Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

       Αυτό λέει το ένστικτο μου, την ώρα που έχουν πέσει τα κεφαλοκλιδώματα στον Τσίπρα που πράγματι τάραξε τα νερά. Εκλογές η χώρα δεν αντέχει, και με βάση το εξωτερικό ΑΛΛΆ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, που θα δημιουργήσει στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα - έστω και σαν μορφή πίεσης -  το κόστος που θα χρεωθεί ο Τσίπρας θάναι πολύ μεγαλύτερο στις κάλπες όταν θα προσέρχονται απελπισμένοι ψηφοφόροι. Φυσικά τα πάντα μπορούν να γίνουν εδώ στην χώρα της υστερίας, οπότε κι εγώ είπα να κάνω μια δική μου πανοικουμενική κυβέρνηση σαν φάρσα.
       Εθνική Άμυνα - Δημόσια Ασφάλεια : Ο καταλληλότερος να αναλάβει το καινούργιο συγχωνευθέν υπουργείο είναι ο Μιχαλολιάκος. Να τρέμουν οι Τούρκοι έξω και να τρέμουν κι όλοι αυτοί οι ξένοι μέσα, που το παίζουν ανθρώπινα διόδια στα φανάρια. Λιτοδίαιτος υπουργός που μεταβαίνει στο γραφείο του με τανκ αντί για λιμουζίνα που προκαλεί. Ο μόνος ισόβιος υπουργός.
       Οικονομικών - Εργασίας: Κι εδώ έχουμε συνένωση υπουργείων, με το καινούργιο να λέγεται υπουργείο οικονομικής εργασίας. Τα συνδικάτα υπό έλεγχο και το όνομα ενδεικτικό των εισοδημάτων των πολιτών. Υπεύθυνη  η Αλέκα  για πιθανές απολύσεις ή προσλήψεις των πάντων με μηνιάτικο 100 ευρώ. Ούτε πληθωρισμός, ούτε ανεργία πλέον. Σύμβουλος το κόμμα " δεν πληρώνω ".
      Ναυτιλίας : Υπουργός ο ΓΑΠ ως ειδικός στα κανώ. Τα μόνα σκάφη που θα επιτρέπονται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης της μετάβασης δια νερού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Άντε και θαλάσσια ποδήλατα σαν επένδυση.
      Εξωτερικών - Εσωτερικών : Δεν είναι υπερυπουργείο. Είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της κατάργησης των συνόρων. Θα λέγεται υπουργείο της χώρας γενικώς και απροσδιορίστως. Και πιστεύω οτι το παίρνει ο Σαμαράς επειδή πέτυχε απροσδιόριστα στις προσφατες εκλογές να εκτοξεύσει το ποσοστό της Πολιτικής Άνοιξης στο 18%. Άνετα επίσης μπορεί και να το διασπάσει σε δυό υπουργεία αλλά μέχρι τότε ουδείς θα ασχολείται με τον τομέα της χώρας, καθότι όλες αυτές καταργούνται.
       Τύπου : Μακράν, υπουργός ο Κουβέλης. Ενημέρωση στα όρια της νύστας με καθαρές θέσεις δεξιοαριστερές με ολίγον σοσιαλισμό. Λαός πληροφορημένος, ποτέ νικημένος.
        Υγείας : Υπουργός ο Βενιζέλος που θα πάρει την σκυτάλη από τον γλωσσόφιλο του, Λοβέρδο. Ένας υγιέστατος άνθρωπος σε συνήθειες που θα δώσει έμφαση στην διατροφή των Ελλήνων που τείνει από μεσογειακή, να καταντήσει αλλόεθνη. Διότι με 100 ευρώ μηνιάτικο, πρέπει να υπάρχει ένας παχύς πυλώνας που να υποστηρίξει την υγεία που θα αποτελέσει την κύρια αιτία θανάτου αύριο.
          Παιδείας: Τσίπρας δαγκωτό. Και την ηλικία έχει για να τον κατανοούν τα παιδιά αλλά και για να ωθήσει κινητοποιήσεις που δεν πρόλαβε στα μαθητικά του χρόνια. Η τριγωνική τυρόπιττα θα γίνει πλέον μικρή σαν πιροσκί και δεν θα υπάρχουν θέματα πώς να την φας. Μια μπουκιά θα είναι. Στόχοι επίσης είναι η διεθνοποίηση των θρησκευτικών, το σπάσιμο των δέκα εντολών του μνημονίου, τα πράσινα αυγά του Πάσχα και η πτώση στις τιμές των γιαουρτιών με τα οποία πλέον θα εκφράζει την ψήφο του ο λαός.
           Γεωργίας : Τζήμερος από την Δημιουργία Ξανά. Τι να φτειάξει αυτή η χώρα; Γεωργία και κτηνοτροφία είχε πάντα. Θα κατέβει λοιπόν ο επικοινωνιολόγος να μιλήσει στις ραχούλες σαν την νέα θεά Δήμητρα για Δημιουργία σαν επανίδρυση των εδαφών Ξανά. Καινούργιο κόμμα να μην ξεκινήσει από την γη; Τι, κατ' ευθείαν  στην τράπεζα και στο εμπόριο; Από το χώμα ξεκινάει ο αγώνας παρέα με τον συντηρητικό φιλελευθερισμό της πορτοκαλιάς.
           Ανάπτυξης : Μάνος, που αν είχε βοηθό του στην Αλατίνη τον Βαλιανάτο, μίνιμουμ δεν θα είχε κλείσει την οικογενειακή επιχείρηση. Όλοι οι φανεροί και κρυφοί θα τρώγανε μπισκότα συσκευασμένα σε καπότες στην Ελλάδα με αντίστοιχη μείωση των οροθετικών, ενώ οι εξαγωγές θα ήταν το κερασάκι στον κώλο μας. Στόχοι επίσης είναι και η προώθηση συνταγών μαγειρικής  στα ξεχρεωμένα νοικοκυριά αφού ο Στέφανος είναι και δεινός μάγειρας.
         Πολιτισμού, αθλητισμού : Μπακογιάννη, Μπατίστα κατά σειρά. Η μισή Νάξος είναι δικιά της. Λέτε να μην έχει τρόπους να προστατεύσει τα αρχαία των οικοπέδων της; Η σύγχρονη καρυάτιδα παρέα με τον μακρυπούτση Ντανιέλο δεν μπορούν να ελέγξουν τα στημένα; Η πρώτη θα βγάζει αρχαία ταλέντα για τον τουρισμό μας κι ο ΄δεύτερος νέα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ.
         Τουρισμού :  Παλιά είχαμε διαφήμιση τον σάτυρο τον καβλωμένο. Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν οτι έχουμε το μικρότερο όργανο της Ευρώπης. Άρα θέλουμε γυναίκα εδώ που μετρήσεις διαμέτρου δεν έχουν γίνει ακόμα. Κι άρα σίγουρα η Τζούλια με βοηθό τον Δημοσθένη είναι οι ενδεδειγμένοι. Ωραία κοπέλα, που θα εκτινάξει το budget εσόδων ίδια με αυτό της Σειρήνας. Πόσους τουρίστες έχουμε κάθε χρόνο; Με μια βιντεοκασέτα να φεύγει ο καθένας, να τα έσοδα. Ανθρώπινη ανάπτυξη, όχι μαλακίες.
        Εμπορίου : Ζητώ συγνώμη από τον αρχηγό του κόμματος των πειρατών, που δεν ξέρω το όνομα του. Αλλά, ξέρω δεν ξέρω, αυτός αναλαμβάνει αναφανδόν.  Σαν έμπειρος βάσει τίτλου παλαιού αλλά και διότι μόνο το μαύρο χρήμα κινεί την οικονομία. Όχι οτι το κάνει ο άνθρωπος, αλλά σάμπως και χτες ήταν υπουργός ; Όλα μαθαίνονται στο φινάλε και μην ξεχνάμε οτι οι πρώτοι έμποροι ήσαν κουρσάροι. Τώρα που οργανώθηκαν σε κόμμα, ποιός μας πιάνει;
        Περιβάλλον : Σοβαρή πτυχή για να προχωρήσει μια χώρα. Βλέπε Κίνα. Οι οικολόγοι - πράσινοι λοιπόν με τον αρχηγό τους ( πάλι δεν ξέρω το όνομα αλλά να μην κολλάμε σε λεπτομέρειες ) θα συνεχίσουν το έργο του ΓΑΠ με την ήπια προσαρμογή στην φύση αλλά και στην κάθετη ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας που απεδείχθη πιο ακριβή από πριν. Στόχος λοιπόν είναι να αντικατασταθεί το πετρέλαιο και μετά από κάποια χρόνια που θα έχει ξαναδημιουργηθεί, να το επαναφέρουμε σε πιο προσιτές τιμές. Το πετρέλαιο από το πλανκτόν δεν δημιουργείται; Πουθενά δεν βλέπω αντιφατικότητα στους καινούργιους υπουργούς.
        Δικαιοσύνης :  Εδώ θα μου επιτραπεί να μην βάλω ένα πρόσωπο, αλλά ολόκληρο κόμμα : ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βοηθό τον πολιτικό κρατούμενο Άκη που θα σπάσει την μονοτονία των νόμων κάποιας τυφλής θεάς που βλέπει μόνο χρήμα σαν την Πυθία. Το απόστημα θα σπάσει για το έρεβος και η δικαιοσύνη θα απονέμεται άμεσα με την κατάργηση των διακστηρίων και την επέμβαση λαϊκών δυνάμεων στον δρόμο. Ο υπουργός θα αλλάζει καθημερινώς.
          Μαλακίας : Νεοσύστατο μεν αλλά με σοβαρή βάση. Πανεθνική και πανοικουμενική. Όχι οτι ελέγχονται οι άνθρωποι, αλλά αφού υπάρχουν να μην υπάρχει κάτι στην κεφαλή;  Χώρια που μπορούν κι όλα τα άλλα που έφτειαξε το Πασοκ. Βαριά καθήκοντα εδώ και με πολυποικιλότητα σε συνεργασία μέσω της οποίας θα έρθει η ανάπτυξη. Παιδιά μέσω του σπέρματος κι ανάπτυξη μέσω αυτών; Όπου και να υπάρχει διαφωνία, στο υπουργείο μαλακίας πρέπει να πάει ο Καμμένος. Με δυό μ κιόλας αφού τον γαμπρό του ο Φιλίππου τον ήθελε έτσι , αλλά παίζει αν ο υπουργός θα διατηρήσει λόγω αντίστασης τα δύο π του πεθερού.
            ΡΕ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ Ή ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ; ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΑΜΠΡΟΣ Ή ΠΕΘΕΡΟΣ;
             Στην ανάλυση βέβαια αυτή, δεν έλαβα υπ' όψιν μου τα νέα ονόματα των υπουργείων καθότι παλιότερος και παραδοσιακός. Η ουσία όμως παραμένει στον καταμερισμό των ευθυνών όπως και κάποιες άλλες συγχωνεύσεις που είναι στα ονόματα για να μπερδεύουν τις τσαπς και τις αξίνς ( τσάπες και αξίνες σε ελεύθερη απόδοση ).  Όπως παραμένει και η ουσία του πρωθυπουργού. Που για να διοικήσει αυτήν την ζούγκλα θα πρέπει να είναι λαϊκής αποδοχής χωρίς όμως να εκλέγεται από τον λαό αλλά και κομματικής αποδοχής, χωρίς τα κόμματα να ρωτούνται. Όνομα δεν έχω βρει. Αυτή είναι η τίμια αλήθεια. Και δεν χρειάζεται. Είχαμε πρωθυπουργό επί Τουρκοκρατίας; Γιατί να έχουμε επί οικουμενικής κυβέρνησης που διοικείται από έξω; Τι σουλτάνος, τι Αμερικάνος, τι Κινέζος; Μαλακίες επιδιώξεις λαού που θέλει να κυβερνηθεί ακυβέρνητος. Το βασικό είναι το πολίτευμα που θα εξακολουθήσει να έχει στην Ισπανία βασιλιά κι εδώ κάποιον με γραβάτα. Προτείνω λοιπόν πρόχειρα για πρόεδρο, τον Λάκη Γαβαλά σαν σχεδιαστή γραβάτας και πολιτεύματος. Έχουν διαφορά αυτά τα δύο;  Ίδια δεν δένονται;

68 σχόλια:

  1. Ζήτω Ο Δικέφαλος12 Μαΐου, 2012 00:07

    Ρε συ Dimi ξεπέζεψε επιτέλους.
    Μας τα'χεις κάνει αερόστατα με την ακρατής παπαρολογία σου. Επειδή δε γράφουμε δε σημαίνει οτι δε διαβάζουμε. Όλο να κράζεις τον έναν και τον άλλον και όποιον άλλον τύχει ενώ εσύ ξερολαστάρεις σωρηδόν. Ναι βέβαια εσύ τα ξέρεις όλα πολύ καλύτερα και δε ξεχνάς να μας το λες και να μας το ξαναλές και να μας το ξαναλές και ξανά και ξανά. Ξεπέζεψε. Ξε-πέ-ζε-ψε. Μάθε να δέχεσαι κιόλας και να ΑΚΟΥΣ τί σου λένε αλλά και τί δε σου λένε. Μάθε να το κλείνεις που και που δεν κάνει κακό, θα δείς οτι έχεις και έτσι να κερδίσεις. Κάτι που σε όλα τα κείμενά σου διαφαίνεται ξεκάθαρα πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για σένα.
    Και στην τελική πήγαινε με τα ωραία σου λεφτάκια εσύ που δε χρωστάς πουθενά και όλοι οι άλλοι που χρωστάνε είναι μαλάκες και μπορούν να ψοφήσουν της πείνας γιατί καλά να πάθουν, και ΑΓΟΡΑΣΕ την τη ρυμάδα να την κάνεις όπως ορίζει ο τέλειος εγκέφαλός σου. Άσε εμάς τους παρακατιανούς και νοητικά κατώτερούς σου να αγαπάμε και τα γκολ που βλέπουμε και τα παιχνίδια που παίζονται και να ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ για καθετι ΘΕΤΙΚΟ αντί να κλαίμε και να τσιρίζουμε σα γυναίκες για τα κακώς κείμενα, τον κακό προπονητή, τα κακά παρασκήνια και την κάκιστη διοίκηση.

    Ένας από τους 126000 και κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να γράψει κάτι επειδή όλες οι γνώμες του εκφράζονται ήδη στο έπακρον και δε θεωρεί απαραίτητο να τονώνει τον εγωϊσμό του γράφοντας και ξαναγράφοντας τα ίδια και τα ίδια.
    Ωραία η οικουμενική κυβέρνηση. Μην ξεχάσεις να δώσεις θέση και στη Τζούλια. Να προτείνω το υπουργείο τσόντας-ανόρθωσης ηθικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΑΝΑΞ, ΜΟΓΚΑΝΤΟΝ, ΠΡΟΖΑΚ , ΒΑΛΙΟΥΜ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΨΩ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥ ΙΔΕΩΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΧΙΖΟΕΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ; ΕΙΜΑΙ 50 ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΡΕΛΑ 16-18, ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 19. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ; ΟΙ ΑΜΦΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ; ΟΙ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΙ. ΒΑΛΙΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οντωσ απο χαπια ξερεισ καλα.ειμαι ο 11τος.... τους αλλουσ τουσ πηρε το φορειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ελεγα,οτι μαλλον παμε για εκλογες.Ολοι οι μηχανισμοι εχουν πεσει να φανε τον Τσιπρα,εσωτερικοι και εξωτερικοι.Σε ενα μηνα που θα γινουν,θα μεσολαβησουν πολλα γεγονοτα και δραματικες καταστασεις για τον κοσμο.Ηδη ξεκινουν οι αποστολες των εκκαθαριστικων,θα πρεπει να εφαρμοστουν τα ηδη ψηφισμενα μετρα,ακολουθει η περικοπη μισθων και συνταξεων,τα ΕΤΑΚ 2009-10-11 ειναι στον δρομο και παει λεγοντας...
    Μια βδομαδα τωρα,παιζεται το σεναριο της ακυβερνησιας,με στοχο να βαπτιστει υπευθυνος ο Τσιπρας,και να τρομοκρατηθει ο κοσμος.Μεσα σε ενα μηνα,αυτο που παιζεται δεν ειναι το μελλον της χωρας,παιζεται η υπαρξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Το φιλι της ζωης ζητουσαν απο τον Κουβελη,ο οποιος ναι μεν συμφωνουσε,αλλα οι αντιδρασεις των υπολοιπων της ΔΗΜΑΡ ηταν σφοδροτατες.
    Πλεον,η συγκρουση θα ειναι μετωπικη.Ολοι εναντιον ενος.
    Ποια οικουμενικη θα μπορουσε να αντεξει ολα αυτα τα δραματικα που ακολουθουν για τον κοσμο?
    Ξερει ο Κουβελης πως στις επομενες εκλογες δεν θα βρει ουτε του σογιου του τις ψηφους,εξαφανιζεται....
    Ηθελε τον Τσιπρα στην οικουμενικη,να μοιραστει το "αριστερο" βαρος των μετρων,και για να κρατησει το κυμα των ψηφων του ΚΚΕ που οδευουν προς ΣΥΡΙΖΑ.Ενα ΚΚΕ,που για μια ακομα φορα,κλειστηκε στον εαυτον του,ζητωντας το απραγματοποιητο και βαζοντας συνεταιρο τον κοσμο σε κατι που θα ειχε αποδοση σε 20 χρονια και εαν....
    Για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,ειναι η τελευταια παρτιδα,και αυτη θα την παιξουν με μπλοφες γιατι φυλλα δεν εχουν,δεν ειχαν και ποτε αλλωστε...
    Για ολα οσα ακολουθησουν στην χωρα,μεχρι τις εκλογες υπευθυνος θα ειναι ο Τσιπρας,που δεν θελησε να συγκυβερνησει με αυτους.
    Ολη η Ευρωπη,ολα τα καναλια παγκοσμια και ελληνικα,ολοι οι αξιωματουχοι απο Σοιμπλε και Ρεν,μεχρι Λαγκαρντ και Ρουμπινι,εχουν λυσσαξει για την εξοδο της Ελλαδας απο το ευρω και την ευρωπαικη ενωση.Αφου ολοι τρωνε απο τα πανωτοκια,φυσικα και δεν συμφερειη εξοδος.Για αυτο και η πιεση για υπαρξη κυβερνησης,ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ`ΝΑΙ,αρκει να υπαρξει.
    Απο την αλλη,ο Τσιπρας παιζει μονος εναντιον ολων αυτων,με μονο οπλο το 17%,που ισως γινει στις εκλογες 27% η 37% και τοτε θα αρχισουν να τρεχουν απαντες πανικοβλητοι.Ευελπιστουν μεχρι τις εκλογες να καταφερουν το 17% - ολοι οι συνεταιροι- να το κατεβασουν ατο 7%,για αυτο και εχουν πεσει να τον φανε.
    Ειπαμε,λογω "ακυβερνησιας" θα του χρεωσουν και γιατι εξαφανιστηκαν οι τσιπουρες απο τον Κορινθιακο.Η ανατρεπουν το σκηνικο,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΝΤΑΣ τον κοσμο και ξαναπαιρνουν κΕφαλι,η ΧΑΝΟΝΤΑΙ και γινεται ολο το συστημα μπουρδελο,για αρχη...
    Θα επαναλαβω κατι που εγραψα πριν μερες.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΙΩΣΕ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. compater ίσως όλα αυτά τα μέτρα να λειτουργήσουν υπέρ του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειπαμε, αγαπητε ανωνυμε.Για να λειτουργησουν υπερ του Τσιπρα πρεπει να ντεξει ο κοσμος.Να σου φερω ενα παραδειγμα.
    Εισαι εργατης η υπαλληλος σε μια επιχειρηση.Απο τα 1000ε που επαιρνες εφτασες τα 650ε και λες ευχαριστω στον ΜΑΛΑΚΑ που στα εκοψε ,οχι γιατι δεν ειχε να στα δωσει,αλλα αφου το λεει ο νομος!!!
    Πας να πληρωθεις τον Μαιο,και σου λεει παρε τωρα τα 200ε,γιατι και μεις δεν πηραμε λεφτα,γαμω την ακυβερνησια μου γαμω...Κανεις δεν πληρωνει με τον μαλακα τον Τσιπρα που μπλεξαμε.Και να δουμε τι θα γινει τον Ιουνιο,γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...Ψαρωνεις? ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΣ....Δεν ψαρωσες? Μπορει και τον Ιουνιο να παρεις οχι μονο το μηνιατικο αλλα και τα ρεστα του Μαιου....ΧΑΙΡΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος_new12 Μαΐου, 2012 01:34

      Σε αυτό που λες,να αντέξει ο κόσμος,σωστό το βλέπω,αλλά νομίζω πως θα αντέξει,γιατί πλέον υπάρχει μια ενημέρωση παραπάνω από πιο πριν,ενημέρωση σωστή και όχι τύπου ΄΄Μέγκα΄΄ και ΄΄Τα Νεα΄΄,το ίντερνετ βοηθάει.Άσε που πολλοί σου λένε,γαμήθηκα που γαμήθηκα ας πάω μέχρι τέλος,μπορεί να μου αρέσει ή μπορεί να πάω από υπερβολικό sex.Υπάρχει ,νομίζω και μια αντίδραση,όσο η πίεση και οι απειλές αυξάνουν,αυξάνει και η αντίσταση.

      Διαγραφή
  8. Χρήστος_new12 Μαΐου, 2012 01:20

    Μια γενική παρατήρηση-κατάθεση.Το μπλογκ το βλέπω σαν μια βαλβίδα εκτόνωσης,από την πίεση της ζωής.Μπαίνω,διαβάζω την άποψη ανθρώπων που ούτε καν ξέρω,ούτε φατσικός (οπότε είμαι κουμπωμένος),κάποιοι σχολιάζουν συνέχεια,οπότε μια γεύση από δαύτους έχω,μικρή αλλά ενδεικτική (dimi sorry αλλά προσωπικά με έχεις κουράσει,δε λέει κάτι),μαθαίνω πράγματα που μπορεί να είναι και μαλακίες ,αλλά τα μετράω,τα συγκρίνω με τα δικά μου και αν μου κάνουν τα κρατάω,αλλιώς πάμε παρακάτω.Μου αρέσει η αίσθηση(μπορεί και να είναι ψεύτικη,δεν αλλάζει κάτι)της επαφής,που μπορώ βρε αδερφέ αν κάτι με ιντριγκάρει να το σχολιάσω,να το πάω παρακάτω.Μπορεί ο οικοδεσπότης να γράφει μαλακίες,μπορεί και σοφίες,που να ξέρω,ένας μαλάκας είμαι,μπορεί και όχι.Αλλά μπορώ να στείλω το σχόλιο,την παρατήρησή μου,να ζητήσω μια διευκρίνιση,να νοιώσω πως συμμετέχω (αφού στα σημαντικά στην απέξω με έχουν-μήπως και προχθές που ψήφισα,αυτό δεν έγινε?).Αλλιώς κάθομαι και ακούω τον Πρετεντέρη(τον κάθε Πρετεντέρη)ή πληρώνω μια φυλλάδα και τα διαβάζω αμάσητα.
    Τι θέλω να πω,εδώ αν κάτι μου φανεί μαλακία,μπορώ να στείλω την άποψή μου,να στην πω ,να μου την πεις ,να γίνει παιχνίδι να εκτονωθώ,να νοιώσω κάποιος (λέμε τώρα),με τους άλλους τους πρετεντέρηδες,τι να κάνω,που να τους βρω να διαφωνήσω μαζί τους?
    Σπάνια σχολιάζω(σωστός ο φίλος πιο πάνω,άμα συμφωνώ ή άμα δεν το κατέχω τι να προσθέσω,είπαμε αφουγκράζομαι),αλλά εκτιμώ που ο οικοδεσπότης είναι εδώ,δεν γράφει κάτι και μετά γειά σας.Κούρασα μάλλον,κλείνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε βαριέστε, είμεθα η Δημοκρατικότερη χώρα του κόσμου, κάθε μήνα εκλογές έχουμε! Καλό σφαιρίδιο στις 17 με λύσσα και δαγκωτό.

    Τζακ Σπάροου. Έτσι;

    Και που 'στε; Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Μα έτσι, μα αλλιώς θα δυστυχήσει πολύς κόσμος μέχρι να αλλάξουν - αν αλλάξουν - τα πράγματα σε βάθος χρόνου.

    Ούτως ή άλλως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, η ζωή είναι ένας κουβάς σκατά με ολίγη σαντιγύ από πάνω για να σπάει η σκατίλα.

    Οπότε... Γερά.

    ΑΕΚάρα πρωτιά στα πλέη οφφ του κώλου. Δε βαριέσαι. Το 11 περίμενα οι Μάγιας να είχαν προφητεύσει πρωτάθλημα για την ΑΕΚ το 12, αλλά που;

    Πάντως ακόμα και έτσι, σε κάτι θα έχουμε βγει πρώτοι φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι δικοπο μαχαιρι μια τετοια πρακτικη γιατι εχουν να κανουν με εναν τελειως χαοτικο λαο. Το γνωριζουν. Αυτο που λεω δεν ειναι "παρασημο" για τον λαο. Ειναι μια πραγματικοτητα.
    Πιανει με το ενα χερι το μεταλιο και με το αλλο τα σκατα.
    Που να ξερεις πως θα αντιδρασει,οταν ηδη τον εχει "ξαγρυπνησει" 2 χρονια τωρα.

    Η επιλογη του μαστιγιου,ισως εξαγριωσει τελειως τα πραγματα. Μπορει να εξαναγκασει ενα 20 αυτων που αυτομολισαν να γυρισουν στους δυο νταβατζιδες,αλλα ισως και να εξαγριωσουν αλλο ενα 40% που δεν εχει τιποτα πλεον να χασει(και ειναι πολλοι παναθεμα τους) να στησει το χορο του πολεμου διπλα στον Αλεξη.
    Και αντι για μια ελεγχομενη συνιστωσα του 15% να βρεθουν απεναντι σε κανενα 35-40% και να αυτογαμηθουν. Μετα,ερπυστριες. Δεν υπαρχει κατι αλλο.
    Το 67 βγηκαν για να μας σωσουν απο τον "κομμουνισμο".
    Ε,θα ξαναβγουν. Αυτη τη φορα στα αληθεια.

    Το κακο ειναι οτι εδω και δυο χρονια,ειμαστε κατω απο τους προβολης. Δεν γιενται και τιποτα να στραφει αρδην το ενιαφερον αλλου. Το προσωπο της διετιας γιναμε. Οπως παει,ολο και περισσοτεροι θα πιστευουν οτι μια γωνια με κρασι,αγορια κοριτσια,αδελφες,θαλσσα φρυγανα και ελιες, απειλη την ισοροπια του πλανητη και την υπαρξη του ανθρωπου σε αυτον.

    Ρε καντε κανενα "ντου" εκει στο Ιραν. Να δουμε και καμια "ομορφια" απο τον Βλαδημιρο. Ετοιμος ειναι. Ορκιστικε,παρελασε.Εχει ετοιμασει "ομπρελες" εχει αρματωθει. Εχει απλωσει καραβακια.
    Αντε μπας και φυγουμε απο το σκοπευτρο, τοσο καιρο.
    Μας γαμησατε,μουλοι.
    Αντε να δει και τα πραγματικα σοβαρα ο κοσμος,που τρομαζει με τις "αγορες" των γυφτων που τις ανεβοκατεβαζουν σαν ασανσερ και ρουφανε το χρημα σαν σκουπα.
    Αντε να παμε και σε κανενα σοβαρο.
    Αντε πια,καντε το το γαμημενο το βημα,να σας δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καπως ετσι ειναι Χρηστο τα πραγματα,γραφουμε γιατι ετσι μας αρεσει,διαβαζουμε,συμφωνουμε η διαφωνουμε....
    Ενα παρε`ι`στικο blog,με καταθεση γνωμης για το οτιδηποτε.Με εκτιμησεις -σωστες η λαθος-,με προβλεψεις,τελος παντων κουβεντα να γινεται.Τα ορια τα βαζει ο καθενας απο μονος του αναλογα με το τι τον χαλαει και τι οχι,σε συνδυασμο και με το τι "σηκωνει" ο αλλος.Και βεβαια,με το τι κουβαλει μεσα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικα "μπηκαν" 4,2 δις κι οχι 5,2.
    Το 1 το κρατησαν καβαντζα!!!
    ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ηταν αυτο.3,3δις για την ΕΚΤ,και 900εκ τοκοι παλι στους ιδιους.
    Επειδη ηταν της ΕΚΤ,ηταν και ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ.....
    Του συνταξιουχου που πηρε ενα με 20000ε,του πηραν το σκαλπ,παρε τωρα 2000ε και τα υπολοιπα το 2040...οταν θα εισαι 152 χρονων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς conpater: Αν μπορουσε ποτε να δει ο "μεσος-κοιμησμενος-πολιτης" το μεγεθος, τον ογκο, το βουνο των κλεμενων,των ρουφηγμενων ποσων και το ακαιρο και ασκοπο της εργασιας του,του ιδρωτα και του κοπου του,θα παθαινε συγκοπη.
    Μιλαμε για την μεγαλυτερη κοροιδια,την μεγαλυτερη απατη που εχει στηθει σε ολοκληρο τον Γαλαξια.
    Διαγαλαξιακοι με "Nissan".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπαρχει σοβαρο ποσοστο ανθρωπων που ξερουν τι ακουν; Οχι οτι ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν. Και δεν θα επρεπε να χρειαζεται να ξερουν. Αλλο λεω ομως.

    3 χρονια τωρα,απαντες ξυπνανε και κοιμουνται-αναγκαστικα- με πινακες,ποσοστα,τασεις,δεικτες, αγορες ακουει,αγορες δεν "βλεπει". Ορολογια καταιγιστικη με λεξεις οι οποιες ειναι αδυνατον να συγκρατηθουν απο τον αδυναμο μεσο ψηφοφρο.

    Και συνηθως τον "ογκωδη",πολυπλοκο,δυσνοητο,
    ακατανοητο και "πολυπλοκο" "εξ ουρανου" τον φοβομαστε,σαν Τραμπακουλες, για τον λογο οτι δεν αναγνωριζουμε το μεγεθος του. Δεν μπορουμε να μαντεψουμε και τις προθεσεις τους. Ουτε το μεγεθος της ζημιας που μπορει να προκαλεσει.

    Μπορει να ειναι και ενα ποντικι που η σκια του στον τοιχο γινεται "τερας". Σαν ενα "φτερο" που βλεπεις να σκιζει τα νερα και σε πιανει προαιωνιος φοβος. Και μπορει να ειναι μια πλακα καποιου. Και ειναι τελικα ενα κουτσουρο.

    Ουτε την αρχη,ουτε το τελος τους παρουσιαζομενου σαν αδηφαγου τερατος βλεπει ο κακομοιρης "μεσος".
    Εσκεμενα ακατανοητο,εκουσια μισοκρυμενο,ηθελημενα απομακρυσμενο και θορυβωδες,ωστε να μη μπορει ο μεσος ανθρωπος να σκεφτει να το "ανακαλυψει" να προχωρισει στα ενδοτερα.

    Χρονο με το χρονο πια συμβιωνει μαζι του και το αντιμετωπιζει σχεδον πια σαν φυσικο φαινομενο. Οπως την καταιγια η την χιονοθυελα.

    Φοβοι που καταργηθηκαν με την γνωση,και χρειαστικαν αιωνες να ξεπεραστουν,ερχονται να τους αντικαταστησουν αλλοι.

    Καντραν με επικινδυνες "κατολισθησεις" δεικτων που "παρασερνουν" στο "βαραθρο" τις "αγορες".
    "Τρομαγμενα" προσωπα "καθηγηταδων"-πληρωμενων-"ειδημονων",
    εν ειδη μαγων της φυλης,προειδοποιουν για μελλοντικες καταστροφες-εαν δεν "αλλαξουν τα πραγματα" με μερικες ανθρωποθυσιες".Για το καλο των πολλων.

    Οι πολλοι το δεχονται και ζητουν να πεθανουν καποιοι και αναμενουν τον εξευμενισμο. Και η παροδικη νηνεμια ακολουθειται απο νεα απαιτηση των "θεων". νεες ζωντανοταφες,προσφορα προς επικληση των
    "Τρομαγμενες","εκπαιδευμενα υστερικες" φωνες,μπερδευονται με απειλητικες φωνες απο στοματα των "ειδικων" που προμηνυουν τα χειροτερα.
    Οπως οταν καποιος φωναζει "σεισμος" σε μια καταμεστη αιθουσα.

    Καλυφτειτε. Κρυφτειτε. Χωθειτε. Μαζευτειτε. Σιωπειστε. Οπου να'ναι θα φυγει το "τερας". Θα βγουμε εξω. Και πριν ξεμυτισει ο ασχετος "μεσος ανθρωπος" να σου νεα θεομηνια εξαγγελεται.

    Δεν υπαρχει ελεος. Η ελευθερια και η γνωση περασαν στην ολιγαρχια. Εκτοτε,βαθυ μαυρο σκοταδι υπαρχει πανω απο τον τεχνολογικο νεο μεσαιωνα.
    Φοροντας adidas και με ipad στα χερια, τρεχουμε πισω ξανα στο καταφυγιο.

    Ξαναγυρισαμε στις σπηλιες,απο την πισω εισοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρα Χρηστο,οταν ο Τσιπρας ζηταει τις λιστες με τα αποτελεσματα της BLACKROCK,που αφορουν τις τραπεζες και την λειτουργια τους και ο Ρεν λεει καταμουτρα οτι ειναι εμπιστευτικη,γιατι εγω,εσυ,ο οποιοσδηποτε που ΠΛΗΡΩΝΕΙ τα σπασμενα των τραπεζων,δεν εχει δικαιωμα να μαθει γιατι ενω η χασουρα τους η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δεν ειναι παραπανω απο 4,7 δις,εφτασαν και εχουν παρει πανω των 100δις? Οταν ζηταει λογιστικο ελεγχο ολου του χρεους που μας εχουν φορτωσει που εχει αδικο? Αδικο εχει σε καποια αλλα,ειπαμε θεματακια,ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    Εχω ξαναπει,οτι δεν πιστευω σε κανεναν σωτηρα,στην παρουσα στιγμη ομως ειναι μαζι με τον Καμμενο,οι μονοι που ανακατευουν και τραζουν τα νερα.Για να δειτε ποσο λιγδιαρηδες ειναι οι δημοσιογραφοι και γενικα το συναφι τους,τονιζουν πως η επιστολη προς Ευρωπαιους ηταν πολυ light,ενω στην Ελλαδα ηταν πιο βαρβατη...Αν γινοταν το αντιθετο,θα ελεγαν πως δεν σεβεται τα θεσμοθετημενα οργανα και τους εκπροσωπους τους και οτι συμπεριφερεται λες και ειναι στο αμπελι του.....
    Οσο τωρα για την διαφημιση της Χρυσης Αυγης στον Ευαγγελατο,βλεποντας και τους "πρωταγωνιστες" του Θεοδωρακη,θα βγαλουμε ενα συμπερασμα κατα ποσο "χρησιμη" θα ειναι η Χ.Α στις επομενες εκλογες,αναλογα κατα πως συμφερει τους δυο μεγαλους.Θα χρησιμοποιηθει σαν αντιπαλος τρομος στον Τσιπρα η θα την ριξουν στο 2% γιατι πλεον θα τους ειναι αχρηστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 10:26

    Καλημερα.
    conpater: ασφαλως και εχει δικιο σε αυτα που λεει.Αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο να βγουν νουμερα στη φορα. Το πιο "γιηνο" ειναι να κανεις εναν "εξωδικαστικο" συμβιβασμο μαζι τους. Για να μη ξεχναμε οτι πισω απο τον καθε αρχηγο, η εκπροσωπο ο οποιος συναντα αυτα τα τερατα,υπαρχουν και 11 εκατομμυρια ψυχες απο πισω.(ολοι μαζι.λευκοι και σκουροι. giorgo oraio...giorgo sexy)

    Δεν εχουν κανενα προβλημα,εαν το "παρακανεις" να σε σκαψουν απ'ακρη σε ακρη.
    Η αποκολληση απο δ'αυτους,ειναι η ορθη επιλογη. Να καταδειχθει σε αυτους -οσο ειναι δυνατον αυτο- οτι "μπορειτε να παραμεινετε ισχυροι και μαγκες και χωρις την Ελλαδα. Εμας αφηστε μας απ'εξω. Μια χουφτα ειμαστε. Περισσοτερο κακη εντυπωση προκαλουμε και χαλαμε τη μανεστρα,παρα οφελος"

    Αυτα βεβαια,στους διαδρομους των συμβουλιων. Στα παρασκηνια.Μπροστα λες αλλα: "ειμαστε ανεξαρτητοι και αυτοδυναμοι και παμε μαζι ολοι μπροστα για το μελλον των παιδιων μας κλπ" Απαραιτητες μπουρδες.

    Τι θελω να πω: Η Ελλαδα πρεπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να βγει απο το "καδρο". Να βγει απο τον πρωταγωνιστικο ρολο που της εχουν δωσει.
    Ο οποιος ειναι δυσσαναλογος.
    Να στραφουν τα "βλεματα" αλλα και το "ενδιαφερον" των κορακιων εκει που πρεπει.Αλλου.
    (εκτος και αν υπαρει κανενας ιδιεταιρος λογος και δεν τον γνωριζουμε)

    Ολοκληρους μηχανισμους πιεσης και πλησης επιστρατευουν. ΜΜΑ (μεσα μαζικης αποβλακωσης)ρδιοφωνα,εφημεριδες, sites blogs tv. απο παντου ακους το αναμασημα: "θα καταστραφουμε. ΘΑ πνηγουμε. Θα μας γαμησουν. Θα πεινασουμε. κλπ" Και εχουν καταφερει να πεισουν κυριως τις μεγαλυτερες ηλικιες, οι οποιες ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΠΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΔΙΑ.


    Επιστρατευτουν τα παντα.Μεσα απο μεγενθυντικους φακους.
    Τα βλεπουμε με τα ματια μας καθε μερα. Ολοι εχουν πεσει πανω στο κακο ποντικι που δεν πρεπει να κατεβει απο την τραμπαλα των ελεφαντων,γιατι θα τα γυρισει ολα τουμπα.
    Μιλαμε για σκοταδι και σπηλια.

    Βεβαια μπορεις να στειλεις και τον Μηχαλολιακο και να εχεις πολεμο σε ενα μηνα.Ειναι και αυτο μια "λυση".

    Αυτη η ανοφος των ακρων,δεν αρεσει σε κανεναν. Γιατι παντοτε πριν απο καταιγιδες μαζευονται συννεφα. Σε καθε κριση στο παρελθον,που ξερουμε,ολες ειχαν ορισμενα κοινα χαρακτηριστικα.
    Ενα απο αυτα ειναι και η ακροδεξια ανοδος,αποτελεσμα των κακουχιων της μαζας, η οποια βρισκει σε αυτην εναν εναν "νονο",εναν "προστατη". Ολα αυτα υπο το βλεμα,την ανοχη,την συνεονοχη και την καθοδηγηση των "προοδευτικων" "μοντερνων" "σοσιαλιστικων" αλητων οι οποιοι κυβερνησαν,ειχαν την μπαγκετα και εριξαν το ακροδεξιο λιπασμα με καταστροφικες εσκεμενες πολιτικες αδικιας,φτωχιας και τρομερης ανισοτητας.

    Σημ: Περασε πλεον το δεξιος-αριστερος και παμε στο "μνημονιακος"-"αντιμνημονιακος".Να μη βρεθει το νεο διχαστικο σαρακι;
    Ελειωσε η καραμελα η πρωτη. Ποσο να αντεξει. Εδωσε εμφυλιο,εδωσε δικτατορια,εδωσε διχαστικα καφενεια.Εδωσε μονοκομματικες μπετον αυτοκρατορικες κυβερνησεις που ομορφα και ταπεινα μας εφεραν εδω που μας εφεραν,κλπ.
    Το εκανε το "καθηκον" της. Γερασε.
    Παμε στη νεα εσοδια. Μνημονιακοι εναντιων αντιμνημονιακων. Εκει επικεντρωνονται ολοι. Θα το εχετε δει. Απο την Χ.Α εως το πασοκ-νδ-Αλεξης- Τομαρ-Καμενος κλπ. Απαντες.

    Ενα χαρτι.Ενα συμφωνητικο μεταξυ δυο προδοτων και δυο τραπεζων (ΕΚΤ και ΔΝΤ) Οι λαοι και των μεν και των ε,ουδεποτε ερωτηθηκαν. Και θα βαλθουν να βγαλουν τα ματια τους,επισης χωρις να ερωτηθουν.
    Μεγαλη μπιζνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 11:13

    Ολοι ανακαλυψαν τον Μηχαλολιακο. Και το κυριοτερο, ο λαος τους εδωσε το αλλοθι να ασχοληθουν και επισημα μαζι του,αφου πλεον ειναι εκλεγμενο κομμα.

    Τα παντα νομημοποιει ο λαος. Εδω του βγαζω το καπελο. Λετε εαν καποιος, με την εμφανηση και την ιδεολογια του Χιτλερ ας πουμε,μεολα τα κομφορ δηλαδη,εκεινα που ΤΑΧΑ απεχθανονται οι καριολες οι μεταμοντερνες οικολογικες λινατσες του συστηματος εαν ενας τετοιος τυπος λοιπον,συμμετειχε και ελαμβανε κανενα 10% ετσι για πλακα,δεν θα στριμοχνοντουσαν στα σκαλοπατια του για μακρες και απανωτες συνεντευξεις, για σουπερ προβολη αυτου του φαινομενου,το οποιο "ταραζει τα λιμναζοντα υδατα"; Πιπες θα του εκαναν. Κωλο θα εστιναν.
    Τα παντα νομημοποιει και επιτρεπει ο γιγας λαος.
    Και αυτη ειναι η δυναμη της "δημοπκρατιας".
    Της ισχυος δηλαδη που εχει ο αγνωμος και αβουλος,στον οποιο δινεται η δυνατοτητα να κανει κατι το οποιο δεν ειναι κατασκευασμενος: να επιλεξει. Ουτε απο τα ραφια των μαρκετ δεν ειναι ικανος να επιλεξει το σωστο. Θα επιλεξει συστημα και κομμα που θα τον κυβερνησει;

    Αλλα μικρη σημασια εχει. "Μιλησε" ομως. Απεφανθει η Πυθιακη Μαζα. Και ειπε: "Ουτοι εστιν οι υιοι μου οι αγαπητοι. Παρτε τους"

    Και τους λαμβανουν οι Θεοδωρακιδες και Ευαγγελατοι.Και θα τους πιασουν και αλλοι μετα. Αναγνωστακιδες,Τελογλοι,Πολιτιδες κλπ
    Να ειδωμεν περι τινος προκειται. Ταχα. Οι αριστεροι, οι ανοχικοι, οι μοντερνοι,Ευρωπαιστες, οι "Κουλτουρακιδες" και οι "Ευρουδακιδες" που ασχολουνταν επισταμενως με μειονοτητες,μεταναστες και το ανθρωπιστικο δραμα. Να νοιωσουμε ασχημα δηλαδη,οικτρα και να αποκτησουμε ενοχες που γυρω υπαρχουν ταλαιπωροι. Να τους φορτωθουμε στις παλτες μας.

    Τωρα που εχουμε αρκετα εκατομμυρια απο αυτους τους-σε μεγαλο βαθμο-ταλαιπωρους,αλλα και αρκετη μαφια λογιων-λογιων,ικανη να φερει τον Μηχαλολιακο στη βουλη, καταπιανονται με την ακροδεξια, εις το ακουσμα της οποιας μεχρι και πριν την 6η Μαιου, εστρεφαν της σοσιαλιστικοπολυπολυτισμικες μουτσουνες τους με αποστροφη. Και τωρα τρεχουν στα γραφεια των "Εγερθητι" να τους ανακαλυψουν.

    "τι ειναι η ακροδεξια...τι πρεσβευει κυριες και κυριοι...κατα ποσο ειναι γεννημα των καιρων...ποος ειναι ο κυριος Μηχαλολιακος...Ειναι αραγε ενα παροδικο φαινομενο,η μια χρονια υποβοσκουσα αντιληψη μιας μεγαλης μεριδας συνανθρωπων μας; Αυτα και αλλα πολλα κυριες μου και κυριοι θα ανιχνευσουμε στην σημερινη μας εκπομπη. Το εκλογικο σωμα,αναζητησε μεσα απο την ακροδεξια,εναν ακραιο τροπο διαμαρτυριας η μηπως οι εν υπνωσει,εκατονταδες χιλιαδες μεταναστοφαγοι στρεφονται στην ακομψη ακρη του κοινωνικου φασματος,προκειμενου να αντιμετωπισουν τις τελματικες καταστασεις εις τις οποιες τους προωθησε ενα μεταπολιτευτικο δικομματικο γιγνεσθαι,το οποιο απομακρυνθηκε απο τα προταγματα του και εκυλισθει στους βουρκους της διαπλοκης και της διαφθορας";

    Ελα ντε. Φορα τις ζαρτιερες σου,και τραβα να τον ρωτησεις. Ρωτηστε τον πως το δημιουργημα σας σκεφτεται να εκμεταλευτει την λαικη εντολη;
    Θα διωξει μονο τους λαθρομεταναστες, Η ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ;
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ.
    Θα σας βαλει και εσας σε κανενα κοντεινερ να σας πατωσει μεσοπελαγα,η θα σας ανεχομαστε για πολυ ακομα;
    Η μηπως τα ταμεια σας εχουν κοινη καταγωγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σωστό και αισιόδοξο το άρθρο μεν αλλά από ποιόν θα εισπράττει τους φόρους το κράτος; Αυτό δεν διευκρινίζει ο Βαρουφάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς ΑΝωΝΥΜΟ: Προφανώς από τον ιδιωτικό τομέα και από τις καταθέσεις κι εδώ είναι τα κακά νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 15:42

    ΤΟ νεο,ειναι η προ ολιγων ημερων αποφαση της Κινας και του Ιραν να πληρωνει η πρωτη σε Γουαν το πετρελαιο που εισαγει απο την δευτερη.Και ουχι εις δολαρια,οπως εγενετω εως ψες.
    Ακολουθει η Ινδια, η οποια θα κανει το ιδιο.
    Τσοραφ στο ριζικο τους των γυφτων.

    Οσο για τις "χρεοκωπιες",δεν προκειται για τετοιες. Προκειται για Ελευθεριες. Για σπασιμο δεσμων. Οποιος το καταφερει πρωτος θα γινει φλαμπουρο.Σημαια. Και η πορτα δεν θα κλεισει.
    Οι πιο ρημαγμενες χωρες, οι πιο καταχρεωμενες,ειναι αυτες που "υιοθετησαν" ("αυθορμητα" και ανευ "πιεσεως" βεβαια) το λεγομενο flat money. Το ανυπαρκτο χαρτονομισμα. Δηλαδη το δολαριο και το γιουρο. Καθιμαγμενες,γαμημενες και χρεωμενες μεχρι το λαιμο.
    Το γιουρο-γεια σου ρε γυαλιστερε Μπαμπη του Σκαι και ρε σακατεμενε Μανωλη του "Μουγκα"Τσανελε- ΔΕΝ ειναι καν νομισμα. Δεν αντιστοιχει πουθενα. (οπως πλεον και το δολαριο απο το 1972) Δεν ειναι αξιογραφο,αλλα αξιοχρεο. Δεν αντιπροσωπευει δηλαδη καποια αξια αλλα ενα Χρεος. Αυτο που εχουν ολοι οσοι δανειζονται με αυτο,απο την ΕΚΤ, η οποια δανειζει τις ιδιωτικες τραπεζες των χωρων και εκεινες με την σειρα τους δανειζουν τα κρατη στα οποια εδρευουν με τοκο 5-6-7% αναλογα τον υπνο και την δοτοτητα καθε κυβερνησης.

    Και βεβαια,αφου κανεις δεν μπορει να δωσει πισω Παραπανω απο αυτα που εχουν ηδη εκτυπωθει (απο τις "χαρτοπετσετες τους δηλαδη) αυτο που θα "ανταλλαχθει",αυτο που θα δωθει ειναι τι; Μα η γη και το "Υδωρ" (με η χωρις εισαγωγικα). ΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. Τι να τα κανουν τα "λεφτα"; Τα σκουπιδια που εριξαν θα ξαναπαρουν πισω;


    Αυτες που εχουν ακομα ξεφυγει,γινεται προσπαθεια να μπουν στο κλουβι. Η Αιγυπτος ειναι ενα παραδειγμα,οπου οι φερτοι-μεταναστευτικοι- πληθυσμοι προκαλεσαν την περιφημη "Αραβικη Ανοιξη". Να χασει το δικαιωμα δηλαδη να κοβει χρημα και να αυτοχρηματοδοτειται,και η κεντρικη τραπεζα της να περασει στα χερακι των γυφτων.
    Τα ιδια και στι Ιραν. Αυτο ειναι φερομενο ως "πυρινικη προβλημα" που αντιμετωπιζει η Δυση. Η "απειλη" δηλαδη της φερομενης πυρηνικης προετοιμασιας των Ιρανων. Απλα εχουν ακομα αυτοχθονο νομισματικο συστημα το οποιο δεν ακολουθει τις γραμμες των γυφτων.
    Γιαυτο και το "χρεος" στις δυο αυτες χωρες,βρισκεται στο "δυσθεωρητο" υψος του 7% και 12% αντιστοιχα.

    Και το "ντου" στο Ιραν θα το κανει ως γνωστον το Ισρλαηλ,το οποιο απεχθανεται τις "πυρινικες κεφαλες".
    Η ΗΠΑ,ηδη εχουν καταμαυρο ποινικο μητρωο για να ξεκινησουν κατι τετοιο,αλλα και εναν καταμαυρο προεδρο-γλαστρα, που εχει παρει και Νομπελ.

    Αυτο που μενει πλεον,ειναι οι δοτες, κυβερνησεις,να νοιωσουν στον σβερκο τους την ανασα των πλυθησμων. Γιατι χωρις την "συγκαταθεση" τους-ΑΚΟΜΑ- δεν γινεται τιποτα.
    Αν οι γυφτοι "σκουπισουν" τα κρατη και τα καταλαβουν,τοτε πλεον αντιο. Ειναι αργα.
    Και νομιζω οτι μεγαλες μεριδες πληθυσμων,ηδη αρχιζουν να νοιωθουν κατι στο "δερμα" τους.Οτι κατι δεν παει καλα. Οτι κατι "παιζει" για να το πουμε απλα. Γιατι ετσι το αντιλαμβανεται. Ενστικτοδως.

    Οταν το σπιτι σου (κυριολεκτικα) ειναι κοντα στα χερια του κλεφτη,του καταχραστη, το "νοιωθεις".
    Ειναι ενστικτα χιλιετιριδων αυτα.
    Και θα πολλαπλασιαστουν. Ειναι θεμα χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 15:57

    Οι στρατοι που ετοιμαζουν-ειναι ετοιμοι δηλαδη- οπως η eurogentfor, h frondex κλπ, οι οποιοι ειναι κατ ουσιαν Ιδιωτικος στρατος-οπως ειναι Ιδιωτικη τραπεζα η ΕΚΤ- ο οποιος δεν θα μπουκαρει στα -εως τωρα- "ελευθερα" εθνη-κρατη σαν εισβολεας. Οχι.

    Οταν θα εχουν ηδη πεσει εξω οι χωρες με τα εκ των πραγματων καταδικασμενα μνημονια και οι περιουσιες τους θα εχουν περασει-με ισχυ Αγγλικου δικαιου-πλεον στο χαρτοφυλακιο τους,ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ "ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ" ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.

    Δεν θα προκειται για εισβολη σε "ξενο εδαφος",αφου το "εδαφος" θα εχει εκχωρηθει με υπογραφες,σαν αυτες του βλακομετρου και του σακατη γιου του Αντρεα.
    Αρα; Αρα γαματα. Αντε μετα να βρεις ακρη.
    Πως θα τα "απαιτησεις" πισω; Μα με πολεμο πλεον.
    Το θεμα ειναι ΝΑ ΜΗΝ φτασουμε ως εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 16:22

    Και "επιστρεφοντας" στα δικα μας,μετα την απαραιτητη αυτη περισκοπηση,ας κανουμε focus εδω.
    Η αναδυση Τσιπρα,νομιζω οτι εχει να κανει με το εξης: Το "τιμημα" που θα πληρωθει για την "μειωση, η αλαφρυνση των χρεων (των ανυπαρκτων χρεων,ειπαμε)η η οποια μικρη επαναφορα μισθολογικη, η αποσυρση καποιου χαρατσιου εν ειδη χαντρας,θα "πληρωθει" με την αχνογραμμη των συνορων. ΤΑ οποια δεν θα ειναι και με τοσο εντονο χρωμα οπως τα βλεπουμε εως σημερα στους χαρτες.

    Με ανταλλαγμα μερικα "καθρεφτακια", που θα "απαλυνουν" τα βαρη του δυσφορουντος και αγανακτησμενου κοσμακη ( ο οποιος θα νοιωσει δικαιωση και ανακουφηση με την σοφη επιλογη του να διωξει τους "κλεφτες" και να φερει τον φερελπι νεο) θα δωθουν οικοπεδα της ΑΟΖ και περιοχες της Μακεδονιας. (βλεπω να δικαιωνεται ο αγωνας του ΚΚΕ για μια "Σλαυομακεδονια ελευθερη απο τους Ελληνες"οπως ελεγε προπολεμικα.

    Μια χαρα θα ανοιξουν σαμπανιες πριν πανε στο λακο, ο Μικης και ο Γλεζος. Το ονειρο της "ελευθεριας και της αυτονομησης των λαων θα γινει πραξη.τουλαχιστον στην Βαλκανικη. Ρε που εχουμε μπλεξει.

    Να ρωτησω κατι: Ο κοσμος πεφτει με τα μουτρα στον καλο Συριζα που θελει να μας απαλλαξει απο το μνημονιο,να το αλλαξει,να το επαναδιαπραγματευτει,να το κουβεντιασει επι συνολου κλπ. Οτι θελετε.
    Να επαναφερει τα βασικα εργασιακα δικαιωματα,να αρει το χαρατσι κλπ. Ολα αυτα ειναι τα προφανη. Αυτα ξερει ο κοσμος απο το Συριζα.Και γιαυτο παει εκει. Δεν εγινε αριστερος. Ψαχνει ενα απαγγιο.

    Αυτα τον νοιαζουν θα μου πεις,αυτα τον ενοχλουν στην καθημερινοτητα του,αυτα κοιταει.ο.κ.
    Και απο την αλλη ο Αλεξης αυτα προβαλει,αφου μαζευει τις ψηφους σαν σκουπα. Σωστα. Ολα καλα εως εδω. Αλλα αυτο ειναι η πρωτη σελιδα. Εχει υποψην του ο "οργισμενος" και "τσαντισμενος" λαος (ενα μεγαλο μερος του τουλαχιστον) τις αλλες απο πισω που ακολουθουν;
    Εχει ανοιξει το "βιβλιο"; Η τον νοιαζει μονο το πρωτοσελιδο;

    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
    ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ-ΣΚΟΠΙΑ- ΓΙΑ ΤΣΑΜΙΔΕΣ,ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ,ΓΙΑ ΑΟΖ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΠ.
    Εχει υπ'οψην του ο "αγανακτησμενος", οτι ΔΕΝ ειναι μονο η καταγγελια του μνημονιου ο Συριζα;

    Γνωριζει οτι μαζι με τον "γαμπρο",θα φερει στο "σπιτι" και ολοκληρο το "σοι";

    Και τοτε, οταν θα εχει διπλουπογραψει πλεον και εκεινος με διπλες και τριπλες μαλιστα εκλογες, με φωνες,με φοβερες και με αιματα θα εχει φτασει στην αυλοπορτα του Αλεξη,ξερει τι ακολουθει;
    Οτι θα βγαλει τον σκασμο εαν πρεπει να "δωθουν" ανταλλαγματα επιβιωσης; (ετσι θα ονομαστουν)θα το κανει;

    Γνωριζει,εχει πληροφορηθει οτι διωχνει μεν (με την βοηθεια και των ιδιων,οσο τρελο και ανα ακουγεται) τους παλιους δικομματικους "λυκους" αλλα φερνει τον ιδιο τον τσοπανη,με το "Πασχα" να πλησιαζει;

    Εχει αντιληφθει οτι ισως του ζητηθει να κοψει "λιβρες" απο το κορμι του σαν τον Σαιλοκ,με τις "εκλογικες του υπογραφες";
    Αμφιβαλω χοντρα. Πολυ χοντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρήστος_new12 Μαΐου, 2012 16:23

    Χοντρά επεισόδια λέει στην Κωνσταντινούπολη,βάζελοι έχουν αποκλείσει μέσα στην Αγιά Σοφιά,γαύρους.Ρε δεν το ψάχνετε καλύτερα,μήπως οι Ελληναράδες που πήγαν εκεί,προσπαθούν να πάρουν πίσω τα ΄΄Άγια Χώματα΄΄ και πολιορκούν την Πόλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδιά με τους Χρήστους έχω μπερδευτεί.
    Ποιος είναι ποιος;
    Ο Χρήστος new είναι ο γνωστός απο τα ούζα; Ή όχι;
    Στιβ δώσε στίγμα ή όποιος μπορεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρήστο με κίνδυνο να κατηγορηθώ ως υπερβολική, θα σου πω ότι δεν πιστεύω πως είναι μεγάλο το ποσοστό των ελλήνων που δεν θα "χαλάλιζε" ένα νησί προκειμένου να μην χάσει τα κεκτημένα του-ακόμα κι αν αυτά ανήκουν στην τράπεζα που τον δάνεισε για να τα "αποκτήσει". Η κρίση είναι κρίση αξιών. Χιλιοειπωμένο αλλα αληθινό. Όσα φάνε όσα πιούμε κι όσα αρπάξει ο κώλος μας. Κι αν κάποιος τολμήσει να μιλήσει για πατρίδα, σύνορα και έθνος θα κατηγορηθεί αυτομάτως ως εθνικιστής φασίστας. Η αριστερολαγνεία διοικεί αυτήν τη χώρα με μπόλικο γκεμπελισμό. Και δαιμονοποίηση οποιασδήποτε λέξης με συνθετικό τη λέξη "έθνος", ακόμα και της χρήσης της ελληνικής σημαίας η οποία αποδαινονοποιείται μόνο σε καμία νίκη της εθνικής Ελλάδας. Βγες μια βόλτα στα χωριά και ρώτα τους κατοίκους αν δέχονται να χαρίζουμε το Καστελλοριζο για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη ή απαλλαγή απο τα δάνεια που έλαβαν για να φτιάξουν τα κεραμίδια τους. Οι περισσότεροι θα ψάξουν μολύβι να υπογράψουν επιτόπου. Τι μου λες τώρα αν έχουν διαβάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικα οι υπερελληνάρες της χρυσής αυγής λειτουργούν πάνω στο παραπάνω σκεπτικό και κερδίζουν ψήφους φασιστοειδών διποδων. Το κενό των πολιτικών σχηματισμών είναι μεγάλο. Τα μάνιουλ και τα καταστατικά είναι προκάτ και δεν υπάρχει κάποιος να δημιουργήσει κάτι νέο κάτι απο το αυγό.
    Κουβέντα του Μαρξ είναι πως " για να υπάρξει πραγματική φιλία και συνεργασία μεταξύ των λαών, θα πρέπει ο καθένας να είναι κύριος στον τοπο του ". Δεν νομίζω πως αναφέρθηκε ποτέ απο κανέναν Αλέξη και καμία Αλέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 17:33

    Προς ANωNYMO: Μακαρι να ειαι ετσι. Να εχει μεινει τεφρα. Αλλωστε ειπα οτι,οταν ο κινδυνος πλησιασει πολυ στο "σπιτι" δεν υπαρχουν περιθωρια. Κλωτσας.

    Να σας πω πιο κατω την γνωμη μου για οτι συμβαινει σε αυτο το "μεταλλαγμενο" σκηνικο που ζουμε εσωτερικα.:
    (Θα ηθελα και την δικη σας).

    Ο δικομματισμος ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ.ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ. Αν ηθελε,θα ηταν ακομα εδω.
    Δεν "κουραστηκε" ο κοσμος. Ουτε "ξυπνησε ο κοσμος Αντωνακη μου". Τιποτα απο αυτα.
    Επρεπε να πεθανει και τον πεθαναν "στηριζοντας" τον.
    Η ιδια η βαρονια και τα πολυχρωμα φερεφωνα τους.
    "Μα πως"; "εκανανα λαθος στρατηγικη";

    Καθολου. Ολοσωστη ηταν.
    Η εδω και μηνες-εδω και 3 χρονια δηλαδη- σταδιακη αποδομηση του ηταν μεθοδευμενη(μεχρι και τον Ακη εβαλε μεσα παραμονες εκλογων) και ο μονος τροπος να ξεκαβαληθουν οι απεγνωσμενα αρπαγμενοι απο πανω του φηφοφοροι,ηταν να γινει εχθρικο. Φασιστικο. Σκληρο.
    Ξεκολουσαν τοσο δυσκολα οι πραδοσιακοι καλποσυντηρητες του,που επρεπε να δειχνει και να ειναι εξοχως ασχημο. Διχως υποσχεσεις.Διχως καν μια μικρη χαραμαδα.Ενα ψυχουλο αγαπης και βολεματος εψαχνε να συνεχισει να εχει ο μεσος ψηφοφορος του δικομματισμου,αλλα εκεινος ανενδοτος. Εταζε μονο φορους και ξυλο.
    "Ετσι εισαι λοιπον;Τωρα θα σου δειξω εγω".

    Ειδαμε-βλεπουμε δηλαδη ηδη,μια παρασταση που ουτε το Μεγαρο της "πριμαντονας" του ΔΟΛ δεν μπορουσε να "σηκωσει".

    Επρεπε λοιπον (ο δικομματισμος) να γινει αρκουντως αντιπαθητικος και αποκρουστικος,ωστε ο κοσμος,απεγνωσμενος, κλαιγοντας, με παραπονο για την "ορφανια" του, να πλησιασει τον ΑΛεξη.
    Ο οποιος Αλεξης -αν θυμαστε-ειχε φερθει πολυ τζεντλεμαν με τους αγανακτησμενους των πλατειων και ειδικα του Συτανγματος. Απο παντου καθιβριζονταν. Απο την ακρα δεξια του Καρατζαφερη,απο τον δικομματισμο ασφαλως,εως και το ΚΚΕ (τζαμπα διαμαρτυρονται,δεν αλλαζουν τιποτα οι πλατειες,να ερθουν σε εμας να γραφτουνε κλπ)

    Ολο αυτο το διαστημα, ο Παγκαλος των "ειδικων αποστολων", εριχνε ομοβροντιες εναντιων του Συριζα, "στελνοντας" στην ουσια τους "αγανακτησμενους" στην αγγαλια του Αλεξη.
    Ο οποιος ειπαμε ηταν αναφανδον μαζι τους, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ.Για τον απλουστατο λογο οτι το κυριο χαρακτηριστικο των πλατειων, ηταν "οι μη σημαιες". Κακκινο πανι ηταν. Το συτημα πουλουσε ανεξαρτησια,ακομματισμο. Δεν εννοω οι ιδιοι οι αγανακτησμενοι. Οχι. Αλλωστε αναμεσα τους πολλες φορες βρεθηκα και εγω.
    Μιλω για τους επαγγεματιες επαναστατες. Τους "real democracy" Τους "Αμεσοδημοκρατες". Και ολους αυτους που σαν ετοιμοι απο καιρο,εστησαν τα τσαντηρια τους και ετοιμαστηκαν,σαν σε στρατοπαιδο. Αυτους που δεν πειραζαν τα ΜΑΤ οταν ορμουσαν αναμεσα στα αντισκοινα και ανοιγαν τα κεφαλια των ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 17:36

    (συνεχεια...)
    Ολοι βλεπαμε και συνεχιζουμε να βλεπουμε ενα λυσσαλαιο αγωνα υπερσπισης του δικομματισμου, ο οποιος γνωριζουν οτι ειναι σε πληρη αναντιστοιχια πλεον με το κοινο αισθημα σε ποσοστα πλεον απαγορευτικα. Και ομως συνεχιζουν. Και το κανουν 3 χρονια τωρα. Οσο πιο σλκηρα τα μετρα,τοσο πιο απροκαλυπτα εκεινοι υπαρασπιζονταν το εξοχως φασιστικο πλεον συστημα.

    (καμια φορα πληρωνουν και το τιμημα αυτης της αποστολης που εχουν αναλαβει,με μικρο κινδυνο σωματικων βλαβων
    Κατι γιαουρτια και κατι κλωτσιες που εφαγαν,ειναι μικρο κακο μπρος στην επανεδρεωση του νεοδικομματισμου με τα ιδια αφεντικα και τιης συνεχησης της υπηρεσιας τους σε αυτους)

    Γιατι; Γιατι πολυ απλα και οι ιδιοι ειναι πολυ αντιπαθεις,βδελιγμιαια θα ελεγα αποκρουστικοι στο 90% του κοσμου.
    Και αυτο ειναι το οπλο τους. Δηλαδη οι επικυριαρχοι αλλα και οι μεταπρατες τους εδω, οι βαρονοι,γνωριζουν ποσο αντιλαικοι και ποσο μισιτοι ειναι οι υπαλληλοι τους. Οι "Μπαμπηδες" οι "Παπαχελαδες", "οι Καψηδες", οι "Τρεμιδοπρετεντεριδες".

    Αρκει να σου υποδειξει κατι αυτο το μισιτο πλεον συστημα, και εσυ να στρεψεις το κεφαλι σου αντιθετα. Τους μισεις τοσο, που θες να τους πας κοντρα, για να τους "βγαλεις απο τη μεση". Δηλαδη κανεις αυτο που επιθυμουν. "κοιτας" προς την Αριστερα. Εκει που δεν θα κοιταγες ακομα και αν εισουν μονος.
    Ακομα και στα πολυ δεξια κοιταξες,αρκει να μη τους κοιταξεις αυτους στα ματια.
    Αρκει να τους "γαμησεις". Να δεις τις μουρες τους στεναχωρημενες. Και "ειναι".
    Φαινονται δηλαδη. Μιλαμε για θεατρο.Μιλαμε για μεγαλη παραγωγη. Μιλαμε για Οσκαρ.

    Και οι μεν Τραγκες και Χατζινικολαου "πανυγιριζουν" για την νικη του λαου εναντια στο σλκηρο πλεον αυτο καθεστως. Και φαινονται σαν αντιστασιακοι που τα βαζουν με τους "καλους συναδελφους τους"
    Και οι απεναντι συναδελφοι τους, οι "Μεγκαλοι",και "θαλασσινοι", παριστανουν τους υπερασπιστες του πολυ απεχθους πλεον για τον κοσμο συστηματος,ωστε να σιγουρευτουν οτι ο κοσμος,θα το βγαλει οριστικα απο τη μεση. Αρκει μια εκλογικη διαδικασια ακομα. Να τελειωσει το "τερας". Να "πεσει".

    Ολοι νικητες. Και οι μεν και οι δε "σπρωχνουν" το παλιο δικομματισμο και φερνουν τον ηδη απο καιρο ετοιμο Αλεξη Τσιπρα στην εξουσια. Να διωξει τους κακους. Οι οποιοι θα εχουν ηδη φυγει μονοι τους.Εθελουσια και Ατιμωρητοι.

    Και θα μεινουν ολοι οι αλλοι εδω. Δεν φευγει κανεις. Οι βαρονοι παιζουν ενα χολιγουντιανο εργο με Ελιτιστες σκηνοθετες και παραγωγους.
    Ολο τα ιδια αλλαζουνε και ολο τα ιδια μενουν.
    Ετοιμο το κολπο. Εγινε πραξη.

    Το οικοδομημα επρεπε να πεσει "στα ποδια του". Και οχι πολυ μακρυα. Ελεγχομενα. Και εγινε.
    Σκοπος; Μα το ειπαμε πιο πανω. Οχι να δωθουν τα λεφτα. Ποιαλεφτα; Τα ανυπαρκτα. Να δωθει γη και υδως με την συγκαταθεση του κομσακη που εδιωξε τα "Ανακτορα" για αλλη μια φορα και επαναφερει την "Κοινοβουλετυικη δημοκρατια" εις ετην

    Μια ζωη παλες. Μια ζωη στο δρομο και στο μεροκαματο. Μια ζωη να ανατρεπεις και παλι να ανατρεπεις.Μια ζωη να βρισκεις εχθρους να μαλωνεις. Και εκεινοι ταχα να αποχωρουν.
    Μια ζωη να κυλας μια μπαλα. Μια ζωη ενα μεγαλος Συσιφος. Μια ζωη, ενας γελασμενος.

    (Ελα ρε Χαρλαμπε. Εγω ειμαι δεν με γνωρισες; Εβαλα και το επωνυμο αναγκαστικα γιατι εχουμε καμια φορα επισκεψεις απο συνονοματους. "Ουζο" θα ειναι η λεξη "κλειδι". Σαν κομμουνιστες.Με τους ασυρματους και τα συνθηματικα θα ειμαστε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρόμαξα και 'γω,που χάθηκε έλεγα αυτή η ψυχή!Από την άλλη διαβάζοντας τα κείμενα σου έλεγα δεν μπορεί,αντιγραφέας σκέψης με το ίδιο όνομα;

      Διαγραφή
  29. Συμφωνώ απολύτως Χρήστο.
    Ο Τσίπρας λειτουργεί ως αντικαταστάτης του ίδιου συστήματος και της αυτής πολιτικής. Κάθε μελέτη έχει εναλλακτικές ως προς τα αποτελέσματα. Όταν ξεκίνησε το σχέδιο υποταγής και παγκοσμιοποίησης και πριν την εφαρμογή του ακόμα είχαν έτοιμο το plan B αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού. Στην Ελλάδα γνώριζαν τον κίνδυνο επανάστασης - που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα ξεσπούσε και λαμβάνοντας υπόψιν την αριστερολαγνεία που διακατέχει τον τόπο επέλεξαν ενα σχήμα "ναι μεν αλλα" όπως του ΣΥΡΙΖΑ ( που τσιμα τσιμα στο τσακ ξοφαλτσα και σύριζα έμπαινε στη βουλή) και το διαμόρφωσαν επικοινωνιακά να καταστείλει οποιαδήποτε επικίνδυνη για το σύστημα εξέγερση. Και μέχρι να το συνειδητοποιήσει ο λαός θα περάσουν αλλα τριάντα χρόνια. Και τότε θα μοντάρισμα κάτι άλλο και παει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 18:32

    Προς ANωNYMO:
    Δεν εχει χρειαστει και μεγαλος κοπος βεβαια απο τους εξω στο να κανουν τον νεοελληνα να μισησει τον τοπο του. 1800 χρονια ηδη προθερμανση ειχε κανει.
    Λεγοντας αυτο,δεν εννοω οτι εχει προηγουμενα με τον τοπο. Εννοω οτι αγαπα μονο το "σπιτι του". Το ιδιωτικο του σπιτι. Αν εννοει αυτο ο Μαρξ δεν ξερω.

    Παντως,Ηδη απο την-φερομενη ως-απελευθερωση του 1821 και δωθε,το μονο που χρειαστικε να κανουν οι πραγματικοι μας ιδιοκτητες,ειναι να συνεχισουν την ατομιστικη παραδοση του νεοελληνα που ξεπροβαλε. Η σταδιακη προσαρτηση εδαφων (νησων Μακεδονιας κλπ) εγινε γιατι ΕΠΡΕΠΕ να ειναι σε κατοχη Ελληνικη. Δεν αναιρω βεβααι τον αγωνα των απλων ανθρωπων. Μη παρεξηγηθω. Απλα λεω οτι οι πολεμικοι ηρωες, ειναι απλως τα τραγικα θυματα.

    Στα χρονια που ακολουθησαν και δη τα τελευταια 50, συστηματοποιηθηκε ενας στρεβλος επανελληνισμος. Ο οποιος ειχε κρατικοδιαιτη βαση και αναφορα.
    "Αγαπα ο Ελλην την Ελλαδα",σημαινει οτι εχει ανταποδοτικο οφελος. Ειδάλλως ειναι ενας "προδομενος" (δεν γενικευουμε,ουτε "τσουβαλιαζουμε". Απλα για την οικονομια της κουβεντας, αναφερουμε το "ο λαος" " ο κοσμος" κλπ. Εννοειται οτι δεν μιλαμε για ολους. Οι εξαιρεσεις παντα επιβεβαιωνυν τους κανονες. Και οι κανονες μας ενδιαφερουν,τωρα.Ολα στο ονομα της πλειοψηφιας δεν γινονται;)

    Εμαθε να χαιρετα την σημαια γιατι εχει εναν γιο στο δημοσιο,μια συνταξη κουτση,ενα δανειο χαριστικο,ενα αυθαιρετο καπου, ενα γνωστο στην "ταδε" υπηρεσια, ενα μεσον "εκει", "εναν μπαρμπα παραπερα. κλπ.

    ΑΥΤΗ ειναι η Ελλαδα για το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου. (τωρα ναι, τολμω να ποσοστοποιησω.)
    Και ολα αυτα οχι υπο το τον φοβο των τυψεων. Οχι. Καθολου. Εχει νομημοποιησει πληρως την κατοχικη του σχεση με τον περιξ χωρο. Εχει ποβαλει καθε ενδοιασμο,οσο αφορα στις παρατυπιες και στις παρασποδνιες στις οποιες καθε τοσο επιδιδεται. "Στην χωρα μου ειμαι,οτι θελω κανω."

    (ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 18:36

    Δεν μπορει αλλιως να εξηγηθει η απανωτη του θωπεια, η επαναλαμβανομενος εκβιασμος και βιασμος και η αλλεπαλληλη σχεση εξαρτησης που εχει με τον κρατικο μηχανισμο του οποιου θελει να ειναι μερος για να μασαει και να ροκαναει αυτα που του αφησαν οι προπατορες.
    Τα μαρμαρα, τα σταδια,τις κολωνες. Αλλα και αυτα που αφησε και η φυση στην Ελλαδα. Ττην γεωστρατηγικη θεση,τον ορυκτο πλουτο τωρα (σσσσσ...)

    Θελει να λαμβανει μερος στο παρτυ. "No psifoforos, no party", που λεει και η γνωστη διαφημιση.

    Την αγαπα σε μια σχεση δοσης-ανταποδοσης. Περιμενει. Και ειναι λογικο. Ολοι κατι θελουν απο τον τοπο που μενουν. Κανεις δεν θελει να ειναι το θυμα καπου.
    Αλλο λεω: Οτι εμαθε ΚΑΙ να τον μισει. Χωρις να του εχει κανει κατι,ουτε η παραλια,ουτε το δεντρο,ουτε το μαρμαρο,ουτε η θαλασσα.

    "Δικο μου" σημαινει μεχρι εκει που ειναι το συρματοπλεγμα η το κεραμιδι η η μαντρα μου. Παραπερα ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ,ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.

    Η εννοια της κτισης-εαν αυτο εννοει ο Μερξ,περι ατομικης κτησης και χωρου- τοτε ο νεοελληνας ειναι ο μεγαλυτερορς Μαρξιστης και καλα εκανε και εστραφει προς τα εκει,εστω και με καθυστερηση 200 χρονων.

    Χρονια επι χρονων ελαβε εντατικα μαθηματα μισους ενατια σε καθε τι Ελληνικο. Γνησια Ελληνικο. Μεγαλωσε με τον καραγκιοζη. Με αμανεδες. Αποκλεισμενος απο την αρχαια γνωση. Η οποια πεταχτηκε τελικα στα σκοπυπιδια. Για να μαθεις Αρχαια Ελληνικα,πρεπει να ταξιδεψεις στο εξωτερικο!

    Ηταν βρωμικος και ατασθαλο. Αλλα δεν αλλαξε απο το 21 και δωθε. Ου κανεις του εδειξε. Συνεχισε να ειναι βρωμικος,ατασθαλος αδιαφορος με οτι αφορα; οτιδηποτε κοινο. απο τις τουαλετες,μεχρι τα νησια. Στα παπαρια του.

    Τωρα πρεπει να επανανακαλυψει την Ελλαδα και να την αγαπησει με εντατικα μαθηματα Αγαποσυνης. Πως θα γινει δεν ξερω. αλλα πρεπει,γιατι δεν τον βλεπω να προκαμει.
    Υπαρχουν αλλοι που αν οχι την αγαπουν ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    Το λεω με πικρα. Οχι το οτι την αγαπουν και αλλοι. Αυτο ειναι αναμενομενο.
    Που υστερουμε εμεις ομως,ναι.
    Αυτο ειναι βασανιστικο.
    Σαν να κατοικει ενα ΑΜΕΑ σε ενα τεραστιο ανακτορο.Που να πας και που να τρεξεις;

    Ο Ελληνας εαν θα (ξανα)χρειαστει να σωσει την πατριδα (του) θα το κανει.Γιατι πρωτα απο ολα,θελει να να σωσει τον εαυτο του και την ατομικη του ελευθερια.
    Και αυτο δεν ειναι καθολου ανηθικο.Αυτος ειναι. Παντοτε.
    Αυτο που θελω,ειναι να μην αδιαφορει και να μη την βρωμιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΜΠΑΜΠΗ, Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΝΤΖΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 19:26

    Και με βαση ολα τα παραπανω που ειπαμε (που ειπα) αναμενομενο ειναι να προκυπτουν ερωτηματα για τι τι μελη η μελι η μελει γενεσθαι.
    Το "δεν ξερουμε" ειναι η πρωτη "απαντηση". Αλλα επειδη το "δεν ξερω" δεν αρκει, οχι για "εντυπωσιακους" λογους,αλλα ουτε και για λογους ικανοποιησης,θα πρεπει να κανουμε μερικες λογικοφανεις υποθεσεις. Κανεις δεν ειναι ιακοποιημενος λεγοντας "δεν ξευρω".

    Η πρωτη ερωτηση ειναι "θα πτωχευσουμε"; (σαν να ακουω καποιον στο καφενειο η καποιον δυσμοιρο δημοσιο υπαλληλο.
    Απαντηση: ΟΧΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. Κι'αλλο; Το μονο που μενει για να πιστωθει το γεγονος στην συνειδηση του κοσμου,ειναι μια -πληρης-σταση εσωτερικων πληρωμων. Ε, μα αυτη εχει γινει σε μεγαλο μερος. Ουτε ΦΠΑ αποδδιδει το κρατος,οργανισμοι ολοκληροι χαροπαλευουν απληρωτοι μηνες,ο ευρυτερος δημοσιος τομεας εχει νεκρωσει, οι επιταγες εχουν σπασει καθε ρεκορ κλπ.

    Το μονο που μενει ειναι να μη παρει την συνταξη του ο κυρ'Θανασης η να μη βρει ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον-κουτσουρεμενο- μισθο του ο κυρ Γιαννης ο δημοσιος υπαλληλος και ετσι να καταστει σε ολους σαφες οτι "δυστυχως επτωχευσαμεν".
    Θα μπορουσε να το πει καποιος "Βενιζελος" στη βουλη. Αλλαζει κατι;
    "Πτωχευση" δεν σημαινει οτι αδειαζουν οι δρομοι,πεφτουν ολοι κατω, πολεμος και χιλιαδες νεκροι. Σημαινει απλα "δεν εχω λεφτα".
    Και για να μη συμβουν τα παραπανω,τουλαχιστον για ενα διαστημα, οι λακεδες δοτοι πολιτικαντιδες, απλωνουν το χερι.
    Και τι εκαναν και στις 4 προηγουμενες πτωχευσεις αλλα και στην τωρινη 5η της Ελλαδος τα παιδια; Μα πολυ απλα ξαναδανειστικαν με επαχθεστερους ορους απο την προηγουμενη φορα που πτωχευσαν. (φυσικα με ολα τα κοστη. Αναγνωριση ολου του προηγουμενου ποσου εις το αρτιον-οτι εχεις πληρωσει εως τωρα δηλαδη δεν μετραει. "σφουγγαρι" που λεει και το βλακομετρο) απο το "0" ξανα το κοντερ. Εμπραγματες εγγυησεις, βασεις,πληρης ελεγχος οικονομικων, αφορολητο παραδεισο για καποιους,τοποθετηση τοπαρχων και κοτσαμπασιδων (σε αυτο ελπιζουν οσοι ειναι στην αυλοπορτα τωρα. Μελισσανιδηδες κλπ) Καθε φορα που θα σε "πτωχευουν" θα χωνεσαι ακομα πιο βαθια στο σκατο.

    Ερωτηση 2: Θα την σκαπουλαρουμε;
    Απαντηση: Που να ξερω ρε μαλακα.
    Ερωτηση 3:Θα πετυχει το γενικο σχεδιο; Γιατι καποιο τετοιο θα υπαρχει.
    Απαντηση: Πουτσες μπλε. Κανενα σχεδιο. Προθεσεις για σχεδια απειρα εχουν. Αλλα κατα βαση -σαν ανθρωπινα-λεμε τωρα-οντα και αυτα, αλλα πεπερασμενα-δεν γνωριζουν τα μελουμενα. Προσπαθουν να τα προσεγγισουν με οσο το δυνατον περισσοτερες εκπληξεις. Και σε αυτο βοηθαει και η παρακολουθηση του παρελθοντος και η αρχιοθετηση του και η ερευνητικη εξαγωγη συμπερασματων. Παθος και μαθος που λενε.

    Δεν καθοδηγουν με την εννοια του "θεικου οντος". Ουτε κατεχουν την θεια αληθεια. Κατι σκατογεροι ειναι που μεσω πορφυρων ποταμιων μεταφερουν την εξουσια τους ενδοοικογενειακα μεσω των κυριοτερων κεντρων. Ουοσιγκττον (που λεει και ο Παπαγελας) Βατικανο Λονδινο Φρανκφουρτη.
    Πολλακις εκυνηγηθησαν,απο βασιλεις και πρηγκηπες της Ευρωπης οι οποιοι ηταν στο "στοχαστρο" να "πτωχευσουν" και αυτοι,και τους πηραν χαμπαρι και εφευγαν κλωτσιδον
    Τους εκαιγαν,τους εγδερναν,τους επνηγαν...αλλα μαλλον ειναι αρκετοι.
    Πρεπει να σκεφτουμε κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 19:35

    "...με οσο το δυνατον λιγοτερες εκπληξεις..." ηθελα να γραψω.
    Οχι "περισσοτερες". Αρκετες ειχαν. Και θα εχουν.
    Γιατι ειναι βεβαιο οτι θα εχουν.
    Ειναι ΑΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΟΥΖΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ALBERT_AEKSTEIN ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ. ΕΝΑ 3ΩΡΟ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ; ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ; ΕΚ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ.
    ΧΡΗΣΤΑΡΑ, ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 20:55

    Προς Steven: Το ξερω. Δυστυχως ειναι αδυνατον να ειμαστε παροντες σε ολα οσα θα θελαμε να κανουμε.
    Θα υπαρξει επομενη φορα,ασφαλως.
    Καλο ειναι να οργανωσουμε κανενα ουζοτραπεζο.
    Εφτιαξε ο καιρος. Υλικο για κουβεντα υπαρχει αφθονο.
    Και η παρεα μεγαλη και εκλεκτη.
    Να κανει τα κουμαντα του κανενας Χαραλαμπος πχ.
    Εγω αδυνατω να οργανωνω πραγματα. Μαλλον ειμαι ειδικος στο να αποδιοργανωνω περισσοτερο.
    Ξεκιναω να πιο καφε στο Πειραια και καταληγω Κηφισια.
    ------------
    Ανω σχωμεν τας καρδιας.
    Ψηλα το κεφαλι αδερφια και...ξαδερφια.
    Και το πανω και το κατω.
    Η Ελπιδα πηδιεται παντα τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ουζάκι προς τα βόρεια(των Αθηνών) αυτή την φορά.
    Νομίζω έτσι καλύπτουμε και την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
    Πλειοψηφία με απλή αναλογική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Μαΐου, 2012 21:30

      ναι, γιατί στο προηγούμενο πήραν οι νότιοι της παρέας 50 έδρες μπονους!

      Διαγραφή
  38. Έτσι και ήταν το ΑΕΚ-μΠΑΟΚ ανάποδα, θα σας δελέαζα πάντως με τοπικά εδέσματα φτιαγμένα απ'τα χεράκια μου και διπλοβρασμένο σπιτικό τσίπουρο αλλάμε γλυκάνισο ή χωρίς, και ουζάκι επίσης σπιτικό όλα από τα χωράφια του γαμπρού μου στη Φλώρινα. Θα κάναμε αξέχαστο φαγοπότι και εννοείται εδώ στην αυλή έτσι, επιβάλλεται η φιλοξενία. Σιγά μην έρθετε κατα δω και σας στείλω στην ταβέρνα. Τσ τσ, ασυγχώρητο.

    ..την Αθήνα μου μέσα. Απ'τις αδερφές μου μέχρι τόσα που με ενδιαφέρουν εκεί κάτω μαζεμένα είναι. Θα μου πεις λογικό, η μισή Ελλάδα είναι μαζεμένη εκεί. Νισάφι πια.

    Υπόσχομαι πάντως να κατευοδώσω τον μΠΑΟΚ με κατάρες αχρηστίλας και να στείλω νοερά θετική ενέργεια στους δικούς μας. Τώρα αν φτάνει αυτό θα φανεί.

    ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

    υ.γ. Χρήστος Χοντζέας, δεν παίζεσαι. Έχω μάθει από σένα και σ'ευχαριστώ. Αλλά και Τάκη, και Χαράλαμπο, και Albert, και conpater, και Γιώργη. Οι απόψεις σας εκτμητέες και βάζουν το μυαλό να δουλέψει. Αν ξέχασα κανέναν απ'τους τακτικούς είναι φυσικά επίτηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξέρετε, το LaMikrou, είναι το προφίλ μου στο blogger με το οποίο υπογράφω το μαμαδομπλογκ μου. Μπερδεύτηκα τώρα και ανάρτησα συμπληρωματικό σχόλιο με αυτό. Όχι τίποτα αλλά δε νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν σας ένα μαμαδομπλογκ και έτσι και υπογράφω διαφορετικά ως Spot Mind μέχρι τώρα.

    Κοκκίνησα τώρα. Μια που βλακωδώς όμως την έκανα την πατάτα ας συνεχίσω να υπογράφω με το κανονικό μου προφίλ. Είστε προειδοποιημένοι όμως, πρόκειται περί λίγο σκεπτόμενου αλλά περισσότερου μαμαδοπαραληρήματος.

    Αυτά.

    *wink*

    Και εννοείται πως οι προσκλήσεις ισχύουν!
    (το τελευταίο ήταν λίγο κακία, ομολογώ και σ'αυτό, αλλά οκ το νευρικό μου σύστημα χτύπησε λίγο κόκκινο αυτές τις μέρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Υπάρχει κάτι που δεν το υπολόγισαν σωστά.
    Το διαδίκτυο.
    Εκεί η ενημέρωση δεν είναι ελεγχόμενη όπως θα την θέλανε να είναι,έχει ξεφύγει το πράγμα από τα χέρια τους.
    Έτσι ο κόσμος πια, δεν τρώει κουτόχορτο βλέποντας ''ειδήσεις''στην κωλοτηλεόραση.
    Η ενημέρωση που έχει είναι από ''αλλού''
    Φυσικά έχουν μείνει οι ανω των 70 που στην πλειοψηφία τους δεν το κατέχουν το αντικείμενο(διαδίκτυο).
    Ε, εξού και το 34%.Τα σκατοκάναλα κάνουν ακόμη δουλειά καλή,πως αλλιώς θα παίρνανε διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς υπενθύμιση σας το χρέος ανα έλληνα πολίτη έχει φτάσει αυτή την στιγμή που γράφω τα 33.164 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 22:53

    Προς Χαραλαμπο: Τοσα ΧΡΩΣΤΑΝΕ σε καθε Ελληνα θες να πεις.
    Τους τα χαριζω. Να τα κανουν τροχους,χειροπεδες,σβαστικες,τροχαλιες,σχοινια,μαστιγια κλπ.
    Να ανεβουν επανω,να δεθουν και να αλληλογαμιουνται και να αλληλοδερνονται δια παντος.

    Ξερεις,ολα καποια στιγμη ξαναγυριζουν στο μηδεν. Οσο και να "ταξιδεψεις" γυριζεις στην φθαρμενη σαρκα,στην ανυμπορια,στο "χαμενο ονειρο", στην "απραγματοποιητη επιθυμια".
    Και οσο πιο νεποτιστης,οσο πιο φαυλος και φιλαυτος εισαι,τοσο πιο πολυ βασανιζεσαι.
    Γιατι δεν αρκουν τα 70-80 χρονια να φας τον κοσμο,να τον ξερασεις και να τον ξανα φας.Εσσαει,σαν τον Λουκουλο.
    Οσο και να "πεταξουν" ,θα ερθει η στιγμη που θα δαγκωσουν το χωμα.
    Ευτυχως η μαμα φυση εχει προνοησει για ολα.
    (αλλωστε ποσο να πεταξει και που να παει καποιος οταν ειναι μεγαλωμενος σε υπογεια και στοες με κερια στο κωλο; Το πολυ πολυ να γινει αρουραιος-εντομο)
    Οσο για το "που",της ουζοκατανυξης,ας ειναι Βορεια. Εντος Ελλαδος. Μη μας πας απο τωρα στη Γεμανια και τρακαρουμε με τον τροχηλατο σακατη.
    Αληθεια,αυτος αδεια και πινακιδες εχει;
    Γιατι αν οχι,σε περιπτωση που ερθει εδω,μπορουμε να τον συλλαβουμε στην εθνικη οδο.Ανετα.

    Προς spotless mind: Μην απολογεισαι. Εχω κανει και εγω το ιδιο κατα λαθος. Δεν ειναι δα και για σκοτωμα. Καλοταξιδο το blog σου,καθ'οτι βλεπω σχετικα νεο. Θα το προωθησωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 23:30

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/05/kitharistas-i-ntramer.html

    Παιδια, εαν βρειτε χρονο,το πρωι φανταζομαι, φτιαξτε καφε και διαβαστε απο τον "Υδροχοο" αυτο το σπαρταριστο κειμενο. "Κιθαριστας η ντραμερ"
    Μιλα για τους δυο πανιβλακες γονους,τον Σαμαρα και τον ΓΑΠ -τους χασικλιδες της Μασαχουσετης οπως τους λεει,τους "ανηλικους γεροντες"- οι οποιοι γκρεμισαν τον δικομματισμο.
    Ειχαν λεει,οταν ηταν νεανιες, φτιαξει ενα γκρουπακι ροκ εκει στο καμπ της σχολης για να τραβανε καμια γκομενα και να το παιζουν καποιοι,εχοντας δωσει στο γκρουπ το ονομα "FIREPLACES". "ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ" δηλαδη. Μιλαμε για πολυ κλαυσιγελο.
    (βεβαια ο κειμενογραφος εδω, ισχυριζεται οτι η βλακεια τους,τους κατεστρεψε και μαζι και τον δικομματισμο. Εδω εχω μια μικρη διαφωνια μαζι του αφου πιστευω οτι η βλακεια τους χρησιμοποιηθηκε απο τ αφεντικα τους για να γκρεμισουν τα δυο μεγαλα-πρωην-κομματα,για λογους που εχω αναφερει. Τελος παντων.

    κοιτατε ενα αποσπασμα:
    "Μακριά από την πατρίδα και το ασφαλές της περιβάλλον, το οποίο επέτρεπε στους "ευγενείς" κολεγιόπαιδες τις "εισπράξεις" —είτε σε εκπροσώπους του "ασθενούς" φύλου είτε σε αποδοχή των υπολοίπων αγοριών—, έπρεπε να βρουν μια λύση, για να μην περνούν απαρατήρητοι ...Έπρεπε να βρουν τρόπο να εμφανίζονται σαν σημαντικοί σε ένα νέο και ξένο περιβάλλον, το οποίο δεν τους γνώριζε ..
    Οι Ελληνίδες φοιτήτριες των καμπ, ακούγοντας το όνομα, "καταλάβαιναν" αμέσως περί τίνος επρόκειτο και αν "τσιμπούσαν" προχωρούσαν σε μια εκτενέστερη διερεύνηση του θέματος..

    Αντίστοιχο κέρδος υπήρχε και με τις αλλοδαπές. Αυτές, μη μπορώντας να "αποκρυπτογραφίσουν" το ακατανόητο όνομα-"μήνυμα", έμπαιναν στον πειρασμό να ρωτήσουν τι σημαίνει. Ρωτούσαν τους "ειδικούς" και εύκολα έμπαιναν στο "πνεύμα" με τη "μετάφρασή" του. Αυτό ήταν το κόλπο. Κάποιος, που ήθελε να διαλαλήσει την καταγωγή του, αλλά δεν ήθελε να φαίνεται ξιπασμένος και ηλίθιος, έβρισκε έναν λογικοφανή τρόπο να το κάνει...

    (συνεχεια πιο κατω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρηστος Χοντζεας12 Μαΐου, 2012 23:32

    "...Αν, δηλαδή, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ρομαντικές κινηματογραφικές ταινίες κάποιους "τίμιους" γόνους, οι οποίοι έκρυβαν την "ευγενή" καταγωγή τους, για να διαπιστώσουν την ειλικρίνεια των σχέσεών τους, σε αυτήν την περίπτωση είχαμε το ακριβώς αντίθετο. Είχαμε κάποιους κακομαθημένους κάφρους, οι οποίοι έκαναν τα ακριβώς αντίθετα ...Νεαρούς κάφρους, οι οποίοι άφηναν υπονοούμενα περί της "καταγωγής" τους, μπας και "τσιμπήσει" κανένας και τους ρωτήσει περί της ταυτότητάς τους ...Ελεεινούς κάφρους, οι οποίοι "ουρούσαν" δεξιά κι αριστερά, για να "τσιμπήσουν" οι διερχόμενοι ...Κάφροι, που τους ενδιέφερε να περάσουν καλά και δεν τους ένοιαζε καν η ειλικρίνεια των σχέσεών τους. Αυτό ακριβώς ήταν που ήθελαν να περάσουν ως "μήνυμα" με το συγκρότημά τους
    ..."Πλούσιοι με άκρες" ήταν πραγματικό το όνομα του συγκροτήματος ..."Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ...Να περάσουν καλά στο Κολέγιο, εφόσον, έτσι κι αλλιώς, όταν θα παντρεύονταν, θα αποφάσιζε η μαμά και το Ε9 της νύφης..."

    ..."κιθαρίστας ή ντράμερ;" ...Fireplaces ήταν το όνομα του συγκροτήματος του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ...Του κιθαρίστα Γιωργάκη και του ντράμερ Αντωνάκη ...Πληθυντικός, για να υπονοεί ότι δεν είναι ένας, αλλά πολλοί οι "γόνοι" της υψηλής κοινωνίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο εγχείρημα ..."Τζάκια", που έπαιζαν ροκ και απλά "περίμεναν" να έρθει η ώρα για να γυρίσουν στην πατρίδα και ν' απολαύσουν το εξασφαλισμένα "λαμπρό" τους μέλλον...

    "...Όταν σε αυτήν την ηλικία είσαι ένα κοινό κωλόπαιδο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Γιατί; Γιατί μόνον να χειροτερέψεις μπορείς με το πέρασμα το χρόνου. Όταν στα δεκαεννιά σου δεν μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος, στα εξήντα σου είσαι ένα γνήσιο κάθαρμα. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που κάναμε αυτό το "μακροβούτι" μέχρι τη Μασαχουσέτη; Στη Μασαχουσέτη μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πραγματική "ποιότητα" των ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν. Εδώ μιλάμε για κοινά κωλόπαιδα ...Για ανθρώπους, οι οποίοι όχι μόνον δεν θα ήθελαν να εξαλειφθούν οι αδικίες αυτού του κόσμου, αλλά, αν ήταν δυνατόν, να πολλαπλασιαστούν, προκειμένου ν' αποκατασταθούν ευκολότερα οι ίδιοι ...Για ανθρώπους, οι οποίοι έζησαν στην εποχή των "λουλουδιών" και ζήλεψαν τα "αγκάθια"..."

    Ε, ρε γλεντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρήστος_new13 Μαΐου, 2012 00:01

    «Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία – παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριο Μόντι.
    ...το μόνο που μπορώ να προσθέσω,είναι πως ευτυχώς τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας προχωράνε κανονικά.
    Υ.Γ. απαντήθηκε,αλλά δεν είμαι κάποιος γνωστός σας,είμαι καινούργιος στην ΄΄παρέα΄΄,εξ ου και το new,μιας και είδα πως υπάρχουν και άλλοι με το ίδιο όνομα.Η ΄΄ανακάλυψη΄΄έγινε λόγω ΑΕΚ,αλλά μάλλον βρήκα ενδιαφέρουσες απόψεις και στα σοβαρά και έμεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 00:23

    Συνονοματε γεια σου. Γραφε με σκετο το "Χρηστος" αν θες εφ'οσον χρησημοποιω πια και το επωνυμο μου,οποτε αποκλειται να μπερδευτει κανεις
    Οτι θελεις.
    Και εισαι ευπροσδεκτος στο επικειμενο ουζοτραπεζωμα.

    Οσο για τον Μοντι τον μασκαρα των τραπεζων,βλεπω να τον κρεμανε σαν τον Μουσολινι σε καμια πλατεια.
    Λογο ογκου,αλλα και "υφης" η Ιταλια και η Γαλλια προς το παρον ειναι ολιγον μακρυτερα χρονικα απο την καταποση που θα επιχειρηθει.
    Και νομιζουν οτι το προβλημα θα περιοριστει στα PIGS.

    Εαν εμεις "κοστιζουμε μια 500αρα (τιποτα δεν κοστιζουμε βεβαια αφου αυτα ειναι κωλοχαρτα,δεν υπαρχουν) η Γαλλια Ιταλια μονο, "κοστιζουν" 7-8 τρις
    Εαν η χολερα πειραζει εναν μικρο οργανισμο οπως εμεις, φαντασου τι εχει να γινει εκει περα.
    Τα χρεη τους ειναι τρισθεωρητα και απολυτως μη διαχειρησιμα. Βαρανε καμπανες πολλες κοινωνικες ομαδες και φορεις. Φωνες ακουγονται απο το βαθος της σπηλιας.

    Οι κατοικοι βεβαια εχουν αρχισει να μυριζονται τι τρεχει,αλλα οι δοτοι νταβατζιδες και οι πολιτικαντιδες τους,τους καθησυχαζουν με καθε τροπο.
    Εως ποτε,δεν ξερω. Οταν τους ζητηθει να ακολουθησουν κανονες περισσοτερο αυστηρους και δουν τιποτε Φουχτελ και Τομσεν,τοτε θα δουμε "χαρες".

    Εκει θα "μπουν" με διαφορετικο τροπο βεβαια. Οχι οπως εδω,αφου εκει δεν εχουν ΓΑΠ. Δεν εχουν δηλαδη τοσο πολυ ξεμπροστιασμενους και ξεκωλιασμενους. Κρατανε ενα τεμπο.

    Αλλα οταν το "Ελληνικο ζητημα" τελειωσει, ακου τα χαμπερια τους.
    Εκτος εαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρήστος_new13 Μαΐου, 2012 01:23

    προς Χρηστος Χοντζεας
    Ευχαριστώ και για την παραχώρηση του ''ονόματος'',αλλά κυρίως για το κάλεσμα.
    Δεν ήθελα να αγοιοποιήσω τους άλλους ''παπαδήμους'',απλά όταν θέλουν να καλύψουν τα δικά τους,πετάνε αλήθειες για λαούς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση,εσωτερική κατανάλωση.Αλλά είναι καλό να ακούμε,μπας και αποκτήσουμε καλύτερη αντίληψη.Βέβαια θα μου πεις τι να το κάνεις,ε μάλλον θα ξέρω γιατί το έπαθα.
    Αφού σε βρήκα(χαχα)μια ερώτηση,έχω πετύχει ένα ντοκυματέρ ,catastroika ,μιλάει για τις ιδιωτικοποιήσεις και πως γενικά επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα,το έχεις δει ?έχεις άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ SPOTLESS MIND: ΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ, δεν σε έχω δει ποτέ και δεν έχουμε πει τίποτα δια ζώσης, το blog σου δίπλα μας σαν σημείο αναφοράς. Η ΑΕΚ είναι η μάνα μας, γιατί λοιπόν να μην έχουμε μια βελγίδα αλλόθρησκη που έγινε ΑΕΚ μαζί μας; Καλύτεροι όλοι που πιάνουν τον παλμό, παρά κάτι κλασσικοί που είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, είναι στην μανιοκατάθλιψη. Κι αντί να παίρνουν χάπια, πλακώνουν τους υπόλοιπους που δεν αντιβαλάμβονται την ορθότητα των χαπιών. Σαν την πολιτική ορθότητα ή την δανειστική αντίληψη. Πήραν κάποιοι δάνεια κι άρα όλοι είναι άχρηστοι.
    Φυσικά το blog σου δεν ενδιαφέρει άρρενες, αλλά θα είναι κόσμημα στην στήλη. Ακόμα μπορεί να μην έχεις κι εσύ καταλάβει, οτι με αφορμή τα παιδιά, βγάζεις την ψυχή σου. Λέμε ίσως. Ενδιαφέρει κανέναν; ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΛΑΝΔΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 03:34

    Προς Χρηστο:
    Ειναι ετσι ακριβως και ...πολυ χειροτερα.
    Το μεγαλυτερο εμποδιο στην "πακετοποιηση" ολοκληρων κρατων και μαζικη ιδιωτικοποιηση των πορων του,ειναι οι δημορκατικοι θεσμοι. Εστω και αυτοι που υπαρχουν.

    Μετα απο αρκετες "προπονησεις" αποφασιστικε να γινει "ντου" σε χωρες του Δυτικου κοσμου. Και μαλιστα σε Ενωση. Ο ΓΑΠ ηταν ο καταλληλος.Τελειως δουλος. Σκλαβος. Οπως και οι γυρω. Παπαδημοι Βενιζελοι. Απορω πραγματικα που δεν μιλαμε Γερμανικα και που δεν εχουμε κανονικη κατοχικη κυβερνηση. Αληθεια.
    Μιλαμε οτι απο πλευρας "αντιστασης" του πολιτικου κοσμου βρηκαν ισιωμα. Περασαν "τρανσιτ".

    Μαλλον-κατα την αποψη καποιου- υπερεκτιμησαν την ακρατη βλακεια του ΓΑΠ, ο οποιος ξεχαστικε, καθυστερησε τοσο που εφερε τα πραγματα τοσο πισω,ωστε αυτοι,για να μη παει στραφι το πραγμα επιστρατευσαν τα "χαρτια" που ειχαν κανονισμενα για ΜΕΤΑ ΓΑΠ εποχη.Και τα εκαψαν. Σαμαρα-Βενιζελο.
    Μαλλον καποιος θεος μας λυπηθηκε. Και μαλλον πρεπει να αναψουμε ενα κερι στον "εγκεφαλο" του σακατεμενου γιου της Μαργκαρετ.

    Η Δημοκρατια ειναι εμποδιο,γιατι ειναι χρονοβορα. Και αυτοι ειναι κλεφτες.Και οι κλεφτες δεν εχουν χρονο
    Και οι υαινες ξερουμε οτι τρωνε στα πεταχτα. Τα λιονταρια μονο εχουν οσο χρονο θελουν. Τα κορακια τρωνε τσακ-μπαμ.
    Η αργοπορια η νεοελληνικη θα μας σωσει.

    Πολυς κοσμος παραμενει με αρχεγονες και ψευτικες φοβιες.
    Επισης ομως πολυς κοσμος αφυπνιζεται-και το διαδυκτιο εχει βοηθησει πολυ σε αυτο. Ολο και περισσοτερες φωνες θα ανεβαινουν τα σκαλοπατια των βουλευτηριων,οταν θα παρουν και λιγο ακομα θαρος οι πολυ φοβισμενοι και δουν οτι δεν εχουν να κανουν παρα με γυφτους,τοτε ισως αρχιζει καπως να γυριζει η ροδα.

    Ελπιζω να συμβει, πριν η λαιλαπα-που δειχνει να σκαλωνει- σκεπασει τουλαχιστον τον Δυτικο χριστιανικο-δημοκρατικο κοσμο. ( το "χριστιανικο" δεν το λεω τυχαια, αφου ο τεχνολογικος πολιτισμος και η εκδημοκρατικοποιηση του Δυτικου κοσμου που ξερουμε,εγινε πανω στο αρμα του.Η με το αρμα του.Και αυτος ο κοσμος ειναι που προσπαθουν να διαλυσουν)

    Ειναι θεμα παλης τελικα θρησκευτικης κατα βαση.
    Οσο και αν ακουγεται παραξενο. Οχι με την στενη εννοια του ορου.
    Αλλα εχει να κανει με την εν θεω τοποθετηση καποιων στην κορυφη μιας πυραμιδας η οποια εχει απαραβατη διαβαθμηση.
    Αυτο ερχεται σε πληρη αντιθεση τοσο με τον χριστιανισμο, ο οποιος αρνειται τον "Δαρβινισμο",οσο και με την Δημοκρατια η οποια δινει λογο και θεση -εστω και κατ'αυτον τον κουτσουρεμενο τροπο-στον "σιχαμερο"- κατ'αυτους- "απλο πολιτη" με συμμετοχη του στις αποφασεις.
    Οπως καταλαβαινεις,υπαρχει ενα "θεμα".

    Μια "απλη" δικτατορια να κανεις, η εναν ολοκληρο πολεμο, η μια σταυροφορια, η ενα κινημα,μια επανασταση, η απλα κολλας αφισες στον τοιχο, η απλα διαμαρτυρεσαι κοκ. χρειαζεσαι μια "αφετηρια".
    Η οποια σπανιως "παταει" σε αυτον τον κοσμο.
    Ειτε ζητας εδαφη,ειτε την γεωγραφικη θεση,ειτε χρυσο,ειτε απλη υποταγη,τα παντα συσχετιζονται με το πιστευω σου οτι ΕΣΥ εισαι Ο Εκλεκτος. Ο εχων το προσταγμα.Ο οδηγος. Ο Επανω.
    Ασε που απενεχοποιει κι'ολας τα παντα. Αλλο να σφαζεις για το ονομα Του και αλλο για τα τρεχοντα.
    Κατα βαση, ολοι οι πολεμοι ειναι θρησκευτικοι.
    ----------------------
    Και το "Debtocracy" ειναι επισης ενας καλος συνδετικος κρικος με το catastroica.
    Αν βεβαια θες να κανεις βουτια στην "παρανοια",δες το "esoteric agenda".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ευχαριστώ παιδιά.

    Σήμερα γιορτή της μητέρας, ας πιούμε κατιτις στην υγειά της μάνας ΑΕΚ λοιπόν να στηλωθούμε και να στηλωθεί.
    Όπως επίσης και στην υγειά της μαμάς πατρίδας όποια και αν θεωρείτε οτι είναι αυτή και εάν θεωρείτε οτι έχετε μια. Προσωπικά θεωρώ ελευθερία να μην ανήκει κανείς πουθενά και ταυτόχρονα παντού. Αλλά νταξ'.. είναι προσωπική άποψη αυτή.

    Όσο για τις φυσικές μαμάδες αυτές δεν έχουν ανάγκη από ποτά στην υγεία τους. Αν κρίνω από εμένα και μεταφράζοντας μια λεζάντα από φωτογραφία που είδα κάπου και με εκφράζει απόλυτα θα ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη αν μπορούσα για μια μέρα ας πούμε να καταλάβω με τη μία τί ευθύνεται για τη μπόχα που βγάζει το αυτοκίνητο, να κοιμηθώ σερί οκτώ ώρες κάπου (το υπόγειο είναι μια χαρά), να δραπετεύσω από τον φαύλο και απεχθή κύκλο του να γεμίζω/βάζωμπρος/αδειάζω το πλυντήριο πιάτων, να έχω χρόνο για ένα αξιοπρεπές μπάνιο (έστω ντους) χωρίς να είναι σαν της φυλακής με το χρονόμετρο, για 24 ώρες να ΜΗΝ είμαι αυτή που θα καθαρίσει ποπούς και τουαλέτες/γιογιο αλλονών, να μπορώ να πάω η ΙΔΙΑ στην τουαλέτα για ΜΙΑ φορά μόνο με την ησυχία μου, να βρώ τα 79 σκουλαρίκια που είμαι σίγουρη οτι έχω κάπου μέσα σε αυτό το σπίτι αλλά τα έχουν κάνει οι κόρες μου παγίδες για πολυποκετοποντίκια και τέλος πάντων για να σοβαρευτώ να ακούσω ένα ειλικρινές ευχαριστώ και να πάρω μια μεγάλη αγκαλιά που ξεκολώνομαι κάθε μέρα προσπαθώντας να είμαι μια καλή μαμά κα να μην καταστρέψω ψυχολογικά αυτά τα απίθανα μικρά πλάσματα που βρέθηκαν υπό της φροντίδας μου.

    Όπως και να'χει ετούτη την προπαγανδισμένη, εμπορικότατη και παρόλα αυτά σοβαρή ημέρα θα την περάσω κάνοντας τα ίδια που έκανα και χθες και θα κάνω και αύριο. Άσε τί έγραψα πιο πάνω. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά σήμερα είναι οτι θα κοιτάω πιο προσεκτικά για βλέμματα ευγνωμοσύνης και χαράς και θα αφήνω τις αγκαλιές χωρίς να κατεβάσω χεράκια τρέχοντας γρήγορα προς την επόμενη φωνή που με καλεί, πράγματα που στην καθημερινότητα πολλές φορές τα προσπερνάω λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτά.

    Εσείς που έχετε γυναίκες και μάνες στο σπίτι σας θυμηθείτε να δώσετε και μια αγκαλιά λίγο πιο παρατεταμένη και σφιχτή. Θα εκτιμηθεί, πιστέψτε με.

    Καλή σου μέρα ΑΕΚομπλόγκ.
    ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
    ..και πληζ, πληζ, πάρτε του τα βρακιά του μΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα αυτουνού. Θα γελάσω τόσο με το σύζυγο, άσε που θα μάθω πάλι ένα κάρο καινούριες βρισιές. Πάντα χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 12:24

    Καλημερα.Ωραια μερα.

    Προς Χρηστο: Κοντα ομως σε ολα αυτα,που παρουσιαζονται και ΕΙΝΑΙ ετσι,να πουμε και το εξηςαπαραιτητο: Οι διασημοι δημοσιογραφοι και συγγγραφεις που εχουν αναλαβει τον "εγχειρημα" της αφυπνησης, ειναι πολυ παραδοξο να εχουν "αφεθει" να το κανουν και μαλιστα με τετοια ανεση.
    Δηλαδη: Η παραγωγος εταιρεια, η infowar ανηκει σε αυτον τον μαλακα τον Alex Jones.Τον γνωστο. Που εδω και μερικα χρονια "ανακαλυψε" τους τοκογλυφους και την Λεσχη. Ο οποιος τωρα τελευταια πια οριεται,χτυπιεται στο στουντιο:" Γιατι οι μαλακες οι Ελληνες δεν ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ.Γιατι αυτοι οι τυποι εκει στα Βαλκανια ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ (εδω,σκεψου τον ρολο της "πλατειας" Συνταγματος. Οχι τον κοσμο. Τους "κατασκευαστες" της "πλατειας" που ειπαμε χθες.)
    Η δε Naomi Klainη ευηδης κυρια Κλαιν με αποκαλυπτικα βιβλια και συνεντευξεις, παρουσιαζει το ιδιο,αλλα απο την πλευρα την "γυναικεια". Δηλαδη απο το στομα μιας γυναικας πλεον να ακουει κανεις,αυτα που θα επρεπε να ακουει απο ολους. Το ακροατηριο της, ασφαλως ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο απο γυναικες,απο οτι του αλλου του Jones που εχει φαει το λυσσακα του και αφριζει: "ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ"

    Τα ιδια ισχυουν και για τον αλλον τυπο που τρυγιριζει της "καπελωμενες απο τους τοκογλυφους χωρες" και δινει συνεντευξεις, γραφει,εκδιδει κλπ. Τον Max Kaizer.Ηταν εδω στο Συνταγμα, οταν εγιναν τα μεγαλα επεισοδια. (οχι τοσο μεγαλα οσο θα επιθυμουσε βεβαια,αλλα ειναι μια καλη αρχη)

    Αυτο βεβαια που θα κανει εντυπωση στον καθενα μας για αυτους του "αποστολους της αφυπνησης" και του Ξεσικωματος,οι οποιοι γραφουν εκδιδουν βιβλια,στους καλυτερους οικους εχουν απο 5 ραδιοφωνα και τηλεοπτικους σταθμους, καλουνται σε συνεδριακα κεντρα,σε διαλεξεις παντου κλπ περα απο τις πληροφοριες που μεταφερουν αυτες καθ'αυτες, οι οποιες οντως σε πολυ μεγαλο βαθμο ειναι αληθεια,σοκαρουν και προκαλουν πολυ εντυπωση στον κοσμο υποσκαπτοντας μεσα του,ακομα και τις τελευταιες εστω αμυνες απαθειας-ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ; Γιατι οι ηρωες αυτοι,δεν ειναι φιμωμενοι; Η μηπως δεν εχουν εκβιαστει,εξαγοραστει, "τραυματισθει" η και "σκοτωθει", παρα πολλοι οι οποιοι ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενα προβλημα. Παμπολλα παραδειγματα εχουμε. Και εδω, και στο εξωτερικο.

    Αυτοι,που υποτιθεται "ξεσκεπαζουν" εκθετουν,ξεμπροστιαζουν,γιατι κυκλοφορουν ελευθεροι και ωραιοι; Ειναι ενα καλο ερωτημα το οποιο ισως να γεννιεται σε ολους καθως τελιωνουν το διαβασμα η την παρακολουθηση ενος τετοιου πραγματικα εξοργιστικιου και αποκαλυπτικου βιντεο.
    Η πονηρια,ειναι πραγματι στο φορτε της.Για τον εξης λογο. ΟιΔυτικες κοινωνιες,εχουν πανισχυρες Δημοκρατικες αμυνες. ΤΑ πρωτα "πεσιματα" που εκαναν,οπως θα ειδες ειναι σε χωρες της Λατινικης Αμερικης,στρατιτικα δηλαδη καθεστωτα, η επεβελαν στρατιωτικα κθεστωτα με μεγαλη ευκολια,αφου εκει οι λαοι δεν εχουν μεγαλη εμπειρια απο δημοκρατικο χρονο με αποτελεσμα να "τουμπαρονται" πιο ευκολα.

    Στην Ευρωπη ομως τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Υπαρχουν χωρες-κολλοσοι, οι οποιες εχουν θεμελιωδη δημοκρατικα διαταγματα και Συνταγματα,τα οποια ειναι ριζωμενα σε βραχους αιωνων.Οι Ευρωπαικοι λαοι,ενεκα του πλουτου και της ευμαριας, δημιουργησαν αυτοκρατοριες. Οι οποιες γεννησαν-μεσα απο αντιπαλοτητες και οξυτητες βεαια ισχυρα Συνταγματα και πολυ μεγαλους αμυντικους μηχανισμους.(εδω ταιριαζει το Χριστιανοδημοκρατια) Τους οποιους δυστυχως οι χωρες της Λατ. Αμερικης δεν εχουν. Για Αφρικη δεν κουβεντιαζουμε. Η γεννετηρα αλλωστε του "Δυτικου συστηματος διακυβερνησης και συγκροτησης κοινωνιας" ειναι εδω. Εμεις. (δεν εξεταζουμε το πως καταντησαμε. Αλλο λεω) Και για πρακτικους αλλα και για συμβολικους λογους πρεπει το "δημοκρατικο παραμυθι" να πεσει. "Μα τα λεει και η Κλαιν" αυτα. Και οι αλλοι" θα μου πεις. Ναι. Πολυ ωραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 12:26

    Και τι προτινουν;Τι λενε; Ποιο το ρεζουμε; ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΜΠΑ.ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ Ευρωπαιο να κανει. Αυτη ειναι η πρεμουρα". ("κοιμουνται οι Ελληνες" εγγραφαν Ισπανικα "εντυπα". Θυμασαι. Οταν εδω κανεις δεν εβγαινε στις πλατειες και τα περιστερια ειχαν την ησυχια τους. (εδω μπορουμε να μιλησουμε για την πορεια των "σκηνιτων" του κοσμου των "εφευρετων" του κομμουνισμου" (οι οποιοι δια μεσω αυτου διαφυλλατουν τα κεκτημενα του Καπιταλισμου, ο οποιος ειναι και αυτος δημιουργημα τους. Και ετσι λοιπον-με τους επαναστατες και εγερτες των μαζων καλουν τους ταλαιπωρους του κοσμου να επαναστατησουν(οι οποιοι απλως ειναι τα θυματα και τα κοροιδα της ιστοριας) εχει ενα ψευτικο,εναν κατασκευασμενο και πληρως ελεγχομενο "αντιπαλο",ωστε να "τσακωνεται" μαζι του εις τον αιωνα των αιωνων."Για ποιο λογο" θα μου πεις. Μα "βρεθηκε" αντιπαλος,κατασκευαστικε,για να μη γεννηθει καποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ανεξελεγκτος. Ενω τωρα,δεν υπαρχει "χωρος". Εαν θες επαναστασεις Αποκλειεται να μη περασεις απο την Αριστερα. Την ελεγχομενη και πληρως αριστερα.Οποτε ο "αγων" σου,παει στα σκουπιδια.

    Και το περασμα τους απο Ισπανια,οπου η Ισαβελλα τους πεταξε στη θαλασσα και εκεινοι-ενα μεγαλο μερος- βρηκαν μεγαλο λιμανι ανακουφησης στην Θεσσαλονικη.Αλλα ειχαν προκανει να "αρρωστησουν" επαρκως την Ισπανια.Αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα ομως. Απο εκει ξεκινησε η μοδα των "πλατειων" αλλωστε)

    Στο θεμα μας ομως: Τι καλουν λοιπον τον κοσμο να κανει οι Τζοουνς Καιζερ,Κλαιν,η οι "Τραγκες" εδω κλπ. Να κανουν δηλαδη οι Ελληνες-και μαζι τους και οι "αλλοι" Ευρωπαιοι βεβαια ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ.
    ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ,ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΛΕΨΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ (ΚΑΙ ΑΝ)
    Παρουσιαζονται τοσο σαπια τα κοινοβουλια (τα εκαναν ετσι,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα πεταξουμε. Καλο το κολπο,αλλα δεν εχει δρακο.)τοσο σαπιο και διεφθαρμενο το πολιτικο προσωπικο,("πρεπει να βαλουμε τεχνοκρατες")τοσο αδυναμες τις δημοκρατικες διαδικασιες("ενοχλητικη πολυφωνια" την ειχε χαρακτηρισει ο Βενιζελος ο Βυτιοφορευς) και τοσο ακαιρα και ασκοπα τα εκλογικα συστηματα,("δεν αλλαζει τιποτα μωρε...μια χουντα μας χρειαζεται")
    ωστε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕ. ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ "ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ" ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ "0" ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 12:27

    Σε χωρες οπου οι δημοκρατια,εστω και μεσω του κοινοβολυευτισμου,αλλα κυριως λογο πανισχυρων Συνταγματων που θωρακιζουν τα δικαιωματα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙΣ,ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ "ΤΟΥΜΠΑ". ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΥΟΜΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.
    Συνηθως στο δρομο,βγαινουν οσοι δεν εχουν τιποτα να χασουν. Βλεπουμε .πχ αναταραχες σεχωρες οπου δεν λειτουργουν και δεν υπαρχουν θεσμοι,δεν προστατευεται το συνολο του κοσμου απο νομους,υπαρχει τρομερη ασταθεια πολιτικη και κοινωνικη λογο δημοκρατκης "γυμνιας"

    Εδω ομως,στην Ευρωπη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.Με τα οπλα που εχεις,τους γαμας τα πρεκια.Σηκωνεις "τειχη".Εχεις καταπελτες. Δεν τα "καταθετεις" στην πλατεια. Οταν εχεις πανισχυρα Συνταγματα και νομους οι οποιοι απλα ειναι ανενεργοι η εφαρμοζονται λανθασμενα,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

    Το συστημα ειναι περισσοτερο στρατιωτικα ετοιμο,παρα πολτιτικα. Το βλεπουμε. Στρατους εχουν.Ετοιμοι ειναι .Πανετοιμοι και πανοπλοι. Τις αφορμες χρειαζονται. Η ακυρωση τους και το κυνηγιτο τους μπορει να γινει μονο μεσω δημοκρατικων θεσμων. Οι οποιοι υπαρχουν.
    Οταν μπορεις να ανατρεψεις εναν πολιτικο αρχηγο,εναν πολιτικο υπαλληλο σου,με διαδικασιες προβλεπομενες,γιατι να πρεπει να βγεις στο δρομο να τα σπασεις;

    ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ"; ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΠΙΣΩ.

    Το "εμπαργκο" προιοντων,η περιφρουριση, η συνεχης επαφη με τον συμππολιτη, η αποχη απο σικε διαδικασιες (δεν μιλω για τις ελογες.Εκει ειναι σικε,αλλα ειναι και μεγαλη η δυνατοτητα αλλαγης), η αρνηση πληρωμης,η καταγγελτικη συμπεριφορα, η απαιτηση να εφαρμοσθουν τα ατομικα σου δικαιωματα σε πληρη εκταση κλπ,ειναι καποια τα οποια μπορουν να σε προστατευσουν.

    Το να βγεις στο δρομο,σημαινει οτι αυτα ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ
    Και χαμενα δεν ειναι. Οταν μπορεις να γραφεις ακομα ελευθερα,οταν μπορεις και "λουζεις" εναν πολιτικο,ειτε με βρισιες ειτε με καφεδες και γιαουρτια,οταν μπορεις να "διωξεις" ποινικα,οταν αρνεισαι να πληρωσεις κατι που σε ενοχλει,οταν ακομα εχεις καποιους- αραχνιασμενους πολλες φορες-νομους ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΛΗΘΕΙΣ,οταν υπαρχουν νομικα καταφυγια πανισχυρα,οταν ακομα εχεις μια ιδιοκατοικηση,τοτε δεν εχεις χασει και πολλα.

    Οταν θα χαθουν ολα αυτα. Τοτε ναι.Μαλλον πρεπει να βγουμε Εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 12:51

    Καλημερα, Λενα διαβαζω το ονομα.
    Το να σου πω "χρονια πολλα",ειναι σαν να λεει ενα παιδι στη μανα του "κυρια ευχαριστω για την προτιμηση που μου δειχνετε".

    Αφου καταφεραν και τον υψιστο αυτο προορισμο,να τον τσουβαλιασουν μαζι με τις "ημερες της Καρετα-Καρετα" η την "ημερα για την ελευθερια διακινησης των οκτακοπων κανο" και την "παγκοσμια ημερα τσουκνιδας" τοτε χαλαλι τους.
    Στην ουσια προκειται για προσβλητικη πραξη,το να εξισωνεται η μητροτητα,μαζι με τον "αγωνα των ακτιβιστων ενατια στα παγωτα χωνακι" και την ημερα προστασιας των αρκουδων του Β. πολου.
    Πραγματα του "κωλου" δηλαδη.

    Η καθημερινοτητα βεβαια,τα προβληματα της-τα οποια αναφερεις- "ξεγυμνωνουν" και "στραπατσαρουν" την εικονα της μητροτητας και του προορισμου της.
    Ειναι οπως οταν κανεις παντρευεται το ταιρι του και τελικα το απομυθοποιει,αλλα και απομυθοποιειται και ο ιδιος αφου το βλεπει με ρολα στο κεφαλι να παλευει με απλυτα ρουχα,η με παντοφλες και μπουρνουζια αντιθετα,να ξυνει τον κωλο του και να ρευεται η να κλανει (για τον αντρα)
    Αυτο ομως ειναι αναμενομενο. Θα πρεπει να ειναι αναμενομενο. Αυτη ειναι η ζωη.

    Το συνεχες περασμα μεσω της μετριας,η κακης ημερας, η διαστηματος, το να διαβεις δηλαδη την ανιαρη η και εκνευριστικη καθημερινη πραγματικοτητα του οικογενειακου Γολγοθα,ειναι δυσκολο πραγμα.
    Αλλα οι μικρες,καθημερινες "αναστασεις" που θα μας προσφερθουν απο αυτους που αγαπαμε,ειναι το μεγαλο καυσιμο. Η απαραιτητη ενεργεια. Και η μεγαλη ανταμοιβη.
    Μια μητερα,μπορει να υπομενει τα παντα για δεκαετιες,μονο και μονο για να φιλιθει στο μετωπο,οταν γερασει. Οπως λες, αυτο ειναι υπεραρκετο.
    Εαν το ορμεμφυτο της προσφορας, η και της θυσιας της εαν χρειαστει, εμπαινε στην "ζυγαρια" του συμφεροντος και της σχεσης δινω-παιρνω,τοτε σπανια θα γεννουσε μια γυναικα.

    Αυτα ειναι για τους φιλελευθερους χαρτογικαδες. Δηλαδη για τους αλητηριους που κοσκινιζουν τις "σχεσεις" τους αναλογα με το κερδος.
    Εδω εχουμε να κανουμε με προορισμο ζωης. Με γιγαντια ενστικτα.
    Δεν ειναι παιξε-γελασε.

    Ευχομαι λοιπον,μεσα απο τους μικρους,ενοχλητικους πανωτους καθημερινους αγωνες, και μαχες,στους οποιους τοσο εσυ οσο και εκατομμυρια μανες αυθυποβαλονται να δικαιωθειτε και να φιλιθειτε στο μετωπο.
    Και να λαβετε τις χαρες ΟΧΙ της ανταποδοσης αλλα ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: MAMA-BOOM.BLOGSPOT.COM Θα το βάλουμε και δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγώ το μόνο που εύχομαι Χρήστο και λοιποί, είναι όταν θα ξημερώσει η μέρα που θα είναι έτοιμα τα παιδιά μου να φύγουν από το σπίτι να νοιώθω καλά με τον εαυτό μου για τους ενήλικες που παρέδωσα στην κοινωνία. Καλά, και περήφανη. Να μην παραδώσω τίποτα φελλούς και φελλές, αλλά ανθρώπους δυνατούς με θάρρος ειλικρίνειας και γνώμης και με αυτοπεποίθηση για τη ζωή που θα είναι μπρος τους να ζήσουν.

    Εύχομαι επίσης ο κόσμος να μην είναι το χανείο που είναι σήμερα, και ούτε χειρότερο. Ώστε να μπορέσουν να πάρουν τη σκυτάλη από μας και να τον κάνουν ακόμα καλύτερο. Βέβαια προς το παρόν δεν φαίνεται να στέκει αυτό αλλά η ελπίδα πεθαίνει παντα τελευταία.

    Ευχαριστώ ρε παιδιά για το μπλογκ μου, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, απλως ξεφορτώνω και γώ όπως χιλιάδες άλλοι και άλλες. Κλείνω τώρα γιατί ο σύζυγος τσέκαρε πάνω απ'τον ώμο μου και είδε οτι γράφω στο μπλογκ του Στήβεν και "άσε μας ρε με την ΑΕΚάρα σου, τράβα να δεις πως είναι οι ομάδες στο παοκ.κομ". Πόλεμος σου λέω αχαχα.. αλλά εγώ, ΑΕΚ. Και ήδη βγαίνουν τα σπαθιά ως προς την (αγαθή) προσηλύτιση του γιου. Τεσπα.

    Άσε που είδα τον γερο δημοκράτη Παπούλια και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Και ο μπένης, μα είδατε που με το ζόρι κρατιέται να μη ξεσπάσει σε κλάματα γιατί τον ζορίζει το μπράτσο της καρέκλας τον καημένο; ΝΤΕΝ χωράει πουθενά το ζώον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρήστος_new13 Μαΐου, 2012 14:09

    Μου κάλυψες και την επόμενη ερώτηση-απορία.Το esoteric agenda,το είδα,ακραίο σίγουρα,αλλά στη φάση που είμαι δεν μπορώ να το απορρίψω ή τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου,ολόκληρο ή τμηματικά.
    Δηλαδή στην ουσία είμαστε αντίπαλοι και σύμμαχοι με την ίδια κατάσταση,εν αγνοία μας (μιλάω για μένα και για τους πολλούς),άρα και οι δήθεν επαναστάτες (οι διάσημοι,οι γνωστοί)μπορεί να παίζουν το παιχνίδι τους και να προσπαθούν να οδηγήσουν τον απλό κόσμο,σε πράξεις που το αποτέλεσμά τους ,θα συμφέρει τους ίδιους,αλλά θα αφήσει και σε εμάς την αίσθηση πως καταφέραμε να αλλάξουμε τα πράγματα ή είχαμε μια κάποια συμμετοχή,οπότε τα λίγα,τα ελάχιστα που θα μας δωθούν πίσω,θα μας αφήσουν ικανοποιημένους.
    Να στείλω και εγώ τις ευχές μου σε όλες τις μητέρες του κόσμου και κυρίως στη γυναίκα μου και μητέρα του παιδιού μου,ελπίζω να δείτε(δούμε) τα βλαστάρια μας να δημιουργούν σε έναν ανθρώπινο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 14:32

    Ο γεροπαραλης μαχητης του 40 Παππουλιας-αυτος που εδωσε 35.000 γιουρω για κουβαληθει χωμα απο την Ηπειρο με φορτηγα για να φυτεψει τα δεντρα του στις επαυλεις που εφτιαξε εδω σε παραλια της Αττικης-συναντα τους γονους και τους απογονους των τζακιων,τους πολιτικους συγγενεις της κοινοβουλευτικης αρρωστιας που εχει καταπεσει στα κεφαλια μας τα τελευταια 50 χρονια,μπας και βρεθει "λυση".
    "Πρεπει η χωρα να κυβερνηθει".Το ακουτε. Πρεπει. Οχι ακυβερνησια. Πρεπει να ξανακυβερνησουμε οπως και δειποτε.
    Τι και αν "η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα". Εχει και παραεχει. Οτιδηποτε ειναι εξω και περα απο το οικογενειακου τυπου συστημα διακυβερνησης,ειναι χωματοδρομος και κακοτραχαλη οδος.

    "Εγω ειμι η ασφαλτος και η δημοσιά. Ο ακολουθων μοι,ου περιπατισει εν τι σκοτια,Αλεξη το φως της δημοσία δαπανη ζωης" Αμην.

    Σας εχουμε εμπιστοσυνη. Θα τα βρειτε. Ειτε με ειτε χωρις εκλογες.

    ----------------------
    "Πηγες" πολυ καθαρες-λεει- διαρεουν οτι οι τροχοφοροι,καμπουριδες δημοκρατικοι παιδεραστες και λοιποι Ευροχρυσαυγιτες, ειναι ετοιμοι να "κουβεντιασουν" μερικα σημεια του μνμονιου οπως συγκρατηση η και μερικη επανακτηση για "μισθους-συντανξεις" επαναφορα συλλογικων συμβασεων, νεο κουρεμα των επισημων ομολογων που κατεχουν οι κλεφτες (και οχι μονο των ταμειων οπως εγινε) κλπ-κλπ

    Αρχιζει η παραμυθα. Φυσικα,επισημα οι γυφτοι δεν παιρνουν τιποτα πισω και λενε οτι ολα θα εφαρμοστουν ως εχουν υπογραψει οι "χασικλιδες της Μασαχουσετης".

    Τα τυρακια δινουν και παιρνουν. Η φακα παραμενει ανοιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
    ΜΑΡΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ, ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΟΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 15:07

    Και μια πουτανα φεραμε,μιας και αναφερθηκαμε στα Μηχαλολακια φαινομενα να πουμε οτι ο γεναρχης του Καπιταλισμου,ο Αμσελ Ροτσιλντ ειχε συστησει την πρωτη "ταξη" το πρωτο "ταγμα "προστασιας, των συμφεροντων του,το οποιο ονομασε "Golden dawn" "Χρυση Aυγη". Μαλλον προκειται για "συμπτωση".
    Η ιστορικα σταθερη-με τον εναν η τον αλλον κεκαλυμενο τροπο- παρουσια, των "Χρυσων Ταγματων "Χρυσων Αυγων" "Σιδηροφρακτων Ιπποτων" "Προστατων της Αληθειας" " και λοιπων-φαινομενικα- μπουρδολογηματων,οπου μοναδικος τους σκοπος ειναι η για λογαριασμο των κλεφτων φυλαξη των κλοπημαιων.
    Μεχρι να φτιαχτει η Ελβετια, οπου ειναι το θυσαυροφυλακι οπου φυλλασονται τα κλοπιμαια, επρεπε να υπραχουν στρατιωτικου τυπο με θρησκευτικη "παραλλαγη" Ταγματα.

    ( η Ελβετια ειναι δημιουργημα του μεγα Τεκτονα Καποδιστρια. Ο οποιος προσπαθησε και εδω,σαν κυβερνητης να φτιαξει το "καντονιακου τυπου" κρατος. Μια Ελβετια του νοτου ας πουμε.
    Αλλα οι "αλλοι" ειχαν διαφορετικη αποψη."τι κανει αυτος; ΕΚΕΙ βρηκε να βαλει την πυριτιδαποθηκη; ΣΕ Δ'ΑΥΤΟΥΣ; Οποτε "μπαμ και κατω" ο Ιωαννης απο τους Μαυραχνομιχαλαραιους.
    Πιστολαδες,υπαρχουν παντου και παντα,αφου "τα λεφτα ειναι πολλα Αρη")

    Τωρα πλεον δεν υφισταται πρακτικος λογος παρουσιας τους,ειμη μονο την παροχη υπηρεσιων δευτερευυσης σημσιας. Κυρια μαλλον την υποταγη τους δηλωνουν οι "Μηχαλολιακοι". Και δινουν το σημα οτι "εαν με χρειαστεις,ειμαι εδω".
    --------
    Η αγαπη για το συγγεκριμενο μετταλο,ειναι νομιζω προφανης.

    Γενικα, οπου βλεπετε "χρυσο",δηλαδη "Gold" ("Goldberg" "Goldman" "Golden") να φευγετε μακρυα. Μπορει να κολλησετε την "χρυση".

    Επισης οπου βλεπετε "στρογγυλα τραπεζια" να εχετε μερικους ενδιασμους για το εαν γινονται και στρογγυλα κρεβατια.
    Επισης "Ταγματα" και "Ροδοσταυρικα" πουστριλικια, "Διδασκαλους" "Ναους" "Ναιτες" "Προστατες μεγιστους" και "μαγιστρους" ριξτε ενα φασκελο και μια κλωτσια.

    Οι μεγαλες αληθειες που πρωτοβγηκαν απο Ελληνικα χειλη,-οπωςγια παραδειγμα η Αληθεια του Παυθαγορα, εκλαπει,χρησιμοποιειται για τους αντιθετους σκοπους για τους οποιους πρωτοεμφανηστικε.
    Δεν κλεβουν μονο χρημα και κοπο. Κλεβουν ιδεες, κλεβουν αληθειες, κλεβουν μυστικα,κλεβουν αυγα, κλεβουν τα παντα. Και τα μεταποιουν κατα το δοκουν,δηλαδη κατα το συμφερον.

    Ημεις, βλεπομεν μονο της παρανυχιδες.Μονο απελπιστικα εξυπνα δοσμενες εκφανσεις,ωστε να "ακυρωθουν" και να αμαυρωθουν. Εκουσια δοσμενες ειτε απο "τρελους" Λιακοπουλους,ειτε απο "Κλαιν", οι οποιοι κονομανε απο την ημηαληθεια που πλασαρουν,ωστε αυτες να αποδυναμωθουν να αποχαρακτηρισθουν απο την επισημη επικρατουσα παγιωμενη γνωμη και να παρουν την αγουσα της παραπεταμενης και γραφικης οδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 15:26

    Πιστευω οτι ο Μητσοτακουλας,ΔΕΝ ειναι ανθρωπος. Εχω πλεον πειστει.
    Ειναι νεκροζωντανος. Στην Ελβετια παει καθε 6 μηνες και ρετουσαρεται καταπινοντας πλακουντες,χρυσοσκονη και μουνοτριχες απ παρθενες,ανακατεμενα σε κυπελο.

    Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση. Ακομα και η κρυογονικη,δεν εχει καμια πρακτικη εφαρμογη επανω του. Ειναι αχρηστη.
    "Ο ανθρωπος των δυο αιωνων".
    Ειναι ο μονος αυτοπτης μαρτυρας τοσων εποχων. Απο την εποχη των Χαλδαιων που εθαβαν ζωντανους προ εξευμενσισμο,μεχρι την εποχη οπου θα ερθει ο Terminator και θα μασουλανε μαζι τσιπακια, ο Μητσοτακης ηταν και θα ειναι παρον.

    Αυτος,οταν θα πεθανει,θα αλλαξει αναγκαστικα το ημερολογιο. Θα πρεπει να ξεκινα απο την Πρωταπριλια του Δρακουλα. Και ο μηνας να λεγεται Αποστατιος.

    Θα εμφανιστει ο 13ος πλανητης, Η Αφροδιτη θα αλλαξει θεση, η Σεληνη θα ερθει πιο κοντα για να σιγουρευτει οτι πεθανε. Θα γινει χαλασμος Κυριου.
    Αυτος πρεπει να ειναι τελικα η ιδια η Συντελεια του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 15:57

    Φρεσκα νεα: Ο Αλεξης το συνεχιζει το εργο της αντιπαραθεσης και μαλλιστα ακομα πιο σκληρα και το κυριοτεο ακομα πιο "κοινωνικα".
    Δηλαδη,εκανε μια μιρκη αλλα απαραιτητη διορθωση απο εκεινο το "περιχαρωτικο" "αριστεροι και αριστερες" και πλεον γινεται πανελληνιο το καλεσμα. "Ελληνιδες-Ελληνες". Και πολυ καλα εκανε και επρεπε να το ειχε κανει εξ'αρχης.

    Τι θα πει "καλω ολες τις αριστερες δυναμεις". Ποιες δυναμεις; Μας κοριδευεις;
    Αφου εγινε γιαουρτι ο κοσμος,ασε το κουταλακι και παρε την κουταλα ρε Αλεξη.

    Μενει να δουμε εαν θα σκοτωσουν με επομενες εκλογες τον δικομματισμο-εγω αυτο πιστευω- η εαν ο Κουβελογερος της Τομαρ, τιμησει τον λογο που εδωσε. Οχι στους ψηφοφορους ασφαλως. Στους δανειστες. Και κρατησει τον αντρικιο λογο του περι αναφαδον στηρηξης,ειτε ετσι ειτε αλλιως.
    Βεβαια ο δικομματισμος ειναι ημιθανης ουτως η αλλως. Ειτε ξανακανουν κυβερνηση με τσοντα τον γερο, η οχι,η διαλυση ειναι γεγονος.

    Και παμε σε μια κυβερνηση με φουλ κοινωνικη στηριξη και επιδοκιμασια, Ν.δ-Πασοκ-Τομαρ.

    Οι εδρες αλλωστε επαρκουν. 170 κοντα. Αρα "οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικον"
    Συνταγματικα δεν υπαρχει κανενα θεμα. Εδω ξεσκισαν τα αρθρα του για να περασουν τοσα και τοσα. Δεν θα το χρησιμοποιησουν τωρα που ολα ειναι νομοτυπα;

    Ο κοσμος διαμαρτηρηθηκε,αλλα "εντολη καθαρη" δεν εδωσε. Αυτο ειναι αληθεια. Ας φαει το παγωτο και ας φαει και μια δικτατορια στο κεφαλι μετα,αν ξαναβγει στο δρομο.

    Σε περιπτωση-που ειναι πολυ πιθανο-να συνεχισουν οι ιδιοι παλι,με την ανοχη του γερου (παντα οι γεροι ειναι πολυτιμοι στους μηχανισμους αφου πλεον ειναι διχως μελλον και αρα διχως τον κινδυνο να διακινδυνευσουν οτιδηποτε)θα εχομεν μια απο τα ιδια. Και μαλιστα "τροχαδιν" αφου τα προηγουμενα 2 χρονια, εγινε πολυς χαλασμος αλλα πρακτικα δεν ειδαν και μεγαλα πραγματα οι "δανειστες" σαν κατακτησεις.


    Οι χαμενοι θα κανουν κυβερνηση και οι κερδισμενοι θα κανουν αντιπολιτευση.
    Τετοια "δημοκρατια" δεν θα συναντησει κανεις,πουθενα.
    Ακομα και αρχαιολογος,αθρωπολογος οπου κανει ανασκαφες στο Περου η στην Κεντρικη Αφρικη,θα δυσκολευτει πολυ να βρει παρομοια δειγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Χρηστος Χοντζεας13 Μαΐου, 2012 17:51

    Προς Χρηστο.
    Ναι ξερω. Φαυλος κυκλος. Μπορει να οδηγησει και στην τρελα. Πλακα κανω
    Ο γενικος και πρωτος κανονας-σε ολα- ειναι δεν αποριπτουμε τιποτα εξ αρχης,δεν "αγκαλιαζουμε" τιποτα εξ αρχης.

    Ο κινδυνος βεβαια του να γινεσαι ενα εκρεμες με ευμετακινητες αποψεις,ειναι ορατος. Αλλα στην αρχη,οταν ψαχνεις,ειναι λογικο. Καικαλο ειναι να μηβιαζεται κανεις και να φωναζει "Ευρικα", με την πρωτη μαλακια η σωστο που θα διαβασει.

    Οσο περνα ο χρονος,οφειλει κανεις να κανει τις απαραιτητες γενικες αποκρυσταλωσεις παντα ομως αφηνοντας αρεκτο "χωρο" για το φρεσκο,το νεο, η το εως χθες αποριπταιο.
    Για να μη καταληγει ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ που περιμενει την συνταξη μεσω της αξιολογησης Τομσεν.
    Δηλαδη για να μη καταντησει χοιρος.

    Υλικο μαζευουμε. Η "χωροταξια", το χτισιμο, ει "εικονα" ειναι θεμα καθαρα πρωσωπικο. Θεμα χαρακτηρα.
    Η συνθετικη ικανοτητα συχνα απουσιαζει απο πολλους ανθρωπους. Προκειμενου λοιπον να μη μπλεκονται σε γραναζια,πολυγραναζα, και να πρεπει να "σπαζοκεφαλισουν", βρισκουν πιο "ανακουφιστικο" το να πεταξουν ολα απο πανω τους και να πουν ενα "δεν γαμιεται...ποιος ασχολειτε" η "ολα ειναι μαλακιες". Αυτος ο αναθεματισμος, το σεισιμο δηλαδη του "βαρους" του ογκου των πληροφοριων που (δεν)ειναι υποχρεωμενος να διαχειρισθει.

    Αλλοι παλι, κανουν το εξης γνωστο σφαλμα: Στριμωχνουν την "κοσμοθεωρια" τους η την "θεση" τους μεσα σε αυτα που βλεπουν η τους παρουσιαονται. Εαν αυτη "χωραει" καλως. Εαν οχι "στρεφουν" την κεφαλη στα "διστροπα" "αντιθετα" με την αποψη τους και πολυ απλα αποκαλουν αιδιες η αλρουμπες οτι δεν βολευει στην προσωπικη παγιωμεμενη θεση.

    Πολλοι στον επιστιμονικο χωρο π.χ. το κανουν. Να πρεπει να χωρεσουν στρεβλονωντας η προσθαφαιροντας δηλαδη τα στοιχεια στην θεωρια τους και οχι το αντιθετο,που ειναι το σωστο.

    Τελος παντων. Οπως και να εχει, το μονο σιγουρο ειναι οτι η κεφαλη πρεπει να παραμενει καθαρη. Να μη γεμιζει χορτα.
    Τα συμπερασματα-ενα αυτα υπαρχουν- η οι αποψεις,ειναι κατι αλλο.

    Το σιγουρο ειναι οτι Νταβατζη στην σκεψη του δεν πρεπει να βαζει κανεις. Ας ειναι και ο Διας, η ο Βουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή