και έχει τα πάντα καθαρά σε επίπεδο πρωταθληματισμού. Αν αυτό είναι πάγια άποψη, δεν έχω κανένα θέμα να γνωρίζω από τώρα για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
                Ο προπονητής αγαπητοί κι αγαπητές, άμα θέλει, τραβάει μια τετράωρη προπόνηση την παραμονή του αγώνα κι η ομάδα του εμφανίζεται ράκος την ημέρα και την ώρα του αγώνα. Η Μπάρτσα - για μένα η κορυφαία ομάδα του πλανήτη - ξαφνικά κι ενώ είναι ρυθμισμένη ΜΕΣΩ ΝΤΟΠΑΣ για τώρα, τα παίζει και χάνει τρεις απανωτούς αγώνες. Ο Μουρίνιο ενώ πλέον κάνει περίπατο χωρίς Μπάρτσα, κάθεται γονατιστός για το μεγαλείο της Ρεάλ στα πέναλτυ ενώ όλοι γνωρίζουν οτι έχει τα πάντα στα αρχίδια του. Τον βεβαιώνει ο αρχηγός της που πετάει το πέναλτυ στα πουλιά. Τον επιβεβαιώνει το μεγαλύτερο τσουρούκι της Μπάρτσα, ο Πουγιόλ, που στο ματς με την Μαδρίτη προσπαθεί να κοντρολάρει την μπάλα και τρώει το τάκλιν. Συμπτώσεις; Είπα οτι δεν έχω αποδείξεις. Μόνο ενδείξεις. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ , που με κουράζουν. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΟ 15ο λεπτό είχαν τις αντιπάλους τους στο 2-0 για πλάκα ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
              Μα αφού όλα είναι στημένα, γιατί τα παρακολουθείς; Λογική ερώτηση. Δεν θα πάω στο γιατί ζω και πότε κάβλωσε ο πατέρας μου, αλλά στο αν υπαρχει κάτι άστητο ή αν πρέπει να φουντάρω από τώρα σε κάποιον καταρράκτη. ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ, την οποία να κριτικάρω αφού έτσι γουστάρω να ζω. ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ; ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ; Σε αυτό το περιβάλλον ζω και σε αυτό γεννώ. Σε αυτό μεγαλώνω τα παιδιά μου. Τρέχει κάτι; Βγήκα, είδα, μίλησα. Και μέσα στην πλάκα είπα την εξής απλή κουβέντα: ΜΠΑΡΤΣΑ- ΡΕΑΛ, ΜΠΑΡΤΣΑ - ΤΣΕΛΣΥ, ΡΕΑΛ- ΜΠΑΓΙΕΡΝ είναι συγκοινωνούντα δοχεία κι ήταν στημένα. ΤΙ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ Ή ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΠΗΓΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΩΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Που τους καλύτερους τους κάνει να φαίνονται έτσι, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΧΑΙΡΕΤΕ.
           Υγ. Στο γιούρο τι να παίξουμε; Γερμανία. ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.  

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

          Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Λείπει η χήρα από το κρεβάτι; Ο θυμόσοφος λαός, πόσα δεν έχει πει; Όχι οτι του χρειάζονται οι ρήσεις και τόσο πολύ, αλλά τι να κάνουμε; Άμα δεν πράττεις, μιλάς. Άμα δεν έχεις ΑΕΠ, παράγεις φιλοσοφίες που τις παίρνουν τζάμπα οι Οστρογότθοι. Και τις κάνουν χρηματιστηριακά παράγωγα, που σαν αποτέλεσμα έχουν το ακριβώς ανάποδο των κοινωνιολογιών και των λοιπών ψυχοθεραπευτικών - αρχαίων ελληνικών -επιστημών που δεν ήσαν υποβοηθούμενες από χάπια αλλά από μερικές χιλιάδες δούλους, όπως θέλει τώρα η νέα τάξη υποβοηθούμενη από τις κινέζικες πολυεθνικές.
          Κι η υπεράσπιση του Άκη, μια χαρά το πάει το πράγμα. Γιατί κύριοι δικασταί, να είναι προφυλακισμένος ο πελάτης μας;  ΑΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ, ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ; ΠΑΝΤΑ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ, που την κοινή - ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ - την αλείφανε με νόμους κι αστυνόμους και Γιοσάκηδες και παραδικαστικά αλλά και πλακάτ κάτω από τις αίθουσες της τυφλής θεάς - ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΕ  ΚΙ Ο ΔΙΑΣ -   ΚΙ ΕΒΓΑΖΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΕΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ. ΤΟΣΟ ΚΡΥΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΕΣ.
              Και που με αυτούς βέβαια, έχουν να κάνουν καθημερινά οι υπερασπιστές που ακόμα δεν είχαν την τύχη να γίνουν δικαστές. Σιγά ρε παιδιά. Μην σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρετε. Τζάμπα δώσατε όρκους στην θεά που έχει καταργηθεί αλλά έκανε τόσο όμορφα παιδιά με τον διευθυντή του κεραυνού; Τζάμπα να πάει ο όρκος που δώσατε για δικαιοσύνη; Τζάμπα να πάει το λειτούργημα που υπερασπίζεται από δολοφόνο μέχρι παιδεραστή ή από κοινό δολοφόνο μέχρι καταχραστή δημόσιου χρήματος;  Τζάμπα να πάει ο Άκης, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΙΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;  ΡΕ ΠΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ...
              Αλλά το επιχείρημα σήμερα για την αποφυλάκιση του κλέφτη, είναι οτι είναι πανταχόθεν αναγνωρίσιμος. Λες και θα την έκανε με την φάτσα του. Ότι αν ήθελε να την κοπανήσει, θα το είχε κάνει. Λες και δεν ήξερε ο Άκης το σύστημα. Με τα λαδώματα του αλλά και την βλακεία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που φυσικά υπάρχει μέχρι το σημείο που οι μίζες είναι νόμιμες αλλά δεν πρέπει να γίνονται ακίνητα διότι ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.  ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΝΙΑ Ή ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤΣΙΟ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ...
               Όμως στην αίτηση για την αποφυλάκιση του Άκη, υπάρχει κι άλλο επιχείρημα. Σοβαρότατο. " Ο ΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. " Πιστεύω να καταλαβαίνετε. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ. Όταν κάποιος είναι μέσα, δεν χρήζει ιδιαίτερης κατανόησης σε αυτήν την χώρα που κατ' επίφασιν έχει κράτος αφού χαρίζονται χρέη μέσω Στάθη στον Νικολαϊδη κι αυτός τα ξανακάνει ίδια χωρίς καμία ευθύνη αλλά με το δικαίωμα να ξαναγυρίσει κι αφού έχει πληρώσει τον τοκογλύφο της Σαλονίκης χωρίς αποδείξεις και χωρίς καμιά φοροδιαφυγή. ΡΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ.
            Οι δικηγόροι του Άκη, άλλο είπαν σαν υπερασπιστική γραμμή: Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, αφού είναι πλέον ανενεργός πρέπει να είναι έξω μέχρι την δίκη, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ , από πλημμέλημα μέχρι κακούργημα, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΚΙΣΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ - πέραν της μελλοντικής δουλειάς τους - ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , που δουλεύει μια χαρά με καμιά χιλιάδα χαριστικά διορισμένους δικαστές υπό, επί, παρά, παραντιαμφίπερι, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΘΑ ΨΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ. ΨΗΦΕΙΣΤΕ....
                   Και οι άνθρωποι, με το σωστό επιχείρημα για τον πελάτη τους - ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΑΘΩΟ, δηλαδή πιστεύουν τις μαλακίες που λένε αφού θα αμειφθούν- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΛΠΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ. ΕΡΠΕΤΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
                    Σαν τον Χουάν Κάρλος, που σαν πρόεδρος της WWF, φωτογραφιζόταν μπροστά πό νεκρούς ελέφαντες. Σαν τον Πύρρο Δήμα, που ενώ " το μετάλλιο του ολυμπιονίκη δεν ανήκει σε κόμματα..." , κατεβαίνει το νούμερο στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΟΝΤΡΟΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, αλλά κι όταν πιάστηκε, βολεύτηκε το σύστημα με ένα χάλκινο μετάλλιο και ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΗΚΩΤΙ τραυματία . ΑΛΗΤΕΣ...
                 Υγ1. Το χθεσινό κείμενο, δεν ήταν διάψευση. Αυτά είναι για τους χαχόλους. Είναι για να περνάω μια σκέψη, σε όσους θα θέλανε να ξεφύγουν από την μπλέμπα λόγω ελληνικής παιδείας και λόγω ΜΜΕ, που άνετα ανασκευάζουν τα πάντα με μια ημέρα διαφοράς αλλά δεν τιμωρούνται από την πελατεία. ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
                 Yγ2. Τα είπαμε. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΙΣΤΑΣ. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
              

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΦΑΓΑΝΕ;

           Μιλάμε για τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία. Μιλάμε οτι οι εφημερίδες πιάσανε τον παλμό και πείσανε τον Αεκτζήδικο κόσμο. Ο Ντέμης αγωνίζεται παρασκηνιακά, κι ο Μελισσανίδης τον έχει καλέσει χθες στο πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας - μια ταβέρνα ήταν - για να κάνουν την ΑΕΚ μεγάλη, και ξαφνικά όλη η ταβέρνα ενώ ακούει τον Νικολάου, τον Μελισσανίδη και τους 12 συνεργάτες του να μιλάνε με ζωηρό ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, όλοι απορούν γιατί μείνανε κενές οι θέσεις οι αριθμημένες για τον κονοχαφιέ και τον άλλον που δεν τον ξέρει κανένας.
          ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΚΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ - χωρίς να κάνει τίποτα -  ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΡΙΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ -που μια χαρά τα παίρνουν από το ντεμοτεχνείο - ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ, οτι όλη η ταβέρνα έμεινε άναυδη με την ιστορία του τίγρη που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΕ ΠΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΕΙΕΣ.
               ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΝΤΕΜΗΣ. ΚΑΙ;  Ο τίγρης - που δεν ενδιαφέρεται αν δεν πάμε στην τελευταία κατηγορία - ψάχνει κάποιον Ντέμη; Τον θεωρεί ιδεώδη για συσπείρωση του κόσμου ή ιδανικό για αρχηγό ομάδας; ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ;  Ο κοντός ψάχνει να φέρει τον τίγρη στην ΑΕΚ  ή ο τίγρης θεωρεί οτι ο χαφιές είναι απαραίτητος; Είτε έτσι είτε αλλοιώς πάντως, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ 12 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ. Μην τρώτε κουτόχορτο ΔΗΜΑΤΟΥ.
               Μην τρώτε τρίχες ντεμοτεχνείου, που η προοπτική είναι να διοριστεί ο ποδοσφαιριστής μέσω πρωτοδικείου - ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ -  και στάση πληρωμών προς το δημόσιο - εμείς είμαστε αυτό -ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΠΟΥ Ο ΑΔΜΙΔΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΑΡΑ  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ¨Η ΤΟΝ ΜΑΝΟ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΥΣΤΩΣΥΝΗ.
                 Ο Μελισσανίδης πήγε στο τραπέζι - γιατί να μην πάει; - και κάλεσε στελέχη του και ταυτόχρονα ο Ντέμης μετά τον  έχεσε; ΤΟ ΚΑΡΓΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ;  ΡΕ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚ. ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ; ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
                     Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν είναι στέλεχος ο Σκρέκης - αυτουνού κι αν του χρωστάνε - ούτε οι Γιάννηδες κι οι Γιώργηδες που κάνανε το τραπέζι. Κανείς δεν περίμενε τον κοντό και μαλακίες λένε οι εφημερίδες που έχουν αρχηγό τον Δημάτο για το ντεμοτεχνείο. Άντε και τον Σαμπράκο που τα έγραφε διπλά στον Φίλαθλο. Μπας και ξεφύγει ο αγωνιστής.
            Τι θα γίνει; ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, που δεν είναι κακό, αφού πληρώνεται η δικαιοσύνη σαν φιλιππινέζα ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΚΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. Ή ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.
                     ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΤΑ, Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΣΩ ΝΤΕΜΗ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

          Ωρέ πονάν τα παλληκάρια; Πού να πονέσουν, ειδικά κι αν είμαστε εντολοδόχοι. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ. ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΜΠΟΛΙΚΟΙ , που το μόνο που δημιούργησαν είναι οι δηλώσεις του προέδρου της λίγδας ( τα είχα πει πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα ):  " ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.  ΕΓΙΝΑΝ 2-3 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ. ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...."
               Και πάμε ορθώς, όπως ο εισαγγελέας κάλεσε τον πρόεδρο της λίγδας για περισσότερο καφέ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ , ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΦΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ, που πιάστηκε κορόϊδο, ΛΟΓΩ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Τα έχουμε πει πέρσι.
             Αλλά δεν πονάν τα παλληκάρια. ΤΡΩΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ.  Κι άρα ο καταγγέλλων πρόεδρος της λίγδας, ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ. Τα ήξερε αλλά δεν μίλαγε, μέχρι πιθανό γαμήσι από τον Μαρινάκη. Έγινε πρόεδρος της ομοσπονδίας, κι ενώ ήξερε πολλά, δεν μίλαγε, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ. Ο ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ, Ο ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ, Ο ΑΜΕΜΠΤΟΣ. Ο ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟΝ ΔΟΝΗΤΗ. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
            Σημαντικά είναι αυτά. ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( το Κρητικός είναι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ) και υποβιβαζόμενος ορθότατα, κατήγγειλε τον Άκη από τον οποίο έτρωγε, αλλά τώρα υποβιβάζεται καταγγέλοντας φοβερά παρασκήνια που σαν πρόεδρος της λίγδας, ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΊΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ, που τον κάλεσε ο εισαγγελέας, αλλά και πού να ξέρω κι εγώ αν δεν τον κάλεσε κι ένα τραβεστί, τέτοιες μέρες  που η Σαρή έγινε καλόγρια αλλά κι ο Καρατζαφέρης προτείνει να σκοτωνόμαστε μέσα στο σπίτι, ΕΙΔΙΚΑ ΚΙ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΑΘΟΡΥΒΑ.
               Όμως το κείμενο, δεν είναι πολιτικό, άσχετα αν καταλήγει έτσι. ΑΝ Ο ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ Ή ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΚΙ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΛΑΚΑ - που για μένα τα έχω γράψει πέρσι- ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
                           ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ. ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ , ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ. ΚΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ " ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ " ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΉΣΗΣ , ΣΑΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ, που δεν θα υπήρχε εφόσον έπεσε. ΡΕ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ,  ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΗΞΡΕΡΕΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ
" ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. "
                ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΛΛΟ: ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, γιατί να μην γίνει; Λεβοντομάννα, που καταγγέλει όταν πάει στην πιο κάτω κατηγορία επειδή δεν κονομάει ο Τσιπουράκης μαζί με τον Καραγεωργίου. ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ. ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.  ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.
            ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟ, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΟΙ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΙ  ΜΟΥΣΤΑΚΟΦΟΡΟΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. 

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - Α Ε Κ

             Ξεστήσαμε ένα παιδικό κάστρο κήπου μαζί με τον κουμπάρο μου, για το μεταφέρω σε καινούργιο βαφτιστήρι. Τι, να πετάξουμε παιχνίδια που ακόμα πιάνουν τόπο; Για ποιό λόγο να μην παίξουν νεότεροι σε αυτά που ξεκίνησαν τα παιδιά μου, μετά τα μετακομίσαμε εκεί που υπήρχε ανάγκη κι ενδιαφέρον, κι είναι ακόμα σαν καινούργια; Και μόλις τελειώσαμε την δουλειά του υπενθύμισα οτι η ομάδα μας παίζει στις 7. Με κοίταξε παράξενα - δεν ασχολείται με το blog - και μάλλον εννόησε οτι κι εγώ θα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο στο απόγεμα της Κυριακής μου. Εσωστρεφής μάλλον έχει καταντήσει, σκέφτηκα.
              Εγώ στην οθόνη μπροστά κανονικά, στο κανάλι 5 του συνδρομητικού , που περίεργα πάνω δεξιά δεν έδειχνε τον αριθμό του αλλά έγραφε " Nova highlights ". Ρε λες να ξέρουνε τίποτα;  Μπα αδιάφοροι ήταν κι αυτοί σαν τον κουμπάρο. Πού να τρέχεις τώρα να βάζεις τις κανονικές λεζάντες; Που δεν χρειαζόντουσαν κιόλας, αφού πραγματικά το ματς ήταν ελλήνικος κλάσσικος. Από άριστερά το σαράϊ κι από δεξιά η καλύβα του Καραγκιόζη. Μέσα στο οργωμένο χωράφι του Καυτατζογλείου που θύμιζε την σημερινή ημέρα της γης, μπήκε μια ομάδα και με την βούλα στην δεύτερη εθνική κι η δική μας που ακόμα είναι στην πρώτη καρτερώντας τον κοντοχαφιέ της με τα πλάνα και τα οράματα
 " μεσοπρόθεσμα να διαλύσει τον Μαρινάκη " αλλά και να αμφισβητήσει τον σύνδεσμο της αλογοτροφής.
             Τι κίνητρο λοιπόν να υπάρχει; Ο ένας πεσμένος κι ο άλλος σαν μουλάρι αμολυμένο σε κάποιο χωράφι να πάει να κλειδώσει κάποια μπαράζ, τα οποία κιόλας μπορεί και να μην έχουν κανένα νόημα. Ο Κατσαβάκης να έχει παραιτηθεί, ο Κωστένογλου να μην ξέρει πού βρίσκεται, οι μισοί παίκτες μας να έχουν ήδη φύγει. Χίλιοι θεατές δίνανε τον τόνο της γραφικότητας, ίδιο με τον δικό μου που νόμιζα οτι τα νέα παιδιά θα ήταν αποφασισμένα να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μετά μου ήρθαν κι άλλες σκέψεις : Ή η ευκαιρία είναι φαλακρή ή γνωρίζουν τα παιδιά οτι αυτοί θα είναι του χρόνου μέσα οπότε μπορεί και να διαφύγει η ευκαιρία χωρίς να ιδρώσουν κι αυτά.
           Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνιου, ακίνητη κι ακίνητρη, με την ΑΕΚ σαν την σημερινή φανέλα της που υπήρχε ισχυρή πιθανότητα κάποιος να μπερδέψει τα κίτρινα με τα μαύρα. Αν και τελικά είχε δίκιο αυτός που το αποφάσισε, αφού η κίτρινη φανέλα έχει και κάποια ιστορία και δεν χρειάζεται να διασύρεται κι αυτή. Άστην εκεί στα μανταλάκια να καρτερεί να μην έχει σε μεγάλη μέρα τον Μπουγαϊδη ειδκά όταν δεν υπάρχει επίθεση από την συμπαθέστατη ομάδα της Δράμας , που δεν ξέρω με τι ηθικό ξυπνάνε οι κάτοικοι της και θέλουν πιθανώς να προσελκύσουν τουρισμό.
           Που το ίδιο πρόβλημα μάλλον θάχει κι η ΑΕΚ. Κι όπως και να το κάνεις, ο ιθαγενής τουρισμός είναι πιο δύσκολος από τον μαλάκα με το σακίδιο. Σαν εμένα που κάνω κριτική στην σούπα, αντί να ακούσω τον κουμπάρο ή να ακολουθήσω τον δρόμο της φυγής σαν τον Κωνσταντινέα ή τον Καλόπουλο. Ή να δω την διαφήμιση πίσω από το τέρμα μας, " Μυκονιάτικα " στην Σαλονίκη. Ή να δω την συνέλευση την μεθαυριανή σαν τον Βενιζέλο που υπόσχεται, τον Σαμαρά που ξαναάλλαξε γνώμη ή τον Κωστένογλου, που η ήπια προσαρμογή σημαίνει οτι πάλι καλά που δεν έριξε σήμερα την ομάδα των νέων. Ντροπή ίδια με αυτούς που ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν ΛΑΟΣ με τον Κύρτσο μέσα στα βυζιά της Μπάρμπα στα οποία ψόφησε κι ο Θόδωρος του ΟΦΗ.
                Οι πολλές γραμμές βλάπτουν, αλλά οι τέσσερις γραμμές δείχνουν πράματα. Τα νέα παιδιά είναι αδούλευτα από τις ακαδημίες, αφού είναι πασιφανές οτι τις θέσεις τους δεν τις ξέρουν αλλά κι η φανέλα τους πέφτει σαν σμόκιν σε μπουζουκτζήδικο ή πιτζάμα σε σαλόνι. Και θάχουμε χοντρή ταλαιπωρία, αφού το σημερινό ήταν προάγγελος της μπούρδας ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΑΟΣ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, δεν λέω, ΑΛΛΑ πού θα βρει χρήμα για να πληρώσει αυτά που θα του ζητηθούν; " Έχει ο θεός ", θα μου πείτε.
           Ορθότατο. Δεν είχε για τον γιό του και θάχει για τα υπόλοιπα clubs της Original, πλην της Πάτρας. Αλλά για όλους τους άλλους, που δεν είναι οργανωμένοι. Σαν την ΑΕΚ σήμερα, που ήταν ατάκτως τοποθετημένη στο γήπεδο και τρέχα γύρευε κι αν ειδικά δεν είχε ΤΟ λάθος από την Δράμα για να πετύχει ισοφάριση και να γράψει ουδέτερη σελίδα στην ιστορία μας αντί για μαύρη. Ολόμαυρη χωρίς να βρεις κάποιον που να το βάλεις με το ζόρι MVP με εξαίρεση τον Μανωλά που κάποιοι είχαν διαφωνήσει όταν τον ονόμαζα χαρακτηριστικό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Κι αλήθεια, ένα σέντερ μπακ αν είναι αλοίθωρο, είναι εντάξει για την θέση;
          Προχωράμε όμως και δεν σταματάμε. Σήμερα γελοιποιήθηκαν πολλοί. Όπως και χθες κι όπως αύριο. Ο έρωτας αλλά κι η αγάπη , τα κάνουν όλα ρόμπες αλλά πάντα δείχνουν την σωστή πορεία μολις θεραπευτούν. Την ισορροπία του βλάκα, τύπου Παττακού ή τύπου Ντερτιλή. Που κατώρθωσαν για τον ίδιο λόγο, να διαφωνούν. Και τα ίδια έχουμε στην ΑΕΚ. Που όμως, σαν αγωνιστική εικόνα, είναι ίδια. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΟΥΠΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΚΑΤΙ, σημαντικό για το μουσείο, αλλά ασήμαντο για την ύπαρξη την ουσιαστική. Διότι όλοι εμείς, μιλάμε για δημοκρατία ή για Ακρόπολη, χωρίς την την ρεαλιστική κατάθεση της ψυχής. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ.
           Αν Η ΑΕΚ, δεν σας δείχνει τα λάθη μας, τότε αφείστε το χειρότερα. Και δέστε οτι ακόμα και η Δράμα φωνάζει το κατάντημα. Ακόμα κι η Ευρώπη προσπαθεί. Αυτό το τίποτα, το ανύπαρκτο που κάποιοι το πιστεύουν. Κι αυτό έχει βγάλει δαφνοστεφανωμένες αδερφές επάνω, ενώ είναι ανύπαρκτα τα πάντα. Στο τίποτα να αγωνίζεσαι και φυσικά το τίποτα να παίρνει αποτέλεσμα. ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΣ, είναι αυτό το τίποτα.
                           ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, που δεν έχει καμία σχέση ο Κώστας Μανωλάς. Όπως δεν είχε ο Πάγκαλος με τον σημερινό. Όπως δεν είχε σχέση ο Κολοκοτρώνης με στους σημερινούς που λέγονται έτσι.  

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ

           Πάντα πίστευα οτι για να είσαι καλός στην δουλειά, οφείλεις να είσαι διαβασμένος κι ενημερωμένος. Να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να εμπλουτίζεσαι. Το πτυχίο δεν είναι αρκετό, ειδικά σε επιστήμες που εξελίσσονται λόγω τεχνολογίας, νέων νομολογιών ή αλλαγής ηθών. Μάλλον αυτό δεν ισχύει για βιβλιοπώλες που είναι πολύ καλοί στην πώληση ασχέτως περιεχομένων των συγγραμμάτων που πουλάνε. Διότι όσο κακό και να είναι ένα βιβλίο, δεν παύει να αποτελεί τροφή για σκέψη και κρίση έστω και λόγω της εξ αντιθέτου θεώρησης των πραγμάτων που διαπραγματεύεται.
           Ο κανόνας όμως υπάρχει, λόγω της εξαίρεσης ( είναι μια λογική κι αυτή ). Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς επιβεβαιώνει ώς ύπαρξη. Προσέχτε : Για ύπαρξη μιλάω, όχι για ουσία. Και φυσικά δεν πολυενδιαφέρει εμένα αν είναι ο κανόνας ή η εξαίρεση του, αλλά πραγματικά σκέφτομαι ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΓΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ , που μετά τον πανγέλιστο Καρατζαφέρη σταυρώνανε και τον Άδωνι. Είχαν δηλαδή και συγκεκριμένη άποψη για τα στελέχη, που μάλλον ήταν καλύτερα - κατ' αυτούς - από την Έφη Σαρρή. Κι όταν λέω τους σκέφτομαι, εννοώ συμπονετικά, οτι αυτήν την στιγμή τι κάνουν; Χάσανε τον ηγέτη τους αλλά θα επιμείνουν στο ΛΑΟΣ ή θα φύγουν από το κόμμα ακολουθώντας την βιβλιοπωλούσα προσωπικότητα που αυτομόλησε στον Αντωνάκη; ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ - δεν ρίχνουν μόνο κυβερνήσεις αυτοί που χαρακτηρίζονται έτσι - ή ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΟΓΩ ΑΔΩΝΙ; Μαλακόμετρο έχω βάλει μπρος, όπως καταλαβαίνετε.
               Κι ο Άδωνις ο αποστάτης - για να καλύψω τους πιστούς του Καρατζαφέρη - εδήλωσε σήμερα βαρύτατα : " ...αν δεν έχουμε πλειοψηφία ή αυτοδυναμία, τότε δεν θα έχετε μισθούς, συντάξεις κλπ και θα πρέπει να κρυφθείτε." Δηλαδή να κρυφτούμε εμείς που δεν σταυρώνουμε τον παπάρα. Διότι οι ψηφοφόροι του, δεν απειλούνται από τίποτα. Θα τους δίνει να τρώνε βιβλία στην ανάγκη. Οι υπόλοιποι απειλούνται πλέον, αλλά ένας αποστάτης, ειδικά αν ψηφιζόταν, πέραν του ήθους κατόπιν απειλής, θα εξασφάλιζε τα πάντα στον χλοερό ετούτο τόπο. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Ή μάλλον μια χαρά την κρατάνε προκειμένου να εξασφαλίσουν μια καρέκλα κι έναν μισθουλάκο. ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ.
               Και γιατί τον λέω έτσι; Μα διότι το φασίστας είναι κοπλιμέντο. Όταν η γυναίκα σου σε χαρακτηρίζει μπουμπούκο δημόσια, είναι δυνατόν να τρομάξεις τα πλήθη με την δήλωση αυτή και με την τσιριχτή φωνή να βγάζεις τρομοκρατικό λόγο; Λόγο βέβαια που εκφέρει πλέον σύσσωμος ο δικομματισμός, που αφού δεν έχει επιχειρήματα για τα πριν και τα έργα του, αλλά ούτε σχέδια για το μέλλον αφού άλλοι κυβερνάνε, πλέον ξεκάθαρα απειλούν. Και καλά κάνουν από τη μεριά τους, αλλά με αρχηγό τον  Άδωνι; Ένα κοθόνι που γαμάει με ανεμογκάστρι κι όταν έχει ορμονικές ανωμαλίες η Ευγενία;  Αυτά της λέει; " Αν δεν είσαι μαζί μου, δεν θα έχεις σύνταξη ή θέση σε τηλεοπτικό πάνελ; " Κι αυτή φοβάται, όπως όλοι εκείνοι που την ψήφιζαν παλιά και σήμερα θα μετακινηθούν πιο κεντροδεξιά για να μην χάσουν τον μαλάκα αρχηγό τους;
              Κι αντί να κρυφτεί ο τίποτας, να κρυφτούν όλοι αυτοί που ΔΕΝ θα τον ψηφίσουν. Κοιτάχτε θράσος, όχι προς εμένα αλλά προς τον θεσμό των εκλογών - για να το πάω προς το παρόν μαλακά. Έχει η δημοκρατία αδιέξοδα; Μάλλον, αν δεν εκλεγεί ο δικομματισμός αλλά κι ο Άδωνις που εγκαίρως προειδοποίησε. Και τι αδιέξοδα; Χέστα τα αυτά. Ρωτάω : Χρεοκοπημένος μέσα στην φυλακή ή χρεοκοπημένος σε μια παραλία; Πού θες ρε παπάρι Άδωνι να είσαι χρεοκοπημένος; Πού θες να κάνεις πίπες; Πού οφείλεις την φωνή σου; Στο δημοκρατικό δικαίωμα που κάποιοι σου δώσανε ψήφο. Κι άντε κι είχαν δίκιο. Αντί να πείσεις με επιχειρήματα τους άλλους που δεν σε ψήφιζαν, κι ειδικά τώρα που είσαι σε πιο μεγάλο μαντρί, πλακώνεις τις απειλές; Αν δεν είσαι φύσει και θέσει μαλάκας, τι είσαι; Χάριν ευφωνίας ρωτάω βέβαια, αφού την ώρα που έβλεπες την κιλότα της γυναίκας σου στην τηλεόραση - φαντάσου τι γινόταν στις πρόβες - ευθαρσώς είπες " ...ζήλευα όταν κοίταζα από το γυαλί την Ευγενία..." ΡΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕΣ.
             Και θα μου μιλήσεις εμένα; Να φοβηθώ τον Ψινάκη; Το μόνο που έχω να φοβηθώ πραγματικά είναι όλους αυτούς που θα σταυρώσουν εσένα. Τρομολάγνε του κερατά, νεοχουντικέ που νομίζεις οτι κάποιον μισθό ή κάποια σύνταξη, μου τα κάνεις δώρα. Αλλά αυτά παθαίνεις αν είσαι η γυναίκα της σχέσεως κι είσαι στο βρακί του Καρατζαφέρη ή της γυναίκας σου. Νούμερο του κερατά, που καλά κάνουν τα πουστοκάναλα και σε προβάλλουν, μπας και ξυπνήσει κι ο παπάρας με το δημοκρατικό δικαίωμα της ίσης ψήφου.
             Το κλείνω εδώ, διότι δεν θέλω να βρίσω απόψε. Σήμερα είναι επέτειος του Άδωνι και του εφιάλτη της επταετίας κι όσο κι αν δεν τα πιστεύω αυτά, γιατί να ρίξω τις εκκλησίες κάποιων; Με ενοχλούν που γουστάρουν τανκς κι ανθρωπάκια με ξύλινα σπαθάκια; Δεν με ενοχλούν καθόλου κι ειδικά τώρα που μπορούν να δείξουν και την δύναμη τους με την Χρυσή Αυγή. Άλλο με ενοχλεί: Οι γιαλαντζί πούστηδες, οι αποτυχημένοι φασίστες που το παίζουν δημοκράτες για το καλό μου, όταν μετά από την προσωπική τους αποστασία, ξαναχρησιμοποιούν την παλιά μάσκα τους. Με ενοχλούν οι πούστηδες όταν δεν το δηλώνουν. Το κρεβάτι τους, στην καραπουτσακλάνα μου. Με ενοχλούν τα δήθεν και τα μυστικά, που αυτά μας φέρανε σε αυτήν την θέση. Να μιλάνε βουλευτίνες με ανδρικά ονόματα. Με ενοχλούν ρε παιδί μου, όταν ο Άδωνις κατουράει καθιστός επειδή ζήλεψε την γυναίκα του. Με ενοχλεί ο ψηφοφόρος που ακόμα ψάχνει την βολεψιά του. Χαίρετε.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

          Χιλιάδες θέματα είχα που θα αναπτύξω σύντομα. Τύπου Κούγια για τον Άρη, ή τύπου αν θα παίξει αδιάφορος με την Κέρκυρα ο δημιουργημένος σνομπίστας εκ του Ηρακλέους. Όταν μιλάς σήμερα για αξίες, καλά κάνεις κι έρχεσαι στην τοποθέτηση περί ιστορίας που το παίζει από μόνη της διδακτικό εγχειρίδιο και λόγω αποστήθισης φτιάχνει μυαλά. Κι είναι γνωστό βέβαια, οτι αν φτιάχνεις μυαλά ξεχνάς με ποιό όργανο κινούνται οι άνδρες που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Τα άλλα είναι για τα γυναικόπαιδα, που εξαιρούνται από την ιστορία και καλούνται να την μάθουν. Βαρειά κουβέντα βέβαια λέω, αλλά και τι να κάνω με τους απόγονους;
             Για την ΑΕΚ είναι το θέμα. Μην μπερδεύεστε οι φιλόλογοι, οι αρχαιολόγοι ή οι δικηγόροι τύπου Κούγια. Ούτε κι εσείς που είστε καθηγητές πανεπιστημίου για ιστορικά θέματα, κι ενώ ξέρετε την αλήθεια, διδάσκετε σε τριτοβάθμια εκπαίδευση μαλακίες. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα ή ύφεσης διότι δεν πάνε καλά οι δουλειές. Είναι, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ. ΠΟΣΟ ΑΛΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΛΟΓΩ ΧΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ή ΣΕ ΑΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
             Κι η ιστορία σε μια εταιρεία είναι μόνο οικονομική. Κι αν είναι βιώσιμη αύριο. Μπορεί στην ΑΕΚ να παίζουν χίλια δυό ανθρωπιστικά ή ουμανιστικά ή πολιτισμικά, αλλά η ουσία είναι άλλη. Πέραν της απαξίωσης της αγωνιστικής - ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - εδώ γίνεται και μια άλλη ιστορία: Που όπως η Ελλάδα θα έχει τις εκλογές, έτσι και η ομάδα μας θα εχει την συνέλευση. ΔΕΝ ΒΑΡΑΘΗΚΑΤΕ ΩΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ;  ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
             Φυσικά ο αχυράνθρωπος του χαφιέ, ο Οικονομόπουλος, έσκασε. Τι να πει; Να εξηγήσει για τα δάνεια και τίνι τρόπω θα διοχετευτούν στην εταιρεία; Να συνεχίσει να μιλάει σαν γνήσιος Πασόκος, σαν τον αρχηγό του τον κοντό; Και να λέει τι; Οτι διασφάλισε τα μύρια του Μάκη κι οτι η ΑΕΚ θα πρέπει να ριξει την τιμή της μετοχής στο 0,33 για να την πάρει ένας άφραγκος δανειστής στα 2,5 μύρια, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; Τι να κάνει η χοντροβαγγέλα τον Πλατανιά ή κάτι ομάδες παιδικές ή νέων ή παραπληγικών; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ; ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΥΛΑΝΟΒΑ;
           Πολλά μπορώ να πω και σίγουρα υπάρχουν κάποιοι, που θα το κάνανε. Λίπος υπάρχει ακόμα. Αλλά ο Μαρινάκης, όσο κι αν είναι λίπος κινούμενο, έχει και κάτι λαμόγια από δίπλα του που του λένε οτι όταν κολυμπάς στον βόθρο, λερωμένος θα βγεις. Κι η Βαγγέλα ακούει κουμπάρους που ξεχνάνε να δηλώσουν ένα μύριο καθότι σαν παλιοί απλοί πράκτορες, τα έχουν πολλά. Ειδικά άμα είναι και ταμεία της Ντόρας, που έκανε σήμερα το άνοιγμα στον Σαμαρά. Που τι να κάνει κι αυτός; Άμα δεν γίνει πρωθυπουργός, να μην υποστηρίξει το φιλοαμερικανικό κόμμα;
          ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ, με πτώση την τιμή της μετοχής σε κόντρα στον γνήσιο Αεκτζή Δημητρέλο, που ζητάει τα λογικά; Για το καλό της ΑΕΚ κι όχι του σωτήρα που θεωρητικά θα την πάρει; Κι αυτός για το πρωτοδικείο αγωνίζεται αλλά σε ψηλότερη τιμή. Και κάνει ό,τι μπορεί, την ώρα που το ντεμοτεχνείο μέσω του club της Πάτρας, το παίζει Ιράκ στον ασφαλή διχασμό: 20 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΠΑΝΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΗΓΑΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΔΙΕΚΟΠΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
                Δεν είναι επειδή ξέρω, αλλά είναι το για πόσο μαλάκα παίρνουν τον κόσμο ή για πόσο μαλάκα τον χειρίζονται. Ο δικομματισμός ή ο παλαιοπαραγοντισμός ( ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ) ξανά αναδεικνύονται. Και βέβαια για τις εκλογές δεν έχω θέμα - αφού από την επαύριο κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει - αλλά για την ΑΕΚ σαν ιδιωτική εταιρεία, με τα ίδια σκατά του ΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΑΝΩ, να κάνει τι ο παπάρας που αποδοκίμαζε ενώ ψάχνει ακόμα σωτήρα στο πρόσωπο ενός που δρα ακόμα πειρατικά χωρίς να μιλάει για το πλάνο εξυγίανσης ή ανάπτυξης, ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -δηλαδή συνέλευση -  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ.
                    Κι ο Ντέμης πάει σε απλό συλλογισμό: Συσπειρώνω κόσμο, μαζεύω χρήσεις και μαγειρεύω νούμερα. Στο club του Λαλιώτη, δεν ήταν; Ο Μελισσανίδης τώρα που είναι με τον Σαμαρά, τι να κάνει; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ;  ΞΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ; Εγώ λέω όχι. Τάβλυ παίζουν κι όχι σκάκι όπως θέλουν να παροσουσιάζουν τα ΜΜΕ. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ. Και φυσικά είναι της πλάκας, όσοι πάνε για ελεημοσύνη από κάτω τους. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ  ΑΣΤΕΙΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ 10 ΑΕΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όταν είναι χαριστικά διορισμένη.
                   ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΕΜΗΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ  ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΛΕΦΤΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.   ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΑΚΕΣ Ή πούστηδες που το παίζουν αλλοιώς.            

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Α Ε Κ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

             Κέφι για ποδόσφαιρο; Ξέρω κι εγώ; Πιο πολύ σαν υποχρέωση με τα αγορασμένα διαρκείας και η επιμονή του μικρού μου γιού να βλέπει τον δικέφαλο. Ο μεγάλος στο ΄διάβασμα για τις πανελλήνιες και με τα ιδιαίτερα του λόγω της άριστης κρατικής προετοιμασίας. Μέσα λοιπόν κι εγώ
- μάλλον μεγάλωσα πια για να αντιμετωπίζω την ΑΕΚ σαν υποχρέωση - παρέα με άλλους τρεις χιλιάδες για το άστητο ντέρμπυ του αντιπαθέστατου Δώνη.
             Πολλοί πρωταγωνιστές για την σούπα του πρώτου ημιχρόνιου, που πραγματικά απέχτησε ομορφιά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Τότε που κατώρθωσε ο Κάρλος να χάσει το άχαστο κι ο Κουκουλάκης να δίνει νέες ερμηνείες κι επεκτάσεις στο καυτό θέμα των φάουλ. Με εκατέρωθεν τα παράπονα βέβαια, αφού άμα είσαι λίγος σαν διαιτητής φροντίζεις να σε βρίζουν κι οι δύο. Μπόλικος αέρας λοιπόν, ο Δώνης στην μαζική άμυνα και στην τακτική των αντεπιθέσεων κι ο Κωστένογλου στο γελοίο αυτό σύστημα με τον Μπέλεκ  ( Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ ) στη μύτη του δόρατος. Σαράντα λεπτά, όλα για τα μπάζα.
             Με τον Μάκο αρκετά καλό στην αμυντική λειτουργία και τον Κλωναρίδη μόνιμη πηγή κινδύνων. Έναν παίκτη γρήγορο μεν αλλά χωρίς ουσιαστικά τελειώματα. Πάντως αυτός ήταν ο ανακατωσούρας , αφού πολύ μακριά του σε απόδοση ήταν τα λοιπά αστέρια μας : Λεονάρντο, Κάρλος, πλάγια μπακ όσο αναφορά τα κατεβάσματα ήταν σαν πιασμένοι. Αλλά μιλάμε για πολύ μικρή ομάδα αυτή η Χαλκηδόνα που έκανε αυτήν την κακοστημένη ΑΕΚ των τόσων απουσιών, να φαντάζει σαν υπερόπλο. Με συντριπτική κατοχή και μπόλικα κόρνερ, που έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι στην παθητικότητα κι έδειξε και δυό πράματα μέσα στο γήπεδο. Ο Δώνης; Δοκίμαζε τα συστήματα για τον τελικό, που αν φέτος γλυτώσει την πεντάρα από την δαφνοστεφανωμένη, θα έχει να διηγείται μεγάλα κατορθώματα.
             Στο δεύτερο ημιχρόνιο, ήταν το ίδιο μοτίβο χονδρικά. Σούπα, αλλά τι είδους; Χελονόσουπα. Βγήκε ο Δώνης από το καβούκι του ελαφρώς - έτσι λίγο με το κεφαλάκι - και φυσικά ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ της ανούσιας κατοχής και των άνευ λόγου υπάρξεων και μέτρησης στατιστικών, που υποθέτω θα πρέπει να ζάλισε η τηλεόραση τους θεατές. Έπεσε λόγω της σπατάλης της εκρηκτικότητας ο Κλωναρίδης, έμεινε μέσα ο Μπέλεκ - που βέβαια με ποιόν να αντικατασταθεί, μπήκε ο Βάργκας - που το παιδί θέλει να φύγει, άρα πήγαμε στην λογική του μνημονίου που προσδοκά έσοδα αλλά με μπόλικη ανεργία.
              Και με βάση την συνολική εικόνα, θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Όσο κι αν πιστεύω, οτι αυτό το ματς ήταν του ενός γκολ, κι αν το πετυχαίναμε εμείς πρώτοι, τότε θα το κρατάγαμε. Αφού πίσω δέσποζε ο Μανωλάς, που μάλλον συνολικά ήταν ο καλύτερος, αλλά κι ο Μήτρογλου ακόμα και τα οφσάιντ τα πέταγε στα πουλιά. Γενικά όμως ήταν ταλαιπωρία το γήπεδο, σαν κοινωνική υποχρέωση με βαρετούς λοιπούς συνδαιτημόνες. Κάτι που θα πρέπει να συνηθίζουμε βέβαια, αφού του χρόνου θα είναι εύρεση δικαιολογιών για την αποφυγή της πρόσκλησης, μετά βέβαια τα ευχαριστήρια που μας θυμήθηκαν και φέτος. Αυτό είναι το πλάνο του χαφιε από ό,τι έχω πληροφορηθεί.
              Που καλά κάνει και αγνοεί το πανώ : " Εσύ είσαι η αιτία όλου του κακού, Ντέμη, οπαδέ του χαφιεδισμού ",που ο διαιτητής - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ( πόσους μαλάκες έχω δει με πτυχία )- το είδε σαν πολιτική παρέμβαση σε κάποια κοινά δρώμενα ή βρισιά σε μειονότητες ή φοβερά επικίνδυνο για την ανεξάρτητη αυτοβούληση κι απόφαση της κοινής γνώμης. ΣΕ ΛΙΓΟ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ORIGINAL, θα θεωρείται παρέμβαση στα διοικητικά κι επιχειρηματική στρέβλωση. Κουκουλάκης: Ο χεσμένος που αντί για pumper φοράει σερβιέτα. Ακόμα ψάχνει το όργανο που του δίνει την τέρψη. Νάναι πίσω ή εμπρός;
           Λιανικά λοιπόν για σήμερα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη κι η Χαλκηδόνα έψαχνε να κλέψει το αποτέλεσμα. Και θεωρώντας οτι ο Δώνης είχε τα όπλα κι ο Κωστένογλου δεν τα είχε, ήταν ένα ματς παρωδία που όμως κάλυψε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Αυτούς πού είδαν την υπερομάδα του Αγρίνιου να συντρίβει τον θεό του πολέμου , ΑΦΟΥ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ, αλλά και την Κέρκυρα που διόρθωσε την Κρήτη αλλά και τα λοιπά αποτελέσματα που αφήνουν την τελευταία άστητη αγωνιστική, να μοιάζει σαν champions league.
               Υγ1. Παράλειψη μου τα συγχαρητήρια για το κύπελλο του βόλλεϋ γυναικών, στις αθλήτριες αλλά και στην διοίκηση. Αν και πιστεύω οτι τα έχω δώσει παλιότερα.
               Υγ2. Το ντεμοτεχνείο ακολουθεί συμβουλές επικοινωνιολόγων. Τι λένε αυτοί; ΑΠΛΑ ΣΚΑΝΕ ΠΛΕΟΝ , κατά Πυθαγόρα.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

O ΜΗΤΣΟΣ

              Από τους ελάχιστους δίσκους που υπήρχαν στο σπίτι μου, τότε παλιά, ήταν κι εκείνος ο μεγάλος σε μέγεθος του Μητροπάνου με την Χριστιάννα. Παράξενα πράματα. Νάμαι παιδί και να μου αρέσει το " ταξίδι στα Κύθηρα ". Μετά να καταλήξει το Τσιρίγο να γίνει το αγαπημένο μου νησί. Ήταν τότε οι εποχές που ο Μήτσος ήταν παντρεμένος με την κόρη του Σταμάτη, υπουργού της ΝΔ. Παράξενα πράματα για Τρικαλινό αριστερό, που σήμερα τον διεκδίκησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Τι να κάνουν κι αυτοί προεκλογικά; Άμα δεν έχεις πρόγραμμα, κουτί σου έρχεται κι ένας θάνατος. Βγαίνεις σαν κονφερασιέ και φωνάζεις οτι υπάρχεις.


             Έλαχε να τον γνωρίσω μόλις πέρσι, μέσω ένος κοινού φίλου που του πήγε ένα κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον Φ ( αυτό που θα δείτε από κάτω δημοσιευμένο ). Για την ακρίβεια το ζήτησε εκείνος, λόγω του κειμένου,  ρωτώντας αν πηγαίνω στα μπουζούκια. Πού να ήξερε ο άνθρωπος οτι δεν βλέπω κινηματογράφο, δεν πηγαίνω στο θέατρο και δεν πατάω πλέον το πόδι μου στα μπουζούκια, ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. Κι ο Μητροπάνος ήταν λόγος να τον βλέπω κάθε χρόνο σαν εγγύηση φωνής, " τα δίνω όλα στην πίστα ", επιλογής τραγουδιών και μακριά από κινούμενες χοντρομπούτες ή γελοίους ελληνάρες που τα τσιφτετέλια τα χορεύουν καλύτερα από πούστηδες.
            Μιλήσαμε κάμποση ώρα στο καμαρίνι. Όσο καταβεβλημένος σου φαινόταν από την περιπέτεια της υγείας του, τόσο θέριεψε μετά στην πίστα. Αυτός ο γνήσιος αριστερός, εγκατεστημένος πλέον στο Ψυχικό δίπλα στην τούρκικη πρεσβεία και προετοιμάζοντας να στείλει τα δισκάκια του στον Γκουαρντιόλα ! Αυτό το σεμνό παιδί , ο γιός του κλητήρα της Ελευθεροτυπίας , ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Ένας  από τους τέσσερις καλλιτέχνες που ακόμα ακολουθώ και που την Πέμπτη πηγαία θα είμαι εκεί καρτερώντας , όχι να τραγουδήσει ξανά αλλά να μας βγάλει τρελούς και να συνεχίσει να είναι κοντά μας. Διότι χάσαμε έναν μεγάλο άνθρωπο και μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει την ολική ανατροπή, ακόμα και σαν μέλος της ομάδας μου, του Αστέρα 2004, που αμέσως αγκάλιασε.
                   Δεν σας ζαλίζω παραπάνω με διθυράμβους κι απλά ξαναδημοσιεύω το κείμενο. Παρακαλώ την προσοχή σας στο υστερόγραφο.


1987. Μήνα δεν θυμάμαι. Πάντως ήταν Παρασκευή, σ’ εκείνο το υπόγειο μπουζουκτζίδικο της Αστόρια της Ν. Υόρκης. Εκεί γνώρισα τον Δημήτρη Μητροπάνο. Εκείνος ούτε καν θα το θυμάται. Εγώ φοιτητής στα μεταπτυχιακά, εκείνος μπαρουτοκαπνισμένος επαγγελματίας. Πήγα να χαιρετήσω και να αποδώσω τα εύσημα. Στην Ελλάδα δεν είχα τολμήσει να το κάνω. Δεν ξέρω γιατί, αλλά εκτός έδρας παίζω πιο δυνατά.
Πλησιάζοντας το τραπέζι του , μου έκανε εντύπωση ότι έτρωγε το ίδιο φαγητό μ’ εμένα . Μπριζόλα και ουίσκι . Ήταν μόνος , όπως κι εγώ. Όταν κάθισα μαζί του, με πλημμύρισε η σεμνότητα , η σοβαρότητα και η τιμιότητα ενός γνήσιου μάγκα. Μαγεύτηκα ακόμα πιο πολύ.
Χθες κλείστηκα στο σαλόνι του σπιτιού μου, παρέα με τα δύο μου παιδιά. Για άλλη μια νύχτα χάζευα τον αγαπημένο μου πίνακα στον απέναντι τοίχο. Μεγάλος καμβάς ρομαντικού ρυθμού. Στο πρώτο επίπεδο νεκρά περιστέρια . Στο δεύτερο, αγωνιστικά περιστέρια μπας και ελευθερωθούν από το δίχτυ. Στο τρίτο , δραπέτες πουλιά, ελεύθερα πλέον, να ξαναμπούν στην καθημερινότητα τους, την φυλακή των πιο μεγάλων διαστάσεων .
Το βλέμμα μου στον πίνακα. Τα χέρια ανοιχτά , αγκαλιάζοντας τους γιούς μου. Αισθάνθηκα χαρούμενος που δεν είμαι πολύτεκνος. Με σειρά προτεραιότητας θα διοχέτευα τη θαλπωρή; Το απόσταγμα του Μπαμπατζίμ στο τραπέζι, κι όλες οι αισθήσεις κορεσμένες. Η ακοή μας γέμιζε με την θεϊκή φωνή του Μητροπάνου. Τραγούδαγα δυνατά. Τα Λαδάδικα, τη Ρόζα, τα Κύθηρα. Τα παιδιά με κοίταζαν σα να ήθελαν κι αυτά να ξέρουν τους στίχους. Καταλάβαιναν ότι κάτι σημαίνουν τα λόγια. Αισθανόμουν μειονεκτικά που η βραδινή μας περιπλάνηση ήταν ελαφρώς μονομερής . Συνέστησα υπομονή.
Το παιχνίδι βέβαια ήταν στημένο. Από μένα. Να δω αν μπορούν να δουν την ποιότητα του στίχου. Αν μπορούν να διακρίνουν το μεγαλείο της φωνής. Έτσι πρέπει να κάνεις με τα παιδιά. Να τα εκθέτεις και να τα αφήνεις να αντιδράσουν. Αν ας πούμε εκείνη την ιερή στιγμή για σένα , πλακώσουν τις ερωτήσεις για αυτοκίνητα, για ποδόσφαιρο , ή για το πάρτυ που έρχεται, ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Τα παιδιά δεν είναι ίδια με σένα. Ευτυχώς. Αν οι απόγονοι γινόντουσαν ίδιοι με τους προηγούμενους, ήθελα να ‘ξερα πόσα 1821 θα ξαναχρειαζόντουσαν .
Σιωπηλά ακούγανε το « για να σ εκδικηθώ» και το « όσοι με το χάρο γίναν φίλοι». Εδώ έριξα και δύο βόλτες. Ξαφνικά μπήκαμε στο γήπεδο.
« Ποιος είναι αυτός;», με ρώτησαν.
Και πήρα μπρος. Ο Δημήτραρος . Ένας από το πάνθεον των φωνών . Γνήσιος λαϊκός και ανεξάντλητα ποιοτικός. Το αηδόνι του ζεϊμπέκικου. Ένα κόσμημα για την νεοελλάδα. Η μύγα μέσα στο γάλα. Στο μουσικό χώρο και στο νυχτερινό μαγαζί, που έχει γίνει ένα μπουρδέλο. Εκεί που είναι ενωμένες οι πουτάνες , οι αδερφές, και κάτι μισοριξιές, κατ’ επίφαση αρσενικοί, που ο Θεοδωράκης τόλμησε να δώσει τραγούδια του.Κάτι τύποι, που ο Άκης Πάνου θα τους είχε καθημερινούς στόχους σαν ανθρωποειδή καρτούν.
Μεγάλη η περιπέτεια του Δημήτρη. Δύο χρόνια γύρναγε στην κόλαση . Η φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήσανε οι Έλληνες γιατροί, του κατέστρεψε τα νεφρά. Μπήκε στην αιμοκάθαρση μαζί με την εντολή ότι δεν θα ξανατραγουδήσει πια. Η αδερφή του, του έδωσε το νεφρό της που ήταν συμβατό με τον οργανισμό του. Οι Έλληνες γιατροί δεν κάνανε τη μεταμόσχευση διότι υπήρχαν ασβεστώματα στο κυκλοφορικό του σύστημα! Πήγε στο Παρίσι. Ξενιτεύτηκε. Ξεμπέρδεψε κι είναι πάλι κοντά μας. Υγιέστατος.
Ευτυχώς, γι ‘αυτόν κύρια, κι ευτυχώς και για μας. Διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς, με τέτοια θωρακική δύναμη, τέτοια ανάπλαση ψυχής , τέτοιο καθαρό ύφος και χροιά φωνής. Τέτοιας επιλογής ποιοτικών λαϊκών τραγουδιών, που προτείνουν λεβέντικες στάσεις και ανατάσεις απέναντι στη μίζερη καθημερινότητα. Διότι ο Μητροπάνος, στο τραγούδι που εκλέγει να ερμηνεύσει, ή ο τρόπος με τον οποίο το δίνει, πρακτικά το απογειώνει.
Και αναπλάθει το χαρακτήρα του. Δεν είναι κλάψας , ούτε μόνιμα αδικημένος από την πουτάνα την κοινωνία. Δεν είναι ζογκλέρ με τα μικρόφωνα, ούτε και καίει τα σπίτια διότι μια γκόμενα τον άφησε, ή δεν του κάθισε . Κι επίσης δεν πηγαίνει να ζητιανέψει τραγούδια μπας και βγει κάπου, και μετά να προσποιηθεί τον ποιοτικό. Τα τραγούδια, από μόνα τους τον ζητάνε. Και πάντα δείχνει το μεγαλείο του και την συστηματική δουλειά του. Το τραγούδι είναι βέβαια καλό, απλώς μεταμορφώνεται σε πολύχρωμο πολυαρωτισμένο τριαντάφυλλο.
Κύρια παλικαρίσιο. Το ξανακατάλαβα χθες με τα παιδιά, όταν στο τριπλό CD με τις ζωντανές ηχογραφήσεις του, άκουσα την «Πιρόγα» , το τσιγάρο του Μάλαμα και τα στενά του Θεοδωράκη. Τραγούδια όχι πρωτογενώς δικά του. Ακούστε τα. Θαυμάστε ξανά την πάντα αντρίκια παρουσία του, μακριά από τα τσιφτετέλια και την βιαστική ερμηνεία που επιλέγουν οι άφωνοι. Ακούστε την κρυστάλλινη φωνή σε τραγούδια του Μαχαιρίτσα , του Πλέσσα, του Σπανού, του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ.
Ωραία τελείωσε η νύχτα . Γεμίσαμε όλοι και οπλίσθηκε το μέταλλο. Με γνησιότητα. Με βιολί και με δοξάρι. Τα παιδιά πήγαν για ύπνο και είπαν αύριο να κάνουν μια εκκαθάριση σε κάτι βλακείες που τους είχε πείσει το σύστημα ότι πρέπει να ακούν. Ονόματα δεν αναφέρω , διότι θα ήταν σαν να συγκρίνω την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη. Σαν να συγκρίνω επαγγελματίες με χομπίστες. Διότι όλοι τραγουδιστές είναι, αλλά, άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας .
Ευτυχώς ο Δημήτρης είναι καλά και θα τραγουδήσει ξανά. Παλιά, καινούρια, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην χάνουμε την αξία. Και την κρίση μας. Και τη σεμνότητα και τη σοβαρότητα στην μουσική της Ελλάδας. Δηλαδή στο μοναδικό τομέα που μπορεί ακόμα να είναι ενεργή.
Δημήτρη μου, δεν σε ξέρω , όμως εκεί θα είμαι . Χωρίς να σε συναντήσω. Όταν όμως πάρεις το μικρόφωνο, θα σιωπήσω . Τη φωνή σου θέλω ν’ ακούω . Όχι να σε σκεπάζω , όπως κάνω με… Ασε να μην πω ονόματα. Κρίμα πια που δεν μπορώ να χορέψω. Σκίστους τους κι άσε το Θεοδωράκη να ψάχνει τον λαϊκωτό τζαμπατζή. 



           ΥΓ1. Ο Μήτσος ήταν στο νοσοκομείο από το πρωί. Το πνευμονικό οίδημα το έπαθε μέσα στο ίδρυμα και κατά την γνώμη μου οφείλεται σε παύση λειτουργίας του νεφρού που είχε πάρει από την αδερφή του. Για γαστρεντερίτιδα πήγε κι όταν άρχισε η δύσπνοια, ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΤΑΞΙΜΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ " ΥΓΕΙΑ " ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ. Οποιαδήποτε, κι όχι μόνο του Μητσάρα. Εδώ συμβαίνουν δύο τινά: Ή το ίδρυμα είναι άχρηστο και δουλεύει μόνο με φοιτηταριό, ή σε άλλη κατάσταση μεταφέρθηκε ο Μητσάρας εκεί. Ένα ιατρικό ανακοινωθέν περί ανακοπής καρδιάς, θα ήταν πιο λογικό. Ούτε αυτό δεν μπορούν να σκεφτούν οι εμπορευάμενοι την υγεία; Αν δεν φταίει κάτι άλλο, τότε καλό είναι να σκέφτεστε ακόμα την δημόσια υγεία που μεθοδικά γαμεί ο Λοβέρδος.
                                ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ κι όσοι βρεθούμε στο Α' μεθαύριο, καλό είναι να πιούμε κι ένα ποτήρι παρέα.
        ΥΓ2. Πνευμονικό οίδημα, σημαίνει ασφυξία. Έλεος δηλαδή, αν είχε τις αισθήσεις του. Τα ηλεκροχημικά, ΔΕΝ με καλύπτουν. Αυτά είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του να βγει μια στοιχειώδης διάγνωση. Ούτε κι οι γιατροί με καλύπτουν. Ειδικά αυτοί που έχουν βγει μετά Αρσένη. 

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΒΟΥΝΟ

            Αδέρφια, σας χαιρετώ. Με ευχές για μπόλικη δύναμη και κουράγιο. Όλα τα διαλείμματα τελειώνουν κάποια στιγμή και βρισκόμαστε ξανά φάτσα με την οδυνηρή πραγματικότητα. Που είναι σαφέστατα θλιβερή, αφού δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και κυριότερα ΔΕΝ γνωρίζουμε τον εχθρό. Είναι ο εαυτός μας; Είναι χέρι κακού ξένου Οστρογότθου ή είναι μια παγκόσμια αστάθεια που πανεύκολα τσακίζει αυτόν που δεν έχει δομές κι υποδομές και κυκλοφορεί στο στερέωμα σαν καρτούν. Προσομοίωσης κράτους κι αντίστοιχων υπηρεσιών με πολίτες που μάλλον ακολουθούσαν την περίφημη ρήση του Γκορεμπατσώ : " Κοιτάξτε. Εσείς θα προποιείσθε οτι δουλεύετε κι εμείς θα προσποιούμαστε οτι σας πληρώνουμε. "
              Το Πάσχα λοιπόν τέλειωσε για τον star του κι υποθέτω οτι όλοι είμαστε καλά ή έστω με τις λιγότερες απώλειες. Έχω την εντύπωση οτι η σταύρωση ήταν και φέτος επιτυχής καθώς και τα γεγονότα που την ακολούθησαν με κύριο την ανάσταση και την αντίστοιχη αύξηση των τιμών των τριγλυκεριδίων ή της νεφρικής κρεατινίνης ( καμία σχέση με το κρέας ). Κι ό,τι αρχίζει ωραίο, όπως λέει και το άσμα, συνήθως τελειώνει με πόνο. Κύρια για τους πιστούς θνητούς  κι ακόμα χειρότερα για τους άπιστους που κατηγορούνται και από θεούς αλλά και από ανθρώπους.
            Κι όπως έλεγε ένας γνωστός μας οτι " ...η νηστεία κανονικά θα έπρεπε να αρχίζει μετά τις διακοπές του Πάσχα ..." λόγω σεπτής υπερκατανάλωσης οτιδήποτε βρώσιμου κικλοφορεί, έτσι κι εγώ βλέπω τον Γολγοθά μας. Καλές ήταν οι παρακολουθήσεις της ανάβασης του θεάνθρωπου στο λόφο όπου είχαμε όλοι βγάλει εισιτήρια, αλλά τώρα έρχεται το δικό μας θέαμα, που μάλλον θα το απολαύσει η Αγία Τριάδα πανοραμικά. Το ύφος του έργου βέβαια, δεν είναι και σαφέστατα προσδιορισμένο αλλά δεν έχει σοβαρές διαφορές η τραγωδία από την κωμωδία. Ένα κλικ στο μυαλό θέλει για να καταλάβεις οτι ο κωμικός πρακτικά χαρακτηρίζει εσένα που τον παρακολουθείς και γελάς σαν χάνος. Δεν είναι οι ρόλοι που παίζονται από τους ηθοποιούς βγαλμένοι από εξωγήινες συνήθειες.
               Ούτε και θα είναι και οι ημέρες που ακολουθούν τίγκα στα λουλούδια και τις ψαρόσουπες μετά από την κηδεία. Τα μύρια που πληρώνουμε στα χαράτσια, είτε άμεσα σαν φόροι, είτε έμμεσα σαν περικοπές εισοδημάτων, σπρώχνονται σαν επιδοτήσεις στα φαύλα κόμματα που με την σειρά τους, είτε πληρώνουν ψεύτικες δημοσκοπήσεις, είτε δημοσιογράφους για να τους προβάλουν, είτε σε μεταγραφές στελεχών τύπου Μπάρμπα ή γυναίκας του Πασχάλη, είτε σε πιο σοβαροφανείς προσωπικότητες τύπου Μπέζου ή Γιώτη Τσαλουχίδη ή επιστροφής στην πολιτική κάποιων νούμερων τύπου Ανδρεουλάκου. Και δεν μου φτάνουν μερικές αράδες για να περιγράψω το τι κάνει ο κάθε αρχηγός της τοπικής ληστοσυμμορίας, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. Για τριάντα αργύρια ακριβώς, όπως απεκατεστάθη κι ο Ιούδας από το σύστημα και ξαφνικά βρέθηκε και με Ευαγγέλιο στην κωλότσεπη.
               Μια πολύ βρώμικη περίοδος έρχεται, θα έλεγα " ιστορική ". Κι οι παλιοί αναγνώστες του blog, εύκολα καταλαβαίνουν γιατί  την συγκεκριμένη λέξη την έβαλα σε εισαγωγικά. Οι νεότεροι, ας περιοριστούν στην άποψη οτι η ιστορία είναι φύσει και θέσει άχρηστη και γράφεται λαμογιάρικα πάντα. Οι νικητές μιλούν για δικαίωση κι οι ηττημένοι για αδικία. Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα ή χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
                Και γιατί τα λέω αυτά; Μα, η ΝΔ έχει πρόγραμμα που όμως δεν μας το λέει προεκλογικά. Ο Πάγκαλος μιλάει για βρώμικο πολιτικό σύστημα κι ο Άκης, χωρίς γραβάτα επιτέλους, μιλάει για όλο το ΚΥΣΕΑ και για τρεις πρωθυπουργούς με τους οποίους ο Βενιζέλος δεν είχε ποτέ σχέση. Η αριστερά έχει κάτσει στην άκρη πολυδιχασμένη δήθεν και χωρίς " δυνατότητα " να κάνει  μια κοινοπραξία και οι τσόντες των μεγάλων κομμάτων αγωνίζονται να πάρουν φορτηγατζήδες ή ταξιτζήδες ή κάποιους κάργα ηλίθιους για να αρχίσουν τις συνεργασίες μετεκλογικά. Όλα σε ένα πρόγραμμα, προς θεού να μην κλείσει το βουστάσιο που λέγεται κοινοβούλιο. Δεν μπορεί η Βενετιά να υπάρξει χωρίς βελόνι. Κι είναι αλήθεια αυτό: Το ενετικό κράτος κατέρρευσε επειδή δεν μπορούσε να βρει μια ράφτρα.
               Και φυσικά όλοι μας θα μπούμε τώρα στο τούνελ το προεκλογικό, με τα πάντα σε διάλυση και κορυφαίο μασκαρά στα χείλη όλων την ανάπτυξη. Που πρακτικά είναι τα τρία ΕΤΑΚ που θα σταλούν μετά τις κάλπες, τις στρατιές ανέργων που θα δημιουργηθούν μετά τις 15/05 που λήγει το πρόγραμμα της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία, τις μειώσεις των μισθών κατά 30% στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και των αποζημιώσεων από Σεπτέμβρη παρέα με την πυροδότηση της βίας αφού οι επιχειρήσεις σκούπας μετεκλογικά θα σταματήσουν. Και νέα μέτρα συνεχώς, τα οποία μαζί με τον κατακερματισμό της βουλής και την πολυφωνία έχουν ένα και  μοναδικό στόχο : Το διαίρει και βασίλευε, για μια κάστα επαγγελματιών που αφού δεν κυβερνούν αυτοί αλλά τα μνημόνια, θέλω κάποιος να μου εξηγήσει για ποιόν λόγο πληρώνονται. Και τι σόϊ ανάπτυξη μπορούν να επιτύχουν με νεκρούς οικονομικά αλλά και ψυχικά υπηκόους.
              Σε ένα περιβάλλον, που κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Κι όλοι μας, έχουμε μεταμορφωθεί σε καιροσκόπους. Σαν τον Δημητρέλο ή σαν τον Ντέμη ή σαν τον Αεκτζή, που μου θυμίζει υπερκαταναλωτή του Πάσχα που έκανε τα πάντα με το στόμα του μπας κι αυτοκτονήσει απλά χορτασμένος από χοληστερίνη. Μπας και νοιώσει επιτέλους δυσφορία κι αφεθεί στους γιατρούς για να τον κάνουν καλά κι όταν βγει από το νοσοκομείο, θα βρεθεί σε άλλον χωροχρόνο. Και θυμήθηκα την γιαγιά μου κι έναν διάλογο που κάναμε .
         - Βρε ζήσε το σήμερα και τι μας νοιάζει το αύριο;
         - Καλά μου τα λες, αλλά αν δεν πεθάνεις κι έρθει το αύριο; Δεν θα είναι χειρότερο από σήμερα;
                Βέβαια καταλαβαίνω οτι ο εκδρομεύς - μέσα κι εγώ - γιατί να πέσει με το καλημέρα στα βαθειά; Και τι να κάνω; Επειδή στα πιο βαθειά νερά υπάρχει κι ο κίνδυνος να βρει κανά καρχαρία, να μην πω οτι στην άκρη της θάλασσας κοντά στην αμμουδιά, τα νερά είναι ζεστά επειδή εκεί συσσωρεύονται τα κάτουρα; Να πω οτι ζεστάθηκαν από τον ήλιο κι η πρώτη ύλη του γυαλιού είναι κακός αγωγός της θερμότητας; Μαλακίες να λέμε τώρα σαν κάτι οικονομολόγους της πούτσας που με το χαρτί και το μολύβι βλέπουν οτι βγαίνουν τα νούμερα θεωρητικά αλλά πρακτικά τα πάντα είναι σε κοινωνικό χάος; Που φοβούνται κιόλας ακυβερνησία μετεκλογικά, λες και τώρα γίνεται κάτι. Σαν την ΑΕΚ που έχει διοίκηση αλλά ουδείς ασχολείται σε πιθανή τιμωρία από την Ευρώπη ( μην χέσω ) το τι μέλλον θα έχει στο νέο χαριστικό πρωτάθλημα συμμετοχής. ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ και καλύπτουν την σκόνη με το χαλί αντί ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
                Το κείμενο μου, δεν έχει στόχο την κατάθλιψη. Αυτή πια υπάρχει κι είναι παγκόσμια. Ακόμα και στην Κίνα που έρχεται σαν χιονοστοιβάδα, κι εκεί τα ίδια γεννόσημα δίνουν στον μαλάκα του λαϊκού καπιταλισμού που νομίζει οτι αν κατακτήσει την δύση, θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής του αν βγάζει φωτογραφίες με δυό μηχανές. Και που για να είμαι ειλικρινής, ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ. Ειδικά κι άμα θαυμάζανε και σαν στοιχείο πολιτισμού το Σινικό τείχος, που είμαι σίγουρος οτι έχει χιλιοφωτογραφηθεί κι από Γιαπωνέζους που λογικά κάποτε θα ήταν κι ενωμένοι σαν στεριά με τους κίτρινους, την ραδιενέργεια ή τα τσουνάμια ποταμών βλακείας μπας και γίνουν αυτοκράτορες και να πέφτουν σαν καμικάζι με πανακριβα αεροπλάνα μπας και χτυπήσουν κανά μαντρωμένο Αμερικάνο.
            Αδέρφια, δύναμη και κουράγιο. Ό,τι μπορέσαμε και φέτος να εξολοθρεύσουμε σαν τα μισητά καλαμάρια, τις μισητές καραβίδες και τα όστρακα αλλά και τα πρόβατα που βόσκανε αμέριμνα στους κάμπους, το κάναμε. Τώρα θα πορευτούμε σε αγαπητούς ανθρώπους, που βόσκανε επι ημών, υφ΄ημών , μετά ημών και θα βγάλουμε ανάπτυξη. Που μια μορφή της είναι και ο θάνατος σου η ζωή μου. Πάντα ήταν έτσι φυσικά, αλλά τώρα είμαστε στην ορατή πραγματικότητα της " Monopoly ".  Εγώ λέω να σκεφτούμε μέχρι την ελπιδοφόρα μέρα των εκλογών που θα αναδείξει την ανύπαρκτη ισότητα, κι ό,τι ξημερώνει από αύριο να το αποφασίζουμε με ό,τι μας άφησε το Πάσχα. Ή μήπως κι αυτό ήρθε από ένα τερτίπι των παπάδων και το ζώο δεν μαλάκωσε; Ρε τόσα χρόνια και να μην σιτεύει ο άνθρωπος;   

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ανθολόγιο...

ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΒΡΙΣΙΕΣ- πτου πτου μακριά από τον κόρφο μας και σ' αυτόν του διπλανού. ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΡΝΙ Ή ΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ. ΑΥΤΟ ΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!





Εάν δεν μπορείς να διαβάσεις τι γράφει, ξαναδοκίμασε όμως αυτή την φορά
τράβα τις άκρες των ματιών σου σαν να είσαι κινέζος…


Έκθεση της μαθήτριας Ν.Κ. Γ' τάξη Δημοτικού Σχολικό έτος 2011-2012 !

Θέμα: Η γιαγια

Όταν ο μπαμπάς έκλεισε το μαγαζί (γιατί κανείς δεν έμπαινε πια να ψωνίσει κι έτσι δεν μπορούσε να πληρώνει νοίκι και ΤΕΒΕ) κι η μαμά απολύθηκε, ήρθε να μείνει μαζί μας η γιαγιά απ' το χωριό. Η γιαγιά είναι πολύ καλή και πολύ πλούσια. Παίρνει 300 ευρώ σύνταξη απ' τον ΟΓΑ και τώρα που μένει μαζί μας μας τα δίνει κι είμαστε κι εμείς πολύ πλούσιοι.
Χτες φάγαμε ψάρια, που είναι καλό και ακριβό φαί.
Είμαστε όλοι χαρούμενοι και δεν καταλάβαμε γιατί η Μαμά είπε στον Μπαμπά θυμωμένη
«Μα για όνομα! Χρυσόψαρα θα φάμε, βρε Σταμάτη;».
Κι ο Μπαμπάς (που η Μαμά τον λέει Σταμάτη) είπε
«όλα τα κινέζικα είναι πιο φτηνά, ακόμα και τα ψάρια. Με τη σύνταξη της μάνας μου τι ήθελες να φάμε; Μπαρμπούνια;»
Και μετά η Μαμά δεν είπε τίποτα και καθήσαμε όλοι στο τραπέζι να φάμε τα χρυσόψαρα.

Μετά η γιαγιά πέθανε.
Δεν ξέρω αν έφταιγε το χρυσόψαρο που έφαγε ή αν πέθανε από μόνη της, ξέρω μονάχα πως ο Μπαμπάς και η Μαμά πολύ λυπηθήκανε και κλαίγανε και λέγανε «τι θα κάνουμε, τώρα, χωρίς την σύνταξη, Παναγία μου;»
και η Παναγία τους λυπήθηκε και τους είπε να βαλσαμώσουμε τη γιαγιά, όπως ο θείος Λεωνίδας είχε βαλσαμώσει εκείνο το κεφάλι από το γουρούνι το άγριο που είχε σκοτώσει στο κυνήγι και το είχε βάλει στον τοίχο της σάλας, στο σπίτι του στο χωριό.
Εμείς της γιαγιάς δεν της βαλσαμώσαμε μόνο το κεφάλι. Ολόκληρη τη βαλσαμώσαμε γιατί, όπως είπε κι ο Μπαμπάς «δική μας είναι η γιαγιά κι ό,τι θέλουμε την κάνουμε».

Έτσι τώρα έχουμε τη γιαγιά συνέχεια μαζί μας και παίρνουμε και τη σύνταξη του ΟΓΑ και είμαστε πάντα πλούσιοι.

Μόνο που τα βράδυα, όταν μαζευόμαστε τα παιδιά κοντά στο τζάκι, η γιαγιά δεν μας λέει παραμύθια, παρά κάθεται ακούνητη, αμίλητη κι αγέλαστη, όπως ο Μπέρνυ στην ταινία «Τρελλό γουηκέντ στου Μπέρνυ», που είχα δει στην τηλεόραση, όταν έπαιζε. Τώρα δεν παίζει γιατί μας έχουνε κόψει το ρεύμα. Όμως τον Μπέρνυ δεν τον είχανε βαλσαμώσει καλά και μάζευε μύγες, ενώ εμείς τη γιαγιά τέλεια την κάναμε!

Καμιά φορά, για να την βλέπει η γειτονιά (έτσι λέει ο Μπαμπάς), την βγάζουμε έξω και την στήνουμε όρθια δίπλα στην αυλόπορτα.

Μοιάζει, τότε, η γιαγιά μ' εκείνον τον ξύλινο ινδιάνο που στήνουν έξω από τα καπνοπωλεία στην Αμερική.
Και μια φορά ξεχάσαμε να τη μαζέψουμε κι έβρεξε πολύ κι έγινε μούσκεμα.
Και ύστερα τη βάλαμε κοντά στο τζάκι να στεγνώσει, αλλά μάλλον τη βάλαμε πολύ κοντά κι άρπαξε φωτιά.
Ευτυχώς ο Μπαμπάς πρόλαβε και την έσβησε γρήγορα, αλλά μας μάλωσε γιατί «κοντέψαμε να αφανίσουμε το μοναδικό μας εισόδημα».


Η ρεαλιστική σκέψη της ημέρας:
Πριν και μετά το σεξ.








Έχεις σκεφτεί πως πριν το σεξ, ο ένας βοηθάει τον άλλο να γδυθεί;

Έχεις σκεφτεί επίσης πως μετά το σεξ, καθένας ντύνεται μόνος του;

Ηθικό δίδαγμα:

Στη ζωή, κανείς δεν σε βοηθάει όταν σε έχουν πηδήξει!

Και αν κάποιος σε βοηθήσει είναι σίγουρο, πως μετά θα σε πηδήξει!