Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΟΤΥΠΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

         Μην ανησυχείτε οι  " κοντικοί ". Εγώ παραθέτω την τετραλογία, βάσει στοιχείων και μόνο, και δεν βλέπω μάλιστα ούτε ΜΙΑ ουσιαστική διάψευση ή αντίρρηση. Αυτό σημαίνει λοιπόν, οτι τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται - ούτε καν ρητορικώς -  και θεωρώ πως μορφώνουν κάθε Αεκτζή. Γιατί τα λέω τώρα; Πρώτον ΄διότι θεωρώ οτι η περίοδος της σιγής ασυρμάτου και της ομαδικής αγκαλιάς έχει λήξει, δεύτερον διότι έρχεται η συνέλευση που θα καθαρίσει το 44 αφού αλλοιώς υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και τρίτον και κυριότερο διότι όλα τα δεδομένα θα δικαιολογήσουν την στάση μου για την περαιτέρω πορεία μου σαν παρουσία στο γήπεδο.
          Πιο κάτω λοιπόν στην έκθεση της BDO, συναντούμε την εξής παράγραφο: " Η εταιρεία Empire 1924 AE εμπίπτει στους ορισμούς των διατάξεων της παραγράφφου 5 του άρθρου 42 του νόμου 2190/20 περί συνδεδεμένων επιχειρήσεων και συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 90 του ίδιου νόμου, η ΠΑΕ ΑΕΚ όφειλε να συντάσσει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες να περιλαμβάνουν και τις οικονομικές καταστάσεις της ως άνω εταιρείας."
          Αυτά λένε οι νόμοι και οι αστυνόμοι. Τι γινόταν; Ακριβώς το ανάποδο. Η empire δηλώθηκε μάλιστα σαν κερδοφόρος το 2007 με ποσό 16262 ευρώ, όπως και το 2008 με 25468. Και προσέξτε το αμίμητο. Ήταν κερδοφόρος την ώρα που μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν οτι ήταν ζημιογόνος αλλά το θέμα να ξεχνιέται με την απίστευτη δήλωση Νικολαϊδη : " ...υπήρχε μια παραγγελία περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για φανέλλες, αλλά μετά μας έφυγε ο παίκτης ( Ριβάλντο ) και μας έμεινε το στοκ." Πώς έβγαινε κερδοφόρος η εμπορική εταιρεία; Μα η ΠΑΕ έχει δηλωμένες εκροές, 2,2 μύρια. Χρηματοδότηση αρχικά με ένα μύριο και μετά με 1,2.
          Και να τελειώνω - πριν πάω μάλλον αύριο στην στάση της ερασιτεχνικής - με άλλη μια κοινότυπη ερώτηση. Γιατί λογιστοποιήθηκε ένα ποσό 370 χιλιάρικα σαν δαπάνη, που η ΠΑΕ το αναφέρει στο " κόστος της δωρεάν διάθεσης εισιτηρίων " ; Μιλάμε για το 2005. Και μιλάμε οτι ούτε απόφαση διοικητικού συμβουλίου υπάρχει , αλλά ούτε και κατάσταση δικαιούχων για τα χαρτάκια. Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ποιός πήρε τα εισιτήρια αυτής της αξίας χωρίς να τα πληρώσει. Κι εδώ, στο σημείο αυτό, να θυμηθούμε οτι τα clubs των Πατησίων, των πειρατών του ονείρου, του Ηράκλειου Κρήτης, των Αθηνών και της Καλλιθέας - μπορώ μάλλον να προσθέσω και την
Χαλκίδα - , δεν είχαν δωρεάν εισιτήρια το 2005. Ποιός λοιπόν τα πήρε και τα πούλησε; Ποιός έβγαλε τα λεφτά; Ο κοντραριζόμενος τότε ή βγήκαν διοικητικά στελέχη με μπλοκάκια; Μα γι' αυτό το ποσό μόνο; Τα έχουμε πει. Η χοντρή ρεμούλα με το γήπεδο δεν πρόκανε. Στα ψιλικά ήμασταν αλλά φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, όπως λέει κι ο κόσμος.
           Οπότε φτάνουμε και στο σήμερα, που έχουμε απαιτητά άμεσα 4,5 μύρια για την φορολογική ενημερότητα. Δηλαδή το μπουγιουρντί του ΣΔΟΕ ( " κακώς δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της BDO, μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας ", λένε στελέχη της ΠΑΕ ) και η δόση του 44 ( για να μην εκτιναχτεί το χρέος στα 137 μύρια αλλά και να μην ποινικοποιηθούν τα κερατιάτικα. Κι η όλη κατάσταση θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, που δίνει τον Άκη αλλά η ατζέντα του Άκη καίει πολλούς, την ώρα που μέρος των μαύρων χρημάτων τροφοδοτούσε τα ταμεία του κόμματος ( βλέπε Μαντέλη, Τσουκάτο που το παραδέχτηκαν κιόλας οι άνθρωποι ). Φυσικά στην ΑΕΚ, η διαδρομή των χρημάτων μάλλον δεν τροφοδοτούσε τα ταμεία της εταιρείας αφού σήμερα υπάρχουν όλα κι όλα χίλια ευρώ. Τι τροφοδοτούσαν τα λεφτά; ΔΕΝ ΓΙΓΝΩΣΚΩ.
         Και ρωτάω τώρα εγώ υμάς : Σαν Αεκτζήδες, σας άρεσε που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση; Κι αν ακόμα είχαμε πάρει κανά δυό πρωταθλήματα, θα σας άρεσε που η ομάδα είναι φαλιμέντο; Σας αρέσει που κάποιοι την φέρανε στην θέση αυτή, ενώ εμείς βλέπαμε παιχταράδες στο γήπεδο; Είμαστε εναντίον ή μαζί με το μνημόνιο; Αν μπορούσαμε να πουλήσουμε την Κρήτη και κανά δυό νησιά ακόμα, αλλά ουδείς θα έπεφτε από το σημερινό του βιοτικό επίπεδο, θα δινόταν αγώνας για την Ελλάδα και την εθνική μας κυριαρχία; Απαντάμε άνετα σε συγκεκριμένη ερώτηση κι όχι κουραφέξαλα πολιτικάντικες παρλαπίπες.
          Υγ1. Η Ντόρα είναι ακόμα εναντίον του δικομματισμού;
          Υγ2. Ο Τσίπρας τελικά θα καταργήσει το μνημόνιο ή θα πάει να το διαπραγματευτεί, ουσιαστικά αποδεχόμενος το; ΧΑΙΡΕΤΕ.

51 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Η αριστερά στην εξουσία; Θα βάψει τα χέρια της με αυτό το πράμα; Πόσα χρόνια είμαστε πίσω από την Ιταλία; Καλώς ήρθες Μπερλίνγκουερ.
    Και τα μέτρα πάντα προωθούνται καλύτερα με κάποιον που τάζει ελπίδες. Η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία; Αμέ. Κι ο ψηφοφόρος μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσιπρας θα διαπραγματευτει καποιους ορους του μνημονιου για αρχη και αναλογα την διαθεση των ξενων θα συνεχισει.Σε αντιθεση με αλλους πολιτικους οι οποιοι αποδεχονται ΟΛΟΥΣ τους ορους,χωρις να κανουν κιχ,ο συγκεκριμενος και τρεις ορους απο 3003 που εχουν τα μνημονια να αλλαξει εστω και λιγι προς το καλυτερο,θα ειναι κερδος.Αυτο κανει την διαφορα που θελει ο κοσμος.
    Δεν ειμαι τοσο με τον Τσιπρα,οσο με αυτον που ανακατεψε τα βαλτωδη νερα,εστω και για λιγο.
    Ειναι κατι αναλογο με την ΑΕΚ,που μεσα στην απαξιωση της ομαδας,βρεθηκε καποιος "Σιαλμας",που βαζοντας ενα γκολ εδωσε τρεις πολυτιμους βαθμους στην ομαδα και λιγο χαρα στον κοσμο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CONPATER: Ασφαλώς και χρειάζεται λίγη χαρά, τύπου Σιαλμά. Σαν αποτέλεσμα βέβαια, ούτε ο Σιαλμάς πήρε μεταγραφή ούτε και η ΑΕΚ ανέβηκε θέση, έστω και προσωρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ conpater
    Ο Τσίπρας θα διαπραγματευτεί κάποιους όρους του μνημονίου τύπου δυο μηνών παράτασης στα μέτρα και άλλα τέτοια "ουσιώδη" και ενώ ο κόσμος θα πανηγυρίζει για την τρομερή νίκη της διαπραγμάτευσης- ε δεν είναι και μικρό πράγμα να πτωχεύσουμε εξήντα μέρες αργότερα- θα νομιμοποιήσει ενάμιση εκατομμύριο μετανάστες ( να εξασφαλίσει τους ψηφοφόρους πακιστανούς ώστε να μας κάτσει στο σβέρκο καμία τριαντακονταετία), θα δώσει την ευλογία του ώστε να ονομαστούν "Μακεδονία" τα Σκόπια( μη χαρίσει και τη δική μας Μακεδονία μη σου πω), θα αντικαταστήσει την πράσινη σαπίλα που αλλιώς λέγεται πασόκοι συνδικαλιστές με ροζ σαπίλα συνδικαλιστών και θα αναθέσει όλες τις εργολαβίες του τόπου στην οικοδομική του μπαμπά του. Πρόκειται περί ενός μπούλη που δεν έχει κολλήσει ούτε ενα ένσημο και παριστάνει τον επαναστάτη -μη χέσω-
    Αλλά κι έτσι να μην ήταν, αδυνατώ να πειστώ ή να αντέξω να έχω υπουργό τον Σκουρλέτη τον Στρατούλη και τον Παπαδημούλη. Θα με ρωτήσεις αν είναι καλύτεροι οι Σαμαροβενιζελαίοι. Όχι φυσικά. Αλλά είπαμε να βασιλεύει στους στραβούς ο μονόφθαλμος. Όχι έτερος στραβός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την προσέγγιση τού διδάκτορα την παρέθεσα γιατί κάνει κάποια πράγματα πού ειναι αφαιρετικά (στο μυαλό πολύ κόσμου) συγκεκριμένα.
    Εγώ προσωπικά έχω τίς αντιρρήσεις μου, τίς ενστάσεις μου.
    Κι η προσέγγιση τού διδάκτορα είναι άλλωστε συστημική, δεν το κρύβει κιόλας ο άνθρωπος.
    Εγώ προτιμώ την μη-συστημική προσέγγιση.
    Αλλά βρισκόμαστε στο τί κάνουμε ΤΩΡΑ.
    Και μ΄αυτή την έννοια, ναί, είναι ενδιαφέροντα αυτά πού λεει ο κύριος καθηγητής.

    Εξίσου ενδιαφέρουσα κι η ανάρτηση σου όμως Στήβεν. Ειδικά για μένα πού έχω βαρεθεί πιά να κυττάω τα μπουγιουρντί, τούς λογαριασμούς, και τα νούμερα πού ΔΕΝ βγαίνουν. Κι εκτιμώ ιδιαίτερα το να κάνει κάποιος πού έχει ακόμα την ενέργεια να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν αποτελεσμα βεβαια θα μπορουσαμε να πουμε επισης πως οι "τρεις" βαθμοι του Σιαλμα,"εφεραν" 3-4000 κοσμο στο επομενο παιχνιδι.Κατι που δειχνει πως ο κοσμος αναθερμανθηκε και δεν μενει απραγος μπροστα στην προσπαθεια που κανει ΚΑΠΟΙΟΣ και μαλιστα στο ΤΩΡΑ,σαν χρονο.
    Αν θα βγει Αντρεας,η Αντωνης η ....,ανηκει στο μελλον.Πρωτα κανεις ενα-δυο βηματα,και μετα αρχιζεις το ζεσταμα και τρεχεις.Αργουμε θα μου πεις,συμφωνοι,αλλα απο το να εισαι στασιμος κατι ειναι κι αυτο δεν νομιζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ CONPATER: ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Που ειλικρινά αδερφέ, δεν το βλέπω. Μην κοιτάς που στην ΑΕΚ είναι πάλι Ντέμης και δεν είναι άλλο όνομα. Που και στην ΑΕΚ μπορούμε να βρούμε πολλούς παρέχοντες δεύτερη ευκαιρία. Η πολιτική - το γνωρίζεις καλύτερα - έχει πολλά πρόσωπα.
    Εγώ κινούμαι στον άξονα του να διαλυθεί η Ευρώπη. Για να είμαι καθαρός. Όλα τα λοιπά, μου μοιάζουν κρέας που είναι πιο νόστιμο αν σερβίρεται με μαρμελάδα. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ, πρώτα θα δω τι θα κάνουν οι Γαλολογερμανοί και μετά θα κοιτάξω εδώ. Την ώρα που δίνεις μια ελεημοσύνη σε κάποιον στον δρόμο, την ίδια στιγμή του ζητάς να σου βρει λύση; Εγώ ζητώ λύση - το λέω κομψά - από τον αφέντη να βρει την λύση. Και μετά ας μου πετάξει σπόρια.
    Επειδή έχει χάσει την μπάλα η Ευρώπη, θα την πληρώσουμε εμείς; Επειδή δεν μπορεί να κουμαντάρει τα στρατά της, θα την πληρώσει η Ελλάδα; Διότι αυτό γίνεται. Φταίει η κοντή τσαπού και την πατάνε οι τρίχες. Και στο φινάλε, αν είμαστε της πλάκας, ας λουστούν τα επισφαλή δάνεια τους ή τον γελοιο μηχανισμό του ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλεπω να διαφωνουμε καπου.Εσυ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Steven: Καλα κανεις και τα ρωτας,αλλα τα ρωτας σε "λαθος" μερος.
    Ζητα απο τον Κετσετζογλου να το βαλει μπροστα στο "365τουμπες", η δωστο στην "Ωρα για φουσκες". Και να μας πουν οι "κοντικοι" (τι ωραια λεξη. Σαν "κοντικας" Ντα Βιντσι)
    Η οπου αλλου τρωνε "κοντα" λεφτα με μακρυα χερια.

    Με τους οποιους-κυριως για τους οπαδους-πελατες (κατα "κοντο") δεν εχουμε τιποτα,αφου ομοδοξοι ειμαστε. Αλλα να δουμε και το "συκα-συκα και σκαφη-σκαφη" εαν ισχυει για ολους μας.
    Δεν γινεται και παπας και ζευγας.
    Να πασαρεις το "αλλο να εισαι ΑΕΚ" φοροντας "μπλουζακια" "this is AEK";
    Kατι δεν παει καλα.
    Τελος παντων. Ο καιρος της σκαμπιλας επεστρεψε. Και ελπιζουμε να ειναι δυνατες,γιατι με απλες φαπες,δεν κανουμε δουλεια.
    Αυτο που δεν εχω πιασει καλα,ειναι αυτο πουλ λες με τα χρεη τα οποια θα γινουν 137. Τι ειναι αυτο; Υπερδιπλασιαζεται το ποσο με μη εμπροθεσμη καταβολη καποιων δοσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Albert_AEKstein: Αρκετες σωστες προσεγγισεις(αν και
    "ξεχναει ορισμενες "λεπτομεριες. Οπως π.χ. οτι η Ελλαδα ναι μεν δανειζεται απο τις τραπεζες,οι οποιες εχουν δανειστει απο την ΕΚΤ με 1% αλλα δεν μας λεει ποσο. Επισης το να λεει οτι "θα περασει καποιος καιρος μεχρι να πραγουμε δικα μας,εκτος και αν κατασκευαζουμε τηλεορασεις..." Και γιατι να πρεπει να κατακευασουμε τηλεορασεις μεσα σε 1-2 χρονια; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ,ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΚ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;

    Περαν αυτων-συστημικος ειπαμε ειναι-Δεν λαμβανει ο μιστερ, ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.Ο οποιος βεβαια ειναι περα απο την επιστημη του,καθ'οτι οικονομικος αναλυτης-οικονομολογος. Την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    Αντιμετωπιζει την Ελλαδα χωρις να λαμβανει υπ'οψην του οτι ειναι αυτη που ειναι και η Ευρωπη ειναι αυτη που ειναι. Και η Αμερικη ειναι αυτη που ειναι. Και επισης η Ρωσσια ειναι αυτη που ειναι.
    Και τα ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ.

    Και οτι μια καθιμαγμενη Ελλαδα,ειναι ενας μεγαλος κινδυνος για την ιδια την Ευρωπη. Ειτε "των "λαων",ειτε των τραπεζιτων,ειτε οποια θες. Μια κατεστραμενη, η πολυ αργα αναταξιμη Ελλαδα,-εκτος ευρωζονης και ισως αργοτερα εκτος ευρωπαικης ενωσης,ειναι ενα ευαλαωτο θυμα στις ορεξεις καποιων οι οποιοι ειναι ανεπιθυμητοι στην Δυτικη Ευρωπη: Το αριστο αλλοθι και χρυση ευκαιρια για μια καλη Ρωσσικη "σουλατσα" κατα το Αιγαιο.

    Ενας "ρημαγμενος" και "ασθενης" δρομος προς τις αποθηκες της Μ.Ανατολης,ειναι ασχημη εξεληξη για τους Ευρωπαιους.Δηλαδη για την Αμερικη,αφου αυτη εχει κυριως συμφεροντα εκει. (προσθεστε σε αυτα τα ηδη πλεον αποκεκαλυμενα δικα μας οικοπεδα,τα γεματα αερια και πετρελαια)
    Η κοινονοικη εκρηξη,δεν βοηθαει κανεναν.

    (το αν σκοπευουν να διαλυσουν τα παντα,με μια "Βαλκανικη Ανοιξη"
    βεβαια,δεν το ξερω. Μπορει να φτασαμε ως εκει. Αλητες ειναι,ναι. Αλλα με τσεπες.Ο ρολος της Ελλαδας στην ευρυτερη περιοχη οφειλει να ειναι αυτος που ηταν και ως χθες. Πρωταγωνιστικος (εστω και σε ρολο προτεκτορατου. Αλλα το να "χαθεις" μεσα στα Βαλκανια και να μπουκωθεις απο τους γυρω,ειναι πραγματικα εγκλημα. Και αυτο ειναι κυριο μελημα και ευθυνη των "Τσιπρων". Εδω λεμε οτι πρεπει να φαινεται η διαπραγματευτικη αξια. Και οι πραγμτικοι του στοχοι. Και οχι οι μνημονιακες μπουρδες. Ενας κεκαλυμενος πατριδοπωλης,ειναι το ιδιο επικινδυνος με εναν σκυμενο ΓΑΠ)

    Αρα,κατα την γνωμη μου, το οικονομικο πρισμα,δεν ειναι η κυρια πλευρα απο την οποια πρεπει να κοιτα κανεις το πραγμα.
    Δεν ειναι θεμα χρηματων. Ουτε προσπαθειας μοναχικης αναταξης.Ουτε "οι λαοι να παρουν την κατασταση στα χερια τους".

    Δεν "παιζουν" αυτα. Ακομα και με "κουκια", ακομα και με οτι νομισμα θελεις, η Ελλαδα,σε 1 χρονο μπορει να ειναι ξανα σε σωστα ποδια. Μη σου πω απο το Φθινοπωρο.
    Αρκει να ληξει το "εμπαργκο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο το "κοινονοικη εκρηξη" που πληκτρολογησα,πραγματικα μου πεταξε τα ματια εξω, σαν της Φονσου πανω στο αλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστο,ειλικρινα μου το πηρες μεσα απο το στομα.Γιατι οντως,κατ`εμε,ολοι εχουν λυσσαξει για αυτα που δεν "βλεπει" ο πολυς ο κοσμος.Αν θελουν να μην υπαρξει προβλημα με την Ελλαδα γενικως,βαζουν μπροστα και κοβουν χρημα,η ελαχιστοποιουν τους κινδυνους αφηνοντας πολυ λασκα τα πραγματα.Ετσι ομως χανει η Γερμανια,η οποια ειναι στο χειλος του γκρεμου αυτην την στιγμη και σωζεται απο τα πανωτοκια σε εμας και στα αλλα "γουρουνακια" του νοτου.Θα το παει οσο μπορει το πραγμα,και στο τελος πηδαει,ετσι τουλαχιστον υποθετω πως το εχει σκεφτει.Αν συνεχιστει ετσι ομως,ζωνουν τα φιδια Αμερικανους και λοιπες "δημοκρατικες δυναμεις",οι οποιες δεν θελουν ασταθεια στην περιοχη.Τους φτανει και περισσευει η Συρια και το Ιραν.Το ειπα και θα το ξαναπω.Ο Τσιπρας δεν ειναι της "σχολης καλογραιων",ουτε του Σικαγο η της Βοστωνης.Ειναι απο αλλο "κολλεγιο",αυτου που λεει πως "καντα μπουρδελο ολα,και παμε οσο γινεται απο την αρχη για να χωθουμε".Το ξερουν Ευρωπαιοι και Αμερικανοι και αρχισαν τα πριμα....Να δειτε που θα αρχισουν σε λιγο καιρο και δηλωσεις υπερ του και κατα των "τυρκουαζ" που ειναι με την Γερμανια.Οποιος καταλαβε οτι ο Μεντβεντεφ ειπε μην μας μπερδευετε εμας και Ελλαδα ασε τις μαλακιες περι εξοδου,μαλλον δεν ξερει να διαβαζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παμε ενα παραμυθι:

    Μιλωντας για "Ευρωπη" βεβαια-με την οποιαδηποτε εννοια της προσδωσει κανεις- απο εκεινη των λαων,εως αυτη που ζουμε δηλαδη των τοκογλυφων,το ονομα "Ελλαδα" παντα θα ειναι μεσα.
    Για ιστορικους-κληρονομικους αλλα και για γεωστρατηγικους λογους.

    Εκτος και αν σχεδιαζουν διαλυση της Ευρωπης με την συνοριακη διαγραμμηση που την ξερουμε σημερα και παμε σε καμια υπερενωση Δυσης-Ρωσιας και δουμε τα διπολα να φιλιουνται,οπως οι "ασπονδοι εχθροι" Σαμαρας-Ντορα.

    "Παιζει" το να υπαρχει ενα "ματς" ατελειωτο για οικονομικους-εξοπλιστικους-διχαστικους-καθυποτακτικους λογους; Παιζει.
    Και να κραταει απο την εποχη της πτωσης των Τσαρων; ( ποιοι "κομμουνιστες" τον εριξαν,ποιος "Λενιν", και ποια Οκτωβριανη επανασταση; Μιλαμε για γελια. ΤΟ νατιπαλον δεος,ηταν τετοιο,η μαλλον θα μπορουσε να ειναι τετοιο ενα συνεχοζοταν ο Τσρισμος. Επεσαν πανω του οι γυφτοι,πειθοντας ορδες κολιγων οτι θα παρουν την εξουσια και τελικα πηραν τα αρχιδια τους. Επεβαλαν οι γυφτοι την δικη τους)

    "Παιζει" να βλεπουμε το μεγαλυτερο θεατρο;Γιατι οχι; Γιατι σε "τοπικο" επιπεδο να ειναι πιθανο και οχι σε παγκοσμιο; Ειναι "εχθροι" οι Τουρκοι και οι Ελληνες; Ειναι εχθροι οι Συριοι με τους Αιγυπτιους η οι Ισραηλινοι με τους Ιρανους;

    Μιλαμε για τους λαους, η για τις εξουσιες τους; Για τις δευτερες ασφαλως. Οι οποιες ειναι πουλημενες,η το λιγοτερο πολυ ενδοτικες. (οσες φορες ευτυχησαν αυτες οι χωρες να δουν πραγματικα ανεξαρτητες ηγεσιες,αυτες επαθαν "ατυχημα". Τρακαραν,επεσαν απο αεροπλανα,δηλητηριαστικαν, "επεσαν" πανω σε μαχαιρια κλπ)

    Εχοντας αυτο στην ακρη του μυαλου, μπορουμε να σκεφτουμε το εξης διαβολικο: Το φουκαριαρικο το Ιραν-το οποιο εκτος των φουκαραδων εχει πολυ πετρελαιο,ειναι στη "μεση" της διαδρομης Μ.ανατολη,Τουρκια,Βαλκανια,Ευρωπη.
    Και μαλιστα μπορουν να μεταφερονται τα πετρελαια και τα αερια, χωρις να μεσολαβουν θαλασσες.

    Η οψιμη αντιπαλοτητα "ΗΠΑ-τουρκιας, δυο παραδοσιακων "συμαχων" (ενος νταβα δηλαδη και μιας ασφαιρης που δεν εριξε ουτε τουφεκια στον 2ο παγκοσμιο πολεμο,ενω και τον πρωτο εκανε τον "Αλεκο")μοιαζει περισσοτερο σαν υποπτη,παρα σαν φυσικη εξελιξη. Η Τουρκια υπαρχει,γιατι το θελει η Αμερικη. Οπως και εμεις ασφλως.
    Τωρα δεν την χρειαζεται; Ε,τοτε να πιστεψουμε τον Παισιο, αφου θα φτασουμε στην Κοκκινη Μηλια.
    Αλλιως μαλλον εκεινοι θα φτασουν στο da capo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το "πεσιμο" των Ισραηλινων,επισης καπως χοντροκομενο.
    Kαι η Κυπρος αιφνης αγαπηθει σφοδρα. Παει ο Παπαδοπουλος.Παει και ο Αναν με τ σχεδια. Ρε τι αμνησια.

    Δηλαδη: Εαν το μεγαλο τοξο του Ισλαμισμου: Λυβιη -Αιγυπτος-Ισραηλ-Ιραν-Τουρκια υπο την αιγιδα της Ρωσσιας ( η τελευταια ασφαλως δεν ειναι Ισλαμ,αλλα δεν ειναι και Ευρωπη), μεσα σε ενα κλιμα διαλυσης της "Ευρωπαικης Ενωσης" βαινει σαν ημικυκλιο και αρχιζει να καταπινει τις εξεγερθεισες μικροχωρες της Βαλκανικης (με την Ελλαδα να περισωζεται απο την Θεσσαλια και κατω)ηδη αυτο λοιπον φτανει μεχρι την Γερμανια,την Πολωνια την Ουγγαρια. Οι υπολοιπες νοτιες οι κακομοιρες,ηδη θα εχουν τους "Ολαντ" τους και θα ειναι ναρκωμενες.

    ΟΙ ΗΠΑ ξαναρχονται-σαν τους Γερμανους δηλαδη. Και λυνουν τις "διαφορες" τους με τους Ρωσσους Μοιραζοντας την Ευρωπη στη μεση.
    Δυο αδερφια ας πουμε κοβουν το χωραφι στα δυο. λογικο μου φαινεται.
    Στα πλαιια παντα της αναγκαστικης-για τις μικροτερες χωρες παγκοσμιοποιησης. Η οποια ευτυχως προλαβαινει το κακο και στο τσακ δεν εχουμε κανενα νεο "κολπο των χοιρων".

    Μα πρεπει να βρεθει νεος εχθρος,για να κρατηθουν με ισχυρη κολλα μεταξυ τους τα ολοκαινουρια κομματια του περιδεραιου.
    Βεβαιως,γιατι οχι; Alien. Μας την πεσανε. Ερχεται κομιτης. Ερχεται ο αι Γιαννης ο νηστευτης. Οτι να'ναι. Αρκει να τρομαζει αρκουντως και να ειναι γκλομπαλ.
    Αφου πλεον σκοπος δεν ειναι να τρομαξουμε τους δεξιους οτι ερχονται οι αριστεροι,αλλα να τρομαξουμε ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ.
    ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το alien σενάριο είναι μιά ωραιότατη μη-γραμμική λύση, μιά απ΄τίς πολλές. Χολλυγουντιανότατη, με τίς μάζες να κάνουν γουάου μπροστά στίς οθόνες. Και με υπέροχες προοπτικές σε βάθος χρόνου. Οπως άλλωστε έγινε και πρίν 12 χρόνια περίπου.
    Απο κεί και πέρα, μιλώντας πιο συμβατικά, υπάρχει η διάγνωση.
    Το τι θέλουν οι Ρώσοι, τι θέλουν οι Κινέζοι. Παρεπιπτόντως, πήραμε χαμπάρι τί είπε τοπ Κινέζος αξιωματούχος την περασμένη βδομάδα? "Η, οι ΗΠΑ η εμείς" είπε. Αλλά, συνεχίζοντας, πρός τα πού προτίθενται να το τραβήξουν οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, ποιός θα προσαρτιστεί σε ποιανού άρμα, και, και, και...

    Εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι το θέμα είναι η Κίνα, από κεί και πέρα παρακολουθώ ξέροντας ότι "...άγνωσται αι βουλαί".
    Ο δε καθηγητής, τού οποίου τίς θέσεις αράδιασα, ξεχνάει όντως πολλά, η τέλος πάντων, σκοπίμως (?) μιλάει σε στενότατα και τεχνικίστικα οικονομικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο γαρατζέος22 Μαΐου, 2012 10:54

    Πάντως εγώ που διάβασα τις δηλώσεις του τσίπρα με το Μελανσόν αδυνατούσα να βρω έστω και 1 λέξη που να διαφωνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιωργη,σιγα-σιγα θα αρχισουν να πληθαινουν οι δηλωσεις υποστηριξης.Κανεις δεν διαφωνει με τις αποψεις του,αλλα πρεπει να υπαρχει και η αλλη πλευρα....
    Αν δωσεις βαση στο "τι" τον αντιπολιτευοντε ειναι να γελας.Κολλησαν στα 20000 του Γλεζου,και στις "κρατικες επενδυσεις" των καταθεσεων.Τα "20000" του ΓΛΕΖΟΥ ηταν παραδειγμα,και οσο για το δευτερο,δεν βρισκω τον λογο να μην παρει τα λεφτα μου το κρατος και να τα επενδυει αυτο,παρα να τα αυγατιζει η καθε τραπεζα.Αλλα ετσι χαλαει η μανεστρα πολλων,που με τα δικα μας λεφτα και τα θαλασσοδανεια κανουν οτι ρεμουλες θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι "οι-κωλογοι-πρασινοι" διαμαρτυρονται για την παρουσια του Φργαγκουλη Φραγκου στην κυβερνηση,σαν υπουργουΕθν.Αμυνας:
    Οι μαργαριτες,δια μεσω μιας ορχιδεας της εκπροσωπου τους Ι.Κοντουλη ειπαν:

    "Για μας είναι μία κίνηση που θα έπρεπε να διορθωθεί γιατί όταν έχει υπερασπιστεί συνθήματα ιδιαίτερα εθνικιστικά, που θα έλεγα φέρουν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας αυτός δε θα μπορεί να είναι υπουργός, κατά την άποψη μας, σε μία υπηρεσιακή Κυβέρνηση».

    Σωστα.Να ειναι σε μια μονιμη κυβερνηση.
    Και να μεταφερει μερικες μεραρχιες κατα τα γραφεια,να σας ριξουν κανενα πουτσο μπας και ο κοσμος αντιληφθει το ρολο που βαρατε μεσω πληρωμενων απο τον ιδιο "ΜΚΟ,μεσω δημιουργιας "φορουμ ανησυχιας για την εξαφανηση της μοναρχιδης πεταλουδας", των "παγκοσμιων ανησυχιων για τις μηρμιγγομελισσες", των "Ευρωπαικων καλεσματων για τα ψωμια ολικης αλεσης" και της "οργανωσεις για την απελευθερωση μυγων απο ιστους"
    Και κοντα σε αυτα τα πολυ ελαφροπατητα,χαριτωμενα και πονηρα,ωστε να "ενοποιηθουμε" γιατι καταστρεφομαστε, να περνανε νομοι για απαγορευση καλλιεργειων,για ελεγχο των τροφιμων,για δημιουργια τραστ,για επιβολη προστιμων στον "μπαρμπα Γιαννη" που δεν εχει βιολογικο σπιτι,για ποινες σε οσους επιμενουν να καταναλωνουν πετρελαιο για να γεμιζουν τα ρεζερβουαρ τους,αφου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,για νορμες και τιμωριες σε αγροτες, για αισθημα ενοχης των παντων για την "μολυνση" ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ, για την αναγκη αντικαταστασης νεων συσκευων και οχηματων,υπο την απειλη προστιμων ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ",ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ "ΠΡΑΣΙΝΑ" κλπ-κλπ.
    Η "Greenpeace" ειναι τοσο αυτοφωτη και αυτονομη,οσο και οταν ο Τζον Λενον,αποφασησε να αφησει τις γκομενες και τις τουρνε με τα σκαθαρια και να αφησει μουσι,και να κλεινεται σε δωματια με μια πονηρη κινεζα και να προτινουν μαζι την παθητικη αντισταση μετα της βοηθειας του τρυφυλου,ωστε να ανθεξωμεν την βαρβαρη επιλογη του συστηματος να μας πηδαει. Και καποια στιγμη θα βαρεθουν και θα φυγουν. "give peace a chance" .Δηλαδη,"μην ανησυχεις, κανε τον "Γκαντι" και καποια στιγμη θα δουν το λαθος τους και θα σε αφησουν ελευθερο".

    Οσο ειναι και ο Bono, που απαλ τρυγυρνωντας τα γραφεια των υπουργων, ζηταει μεγαλυτερα κονδυλια για την περιθαλψη ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ και τα τραυμαπλαστ των κακομοιρων παιδιων και αλλων ευπαθων ομαδων,δυστυχων χωρων τις γαμανε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΠΤΕΤΑΙ και φωτογραφιζεται μαζι τους.

    Να πατε να γαμηθειτε μεσα σε φωλια τερμιτων και να σας κυνηγανε μαγκουστες μεχρι να πεσετε στη θαλασσα και να σας φανε σκυλοψαρα.
    Σας παιρνει χαμπαρι ο κοσμος σιγα-σιγα.
    Ακομη και ο "μπαρμπα Γιαννης" του χωριου αναρωτιεται "τι ρολο παιζουν αυτοι οι ρεμπεσκεδες που μου λενε πως και που να ζησω.

    Τιποτα μπαρμπα Γιαννη. Παρε μια μαγκουρα, η αν εχεις καλυτερα,το δικανο απο τον τοιχο,γεμισε το και αλλαξε τους την παναγια στο σκαγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tι δηλωσεις υποστηριξης; Εδω απο παντου ολα "φωναζουν". Το "συνθημα εχει πεσει.
    Μεχρι την Κριστιν Αμανπουρ (αυτην την αγια γυναικα) εφτασε η χαρη του Αλεξη.
    Και εκει δεν "μπαινεις" αν δεν εχεις "αδεια". Γνωστο.
    Τι περιμενουν; Να δουν τον μαυρουκο να τον καλει για γευμα στους G8;

    Εχει παρει σβαρνα τις Ευρωπαικες λουτροπολεις. Παρισσια,Βρυξελες κλπ. Λειτουργει σαν εν δυναμει πρωθυπουργος.
    Μα λενε στον κοσμο,εδω,τον τρομαγμενο πλεον: Ασε τον ΓΑΠ και τον χοντρο,πιασε τον Αλεξη. Μη φοβασαι,δεν δαγκωνει. Δεν θα σου παρει το σπιτι ο κομμουνισμος. Τι μαλακιες ειναι αυτες;
    Αφου τα σπιτια σας ειναι παρμενα απο τις τραπεζες.
    Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

    Ενα ποσοστο,δεν λεει ακομα να ξεκολλησει απο τα αγαπημενα μαντρια. Οσο και αν βλεπει,οτι ολα αλλαζουν γυρω,φοβαται μηπως αυτο ειναι παγιδα και τον κλεισουν εξω απο το κομματικο σπιτι και μεινει πενταρφανος. Δεν ξεκολλαει ο πουστης. Σαν το τσιμπουρι στο ατυτι του σκυλου ενα πραγμα.

    Ρε φευγα λεμε. Πεφτουν χαλασματα εκει. Εδω ειναι η μασα. "Alexis Food"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ????
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΕΙ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ22 Μαΐου, 2012 12:40

    Σας παραθέτω το άρθρο χωρίς να τάσσομαι υπέρ του..
    «Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το Bloomberg τον Αλέξη Τσίπρα [1] και τον θεωρεί ικανό να βυθίσει στο χάος ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου.
    Η φρενίτιδα στον ευρωπαϊκό Τύπο για τον Αλέξη Τσίπρα, καλά κρατεί! Αυτή τη φορά, είναι το Bloomberg που ασχολείται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος του άρθρου.
    «Λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ πήγε στο Λονδίνο για να καθησυχάσει την οικονομική κοινότητα ότι δεν ήταν «επικίνδυνος». Ο Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, βρίσκεται σε παρόμοια περιοδεία αυτή την εβδομάδα και είναι πραγματικά επικίνδυνος», ξεκινά το άρθρο του Bloomberg για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ πωλούν στον ελληνικό λαό ένα ψέμα: ότι η Ελλάδα μπορεί να απαρνηθεί τους όρους των συμφωνιών διάσωσης και να συνεχίσει να λαμβάνει λεφτά. Αν οι ψηφοφόροι τον πιστέψουν και εξασφαλίσει αρκετές ψήφους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για να κάνει πράξει τις απειλές του, τότε η χώρα του, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα ζουν για χρόνια με τις συνέπειες».
    «Ο Τσίπρας λέει ότι θέλει η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Αλλά αν «σκίσει» τη δανειακή σύμβαση και η Ελλάδα χρεοκοπήσει, πως θα είναι αυτό δυνατό; Όταν τον προκαλούν, λέει ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν απειλούν να τραβήξουν την πρίζα. Ξέρουν, σύμφωνα με τον Τσίπρα, ότι η ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, οπότε δε θα το ρισκάρουν.
    Ίσως, αλλά σκεφτείτε αυτό: αν ο Τσίπρας πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει το μέλλον της Ελλάδας κι ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου για να παίξει μια παρτίδα πόκερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Άλλοι Έλληνες πολιτικοί λένε ότι θα επιδιώξουν επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου λιτότητας και η Ευρώπη μπορεί τώρα να ακούσει. Αλλά ο Τσίπρας λέει ότι θα «σκίσει» τη συμφωνία.
    Αν δεν πιστεύει όσα λέει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) και ξέρει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλειφθεί; Σε αυτή την περίπτωση, βάζει τη χώρα του σε κίνδυνο μιας χαοτικής κατάρρευσης προκειμένου να κερδίσει εξουσία. Στην πρώτη περίπτωση είναι απερίσκεπτος, στη δεύτερη κυνικός».
    Αν δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλά και μόνο για να κερδίσει δύναμη. Στην πρώτη περίπτωση είναι επικίνδυνος, στη δεύτερη κυνικός».
    «Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, σε όλο το πολιτικό φάσμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα που διαφωνούν με την ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας. Πρέπει να πουν, επανειλημμένα, ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δε μπορούν και δε γίνεται να μείνει στην ευρωζώνη αν οι ηγέτες της απλά εγκαταλείψουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
    Οι Έλληνες πρέπει να το ξέρουν αυτό όταν πάνε να ψηφίσουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι όσα τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νεαρός ηγέτης του, είναι ένα ψέμα», καταλήγει το άρθρο του Βloomberg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ CONPATER : Αδερφέ, πήγα για ύπνο γι' αυτό και η διακοπή των απαντήσεων. Ετεροχρονισμένα λοιπόν, σου λέω οτι ΔΕΝ διαφωνούμε κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: To νούμερο είναι τα χρέη πριν την ρύθμιση. Πέφτει η ρύθμιση, σου ξανάρχεται το ηρωικό 21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Χαραλαμπο: Τι; "Μπλουμ ...βεργκ";
    Αν "ανησυχουσαν" για τον Τσιπρα οντως,θα επρεπε να κοιτανε τα εδω και 2 χρονια ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΧΙΤ ΠΟΛΣ ( η εξοδος των "Παυλων";)που κατεχουν.
    Τα πραγματικα νουμερα εδω και καιρο οταν εξυφαιναν οι ιδιοι το φαινομενο "Συριζα". Οταν τον εβγαζαν στις πλατειες τους "αγανακτισμενους" και τους εστελεναν στην αγκαλια του Αλεξη.
    "εκππληξη το εκλογικο αποτελεσμα"; Μας δουλευουν; Μαλλον. Η μονη εκπληξη ειναι οτι ο δικομματισμος εχει ενα υψηλοτατο ακομα 18+13=31%.

    Ειναι ο...Τσιπρας, η αφορμη για να καταρευσει η Ευρωπη,να σειστει το οικουμενικο χρηματοπιστωτικο συστημα,να αλλαξουν τα μαγνητικα πεδια και οι πολοι να στροφαρουν,ο ηλιος να καψει και η Σελινη να ερθει πιο κοντα,δημιουργοντας τσουναμια και αλλαζοντας τον "κυκλο" της εμμηνου ρησεως της γυναικος οχι καθε 28 αλλα καθε 7 μερες;

    Εαν ειναι ετσι χαλαλι του. Εαν το "παντοδυναμο" που παρουσιαζουν και το γιγαντιο με δικλειδες συστημα, τιθεται καθε λιγο και λιγακι σε τρομερο κινδυνο απο τους Τσιπρες,και ενας κοκκο αμμου φρακαρει τους Ροτσιλνταιους και τους Ροκφελαραιους,(κατα το "Μπομπολαιους και Αλαφουζαιους" του γιγαντα της ενωσης κεντρου)τοτε τι ακριβως εχουν "χτισει"; Γιατι δεν πανε να μαζεψουν ραπανακια;

    Ενας ελεφας που κανει ισοροπια με καλαμι πανω απο το Γκραν Κανυον;
    Δεν τα αφηνουνε αυτα τα "Μπλουργκαιικα" οι γυφτοι καλυτερα;
    γιατι τετοιες "αποψεις",δυο πραγματα μπορει να σημαινουν: Η οτι ψαχνουν για ΤΟ θυμα-φταιχτη της ετσι κι'αλλιως εσκεμενης καταρευσης, η οτι οντως ειναι τοσο ευθραυστο,που κινδινευει ο πυργος απο τοκογλυφικα τραπουλοχαρτα,απο την μη γραμμικη περιπτωση.

    Η οποια βεβαια δεν μπορει να ειναι ο "Αλεξης", αφου οταν καυλωναμε ολοι εδω με τον δικοματισμο στα φορτε του,με τον Αντρεα και τους Καραμανληδες,ενας νεαρος,ονοματι Αλεξης Τσιπρας, κοντα στα 20 εδινε 2ωρες συνεντευξεις στην Σλισκοβιτς-Παναγιωταρεα,εκει στον φουρνο του Μουγκα Τσανελ,στο μαγειρειο του ΔΟΛ.

    Η μονη εκπληξη,ειναι ο "αγνωστος Χ" που λενε και οι επιστημονες.
    Ο οποιος οσο ποιο πολυπλοκη ειναι μια πραξη,τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες εχει να εμφανηστει. Ειναι Αναποφευκτος.
    Αλλιως δεν λυνεις τιποτα.

    Ας ελπισουμε οτι θα συμβει. Ας πουμε μπορει να παθουν ταυτοχρονα καρδιακη προσβολη οι τοκογλυφοι και οι νεοΝαζι.
    Η μπορει να πεσουν στα κεφαλια τους χελωνες και να πανε σαν τον Αισχυλο.
    Η μπορει, οι οχθες του ποταμου,που παραμενι "ανοιχτος" για να διαβουν,να πλυμηρισει ξανα γιατι βαρεθηκε να περιμενει.

    Η μπορει,-το πιο πιθανο- να εκολλαπτουν ενα αγνοια τους "5η φαλαγγα" στα σπλαχνα τους και σε λιγο καιρο να ακουμε και κυριως ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ πραγματα,που αφορουν τοσο στο δυσειωνο μελλον οσο και στο κατασκευασμενο παρελθον που θα τριβωμεν τα οματια μας και θα πεταξωμεν τα βιβλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γαμησα και το "δυσοιωνο" και το εκαμα "δυσειωνο".
    Πραγματικα πολυ δεισηονα πραγματα.

    Και πολυ σωστα η Αγγλικη εχει-οπως παντου- υιοθετησει το "ντιζαστερ". (desaster") Δηλαδη την ΔΥΣαρεστη συνΑΣΤΡΙΑ, θελοντας να ονοματησει την καταστρφη. Η οποια και ετσι λεγεται επισης:katastrofa,σε Αγγλοελληνικη Γαρδελεια μεταφραση.
    Κοινως, θα ερθει μια πουτσα μισο μετρο.
    Αλλοι θα ευαρεστησουν και αλλοι, λιγοτερο ευρυπρωκτοι θα δυσανασχετησουν τα μαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Steven: Α, ετσι. νομιζα οτι απλα,σε περιπτωση που εκπεσει το 44,αυτο επανερχεται "δυνατα" και "ελληνικα". Δηλαδη με μια καινουρια ρυθμιση, η οποια πλα θα περιλαμβανει και ενα μικρο προστιμο.

    Τι πιθανοτητες υπαρχουν να εφαρμοστει ο νομος στο 100%,δεν το ξερω,εχω αμφιβολιες.
    Βεβαια τα πραγματα εχουν αγριεψει,με την ενοια οχι της αυστηροτητας,αλαλ του απολυτου μπαχαλου. Και μπορει καποιοι νευριασμενοι, η μπερδεμενοι να πουν "αυτους να τους γαμησουμε". Για "χ" λογους.

    Οταν μπλεχτει κανεις κατα λαθος σε καυγα σε μαγαζι και δεν προκανει να φυγει,στον πανικο ριχνει και μερικες στον σερβιτορο.

    Η αδυναμια εκπροσωπησης της ΠΑΕ,με κανει και ανησυχω,περισσοτερο απο οτι το "που θα βρεθουν τα λεφτα". Ειναι τοσο αδυναμη-οι,τοσο ευαλωτη-οι, που εχει γινει παιγνιο,του καθε αληταμπουρα, η του καθε φοβισμενου υπαλληλου.

    Η εξαφανηση του της ομαδος "διασωσης" του Great Braitan Hotel,το συστηματικο κρυφτουλι των μετοχων,οπου απλα,με αυτην την σταση λενε στις υπηρεσιες, "δεν μας νοιαζει απο πιττα που δεν τρωμε" και δινουν το "Ο.Κ." για "οτι να'ναι", η πληρης-και αναμενομενη αλλωστε-αδυναμια των υπαρχοντων με το ελαχιστο "ειδικο βαρος",χωρις να μπορουν να πεισουν ουτε περιπτερα να τους δωσει ενα πακετο τσιγαρα βερεσε, το πολυ βολικο αλλοθι των εγχωριων ΕΠΟ,με αφορμη τις αποφασεις της ΟΥΕΦΑ, σε συνδυασμο με μια αποπνικτικη οικονομικη ατμοσφαιρα, οπου καθε βολικη επαναρυθμηση ειναι μεγαλο καρφωμα, μια χαρα ολα αυτα συνθετουν ενα πολυ δυσοιωνο (το πετυχα) περιβαλλον.

    Δεν ξερω πως διαολο θα ξεμπλεξουμε και θα την βγαλουμε καθαρη. Σκουρα τα πραγματα.

    "Και γιατι να την βγαλουμε "καθαρη" θα πει καποιος. Σωστα. Να πληρωσουμε.
    Αλλα παλι "εδω βρηκαν να εφαρμοσουν ολους τους νομους; Πανω μας θα επαναλειτουργησει το συστημα;" Σωστα και εδω.
    Τι να πω.
    Αλλα χρειαζονται και οι "Ιφιγενειες".
    (η οποια- παρεπιπτοντως- εσωθει. Δεν εσφαχθει.)

    Υ.Γ. Αληθεια,ως τι λειτουργει ο "Αλεξης" της ΑΕΚ. Ως εν δυναμει προεδρος;
    Ο ενας δινει συνεντευξεις και τρεχει στις πρωτευουσες,σαν εθνικος εκπροσωπος και ο αλλος συναντα κοσμο, "για θεματα της ΑΕΚ",βλεπει αχυρανθρωπους, κλεινει ραντεβου και μαλιστα προσφατως "αποφασιζει για το μελλον του προπονητη" "κουβεντιαζει για παραμονες και αποχωρησεις" παικτων,"ενημερωνεται απο τους ιθυνοντες" της ΠΑΕ ..κλπ

    ΩΣ ΤΙ; ΩΣ ΛΕΦΤΑΣ; ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ; ΩΣ Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ; ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΩΣ "ΣΑΝΙΔΑ" ΣΩΤΗΡΙΑΣ; ΩΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ; ΩΣ ΤΣΙΓΚΑΚΙ; ΩΣ ΠΙΝΕΖΑ; ΩΣ ΤΙ, ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,
    ΤΟ "ΚΟΥΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Χρήστο
      κόβει βόλτες ως ο μόνος ενδιαφερόμενος...

      Διαγραφή
  27. Προς Χαραλαμπο: Ως "ο μονος ενδιαφερομενος", δηλαδη-δηλαδη;
    Γιατι και εγω ενδιαφερομενος ειμαι. Και εσυ. Και ολοι μας φανταζομαι εδω.
    Αυτος ως ΤΙ ενδιαφερομενος; Να προσφερει χρημα,η συναισθηματικη υποστηρηξη;
    Γιατι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Οταν φτανει κανεις στο υστατο σκαλοπατι και γινει ζητιανος,τι ειδους ενδιαφερον ειναι αυτο που αναπτυσεται απο μερους του επιτειδευμενου ελεημονα;

    Θελεις ΠΑΣΟΚ για να "μη καταστραφεις" η τελικα να παει να γαμηθει το ΠΑΣΟΚ και να "καταστραφεις" μοναχος σου μπας και σωθεις;

    Γιατι, συντηρηση και σωλινακια,ξερουμε και μονοι μας να βαλουμε. Δεν χρειαζομαστε τον αποκλειστικο νοσοκομο με το σορτσακι.
    Οταν μαλιστα ειναι εκ των πρωταιτιων της σημερινης καταστολης,εις την οποια προσερχεται ωσαν ανηξερος ιατρος απο το την Αλεξανδρουπολη μεσω 18 χεστρων,για να κανει το δευτερο "αγροτικο" του.

    Οτι μπορει να καταφερει αυτος, το μπορουν καλλιστα και το συνολο των μικρομετοχων.
    Μη νομιζεις οτι θα υπαρχει και μεγαλη διαφορα. Εκτος και αν μας κουβαλισει τιποτα πετροδολαρα και μας κλεισει το στομα.

    Το οτι τελικα η ΑΕΚ χαμηλωσε τοσο πολυ-με την "συμβολη" και του ιδιου ασφαλως-τοσο μα τοσο πλεον, στο ικανο "υψος" ωστε να μπορει πλεον να σαλταρει "πανω" της με ανεση ο καθε "νικολαιδης",χωρις να πρεπει να ρισκαρει ΤΙΠΟΤΑ,δεν συνιστα και μοναδικη λυση τον σαλταροντα πειρατη με το marlboro στην τσεπη.

    Αποψη μου ειναι βεβαια. Καλυτερα εξω απο το ευρω και στη Β Εθνικη παρα παλι στους "Παπακωνσταντινους" και τους "ΓΑΠ".
    Καλυτερα ενα αβεβαιο μελλον παρα ενα πολυ "βεβαιωμενο".
    αποψη μου και παλι.
    Η για να χρησιμοποιησω κατι που λενε και καποιοι: "καλυτερα ενα τελος με πονο,παρα ενας πονος διχως τελος.
    Τελος Αγρας.

    Και λεγοντας "τελος",ας μη τρομαζει κανεις. Τελος δεν υπαρχει. Ακομα και οι Μαγια,αναθεωρησαν. Εχουμε λεει 7.000 χρονια ακομα.
    Τα ρολογια τους,τα τοσο ακριβη για την εποχη,πηγαν στραφη.
    Μη φοβου.

    "Ακομα και ενα σταματημενο ρολοι,δειχνει την σωστη ωρα,δυο φορες την ημερα". (πηξαμε στα αποφθεγματα σημερα)

    Τετοιο,(τελος δηλαδη) αφου ειμαστε δημιουργηματα του χαους -κατα τους αρχαιους μας-και καλουμαστε να βαλουμε τα πραγματα σε ταξη.

    Μερικες παλινωδιες,ας μη μας τρομαζουν. Αν η ΑΕΚ δεν "ξεπλυθει",δεν "καει το χωραφι" που λενε και οι χωρικοι, η "δεν καλαφατιστει, μετα φλογας" που λενε και οι ψαραδες για τα καικια, ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
    Αποψη μου και παλι,ετσι;
    Για να γαμησεις-εαν εχεις τετοιο σκοπο και οχι απλα να βγαζεις την γκομενα βολτα για πασατεμπτο στην Διονυσιου Αεροπαγητου-πρεπει να εχεις καλοπλειθει και να εχεις καλοντηθει και να εχεις και μερικα φραγγα. Αλλιως θα μας παρουν τα σωβρακα οι καθε "Αλαφουζαιοι" "Πατεριδες" "Βγενοπουλοι" και λοιποι τεμπελαραιοι της ευφορης κοιλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα "καλοπλειθει" και "καλοντειθει", τα εγραψα επιτηδες με "ει" για να δοκιμασω την οραση μου.

    Ετυφλωθην εν στιγμη,ωσαν τον Σαουλ στο δρομο για την Δαμασκο.
    Εφωναξα: "Σαουλ-Σαουλ Μπαμπινιωτη διατι με διωκεις; Εγινες υπουργος για να ξεπλυνεις τον κωλο του συστηματος που σε εχει προεδρο σε δεκα Δ.Σ. Εγω τι φταιω να ειμαι ορθογραφημενος μεν,αλλα γαμημενος δε; Γαμησου μοναχος σου,ορθα η οχι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Χρήστο
    Να το πω διαφορετικά,
    ενδιαφερόμενος μπορεί να είμαι,αλλά δεν θα πάθω και τίποτα αν πχ εκπέσει το 44.
    Ο κοντός όμως;
    Γι αυτό άλλο είδους ενδιαφερόμενος είμαι εγώ και εσύ και άλλο αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα λεφτά, που ήταν να δοθούν Τρίτη ή Τετάρτη ώστε να ανασάνουν οι τράπεζες μετά και τη μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, δε θα μπουν στα ταμεία ,ίσως γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα
    Η πιθανή αυτή κίνηση των ξένων, γεννά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της ωστόσο, είναι κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κλιμάκωση της πίεσης και των εκβιασμών προς την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι οι δανειστές μας θέλουν να χτυπήσει «κόκκινο» το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία κι έτσι η χώρα να «εκλιπαρεί» για την ξένη βοήθεια.
    Οι φόβοι για μια αντιμνημονιακή πολιτική μετά τις εκλογές έχουν κάνει τους ξένους να βάλουν όλα τα μέσα στο τραπέζι, ακόμη και το γεμάτο περίστροφο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν στείλει εγκυκλίους στα υποκαταστήματά τους προκειμένου να ελέγχουν αυστηρά όλους τους πελάτες θέλουν να εκταμιεύσουν πάνω από 50.000 ευρώ. Ζητούν δηλαδή από τον πελάτη τους τα πλήρη στοιχεία για το τι πρόκειται να κάνουν τα λεφτά που βγάζουν, ένα τραπεζικό «πόθεν έσχες» δηλαδή που θα γίνεται όλο και πιο σκληρό όσο αδειάζουν τα ταμεία των τραπεζών.
    Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά, σε περίπτωση που υπάρξει τελικά η αναβολή της εκταμίευσης των 18 δις, εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει μονομερής καταπάτηση των όρων του δανεισμού, δηλαδή αν υπάρχει θέμα με την απόφαση των δανειστών μας να μπλοκάρουν την εκταμίευση των χρημάτων.
    Όμως, φαίνεται ότι το Μνημόνιο έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει τέτοιες εκβιαστικές κινήσεις από την πλευρά των ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Χαραλαμπο. Ετσι,ναι. το καταλαβαινω. Γιατι για μια στιγμη "τρομαξα"

    Οσο για τα καροτα και τα μαστιγια των "δανειστων" μας ξερεις,ειναι το "μεσοβεζικο",τωρα.
    Οταν το πραγμα ειναι ξεκαθαρο ας πουμε,εκαναν η το ενα η το αλλο .Με διαφορα ετων ομως.
    Τωρα,επειδη ολα ειναι στα "καγκελα" και οχι μονο το ρευστο, εχουν μια διαφωνια ως προς την χρηση της μεν η της δε συμπεριφορας.

    Σαν τους βασανισες που ενω εχουν επαναντι δεμενο και εξαθλοιωμενο απο τα βασανιστηρια τον αιχμαλωτο, "τσακωνονται" μεταξυ τους εαν πρεπει να αυξησουν τα volt η εαν πρεπει να του δωσουν ενα ποτηρι νερο,μη και κακαρωσει.
    Ειναι δυσκολο το να εισαι "Μεγκελε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τον ματιάσαμε μου φαίνεται..
    Τέλος ο κοντός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ22 Μαΐου, 2012 19:51

    Αν και ζουν στη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια στην Ευρώπη, οι Γερμανοί έχουν χάσει τη χαρά της ζωής
    Αυτό φαίνεται σε μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η οποία επισημαίνει ότι δείχνουν να έχουν αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος αλλά και δυσκολία στο να χαλαρώσουν.
    Το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών αγοράς Rheingold, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το διανομέα ποτών Diageo και το γαλλικό όμιλο αλκοολούχων Pernod Ricard, βάσισε την έρευνά του σε δίωρες συνεντεύξεις με 60 άτομα. Τα αποτελέσματα κατόπιν διασταυρώθηκαν με τις απαντήσεις που είχαν δώσει σε ένα ερωτηματολόγιο άλλα 1.000 άτομα.
    "Τα αποτελέσματα είναι σαφή και εντυπωσιακά: μολονότι υπάρχουν παντού και συνεχώς προσφορές για ευχάριστες δραστηριότητες, οι Γερμανοί έχουν ξεμάθει τη διασκέδαση", σημειώνεται στην έρευνα. Για το 46% των ερωτηθέντων η ευχαρίστηση γίνεται "ολοένα και πιο σπάνια" καθώς η καθημερινότητά τους έχει σημαδευτεί από το άγχος. Το ποσοστό μάλιστα ανεβαίνει στο 55% στις νεότερες ηλικίες.
    Εξάλλου σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 81%) των Γερμανών παραδέχονται ότι ικανοποιούνται περισσότερο από τη ζωή τους όταν έχουν την αίσθηση ότι έπραξαν το καθήκον τους, για παράδειγμα μετά από μια κοπιαστική ημέρα μόχθου ή αν έχουν προετοιμάσει επιμελώς τις διακοπές τους.
    Το ινστιτούτο Rheingold σημειώνει εξάλλου ότι οι Γερμανοί σπανίως αναφέρουν αυθορμήτως τη λέξη "σεξ" συνδεδεμένη με το αίσθημα της ευχαρίστησης. Γενικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνέδεαν την έννοια της "απόλαυσης" κυρίως με το φαγητό, το ποτό, τις διακοπές, τη φύση ή τον ελεύθερο χρόνο. Οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν ότι οι Γερμανοί έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να αφήνονται και να χαλαρώνουν: "το σεξ είναι περισσότερο θέμα επίδοσης παρά χαλάρωσης" δεδομένου ότι και στα μέσα ενημέρωσης "βλέπουμε άνδρες και γυναίκες που ακόμη και σε ερωτικές καταστάσεις σκέφτονται την εμφάνισή τους", σημείωσαν.
    Όσον αφορά την ευχαρίστηση που παίρνουν πίνοντας αλκοόλ, το ινστιτούτο επισημαίνει΄οτι "οι ατομικές συνεντεύξεις έδειξαν με σαφήνεια ότι αισθάνονται ευχαρίστηση" όμως οι ερωτηθέντες παραδέχονται ότι "διστάζουν ή ταράζονται" όταν μιλούν για αυτό δημοσίως.
    ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΙ! Α,και ειδήσεις στις οκτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χαράλαμπε, σόρρι, αλλά το μαμά κακά και νάνι είναι ένα κλισέ πού πιστεύόταν πριν 40 χρόνια.
    Και πριν με ρωτήσεις αν αμφισβητώ αυτά πού λέει αυτή η "έρευνα", ναί τα αμφισβητώ. Κάθετα κιόλας.
    Να στο πώ αλλιώς?
    Πρόσφατα, 2 έρευνες κιόλας, όχι μία, έδειξαν ότι οι Ελληνες έχουν περάσει στην πρώτη θέση στην κατανάλωση ηρεμιστικών σε ΟΛΗ τήν Ευρώπη. Και μάλιστα, ΠΡΙΝ την κρίση.
    Να συζητήσουμε τι υποδηλώνει αυτό η θές να μείνουμε στο άλλο κλισέ, στο ότι δηλαδή οι Ελληνες "γλεντάνε και κάνουν την ζωή τους"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στα τού Ντέμη πού μάλλον...μάς τελείωσε. "Μάλλον" διότι κάτσε να δούμε κιόλας τι τελικά θα συμβεί οριστικά.
    Αν πάντως τελείωσε αυτή η φάση είναι φαιδρό να λέει το ντεμοτεχνείο ότι λόγω..εκλογών αποθαρρύνονται οι επενδυτές.
    Οι οποίοι επενδυτές πού ηταν τε τελευταία 4 χρόνια και μάλιστα χωρίς θολό μετα-εκλογικό τοπίο?
    Πουθενά, δεν υπήρχαν.
    Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα χοντροχρεωμένο μαγαζί με πολύ περισσότερα χρέη απ΄ότι ανοικτά είναι παραδεκτό και γι΄αυτό ακριβώς καθόλου ελκυστικό για "επενδυτές". Ασε πού έχουν αλλάξει και τα κόζα γενικώς εδώ και 2 χρόνια, και εντός Ελλάδας και εκτός.
    Αλλά εντάξει, για Ντέμη μιλάμε.
    Δηλαδή για λίμνες, πρότυπα Αρσεναλ, γήπεδα στον ΟΔΔΥ και "μόνη ποτέ δεν θα σ΄αφήσω".
    Καλά κρασά δηλαδή.
    Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "ειδωμεν" είναι ένα ορθογραφικό λάθος πού κάνω από μικρό παιδί και δεν λέω να το ξεφορτωθώ.
      Λές κι έχει γραφτεί σε κάποια σύναψη τού μυαλού και δεν ξεγράφει ούτε με σφαίρες. Και να΄ταν το μόνο.

      Διαγραφή
  36. Τα εχουμε πει αυτα Μπαμπη.
    Τι να τις κανουμε τις μετρησεις.

    Για το "σεξ" και τις "ιδιομορφιες" και τα "φετιχ" που απαντωνται στους πολυ αυστηρους αλλα και πολυ ηθικολογους Προτεσταντες,να πουμε οτι ειναι απλα μια τιμωρια.Ειναι συμμετοχη και τιμημα μαζι. Μια χαρα τα βολευουν με την ηθικοπλαστικη τροχαλια και τους "αμαρτωλους" τροχους.
    Η αισθηση δε του πονου,πρεπει να καλλιεργειται, προς υπενθυμιση.
    Και οταν αυτη χρειαστει,να μεταλαμπαδευτει και στους "υποπτους".
    (ωχ μανα μου)

    Μια αφορμη για "παιχνιδια σκληρα",αφου μονο μεσα απο αυτην την οπτικη και πρακτκη μπορουν να δουν το σεξ σαν μη κολλασιμο. Ειναι η τιμωρια του παρτενερ που συμμετεχει στην πραξη,και μετα επερχεται η τιμωρια του εταιρου παρτενερ,αφου εκεινος δεν ελαβε τιμωρια για την αναιδεια του να συμμετασχει στο σεξ και μονο να δερνει. Πρεπει και να φαει.
    Τελκο αποτελεσμα, ολοι στην παρεα, εκει στην αποθηκη,πηδιουνται και δερνονται με τον Λουθηρο πραμασχαλα. Απαντες "ευχαριστημενοι" στην μεγαλη δυστυχια του να σου καθοριζουν ακομα και το καβλι.

    Μεγα καθηκον το ορθο πηγενελα στη δουλεια και υψηστη τιμη το: "μπραβο μαλακα" στον "mann" (εργατη) απο τον τμηματαρχη του εργοστασιου scharfuhrer (λοχαγο) οπου θα μεταφερει την ευαρεσκεια του standartenfurer (Ταγματαρχη) για την αριστη δουλεια, και ολα αυτα θα γινουν μια αναφορα στον grupenfuhrer (Υποστρατηγο) οπου θα εκφρασει την ικανοποιηση του για τον ρυθμο,την αφοσιωση απαντων.
    Μιλαμε για "κατσαβιδια".
    Μιλαμε για δυστυχη λαο, που καπως πηγε να βρει το φως του εκει με τους Νιτσε και τους "νεοκλασσικους" του φιλοσοφους,αλλα αμεσως-μετα το απαραιτητο τετ-α-κε που επροκληθει,μετετραπησαν εις οργανα. Κυριολεκτικα.

    Οπως εμεις εδω εχουμε τους δικους μας βαθμοφορους:
    ψηφοφορος-γραψαρχιδας (scrachen-scrachen: απο τον ηχο που παραγει το ξυσιμο)
    Δημοσιος Υπαλληλος στενου τομεα (80ετους θητειας)( Power-Scrachen)
    Πρετεντερεν-Καψιrahen (Λοχιας)( θα μπορουσε να ειναι και μαρκα φαρμακου για τις ψειρες)
    Επιτελαρχης-κομματαρχ-Τσουκατεν (Λοχαγος) ( the bringer-ο φορεας,η στα μπαμππινιωτικα ο κομιστης)
    Χριστοφοραiger (εξωτερικος συνεργατης-Ταγματαρχης)
    Σωκρατοκοκκαλομπμπολολαμπραkovich(αυτοι εχουν μια ριζα απο Γιουγκοσλαβια,και περνωντας απο Αν.Γερμανια εκρατησαν τις παλιες καταληξεις,εις αναμνηση (Αντισυνταγματαρχης)
    Σημιτεν (απλα λουμπινα.)
    Mitsotakis η κατα κοσμον-οσοι ζουν ακομα δηλαδη: VLAD DRACULA OF CRETA (Δεν υπαρχει βαθμος.Αυτονοητο)

    Ολες οι χωρες υποφερουν.Αλλες απο ελειψη δουλειας,αλλες απο πολυ δουλεια. Αλλες απο πεινα,αλλες απο χολιστερινη.
    Δεν βγαζεις ακρη.
    Σπανια λαος κανει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ.
    Η μαλλον, ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Albert
    μπορεί να τα αμφισβητείς αλλά έτσι είναι.Τα έχω ζήσει από κοντά.Είναι μια γενικότητα αλλά όλες οι έρευνες έτσι είναι.
    Με το ρολόι όλα προγραμματισμένα.
    Σιγά μην χαλάσει η χωρίστρα δηλαδή!Χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα drugs, τα χαπια και οι καναπεδες των ψυχολογων,ειναι ενα απο τα πολλα ευεργετηματα που προσεφερε η λαιλαπα των τοκογλυφων και των γυφτων εκβιαστων. Οι υπολοιποι τομεις οι οποιοι γνωριζουν μεγαλη ανθηση,ειναι οι γνωστοι οχι μονο εδω αλλα και σε αολες τις χωρες απο οπου περασε Πορνεια,τοκογλυφισμος,μαφια,aids,εγκληματικοτητα κλπ. Και ορισμενες αλλες βεβαια παραμετρους.Αυτοκτονιες,αυξηση καρδιοπαθειων και εγκεφαλικων,μονογονεικες οικογενειες,παρατημενα παιδια, επαιτεια, παιδικη εκμεταλευση και διακινηση,(στη Δανια,την πολυ "προχω" αναγνωριστικε το κομμα των παιδοφιλων. Τα παντα απο 12 και πανω λενε.) και πολλα αλλα καλουδια.

    Να ειναι καλα οι σκνηπες.

    Σε ολα αυτα,παιρνουμε οντως πολυ καλο βαθμο.

    Ας θυμηθουμε πως ηταν ο Ελληνας μεχρι και πριν 20-25 χρονια και ας θαυμασωμεν την Ευρωπαικη ενωση και την κοινοτικη υποστηρηξη
    Φυσικα δεν εχω κατι με τις "ενωσεις" ουτε με τις "Ευρωπες",ουτε με ολα αυτα. Αλλα με αυτους που "μπουκαρουν" σε αυτες τις πολυ κολακευτικες ιδεες και προτασεις και ορμανε σαν ακριδες,σαν πληγες μεσα στον κοσμο.

    Νομιζω αυτο θα πρεπει να βλεπουμε και οχι το αποτελεσμα,η τα απομειναρια της λαιλαπας.
    Οχι και γαμημενος και κατηγορουμενος.
    Ε, παει πολυ.
    Αντε με τους αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ενώ εγώ "δεν τα έχω ζήσει" και ζώ απο κοντά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι αλλά,εσύ έχεις πάθει αυτό που πάθαμε όλοι όσοι είμαστε ένα μεγάλο διάστημα σε ένα μέρος.
    Εκφυλισμό.
    Όταν ζούσα εκεί τους υποστήριζα μέχρι κεραίας στα περισσότερα θέματα.Και δεν μιλάω για πριν 40 χρόνια...
    Ενσωματώνεσαι με την εκεί κοινωνία,γίνεσαι ένα.
    Ένας Λαζό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αρα κάποιος Ελληνας επειδή κι αυτός ζεί μεγάλο διάστημα σε ένα μέρος (Ελλάδα) έχει πάθει κι αυτός...εκφυλισμό σύμφωνα με την ψαρωτική λογική σου?
    Ελα ρε φίλε.
    Πρώτα ξεκινάς με το τρομέρο επιχείρημα "εζησα εκεί και τούς είδα". Στην απάντηση μου "ότι κι εγώ ζω εδώ και βλέπω" ισχύει ότι...εγώ έχω εκφυλιστεί.
    Το οποίο βέβαια αν ισχύει, πού δεν ισχύει, τότε ισχύει για οποιονδήποτε δηλαδή και για σενα.
    Αν θέλεις λοιπόν να μιλήσουμε σοβαρά (πού καρα-αμφιβάλλω) για την εκπληκτική αυτή "ερευνα" ας το κάνουμε.

    Η έρευνα αυτή παραγγέλθηκε απο ποιόν? Απο 2 εταιρείες πού πουλάνε κυρίως αλκοόλ αλλά και αναψυκτικά. Γιατί παραγγέλθηκε? Διότι εδώ και 10 χρόνια, τόσο στην Κ. Ευρώπη όσο και στην Βρεττανία υπάρχει μιά καμπάνια να περιοριστεί η έλξη τού αλκοόλ στίε νεαρές ηλικίες και να ψηφιστούν παρόμοιοι αντι-αλκοόλ νόμοι πού ψηφίστηκαν και για το κάπνισμα.

    Η καμπάνια αυτή έχει άλλωστε εδώ και καιρό περάσει και στα ευγενή σαλόνια τού ευρωπαικού κυνοβουλείου. Και υπάρχει πίεση να ψηφιστούν τέτιοι αντι-αλκοόλ νόμοι.

    Και ω τού θαύματος, ω τής σύμπτωσης, 2 εταιρείες πού εμπορεύονται ακριβώς αυτό πού απειλείται, δηλαδή το αλκοόλ, χρηματοδοτούν μιά έρευνα και συνδέουν τι? Την υποτιθέμενη έλλειψη...χαράς και διασκέδασης επειδή τί? Επειδή δουλεύουν...πολύ. Και δεν γαμάνε φυσικά, αλλά ούτε και κάνε τίποτα παρά μόνο δουλειά και νάνι. Το κλού βέβαια, μετά από 4 παραγράγφους απίθανων ψεμμάτων και γραφικοτήτων είναι φυσικά στην κατάληξη, στην τελευταία πρόταση πού θα αφήσει και την τελευταία εντύπωση στον αναγνώστη:
    - ότι δηλαδή όταν φτάνουμε στο αλκοόλ τοτε μυστηριωδώς οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει την...χαρά τής διασκέδασης.
    Καλά πλάκα κανουμε η δεν ξέρουμε απλά ούτε καν να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε ακόμα κι όταν κάνει κρά το πράμα?
    Κι έχεις ζήσει κιόλας στην Γερμανία?
    Καλά, κατάλαβα πώς έζησες και τι εζησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρηστος Χοντζεας22 Μαΐου, 2012 22:37

    Ρε σεις εδω καιγεται το "Κορδελιο".
    Δεν ξερω εαν ειναι μουφα, αλλα διαβασα οτι η εφορια αρπαξε απο το αυτην την ΠΑΕ.
    Οτι ζητησε και καταφερε-ειδοποιωντας την Λιγδα- κατασχεση τηλεοπτικων εσοδων της ΠΑΕ,εως του υψους των 13.500.000.
    Αυτο δεν ειναι "υψος". Ειναι βαθος. Χαραδρα. Καιαδας.
    Αυτο αντιστηχει σε οτι χρωστουσαν-λεει- οι προηγουμενες κυβερνησεις...συγνωμη διοικησεις,της δυστυχης ΠΑΕ.

    Εαν ισχυουν αυτα,τοτε,αντιο ζωη. Και καλημερα λαμψη.

    Στο περιθωριο των-ετσι κι'αλλιως- τραγικων οικονομικων εκρεμοτητων και αδιεξοδου- ο κοντος ο οποιος κανει κοντα και αργα βηματα για την εξωπορτα, βρηκε το κουραγιο,το σθενος και το θρασσος θα ελεγα να κανει προτασεις για το πως θα στελεχωθει το ποδοσφαιρικο τμημα,την νεα περιοδο.
    "εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται".
    Με τζαμπα λεει υπηρεσιες απο Λυμπε,Δελλα,Καραγιαννη, με τον φτηνο αρα βολικο Κωστενογλου (για παικτες δεν προκανε να μετρησει ποσοι θα μεινουν και πως θα βρει)

    Ρε τι ζουμε ρε. Τι θρυλικες μερες.
    Steven,κανε μια ωραια αναρτηση,να σε χαρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό περιμένω κι εγώ, την βραδυνή ανάρτηση τού Στήβεν μετά την σημερινή σφαλιαροκαταιγίδα.
    13 μύρρια? Μιλάμε τετέλεσται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτα που γραφαμε εδω μεσα πριν 5 μηνες,ερχονται και τα "κορωνες" τωρα ολοι τους.Οταν εγω ελεγα,πως καμια Τροικα δεν ειπε μειωστε μισθους στον ιδιωτικο τομεα,οταν ελεγα πως το μουνοπανο και ανεργος προεδρος του ΣΕΒ,πουλαγε σοτο για τις συλλογικες συμβασεις,οταν εβγαινε ο Βενιζελος και μιλαγε πως οι εντολες ερχονται απο εξω,οταν ο Κουτρουμανης παρακαλαγε να τα βρουν οι κοινωνικοι εταιροι....
    Και ερχεται τωρα το γουρουνοειδες φασιστομουτρο και λεει πως ετσι κι αλλιως κι αλλιωτικα,πως οι εργοδοτες ηθελαν τους μισθους,πως οι εργοδοτες πιεζαν την Τροικα για κατι τετοιο.Και θυμαστε πως σας ειχα πει πως ο Δασκαλοπουλος ειχε βρεθει Παρασκευη βραδυ μαζι με αλλους τεσσερις ομοιους του με ανθρωπους των "εξω" για να μιλησουν.Και ειχαν περασει δηθεν στον κοσμο πως η Τροικα ηθελε οπωσδηποτε 4 επιχειρησεις ντε και καλα να κανουν μειωσεις σε μισθους,μεταξυ αυτων και η Μοτορ-οιλ....Ρε ισιωμα ολα να γινουν,αγρος καμμενος,να μην μεινει ορθιο ουτε κολυμπηθροξυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρηστος Χοντζεας22 Μαΐου, 2012 23:38

    Προς conpater: Η κυρια Λανγκαρτ, μολις σημερον ειπε "ειμαστε ετοιμοι να συνεργαστουμε με ΟΠΟΙΑ κυβερνηση που θα προκυψει απο τι εκλογες και ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ στα οποια μπορουμε να εχουμε κοινες θεσεις ...κλπ-κλπ
    Κοινως: Βγαλτε τους στην πλατεια και οχι μουτζωστε τους,αλλα σταυρωστε τους.

    Ποιος Δασκαλοπουλος;
    Ειναι κανενας μεγαλοεφοπλιστης καθε φορα προεδρος της ενωσης Εφοπλιστων; Ειναι κανενας μεγαλοβιομηχανος προεδρος καθε φορα προεδρος στον ΣΕΒ; Κατι τεμπελοσκυλα βαζουν μπροστα.
    Α,ξεχασα. Εχουν δημοκρατικες διαδικασιες και κανουν κυκλυκες προεδριες. Σαν την Σουπερ Λιγδα.
    Μιλαμε για τους Παπουτσακιδες δηλαδη.

    Το "μπροστα" ειναι για τον κοσμο. Για να βρει αντιπαλο να παιζει
    Ο κοσμος κοιτουσε-και κοιτα ακομα αφου ΑΥΤΑ ειναι τα κυρια για αυτον θεματα- το δαχτυλο του Μπενυ και του Παπακωνσταντινου αλλα δεν εβελεπε και ουτε βλεπει το δασος.
    ΔΕΝ ειναι τα "μερη" του κωλομνημονιου το θεμα,ουτε οι κωλομισθοι και οι κωλοσυνταξεις,αλλα η δανειακη συμβαση και το Αγγλικο που την συνοδευει.
    Ο τεμαχισμος δηλαδη,που επιχειρειται, των παντων.
    Αιμα και αμμος.

    (ο οποιος δημιουργειται. Κατι τα υψωματα των ακρων,κατι η φιοξενες στεγες που βρισκει η Χρυση Αυγη,κατι τα περιστατικα φονων (αλλο ενα ειχαμε στην πατρα απο τρεις Αφγανους που καθαρισαν εναν 30χρονο Πατρινο,κατι Βοριδιδες να αποκτουν οντοτητηα απο το πολυ τηλεφαι (μονιμος επισκεπτης στο Μουγκα τσανελ,αυτος ο πρωην προεδρος της ενωσης νεολεας Ππαδοπουλου. Οχι με τα μπισκοτα. του αλλου.Του "γνωστου". ( οι δημοκρατες του ΔΟΛ που "δεν μπορουν τον φασισμο)
    Κατι γκουανταναμο που στεινουν οι Χρυσοχοιδηδες, και οι διωκτες οι Σαμαραδες,αυτοι οι λατρεις των λαθρο και καθε φερτης και σαπιας "επιμηξιας".

    Με εναν Καρατζαφερη (δεν ειναι λεπτομερια,αυτο το κομμα ειναι το αποκομμα του Μητσοτακη. Η καβατζα του Δρακουλα. Ο οποιος εχασε τους γνωστους εκολλαπτομενους αποστατες (παραγωγη μεγαλη εχει γενικα η δεξια) και ξιφουλκει εναντια στον Σαμαρα,ενω δεν θεωρει μεγαλο κινδυνο τον Τσιπρα. Ελα μωρε, "ακομα και ο Αντρεας ελγε πιο σκληρα πραγματα απο αυτον.Ενα νεο ΠΑΣΟΚ ειναι.Τι να φοβηθω και τι να γοβηθει ο κοσμος;"
    Kανοντας "γαργαρα" τα απολυτως αντιθετα-υποτιθεται-και απολυτως "ανθελληνικα" που λεει και υποστηριζει ο Τσιπρας και το Συριζα οσο αφορα σε συνορα, Ελληνικοτητα,Εκκλησια,λαθρο κλπ.
    Αυτος ο μεγας "πατριωτης", ο γαλατας, δεν βρησκει λεξη για αυτα και θεωρει μεγα εχθρο του τοπου τον Σαμαρα και το κομμα που τον "γεννησε",πρωτου πηδηξει στο ΛΑΟΣ και με εντολη Μητοτακη φτιαξει τον ρυθμιστικο παραγοντα της δεξιας πολυκατοικιας.
    Ο οποιος πλεον κατοικειται σε πολυ μεγαλο βαθμο απο ακροδεξιους αρουραιους.

    Δηλαδη λεει χαλαρα στον κοσμο: ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ.ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΤΟΝ.
    Και απο την αλλη εναν απο παντου ωθουμενο Συριζα με κατι θεσεις στο μεταναστευτικο,στα συνορα,στην ΑΟΖ,να τις πιεις στο ποτηρι.
    Καντε σουμα. Βγαλτε συμπερασμα.
    Η θα επανελθουμε εν ηρεμια,και συντομα, η θα γινει της πουτανας απο παντου. Δεν υπαρχει μεσος δρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οπου και να κοιταξεις,ειναι σαπιλα."Ειμαι" με τον Τσιπρα στο να γινει ολη η Ευρωπη μπουρδελο.Και ετσι που ειναι τωρα,χειρωτερα ειναι...Σε θεματα μεταναστων,συνορων,ΑΟΖ κτλ,ειναι γαματα,ισα που κοιμασαι βραδυ με την γυναικα σου και ξυπνας το πρωι με Αφγανη και τα 5 κουτσουβελα της.Γυρνας προς Σαμαρα μερια,και μονο που τον βλεπεις σου`ρχεται να βαλεις το χερι στην τσεπη να του δωσεις κανα διευρω.Παρα διπλα βλεπεις ενα τιγκα στο λιπος γουρουνι να ερχεται καταπανω σου,
    χωρια που σε εχει φλομωσει στο ψεμα και στις πορδες...Πας πιο κατω,ακους την Αλεκα να μιλαει,λες καπου εχω ξανακουσει αυτα τα πραγματα καμια χιλιαδα φορες,αφου αναρωτιεσαι μηπως ειναι κασσετα.Αμα την δεις κιολας,λυπασαι που εδωσες το διευρω στον Σαμαρα.Ξαφνικα βλεπεις εναν μπουλη,ροδομαγουλο,και βγαζει καπνους απο τα αυτια,του δινει δεν του δινει 3-4 μερες μεχρι να σκασει...Και εκει που λες οτι δεν υπαρχει πλεον ελπιδα,ακους απο πισω σου κατι μουρμουρες,μπερδεμενα λογια κατι ασυναρτησιες,κατι θελει να πει αλλα ακρη δεν βγαζεις,το μονο που τελικα καταλαβαινεις ειναι μονο το ΔΗΜΑΡ που το τονιζει λες και ειναι η τελευταια λεξη που θα πει...
    Εκει ειναι που βγαζεις το μονοευρω,κορωνα με παταει τραινο,γραμματα καθομαι και περιμενω το επικαθημενο με 40 τοννους αμολυβδη να περασει απο πανω μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Albert
    με εκπλήσσει πραγματικά το σθένος σου να τους υπερασπίσεις. Δεν με πειράζει,εγώ δεν το έγραψα για σένα το άρθρο,εσύ το πήρες προσωπικά.
    Αφού λοιπόν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί μου σοβαρά, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και που΄σαι Albert,
    έτσι όπως έζησα εγώ εσύ δεν πρόκειται να το δεις όσα χρόνια και να κάτσεις εκεί.
    Νομίζω σε κανένα εργοστάσιο θα είσαι χωμένος.
    Μου ενισχύεις την άποψη περί Λαζογερμανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οτιναναισμός Χαράλαμπε, οτιναναισμός.
    Τέλος πάντων, καλά να είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή