Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

         Τα πάντα ήταν αναμενόμενα. Και φυσικά όλοι περιμέναμε την σημερινή απόφαση της ΕΠΟ, που ήταν ορθότατη, εφ όσον είχαμε βάλει κάτω τα δεδομένα. Κι ο πρόεδρος το παραδέχτηκε και ουδέποτε κατάλαβα γιατί έγινε η έφεση. Έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά; Τέλος πάντων δεν θα κάνω κριτική στον σημερινό Λεωνίδα αφού πράγματι είναι ο πιο αθώος. Μπορεί να μην είναι ίσως και ο πιο κατάλληλος, αλλά και ποιός να αναλέμβανε; Υπήρχε κανάς άλλος; Μόνο ένας γνήσιος Αεκτζής θα βρισκόταν σε αυτήν την θέση, όσο κι αν διαφωνεί ένας γνωστός μου.
           Υπάρχουν δάκρυα; Όχι, αφού το περιμέναμε. Κι επιμένω: Δεν ντροπιάστηκε η ΑΕΚ σήμερα. Ούτε ο λαός της. Όπως δεν ντροπιάστηκε η Ελλάδα κι ο λαός της από την χρεοκοπία. Και το λέω αυτό το τελευταίο, διότι κι αν ακόμα δεχτώ το " μαζί τα φάγαμε ", καλό θα ήταν οι επί την κεφαλήν της χώρας, να μάζευαν πίσω αυτά τα περίφημα δανεικά με πιο ψηλούς φόρους. Ο Έλληνας, που βεβαίως έχει τις ευθύνες του για την κατάντια του κράτους που αυτός επιθυμούσε, όσα του λέγανε να πληρώσει, τα πλήρωνε. Αν οι πολιτικοί του συνέχιζαν τον πλουτισμό τους μέσω του καρεκλοκενταυρισμού και της ανακάλυψης κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, το πόπολο δεν φταίει σε τίποτα.
           Κι άρα οι Αεκτζήδες δεν φταίνε σε τίποτα, επειδή η εταιρεία που κουβαλάει αυτήν την προσφυγική ιστορία και αυτό το τεράστιο σήμα, πρακτικά φαλήρισε. Αυτοί που έχουν την ευθύνη, είναι δυστυχώς ακόμα γραμμένοι στα μετοχολόγια της εταιρείας. Ό,τι ζητούσαν κατά καιρούς, το έπαιρναν. Μπούρμπο δίνανε; Εκεί ο κόσμος. Ψεύτικα οράματα; Εκεί ο Αεκτζής. Τα ξέρετε όλα πια για τα νούμερα που διαχειρίσθηκαν οι ίδιοι μέσω των αχυρανθρώπων που διοίκησαν. Φυσικά γνωρίζετε πλέον και για την ιστορική ευθύνη των οργανωμένων αλλά δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθούν οι ΣΥΡΙΖΕΣ για τις υπογραφές των " μεγεθών ". Αυτά είναι ξεκάθαρα πράματα.
              Κι από εδώ και πέρα ο καθένας είναι μόνος του. Η ΕΠΟ μπορεί να ρίχνει τις ποινές, αλλά αυτά είναι τρίχες μπροστά στις επερχόμενες αποφάσεις της λίγδας. Μιλάω για τις μεταγραφές και το 20% της δέσμευσης του τηλεοπτικού συμβολαίου. Αυτά λοιπόν, μπορεί και να μαλακώσουν. Τώρα όμως το αγγούρι είναι αλλού. Πλέον των προσφυγών και της έλλειψης οποιασδήποτε εγγύησης, δεν υπάρχει ακόμα ο άνθρωπος που θα στείλει τους μπράβους να δείρουν τον Τσιάρτα και τον Κασάπη. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ. Ασχέτως που ακόμα και τώρα έπεσε το τηλεφώνημα.
             Το πραγματικό δράμα είναι που οι μέσα και οι έξω, ακόμα σκέφτονται παλιοκομματικά. Ο ένας να θέλει να βγάλει διαρκείας που τα τοποθετεί στα 50 χιλιάρικα κι ο κόσμος θα τα πάρει για να στηρίξει κάτι που δεν υπάρχει σαν εταιρεία, αλλά δεν θα υπάρχει και σαν θέαμα στο γήπεδο,  κι ο άλλος που περιμένει να βγει κυβέρνηση. Λες και θα κυβερνούν Έλληνες κι " έλα μωρέ θα βρεθεί μια άκρη." Κούνια που κουνάει και τους δύο. Τελειώσανε αυτά. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ, άσχετα αν μας πονάει προσωπικά. Κι επαναλαμβάνω : Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΚΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΑ " ΜΕΓΕΘΗ " ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ, ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΗ ΛΕΖΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
                Ποιά όμως είναι αυτή η αρχή; Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Είναι θέμα αυτομαστιγώματος. Όταν το έπαιζα παράγοντας στην Καισαριανή, τόλμησα να προτείνω μια συγχώνευση των πέντε όμάδων της γειτονιάς των δυό δρόμων και πέσανε να με φάνε οι ντόπιοι που νοιαζόντουσαν πιο πολύ για την περιοχή τους σε σχέση με εμένα που ήμουν από μεταγραφή. Ε βέβαια. Ενδιαφέρεται πιο πολύ ο ξένος σε σχέση με τον ιθαγενή; Λογικό είναι αυτό, αν σκεφτείς με παρωπίδες. Όταν όμως βλέπεις οτι πρακτικά οι άνθρωποι εξυπηρετώντας το " διαίρει και βασίλευε " αλλά και το κομμάτι της καρέκλας σε ένα τοπικό καφενείο, να μην κάνεις την πρόταση; Σήμερα βέβαια η Καισαριανή ούτε ομάδα στην δεύτερη κατηγορία δεν έχει, αλλά κατά τα άλλα υπάρχουν πέντε ομάδες.
              Το αγγούρι λοιπόν είναι το δημόσιο. Και η πιθανή ρίξη του άρθρου 44. Άντε να παίζεις με την ομάδα των νέων. Αν χρωστάς 137 μύρια, ποιά είναι η βιωσιμότητα σου; Σε πόσα χρόνια υπολογίζεις απόσβεση; Κι ειδικά όταν το δημόσιο έχει δεσμεύσει τα τηλεοπτικά ( που φυσικά και θα μειωθούν ) για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα ημίμετρα θα σε σώσουν; Όχι φίλοι και φίλες. Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ. Που τα περισσότερα είναι μέσω προσαυξήσεων και μαλακιών του δημοσίου, που το παίζει ΔΝΤ εκεί που το παίρνει. Εκεί που δεν το παίρνει, το παίζει κότα και Σαμαράς και Βενιζέλος. ΔΩΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ.
               Κεντρική μου άποψη είναι αυτή και δεν την αλλάζω στον αιώνα τον άπαντα. Κι ειδικά μέχρι να δω, όχι το τι ξόδευε η γυναίκα του Άκη, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΚΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ.
             Έχω σχέση στην αναγέννηση. Που επιτυγχάνεται μόνο με συγχώνευση για πιο γρήγορα ή από πολύ χαμηλά αλλά χωρίς χρέη. Διότι ο νέος ιδιοκτήτης - αν υπάρξει - δεν έχει καμία σχέση με τα χρέη. Αλλά κι αν έχει - όπως ισχυρίζονται κάποιοι γραφικοί - μπορεί να τα πληρώσει φέρνοντας έναν καλό προπονητή και κανά δυό παίκτες. Γιατί να τα δώσει στην εφορία και στο κράτος του λαμογιστάν; Τώρα αν θα είναι ο δάσκαλος οδήγησης ή κάποιος μεγιστάνας τύπου τέτοιου που περίμενε η τεράστια προσωπικότητα του ΔΧ στο μπασκετ, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Όποιος δεν θέλει, απλά δεν ξαναπατάει το πόδι του στο γήπεδο. ΕΓΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΦΜ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Αλλοιώς, ας φέρει τα λεφτά που χρωστάει , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΒΑΣΑΡΑ Ή ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ( κατά διαβολική σύμπτωση με την αλογοτροφή ) για τα χαμένα μύρια, και μετά συζητάμε. Με επιμήκυνση 300 δόσεων. Απλά πράματα. Νέτα σκέτα. Άντε με την μπαρουφολογία.

25 σχόλια:

  1. Τιποτε δεν τελειωσε,προχωραμε οπως ελεγε και ο προπονηταρας μας,πρωην ευτυχως.Και αμα πλεον κρεμομαστε απο την εφορια για το αναποδογυρισμα του αρθου εγω βασικα αμα ημουν προεδρος θα τους ελεγα οτι θα παρουν τα ΤΡΙΑ μου ομορφα και σταρατα.
    Παντως ετσι οπως ειναι τα πραματα πλεον πρεπει να κοιταξουν σοβαρα το θεμα για προπονητη γιατι ολα απο κει θα εξαρτιουντε του χρονου αν θελουν να ακολουθησει ο κοσμος.Πρεπει να ειναι νεος,μπαλαδοφατσα και να εχει διασυνδεσεις κατι σαν τον Κλαιφερτ που θελει η ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: Αδερφέ, οι στιγμές είναι κρίσιμες. Και μόλις τώρα γίνανε τα τηλέφωνα. Το Σάββατο ψηλά και το business plan των faux self made πάει για συζήτηση. Γαμώ την πουτάνα μου κι εμένα. Δεν ξέρω τι ψάχνω κι ακριβώς. Να βρω καινούργιο Μάρλον Μπράντο; Και θάναι κρίμα που μια τριανδρία προσπαθεί. Για να πει, να πράξει, να ποστάρει και να μετρήσει αντιδράσεις.
    Φυσικά να κονομήσει κάποιος, αλλά υπάρχει άλλος τρόπος; Αφού τα πάντα είναι επαγγελματικά αλλά ο Έλληνας - Ο ΔΟΥΛΕΥΩΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΑ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ - είναι απλά ερασιτέχνης. Τραπέζι εργασίας ή να πάω σε κανά τριήμερο αεργίας;
    Ξαναρωτάω : Σε νοιάζει η κιλότα της γυναίκας του Άκη ή σε νοιάζει να πάρεις πίσω τα λεφτά; Σε νοιάζει η ζώνη της ή ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ; Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ;
    ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΑΝΗΚΕΣΤΟΝ ΒΛΑΒΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ; ΔΙΟΤΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ.
    ΚΕΝΤΡΙΚΑ: ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ; ΦΤΑΙΣ. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΤΥΧΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΓΙΝΕ ΕΣΥ ΣΩΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 23:33

    Αντε να προχωραμε στην διοικητικη ταφη και στην κανονικη ανασταση. Ουκ εστιν ωδε.
    "δεν υπαρχει θυσια,δεν υπαρχει σωτηρια". Ταδε εφη Καζατζακης.

    Και δεν υπαρχουν περιθωρια για ψευτοσυναισθηματισμους. Οι οποιοι συνηθως αναπτυσονται απο εκεινους που εχουν λογο να φυτοζωει ο ασθενης για να μασουλανε την συνταξη του.

    Και δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι λογικη η προσελκυση χορηγων στις φανελες και η εμπορευματοποιηση του εμβληματος,αλλα να ενοχλει τοσο πολυ καποια εταιρικη πτωχευση.

    Τελικα διαλεχτε. Θελετε σωσμο, η χουφτωμα δια του διαχρονικου βολεματος;
    Καποια στιγμη το παραμυθι με τις υπαγωγες,τους αστερισκους,τις παρατασεις και τις παρενθεσεις,να λαβει τελος. Και αν ακομα δεν λαβει, ας το κανει η ΑΕΚ. Σαν ΠΑΕ.

    Γιατι αυτη μονο θα ταφει. Οχι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ παραμενει κλινηρης,γιατι η ΠΑΕ χρωσταει στο νοσηλευτικο ιδρυμα και εκεινο αρνειται την αναρωση,αφου τα χρεη δεν θα πληρωθουν απο τους οικειους του κρεβατωμενου.

    Αρα, να παει να γαμηθουν και οι ψευτοσυγγενεις πανω απο το κρεαβατι του πονου,και να παει να γαμηθει και το ιδρυμα,αφου και αυτο με την σειρα του χρωσταει σε οποιον μιλαει Αγγλικα και ειναι σε μνημονια και δανεικα.

    Και τι εγινε; Θα παψει η Ελλαδα να υπαρχει, η θα παψει η ΑΕΚ,με καποιες προσθαφαιρεσεις αριθμων;
    Δηλαδη υπαρχεις μονο και μονο επειδη εισαι εγγεγραμενος σε καποιο μητρωο, η υπαρχεις γιατι εχεις συνειδηση της υπαρξης σου;
    Γιατι θα τρελαθουμε εδω περα.

    Θες ρε μαλακα να γινει δουλεια επιτελους , η οχι;
    Ετσι θα πορευομαστε παντα; Με παραμυθες και ραχατλικι;

    Ρε τι κακο ειναι αυτο στη χωρα των Αθανατων. Των Ολυμπιων. Ολοι θεοι και ημθιθεοι. Η τελος παντων ολοι εχουν μια συγγενικη σχεση με τους θεους και ω του θαυματος δεν πεθαινει κανεις. Μαθουσαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Στηβεν
    Βασικα οσο θελω να τηρουντε οι νομοι,οι υπευθυνοι να πηγαινουν στη φυλακη,τα λεφτα να επιστρεφονται και να δω την ομαδα μου να σβηνει αλλο τοσο θελω και να δω την ομαδα μου εκει που πρεπει εστω και με μπατζετ μειωμενο,με παικτες κατω των 22,τα τηλεοπτικα ας τα βαλουν στον πατο τους δεν τα θελω,γιατι αυτη επρεπε να ηταν εξαρχης η ιδεα,το πλανο απο περυσι αλλα μονο αυτο δεν ειδαμε.ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΨΗΜΕΝΟΥΣ 5-6 ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ.
    Οσο για την εφορια θα μπορουσαμε να ειμασταν συνεπεις αμα το λαμογιο ο αδαμιδης τηρουσε το συμφερον της ΑΕΚ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΓΚΟΥΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ,ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ ΝΑΤΗ Η ΔΟΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΔΑΜΙΔΗΣ. ΑΥΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΡΑΕΓΙΝΕ. ΝΑ ΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
    ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 10% ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ 24%, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΜΕ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΤΕΣ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΙΑΔΗ.
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ
    " ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ." Που αν την πάρει, μια χαρά θα τρώει σουβλάκια Ο ΤΙΠΟΤΑΣ.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ. ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΙ ΑΡΑ;
    ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ORIGINAL. ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ. ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΙΚΗ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΑΦΙΡΟ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ.
    ΚΙ ΑΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΙΑΔΗ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΞΕΝΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΙΝΑΓΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΓΟΧΕΙΛΟΣ.
    ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο γαρατζέος01 Ιουνίου, 2012 10:27

    Ρε ο άλλος έπεσε από το καράβι να πνιγεί στο όνομα του δικεφάλου και του γκοντό. Μιλάμε φαινόμενα σάι μπάμπα, texas wac(k)o, Heaven’s Gate και δε συμμαζεύεται. Λαλήσαμε άπαντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΕΚΤΣΗ
    Ο πόνος είναι αβάσταχτος
    Μαχαίρι στην καρδιά μου
    Κλαίει ο γνήσιος φίλαθλος
    Σαν τα μικρά παιδιά μου.
    Ο όμορφος δικέφαλος
    Της ΑΕΚ απ’ την Πόλη
    Δεν θα πετάξει πια ψηλά
    Τον χτύπησε θανάσιμα
    Της χρεοκοπίας το βόλι
    Εμείς όμως οι άρρωστοι
    Στην κίτρινη σημαία
    Θα σ αγαπάμε πάντοτε
    Γιατί σουνα ιδέα
    Και οι ιδέες μένουνε
    Στο νου και στην καρδιά μας
    Και πάντα μεταφέρονται
    Στην ύστερη γένια μας.

    Από έναν φανατικό γαύρο, που είναι εχθρός σας μεσα στο γήπεδο.Μέχρι εκεί όμως. Για να μην τρελαθούμε και τελείως δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουνίου, 2012 10:59

    Καλα μας τα'πες φιλε μου
    ποτε να μη πεθανεις,
    στον πουτσο μας να κρεμεσαι
    μονοζυγο να κανεις.

    Απο ενα χανουμι,εχθρο, μεσα στο γηπεδο μονο ομως.
    Μη τρελαθουμε κι'ολας.
    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι εξυπνακισμοί εχουν νόημα όταν είναι δικοί μας, και όχι κλοπυ ραιτ.
    red1925

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για παράδειγμα:

    Στον πoύτσο σου κρεμάστηκα
    και έκανα κολοτούμπα
    κι ύστερα στον έχωσα
    γιατί σ'έφερα τούμπα.

    ελπίζω να έγινα καταβοητός.
    red1925

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεπερνάω τα γαυροποιηματοπονήματα ως white noise.
    Περνάω στα υπόλοιπα.
    Πρός Χρήστο,
    εξαιρετικό το πόστ/απάντηση σ΄αυτά πού έγραψα περί "νέας ΑΕΚ" στην προηγούμενη ανάρτηση τού Στήβεν. Προσυπογράφω. Βέβαια, όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι θα τραφούμε με πολύ μιζέρια (ακόμα) μέχρι να ξαναγίνει η ΑΕΚ...ΑΕΚ, αυτό όμως μάς είναι γνωστό. Οταν, αν, και όποτε ξανακτιστεί η Ν.Φ να φτιακτεί κι ένα άγαλμα τού Ντέμη απ΄έξω: ένας νάνος πού πνίγεται σε μιά λίμνη με τα σκουπίδια τού ΟΔΔΥ μέσα.
    Φτιαγμένο από 60.000.000 σπόρους καναβουριού για να τρώνε και τα πουλιά απ΄το άλσος κεί δίπλα.

    Πρός Γιώργη,
    ό άλλος πού πήδηξε απ΄το καραβάκι φωνάζοντας το όνομα τού γκοντό μήπως ήθελε να αναδείξει έναν hardcore συμβολισμό? Λέω, ρε παιδί μου. Κι αν όχι, μήπως τον ανέδειξε πάραυτα?

    Πρός ανώνυμο στην προηγούμενη ανάρτηση,
    πολύ καλή κι ωριμότατη η απάντηση σου. Ειδικά το κομμάτι "...Expect Resistance. Σε ποιους και με ποιο τρόπο?? Εδώ ξεκινά η κουβέντα." είναι φυσικά όλο το ζουμί.
    Ελα ντέ. Θα προσέθετα βέβαια, ότι και το "πρός ποιά κατεύθυνση" είναι εξίσου σημαντικό, προηγείται κιόλας τού "...σε ποιους και με ποιο τρόπο?".
    Ρίξε πράμα στο τραπέζι, ξεκίνα την κουβέντα όπως θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουνίου, 2012 13:21

    Εγινες καταβοητος. Αν και το μετρο χαθηκε στον τεταρτο στιχο.

    Το σωστο ειναι:
    Στον πουτσο μου κρεμαστικες
    και εκανες κωλοτουμπα
    για να μη πεσεις αρχοντα
    στα αρχιδια μου ακουμπα.

    ακου και ενα Κωνσταντινουπολιτικο:

    Τρανος,μεγαλος εγινες
    με ξενο πορτοφολι
    με αγορασμενες τις χαρες,
    ηταν στημενοι ολοι.

    Παναξια τα πεναλτυ
    καθαρια τα οφσαιντ
    φιλε μου θα σας ζηλευαν
    η Μπονυ και ο Κλαιντ

    Μαζι με τον Σημιταρο
    και την λοιπη μαφια
    παρεα περπατησατε
    με παρδαλα λοφια.

    Ποτε κανεις δεν εμαθε
    πως ερχονταν οι νικες
    μονο μαζι θαυμαζατε
    τις ομορφες τις κλικες.

    "ολυμπιακος και αιγαλεω
    μοναχα να κερδιζουν
    οι αλλοι ας παν να γαμηθουν
    τριτοι να τερματιζουν"

    Στα αρχιδια μας το καλπικο
    στον πουτσο μας τα "δωρα"
    μοναχα να ουρλιαζουμε
    "θρυλε"-"Ελλας" προχωρα".

    Ιδρωτας,κουραση πολυ
    και αγωνες "φιφτυ-φιφτυ"
    με αυτα σας τα καμωματα
    θε να γελουν και οι γυφτοι

    "κουπες γεμισαμε σωρο,
    μεσα στο Φαλιρακι"
    Τετοιες ομως μπορω να βρω
    και στο Μοναστηρακι

    Γεια σου χαρα σου Τσουκαλα
    και σ'ολη την παρεα
    εφτιαξατε Κοκαλινη
    Λοκομοτιβ Περαια.

    Μοναχοι σας χαιροσαστε,
    μοναχοι σας και κλαιτε
    μοναχοι σας θυμοσαστε
    μοναχοι θε να λετε.

    Τι κι'αν οι παντες γυρω μας
    γελανε,σπαρταρανε,
    εσεις μοναχοι,ολοι σας
    "θρυλε σε αγαπαμε".

    "ο πρωτος ειναι πρωτος μας
    ακομα και μονάχος
    καλυτερα μονάχοι μας
    δεν θα εχουμε και αγχος"

    Μα τον Σωκρατη το σοφο
    τον κοριο-αναθρεμενο.

    "για παντα θα'μαι διπλα σας,
    χο-χο,δικος σας"
    τους ορκιζοταν λεγοντας
    "θα μπω στο σωβρακο σας"

    Ηρθε ο καιρος και λακισε
    και κανει τον "Αλεκο"
    τωρα μοναχοι μεινανε
    με το χοντρο γιλεκο.


    Αναρωτομενος κι'αυτος
    οπως και τοσοι αλλοι
    "ολα αυτα που εφτιαξα
    τζαμπα θα παν χαλαλι".

    Μεγας φιλανθρωπος κι'αυτος
    Σημιτοσημορια
    που κουβαλιθηκε εδω
    για την "Ευρωπορεια".

    Τα παντα εχρεωθησαν
    εφτωχιναν τους παντες
    Αρπαξανε οτι εβρισκαν
    ταμεια,γκισεδες,τσαντες.

    Ωσαν ακριδες επεσαν
    στο κρατικο χωραφι
    δεν αφησαν ουτε σπιρι
    ουτε κουτι στο ραφι.

    "Λαλι πουλι παιρνει σπυρι
    και η μανα το ζηλευει..."
    (αυτο ειναι απο αλλου)

    Σαρωσαν οτι εβρισκαν.
    Κουπες πρωτιες,ταμεια
    για αλλους δεν αφηκανε
    ανασα πια καμια.

    Μα ο καιρος επερασε
    και οι κοιλιες πρηστικαν
    το χωνεμα ειναι δυσκολο
    γι'αυτο και εκρυφτικαν.

    Σαν ο καιρος να χαλασε
    μπορα βαρια πλησιαζει
    "εμπατε μεσα στη σπηλια"
    Βαγγελας επροσταζει.

    -Ακη μου το μαντηλι σου
    δωκε μου για να κλαψω
    -δεν εχω χρονο γεροντα
    νομιζω πως θα κλασω.

    Η "πτωχευση" ειναι αρχη
    δεν ειναι μαυρο χρεος
    στο κωλο σας βαθια θα μπει
    Δικεφαλο το πεος.

    Και καλως ηρθατε παιδια
    στα μετρα τα δικα μας.
    στα χωματα θα παιζουμε
    παιχνιδια πια αλανας.

    Γλεντια χαρες εκανατε
    τραπεζια περα ως περα
    Μα τωρα πουτσα ερχεται
    βγαλμενη απο το Περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκάθησες και έγραψες
    ενα σωρό βλακείες
    και γέμησες την κούτρα σου
    μόνο με μαλακίες
    Πονάει η πούτσα ποιο πολύ
    σαν είναι απ τον Περαία
    καθίστε και απολαύστε την
    όλοι μαζί παρέα
    Χανούμια, βαζελόπουλα
    όλοι μαζί παρέα
    τ'αρχίδια θα του κλάσετε,του Θρύλου του Περαία.
    Και του χρόνου............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουνίου, 2012 19:33

    Ετσι μπραβο.
    Να βγαινουμε στον "αφρο" σιγα-σιγα.
    Ποσο να κρατηθεις αλλο...
    "μη τρελαθουμε κι'ολας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ RED1925: Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, προσοχή και στο δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωστό. Το έχω υπ όψιν αν και ζω στην χώρα όπου ισχύει το αμίμητο ''αφου ψόφησε ο γαιδαρός μου, ας ψηφήσει και του γείτονα''.

    Συμβουλάτορας ή άλλως red1925 ή Γιώργος Σαββίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θελω να πώ ότι δεν με διακατέχει ο ζαμανφουτισμός όσονασπαζονται το παραπάνω ρητό. Ανησηχώ και εγώ όπως όλοι. Εξ άλλου όπως έχω γράψει κατ επανάληψη στο ιστολόγιό μου το καραισκάκη φέτος δεν ήταν και στα καλυτερά του, από πλευράς προσέλευσης, στο δε ΣΕΦ δεν υπήρχε ψυχή.Αυτό εχει να κάνει με την μεγάλη κρίση που βιώνουμε. Απλά ο ΟΣΦΠ έχει περισσότερες άμυνες, όπως έχουν καλύτερη μοίρα οι εταιρίες που είχαν λιγότερο δανεισμό και γενικά ποιό υγιείς ισολογισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ RED1925: Εγώ την παροιμία την έγραψα με το εξής σκεπτικό : Ο ΟΣΦΠ φυσικά και θα έχει καλύτερες άμυνες και επιθέσεις λόγω Βαγγέλας. ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Όμως, πέφτοντας ο ανταγωνιστής, ο ιδιοκτήτης δεν ΘΑ επενδύει και τόσο, λόγω περίπατου. Κι άρα σαν θεατής - οπαδός - φίλαθλος, θα βλέπεις χειρότερους παίκτες. Και θα είσαι και απροπόνητος στα ξένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ RED1925: Και ξέχασα πριν. Άλλο το άθλημα κι άλλο οι εταιρείες. Στο άθλημα θέλεις αντίπαλο, στο εμπόριο ασφαλώς και θέλεις μονοπώλιο. Το να ξέρεις από πριν οτι θα διαλύσεις τον αντίπαλο, κάποτε θα σε κουράσει. Το να πλουταίνεις περισσότερο, δύσκολα κουράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουνίου, 2012 22:43

    Προς "συμβουλατορα" (οσο πιο δαιδαλωδεις οι διαδρομοι,τοσο μεγαλυτερη η αναγκη για "συμβουλες")

    Να σε ρωτησω κατι; Εχω ενα αγχος.
    Δεν εχω πληρωσει τιποτα. Μου ερχονται κλησεις -καθε 2-3 χρονια και τις στελνω πισω στο δημο οπισθογραφημενες με το ενδεικτικο "να πατε να γαμηθειτε". Δεν παιρνω απαντηση.
    Δεν κανω φορ. δηλωση καθε χρονο. Για την ακριβεια κανω μια ξαθε 10 χρονια.Ετσι για γουρι. Παρ'ολα αυτα,το ταμα δεν πιανει. συνεχιζουν και μου στελνουν.

    Με παιρνουν (με επαιρναν δηλαδη) τηλεφωνο 2 τραπεζες για κατι μικρα καταναλωτικα και τους λεω να πανε να τα παρουνε απο τον "σακατη" και δεν καταλαβαινουν τι εννοω.

    Η εφορια λεει οτι της χρωσταω κατι ψηλα απο κατι "πταισματα",και εγω της λεω οτι μου χρωσταει κατι χοντρα που εχει κλεψει τοσο απο εμενα οσο και απο δικους μου ανθρωπους. Επισης τους λεω οτι πρεπει να κανουν εναν απολογισμο του τι μου χρωστανε και να φροντισουν να με αποπληρωσουν με δοσεις. Κανω και ευκολιες. Ουτε εκει με καταλαβαινουν.

    Μου ζητανε αποδειξεις και δεν δινω καμια. Και οχι μονο αυτο,αλλα βριζω οποιον μου δωσει αποδειξη σε καποιο καταστημα η υπηρεσια.

    Μπορει να εχω 60 ευρω στην τσεπη,αλλα καμια φορα αναβω τσιγαρο με 5ευρω. Τι μου συμβαινει;
    Δεν εχω κατι στο ονομα μου και ψαχνω εναγωνιως να αποκτησω,για να φορολογηθω και εγω σαν ανθρωπος.
    Δεν αντεχω αλλο να ζω στην παρανομια. Νοιωθω τυψεις.
    Τι με συμβουλευεις; Να τους γραψω στα αρχιδια μου η να τους ξαναγραψω στα αρχιδια μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Στήβεν: Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που αναφέρεις παραπάνω,Αντιθέτως τα προσυπογράφω.
    Προς Χρήστο: Άκουσα σήμερα πάλι το καταπληκτικό τραγούδι του Άκη Πάνου-το ''Ας τον τρελό στην τρέλα του''-και σε θυμήθηκα. Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα Χρηστάκο. Μετά θάσαι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 00:04

    Δεδομενου του οτι "παραλογο" ειναι το λογικο που εχει κακοφορμισει και προσπαθει να επανελθει απο την πισω πορτα, μαλλον ειμαι στο σωστο δρομο.
    Αρα ειμαι μια χαρα. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή