Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Α Ε Κ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

           Δεν είναι όλα ίδια πλέον. Η εθνική επέτειος είναι τόσο μεγάλη, που παίζουν μέχρι και μπάλα. Ήθελα να ήξερα γιατί διακόπηκε τότε, το πρωτάθλημα. Πολεμάγανε οι άνθρωποι και δεν κάνανε χαβαλέ; Με αυτές τις λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε τώρα; Μπορεί και κάποιοι να φάγανε μπακαλιάρο σήμερα σαν εμάς που πήγαμε στο γήπεδο. Με το όχι στο μυαλό μας. Όχι πια στην κατηφόρα κι όχι πια στην ανάγνωση της βαθμολογίας. ΑΕΚ είμαστε γαμώτο και περιμένουμε από
" όπου κι αν προαιρείσθε " να πάρουμε βαθμούς και λεφτά. Δεν ήταν μικρή η αποστολή μας. Αντί να πηγαίνεις για χαβαλέ πρωταθλητισμού, να πηγαίνεις με αγωνία σωτηρίας. Που έστειλε και το απειλητικό μήνυμα, αφού η Κέρκυρα έβγαλε ισοπαλία. Θέλει να πάρει την θέση μας στην Ευρώπη. Ουδέν κατηγορητέο αφού δεν την γαμάς.
            Βρεθήκαμε όμως στο γήπεδο, αφού το ποτήρι θα το πιούμε μέχρι τέλους κι είδαμε αυτά που ζητάγαμε από το καλοκαίρι από τους παρλιακούς που είπαν να μας μάθουν μπάλα. Τι είδαμε; Όχι τίποτα σπουδαίο αλλά οπωσδήποτε μια τρομακτική βελτίωση σε ισορροπία δημιουργίας αλλά και αμυντικής λειτουργίας. Όσο κι αν προκαλούσε αυτός ο Φούντας κι όσο κι αν ο Κατίδης έφαγε την πόρτα που του άξιζε από έναν κανονικό προπονητή. Δεν ξέρω αν είναι σπουδαίος - θέλει μίνιμουμ ένα δίμηνο - αλλά το δίπλωμα το έχει κι ας ακούσει μαλακίες από όλους εκείνους που ενθουσιάστηκαν που η ΑΕΚ κέρδισε τον Πλατανιά " Λίνεν, γάμα του βάζελου τη μάνα ".
             Αστεία πράματα από αστείους που πάνε στο γήπεδο διότι είναι μάλλον αγάμητοι και μάλλον κι αυτοί όπως και οι γκόμενες που θα βρουν, μάλλον δεν θα μάθουν ποτέ τι έχει μέσα η μπάλα και για ποιόν λόγο κρέμονται δυό μικρές μπάλες ανάμεσα στα πόδια. Μπορεί βέβαια νάναι θρήσκοι, οπότε για ποιόν λόγο να ξέρουν τα πλάσματα αφού ξέρει ο Δημιουργός; Πολύ βασικό κι αυτό, αλλά δεν σηκώνει και συνθήματα.
             Διότι η ΑΕΚ κέρδισε ένα χωριό, που ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί το τριφύλι είναι κόκκινο. Ή γιατί ενώ έρχεται από ένα κόκκινο νομό, κάποιος εκεί κάτω πονηρός σκέφτηκε και την αλογοτροφή. Μιλάω πολύ σοβαρά. Μια πολύ κακή ομάδα, εντελώς παθητική με μηδέν ευκαιρίες και μηδέν τρεξίματα που δείχνει κι όλη την γύμνια της ελληνικής βαθμολογίας: 11 πόντοι μια ομάδα που θεωρήθηκε και ελπίδα για το καινούργιο του φέτος. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
             Κι αυτά τα λέω επειδή ξέρω την ΑΕΚ. Που εύχομαι να μην είναι επετειακή η νίκη της αλλά να έχει και συνέχεια. Διότι θέλουμε βαθμούς. Συνέπεια θα έχει σίγουρα, αφού και στην Τούμπα ο Λίνεν ήξερε γιατί πήγαινε αλλά και σήμερα παρέταξε τα προφανή, ενώ έδειξε οτι πόνεσε στις προπονήσεις. ΝΑΙ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  Ή ΜΠΙΤΑΚΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ Ή ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ, που ούτε ο Τζακ Πάλανς δεν φόρεσε το 60.
               Κι εξηγούμαι: Η ομάδα βρήκε αμυντικό χαφ. Μάλιστα κύριοι. Ο Φέτσης είναι αθόρυβος, νεότατος και κάνει την δουλειά του. Σκεφθείτε δίπλα του να είχε έναν Βάργκας. Δεν πειράζει ΄όμως. Γι' αυτά τα παιχνιδάκια αρκετός είναι κι ο Κορδρέρο κι ειδικά άμα βοηθάει τόσο πολύ ο Λαγός. Αν ο Κοντοές είναι σε αυτά τα επίπεδα αγωνιστικότητας κι αν ο Κουτρουμπής - για μένα ο κορυφαίος - μαζί με τον Γιάγκο κρατούν τις θέσεις τους. Δεν θέλεις τίποτα παραπάνω με την αλογοτροφή.
              Μόλις σκάσει ο αντίπαλος, ο Λίνεν ξέρει τι να κάνει. Πετάει μέσα τον Γκερέϊρο και τον Παυλή κι έχουμε την σούπα έτοιμη. Ακόμα και να σκοράρει ο χειρότερος του γηπέδου και πριν την είσοδο του γρήγορου. Είναι εύκολο άθλημα το ποδόσφαιρο αλλά πολύ δύσκολο γι' αυτούς που το αντιμετωπίζουν σαν επιστήμη. Τρέξιμο, αλληλοκάλυψη, γερές προσωπικές μονομαχίες, κενός χώρος και μια στοιχειώδης εκρηκτικότητα. ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ.
                Τι έκανε ο άνθρωπος; Το εύκολο, που είναι πολύ δύσκολο για όλους τους μαλάκες που ανέλαβαν το καλοκαίρι και για όλους αυτούς που δουλεύουν στις ακαδημίες και δεν ξέρουν να χωρίζουν άχυρα από σίδερα. Και η ΑΕΚ σήμερα ήταν απλά το προφανές. Δουλεμένη με πλάνο και προορισμό που έλαχε σε ένα κοινό - περί τα οκτώ χιλιάρικα - που επειδή ξέχασε την παλιά μπάλα, νόμιζε οτι έβλεπε θαύματα. Σαν την δημοσιογραφάρα τον Καζαντζόγλου - στο goal γράφει - που έγραψε το αμίμητο : " ...ο Λίνεν έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά ώστε να μετατρέψει το συντομότερο δυνατό το συνοθύλευμα των πρώτων αγωνιστικών σε συγκροτημένη ομάδα..." ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ.
                Συμπερασματικά η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή αλλά πάντα παίρνουμε υπ' όψιν τον αντίπαλο. Και δεν κρύβω οτι δεν υπολόγιζα το παιχνίδι, αφού κι εγώ είχα πέσει στην λούμπα της υπερτίμησης του Πλατανιά αφού δουλεύω και δεν είμαι αθλητικογράφος για να παρακολουθώ μέχρι και τα Χανιά. Διότι άμα τον είχα δει δυο φορές, υποθέτω οτι ο Λίνεν πολύ καλά έκανε όλη την εβδομάδα και κατασκόπευε την αλογοτροφή και τον Πλατανιά τον θεωρούσε δεδομένο, και μάλλον θάπαιρνα δίπλωμα κι εγώ για να κατεβάσω παίκτες στις σωστές θέσεις και ζητώντας ένα γκολ κι όταν θα ανοιχτεί το παλληκάρι από τα Σφακιά, να το βαρέσω με τον Παυλή.
                  ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΛΙΝΕΝ. Φυσικά είναι εργαζόμενος και θα αμειφθεί. Ξέρω γιατί το λέω όμως, αφού αποδείχτηκε οτι όλοι οι Αεκάρες θα αμειβόντουσαν. Γιατί τον ευχαριστώ; ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΙΜΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ. ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ. ΟΥΤΕ ΒΟΗΘΟ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΒΛΆΧΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΜ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΕΝ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ. Παρακαλώ να μην γίνουν συνειρμοί. Για ποδόσφαιρο μιλάω. Αυτό που τελικά - σαν οργάνωση - δεν το ξέρει ο Έλληνας, που είναι μόνο για να φτειάχνει κράτη. Με το ποδόσφαιρο να ασχοληθεί; Έχει άλλες πιο σοβαρές δουλειές.

10 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ?ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ ΝΙΚΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΛΑΚΑ.
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ: ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΛΙΝΕΝ. ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ. ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΧ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ.
    ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Οκτωβρίου, 2012 01:24

    Και το γαλαξίδι γραφικό είναι, αλλά δεν προεδρεύει της ομάδος.
    Τέσπα, σωστή η ανάλυση σου.
    Σα γνήσια ομάδα που παλεύει για σωτηρία θα πάμε σε δυσκοίλια ματς του μισό μηδέν. Το προφανές κατάλαβε ο γερομπάαντερ και άφησε τα "όταν παίζαμε εμείς τους βάζαμε 6ρες από το ημίχρονο".
    Επί τη ευκαιρία, χάλια ο πλατανιάς, αλλά οι αντιδράσεις της άμυνας ήταν σωστές. Από κει ξεκινάμε και βλέπουμε.
    Εγώ, όπως και με το ζΜΠΑΟυγΚ είδα ότι ξέραν τι ζητάγαν στο γήπεδο.
    Α ναι, να προσθέσω και κάτι που δε διάβασα πουθενά. Να δώσω τα εύσημα στον προπονητή και για την ψυχολογική διαχείριση, διότι με 2 βαθμούς σε 7 ματς, τα πιτσιρίκια είναι χεζμένα πάνω τους. Θέλει πολύ μαλάγρωμα να τα φέρεις στα ίσια τους.
    Και όπως τα πες προσφυγάκι...κανείς δε γκζέρει το αποτέλεσμα της προσπάθειας, αλλά τουλάχιστον τώρα φαίνεται να τα προπονεί κάποιος που έχει καταλάβει που είναι...Προσοχή: όχι στην ΑΕΚ που όλοι γνωρίζαμε (με τα πουκάμισα του 70 και τους ηγέτες που αυτομόλησαν στους βαρδινογιανναίους, αλλά τώρα ήρθαν να μας σώσουν). Αλλά σε αυτό τον ξεδοντιασμένο, ξεσκισμένο, χρεωκοπημένο, κακοδιοικημένο και άρρωστο μέχρι τα μπούνια οργανισμό. Την ΑΕΚ του 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας29 Οκτωβρίου, 2012 02:39

    Σαν να στρωνει καποια πραγματα ο Λινεν.Απο αυτα που μπορει τελος παντως. Και δεν βλεπουμε ανεμοστροβιλους. Δεν ξερω αν ειναι απλα τα γνωστα σημαδια του καινουριου που προπονει νεους. Γιατι δεν βλεπουμε μονο "παθος θεληση τρεξιμο" κλπ γνωστα και τετριμενα,αλλα μια σταλα σχεδιασμο και πλανο. Και κυριως σωστα επιλεγμενο με βαση παντα το υλικο και τις δυνατοτητες που αυτο σου παρεχει. Και "αναλογα τον αντιπαλο". Οπως ειναι το σωστο.
    Τελος παντων. Θα δουμε.

    Iσως υπερεκτιμησαμε την εως τωρα παρουσια του Πλατανια. Που αν δουμε το προγραμμα,μια χαρα παιχνιδακια εδωσε με Πανθρακικους Αρηδες Ξανθες Οφηδες,Γιαννενα κλπ. Τωρα ξεκινανε τα δυσκολα για αυτον-αν δει κανεις το προγραμμα του -και βλεπω οτι σε 5 αγωνιστκες απο σημερα θα ειναι κοντα με εμας σε βαθμους.
    Οπως και να ειναι με απογοητευσε,γιατι απεναντι στην παιδικη ΑΕΚ περιμενα περισσοτερα απο αυτον και να ζητησει περισσοτερα απο το συγκεκριμενο ματς. Αλλα μαλλον και αυτος για κοτα λιρατη μου εμοιασε.

    Ειναι τωρα κουβεντες αυτες; Να μιλαμε για τον...Πλατανια και το αν θα ειναι ισουψης βαθμολογικα με την ΑΕΚ; Τι να κανουμε.Εκει μας καταντησαν τοσο τα λαμογια οσο και οι αφελεις που τους πιστεψαν,ειτε με "λιμνες" ειτε με ποταμια και νεραιδες

    Παμε φουλ για τα επομενα δυο-οχι πλεον, εως νεοτερας- "ντερμπυ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΔΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.ΚΑΙ Ο ΓΚΕΡΕΙΡΟ ΕΛΕΙΨΗ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ.Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΡΕΤΑΡΕΙ ΤΩΡΑ 2-3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΑΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗ ΘΑ ΔΕΣΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΟΜΑΔΑ.Ο ΛΙΝΕΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.ΕΝΩ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας29 Οκτωβρίου, 2012 10:37

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

    Δημοσιογραφος της "Χρηστου Λαδα" συλλαμβανεται απο το συστημα που αυτη υπηρετει επειδη "απεκαλυψε" μια λιστα, η οποια φερει το ονομα της επικεφαλης των κλεπτων η οποια επικεφαλης ειναι και η "μανα του λοχου" για τους εγγεγραμμενους σε αυτην την λιστα.Και οχι μονο.

    Δηλαδη, μια μανα "φακελωνει" τα παιδια της, οτι το γαλα που τα βυζαινε ηταν δηλητιριασμενο. Και η υπηρετρια του σπιτιου φτιαχνει λιστα,την διδει στο παιδι που φερνει τις εφημεριδες και εκεινο φτιαχνει φωτοτυπιες και τα μοιραζει στο δρομο αιτουμενοι και οι δυο να συλληφθουν και να εξεταστουν τα παιδια. Ολα αυτα γιατι; Μα για να λαμψει η δικαιοσυνη και να καθαρισει το "σπιτι".

    Βλεπετε κατι παραξενο;
    Οχι μωρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τότε που αποδέχτηκα οτι η φετεινή ΑΕΚ δεν αγωνίζεται για την Ευρώπη αλλά για τη σωτηρία, αισθάνομαι καλύτερα. Ασφαλώς λυπάμαι που δεν έχουμε ομάδα, χαίρομαι όμως που έχουμε προπονητή. Χθες ἐβγαλα από το σκοτεινό ντουλάπι το φετεινό διαρκείας και το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά: μια χαρά ήταν, πάμε γι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έβαλε μία τάξη ο αναρχοαυτόνομος πάλι καλά. Αν σωθούμε φέτος, ίσως πάμε για κάτι καλύτερο του χρόνου και με κάποια φραγκάκια στο ταμείο. Ίσως δεν χρειάζεται να γίνει τελικά ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος για να γλιτώσουμε την ξεφτίλα του υποβιβασμού, αλλά αν βγει ο Μορμόνος ποτέ δεν ξέρεις...

    Άραγε ο Κορδέρο (cordero=αμνός) θα άρει τας αμαρτίας της διοικήσεως;

    Τελικά οι εξέδρες των γηπέδων, όλο με ξένους πούτσους γαμάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ RETHIMNIOS: ΑΔΕΡΦΕ, ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ. ΤΟΝ ΚΟΡΔΡΕΡΟ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΚ.ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή