Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ

             Να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Ποτέ δεν είδα με καλό, θετικό, μάτι την προβολή που επιχειρούν κάποιες επιχειρήσεις για τα προϊόντα τους όταν αναφέρουν το από πότε είναι στον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται. " Ψωμί από το 1955." " Στον χώρο της ένδυσης και της εμπιστοσύνης σας εδώ και 80 χρόνια." Καταλαβαίνω βέβαια τι υπονοούν για τις στέρεες βάσεις ή για την παράδοση, αλλά ρε παιδί μου αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Διότι μπορεί ο ιδρυτής να έφτιαξε κάτι που το αγκάλιασε ο κόσμος, αλλά είναι σίγουρο οτι κι ο απόγονος τηρεί τις ίδιες αρχές; Χώρια που μερικές φορές με πιάνει και το αρνητικό μου με την σκέψη ," σκέψου το εργοστάσιο του να είναι ακόμα όπως ήταν πριν μισό αιώνα. " Φυσικά δέχομαι οτι μπορεί να κάνω λάθος αλλά προτιμώ να είμαι δύσπιστος παρά να ακούω τις φανφάρες των διαφημιστών. Πηγαίνω και διαπιστώνω ιδίοις όμμασι τι σερβίρει το μαγαζί.
           Τώρα τι με έπιασε, θα αναρωτηθείτε. Τίποτα το πολύ σπουδαίο. Αλλά να. Με ενοχλεί ο καϊλισμός που βγάζουν πια όλοι οι πολιτικοί. Παλιότερα ο Τσοβόλας που ήταν ο γιός του αγωγιάτη. Μετά ο Ρουσόπουλος που δεν εδέησε να ακολουθήσει τα βήματα του ταχυδρόμου πατέρα του. Σήμερα βλέπω τον Καρατζαφέρη που είναι εκατομμυριούχος ενώ παλιά πούλαγε σανό και γάλα στο μαγαζί του μπαμπά του. Από δίπλα τον Βενιζέλο που μιλάει για τα βήματα του στις δυτικές συνοικίες της Σαλονίκης. Τον φελό που έκανε αντίσταση στην χούντα με το να μην προδώσει τον πατέρα του και τον Σαρλ της προεδρίας που είχε πολεμήσει τους Γερμανούς.
           Εγώ πάλι στον δρόμο μου. Τι με νοιάζουν οι ιδρυτές των καταστημάτων και τι με ενδιαφέρουν τι κάνανε οι πρόγονοι των πολιτικών για να τους βγάλουν από την φτώχεια; Δεν έχω καμία αντίρρηση για την τιμιότητα των προγόνων. Σήμερα με νοιάζουν τι κάνουν όλοι αυτοί με την ταπεινή καταγωγή. Που δεν καταλαβαίνω γιατί καταφεύγουν στο παρελθόν τους. Ντρέπονται για το τώρα τους; Δηλαδή να ξεχάσω το Βατοπέδι επειδή ο μπαμπάς μου έφερνε την αλληλογραφία μου; Την καταδίκη του ειδικού δικαστηρίου επειδή ο μπαμπάς οδηγούσε καλά το κάρο; Και τόσα άλλα που θα γίνω κουραστικός.
             Όπως κουραστικό έχει καταντήσει το μαρτύριο της σταγόνας και το παραμύθι της διάσωσης μιας χώρας που σε λίγο δεν θα έχει κατοίκους. Θάχει μείνει μια ταμπέλα περί αυτονόμησης το 1821 αλλά και την σπουδαία ιστορία που έγραψε η Αθήνα, η Σπάρτη και τα λοιπά των αρχαίων. Τι με νοιάζουν αυτά; Εγώ σήμερα ζω κι αυτό με ενδιαφέρει, όπως με ενδιαφέρει να πάω ταξίδι με σημερινό πλοίο κι όχι με τα παραδοσιακά σκαριά του Αγούδημου. Το σημερινό αυτοκίνητο με καλύπτει κι όχι η αντίκα του πατέρα μου. Οι τωρινές πράξεις και υπογραφές των πολιτικών μου για να μην φέρω τα παιδιά μας στην κατάσταση να γελάνε με το μαγαζί που είναι στο εμπόριο από το 1930.
           Διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κι οι ηγέτες συνεχίζουν να προκαλούν. " Και νέα μέτρα τον Ιούνιο ", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κι όλοι οι δημοσιογράφοι τον κοίταζαν σαν χάνοι. Ρε ούτε ένας να μην κάνει ένα συνειρμό: Μμμμ, γιατί; Μα προφανώς επειδή θα αποτύχουν τα τωρινά. Τότε γιατί τα παίρνετε; Έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά και ψηφοφορίες;
         Δηλαδή πλάκα κάνουμε. Όπως κάνει και το μαγαζί που δουλεύει από το 1950 ή ο παραμύθης που λέει για τον μόχθο του πατέρα του. Κι όλοι τώρα βαράνε τα νταούλια της ανάπτυξης και το πόσο αναγκαία είναι. Ρε τους άτιμους που βρήκανε και το βουνό αλλά και τον Μωάμεθ ταυτόχρονα. Αλλά οι μοχλοί για ανάπυξη είναι δύο: Ρευστότητα και ανέβασμα της ψυχικής διάθεσης του λαού. Γι' αυτά δεν λένε κάτι. Και τι να πουν; Όταν ρευστότητα δεν υπάρχει αλλά κι όταν κλείνεις τον άλλον στο σπίτι του λόγω χαρατσιών, πώς να κινηθεί η οικονομία; Πώς να εμπιστευτούν τα πρόβατα σαν φύλακα τον λύκο, όταν μέχρι χθες τα έτρωγε; Κι αυτό το απλό, πλέον το λένε κομψά " πολιτικό πρόβλημα." Οπότε άνετα οι μεν ετοιμάζουν διαδοχή και οι δε ετοιμάζουν τα κουτάλια. Όπως ο Καρατζαφέρης προειδοποιεί για κρεμάλες ( αρέσουν αυτές στον λαό ) και η αριστερά λέει να κάνει και τέταρτο κόμμα μην τυχόν και γίνει κανά λαθος και της ζητηθεί καμιά συγκυβέρνηση.
           Με αποκορύφωμα για την αγάπη του Έλληνα για τα παλιά μαγαζιά, την προχθεσινή δημοσκόπηση; " Φοβάστε για το μέλλον; " 77% απάντησε θετικά. " Θεωρείτε οτι το ευρώ είναι η σωτηρία μας; " 79% απάντησε θετικά. " Τι πρόθεση ψήφου έχετε;" 46% απάντησε αριστερά. Ολόσωστα λοιπόν δουλεύει η διαφήμιση για το έτος ίδρυσης του τάδε μπακάλικου. Πάμε οι μισοί σχεδόν στην αριστερά, που όμως αυτή ΔΕΝ γουστάρει το ευρώ. Τι να με νοιάξει το καινούργιο μαγαζί. Αφού αυτό υπάρχει από τότε, εκεί θα πάω κι εγώ να ψωνίσω. Τα ίδια χούγια με τον παπού μου δεν έχω;
            Αμέ. Το ΑΒ από πότε είναι αλυσίδα; Ας πούμε από το 1965. Μάλιστα. Σήμερα όλοι αυτοί που πάνε εκεί, γνωρίζουν οτι είναι γερμανικό; Έχουμε υπολογίσει οτι με 1000 ευρώ ετησίως αγορές ελληνικών προϊόντων, οι ξένοι χάνουν 10 δις; Έχουμε υπολογίσει το πώς μπορούμε την εσωτερική υποτίμηση να την κάνουμε όπλο μας; Ή γουστάρουμε το " καλύτερα χαμηλοί μισθοί παρά ανεργεία " σαν το καινούργιο μότο που θα πέσει απλόχερα στο χαλί μέσα από τα ΜΜΕ που συνέχεια χασκογελούν την ώρα που περιγράφουν το μέλλον λες κι αυτοί είναι παρατηρητές του ΟΗΕ που καταγράφουν μια κατάσταση που δεν τους αφορά. Όπως δεν αφορά τον διαφημιστή να πει και μια  μπαρούφα για το από πότε δουλεύει η τάδε επιχείρηση, όπως δεν αφορά κι εμένα το τι δουλειά έκανε ο μπαμπάς προέδρου της ΓΣΕΕ πριν ο γιός αναλάβει τα κοινά για προστασία.
            Υγ1. Το σύστημα καίει χαρτιά καμένα ούτως ή άλλως. Έτσι πάει η υπόθεση του Άκη αλλά και το μύριο του Ισίδωρου. Κι είναι τόσο μαλάκες που τους πήρε μια εβδομάδα για να πουν το παραμύθι. Που δεν θεωρώ κακό το οτι βγήκε το ποσό. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΑΠΕΚΤΗΘΗ ΝΟΜΙΜΑ.
           Υγ2. Ο Κωστένογλου μίλησε σωστά.  Η κατάντια της ομάδας μας οφείλεται στους μετόχους, στους παίκτες και στην απουσία νέας γενιάς. Οι βετεράνοι οπαδοί δεν μπορούν να κάνουν πολλά παρά μόνο να κοιτούν το έτος ίδρυσης αλλά και την μπάλα που έχουν δει. Καταλαβαίνω βέβαια οτι αν η ΑΕΚ δεν είχε μικρύνει, δεν θα είχε τον Νίκο προπονητή ( θα πείτε κάποιοι ). Θα πω όμως κάτι: Είναι σπουδαίο ακόμα κι αυτήν την ώρα, που υπάρχει Αεκτζής στον πάγκο. Το ΔΝΤ με τον Χιμένεθ δεν πήγε και πολύ καλά. Χώρια που λόγω καθυστέρησης της δόσης, ο τύπος ζητάει όλο το συμβόλαιο του. Ευτυχώς που δεν μας μίλησε κι αυτός για το τι επαγγελόταν ο μπαμπάς του. 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΙΓΚΙΝΗΣΗ

          Μόνο δάκρυα στα μάτια μου ήρθαν καθώς διάβασα την επιστολή παραίτησης του Παπουτσή. Που έλαχε αυτήν την περίοδο να υπηρετεί τον εαυτό του, το κόμμα του αλλά και τις ανθρώπινες πεποιθήσεις του μέσω της πολιτικής, στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Είναι οδυνηρό η σημερινή μη εκλεγμένη κυβέρνηση, να χάνει ένα τέτοιο στέλεχος σε σημείο που να πιάνει τους πάντες κουλουμιάτικα, άγχος, για το πώς θα αναπληρωθεί το κενό.  Και δεν κάνω καμία πλάκα. Ο Παπουτσής πραγματικά προσέφερε έργο. Αν δεν υπήρχε αυτός, όλα τα πλοία θα είχαν πέσει πάνω σε βραχονησίδες - όχι μόνο το Σάμινα - αλλά εκτός της Αθήνας, θα είχε καεί όλη η Ελλάδα. Μιλάμε για έργα, όχι μόνο για ημέρες.
           Όμως ο θεός της Ελλάδας είναι μεγάλος. Και παρά την σκληρή απόφαση που πήρε και φώτισε τον Παπουτσή, του έδωσε και την προοπτική. " Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω...", του είπε κι ο υπουργός με το μούσι, κατάλαβε οτι για να διαδεχτεί κάποιος ένα φελό δεν χρειάζονται και πολλά. Άνετα μια φιάλη σφραγίζεται με κολλητική ταινία ή τσιγκάκι ή έστω και με ένα κωλοδάχτυλο αν το περιεχόμενο πρόκειται να καταναλωθεί ελαφρώς γρήγορα. Το ανθρακικό να μείνει του Σύριζα. Όλα τα άλλα μέσα θα είναι σαν λαός με πάθη. Πού να πάει; Κι άρα, γιατί να μην βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός  στο ΠΑΣΟΚ;  " Ζώα ψηφίζανε το ΠΑΣΟΚ ", είπε ο Πάγκαλος. Λέτε τώρα να αλλάξανε; Σωστά σκέφτηκε ο Παπουτσής. Πού να πάνε τα ζώα; Έξω από το μαντρί; Κι άντε και πήγανε. Δεν θα ξανάρθουνε πίσω λόγω δημοκρατίας ή λόγω μέτρων επαχθών που θα παρθούν στην διάρκεια της επαράτου δεξιάς που βγήκε σαν βρυκόλακας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας; Πώς βγαίνει ο δικομματισμός τόσα χρόνια εξ άλλου; Από τους ίδιους μετακυλιόμενους μαλάκες δεν κρατάει τις κομματικές βάσεις του;
            Και τα τραπεζικά του δάνεια. Και τα ρουσφέτια του. Και τις θέσεις του περί αδιεξόδων. Και τα πλοία του. Και τις δημοσκοπήσεις του. Και τα ίδια πρόσωπα που βλέπουν μπάλα στην βουλή την ώρα που καίγεται η Αθήνα ή παίζουν μπιρίμπα με τους αχυράνθρωπους επιχειρηματίες τύπου Εφαρίμ. Και την Ράπτη που κυοφορεί το παιδί του Λοβέρδου. Όλους τους ενώνει ο έρωτας για μας. Κι έρωτας σημαίνει γαμήσι. Τύφλωμα και στ' αρχίδια μου οι πολιτικές. Εγώ είμαι εδώ για να γαμήσω και να βγάλω από μέσα μου το ζώο. Κι αν κάνω και παιδί; Τερατογέννηση ή απλά Ελλάδα.
            Γνήσιος τόπος τεράτων. Ναι αγαπητοί πατριώτες. Που πάμε δυνατά με άντρα της χρονιάς τον Ρουβά. Που πήδαγε τον Ψινάκη αλλά σήμερα έχει γυναίκα μια βιζιτού με την οποία είναι και χαρούμενος. Όπως και αυτή. Αφού εξακολουθούν οι φοροδιαφυγές, πού να υπάρχει πρόβλημα; Ο Ψινάκης δεν έστελνε τον γκόμενο του να πηδάει άντρες ή γυναίκες; Αυτός δεν πρόκειται να μπει στην βουλή λόγω Καρατζαφέρη κι ενώ τελικά δεν τον πήρε ο Μαρτάκης; Έγινε κάτι; Ο Γρανίτσας δεν γκρέμισε το γήπεδο της ΑΕΚ και μετά έβαζε κι υποψηφιότητα; Γιατί ο υπουργός προστασίας του πολίτη, να μην έχει φιλοδοξίες; Ένα οικοδομικό τετράγωνο κάηκε μόνο.
                 Κι η σαρακοστή, που προηγείται της πεντηκοστής, γιατί να είναι μόνο νηστήσιμη σε χρήμα; Το πνεύμα γιατί να προηγείται; Αφού η σκέψη θα έρθει μετά. Κι ειδικά αν έχουν γίνει κι εκλογές. Να χάσουμε το χόμπυ μας; Να μην βρίζουμε αυτούς που ψηφίσαμε; Να μην στιβαχτούμε στην ουρά για να πάρουμε χαλβά από την Δραπετσώνα;  Να μην δούμε τον ψαρά από το Μενίδι στον Σκαϊ στην αρχή που μας έλεγε οτι και ψάρια θα έπρεπε να τρώμε σήμερα , που μετά πήγε στο Μεga κι έδινε συνταγές για στρείδια αλλά και παραινέσεις σε νέες νοικοκυρές να μαγειρεύουν; 
               Ωραία πράματα. Εγώ να πηγαίνω στην Αγία Παρασκευή, στον κουμπάρο μου, και στο Μενίδι ( φτωχογειτονιά το ήξερα )  να γίνεται της πουτάνας με καβούρια και γυαλιστερές. Να κλέβουν τον ιδιοκτήτη του χαλβατζήδικου στην Δραπετσώνα με την ημερήσια είσπραξη των 40 χιλιάδων ευρώ. Η Βαρβάκειος με το επικίνδυνο σημείο της να μην κλείνει στην 1 το μεσημέρι, αλλά να βαράει πέναλτυ μέχρι τις 3 το απόγεμα. Έκτακτα μέτρα από την τροχαία για την είσοδο των εκδρομέων και να παραιτείται ο Παπουτσής; Μόνο υπέρτατη συγκίνηση θα μπορούσε να με κατευθύνει. Όπως αποφασισμένους πολίτες με τον αετό στο πόρτ μπαγκάζ που κατά σύμπτωση ήταν του παναθηναϊκού. Αυτά είδα τουλάχιστον.
              Δυστυχία είδα. Όλοι στα θαλασσινά. Τα μαυρομάτικα στις χωματερές κι όλοι να άγχωνται αν τα μύδια είναι αχνιστά ή ψητά. Ο γίγαντας απών αλλά το καβούρι με την μουστάρδα είναι άλλο πράμα σε σχέση με το χταπόδι ωκεανού ή το σκορδάτο στρείδι. Ντεκόρ βέβαια είναι αυτά μπροστά στην παραίτηση του Παπουτσή. Που πήρε την απόφαση την ώρα που έπινε ΓΕΝΙ ΡΑΚΙ Τουρκίας. Και τώρα με το επιστέγασμα του Αντρέα ( για μια Ελλάδα νέα ) να κάνει τηλέφωνα και να ορκίζεται στον τάφο να τον κάνει καλύτερο. Έχει ακόμα περιθώρεια, μέχρι να κόψει τον φερετζέ του πούστη. Μέχρι να ξυριστεί.
             Άλλο είναι το θέμα: Λύπη μεγάλη αλλά σαρακοστιανά δεν λέει και τίποτα. Ειδικά όταν ακολουθείται από ανάσταση αλλά και τον πεφωτισμό των ψαράδων. Ειδικά όταν κι ο Ιούδας έχει Ευαγγέλιο. Ειδικά όταν οι δυό του Λαος πήγαν στον Αντώνη. Ειδικά όταν θα μιλήσει ξανά η κάλπη. Ειδικά όταν πριν την κάλπη, θα μιλήσει το ΠΑΣΟΚ για τον αρχηγό του. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ, πριν ελλαδοποιηθούν, ΠΑΛΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΩΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟΥ. Ή ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ  ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
                   Και μπορεί και να ξέρει. Αλλά αν δεν ξέρει και τον πάνε εκεί κάποιοι, γιατί τα πρόβατα να μην είναι ελεύθερα να φάνε αλλά και να κυνηγηθούν; Κι όποιο ζήσει έζησε. Γουστάρω τους μηχανισμούς διάσωσης των ειδών. Που δεν κινδύνεψαν μόνα τους. Αποφάσισε ο άνθρωπος να στανατήσει άλλους. Και στο ίδιο μηχανισμό κατέφυγε κι ο Παπουτσής. Είπε να εκμεταλλευτεί την green peace και να σταματήσει την προσωπική πολιτική φθορά του. ΚΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  που ψήφους θα φέρει όχι από το έργο του σαν ΑΝΤΡΑΣ , αλλά από αυτό χάσανε οι " δεξιοί ". Σαν το πρωτάθλημα το ελληνικό. Που το παίρνει αυτός λόγω ανικανότητας του άλλου. Χώρια που κινδυνεύει ο μαλάκας να το χάσει και μόνος του. Γιατι;
              Ε, αφού ο Παπουτσής πάει για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αφού ο Καραμανλής δεν μιλάει. Αφού ο Καρατζαφέρης θέλει την πουστάρα στο κόμμα του. Αφού η αριστερά κάνει πλάκα, όπως και η original την πραγματικότητα της αγάπης αλλά με μετοχές παραπάνω από το νόμο. Αφού η Ελλάδα πιστεύει οτι δεν πήρε δανεικά κι αφού ο πλανήτης χρωστάει σε εξωγήϊνους.
             Κι αφού η δημοκρατία προχωράει και φέρνει και την εναλλακτική πράσινη ανάπτυξη. Κι αφού ενοποιούνται οι φόροι σε ξύλα ή σε γουρουνόπουλα σε σχέση με το καλλιεργηθέν ορμονάτο. Κι αφού η δημόσια συγκοινωνία φτάνει στην ίδια τιμή βάσει επικινδυνότητας σε σχέση με το φτηνό. Κι αφού φτάσανε οι Ρωσίες να λένε για το Ιραν, δεν έχω κανένα θέμα με την αυτοκαταστροφή. Με τρομάζει βέβαια αλλά έχω και ίντριγκα στα πυρηνικά καταφύγια , ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΦΤΕΙΑΧΝΟΝΤΑΙ. Λόγω Νάτο, λόγω Εοκ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
        ΣΥΓΝΩΜΗ, ΞΕΦΥΓΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗΔΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, με κάνουν να θέλω να καταθέσω, όχι τα πτυχεία μου, αλλά τον πούτσο μου. Και βέβαια, είναι γνωστό οτιθ χωρίς πούτσο, ανάπτυξη δεν υπάρχει. Αλλά μόνο παπουτσήδες που μάλιστα κι αυτοί παραιτήθηκαν.
                      ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
               ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΑΜΕΙΣ;
                                  ΑΝ ΔΕΝ ΓΑΜΕΙΣ, ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ.
                    ΛΟΒΕΡΔΕ ΓΑΜΕΙΣ; ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΡΑΠΤΗ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙΣ.
                          ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΧΩ ΒΥΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΕΦΥΤ.
.



Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Α Ε Κ - ΟΦΗ

           Άλλη μια διαφορετικότητα για τον Αεκτζή. Να παίζει χωρίς κόσμο, ενώ δεν είναι τιμωρημένη η ομάδα. Να επιβάλεται η έναρξη της νηστείας, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας. Η νηστεία του κόσμου. Ή η νηστεία της ομάδας. Με χαρτί και με βούλα των τζακιών. Ή, με απουσία πληροφοριών της Ελας για μαινόμενους Αεκτζήδες που θα τα σπάγανε όλα προκειμένου να μπουν μέσα στο γήπεδο. Πόσο μαλάκα μπορούν να θεωρούν τον κόσμο οι επιτελείς, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. Για παραπάνω λεφτά λένε. Κι από το μπάχαλο που πρόκειται να γίνει, με εισροή νόμιμων κι απομονωμένων παναθηναϊκών αλλά και απεσταλμένων ολυμπιακών, τι να πρωτομαζέψεις; Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα; Ούτε από τον φούρνο του Κωνσταντινέα που πριν την βομβιστική ενέργεια είχε βαφτεί κόκκινος, αλλά και ούτε από τα χθεσινά γεγονότα του Περάματος; Αφού ο ηθικός αυτουργός είναι πασίγνωστος αλλά και αδίστακτος. Κι εδώ λάθη δεν πρόκειται να γίνουν σαν την βόμβα που δεν τίναξε τον σταθμό του Αιγάλεω. Τέλος πάντων τηλέφωνα θα γίνουν, αφού ακόμα κάποιοι στην αλογοτροφή έχουν κοινό νου. Αν περίμενα από τον Έλληνα, δηλαδή από τον ολυμπιακό...
           Παιχνίδι στην τηλεόραση λοιπόν και με πολλές απουσίες. Στο καρναβάλι έτσι γίνεται. Απουσιάζει η οντότητα κι έρχεται η διασκέδαση και το κάτι άλλο. Ποιό; Δεν ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να  μιλήσουν οι εορτάζοντες που δεν θέλουν να είναι οι ίδιοι. Τόσο πολύ σιχαίνονται τον εαυτό τους; Τόσο πολύ γαμάει ο Τύρναβος που μέχρι και πουτσόψωμα σερβίρει; Δεν τρέχει τίποτα. Και " στης χούντας το αλησβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι...ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει..." ( Βάρναλης ). Εγώ στο παιχνίδι θα ήμουν. Των πολλών απουσιών στην ενδεκάδα, κι όχι στην κερκίδα. Ίσως και να έγινε έτσι για να μην καταγραφούν ακόμα το πόσοι θα ήταν κοντά στην ΑΕΚ.
         Αλλά στο πρώτο ημιχρόνιο, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Κάτι τα στατιστικά, κάτι οι βεβιασμένες αποφάσεις του Γιάχου, μια χαρά πήγαμε. Μην ξεχνάτε οτι υπήρχαν και λάθος θέσεις απένατι σε μια ομάδα που ήρθε για τον βαθμό. Η  ΑΕΚ ήταν καλή χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω την απουσία που θα έκανε την διαφορά. Ο Κωστένογλου πάντως, μια χαρά την κατέβασε την ομάδα. Και η ΑΕΚ ήταν αυτό που θα θέλαμε, με βάση την εγκατάλειψη. Και γκολ ( που για μένα είναι κανονικό ), και πέναλτυ που δεν της δόθηκε, και δοκάρι.  Ευχαριστήθηκα; Ρε παιδιά, αποκριά έχουμε. Τι να χαρώ; Την γιορτή της παρακμής; ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΨΩΜΙΟΥ;
           Και τι να πω για το δεύτερο ημιχρόνιο; Αυτό το παιχνίδι, το βλέπουν μόνο ανάπηροι ή μόνο αμερικάνοι που βλέπουν ντοκυμαντέρ  για γλάρους. Κρίμα για το μάτι μου και κρίμα για όσους αγωνίζονται. Βάργκας κορυφαίος και ο ίδιος να θέλει να φύγει. Αραμπατζής, που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. ΠΑΙΔΙΑ, Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΛΛΗΝΑ. Εμείς έχουμε εδώ πρόβλημα. Προς το παρόν φυσικά Θα το φάμε πρώτα και μετά εσείς. Με την καλή έννοια το λέω. Δηλαδή, θα ξαναγίνουν οι σύζυγοι βιζιτούδες;
                  Σαν τον Λεονάρντο που τα πήρε. Σαν τον Μανωλά που αφού φεύγει, γαμεί τα πάντα. Σαν τον Βάργκας που σαν κορυφαίος γιατί να μην κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι; Σαν τους συνταξιούχους που παίζουν ακόμα αλλά τώρα θέλουν το ονόρε. Σαν τα νεώτερα παιδιά, που κι αυτά θέλουν την Τζούλια πριν καν δουν την κάβλα και γιατί την έχουν.
               Μια χαρά ήταν η ΑΕΚ. Αυτοί παίζουν κι αυτά μπορούν. Κι αν είχε φύγει έξω η κεφαλιά, θα είχαμε κερδίσει. ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.
            TYXAIA AEK , με τον κορυφαίο σε αποχώρηση.
                     ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ.
                  ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
                         ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ Ή ΤΑ ΞΥΛΑ;

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΛΙΑΚΟΣ


Εχω νέα. Καλά και κακά. Κι ενώ τα καλά πρέπει πάντα να προηγούνται, θα ξεκινήσω με τα κακά. Μ’ αρέσει να πιάνω πάτο και να ανεβαίνω. Το αντίστροφο, με εκνευρίζει σαν διαδικασία, και δίνει και τον ορισμό της στέρησης κατά την ψυχιατρική. Αν δεν έχεις γευθεί κάτι, τότε δεν σου λείπει. Στέρηση αισθάνεσαι, όταν έχασες κάτι που είχες.




Στην εκδρομή, που έκανα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δεν ήμουν ο μόνος μαλάκας. Η έξοδος προς βορά, προς το εξοχικό σπίτι της γυναίκας μου, που βρίσκεται στην Πελασγία, δηλαδή στο 250χλμ Αθήνας –Θεσσαλονίκης, μετά το πέταλο του Μαλιακού, δεν ήρθε μόνο σε μένα σαν ιδέα. Η έξοδος ήταν υπερπαραγωγή. Χιλιάδες μαλάκες παίξαμε στην ταινία.


Μια ταινία για 35 Oscar. Χιλιάδες ηλίθιοι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο για να ξεφύγουμε από την Αθήνα. Και πήραμε την εθνική οδό. Δηλαδή το διεθνές ελληνικό σοκάκι, κατά μια απλή ευρωπαϊκή σύγκριση. Μέχρι τα Καμένα Βούρλα, δηλαδή τα πρώτα 180χλμ τα κάναμε σε 1,5 ώρα. Από το 180χλμ και μέχρι το 215χλμ, κάναμε 4 ώρες χωρίς καμιά υπερβολή. Να γιατί μιλάω για 35 Oscar. Κάθε χιλιόμετρο παίρναμε όλοι, κι από ένα βραβείο μαλακίας. Τελικά, κατέληξα να κάνω τα 250 χιλιόμετρα σε έξι ώρες. Έφυγα στις έξι το απόγευμα και έφτασα στις 12.


Δεν μου είχε τύχει ποτέ. Και πάντα οι έξοδοί μου από την Αθήνα είναι σε ώρα μποτιλιαρίσματος. Αρα η υπομονή περισσεύει. Αυτό όμως, με έπιασε σαν τον τερματοφύλακα μπροστά από το ανύπαρκτο πέναλτι, που το χτυπάει ο ίδιος ο διαιτητής και δεν αφήνει πια τον Τζώρτζεβιτς. Κι εγώ σαν ήρωας. Να ανοίξω μια παρένθεση. Το πέναλτι είναι σαν τη γριά που πέφτει στη θάλασσα. Αν την σώσεις είσαι ήρωας, αν δεν τη σώσεις, ε, δεν τρέχει και τίποτα.


Και τα νέα συνεχίζονται. Χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες, stars του TV Μαλιακός Channel ή της στάσης 81 στο σεξ. Ξέρετε πώς γίνεται το 81; Κάνεις ένα κανονικό 69, και μετά καρφώνεις στον κώλο του συντρόφου σου μια μπουκάλα ούζο 12. Η ταινία είχε χορηγό: Το ΥΠΕΧΩΔΕ. Που διαφημιζόταν στο δρόμο με ταμπέλες , για το τι θα γίνει στο μέλλον, αν εξακολουθήσουμε να είμαστε φυσιολογικοί εκδρομείς, μετά τη στάση ΥΠΕΧΩΣΕ, κι αν θα ξαναμιλήσουμε ποτέ για ποιότητα ζωής , δηλαδή εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου.


Να ακούς από το ραδιόφωνο ότι τα αυτοκίνητα στο πέταλο του Μαλιακού, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες , ενώ είμασταν ακίνητοι. Να ακούς το γιό σου, για το τι αυτοκίνητο έπρεπε να είχαμε αγοράσει. Έβλεπε τα ασθενοφόρα να πηγαίνουν στο άλλο ρεύμα παρακάμπτοντας όλους εμάς, και ζήλευε. Λίγο πριν, εύρισκε τις νταλίκες τυχερές που έχουν κρεβάτι μέσα, ή τα τροχόσπιτα, που έχουν και κουζίνα και τουαλέτα.


Δεν θέλαμε πολύ. Καταλήξαμε στο τύπο αυτοκινήτου που μας χρειάζεται. Νταλίκα, διαμορφωμένη εσωτερικά σαν τροχόσπιτο, με λάμπα και σειρήνα στην οροφή, και την λέξη Αmbulance στο καπώ, ειδικευμένη σε ομαδικά ατυχήματα, για να πάρουμε και την άδεια. Διότι κύριοι, δεν γίνεται πριν τα έργα, τα ίδια χιλιόμετρα να τα κάνεις σε 3 ώρες, και μετά από κάποια έργα, να βαράς ένα εξάωρο. Και ταυτόχρονα να τρυπανίζεσαι από τη σκέψη, ότι άντε κι έφυγα, πώς θα γυρίσω;


Γιατί γίνεται το έργο στο πέταλο του Μαλιακού; Μα για μην σκοτώνονται άνθρωποι. Και για να μην σκοτώνεται κανείς, αντί να βάλεις μια μπάρα ανάμεσα στα δύο ρεύματα, ή να αστυνομεύσεις περισσότερο την περιοχή, δημιουργείς ακινησία; Είναι μια λύση βέβαια, αλλά έχω να προτείνω και τη δική μου. Θα μπορούσε το πέταλο να γίνει πεζόδρομος, ή έστω ηλεκτρικός διάδρομος μεταφοράς πεζών τύπου αεροδρομίου. Όμως, πριν τη λύση μου, οφείλω να πω, ότι ούτε μπάρα πάμφθηνη συνάντησα, ούτε έναν αστυνομικό. Έστω για παρηγοριά. Και μου θύμισε τον νεόπλουτο, που λεφτά έχει, αλλά τα παπούτσια είναι του μακαρίτη. Η διαχείριση των χρημάτων θέλει νοικοκυριό. Πρώτα σώζεις ζωές βελτιώνοντας τις άθλιες συνθήκες με φθηνά μέτρα, και μετά κοιτάς τις γέφυρες, τα ανισόπεδα και τα τούνελ. Πρώτα μαθαίνεις τρόπους, και μετά κάνεις δεξιώσεις. Πρώτα αγοράζεις καλά παπούτσια, και μετά χτυπάς τη λουσάτη γκόμενα.


Όταν είσαι σε φυσική οχηματική ακινησία σκέφτεσαι πολλά. Κι όταν έχεις δίπλα και τη γυναίκα σου, σου ‘ρχονται κι άλλα. Εκεί που είσαι έτοιμος να αυτοκτονήσεις, ή να σκοτώσεις το διπλανό σου με το SUV και την υβριδική τεχνολογία των 400 δεμένων ίππων, εκείνη να σου δείχνει τα βεγγαλικά απέναντι. Δεν ξέρω γιατί οι γυναίκες προσέχουν πάντα, κάτι άσχετο με την παρούσα στιγμή. Ίσως γιατί θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού. Λες κι εμείς, εκεί θέλαμε να είμαστε. Όλα, σωστά και λάθος, παντρεμένα σε μια οικογενειακή τριήμερη εκδρομή.


Είδε λοιπόν, τα βεγγαλικά απέναντι. Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, σαν το τραγούδι της Μοσχολιού, που κι εκείνη είχε κατορθώσει να δει το Δομάζο. Χαμός γινόταν απέναντι. Πέταγε ο κόσμος τη φωτισμένη μαλακία του. Γιόρταζε. Ποιος; Η αυτός που κατάλαβε ότι δεν πρέπει να περάσει το πέταλο του Μαλιακού, ή ο άλλος που μόλις το πέρασε. Κι όπως τότε παλιά, οι μύριοι είχαν ανακράξει το<< θάλαττα, θάλαττα>>, έτσι κι εγώ έσκουζα το Λαμία Λαμία. Έχοντας υπερπηδήσει όχι το πέταλο, αλλά την ψυχραιμία, την υπομονή και την ελπίδα. Το σλόγκαν της γιαγιάς, που υπομονετικά και ψύχραιμα ήλπισε να πεθάνει.


Και το κατάφερε. Όπως και κάποιοι άλλοι, που αποφάσισαν να πάρουν το τρένο για να αποφύγουν την εθνική οδό. Μόλις έφτασα σπίτι, το άκουσα σε έκτακτη είδηση. Τρένο εκτροχιάσθηκε στη Λάρισα. Ε, πώς να το κάνουμε! Εχουμε κράτος δικαίου. Είσαι πονηρός; Η ταλαιπωρία θα είναι κοινή. Βρε, όπως και να φύγεις, θα σε βρω και θα σε πιάσω. Εκδρομή θες; Είσαι κοροΐδο που νομίζεις οτι θα μου ξεφύγεις . Τι, πίστεψες την ταμπέλα, ότι τα έργα είναι προσωρινά αλλά η ποιότητα μόνιμη; Ρε μαλάκα, η ποιότητα είναι προσωρινή και η ταλαιπωρία μόνιμη. Οι ταμπέλες στην Ελλάδα είναι αναγραμματισμένες. Θυμήσου τη λεωφόρο Κηφισίας με τις γέφυρες. Αντί να είσαι ακίνητος από πάνω, τώρα είσαι από κάτω. Δεν έφτιαξαν γέφυρες οι άνθρωποι. Σκίαστρα για τον ήλιο έκαναν.


Πού είναι τα καλά νέα; Ότι, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είμαστε τέλεια. Ότι, την Καθαρά Δευτέρα, έφυγα πρωί-πρωί, μπας και γυρίσω στην Αθήνα. Ότι γύρισα. Ότι αποφάσισα, να μην ξαναπάω στο εξοχικό μου σε κανονικές αργίες. Ότι θα το πουλήσω. Θέλετε κι άλλα καλά νέα; Αμάν, ρε αχόρταγοι.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

.....ΛΕΥΚΟ ΜΟΥ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ....

              Τις τελευταίες δυό ημέρες τα γράφαμε όλα κανονικότατα κι άλλωστε έτσι κατέληξαν. Η ομάδα μας πήρε την πολυπόθητη παράταση ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Δεν έχει σημασία πώς το αντιλαμβάνεται η πλατειά μάζα. Η ουσία είναι οτι ο ασθενής της εντατικής μονάδας, παρέμεινε μεν σε αυτήν αλλά πλέον δεν χρησιμοποιεί μηχανικό αναπνευστήρα. Οπότε οι συγγενείς που δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα πραγματικά περιστατικά της ιατρικής αλλά για τον άνθρωπο τους, χαμογέλασαν και λίγο.
              Και πριν μπω στην ουσία, οπωσδήποτε πρέπει να δώσουμε τα εύσχημα σε όλους όσους αγωνίστηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε: Στην οργάνωση και τα αντανακλαστικά της. Στον κοντό που μπήκε όσο μπορούσε μπροστά. Στον σημερινό πρόεδρο που έτρεξε αμισθί όσο κανείς άλλος αμειβόμενος διαχειριστής. Και στους πρώην μετόχους που δέχτηκαν ή δεσμέυτηκαν να ξανασυμβάλουν οικονομικά.
              Η αλήθεια όμως είναι άλλη: Διότι μπορεί το χρηματιστήριο να πανηγύρισε για την απόφαση του eurogroup ή για την συγχώνευση της Eurobank και της Άλφα, αλλά αυτά είναι για τους καιροσκόπους. Διότι τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα, η ύφεση θα απογειωθεί κι είναι ζήτημα αν η κοινωνία εν πρώτοις και η χώρα κατά δεύτερον γενικά κι απροσδιόριαστα, θα αντέξουν το dumping το εσωτερικό κατά 30% που εχουν αποφασίσει οι εταίροι.
            Και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, οτι η Ελλάδα αλλά και η ΑΕΚ στους αντίστοιχους τομείς τους, ήταν και είναι ένα πείραμα. Η δαμόκλειος σπάθα ακριβώς η ίδια : Αποκλεισμός με μια μικρή λεπτομέρεια για την Ελλάδα : Κανείς, βάσει της αρχικής συμφωνίας, δεν μπορεί να σε βγάλει από το ευρώ. Προβλέπεται μόνο οικειοθελής αποχώρηση. Την ίδια που πρότεινε για την ΑΕΚ αυτό το λαμόγιο που λέγεται Τραβέρσο. Και η ΑΕΚ ολόσωστα έκανε το ανάποδο: Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και πρακτικά ΔΕΝ έκανε τίποτα από όσα είχαν ζητηθεί.
             Πήγε με μια γελοία επιχειρηματολογία ( όσα ειρωνικά ανέφερα στην χθεσινή ανάρτηση ) και κύριο ατού την επόμενη ημερομηνία της πιθανής έφεσης. Και η ΟΥΕΦΑ αγαπητοί κι αγαπητές, δεν είναι ΕΠΟ. Να τιμωρεί πρωτοβάθμια και να αναιρεί δευτεροβάθμια. Αφού στον χώρο του ποδοσφαίρου πάντα μπορεί να εμφανισθεί ένα μέγεθος και να ανατρέψει τα πάντα. Οπότε για ποιό λόγο να επιδειχτεί βιασύνη; Η ΑΕΚ δεν παίζει στην Ευρώπη για να της συμπεριφερθούν σαν τον ΠΑΟΚ που θεωρητικά θα προχωρούσε εις βάρος ομάδων που πληρώνουν. Το όποιο άγχος της ξένης επιτροπής είναι για του χρόνου που μπαίνει ούτε το FFP ( πάλι λάθος κάνουν τα ΜΜΕ ) αλλά ο κανονισμός του break even, που θα ισχύσει για 2 χρόνια.
            Η επιτροπή λοιπόν, αφού κάγχασε με τις μαλακίες, γιατί να μην δώσει την προθεσμία; Κι επειδή είπα " πείραμα ", να ξεκαθαρίσω οτι πάει για τον τελικό έλεγχο στο τέλος του Μαρτίου διότι πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το φαινόμενο να είσαι μέτοχος και να μην ενδιαφέρεσαι. Έπεσε κι ένα τηλέφωνο από τον Θεοδωρίδη ( μιλώ πολύ σοβαρά και κρατείστε το αυτό ) που θέλει την ΑΕΚ ζωντανή μέχρι το παιχνίδι με την αλογοτροφή , κι αφού λεφτά θα υπάρξουν χτύπησε την ΑΕΚ στο αδύνατο της σημείο : Έριξε το μη εφέσιμο πρόστιμο των 150 χιλιάδων και καθάρισαν όλοι. Και εμείς με την παράταση αλλά και η επιτροπή με την αξιοπιστία της όσο αναφορά την παραβίαση των άρθρων του κώδικα.
           Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινιόταν η διαδικασία με τα πάντα γραμμένα εδώ μέσα. Που δεν ψάχνω να το παίξω Δημάτος ( ο μόνος από το ντεμοτεχνείο που ορκιζόταν οτι η ΑΕΚ δεν την γλυτώνει - εφημερίδα Goal σελίδα 3 - 23/02/12 ) που μάλιστα βραβεύθηκε πρόσφατα από την ΕΣΗΕΑ για την επεξήγηση των νέων διεθνών κανονισμών. Ψάχνω την ουσία και το αύριο. Που είναι κατάμαυρο.
             Καλές οι αγκαλίτσες της οργάνωσης με τον κοντό και καλό το ενωτικό κλίμα. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος, που κωλοτούμπες δεν κάνει. Και είναι αδύνατον να θεωρήσω σωτήρα τον άνθρωπο που έφερε την ΑΕΚ σε αυτήν την θέση. Δεν λέω οτι είναι ο μόνος υπεύθυνος, αλλά είναι ο κύριος. Δεν μπορώ σαν Έλληνας να ξαναψηφίσω εκείνον τον πολιτικό που μου αλλοίωσε τα στοιχεία φέρνοντας μου τον δήθεν μηχανισμό διάσωσης, και να τον ξαναέχω στην πλάτη μου ή στην μούρη μου για να με βγάλει από την κρίση. Ό,τι έφαγε, έφαγε. Τέρμα. Δεν τον ξαναέχω σε δημόσια θέση με τα δημόσια χρήματα. Τον θέλω σπίτι του και θέλω νεα πηγή έμπνευσης.
            Και βέβαια στην ΑΕΚ, έχουμε το ίδιο φαινόμενο. Τελικά να μην κινητοποιούνται οι νυν αλλά οι πρώην. Και ξαναλέω μπράβο τους, όσο κι αν είμαι έτοιμος αν δικαιωθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ώρας, να ξανακόψω το γήπεδο. Όχι οτι θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αλλά όχι και να είμαι στο ίδιο έργο θεατής. Δεν εμπνεύσθηκα την πρώτη φορά, θα εμπνευσθώ την δεύτερη και μετά από όσα έχουν ακούσει τα αυτιά μου ή έχουν διαβάσει τα μάτια μου; Αυτά είναι για άλλους, που αυτήν την στιγμή, τι αξία έχουν να κατανομασθούν. Άλλωστε για μένα ο χαφιές είναι πάντα τέτοιος. Και να θυμήσω τις φράσεις του Χάρυ Κλυν: Στην κατοχή το 50% ήταν δοσίλογοι. Στην χούντα το 50% ήταν χαφιέδες. Σήμερα τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί;
             Διότι η πραγματικότητα είναι σκληρή και θα είναι ακόμα παραπάνω. Τα λεφτά είναι πολύ συγκεκριμένα και πού θα βρεθούν; Και ήδη εγώ ρωτάω, πού βρέθηκε το δάνειο με το προνομιακό επιτόκιο του 5,75% ; Ποιός το δίνει και που δεν θέλει να ακουστεί το όνομα του; Και για να μην μπερδεύεστε, το ρωτάω ξεκάθαρα: Μήπως η ΑΕΚ άλλαξε άρμα; Ή μήπως τέλος πάντων, μπήκε σε κάποιο άρμα. Εξ άλλου είναι σε όλους γνωστό το πάθος κάποιων, ομόσταβλων πλέον, για την ζάχαρη. Που έχουν προσβάσεις στην ΕΠΟ αλλά και στην παλιά λίγδα μέσω του συλλόγου αποφοίτων.
            Άλλα, δεν χρειάζεται να πω. Το μόνο που ζητώ, είναι να κρατήσετε αυτό το κείμενο μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Άντε και του Ιουνίου. Ή μέχρι τις εκλογές που θα δούμε τα ποσοστά του δικομματισμού, παρέα με την επανεγγραφή των διαγραφέντων από τη ΝΔ  εφ' όσον δείξουν έμπρακτα τις προθέσεις τους ( για αυτοδυναμία πάει, να μην το κάνει; ) - δηλαδή να ψηφίσουν ενώ πριν μια εβδομάδα δεν το έκαναν, αλλά και την συστηματική άρνηση του Λοβέρδου στο πισωγύρισμα των διαφωνούντων, αφού αν γίνει αυτό κι αφού το ΠΑΣΟΚ πάει για δεύτερο κόμμα , ο λαός που θα ψηφίσει το πανγέλιστο κίνημα, θα προτιμήσει μη μνημονιακούς υποψήφιους κι άρα πάπαλα ο υπουργός ακόμα και σαν βουλευτής. Είναι θέμα επιβίωσης πια.
                 Και τέλος, να δούμε και κάτι άλλο. Άντε και βρέθηκαν οι δόσεις και τα λοιπά που φωνάζουν οι σημερινοί σωτήρες. Σε μια καταστραμμένη κοινωνία, τι στόχους θα έχει η ΑΕΚ του χρόνου; Με τι ρόστερ θα παίζει; Ποιός θα πληρώνει μετά την πιθανή αδειοδότηση; Ο κόσμος; Με τι; Με κουμπιά; Εκτός πια αν χρειάζεται και του χρόνου την ΑΕΚ το νότιο προάστειο για να πάρει τίτλο ενώ δεν έχει αντίπαλο. Όλα είναι πιθανά. Όπως και να γίνω χορηγός στο τμήμα της ερασιτεχνικής που ασχολείται με τις πιτσικουλιές. Αλλά η ιατρική που ακόμα είναι επίσημα κατά της ευθανασίας, πιστεύει οτι όλοι κερδίζουμε από όσες ημέρες ζει ο ασθενής.
              Υγ1. Η αστυνομία κάνει έρευνες για την εγκληματική ενέργεια εναντίον του Κωνσταντινέα. Να βοηθήσω την έρευνα; Ο φούρναρης έβγαλε ψωμί που δηλητηρίασε κόσμο; Έκλεψε δημόσιο χρήμα; Αποπλάνησε ανήλικο; Ή μήπως δεν έδωσε ένα πέναλτυ; Ξεκάθαρα πράματα: Πρέπει να επέμβει ο οργανισμός ελέγχου τροφίμων. Δεν μπορώ να μην βρίσκεται μια άκρη.
              Υγ2. " Κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ." Αφιερωμένο.
                      " Δεν έχω φορολογική ενημερότητα λόγω ΑΕΚ. " Αλλά " ...δεν έχω δουλέψει στην εταιρεία μου ούτε μια ώρα αφού θέλω να σώσω την ΑΕΚ."
              Υγ3. Μεθυσμένοι βλέπανε τον Ιωάννη Μελισσανίδη να εκτελεί την τριπλή τούμπα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιάδα, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον αναγνωρίσουν και να μην κάνει αλκοτέστ. Οπότε λέει ο ένας στον άλλον: " Μαλάκα μου, πάμε να φύγουμε. Το έχουν δυσκολέψει πολύ το τεστ. Δεν το περνάμε με τίποτα".
              Υγ4. Ζήτω ο λαός. Ο κοντός απλά ήταν ένα πάθος του. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ " ΣΑΝ ", αφού θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι. Πάντως το τραγούδι μου αρέσει. Σαν τραγούδι, ξαναλέω. Αν άκουγα και στίχους, ίσα που θα πήγαινα και σε κάποια οργάνωση. Όχι υποχρεωτικά της original. Σε κάποιαν immitation. Ρε οργανωμένος να είμαι και δεν θέλω τίποτα άλλο. Να γίνω επιτέλους συνδικαλισμένος Έλληνας εργαζόμενος. ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ

             Κοιτάξτε να καταλάβετε κάτι. Τα μεγέθη, γίνανε τέτοια, διότι δεν μοιάζουν με τους κοινούς θνητούς. Είναι ικανά να δρουν κάτω από συνθήκες που δεν τις γνωρίζουν απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας. Δηλαδή άνθρωποι που έχουν μάθει να προϋπολογίζουν και να μετράνε συνέχεια το βαλάντιο τους. Τόσα για το λάδι, τόσα για το ξίδι και τόσα για το λαδόξιδο. Αυτά είναι για τους κακομοίρηδες που κομψά τους ονομάζουμε νοικοκύρηδες. Τα μεγέθη έχουν άλλες συμπεριφορές.
            Ας πούμε πάνε ένα ταξίδι στο Λονδίνο, όπως παλιά ο μπάρμπα Γιάννης. Κι εκεί που του δείχνανε την πόλη γυρνάει και λέει : " Αυτό το σπίτι μου αρέσει. Το θέλω. " Τι να του λένε οτι αυτό το οίκημα δεν πουλιέται, αυτός ανένδοτος : " Τι λέτε ρε μαλάκες. Όλα έχουν μια τιμή. Ποιός τρόμπας είναι ο ιδιοκτήτης; " ( αληθινή ιστορία ) Πότε συμβιβάστηκε; Όταν του είπαν οτι ήταν το Μπίκινχαμ, τα βασιλικά ανάκτορα. Και συμβιβάστηκε επειδή ήταν βασιλικός ο ίδιος, όχι για τίποτα άλλο. Και βέβαια σε αντισταθμιστικό όφελος βρέθηκε με το πριγκηπικό Bridge Water House εκεί που όταν έγινε η τότε G8, είπε στον πιανίστα : " Παίξε ρε μαλάκα κάτι ελληνικό να ακούσουν οι βάρβαροι."
               Τα μεγέθη λοιπόν μπορεί να αποφασίζουν τελευταία στιγμή. ΄Διότι κουδουνάνε τα τάλληρα στην τσέπη τους. Κι αφού χρήματα υπάρχουν γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουν κατά την κάβλα τους αλλά και την υστεροφημία του σωτήρα; Εκεί ας πούμε που είναι να καταρρεύσει η τάδε μονή, παρά το χρόνιο αίτημα της, να την αναστηλώσουν στο 90', ή στην παράταση. Τα μεγέθη δεν ενδιαφέρονται για την αγωνία του κοινού θνητού ούτε το οτι δεν πήγαιναν οι πιστοί στη μονή μπας και τους καταπλάκωνε.
               Αυτός είναι ο πρόλογος του Δημητρέλου αύριο στην πειθαρχική επιτροπή. Η οποία θα πρέπει να καταλάβει οτι απέναντι της δεν είναι κάποιος ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, αλλά η ΑΕΚ του Γκούντγιονσεν. Του Νικολαϊδη που βρήκε ήδη 2 μύρια και άλλα 3 από τον αφανή και τίμιο επιχειρηματία. Και των λοιπών μετόχων για τους οποίους θα γίνει μια σεμνή παρουσίαση των ισολογισμών των εταιρειών τους. Και τέλος, του κόσμου - ναι αυτών των 600 χιλιάδων οικογενειών μείον βέβαια τις οικογένειες των μετόχων - που λόγω αυτού αναβλήθηκε το ματς με τον ΟΦΗ. Είχε διαπιστωθεί μια επιμονή να μπουν όλοι στο γήπεδο, που τι να έκανε κυρά ΟΥΕΦΑ και η Ελλάδα; Αντί να κρατάει διαδηλωτές να σπέυσει στο ΟΑΚΑ;
               Εν τω μεταξύ έχουμε κι άλλα. Όπως μπορεί να δει η επιτροπή, ήδη το προηγούμενο υπόμνημα είναι παλιό. Διότι επετεύχθη ήδη διακανονισμός του διακανονισμένου διακανονισμού που είχε διακανονισθεί επί του διακανονισθέντος διακανονισμού με τους παίκτες. Κι οι παίκτες είναι τρελοί που το έκαναν αυτό; Όχι βέβαια. Τρελοί είναι αυτοί που αποχώρησαν επειδή δεν εμπιστεύθηκαν τα μεγέθη.
               Και καλά αυτοί. Κοντά σορτσάκια φοράνε, τι περιμένεις; Το ΟΑΚΑ γιατί δέχτηκε επαναρύθμιση αλλά κι έσπευσε να ανανεώσει την σύμβαση και για του χρόνου; Για να χάσει τα λεφτά του; Ο Γιώργος ο Σκρέκης και η ταξιδιωτική του εταιρεία - το GS travel - γιατί ακόμα βγάζει εισιτήρια; Τα security γιατί φυλάνε ακόμα την έννομο τάξη; Επειδή πιστεύουν οτι δεν θα πληρωθούν; Ακόμα κι όταν δεν φυλάξανε τόσο καλά, μιλάμε για τον τελικό του κυπέλλου, η ΑΕΚ που έχασε ένα μύριο, έπαθε τίποτα; Για δέστε πιο καλά τα μεγέθη.
                 Χώρια που τώρα βγαίνουνε οι άσοι κι οι βαλέδες. Η Morgan τάδε, γιατί έκανε PSI;  Όπως βλέπετε, το λύσαμε κι αυτό. Η εφορία που της δώσαμε από αβλεψία ακάλυπτη επιταγή γιατί σύρεται στα πόδια μας να μας παρακαλάει για διακανονισμό; Κι όχι πια για 170 χιλιάρικα αλλά για 600, άσχετα αν τα δημοσιεύματα μιλάνε για 400. Επειδή ξεχάσαμε μια δόση από το 44 και χάνεται η ρύθμιση και για να μπούμε στο νέο διακανονισμό πρέπει να δώσουμε δυό δόσεις από το άρθρο το παλιό αλλά κι άμεσα την προκαταβολή του νέου νόμου; Τι φταίει η ΑΕΚ αν η προηγούμενη διοίκηση ήταν ασυνεπής; Αλλά επειδή εδώ μπορεί να έχουμε και κάποια ευθύνη, κοιτάχτε μπροστά σας και δέστε: Βλέπετε τον Αδαμίδη ή έναν καινούργιο πρόεδρο. Κι αυτός στα πλαίσια της ανάπτυξης και της εξυγίανσης.
                 Στα οποία βήματα, ήδη θα έχετε πληροφορηθεί για τα τρία μέτρα που έχουν ληφθεί από τα κατά τόπους υπεύθυνα μεγέθη:
                 -  ΑΜΚ κατά 18,5 μύρια στο στενό κράτος της ΑΕΚ.
                 - Το θεμέλιο 21 που είναι λογικό να μην έχει αποφασίσει ακόμα τι ποσό θα προσφέρει.
                 - Οι supporters, που είναι πάντα εδώ ενωμένοι δυνατοί έτοιμοι, για ΑΜΚ 1,8 μύρια.
               Μπορεί εδώ να συγκρούονται λίγο μετοχικά οι φορείς, αλλά και μόνο αυτό φτάνει για να δείτε το πάθος των 600 χιλιάδων οικογενειών να αποκτήσουν έστω και μία μετοχή της ΑΕΚ. Μιλάμε για τρέλα που δεν μπορούμε να την κουμαντάρουμε. Χώρια το νέο μέτοχο του 23% της ερασιτεχνικής που μάχεται να πληρώσει αλλά και τα δικαστήρια που θέλουν να ρίξουν στην ΑΕΚ έντοκα τα ποσά που υπέκλεψε ο Ψωμιάδης. 80 μύρια για πλάκα. Κι όλα αυτά εν μέσω κρίσης. Εν μέσω ύφεσης. Την ώρα που ενδέχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Και τι είναι η Ελλάδα μπροστά στην ΑΕΚ; Ένα δημόσιο μπροστά σε έναν ιδιωτικό κολοσσό. Που μάλιστα δεν θέλει να πάρει και τίποτα από το κράτος και γι ' αυτό, παρά την επερχόμενη απεργία της λίγδας, θα αγωνιστεί κανονικά με την ομάδα από την Κρήτη.
                Μόνο αυτά να λεχθούν από τα μεγέθη, χωρίς να παροσιαστεί και πιθανό business plan από τα καταστήματα της ΑΕΚ που πουλάνε αναμνηστικά, χωρίς να αναφερθούν τα μύρια από το γήπεδο και τα εμπορικά κέντρα του, είναι αδύνατον να μην πάμε καλά. Είναι αδύνατον να μην πάρουμε παράταση αλλά και υποβολή βιογραφικών από τα μέλη της ΟΥΕΦΑ για άμεση πρόσληψη στην ΑΕΚ και μάλιστα με μικρότερο μισθό. Και μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Θα έχουμε στην εταιρεία μας ξένα στελέχη άμεμπτα, που εκτός από την τεχνογνωσία τους , θα διαδίδουν καθημερινά την ιδέα της ΑΕΚ στα πέρατα της Ευρώπης. Χώρια που με τις γνωριμίες που έχουν, θα κάνουν κάτι ΚΕΔ, ΕΠΟ, ΕΕΑ μία χόρτα. Να δω πού θα κρυφτεί ο Μαρινάκης αλλά κι ο Κάκος που ειρωνεύεται στις φυσούνες κι έφαγε το κεφάλι του για το ντέρμπυ. Κάτι σαν Σπάθας μου φαίνεται οτι θα έχει το στραγάλι.
              Να τελειώνουμε λοιπόν με τις αηδίες. Θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ; Όχι. Θα πάρει προθεσμία. Τέλος. Μας θεωρούσαν αδιάβαστους κι εμείς πήγαμε με ιδιαίτερα. Μέχρι τέλος Μαρτίου κατ' αρχάς και μετά μέχρι τον Ιούνιο. Εκεί, αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα φταίμε εμείς. Τι να φταίει ο δικέφαλος αν χρεοκοπήσει η χώρα; Αν κι έχω μια ελπίδα ακόμα και για την Ελλάδα. Τα μεγέθη μας, δεν είναι δυνατόν να μην βοηθήσουν. Όταν είσαι ικανότατο μέγεθος, μόνο για την ομάδα σου ενδιαφέρεσαι; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό από Αεκτζή. Αυτό θα είναι ο επίλογος αύριο. Οτι τα μεγέθη της ΑΕΚ, θα σώσουν μέχρι και την χώρα. Ούτε αυτό το δέχεται η ΟΥΕΦΑ; Ε, τότε είναι εγκάθετη και δεν θέλει επίτηδες να συμμετάσχει μέσω ημών στην διάσωση της ηπείρου και του champions league. Τι θα κάνουμε; Δεν θα τους προσλάβουμε στην ΑΕΚ των μύριων. Θα τους αφήσουμε να σαπίζουν σε κάποια Νιόν.
          Υγ1. Και δεν μίλησα για το ποιός επιχειρηματίας έρχεται κατά Ώρα. Σιγά μην τα πούμε όλα. Τα είπε η φυλλάδα.
          Υγ2. Άντε νο περάσω στα ψιλά γράμματα: Ο Τάκης είπε : "...οι σχέσεις των μετόχων δεν είναι πια καλές..." Καλά αυτό, μέχρι και κάτι μωρά ( με την αυθεντική ετυμολογία ) που μπάινανε εδώ αλλά τώρα πήγανε στο blog που διδάσκει ελληνική ορθογραφία το είχαν καταλάβει. Ρωτάω: Τάκη, γιατί δεν είναι καλές οι σχέσεις των μετόχων; Ποιός έριξε ποιόν; Να μην ταλαιπωρείται και τζάμπα η οργάνωση. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. Γιατί ακόμα προστατεύεις κάποιους κι ανέχεσαι να λοιδωρείσαι; Και το κάνω ψιλό αλλά δημόσιο, διότι επιτέλους ας μαθευτεί και μια αλήθεια.

ΑΧ ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

             Μπορεί ο κόσμος να χάνεται, αλλά το όργανον πάντα θέλει να είναι καλλοπισμένο. Οπότε το κεφάλι που έχει τον έλεγχο του, δεν μπορεί να κάνει πολλά. Υπακούει στην κάτω απόληξη, που άμα γουστάρει ίσα που σέρνει και καράβι. Το πιστεύουν οι άνδρες, να μην το πιστέψουν κι οι γυναίκες που το καουβαλούν;
           Οπότε στα πλαίσια αυτής της λογικής, έχουμε σήμερα έκτακτο συμβούλιο της λίγδας καθότι βρήκε κενά στο καταστατικό της. Κι όχι ακριβώς κενά, αλλά δεν της αρέσει πλέον το άρθρο 5 που λέει τα εξής: " ...τα ιδρυτικά αλλά και τα νέα μέλη υποχρεούνται να προσκομίζουν ετησίως στο ΔΣ το πιστοποιητικό της ΕΕΑ σύμφωνα με τον νόμο 1725/99 ". Και η επιδιωκόμενη αλλαγή είναι το κρατικό όργανο να μην έχει κανένα λόγο στο ποιοί παίζουν, πώς παίζουν, πού βρήκαν τα λεφτά για οτιδήποτε και ποιοί κάθονται στα διοικητικά καρεκλάκια των μελών της λίγδας. Κοινώς, άντε και γαμήσου ΕΕΑ κι άντε και γαμήσου κράτος.
             Και στ' αρχίδια της και η ΕΠΟ που έχει εγκρίνει το καταστατικό του φορέα που διοργανώνει κατ' ανάθεσιν το πρωτάθλημα. Αυτή σκέφτηκε ο αρχιτραμπούκος πρόεδρος της λίγδας, οτι την βολεύω με ένα πεντοχίλιαρο, χώρια που την έχω βάλει να χορεύει σε ρυθμούς " αυτοδιοίκητου " παρέα με το φιλοξενούμενο λαμόγιο εκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Έχει δυό πόρτες η Βαγγέλα να παίξει, έριξε δυό χαρτιά και σου λέει, δεν μπορεί, η μπίλια θα κάτσει ή στο μαύρο ή στο κόκκινο.
            Πάει λοιπόν ακραία και στην πλήρη ρίξη, σίγουρος οτι οι παπάρες της βουλής θα έρθουν στην μετριοπαθή θέση του Πιλάβιου, που ναι μεν αναγνωρίζει την ΕΕΑ κι ό,τι κάνει, αλλά του έχει κατσικωθεί οτι αυτός πρέπει να ρίχνει τις ποινές και κανένας άλλος. Και μέχρις ένα σημείο μάλλον έχει δίκιο, αφού οι βλαχοδήμαρχοι της ΕΠΟ, πού μάθανε ανάγνωση για να αξιολογούν χαρτιά και σφραγίδες; Μην την ξαναπατήσουμε πάλι όπως με τον Ηρακλή πέρσι αλλά και φέτος με τον ΟΦΗ, χώρια που υπάρχει και θέμα με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και λοιπά επαμφοτερίζοντα οικονομικώς σωματίδια. ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΕΑ, ΈΣΤΩ ΣΑΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ κι όλα καλά.
               Ο Μαρινάκης όμως, ξέθαψε το τομαχόουκ και πάει ακόμα πιο άγαρμπα. Και δεν θα μπορούσε να το κάνει κι αλλοιώς. Λεφτά είναι αυτά που δίνει η απ' ευθείας πρόκριση στους ομίλους, χώρια που δεν είναι δυνατόν να χάσει τον τίτλο από κάποιον προπονητή και κάποιον Δημήτρη. Αχ βρε Δημήτρη, που ακόμα το βυζαίνεις το δάχτυλο. Στο βόλλεϋ πώς να σε στήσουν άλλωστε; Ούτε επαφή με τον αντίπαλο δεν έχεις. Και να μην ξέρεις οτι υπάρχει και το μηδέν στην ρουλέτα. Κάθε πότε έρχεται; Α, είναι θέμα ποιοόν παίρνεις τηλέφωνο.
              Αχ βρε Δημήτρη. Που αφού σε χλευάσανε μετά την δήλωση σου για φιλικά παιχνίδια στον πάγο των Ιωαννίνων, τώρα σου είπανε οτι έδωσες φιλικό με τον Εργοτέλη. Που ο πρόεδρος του φυσικά διορίσθηκε από την Βαγγέλα. Δεν ξεχνάνε τίποτα όπως βλέπεις. Ο Σάββας, το μόνο αλτσχάϊμερ που είχε, ήταν όταν του πήρανε την γυναίκα αλλά ο μισθός έπεφτε κανονικά όταν παρίστανε το ντόμπερμαν των αποδυτηρίων της κλασσικής ελληνικής ομάδας. Άλλα δεν γίνεται να ξεχάσει.
             Ο κλασσικός Έλλην παλαιοπαράγων, έκατσε και μελέτησε το πρόγραμμα. Και δήθεν για κάποιο αυτοδιοίκητο, ανέβαλε την αγωνιστική αυτής της Κυριακής. Δηλαδή να μην παίξει η αλογοτροφή με τον ΠΑΟΚ μετά το ματς με την Ουντινέζε. Και βέβαια σε βάθος χρόνου, να μην γίνει το ματς αλογοτροφής - δαφνοστεφανωμένης στις 10/3 αφού τότε η δαφνοστεφανωμένη θα ερχόταν μετά το παιχνίδι με την Μέταλιστ. Όχι και να βρει η αλογοτροφή κουρασμένους τους δυό αντιπάλους της. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΤΟΡΥ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ. ΑΡΑ, παρά την γενική απεργία μεθαύριο της λίγδας, Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΊΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
                 Και κάνω μια πρόβλεψη: Η ΑΕΚ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ, ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ συνεπικουρούμενο από τους μεγάλους αντιπάλους της. Εκτός αν μαζευτούν όλοι οι Αεκτζήδες των νοτίων προαστείων. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΖΟΥΝ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.
                Γιατί; Μα η Βαγγέλα κι ο Σάββας, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ. Και κάνουνε το περίφημο fine tuning.  Κι όποιος αμφιβάλει, ας γυρίσει την πλάκα ανάποδα. Κι ας μου πει τι θα είχε κάνει ο Έλληνας δαφνοστεφανωμένος αν αυτές οι μεθοδεύσεις είχαν γίνει εις βάρος του; Εγώ λέω οτι ίσαμε θα είχε πάει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
              Εκεί που έχει προσφύγει κι ο Μπέος εξ άλλου διότι ο άνθρωπος τι έκανε; Κι αυτός μιλούσε με τον αέρα σαν τον Τσακογιάννη. Κι αυτός μιλούσε σαν τον Μάκη και τον Πατέρα περί ανέμων και υδάτων. ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΕΑ; Αφού η Βαγγέλα θέλει η ίδια να αποφασίζει με ποιούς αντιπάλους γουστάρει να κανονίζει το πρωτάθλημα. Κι άρα, γιατί να μην τους θέλει όλους αυτούς έξω; ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ, που όμως η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη ενώ απέδωσε κατηγορίες, μετά έχασε ΚΑΙ το μαχαίρι αλλά ΚΑΙ το κόκαλο;
                Αλλά γουστάρω να περάσει της Βαγγέλας. Διότι η πολιτεία - ΟΛΟΣΩΣΤΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΧΟΡΗΓΊΑ ΤΑ 14 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ, ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ. Κι όταν λέμε κρατικά βέβαια, εννοούμε ακόμα κι αυτά που είναι με χρησηδανεισμό. Ας πούμε σαν το τηγάνι. Ε καλά μην τα πιστεύετε κι όλα επειδή ζείτε με δανεικά. Ή με Βαγγέλα αρχόντισσα.
                Αιθεροβατώ; Σίγουρα. Γιατί τα γράφω; Διότι γράφω την αλήθεια όπως την βλέπω. Κι όπως πρέπει να την αντιλαμβάνεστε, κατά την γνώμη μου, όλοι εσείς που τιμάτε αυτόν τον χώρο. Που δεν είστε και λίγοι. Είστε πια κοντά στις επτά χιλιάδες σταθερά καθημερινά με χρόνο παραμονής περί τα ένδεκα λεπτά - πράγμα που σημαίνει οτι διαβάζετε. Και διαβάζοντας, αύριο άνετα διαμορφώνετε την στάση σας αλλά και την εθελημένη ενοχή σας. ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ. Κι ανάλογα με τα πρόσκαιρα καιροσκοπικά μικροσυμφέροντα, που όμως υπάρχει κι αυτός ο καζαμίας που καρτερεί αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού.
             ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ
- λογικό αφού ακόμα ζουν οι μαμάδες τουλάχιστον - ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΝΩ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΤΑΚΤΗ. ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ; ΠΑΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΙΡΑΝ. ΑΔΕΡΦΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ, τα έχω ξαναπεί. Και προετοίμασε και την οργάνωση διότι το "...έχουν γνώση οι φύλακες..." δεν το πολυκατάλαβα. Παρακάλια αλλά και ολίγην αόριστη απειλή δεν κατανοώ. Απειλούνται αυτοί που κάνανε τα χρέη, απειλείται το καινούργιο που αν πετύχει πέτυχε, ή γενικά μιλάμε σαν τον Τσίπρα ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ; Σε ρωτάω επειδή σε βλέπω σιωπηλό ως προς τα μεγέθη αλλά επειδή συναλλάσσεσαι και με τους δεξιούς αλλά και τους αριστερούς της ΑΕΚ, άνετα θα μπορούσες να διαφωτίσεις ένα blog εκτός εξελίξεων. Χαίρετε.
             Υγ. Πιστεύω οτι η ΑΕΚ δεν θα τιμωρηθεί προς το παρόν. Θα πάρει μια διορία. Εξ άλλου απόφαση δεν θα βγει την Πέμπτη. Επίσης το χαρτί του νέου διακανονισμού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Και σ' αυτά οι Βησιγότθοι είναι ευαίσθητοι. Πες μας ψέμματα συστηματικά, μην μας τα αλλάζεις κάθε λίγο. Άρα ο Δημητρέλος έχει κι άλλα χαρτιά για την εφέσεων. Μην σας τρελαίνουν οι άσχετες εφημερίδες κι οι Δημάτοι ( αυτός έχει καταπιεί μπαστούνι; ) του ντεμοτεχνείου.
             Και λέτε οι τροϊκανοί όταν τους την πέσουν κάποιες απεσταλμένες γκόμενες ή μερικά λεφτά, εν μέσω φλεγόμενης Αθήνας, να μην κάνουν και μερικά κωλομελογλυφάτα; ΝΑΙ ΡΕ, ΑΛΛΑΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΤΟ FBI ΕΚΑΝΕ INTERNAL AFFAIRS. ΤΟΥΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΟΛΟΥΣ. Σαν τον Μάκη που σαπίζει ή μήπως δεν το ξέρετε κι αυτό; Δηλαδή ο επιχειρηματίας ο μεγάλος, τυχαία θα ένωνε την Καβάλα με τον Ηρακλή; Ποιός χρηματοδοτεί τους πόντιους; Ή μήπως αγνοείτε το παρασκήνιο;

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

OI ΘΕΣΜΟΙ

       Φυσικά και τους χρειάζονται οι κοινωνίες. Είπα, οι κοινωνίες, όχι εγώ. Γιατί, εγώ δεν είμαι μέλος της κοινωνίας; Φυσικά. Κι υποχρεωτικά. Τελειώνω το πολυτεχνείο και μου λένε οτι πρέπει να δίνω χρήματα για την σύνταξη μου. Και ρωτώ φυσιολογικά: Γιατί; ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΜΟΥ. Τίποτα αυτοί. ΕΚΕΙ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ. Να μην το δω εκ του πονηρού;  Γρήγορα. Στα 19 μου. Είδα, δεν είδα, κατέληξα ασφαλισμένος. Κια μάλιστα και με άλλη πλάκα. ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Τι σωστή σκέψη η παλιά, τότε που παίρναγα την φοιτητική εφηβεία....
         Και σήμερα είμαστε πιο μεγάλοι. Μην με ρωτήσετε γιατί δεν ανατρέψαμε το ασφαλιστικό ταμείο τότε. ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ίσως. Κάντε το εσείς, που είστε πιο νέοι και σας ανήκουν οι επαναστάσεις.  Αλλά τώρα, έχουμε με άλλα θέματα να ασχοληθούμε. ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. Έτσι πάει το πράμα. Ο πενηντάρης - ο νέος της εποχής κατά Ζαμπέτα που σήμερα λογικά έχει γίνει εξηντάρης - πάει για το ονόρε ή για την βίζιτα. Ο σαραντάρης προσπαθεί για την επιβίωση. Ο τριαντάρης μιλάει για την πουτάνα την κοινωνία και τι καλά που θα τα έκανε αν αυτός ήταν επι κεφαλής, κι ο εικοσάρης ψάχνει την καινούργια κασέτα των pokemon που ακόμα το Πλαίσιο δεν την προμηθεύτηκε σε ποσότητες ικανές για να βγάλει γκόμενα μέσω αυτής.
           Εμείς λοιπόν, οι πιο μεγάλοι, πιο κινητικοί από τον Αλέξη των Εξαρχείων που τον πρόλαβε δημόσια σφαίρα, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ;  Δηλαδή την θέση που καλύπτει τον τύπο που διορίστηκε σε αυτήν και πληρώνεται από εμάς, ή τον τύπο που κατέλαβε την θέση. Αυτά είναι για νηπιαγωγεία ή σχολεία που υποχρεωτικά θέλουν να δημιουργήσουν θεσμοκένταυρους ή κενταυροθέσμιους. Είναι δυνατόν τώρα να σταματήσει η πλάκα με την σοβαροφάνεια και τις ανάγκες ή τα λοιπά ανθρώπινα τερατουργήματα;  Είναι δυνατόν να μην γελάσω όταν βλέπω γκόμενες με την στολή του Άγιου Βασίλη ή χιόνια με έλκυθρα σε παραλίες της Αυστραλίας;
          Είναι θέμα παράδοσης. Αν γέλασα με καρτούν, με αυτά θα συνεχίσω να περνάω την ώρα μου. Καραγκιόζης, Μακ Ντακ, Μπόλεκ και σούπερμαν. Άντε και μικρό σερίφη ή Πεπίτο ή Αστερίξ και Σεραφίνο. Πόσο να αλλάξω την κουλτούρα μου; Επειδή έχω παιδιά και διαφωνώ με τα Digimon; ΒΡΕ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ;
            Και πάνω σε αυτό, πού είναι το κακό οτι αποδοκιμάστηκε ο Παπούλιας και προκύψανε και συλλήψεις κιόλας; Ενεδύθη ο Παπούλιας τον ρόλο του και στο πρόσωπο του έπεσε ο number one θεσμός της δημοκρατίας; Ο Παπούλιας ανερρίγησε για την πάρτη του ή για τον θεσμό; Τι τον απασχόλησε τον παπάρα; Και μιλώ για τον Παπούλια κι όχι για τον θεσμό. Ταυτίστηκε αυτός τόσο πολύ με τον ρόλο του που θα κάνει διαχρονικό τον τίποτα εκτελεστικά να δίνει κι εντολές στην αστυνομία. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ; ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΣΕΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ. ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΑΝ βασιλική κότα. Εγώ αποδοκιμάζω τον θεσμό πάντως.
           Όπως αποδοκιμάζω και κάτι άλλο. Με όλη την αστυνομία να σε φυλάει, τώρα ζήλεψες τους ενενηντάχρονους αριστερούς που τους ψεκάζανε τα οργανάκια σου; Τώρα σου έκανε άσχημη εντύπωση ο Σόϊμπλε και οι Ολλανδοί με τους Φιλανδούς; Τώρα είπες να διαφωνήσεις κι αφού όλα τα κόμματα είχαν ψηφίσει τα μέτρα; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ Ή ΘΕΣΜΕ; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΨΗΦΟΣ, δεν άκουγες τίποτα; Δεν συνέβαινε τίποτα;  Τώρα, εκ του ασφαλούς είπες να αντιδράσεις; Γιατί Παπούλια; Για σένα ή για τον θεσμό; ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ, που αυτός που φοράει την μάσκα του, εκλέγεται από την βουλή. Που το παίζει θεσμός κι αυτή, κι ούτε ένας βουλευτής δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς μπράβους. Να γελάσω με τον υπέρτατο άρχοντα που η μόνη δύναμη του είναι να διαλέξει τι σούπα θα φάει το μεσημέρι. Να γελάσω και με τον θεσμό που είναι άλλος ένας ρουφετολογικός δημόσιος διορισμός.
        Και τα λέω αυτά γνωρίζοντας οτι θεσμοί παραμένουν κι οτι οι άνθρωποι είναι προσωρινοί. Αλλά εσύ Πασόκε με περικεφαλαία, χρσηιμοποίησες τον θεσμό για την προστασία σου. ΚΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, σε μένα τον άπιστο, ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ.  ΚΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΡΑΩ.
             Τι λέμε τώρα; Τώρα που τα πάντα χάνονται μέχρι την στρατευμένη χρεοκοπία του καλοκαιριού. Τα λέμε έγκαιρα αδέρφια, χωρίς να περιστρεφόμαστε γύρω από την Πυθία. Εξ άλλου πάντα ήθελα να τα λέω πριν. Και προσωπικά, και επαγγελματικά αλλά κι οπαδικά. Όμως εδώ υπάρχει μια διαφορά : Ό,τι και να γίνει, κι όσοι ζήσουν από την λαίλαπα που έρχεται, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΘΕΣΜΟΥΣ, για το καλό μας. Που φυσικά θα γίνουν αποδεκτοί από τους λαούς, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΑΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Αγαπητοί κι αγαπητές, όσο θέλετε ακούστε με. Όσο πιο βαρύγδουπος είναι ο θεσμός, τόσο πιο μαλάκας θα τον κατέχει. Όσο πιο λιγόπουτσας είναι, τόσο μπορεί και να τον πάρει άξιος άνθρωπος. Ρίχτε μια ματιά τριγύρω κι ας πούμε στον συνήγορο του πολίτη. Και κατουρείστε τον άνθρωπο που παραμένει στο μεγάλο θεσμό ή τον θεσμό όταν είναι μικρός ο υπηρέτης του. Εγώ βέβαια την θέση μου λέω και τίποτα παραπάνω. ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΘΕΣΜΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΙΡΕΤΟ Ή ΜΗ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ.
         Υγ1. Κοντό γυφτάκι και να τους τα παίρνει; Πραγματικά μαλάκας λαός δεν υπάρχει.
         Υγ2. Είναι εντυπωσιακό να ζητάς υπογραφές για να "πάω να τους πω."
         Υγ3. Το θεμέλιο έγινε. Πότε θα δουλέψει; Ποιά είναι η συνδρομή ; Ούτε αυτό δεν άκουσα. Τι περιμένουν; Συσπείρωση μέσω Μελισσανίδη; ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, που το μέγεθος τον πήρε τηλέφωνο, του είπε : " ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ." Τι λέει αυτό; Ότι σαν τζάκι, κάψε τον πούτσο μου. Το δε άλλο : " Αν είσαι μέσα, μένω κι εγώ." ΣΩΣΤΑ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΚΤΟΣ ΕΞΕΛΊΞΕΩΝ. ΜΠΑ, προσκύνησαν οι πρώτοι; Κι αφού τον πηδάω την γυναίκα μου, εσένα τι σε θέλω για παρέα; Παρτούζες κάνουμε αλλού. ΚΙ ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Ή ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ, σαν τζάκια ή σαν γαμιάδες, στην παρτούζα μάλλον για σερβιτόρους τους κόβουμε. Φυσικά πρέπει να ρωτήσουμε την μαμά για το τι θέλει να γίνει το παιδί όταν μεγαλώσει. ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΙ Ο ΤΣΑΚΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ.
          Υγ4. Ξέρετε γιατί μιλάνε κάποιοι; Διότι ακόμα δεν τους έχει γαμήσει την μάνα κάποιος. Που τους έπιασε με ανεμογκάστρι και μας τους επέβαλε το χρήμα σαν ΘΕΣΜΟΥΣ. Ε, κι αύριο με την χρεοκοπία, τι να γαμήσεις; Τον υδραυλικό της γειτονιάς ή κανά θεσμό; Σε μένα είναι ξεκάθαρο.  Αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα. Είναι και ποιός σου δίνει δουλειά.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

              Κυριακή ήταν χθες, κι αφού ξεμπέρδεψα με τον εαυτό μου και την γυμναστική μου, αφού τελείωσα με την σύζυγο που με κυνήγαγε να της συνδέσω ένα ραδιόφωνο, την έπεσα στο διάβασμα των κυριακάτικων εφημερίδων που κλείνουν την θεματολογία τους την Πέμπτη. Τι να πειράξει όμως; Σάμπως αλλάζει και τίποτα, αν σήμερα διαβάζεις τις δηλώσεις του Νοτιά που γίνανε πριν κανά μήνα ή τις θέσεις του Νώντα των Εξαρχείων που θέλουν μετάφραση για έναν στοιχειωδώς συγκροτημένο άνθρωπο. Άλλα είναι τα βασικά.
             Που ναι, τα βρήκα. Η δημοσκόπηση της Alco. Εδώ φτάσαμε πλέον. Σαν να έχουμε εκλογές κάθε μέρα. Δεν μας φτάνουν οι μπαρούφες που ακόμα σχεδόν κάθε τετρετία, τώρα τις έχουμε κάθε μέρα. Και που αποδεικνύουν τι, σύντροφοι; Μα την μαλακία του λαού. Ανεβοκατεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων αλλά και η διάθεση της κοινής γνώμης για τον πιο άξιο, ανάλογα με το αν έφυγε ο Βορίδης, αν έκλασε ο τάδε ή αν η δείνα μπήκε στο μέγαρο τέχνης για να ενημερωθεί. Μου θυμίζει εμένα που αν έχω στραβοκοιμηθεί και μου βάλουν ένα μαρκούτσι στο στόμα, τότε ίσα που αναγορεύω σε θώκο τον Μιχαλολιάκο και την χρυσή αυγή.
             Μην το τραβάμε όμως. Εξ άλλου το θέμα είναι οτι μετά την Τετάρτη, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κι αυτά τα πράματα δεν είναι παίξε γέλασε. Ειδικά τώρα που μεθοδεύονται οι φόρμουλες για την επιστροφή στα μαντριά των διαγραφέντων και που ο ελληνικός λαός θα ξαναμιλήσει. Τώρα που θα δώσει την λύση, ώριμος κι έμπειρος μακριά από ρουσφέτια και πώληση της ψήφου του. Τώρα που το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο και η κάθαρση είναι προ των πυλών.
           Φυσικά, άλλο οι δημοσκοπήσεις κι άλλο οι κάλπες. Εντάξει αλλά μια τάση καταγράφεται. Και το ερωτηματολόγιο φανέρωσε οτι " εννέα ( 9 ) κόμματα μπαίνουν στην βουλή. " Αυτά είναι θρίαμβοι. Δημοκρατικοί. Επιτέλους. Να σπάσουν τα μονοπώλια των επιδοτήσεων και να μπει και το περιθώρειο στον δημόσιο διάλογο. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα εκτός από αυτά που παράγει η ίδια. Και που μπορεί στο φινάλε να βγαίνει κι ένα αποτέλεσμα ισοπαλία μέσα στο άνδρον της πολιτικής, που σαν σημείο στο στοίχημα όσο νάναι πληρώνει περισσότερο. Εκτός αν πάλι γίνει συμμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές. Που προβλέπω οτι θα γίνουν όσο κι αν η τρόϊκα απαίτησε να κοπούν 270 μύρια από την προεκλογική δαπάνη. Δεν είναι θέμα ανησυχίας αυτό. Θα τις κάνουμε φθηνότερα. Η δημοκρατία δεν έχει τιμή. Είναι μαγαζί γωνία ειδικά αν έχεις εγκλωβισμένο τον λαό σε αυτό το αδιέξοδο. Τι να κάνει και το πόπολο; Θα κάτσει εκεί αλλά κάποια στιγμή θα πεινάσει οπότε υποχρεωτικά θα ψωνίσει από το μαγαζί στο τέρμα του δρόμου. Τα λοιπά τα αφήνω στον Λοβέρδο και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 23 ευρώ μηνιαίως. Όπως και στην τρόϊκα και στους λοιπούς εταίρους μας, που διαβάζοντας την σχετική δημοσκόπηση, απεφάσισε να μην φέρει ΕΝΑΝ επίτροπο, αλλά ΕΝΝΕΑ. Ρε κάτι συμπτώσεις !
                  Συμπτώσεις δηλαδή για τους δημοκράτες, που δημοκρατικά και μέσω καλπών, όχι απλά θα κατακερματισθούν αλλά ούτε κι άκρη δεν θα βγάζουν. Εκεί που μας ζαλίζανε τ' αρχίδια τέσσερις άντε πέντε εκπρόσωποι, τώρα θα έχουμε εννιά. Κι επειδή μπορεί και να αργεί η ψήφιση του νομοσχέδιου, ας προχωράει ο κάθε επίτροπος στο υπουργείο ερήμην της βουλής. Πρακτικά πράματα. Ο Έλληνας στην δημοκρατία και οι ξένοι στην ουσία. Που αυτή σίγουρα δεν έχει αδιέξοδα. Διότι ξέρει οτι λεφτά ψάχνει ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Ενώ η δημοκρατία ψάχνει να αναδείξει φωνές και να τις καταξιώσει σαν γνήσιο talent show.  Σαν την ΑΕΚ που σώθηκε λόγω θεμέλιου κι ανταλαγής απόψεων πρώην, νυν ή αποκλεισμένων.
             Τώρα τι θα γίνει αύριο; Για πού μιλάτε; Για την ομάδα ή για την Ελλάδα; Για τους Αεκτζήδες ή για τους Έλληνες; Μην με μπερδεύετε με ερωτήματα. Εγώ λέω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα ξαναμαζευτούμε να συζητήσουμε - προτείνω το Αττικόν μόλις ξαναφτειαχτεί - και να ψάχνουμε 4 μύρια ενώ η γενική συνέλευση απεφάσισε 18 ( ποιός την γαμεί την συνέλευση, σαν την ελληνική βουλή δεν είναι; ) και η ΟΥΕΦΑ βέβαια θα δώσει την λύση.
           Υγ1. Για τις δηλώσεις του Παπούλια δεν μιλήσαμε αλλά δεν χανόμαστε.
           Υγ2. Ο Καρατζαφέρης έδωσε μια εικόνα του αγίου Νεκταρίου στον πρόεδρο. Τα ίδια δεν είπε κι ο Νοτιάς;
           Υγ3. Η Ωρα άρχισε να προετοιμάζει τον κόσμο ή απλά ακολουθεί έναν ευτελή δρόμο όπως εγώ και μερικοί άλλοι; Μήπως πρέπει να επέμβει ο καζαμίας; Το blog αυτό δεν μπορεί να το πειράξει αλλά σαν μέγεθος, άνετα μπορεί να αγοράσει την εφημερίδα. Μια ιδέα λέω φιλικά για να μην παρασύρονται και 1500 άνθρωποι που την αγοράζουν. Τον ιδιοκτήτη τον γνωρίζω, αν χρειάζεται μεσολάβηση μπορώ να βοηθήσω να ενταχθεί κι αυτή στην Empire.
           Υγ4. Πετάχτηκε κι η πούτσα ο Ιερώνυμος και μίλησε. " Να ,ην φοβάστε..." Ε βέβαια, τώρα που εξασφαλίστηκε οτι τα εκκλησιαστικά ομόλογα δεν θα πειραχθούν, είπε να δώσει συμβουλή Βίβλου. Πριν, είχε χέσει την ζαρτιέρα.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ;

                Δικιολογείται ο έρωτας; Η αγάπη; Ένα πάθος; Μια στάση ζωής; Πουθενά και ποτέ όταν επικρατεί το επιθυμητικόν επί του λογιστικού ( ψυχιατρική ). Όταν η φρόνηση πάει περίπατο κι επικρατεί η ανδρεία ( Πλάτων - και οι λέξεις αυτές δεν έχουν την σημασία την σημερινή ). Αυτή είναι η σχέση μου με την ΑΕΚ, την μόνη γυναίκα που δεν απάτησα ποτέ. Κι απάτη δεν είναι μόνο όταν τον χώνεις αλλού, αλλά κι όταν σκέφτεσαι άλλα την ώρα που βρίσκεσαι εδώ αλλά είσαι αλλού ( η φαντασίωση επιτρέπεται κατά την ιατρική ).
                  Θυμάμαι λοιπόν πιτσιρικάς οτι λάτρευα την Βέροια. Τρέλα σας λέω. Η μάνα μου που ήταν συνέχεια στο γήπεδο της αλογοτροφής, δεν μπορούσε να εξηγήσει τι έλεγα ο πεντάχρονος. Ούτε είχα καμιά σχέση με εκείνον τον τόπο, ούτε τηλεοράσεις υπήρχαν ή άλλα ερεθίσματα για να μην είναι ΑΕΚ έστω το παιδί , δηλαδή ό,τι ήταν ο πατέρας του. Ένας πατέρας που δυσκολεύτηκε να βολευτεί στην ΑΕΚ, περί τα 25 του καθότι Κοζανίτης με τρέλα για τον ΠΑΟΚ. Κι ένας άνθρωπος που ποτέ του δεν φόρεσε κασκώλ, ουδέποτα έβρισε μέσα στο γήπεδο κι είχε μια τρέλα να καπνίζει μισό πακέτο τσιγάρα στην κερκίδα ( ΔΕΝ ήταν καπνιστής ) αλλά και να ανησυχεί όταν γινόταν κάποιο λάθος στο κέντρο του γηπέδου !
                  Στο σημείο αυτό να πω οτι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ, αν γινόμουν κάτι. Και γούσταρε την τρέλα μου με την Βέροια αλλά και την μετέπειτα με τον Λεβαδειακό ( ναι, καλά διαβάσατε ) και την κατάληξη μου στην Προοδευτική. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. Αντίθετα η μάνα μου είχε μια τρομακτική προπαγάνδα για την αλογοτροφή, σε σημείο που σιχάθηκα την συγκεκριμένη ομάδα ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΦΩΝΑΖΕ " πέναλτυ". Όταν θεωρούσε οτι ο Αντωνιάδης ήταν ανώτερος παίκτης του Δομάζου επειδή έβαζε γκολ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
                   Και μετά έρχεται ένα ματς κυπέλλου. Μονός αγώνας στην Φιλαδέλφεια χωρίς σκεπαστή και με κάρβουνο γύρω γύρω. ΑΕΚ- αλογοτροφή. Περί την θύρα 17 και γύρω στο 1969. 1-1 και στα πέναλτυ αποκλειστήκαμε. Σεραφείδης τερματοφύλακας.
               - Καλά ρε μπαμπά, πώς γίνεται κι έχασε η ΑΕΚ από τους άσχετους;
               - Ε, στα πέναλτυ ; Αυτά δεν μετράνε στο ποδόσφαιρο.
               Άυτό που μέτραγε για μένα ήταν μια τρομερή κατακεφαλιά που είχα φάει από οπαδό της αλογοτροφής - ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ - όταν μετά τον πανηγυρισμό του στο τελευταίο πέναλτυ είχε προσγειωθεί πάνω μου. Τότε καθόμασταν όλοι μαζί. Πρέπει να τον κοίταξα με πολύ μίσος την ώρα που μου χάϊδεψε το κεφάλι. Είχα λίγο απομακρυνθεί από τον πατέρα μου αφού με ενοχλούσε το τσιγάρο.
              Ακομμάτιστα λοιπόν πήγαινα με την Προοδευτική μου μέχρι το 1972. Η μάνα μου δεν με άφηνε να πηγαίνω στο γήπεδο αφού " μόνο αλήτες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ". Τώρα γιατί πήγαινε η ίδια και πλήθος συγγενών και φίλων, τα τοποθέτησα στην άποψη των αλογοτροφών περί μπάλας.
               Φεβρουάριος λοιπόν του 1972. Όλη η Ελλάδα στο πόδι για την αλογοτροφή και τις συνεχείς προκρίσεις στην Ευρώπη. ΠΑΟ - ΑΕΚ στην λεωφόρο, τριακόσια μέτρα από το σπίτι μου. Δεν είχαν πού να με αφήσουν οπότε όλοι βουρ στον τόπο των αλητών ( Τι είναι το πουλόβερ; Το ένδυμα που φοράει το παιδί όταν κρυώνει η μαμά του ). Εγώ με τον πατέρα μου για την θύρα 6 κι η μάνα μου με τους λοιπούς για την 3. Όλοι μαζί ανηφορίζαμε την Αλεξάνδρας και περάσαμε φυσικά και κάτω από το σπίτι με τον αριθμό 122. Η μάνα της μάνας μου είχε κρεμάσει την πράσινη τσόχα του κουμ καν καθότι αλογοτροφή κι αυτή. Χαιρετηθήκαμε από κάτω. Ο άνδρας της δεν ήταν στο μπαλκόνι.
 " Έχουμε σοβαρά θέματα κι αυτοί οι νέοι ασχολούνται με την μπάλα..."
              Αλλά στο ύψος της Αρζεντίνα ( το σινεμά ) πουλάγανε κασκώλ. Και ξαφνικά:
         - Μπαμπά, μου παίρνεις ένα κασκώλ της ΑΕΚ;
         - Τι να το κάνεις;
         - Το θέλω. Σήμερα λέω να είμαι με την ομάδα σου.
               Γυρνάει στο καροτσάκι και ρωτάει:
         - Πόσο το έχεις το κασκώλ;
         - 8 δραχμές κύριε.
               Ψάχνει την τσέπη του, δεν υπάρχουν ψιλά και γυρνάει σε φίλο του αλογοτροφή:
         - Μου δίνεις ένα δεκάρικο;
         - Σώπα ρε Ηρακλή. ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ;
                  Με πείραξε πολύ αυτή η κουβέντα. Πρακτικά ήταν σαν να έλεγαν τον πατέρα μου μαλάκα. Μου αγόρασε το κασκώλ αφού πήγε στο περίπτερο και χάλασε κατοστάρικο κι αυτό το κασκώλ το αγάπησα πολύ. Σαν να με τίναξε ηλεκτρικό ρεύμα. Μια κακοτεχνία ήταν. Μαύρο και μουσταρδί. Την ώρα που το πήρα στα χέρια μου, ο πατέρας μου πρότεινε:
         - Όταν φτάσουμε στο τουρνικέ, βάλτο στην τσέπη σου. Δεν ξέρω τι μπορεί και να γίνει μέσα.
         - Μπαμπά, το πήρα για να το φοράω. Τώρα τα βάζουν και με παιδιά;
                Αγαπητοί κι αγαπητές, να μην σας κουράζω κι άλλο. Το γήπεδο ήταν βρεμένο και περί το 9ο λεπτό χάναμε 1-0 με γκολ του Δομάζου που κατάλαβε οτι η μπάλα θα κολλήσει στην λάσπη κι ο Κωνσταντινίδης θα ήταν άλλη μια κότα Αεκτζής. Στο πέταλο που ήμουν εγώ. Τι λέγαμε οι Αεκτζήδες μεταξύ τους; Αφείστε τα. ΠΙΟ ΛΙΓΟΨΥΧΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟΣΟ ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. Αφού όταν στο τέλος κερδίσαμε με 1-2 ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, δεν το πιστεύανε κιόλας. "Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς ; " σκέφτηκα. Ρε Προοδευτική και πάσης Ελλάδος.
               Καθ' οδόν για το σπίτι, η μάνα μου έλεγε τα δικά της. Κάτι για την διαιτησία, κάτι για τον Δομάζο και τον Τομαρά που είχαν πουληθεί. Εγώ αντιδρούσα. Στα 12 λίγη μπάλα ξέρεις. Κι έχεις δει και το παιχνίδι. Με μια καραμούζα μου χτύπαγε περιπαιχτικά το κεφάλι και μου ψιθύριζε για την ευρωπαϊκή ομάδα. Τσαντιζόμουνα που στην όλη παρέα αντιδρούσα ενώ ο πατέρας μου το έπαιζε Βούδας. Λογικό. Υπήρχε κι άλλη Κυριακή να βγάλει μέχρι τον ύπνο.
                Και ξαφνικά σταματάει Αεκτζήδικο αυτοκίνητο αγνώστων κι ο συνοδηγός λέει:
             - Αγόρι μου ( το κασκώλ το φορούσα συνέχεια ), Αεκάρα μου, έλα να σου δώσω ένα φιλί.
              Τα παίξανε όλοι κι εγώ κοίταξα τον πατέρα μου.
             - Πήγαινε, μου είπε.
             Με φίλησε ο μάλλον σαραντάρης άγνωστος και μου είπε :
             - Είσαι στην μεγαλύτερη ομάδα της γης. Αγόρι μου για σένα έγινε η νίκη αυτή.
                  ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΡΛΟΚ. Και το κασκώλ αλλά και το μπρελόκ, κρέμονται σήμερα σε κάδρο στο γραφείο μου. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ. Μέσα σε ένα λεπτό διάλεξα το στρατόπεδο αφού πια είχε γίνει και μια κοινωνικοποίηση. Απογαλακτισμός. Τι απέγινε η Προοδευτική; Πάντα την αγαπούσα και την βοήθησα παραγοντικά πολύ αργότερα όπως και τον Αστέρα 2004 της Καισαριανής όταν ξέσπασε η λαίλαπα του κοντοχαφιέ που έκοψα το γήπεδο.
                   Με την ασύλληπτη πορεία της Ευρώπης και του Φάντροκ, του Νικολούδη και του Χρηστίδη, μέσα πια στο γήπεδο ρουφούσα μια δικαίωση. Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΑΡΑ. ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΛΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΛΕΒΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΤΣΙΚ ΚΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
                 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΣΕΥΤΙΧΗΣΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ προοδευτική ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ; ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ; ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ORIGINAL ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΎΝ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ.
                     Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

            Χαμός ιδιάιτερος δεν έγινε βέβαια, αλλά πέρασε. Κάτι διαφωνίες του Ιωαννίδη και του Ανατολάκη σχετικά με το άρθρο 19, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Όταν βουλευτής γίνεσαι ενώ είσαι γνωστός κι όχι ικανός, τότε δεν μπορούμε και να σταθούμε σε κάποιον ο οποίος εκλέγεται με το Λαός και μέχρι προχθές δεν ξέραμε γιατί έπαιζε μπάλα ένας χασάπης . Ή μάλλον ξέραμε αλλά δεν έχει νόημα τώρα. Τώρα είναι κυβερνήτης ο χατζηπαπάρας. Όπως δεν έχει έννοια να μιλάμε για έναν προπονητή, που σαν υπουργός σιγά μην και δεν επέτρεπε το ντοπάρισμα αθλητών και φιλάθλων με την όλη στάση του.
             Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Καραόγλου που ζήτησε από τον Γερουλάνο να μην υποκύψει αλλά και του Νάκου που κατέθεσε τροπολογία, όχι μόνο για να εξαφανίσει την επικείμενη διάταξη περί της αρμοδιότητας της ΕΕΑ αλλά να καταφέρει και αναδρομική πάυση των αποφάσεων της. Λογικό αφού είναι βουλευτής Μαγνησίας. Πού βρίσκονται οι άνθρωποι; Εντάξει στον βόθρο είμαστε όλοι και προσπαθούμε να βγούμε, αλλά είναι και κάποιοι άλλοι που αισθάνονται περήφανοι που κολυμπάνε μέσα και το έχουν πάγια θέση. Την ώρα που διαλύεται η χώρα με την επιβεβλημένη οικονομικά προοπτική ύφεσης του 30%, οι μαλάκες σκοτώνονται για το άρθρο 19.
              Και δεν πρέπει να μανουριάζουμε συνέχεια. Τον έχω κράξει τον Γερουλάνο αλλά είναι ολόσωστες οι δηλώσεις του " το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον...όταν ανοίγουν κεφάλια κανείς δεν αναρωτιέται τι λέει γι' αυτά ο κύριος Πλατινί αλλά το μόνο που αναρωτιούνται είναι τι κάνει η πολιτεία..." Επιτέλους κιόλας με τους τραμπούκους με τις γραβάτες που φυσικά ψηφίσθηκαν από τραμπούκους πολίτες. Παχύδερμα ψήφισαν; Παχύδερμα θα βγάζανε. Και με βάση τα ονόματα που ανέφερα, γνωρίζετε πολύ καλά αν ήταν, κι αν είναι, παχύδερμα.
              Η ουσία λοιπόν της κόντρας ήταν ποιός θα έχει την τελική ευθύνη των ποινών. Νάναι η ΕΕΑ ή νάναι η ΕΠΟ; Το κράτος λέει η επιτροπή της, κι η ΕΠΟ συνεπικουρούμενη κι από την λίγδα λέει εγώ αλλά επειδή κάνει και μια πολιτική, βάζει και μια σάλτσα : " ...βεβαίως να γνωμοδοτει η ΕΕΑ αλλά όχι και να ρίχνει τιμωρίες. Η ομοσπονδία είναι υπεύθυνη κι άρα αυτή πρέπει  να έχει τον τελικό λόγο, διότι αλλοιώς παραβιάζεται το αυτοδιοίκητον του ποδοσφαίρου..." Και η κόντρα πάει στα άκρα αφού η ευαγώς μποχιάζουσα ελληνική ομοσπονδία έστειλε κι επιστολή εις την ΦΙΦΑ ( παύσις για ανέκδοτο: Μιλάνε δυό φαφούτες πουτάνες και ρωτάει η πρώτη την δεύτερη: Φίφες κάνεις; Κι απαντάει η δεύτερη: Φου και φου.)
                 Γιατί λοιπόν η ΝΔ κοντράρεται με τον υπουργό; Κατ' αρχάς κοντράρεται μεταξύ της αλλά να μην ασχοληθούμε με τον Νάκο που δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τον Μπέο. Πώς εξελέγησαν οι Ιωαννίδης και Ανατολάκης; Με την ευλογία ποιανού; Ποιός συνεχίζει την ίδια πατέντα; Λέτε νάναι ο Τσάκας, ο Δημητρέλος ή μήπως ο Σπανός; Ποιός ελέγχει την ΕΠΟ και την διαιτησία αλλά και τις ομάδες που αδειοδοτούνται με σκοπό την μελλοντική πτώση του budget; Ποιός διαφωνεί με τις αποφάσεις της ΕΕΑ μόνιμα; Μην νάναι η λίγδα; Μην ο Πιλάβιος νάναι αδερφός με τον Πετράκη; Μην να υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία βουλευτών και οικονομικών παραγόντων που έλαχε να μπουν και στο ποδόσφαιρο;
               Να αφήσουμε όμως τα " μην " και να πάμε στο ψητό. Ρε δεν γαμιόμαστε με τον Μαρινάκη και με μια ομοσπονδία που θέλει λόγω ΦΙΦΑ νάναι πάνω από το έννομο δίκαιο. Μην ζητήσει κι αυτοδιοίκητον και κανά χωρίο εδώ μέσα κι αποφασίσει να δείχνουμε και βίζα για να πάμε να φάμε στην ταβέρνα του. Όχι οτι θα το έκανα και ποτέ, αλλά λέμε τώρα. Τι; Τα απλά και προφανή. Του κοινού νου. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΜΩΡΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -η οποιαδήποτε - ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΛΕΦΤΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΠΕΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ; Αν είσαι αυτοδύναμος κάνε τα κουμάντα σου αλλά όχι και να επιβάλεις ποινές κοινού ποινικού δικαίου. Αρκετά δεν τράβηξε η ιστορία με τον Μπέο, τον Κομπότη, τον άλλον της Ηλιούπολης, τον Ψωμιάδη που έχει κατακλέψει την ΑΕΚ αλλά παίρνει άδεια και τον ΟΦΗ που παίζει παράνομα; Αν δεν είσαι αυτοδύναμος, άντε βρε παπάρα κρύψου και σκάσε. ΨΩΜΟΛΗΣΤΌΠΟΥΤΣΑ. Και το λέω αυτό, αφού όλοι γνωρίζουν τον βόθρο της ΕΠΟ. Όλοι τον βόθρο του εκβιασμού προς το κανονικό κράτος.
               Που θα μου φέρεις και την ΦΙΦΑ να με κάνει νταντά. Άντε παπάρα Έλληνα που διαφωνείς με το νόμιμο  μόνιμα και δεν θέλεις ούτε μια απλή διοργανοσούλα σου να την έχεις καθαρή. Αληταράδες βλαχοδήμαρχοι συγκεντωμένοι εκεί μέσα που βρήκατε και τον Πιλάβιο σαν εξαγνυσμό.
               Ποιά είναι η λύση; Πάντα η ρίξη και η κόντρα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος; Διότι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Μου είναι αδιάφορο. Αλλά ο Γερουλάνος το μόνο που έχει να κάνει προς την κατεύθυνση αυτή, είναι να κλείσει τις κάνουλες. Χρήμα μηδέν. Ως πότε; Ως ποτέ. Όχι για εκβιασμό αλλά για να δούμε τι χρήμα βγάζει η οπιοαδήποτε ομοσπονδία που γουστάρει το αυτοδιοίκητο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ. ΚΛΕΙΣΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΚΙ ΑΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΦΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΤΟΝ ΚΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ.  ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΡΙΧΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.
             Η εφαρμογή του νόμου είναι μία: Δεν δίνεις λεφτά κι άσε τους βλαχοδήμαρχους να τρέχουν στις παγκόσμιες ομοσπονδίες. Άσε τους να κάνουν ό,τι θέλουν με λεφτά της ΦΙΦΑ. Διότι δεν ξέρω καμία παγκόσμια ομοσπονδία να μιλάει για αυτοδιοικήσεις αλλά ζητώντας λεφτά από το κράτος. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΕΠΟ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΠΕΤΗΣ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΙΛΑΒΙΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ , αλλά ξέρουν πού να σταματάνε το τάκλιν. ΑΝΤΕ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ

            Τι τραβάει κι αυτή η κακομοίρα που επέλεξε να έχει το όνομα αυτό. Και χωρίς να φταίει μάλιστα. Ένα τζάκι έψαχνε, ένα μέγεθος ρε παιδί μου σαν πελάτη στο σπίτι που δούλευε και κατέληξε να περιγράφει τα πάντα καθότι και η ελληνική γλώσσα είναι πάμπλουτη. Και βρέθηκε πια, από απλό κοράσιον, να είναι ο αντικαταστάτης χαώδους κατάστασης. Που όμως εγώ, το χάος το απολαμβάνω. Την τάξη δεν μπορώ όταν επιβάλλεται από γραβάτες ή σοβαροφανή κενοτάφεια. Υπομονή Πόπη μου.
            Ο πρόεδρος της ΑΕΚ πήγε στην Ελβετία να δει ένα λαμόγιο. Τον Αντρέα με το όνομα. Που το καλοκαίρι έτρωγε σουτζουκάκια Νάξου ( τι, δεν έχει ; Για σκεφθείτε καλύτερα. ) κι είπε να βοηθήσει καθότι και φιλέλληνας. Μια φιλία που είναι βαθειά ριζωμένη στα ημιόσχεα ντόπιων ψαράδων. Κι η βοήθεια αμέριστη. Ως αναμενόταν. Ο Οστρογότθος πρώτα άνοιξε την πόρτα και μετά έκοψε την παρουσία του ανδρός. Καλύτερον τον είδε από τον Αδαμίδη και πιο αρρενωπό. Και μετά μίλησε σαν Ευρωπαίος Βούδας : " Πιστεύω οτι ήρθες με ειλικρινή μεταμέλεια και θεωρώ οτι οικειοθελώς θα θελήσεις να αποχωρήσεις από την ευρωζώνη. Αν δεν τα θέλεις αυτά, σε βάζω στον σωστό δρόμο: Μάζεψε λεφτά στα ταμεία σου όπως θέλεις ή πούλα παίκτες." Κάγκελο ο Ευάγγελος μετά τα χαστούκια, αλλά το μήνυμα το πήρε. Όλο και κάτι θα μου δώσουν τα καινούργια αφεντικά και σε προσεχή μαγειρέματα μπορεί και να προσποιηθούν την τυφλόμυγα.
              Τι κατάλαβε ο Δημητρέλλος; Οτι έφερε θετικά μηνύματα. Το πρώτο είναι οτι παρά τα τόσα προσωπικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σύμφωνα με τις προγραμματικές του δηλώσεις, ΚΑΙ ταξίδι έκανε στην αλλοδαπήν αλλά ΚΑΙ είδε άσπρη μέρα λόγω χιονιού. Είναι λίγο το οτι ο Ευάγγελος αλλά και ο Λουκάς κάθε τόσο πάνε ταξίδια με τα λεφτά μας και έρχονται με καινούργιες ιδέες; Εδώ, με τόσα δακρυγόνα πώς να δουλέψει το μυαλό; Κι από ατσάλι νάσαι, λυγάς.
              Όμως η βοήθεια δεν είναι τα ληγμένα φάρμακα και τρόφιμα που στέλνουν κατά καιρούς οι φιλάνθρωποι απανταχού του πλανήτη στην Αφρική. Μεγάλη κουβέντα το " πούλα παίκτες " αλλά και το " φτιάξε αξιόπιστο πλάνο που να τηρείται." Με τα μούτρα έχουν πέσει όλοι στην ΑΕΚ αλλά και στην Ελλάδα, και ψάχνουν. Ωιμέ για την ΑΕΚ, συνειδοτοποίησαν οτι δεν έχουν τίποτα για πούλημα πλέον, ωιμέ για την Ελλάδα που έχει μπόλικη πάγια περιουσία.
             Πάντως ΑΕΚ και Ελλάδα συμφώνησαν στο αξιόπιστο πλάνο. Η ομάδα μας θα εκμεταλλευτεί τις ακαδημίες της και οι παίκτες που θα παίζουν μετά τον Ιούνιο θα πληρώνονται από τους γονείς τους και η Ελλάδα δεν θα έχει τίποτα δημόσιο που να χρηματοδοτεί αλλά και δεν θα δίνει συντάξεις και λοιπά τούμπανα του κοινωνικού κράτους. Οι νέοι εργαζόμενοι, μέχρι να βγούν στην ηλικία της απόσυρσης, θα πληρώνονται από τους γονείς τους που καλούνται να μην πεθάνουν διότι όπως και να το κάνεις δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να είναι σε ύφεση κι οι νεκροθάφτες να μην ρίχνουν τις τιμές.
             Μεγάλη σύσκεψη έγινε στην ΑΕΚ. Μάλιστα εκλήθη κι ο Γκρέταρσον που εθεωρήθη υπεύθυνος του stock.  Τα θετικά συνεχίστηκαν όμως, μην σας παίρνει από κάτω. Η ΑΕΚ έχει μόνο κάτι συνταξιούχους κι άρα θα σωθεί από αυτούς όπως η χώρα που βαδίζει αποφασιστικά προς την σωτηρία με το κόψιμο των συντάξεων. Οι πολίτες λοιπόν θα παίρνουν λιγότερα λεφτά και οι παίκτες άνετα μπορούν να συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τα 55 τους. Τι μανία είναι αυτή να θέλουν να κρεμάνε τα παπούτσια τους;  Και τι τρέλα σας έχει πιάσει όλους οτι σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία; Αύριο πάει ένα υπόμνημα. Σε μια εβδομάδα αρχίζει η εκδίκαση. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Κι αυτό είναι πιο σημαντικό καθότι είναι τοις πάσι γνωστό οτι ο χρόνος είναι χρήμα. Αυτό το ρητό δεν το δέχεται η ΟΥΕΦΑ; Εδώ το δέχτηκε ολόκληρο eurogroup, που κι αυτό καθυστερεί. Τι διάολο περιμένει; Να διασφαλίσει τα συστήματα του για το psi; Μα έτσι δεν προχωράμε. Είπαμε κιόλας οτι τα βρήκαμε για 130 δις, στα 300 μύρια θα τα χαλάσουμε; Θα τα κόψουμε από αμυντικές δαπάνες. Γιατί στραβομουτσούνιασαν; Ας πουλήσουν τανκς στην Αγκόλα που παίζει ακόμα ο Ριβάλντο.
                Και την ώρα που το μέγεθος "Ντέμης" έχει βρει τον ανώνυμο χρηματοδότη, την ώρα που βρέθηκε ο Νοτιάς, την ώρα που έγινε η δίκη χθες  κι όλα πάνε καλά, έρχεται κι αυτός ο Δημάτος, που φαντάζεται οτι είναι δημοσιογράφος, και λέει περίεργα: " Η ΑΕΚ πρέπει να ζει με όσα βγάζει. Δεν πρέπει να έχει ανάγκη τον μέτοχο της." Εκπληκτική προσέγγιση και για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Μια καμπάνα που χτύπησε νωρίτερα δια στόματος του εκπρόσωπου τύπου της Ελας, κυρίου Κοκκαλάκη:
 " ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ."  Δηλαδή; Ελάτε αδέρφια. Για το κάψιμο της Αθήνας φταίγανε οι πολίτες αλλά και για τα χρέη της ΑΕΚ φυσικά φταίνε οι οπαδοί. Η αλήθεια πέρασε σαν ρεκλάμα μπροστά στα μάτια μας. Ο μέτοχος λοιπόν χρειάζεται στην ΑΕΚ μόνο όταν αυτή έχει κέρδη αλλά και η αστυνομία χρειάζεται μόνο όταν κουκουλοφόροι δεν υφίστανται.
             Το πλάνο λοιπόν συνεχίζεται με την αυστηρή δήλωση του Οικονομόπουλου μας, που για να προβεί σε πράξεις, πρέπει να έχει στα χέρια του έγγραφες δεσμεύσεις από τους τοκογλύφους αλλά και τους λοιπούς μετόχους. Αυτός πια έγινε επίτροπος στην ΑΕΚ. Κάτι που το έχει γλυτώσει προς το παρόν η Ελλάδα καθότι το νέο πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτα κι άρα λεφτά δεν ΘΑ υπάρχουν. Αλλά θα υπάρχει η Πόπη. Δεν είναι και λίγο. Κι ένα τσιμπούκι μπορεί να κάνει αλλά  και να βάλει κι ένα θεμέλιο μετά τον Ιούνιο που ξανά ξεκινάει το σπριντ Ελλάδας και ΑΕΚ. Τέτοια εποχή δεν ξεκινάει ο στίβος; Όλοι καρφωμένοι δεν θα είμαστε και τότε; Ψηλά το κεφάλι και μην ανησυχείτε για τίποτα. Διαπραγματεύεται ο Σαμαράς κι ο Αδαμίδης, που παρότι δεν του ζητήθηκε επισήμως, είναι κάθε μέρα στα Σπάτα και μάχεται. Όπως μάχεται κι ο Παπαδήμος να μην διαψεύσει αυτούς που του δώσανε την πρωθυπουργία αλλά και τον ελληνικό λαό που γνωρίζει πότε καταλύεται μια δημοκρατία. Κι αντιστέκεται. Παλιότερα με τον Κόκκαλη και σήμερα με τον Κοκκαλάκη. Τα έχουμε πει αυτά: Όλα πια τελειώνουν σε υποκοριστική κατάληξη αλλά το ελληνάκι δεν δέχεται ζυγό στον τράχηλο του. Με μια εξαίρεση: Αν ο τράχηλος είναι της μήτρας , δεν είναι και λίγο πράμα η αναγνώριση της ισότητας.
ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ.             

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

OI ΤΙΠΟΤΕΣ

                 Αδέρφια, μου είναι αδύνατον να γράψω για την ΑΕΚ. Ενώ οι ειδήσεις είναι πάμπολλες ταυτόχρονα με την μάχη του παρασκηνίου. Ειδικά όταν μιλάμε για ελληνικά πράματα που τα πάντα θα γίνουν στο παραπέντε. Το γνωστό σήριαλ που ως γνωστόν θα τελειώσει κι αυτό ανάλογα με τι εντολή έχει πάρει ο κοτσαμπάσης κι ανεξάρτητα τηλεθέασης ή κόστους. Αυτά είναι για τους βουλευτές του Λαός που σώσανε τις καρέκλες σαν αντίσταση επί της εξουσίας. Και καλά κάνανε. Το καπιταλιστικό σύστημα πάντα επικροτεί αντίθετες φωνές. Ειδικά άμα μπορεί να σου γαμήσει την γυναίκα κι ειδικά άμα στην έχει δώσει και σ'  έχει παραδώσει στον τομέα των ανδρών.
                Δεν πρέπει να γελιόμαστε στην ΑΕΚ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΗ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ, που δεν τα φοβήθηκε τότε ο Κόκαλης, γέλασε ο Βαρδινογιάννης και κοντοστάθηκε ο Μαρινάκης. Μην σας πω οτι φτερνίστηκε ο Μπέος ή έξυσε την μασχάλη του ο Σπανός και φυσικά ξύρισε τα μούσια ο Ψωμιάδης. Κι η μεγάλη πλάκα ήταν άλλη. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ " δεν θελήσαμε ποτέ να ασχοληθούμε με το παρασκήνιο." ΒΡΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Και λυπάμαι που τα λέω αυτά. ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ; ΤΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ; Όλοι οι άνθρωποι θυμίζουν κάποιο ζώο. Αλλά ένα ζώο είναι πιο ικανό από το άλλο. Τι ζώα σας θυμίζουν αυτοί;
                  Και νάχω φύγει σήμερα από τον Σαμαρά και τις γελοίες δηλώσεις του, από την αριστερά που ξαφνικά σταμάτησε, αλλά κι από την μπούρδα οτι υπάρχουν κι 66 ανεξάρτητες πουτάνες που παλεύουν για το καλό της χώρας. ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΦΟΡΙΩΝ  ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΕΣΩΝ. Τι μαλάκας είμαι που δεν πείθομαι; Για το καλό μου όλοι αυτοί, την ώρα που εγώ δουλεύω κι αυτοί κονομάνε καθήμενοι στα τραπέζια τους; Την ώρα που ο επιχειρηματίας, τους δίνει το σχέδιο κι αυτοί φτιάχνουν τον νόμο για να τον δώσουν στα δικά τους λαμόγια και να μοιράσουν το κέρδος;
                  Ήθελα να  μιλήσω για τα φάουλ και τα πέναλτυ του Σαμαρά. Του τίποτα ηλίθιου που άνοιξε τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες . Που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με λεφτά του Κόκαλη που τότε ήταν σοσιαλιστής. Που έκανε κόμμα εναντίον της ΝΔ και σήμερα το παίζει αρχηγός της. ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ " ΝΑΙ", δηλαδή τον εσωκομματικό του αντίπαλο ( Μπακογιάννη ), ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ " ΟΧΙ", ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ "ΝΑΙ".  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΣ Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ. Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ.
                    Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΦΩΤΙΣΗ. ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΟΥΝ. ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ, και Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΑ και ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ προκειμένου να μην απομυθοποιηθούμε.
                  ΚΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ; ΕΚΛΟΓΕΣ. Κάθε φορά που κατεβαίνει στην κάλπη, τα λύνει όλα. Τα είπα κι εχθές. Η δημοκρατία δεν έχει εδιέξοδα, αφού έχει έξοδα. Που θα τα πάρουν οι ανεξάρτητοι, άλλοι μπλέ κι άλλοι πρασίνοι. Κλασσικοί άνεργοι που σίγουρα θα πανε στην φήμη οτι ο Παπαδήμος θέλει να κάνει κόμμα. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ. Ήταν σταθερή θέση ψηφοφορου. Κοινού μαλάκα δηλαδή.
               Ο Παπαδήμος δεν αμείβεται; Δεν ήταν σύμβουλος του Σιμήτη αλλά και του φελλού; Λάθος τα έχω διαβάσει; Δεν μαγείρεψε τα στοιχεία της ΕΟΚ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ; ΚΙ ΑΥΤΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ που δεν παίζουν κάποιο λόγο. Ο μαλάκας, είτε έχει δικτατορία είτε δημοκρατία του πρόβατου, ΑΝΤΕ ΝΑ  ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
              Κι εγώ λέω οτι και για τα τρία, είναι ανίκανος. Γιατί; Διότι δεν έχει τρία. Και να μην ξεχνιόμαστε,  τρία ψάχνει κι ο Νικολαίδης για την άδεια. Το τρία είναι το πρόβλημα. Το 21 ποτέ. Άντε λοιπόν τα τρία μεγέθη να βρουν τα τρία και να σωθεί η ΑΕΚ από την τρίτη κατηγορία. Άντε χωρίς τα τρία του πρωθυπουργού να κάνεις κάτι. ΠΑΠΑΔΗΜΟ, να ζήσουν τα παιδιά σου. Δεν έχεις; Άκουσα καλά; Μάλλον επιλογή σου θα είναι. Το να είσαι αδερφή, το αποκλείω. Στην διακυβέρνηση της Ελλάδας, μόνο άντρακλες υπήρχαν πάντα. Κυριότερα μετά τον Ευταξία.