Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ;

            Παράπονο δεν έχετε βέβαια. Της Πόπης ήταν και λίγο. Ήπιο, όπως ταιριάζει στο ύφος του blog που τόχει ρίξει σε μετάνοιες και προσευχές εν όψει των προφητειών των Μάγια, που τα βρήκαν όλα αλλά δεν βρήκαν την δική τους τότε εξαφάνιση. Μάλλον ήταν προφήτες για τους άλλους. Σαν εμάς εδώ στο Συνδικαλιστάν, που για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι. Κύρια όμως το κεφάλαιο.
            Που στην ΑΕΚ όμως , αυτό φταίει. Καθαρά. Αυτό που ανάγκασε τον Ρεξ να παραιτηθεί. " ...δεν μπορούσα να είμαι διακοσμητικό στοιχείο..." Μεγάλη κουβέντα. Ανθρώπου με βαθύτατη γνώση του αντικειμένου κι άριστη προσωπική φιλοσοφία. Που αποκτιέται στον καθρέφτη μπροστά. Ο Ρεξ δεν είναι σαν την κακιά μάγισσα του παραμυθιού που επέμενε να ακούσει οτι είναι η πιο ώραία. Ο Ρεξ βλέπει πώς είναι κι αρνείται πάραυτα τον τίτλο του διακοσμητικού. Έτσι όπως είναι, ουδείς τον παίρνει σαν καλλωπιστικό στοιχείο. Άντε να τον πάρεις μπας και φάνε ρεβύθια τα παιδιά. Άντε για να απειλήσει τον Φούντα στα αποδυτήρια. Ειδικά κι όταν φοράει και την κόκκινη γραβάτα. Που μπορείς να νομίσεις οτι είναι λάβα Αίτνας κρυμμένη μέσα στα σωθικά του ανθρώπου και χύνεται και καίει τα σπαρτά αλλά και τους αντιπάλους της ΑΕΚ.
             Κι η γνώση του αντικειμένου ποδόσφαιρο, όπως προλάλησα, είναι πασίδηλη της κατάστασης της ομάδας. Ο πρώτος αντιπρόεδρος, δεν είχε ενημέρωση, δεν ρωτήθηκε ποτέ αλλά οπωσδήποτε εκπλήρωσε ένα παιδικό του όνειρο. Να υπηρετήσει την ΑΕΚ από καίριο πόστο. ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ, Ή ΑΣΚΗΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Ή ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; Εγώ δεν βλέπω καμία  αλλά πλέον - για τους πιο δύσπιστους καζαμίες - ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ.
            Κι αν εδώ ήταν ο Φ, δεν θα συνέχιζα. Γνώριζε το κοινό τι σημαίνει δωρική γραφή. Εδώ όμως, πρέπει να το κάνουμε ιωνικά λόγω πολλαπλών διαφωνιών και κοινού με άλλες απαιτήσεις. Πόσο κρατάνε τα όνειρα; Όσο κι ο ύπνος. Κι εφιάλτη ναχεις δει, θα κατηγορήσεις τον ύπνο; Όχι βέβαια. Παρά τον εφιάλτη, μάλλον θάχεις ξεκουραστεί. Ανώτερος θεός ο ύπνος βάσει μυθολογίας. Αλλού είναι το πρόβλημα. Μήπως ο ύπνος σε συνοδεύει κι όταν είσαι ξύπνιος, ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ , παρόλο που κατώρθωσες κι έβγαλες και μια βίζιτα, ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ. Έτσι δεν είναι Ρεξ;
             Και μην ξεφεύγετε. Προσοχή, δεν έχω τίποτα με τον Ρεξ. Άλλος είναι υπεύθυνος για το θαύμα της έβδομης ημέρας. Ο Ρεξ απλά δήλωσε προ δέκα ημερών , " ...είμαι αισιόδοξος διότι δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει απαισιόδοξο... όλα θα λυθούν μέσα στον Δεκέμβριο..." Οξυδέρκεια κιόλας. Παραιτήθηκε επειδή όλα πάνε για του χρόνου; Την ώρα που η ομας κάνει μεταγραφές; Την ώρα που ενισχύεται ; Την ώρα που τα μωρά βγάλανε δοντάκι , εκείνος βρήκε τα πράματα δύσκολα;
Όχι. "...παραιτήθηκα για να κάνω έμπρακτη την διαμαρτυρία μου..." Μαλάκα μου αυτά σκέφτομαι να κάνω κι εγώ στην εταιρεία που βρίσκομαι στο διοικητικό συμβούλιο. ΑΦΟΥ ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ.
              Την ώρα που τα πάντα είναι μπουρδέλο εκεί μέσα - ΜΟΝΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ -  ο Ρεξ φωνάζει. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ; ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ. ΒΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ. Μίλησα πουθενά να πάει να τα βάλει με το παρασκήνιο; ΟΧΙ. Κινήσεις στην ομάδα υποδεικνύω κι αποδεικνύω βέβαια, ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ β κατηγορίας, ΉΤΑΝ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
             Και ξαναλέω οτι δεν είναι το θέμα μου ο Ρεξ. Μπορεί να είναι μιά άριστη γιαγιά για τα εγγόνια της και να τους μάθει σταυροβελονάκι, τύφλα νάχουν οι προσφύγισσες. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Και η εικόνα μιας ομάδας, ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ, αγαπητέ καραούλι. Το οτι έχεις σπάσει τα πόδια σου στα ξερά, δεν μου λέει τίποτα. Κι ο Μαύρος έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, αλλά το ρόστερ που έφτιαξε το βλέπεις. Δεν τον άφησε ο Δημητρέλος, λέει ο μαλάκας. Γιατί; Έχει πληρώσει τίποτα; Είναι πληρωμένο το 44 του Σεπτέμβρη και δεν το ξέρω; Την άδεια, λόγω χάπια δεν την πήρε; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΟΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΒΓΑΖΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
             Μπουρδέλο παιδιά, και να δούμε τώρα πώς θα μαζευτεί. Με ευνουχισμένο προπονητή, χωρίς βοηθό και με κάποιον που προσποιείται τον γυμναστή. Με μεταγραφές που ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ
 - μην φοβάστε την φορολογική ενημερότητα - ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ δύο σέντερ φορ. Με την ομαδική επίθεση εναντίον του Κοντοέ, " αν η ΑΕΚ ήταν όπως την ξέρουμε, ούτε απέξω δεν θα πέρναγε..." από έγκριτους δημοσιογράφους. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ, Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΉΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ; Ο ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ; Ο ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΤΟΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΝΤΟΕΣ, σαν εργαζόμενος, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ;   ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ; Ή μήπως έχεις να πεις κάτι για το φιλότιμο του; ΑΛΗΤΕΣ.
            Τα πάντα είναι στοχευμένα κι αντί να γίνουμε μια γροθιά, να έχεις υψηλή κριτική και να προσπαθώ να φέρω την ευθεία στα ίσα της. Την ώρα που μεθοδεύεται η προπαγάνδα αλλά και "...το τέλος της τιμωρίας των ελάχιστων απομεινάντων γνήσιων Αεκτζήδων..." ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΘΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΟΛΩΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Ο ΡΕΞ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ VIP CLUB , την ώρα που η Original κάνει face control στα μέλη της για "...την τελευταία φορά τζαμπατζήδες..." ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΤΙΣΜΟΥ για να μην υπάρχουν έμπρακτες ποινικές ευθύνες. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΙΝΤΗΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΑ.
           ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ; ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ, Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ; ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ;
           ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.
          Υγ. Ο Ρεξ ήθελε πιο υπεύθυνη θέση. Μιλάμε οτι ήθελε να πάει παρέα. Μιλάμε για φοβερό τύπο. Κι είχα διαβάσει ένα ρεπορτάζ που τον παρουσίαζε οτι ήταν area manager ενός κολοσσού. Και το διέψευσε και καλά έκανε για την αλήθεια. Αλλά άμα όμως είσαι ο μηδέν ακόμα και σε πληρωμένα άρθρα άλλου, τι ακριβώς ζητάς; Να μάθει ο κόσμος την απόλυτη αλήθεια; Οτι ήθελες να έχεις και παραπάνω καθήκοντα; Εδώ έχουμε άνεργο πρωθυπουργό κι όλα τα μέσα προβάλουν το αγορασμένο πτυχίο του Harvard μπας και τον καλύψουν. Κι ο ΄κόσμος τρώει το κουτόχορτο ακόμα.
             Τι επιπέδου; ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ 25%. ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο...Ο....Ο ...Ο...Ο ΡΕ ΤΙ ΤΥΧΗ ΕΧΟΥΜΕ.   

2 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας19 Δεκεμβρίου, 2012 18:45

    Συνεχιζεται ο "ακυριχτος πολεμος".

    Οι "40αριδες" δικαστες και εισαγγελειες βλεπουν" παρανομιες και οι γεροι Αρειοπαγητες εχοντας χουντικη οφθαλμικη στρεψαυχαιμια δεν βλεπουν καμια παρανομια πουθενα.

    Ο Αρειος Παγος και οι Αρειανοι που κατεχουν τις εδρες, συμφωνησαν με τους αλλους δημοκρατες που κατεχουν τις αλλες εδρεςς δτο κυνοβουλιο και ετσι εγραψε στα παπαρια του την αποφαση του προηγουμενου δικαστηριου (το οποιο αποτελειται οπως και τα περισσοτερα απο ΜΕΛΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ "ΤΑΜΕΝΟΥΣ" ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) οτι το τραπεζιτικο παρασιστο, το υβριδιο των ΑΤΜ, ο Στουρναρομαλακας μπορει να κοβει το ρευμα και να ψοφας, εως ομως-λεει- τις 22 "ΜΑρτιου που θα παρθει η κανονικη αποφαση (αυτη που παρθηκε σημερα,ειναι ισα-ισα για να μη χασουν οι δοσαδες τα οποια χρηματα θα μαζευαν στο διαστημα ως τις 22 ΜΑρτιου)

    Αλλά-ειπαν οι επι 7ετιας οι περισσοτεροι εξ αυτων διορισμενοι- φωτοδοτες του Αρειου Παγου: "Δεν μπορει να κοβει η ΔΕΗ το ρευμα σε οποιον δεν πληρωνει το χαρατσι,αφου αυτο θα ηταν πληγμα για τα κοτετσια....συγνωμη για τα νοικοκυρια.
    "Δεν μπορει". Οχι "απαγορευεται".
    "Δεν μπορει". Οπως λεμε "δεν μπορει ρε πουστη μου...καποια λυση θα βρουμε". Η "δεν μπορει να γινει αυτο....δεν το αντεχω"
    Τετοιο "δεν μπορει" ειναι αυτο οπως καταλαβενετε. Αιολο. Στον αερα. Διχως θωρακιση.
    Στην ουσια απλα λενε "βρε δεν πατε να γαμηθειτε. Θα ψοφησετε και μερικοι. Αλλα τι θελετε να κανουμε; ΝΑ μεινουμε εμεις στο δρομο, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΛΑΣΠΩΝΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ";
    ΝΑ μας δουμε στο ιντερνετ με ζαρτιερες και με τις παλαμες απλωμενες;

    Γεννημενοι καπου στις αρχες και τα μεσα της 10ετιας του 40 οι περισσοτεροι εξ αυτων, και αρα πρωτοδιορισμενοι η προαχθεντες επι χουντας,απολυτα δεσμιοι της μετοπολιτευτικης χουντας η οποια ακολουθησε αυτην των τρελαρων μισθομενων απο την CIA

    Οι -οποιες- κατα καιρους ανακουφιστικες αποφασεις-οπως παρατηρουμε- προερχονται απο τα τοπικα δικαστηρια, τα εφετεια, το συμβουλιο εφετων κλπ-κλπ-κλπ. απο σωματα δικαστικα δηλαδη που ως επι τω πλειστον δηλαδη,ειναι ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ "ΦΟΡΤΗΣΜΕΝΟΙ" ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ "ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ", οπως ειναι οι γεροι συναδελφοι του Αθλιου Παγου, οι οποιοι προς εξυπηρετηση των αφεντικων τους, τα βρικουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ πληρως Συνταγματικα και νομοτυπα.
    Απο ενα χαρατσι,εως ττην δανειακη συμβαση αυτη καθ'αυτη, η οποια στην ουσια δεν αφηνει αρθρο για αρθρο του Συνταγματος αγαμητο.
    Οι κατουρημενοι αυτοι εξυπηρετηθεντες και καριεριστες επι χουντας Α και χουντας Β, ουδεν στρεβλον και παρατυπον βλεπουν,σε οτι γινεται ειδικα τα τελευταια 3 χρονια.
    Δια το "δημοσιον συμφερον" λενε..
    Εν απουσια βεβαια του αμεσα ενδιαφερομενου, οι οποιοι ειναι αυτοι που αποτελουν το δημοσιο,δηλαδη εγω,εσυ και ολοι μας.
    Οοοοχι. Σιγα μη ξερεις εσυ καλυτερα το συμφερον σου απο οτι οι παρα-μορφωμενοι τραγοι.

    Ειμαι βεβαιος οτι καλυτερα γνωριζει το Συνταγμα ενα περιστερι παρα ετουτοι οι ρεμπεσκεδες.
    Η μονες λεξεις που ξερουν ειναι: "εξυπηρετηση". "ξεχρεωση" και "σιωπη".

    Γι'άυτο μιλαω για σαπια και αλληλοξεκωλιασμενη γενια. Γι' αυτο λεμε οτι ηταν η χεροτερη μας μοιρα αυτη η καραβια αρκουδογυφτων και Εφιαλτων που μας ελαχε.
    Τετοια ποσοτητα αγυρτων ταυτοχρονα στον ιδιο τοπο και τετοια αυτοπροστασια μεταξυ των μελων, δεν μπορει να βρει κανεις,ουτε καν στα καλυτερα χρονια των δικτατοριων της Λατινικης Αμερικης.
    Μιλαμε για υποσαχαρια συμμορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΟ. Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή