Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΣ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ

       Έχουν αρχή τα μαθηματικά; Έχουν αρχή οι αριθμοί; Συμβατική ναι κι είναι το μηδέν. Ρεαλιστική όμως, σε εμένα ταιριάζει το μείον άπειρο. Δηλαδή κοιτώντας τον βορά, ξεκινάμε από την δύση και πάμε στην ανατολή. Ακριβώς αντίθετα με τον προσανατολισμό που είχαν οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί με εξαίρεση μόνον έναν : Το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην σημερινή Ανδρίτσαινα ( Βάσσες Φιγαλίας κατά Παυσανία ) που έχει προσανατολισμό από τον βορά προς το νότο. Από εκεί ερχόταν το φως, κατά τους παολύ παλιούς.
        Όχι όμως γενικώς κι απροσδιορίστως. Συγκεκριμένα από την Υπερβοραία ή την Θούλη κατά τον θαλασσοπόρο Πυθέα από την Μασσαλία, που είχε κατορθώσει να φτάσει εκεί. Σ' ένα μέρος που σήμερα θα το λέγαμε Ισλανδία ενωμένη με τους πάγους. Εκεί λοιπόν λατρευόταν ο Απόλλων που κάθε άνοιξη ερχόταν στους Δελφούς κι όταν έφευγε, άφηνε διάδοχο του εδώ, τον Διόνυσο.
       Μυθολογίες, θα πει κάποιος. Ε, φυσικά θα πω κι εγώ. Συμπληρώνοντας όμως την άποψη των Τεκτόνων : Η μυθολογία και ο μύθος είναι έργο θεών, η δε ιστορία είναι έργο ανθρώπων που υπόκεινται σε πλάνη. Κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, γνωρίζοντας από ποιόν και για ποιόν σκοπό γράφεται η ιστορία. Μα έτσι δεν γράφεται κι η μυθολογία; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Έτσι γράφονται και τα μαθηματικά όμως. Ολόκληρη θεωρία αλλά στηριγμένη σε αξιώματα. Από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο, που διδάσκεται η ΜΗ Ευκλίδειος γεωμετρία είναι η Ρωσία ( βοράς ).
        Πολλά μπορούμε να πούμε, αλλά θα χαθούμε. Το μόνο σίγουρο είναι οτι όταν η αρχαία Ελλάδα κοίταζε την δύση ( το μείον ), λογικότατα έκραζε το πας μη Έλλην βάρβαρος. Φυσικά δεν θα μπορούσε να έκλεγε τα ίδια κοιτώντας προς ανατολάς, λίγο στο νότο ( Αίγυπτος ) και γραμμή προς Περσία με κατάληξη την Κίνα. Ήταν πολύ μακριά αυτοί, δεν είχαν πολύ καλή σχέση με την θάλασσα κι η προπαγάνδα ήταν εύκολα αναπτύξιμη προς τους Οστρογότθους. Η αέναη ιδέα των τριών χώρων του τεκτονισμού, που προσπαθεί και σήμερα να επιβληθεί : Αμερική, Ευρώπη, Ευρασία .
         Όλα συγκοινωνούντα δοχεία με τα ίδια όπλα πάντα. Πόλεμοι, ίντριγκες, επαναστάσεις, φιλοσοφίες, θρησκείες και λοιπά κουραφέξαλα για τον ανθρωπάκο που γεννήθηκε όχι κατ' επιλογήν του και που πρέπει να πειστεί οτι είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να φάει. Φυσικά κάτι πρέπει να κάνει για να μην πεινάει, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το υποχρεωτικό ωράριο. Το λιοντάρι κυνηγάει μια μέρα κι αν πιάσει κανά βουβάλι κάθεται δέκα μέρες. Όταν τελειώσει η τροφή, ξαναβγαίνει. Μα είναι ζώο, θα πει κάποιος. Ο άνθρωπος τι είναι; Ο πάμπλουτος τι είναι; Δουλεύει κάθε μέρα μεροδούλι μεροφάϊ για να αυξήσει το εισόδημα του; Κάνει ένα deal και μετά αράζει. Στο επόμενο ξαναβγαίνει. Αλλοιώς τα Ιντρακόμ ή τα πλοία του Βαγγέλα, δεν θα άφηναν τους υπερδραστήριους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
           Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια και να δεχτώ οτι ο μηχανικός κουράζεται πιο πολύ από τον οικοδόμο ( βάλτε την κλίμακα σε όλα ) , αλλά το λάθος οτι ο αρχαίος Έλληνας τα έκανε όλα, δεν το κάνω. Διότι υπάρχουν τα μυστικά της Ακρόπολης, της Πεντέλης, των Πυραμίδων, του Σινικού Τέιχους και των λοιπών αρχαίων θαυμάτων ( πάντα 7, όπως σήμερα; ) , που όλοι αναρωτιούνται το
" πώς γίνανε " και ελάχιστοι κάνουν τον συνειρμό, οτι κάτι υπήρχε πριν. Ο παμπάλαιος τεκτονισμός. Η υπέρτατη φιλοσοφία, που την είχαν πάντα μειονότητες μέσα στα στίφη.
           Κι από την Θούλη, που μιλάει για την ΑΡΙΑ ( παλιά ορθογραφία )  παράδοση και που θεωρεί τον εαυτό της σαν το πρωταρχικό πνευματικό κέντρο της λευκής φυλής, φύγανε πολλοί. Ένας που χάθηκε  καθ' οδόν προς την Ατλαντίδα - την χώρα που ο Δίας έφτιαξε με τους άτλαντες τα πιο πλούσια και ψηλά κτίρια - , κάποιος που έδωσε τα μυστικά στους Κέλτες με τους Δρυϊδες, στην Ιβηρική χερσόνησο ο Γκράαλ, περίπου σε εμάς ο Πυθαγόρας κι ακόμα μακρύτερα ο Λάο - Τσε και ο Ζωροάστρης. Με κεντρική σοφία όλοι αυτοί, αλλά που θα έπρεπε να μπει στην μήτρα των λαών σαν εξωσωματική γονιμοποίηση και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα χαρακτηριστικά τους. Κι όποιος ταξίδευε περισσότερο, τόσο πιο καλά θα ανέβαινε στον θρόνο.
          Κι ο Πυθαγόρας έμαθε τα Ορφικά, πήρε τα στοιχεία του Άβαρι, τράβηξε κατά Αίγυπτο κι όταν αυτή καταλήφθηκε από τον Καμβύση, μια χαρά τα άκουσε από τον Ζωροάστρη και γύρισε όχι βέβαια στην Ελλάδα των δημοκρατών που μαστιζόταν από κάτι ιδιότυπες χούντες που τις είχαν βαφτίσει αλλοιώς, αλλά στην Ιταλία . Την πρώτη χούντα την βρήκε στην πατρίδα του την Σάμο υπό τον Πολυκράτη. Που δεν την άντεξε βέβαια, καθότι κι αυτός το Mega channel του πήγαινε να φτιάξει. Κι αφού το έκανε στον Κρότωνα, πήγε ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ για επέκταση και πήρε τον πούλο.  Δεν είναι όλοι έτοιμοι για την Αστάνα. Ειδικά άμα πεινάνε ή άμα είναι χορτάτοι και τους χαλάς τη ζαχαρένια.
           Κι άμα πιάνουμε την ευθεία του τεκτονισμού, πάμε καραμπινάτα δεχόμενοι μια συμβατική αρχή, σε Πυθαγόρα, Πλάτωνα, Πλώτινο και Πρόκλο με χιλιάδες κεφάλια της λερναίας ύδρας. Τα ονόματα φυσικά και δεν τα θυμάμαι απ' έξω αλλά εύκολα τα βάζω σε ανάρτηση αν ανατρέξω στην βιβλιογραφία μου, δώρο της ελληνικής μυσταγωγίας ύψιστου βαθμού. Που πιάνουν από απλούς θαυμαστές ( χαμηλοί βαθμοί ) μέχρι συστηματικούς βιογράφους και καταλήγουν στα κινήματα των εγκυκλοπαιδιστών και των δοξογράφων. Περιττό να μιλήσω για τον Χριστό ή για τραπεζίτες, επιχειρηματίες, πολιτικούς , καλλιτέχνες ή τάγματα θανάτου και Παρασκευή και 13.
           Και κλείνοντας, να παραθέσω απόσπασμα του μέγα Τέκτονα Κωνσταντίνου Τσάτσου ( ναι του δικού μας ) : " ...ο Λόγος έχει το νόημα να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του χώροτ, του χρόνου και της ύλης, κι αυτό μπορεί να γίνει μεσω της θείας Τεχνικής. Σήμερα όμως οι αφελείς θαμπώθηκαν από το ΜΕΣΟΝ και ξέχασαν τον ΣΚΟΠΟ, με αποτέλεσμα τον μιμητισμό, που δυστυχώς δεν εμφανίζεται μόνο στους Γερμανούς. Διότι αν θα θέλαμε μια ενιαία Ευρώπη, θα έπρεπε ο ηγέτης να μην συναλλάσσεται αμερικάνικα, να μην πολιτεύεται ρώσσικα και να μην χορεύει αφρικάνικα...Και κυριότερα να επιστρέψουμε στην σελίδα ΑΝΘΡΩΠΟΣ."
         Τι προσπάθησε ο μουστάκιας που κι αυτό μισό τό είχε; Να το παίξει αρεστός και να πάει να κάνει τον συνεχιστή. Φυσικά οι άλλοι τα ξύνανε κι απλά είπαν την κουβέντα του Μαρξ : " Η νίκη θα έρθει μέσα από απανωτές ήττες." Και φυσικά, πάντα στην γεωμετρία ό,τι και να γίνει με τα θεωρήματα, πάντα τα αξιώματα θα μένουν. Κι είναι τόσο ισχυρά, όσο το " εγέρθητο ", που είπε κάποιος αγράμματος, μια πόρτα σε μαγαζί του Πειραιά, κι εύκολα έγινε σύνθημα ακόμα και δημοκρατών. Βέβαια, οι τελευταίοι κάνουν πλάκα . Ε, πλάκα κάνουν κι άλλοι βλέποντας τους τελευταίους. Με τις υγείες μας σύντροφοι.

24 σχόλια:

  1. Πρός ανώνυμο,
    ποιός είναι ο ΠΑΟΚτζής στον οποίο αναφέρεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 00:04

    Προς Albert_ AEKstein: Για την "spotless mind" μιλαει. Μια γυναικα-συζυγο και μητερα.Η οποια σχολιαζει αραια και που απο την Βορειο Ελλαδα. Την οποια διεκρινε ως τον μεγαλο εχθρο της δημοκρατιας και της ΑΕΚ.
    Παπαδημος που του χρειαζεται του μασκαρα.
    Ειναι φορες-σαν και αυτη- που πραγματικα υπερθεματιζω το μνημονιο και την πουτσα που ριχνει ο σακατης.
    ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΓΚΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

    Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

    Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

    Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.

    Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.

    Δεν θέλω να επεκταθώ. Φοβάμαι πως δεν έχω τα εφόδια για μια θεωρητική ανάπτυξη, ούτε την κατάλληλη γλώσσα για τις απαιτήσεις του όλου θέματος. Όμως το θέμα με καίει. Και πριν πολλά χρόνια επιχείρησα να το αποσαφηνίσω μέσα μου. Σήμερα ξέρω πως διέβλεπα με την ευαισθησία μου τις εξελίξεις και την επανεμφάνιση του τέρατος. Και δεν εννοούσα να συνηθίσω την ολοένα αυξανόμενη παρουσία του. Πάντα εννοώ να τρομάζω.

    Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που βρίσκουν όμως κατανόηση από τις διωκτικές αρχές λόγω μιας περίεργης αλλά όχι και ανεξήγητης συγγενικής ομοιότητος. Που τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία.

    Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία.

    (Συνεχίζεται..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

    Το φάντασμα του κτήνους παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονα στους νέους. Εκεί επιδρά και το marketing. Η επιρροή από τα Μ.Μ.Ε. ενός τρόπου ζωής που ευνοεί το εμπόριο. Κι όπως η εμπορία ναρκωτικών ευνοεί τη διάδοσή τους στους νέους, έτσι και η μουσική, οι ιδέες, ο χορός και όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής τους έχουν δημιουργήσει βιομηχανία και τεράστια κι αφάνταστα οικονομικά ενδιαφέρονται.

    Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστιχτο στο εσωτερικό τους. Προσέξτε το χορό τους με τις ομοιόμορφες στρατιωτικές κινήσεις, μακρά από κάθε διάθεση επαφής και επικοινωνίας. Το τραγούδι τους με τις συνθηματικές επαναλαμβανόμενες λέξεις, η απουσία του βιβλίου και της σκέψης από τη συμπεριφορά τους και ο στόχος για μια άνετη σταδιοδρομία κέρδους και εύκολης επιτυχίας.

    Βιώνουμε μέρα με τη μέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας – που ή φοβάται ή δεν σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη. Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος «αρχηγός» που θα ηγηθεί αυτό το κατάπτυστο περιεχόμενό μας. Και τότε θα ‘ναι αργά για ν’ αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

    Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος."

    Κείμενο τού Μ. Χατζιδάκη το 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του
    ***************************************************************
    Αν και δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει συμφωνώ πάραυτα με την ουσία του και το παραθέτω ως περαιτέρω τροφή για σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 10:35

    "Η αληθεια πολλες φορες μπορει να φαινεται τελειως εξωπραγματικη...βαδιζοντας σε ενα δρομο χωρις επιστροφη. Οχι δεν το ειπε καποιος φιλοσοφος η επιστημονας αλλα ο Χιμλερ.

    Η αναζητηση ποτηριων,δισκοποτηρων,πυλων για την αλλη διασταση,την συνενωση με "ανωτερα οντα",η προσπαθεια συζευξης μαζι τους,η προσπαθεια δηλαδη ενδυναμωσης του εγχειρηματος καποιου,που την ειδε "Ναπολεων" η "Χιτλερ" ωστε να το δικαιολογησει στα ματια του "θεου" και να λαβει τν απαραιτητη "αδειοδοτηση" για τα αισχη που προτιθεται να κανει η ηδη κανει.Δηλαδη ειναι απλα θεομουρλος.
    Ειναι ομως μονο ετσι;

    Το κακο βεβαια ειναι οτι βρισκει σαρκες να ριξει στον "αγωνα".Εκατομμυρια κορμια στον βωμο καποιας "ανωτεροτητας" η κατωτεροτητας" η οποια πρεπει να καταδειχθει.
    Και εδω αναδυκνειεται το τερστιο θεμα της Παιδειας,που αναφερει και ο Χατζιδακης πιο πανω.
    Οταν γνωριζεις, επιλεγεις. Οταν δεν γνωριζεις,επιλεγεσαι.

    Πραγματικα κανεις δεν μπορει να ξερει επακριβως,τι τρεχει με ολους αυτους τους παλαβιαριδες της ιστοριας,οι οποιοι βρηκαν την ισχυ,τα μεσα,την δυναμη αλλα και την υποστηρηξη και εφαρμοσαν τις πιο τρελες,τις πιο απανθρωπες τακτικες,για να φτασουν στην πηγη της ζωης,στο αθανατο νερο,στον μεγαλο Διδασκαλο κλπ.

    Το εαν υπαρχουν τελικα ολα αυτα, η εαν ειναι τα γεννηματα των παλαβιαριδων,δεν το ξερουμε.
    Αυτο που ξερουμε πλεον-οσοι δεν μενουν στην στειρα αναγνωση της "επισημης" ιστοριας εννοω-ειναι οτι ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ. Και οχι μονο οι "μουρλοι". Αλλα και λογικοτατοι επιστημονες. Και αν θα υποθεταμε οτι απλα "επαιζαν το παιχνιδι της επιβιωσης τους" με το να λενε "ναι" στον τρελο,αθ πρεπει να εξηγησουμε πως ακομα και εν καιρο ειρηνης οι ιδιοι η οι συνεχιστες τους,μετα μανιας συνεχιζουν να αναζητουν της αληθειες των "τρελων".

    Ισως απλα ο ανθρωπος,την εχει δει τοσο σημαντικος,ωστε ψαχνει σημαδια της αποδειξης της σημαντικοτητας του. Μπορει.
    Οντως εχουν ξοδευτει τονοι χρηματος,εχουν επιστρατευτει ορδες επιστημονων,εχουν προκειμενου να βρεθουν οι τρυπες της Θουλης,το "αγιο δισκοποτηρο", το "μυστικο της ζωης", η "πηγη της δυναμης" κλπ.
    (ολα αυτα συνεχιζονται και σημερα. Ανεμποδιστα και χωρις σταματημο.Εκει που σταματα ο ενας,συνεχιζει ο επομενος "μουρλος".)

    Ολοι οι μεγαλοι μουρλοι της ιστοριας,ειναι αναμφισβητητο οτι εδωσαν πολυ μεγαλο μερος του δυναμικου τους,των μεσων τους και της ισχυος τους ωστε να "φτασουν καπου". Εκει που νομιζει ο καθενας,αναλογα με την "μουρλα" του.
    Και ΔΕΝ λειτουργουσαν αυτονομα,αλλα καθοδηγουμενοι.
    Οι ανθρωποι, οι δουλοι, οι ακολουθοι, οι υποκτακτικοι, οι ταμενοι συνεπικουρουν στο εργο της ανευρεσης "της ζωοδοχου πηγης" η του "ιερου σπαθιου", του "παντοδυναμου οντος" η της "ιερης εισοδου" κλπ.

    Το τι ισχυει επακριβως,που να το ξερουμε. Το σιγουρο ειναι οτι η μυθωδια,ειναι κρυμενη στα χορτα που φυτρωσαν τις τελευταιες-γνωστες μας- χιλιετηριδες και για την συντρηπτικη πλειοψηφια του κοσμακη,εχουν λαβει την μορφη του παραμυθιου της γιαγιας. Μεσα σε ενα συννεφο ψεματων,αλλιωσεων,στρεβλωσης και συγχυσης,ουδεις πλεον μπορει να διακρινει τιποτα αλλο παρα μυθους.
    Ο "Μυθος" ΔΕΝ ειναι το ψεμα. Μη μπρδευομαστε. Ειναι η απομακρυσμενη Γνωση με στολη παραλλαγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 12:58

    Απο τους "Financial Times":

    "...Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση των επενδυτών, οι οποίοι στοιχηματίζουν σε αύξηση της τιμής μιας κινητής αξίας, οι "Shorters" ποντάρουν σε πτώση μιας κινητής αξίας. Για να το πραγματοποιήσουν, δεν αγοράζουν τους εν λόγω τίτλους, αλλά τους πωλούν με προθεσμία (δηλαδή δεσμεύονται να τους πωλήσουν σε μια συμφωνημένη μελλοντική ημερομηνία) και περιμένουν να πέσουν οι τιμές των εν λόγω τίτλων για να τους αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές και για να εξασφαλίσουν την μεταφορά τους, η διαφορά μεταξύ των δύο πράξεων αποτελώντας την προστιθέμενη αξία τους.

    Μέχρι τώρα, αυτοί οι εξαιρετικά έμπειροι υψηλόμισθοι διαχειριστές σπεκούλαραν στις ευρωπαϊκές χώρες των οποίων τα προβλήματα είναι γνωστά: την Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία και μερικές φορές, τη Γαλλία. Η καινοτομία είναι ότι τώρα επιτίθενται στα ΑΑΑ, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Γερμανίας, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένουν ότι οι χώρες αυτές θα καταρρεύσουν επίσης.

    Σε δεύτερο επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι αναμένουν μια γενικότερη κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμα και τη κατάρρευση των πιο ευημερουσών χωρών. Μαζί με τη Γαλλία, η Γερμανία είναι η χώρα που συμβάλλει το περισσότερο στο ταμείο αρωγής της ζώνης του ευρώ. Και η κατάρρευση της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της θα οδηγήσει σίγουρα τις ΗΠΑ στα απόνερα της.

    Ένας από αυτούς τους διαχειριστές αυτών των hedge funds που στοιχηματίζουν εναντίον της Γερμανίας είναι ο Τζον Πόλσον, ένας δισεκατομμυριούχος που έκανε την τύχη του στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008".

    H αληθεια ειναι οτι πλεον δεν εχει και μεγαλο "φαι" σαν αποδοση για τα κορακια το "Ελληνικο στοιχημα"η το Ισπανικο, αφου πλεον εχει ξεφουσκωσει σαν "αποδοση" αναμεσα στις στοιχηματικες εταιρειες" (τις υαινες)

    Ειναι δηλαδη σαν να θες να βγαλεις κερδος απο ενα ξανα-ξαν-ξαναστημενο ματς αλλα οι εταιρειες στοιχηματισμου δεν μπορουν να "ψησουν" τους παικτες οι οποιοι δεν πονταρουν πολλα και οι αποδοσεις ειναι αρκετα κραχτες αλλα και πεσμενες.
    Την "ΑΕΚ" ας πουμε, (ΑΕΚ=Ελλαδα λεμε) οι μπουκ την παρουσιαζαν με εξαιρετικα καλα ποσοστα για "απροσμενη" ηττα. Ομως με τον καιρο πλεον, ολα τα αποτελεσματα ειναι μεσα,ακομα και μια ηττα εντος απο καποια Κερκυρα,και ετσι το -καποτε υψηλο διπλο"` του 8 πλεον μπορει να δινει 3.50. Και ο καποτε διασφαλισμενος "ασσος" του 1.50-160, πλεον γινεται Ρωσσικη ρουλετα. Οποτε πλεον δεν εχει πολλυ φαι για τους Bookers,η καλυτερα brockers αφου δεν πονταρονται μεγαλα ποσα εφόσον οι "παικτες" εχουν μυριστει την δουλεια.
    Το "λυκος στα προβατα" πιανει 2-3 φορες μονο. Μετα πρεπει να βρεις αλλη στανη.
    Και τωρα θα την πεσουμε στην "Μπαρτσα" και την"Μπαγερν" των τριπλων "ΑΑΑ".
    Εκει ειναι η μεγαλη μασα. Το μεγαλο παρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι μεγάλο το θέμα, τεράστιο θα έλεγα, και τού φασισμού γενικότερα αλλά και τού ναζισμού ειδικότερα.
    Ειναι ένα απ΄τα θέματα πού έχω ασχοληθεί πολύ. Διαβάζοντας, περνώντας απ΄το ένα βιβλίο στο άλλο, ανακάλυψα αυτό πού έχω ανακαλύψει και σε άλλα θέματα πού την "εψαξα".
    Οτι δηλαδή και σ΄αυτό μάς έχουν πεί ψέμματα.
    Ειδικά λοιπόν, σ ΄ότι αφορά στον ναζισμό (πού έχει τρομερές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τον φασισμό κι ας τον συναντά αναγκαστικά στο δρόμο του) τι ξέρουμε?
    Ξέρουμε ότι ήταν ένα ρατσιστικό φασιστικό ρεύμα και ιδεολόγημα.
    Σωστά?
    Λάθος.
    Ηταν ένα θρησκευτικό ρεύμα στην γενική του μορφή, αποκρυφιστικό στην ειδική του μορφή, πού έμπλεξε τίς θεωρίες τής Μπλατάνσκυ, τού Γκούιντο φον Λίστ και την θεωρία του περί Αριοσοφίας, τίς ένωσε με την παγανιστική μυθολογία τών τεκτόνων, ερίξε και μιά δόση ελληνικής μυθολογίας, τίς έντυσε κατόπιν με έναν (αναπόφευκτα) πολιτικό μανδύα, βρήκε τον υπεράνθρωπο στον Αριο και τον εχθρό σε όλους τούς υπόλοιπους, και το πούλησε στίς μάζες ως κόμμα, "κίνημα", και "λύση".
    Αυτός ο παρανοικός ακταρμάς, ηταν ο Ναζισμός. Βρήκε βέβαια τούς συγγενείς του στον πρωτοεμφανιζόμενο Φασισμό και επιχείρησε να κάνει την παγκόσμια κίνηση-ματ υποστηριζόμενος απο αμερικάνικα κεφάλαια.
    Κάπου η πλοκή μπλέκτηκε κι ευτυχώς πήρε τ΄αρχίδια του χωρίς όμως να έχει...χάσει. Ειναι ακόμα εδώ κι ελοχεύει.
    Ο ναζισμός λοιπόν δεν ήταν κάτι παρόμοιο σαν αυτόν τον φασισμό τού Μουσολίνι η τούς μετέπειτα φασιμσούς πού έμοιαζαν σ΄αυτόν, η τον τον μιλιταριστικό φασισμό τών Ιαπώνων.
    Ηταν κάτι διαφορετικό, πολύ πιο πολύπλοκο, σχεδόν "εξωτικό" θα έλεγα σαν μόρφωμα, και σίγουρα όχι αυτό πού μάς εχουν διδάξει κι αυτό πού πολλοί mainstream ιστορικοί.

    Δεν ξέρω αν σ΄αυτά αναφέρεται ο Χρήστος πιό πάνω, υποπτεύομαι πώς ναι.
    Οπως και να΄χει, γι΄αυτούς πού έχουν όρεξη και χρόνο να διαβάσουν τι πραγματικά ήταν (και είναι) ο ναζισμός ας διαβάσουν το βιβλίο τού Νίκολας Γκούντρικ-Κλάρκ, "Οι αποκρυφιστικές ρίζες τού Ναζισμού":
    http://www.amazon.co.uk/The-Occult-Roots-Nazism-Influence/dp/1860649734/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1337074589&sr=1-1
    Ειναι στα Αγγλικά, το ξέρω.
    Και ρίξτε και μιά ματιά στον εμπνευστή τής παρανοικής θεωρίας του, τον Ράσπουτιν τού Χίμμλερ όπως αποκαλούνταν, τον Γκούιντο Φον Λιστ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Guido_von_List

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι εγινε?
    Αρχισαν οι προβλεπόμενες κωλοτούμπες? Με αρχή τον Καμμένο πού τώρα ανακάλυψε ότι αν "υπάρχουν συνθήκες εθνικού κινδύνου" θα συγκυβερνήσει?
    Ρε θα την "σώσουν" τη χώρα με το ζόρι να΄ούμε.
    Ο εθνικός κίνδυνος βέβαια είμαστε εμείς.
    Από εμάς θέλουν να την "σώσουν".
    Γι΄αυτό κι η πιάτσα δεν ανησυχεί καθόλου πρός το παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 13:23

    Αυτο που μπορει να "σωσει" τον κοσμο-αλλα μπορει και να τον στειλει στον ολεθρο-ειναι ο εμφυλιος μεταξυ Σιωνισμου και υαινων.

    Οι πρωτοι θελουν το κεφαλαιο,τις υποδομες δηλαδη και με τον τοκογλυφισμο χρεωνουν πετσινα τις δοτες κυβερνησεις μεχρι αυτο να πεσει στα χερια τους.

    Κοντα σε αυτους και με πληρη στηριξη εχουν συνωστιστει και τα "αρπαχτικα" τα οποια κερδιζουν απο αυτην την επιθεση του τοκογλυφισμου και βοηθανε τα μαλλα τους "συνεταιρους" σιωνιστες στην καταρευση των εθνων κρατων και την αρπαγη του κεφαλαιου για λογαριασμο των δευτερων.

    Αυτο που ειναι απολυτως αναμενομενο να συμβει,καποια στιγμη,ειναι να στραφουν οι δευτεροι (τα κορακια) επανω στο πτωμα που θα εχουν κερδισει οι πρωτοι ( Σιωνιστες)
    Δεν μπορουν να αρνηθουν την φυση τους. Σαν τον σκορπιο που τσιμπαει τον βατραχο ο οποιος τον κουβαλαει στην πλατη του.

    Ποσως ενδιαφερονται για "υποδομες" και "κεφαλαιο".Στοιχηματιζουν ακομα και αναμεσα σε ερειπια.Ποια εταιρια ας πουμε θα μαζεψει τα συντριμια και σε ποσο χρονο.Ακομα και στο ποσο γρηγορα μπορει να καταστραφει μια χωρα, η ποσο χρονο χρειαζεται ενας ανθρωπος να φτασει απο το μπαλκονι του στον 5ο στο πεζοδρομιο."Τα παντα ολα"

    Οι "αλλοι" ομως ενδιαφερονται για το κεφαλαιο. Δεν θελουν "ερειπια". Δεν εχει νοημα να κατακτησεις κατι που πλεον δεν υπαρχει.
    Οι γυπες ομως,πρεπει να συνεχισουν να ζητουν αιμα,ακομα και αν αυτο προερχεται απο "ξαδερφια"η και "αδελφια".
    Ακομα και οταν αυτο περασει στα χερια των "συνεταιρων" εκεινοι θα συνεχισουν να πονταρουν.
    Ακομα και αν πεθανουν οι συνεταιροι,και πεσει το κεφαλαιο στους εαυτους τους,θα στοιχηματιζουν εναντιων τους.Τα σαρκοβορα,οταν μειουται η τροφη,στρεφονται στην ιδια τους την αγελη.

    Οταν εχεις μεγαλωσει με την μυρωδια του αιματος,μπορεις να φας ακομα και ομοειδεις.
    Η εως χθες "συνεταιρους".
    Δεν υπαρχει καποιος "κωδικας επικοινωνιας", η καποια κοκκινη γραμμη. Υπαρχει μονο το ενστικτωδες συμφερον.Το οποιο βεβαια,ανετα μπορει να οδηγησει στην αυτοεξολοθρευση.

    Μενει να δουμε,σε αυτο το τεραστιο θεατρο αλληλοσπαραγμου, οπου η αυλαια του ολο και θα ανοιγει περισσοτερο,που και πως θα τελειωσει.

    "Προσδοκω ανασταση νεκρων και ζωη του μελλοντος αιωνος.Αμην"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθιζηση και στον τουρισμό:
    "Σε ό,τι αφορά την εικόνα των κρατήσεων, αυτή εξακολουθεί να παραμένει κάκιστη (την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρέαδης έκανε λόγο για -50% στον ρυθμό των ημερήσιων κρατήσεων) με τον κ. Τελώνη να σημειώνει ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθούν οι παρούσες απώλειες τους επόμενους μήνες. «Κάθε κρεβάτι που μένει άδειο, κάθε θέση αεροπλάνου που μένει κενή, χάνεται, δεν αναπληρώνεται» τονίζει. "

    Το κύμα ανέργων θα θεριέψει κι άλλο. Κι ο τουρισμός είναι η μόνη βιομηχανία πού ουσιαστικά έχουμε. Συντόμως θα χρησιμοποιούμε το ρήμα στον αόριστο: "είχαμε".
    Οχι βέβαια ότι τον χειριστήκαμε και ποτέ σωστά τον τουρισμό ως βιομηχανία. Και τι χειριστήκαμε σωστά για να χειριστούμε αυτό?
    Ολα χύμα στο κύμα.
    Πλάνο? Σχέδιο? Τι΄ναι αυτό?
    Εδώ, ακόμα και στίς μέρες τής ψευτο-ευμάρειας το μόττο ήταν "γάμα τον τουρίστα". Σκίστον. Κι ας μην ξαναπατήσει ποτέ.
    Η γυναίκα μου είναι Γερμανίδα. Μιλάει όμως εδώ κι 20 χρόνια άπταιστα Ελληνικά.
    Κάποια μέρα στα Χανιά, ρωτάει ένα γκαρσόνι (στα Ελληνικά όλα αυτά):
    "...ψαρόσουπα παίζει?"
    Βεβαίως, απαντάει το γκαρσόνι. Και γράφει στο μπλοκάκι μονολογώντας "...μια ψαρόσουπα ελληνική".
    "Τι εννοείς ελληνική" τον ρωτάει.
    "Ε, άλλη αυτή πού σερβίρουμε στούς τουρίστες κι άλλη στούς Ελληνες" τής εξηγεί περήφανα.
    Ωραίος ρε μάγκα. Γαμάτος.
    Και να΄ναι μόνο μιά τέτια ιστορία? Βιβλίο ολάκερο.
    Ημουν στο Ναύπλιο την περασμένη βδομάδα.
    Στα καφέ πού βλέπουν το Μπούρτζι απέναντι ο καφές έχει...4 ευρώ.
    Οταν ακόμα και στα πιο χλιδάτα μέρη στην Ευρώπη, βρε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, δεν κάνει παραπάνω από 2.50.
    Γιατί ρε μεγάλε? Επειδή βλέπω το Μπούρτζι?
    Ας μη τ΄ανοίξω αυτό το θέμα, τού τουρισμού και πώς το΄χουμε χειριστεί.
    Θα μπορούσαμε να ζούμε απ΄αυτό κάνοντας το πραγματική βιομηχανία όπως οι Αυστριακοί. Χαλαρά κιόλας.
    Αλλά όχι. Το πούλο κι αυτό.
    Ολα στάκτη και μπούρμπερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 13:48

    Προς Albert_AEKstein: Μπουρδες. Ψαχνουν για συνενοχους. Γιατι μονο εμεις κωλοτουμπες; ΚΑντε και εσεις. Γιατι μονο εμεις το κουπι της χρεωκοπιας; Εσεις τι ειστε; Μαγκες απ'εξω; Ελατε στο "παρτυ".

    Οι μεν ψαχνουν για παρτενερ στην καταρευση και οι δε ψαχνουν πως θα εκμεταλευτουν την συγκυρια διχως να τους παρουν τα σκαγια.

    Εχουν δοκιμασει τα παντα. Τι "πτωχευουμε και δεν εχουμε μισθους" τι "επεικειται στρατιωτικο πραξικοπημα", τι "ειναι θεμα πλεον εθνικης ασφαλειας" τι "μαζι τα φαγαμε" τι "παρτε θεση ανευθυνοι"...
    Τα παντα ολα. Την αποδυναμωση και συνενοχη του αντιμνημονισμου επειχειρουν.

    Οι δε καραδοκουν.Ο Τσιπρας,καθε μερα λεει ενα ολο και μεγαλυερο οχι. Και πως οταν καποιος λεει ολο και μεγαλυτερο οχι, οι αλλοι οι ενοχοι ψαχνουν τροπο να υπαρξει συγκυβερνηση με και με αυτον μεσα; Ελα ντε.

    Ο Καμενος δεν ηθελε να καει απο την αρχη των ετσι κι'αλλιως ακαρπων διαβουλευσεων της πλακας και βγηκε "μπροστα" την 12η ωρα, για να λαβει την θεση του στην επομενη μαχη. Να μην τελειωσει δηλαδη η υποθεση "διερευνητικες εντολες-ψαχνουμε για κυβερνηση" χωρις να ειναι στο καδρο.

    Ο Κουνελης της "Τομαρ" ειναι ο παπατζης της οδου Αθηνας. Ολα μεσα. Ακομα και κυβερνηση χωρις κυβερνηση με την συμμετοχη ολων και κανενος.
    Μιλαμε για ενα ξιπασμενο σκατογερο. Για τους γνωστους υπερηλικες που βαστανε και τρεφουν μεσα στους κολπους τους τα κομματα εξουσιας ωστε οταν και αν χρειαστει να βαλουν ενα χερακι,ανταμοιβομενοι εκεινοι με καποια καρεκλα στη θεση του Παππουλια. (τετοιος ειναι και εκεινος,τετοιος ηταν και ο Στεφανοπουλος. Που ο κοσμος με την ΔΙ.ΑΝΑ. του ειπε "πηγαινε σπιτισου" και εκεινος ειπε "αντε γαμηθειτε" και ελαβε την προεδρια της Δημοκρατιας.
    Μιας "Δημοκρατιας" η οποια ειναι ενα κοτετσι,εδω και παρα πολλα χρονια).


    Αυτα γινονται,οταν εισαι τελειως ανημπορος. Οταν το αφεντικο σου απ'εξω σε μπερδευει με "ηξης-αφηξης" και μετα σε στελνει στις καλπες.
    Κομματα και κοσμος,ενας μεγαλος αχταρμας.
    Βγαλτε τα ματια σας.

    το "Ελληνικο θεμα" αλλωστε ειπε ο σακατης "ειναι λυμενο". Δηλαδη: Παρτε μια αποφαση, στο ποιος η ποιοι απο εσας θα διαχειρηστειτε την "εξοδο του Μεσσολογγιου"

    Αν δειτε κυβερνηση προσωπικοτητων,σημαινει οτι ολο το πολιτικο συστημα θα πει πονηρα "Απελθετω απ'εμου το ποτηριον".
    Αν δειτε συγκυβερνηση των υπαιτιων μαζι με τις τσοντες τοτε θα το ποιουν το ποτηρι απλα θα λαβουν καποια οφελη οπλιτικα τα στηριγματα.

    Αν δειτε νεες εκλογες,τοτε θα τον ποιουν ολοι,απλα με μερικες μερες καθυστερηση.

    Αν δειτε καραβι στο βουνο,μουνι θα το'χει σουρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 13:53

    "πολιτικα" στηριγματα και οχι "οπλιτικα" που εγραψα.
    Αν και οπως παμε...θα τα δουμε και τα οπλιτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά τα έλεγε λοιπόν ο τραπεζίτης γείτονας, Χρήστο.
    Κι είδες ότι αυτό το συζητήσαμε, το ανέφερα, πρίν βγεί το άρθρο τού Σπιγκελ στον αέρα.
    Και σήμερα η ειδησεογραφία λέει το εξής:
    "..Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ότι μπορεί να εξεταστεί η επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση."
    Βεβαια, για όσους διάβαζαν ανάμεσα στίς γραμμές αυτό ήταν φανερό ότι παίζει σαν "κρυφό" χαρτί εδώ και μήνες.
    Δεν είναι το χρέος το θέμα. Η κινεζοποίηση είναι.
    Κλείνουμε λοιπόν το ματάκι στον όποιο Τσίπρα, είτε αυτός είναι Ελληνας είτε Πορτογάλος, κι είμαστε όλοι οκέι.
    Βέβαια το έργο έχει πολλή συνέχεια ακόμα.
    Πολλά επεισόδια.
    Ούτε καν στα μισά δεν βρισκόμαστε.
    Πράματα και θάματα έχουμε να δούμε.
    Και θα δικαιωθούν κι οι κινέζικες ευχές.
    Μόνο πού εγώ περιμένω το...απρόβλεπτο. Εγραψα περί αυτού χτές.
    Περιμένω να δώ το μη-γραμμικό.
    Για να δούμε τι θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστος_new15 Μαΐου, 2012 14:22

    Ο Γιούνγκερ είπε και κάτι ακόμα,αφού χαρακτήριζε ''ανοησίες'' και ''προπαγάνδα'' τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ της Ελλάδας από τους εταίρους (τους χαρακτήρισε εκβιαστές),«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα και να πληγώνει τους Ελληνες δίνοντας μαθήματα και απειλώντας με έξοδο από το ευρώ σε καθημερινή βάση.Τα 17 κράτη- μέλη της ευρωζώνης είναι συνιδιοκτήτες του ευρώ και προσωπικά δεν σκέφθηκα ούτε λεπτό ότι μπορεί κάποιος να φύγει. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μεταχειρίζονται την Ελλάδα καθημερινά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 14:46

    Προς Χρηστο: Να μη σου κανει εντυπωση
    Σε λιγο θα δουμε τον ανθρωπο-ποδηλατο,τον Σοιμπλε να κλαιει στην αγκαλια της Αγκελας απο τυψεις για το κακο που εκαναν στους απογονους του Λεωνιδα.

    Τωρα που αποχωρει,ριχνει τους τονους. Εχουν γραψει στα παπαρια τους τα εθνικα κοινοβουλια και κυριως το Ευρωπαικο κοινοβουλιο και μια παρεα απολυτως ανηθικων αλητων λυμαινεται τα παντα. Ποιος τους ψηφησε; Απο ποιον εξελεγει ο πουστης αυτος; Απο ποιον εξελεγει η ρομπα ο Ρομπαι; Ποιος λαος ψηφησε τον κωλομπαρα τον Μπαροζο;
    Τιποτε φιλε. Δεν υπαρχει τιποτε. Μονη ελπιδα να αλληλογαμηθουν και να αλληλοεξαφανησθουν.
    Δεν ελπιζουμε σε εμας. Απλα ελπιζουμε στην αδηφαγια και στην απληστια τους.
    Οτι θα κανουν ενα ωραιοτατο κυκλο και θα πνηγουν παρεα.

    Να μας πει το μουνοπλημα ο Γιουνγκερ για τα γελια και τις χαριτωμενιες,μεσα στις επιτροπες,ενω οσο οι αλλοι εβριζαν σωριδον και εν χορω την Ελλαδα.
    Να μας δειξει μια δηλωση του που εναντιωνεται στις εκβιαστικες δηλωσεις και στις προσβολες των "αλλων εταιρων". Της Γερμανιας-Ολλανδιας-Βελγιου-Φιλανδιας δηλαδη.

    (Δηλαδη οι γνωστοι "υποπτοι" και απο τον 20 Παγκοσμιο Πολεμο, οι οποιοι αντισταθηκαν με τον κωλο στον Χιτλερ, ο οποιος περασε τρανσιτ απο τις χωρες τους και μαλιστα τον υποδεχθηκαν με λουλουδια. Οποιος νομιζει οτι ενα διαστημα μεταξυ 1940 και 2010 ειναι μεγαλο και βαθυ,με ασχετα μεταξυ τους γεγονοτα,να βαλει το κεφαλι του κατω απο την βρυση.
    ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ)

    Να μας δειξει τις προηγουμενες δηλωσεις του,οταν τασοταν αναφανδον υπερ της σκληρυνσης της στασης.
    Να μας δειξει το στριγκ το τιγρε που φοραει η απλυτη πουστρα των Βρυξελων. Που μετα το περας των διαβουλευσεων πιανει δουλεια σε κωλομπαρα και γαμιεται κατω απο γεφυρια με αλλοδαπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστος_new15 Μαΐου, 2012 15:15

    Εντύπωση δεν μου κάνει τίποτα συνονόματε,την κορο'ι'δία ήθελα να δείξω και όχι την ξαφνική ''αγάπη'' του για την Ελλάδα.Βέβαια δεν τα έχω με αυτόν και τους ομοίους του,κυρίως με αυτούς για να είμαι σωστός.Πρωτίστως τα έχω με τους Έλληνες (???) πολιτικούς και ταγούς του έθνους,που η πρώτη και μοναδική μέριμνά τους είναι να σώσουν το τομάρι τους.Γι'αυτό σωστά το λες,η μόνη μας ελπίδα είναι να αλληλογαμηθούν και να αλληλοεξαφανησθούν.
    Προς τους πολιτικούς μας,κύριοι σας παρακαλώ μην μας ''σώζετε'' άλλο,φτάνει,πάρτε μια ανάσα,αφήστε μας να ''καταστραφούμε''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 15:25

    Μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αντιληφθεί ότι η πορεία σύγκρουσης με την Αθωνική Πολιτεία που έχει επιλέξει θα είναι ολέθρια για τον ίδιο τον Ελληνισμό, δίνεται από την ... απουσία κυβέρνησης! Σήμερα, στην συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, που συζητείται το θέμα, οι ηγούμενοι 20 μονών αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία και αποφασίστηκε να μην ληφθεί απόφαση τώρα εκ...
    του λόγου ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση για να συζητήσει το θέμα και ανανεώθηκε το ραντεβού της σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση ή της ανάκλησης των φορολογικών διατάξεων για τη νέα κυβέρνηση.

    Των διατάξεων που προβλέπουν την φορολόγηση των ακινήτων κια των εισοδημάτων που προέρχονται από τα ακίνητα των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, κάτι που θα οδηγούσε αυτόματα στην οικονομική καταστροφή και στην εξαθλίωση των Μονών του Αγίου Όρους, αλλά το κυρότερο, παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη σύνδεσης της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας. Δηλαδή παραβιάζεται από την Ελληνική Πολιτεία η συμφωνία πρόσδεσης με την Αθωνική Πολιτεία.

    Σε διαφορετική περίπτωση Θα ανακηρυχθεί η αυτονομία και στην πράξη η ανεξαρτησία της Χερσονήσου και θα ζητηθεί η επέμβαση των ομόδοξων κρατών και πιο συγκεκριμένα της Ρωσίας! Κατ’αυτό τον τρόπο η ακυβερνησία … έσωσε για την Ελλάδα το Άγιο Όρος καθώς οι ηγούμενοι έκριναν ότι «Δεν υπάρχει συνομιλητής για την εξέταση του ζητήματος ούτε Βουλή για να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» . Για αυτό θα συγκροτηθεί νέα σύναξη, λίγο μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης, ανέφερε αγιορείτικη πηγή.

    Η εξαίρεση από τη φορολόγηση των εσόδων της ακίνητης περιουσίας των μονών, είναι το κύριο αίτημα των Αγιορειτών μοναχών, όπως άλλωστε γινότανε μέχρι τώρα. Η εξαίρεση αυτή προβλέπεται και σε σχετική διάταξη του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος καθορίζει τις σχέσεις της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας.

    Ενα ακομα "παρελκομενο". Και αρκετα σοβαρο.
    Εχουν αντιληφθει οι πουστιδες τι προκαλουν με αυτα τα πουστικα που υπογραφουν και εκτελουν;
    Εχει παρει χαμπαρι ο κοσμος οτι δεν ειναι το θεμα ο επομενος "μισθος" και "συνταξη";

    Και μη βιαστει κανενας νεοφιλελευθερος να πει "αυτοι γιατι δεν πληρωνουν"; Γιατι θα ειναι μαλακας.
    Εκει ΔΕΝ ειναι οικονομικο το διακυβευμα.
    Οι αλητες, βρηκαν τον κυριο υπαιτιο της φοροδιαφυγης,αφου δεν προκειται για τετοια αφου υπαρχουν συμφωνιες εκατερωθεν χοντρα δεμενες;
    Οι οποιες δεν πρεπει να σπασουν;

    Γιατι δεν πανε και στι ΚΙΣ (κεντρικο ισραηλιτικο συμβουλιο) να παρουν φορους,που λειτουργει ατελως και δεν εχει αποδοσει ουτε ενα ευρω απο ιδρυσεως;

    Μα ποιος να παει;Ο Τουρκογλου,ο Παγκαλος, ο Σαμαρας, ο Παπακωνσταντινου, ο Παππουλιας, ο Στεφανοπουλος ο ΓΑΠ η ο Αβραμοπουλος;
    Ολοι με τα σκουφακια ειναι. Σωστα.

    Αυτοι που προτινουν να μπουν φοροι ακομα και στα κενοταφια;
    Αλλοι μαλακες παλι ,προτειναν να αξιοποιηθουν οι αρχαιολογικοι χωροι. Να γυριζονται και τσοντες δηλαδη εαν αυτο ειναι κερδοφορο.
    Τα νεφρα μας να δωσουμε και τις κορες στην πλατεια. Τα παντα γιατι αυτοι οι πουστιδες εντολοδοχοι αλωσαν τα παντα.

    Τωρα το προβλημα ειναι οι καλογεροι εκει πανω;
    Εχουν καταλαβει τι ακριβως παιζει; Ξερουν τι δεντρο "κουνανανε";

    Επειδη διευθειραν και ξεπουλησαν τα παντα,πρεπει τωρα να πουληθουν τα βρεφη,μαζι με τα καροτσια τους;

    Ρε με τι αλητοπουστες,με τι ταμενους εχουμε μπλεξει. Και Τουρκους να ειχαμε επανω,τετοια εθελοδουλεια και τετοια δοσιλογια,δεν θα υπηρχε.
    Θα κρατιοταν ενα "status". Τους τυπους εστω.
    Εδω μιλαμε οτι ειναι απολυτα ανθελληνες. Απολυτο μισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: " ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ", εδήλωσε ο Κουβέλης εξερχόμενος από το καφενείο της προεδρίας. Σαν κόμμα, σαν κράτος, σαν σύσκεψη ; Ή μήπως τελείωσε το πολιτικό σύστημα σαν κλασσικό σεξ; Διότι τώρα αρχίζουν τα γούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας15 Μαΐου, 2012 16:37

    "Πτω-χευ-ου-με". Manoli Kapsi me to kefali san tapsi.Επισης: "he-zou-me"
    Παμε στον επαναληπτικο,στον δευτερο αγωνα ωστε να δουμε εαν,με ποιους θα παμε για την "ελευθερια".
    Χορτασε φωτογραφιες και φλας το πολιτικο σκηνικο. Τσαφ-τσουφ-τσαφ.
    Καθε λιγο και λιγακι στο τραπεζι του "βουδα" της Αγραμπελης. Ο μεγαλος χανος. Ο πολιτικος γυλος.

    Αντε παλι στις καλπες. Παλι κατω στο χωριο. Να φερουμε και κανενα λαδι,καμια κοτα,κανενα ψαρι,να τα παραχωσουμε στο ψυγειο.

    "παμε ολοι μαζι,ενωμενοι για τις εκλογες,και ο θεος να βαλει το χερι του" ειπε ο βυτιοφορεας Τουρκογλου.
    "
    δεν εκαταφεραμεν να εσχματισωμεν κυβερνησην εις την οποια ολαι αι δυναμεις θα εσυμφωνουν της τελικην απαγκυστρωσην και περεταιρω αναπτυξην,εις τα πλαισια τα οποια εκινουμεθα,οπως παντα εις τας διαταγας της δημοκρατιας..." μπλα-μπλα-μπλα...απο το τελειως πουλημενο Τομαρ. Το οποιο μιλα προσεκτικα,σαν συγγραφεας,σαν δασκαλακος,ωστε μεσα απο την ορθολογια να κρυβει οτι ειναι μια μαιμου,μια πολιτικη λινατσα.

    "Εφτα σημεια εδωσα. Αλλος ελεγε ναι σε 3 αλλος οχι σε 4...Ελληνιδες-Ελληνες δεν θα σας προδωσουμε,,παμε δυνατα" λεει ο Καμενος. Ο οποιος ειναι ο λιγοτερος καμενος απο την αναπαυλα μεταξυ 1η και 2ης εκλογικης διδικασιας.

    Οι αλλοι δυο,ο Αλεξης και ο "εταιρος χασικλης της Μασσαχουσετης" (ρε τι πλακα εχουμε!) θα κανουν δηλωσεις αργοτερα.

    Ζητω η Δημοκρατια. Δεν λεει να πεθανει η ρουφιανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς όλους: Αύριο, κατά το Σύνταγμα ( όχι την πλατεία ), θα ξαναβρεθούν ΟΛΟΙ οι αρχηγοί, για να ορίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα συμφωνήσουν ή μήπως τους συλλάβει ο Μιχαλολιάκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορεί και να τούς πεί κάνα "ημιανάις"! και κάνα "προσχίου"!.
    Why not?
    Κι αμα είναι και συφφυλιασμένος μπορεί και να τούς πεί να πέσουν να πάρουν καμιά 50αριά κάμψεις.
    Συνηθισμένοι είναι άλλωστε δεν θα τούς πολυκακοφανεί εκτός ίσως απ΄το ότι το παράγγελμα θα είναι σε μητρική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΠΛΕΟΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ, ΠΟΥ ΤΟ 30% ΘΑ ΖΗΣΕΙ. ΒΑΡΥ ΠΡΑΜΑ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΗ ΦΩΝΗ Ο ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΤΕΡΖΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ.
    ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ. Ο ΕΝΑΣ ΕΠΑΙΖΕ, ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ, Ή ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ΤΟ 7 Ή ΤΟ 13 ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
    ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ. ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΧΥΣΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ή της ακράτιας ή του κακού ανθρώπου στην εστία του καλού.
    Ρε δεν γαμιούνται όλοι μαζί. Χρυσή αυγή χωρίς δημοκρατία δεν θα υπήρχε. Και πόλεμος χωρίς εθνικιστές, δεν θα υπήρχε. Την πούτσα, πού την βρίσκουν, ΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΓΑΜΗΤΟΙ; ΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ.
    Στην μαλακία των ψηφοφόρων. Που όντας ενεργοί
    - μίνιμουμ στο ταίρι τους -, πάνε στην κάλπη. ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 100 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο χαβαλές μπορεί να αναλυθεί υπό το πρίσμα τής βαθυστόχαστης ερώτησης "τι΄ναι η πατρίδα μας"? (μην ειν΄τα ποτάμια και τα λαγκάδια κ.ο.κ)
    Τι είναι λοιπόν ο χαβαλές στην προκειμένη περίπτωση?
    "Μην είν΄το αόρατο αλληνικό κράτος"? (..πού διεξάγει όμως εκλογές).
    "Μην είν΄ο Βενιζέλος πού θεωρεί ότι κράτησε όρθια τη χώρα"?
    "Μην ειν΄ο Αντωνάκης πού περίμενε αυτοδυναμία"?
    "Μην ειν΄ο Αλέξης πού θα μείνει βγαίνοντας"?
    "Μην ειν΄η Αλέκα πού θέλει να είναι Μπάγερν αλλά δεν γουστάρει να πάρει την κούπα"?
    "Μην είν΄οι δημοσιογράφοι πού εγέρθηκαν"?
    "Μην ειν΄οι 7 στούς 10 Ελληνες πού μυστηριωδώς ακόμα γουστάρουν ευρώ"?
    Να το συνεχίσω?
    Κανα δυό χιλιόμετρα τραβάει ακόμα η λίστα.

    Πρός το παρών ξαναματαπάμε για χαρτάκι στο κουτάκι. Και μπορεί να ξαναματαπάμε ξανά μετά.
    Τι θέλουμε?
    Ποιός είναι ο στόχος, και ποιό το νόημα τού α΄πληθυντικού στο ρήμα "θέλουμε"? Υπάρχει το "εμείς"?
    Την σημαία την σηκώνει ο χρυσαυγίτης πού ετοιμάζει καιάδες. Αλλά την φοράει στο κράνος κι ο ΜΑΤάς πού στηρίζει τον χρυσαυγίτη και πού δέρνει τον διαδηλωτή πού επίσης σηκώνει τη σημαία. Η οποία σημαία είναι υψωμένη στο κτίριο τής βουλής αλλά και στο κτίριο τών Βρυξελλών αλλά και στο πλοίο τού εφοπλιστή αλλά και στο χέρι τού απεργού.
    Ψιλομπέρδεμα?
    Α, έτσι ειν΄αυτά τα πράματα.
    Για όσους επιμένουν να μπερδεύονται.

    Και τα ερωτήματα αυγαταίνουν. Θα είναι ο Αλέξης νεο ΠΑΣΟΚ? Θα αναλάβει η χρυση αυγή ρόλο Λεπέν στο ελλάντα? Θα μάθουμε να μιλάμε κινέζικα?
    Εχει αδιέξοδα η δημοκρατία η μήπως είναι λαβύρινθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν και θα΄πρεπε να πώ "κοινοβουλευτική δημοκρατία". Διότι την άλλη, με την πραγματική έννοια τού όρου, την άμεση, θα αργήσουμε πολύ να την δούμε. Αν ποτέ την δούμε. Παίζει δηλαδή να έχουμε προλάβει να αυτο-εξολοθρευτούμε πριν προλάβουμε να την δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή