Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - Α Ε Κ

         Να περιμένουμε να δούμε αν θα υποκύψει ο Αλέξης ή αν ο ΔΗΜΑΡ θα κάνει την κωλοτούμπα. Αγωνία δηλαδή για τον γίγαντα που επέλεξε την ακυβερνησία προς το παρόν και ενώ όλα τώρα είναι χαλαρά, κάποιοι παλεύουν να κυβερνήσουν κι άλλοι θέλουν να ξαναψηφίσουν. Και μέσα στο τουρλουμπούκι και η ομάδα μας από την τηλεόραση. Διάλειμμα στα πολιτικά.
        Ίδια εικόνα όμως στο πρώτο ημιχρόνιο με την χώρα. Μια ΑΕΚ να μασάς και να φτύνεις. Τράτα σε φουρτουνιασμένο πέλαγος. Μέχρι το εικοστό λεπτό να κρατιέται από το δοκάρι και τις δυό επεμβάσεις του Κωνσταντόπουλου. Από ανάπτυξη άστα να πάνε στο διάολο. Με ό,τι καλύτερο διαθέτουμε στο κέντρο, κι όμως να το έχουμε χάσει. Με ποιόν να τα πρωτοβάλεις; Και ξαφνικά να υποχωρεί ο Ατρόμητος, μάλλον λόγω κόπωσης και η ΑΕΚ να κάνει δυό τελικές σε ένα λεπτό. Και με ποιόν; Με τον Ισλανδό, που κατά πάσα πιθανότητα θα μοιραστεί τον αγώνα με τον Κλωναρίδη αφού το επιτελείο λέει οτι ο εκρηκτικός Βίκτωρας δεν κάνει καλό καταμερισμό δυνάμεων.
           Τυχερή ήμασταν ή ανίκανο το Περιστέρι. Πέστε ό,τι θέλετε. Διότι αυτές οι δυό ευκαιρίες μας δεν μπορούν να αλλάξουν την συνολική εικόνα της νωθρότητας, της έλλειψης συνοχής και κάποιου στοιχειώδους πάθους. Ένα ημίχρονο σχεδόν ίδιο με αυτό του προηγούμενου αγώνα, που όμως δεν τιμωρηθήκαμε από την μπάλα. Κι εύχομαι να μην γίνουν ταυτόχρονα πάλι οι δυό αλλαγές λόγω προλήψεων. Οψόμεθα.
            Μπα, μαλακίες έγραφα. Μαλακίες εγώ και μαλακίες από τον πάγκο. Μπορεί βέβαια να  μην μπορούσε να συνεχίσει ο Λυμπερόπουλος, αν και δεν τον είδα τόσο σοβαρό τον τραυματισμό, αλλά είναι δυνατόν να μένει μέσα ο Ισλανδός που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του; Έμεινα με την απορία για το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνιου, όταν χάθηκαν δυό πολύ καλές ευκαιρίες για την ομάδα μας. Μάλλον δεν ξέρω μπάλα ξανασκέφτηκα.
            Διότι η ομάδα φαινόταν να πατάει καλύτερα στον χώρο του κέντρου, αλλά λόγω του Ισλανδού δεν είχε επιθετική καρποφορία. Και πάνω που βλέπω να ετοιμάζεται ο Μπέλεκ, ασχέτως του τι θα έπαιζε αυτή ήταν η ενδεδειγμένη αλλαγή, ξαφνικά βλέπω τον Βάργκας έξω και τον Κάρλος μέσα. Αυτό ήταν. Κόπηκε ξανά η ομάδα στη μέση αφού ο Ισπανός ήταν της πλάκας και παρέα με τον Ισλανδό, κάνανε την ΑΕΚ να παίζει με εννέα παίκτες. Τεράστιο λάθος η αλλαγή του Βάργκας και τεράστιο λάθος η παραμονή του Ισλανδού στον αγωνιστικό χώρο, που και τα δύο χρεώνονται στον προπονητή.
              Που είναι αδιάφορο αν πόνταρε στον Κάρλος κι αυτός δεν τον δικαίωσε. Η ομάδα ψιλοκαλά τσούλαγε, ίσως και λόγω της πτώσης του Ατρόμητου,  φωνάζοντας για αλλαγή στην επίθεση κι όχι στο κέντρο. Τώρα βέβαια είναι γνωστό, οτι οι φωνές προς τον πάγκο από την τηλεόραση δεν ακούγονται. Κι ούτε έχω και τα κινητά του Δημητριάδη ή του Κωστένογλου.
             Και στις μαλακίες ήρθε να προστεθεί κι ο Θάνος, ο διαιτητής. Σε ένα ματς κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία με γκολ κι έχοντας μια άριστη διαιτησία, τα γάμησε όλα με τις αποφάσεις για πέναλτυ. Διότι η φάση του τραυματισμού του Κλωναρίδη είναι κλασσικό πέναλτυ, όπως και η φάση της ανατροπής του Μήτρογλου από τον Μπουγαϊδη.
          Μαλακίες που θα συνεχίζονταν αν ο Μπέλεκ έμπαινε στην θέση του Γεωργέα και τραβιόταν δεξί μπακ ο Μάκος. Με τον Ισλανδό ακόμα μέσα, που μέχρι κι ο ίδιος ζητούσε αλλαγή. Σώθηκε από την τρίτη μαλακία ο Κωστένογλου, επειδή ο Κλωναρίδης δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο σπήκερ βέβαια έλεγε οτι ο Κωστένογλου τα παίζει όλα για όλα, αλλά όποιος γνωρίζει στοιχειώδη μπάλα έβλεπε οτι τα πάντα είχαν χαθεί τζάμπα και βερεσέ με το μεγαλύτερο κρίμα για τον Κωνσταντόπουλο που ήταν ο κορυφαίος μας, δεχόμενος ένα γκολ από την ολιγωρία του Κλωναρίδη.
            Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα; Βεβαιότατα. Μπορούσαμε να ΄φύγουμε με τον βαθμό; Και πάλι βεβαιότατα. Ε, τότε τι έγινε; Τα είπαμε. Φτηνό γκολ και γελοία λάθη του προπονητή μας. Που ναι μεν δεν ακολούθησε τις προλήψεις αλλά διέλυσε το κέντρο και φρόντισε να μην υπάρχει επίθεση. Την ώρα που φαινόταν οτι ο Ατρόμητος παρέδιδε την διάθεση να ξαναμπεί στα μπαράζ, που κι αυτό όμως έχει και την θετική του πλευρά αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Υπάρχει κάτι θετικό από το παιχνίδι; Μόνο το οτι δεν πήραμε κάρτες κι οι εναπομείναντες - πάει πια ο Καράμπελας - κάτι μπορούν και να κάνουν.
                       Κουράγιο και ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.  

48 σχόλια:

  1. kai kati akoma o dwnhs evale olous tous pextes pou shmplhrwsan kartes shmera me thn aek kai 8a xasoun talla 2 pexnidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 21:56

    Δικη μου αισθηση ειναι οτι ο βαζελος θα καταληξει τελικα μπροστα στο τελος. Ο ΠΑΟΚ dεν μπορει απο φυση, ο Δωνης παιζει τον ρολο του και εμεις ειμαστε σε μια κατασταση που ομοιαζει με την ληθαργικη εγκεφαλιτιδα. (για οσους εχουν δει το εργο "Ξυπνηματα" με τον Ρ. Ντε Νιρο και τον Ρ. Γουιλιαμς)
    Λιγη δοση παραπανω και νομιζουν οτι μπορουν να κερδισουν την Μπαρτσα. Λιγα μικρογραμμαρια λιγοτερη απο οτι πρεπει και πεφτουν σε απολυτη ακινησια.

    Η δε υπερδοση του φαρμακου "KAPROTH" "kalogeroprosephchotheoum", (ΚαλογεροΠροσευχοΘεουμ) εχει απο την αλλη το ακρως αντιθετο αποτελεσμα. Η υπερβολικη κινητικοτητα φτανει σε τετοιο βαθμο οπου η κινηση των μυων γινεται τοσο γρηγορη που οι σπασμοι μετατρεπουν το σωμα σε μια φυλακη πληρους ακινησιας.
    Εγκλωβιζοντας ετσι του ημιιασιμους "Ζινταν" και "Ρομπερτο Καρλος" να βγουν στον κηπο. Και κοιτανε το Δωνη απο το παραθυρο.

    Δεν πειραζει. Παμε οπως παμε. Σαν να περπαταμε πανω σε ημαντα διαδρομου γυμνστικης.
    Μια μικρη ακομα προσπαθεια και μετα σας περιμενουν οι παραλιες.

    Τις οποιες θα της παραλαβουν και θα τις διατηρουν ακομα καθαροτερες οι Γερμανικες εταιριες του μοντερνου "Κενταυρου Χειρωνα". Του οντος που ειναι μισος ανθρωπος-μισος καροτσι.

    Αυτος πρεπει να εχει κατασκευαστει στα εργοστασια της Audi.
    Νομιζω οτι σε κοντινα πλανα του εχω διακρινει 4 κυκλους στο κουτελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΑΝ ΑΕΚ. ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΟΤΑΝ ΓΑΜΑΕΙ ΜΑΝΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΑΔΕΡΦΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ή αυτός που του δίνει χαρτί κατά κάποιους γραφικούς. Βάργκας έξω και Ισλανδός μέσα μέχρι το τέλος; Αυτά, ούτε στην πρώτη δημοστικού. Κι ενώ υπάρχει η πρώτη σκέψη με τον Μπέλεκ - αυτόν έχουμε. Τι στο διάολο έγινε μετά; Το παράλογο πήρε την θέση του λογικού. Γιατί;
    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ - προφήτης δεν έχουμε την απαίτηση να γίνει κανείς - ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ 10. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ; ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ. ΕΣΚΑΣΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΟΤΑΝ ΓΑΜΑΕΙ ΜΑΝΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ."
    ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΡΕ ΣΤΗΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΛΑΡΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ;
    ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
    ΞΕΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΝΔΟΥ.
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ,ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;
    ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ,
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ.
    ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΟΚΩΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ton tsirits ton xexases takh
      e.m
      ps diko mou einai k to prwto past alla xexasa na valw ta arxika mou

      Διαγραφή
  5. NTΡΑΓΚΑΝ ΤΣΙΡΙΤΣ ΟΕΟΕΟΕ!
    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ!
    ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ
    ΣΕ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ.
    ΞΕΡΑΜΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.ΤΟ 40-50% ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ.
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 23:17

    Απολυτως αστοχη, η ισως εσκεμενα "αστοχη" η επιλογη των Συριζαιων,να βγαζουν μπροστα οτι πιο αντιτουριστικο,αντιαισθητικο και αντιεπικοινωνιακο.

    Και μιλαω για εναν τυπο ο οποιος πρωφανως εχειεπιλεγει απο τους "ιθυνοντες νοες" εκει στο κομμα,να παρουσιαζεται στα καναλια και στα τηλεοπτικα τραπεζια ο οποιος πραγματικα πρεπει να σπερνει απογοητευση αλλα και επαναθεωρηση της αποαφασης απο πλευρας του 1 εκατομμυριου ψηφοφορων που ελαβε σχεδον απαντεχα.

    Πρεπει-βλεποντας αυτον τον φουκαρα,αυτον τον ρακενδυτο και δυσειδη ανθρωπο,να εκπροσωπει και να κοινωνει τις θεσεις του κομματος που εν δυναμει βρισκεται στην αξιωματικη αντιπολιτευση και επιζητα-λεμε τωρα-την κυβερνητικη εντολη-να κανουν διπλες και τριδιπλες σκεψεις και να αναθεωρουν σε εοβαρο ποσοστο την πρωτη,ορμητικη και κεδικητικη ψηφο που εδωσε στο κομμα του Αλεξη.

    Δεν ξερω πραγματικα αν το κανουν επιτιδες,η εαν ειναι τοσο σκουντουφλιδες.
    Δεν ξερω δηλαδη εαν οντως δεν εχουν σκοπο-η δεν εχουν το ο.κ.-ακομα- να προβουν σε θεση πρωτευοταν πολιτικα ρολου,η εαν μιλαμε για μια παρακρουση που εχει πιασει αυτους που βρικαν ψηφους απο το πουθενα και δεν ξερουν να διαχειριστουν την ανααντεχη αυτη επιτυχια.

    Δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο. Μπορει να ειναι καλος και χρυσος. Και χρησιμος. Αλλα αν τον εχετε δει,ειναι σαν να τον πηραν απο ενα χαρτοκουτο και τον πεταξαν σε τηλεοπτικο στουντιο.Με ενα τσαλακωμενο t-shirt. Το ιδιο,μερες τωρα. Σαν απλυτος. Με 5 μακριες τριχες στο πισω μερος του κεφαλιου να αρμενιζουν.
    Νομιζεις οτι θα σου ζητησει "λιγο φαι" η "ενα ευρω". Πραγματικα δραματικη εικονα.
    Δεν τον ξερω τον ανθρωπο,επαναλαμβανω. Ουτε το ονομα του. Αλλα τι κριμα. Τι κριμα.
    Εναξει. Να μη φοραμε γραβατες. Να μην ακολουθουμε τα Προεδρικα πρωτοκολα, να μιλαμε απλα και διχως σαλτσες.Εχουμε και μια γραμμη. Αλλα οχι και ετσι. Οχι στο αλλο ακρο.

    Οταν εχεις στρεψει τα βλεματα της Ελλαδας επανω σου,καλως κακως,τι πας και κανεις; Στελνεις εναν "κλοσαρ" να μιλησει στο ονομα ενος εκατομμυριου και πολλων εκατονταδων πιθανως χιλιαδων ακομα που ερχονται και προσκολονται στο ολο και ογκουμενο ποσοστο σου;
    Τι λετε στον κοσμο; "φιλοι μου,μαλλον κανατε λαθος.Γυριστε στην στρουγγα";

    Δεν μιλαω βεβαια για τις περιεργες πανωτες "γκαφες" των υπολοιπων. Αλλος μιλαει για δεσμευση των καταθεσεων των Ελληνων στις τραπεζες,ωστε να χρησιμοποιηθουν.. Μετα το γυριζει και το επανορθωνει αλλα η εικονα εμεινε.
    Ο αλλος- ο γερο"δημοκρατης" Γλεζος που τιμησε και τον Εμβερ Χοτζα στην κηδεια του-λεει "να δωσουν οσοι παιρνουν πανω απο 20.000 απο 100 ευρω ωστε να βρουμε λεφτα.
    Μονο σε εποχη Μπρεσνιεφ θα τα ακουγες και θα τα εβλεπες ολα αυτα.

    Τι σας λενε ολα αυτα; Ολα μαζι. Οτι ουτε το ΚΚΕ δεν θα τα ελεγε αυτα,ωστε να γινει τοσο "βιαστικα αντιπαθητικο"
    Πιθανον να το αφηνε για αργοτερα.
    Ουτε το ΜΛΚΚΕ δεν συμπεροφερονταν τοσο "απροσεχτα".

    Ειλικρινα,"που την πανε την δουλεια" εκει στον Συριζα;
    Μηπως να επιβεβαιωσουν το ονομα τους; Οτι περνανε "συριζα" απο την εξουσια, μονο και μονο για να "σκουντισουν" τις ανερχομενες νεες δυναμεις του παλιου δικομματισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΤΗΝ ΖΗΤΑΓΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά στον πάγκο παίζανε το πουλί τους. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΡΤΙ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ, βγαίνει και η τοποθέτηση η εμπαθής. Κι αυτό είναι για να ανοίγουμε τα μάτια μας.
    Όπως για την απίστευτη τακτική του Ιβκοβιτς, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Και το λέω, διότι αύριο θα διαβάσεις για μπαγκέτες και μαέστρους κι αρχίδια.
    Αλλά στην γιορτή της μάνας, δεν γαμιέται η μάνα; Το έχει ταγμένο; Τι να βάλει στο όργανο της; Τα λουλούδια; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΝΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ. ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΘΗΤΗ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ.
    ΑΡΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΆ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ,ΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,επειδή ξεκινάει η αποψίλωση. Ντέμης έφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : ΑΔΕΡΦΕ, ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ, που φυσικά πάει να χάσει το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ. ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
    ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΗΓΑ ΚΙ ΕΧΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΟΓΙΟΚΟΜΜΕΝΗ ΔΩΝΟΥΣΑ.
    ΑΝΔΡΙΚΑ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ; ΝΙΚΑΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.
    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΉ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΛΠ.
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιστροφή σε κεντροευρωπαικά εδάφη. Εκεί όπου ο καπιταλισμός "λειτουργεί". Δίπλα στις Αλπεις πού για όσους δεν το ξέρουν παράγουν έναν άνεμο πού λέγεται "φούν" ο οποίος προκαλεί μαστούρα. Δεν κάνω πλάκα. Ειναι ένας συγκεκριμένος άνεμος γνωστός σε κάποιες περιοχές (όχι όμως όλες) τού πλανήτη με ψηλά βουνά πού σε κάποιους προκαλεί έως και ναυτία και σε κάποιους άλλους κάτι σαν ελαφριά μαστούρα.

    Εξω απ΄το σπίτι λοιπόν ένας απ΄τούς Γερμανούς γείτονες μου να περιμένει να φύγει κάποιος για να βρεί πάρκιγκ. Ψιλοφτιαγμένος λόγω "φούν" αλλά πιθανώς όχι μόνο λόγω αυτού. Με ερωτήσεις.
    "Πώς ηταν κάτω (στην Ελλάδα)"?
    Περίμενε να τού πώ αυτά πού τού λέω συχνά. Δράμα, χάλια, μαύρα κι άραχνα και λοιπά συναφή.
    Αντ΄αυτού τού είπα ότι "κάτω" ο κόσμος αισθάνεται σαν να γάμησε.
    "Λόγω αποτελέσματος εκλογών?" ρωτάει.
    Ναί απαντώ, και λόγω τεράστιας ανάγκης ψευδαίσθησης.
    "Τί είναι αυτό το κόμμα ο Συνασπισμός" μού λέει.
    "Δεν ξέρουν ούτε κι αυτοί τι είναι" απαντώ "και πάντως δεν είναι αυτό πού πολύς κόσμος ελπίζει να είναι, και σίγουρα δεν πρόκειται να γκρεμιστεί το στάτους κβό ακόμα κι αν βγάλει αυτοδυναμία με 55%".
    "Λένε ψέμματα δηλαδή?" Τώρα τού έχω κερδίσει το ενδιαφέρον και το ξέρω. Διότι ενώ είναι ψηφοφόρος τών Πράσινων (κάτι αντιστοιχο τού ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) η ενημέρωση του είναι μηντιακή, αυτό πού ξέρει είναι αυτό πού σερβίρει ως ανάλυση το ARD και το ZDF αντε και το SPIEGEL (ταχα μου και δηθεν μου αντικειμενικό) κι ενώ είδε πριν μερικά χρόνια τούς Πράσινους να γαμάνε πατόκορφα το κοινωνικό κράτος στη Γερμανία όταν έγιναν εξουσία "προδίδοντας" τον κόσμο τους, ο Γερμανός γείτονας μου αδυνατεί να εξηγήσει την τρέχουσα πραγματικότητα. Ειναι μπερδεμένος.
    Και ρωτάει εμένα, τον λαμογιοειδή Ελληνα...να τού πεί.
    Μάλλον έχει πάρει χαμπάρι ότι δεν αντιπροσωπεύω τον μέσο Ελληνα αλλά κι ούτε απαραίτητα τον μέσο νοτιοευρωπαίο. Ξέρει δηλαδή ότι είμαι μιά παράξενη περίπτωση. Μιά ανωμαλία ανεξήγητη.
    Οκέι.
    "Αν ο λόγος πού ρωτάς ειναι ότι ανησυχείς, κούλαρε" τού λέω. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Ο Τσίπρας, τού εξηγώ, θέλει απλώς ένα καλύτερο ντήλ όσον αφορά τα χρέος το ίδιο, κι όχι όσον αφορά την κινεζοποίηση. Κι επειδή η Κίνα είναι το πρόβλημα σου κι όχι ι κάθε γαμωελλάδα η ή κάθε γαμωΙρλανδία και Πορτογαλία, έχεις πολύ σοβαρότερα πράγματα να σκεφτείς απ΄ότι τι σημαίνει το ελλνικό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Λάθος τείχος έριξες φίλε Κρίστιαν τού λέω. Το Σινικό στέκεται ακόμα. Αυτό πολεμάς, αυτό σε απειλεί, και γι΄αυτό γίνονται όλα".
    Κι συμφωνήσαμε να πιούμε ένα κρασί να τού τα εξηγήσω, αν και είδα ότι τον μπέρδεψα περισσότερο.
    Ενώ αν συνέχιζε να κατηχείται απ΄το ARD θα είχε λιγότερες απορίες.
    Αυτά είναι.
    Κάνω δουλειά απ΄τα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστος_new14 Μαΐου, 2012 00:27

    Θα συμφωνήσω με τον steven,όχι πως είμαστε καλύτεροι από τους άλλους,τα ίδια χάλια.Είδα στιγμιότυπα από το ...ντέρπυ και όπως το λες,στο κεκλεισμένων τα βαζέλια είχαν πιο πολύ κόσμο,άσε που μετά από νίκη ''πλακώθηκαν'' με τον κόσμο,ο Βύντρα και ο Γόντικας,ατμόσφαιρα θαυμάσια.Τον μπαοκ,αυτόν τον πλευ οφς,εύκολα-δύσκολα τον μπορούμε.
    Όχι πως θα γίνει κάτι,ξανά για το γιουρόπα θα πάμε,αλλά να είχαμε να λέγαμε.
    Για τον σύριζα δεν ξέρω,αλλά κάτι e-mail και κάτι μηνύματα στο fb φτάσανε σήμερα και από άτομα που μέχρι χθες,με ζάλιζαν για τον Αλέξη,θετικά.Που ξαφνικά ανακάλυψαν τα πιστεύω του σύριζα για το σκοπιανό και κάτι θέματα με έναν υποψήφιο στον Έβρο,βάλε που αρχίζουν ''να θυμούνται''τους μετανάστες που είχαν μεταφέρει από την Κρήτη και τους υποστήριζαν,μια εικόνα,άλλη,αρχίζει να βγαίνει.
    Ίδωμεν...
    Προς Χρήστο
    από τα προηγούμενα.Εύκολα πηδάς στην τρέλλα(δεν ξέρω αλλά και η αποκάλυψη της αλήθειας,φοβάμαι πως εκεί θα οδηγεί),δεν είναι δύσκολο,αλλά ακόμη είμαι στο στάδιο που είπες,τα ακούω όλα,τα αποθηκεύω και με βάση τα βιώματά μου,όσο μπορώ τα επεξεργάζομαι.Τι θα καταφέρω στο τέλος? δεν έχω ιδέα.Απλά ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 00:39

    Αληθεια,εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον αυτη η σκακιερα που βλεπουμε. Δεν μιλω για τα χαιβανια βεβαια τα κουστουμια που περιμενουν τα τηλεφωνα να πεσουν για να μιλησουν
    Μιλω γενικα. Για τους μηχανισμους. Ειτε προπαγανδας (που ειναι οι περισοτερο ορατοι) ειται παρακρατικους (τους οποιους "αισθανομαστε") ειτε αντιπερισπασμου (κατι που αρχιζουμε να βλεπουμε).

    Και ολα αυτα μερικα πιξελ μονο ειναι απο την μεγαλη εικονα. Οσο εμεις εδω φωναζουμε για τους μισθουλακους και τις εργασιακες συμβασεις και τις δοσεις, η Ανατολικη Μεσσογειος εχει γινει ενας μεγαλος Ναυσταθμος. Απο παντου ερχονται.
    "Ασκησεις" πολλες.
    Το Ιραν σε θεση αμυνομενου και απολογουμενου στους "ειρηνοποιους" που ανησυχουν για τα "πυρινικα" του.
    Οικοπεδα θαλασσια που χαραχτικαν και επιτηρουνται και αλλα οικοπεδα,οπως το δικο μας,το οποιο ειναι ξεφραγο.
    Με εναν μαυρο στον Λευκο Οικο. Τι ειρωνια.

    Και-ξαναγυρνωντας- μεσα σε ολα αυτα: "τι ρολο βαραει ο Συριζα";
    "τι ακριβως επραξε το διδυμο της συμφορας ΓΑΠ-ΣΑΜ";
    Ο δικομματισμος εφταιξε,αλλα την ωρα των "εξεταστικων επιτροπων" -οπως ξερουμε-γινεται διαχυση ευθυνων. ΜΕ ενα πορισμα ο καθενας στη μασχαλη,τελικα απαντες εισηγουνται την "αθωοση λογο μη επαρκων στοιχειων".
    Την εξεταστικη εδω,την εκανε ο κοσμος, και ειπε "ειστε ολοι συνενοχοι αλλα και συναμα συναθωοι.Παμε ολοι μαζι απ'την αρχη"

    Εχω την υποψια,οτο το "αρχιζουμε" του Τουρκογλου,ειχε πιο βαθυ νομημα,απο μια απονενοημενη επανεκινηση ενος νεκρου κομματικα οργανισμου. Γενικο σαλπισμα εκανε. Σαν προφητης.

    Ισως καποιος πρεπει να χρεωθει την εξοδο απο την Ευρωζωνη. "παρτον παπα"..."παρτον εσυ"..."οχι εσυ". Και πρεπει να παρουν ολοι τον "παπα". Συνενοχος και ο κοσμος. "μαζι τα φαγαμε και μαζι θα φυγουμε".

    Παμε παλι στην ελλαδα του "κατοσταριου", του "κατρουτσου",της ταβερνας του "στασου μυγδαλα" και του "καλως ηλθε το δολαριο"
    Παλι απ'τη αρχη. Παλι καποια Ντελορ. Παλι καποια Μεσσογειακα. Παλι "δωστα ολα".

    Τελικα οντως η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες.
    Κανενας αλλος δεν θα ειχε το δικαιωμα αλλα και την "ανεση" να αυτοκαταστρφεται μαζι με τον τοπο του,διχως να εχει τα ισχυρα δικαωματα που απορεουν απο τα φυσικη αυτοχθονη καταγωγη του γηγενους. Δηλαδη του ιθαγενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομως πρίν συνεχίσω περί Συριζα και Τσίπρα, να πώ κι εγώ για την συνάντηση με τον Στήβεν.
    Οπως τα περιέγραψε είναι. Τα λέγαμε ένα τρίωρο σαν να ξερόμασταν χρόνια, και αν δεν είχα πιεσμένο πρόγραμμα, θα καθόμουν ανετότατα άλλο ένα τρίωρο.
    Κρίμα πολύ κρίμα πού δεν ήταν κι ο Χρήστος πού περίμενα να ήταν εκεί. Την επόμενη φορά. Κι αυτό ισχύει και γιά αλλους ανθρώπους πού γράφουν εδώ, εννοείται. Μην τούς ονομάσω, θα ήταν ρηχό.

    Ο Αλέξης λοιπόν πήρε ένα 17% πού μοιάζει σαν να βρήκε κάποιος μιά βαλίτσα με 1 εκατ. ευρώ στο δρόμο. Αναπάντεχο δηλαδή, αν και το διψήφιο το περίμεναν όχι όμως τόσο ψηλά.
    Κι ασε πού οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν για μιά εικοσπεντάρα στίς επόμενες εκλογές, κι ίσως παραπάνω.
    Εφαγε μεγάλη ήττα ο Συριζα. Διότι αν αναγκαστεί να κυβερνήσει θα κληθεί να εφαρμόσει τον ορισμό τού ανεφάρμοστου. Να...βγεί δηλαδή απ΄το μνημόνιο μένοντας όμως στην Ε.Ε.
    Ουσιαστικά θα κληθεί να επιβιώσει ως πιγκουίνος στην Σαχάρα.
    Επειδή λοιπόν δεν γίνεται αυτό, η ερώτηση είναι τι θα γίνει.
    Διότι ο συνασπισμός είναι χρησιμότατος στο σύστημα όπως άλλωστε ήταν οι Πράσινοι στην Γερμανία κι όπως νωρίτερα ήταν οι σοσιαλιστές σ΄ολόκληρη την Ευρώπη.
    Και γιατί αυτό?
    Μα, γιατί προσφέρει στον "λαό" την αίσθηση τής επιλογής και μάλιστα μέσα από αριστερό προσωπείο (οπως οι Πρασινοι κι οι σοσιαλιστές άλλωστε) ενώ στην πραγματικότητα προσφέρει διέξοφο μόνο στο σύστημα κι όχι στον "λαό".
    Και δεν είπα για τον άλλο Γερμανό γείτονα πού έχω. Τραπεζίτης αυτός. Πριν 5-6 μήνες μού είπε ότι το πρόβλημα τής Ελλάδας είναι ήδη διευθετημένο. Οτι έχει προαποφασιστεί περαιτέρω κούρεμα τού χρέους και μάλιστα γενναίο. Κι ότι τα μέτρα πού πάρθηκαν, τα μνημονιακά μέτρα, είναι το σημαντικό κι ΟΧΙ το χρέος κι η αποπληρωμή του.
    Καταλάβαμε? Εννοήσαμε?
    Εγώ ναί.
    Το επερχόμενο κούρεμα τού χρέους λοιπόν θα είναι γενναιότατο και θα παρουσιαστεί ως τεράστια επιτυχία τού Τσίπρα πού θα συγκυβερνεί. Οχι μόνον από τον ίδιο αλλά και από τα μήντια πού ξαφνικά θα μοιάζουν φιλοαριστερά ενώ δεν θα ειναι.
    Και το σύστημα, η πιάτσα, θα συνεχίσει να λειτουργεί. Λαβωμένη αλλά μέχρις εκεί.
    Το πρόβλημα είναι η Κίνα. Ολα γιά την Κίνα γίνονται. Διότι αν το μισό μου πορτοφόλι ανήκει εδώ το άλλο μισό μου στην Κίνα βρίσκεται.
    Με τον ένα η με τον άλλο τρόπο το πρόβλημα τής Κίνας πρέπει να "λυθεί".
    Η με το καλό, δηλαδή με το να αποδεχθούν οι Κινέζοι να ξαναστρώσει η πιάτσα (πράγμα αδύνατον μιάς και θεωρούν ότι είναι η σειρά τους να πλανηταρχήσουν) η με το κακό δηλαδή με το να φάνε κάμποσα πυρηνικά στην μάπα μπάς και συνετιστούν.
    Πράγμα κομμάτι δύσκολο όμως γιατί μιλάμε για Κίνα.
    Αλλιώς μετράς μιά Κίνα κι αλλιώς μια Ιαπωνία πού τίς ρίχνεις και δύο "ατομικές" (αλλά μυστηριωδώς όχι πυρηνικές?) βόμβες για να ξελαμπικάρει.
    Η Κίνα μπορεί να σού ανταποδώσει τα μπουνίδια, μη σού πώ ότι μπορεί και να σε ξαπλώσει κιόλας.
    Αν ήταν απλό θα τής την είχαν ήδη πέσει.
    Κρατήρα θα τήν είχαν κάνει.
    Επειδή όμως ούτε απλό είναι αλλά κι ούτε είναι σίγουρο το αποτέλεσμα ενός τέτιου μάτς, πρός το παρών προσπαθούν με ημίμετρα. Οπως η κινεζοποίηση τού Νότου.
    Οταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 01:01

    Στην Πολη,τι εγινε σημερα το βραδυ ρε παιδια;
    Τι ηταν αυτο;
    Μιλαμε για το "θαυμα της Πορτογαλιας το 2004" ολοκληρο σε εναν αγωνα.
    Ρε λετε να εχει δικιο ο Παισιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο,
    έχω κάμποσους φίλους Μανιάτες. Κολλητούς. Με ρωτούν λοιπόν αν είσαι απ΄την Σαιδόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 01:30

    Προς ALbert_AEKstein: Και εγω θα το ηθελα να ειδωθουμε,αλλα δυστυχως δεν "εκατσε". Εαν με ειχες προειδοποιησει 3-4 μερες πιο νωρις,θα ηταν εφικτο.
    Δεν πειραζει ομως,σιγουρα ευκαιρια θα ξαναβρεθει.
    Και ελπιζω να γινει με ολους η με τους περισσοτερους εδω,μαζι. Τελος παντων.

    Η πληροφορια που εχεις απο τον τραπεζιτη περι της διευθετησης του "Ελληνικου ζητηματος" και κυριως του ΠΩΣ,ετυχε στο περιπου ετσι,να την διαβασω σε ενα αρθρο που αφορα στο επομενο τευχος-αυριο νομιζω κυκλοφορει-του Der Spiegel.
    Kαι μαλιστα με ενα "εμπνευσμενη" φωτο στο εξωφυλλο.
    Ενα σπασμενο ευρω,το οποιο εχει προσκρουσει πανω σε εναν κιονα.

    Αναφερει ακριβως αυτο. Οτι ειναι τελωμενη η δουλεια και να ετοιμαζομαστε για ενα νεο νομισμα. Εκτος Ευρωχωνης αλλα μεσα στην Ευρωπαικη Ενωση-οπως ειναι αλλωστε τα 25 μελη.
    Ο δανεισμος για την εξυπηρετηση των δοσεων θα συνεχιστει κανονικα αλλα θα δεν θα δινονται λφτα για τις αναγκες του κρατικου προυπολογισμου.
    Βεβααι ενα χρειαζεται χρηματα για να καλυψει τις εσωτερικες αναγκες το κρατος,θα μπορει να δανειζεται οχι πλεον απο την ΕΚΤ αλλα απο τα ιδια τα κρατη μελη οπως κανουν ολα τα υπολοιπα ινδικα χοιριδια...συγνωμη μελη της "Ενωσης".
    Δηλαδη Παναγια βοηθα.

    Δηλαδη το χρεος θα τρεχει με ευρω και εδω θα μαζευουμε "δραχμες" (η οπως αλλιως ονομαστει) για να ξεπληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας.
    Δηλαδη ξανα, απο την μια πλευρα της ζυγαριας θα υπαρχει ενα κιλο σιδερο και απο την αλλη θα γινεται προσπαθεια να μαζευτει ενα κιλο μπαμπακι.
    Βλεπω να ξανανοιγει η Τρουμπα.
    ----------
    Οσο για το "Κινεζικον προβλημα" που εχει να λυσει ο τροχηλατος υπουργος- ο οποιος παει για προεδρος-τροχοσπιτο στο Eurogrup,οντως μπορει να ειναι τετοιο. Βεβαια δεν ξερω τι ακριβως "προβλημα" καλειται να λυση η Γερμανια με την Κινα,αφου εκει ξεφορτωνει πλεον ολο και μεγαλυτερο μερος απο τις λαμαρινοκατασκευες της.
    Να πουμε εδω οτι η Κινα αποφασισε με το Ιραν, οι συναλλγες τους στο πετρελαιο να γινονται ουχι με ντολαρς αλλα με Γουαν. Το ιδιο προτιθεται να κανουν και οι απογονοι του Γκαντι.

    Και αυτο μοιαζει να ειναι ενα προβλημα χοντρο για την Ευρωπη και την Αμερικη.
    Αλλα παλι,διαλεκτικα, η αναδρομα σκεπτομενοι,μπορουμε να αναρωτηθουμε το εξης: Πως αυτοι που ελεγχουν το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα και το νομισματικο (σε μεγαλο βαθμο τουλαχιστον) αφηνουν να συμβει αυτη η μαυρη συμφορα;
    Μηπως βλεπουμε μι Τσιπριακη κατασταση και εκει;
    Αφου ειναι γνωστο (οσο γινεται)οτι πολλες φορες τα "μπλεξιματα" ειναι κατασκευασμενα,ωστε απλα μετα να ερθει μια "ουρανοκατεβατη" και πολυ καλα προετοιμασμενη λυση.

    Δεν μπορει δηλαδη, οι δημιουργοι της νεας Κινας (οι Ευρωλιγουριδες δηλαδη) να εναντιωνονται στην "κακη" Κινα που κανει του κεφαλιου της.
    Κατι αλλο θα πρεπει να εσκεφθομεν,που να μην ταραζει την λογικη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 01:37

    Προς Albert_AEKstein: Οχι,αλλα ειναι πολυ κοντα,σχετικα.
    Ειμαι απο τον Αγιο Νικολαο.Ισως να τον ξερουν με το παλαιοτερο ονομα Σελινιτσα.Παραθαλασσια.
    Η Σαιδονα ειναι πιο ψηλα.
    Πηγαιναμε με τον πατερα μου,αραια και που.
    Πολυ καλο κρασι εκει.
    Να δωσεις χαιρετισμους στους συμπατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την τελευταία φορά πού κάποιος αποφάσισε να κάνει συναλλαγές στο πετρέλαιο με άλλο νόμισμα (ευρώ) αντί για δολλάρια κονόμησε μιά εισβολή κι ο ίδιος κατέληξε στην κρεμάλα. Μιλάω για τον Σαντάμ.
    Αν η Κίνα το κάνει αυτό θα΄χουμε χάρντκορ σκηνικά.

    Ομως απαντώντας στον Χρήστο:
    - στην πραγματικότητα το ότι η Κίνα χάλασε την πιάτσα δεν θα ήταν πρόβλημα αν η πιάτσα αποφάσιζε να...βολευτεί με πιο λίγα. Να φάει κι άλλος απ΄την πίττα δηλαδή, οι Κινέζοι. Η Κίνα δεν έχει λόγο όμως να βολευτεί μ΄αυτό.
    Εχει όλα τα γαμάτα χαρτιά στα χέρια της και το ξέρει.
    Δηλαδή:
    λειτουργεί "κομμουνιστικά" ενώ είναι βαρβάτα καπιταλιστική. Βασίζει την παραγωγή της σε ένα γιγαντιαίο εργατικό δυναμικό πού δουλεύει για 10 ευρώ την ημέρα (μάξιμουμ) και το οποιο είναι υπό συνθήκες στρατιωτικής δικτατορίας κι όχι κορπορατικής δικτατορίας όπως εμείς. Οποιαδήποτε αντίδραση πατάσεται απ΄τα τάνκς.
    Ειναι απ' τίς 2-3 χώρες παγκοσμίως πού μπορεί να δανείζει απ΄εθυείας ως κράτος και έχει στα χέρια της και το χρέος τών Αμερικάνων, αν δηλαδή αποφασίσει να κάνει την αγορά πουτάνα ξεφορτώνοντας το τρομακτικό απόθεμα δολλαρίων πού έχει στο στόκ της μπορεί να το κάνει.
    Ειναι όμως και στρατιωτικά πανίσχυρη. Εχει πυρηνική τεχνολογία, δορυφορική τεχνολογία, παίζει μπάλλα στο διάστημα, κι έχει κι άπλετο πεζικό για σκότωμα.
    Και πλέον δεν αποτελεί το ερωτηματικό πού αποτελούσε πριν 15-20 χρόνια. Τώρα είναι πιά φανερότατο ότι δικεδικέι το χρίσμα τού αφεντικού.
    Δεν υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης.
    Α, ξέχασα ότι είναι κι ο υπ΄αριθμόν ένα δράστης βιομηχανικής κατασκοπείας, είναι κάτι πού κάνει συστηματικά και εν είδη αποστολής.
    Ολα αυτά συνιστούν και το πρόβλημα για την Δύση.
    Η οποία, αφού δεν μπορεί να κουλαντρίσει τούς Κινέζους ισοπεδώνει τήν δική της αγορά (με θύματα Ελληνες, Πορτογάλους, Ιρλανδούς κ.ο.κ ) προσπαθώντας να αμυνθεί.
    Αυτό το πράγμα όμως είναι αδιέξοδο.
    Δεν θα την σταματήσει την Κίνα το να υπάρχει μιά κινεζοποιημένη ζώνη παραγωγής και αγοράς στην Ν.Ευρώπη. Ασε πού αυτό δεν σταματάει την Κίνα απ΄το να παίξει μπάλλα ΚΑΙ αυτή στην Ν. Ευρώπη (ήδη παίζει) εξουδετερώνοντας έτσι ένα ετσι κι αλλιώς κοντόφθαλμο τέχνασμα.
    Βέβαια, μπορεί κάλλιστα να δούμε έναν Ε.Ε νόμο την επόμενη πενταετία πού να απαγορεύει σε εταιρείες κινέζικων συμφερόντων να δρούν στην Ευρώπη.
    Τραβηγμένο? Καλά. Εγώ το ρίχνω στο τραπέζι με κίνδυνο να εκτεθώ.
    Ποιά ελεύθερη αγορά? η αγορά είναι ότι γουστάρουν η τραπεζική ελίτ να είναι και μάλιστα κατά περίπτωση και χρονική περίσταση.

    Στο βάθος τού τούνελ όμως πάντα παίζει το σενάριο τού πολέμου. Κι αυτό ειδικά το σενάριο είναι απείρως πιθανότερο απο κείνο τού πολέμου πού τάχα μου καραδοκούσε να συμβεί επί εποχής Ψυχρού πολέμου.
    Τότε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συμβεί τίποτα. Μιά χαρά λειτουργούσε η πιάτσα με την "κόντρα" ΕΣΣΔ-ΗΠΑ πού βέβαια εξυπηρετούσε υπέροχα ΚΑΙ τούς δύο. Αλλο αν στο τέλος ο ένας κατάπιε τον άλλο πού δεν... ήξερε ότι έπρεπε να γίνει Κίνα για να συνεχίσει να υπάρχει στο μάτς κι εννοώ την ΕΣΣΔ.
    Η ευχή πού συνήθως απευθύνουν οι Κινέζοι, δηλαδή το "σού εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς" θα γίνει με δραματικό τρόπο πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai o kantafi phge na to kanei me ta petrelaia.
      oi kinezoi agorazoun spitia sthn amerikh me to tsouvali
      e.m

      Διαγραφή
  19. Αυτό πού κάνει η ελίτ τής Ε.Ε αυτή την στιγμή (με εκφραστές το τραπεζικό και κορπορατικό λόμπι τών Γερμανών και Γάλλων κι όχι τών λαών τους) είναι ότι κανιβαλλίζει τήν ΔΙΚΗ του αγορά προσπαθωντας να κάνει αντιπερισπασμό στην Κίνα.
    Δεν την συμφέρει καθόλου αυτήν την ελίτ να υπάρξει γενική και πανευρωπαική κοινωνική έκρηξη. Σε τι να την συμφέρει άλλωστε. Αν γίνει μιά τέτια έκρηξη οι δυτικές "δημοκρατίες" θα χρειαστεί να ξεβρακωθούν δείχνοντας το αληθινό τους πρόσωπο. Και δεν τούς φτάνανε οι Κινεζοι αλλά θα τρέχουν να βρούν όχι έναν αλλά καμιά 15αριά Τσίπρες πανευρωπαικά για να σώσουν την παρτίδα πού ούτε έτσι θα σωθεί.

    Και επειδή πολλοί ίσως να μην το έχουν καταλάβει:
    το πρόσχημα τής δημοκρατίας είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ στον καπιταλισμό. Οχι η δημοκρατία πού είναι τόσο υπαρκτή όσο το σκοράρισμα τού Μπέλεκ αλλά το πρόσχημα τής ύπαρξης της.
    Αν Γάλλοι, Ελληνες, Πορτογάλλοι, Ισπανοί, Βρεταννοί αλλά ΚΑΙ Γερμανοί σε πολύ βάθος χρόνου κλπ χάσουν την ελπίδα τους στο πρόσχημα αυτό και είναι στούς δρόμους καίγοντας τα πάντα τότε είναι πού πήρε φωτιά ο κώλος τους.

    Πρός το παρών δεν βρισκόμαστε εκεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθούμε. Αν μιά τέτια έκρηξη μείνει περιχαρακωμένη μόνο στο Νότο θα παρουσιαστέι ως οι "απείθαρχοι Ελληνες, Πορτογάλοι" κ.ο.κ. Αν ξεφύγει απ΄τα όρια αυτά τότε θα υπάρξει αληθινό πρόβλημα.
    Πάντως το σύστημα, η πιάτσα, δεν έχει λόγους να ανησυχεί πρός το παρών.
    Διότι υπάρχει τόσο ο Τσιπρισμός αλλά και η ακροδεξιά, και τα δύο πανευρωπαικά, πού θα χρησιμοποιηθούν ως αναχώματα, ως βαλβίδες αποσυμπίεσης.
    Πάλι όμως, και θα το επαναλαμβάνω συχνά, το πρόβλημα είναι η Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 03:35

    Προς Albert_AEKstein: Για να μη μακρυγορω,με σεντονια παλι,-ασε που θα πω τα παραπλησια- εν τω μεταξυ ειναι και αργα,θα σε παρπαπεμψω-εαν εχεις χρονο και κεφι- στον εξης συνδεσμο:
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/07/stalinikos-monetarismos.html

    Θα βοηθησει αρκετα. Δεν ξερω εαν λυθουν αποριες,-εμενα με βοηθαει αρκετα-αλλα σιγουρα θα βοηθησει να "μαζευτουν σε μια σειρα" τα ατακτα τουβλακια που εχουμε ολοι μας,μεσα σε αυτον τον καταιγισμο παρα-πληροφορησης,προπαγανδας αλλα και εθελουσιας αδιαφοριας.
    Σε τετοιο βαθμο, που να μη βλεπουμε τα ξεωφρενικα προφανη.
    Τα κραυγαλαια. Αυτα που ειναι κατω απ την "μυτη" μας.

    Ξεκιναει με το εξης γιγαντιαια απλο:
    "Έχει σκεφτεί κάποιος στην εποχή της απόλυτης "ελευθερίας" της οικονομίας της Νέας Τάξης τι ακριβώς συνδέει τη Αγγέλα Μέρκελ, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τον Γουέν Ζιαμπάο; ...Τι ακριβώς συνδέει τρεις από τους τέσσερις ή πέντε μεγάλους "παίκτες" της Νέας Τάξης; Αυτό, το οποίο τους συνδέει, είναι το εξής παράδοξο: Είναι καί οι τρεις τους ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ. Είναι, δηλαδή, "παιδιά" ενός φασιστικού καθεστώτος, το οποίο υποτίθεται νικήθηκε από τον καπιταλισμό και "πέθανε" επισήμως ...Ενός καθεστώτος, το οποίο, εκτός όλων των άλλων, μισούσε την ελεύθερη οικονομία και τον ανταγωνισμό. Κι όμως, αυτά τα "παιδιά" του "νικημένου" καθεστώτος είναι εκείνα, τα οποία ηγούνται της "βασιλείας" του απόλυτου καπιταλισμού. Είναι "παιδιά", τα οποία μεγάλωσαν με το "ευαγγέλιο" της 3ης Διεθνούς.

    Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σ' αυτήν τη Διεθνή;
    Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έννοια "Παγκόσμια Διακυβέρνηση" δεν αποτελεί επινόηση κάποιου επίδοξου "αυτοκράτορα". Δεν είναι εφεύρημα κάποιων αδίστακτων και σκληρών καπιταλιστών. Είναι όρος, ο οποίος ειπώθηκε για πρώτη φορά στην 3η Διεθνή από κομμουνιστές. "Δημοκράτες" σταλινικοί είναι αυτοί, οι οποίοι τον ονειρεύτηκαν, τον επινόησαν και τον ψέλλισαν για πρώτη φορά. Μιλάμε δηλαδή για περίεργα πράγματα ...Πολύ περίεργα πράγματα...."

    Οντως.

    Επισης(μιας και για εκει ο λογος):
    "... Όταν, δηλαδή, το δίπολο μεταξύ Δύσης και Κίνας θα πρέπει πραγματικά να λειτουργήσει —και άρα να επιστρέψει ένα μέρος της παραγωγής και στη Δύση— θα πρέπει οι Εβραίοι να μπορούν να ελέγχουν αυτήν την παραγωγή ως αυτοκράτορες από "ψηλά" και άρα ως κυρίαρχοι. Το σημερινό στάδιο δηλαδή της αποβιομηχάνισης της Δύσης είναι απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο, που οδηγεί σε αλλαγή σχεδιασμού. Δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν μια Δύση με επιδόματα ανεργίας. Είναι θέμα χρόνου, δηλαδή, να γυρίσει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής σ' αυτήν. Θέμα μιας απόφασης είναι να ξαναδημιουργηθούν μέσα σε λίγες ημέρες εκατομμύρια θέσεων εργασίας στη Δύση. Αυτήν την απόφαση όμως δεν την παίρνουν οι Εβραίοι για όσο διάστημα δεν έχουν αποκτήσει την ιδιοκτησία των υποδομών της Δύσης.
    Απλά πράγματα. Δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν βιομήχανοι. Τους ενδιαφέρει να γίνουν αφεντικά των βιομηχάνων. Τους ενδιαφέρουν μόνον οι υποδομές, οι οποίες επιτρέπουν στους βιομηχάνους να παράγουν και να είναι ανταγωνιστικοί. Βοηθώντας τους βιομηχάνους, βοηθάνε και το Προλεταριάτο και με αυτόν τον τρόπο αποκτούν ερείσματα μέσα στη Δυτική κοινωνία ...Πανίσχυρα ερείσματα, που δεν θα επιτρέπουν την ανατροπή τους. Δεν μπορείς να ανατρέψεις κάποιους, οι οποίοι εξυπηρετούν τους βιομηχάνους και οι εργάτες θα τους ευγνωμονούν, εφόσον θα νομίζουν ότι χάρη σ' αυτούς ανταγωνίζονται τους Κινέζους...."

    Τροφη για σκεψη. (τελικα "μακρυγορησα" παλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνω διάλλειμμα απ΄το πλανητικό μπάχαλο. Ειδες όμως? Δεν μπορώ. Κάποιοι λένε μπαχαλάκηδες τούς αναρχικούς. Για κάντε γκλού-γκλού μπάς και κάνει αφρό ο φραπές στο μυαλό σας. Οι πραγματικοί μπαχαλάκηδες είναι οι τραπεζίτες. Κλεινει η παρένθεση.

    Καλά, άρπαξε τάληρο η Μπάγερν απ΄την Ντόρτμουντ?
    Οκέι να χάσει, αλλά τάληρο?
    Πάει, γαμήθηκε ο κόσμος. Τα πάνω κάτω ηρθανε.
    Μέχρι πού μπορώ να πιστέψω ότι σώνεται η ΑΕΚ μετά απ΄αυτό.
    Θεωρώ ότι η νίκη τής Ντόρτμουντ με 5-2 είναι σαφέστατα πιό αληθινή νίκη απ΄αυτή τού Τσίπρα. Πάλι τα μπλέκω όμως.
    Και κρίμα πού δεν είδα το μάτς αλλά με τρέχανε για ούζα στα Εξάρχεια. Εδώ γίνονται κοσμο-ιστορικά πράγματα πάνω στο γρασίδι κι εγώ ασχολούμαι με το ούζο "Μίνι" πού το μπουκαλάκι του μοιάζει με σαμπουάν. Εχετε δεί τι λογότυπο έχει? Μιά γκόμενα με υπέροχα αφράτα μαλλιά πού τρέχει στα λιβάδια. Τι σχέση εχει με ούζο αυτό? Εχουμε ξεφύγει τελείως?
    Τέλος πάντων.
    "Αλλαγή κυβέρνησης" έγραψε η Μπίλντ και δεν εννοούσε βέβαια τον Τσίπρα αλλά το ότι με την πεντάρα η Ντόρτμουντ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι το αφεντικό σε Γερμανικό έδαφος.
    Αρα θα την πληρώσει η Τσέλσι.
    Δεν γίνεται να εισπράτει τάληρο κοτζάμ Μπάγερν (και θα στεναχωρήθηκε κι η Αλέκα πού έμαθα από στέλεχος τού κόμματος ότι είναι ποδοσφαιρόφιλη και βλέπει μπαλίτσα) και να μην την πληρώνει κάποιος.
    Να ξέρουμε τι λέμε.
    Μαγκιά της πάντως τής Ντόρτμουντ. Ετσι γίνονται τα ποδοσφαιρικά πραξικοπήματα. Τι να σού κάνει ένα 1-0? Οχι. Τάληρο. Πεντάρα. Εμφατικό και εντυπωσιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος14 Μαΐου, 2012 11:35

      Χωρίς να είμαι ουζοειδικός (παραπέμπω καλύτερα στον Χαράλαμπο, όστις και λόγω εντοπιότητας, το έχει...) σου δηλώνω ότι ΟΥΖΟ με όνομα ΜΙΝΙ δεν υπάρχει πια. Όπως δεν υπάρχει και αγγλικό ΜΙΝΙ (τι αγγλικό δηλαδή, ελληνικού design ήταν...), αφού το πήραν οι φρίτσιδες και αυτό και το κάναν χαμηλωμένο POLO.
      Πάντως η γκόμενα στην ετικέτα είναι πολύ σεβεντήλα φάση. Δεν ξέρω αν είναι κακό αυτό.

      Διαγραφή
  22. Κι επανέρχομαι στο ούζο Μίνι.
    Εχετε τσεκάρει το λογότυπο με την πρέπουσα προσοχή? Η το πίνετε χωρίς να κυττάτε το μπουκαλάκι? Η σημειολογία τών προιόντων είναι σημαντική, είναι ο χαρακτήρας πού επιδιώκουν να έχουν. Το πακετάρισμα, το λόγκο, τα χρώματα πού επιλέγονται, όλα.
    Εχουμε λοιπόν αυτό:
    http://www.musses.gr/eshop_files/pictures/1363_1600281-350.jpg
    Το βλέπεις δηλαδή το λογότυπο και η πρώτη σκέψη πού περνάει απ΄το μυαλό σου είναι αν πρόκειται για ούζο κατά τής πιτυρίδας.
    Θές να μπείς δηλαδή κάτω απ΄το ντούς με το Μίνι παραμάσχαλα και να ρίξεις κι ένα λουσιματάκι ξέροντας ότι θα βγείς απ΄το μπάνιο με γαμάτο μαλλί και θ΄αρχίσεις να τρέχεις χαρούμενος στα λιβάδια.
    Και μετά, πάντα χαρούμενος, να πάς στην πλατεία και να πιείς ένα καραφάκι Head & Shoulders.
    Τα΄χουμε ξεσκίσει όλα μού φαίνεται.
    Επειδή λοιπόν αυτά τα θέματα μ΄ενδιαφέρουν, με απασχολούν και με ξενυχτούν, ρώτησα κι έμαθα.
    Η πληροφορία πού πήρα είναι ότι το μάρκετιγκ τού ούζο Μίνι το κάνει μιά Γαλλική εταιρεία.

    Αν η πληροφορία είναι έγκυρη, μάλλον κανείς δεν εξήγησε στούς Γάλλους τι εστί ούζο. Με συνέπεια να έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα πού περιγράφω. Γκόμενες με αφράτα μαλλιά πού τρέχουν στα λιβάδια ως λογότυπο ούζου. Η, ένα αυτοκίνητο πού τρέχει αγέρωχα στην γερμανική άουτομπαν σαν λογότυπο οδοντόκρεμας.

    Αυτα είναι τα θέματα πού πρέπει σήμερα να ασχοληθεί η αριστερά. Σ΄αυτά περιμένει ο λαός να δοθούν απαντήσεις. Οταν παίρνω δηλαδή το πρόγραμμα τού Συριζα η τού ΚΚΕ στα χέρια μου θέλω να διαβάσω πώς τοποθετούνται στο ζήτημα τού λογότυπου τού ούζου Μίνι.
    Διότι το εν λόγω λογότυπο αποτελεί πολιτιστική διαστρέβλωση και απειλεί την εγκεφαλική ισορροπία τού κινήματος.
    Με τι ψυχολογία δηλαδή θα πάει ο εργάτης στην απεργία τής Χαλυβουργικής όταν τον αναγκάζεις να πάει στην απεργία έχοντας πιεί το προηγούμενο βράδυ ούζο-σαμπουάν?
    Δεν τον διαβρώνεις έτσι? Δεν γελοιοποιείς την λενινιστική του περσόνα όταν δίπλα στο Ριζοσπάστη στέκεται ένα καραφάκι με το γκαγκανάτο μαλλί.
    Εχει το κίνημα πιτυρίδα?
    Κι ειδικά το ΚΚΕ πού δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα τών εκλογών καλείται να πάρει θέση για το ούζο Μίνι.
    Ειναι υπόγειος ο πόλεμος, Αλέκα. Υποχθόνιος. Η διάβρωση ξεκινάει απ΄τα λογότυπα τών ούζων και τής κονσέρβας τής σαρδέλλας. Εχει αναπτύξει καινούργιες τεχνικές το σύστημα και δεν έχουμε πάρει γραμμή τι παίζεται.
    Θα επανέλθω.
    Και ναί, αυτό είναι απειλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ14 Μαΐου, 2012 10:36

    καλημέρα σε όλους
    Τους βαθμούς ή τον βαθμό(που θα ήταν πολύτιμος) χτες,τους έχασε ο προπονητής με τις ακαταλαβίστικες αλλαγές του.
    Τώρα κινδυνεύουμε να τερματίσουμε τελευταίοι αν κάνουμε δύο ήττες,πράγμα που γίνεται άνετα με αυτή την ΑΕΚ, και ο Ατρόμητος κάνει μία νίκη.
    Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι,μόνο αν βγεις πρώτος και πας να πάρεις κανένα φράγκο παραπάνω αν καταφέρεις και μπεις σε ομίλους κλπ. Συν το πρεστίζ κάτι που εμείς φέτος ειδικά το έχουμε χάσει προ πολλού σαν ομάδα.
    Χρήστο,
    εμένα ο Αλέξης δεν μου δίνει την αίσθηση ότι θέλει να κυβερνήσει τώρα.
    Και γιατί να το κάνει άλλωστε.Πήρε ένα 18% και βγήκε δεύτερος.Μήπως πήρε καμιά πλειοψηφία;Όχι βέβαια.
    Αν έκανε κάποια τέτοια κίνηση μόνο φθορά θα είχε διότι θα έπρεπε να πάρει αυτός την ''καυτή πατάτα'' στα χέρια του.
    Ενώ αν περιμένει κανά δυο χρονάκια ακόμη μόνο άνοδο θα βλέπει στα ποσοστά του καθώς οι άλλοι θα φθείρονται ακόμη περισσότερο.
    Οι υπόλοιποι γιατί κάθονται και τον παρακαλάνε;
    Μα γιατί καταλαβαίνουν ότι μένοντας στην απέξω ο Αλέξης την φθορά θα την έχουν μόνοι τους ενώ αν τον καταφέρουν θα τον κάνουν αυτόματα συνοδοιπόρο.Και συνάμα συνένοχο.
    Ο Κουβέλης πιστεύω κάπου την έχει πατήσει.
    Δεν μπορεί να λες πριν τις εκλογές απαγκίστρωση από το μνημόνιο και μετά να λες άλλα.΄Δηλαδή εφαρμογή μέχρι την απαγκίστρωση;
    Και αυτή την στιγμή σκούζει και παρακαλά τον Αλέξη να τον πάρει μαζί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλιώς θα χρεωθεί μόνο αυτός σαν αριστερό κόμμα,την ευθύνη.Το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγο καιρό να τον ψηφίζει μόνο ο Ψαριανός!
    Τώρα θα μου πείτε αν ξαναγίνουν εκλογές ο Κουβέλης μετά από αυτές τις κωλοτούμπες πόσους ψήφους θα πάρει;Μήπως θα έχει απορροφηθεί πλήρως από τον Συριζα;
    Χοντρό παιχνίδι παίζεται και δεν θα το αφήσουν έτσι στην τύχη.
    Μπορεί να δούμε και καμιά φώτο από τα παιδικά χρόνια του Τσίπρα να καπνίζει κανένα μαυράκι στις καταλήψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ14 Μαΐου, 2012 11:08

    @ALBERT
    Φίλε μου θα σου απαντήσω εγώ σχετικά με το λογότυπο του ΜΙΝΙ.
    Το συγκεκριμένο λογότυπο έχει φτιαχτεί πριν από 45 χρόνια,το 1968 αν δεν κάνω λάθος όταν στην Μυτιλήνη έγινε μια ένωση ουζοποιών, εξού και το ΕΠΟΜ(ένωση ποτοποιών,οινοποιών,Μυτιλήνης).
    Τό συγκεκριμένο ούζο,που είναι συνταγή και από τους 17 που κάνανε την ένωση,έπρεπε να έχει σαν φώτο κάτι ανάλογο με την ονομασία του και ανάλαφρο σαν την κοπελίτσα που βλέπουμε μια και είναι γλυκόπιοτο.
    Άλλοι καιροί,συνηθιζόταν τέτοιου είδους ονόματα και φωτογραφίες.
    Σημειώνω ότι κάτι ανάλογο έχει και ένα άλλο ούζο της περιοχής,το ΜΑΤΘΑΙΟΥ,που έχει φώτο τις Καγιά και Κανονίδου.
    Σχετικά τώρα με την Γαλλική εταιρεία που λες,δεν έχει καμιά σχέση με την φώτο αυτή. Η PERNOD RICARD αγόρασε το 90% των μετοχών το 1996 και από τότε διαχειρίζεται το μάρκετινγκ με αποτέλεσμα την απογείωση του ΜΙΝΙ. Δεν υπάρχει ταβέρνα σε όλη την Ελλάδα που να μην το βρεις.
    Και ας μην είναι το καλύτερο,έτσι ΣΤΙΒΕΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ,ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ.ΟΧΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΡΓΚΑΣ ΕΠΕΖΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΛΑΡΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΦΑΞΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΡΚΑΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΦΑΟΥΛ Η ΚΙΤΡΙΝΗ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΛΔ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ?ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Όσο κι αν είναι σεβαστές οι γεύσεις του καθενός, στο ούζο όπως γνωρίζεις έχω επιβάλει την δικτατορία του Βαρβαγιάννη και ειδικώς του μπλε. Τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 12:49

    Προς Χαραλαμπο. Οταν οι "απο πανω τους",εκει που δινουν λογο και περιμενουν εντολες δηλαδη,δεν τους εχουν διασαφηνεισει ακριβως τι θελουν απο αυτους,(δεν εχουν μοιρασει ακριβως τους ρολους δηλαδη. Και εχουν πολλες αποριες τα παιδια εδω,ενα ειναι στον επομενο σχδιασμο) τοτε ειναι λογικο οι ΑΛεξοΚαμενοΣαμαροΚουβελιδες να μπλεκουν τα μπουτια τους. Και η Αλεκα εχει κατσει απο μακρυα και τους καμαρωνει γελωντας.
    "θα γινεται ολοι προλεταριοι, πουστιδες και θα δουλευετε για το κεφαλαιο το οποιο θα κατακτησουμε"

    Μεχρι τωρα και η πλεμπα και οι υπαλληλοι των επικυριαρχων,ηξεραν τους ρολους τους. Δυο τσοπανιδες,δυο μαντρια, ειχαν αριθμημενα τα προβατα και ειμασταν ολοι ησυχοι. Ειχαμε μπει σε μια σειρα βρε αδερφε.

    Τωρα,εχασαν τα προβατα, τους γνωστους τσοπανιδες τους,εκει που "ακουμπουσαν" δηλαδη, οπως και οι τσοπανιδες πλεον,αλλοι μεγαλωσαν αλλοι τα κακαρωσαν, οι γιοι τους και οι τροφιμοι τους ειναι τελειως αχρηστοι και σακατεμενοι με αποτελεσμα αδικως και ασκοπως καλουν τα δυσπιστα πλεον προβατα να τους εμπιστευθουν.
    Και αγανακτισμενα τα προβατα προσπαθουν να ανιχνευσουν μεσα σε αυτην τη ομιχλη εναν επομενο τσοπανη να τους πηγαινει με αυτοματο πιλοτο στα δανεια και τα κονδυλια.
    Τα τσοπανοσκυλα του Σκαι και του Μεγκα, γαυγιζουν επισταμενως να ετρομαξουν τα αμνοεριφια. Αλλα οταν το γαυγισμα δεν γινεται ταυτοχρονα και προς μια κατευθυνση,τοτε ειναι αδυνατον να υπακουσουν αυτα.

    Τα χαβαλοτσοπανακια που υφιστανται,δεν ασκουν και μεγαλη επιρροη στα προβατα.Και εχουν δικιο τα προβατα να ειναι σε συγχυση αλλα και με πολλους ενδιασμους.

    "Ειναι αυτοι ικανοι να μας βγαλουν απο το τουνελ της αυτοδιαθεσης και να μας βαλουν ξανα στην θαλπωρη της στανης; Ειναι αυτοι τωρα βουκολοι τετοιοι, που να μας οδηγουν με ασφαλεια μακρυα απο τς λαιμιτομιες ευθυνες και να μας αγουν ασφαλως εις τις αγαπημενες μας μαντρες;
    Ειναι-λεγω- αυτοι οι γκαφατζιδες ικανοι να μας παρουν απο το κουδουνακι και να μας οδηγησουν μακρυα απο τα ανασφαλη απεραντα λιβαδια και να μας εξασφαλισουν την τροφη και την στεγη μας εις τα απο παππου προς παππου εδαφη.

    Δεν ειναι λεγω. Ας κανωμεν υπομονην. Ας δειξουν τι εχουν να μας δωσουν ,ας δειξουν τι μπορουν να μας προσφερουν και κατοπιν θα αυτοεπιλεγουμε δια της επιλογης μας. Υπομονη συν-τροφοι. Ο αγωνας μας συνεχιζεται.
    Γαμω τα βαμενα διχηλα ποδαρια μου μεσα. Ρε πως εχουμε μπλεξει με δ'αυτους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 13:22

    Οι καιροι των "μπετον" και υψηλων ποσοστων περασαν. Τουλαχιστον για την Ελλαδα. Για ενα πολυ μεγαλο διαστημα ουδεις θα απολαμβανει την εμπιστοσυνη των προβατων.
    Τα 45αρια και τα 50αρια % που ηξεραν και οι μεν και οι δε να τα ξεχασουν.
    ΜΕχρι χθες ηταν δυο οι κυριοι τσοπανιδες και ενα το αριστερο τσοπανοσκυλο, που εδιωχνε πιθανους κοινοβουλευτικους επισκεπτες-λυκους.

    Τωρα οι επιδοξοι τσοπανιδες ειναι πολλοι αλλα και αμφιβολου ικανοτητας Πολυ φοβουμαι οτι και τα συρματοπλεγματα του μαντριου θα τεθουν σε αναπροσαρμογη,αφου ειναι γνωστο οτι οι πασσαλοι σαπιζουν και καθε 60-70 χρονια θελουν αλλαγμα.

    Εαν θελετε να συνεχιζετε να εχεται καποια τροφη και στεγη,πρεπει να παραδωσωμεν εις την γαλακτοκομικη εταιρια ορισμενα "εμπραγματα". Δια να ξεμπλοκαρουν τα κονδυλια που ειναι απαραιτητα για την αγορα του τριφυλιου και του νερου.

    Το "κουρεμα" των ομολογων-δηλαδη κατα βαση των ανυπαρκτων δανειων,ξεκινωντας απ'την Ελλαδα,θα γινει με ανταλλαγμα το κεφαλαιο της,δηλαδη τις υποδομες της.
    Αργοτερα,θα πανε και παραπερα. Τωρα πως θα αρπαξουν τα πετρελαια,τους πολυτιμους αμπελωνες,τις πανακριβες παραλιες,τα προθμεια και τα λιμανια, την Ακροπολη την Φεραρι,την Φλωρεντια, του Μουσειο Πραδο,την Λαμποργκινι,τον οικο Βερσασε,την Βαρκελωνη,την Πεζω,τις Βερσαλιες, την Αγια Σοφια κλπ κουνωντας μερικα πετσινα και ανυπαρκτα χρεη εν ειδη χρωματιστων φωτοτυπιων,δεν ξευρω.

    Εαν οι λαοι και οι "Ησαυ" ηγετες τους,"εξαντλημενοι" δωσουν αντι πινακιου φακης τα ανυπολογηστης αξιας πρωτοτοκια τους ( τα νομικα δικαιωματα της κληρονομιας) στον Ιακωβ που τους εφερε στην "προκα" και τους γαμησε,τοτε τι να πω. Χαλαλι τους.

    Η ιστορια εχει πλακα. Η δε παραμυθοιστορια εχει ακομα περισσοτερη.Οταν επαναλαμβανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρός Χαράλαμπο:
    καλοδεχούμενες οι ιστορικές πληροφορίες. Εννοείται ότι κάνω χιούμορ με αφορμή το ψυχεδελικό λογότυπο. Εγώ τουλάχιστον χαμογελάω όταν το βλέπω.

    Πρός Χρήστο:
    μην τούς υποτιμάς. Τι εννοώ μ΄αυτό: όταν προσπαθείς γραμμικά να προβλέψεις τι θα κάνουν υπάρχει το σοβαρότατο ενδεχόμενο να εκπλαγείς και μάλιστα χοντρά. Το κάνω κι εγώ άλλωστε αυτό, την γραμμική πρόβλεψη, και βέβαια είναι σχεδόν φορσέ (πού λένε και στο σκάκι) το να προβλέψεις γραμμικά.
    Πώς αλλιώς να κινηθείς δηλαδή, εσύ, εγώ, κι όλοι οι "απ΄έξω"?
    Θυμίζω όμως το εξής:
    -στα τέλη τής δεκαετίας τού 90΄οι άνθρωποι πού καταλάβαιναν 5 πράματα παραπάνω (μιλάω για την διεθνή κυρίως κατάσταση) προσπαθούσαν επίσης να κάνουν γραμμικές προβλέψεις, πολλές απ΄αυτές λογικότατες ως σκέψεις.
    Τι ανέτρεψε τίς τότε γραμμικές προβλέψεις?
    Μα, η 11η Σεπτέμβρη.
    Τεράστιο θέμα, πού αξίζει πάμπολλα σεντόνια, αλλά και πού δείχνει ότι "αυτοί" δεν είναι τόσο γκάου όσο νομίζουν κάποιοι και ΕΙΔΙΚΑ η αριστερά πού έφαγε τα γκόλ βροχή όταν έγινε η 11η Σεπτέμβρη.
    Ολο και κάποιο ανατρεπτικό σε σύλληψη σχέδιο μπορεί να επεξεργάζονται.
    Να έχουν κάποια ιδέα δηλαδή παντελώς έξω απ΄τα δεδομένα τών γραμμικών εξελίξεων.
    Μάλιστα, χωρίς να ξέρω τί χώρους παρακολουθείς φυσικά (αν και έχω...μιά ιδέα) υπάρχει πολλή συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το τί ανατρεπτικές κινήσεις μπορούν να κάνουν εν είδη 11η Σεπτέμβρη.
    Τα λέω κάπως γριφικά?
    Ειναι επειδή διαισθάνομαι ότι συννενοούμαστε, για να γλύτώσω γράψιμο.
    Αν όχι, ρίξε μου σήμα να γίνω πιό συγκεκριμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πρός Γιώργη,
    υπάρχει ούζο Μινι, πώς δεν υπάρχει!
    Τώρα λές βέβαια ότι το λογότυπο παραπέμπει σε σεβεντήλα, και καταλαβαίνω πώς το εννοείς. Μ΄εβαλες και στο τριπάκι να το σκεφτώ κιόλας.
    Εμένα λοιπόν πιό πολύ μού κάνει σε 50ς παρά σε 70ς.
    Αν τσεκάρεις δηλαδή στο Google την αισθητική τών διαφημίσεων στα 50ς θα δείς ότι αυτό το λογότυπο είναι λές κι έχει μπεί στη μηχανή τού χρόνου.
    Κάνει πάντως κρά ότι έχει αισθητική πολύ παλιά.
    Θα μπορούσε να είναι αμερικάνικο λογότυπο στα 50ς για Ρόλ (για τα μαλλιά) αλλά και για σαμπουάν πού είπα πιο πάνω, αλλά και για ταμπονάκι έτσι για να το χοντρύνω το πράμα.
    Τα σέβη μου πάντως στον εμπνευστή του. Ο οποίος απέδειξε αλλά και επιβεβαίωσε με την επιλογή του ότι ναί, οι άνθρωποι τού μάρκετιγκ γουστάρουν μπάφο για να εμπνευστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώργης ο γαρατζέος14 Μαΐου, 2012 15:21

    Νομίζω ότι το μίνι (χα χα, όλο μίνι λέμε) φουστανάκι του γκομενέτε στο μπουκάλι είναι 60'ς ευρωπαϊκά, αλλά στο γιουνάν μπεηλίκ "απελευθερώθηκαν" οι γυναίκες με την αποχώρηση των συνταγματαρχώνε.
    Από κει και πέρα, συμφωνώ με steven. Στα mainstream ούζα το ΜΙΝΙ έχει χάσει από τον Βαρβαγιάννη και το πλωμάρι από τότε που με την επιθετική του πολιτική το βρίσκεις και στο μπουρνάζι, με την ταυτόχρονη πτώση της ποιότητας του. Εξού και η φράση μου "δεν υπάρχει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 15:34

    Προς Albert_AEKstein: Μαλλον συνεννοουμαστε.
    Δεν τους υποτιμω οσο αφορα στην δυναμη η την σκληραδα. Οχι. Εκει τους "βγαζω το καπελο".Οταν μπορεις και πουλας τον αδερφο σου,για ενα πιατο φακες, γαμας την κορη σου επειδη ειδες ενα οραμα και η κορη μεθαει και πηδα τον πατερα της, επειδη ειναι θεικη εντολη,καταλαβαινεις τι γινεται.Δεν υπαρχουν ορια.

    Σαν "ανθρωπους" τους υποτιμω. Πραγμα που μαλλον θα το λαμβανουν σαν προσβολη,αφου-κατα τους ιδιους- δεν ειναι ανθρωποι αλλα ημιθεοι η εκπροσωποι θεων.Ειναι Η Ελιτ και Πρεπει να διοικει τα μυρια των διποδων σκουπιδιων,ανακγαστικα. Τα οποια-οταν δεν δουλευουν σαν σκλαβοι,μπαζωνουν πολεμικα χαρακωματα και ρεματιες.(να εχουμε κατα νου οτι οι ανθρωποθυσιες στις πιο σκαιες μορφες των αρχαιων θρησκειων,δεν εχουν εκλειψει. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ.

    Πρεπει μαλιστα να εξαλειφονται συχνα πυκνα,γιατι κανουν κακο στην ατμοσφαιρα και το περιβαλλον,το οποιο πρεπει να το μοιραζονται οι εχοντες το θεικο προνομιο. Μιλαμε για πολυ σακατεμενα κεφαλια. Δηλαδη,απλα για μισανθρωπους.
    Κατ'αυτην λοιπον και μονο την εννοια τους υποτιμω.

    Αλλα οσο αφορα στις προθεσεις τους στην ισχυ που εχου συσωρευσει και κυρια στην παντελη ελειψη ακομα και ζωωδους ηθικης,εχω πειστει εδω και πολυ καιρο. Δεν περιμενα να γινει η Ελλαδα το πειραματοζωο.
    Υπαρχουν τοσα και τοσα.

    Ειναι ικανοι για τα ΠΑΝΤΑ.Το πιστευω. Σκοτωνουν ομοαιμους για να αυτοθυματοποιηθουν. Ριχνουν τους πυργους τους,για το παγκοσμιο μαντρωμα. Σκαβουν χωρες εκ θεμελιων,οι οποιες εχουν κατι να δωσουν η αρνουνται να δωσουν αυτο το "κατι" Επιβαλουν δικτατοριες,δημιουργουν τεχνιτες ελειψεις,ειτε τροφης,ειτε χρηματος αποστεονοντας πληθυσμους εκατομμυριων. Χωνουν στη μεγκενη των χρεων,κρατη,εθνη ολοκληρα,ορδες δουλων οι οποιοι γεννιουνται-δουλευουν-αρρωσταινουν-πεθαινουν διχως να προλαβουν να ρωτησουν "γιατι;"

    Ειναι υπευθυνοι για το 90% των γνωστων πολεμων και αιμοσταγων στρατιωτικων καθεστωτων των τελευταιων 200 χρονων που ξερουμε.
    Ο πολυς κοσμος ασφαλως το αποδιδει στις "εχθρες" και τις "εντασεις".
    Ενοχοποιουνται οι λαοι και οι στρατηγοι γινονται αγαλματα. Τα γυναικοπεδα γινονται σουπα και οι πολιτικοι αρχιγοι που εκτελουν τις ιδεες τους γινονται ιδρυματα. Μιλαμε για μεγαλη απατη.

    Και βεβαια εχουν εναν καταλογο μεγαλυτερο απο αυτον του Αγιου Πετρου,οσο αφορα στις ψυχες που εστειλαν εκει.
    Μονο τα τρια απο τα παιδια τους να βαλεις, τον Μαο,τον Χιτλερ και το Σταλιν,το "ΠΟΚ" δηλαδη,μανι-μανι πας στα 200 εκατομμυρια κεφαλια για πλακα.
    Ο κοσμος μας εχει πιαστει σε ενα δυχτι.
    Αυτη ειναι η αποψη μου λοιπον.

    Δεν τιθεται θεμα αριθμου νεκρων.Ουτε μεγεθους της καταστροφης.Ουτε "επιπτωσεων". Ουτε υπαρχουν αναστολες στον ογκο της "ζημιας". Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ζημια. Ειναι ιεροτελεστια και αποστολη.
    Εχουμε μπλεξει με τον "μινωταυρο".

    Και τωρα θα πει κανεις "και αρα που παει η κακομοιρα η ψωροκωσταινα"; Ξερω και γω ρε παιδια. Τι ναπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Διάβαζα τα σχόλια τής περασμένης βδομάδας. Δεν είχα μόνιμη πρόσβαση σε κομπιούτερ κι έτσι δεν μπορούσα να απαντήσω σε όσους απευθύνθηκαν σε μένα προσωπικά, αλλά ούτε και να σχολιάσω (όσο μού πέφτει λόγος) τα τεκταινόμενα εδώ στο μπλόγκ.
    Λέω λοιπόν μερικά σκόρπια πράματα:

    -το σκηνικό με τον Dimi δεν το καταλαβαίνω. Το να χοντρύνει δηλαδή τόσο ένα πράμα πού στην τελική έχει να κάνει με την...ικανότητα τού Κωστένογλου? Να γίνει θέμα το "αδερφός"? Οκέι, το πώς ο καθένας βιώνει την κατάσταση τής ΑΕΚ είναι ένα ζήτημα. Αλλιώς την βιώνει ο Στήβεν, αλλιώς ο Χρήστος, αλλιώς ο Dimi και είναι εύκολο, ειδικά στο διαδίκτυο, να υπάρξει παρεξήγηση.
    Αλλά και πάλι, εκτός κι αν μιλάμε για ψευτοΑΕΚοφροσύνη (πού δεν παίζει εδώ), πρός τι ο αλληλοσπαραγμός?
    Εντάξει, κι εγώ έχω απόψεις περί ΑΕΚ πού για πολλούς ΑΕΚτζήδες είναι αιρετικές κι ενοχλητικές. Κι εχω τσακωθεί, ενίοτε άσχημα.
    Αλλά το συγκεκριμένο το σκηνικό μού φαίνεται ότι παραχόντρυνε χωρίς να συντρέχει λόγος. Μπορεί και να λέω μαλακίες με την έννοια ότι μπορεί και να παίζουν πράματα πού δεν ξέρω.
    Οκέι. Το αφήνω εκεί.

    Πάμε παρακάτω. Ανέφερε ο Στήβεν (μιλάω πάντα για πόστ τής περασμένης βδομάδας) ότι η συνωμοσιολογία πού αναπτύσσεται εδώ κουράζει. Επειδή είμαι ΚΑΙ εγώ δράστης τής συνωμοσιολογίας, λέω το εξής:
    1. Καταλαβαίνω απόλυτα τούς λόγους για τούς οποίους μπορεί να κουράζει. Συχνά το ελαφρύνω απο μόνος μου το πράμα εχοντας στο μυαλό μου το παραπάνω.
    2. Η "συνωμοσιολογία" είναι ένας όρος πού εγώ προσωπικά δεν γουστάρω. Θεωρώ δηλαδή ότι όλη η ιστορία είναι ένα σύμπλεγμα συνωμοσιών κι αυτό άλλωστε το παραδέχεται κι ο πιό mainstream ιστορικός πού μπορεί να βρεθεί. Ετσι αναγνώσκω κι εγώ τον κόσμο, αυτό ειναι το αποτέλεσμα τών διαβασμάτων πού έχω κάνει, τών εμπειριών πού έχω, τού τρόπου πού αντιλαμβάνομαι και πού προσπαθώ να εξηγήσω.
    Υπάρχει κι η άποψη ότι όλα είναι στην επιφάνεια κι όλα φαίνονται κι ότι όλα είναι απλά. Οκέι.

    Για ένα σχόλιο πού έγραψα για τούς χρυσαυγίτες μού την πέφτει ο Χρήστος λέγοντας ότι "σιγα-σιγά θα πώ ότι ο ναζισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα".
    Ξαναδιάβασα λοιπόν το σχόλιο πού έγραψα και διαπίστωσα ότι φταίω εγώ με τον τρόπο πού το διατύπωσα.
    Ο φασισμός έχει προιστορία στον Νότο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Πριν έρθουν οι ναζί στην Ελλάδα υπήρχε εδώ ναζιστικό κόμμα. Αυτό τού Μεταξά. Αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ ιδρύθηκε ο ναζισμός. Αλλο λέω. Οτι κι εδώ βρήκε απο πολύ παλιά το έρεισμα του, η χρυσή αυγή δεν είναι τόσο φρέσκια όσο φαίνεται, σαν μόρφωμα έχει ξαναβρεί "άνθηση" στο παρελθόν.
    Στο ίδιο σχόλιο, αυτό πού στην ουσία θέλω να πώ, είναι ότι πριν 20 χρόνια το κόμμα τού Λεπέν (κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα) είχε το προφίλ τού γραφικού νεοναζιστικού πού το ψηφίζουν οι σκινχεντς και παίζει μάξιμουμ στο 3%. Σήμερα, απολαμβάνει την "νομιμοποίηση" στο μυαλό πολλών Γάλλων και χτυπάει 17%.
    Γιατί?
    Διότι, οι εν δυνάμει ακροδεξιοί πού δεν ξέρουν ότι είναι ακροδεξιοί στην οποιαδήποτε δυτική κοινωνία είναι περισσότεροι απ΄αυτούς πού το ξέρουν.
    Πολλοί απ΄αυτούς κινούνται στην "παραδοσιακή" δεξιά. Και χρειαζονται απλώς ένα σκουντηματάκι στίς κατάλληλες συνθήκες για να....γλυστρήσουν ένα κλίκ πιο πέρα, στην ακροδεξιά, ακόμα κι αυτή εκφράζεται απο νεοναζιστές. Τα σύνορα είναι θολά σε τέτιες περιοχές.
    Αυτό λέω, κι ακόμα και τώρα, το λέω όσο πιο επιγραμματικά μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ξέχασα κάτι άλλο. Το θέμα περί "γραμμής" πού υποτίθεται πέφτει εδώ στο μπλόγκ.
    Αστεία πράγματα.
    Μιλώντας μόνο προσωπικά, κι ειδικά μέχρι να συννενοηθούμε εδώ όσον αφορά στο στίγμα τού καθενός μού την έχουν πέσει άπαντες.
    Δεν θεώρησα όμως ποτέ ότι υπάρχει "γραμμή".
    Υπάρχουν διαφωνίες ενίοτε έντονες. Καλό είναι αυτό.
    Κι αν το πραμα δεν ξεφεύγει στο προσωπικό (πολύ εύκολα μπορεί να γίνει) δεν υπάρχει κανένα θέμα.
    Οποιος γουστάρει να έχει γύρω του μόνο συμφωνούντες υπάρχουν και τα κόμματα, κάποια ειδικεύονται κιόλας στην παραγωγή απόλυτης συμφωνίας.
    Αλλά πάντως είναι αστείο να μιλάμε για γραμμή εδώ.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ Albert_AEKstein: Αδερφέ, το θέμα της συνωμοσιολογίας, ήταν απάντηση στον Dimi, που είχε διαμαρτυρηθεί πολλάκις για το περιεχόμενο των κειμένων των τακτικών αρθρογράφων. Το είχα αναφέρει λοιπόν, διότι όπως κουραζόταν αυτός από το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ήταν φοβερά κουραστικό - για μένα - το να βρίζεται ο Κωστένογλου είτε έχανε είτε κέρδιζε. ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ή να επιβάλει απόψεις. Συνήθως αποκαλύπτεται μόνος του, όταν την δική του διάθεση την κάνει κατηγορία σε κάποιον άλλον.
    Εμένα η συνωμοσιολογία σαν άποψη, με καλύπτει όταν αναπτύσσεται. Κάποιος την έχει κι άρα είναι ελεύθερος να την καταθέσει. Κι εγώ εξ άλλου, για στημένα έχω μιλήσει χωρίς βέβαια να έχω φακέλλους από την ΟΥΕΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 19:35

    Θα πρεπει να απλωσω δυο σεντονακια παλι. Με το συμπαθιο. Αν και αυτες ειναι αριστες ουζοκουβεντες.

    O Ναζισμος-με αυτην την ονομασια- "γεννηθηκε" στην Γερμανια.
    Η καλυτερα μεγαλωσε στη Γερμανια.
    Για δυο λογους: α)Για να θυμοτοποιηθει ο κομμουνιστης καιο Εβραιος.
    και β) Να αναδειχθει η ανωτερα φυλη (Αρεια) μεσω αυτης της κουρτινας.

    Που "γεννηθηκε"; Στην Ελλαδα.Αλλα για να τρεξω να προλαβω οσους θα μου την πεσουν να με δειρουν,δεν εννοω αυτο που ισως νομισατε.

    Ο αγκυλωτος σταυρος,ειναι "εμβλημα" αρχαιας Ελλαδας. Συμβολιζοντας την αεναη κινηση (θυμηθειτε το σχημα των γαλαξιων)

    Η διαβαση μεσω της γνωσης και της ισοροπιας σε ανωτερο επιπεδο,ηταν ΤΟ ζητουμενο για τους Ελληνες (για τους "παλιους μιλαμε" Αποτερος σκοπος η δημιουργια μιας κοινωνιας με ανωτερα πλασματα. Πολιτικα,κοινωνικα,φιλοσοφικα,ακομα και σαν διαπλαση σωματος.
    Το "πας μη Ελλην βαρβαρος",αυτη η χιλιοταλαιπωρημενη και χιλιοξεσκισμενη φραση,σημαινει το εξης απλο: Πολιτισμενος ειναι ΜΟΝΟ ο εχων Ελληνικη παιδεια. Βαθεια σχεση δηλαδη με οτιδηποτε τον συνδεει με αυτον. Γλωσσα,γνωση,πολιτικη ζωη ιδεωδη κλπ.

    Μα τα αυτο δεν ειναι "εθνικισμος"; Δεν ειναι "ρατσισμος" κατα μια εννοια; Καθε αλλο. Ο ανωτερος πολιτισμος που εμφανιστικε ποτε στη γη-ΤΟ ΗΕΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
    Ακομα και μεχρι τις σημερινες μερες μας, δεν υπαρχει συγκριση.
    Και δεν εννοω απο πλευρας στρατιωτικης ισχυος, η μεγεθους η οτι αλλο. Αυτα ειναι δευτεροτριτα. Ασφαλως εχουν υπαρξει γιγαντιες αυτοκρατοριες μετα απο αυτον. Μα το ζητουμενο δεν ειναι εκει. Εχει να κανει με την πνευματικη παραγωγη.Με τον εξανθρωπισμο.

    Ακομα και σημερα ο Δυτικος κοσμος δεχεται "αδιαμαρτηρητα" οτι απο εκει πηρε (εκλεψε λεω εγω) τα εργαλεια. Την γνωση. Τις πρακτικες. (Αλλο το οτι τα εκανε μουνι-γαρυφαλο κατοπιν)
    Απαντες πλεον καταδεικνυουν οτι εκει ειναι η πηγη. Απο εκει δροσιτικε ο κοσμος.
    Ο ανθρωπος σηκωθηκε στα ποδια του,γιγαντωθηκε μεσω του Ελληνικου πνευματος.
    Ακομα και ο καυλιαρης ο Κλιντον,οταν ειχε ερθει εδω για επισκεψη,καπου στα μεσα του '90 ειχε πει στα Ελληνικα μεσα στο χοιροστασιο την βουλης. "Ειμαστε ολοι Ελληνες".
    Φυσικα δεν εννοουσε οτι ολοι εχουμε αστυνομικη ταυτοτητα Ελληνικη. Ουτε οτι ολοι μουτζωνουμε στο δρομο.
    Δεν τον κατηγορησαν οι
    Αμερικανοι για προδοτη. Ουτε και οι Τουρκοι για μεροληπτικη σταση. Οχι. ΟΛΟΙ καταλαβαν και ξερουν τι ειπε.

    Απλα καταδυκνυει οτι οι εννοιες Ανθρωπος και Ελληνισμος ειναι ταυτοσημες. Οπως η μανα και το παιδι. Οπως το μελος στο σωμα.

    Που θελω να καταληξω με ολα αυτα: Ο Ναζισμος,οπως και ΚΑΘΕ αλλη γνωστη κοινωνικη πολιτιστικη επιστημονικη πολιτικη,θρησκευτικη ακομα και στρατιωτικη θεωρια, εχει παρει τα βασικα της προταγματα απο εδω. Αργοτερα,ταεφερε τα φτιασιδωσε,τα βελτιωσε η τα χειροτερεψε αναλογα με το σε τι χερια επεσαν.
    Θεωριες περι ανωτεροτητας και κατωτεροτητας και "φυσικης" θεσης κλπ ανεπτυξε καθε πολιτισμος. Ο καθενας θα ηεθελε να ειναι ο καλυτερος. Αλλα ο πιο "θελκτικος", ο πιο "αρτιος", ο πιο "ευγενης" και κυριως εκεινος που πραγματικα "εσπρωχνε" τον ανθρωπο προς τα Επανω,θεωρθηκε αυτος των Ελληνων.
    (και πρακτικα ο πιο αποτελεσματικος,εδω που τα λεμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 19:38

    Η στρεβλη αποψη των εθνικοσοσιαλιστων,βεβαια,οπως τα περισσοτερα Εληνικα τα εκανε μανταρα. Η μαλλον για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,τα εφερε στα μετρα του.
    Τρελα αγαπουσε την Ελλαδα ο μεθυστακας και δυσειδης Χιτλερ. Οπως και πολλοι σακατιδες και κομπλεξικοι οι οποιοι στηριξαν το εγχειρημα. Πως να μεινεις απαθης στην ομορφια. Και πως να μη μισεισεις τους απογονους εκεινων που την ορισαν.

    Η βιβλιογραφια περι του "αν ειμαστε Ελληνες εμεις σημερα" βριθει απο "Φαλμεραιερ".Απειροι "ανεξαρτητοι ιστορικοι" με Ναζιστικα χρηματα αποφαινονταν οτι: "οχι. Εμεις ειμαστε οι συνεχιστες"
    Χωρις να θελω να πω το τι σχεση εχουμε με τους προγονους,εχω να πω,οτι ολη αυτη η προπαθεια να χασουν οι νεοελληνες την κληρονομια τους,εγινε γιατι καποιοι αλλοι ειχαν σκοπο να την οικειοποιηθουν) Δεν μπορει δυο "ειδη" να μοιραζονται μια κοινη ανωτεροτητα. Μιλαμε για πολυ καμενα μυαλα.
    Ο Ναζισμος λοιπον πηρε την κοσμοθεωρια απο την Ελλαδα και την εβαλε στα μετρα του. Στα πετσινα για την ακριβεια.
    Οτι παρεληφθει απο την Ελαλδα,το πηρε ο διαολος οπως θα εχετε καταλαβει. Οικονομικα συστηματα,πολιτικα συστηματα,τροποι συγκροτησης κοινωνιας, θρησκευτικη σχεση ανθρωπου-θεου κλπ. Μουνι καπελο.

    (αρχιζω να υποψιαζομαι οτι οι "προγονοι" ειχαν δικιο.: Εαν δεν μπορεις, μη παιζεις με "βαρια" παιχνιδια. Περιεμενε να "μεγαλωσεις"

    Οτι παρελαβε η Γερμανια απο την Ελλαδα,κατα την διαρκεια της "Βαιμαρειας" δημοκρατιας,το πηγε πολυ ψηλα.Του φερθηκε πραγματικα ανταξια. Μεγα κατορθωμα για εναν Γερμανο της εποχης εκεινης, ηταν να γινει ενας υπεροχος Ελληνογερμανος. Η Γερμανοελλην.
    Μεχρι που οι γυφτοι μπουκαραν στην Γερμανια. Και τα γαμισαν ολα.

    Μαζι με ολα και την "Ελληνικη υπεροχη" οπως συνηθιζαν να λενε οι Γερμανοι φιλοσοφοι της εποχης.Δεν ηταν μονο θεμα καλαισθησιας,οπως ισως νομιζουν αρκετοι. Οχι. Το αρμα πανω στο οποιο"ετρεξαν" ολες οι μετεπειτα αυτοκρατοριες,σαν πολιτικα συστηματα,σαν τροποι ασκησης εξουσιας και σαν κοινωνικη διαρθρωση,το ελαβαν απο τους "Θουκιδιδηδες,τους Πλατωνες,τους Αριστοτελιδες" κλπ.
    Ετοιμη τροφη ηταν)

    Οι πονηροι ομως,εκει στις αρχες του αιωνα, εκτος απο γνωση εκλεψαν και συνταγες.
    Αρπαξαν λοιπον σβαστιγκες, ξεφυλλισαν βιαστικα τους Πλατωνες,κοιταξαν με λατρεια και μισος μαζι τα αγαλματα και ειπαν: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ". Και αν ειμαστε κακομουτσουνοι καποιοι,δεν πειραζει,εχουμε και την ευγονικη.

    Καποια στιγμη θα γινουμε το προτυπο. ΘΑ φτασουμε εκει που πρεπει και εκει που εθεταν οι κωλοελληνες το οριο. Αλλα θα φτασουμε με ασχημια στο δρομο.Με αιμα θα διασχησουμε την διαδρομη. Με τερατουργηματα θα φτιαξουμε το δικο μας "ωραια". Με εγκληματα θα λεπτινουμε τις γραμμες μας και με βασανα θα πλησιασουμε στην απο την φυση ανωτερη καταγωγη, η οποια μας την αρνειται αλλα αμα λαχει,θα γαμισουμε και την φυση. Νο προμπλεμ. Ειμαστε "Ανωτεροι".

    Στο πισω μερος του Ναζισμου,θα συναντησετε τον Τεκτονισμο.Και στο παραπισω μερος του Τεκτονισμου,θα συναντησετε τον Πυθαγορα.Απο εκει ξεκινανε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, δυό πράματα από την ιστορία, στα όσα αναφέρεις σωστά :
    Το πιο καλό σαπούνι το κάνει το κουμούνι,
    κι όσο πιο πολύ κουμούνι τόσο πιο καλό κουμούνι.
    Πίσω από τον Πυθαγόρα, υπάρχει κι άλλο. Η Θούλη και πάω για ανάρτηση, ενώ ήταν ΑΕΚ στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΛΑΘΟΣ, στον δεύτερο στίχο.
    ...κι όσο πιο πολύ κουμούνι, τόσο πιο καλό σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρηστος Χοντζεας14 Μαΐου, 2012 21:24

    Ναι,ναι. Παμε για "Θουλη". Μεσω των Βορειων,θα φτασουμε στον Νοτο.
    Οι "Nordy". Που εμαθαν και τον Πλατωνα και ειπαν να κανουν μοδα εναν γιγαντωσομο με ροπαλο να εξερευνα τον Ερμη του Πραξιτελη.
    Παναγια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: HOMUS NORDICUS, alla ki oi notioi anti gia tin istoria mas, na trabane na vlepoun agonaria h minaredes;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΕΣΚΙΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ; ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ Ή ΣΑΜΑΡΑ; ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; ΤΗΝ ΜΠΟΥΛΕΥΕΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ, ΤΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ο ΚΥΒΟΣ ΕΠΕΣΕ. ΤΥΧΑΙΑ,ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ: ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΓΙΝΕ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕΙΡΑ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή