Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΙΓΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

           Η εξέλιξη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ( " μια τρύπα στο νερό θα γίνει " ), δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να μου ακυρώνει το κανονικό κείμενο για τον πόλεμο που γίνεται υπόγεια σχετικά με το Ελεγκτικό συνέδριο και την ερασιτεχνική, αλλά πουθενά δεν αλλάζει την πορεία μου. Την προσωπική μαζί με τις τοποθετήσεις μου, που γίνανε δημόσια και με στοιχεία. Για τον πόλεμο αυτόν, ούτως ή άλλως θα μάθετε αργότερα, αφού εξ αρχής ο κοντός και κάποιοι που με το ζόρι ζητάνε να ξανακατέβει ο Χριστός στην γη, ήταν ακυρωμένοι. Δεν  μιλώ για το ντεμοτεχνείο, που ούτως ή άλλως παίζει ακόμα. Μιλάω για κοινούς θνητούς - απλά οπαδούς πληρώνοντες -, που στον βωμό της ελπίδας τινάζουν πραγματικά στοιχεία κι αθωώνουν ένοχο παρελθόν.
           Διότι το παιχνίδι, εκτός από ρεαλιστικό ( βρήκες λεφτά ρε; ) είναι και κύρια επικοινωνιακό. Αυτό το παιχνίδι εξ άλλου κάνει κι ο Τσίπρας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Βγήκα για μια τετραετία; Ποιός ζει και ποιός πεθαίνει μετά; Ο Γλέζος που μίλησε για τις καταθέσεις των 20 χιλιάδων; Μα ο Αλέξης είπε, οτι η θέση του σύντροφου δεν είναι καταγεγραμμένη θέση του κόμματος, που ακόμα ψάχνω να βρω αν θα καταθέσει χαρτί για ενοποίηση της συμμορίας ή απλά θα χάσει το μπόνους των 50 εδρών. Και μπλα, μπλα, μπλα. Καταγγέλνω, αλλά μέσα. Δεν γίνεται με δραχμή και σιγά μην γίνει εσωτερικός δανεισμός. Βέβαια 700 μύρια κάνανε φτερά από τις τράπεζες. Είναι με το μνημόνιο ή όχι; Πού να ξέρω; Κι ο Ανδρέας την ώρα που ξήλωνε τις βάσεις του θανάτου, την ίδια στιγμή είχε υπογράψει την παραμονή τους ( βάσει αποτελέσματος ).
            Ο κοντός λοιπόν, δεν βρήκε βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ, δηλαδή λεφτά, αλλά ήταν ο μόνος που προσπάθησε. Όλοι οι άλλοι είχαν κι έχουν εγκαταλείψει το σκάφος. Και μια ομάδα ανθρώπων, σκέφτεται το απλό: Αν πέσουμε στην έρημο με αλεξίπτωτο κι εκεί βρούμε μόνο έναν βεδουίνο να περιφέρεται, του αναθέτουμε την διοίκηση της όασης που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Μάλλον ξέρει καλύτερα αυτός. Που μπορεί και να ξέρει, αλλά αυτός ζει στην έρημο χωρίς όαση. Εμείς όαση πάμε να δημιουργήσουμε.
           Κι ο κοντός μαζί με τους κοντικούς λαλίστατους επί παντός επιστητού - ειδικά σε βιώσιμες λύσεις  κινδύνου - τρέξανε, προσπάθησαν και φίλησαν κατουρημένες ποδιές και τελικά τι έγινε; Απλά πράματα : Την αρχική λύση και την αρχική σκέψη, που απλόχερα είχε απλωθεί εδώ μέσα: Γιατί πρωτοδικείο; Πού είναι το κακό; Γιατί να μην αναλάβει την διοίκηση αυτός που ήταν ο μόνος που έτρεξε; Που μόχθησε κι έκανε τα πάντα για το καλό της ΑΕΚ, αλλά οι κακοί μέτοχοι δεν θέλανε ούτε για τα έξοδα των λουλουδιών της κηδείας να ξανασυμμετάσχουν; Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα, που πολιτικά φυσικά δεν στέκει αλλά στέκει λαουτζήδικα. Να τρέχει κάποιος Τζήμερος να σώσει την Ελλάδα, την ώρα που η διαφημιστική του εταιρεία ακόμα δεν ξέρουμε πόση πτώση τζίρου έχει. Κι αν είναι βιώσιμη. Ο άνθρωπος που είπε οτι δεν συνεργασθεί με πολιτικούς και μόλις σήμερα έκανε σύμπραξη με τον Μάνο.
            Θα λυθεί κάτι; Τι να λυθεί; Είναι βιώσιμο το χρέος της ΑΕΚ; Το πρωτοδικείο τι να κάνει; Χειρίζεται η ηγετική ομάδα σωστά το ρεαλιστικό πρόβλημα; Να τελειώνουμε; Ε, δεν βαρεθήκατε το μαρτύριο της σταγόνας; Τι στην οργή ζητάτε; ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ; ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΟΥΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, που είναι της θεωρίας κι όχι του αποτελέσματος ΚΙ ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ; ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΞΥΔΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΡΑΣΙ.
            Και η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Από τότε, τα παλιά. Γραμμένα είναι αυτά. Είναι υγιές οικοδόμημα η ΑΕΚ για την σούπερ λίγκα; Ναι ή όχι; Αν όχι, δεν παίρνει άδεια και τέλος. Τι θα πει
" τιμωρία στην Ευρώπη κατόπιν εισήγησης της ΕΠΟ, αλλά παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα αλλά χωρίς ρόστερ κι έσοδα από τα τηλεοπτικά; " Επειδή ο Μαρινάκης θέλει σάκκο του μποξ;  Επειδή δεν βλέπει την πλάκα του στον καθρέφτη για να αυτοπλακώνεται; ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΟΠΑΔΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ;
               Τι να συνεχίσω να λέω; Έχει νόημα; Να το αφήσω σε όποιον κατάλαβε, κατάλαβε; Ακυρώνω τα έργα αυτών που φέρανε την ΑΕΚ εδώ, αλλά άνετα παρέχεται υποστήριξη επειδή είναι οι μόνοι που ασχολήθηκαν; Και τα τραστ πώς γίνανε; Θάπρεπε να τρέχουν οι εργάτες που τρέχανε για μια φρατζόλα ψωμί, να σταματάνε τις μυστικές συμφωνίες εργατοπατέρων, πολιτικών και ευεργετών; Να βάλω τον πολίτη οτι αν " ...δεν είναι ενημερωμένος από τα ΦΕΚ, τιμωρείται από το νόμο ως ανενημέρωτος; "
               Ντέμης. Πότε ασχολήθηκε; Όταν αρχίσανε οι έλεγχοι. Τότε που ασχολήθηκε κι ο Στάθης, όταν παράτησε την κόρη του Σκρέκη κι έγινε καφετζής στο Άττικα. Και φυσικά τον μάζαψε η κόρη του εφοπλιστή. Ο front man του Φαϊς, και το δεξί χέρι του Καραμανλή. Ωρέ, πότε να χέσω; Κωσταλέξι και Ντέμης. ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΦΤΗΝΟ ΟΜΩΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ.
          Υγ. Πιο εχθρικό δεν το κάνω. Παραμένω στην διαπίστωση οτι αντί για κοντό στην συνέλευση σαν παρουσία , θα έχουμε μακρύ έγγραφο. Έτσι απολογούνται όλοι οι ένοχοι. Δια υπομνήματος. Φυσικά, ο εληνικός λαός τους εκλέγει. Γιατί;
                      Ίσως διότι ήταν οι μόνοι που ασχολήθηκαν με το ελληνικό χάλι. Για ν;α φτιαχτούν οι ίδιοι.
                                            ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
            

24 σχόλια:

  1. Να κανω μια κουτη ερωτηση με τα οσα γινονται στην ΑΕΚ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ισχυσουν οσα λεγονται και διαβαζω εδω μεσα,τοτε η ομαδα θα εχει τον μικροτερο μεσο ορο ηλικιας στο πρωταθλημα.Και,δεν θα εχει μεγαλα συμβολαια και δεν θα εχει αναγκη καποιου ακριβου τεχνικου αλλα καποιου Ελληνα μικρομεσαιου και ...και...και....
    Ο Δελλας και κυριως ο Λυμπεροπουλος θα κρατησουν την συμφωνια περι τεχνικου τιμ στην ομαδα? Η θα ειναι πολυ μικρη και αντιστροφως αναλογη με τον επικεφαλη της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρίν 20 χρόνια αν μού΄λεγε κάποιος ότι η ΑΕΚ το 2012 θα γινόταν αυτό πού είναι θα τον θεωρούσα το λιγότερο φευγάτο.
    Απ΄την άλλη αυτό ισχύει με τόσα πολλά κι όχι μόνο με την ΑΕΚ.
    Σκέφτομαι δηλαδή, ότι πριν 20 χρόνια, για μένα τουλάχιστον, τα περισσότερα απ΄όσα συμβαίνουν σήμερα θα μού φαινόντουσαν ψαγμένη επιστημονική φαντασία.
    Δεν ξέρω τι να πώ ώρες-ώρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας το κλεισουν το μαγαζακι να τελειωνουμε,χιλιες φορες στην Δ παρα αυτα που τραβαμε και θα τραβιξουμε.Τρεις και ο κουκος μεινανε στην εξεδρα μετα την παρελαση του αδαμιδη,μας διελυσε τελειως ο αχρηστος.

    Που περιμενουν να βρουν πορους για του χρονου?

    οι σχεδιασμοι για την επομενη τους μαρανανε.....

    πηδηχτε απο το καραβι ρεε δεν σας χρειαζομαστε αλλο.

    Ετσι και για την GREECE, στα αρχιδια μου αμα χρεωκοπισει και αμα γυρισουμε στην δραχμη.Ετσι κ αλλιως χαμενος ειμαι χρεωκοπισει δεν χρεωκοπισει.Ανεργος ειμαι,στην τραπεζα λεφτα δεν εχω,στο ονομα μου δεν εχω τιποτα,στην τραπεζα δεν χρωσταω τιποτα,αυτοκινητο,
    παιδια δεν εχω.Οσο ειχα δουλεια καλα ηταν και να πω οτι ημουν και κανας τεμπελης?μια ζωη ετρεχα,το μεδουλι μου ρουφιξανε...
    Μολις γινει το μπαμ θα βγω εξω και οπου βλεπω αλλοδαπο θα τρωει ξιλομα απο λεφτα μεχρι ρουχα.Και μολις τελειωσω με τους αλλοδαπους θα ξεκινησω με το κεφαλαιο,εκει ειναι που θα γινω αλυπητος.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ,ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερωτηση...
    Εχει δωσει η ECB,100 δις σε ελληνικες τραπεζες.Με αυτο το δεδομενο,τι πιθανοτητες δινετε να μας δωσουν τον πουλο απο την Ευρωπη?
    Ρωταει η Μερκελ τον Σοιμπλε σε κατ`ιδιαν συζητηση.Τι αλλο θα ακουσουμε απο αυτο το παιδι? (τον Τσιπρα).Κι απανταει ο αλλος,"εγερθητοι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ολαντ δεν δεχτηκε τον Τσιπρα,γιατι δεν ειναι εκπροσωπος της κυβερνησης.Δεχτηκε τον Βενιζελο ομως σαν εκπροσωπο του ελληνικου λαου.!!!
    Και βγαινει η υπερβαρη γουρουνοπουλα,και τονιζει πως ο Ολαντ ειναι προθυμος να βοηθησει στο προβλημα της Ελλαδος,οταν η πρωτη δηλωση σαν προεδρος της Γαλλιας ηταν πως η Ελλαδα πρεπει να μεινει στο ευρω με τις υπαρχουσες συνθηκες!!!
    Οταν μιλαμε για Ολαντ σαν προσωπο στην Γαλλια,φερτε στο μυαλο σας κατι σαν Φωφη στην Ελλαδα...Να μασας και να φτυνεις δηλαδη.
    Μπουρλοτο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως τα πάντα έχουν μπει σε ένα λίμπο είτε με τη χώρα είτε με την ομάδα έτσι λέω οτι έχω μπει και εγώ. Είναι ρε παιδί μου λες και δε μπορώ να σκεφτώ πια καθαρά για το τί γίνεται γύρω μου. Δεν ξέρω τί μου φταίει, ποιός μου φταίει, τί να πιστέψω, τί οχι. Σαν να'χει κλείσει ο διακόπτης ενα πράμα. Σα να είμαι εξωγήινη και να κοιτάω έξω απ'τη στρατόσφαιρα τί γίνεται στον πλανήτη.

    Πολιτικά έχει ένα δεκαήμερο που δεν έχω ιδέα πια τι συμβαίνει, επίτηδες. Κάτι άκουσα για την κυραΝτόρα που γύρισε (sic) στη νουδου, κατι έγραψε εδώ ο Στήβεν για το Τζήμερο που ενώθηκε με το Μάνο, ένα φάντασμα πλανάται παντού και το λέν'Αλέξη και κυρίως μια απέραντη αίσθηση οτι δεν έχω συμμετοχή σε αυτό που γίνεται. Όχι επειδή δε θέλω, αλλά επειδή δεν έχω λέγειν. Όπως έλεγε και ο αγαπητός Βασίλης, φοβάμαι όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα. Όπως και φοβάμαι πια τις γνώμες των ανθρώπων επειδή νοιώθω οτι ολοι, μα όλοι ανεξαιρέτως το'χουμε χάσει πια κάτω από την πίεση που ζούμε και ξεσπάμε ανεξέλεγκτα. Είμαστε σαν ένα καζάνι που είναι έτοιμο να σκάσει με κατεύθυνση μόνο τον ουρανό. Μπουρλότο που λέει και ο conpater. Μπουρλότο κανονικά.

    Και δεν ξέρω για σας αλλά εγώ βα-ρέ-θη-κα. Κουράστηκα. Βαρέθηκα τις κρίσεις της κρίσης που είπε και μια άλλη ψυχή.

    Τι θα γίνει, που θα πάει αυτή η κατάσταση;
    Έχω αρχίσει να θέλω να βγούμε απο το ευρώ μόνο και μόνο γιατί μου δίνει μια (χαζή ίσως) αίσθηση οτι έτσι θα απομονωθούμε. Θα πάψουν να ασχολούνται όλοι μαζί μας και θα ηρεμήσουμε. Θα πάψουν δηλαδή και οι μεν απέξω αλλά και οι δε μέσα στη χώρα πολιτικοί και μη να μιλάνε και να μας τα κάνουν τσουρέκια κάθε μέρα στην απόγνωση. Απόγνωση ρε παιδί μου.. αφήστε μας ΟΛΟΙ ήσυχους να πάρουμε μιαν ανάσα.

    Βαρέθηκα σου λέω. Αι σιχτίρι πια.
    Να θυμηθώ τα νιάτα μου, να πακετάρω τη σκηνή και μια τσάντα και να εξαφανιστώ από τον 'πολιτισμό' για 3 μήνες σε κανένα νησί για δουλειά και να γυρίσω το Σεπτέμβρη να'χει περάσει η μπόρα.
    Αλλά εδώ και αν είναι ουτοπία. Δεν θα'χει περάσει η μπόρα. Κάτι μου λέει οτι αν δε γίνει κατακλυσμός να πλημμυρίσει η γη να ξεβρωμίσουμε και να αρχίσουμε ξανά από το μηδέν δε θα περάσει η μπόρα. Ρομαντζάδες και συναισθηματισμοί. Ε, τί να κάνουμε, γυναικεία προτερήματα. Ή μειονεκτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 09:42

    Καλημερα.
    Οντως πολυ μαλακά τον παρελαβες τον κοντο. Που αλλωστε ειναι ενα μεσοδιαστημα. Και που αλλωστε θα τον "χρειστουμε" ωστε να παρει το σταυρο απο το Πρωτοδικειο και να παει βουρ να τον στησει εκει που ξερει. Αλλωστε του "αξιζει".
    Τρεις φορες "αλλωστε".

    Προς Καραουλι και LaMikrou: Ειναι ετσι ακριβως οσο αφορα στα φρενα και στις υπομονες. Εδω και πολυ καιρο πλεον,απαντες-σχεδον- ζουν με κατι μαυρα φτερα απο πανω τους. Και μετα τις πρωτες τρομαρες και το επερχομενο μουδιασμα,αναποφευκτα επερχεται η απαθεια και η αφασια,οσο αφορα στον φερομενο ως μπαμπουλα.

    "να πανε να γαμηθουνε ολα" λενε οι 7 στους 10. Οι υπολοιποι 3 απλα ειναι οι ανω των 65-70 που λενε "καλα ειμαστε,ας παμε μεχρι το λακο,και κατοπιν βλεπουμε" και βεβαια μια ομαδα καποιων χιλιαδων που ζουν ακομα απο αυτο το πολυ σκληρο,αναλγητο αλλα και "χρυσοφορο" συστημα.
    Η περιπτωση καποιου "Αλεξανδρου" (και οχι Αλεξη) θα ηταν οτι καλυτερο. Μιλαμε οτι θα μαζευε τα παντα με την κουταλα. Αλλα πουν'τος;

    Οι ομοιοτητες με την περιοδο πριν το 1967 ειναι πολλες.
    Ελπιζουμε να μην υπαρχει ομοιοτητα και με τα τοτε συνακολουθα.

    Προς conpater: Γιατι ενας πουστης δεν ρωτα τους ευρωλιγουριδες που απλωνουν τον φοβο του "η ευρω η δεν θα εχουμε ρευμα και ψωμι" να τους πει "πως θα σε "διωξει" καποιος που σε εχει υπερδανισει και αρα θα διαγραψει,θα καψει τα δανεικα";
    Γιατι υπαρχει απαντηση: Μπορει καλλιστα να πει "ασφαλως και θα "χασει" το χαρτι το ζωγραφιστο που σε δανεισε,αλλα θα παρει τις χρυσοφορες και πολυτιμες Εμπραγματες εγγυησεις.
    Απο οικοπεδα με αμπελια,εως οικοπεδα με φυσικο αεριο. Τα παντα.

    "Αρα τι κανουμε",θα πει καποιος. Τι να σας πω. Προσωπικη αποψη-το εχω ξαναπει- σταχτη και μπουρμπερη. Αιμα και αμμος. Τι νοημα εχει να ζεις απο σποντα;
    Θα πεθανεις και χεστικε η φοραδα στο αλωνι.

    Βεβαια οι "αρχοντες" οφειλουν να βρουν λυσεις ωστε να μη θεσουν τον πληθυσμο σε κινδυνο. Αμεσο δηλαδη. Γιατι σε εμεσο και διαρκη κινδυνο,τον θετουν συστηματικα. Μονο ετσι μπορουν να "κυβερνουν". Με τον φοβο.

    Ελπιζουμε να τους φωτισει ο "θεος της Ελλαδος". Ο οποιος και αυτος με την σειρα του,θα παει να δωσει μαχη στο συμβουλιο θεων,στους G12 των ουρανων,μπας και φερει κανενα αποτελεσμα.
    Εχει την ευχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 11:44

    Και ξεκιναει κυριες και κυριοι η Γ.Σ (Γενικη Συνελευση δηλαδη.)
    Η οποια απαρτιζεται απο τους:
    Παπαδημητρίου, Γρυσμπολάκη, Σίμο, Δημητρέλο, Μπρουσιανό, Μπόβαλη, Σεραφείδη, Κασνακίδη.
    Αυτο ειναι αλλο "Γ.Σ." Ειναι το: ΓαμηΣετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 11:55

    Στους "μετοχους" ριχνει το αναθεμα ο κοντος (αυτος τι ειναι;)
    Βαλτε τα λεφτα για να καλυφθουν τα χρεη που ΕΣΕΙΣ δημιουργησατε.
    Σωστο" θα πει καποιος
    Και πολυ "πιασαρικο" θα πω εγω. Πολυ τζαμπαμαγκιτικο.
    Και βεβαια "δεν πρεπει να πληρωσει ο κοσμος τα χρεη ΣΑΣ" ΑΛΛΑ κατοπιν "σταδιακα θα πρεπει ο κοσμος να συμμετασχει και τελος "το βιαστικο εγχειρημα των supporters περισυ,μας εδειξε τον δρομο".
    Μιλαμε για μια πονηρη μαιμου. Χωρις φορολογικη ενημεροτητα-οπως λεει αλλα παρ'ολα αυτα ενεργο επιχειρηματικα- οπως δηλαδη και η ΠΑΕ.

    "κοιτα πως κταντησες την ΑΕΚ ρε κοντε" η "Κοιτα πως καταντησες τον κοντο ρε ΑΕΚ"; Το ιδιο πραγμα.

    Φυσικα οι Παπαδονοτιαδες, δεν προκειται να βαλουν μια,πολυ περισσοτερο γιατι τους το συστηνει η τους το "επιβαλει" ο νικολαιδης. το πουλεν τους.
    "Μια φορα προδοτης,παντα προδοτης" που λεει και ο Βελοπουλος.
    Δηλαδη "μια φορα μαλακας,παντα μαλακας".

    ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
    Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κάπου είχα πετάξει κάτι για " ανίερες συμμαχίες στο παρασκήνιο ". Ό,τι κουβέντα λέει σήμερα ο κοντός, την έχει πει ο Μελισσανίδης. Συμμάχησαν; Όχι. Το μέλλον όμως θάναι ζοφερό για τους κοντικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο γαρατζέος23 Μαΐου, 2012 14:05

    ...και σκάει ο μπαϊρακτάρ και δηλώνει "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", αλλά και "δεν γκζέρω πόσα χρωστάμε". Θα μου πεις σάμπως ξέρει κανείς εκ των διοικούντων και των αμετόχων?
    Μιλάμε για καραγκιόζ μπερντέ στα καλύτερα του: "Ο καραγκιόζης μέτοχος", "Ο καραγκιόζης και ο κατηραμένος όφης της αδειοδότησης", "Ο καραγκιόζης και το σαράι με τις 19 χέστρες", "Ο καραγκιόζης και τα πεσκέσια με τα σότο παραστατικά".
    Σε αυτά δεν χωράνε επικά πονήματα όπως "το άγιον δισκοπότηρο των χαμένων βιβλίων της ΠΑΕ" καθότι εβρέθησαν από τον γκοντό στα αμπάρια της empire, όπου είχαν ξεχαστεί από τους μούτσους της ΠΑΕ...
    Πιά δεν κλαίμε...στέρεψαν τα δάκρυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 17:21

    Mικρα-μικρα:

    "Ο νέος δήμαρχος της Πάρμας, Φεντερίκο Πιτσαρόττι, αναλαμβάνει, επισήμως, καθήκοντα και προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

    Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, ο Πιτσαρόττι σκέπτεται να υιοθετήσει ένα τοπικό νόμισμα, παράλληλα με το Ευρώ, για να αντιμετωπισθεί το τεράστιο χρέος του δήμου (γίνεται λόγος, τώρα, για περίπου εξακόσια εκατομμύρια ευρώ) και να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία."
    42χρονος πρωην τραπεζικος υπαλληλος και νυν δημαρχος
    Εχει ξαναναφερθει εδω (το ειχε σε αναρτηση ο Steven) την προσπαθεια καποιας πολης-δεν θυμαμαι ονοματα- να επανακινησει την βατλωμενη οικονομια της πολης. Ενα εχγειρημα που ειχε επιτυχηα αλλα σε βαθο χρονου δεν ηταν δυνατον να "ζησει" για "ευνοητους" λογους.

    Μπορει να βλεπουμε μια μαλακια,μπορει να βλεπουμε την αυτοοργανωση μιας πολης και την προσπαθεια της να οχειρωθει στην επιθεση πλεον που διαλυει τα παντα, η μπορει να βλεπουμε την χαραυγη ενος νεου τυπου νομισματικης διασυνδεσης τοπικων νομισματων με το νομισμα -"μητρικο σκαφος".
    Που να ξερεις τι σκεπτονται αι κωλογεροι στις Λεσχες.
    Θα δειξει.
    ---------------------------------
    Νεοτερα απο το ημερολογιο του Ακη:
    Πληροφορίες της στιγμής: ταραχή, πανικός επικρατεί στην οικογένεια του Γ. Παπανδρέου μετά την δημοσιοποίηση αποσπασμάτων του ημερολογίου του Άκη...

    Ζητήθηκε από νομικό της οικογενείας(Παπανδρεου) να βρει αντίγραφα ολόκληρου του ημερολογίου για να γνωρίζουν «τι λέει για την οικογένεια και τον Χάλακ».
    Έχουν θορυβηθεί πολύ από την αναφορά του Άκη στην υπόθεση των CDS
    του.. Αντρίκου Παπανδρέου. Ιδιαίτερα για τις αναγραφόμενες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό του τέως υπουργού δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γ. Πεπόνη.
    Υπενθυμίζεται (το είχε αποκαλύψει εδώ και ένα μήνα το spirospero.gr) ότι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους για πιέσεις στο έργο τους μεταξύ των άλλων και για τα CDS του Αντρίκου από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

    «Εάν προχωρήσει αυτό το θέμα (ότι τζογάριζε ο Αντρίκος στην χρεοκοπία της χώρας) καταστραφήκαμε», λέγεται ότι είπε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου σε έμπιστο δικηγόρο της και προστατευόμενη της πολιτικό, η οποία θεωρείται η εξ απορρήτων φίλη της πατριάρχησας της οικογενείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 17:26

    Επισης...απο το ημερολογιο της "Χιονατης" Μεγαλοσφογγοκωλαριοι του Μουγκα και του Αλφα,εσυναντιοντο, η συναντιοντουσαν,(κατα το λαικοτερον) η εσυνατιοσαντε (κατα το Πυργιωτικο) με ΠρετεντεροΒερικιοΠαπαδακου (αυτο ειναι ενα δειγμα ασφαλως) και ολοι μαζι "εσυναντιοντο" η εσυνατιοσανται με Σαλοτραπεζαριες της Πειραιως και Κωστοπουλοσαλιγγαρους που παρισταναν τους τραπεζιτες,οπου πολυ απλα διαχειρηζονταν τα δανεικα που υποτιθεται δανειζοταν η Ελλαδα στο ονομα του μαλακα-ψηφοφορου-πελατη-καταναλωτη.

    Πολυ μεγαλη καζανα,κατασκευης siemens με κουταλες αλα Χριστοφοραger και "ταπερακια" για το μοιρασμα του φαγητου, τις δεκαδες η εκατονταδες οφσορ (οπως λεμε "οφκορς")εταιριες-φαντασματα, σε παραδεισενια νησια αλλα και αλλους προορισμους του ηλιακου μας συστηματος.

    Αυτα συμβαινουν ταν το καζανι βραζει και η σουπα πρεπει να μοιραστει ταχεως,αφου πρεπει ΑΛΛΗ σουπα να παρει την θεση της και οι συνδαιτημονες δεν προκανουν να φανε (ποσες μασσελες να εχουν) αλλα και να κρυψουν τα κουταλομαχαιροπυρουνα,αλλα ουτε και να πλυνουν επαρκως τις "καραβανες" τους,τοτε ειναι αναποφευκτο να υπαρχει μια μικρη "συγκρουση συμφεροντων"

    Τις ρωγμες του συστηματος που πρεπει να λλαξει δερμα σαν φιδι βλεπουμε. Ακομα και σαν εκλογικο σωμα (λεμε τωρα) και σαν κομματικοι πρωην στατικοι φορεις, οπου πλεον πρεπει αυτοι οι σταθεροι μηχανισμοι να γινουν τροχηλατοι (σαν τον σακατη) και να μεταφερονται σε ολοκληρο το φασμα του εκλογικου σωματος,ωστε να κρυφτουν εκει μεσα και να μπερδευτουν τα ιχνη.
    Απαντες κανουν τουμπες.

    Με πρωτους τους "αγανακτισμενους" Ελληνες που ανακαλυψαν οτι τους κλεβουν καποιοι, μονο οταν σταματησαν-τους απαγορευτικε για την ακριβεια- και οι ιδιοι να απλωνουν το χερι στο δημοσιο κορβανα μεσω προσληψεων,επιδοματων,επιδοτησεων κλπ και οι τουμπες, οι μεταθεσεις, τα διπλα και τριπλα "τολουκ" που λεει και ο Κωσταλας (ααααλλος αυτος) πανε συννεφο.Αρα και οι "πριμοδοτες" των αιχμαλωτων αγανακτισμενων,κανουν και εκεινοι τουμπες,ωστε να προσαρμοστουν.
    Δεν μπορει. Καποιος η καποιοι θα τα σπασουν τα ποδαρια τους.
    Ειναι αναμενομενο.

    Ποια ΑΕΚ; Εδω και αν υπαρχουν "Ανιερες Συμμαχιες".
    Ρε σε ολα να μοιαζουμε. Ταμαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιάς και μιλάγαμε για...έρευνες.

    "Απίστευτα είναι τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία μελετά τις ώρες που εργάζεται κατά μέσο όρο κάθε λαός σε όλο τον κόσμο.

    Παρά την επικρατούσα άποψη που προβάλλεται για τους Έλληνες αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες απ' όλους στην Ευρώπη, ενώ είναι οι τρίτοι εργατικότεροι παγκοσμίως με 2.017 ώρες εργασίες τον χρόνο.

    Την ίδια στιγμή, οι πρώτοι κατήγοροι των «τεμπέληδων Ελλήνων», οι Γερμανοί, είναι προτελευταίοι στη λίστα παγκοσμίως με μόλις 1.408 ώρες εργασίας το χρόνο. Τα σκήπτρα των... πραγματικά τεμπέληδων κρατούν οι Ολλανδοί, με τους Γερμανούς να παίρνουν το ασημένιο μετάλλιο της... τεμπελιάς και οι Βρετανοί το χάλκινο με 1.647 ώρες!

    Ο πιο εργατικός λαός παγκοσμίως είναι οι Νοτιοκορεάτες με 2.193 ώρες εργασίας, και δεύτεροι οι Χιλιανοί με 2.068. Τρίτοι είναι οι Έλληνες.

    Τα στοιχεία προέρχονται από τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD) και στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν τόσο οι εργαζόμενοι πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ μετρήθηκαν και οι ώρες υπερωρίες."

    Κατά τ΄άλλα "δουλειά και νάνι" σύμφωνα με την ευπιστία μερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Αδερφέ, άλλο δουλεύω και παράγω, κι άλλο παρίσταμαι σε κάποια θέση. ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 22:47

    Ενταξει. Δεν μπορουμε να πουμε και οτι ειναι γλετζες. Οτι κανει και κιμπαρης. Οταν δεν δουλευει,αναρωτιεται γιατι δεν εργαζεται.

    Δουλευουν οι Προτεσταντες,ναι,αλλα μονο που ο συσχετισμος εργασιας-παραγωγικοτητας,ειναι πολυ πιο βελτιωμενος.
    Ειχαμε αναρτησει εναν πινακα τις προαλες.
    Ο "σχεδιασμος" και το "πλανο" και το know-how.
    Αυξησε το κοστος εργασιας,μειωσε τις εργατοωρες και παρόλα αυτα αυξησε την παραγωγικοτητα του. Καθολου παραξενο αυτο,εαν ξερεις να δουλευεις.

    Ο μαλακας της ιστοριας ειναι ο Νοτος,αφου δουλευει για να πληρωνει τις λαμαρινες και τις αριστοτεχνικες παλιατζουρες και τα γκατζετακια των προτεσταντων και προσφατως των Κινεζων.(αααλλοι μαλακες αυτοι)

    Αντι οι Νοτιοι λαοι να τους γραψουν στα αρχιδια τους,και να ζουν αυτονομα και πραγματικα πλουσια
    (δηλαδη με τις υποδομες και τα κεφαλαια τους,με την πλουσια θαλασσα γη και υπεδαφος και την υπαρχουσα βιομηχανια τους,μετετραπησαν σε σκλαβους των πονηρων τοκογλυφων,οι οποιοι εδρευουν βορεια.Γιατι βορεια ομως; Ισως γιατι ειναι κρυοκωλοι.

    Αλλα οχι.Δεν ειναι πειστικη απαντηση αυτη. Ο πραγματικος λογος ειναι γιατι στον βορα ειναι "φρεσκιοι". ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ.ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΩΤΣΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ)

    Οταν ο πραγματικα προικισμενος απο την φυση-γεωγραφικα γεωλογικα κλιματικα εννοω-αναγκαζεται να δουλευει τον διπλασιο χρονο απο εκεινον που ζει στις λασπες και τα φαραγγια,μαλλον κατι τρεχει.
    Τι λετε;
    Και αυτο που τρεχει,ειναι ο τοκος.
    Επαναλαμβανω: Να βρει τον εαυτο του πρεπει ο Νοτος-δηλαδη να ξυπνησουν οι δουλοι των Βαβυλωνιων,να τους παρουν στο κυνηγι,μπας και ετσι ξυπνησει και ο επισης υποταγμενος και παραπλανημενος κεντροευρωπαιος και με την σειρα του πεταξει απο την "αυλη" του τους πολυ τεμπελιδες και γυφτους,που ξερουν να ζουν στο σβερκο των αλλων παριστανοντας το θυμα.

    Ολοι μαζι παιδια. Και οι επανω και οι κατω, ορματε τους και γαμηστε τους τα πρεκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στήβεν, συμφωνώ απόλυτα.
    Το παραπάνω το παρέθεσα σε..αντίθεση με την θέση τού χαράλαμπου ότι κάποιοι..κεντροευρωπαίοι ζούν στην συχνότητα τού "δουλειά και νάνι" το οποίο συμβαίνει να είναι χοντρό παραμύθι.
    Αλλωστε αυτά πού λέει η έρευνα τού OECD τα έχω γράψει κι εγώ εδώ αναλυτικά και με αριθμούς.

    Να μην ξεχνάμε, . οτι, στην...μακρινή δεκαετία τού 80΄ υπήρχε η κουβέντα για μείωση τού χρόνου δουλειάς σε 30ωρο. Πού ηταν μιά κουβέντα στην ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ κατεύθυνση κατά την γνώμη μου.
    Βεβαια, συνέβησαν διάφορα στην διαδρομή (οχι όμως σε Σκανδιναβούς και κεντροΕυρωπαίους) και καποιοι μείωσαν όντως τίς ώρες δουλειάς ενώ κάποιοι άλλοι τίς αύξησαν.
    Αλλά, αυτό έρχεται και δένει μ΄αυτό πού η Αυτού Ταπεινότης μου πολλές φορές έχει καταθέσει στο παρών μπλόγκ:
    -ότι όλα εγκειται στίς δομές τού καπιταλισμού και στον συσχετισμό πού έχουν με το γεγονός ότι ο καπιταλισμός είναι μιά πιάτσα κι ανέκαθεν ηταν. Καποιοι στην πιάτσα εκμεταλεύονται κάποιους άλλους.
    Αυτά είναι τα facts.
    Απο κεί και πέρα δεν βοηθαμε τον ίδιο μας τον εαυτό με το να αναπαράγουμε κλισε πού δεν έχουν ούτε καν μακρινή σχέση με την πραγματικότητα.

    Στην εποχή τού αυτοματοποιισμού ο στόχος πρέπει να είναι λιγοτερη δουλειά για όλους ΤΩΡΑ!
    Και με τα ίδια αν όχι παραπάνω λεφτά, διότι αντίθετα με τα ψέμματα τους, ναί, λεφτά υπάρχουν. Για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρήστο, δεν είναι αυτός ο λόγος πού ο "ελενχος" εδρεύει στον Βορρά αυτή τη στιγμή. Αν και να λέμε "βορράς" είναι λάθος αφού το ακριβέστερο θα ήταν κεντρικά και βόρεια αλλά κι απ΄την απέναντι μεριά τής λίμνης όπου δεν παίζουν φαράγγια και λάσπες.
    Νομίζω ότι το ερμηνεύεις λάθος.
    Αλλά, να σού πώ την άποψη μου από κοντά μεταξύ ούζου και κεφτέ?
    Διότι έχει μάκρος και η ίδια η συζήτηση αυτή αλλά και είναι καλύτερα δια ζώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να πώ βέβαια και μιά μαλακία ακόμα (η ώρα να περνάει δηλαδή) πού έχει πολύ ζουμί θεωρώ:
    - υπάρχει πολύς κόσμος στη δύση , κι απ΄τίς 2 μεριές τής λίμνης, πού αν τού μείωναν τίς ώρες δουλειάς θα πάθαινε κατάθλιψη γιατί δεν θα ήξερε τι να κάνει με τον εαυτό του!
    Αλλά αυτό είναι μιά απ΄τίς καραμπινάτες παθολογίες τού καπιταλισμού συχνά κρυμμένη πίσω απ΄τον γελοίο ευφημισμό "workaholism".
    Ας μην τ΄ανοίξουμε κι αυτό το θέμα γιατί ο Στήβεν θα πρέπει να κάνει upgrade στον σέρβερ για να χωρέσουμε τα σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 23:22

    Ασφαλως και εχει βαθος. Ειναι μαλιστα το μεγαλυτερο λαι λυριοτερο θεμα το οποιο μπορει να κουβεντασει κανεις,γιατι πανω σε αυτο (στο ποιοι ελεγχουν την παραγωγη αλλα και στο ποιοι ελεγχουν το χρημα,το οποιο ειναι εργαλειο δουλοπαροικιας και ουχι "αγαθο")αλλα ακουμπαει πανω και στο γιατι υπαρχουν οι συγχρονης μορφης "ισμοι" (κομουνισμος,καπιταλισμος σοσιαλισμος και λοιπες μπουρδες) Κουβεντα εως το ξημερωμα. Και θα χαρω-ετσι κι'αλλιως να τα πουμε απο κοντα μετα ψαρομεζεδων και ουζου.

    Μια κουβεντα μονο ακομα: Με τετοια τεχνολογια και τεχνογνωσια,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.Τουλαχιστον η πλειοψηφια. Να "εργαζεται" ο ενας στους δεκα. Οι χειρηστες των μηχανων και των ρομποτ δηλαδη.
    Ολοι οι υπολοιποι,θα επρεπε να χαιρονται την ελευθερη απο δεσμα δουλειας ζωη τους,αφιερωμενη στον ελευθερο χρονο και την πραγματικη δημιουργια,στην οικογενεια και στους φιλους,στον ερωτα και την μορφωση κλπ

    Αλλα οπως βλεπουμε,"παραδοξως",συμβαινει το αντιθετο. Δουλευουν σαν σκλαβοι π.χ ενα εκατομμυριο,η δεκα εκατομμυρια "δουλοι",για να κοβει βολτες ο "Ρομπαι" και ο "Μπαροζο" με θωρακισμενα πανακριβα αυτοκινητα και συνοδειες και να διαμενουν σε πανακριβα ξενοδοχεια και βιλες, οπου γαμιουνται με μπατλερ και κηπουρους.
    Ειπαμε: Ο "Κοσμος των Μελισσων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακριβώς! Να λοιπόν, πού παρ΄όλο πού διασταυρώνουμε επιχειρήματα και θέσεις κατά καιρούς, στο συγκεκριμένο συμφωνώ μέχρι κεραίας, όπως ακριβώς το κατέθεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας23 Μαΐου, 2012 23:39

    Η "διασταυρωση" ειναι η πηγη και η ψυχη παραλληλα της επικοδομητικης κουβεντας και για να παμε παραπερα της επικοδομητικης σχεσης. Ειτε φιλικης,ειτε μεταξυ εταιρων κλπ.

    Μονο η απογυμνωση των μερων,μπορει να καταδειξει τα -οποια και εαν αυτα υπαρχουν-κοινα σημεια.

    Αντιθετα,τα κωλομελογλυφατα "συμφωνω-συμφωνεις", και τα εξάρχης συμφωνηθεντα και τα επιδερμικα "μπραβο",το πιο πιθανο ειναι να οδηγουν σε μελλοντικη ριξη,αφου το απαραιτητο "ξεγυμνωμα" δεν θα εχει προυπαρξει.

    Η αντιπαραθεση-ακομα και η οξυμενη-ειναι απραιτητη για να βγει κανεις σε ασφαλη "ξεφωτο".
    Διχως βεβαια αναιτιες προσωπικες επιθεσεις και παντα επιχειρηματολογοντας.
    Αυτα.

    Αναμενωμεν την σημερινη αναρτηση.Τι θα παιξει; "κοντος", η "Μπαιρακταρης";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Μπαιρακτάρης πάντως, και κρίνοντας βέβαια απ΄το ρεζουμέ τών διαφόρων ρεπορτάζ, πρέπει κοζωνίζει κάπως.
    Σωστά, Στήβεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή