Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ

              " O κύριος Αδαμίδης, δεν έχει πληρωθεί από την ΑΕΚ. Το αν έχει ιδιωτικό συμφωνητικό με εμένα ή τον κύριο Νοτιά, δεν αφορά κανέναν." Μην ασχολείσθε με το ποιός το είπε. Κι εγώ δεν αχολούμαι με λεπτομέρειες. Ή με το χιλιάρικο που ο ίδιος ο πρόεδρος είπε οτι παίρνει. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι που προτιμάμε να βλέπουμε την ουσία: Τα ταξίδια του προέδρου στο εξωτερικό αλλά κι όλα τα άλλα του εσωτερικού μαζί με τον πρόεδρο των supporters, που ο ίδιος ο εμπνευστής παραδέχτηκε οτι απέτυχε. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ; Ή, ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ, πού χρεώθηκαν αυτά; ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΛΕΦΤΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ SUPER MARKET, ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΤΑ ΧΡΕΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Χρειάζεται να παίρνω μισθό;
                   Αλλά μην λέμε τρίχες. Τόσες επιστολές, τόσα mails, τόσα MSM μέσω κινητών που είχε αποστείλει ο πρόεδρος προς τους μετόχους, πήγανε στον βρόντο. Τον κατουρήσανε κανονικά τον άνθρωπο Αδαμίδη αλλά και μέσω αυτού τον θεσμό του προέδρου της ΑΕΚ. Κι ο άνθρωπος δεν μου λεέι τίποτα, αφού και μωρά κιτρινόμαυρα βλέπουν την ανεπάρκεια του. Όμως ο θώκος κι ο θεσμός, είναι κάτι υπαρκτό, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.
              " Επετεύχθη η συσπείρωση " . Κι επετεύχθη και το κωλοκάθισμα των ενόχων εμπλεκομένων κάτω από την στράτευση του Τροχανά. Κι απεδείχθη οτι ο κυρ Μιχάλης έχει μεγαλύτερο κύρος από τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Ίσως γιατί οι φιλοσοφίες και τα δύσκολα κείμενα ιντριγκάρουν τα πόπολα. Ειδικά τα τζάκια που είναι συνηθισμένα την ώρα που μιλάνε για γκόμενες σε κάτι καφετέριες τύπου Ντα Κάπο, να έχουν και την εφημερίδα " Βήμα" στο τραπέζι. Για να δείξουν τον προβληματισμό τους που τον έχει πετύχει ο Ψυχάρης που από τότε που έπαθε το εγκεφαλικό το παίζει υπέρ της πατρίδας και κατά των εργαζομένων. Είναι μια στάση σοσιαλιστική πριν και λόγω υγείας καπιταλιστική. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
               Αλλά στο ξενοδοχείο που συμμετείχε το τζάκι Νικολαϊδης, υπό την εποπτεία του τζακιού Τροχανά, υπήρχε και ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Παραιτημένος μεν, αλλά ακουστικός δε. Που δεν καταργήθηκε ασφαλώς αλλά είδε έναν τρίχο μέτοχο - ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ 21 - που πλέον φιλοδοξεί να γίνει μεγαλομέτοχος της εταιρείας και θα διορίζει τις διοικήσεις της Παε ΑΕΚ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. Χέστε όμως αυτό. Να μιλήσω για τον Βούρο που έτσι και βγει στον δρόμο θα φάει το ξύλο της αρκούδας - έτσι δεν ομολόγησες Γιαννάκη σε κοντινό παιδικό πάρτυ σε βιοχημικό μητέρα; - ή να μιλήσω για τους τεχνοκράτες παλαίμαχους ή τον Σέρβο που είναι ο ορισμός του διχασμού ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ λόγω Τροχανά.
                 Δεν τρέχει τίποτα όμως. Οι μέτοχοι θεωρητικά βάλανε τον Αδαμίδη. Κι ο λαός ψήφισε τον ΓΑΠ. Αυτός πρακτικά. Τι έγινε; Μετά τους supporters, ο υπερμέτοχος υπό την εποπτεία του Τρoχανά που τον πρόεδρο της ΑΕΚ τον έχει χεσμένο. Κάτι σαν την Ελλάδα, που την κάλπη οι ξένοι την έχουν χεσμένη κι άντε να δεχτούν τον Παπαδήμο σαν κοινή αποδοχή. Λογικά πράματα. Αν είσαι τεχνοκράτης είσαι ανεξάρτητος. ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΣΤΑ ΑΠΕΞΩ ΣΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ.
                 Αυτό λέω εγώ, με την επισήμανση οτι ακόμα και με φίλους διαφωνώ. Με την υποσημείωση οτι " οι λύκοι δεν γίνεται να φυλάνε τα πρόβατα." Με την θέση μου οτι κακούργοι δεν αθωώνονται επειδή πήγαν στο Άγιο Όρος. Ούτε επειδή πέθαναν. Με την γραμματοσειρά οτι όσοι είναι Αεκτζήδες, ουδέποτε πήγαν στον Άρη για να τον οργανώσουν. Με σχόλιο οτι Γιδόπουλοι είναι επαγγελματίες παράγοντες. Και Μπέοι στις φυλακές κι ελεύθεροι Μαρινάκηδες. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΩΝΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΟΝΟ. ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.
                ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ; ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΓΑΜΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ; ΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΕ, μου θυμίζεις τον γιατρό που θέλει να έχει πελατεία αφού προσβληθεί η μισή ανθρωπότητα. Τώρα σε ενόχλησε ο Ψωμιάδης; Στα δικαστήρια πηγαίνεις μόνο για το δίκαιο; Τόσα χρόνια τι έκανες;
             Υγ1. Έχουμε κι άλλα. Ειδικά όταν φύγανε οι δημοσιογράφοι. Γιατί; Α, οι περίεργοι τα μαθαίνουν όλα. Κύρια διότι οι γνωριμίες υποπτεύονται τους ηγέτες.
              Υγ2. Και μετά έχουμε την σύγκριση των 2 εταιρειών. Ειδικά τώρα που πέσανε οι τιμές των μετοχών.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Α Ε Κ - ΠΑΟΚ

            Τι ήταν αυτό ρε παιδιά; Τι κρύο! Τι πάγος ! Έχω φάει παγωμάρες, δεν μπορώ να πω, αλλά το σημερινό ήταν άνευ προηγουμένου. Που τόκανε χειρότερο αυτή η υγρασία που πρέπει να χτύπαγε και το 90%. Καρφιά έκοβα καθώς έβλεπα τα κουρέλια μας να τρέχουν, φασκιωμένος σαν αποτυχημένος emo. Κανονικός κουκουλοφόρος, επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και σούπερ ακίνδυνος για την διακηρυχθείσα ενότητα στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεττανίας. Όσο και νάναι η σημειολογία είναι δυνατή. Μεγέθη στα Σπάτα, δεν λέει. Ενώ κοντά στην βουλή έχει άλλη αίγλη. Ίσα που θα μπορούσαν να καλέσουν και τον Αδαμίδη απέναντι για την μείωση ΚΑΙ του ελληνικού χρέους.
             Αλλά θα έχουμε μέρες για να μιλήσουμε για τις βαρυσήμαντες αποφάσεις που πάρθηκαν απόψε. Όπως και να το κάνεις Ελλάδα είμαστε, οπότε να μην συζητήσουμε για τα ρούχα που τα έβαλε αλλοιώς ο Μανωλιός; Το μόνο που δεν έγινε ήταν να πάρει φανέλλα βασικού ο Αδαμίδης. Που έχασε την καρέκλα σαν τον ΓΑΠ σε μια συνεδρίαση ενότητας. Φυσικά ο Τροχανάς έγινε επίτιμος αλλά ήρθαν και μορφές τεχνικής κατάρτισης, κοντοπούτανα με σορτσάκια, που στελέχωσαν τεχνοκρατικά την εταιρεία. Τρομερά πράματα με κορυφαίο την φήμη οτι ήδη σήμερα το βράδυ ο Μελισσανίδης τους δέχτηκε ίνα πετάξει κούτσουρο στο τζάκι.
           Όπως λοιπόν φάνηκε στα μεγέθη το ιστορικό ξενοδοχείο, έτσι κάπως έβλεπα το πρώτο ημιχρόνιο. Ρε μια παρέα να είχα μαζέψει από κάποιο καφενείο, πιο καλά θα παίζανε. Κάτι παραπληγικοί, κάτι κουρασμένα παλληκάρια, να μην έχουν εμπνευστεί από το οτι ο Τροχανάς έγινε επί των τιμών κι οτι πλέον θα τους παρακολουθεί ο Μπάγιεβιτς; Ο Κούλης - τυχαίο το όνομα του - που έβαλε τα πράματα στην θέση τους, ο άφωνος κοντός που θέλει ξανά ορκωτούς - κατά προτίμηση αυτούς που είχε αφού ποιός να έχει εμπιστοσύνη στην BDO; - αλλά κι ο Βούρος που θα σπρώξει τα θέματα γρήγορα απλά δεν μπορεί να μαζέψει τα string της κόρης του.
          Έτσι ήταν η ΑΕΚ. Γρήγορα ο σκύλος αποκτά τα χαρακτηριστικά του αφεντικού του. Καμία λογική στην ανάπτυξη, χωρίς πίεση λάθη και χονδρικά ούτε αρχή ούτε μέση αλλά ούτε και τέλος. Όσο κι αν μου φάνηκε πέναλτυ η φάση του Λυμπερόπουλου που ακόμα και τότε άψυχα έπεσε. Να θέλεις να αλλάξεις και τους ένδεκα, αλλά οι πούστηδες οι κανονισμοί να σου επιτρέπουν μόνο τρεις οπότε είναι προτιμότερη η αναμονή μέχρι το δεύτερο μέρος για να ρίξεις τα βάρη συνολικά σε όλο το ρόστερ. Που άντε και το έκανες. Να μην ανακυρήξεις όμως κορυφαίους χειρότερους τον Κάρλος, τον Λαγό αλλά και τον Λεονάρντο; Πάλι καλά που τα βολέ του Αραμπατζή παιρνάγανε την σέντρα.
           Και σωστές ήταν οι αλλαγές του προπονητή. Αλλά αλλάζει η Ελλάδα όταν γίνουν μετατάξεις σημοσίων υπαλλήλων; Το ίδιο σύστημα δεν υπάρχει ειδικά όταν ο έμπειρος αμπελοφιλόσοφος παραδεχτεί οτι κάτι περίεργο συνέβη με το συμβόλαιο του Ρότζερ; ΝΑΙ, λέω εγώ. Εκτός του οτι είσαι μαλάκας, ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΝ. Μιλάμε για τζάκια με ουσία και ονομασία στην ούγια. Αλλά τα συγκοινωνούντα δοχεία είναι πολλά. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ; ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΑΔΕΡΦΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ;
               Ταμάμ ο Κωστένογλου. Μαλακίες έκανε αλλά κι αυτός στηρίζεται στην βλαχοδημαρχική υποστήριξη κι όχι στις εγγυήσεις του Αδαμίδη ή σε επαγγελματίες που βρέθηκαν όλως τυχαίως στην Κολομβία. Και σήμερα είναι καλό που υπάρχουν βαθμοφόροι. Απλά να θυμηθούμε το εξής: Ο Έλληνας φημίζεται σαν φαντάρος κι ο Τούρκος σαν αξιωματικός. Ποιός κέρδισε τον πόλεμο; ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ. Αν μιλάμε για το σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δίκαια κέρδισε ή μάλλον δίκαια έχασε η ΑΕΚ που πάει στην διαπραγμάτευση απλά για να σώσει τα σώβρακα της. Έχει σημασία κάποιος Παπαδήμος ή κάποιος Βούρος; ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ;  Τι να κάνουν; Γήπεδο; Κοίτα να δεις το θράσος του άφραγκου. Θέλει και σπίτι κιόλας ή θαλασσοδάνειο.
              Τζάμπα τόσο κρύο. Τζάμπα ο ενθουσιασμός του κόσμου ( περί τους 5 χιλιάδες ). Τζάμπα όλα στους τζαμπατζήδες που σχημάτισαν οικουμενική κυβέρνηση αλλά για να σωθεί ο λαός χρειάζονται κι άλλα μέτρα. Απλά πράματα: ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ Ή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΟΓΟΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ; ΡΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, συγνώμη ο Αεκτζής.
           Υγ1. Τα δακρυγόνα καλώς πέσανε. Το μόνο που απόλαυσα σήμερα. Ανάπνευσα καθαρό αέρα. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, να μου το παίζει σωτήρας; Και να στρατεύει ανθρωπάκια;
            Υγ2. Ενότητα με τον Σέρβο στην διοίκηση; Με το καλημέρα τορπίλα. Μικρά έργα, μικρών ανθρώπων κατά τεκμήριο απατεώνων. Κύρια συνειδησιακά που όμως αν υπήρχε κράτος θα τους είχε βρει και επαγγελματικά.
             Υγ3. Είμαι πολύ στενοχωρημένος αδέρφια με όλες τις εξελίξεις.Εύχομαι να είμαι ο μόνος.                     


ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΜΙΛΑΝΕ

           Αλλά δεν λένε κι όλη την αλήθεια. Βλέπετε καθώς περνάει ο καιρός κι ο Κ(χ)ρόνος τρώει τα παιδιά του, η αλήθεια γίνεται όπως η μυθολογία. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΤΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ, αν είσαι ξεροκέφαλος τότε παλιά, ΣΉΜΕΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; Άντε νάσαι Νοτιάς και να επιμένεις οτι έχεις βρει την ευκαιρία του Σπάτου. Άντε νάσαι Παπάς και να επιμένεις στον Αδαμίδη.Επιτέλους πια, η διαφορά του χαζού από τον μη χαζό, πώς ακριβώς αποδεικνύεται;
           ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ, οτι το 7% δεν μπορούσε να επιβληθεί στον αντιπρόεδρο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ 10 Ή 28%. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ, το γνωρίζω καλύτερα. Αλλά δεν θα ρίξω λάδι στην φωτιά. Θα πάω με τα προσκηνιακά δεδομένα που απολογητικά ακούσαμε από έναν κάργα φοβισμένο άνθρωπο, που όμως θα παραμείνει κάπου κατόπιν της αναδιάρθρωσης του κοινωνικού ιστού. Που ελπίζουν κάποιοι οτι θα κρατήσει τους απλώς made λόγω κληρονομιάς ή λόγω εύστοχης απατεωνιάς.
          Για την ταμπακιέρα δεν άκουσα τίποτα. Ήθελα, αλλά...ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ( σήμερα βέβαια μας εμφανίζουν σαν μεγέθη ), ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΕΒΑΖΕ αλλά... ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ, αλλά.... ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ. ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ. Κι εκείνο το βράδυ τα πράματα γίνανε απλά. Μετά από πιέσεις γνήσιων Αεκτζήδων, ο αυτός που για τον οποίον γίνεται το πανηγύρι αύριο, σήκωσε το τηλέφωνο κι έδωσε την πρόταση στον Ντέμη. Κι ο κοντός αφού τηλεφωνήθηκε με κάποιον ( έχει σημασία να το πω; ), αντιγύρισε την κλήση και είπε στον Μελισσανίδη να κάνει το αίτημα του γραπτώς. ΚΑΙ :
      - Με μένα μιλάς. Τι θέλεις τα γραπτά;
      - Πρόεδρε ( έτσι τον λέει ακόμα ), ναι σου έχω εμπιστοσύνη, αλλά ξέρεις το ΔΣ και η ΓΣ, υα θέλουν τυπικά.
      - Ρε άντε γαμήσου.
       Και κάτι μπινελίκια άκουσε κι ένας παρευρισκόμενος που έβαλε αυτόν να μιλήσει με τον τίποτα, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ, δεν αποκαλύπτεται αλλά ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ. Τώρα που το κούτσουρο γίνετσι σποδεκτό από το τζάκι. Το οποίο τζάκι πετάει βέβαια αιχμές για την διαιτησία ( μπούρδες ) αλλά τα βάζει με άλλο τζάκι, δείχνοντας ξανά ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2004. ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ.
           Και το σκεπτικό του Τροχανά είναι ξεκάθαρο. Απλοϊκό και ταυτόχρονα εκβιαστικό: Όπως τότε που πήρε τον Νικολαϊδη από τα χέρια της δαφνοστεφανωμένης ρίχνοντας κάποια λεφτά παραπάνω στον παίκτη σε σχέση με τον Αλαμάνο. ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ FAUX SELF MADE.  ΟΛΟ ΤΟ RENDEZ VOUS ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ PLAN B  ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΙ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
            Τι θα γίνει; Να πάμε στα απλά: Τροχανάς ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει. Για το γήπεδο θα παίχτεί το παιχνίδι. Επιχειρηματικά η λύση είναι σαφής όσο κι αν κερδηθεί κάποιος χρόνος. Που παίζει το τίμιο από την ερασιτεχνική σε σχέση με την εξαγορά κάποιου  ΑΦΜ ( αλήθεια την διάψευση γιατί την έκανε ο πρόεδρος;) . ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΤΗΝ ΚΑΒΛΑ ΣΑΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ή οτιδήποτε άλλο: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ. ΚΙ ΕΞΩ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΕΚΟΜΕΤΡΑ, ΤΖΑΚΙΑ Ή ΜΕΓΕΘΗ, ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
                ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΧΑΝΑΣ, που αφού πέρασε και από τον Άρη, ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΥΧΟ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΧΡΕΗ. Όποιος δεν τα ξέρει, εδώ είμαστε να τα γράψουμε αναλυτικά.
                   Και θα τρέχουν κάποιοι αύριο πίσω από την προσωπικότητα αυτήν. Να τρέξουν, γιατί όχι; Εδώ τρέξανε όλοι στον σωτήρα Νικολαϊδη. ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΕΙ Η ΑΕΚ. ΛΕΦΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, να τελειώνουμε. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ MORGAN. ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΤΡΟΧΑΝΑ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΣΗΜΣ. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΦΕΡΕ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΛΑΔΗ, δεν είπαμε να μας τα δώσεις για διαχείρηση.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΛ ΠΑΡΟΛΑ ΝΤΕΛ ΠΑΠΑΡΔΕΛΑ

          Οι εξελίξεις - στις οποίες δεν είμαστε μέσα - τρέχουν κι άρα είμαστε υποχρεωμένοι, να ασχοληθούμε με στοχαστικές ανελίξεις. Φωράσεις, διαμορφώσεις πλάτους ή συχνότητας αλλά και επίλυση καρτεσιανής στο τρισδιάστατο επίπεδο. Μην πηγαίνουν και χαμένες οι σπουδές, επειδή σήμερα ασχολούμαστε μόνο με πωλήσεις και μείον το κόστος των πωληθέντων να βρίσκουμε τι κερδίσαμε. Τόσα πράματα μάθαμε, να καταντήσουμε στην αφαίρεση;
         Κι επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να παραδεχτούμε την κατάντια μας, κοιτάμε τον ουρανό, διαλέγουμε ένα λαμπερό αστέρι ( την Κυριακή βέβαια έρχεται κακοκαιρία ) και συνειδοτοποιούμε το μεγαλείο. Ένα μεγαλείο που φανέρωσε ο πρόεδρος μας
( δικηγοράρα παρά τον Τάμεσιν ποταμόν ) την τελευταία εβδομάδα. Που μια κανονική συνέντευξη, την διαμόρφωσε σε ενημέρωση του κοινού καθότι οι ερωτήσεις των ταλαίπωρων που πήγανε εκεί ίνα γευθούν ένα χυμό πορτοκαλέας, ήσαν απαγορευμένες.
       Κι όπως είπε ολόσωστα ο πρόεδρος, " θα γίνει νέα συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας μας." Τόσα χρόνια στα ξένα, μπερδεύτηκε κι αυτός με τα κωλοελληνικά. Για συνέντευξη πήγαινε μεν, ενημέρωση του βγήκε δε, αλλά η φράση δεν άλλαξε. Τέλος πάντων λάθη γίνονται ειδικά σε όσους εργάζονται όπως ο πρόεδρος. Ειδικά αν εργάζονται κόσμο. Κόσμος που περιμένει να δει το τέλος της θητείας. Συγνώμη, δεν έχει παραιτηθεί; Έχει θητεία και η παραίτηση; Μετά την λήξη της θητείας της παραίτησης, γίνεται συνέντευξη τύπου; ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΣ;
        Και την Κυριακή - κοντή γιορτή του Τροχανά - παρέα με την γενική συνέλευση της Παρασκευής του Χήνα, θα παρθούν αποφάσεις ίδιες με αυτές που έγραψα πριν για το λαμπερό αστέρι. Έγινε συσπείρωση το 2004, έγινε το καλοκαίρι με τους supporters που βγήκανε όλοι ενωμένοι στα πάνελ, την Κυριακή τι θα πείτε; " ...η λύση είναι ο κόσμος με στρατηγικούς επενδυτές..." ( Αδαμίδης ). Και δεν κατάλαβα ποτέ τι διαφορά έχει ο επενδυτής από τον στρατηγικό επενδυτή; Και μην παρασύρεστε σε ευτελείς σκέψεις σαν αυτές που διατύπωσε ο Κυριαζής ( που έχει διήμερη διορία ίνα ανακαλέσει τις διαψεύσεις του αλλοιώς θα του κλάσουν μια μάντρα αρχίδια ) . Άλλο ρωτάω: Γιατί τον μαλάκα που θα βάλει λεφτά, να μην τον πουν " ανώτατο στραταρχικό επενδυτή " ή " χρυσό χορηγό" ή  έστω " Μαρία Κάλας"; Όσους επιθετικούς προσδιορισμούς βάζεις μπροστά, δεν έχεις την πιθανότητα να πιαστεί κάποιος πιο πολύ κορόϊδο; Το έλεγε και το ΠΑΣΟΚ εξ άλλου : Όχι απλά διαφωνώ, αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. Κι έτρεμε μέχρι κι ο ποιμήν της Πίνδου. Αντιλαμβανόταν οτι δεν είναι απλή διαφωνία, αλλά τύπου σταυρόλεξου.
        " ...το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό..." Από τα κορυφαία του προέδρου. Μαλάκες όλοι εσείς, πιστεύετε οτι έχουμε άλλο πρόβλημα; Πώς παρασύρεστε σε τέτοιες σκέψεις; Είμαστε πρώτοι, έχουμε σαρώσει τα πάντα, το γήπεδο είναι τίγκα κι όλοι οι χρωστούντες σε εμάς, μας πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, οπότε περνάμε μια μικρή στενωπό. Τι είμαστε; Μια εταιρεία που πουλάει στα ελληνικά νοσοκομεία, οπότε επειδή μας χρωστάει ένα χρεοκοπημένο κράτος τα λεφτά, θα κλείσουμε κιόλας; Έχει κλείσει ποτέ εταιρεία λόγω ενός απλού αλλά και καθαρού ταμειακού προβλήματος; Ποτέ, λέει ο πρόεδρος. Εγώ όμως, που είμαι αιρετικός, ξέρω οτι το ταμειακό πρόβλημα είναι αποτέλεσμα του οτι η εταιρεία ΔΕΝ παράγει τζίρο. ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΖΙΡΟ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΑΜΑ ΤΑ. Μπορεί φυσικά ο Mr ΣΟΕ να τα ξέρει αλλοιώς. Τέτοιου βεληνεκούς επιχειρηματίας ομολογώ οτι δεν είμαι.
         Ο κόσμος λοιπόν. Τα ίδια και στην Ελλάδα όπου επιχειρείται η αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού. Τι νομίσατε; Οτι γίνεται κάτι άλλο; Ρε χαζουλάκια, όχι. Ο ιστός ήτο το πρόβλημα. Που δεν έφταιγε καμία αράχνη που τον δημιούργησε. Κι έρχονται τώρα τα μεγέθη, να βρουν το έντομο. Να προλάβουν και να ελέγξουν τις εξελίξεις. Ο Κούλης, ο Τροχανάς, ο Στράτος, ο Νικολαϊδης, οι παλαίμαχοι, η ερασιτεχνική ( τι να κάνει κι αυτή; ) , ο Χήνας , ο Λάλος και τόσοι άλλοι που θα ισοπεδώσουν τον Πόλυ, τον Νίκο, τον Πέτρο, τον Δημήτρη με αιχμή του δόρατος τον Κόσμο. Που θα συσπειρωθεί τώρα κι όχι το καλοκαίρι. Τώρα που βλέπει τα μεγέθη στα οποία επίσης ξέχασα να βάλω και τον Αδαμίδη του χιλιάρικου μηνιαίως ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ( να μην ξεχνιόμαστε κιόλας ).Τι να τον κάνουν τον κόσμο τα τζάκια; Το ανάποδο δεν ισχύει. Ο κόσμος ξέρει τι να τα κάνει. Ή να τα φορτώνει ξύλα ή να τα ακολουθεί όταν πληρώνουν.
         "....ποτέ δεν θέλανε να φύγουν από την ΑΕΚ...όσοι παίζουν στην ΑΕΚ είναι λαμπροί χαρακτήρες..." Εγώ δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την κουβέντα αυτήν. Άρχισε η αποκατάσταση του ιστού. Αυτοί οι ελεεινοί Γκέντζογλου, Μπερνς και Κάλα καλώς πλέον οδεύουν στο έρεβος παρέα και με όλους τους άλλους που φύγανε παλιότερα. Κι είναι κρίμα που υπάρχουν ποδοσφαιρισταί που θέλουν να αγωνίζονται με τον δικέφαλο στο στήθος κι ακόμα δεν πληρώνουν κάτι. Και δεν κάνω καμία πλάκα. Όλοι εσείς που πάτε στα γυμναστήρια, δεν πληρώνετε; Σας πληρώνει ο ιδιοκτήτης του αθλητικού κέντρου; Ένα πρόβλημα έχω μόνο: Αυτός ο Καράμπελας κι ο Λεονάρντο, τι χαρακτήρα έχουν; Το ρωτάω διότι ο πρόδρος είπε "...ποτέ δεν θέλανε να φύγουν..." αλλά ακόμα οι προσφυγές δεν έχουν αποσυρθεί. Κι επειδή πλέον η ΑΕΚ είναι σωματείο μόνο χαρακτήρων, θα ήθελα την γνώμη σας.
          Φυσικά περισσότερα, θα μάθουμε στην επόμενη συνέντευξη τύπου, που την περιμένουμε όλοι μας με περισσή αγωνία. Μέχρι τότε κρατείστε όλοι την κορυφαία ατάκα της υστερικής που διοικεί την ΑΕΚ : " ...όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ, να το πει..." Ελάτε, γιατί κρύβεστε; Όλοι εσείς που θα κατεβάζατε την ομάδα καλύτερα αλλά μπορεί και την χώρα να την πηγαίνατε καλύτερα. Γιατί δεν μιλάτε κακά παιντιά; Τι; Χρειάζονται λεφτά; Για ποιόν λόγο; Οι ποδοσφαιριστές μας είναι λαμπροί χαρακτήρες. Για ποιόν χρειάζονται τα λεφτά; Για τον Σκρέκη που βγάζει τα εισιτήρια για τα εκτός έδρας ή για το ΟΑΚΑ που παίζουμε; Λεπτομέρειες κωλοχαρακτήρων. Που θα τους πιάσουμε κι αυτούς όταν πρέπει.
             Κάτσε να φύγουν οι παίκτες πρώτα διότι υπάρχει μια περηφάνεια όταν ακούς "...το ρόστερ από τα 17,5 μύρια ευρώ πήγε στα 11,5..." ΣΩΣΤΑ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΘΟΤΙ " ουά ουά πούσαι βρε μαμά; " ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ κι η κυρά Βαγγελιώ που δεν έχει κάνει νομικάς επιστήμας. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ SELF MADE VERRITABLE; ΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΤΩΡΑ, ΤΟ 2012. ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ 2004 ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΝΔΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, την Καβάλα που είναι γνωστό εκτροφείο τζακιών όπως και η Ηλεία που βγάζει χωροφύλακες που δεν συλλαμβάνουν λαμόγια λαζαράκεια και τρελούς περιφερόμενους με τριάντα χάπια στην δεξιά τσέπη.
             Υγ. Την Κυριακή στην υποδοχή των μεγεθών, θα σερβίρεται pink champaigne; Μόνο αυτό πίνουν τα μεγέθη. Ή πάλι θα γίνουν ρεφενέδες για τα καλαμάκια; ΠΑΡΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ Ή ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Κι εδώ που τα λέμε, σαν το σπιτικό φαγητό δεν είναι τίποτα. Καλύτερα λοιπόν κάτι υπαρκτό , από το τίποτα των τίποτε που απλά μιλάνε. Δεν θα πάω πάντως, διότι οι εξελίξεις με ξεπέρασαν.
               ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ( τα έχω πει, πριν βγει το κείμενο ).
            Υγ. Θα υπάρξει και μια έκπληξη την Κυριακή. Νάναι η Βανδή; Νάναι ο κώλος της Πρεζεράκου; Νάναι ο Ρουβάς; Πάτε όλοι για την έκπληξη. Δεν είναι συνάντηση. Είναι to talent show με γκεστ σταρ άγνωστο. ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ 21 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ; ΔΙΟΤΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΧΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΙΖΙΤΟΥΔΩΝ που θα τους εκπλήξουν χωρίς να τους μιλάνε για την ΑΕΚ.
                                                  Κάθε τσιμπούκι και καημός
                                                  κάθε αναστεναγμός και χρέος χωρίς λύση
                                                  Είναι η ζωή του καθενός, ΜΑΝΑ κι οδυρμός
                                                  θάλασσα δίχως  κανείς να μπορεί να την γαμήσει.
                ΑΝΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ . ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΦΙΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ.
                                               ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΒΛΑ ΣΑΣ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

NETA

          Έτσι δεν φωνάζουν στα πλοία όταν προσπαθούν να ξεδέσουν στα λιμάνια; Νέτα σκέτα είναι κι οι κουβέντες μου. Κι όποιος θέλει ελεύθερα μπαίνει και σχολιάζει, χλευάζει ή παίζει το πουλί του. Μπορεί να το παίζω κι εγώ άλλωστε ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΦΉΝΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΌΝ.  Η κριτική σε τιμάει αλλά και σε κάνει καλύτερο. Δεν κατάλαβα, έχω το αλάθητο; Και στο τέλος τέλος, μια άποψη εκφράζω και τίποτα παραπάνω. Δεν κινώ νήματα κι ούτε ψάχνω κάτι παραπάνω. Απλά ( όπως είπα και χθες ) την κάβλα μου κάνω. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΒΛΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ;  ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ BDO ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΗΣΕΙΣ.
            Κι αυτός ο Κυριαζής ( ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ, δηλαδή ο υπάλληλος του εκνευρισμένου ΠΑΠΑκιού και μάλιστα μέσω του επίσημου site της ΑΕΚ ) τα είπε όλα. ΤΟΥΣ  ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΡΟΜΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΠΛΕΞΑΝΕ. " ...αιρετικός Αεκτζής...αν ο Ντέμης ειχε ΛΙΓΟ μυαλό που δεν είχε καθόλου...( ΑΛΛΆ ΕΙΧΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ - γραμμένα εδώ και δυό χρόνια αυτά - ) ...όταν φαληρείς πτωχεύεις ... πάμε στην τέταρτη κατηγορία ....κλπ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2004, υπήρχαν άνθρωποι που λέγανε το περίφημο: " ή τρελλός ή λαμόγιο αναλαμβάνει την ΑΕΚ."
             Και φυσικά το ίδιο ισχύει και σήμερα. Που οικονομικά δεν έχει αλλάξει κάτι, πέραν των παχέων αγελάδων που έχουν γίνει ισχνές. Κι άρα περιορίζονται τα μεγέθη. ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΥΠΑΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ αλλά είμαι σίγουρος οτι και τα μεγέθη του 2004 κάποια φθορά θα έχουν υποστεί. Φυσικά εξαιρώ τον Καζαμία, που μάλλον παίζει στα CDS κι ανθίζει. Κι αφού είναι τόσο ανθηρός, γιατί δεν αποκαλύπτει το ονοματάκι του αλλά και την διάθεση της αγοράς των χρεών; Όταν μιλάμε για γωνιακό μαγαζί με σίγουρα κέρδη, γιατί δεν προχωράει σαν άλλη οντότητα που μας επέβαλε; Δικαίωμα του βέβαια, όπως δικαίωμα και του ΜΗ τζακιού να μην καίει, όπως και δικαίωμα μου να γράφω και να γαμώ λεκτικά όποιον γουστάρω. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΗΓΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. Τι να κάνουμε ρε φίλε; Τις υψηλές γνωριμίες δεν τις έχουμε για να κάνουμε τσάγια. ΣΚΕΨΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΙΕΣ! ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΩ;
            Αλλά να πάμε στην ουσία. Ο Κυριαζής είναι Αεκτζής, αλλά σαν δύναμη δεν υφίσταται. Μιλάμε για 5 χιλιάρικα την ημέρα εταιρικά. ΟΠΟΤΕ ΑΝΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΦΙΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ 300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ( δυό μηνιάτικα ) ΣΤΗΝ ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ ΑΕΚ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ, αλλά ήταν από τότε. Και σήμερα η αλήθεια περιθωριοποιείται σαν ουσία αλλά ταυτόχρονα ακούμε την αλήθεια από τον - μάλλον κι αυτόν faux -  χρησιμοποιησάμενο κι οτι την Κυριακή περιμένει ο Τροχανάς οντότητες για να πληρώσουν τα έξοδα της κηδείας του.
             Και κάνω μια παύση : ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΧΑΝΑΣ ΑΕΚΤΖΗΣ; ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ; ΑΛΛΟ ΑΠΟΣΥΡΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΩ ΧΑΦΙΕ ( μετέπειτα τοποθέτηση μου κατόπιν κουβέντας με παιδιά της οργάνωσης ΟΡΘΟΤΑΤΗ ) ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΜΟΛΩ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, ο ΣΟΕ και τα υπουργεία εμπορίου, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΚΕΦΤΚΕ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ; ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; ΕΛΑ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ : " ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ 21 Ή Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ που τον είχαν σε ένα βάζο μέχρι να ησυχάσουμε όλοι."
           Νέτα τα λέμε όλα. Νέτα τα είπα και τότε και απειλήθηκα να με δείρουν. Πού; Στο ιταλικό εστιατόριο της οδού Ομήρου. Στο Νέο Ψυχικό. Και ψυχικό κάνω που δεν ασχολούμαι. Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, δηλαδή εν βρασμώ. Τώρα τα πράμτα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Θάναι κάλεσμα, θάναι τσίπουρο; Στην καραπουτσανάκλα μου αφού ο Κυριαζής ΕΙΠΕ την αλήθεια. Και ποιός είναι ο Κυριαζής; Και ποιός είναι ο Τροχανάς που στρατεύει τα " μεγέθη"; ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ ΣΤΗΝ 18; ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ, μου είναι αρκετό. ΓΕΜΑΤΗ  Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ: ΑΕΚ=ΕΛΛΑΔΑ.
             Και ο μηδέν Κυριαζής ( σαν οικονομική οντότητα ) λέει τα προφανή. ΝΕΤΑ. Ρε λέτε να τον έβαλα εγώ; Ή μήπως λέτε αν κατέβαινε κάποια μεγάλη δύναμη να μην γαμούσε πατώκορφα τα μεγέθη των τζακιών; ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΤΑΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ, κατ' εντολήν του Παπά που είναι λαμόγιο στην ψυχή αλλά και μαλάκας στο μυαλό ( εύκολα δέχομαι μηνύσεις από τον υπάλληλο του ) ,  ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ, όχι ο Αδαμίδης, αλλά ο σκηνοθέτης όλου αυτού του έργου. Ποιανού έργου; ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΤΙ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ; ΑΝΤΕ ΠΑΠΑΡΑ που είσαι Κι εκνευρισμένος. Που σκέφτεσαι κι αν θα πας. Πού να πας; Να δεις τον Τροχανά; Μήπως είσαι Μελισσανίδης κι εσύ και το παίζεις οντότητα; Άντε σε κανά επαγγελματικό ταξίδι, κι ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ;
                  Διότι είστε τζάκια της κουζίνας. ΚΑΙ  ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ Ο ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΛΛΑ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, τον λεφτά που δεν τα ξέρει κανείς, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ.
             ΜΑ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΧΟΡΗΓΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ.
                ΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ Ή ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
                ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ORIGINAL.
                 ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ.
              ΥΓ. ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΣΑΣ; 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ

          ΟΥΑ, ΟΥΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ , τα εκνευρισμένα. ΚΑΙ ΟΥΑ ΟΥΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΖΑΜΙΕΣ, ΝΑ ΜΙΛΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΈΝΑ αλλά και για τον Μελισσανίδη, που θεωρούν οτι το blog της κάβλας μου είναι κατευθυνόμενη δημοσογριαφική τοποθέτηση. Φυσικά επειδή θα θεωρηθώ οτι υποσκάπτω κι οτι υποβουλεύομαι την ΑΕΚ, σαν φυσικό πρόσωπο και με βάσεις τις φορολογικές μου δηλώσεις, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ που σαν γνήσιοι μαλάκες ΤΖΑΚΑΤΟΙ, ΛΈΤΕ ΤΏΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ. Δυστυχώς δεν έχω χάπι, κι ενώ είμαι στο επάγγελμα, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΩ;
            Κι είναι θέμα ποιός γαμεί ποιόν. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ. Ακόμα επιμένετε, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ; ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ, που ακόμα δεν έχετε πληρώσει την καβλάντζα σας - ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ και μιλάτε μέσω του τίποτα πρόεδρου, του αχυράνθρωπου διορισμένου δια του εκνευρισμένου μωρού ΠΑΠΑ,  αδαμίδη, ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ; ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ; ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
                                                  ΠΛΗΡΩΣΤΕ.
          Το αν θα πάει ο τάδε ή ο δείνα, δεν ενδιαφέρει κανέναν.
                                                 ΠΛΗΡΩΣΤΕ.  ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ.
                ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΜ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ " μέτοχοι, αμέτοχοι, τον πούλο κι έξω από δω ."  ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΤΖΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ; ΚΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ; ΕΙΣΤΕ, ΤΡΕΛΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ Ή ΛΕΦΤΑΔΕΣ; Δεν θέλω απάντηση εγώ. Θέλω απάντηση στην μάνα που θα παραστεί και φυσικά θα ανασκευάσει το πανώ.
                                               ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.
                                               ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ; ΔΩΣΤΕ ΤΑ.
                                               ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΜΕΔΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.
                   Κι ήρθε και το ντεμοτεχνείο ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΕ ΑΝΔΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΑΙΤΗΜΟΝΑ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΕ, ο αδικημένος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ " τα μεγέθη."
                  Κανένα πρόβλημα. Ρε κάτι μεγέθη. Ρε κάτι μαλάκες, που στην αρχή ήταν με κάποιον ποδοσφαιριστή και μετά από κάποιον δικηγόρο ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΣΦΑΛΙΑΡΙΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΚΑΠΟΙΟΝ, που χτύπησε με μπράβους στα αποδυτήρια αλλά Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2004 έκανε " πα, πα, πα " πώς γίνονται αυτά τα πράματα; ΡΕ ΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Η ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ.
                Και λεφτά υπάρχουν. Σίγουρα. Θα τα βάλετε; Αν όχι, τι ταλαιπωρείτε την ΑΕΚ; Γιατί δεν πάτε να γαμηθείτε; Επειδή δεν μπορείτε ή επειδή θα βρεθεί η ανικάνότητα σας στα βιβλία; Ό,τι και να γίνει μαμόθρεφτα, για την ΑΕΚ έχετε τελειώσει. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ως γνήσια μεγέθη. Και παραγνήσια τζάκια. Τέτοια , ΚΑΖΑΜΙΑ, που καθώς ξέρεις, ΔΕΝ ΜΕ ΦΤΑΝΟΥΝ. Έτσι δεν είναι λαμόγιο; Και το λέω επειδή γνωρίζεις. Τι; Άμα μαλάκα θες, πέστο μόνος σου. ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ.  ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ, πες μας και τι είναι στα λογιστήρια. Παρέα με τον χαφιέ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΜΕΞΕ.
                  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, κουραδόμαγκα, ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΔΩ ή αλλού για δυό κουβέντες. Όπου θέλεις, εσύ και οι ανώνυμοι της οργάνωσης που τους τροφοδοτείς. ΠΑΠΑΚΙΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΜΕΤΟΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. ΠΑΠΑΚΙΑ, ΠΑΠΑΚΙΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΒΡΙΣΚΩ ΤΖΑΚΑΚΙΑ. Λεφτάδες του κώλου, αποτυχημένοι Αεκτζήδες. Ρε σας γάμησε ο χαφιές κι ακόμα δεν τον έχετε πάρει είδηση. Άντε τώρα με τον Τροχανά, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΙΔΩΛΟ ΠΑΝΤΑ. ΝΟΥΜΕΡΑ. 

ΠΑΛΙ ΧΑΡΤΙΑ

           Πώς να ξεφύγει η χώρα από το χαρτομάνι; Αφού είναι το χόμπυ της. Όπως είναι και το δικό μου να διαβάζω νομοσχέδια πριν την ψήφιση τους. Ρε παιδί μου, μου αρέσει να αυνανίζομαι με τις μαλακίες κάποιων ηλίθιων που ο γίγας ψηφοφόρος τους έστειλε στην εξουσία και στην διοίκηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια του Γερουλάνου, όχι ακριβώς. Ήταν εξωκοινοβουλευτική η επιλογή του φελλού.
          Ο καινούργιος νόμος λοιπόν, πλην των υποπαραγράφων και των λοιπών ανθυπεδαφίων, προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής πολύ σοβαρά:
        - Αίρει την απαγόρευση πώλησης του αλκόολ σε καταστήματα πέριξ ( όπως βλέπετε τηρείται και η δημοτική γλώσσα του κράτους ) των γηπέδων, 4 ώρες πριν το ματς και δυό ώρες μετά. Τι μαλακίες σου λέει κάνουμε; Αφού σαν κράτος κονομάμε απο τα ποτά. Είναι εποχές να τα απαγορεύουμε; Αλλά και στο φινάλε, το " πέριξ " ενοχλεί; Αφού όποιος γουστάρει τα πίνει και 50 μέτρα πιο μακριά από το πέριξ. Κουβέντα όμως για ναρκωτικά ο νόμος.Αυτά δεν έχουν νομιμοποιηθεί ακόμα οπότε να μπουν σε κατάσταση alert πέριξ πάντα βεβαίως βεβαίως.
      - Θα μπουν ( γαμώ τους νόμους του ΘΑ ) συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων οι ΠΑΕ θα δύνανται  να απαγορεύσουν την είσοδο φιλάθλων στα γήπεδα. ΘΑ και ΠΑΕ. Όλα τα άλλα αθλητικά σωματεία ΔΕΝ εμπίπτουν στον νόμο. Σε ό,τι δεν είναι ΠΑΕ, το νομοσχέδιο ποιεί την νήσσαν. Και μάλλον θα χρειαστεί έτερο νομοσχέδιο ίνα προσδιορισθούν τα κριτήρια.
    - Η ΕΕΑ δεν θα ελέγχει πια τυχόν οφειλές των εταιρειών προς υπαλλήλους πάσης φύσεως, παρόχους υλικοτεχνικών υποδομών ( πχ ΑΕΚ προς ΟΑΚΑ ) αλλά και ιδρυτικού σωματείου ( δηλαδή ΠΑΕ προς μάνα ). Ταυτόχρονα όμως ο νόμος είναι ρητός οτι η ΕΕΑ θα χορηγεί τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Κάθεστε ακόμα ή έχετε φύγει από την καρέκλα; Βγαίνει νόμος που επιβεβαιώνει τον προηγούμενο βάσει του οποίου η ΕΕΑ χορηγούσε τις άδειες συμμετοχής, αλλά αφαιρεί από την επιτροπή το να κάνει έλεγχο στα χρέη. Οπότε η ΕΕΑ, ίνα παραμείνει στην θέση της, θα εξετάζει σοβαρότατα πλέον άλλα. Ας πούμε αν υπάρχουν πυροσβεστικές φωλιές στα αποδυτήρια, ή αν η αιτούμενη ομάς έχει κάνει επαρκή προετοιμασία.
     -  " Η αλλαγή του τόπου τέλεσης κάποιου αγώνα θα γίνεται από την διοργανώτρια όταν αυτό επιβάλλεται από λόγους δημόσιας τάξης ". ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΟΤΙ ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ "ΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ" ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΕΙ, αλλά επειδή η δημόσια τάξη μπορεί και να μην πάει καλά αφού η αστυνομία οφείλει να φυλάει τους πολιτικούς, ΑΝΕΤΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ούτως ώστε να μην χάνουμε και ημερομηνίας.
         - "Ανασυγκροτείται" η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας ( ΔΕΑΒ). Αυτά είναι. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΑ ΓΙΑ "ΑΛΛΑΓΗ", "ΑΠΑΛΛΑΓΗ" ΚΑΙ ΟΙ ΝΔ ΓΙΑ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ" Ή ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ. ΠΙΑ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ". Φυσικά παραμένουν τα πέριξ του αγωνιστικού χώρου, τα μεμονωμένα επεισόδια καθώς και τα ευρείας ή μείζονος κλίμακας ή τα επαχθή, τα αρκούντως επαχθή αλλά και τα προκαλούντα την ελληνική ή την ευρωπαϊκή ή και την διεθνή κοινή γνώμη. Να ρωτήσω κάτι: Όταν πλακώσανε μπράβοι του Μαρινάκη στα αποδυτήρια της δαφνοστεφανωμένης τον ποδοσφαιριστή του Θρασύβουλου ( να βλέπετε με συμπάθεια την ομάδα αυτή ), σε ποια κατηγορία ανήκει το περιστατικόν; ΔΕΑΒ ΓΕΡΑ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
       - " Επανέρχεται το ιδιώνυμο αδίκημα ". Είχε καταργηθεί το πούστικο; Ρε παιδιά, δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Ίσα που μπορεί και να καταδικαστώ βάσει του νόμου περί ενημερωμένου πολίτη. Σαν τον πεζό που περνάει τον δρόμο με κόκκινο αισθάνομαι και σπεύδει το όργανο της τάξης να μου κόψει κλήση.
      - "ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΕ, οπότε σε περίπτωση επεισοδίων να έχουν ευθύνη." Αυτό μάλιστα. Είναι άλμα, δεν είναι παίξε γέλασε. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα μέχρι τώρα τιμωριόντουσαν οι ΠΑΕ. Βάσει ποιού νόμου ρε γαμώτο; Επειδή κάποιοι φόραγαν κασκώλ; Που το μυαλό πάει ξεκάθαρα πλέον σε προβοκάτσια. Ίδια με αυτήν που μπορώ να προκαλέσω κι εγώ μεμονωμένα. Βάζω ας πούμε ένα άλλο χρώμα και πάω στο γήπεδο και πετάω βαρελότα ή καρέκλες. Εμένα ο νόμος πώς με πιάνει που ΔΕΝ ανήκω σε λέσχη όχι μόνο της ομάδας στην οποία έκανα κακό αλλά ούτε καν της δικής μου.
     - "Το αδίκημα των στημένων αγώνων μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα." Δηλαδή τόσο καιρό που έχει χαλάσει ο κόσμος με τους Μπέους κλπ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ; ΡΕ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ; ΑΙΣΧΟΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ πριν ακόμα ψηφιστεί; Όταν βέβαια ψηφιστεί, τότε μάλιστα. Δεν θα κουνιέται κουνούπι.
          Διάλεξα τα πιο καίρια σημεία που γράφτηκαν σε σελίδες επί σελίδων, μόνο και μόνο για να περάσει η " άδεια για απόκτηση μετοχών μιας ομάδας από υπήκοους εκτός της ΕΕ ( μην κλάσω )." Πέρασε ο Οδυσσέας κάτω από την κοιλιά του πρόβατου μπροστά στο τρομερό μάτι του Κύκλωπα. Μια απλή απόφαση της βουλής, έγινε μπαρουφοχάρτι κι αμοιβές καρακλοκένταυρων συμβούλων του υπουργού, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΡΑΤΗ ακόμα και της Αφρικής, έχουν λύσει το θέμα της τέλεσης κάποιου πρωταθλήματος. Ένα απλό copy paste, έγινε ξανά χαρτί που θα συζητηθεί στην βουλή και μετά θα πάει στο εθνικό τυπογραφείο για να το γράψει στο ΦΕΚ.
             Την ώρα που καίγεται ο τόπος, το μουνί εξακολουθεί να χτενίζεται. Αλήθεια την ώρα που ρίχνετε κάποιαν γκόμενα, πριν ξεκινήσει το κρεβάτι εξετάζετε αν το γυναικείο όργανο είναι χτενισμένο; Έχετε παρατήσει γκόμενα επειδή ήταν αχτένιστη εκεί; Σας  έχει αρνηθεί η γκόμενα ενδεχόμενο πήδημα επειδή δεν είχε ώρα να βουρτσιστεί εκεί κάτω; Τα ρωτάω αυτά διότι έχω μεγαλώσει κάπως και δεν ξέρω τις σημερινές συνήθειες.Τις δικές μας εννοώ. Διότι του Γερουλάνου τις έμαθα πια. Μπορεί να είναι μεγαλύτερος από εμένα, αλλά πάντα είχε στόχο να ανοίξει κομμώσεις αιδοίων. Μπορεί να μην το κατώρθωσε αλλά με το νέο νομοσχέδιο είναι πιο κοντά. Γερουλάνο γερά και εις ανώτερα. Καλό θα ήταν επίσης και οι πουτσότριχες να είναι χτενισμένες. Ισότητα έχουμε πια.
          Υγ. Επιβελημένο το διάλειμμα από την ΑΕΚ. Εξ άλλου "λεφτά υπάρχουν". Αφού πείστηκαν και παίκτες κι απόσυραν τις προσφυγές. Θα μας τα πει όλα ο πρόεδρος σήμερα. H ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΛΑΘΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΣΤΑ ΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

                Τα έχουμε πει όλα. Γιατί λοιπόν η λύπη κι ο αλληλοσπαραγμός; Για το ηθικόν; Για το νόμιμον; Ελάτε ρε αδέρφια. Όλα πάνε κατά το σχέδιο, που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να πεταχτεί σαν πούτσα και κάποιος Τροχανάς και να μιλήσει για το αλογο που γούσταρε να πηδάει ο μέγας Αλέξανδρος. Υποθέτω κι εγώ τα ίδια γούστα θα είχα αν είχα πηδήξει όλη την Ελλάδα ή ξαφνικά βρισκόμουνα με όλον τον χάρτη της τότε γνωστής παντοκρατορίας. ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥΤΣΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ, ειδικά μαραμένες. ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΕΣ;  ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΜΕΛΑΤΑ; Ε, ΒΑΡΕΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.
               Ειδικά κι αν ήταν και είναι αυτοκρατόρισσα. Θαρθεί ο χαφιές, θαρθεί ο φίλος μου ο Τάκης, θαρθεί η ερασιτεχνική, ο Αθηνής που τον ξέχασε η τρελή η τροχανού και θα πάρει και το αεροπλάνο κι ο Νοτιάς. Που δεν πατάει ούτε για το σπάτο του. Θαρθεί ο Κασνακίδης, θαρθεί η ερασιτεχνική και θα θαρθεί φυσικά κι ο παπάρας που είναι παραιτημένος από την Ινγκλετέρα με τεράστια καριέρα για να σώσει την εταιρεία που λέγεται ΑΕΚ. Α, θαρθεί κι ο Κούλης, ΠΟΥ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΥΜΑ. Ακόμα δεν ξέρω αν θαρθεί ο Κουμπάρος, ο Μάγειρας, ο Χήνας κι όλοι οι λεφτάδες. Μπορεί και νάρθουν.
             Μια ερώτηση να κάνω: Όσοι και να έρθουν, όσοι και να πάΜε, ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ; ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ, αλλά η ΑΕΚ θέλει λεφτά. ΚΑΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ; ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MORGAN ΤΑΔΕ. ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ; Στο σημείο αυτό κάνω παύση αφού μου ήρθε η φυσιολογική ανάγκη μου. Υποθέτω η ΑΕΚ να κάτσει στην θέση της. Για την επιβίωση της μιλάνε όλοι αυτοί αλλά και οι 600 χιλιάδες οικογένειες που θέλουν αλλά κάτι τις παραμποδίζει να βάλουν 3 χιλιάρικα σε 4 δόσεις αποκτώντας μοναδικό θυρεό αλλά και προσωπικό σλόγκαν. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ, αλλά για πραγματική άνοια.
             Σαν να μην ξέρουν την πραγματικότητα ή να θέλουν να την ντριπλάρουν. ΡΕ ΦΙΛΤΑΤΟΙ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΤΣΟΠΑΝΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΣ, άντε κι επίπλαστος βάσει ΜΜΕ αφού αυτό πρεσβεύει η οργάνωση, ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ποιόν να ακολουθήσει ο τίποτας; ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ή αυτόν που δεν μπορεί να πάρει τίτλο; Εδώ σοβαροί άνθρωποι αμφισβητούν τον Κωστένογλου που έδωσε μια ηρεμία και δουλεύει σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς να προτείνουν τίποτα. Εδώ η δαφνοστεφανωμένη δεν μπορεί να καταλάβει αν έχει προπονητή ή manager.
              Αδέρφια, η ΑΕΚ τελείωσε ( και μακάρι να πέφτω έξω ). ΤΑ 80 ΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ. Άντε νάναι και 50 ή 40, με βάση τι μαλακίες που ακούγονται ή με βάση τις πολιτικές μπαρούφες για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος. ΚΙ ΑΡΑ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αν δεχτούμε οτι φέτος θα μείνει στην κατηγορία, ΚΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
             Η λύση είναι μία: ΝΕΟ ΑΦΜ.ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ, ΤΟ ΕΔΩΣΕ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΥΘΥΝΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΑΕΚ για κάποιους που ψάχνουν ηθική για την ιδέα επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
             ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΔΕΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, τα πάντα γίνονται στο όνομα της ιδέας.
             Τι ηθικό προσβάλεται; Ποιά διαπιστωμένη πρακτική, θα προσβάλει τον λαό;  ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ, γνωρίζοντας οτι τα έχει πάρει από τον Κωσκοτά κι οτι έφερε διάταξη για να παντρευτεί την πουτάνα του, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΛΕΞΕ; ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ που επικρατεί η ανηθικότητα; Ή μήπως πιστεύει κάποιος οτι τα παιχνίδια παίζονται τυχαία; ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Μαρινάκης - που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - δεν θέλει κάποιον αντίπαλο στο πρωτάθλημα; Τι, επειδή σκούζει ο Θεοδωρίδης; Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ; Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ; ΤΥΧΑΙΑ ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ Ο ΒΑΣΑΡΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΤΡΩΕΙ;
                 ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΦΠ ΧΩΡΙΣ ΠΑΟ; ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ. ΠΟΥ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ; ΕΛΑΤΕ. Ο ΡΟΥΒΑΣ ΓΑΜΕΙ ΤΗΝ ΖΥΓΟΥΛΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΟΥΒΙΤΣΕΣ.
                     ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.   ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.        

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΟΥΣΤΙΚΟ

           Πραγματικά μπορεί να σε κάνει πουτάνα το ποδόσφαιρο. Η πόρνη η μπάλα, κατά Όσιμ. Να βλέπω της πλάκας τις ομάδες της Δράμας αλλά και της Ξάνθης, με βάση την απόδοση κόντρα στην ΑΕΚ - τώρα κοντά - και μετά να κοιτάω την δαφνοστεφανωμένη να χάνει τους ίδιους βαθμούς. Να τρίβω τα μάτια μου και να μην πιστεύω πλέον οτι ξέρω μια στοιχειώδη μπάλα. Και νάχω και τον αδερφό Dimi, που έχει βάλει βαθμούς δυσκολίας στα παιχνίδια - ορθότατα - και να έχει στοχοποιημένο τον Κωστένογλου που κάνει μαλακίες.
          Και νάχει βαλθεί ο Βαλβέρδε και ο Μαρινάκης να τον διαψεύσουν λες και είναι μαζί μου. Φοβερά πράματα. Που τολμώ να πω, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕΚ ( στο τραίνο της μεγάλης φυγής ) ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ. ΟΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ, που κανένας δεν ήξερε τι του γινόταν μέσα στην ομάδα αλλά και κανείς πλην οργάνωσης ήξερε τι έβλεπε από την κερκίδα. Που απλά αν η ΑΕΚ είχε λεφτά και στοιχειωδώς πρόεδρο και κάποια υποστήριξη από τα θεσμικά όργανα, με αυτό το ρόστερ, δεν ξέρω κι εγώ τι θα βλέπαμε.
          Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε υποθετικά. Budgetαρίστικα. Μπορούμε και να πάμε απολογιστικά με τα μέχρι σήμερα. Δεν είναι και τόσο φόβητρο οι αντίπαλοι. Ούτε κι έχει μεγάλη σημασία οτι το ρόστερ τους είναι πληρωμένο κι έχουν όλες τις ανέσεις να ενισχυθούν κι άλλο. Απλά ακολουθούν τους κανόνες της Ελλάδας για την ύπαρξη τους. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ που τρίζουν τα δόντια σε κάτι παικτάκια που αν ήταν μίνιμουμ δοσμένα στο επάγγελμα τους, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ που ο ηγέτης της κάθαρσης ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ απλά συντηρούσε κι αυτός όσο μπορούσε την οικονομική ηθική.
        ΔΙΟΤΙ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και καλά κάνει. ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΕΙΣΑΙ Η ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ; Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ; ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ, τι στο διάολο είσαι; ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΕΙΠΕ " ΝΑΙ " ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ για το BBQ . ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ.
           Δεν είναι όμως εκεί το θέμα μου. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Ή ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΠΟΥ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ή απατεώνων που κάποια ΕΕΑ, ΔΕΑΒ ή ----- ( βάλτε ό,τι αρχικά θέλετε ) ψάχνουν τους πάντες και τα πάντα αλλά είχαν ακόμα κι αυτά τα πανθελληνίως γνωστά λαμόγια ( Μπέος, Ψωμίαδης κλπ ) ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ. Αλλά σήμερα ξέχασα. Ο νομάρχης Μακεδονίας ( ξανά Ψωμιάδης ) αλλά κι ο δήμαρχος Σαλονίκης, διώκονται για φυλακή μίνιμουμ. Ό Άρειος Πάγος στέλνει στην βουλή πρωθυπουργό και υπουργό εν ενεργεία για ειδικά δικαστήρια και ταυτόχρονα ο αρχηγός του Άγιου Όρους είναι μέσα και απειλεί για πόλεμο σαν προφητεία, ενώ τα υποβρύχια γέρνουν κι όσοι συλλαμβάνονται στην συμπρωτεύουσα ΉΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΙ.
         Και τι είναι η χώρα; Πρακτικά ολυμπιακοί και σοσιαλιστές. Και τι γίνεται τώρα; Τι να πουν τα παιδιά αύριο στο σχολείο όταν γκελάρεις ενώ είσαι τόσο πετυχημένος στα πλοία αλλά τόσο αποτυχημένος στο χόμπυ σου; ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΑΕΚ; ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΓΑΜΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ; ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, αλλά αυτά τα λέω για μας.
        Ναι αδέρφια. ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. Τίποτα δεν χρειάζεται στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει αντίπαλος. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ είναι πιο σοβαρός όχι από τον Χιμένεθ ή τον Βαλβέρδε απλά, ΑΛΛΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Η εσωστρέφεια μας πάει πίσω. ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΦΙΕΣ που συσπείρωσε. ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ. Και δεν κάνω καμία πλάκα. Είναι διότι θεωρώ οτι όλα τα συστήματα πριν βγουν στην κοινωνία, πρώτα περνούν από τον στρατό. Σαν πείραμα. Είναι διότι πιστεύω οτι το ποδόσφαιρο είναι ζωή που προηγείται της κοινωνίας. Ξέρω είναι ακραίο αυτό που λέω. Αλλά για σκεφθείτε το απλό: Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ή ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΠΡΩΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ; Ο ΟΣΦΠ Η Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δηλαδή μέσω της πολιτικής. Μαλάκας ήταν ο Σωκράτης; Είχε μαζί του το 30% των μαλακών που ψηφίζουν και γάμησε τα πάντα. Ποιός ήταν ο μεγαλύτερος μαλάκας; Μα γνωρίζω οτι ήταν το λοιπό 70%. ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ " η λευκή καμόρα " πιάσθηκε. Ναι; ΑΛΉΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΥ ΣΔΟΕ, δεν ήταν ο κομματάρχης του Βενιζέλου; Οι οικονομικοί εισαγγελείς γιατί παραιτήθηκαν;
            Τώρα μας νοιάζει αν θα αλλάξει η ΑΕΚ ΑΦΜ. Ε, αφού τα έχουμε όλα λυμένα, να μην ασχοληθούμε και με τις διαδικασίες; Είναι σαν την ώρα του πολέμου, που όταν πασχίζεις για την επιβίωση, σκέφτεσαι αν αύριο θα σε κυνηγήσουν για εγκλήματα πολέμου. Την ώρα που μπουκάρει ο κλέφτης στο σπίτι σου, σκέφτεσαι αν έχεις δηλώσει την καραμπίνα με την οποία εκτελείς τον κλέφτη ή αν αύριο θα σε τρέχει το δικαστήριο που έπρεπε να κάνεις την κότα μπροστά στην παραβίαση του οικογενειακού άσυλου. ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ; Αν δεν υπάρχει το δεύτερο, υπάρχει το πρώτο;
         ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ 80 ΜΥΡΙΑ ΧΡΕΟΣ ( τα έχουμε πει, 100 είναι ), λέτε να μην υπήρχε επενδυτής ( τι γελοία λέξη ); ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΠΟΥΡΔΕΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, πάντα - ανά τους αιώνες των αιώνων - ΛΑΜΟΓΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΡΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΡΕΗ, εκτός αν είναι τόσα που τα έχει. ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ. Ή Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Ή ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Ή ΤΑ ΜΜΕ Ή ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΣΠΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
              Το πούστικο έχει πιο μεγάλη αξία στο ποδόσφαιρο. Είναι σαν το κέρατο. Αν μπορείς να γαμήσεις τον αντίπαλο, βρε δε πα να γαμηθεί το ποδόσφαιρο; Κι οι οργανώσεις τι θέλουν; Μόνο κούπες. Τι, Άγγλοι θα γίνουμε τώρα; Ρε Έλληνες. Που το κρατήσαμε το αρχαίο. Ποιό; Ελάτε ρε παιδιά. Τον Ρουβά έχουμε ακόμα πρότυπο. Μια ζωή την Ζυγούλη ήθελε. Ανδρώθηκε απλά με τον Ψινάκη. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο ΜΗΔΕΝ ,Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, Ο ΦΕΡΕΤΗΣ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ; οποία επιτυχία. ΣΚΙΣΑΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΑΦΟΥ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΡΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΟΥΤΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Α Ε Κ

          Από την τηλεόραση κι εγώ. Κόντρα σε μια ομάδα που συμπαθώ με εξαίρεση τον πρόεδρο και τον προπονητή της. Προσωπικά μου όμως είναι αυτά και δεν παίζουν κάποιο ρόλο σε σχέση με την βροχή που δυσκόλεψε τις κινήσεις των παικτών μας. Του αντίπαλου, όχι τόσο πολύ αφού η ΑΕΚ ακόμα έχει φανέλα, κι άρα ο Κρητικός στην δύναμη θα πήγαινε. Με το νερό όμως πάντα έπαιζε καλά η ΑΕΚ, σαν τεχνική ομάδα. Σήμερα; Είναι θέμα ποιότητας ρόστερ.
           Να ξεκινήσω λοιπόν με τα μπράβο. Στον Κωστένογλου που ορθότατα άφησε εκτός ενδεκάδας όλους εκείνους που λογικά θα ήταν αδιάφοροι. Στα νέα παιδιά που είχαν μια καλή παρουσία και ψάχνουν την ευκαιρία. Στον κόσμο, αυτούς του διακόσιους, που υποστήριζαν κόσμια φανατικά. Δεν ήταν κάτι σπουδαίο στο πρώτο ημιχρόνιο η ΑΕΚ, αλλά όταν το κέντρο με κύρια εκπροσώπηση τον Κάρλος και τον Βάργκας ( ΑΝΩΝΥΜΕ, ΘΥΜΆΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΛΑ; Εννοούσα ποδόσφαιρο) είναι σε πολική απόδοση, τι να κάνουν και οι πτέρυγες;
           Μέχρι λοιπόν το διάλειμμα, έβλεπα πάθος αλλά αδυναμία ανάπτυξης. Κανέναν κίνδυνο για την εστία μας και μετά μια σούπα. Με χειρότερο υλικό τον Λαγό που μάλλον δεν είχε σιτέψει και δυστυχώς δήλωσε σήμερα οτι δεν θα κάνει προσφυγή για να τον πάρουν τα Άσπρα Σπίτια ελεύθερο. Που εκεί μάλλον θα έπρεπε να πάει και ο commentator του αγώνα όταν είπε το αμίμητο: " ...ο Δέλλας πρέπει να γυρίσει πίσω τώρα, διότι την μπάλα την έχει πάρει ο Κοτσιανικούλης που έχει ταχύτητα..." Και τι να κάνει μπροστά στην ταχύτητα ο Δέλλας; Ο κορυφαίος όμως σήμερα.
              Τι να πω μετά: Θα ανεβαίνανε οι πιέσεις. Θα ήταν καλές οι αλλαγές. ΠΟΥ ΗΤΑΝ. Με τόσες τελικές απολογιστικά, να μην μπορείς να πάρεις το τρίποντο; Κρίμα και μόνο τέτοιο μου αφήνει ο αγώνας. Και δεν θεωρώ καθόλου δίκαιο το αποτέλεσσμα. Διότι η επαγγελματική νίκη, ήταν εύκολη και μετατράπηκε σε ερασιτεχνική ισοπαλία. Κάκιστα, αφού δεν την επιβεβαιώνουν τα στατιστικά αλλά ούτε και η εικόνα της ομάδας μας με τις τόσες απουσίες. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.
            Τα κουρέλια όμως συνεχίζουν ακόμα. Παίζουν αυτό που μπορούν και τιμάνε στο γήπεδο την φανέλα. Και μπράβο στον Γιαννάκη τον Κοντοέ αλλά και στον Σιαλμά, όπως και στον Λυμπερόπουλο που ήταν ( sic ) o πολυτιμότερος παίκτης μας. Κι εν μέσω μιας ανεπαρκέστατους διατησίας που προκάλεσε σχόλια κι από τους δύο, κύρια για την ανεκτικότητα στον πειθαρχικό έλεγχο. Κρίμα για τους δυό βαθμούς που χάσαμε, αλλά έτσι θα πάμε από εδώ και στο εξής.  Στην φτώχεια αλλά στην αξιόπιστη τιμιότητα. Στην ελληνική πραγματικότητα.
            Να πω τι μου έδωσε ο τηλεοπτικός αγώνας; Το χαλασμένο boiler κάποιου σπιτιού. Τον χαλασμένο καυστήρα αλλά με όλα τα σώματα σωστά τοποθετημένα στα κυρίως δωμάτια. ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΝΑ. Που την δέχτηκαν και κάποιοι ήδη. Να πάνε να συζητήσουν με έναν άνθρωπο, που ούτε την Αεκτζήδικη μαρτυρία έχει αλλά ούτε είναι δυνατόν σήμερα να ακους έναν συνταξιούχο εβδομηνταπεντάρη να μιλάει για θεσμική επανάσταση. Ένας μηδέν που κυκλοφορεί ελεύθερος επειδή δεν υπάρχει ψυχιατρική δικαιοσύνη ( αφήνω την κανονική του παλιού υπουργείου εμπορίου ) και πιστεύει οτι έσωσε και τον Άρη. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, αν εγώ έχω λάθος, ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΩΝ 20 ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ κι ας γίνει ο πνευματικός ποδηγέτης που θα συσπειρώσει τα πάντα ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ και δεν χρειάζεται η ΑΕΚ το σύμβολο μου. Απλά θέλω να μάθω βάσει ψυχιατρικής, γιατί κάποιος έχει 20 χάπια στην τσέπη του και θεωρείται ακίνδυνος. Κοινωνικά πάντα. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΑΚΑΣ Ή ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ;
          Υγ1. Δεν υποννοώ κανέναν, αλλά κάνω μια ερώτηση: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΉΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ;\
           Υγ2. Γιατί κάποιον τον παρατάει η γυναίκα του; Μόνο επειδή πια δεν πηδάει καλά; Επειδή την κερατώενει; Ο μαλάκας δεν φταίει ποτέ;
           Υγ3. Καλάθια και φρούτα, είναι τα ίδια; Ο Τροχανάς ψάχνει κάτι; Τα ζύγια;
            Υγ4. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ. ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ.
           Υγ5. Νομίζω οτι το Αεκόμετρο δουλεύει πολύ σήμερα. Όποιος είναι αληθινός, θα πρέπει να χάρηκε σήμερα.  
 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ

           Δηλαδή, την Ελλάδα, ποιοί την έχουν αναλάβει; Ποιοί την έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση;  Δημοκρατικά εκλεγμένοι δεν είναι όλοι; Έχουμε δικτατορία της κάλπης; Ο κόσμος δεν εκλέγει τα ρουσφέτια του ή τους αρχηγούς του ; Που, γαμώ τις διαβολικίες συμπτώσεις είναι οι ίδιοι που ψηφίζονταν και πριν, και τώρα καλούνται να το παίξουν σωτήρες; Αυτό δεν γουστάρει ο τίποτας λαός; ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΥΣ;  Γιατί να το χαλάσουμε αυτό; Γιατί να το αλλάξουμε; Γιατί δεν φέρνουμε στην εξουσία την αριστερά ΕΝΩΜΕΝΗ, και να μην την στείλουμε στους δανειστάς;
             Θέλω το μυαλό να ανοίξει. Δεν μας ενδιαφέρουν τα παλιά κονσερβοκούτια, ούτε τι φάγανε οι δεξιοί σοσιαλιστές ή οι δημοκρατικοί δεξιοί. ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, δημοκρατικά εκλεγμένοι ( το ξαναλέω ). Και η ΑΕΚ δική μας είναι, όπως είναι και η Ελλάδα. Ποιά θα πέσει πρώτη στον γκρεμό; Έχει σημασία; Μπορεί και να έχει. Ιστορικά. Δηλαδή για το παραμύθι. Ρεαλιστικά, έχει μόνο για το τι θα γίνει αύριο, που ό,τι και να γίνει δεν θα έχεισ χέση με τον μύθο. Κι εγώ διαβάζω μυθολογία και την λατρεύω. ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ.
             Στο θέμα λοιπόν αυτό, πιστεύω οτι η ΑΕΚ ξεφεύγει. Όπως ξεφυγε η " Ελευθεροτυπία ", ο
" Φίλαθλος " ή ο " Επενδυτής " ( μην χέσω εδώ ). Κι όπως θα γίνει και με άλλα ΜΜΕ , που βγαίνουν αλλά μπαίνουν μέσα. Και γενικά ο μικρόκοσμος, θα πέσει πρώτος σε σχέση με το περιβάλλον του. Μέχρι να καταρρεύσει ο μεγάλος, πρώτα θα πέσει ο μικρός. Μέχρι να φαληρίσει ο ερασιτέχνης αλογοτροφή, πρώτα θα πέσει η ομάδα μας. Μέχρι να πέσει στα γόνατα η Ελλάδα. πρώτα θα
πέσουν οι συμμετέχοντες στην χώρα. Μέχρι να πέσει η Ευρώπη, πρώτα θα γονατίσει η Ελλάδα. Φυσιολογικά πράματα δηλαδή. Αν γινόταν το ανάποδο, τότε θα είχαμε κρουαζερόπολοιο σε κοντινό νησί στην Ιταλία ή στην Σάμο για προσάραξη. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
              Αλλά εδώ δεν μιλάμε για την πτώση. Μιλάμε για την ανόρθωση. Εντάξει, ανέλαβε η οργάνωση που πονάει την ΑΕΚ. ΚΑΙ;  Θα εγκαταλείψει το πέταλο και θα παίρνει διαρκείας-αιμοδότες της ομάδας;  Θα εμπνεύσει τον κόσμο τον απογοητευμένο ή τον καναπεδάτο; ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ σαν αριστερά, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ αλλά ο λαός δεν την ακούει; ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ; Κι αν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί δεν το έκανε σε άλλα τμήματα που ετυχε αρχηγός;
             Το ποδόσφαιρο έχει πολύ κόσμο. Φυσικά. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΗΓΗ. Κι εκεί θα την πέσουμε. Αλλά, αν ποντάρεις στον κόσμο, δεν πρέπει να αγνοείς τους " άρτους και τα θεάματα". Κι αν δεν μπορείς να δώσεις αυτά, μάξιμουμ θα αγωνίζεσαι στα όρια του συναισθήματος να ανεβείς κατηγορία σε κάποιο μπάσκετ, να πανηγυρίζεις τίτλο σε σουβλάκια καλά ψημένα στα ξίφη του ευαγούς αθλήματος που εντυπωσιάζει εκατομμύρια Έλληνες ( μέσα κι ο Βγενόπουλος ) και γενικά να γνωρίζεις το target group σου. ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ακόμα και για να πληρώνει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.
              Κι από την οργάνωση, θα περάσει η ομάδα. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μέχρι να παραδεχτούν όλοι οι ηθικοπλάστες, οτι απλά με μια πεντακοσάρα θα βρουν κοπέλλα για την κατάκοιτη μάνα. Μπορείς τώρα σε αυτήν την ηλικία να κάνεις την νοσοκόμα; Από την φύση έφυγες και σε καλέι η κοινωνία. Μετά λοιπόν την οργάνωση και τα λοιπά αρχίδια ελληνικών δικαστηρίων
                  Και το πρόβλημα σήμερα της ΑΕΚ, είναι οτι δεν ξέρει πού πηγαίνει. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. Διοικητικά, οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Όλοι διαφωνούν με όλους. ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΕΝΑΝ ΝΤΕΜΗ. Αλλά το χαρτί αυτό έπαιξε και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα. Κι όσο μαλάκας είναι ο οπαδός, δεν παύει να έχει την αίσθηση της αυτοσυντήρησης σαν πίστη. Όσο κι ο επιχειρηματίας έχει την αίσθηση του πότε πρέπει να μπει. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ( μεγάλη προσωπικότητα ): βρε παπάρα, οι θρησκείες με το Άγιο Πνεύμα προχώρησαν.  ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. Πρώτα βγάζεις στην γκόμενα το συναίσθημα, και μετά κάνεις τα πάντα., ΕΣΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ; ΕΛΑ ΡΕ ORIGINAL. ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΩΣ  ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, που φοράνε κάτι μαλακίες φανέλες ORIGINAL, ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ( καθότι υποστηρίζω την διαφορετικότητα του νέου), ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ, γιατί στην ιστορία αυτή της κοινωνίας δεν δεχτήκατε ποτέ την αξία της ιεραρχίας καλύτερων ή στην ιεραρχία σας εκεί μέσα, δεχτήκατε ένα μαλάκα. ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ μέσω της οποίας τρώτε κι εάνα σουβλάκι;
                    Προχωράμε. Δεν θα πάει κόντρα ο επενδυτής. Θα ρίξει μια πεντακοσάρα και μια ατάκα, και τέζα ο καμπούρης. Εκεί θα μπει το θέμα του νόμιμου ή του φιλέτου μετά του νόμιμου. Οι ανακοινώσεις δεν λένε και πολλά. Ίσα ίσα που φανερώνουν την διάθεση έργων δια του στόματος. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΙ ΑΡΑ ΕΚΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΠΑΝΤΑ, οι συνδικαλιστές γεννήθηκαν για τα αφεντικά. Το ανάποδο δεν ισχύει. Κι όποιος διαφωνεί, απλά περιμένει τον χρόνο. ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΒΓΆΛΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ BLOG ΗΛΙΘΙΟ. Την ώρα που τρέχουν οι εξελίξεις, το μόνο που ξέρω είναι το πολυτεχνείο. ΚΙ ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, μόνο και μόνο διότι σημαίνουν προσκύνημα. ΓΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ , δεν συζητώ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, απλά δεν μιλάει. ΠΡΑΤΤΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ και φυσικά όχι ORIGINAL , που ντράπηκε να πει το ελληνικό όνομα του. ΡΕ ΤΙ  ΜΟΡΦΩΣΗ .... Καλά καλά ελληνικά δεν ξέρει.... Τόσο εντυπωσιάστηκε από την γλώσσα των κραυγών.... Κι αφού το έκανε, γιατί συντάσσει προτάσεις και δεν μιλάει με κραυγές; ΡΕ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ; Αμέ. Όλα προχωράνε. Άλλα σε δύναμη κι άλλα  σε ύπαρξη σε κατώτερες κατηγορίες.   ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΙΚΗ. ΚΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΩΕ, που ήθελε τότε παλιά να σώσει κάποια ζώα.
                                               ΝΩΕ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ.
                                               ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΑΡΧΗΓΟ.
                                               ( ήθελες και τζούφιους να διασωθούν ).
           Υγ. Αύριο έχω την πίττα στην εταιρεία. Επειδή τελειώνω νωρίς σχετικά, θα πάω να δώσω τα χρήματα στην μάνα στην μνήμη του πατέρα μου. Στην " μάνα " εννοώ. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ  ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΥΤΟΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ, την Κατίνα πώς την λένε; Τον άντρα τον Οδυσσέα; Τον νεοέλληνα που ζει λόγω Ακρόπολης; Ο Καλλικράτης ήρθε, η Ικτήνους ( βλάχικα τα λέω ) πούντηνα;

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

            Το παιχνίδι ΔΕΝ το είδα, όπως σας είχα πει. Δεν είναι δυνατόν να είχα την δυνατότητα, είτε σαν δουλειά είτε σαν πελάτης σε κοντινή καφετέρια της Κηφισιάς: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ. Μόνη μου εξαίρεση το γήπεδο. Κι άρα δεν έχω να πω κάτι παρά μόνο να προτείνω στην ΕΥΔΑΠ να κάνει πλατφόρμα και να δείχνει το πόλο, στην ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ και να προβάλει τα ηλεκτροδοτούμενα παιχνίδια. Είναι ένας ανταγωνισμός κι αυτός, υγιέστατος κι ελληνικότατος. Που μπορεί και να φέρει κι άλλα ρουσφέτια.
              Ο γιός μου ο μικρός όμως, είδε το παιχνίδι. Κι άρα κάποια στοιχεία τα παίρνω έτοιμα. Η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας ανούσια, φάσεις δεν έκανε και το πέναλτυ του ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτο. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΕΚΤΖΗ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟ.  Και πολύ καλά κάνει. Αν δεν είσαι σε κάποια άκρα στην ηλικία αυτή, τι να περιμένω αύριο; Να μου είσαι συντηρίκλα πριν ακόμα αρχίσει και η επίσημη βιολογική φθορά; Γάμα τα, με κεφαλαία γράμματα.
             Για το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε γνώμη. Λογικό είναι να πέφτει το ηθικό όταν χάνεις αλλά κι όταν τρως γρήγορα το γκολ. Είναι εκεί, που μέχρι και η επίσημη οργάνωση σταματάει να φωνάζει, οπότε και σαν διαίσθηση το παιδί τα κάνει επάνω του. Όπως τα κάνει κι αυτός που εξακολουθεί να είναι στα άκρα ενώ έχει γίνει μεσόκοπος. Είπαμε να ξέρουμε πότε πρέπει να είμαστε σε αυτά, ειδικά αν δεν έχεις τα κότσια να είσαι εκεί. ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, οι μόνιμοι. Οι περισσότεροι είναι σαν την γενιά του πολυτεχνείου. Με ανταλλαγές.
            Και η ΑΕΚ απεκλείσθη. Κλάμα, οδυρμός ή λύτρωση; Τύπου αλογοτροφής που έφυγε από κάποιον Πανιώνιο ή Ξάνθης από κάποιας Σέρρας; Όπως το δει ο καθένας. Είναι προσωπική προβολή στην ψυχή. Ή ρεαλιστικότητα στο μυαλό. Εδώ δεν μπορούν άλλοι κι άλλοι με δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη, θα πας εσύ και να  τα πουλήσεις; Και δικιολογίες δεν ψάχνω, αλλά οπωσδήποτε τα όρια χτυπήθηκαν ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ. Χωρίς σε αυτήν να ανήκει ο ΠΑΟΚ. Αλίμονο αν δεν κέρδιζε σήμερα, πράμα που το είχαμε πει ξεκάθαρα. Όχι οτι εξεπεμπε φόβο, αλλά η κλήρωση ήταν ταμάμ για την σημερινή ΑΕΚ. ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, και με όλα τα δεδομένα υπέρ του. Να ξέρουμε τι μας γίνεται και με βάση την ευρωπαϊκή του πορεία.
            Τι γίνεται απόε δώ και πέρα; Τα έχουμε πει. Ακραία φαινόμενα. Λογικά βέβαια. Και δεν πρέπει να καθυστερούμε. Να ξεμπερδεύουμε με το μαρτύριο της σταγόνας. Απαξίωση και σούπερ πορεία. ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, που ξύνει τα αρχίδια του και περιμένει κάποιον Παπαδήμο. Άμεσες λύσεις, ηθικές ή ανήθικες. ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ, που αυτοί και μόνο αυτοί δημιούργησαν τα χρέη, ή πληρώνουν ή πάνε στο διάολο. Άνθρωπος να έρθει να αγοράσει την καρακαβλάνα τους δεν υπάρχει. Κι αυτά, τα " πλήρωσα κι άρα κάλυψα την συμμετοχή μου ", είναι για του κώλου τα εννιάμερα ( που και σε αυτόν παίζει ρόλο πόσο χοντρός ήταν ο πούτσος ). Κι άρα πάμε στην λύση, που έλεγα εχθές. Που επειδή " το νόμιμον είναι και ηθικόν ", θα δούμε πόσοι είναι οι οπαδοί του Βουλγαράκη και πόσοι του παγκαριού με το κεράκι τους. Δηλαδή, πόσοι θυμούνται τον θεό όταν ΔΕΝ έχουν προβλήματα.
             Αεκάρα μου τρέλα ανεπανάληπτη. Που πήγες κι έπαιξες το παιχνίδι και σου πήρε την δόξα του τίτλου ο ΠΑΟΚ. Κανένα πρόβλημα. Αυτά είναι για τους χαχόλους. Χάθηκε κάτι; Μια κούπα παραπάνω ή παρακάτω, είναι για τους λάτρεις της Ακρόπολης, των γενικότερων μουσείων ή ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΑΓΟΣΑ. Που δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γνωρίζοντας οτι η πλειοψηφία της οργάνωσης θέλει μόνο τίτλους, ΕΝΩ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ΘΕΛΕΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΑΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΘΗΚΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
 Υπομονή όμως. Θα συμβεί κι αυτό. Διότι αν τελειώνει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα με τα λαμόγια τύπου Κουλούρη κλπ, ε, να μην λυθεί και στον χώρο του ποδοσφαίρου; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ  ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΤΗΣ  ΟΠΑΔΙΚΗΣ; ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ;
                                                                ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.     
                             

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

                Αγαπητά αδέρφια, σας χαιρετώ και σας αποδίδω τον προσήκοντα σεβασμό. Σαν γνωστός με τις καθημερινές επισκέψεις σας αλλά κύρια σαν Αεκτζής. Που δεν μασάει τα λόγια του, ούτε παραγοντίζει αλλά και ούτε έβαλε εδώ πέρα μέσα ειδήσεις διφορούμενες ή ευήκοες προς τα  ώτα υμών ως οπαδικό blog. Που αυτό είναι βέβαια, αλλά και ποιός έβαλε την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην σκέψη και στον φανατισμό; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ; Επειδή παρασύρθηκε η κοινή γνώμη από κάποιες μειοψηφίες που αντί να παίζουν το πουλί τους, γίνανε οργανωμένοι στρατοί;
              Οι στιγμές δεν είναι κρίσιμες. Είναι καθοριστικές. Και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει κανένα προσκήνιο. Ανακοινώσεις και πανώ, Αδαμίδειες εξαφανίσεις και συνεντεύξεις του Παπά, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ή να γελιόμαστε μεταξύ μας. Και δεν βγαίνει άκρη, ούτε με τα τζάκια αλλά ούτε και με την απλή αγάπη του οπαδού. Η ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ κι αυτή θέλει " ή τρελό ή λαμόγιο." Και υπάρχουν και τα δύο είδη, αλλά ό,τι και να υπάρχει δεν εξασγφαλίζει την βιωσιμότητα ( δεν είμαι ανορθόγραφος, απλά γράφω με την παλιά γραμματική).
              Περιπέτεια λοιπόν. Δυνατή, γεμάτη συγκινήσεις. Η κατοστάρα, θέλει σοκ. Θέλει PSI ( private sector involvement ). Θέλει κούρεμα. Τα έχουμε πει: ΑΕΚ = Ελλάδα. Και το ποδοσφαιρικό κούρεμα είναι, με κάτι μικρολεπτομέρειες τύπου προσφυγών παικτών, καταγγελίες πληρωμών και αδειοδοτήσεις από τις κατά τόπους επιτροπές, πτώση στην τελευταία κατηγορία. Που τα χρέη παραμένουν γραμμένα στο χιόνι.  Ένας φοροτεχνικός, ένας τραπεζικός κι ένας νομικός είναι η τριμελής επιτροπή ( τα ονόματα προσεχώς).
              Και στην κατηγορία αυτή, παίζει το ηθικόν. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε. Πάει αυτή. Χάνεται αυτή; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΫΛΟ, ΚΑΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ; Δεν τα λέω εγώ. Ο Πυθαγόρας τα έχει πει ( όχι ο στιχουργός ). Και ρωτάω όμως εγώ που δεν είμαι μασόνος: ΘΕΛΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ή ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΦΜ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ;
               Τι πριτιμάει ο Αεκτζής; Το ηθικόν ή το " νόμιμον που είναι και ηθικόν; " Άσκηση είναι αυτή αλλά σίγουρα προβολή επί χάρτου. Μέλλοντος. Γιατί τι λέω αυτό; Διότι, σε ό,τι κατηγορία κι αν παίξει η ομάδα αυτή, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ. Και χρηματοδότης δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος μαλάκας που θα έμπαινε να αγοράσει μια κατοστάρα χρέη. ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, άντε και την αγαπάμε. ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ  ΜΠΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΩΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, οτι θα πληρώσει χρέη αλλονών; Τζακιών και λεφτάδων, που τελικά αποδείχτηκαν οτι έσπασε η μέση τους κάτω από το βάρος του δικέφαλου;
                  Πήραν την ΑΕΚ από κάβλα, δεν λέω όχι, ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ; Ε, πολύ απλά τώρα, μέσα από την περιπέτεια, ΚΑΙ ΒΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΟΤΙ ΤΖΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΟΝΤΟΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥ. Κι όποιος γνωρίζει από τζάκια ( ΚΑΖΑΜΙΑ πού είσαι; γνωρίζω οτι διαβάζεις ), ξέρει τι να κάνει τους ανθρώπους- ακίνητα έπιπλα. Εδώ κάποιοι που ακόμα απορούν, άνετα μπορούν να ρωτήσουν την μαμά του Νοτιά αλλά και του Παπά.
                    Και τα έχω γράψει από τα χθες. Στην τελευταία παράγραφο. Για την φράση ( σε εισαγωγικά )  αλλά και για το timing. Κι επειδή έξυπνα παιδιά είστε, ρωτώ : Στην τελευαταία κατηγορία ή σε νόμιμη πτώση και γρήγορη άνοδο; ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ. ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΑΛΑΡΓΙΝΟ. ΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΙ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ, αφού τόσα άλλα γίνονται. ΡΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ....
                   Θα μου πείτε, και πού θα βρεθεί ο χρηματοδότης, ο σταθερός spokesman, ο εμπορικός διευθυντής κι ο τύπος που θα κάνει κωλοδάχτυλα στην ΕΠΟ και στην Λήγκα. Ε, αυτά είναι λεπτομέρειες για τον Γόντικα. Άντε και για τον Δημάτο του Ντεμοτεχνείου. Οι φυλές δεν χάνονται εύκολα πάντως και γνωρίζουν να προωθούν τις λύσεις. Για να τελειώνουμε με τις χαρτοπετσέτες, την uefa αλλά και την εεα. Βέβαια παραμένει το ηθικόν ερώτημα, αλλά άμα δεν έχεις να φας, λες να πας σε βιβλιοθήκες και να την βγάλεις με πνεύμα;
                     Αδέρφια, ο κύβος ερίφθη. Και δεν είναι ζάρι. Είναι γκαμπί του βασιλιά εαντίον της Ισπανικής άμυνας. Και σας είπα και χθες, οτι η ΑΕΚ θα βγει πιο ατσαλωμένη. Φυσικά καταλαβαίνω οτι κάποιοι θα φύγουν. Στο καλό να πάνε. Αφού τα βλέπανε όλα καλά με τον Κόκαλη, τον Πατέρα και τον Μαρινάκη, δεν χρειάζονται. ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ κι εγώ προσωπικά είμαι ταγμένος στην ιδέα αυτή. Κι έχουμε ξαναπει: Η ηθική αλλάζει κάθε πέντε χρόνια.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ

             Ποιός; Μα ο προπονητής μας. Που είναι ίσως ο μόνος αξιόπιστος αυτή την εποχή μέσα στην ομάδα, αν πάρω την διευθυντική πλευρά. "...όλοι γνωρίζουμε οτι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Κι ο κόσμος το γνωρίζει. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ 18 ΤΕΛΙΚΕΣ, ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΕΦΤΌΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; " Σωστή ομιλία αφού ναι μεν το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι, αλλά ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον. Σαν επαγγελματίας. Αφού κουβαλάει το γαμημένο το tape του και το περιφέρει στους υποψήφιους αγοραστές σάρκας και δείχνει την ικανότητα του, ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ. Τα άλλα είναι του βερεσέ.
               Που δόξα τω θεώ, τα γνωρίζουμε πολύ καλά στην ΑΕΚ πλέον. Να παίρνεις δάνειο και να μην το πληρώνεις. Να υπόσχεσαι οτι φέτος θα ματώνουν για να μας κερδίζουν αφού η διοίκηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και να πέφτει μέχρι και η εγγυητική της ερασιτεχνικής. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ: ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ( όσο κι αν διαφωνώ με αυτόν, αλλά με αυτόν οφείλω να πορευτώ ) ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ. Άσχετα αν δεν χειρίστηκε καλά το θέμα κι εκείνη. Αφού την ώρα που πληρώνω την ΠΑΕ, θα έπρεπε άμεσα να γίνεται η παρακράτηση του 10%.
              Δεν απογοητεύομαι όμως. Γιατί; Διότι γνωρίζω από δυσκολίες. Η περιπέτεια βέβαια είναι δεδομένη, αλλά η ΑΕΚ θα βγει πιο ατσαλωμένη. Ό,τι και να γίνει κι όπως γίνει. Ομάδα με κόσμο, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. " Μα ο κόσμος έχει απομακρυνθεί...", θα πει κάποιος. Εντάξει, αλλά η απομάκρυνση οφείλεται στην περιρρέουσα δεινή οικονομική συγκυρία αλλά κύρια στην αρρώστεια που βγάζουν οι υψηλά ιστάμενοι. Με κύριο εκφραστή τον Αδαμίδη που έχει καταλήξει να κυκλοφορεί με την βόμβα νομίζοντας οτι είναι εποχιακό φρούτο. Στα ίδια πλαίσια είναι και ο κύριος Παπάς που διοικεί μια εταιρεία από τα αμπάρια του τελευταίου πλοίου του με τα κόλπα των φωτορεπόρτερς, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ για το πλάνο. Κανονικό ανεμοπλάνο.
               Να μην τα πολυλογούμε όμως. Η παρέα του 2004 είναι πλέον εμφανές οτι δεν είχε καμιά συνοχή μεταξύ της. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΤΕΜΗ. Χιλιογραμμένα αυτά εδώ μέσα. Όταν η παρέα είναι λυκοφιλία, τότε την "δόξα"  πρέπει να την πάρει κάποιος κοινής αποδοχής και δήθεν του χεριού μας, παρά να βγει ένας μπροστάρης με μόνιμη την αμφισβήτηση. Τύπου, " και γιατί αυτός κι όχι εγώ; " Απλά πραματάκια. Του νηπιαγωγείου σαν το σημερινό "...το δάνειο δεν το κυνηγάει πια η MS..." παρότι έχει προσωπικές εγγυήσεις των μετόχων. Ναι,  το έχει γράψει στο χιόνι. Και τότε, γιατί δεν δίνει τις μετοχές πίσω; Τις κρατάει για ενθύμιο; Για να θυμάται την μαλακία της;
                  Και στο φινάλε, αφού ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να πάρει την ΑΕΚ στα χέρια του, γιατί να μην τελειώσει και το " πάρτυ τέλος "; Θα γίνει τίποτε χειρότερο; Θα βρεθούμε σε τέλμα σε σχέση με σήμερα; Μα από την κοπριά βγαίνει το τριαντάφυλλο, από τον καρεκλοκένταυρο τι να βγει; Άντε άλλη μια τερατογέννηση. Κι ειδικά άμα ο πρόεδρος είναι δοτός κάποιου που σαν γνήσιος ισχυρογνώμων, τον κράτησε στην θέση του παρά τις ασύνορες μαλακίες του. Δεν έχω ξαναδεί χειρότερο διαχειριστή. Χειρότερο ψεύτη. Κι επειδή η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει νάναι προϊόν τύχης, οφείλω να πω οτι ο Αδαμίδης είναι απλά ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΑΧΡΗΣΤΟΣ. ΤΕΜΠΕΛΗΣ, που αν έκανε σεξ με κένταυρο θα έβγαζε κανονικό άλογο και θα σταμάταγε την ράτσα.
            Πολύ σωστά λοιπόν τα είπε ο Κωστένογλου. Γνωρίζοντας τον σταυρό του μαρτυρίου της Τετάρτης. Με την συγκεκριμένη " στάνη που βγάζει αυτό το τυρί ". Κάτσε να δεις ποιός το είπε αυτό. Δεν μου έρχεται. Έλα όμως που στέκεται εκεί αφού πάντα το timing ήταν αυτό που τον ένοιαζε. Σάμπως κι η χώρα με Παπαδήμο δεν πάει; Παπάς, πάτερ και θρήσκος κατά τα προσχήματα. Ρε τι έχουμε να δούμε ακούμε. Στο σπριντ μάλλον πρόλαβε η ΑΕΚ την Ελλάδα. Η μια θέλει ένα τριήμερο και η άλλη περίπου δέκα εβδομάδες. Καλά νάμαστε όμως και με αγωνιστικά χαιρετίσματα προς την οργάνωση. Εγώ πια έχω μείνει μόνο στο γνωστό: ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
           Υγ1. Δεν έχω την δυνατότητα να δω το παιχνίδι μεθαύριο. Όποιος θέλει παίρνει το κεντρικό κείμενο μετά τον αγώνα και γράφει την κριτική του. Μια επικοινωνία στο ταχυδρομείο μου.
            Υγ2. Το να είμαι ΑΕΚ και να διαμαρτύρομαι για την διατησία, δεν μου πάει. Ουδέποτε θεώρησα τον Δημητριάδη Αεκτζή. Με προσβάλει και μόνο σαν παρουσία.   

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ

          Μεγάλο τραγούδι. Από τον αθάνατο Στράτο Διονυσίου. Πόσες νύχτες δεν το είχαμε ακούσει και πόσοι δεν φέρανε το αργόσυρτο, σχεδόν επιτραπέζιο, ζεϊμπέκικο. Για έναν έρωτα μίλαγε το τραγούδι και φυσικά έπεφτε στον γνωστό μέσο όρο του Έλληνα, που το έχει το DNA του να διασκεδάζει κλαίγοντας. TA TARGET GROUPS HTAN ΓΝΩΣΤΑ. Μαλάκας είναι ( ήταν ) ο στιχουργός; Και χαρούμενος νάσουν αφού η σχέση πήγαινε καλά, να μην το τραγουδήσεις;


         Κι εμείς για έναν έρωτα μιλάμε. Παιδική ασθένεια, ανίατη. Την ομάδα μας. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ. Βασιλεύουσα ήταν η Κωνσταντινούπολη. Οκ. Όμως εκεί έδρευε ο αυτοκράτωρ. Η ΑΕΚ ήταν και είναι, η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ ( και με την παλιά ορθογραφία μάλιστα ). Άντε και η ΘΕΑ :
                                             " Νάτη, νάτη, έρχεται η θεά,
                                               απόψε θα γαμήσουμε του θρύλου τα μουνιά. "
             Και η ΑΕΚ, σαν κυριότερα ιδέα αλλά και ρεαλιστική προσφυγική άμαξα, δεν έχει να κάνει τίποτα με το τραγούδι του Διονυσίου, αλλά ούτε και με αυτούς που την διοικούν ή την συνδιοικούν ή την εκπροσωπούν στα διάφορα καταγώγια που ( sic ) ονομάζονται επιτροπές, λήγκες, ομοσπονδίες, φυλλάδες ή τηλεοπτικά κανάλια. Όλα αυτά είναι μέσα προπαγάνδας για τους σημερινούς χαχόλους που τυγχάνουν μάλιστα να ζουν κατά πλειοψηφία στην χώρα του ήλιου. Εδώ που αποδείχθηκε, και θα έπρεπε να αποδεικνύεται, η διαφορετικότητα της σκέψης - όπως παλιά η ψυχιατρική φιλοσοφία ( πόσοι ξέρουν τι σημαίνει η λέξη φιλοσοφία; ) - αλλά και η χρήση των μέσων όταν υπάρχουν. Και προσοχή: Δεν μιλώ πουθενά για δημοκρατία, αφού είναι γνωστό οτι ο ΚΡΑΤΟΔΗΜΟΣ είναι αυτός που κάνει πάντα τα δικά του.
            Κι αν πούμε οτι σήμερα η Ευρώπη ΔΕΝ έχει σοβαρούς ηγέτες ( που τι αμφιβολία να υφίσταται; ), κι αν την πορεία της ηπείρου την ακολουθεί και η Ελλάδα λογικά, στο έλασσον υποσύνολο της κοινωνίας ( το ποδόσφαιρο ) αλλά και σε μια ομάδα που δεν είναι στην πρώτη γραμμή των επίπλαστων τίτλων, ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΘΡΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ; Εδώ μέχρι και τον Χριστό, όταν τον βγάλανε από τον τάφο, τον αλείψανε μύρα. Καταλαβαίνετε γιατί.
            Κι αν δεχθούμε οτι η ΑΕΚ είναι διπλή προσωπικότητα, δηλαδή και επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική ( θεάνθρωπος κατά τους πιστούς αλλά κι όλους όσους ασχολούνται με τα αθλητικά για όλες τις ομάδες) , ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ:  Γιατί υφίσταται αυτός ο νόμος του 90-10; Γιατί πρέπει να δίνει ο επαγγελματίας στον ερασιτέχνη λεφτά; Γιατί πρέπει ο ερασιτέχνης να περιμένει λεφτά από κάποιον με τον οποίο είναι θεωρητικά αντίθετος σαν κίνητρο; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ, το λέει ο νόμος. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, είτε στον επαγγελματισμό είτε στον ερασιτεχνισμό, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ;
           Να μην ξεφύγω όμως. Έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με αυτά. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ, ειδικά αν ρωτήσετε άνθρωπο που δεν ασχολείται καθημερινά με τα αθλητικά, δηλαδή άνθρωπο που απλά γνωρίζει τι συμβαίνει στην χώρα απλά πληροφοριακά. Όπως είμαστε όλοι μας σε σχέση με την κοινωνική διάρθρωση της Ιαπωνίας ( παράδειγμα είναι αυτό ). ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ  ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ, και κύρια στιχουργεί μελοποιώντας τις πράξεις τους.
           Πράξεις δηλαδή βδελλών. Που κόλλησαν στο σώμα της ΑΕΚ, επειδή είναι γωνιακό μαγαζί. Και δουλεύουν τον κοσμάκη. Ο επαγγελματίας με τους χιλιάδες επενδυτές και τα λεφτά του Ψωμιάδη κι ο ερασιτεχνης που δεν είναι ικανός να κινητοποιήσει τον ρομαντισμό ( λογικό αυτό ) και είναι με το χέρι προτεταμένο σαν τυφλός λαχειοπώλης στην Ομόνοια. Που σε λίγο θα θελήσει να μας πει οτι έγινε τέτοιος επειδή έχει στάση ζωής την τύφλα και δεν θέλει να βλέπει μην τυχόν και τον εκμεταλλευτεί το κράτος και δεν του δώσει επίδομα αναπηρίας.
            Τι μαλακίες είναι όλα αυτά. ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κι είναι καλό να την βάλουμε μόνοι μας με την διάθεση της αυτοκάθαρσης και με ελεγχόμενες απώλειες, παρά να την βάλει η τρόϊκα που δεν πολυενδιαφέρεται για τους επίγονους. Και δεν είναι πουθενά περίγελος η ΑΕΚ σε πιο κάτω κατηγορία. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. ΚΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ, ή θα μιλάει, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ. Διότι σήμερα έχουμε χάσει κι αυτό: ΡΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ. Κοπρέντος αμίγκος παρά σιέμπρε;
              Υγ. Χρήματα στην ερασιτεχνική δίνω ( δηλαδή την συνδρομή μου ), διότι είναι στη μνήμη του πατέρα μου. Και την ώρα που πέθαινε, ορκίστηκα σε αυτό. Φυσικά με προβληματίζει το πώς ερασιτέχνες εισπράττουν αμοιβή που ευσχήμως ονομάζεται οδοιπορικά. Δεν ασχολούμαι με αυτό. Ο ΟΡΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΓΜΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ. Θα το άλλαζα; Φυσικά. Γιατί; Τα είπαμε. Και μόνο οτι περπατάω ή παίζω μπάλα με τα παιδιά, φορώντας ρούχα της ΑΕΚ, το λέει μόνο του. Διότι εκείνη την ώρα είμαι ερασιτέχνης και κινητή διαφήμιση ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ από το να πληρώνομαι.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Α Ε Κ - Ξ Α Ν Θ Η

              Ματς που πριν την έναρξη του, μύριζε μπαρούτι. Κύρια με την δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα πράματα με τα ψέματα της διοίκησης και την διάθεση του καρεκλοκενταυρισμού που ανερυθρίαστα τρώμε στην μάπα. Με το απλήρωτο ρόστερ αλλά και το αγωνιστικό σερί της Ξάνθης, που εύκολα θα έθεται σε κίνδυνο ένα ρευστό αποτέλεσμα. Με έναν ύποπτο καιρό που πάντα προκαλεί και με τον προπονητή μας, που πιο πολύ είχε το μυαλό του στην Τετάρτη.
              Υπό την έννοια αυτή, ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά. Ήταν και η εξέλιξη του αγώνα που σε κράταγε στην καρέκλα, καρτερικά προσμένοντας σε δεύτερο γκολ. Ένα τέρμα όμως που δεν επετεύχθη, αφήνοντας μας με πίκρα και με ξεκάθαρη την αίσθηση της γκέλας. Απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε ξεκάθαρα για να μην συντριβεί αλλά και μήπως βάλει κι ένα τέρμα και κλέψει ένα βαθμουλάκο. Πράγματα που τα κατώρθωσε καθαρά λόγω τύχης αλλά και διαιτησίας.
             Αυτά τα λέω, διότι η ΑΕΚ την έλειωσε την Σκόντα. Ειδικά μέχρι το 70ο λεπτό. Με κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία κι ένα ανεπανάληπτο περεσσάρισμα στο κέντρο και στην άμυνα. Χωρίς να κινδυνέψει πουθενά με εξαίρεση το τυχαίο γκολ που δεχθήκαμε από την κόντρα επίθεση. Που το ανταποδώσαμε σε καίριο σημείο κι αφού ο διαιτητής είπε στις δυό παραβάσεις να σφυρίζει την μία. Ναι, διότι η φάση με τον Κλωναρίδη περί το 10ο λεπτό, ήταν κι αυτή πέναλτυ κι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να προηγηθείς με τον μικρομεσαίο και πόση δύναμη σπαταλιέται όταν κυνηγάς να ρεφάρεις το 0-1 κι ο άλλος σε παίζει στο μισό γήπεδο.
               Οπότε η ΑΕΚ, κλάταρε στο εβδομήντα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άναρχη ανάπτυξη με τα βολέ και τα σουτ του Αραμπατζή καθώς και τις γιόμες των αμυντικών. Που δημιουργούσαν έναν πανικό στην άμυνα των ακριτών μεν αλλά τίποτα ουσιαστικό. Η εικόνα όμως στο γήπεδο παρέμεινε η ίδια. Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ ενώ η Ξάνθη μόνο τον βαθμό. Κι επομένως το τελικό αποτέλεσμα το χαρακτηρίζω μαγική εικόνα.
               Μπορεί βέβαια να είναι τέτοια, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρω οτι παγιώθηκε από την κάκιστη εικόνα του Καφέ που δεν βοήθησε καθόλου την ανάπτυξη. Ούτε ήξερε γιατί βρισκόταν στο γήπεδο συνεπικουρούμενος από τον άμπαλλο, ανίκανο να κάνει κάτι σωστά αλλά και χασογκόλη, Μπέλεκ. Που σωστά αντικαταστάθηκε από τον προπονητή μας αν και μου φάνηκε οτι άργησε. Πράμα που δεν το κατηγορώ, διότι άμα γυρνάς στον πάγκο και βλέπεις τον Μπερνς, εξακολουθείς να ελπίζεις στο θαύμα της αλλαγής θέσης με την σωστή αντικατάσταση του Κλωναρίδη από τον Λυμπερόπουλο. Ένας Λυμπερόπουλος που κι αυτός ήταν μια απλή αναγραφή στο φύλλο αγώνα.
                Σε πλήρη αντίθεση με τον καταπληκτικό Γεωργέα, που έκανε τα πάντα. Από εκεί ξεκινούσε όλη η ανάπτυξη της ομάδας μας χωρίς να πάνε πίσω τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Απέναντι σε ένα άδειο σκορποχώρι κέντρο της Ξάνθης στο οποίο δεν ήξερε τι να κάνει ο Καφές. Ίσως να έχει ειδίκευση σε κλειστούς χώρους. Τι άλλο να πω για να τον ειρωνευτώ; Που για ειρωνεία είναι κι αυτός ο μισοπλέμονος και χοντρά φοβισμένος Κλωναρίδης. Αυτός αρκείται στο να πάρει φανέλα βασικού. Μετά ψάχνει κάποιο μαρκάρισμα για να το παίξει τραυματίας και να πάρει την άγουσα προς το ζεστό ντους. Πουθενά δεν πάει αυτός ο παίκτης και θυμηθείτε τα λόγια μου.
                Πολύ κοντά στον Γεωργέα ήταν και ο Κάλα. Με έγκαιρες τοποθετήσεις, δυναμικός κι αθόρυβος. Και με την σκληράδα όπου απαιτείται. Δεν είναι ο φαντεζί παίκτης αλλά είναι πολύ λειτουργικός κι ό,τι ξέρει το παίζει. Θετικός κι ο Μανωλάς σήμερα αφού μάτια των εφοπλιστών ήταν πάνω του. Λογικός ο Λεονάρντο κι ανεβασμένος στο δεύτερο ημιχρόνιο ο Κάρλος, που όμως δεν καταλαβαίνω τι δείχνει και τι βλέπουν οι υπεύθυνοι στις προπονήσεις και του αναθέτουν τα στημένα. Ο άνθρωπος, ούτε κόρνερ έχει ούτε και φάουλ εκτός περιοχής.
            Να πω όμως τα δικά μου. Μου άρεσε η ΑΕΚ ( για την σημερινή  μιλάω, δηλαδή για τις παρούσες συνθήκες ) και η προσπάθεια της. Έτσι φύγανε πιστεύω και οι άλλοι 5 χιλιάδες συνοδοιπόροι, που μετά το εβδομήντα φάγαμε το κρύο της αρκούδας. Και το κοουτσάρισμα εντάξει το είδα, χωρίς υστερίες. Υστερίες που είδα στην διαιτησία. Που φυσικά ΚΑΙ δεν ήταν στημένη, αλλά απλά άπειρη κι αδιάβαστη για την αναμέτρηση. Σώνει και καλά να πειστεί οτι διηύθυνε ο Πραξιτέλης ( το μικρό του κι όχι βέβαια του Ερμή )  κάποιο ντέρμπυ. Τόσες κάρτες ήταν αχρείαστες, όπως και τόση ασυνενόησία με τον επόπτη προς την θύρα 7. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ.
            Για την Τετάρτη, προβλέψεις δεν θέλω να κάνω. Εξ άλλου ούτε τον ΠΑΟΚ φοβάμαι, ούτε την Τούμπα, ούτε βέβαια τα στατιστικά της κλήρωσης. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΔΙΟ ΗΤΑΝ. Αλλά με τόσα γκολ χαμένα στις δυό γκέλες ( Δράμα και Ξάνθη ) και τον νυν υπέρ πάντων αγώνα όπως έχει τοποθετηθεί, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Συναίσθημα εκφράζω. Κι ένα παράπονο για τις εξελίξεις. Οψόμεθα φυσικά και ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
             Υγ1. Το πανώ " ΑΔΑΜΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ", θα ήθελα να ξέρω από μέλη της οργάνωσης που διαβάζουν εδώ, τι σημαίνει. Διότι δεν το κατάλαβα. Γνωρίζω οτι έχει παραιτηθεί ο συγκεκριμένος. Επίσης γνωρίζω οτι ο μιλών πολύ, αποτέλεσμα δεν έχει.
             Υγ2. Φυσικά τα περί Κασόγκι, είναι μίνιμουμ της πλάκας, όπως τα ίδια είναι κι όταν ο Μελισσανίδης αναλάβει που τα είπε στα εστιατόρια και τον πιάσανε τα εντυπάκια της πλάκας.