Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ

             Το χαράτσι το ξέρετε φυσικά μαζί με το αγγούρι που μας έχει μπει στό ορθόν. Αυτό ντε που πληρώνουμε μέσω λογαριασμού ΔΕΗ. Το οποίο υπολογίζεται κανονικά με τα τετραγωνικά κι έχει δυό ιδιομορφίες: Αν το οίκημα είναι νοικιασμένο, τότε ο ιδιοκτήτης είναι ο υπόχρεος άσχετα αν έρχεται στον ενοικιαστή το κουστούμι και φυσιολογικά γίνεται ένα αλησβερίσι μεταξύ τους. Λογικότατο. Φυσιολογικό επίσης βλέπω και το δεύτερο: Για κτίρια " βιομηχανικής " χρήσης
- μπόλικα τετραγωνικά - υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις στο χαράτσι κατά 30% και 60% για πάνω από τα χίλια και τα δυό χιλιάδες μέτρα αντίστοιχα.
                 Ο τεράστια λαμογιάρικος σταθμός ΣΚΑΥ παρέα με την φυλλάδα Καθημερινή, έχουν στο κτίριο που συστεγάζονται, το προνόμιο του ενοικιαστή κι άρα φυσιολογικά δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Παρέπεμψαν λοιπόν τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στον αρμόδιο ιδιοκτήτη του κτιρίου του Παλαιού Φαλήρου. Καλά πάμε ακόμα, αλλά έλα που οι συνδικαλιστές που καταδιώκονται από τα φιλελεύθερα ΜΜΕ, βρήκαν κι άλλα.
                  Τι βρήκαν; Οτι ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι μια εταιρεία που λέγεται ΑΤΕ ατέρμων και λοιπά κουνουπίδια. Μια εταιρεία που στο καταστατικό της εμφανίζεται σαν κατασκευαστική κι απασχολεί μόλις έναν εργαζόμενο. Εν πάσει περιπτώσει βρήκαν τον ιδιοκτήτη του ακίνητου και τον υπόχρεο του χαρατσιού. Ποιός έχει την " ατέρμων " πονηριά; Μα φυσικά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Ποιός είναι; Κατά 100% η εφημερίδα Καθημερινή. Κι άρα η φυλλάς, καλείται να πληρώσει το χαράτσι. Όλα καλά αγαπούλες και κοριτσάρες μου; Εμ, κάτι δεν πάει καλά.
                 Σε λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να μπω κι όλοι μπορείτε να κάνετε τις σκέψεις και τους συνειρμούς σας. Απλά αναρωτηθείτε γιατί ακόμα δεν έχετε όλοι κάνει μια εταιρεία στην οποία θα ανήκει η κατοικία σας και την οποία θα μπορούσατε να νοικιάσετε στον εαυτό σας για ιδιοκατοίκηση. Φυσικά σαν κάτοχος - εταιρεία το χαράτσι θα το πληρώνατε αλλά σαν εταιρεία πόσες φοροαπαλλαγές θα μπορούσατε να έχετε  αλλά και σαν ενοικιαστής τι επιπλέον μείωση φόρου θα είχατε. Προσοχή, μιλάμε για την δεξιά και την αριστερή τσέπη του ίδιου παντελονιού και φυσικά δεν νομίζω να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή πού βάζετε τα χρηματάκια σας. Αυτά να υπάρχουν κι ας είναι και στην κωλότσεπη. Ναι;
                  Μέχρι τώρα μιλάμε για ένα απλό ηθικό σκάνδαλο με οικονομικά πλημελήματα, που όποιος γουστάρει ικανοποιείται με κάποια πρόστιμα. ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΜΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΜΕ ή ο ευατός του ιδιοκτήτης, ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.
                  Ρε μην είν' ο τράγος, ρε μην ο δάκος, ρε μην είν' οι Έλληνες που κάνανε τα σπρωξίματα στην παραλία της Σμύρνης κι έγινε περιστατικό θύρας 7 που πέρασε σαν στατιστική από το κωλοκάναλο; { υπενθυμίζω την κουβέντα του Στάλιν: Ένας νεκρός, είναι ένας νεκρός. Δυό νεκροί, είναι δυό νεκροί. Εκατό χιλιάδες νεκροί, είναι απλά στατιστική. } Ό,τι και νάναι, άνετα θα μπορούσε και κάποιος να ισχυριστεί οτι ο μαλάκας της ΔΕΗ, ξέχασε να βάλει το χαράτσι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
                ΞΕΧΑΣΕ; Ναι, γιατί όχι; Σάμπως αν το είχανε ξεχάσει σε μένα, θα πήγαινα και θα απαιτούσα να το πληρώσω επειδή το πληρώνουν οι διπλανοί μου; { για να λέμε αλήθειες δηλαδή }
               ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΑΛΛΆ ΚΙ ΑΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΜΕ, ΤΟ ΜΜΕ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ  ΥΠΟΧΡΕΟ - τον εαυτό του δηλαδή - ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΠΥΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ. Επιπέδου δολοφόνων παράνομης μετανάστευσης που κλέβουν το ψωμί από τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά το ΜΜΕ δεν κλέβει τίποτα, για να βάλουμε στην κουβέντα και τον Κασιδιάρη. Τελικά δηλαδή την ΑΕΚ, ποιοί την κατέστρεψαν ; Αεκτζήδες ή άλλες ομάδες; Την Ελλάδα την γαμήσανε οι Πακιστανοί ή οι ίδιοι οι ελληνάρες;
                Και φυσικά, καθώς ξετυλίγουμε το σχοινάκι της " συνωμοσίας ",  γιατί να μην αναρωτηθούμε αν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν είχαν επέμβει στο ξέχασμα του χαρατσιού με σκοπό κάποιο αντάλλαγμα για το ΜΜΕ που σκίζει τα ρούχα του για το καθημερινό ξύπνημα μας; Δηλαδή να κάνουν ένα δωράκι στα αφεντικά του κτιρίου μέσω όλων των Μουλαριών Μέσα Εκεί, δηλαδή για κάτι ανθρωπίδια - δημοσιογραφίσκους της πλάκας ( μέχρι χτες δούλευαν στο κρατικό κανάλι ή στην ανεργία ) που μαζί με τους πρακτορίσκους, να μην ακουμπίσουν τους πάμπλουτους του συνδικαλισμού.
                   Αλλά αυτά μπορεί και να είναι Αβραμίδειες προβοκάτσιες. ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ; ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΝΟΠ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΜΕ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΥ; Τι να κάνω; Είμαι από τους παλιούς, που θέλουν την γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τιμία. ΚΙ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.
                 Και φυσικά τέτοια περιστατικά είναι άπειρα σήμερα, που το μόνο που έχουν κατορθώσει οι δοσιλογικές κυβερνήσεις που έχουμε δια της ψήφου του μαλάκα, είναι να έχει ξεχαρβαλωθεί το σύμπαν και μέχρι κι η βιζιτού της Φιλοθέης που χοντροκονόμησε με τις μαλακίες της ντόπας το 2004, να έχει κάνει την βιλάρα , βιοτεχνία για να έχει ρεύμα τρίτης κατηγορίας σε χρέωση. ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΙΜΠΑΡΗΔΕΣ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΑΝΩ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
                                            ρε κάτι αλήτες
                 Τέλος πάντων, η ώρα πλησιάζει. Τα πάντα είναι κοκαλωμένα μέχρι να εκλεγεί ο άρχοντας και να δώσει πια τις κατευθύνσεις. Όλα περιμένουν τις εκλογές τον Νοέμβρη και στο πλαίσιο αυτό είναι και οι κωλυσιεργίες, οι διαφωνίες του ΔΝΤ και της μαντάμ, η συνεχής κλιμακούμενη βία δίπλα ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ( " αν ήταν η Ρωσία εδώ, η Ελλάδα θα ήταν πιο καλά " ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΙ ΕΙΔΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
                 Αλλά να μην ξεφεύγουμε. Το μόνο που έχω να συστήσω, είναι μποϋκοτάζ στον όμιλο Αλαφούζου και με το καλό αύριο οι τιμωροί - επαναστάτες να ξέρουν πού να χτυπήσουν. Και να το εξηγήσω: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
            Υπάρχει πρόβλημα γενικώς; ΚΑΝΕΝΑ, αρκεί να βρείτε αυτούς τους χοντρομαλάκες που αγοράζουν Καθημερινή. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Ποιοί είναι; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ( ελεύθερος κόσμος ) ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.
          ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Τι ; Τα απλά. Τελείωσε το πολιτικό σύστημα των συγκεκριμένων άχρηστων. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ για να ξέρουμε τι μας γίνεται. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟ. Αλλά πρακτικά θα δούμε τα απλά : ΝΕΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΑΥΤΗ.
            Που δεν κατάλαβε το εξής: " Οι επαναστάσεις ποτέ δεν ξαλάφρωσαν το βάρος της τυρανίας. Απλά το έριξαν σε άλλους ώμους." ( George Bernard Shaw ).
           ΥΓ. Ήθελα κι έπρεπε να κρατήσω τα κείμενα για την Ισλανδία και τον Σπύρου για όλη την εβδομάδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς το συγκεκριμένο blog δεν έχει την δομή αυτουνού που φτιάχνεται. Που θα είναι παράλληλο κι όχι σειριακό σαν αυτό. Δεν υπάρχουν όμως κακές προθέσεις όσο κι αν κακίζω τον εαυτό μου για ταχύτητα που ανάγκασε κάποιους να με ονοματίσουν " βλάκα ". Ίσως επειδή εγώ έχω πει οτι αυτή είναι βρισιά κι όχι η καλημέρα του Έλληνα με το " μαλάκα ". ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑ. Επίσης να θυμίσω οτι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι η μεταποίηση υποδημάτων κι άρα λογικά τα λούσα θα είναι να έχω πελάτη αυτόν που μπορεί να μου αλλάξει λάμπες. Και φώτα. Και το 5 να γίνει 1. Κι όταν κάνουμε τέτοια διαίρεση, να μετρήσουμε ποιοί είναι οι βλάκες, ποιοί οι βλάχοι και ποιοί αυτοί που - αν γουστάρουνε - μπορεί και να καλέσουν ΑΤΕΙ μηχανικό σε σχέση με το ΕΜΠ που δεν γίνεται να είναι και καλύτεροι. Αλλά στην Ελλάδα, ο λεχρίτης δεν προχωράει;

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας16 Οκτωβρίου, 2012 01:40

    Απαραδεκτον! Δεν ειναι δυνατον ο οικοδεσποτης των Ρεπουσιδων και των Τατσοπουλαιων,των Βερεμιδων,που ειδαν νεες οπτικες στην "συγκατοικηση" Ελληνων και Τουρκων,να μη δεχονται να πληρωσουν εναν φορο που φερει την περιωνυμη ονομασια "χαρατσι",με ευθεια αναφορα στον περιφημο Οθωμανικο φορο. Ονειδος.

    Αισχος. Κρατας κυριε τις θεσεις σου η οχι;
    Δεν μπορει απο την μια να λες οτι οι Οθωμανοι ειχαν ενα ανεκτο και δικαιο φορολογικο συστημα για τους κατ'ονομα "κατακτημενους" Ελληνες και σημερα που εμφανιζεται τετοιος φορος,να στρεφεις το προσωπο και την τσεπη,αρνουμενος να πλερωσεις. Η τιμας τους συνεργατες σου, η οχι.

    Και επισης-ασχετο αλλα σχετικο-δεν ειναι δυνατον να φερνεις νεο αερα οσο αφορα στην επανεξεταση των σχεσεων,μεταξυ Ελληνων και Τουρκων,να μιλας για συνεργασια 400 ετων και οχι "ζυγο" και παρ'ολα αυτα να μην εχεις ουτε μια Τουρκικη σειρα στο προγραμμα του σταθμου.
    Ουτε ενα ευχαριστω στους γειτονους που σε βοηθησαν; Που ακουστικε αυτο; Να κανεις τοσο κοπο να αναδειξεις τις χαρες των χαρεμιων και των βεζυριδων και να σε εχει ξεπερασει το Μεγκα και ο Κυριακου,βαζοντας σου τα γυαλια,με τις ανεπαναληπτες Τουρκικες σειρες;
    Οσο εκεινοι δειχνουν φεσια,γιαταγανια τουρμπανια,στοες,φυλακες,υποκλησεις,Lexus να περιφερονται αναμεσα σε παραγκες και BMW με φοντο τον Βοσπορο,εσυ να ασχολεισαι με κηποτεχνιες,πρασινες λυσεις για το σπιτι και μαγειροτεχνιες.
    Ξυπνα καραφλα!

    Λες να μη βρισκουν τροπους οι "Αλαφουζοι" του τοπου για κατι τοσο απλο; Πως να αποφυγουν το χαρατσι; Εδω ξεπλενουν δις και "ανακεφαλαιωνουν" τις τραπεζες-μπατιρια,μεσω αγριας φορολογιας,δεν θα βρουν τροπους να ξεπερασουν αυτα τα τελειως διαδικαστικα;
    Ονομαζουν το ξεπουλημα "fast truck", την σφαγη την λενε θυσια,τους τοκογλυφους τους λενε εταιρους,τους Γερμανους επιτροπους τους λενε παροχους τεχνογνωσιας,την Μερκελ τη λενε γυναικα,τον Σοιμπλε κυριο,τον Ρεσλερ "Γερμανο αντικαγκελαριο",τον ΓΑΠ "Ελληνα πρωθυπουργο",τον Βενιζελο "ανθρωπο",-ακουσον ακουσον- τον Σαμαρα "σειρηνα της Ευρωπης",τον Στουρναρα με το ονομα του χωρις να γελανε, κλπ.
    Εδω ο Πετσαλνικος,οταν του ειπαν, "εχεις πισινα αδηλωτη" ειπε απλα "δεν ειναι πισινα...ειναι υδατοσυλλεκτης".
    Προφανως εχει φτιαξει σκαμα γυρω απο το σπιτι του,οπως εκαναν παλια στα καστρα για να αποφευγουν επιδρομες. Λουκια πλατους 10 μετρων,γεματα με κροκοδειλους,περιξ της οικιας.

    Και κανεις απο ολους αυτους,οχι μονο δεν κρυβεται, η δεν κανει προσπαθεια αποκρυψης,αλλα τουναντιον τα παρουσιαζει,τα διαφημιζει με την πρωτη ευκαιρια.
    Και ο λογος δεν ειναι μονο ο προφανης,οτι ειναι ξιπασμενοι και γυαλισμενοι ντενεκεδες. Ειναι διδακτικος και μημητικος.Απευθυνομενοι στο ποπολο. Το αρκετα διαβρωμενο και διευθαρμενο,απο τους ιδιους, ηδη.

    Επιασε τοπο η επαναληψη,τοσες δεκαετιες.
    Με οποιον δασκαλο καθησεις....
    "κανε οτι και εγω". Αυτο "διδασκουν" τοσα χρονια.
    "γινε ενας μικρος Παγκαλος. Ενας μικρος Λοβερδος. Ενας μικρος Καραμανλης.Ενας μικρος Ακης. Ελα... μπορεις. Βαλε τα δυνατα σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή