Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

       Ελπίζω το blog να παραμείνει σταθερό στον σχολιασμό της ΑΕΚ αλλά και της μέσω αυτής ανάπτυξης - στο μέτρο του δυνατού - κάποιας κοινωνικής ή πολιτικής κριτικής. Και το λέω αυτό διότι την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, δεν γνωρίζω επίσημα αν η ΕΠΟ μας απέρριψε ( ορθότατα ), κι αν η ΑΕΚ θα υπάρχει μέσω κάποιας ευνοϊκής τροποποίησης της απόφασης της λίγδας για να έχει κι ο Βαγγέλας κάποιον να προπονείται εν όψει Ευρώπης. Κι επίσης δεν ξέρω αν οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα μετά είτε για την ΑΕΚ να προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, σαν την Ελλάδα που θα έχει στην κορυφή της διαπραγμάτευσης τον Τσίπρα, ή αν θα πάει για καμιά συγχώνευση ξέρω γώ με τον Απόλλωνα που έχει γήπεδο, που προβιβάστηκε σε κατηγορία και που είναι και προσφυγική ομάδα.
           Προς το παρόν, μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι εσωτερικές αλλαγές που διενεργούνται στην πολιτική σκηνή, που τον μόνο στόχο που έχουν είναι η σωτηρία της χώρας και το καλό μου. Και πάντα οι εσωτερικές αλλαγές είναι πολύ σπουδαίες και δεικνύουν την ικανότητα του προπονητή αφού το ρόστερ του είναι φτωχό και δεν μπορεί να φέρει κάποιον από τον πάγκο στο τερέν. Και μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει στην πλειοψηφία των κομμάτων μας που ξαφνικά συμφώνησαν όλα να πάνε και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν τα μνημόνια και τις λοιπές μαλακίες.        
           Και ρωτάω τώρα εγώ : Ο Σαμαράς κι  ο Βενιζέλος, δεν είναι άντρες;  Δεν μάθανε από τις μανούλες τους οτι εκτός από το πουλί τους, πρέπει να προσέχουν πού βάζουν και την υπογραφή τους; Ή μήπως δεν είχαν διαβάσει τους όρους του μνημόνιου, σαν τον κλουζοχοϊδη, αφού ήταν απασχολημένοι με τις εσωτερικές αλλαγές; Τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω πλέον. Το σίγουρο είναι οτι αφού ο κόσμος πιστεύει οτι ο Τσίπρας - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ - θα τα κάνει όλα μπάχαλο και λεφτά θα αρχίσουν να πέφτουν από τα κεραμίδια παρέα με την απίστευτη ανάπτυξη, οι άνδρες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς και στρατεύτηκαν στην ίδια παραμύθα. Και τι έχουν να χάσουν με ένα ακόμα ψέμα; 32% μάζεψαν πριν και σήμερα πάνε για σχεδόν σαραντάρι. Διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος πριν κανά μήνα, αλλά όχι και τον ροζ αριστερό με τις συνιστώσες. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Κι ήθελα νάξερα και κάτι άλλο : Όταν πριν από κανά μήνα, σχεδόν όλοι φωνάζανε - εννοώ αυτοί που φωνάζανε - ΚΑΙ ΟΙ 300 ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ, εξαιρείτο ο Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας ήταν εκτός συστήματος και οι βουλευτές του δεν συμμετείχαν σε καμία εξεταστική επιτροπή της βουλής;
          Μην τα πολυλογούμε όμως. Και κυρίως να μην ξεφεύγουμε. Ο προπονητής Σαμαράς άλλαξε τον άξιο άνθρωπο από την Σπάρτη - κατά τα λεγόμενα του στο Λαύριο - που είχε επικεφαλής στο επικρατείας με την Ντόρα. Αυτήν ντε που ήταν εναντίον του δικομματισμού κι αν δεν την έστελνε ο λαός στην βουλή, θα εγκατέλειπε την πολιτική. Και ποιό ακριβώς είναι το καλό μου; Οτι παραμένει στην πολιτική ενώ δεν εξελέγη, οτι μπήκε με το ζόρι πρώτη σε ψηφοδέλτιο που δεν έχει σταυρούς ή οτι δεν άνοιξε ένα εστιατόριο με το εκατομμύριο που ξέχασε ο άνδρας της να δηλώσει και να σερβίρει συνταγές για τα μητροπαράδοτα ντολμαδάκια; Μπορεί να σκέφτηκε την χοληστερίνη μου. Με την πολιτική, είναι γεγονός, δεν παθαίνω έμφραγμα.
           Αυτά είδε κι ο καταβόθρας και πέταξε την λαμπρή πολιτική προσωπικότητα του Πύρρου, που απεικονίζει όλη τη ρεμούλα του 2004 και τις ντοπαρισμένες πρωτιές της άρσης βαρών, στον καιάδα. Αντικαθιστώντας αυτό το τίμιο παιδί με την Διαμαντοπούλου που ούτε την ψήφο της δεν βρήκε στην α' Αθηνών. Άμα σου είναι κάποια κολλητή, για να μην πω τίποτε άλλο, τι σε νοιάζει ο λαός που δεν την ήθελε; Στο επικρατείας κι αυτή λοιπόν και στ' αρχίδια μου ο μαλάκας που έχει και γνώμη μέσω κάλπης. Άρπα μια δημοκρατία της λίστας , αλλά επειδή η μειοψηφία γνωρίζει οτι δεν θα μπαίνουν σταυροί αλλά κι όσοι μπαίνουν δεν θα κάνουν τα ψηφοδέλτια άκυρα, μην μας πάθει και κανένα ψυχολογικό η Άννα. Στο επικρατείας λοιπόν.
           Κι από κοντά κι ο Καρατζαφέρης, που έστριψε το καράβι ακόμα πιο δεξιά. Και φυσικά επειδή το ψηφοδέλτιο επικρατείας δείχνει πρακτικά την φυσιογνωμία του κάθε κόμματος, τώρα που έμεινε μόνος του αφού μέχρι και η προσωπικότητα του Ανατολάκη τον εγκατέλειψε, γιατί να πεθάνει σαν στιγματισμένος δημοκράτης; Έξω λοιπόν ο Κύρτσος που ευτυχώς και διανέμει την εφημερίδα του τζάμπα αλλοιώς ούτε ο ίδιος δεν θα την αγόραζε, κι επικεφαλής στην επικράτεια ο Πλεύρης, ο εβραιοφάγος, που έχει και κόντρα με τον γιό του όπως οι Ψωμιάδηδες που ο ένας ήταν ΝΔ κι ο άλλος ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχω τίποτα εναντίον του μπαμπά - αφού τον θεωρώ τεράστιο ιστορικό - αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Καρατζαφέρης δεν ενώθηκε με την Χρυσή Αυγή. Έχουν ιδιαίτερες διαφορές; Μόνο για τους μετανάστες μιλάνε κι εναντίον του μνημόνιου είναι και οι δύο. Επειδή ο Μιχαλολιάκος βαράει τους ξένους στον δρόμο κι ο Καρατζαφέρης θέλει να τους σκοτώνει μέσα στο σπίτι του, είναι αφορμή να μην τα βρουν;
          Και η σούπα έδεσε με την φασαρία του Μητρόπουλου σχετικά με την θέση που θα έπαιρνε στον Πειραιά. Που πήγε αυτός ο άσχετος με το ποδόσφαιρο, γενικός γραμματέας της ΝΔ, ονόματι Λυκουρέντζος. Άκου τρίτος ο εκ μεταγραφής Ανατολάκης και τέταρτος ο Ράμπο. Ποιός βρε ήταν καλύτερος στα γήπεδα; Ποιός φόρεσε και τις τρεις φανέλες του ΠΟΚ; Ποιός έβαλε τα περισσότερα γκολ και ποιός σήκωσε τα πιο πολλά πρωταθλήματα; Ποιός ήταν επιθετικός και ποιός αμυντικός; Άρα ποιός θα πάει να σκοράρει στην αυριανή διαπραγματεύση του μνημόνιου; Η Ελλάδα πάει στο παιχνίδι με κατοχή της μπάλας για να σκοράρει κι όχι να περιμένει κανά κόρνερ και καμιά προώθηση του Ανατολάκη. Άσε που είναι και πιο κοντός από τον Τάσο.
           Ευτυχώς όμως οι κόουτς που έχουμε είναι σοβαροί και ξέρουν να κάνουν εσωτερικές αλλαγές. Αλλαγές που θα φέρουν το καλό μας και δεν θα αγωνιστούν για την τσέπη τους. Οι καβγάδες αυτοί είναι άσχετοι με τις αυριανές σίγουρες συντάξεις ή τα μισθουλάκια που θα παίρνουν αυτά τα νούμερα που κανονικά θα ήταν στον ΟΑΕΔ. Αλλά από τον ΟΑΕΔ βέβαια μπορεί να μην πάρεις επίδομα λόγω φαλημέντο, οπότε καλύτερα στην βουλή που κανείς δεν έχασε χρήματα. Στο μεταξύ όλοι στην κερκίδα, αλλά με 8% λιγότερη αγανάκτηση. Κι είναι λογικό. Οι προπονητές συνήλθαν και διόρθωσαν τα λάθη τους. Συμφωνώντας όλοι οτι θα θέλανε παικταράδες, αλλά σε εποχές λιτότητας ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το τεχνικό τημ και βρίσκει λύσεις εκ των ενόντων. Οι προπονητές το είπαν: ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΑΟΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, δηλαδή στις κλαδικές. Σαν παιχνίδι το βλέπω σωστό. Σαν Ελλάδα, το βλέπω σωστότερο. Αν σκεφτώ τον εαυτό μου, ψάχνω τον χάρτη για καλύτερο προορισμό. Την καλημέρα μου.
          Υγ. Υπήρξε μια άλφα κριτική στο ταχυδρομείο, που δεν μίλησα στις 29/05 για την πτώση της Πόλης. Που συνέπεσε και Τρίτη φέτος. Ιστορικός δεν είμαι για να μπουρδολογώ. Ποτέ δεν θεώρησα την Πόλη ελληνική. Το 1955 το θεωρώ πιο σοβαρό από το 1453, όπως θεωρώ το παρόν σοβαρότερο. Με ενδιαφέρει οτι σαν Πόλη άκμασε μετά - κι ακμάζει και σήμερα - κι οτι μπορώ να πηγαίνω εκεί. Για δουλειές βέβαια κι όχι για τουρισμό. Τι να κάνω; Να μυρίσω τα μπαχάρια ή να δω την Αγία Σοφία ή την αφετηρία του Orient Express; Ή να πάω για το Ντολμά Μπαχτσέ ή το Σιραγκάν; Σε ένα περιορίζομαι: Ευτυχώς που δεν την έχουν Έλληνες. Αλλοιώς θα την θαυμάζαμε στη Νορβηγία.

15 σχόλια:

  1. Καλο θα ηταν αγαπητε,να μην ισοπεδωνεις ολους τους Ελληνες οσον αφορα την εργατικοτητα του.Γιατι ετσι ειναι σαν να κατηγορεις τις εταιριες με Ελληνες εργατες και υπαλληλους πως βολευονται με αυτους,αρα και οι επιχειρησεις ειναι απο την ιδια "κοπια"...
    Επειδη ανεφερες τα περι μπαχαλου με τον Τσιπρα,κι επειδη ΕΓΩ εχω κανει εδω μεσα σχολια περι "μπουρδελου να τελειωνουμε...",να διευκρινισω πως δεν θεωρω οτι ο Τσιπρας ειναι ικανος να κανει μπουρδελο ολη την Ευρωπη μονος του,παρα μονο με μια ισχυρη βοηθεια.Βοηθεια που του δινεται σε μεγαλο βαθμο απο την Αμερικη.Και μενα δεν με βρισκει διαφωνο,γιατι αν κρινουμε απο την πορεια της Ελλαδας στην Ευρωπη,την αντιμετωπιση της,αλλα και την εν γεννει συμπεριφορα της Ευρωπης μεταξυ των εταιρων της,τοτε αφου πρεπει να ανηκομεν καπου,ας ανηκομεν στον θειο Σαμ.
    Το θεμα δεν ειναι να λεει καποιος,γαμηστε και τους 300 στην βουλη.Το ζητουμενο ειναι,με δεδομενο οτι αλλοι αποφασιζουν για εμας,να ζητας μια αλλαγη σε κατεστημενα,κερδιζοντας σαν κοσμος απο την χρονικη διευκολυνση που δινεται σε μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ κυβερνηση να εδραιωθει πριν γινει κατεστημενο.Και ναι,ο Τσιπρας δεν υπεγραψε πουθενα γιατι δεν υπηρχε στον χαρτη.Ηταν στην εφεδρεια,γιατι τα "καλα" παιδια,Βενιζελος και Σαμαρας ειχαν μπλεξει στον "ανεμοστροβιλο" της Γερμανιας και του ευρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 00:13

    Νεοτερα απο την ΠΑΕ,οσο αφορα στην τυχη της, δεν υπαρχουν,καθως ειμαστε σε αναμονη της αποφασης,των Ελανοδικων της πλακας.
    Μπορει τωρα που μιλαμε να βγει αποφαση,μπορει και αυριο το πρωι.
    Αναλογα. Αν εχει καμια καλη τσοντα το filmnet,βλεπω την αποφαση για αυριο κατα τις 12 το μεσημερι.

    Τα "μηνυματα" που παιρνουν-λεει- ειναι δυσαρεστα. Εως μαυρα. Ειδωμεν.
    Κατι ακουστηκε για παρεμβαση του επιτυχημενου Κιντη και επαναδραστηριοποιηση του,ωστε το κοντοτεχνειο να επανελθει μεσω πτωχευτικου κωδικα με νουμερο αυτη τη φορα το τυχερο 106,σε νεες μασες αφου θα εχει γινει reset στα χρεη.
    Ο ιδιος βεβαια ερωτηθει και αρνειται κατηγορηματικα κατι τετοιο. Μπορει να ειναι και ετσι.

    Οπως δεν ξανα'χει ΠΑΣΟΚ,ετσι δεν ξαναεχει "ντεμοτεχνειο".
    Πως θα διασωθουν οι "Βενιζελοι" και οι "νικολαιδηδες" στον νεο σκηνικο που στηνεται,ουτε μας νοιαζει,ουτε και μας αφορα. Να βγαλουν τα ματια τους
    Το ζητουμενο ειναι να ενωθουμε με τον...Απολλωνα,οπως λεει και ο blogαρχης.

    Μεχρι να χτησουμε το γηπεδο διπλα στα αγια χωματα,μια χαρα μας κανει και το γηπεδακι του γειτονα. Και εκεινα αγια ειναι. Τι εχουν δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CONPATER: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ ΤΟ 100%. ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, χωρίς να απαξιώνω κανέναν Έλληνα, κύρια στην εργατικότητα του. Και φυσικά δεν απαξίωσα ποτέ δημόσιο υπάλληλο, που κάνει την ανάπτυξη.
    Ανέφερα οτι ο Τσίπρας είναι τμήμα του συστήματος. Η μπάλα στην σέντρα, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λύση βέβαια. Επειδή το είπε η Πανδώρα; Στο Βήμα δεν έγραφε; Δεν είναι χρυσή εφεδρεία;
    Ας πούμε όχι. Το θέμα είναι τι λέγανε. Εγώ δεν το είπα ποτέ. Εγώ είπα άλλα. Κι άλλα λέω. Ακόμα. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΄ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΟΚ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ.
    Κι επειδή δεν ξέρω τι βάθος έχει ο Τσίπρας - που δεν με ενδιαφέρει κιόλας - θέλω να ξέρω πώς στηρίζεται ένας πολιτικός χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Ή την υπερδύναμη ή τον επιχειρηματία.
    Αλλοιώς, ο κάθε επαναστάτης - κι αυτός είναι του γλυκού νερού - ΑΠΛΑ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.
    ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΑ. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΑΜΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΟΚΟ ΚΟΚΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΟΚΙΑ ΜΕΡΑ. ΓΑΜΑ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ : " ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ. " ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΓΕ. ΚΙ ΕΨΑΧΝΑ ΤΡΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ: ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εμενα δεν με ενδιαφερει το συστημα,γιατι δεν εχω να χασω τιποτα.Αρα,μπουρδελο κι οτι προκυψει...Αρα,παλι συμφωνουμε στο οτι συμφωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 00:41

    Προς "Ανωνυμο" (με κεφαλαιο Α. Μαλλον προκειται για ονομα)

    Καταλαβαινω τι λες. Υπαρχουν παντα δυο κυριες γραμμες σκεψης. Η μαλλον δυο "δρομοι" αντιληψης του κοσμου,απο πλευρας θεατων.
    Υπαρχουν εκεινοι που πιστευουν οτι τα παντα ειναι αντικρουομενα συμφεροντα που αυτα εναλασονται μεταξυ τους με τυχαια σειρα και αλληλοακυρωνονται καμια φορα,ζητωντας επανασχεδιασμο και αναπροσαρμογη,αναλογα με την εποχη-οτι δηλαδη ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ- και επισης υπαρχουν και εκεινοι που πιστευουν οτι ολα ειναι εξ αρχης σχεδιασμενα,μελετημενα,οτι ακολουθειται πιστα και διχως παρεκληση ενα θειο-η καταραμενο- σχεδιο και αρα ολοι μας ειμαστε ενα κοινο μιας παραστασης η οποια εχει κοινους θεατραρχες.

    Η αποψη μου ειναι οτι ουτε το ενα ισχυει απολυτως, ουτε το αλλο. Η μαλλον για να γινω πιο ακριβης, συνεβαινε το ενα και πλεον γινεται ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.
    Οχι οτι "ολα ειναι στημενα". Οχι. Ουτε "ολα ειναι μελετημενα". Ουτε. Απλα, ολα,ΓΙνΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΧΓΘΟΥΝ.

    Επ'αυτου δεν νομιζω να διαφωνει κανεις. Το αν το πετυχαινουν στον εναν η τον αλλο βαθμο,ε, αυτο ειναι υποκειμενικο. "Ανθρωποι" ειναι αλλωστε. Κανουν λαθη. Ειναι υαινες,αρα αφιλοι. Κανουν ανιερες συμμαχιες. Υπαρχουν "εμφυλιοι". Συν το οτι δεν γνωριζουν τιποτα για το μελλον και ΓΙΑ ΑΥΤΟ αλλωστε κανουν προσπαθεια να το ελεγξουν.
    Μιλαμε για μαλακες με υπογραφη στην "ουγια"

    Αλλα Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. "GLOBAL"
    Γιατι "τωρα"; θα μου πεις; Μα τωρα υπαρχουν τα μεσα. Τωρα εχουν αναπτυχθει οι μηχανισμοι. Ποτε να γινοταν; Πριν 500 χρονια,που μεχρι να πεισεις εναν στην ανατολη,ειχε πεθανει ο αλλος που ειχες πεισει στη Δυση;

    Τωρα ολα πλεον ειναι αστραπιαια.Απο τον τροπο και τον βαθμο που θα μολυθνεις,απο την ενταση της πλυσης εγκεφαλου που θα δεχθεις,το ποσο χρονο θα χρειαστεις για να "λατρεψεις" εναν ηρωα ποδοσφαιριστη η αστερα της ποοπ,μεχρι και την δοση που θα πληρωσεις και το ποσο θα "στριμωχτει" οικονομικα το σπιτι σου,ολα ειναι πλεον μετρησιμα. Ελεγξιμα.

    Αυτο υποστηριζω εγω. Οτι γινεται ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΜΕ ΜΕΣΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ,ΩΣΤΕ Ν ΑΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.
    Ειναι θεμα μονο "κλιμακας". Αντι για "καποια αυροκρατορια" σε καποιο μερος του κοσμου-οπως συνεβαινε παντα-τωρα θα εχουμε μια, παγκοσμια.
    Που βρισκεις το παραξενο;
    Δεν θα πρεπει καποοι να δουλεψουν εντατικα,σε βαθος χρονου και με πλανα,για κατι τετοιο;
    Η αυτοκρατοριες πως στηθηκαν και πως ηκμασαν; Μονες τους; Δεν γινοταν προσπαθεια με καθε μεσο για διαιωνηση τους;Το ιδιο επιχειρηται και εδω.
    Δεν βλεπω κατι παραξενο.

    Και α αναρωτιεσαι "γιατι",
    οι απαντηση ειναι απλη,σαν ερωτηση: Η απληστια και η βουλιμια εχουν ορια;
    Και αν αναρωτιεσαι "ποιοι",ψαξε λιγο-αν δεν το εχεις κανει- την ιστορια,πισω απο τα "φωτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι αν ο Τσίπρας είναι πράκτορας των Αμερικανών με ιδιαίτερο ρόλο; Αν η εικόνα του χαζοχαρούμενου άγριου ροκ βλαχονιάτου που είναι και ωραίος γκόμενος (θυμίζω οτι και οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου)είναι μια αποστολή για επίτευξη μελλοντικών στόχων που δεν τους διακρίνουμε σήμερα;
    Κώστας ο πρώην κουκουέ αλλά παντοτινός αεκτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλιό αλλά έχει ενδιαφέρον..

    Στην Ελευθεροτυπία η κορυφαία δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου δημοσίευσε ένα άρθρο για το Λουκά Παπαδήμο [1] που θα συζητηθεί.

    Ο Λουκάς Παπαδήμος ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλο του το βιογραφικό και η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.
    Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ.
    Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια». Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.
    Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου. Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.
    Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.
    Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. www.trilateral.org

    για όσους τους ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα,για άλλους έχει να κάνει με τον μυστικισμό,για άλλους είναι για γέλια όπως οι θεωρίες των Μάγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 17:58

    Προς Χαραλαμπο: Τα παντα ειναι Θρησκευτικα.Ημιθεοι μαλακες αποτεινονται και ψαχνουν τον Θεο τους.
    Θελημα Θεου ειναι να ζουν καποιοι "εκει" και καποιοι "εδω".
    Και θελημα Θεου επισης ειναι το "πεσιμο" σε χωρες που τελικα εχουν και πετρελαιο. Και ειναι και αλοθρησκες συν τοις αλλοις. Κοιτα να δεις συμπτωση.
    Για "το ονομα του Θεου" οπως λεει και το δολαριο.Ο οποιος θεος επιστρεπει το κερδος. ("annuit coeptis").
    Οπως και το novus ordo secklorum,με ματια-παντεποπτες, πυραμιδες,βελη,αστρα,μυστικοι αριθμοι τι δουλεια εχουν ολα πανω στο δολαριο αφου αυτο-κανονικα- θα επρεπε να εχει απλα μια Καλιφορνεζα με καυτο σορτς πανω σε πατινια.
    Οπως και στην μεγαλη σφραγιδα των ΗΠΑ,τα ιδια.
    Μιλαμε για "Ηνωμενες Αιγυπτιακες Πολιτειες";

    Το ειρωνικο ειναι οτι "ψαχνουμε"-οπως λενε πολλοι- για συνομωσιες,ενω ολα ειναι φορα παρτιδα,μπρος στα ματια μας.
    Δηλαδη τι αλλο να κανουν; Διακαναλικο διαγγελμα για να πειστεις;

    Και τα περισσοτερα "ατυχηματα" εχουν-εκτος απο τον πρακτικο τους σκοπο- κυριως χαρακτηρα ιεροτελεστιας.
    Εκτος απο τα φυσικα φαινομενα βεβαια.
    ...Καποια απο αυτα δηλαδη.

    "Τριμερης" γιατι καθε μελος,γνωριζει μονο αλλα δυο. Και οι τρεις μαζι καθοδηγουνται απο εναν ανωτερο.
    Με αυτην την τακτικη και διαβαθμιση επισης,οπως ξερουμε- ειναι διαρθωμενες οι-καθως πρεπει τουλαχιστον- τρομοκρατικες οργανωσεις και η μαφια,διασφαλιζουν την μη ολοκληρωτικη διαβρωση του οικοδομηματος. Οπως τα "στεγανα" διαμερισματα των πλοιων εξασφαλιζουν οτι "μια ζημια καπου",δεν θετει σε κινδυνο το ιδιο το πλοιο.

    "μα τι ειναι αυτα; Θα τρελαθουμε; Ειναι δυνατον να πιστευουμε αυτες τις μαλακιες; Εκει θα ριξουμε το φταιξιμο για τα χαλια μας;..."

    Σωστα. Τι να σας πω. Ειναι πολλα και τρανταχτα πλεον. Ειναι δυσκολο να τα παραβλεψεις και να τα παρακαμψεις. Ειναι "βροντερα" παρον,ωστε να μην φοβασαι μηπως και πρσβαλεις την νοημοσυνη σου. Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Αφου πλεον ειναι πραγματικα προσβλητικο το αντιθετο: π.χ. το να πιστευει κανεις οτι ο ΓΑΠ απλα ειναι πολυ πονηρος και λειτουργει μονο για λογαριασμο της μαμας. Οτι οι Παπαδιμοι και οι Μοντι απλα "συνεπεσαν" χρονικα. Οτι η καμπουρα του Βερολινου,ειναι μια παρενθεση κακη. Και οτι ο μαυρος του λευκου οικου τυχαια ειναι μαυρος,αφου πια τους πολεμους τους κανουν αλλοι. Αυτο ειναι ξεωφρενικα γελοιο.

    Πλεον,ειναι-κατα την γνωμη μου- απαραδεκτο το να μην εχει εστω και σοβαρες υποψιες καποιος,οσο "αμφισβητιας" και αν ειναι και να παραβλεπει τις ογκωδεις συμπτωσεις και τα εξοφθαλμα,μονο και μονο να μη χαρακτηρισθει "γραφικος".
    Σιγα τα ωα! Εισαι (και ειμαι) μικροαστος. Διχως καμια επιρροη. Τρως οτι σου δινουν-κυριολεκτικα και μεταφορικα. Ζεις κατω απο συρματοπλεγμα με "εφημερες χαρουλες". Ταξιδια μεγαλα και ανακαλυψεις τρομερες δεν θα κανεις κατα την διαρκεια της ζωης. Ζεις σε ενα απεραντο κοτετσι. Πινεις τρως κοιμασαι και "εργαζεσαι" με ορολογιακη ακριβια. Μικρες μονο στιγμες χαλαρωσης σου μενουν,με -ομοιοπαθη-,αγαπημενα προσωπα.

    Τι μενει; Ασε και κατι για "εκτος πλανων". Κανε και μια υπερβαση.Υιοθετησε και μια "τρελα". Περπατα ξυπολυτος. Πηγαινε λιγο "αναποδα". Εστω και σαν "μαλακια". Τι πειραζει; Μη χαλασεις το σχεδιο του θεου για σενα;
    Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 18:44

    To αναμενομενο συνεβει στην σημερινη συνεδριαση της ΕΠΟ.
    Τεζα η ΑΕΚ απο Ευρωπη. Ευτυχως δεν θα δουμε αλλους διασυρμους για φετος.
    Επισης, -20% απο τα τηλεοπτικα εσοδα,απαγορευση μεταγγραφων η και ανανεωση ανω των 22 και τα λοιπα γνωστα.
    Αλλωστε οταν δεν εχεις φορολογικη ενημεροτητα,οπως ξερουμε,δεν μπορεις να αγορασεις,μπορεις ομως να πουλησεις,ωστε να πληρωσεις καποια απο τα χρεη σου.
    Τωρα θα μου πεις,η ΠΑΕ,τι να δωσει; Εχει;

    Ο χορος των προσφυγων λογικα θα ανοιξει. Ηδη ο πολυτιμοτερος, ο "Γκουντι",θελει να φυγει αν γινεται σημερα κι'ολας.
    Και επισης να πουμε οτι ο παπα Νικος τελος απο τον παγκο,-"μετα την συναντηση των δυο ισχυρων ανδρων" (πολυ μου αρεσουν αυτα τα "πομπωδη" και "βλακωδη". Συγκινουμαι)αφου δεν θα εχει την ευκαιρια να κοουτσαρει σε Ευρωπαικα παιχνιδια,λογω του αποκλεισμου και αρα οι πιθανοτητες να συναντησει τον Μουρινο σε καποιο ματς και να του παρει το σκαλπ,εξανεμιζονται.

    Μονο ο βαζελος πηρε την αδεια να συνεχισει. Λογικο, αφου βγηκε 1ος στα play-off. Και αφου ο Αλαφουζος ο οικολογος, πηρε παραμασχαλα την υποθεση,μπας και οι βαζελοι ψηφισουν τον Αντωνη τον βαρκαρη της Καλαματας.Μετα την αναγκαστικη αλλαγη πορειας της Ντορας του Βαγγελα στην οικογενεια της Ν.Δ.
    Ολοι δουλευουν για τον Μελισσανιδη.

    Αλλωστε απο την Ευρωπη,μονο αυτος ειχε καποιο συμφερον και αρα καποιο κινδυνο απο τις αποφασεις. Οι αλλοι, Κερκυρα,Αρης,ΟΦΗ ΓΙαννενα και Πανιωνιος,ουτε γατα ουτε ζημια.

    Παμε σε πληρη πλεον "μπασκετοποιηση" του πρωταθληματος.

    Τι γινεται τωρα με εμας; Τι να γινει. Τιποτα.
    Αναμενομεν-μετα και τις ομαδον προσφυγες των παικτων και μια θυελωδη (ζζζζζ) συνεδριαση του Δ.Σ και ομαδικες αποχωρισεις και απο εκει.
    Η ΠΑΕ στα χερια της Θεμιδος και ας παει ο κοντος να την παρει απο εκει. Αγκαλια με τον Δ.Χ.

    Υ.Γ. Νομιζω οτι ο Μπαγεβιτς,στην σημερινη κατασταση, θα ηταν μια πολυτελεια. "κυριε Πρεσβη...μας κακομαθαινετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Albert_AEKstein,
    Ευχαριστώ και εγώ για την παρουσίαση των σκέψεων σου. Δυστυχώς είναι μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για να σου απαντήσω πολύ αναλυτικά αν και η προσέγγιση σου έχει τρομερό ενδιαφέρον να απλώσουμε το θέμα. Στην τελευταία παράγραφο της απάντησης σου προς εμένα θέτεις το ερώτημα που μπορεί να είναι η ένσταση μου. Η περιγραφή σου είναι σωστή κατά την γνώμη μου. Όντως το εξουσιαστικό σύστημα λειτουργεί ως περισσότερο πίσω από το παραπέτασμα και λιγότερο μπροστά από αυτό. Για να αποδώσει όμως πρέπει να βγει στο φως και εκεί γίνονται οι ρωγμές. Υπάρχει όμως ένα και ενιαίο εξουσιαστικό σύστημα? Αυτή είναι η ερώτηση. Η γνώμη μου είναι πως όχι για τον λόγο ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αντικρουόμενα συμφέροντα. Αν επιδιώκουν σε τακτικά ‘η λιγότερο τακτικά διαστήματα μια συνεννόηση ή μια παραδοχή της αντίθεσης του? Ναι, αλλά και πάλι είναι τέτοια η ένταση των αντιθέσεων γεωπολιτικών συσχετισμών που δεν μπορεί να υπάρξει μια ενιαία γραμμή για όλους γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ισχύσει το “οne size fits all”.

    Ποια είναι ένσταση μου. Ότι προοδευτικά η «εσχατολογία», μπορεί να οδηγήσει σε ηττοπάθεια. Οφείλω να πω ότι δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο σε κείμενα σου. Η άλλη ένσταση μου είναι υπάρχει ο κίνδυνος αν απορροφηθούμε από το τι υπάρχει στο παρασκήνιο να χάσουμε την επαφή μας με τον ίδια την θεατρική σκηνή όπου παίζεται (ανεβαίνει αν θες) το έργο για εμάς τους θεατές. Έχει μεγαλη σημασία να το παρακολουθούμε και αυτό γιατί δεν θα έχουμε ποτέ όλα τα δεδομένα και κανείς ποτέ δεν τα είχε από την άλλη μεριά της σκηνής.Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις και τους ηθοποιούς και να καλείσαι να παίξεις (ολοι μας καλουμαστε) και να έχεις και τον νου σου στον φωτιστή και τις αντιδράσεις του κοινού αλλά δεν υπαρχει αλλος τροπος. Μονο έτσι γίνεται.

    Σε ότι αφορά την ΑΕΚ για παράδειγμα, αν κυριαρχήσει η κουβέντα για την παράγκα και δεν εστιάσει η ομάδα στην προετοιμασία και στις προπονήσεις θα κατέβει ζαλισμένη στο γήπεδο από τις φήμες και την παραφιλολογία. Για αυτό και από ένα σημείο και μετά οι θεωρίες συνομωσίας διακινούνται και από αυτούς που συνωμοτούν γιατί από μονές τους είναι ένα όπλο…
    Η αλήθεια είναι ότι και λογω χρόνου δεν διαβάζω όλα τα σχόλια που ανεβάζει ο Στηβεν και ίσως έχω αποσπασματική εικόνα για το μπλοκ αλλά όπως είπε και ο ίδιος Ο ΦΟΒΟΣ, ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ. Η ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ..
    Και επειδή μου άρεσε που ανάφερες και την θρυλική ατάκα από το Σταρ Τρεκ "...resistance is futile" θα σου πω και το δικό μου motto που υποθέτω το συμμερίζεσαι και εσύ : Expect Resistance.
    Σε ποιους και με ποιο τρόπο?? Εδώ ξεκινά η κουβέντα.

    «Ανώνυμος» (εκρεμμει και μια απαντηση και στο σχολιο του Χρηστου _Χοντζεα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την πρίζα στο χέρι έμεινε η ΑΕΚ. Δεν έχει ολοκληρωθεί βέβαια το έργο τής παρέας τών σωτήρων τού 2004. Δυστυχώς έχει και πιό κάτω.
    Ντέμης, Νοτιάς, Παππάς το τριώδιο τής συμφοράς, η προσωποποιηση τής ανικανότητας, η γελοιοποίηση τής λέξης "εξυγιάνω", ο ξευτυλισμός τής λέξης "σώζω".
    Και στο βάθος νέο ΑΦΜ και η τελική ερώτηση.
    Θα είναι αυτό το πράμα ακόμα "ΑΕΚ" όταν δηλαδή μοστραριστεί και παρουσιαστεί μέσα από στάκτες και συντρίμια ως "νέα ΑΕΚ"?
    Υποθέτω πως δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση.
    Προσωπικά δεν ξέρω πώς θα το δώ όταν θα φτάσει η ώρα μιάς και πρός το παρών λόγω αηδίας δεν θέλω να αφιερώσω σκέψη πάνω σ΄αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας31 Μαΐου, 2012 20:52

    Και γιατι να ονομαστει "Νεα ΑΕΚ" και να μην ονομαστει "Παλια ΑΕΚ"; Η "ΑΕΚ" σκετο.

    Οτι δηλαδη επαναφεραμε την "κανονικη" και ξεφυγαμε απο τα "this is AEK" τα οποια εκτος του οτι αμαυρωσαν,στην ουσια στρεβλωσαν την ιστορια,το dna και τις προοπτικες του συλλογου;

    Δηλαδη: Ποια "ΑΕΚ" ειναι πιο κοντα στην παλια και κανονικη ΑΕΚ που "εφτιαξαν" με τα χερια τους οι θεμελιωτες της; α) η ΑΕΚ που τα τελυταια 10-15 χρονια εχει εκπεσει απολυτως οχι μονο ανταγωνιστικα και απο πλευρας διακρισεων,αλλα κυρια απο πλευρας ουσιας και προσανατολισμου, η β) μια "αλλη" ΑΕΚ, η οποια θα βρισκεται πολυ πιο κοντα στην πηγη της ιδρυσης της,μεσα απο δραστηριοτητες και ενεργειες οι οποιες θα υπενθυμιζουν τους λογους και τιος αιτιες της ιδρυσης και της υπαρξης της;

    Εαν πρεπει να πεθανει καποια "ΑΕΚ" αυτη δεν ειναι η "κανονικη",αφου αυτη ειναι αδυνατον να πεθανει,οσο υπαρχει ο κοσμος της.
    Στα παντα συμβαινει αυτο. "Ζει" η "πεθαινει" κατι, μονο οταν παψει να υπαρχει για τον κοσμο.
    Ειτε ειναι ενα κομμα,μια κοινωνικη πρακτικη,ενα φιλοσοφικο ρευμα,μια συνηθεια,ενα εθιμο,μια οργανωση,ακομα και μια εφευρεση, κλπ.

    Αρα λοιπον,θεμα θανατου,δεν υφισταται,τουλαχιστον για την ΑΕΚ.
    Ειναι αναγκαιο το "λυσιμο" της εταιριας ΠΑΕ ΑΕΚ.
    Δεν υπαρχει αλλος δρομος.

    Εταιρικο,καθαρα τυπικο,διαδικαστικο αλλα πολυ ουσιαστικο για τον απεγκλωβισμο της απο τα αρρωστημενα δεσμα του προσφατου παρελθοντος της,ειναι θεμα του ΠΑΕτζιδικου προβληματος.
    Δεν ειναι το αλατι της ΑΕΚ το ΑΦΜ της. Ουτε και θα καταρευει η ιδεα,εαν καποιοι αριθμοι αλλαξουν σειρα σε μια υπηρεσια.
    Το πατρικο μας σπιτι,αφου συνεχιζουν να υπαρχουν ανθρωποι που το αναγνωριζουν σαν τετοιο, τι σημασια εχει εαν θα ανοικει διοικητικα στον εναν δημο η τον αλλον,η εαν πληρωνει τοσους φορους τοτε και τοσους σημερα,η ενα αλλαξει ταχυδρομικο τομεα η περιοχη που ειναι ανεγερμενο;

    Καμια υπηρεσια δεν μπορει να "σκοτωσει" την ΑΕΚ.
    Ειναι βλακωδες το να πιστευει κανεις οτι μια διοικητικη πραξη σε καποιο γραφειο,μπορει να υπερβει τους κοινωνικους κανονες.

    Οπως και το αντιθετο:Δεν μπορουν ακομα και οι σημαντικοτερες υπογραφες να μαζευτουν σε ενα κειμενο,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ "ΑΕΚ" ΕΑΝ δεν υπαρχουν οι κοινωνικοι λογοι,οι εμπνευστες και οι πιστοι ακολουθοι-υποστηρικτες ωστε αυτη να γεννηθει και να καταφερει να παραμεινει ζωσα.

    Η, οποιαδηποτε αλλη "ΑΕΚ" η οποια εχει ριζες στην κοινωνια και ακολουθους που εμμενουν στην υπαρξη της.
    ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ,ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ
    ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή