Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ

          Τα σενάρια λοιπόν είναι δύο: Ή πάμε σε εκλογές ή σε κάποια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Είτε με ψήφο εμπιστοσύνης, είτε με ψήφο ανοχής. Και θα κάνουμε την ανάλυση κρατώντας βέβαια στην άκρη του μυαλού μας, οτι προ πολλού άλλοι αποφασίζουν κι ελέγχουν την κατάσταση. Κι αυτοί οι άλλοι, πρόκειται να εκταμιεύσουν την δόση των 5,8 δις σήμερα. Η επόμενη θεωρητικά κινδυνεύει.
          Εκλογές λοιπόν. Και τι να αλλάξουν; Άντε να γίνουν ζυμώσεις στην δεξιά μεριά αλλά όχι στη ΝΔ. Εκεί υποβόσκει ένα επερχόμενο συνέδριο στο οποίο θα φαγωθεί ο Σαμαράς. Με σκοπό την ίδρυση της χριστιανοδημοκρατικής παράταξης που ο επι κεφαλής δεν αναζητείται και τόσο πολύ. Δυό, τρία ονόματα παίζουν που το καραμανλικό μπλοκ υποστηρίζει από τα μακρινά μπιφτέκια. Ο άνθρωπος που έχει κάνει στην Ευρώπη κι ο άνθρωπος που πρόσφατα επισκέφθηκε το Ισραήλ. Η Ντόρα επιστρέφει, βουτάνε και την δημιουργία ξανά μαζί με τον Μάνο κι έδεσε το γλυκό.
           Αυτά είναι για αργότερα, που θα έρθουν και τα κότερα. Προς το παρόν στο σενάριο αυτό, παίζει ο Μάνος να ενωθεί με την Ντόρα και να μπουν κι αυτοί στην βουλή. Όμως οι εκλογές, πόσο να αλλάξουν τον χάρτη; Να βγει ο Τσίπρας πρώτο κόμμα; Μα οι απειλές για τα λεφτά θα ενταθούν κι άρα μια μεγαλύτερη συσπείρωση, είναι πιο πιθανή στον συντηρητισμό παρά στον ορμητικό νέο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο κι άρα μάλλον μία από τα ίδια θα έχουμε.
           Η κυβέρνηση συμμαχίας παίζει πολύ γερά. Η μεταστροφή του Βενιζέλου για την παραλαβή της εντολής, μυρίζει άσχημα. Αλλά σώζει αυτόν προσωπικά, δεχόμενοι σε βάθος χρόνου οτι ο Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει μια μπουκιά το πράσινο κόμμα. Είτε γινόμενος αρχηγός του στενά, είτε γινόμενος αρχηγός της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης. Αυτό, το θεωρώ δεδομένο. Που όμως θέλει λίγο τσιτάρισμα. Λίγο σιδέρωμα, διότι ακόμα βρίσκεται στην εποχή που ζήτησε οι τυρόπιττες του πολυτεχνείου να γίνουν τριγωνικές αφού τρώγονται πιο εύκολα από τις στρογγυλές.
          Αλλά ο άνθρωπος αυτός, έβαλε μερικούς όρους :
             - Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
             - Κρατικοποίηση των τραπεζών.
             - Άρση της βουλευτικής ασυλίας.
             - Αλλαγή του εκλογικού νόμου.
              ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
            Το κομμάτι λοιπόν έγινε, ο Τσίπρας πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει και στους ψηφοφόρους του εύκολα θα περάσει προσωρινά τον αγώνα του με όλους τους όρους δεκτούς με εξαίρεση τις τράπεζες. Να μην του αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του; Με τον συνεχή αγώνα βέβαια, κάποτε, να δικαιωθεί και για τον τελευταίο όρο. Κι ήδη, αυτήν την στιγμή, η μαζική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος τον βλέπει με συμπάθεια κι άρα υπάρχει ο νέος Αντρέας. Τώρα τι σόϊ αριστερός είναι αυτός σε μια κάργα καπιταλιστική κατάσταση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
            Στο σενάριο λοιπόν κυβέρνησης παίζουν δύο εγγυητές : Ή ο Παπούλιας, που οφείλει να δει και την Χρυσή Αυγή, ή ο Βενιζέλος. Κι ακριβώς αυτή η τούμπα του για την εντολή με προβληματίζει. Την ώρα που έχει σχηματιστεί ένα ευρωπαϊκό πολιτικό σχήμα : ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τσίπρας και Κουβέλης. Που εύκολα κάνουν την συμμαχία την άσπονδη, συμφωνώντας στο ευρώ, συμφωνώντας στην επαναδιαπραγμάτευση και στα λοιπά μπαρμπούτσαλα. Την ώρα που ήδη το μνημόνιο δείχνει να χαλαρώνει :
           - Με την εκλογή του Ολάντ.
           - Με την επιστροφή των αναδρομικών στους δημόσιους υπάλληλους της Ρουμανίας.
           - Με την καραμέλα της ανάπτυξης.
           - Με την υλοποίηση των όρων όχι σε τρία χρόνια αλλά σε πέντε.
           - Με κάποια μείωση του ΦΠΑ.
         Τα δυό τελευταία φυσικά θα πιστωθούν στον Τσίπρα.
           Αγαπητοί κι αγαπητές, φυσικά δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Το θυμοειδές μου λέει εκλογές, αλλά δεν βγάζω άκρη. Το λογιστικό μου λέει οτι θα πάει η χώρα σε κυβέρνηση αλλά δεν διεκδικώ και την ύψιστη πολιτική κρίση αφού τα πάντα δείχνουν ξανά κάλπες. Πάντως ό,τι και να γίνει το μνημόνιο φυσικά και θα προχωρήσει αφού οι υπογραφές αλλά κύρια οι προγραφές δεν παίρνονται πίσω. Δυστυχώς το " ανήκουμε στη δύση " ακόμα στοιχειώνει, όπως και την φοβερή μπάλα που παίζουν τα βαριά ονόματα στα κόμματα. Ένα πράμα από το οποίο υποφέρει κι ο Τσίπρας που είναι πανεύκολο να γαμηθεί φυσικά γινόμενος αύριο πρωθυπουργός. Το παιχνίδι είναι στημένο κι αυτό φαίνεται από την χιονοστιβάδα που έρχεται με την πτώση της αυτοκρατορίας . Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν οτι με μια ψήφο στην κάλπη, αλλάζουν οι συνωμοσίες. Είναι οι στηριχτές του συστήματος κι άρα οι πρώτοι νεκροί καθότι εφησυχασμένοι. Κάτι σαν τους Άγγλους που ακόμα πιστεύουν οτι είναι αυτοκρατορία χωρίς να παράγουν τίποτα παρά μόνο πετρελαιοκηλίδες ανά τις θάλασσες.
        Υγ1. Υπάρχει καινούργιο blog για την ΑΕΚ. To AEK69. gr. Ανάλογα με τον explorer, βρίσκεται και στο AEK96.gr. Ό,τι του λείπει του καθενός.
        Υγ2. Ρε τι έγινε σήμερα με το χαρτί για αύριο. Ο Κωστένογλου μάλλον έγινε Τσίπρας. Ή και το ανάποδο. Υπάλληλοι....Αίσχος. Μόνο τα αφεντικά μετράνε...

52 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ. Η ΜΑΔΡΙΤΗ - τρίτη ομάδα στην Ισπανία -ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτη ειναι η Μπιλπαο? Γιατι με τις φανελες πιο πολυ για Θρασυβουλο μου εκανε.

    Περαν της πλακας τωρα, ΚΑΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΞΕΡΩ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, η μπιλμπαο ειχε μια μεγαλη ατυχια

    επαιξε με ισπανικη ομαδα και την κανανε μια χορτα
    + το γεγονος οτι το ροστερ ειναι απειρο με αποτελεσμα να ενθουσιαζεται και να απογοητευεται ευκολα

    βαλε και οτι το φαγανε με το καλημερα και εδεσε το γλυκο

    θεωρω οτι αν επαιζε με μια ναπολι με μια σαλκε κλπ θα βλεπαμε αλλο ματς

    αλλα αυτο σημερα ηταν ΤΣΟΝΤΑ κανονικα και sorry σαν μη 'γνησιος' αλλα στο τελικο θα κατεβασω μονο μεσι και ινιεστα μπροστα αν παιξουν ετσι.

    και χωρις δανειο και sorry που δεν εχω, παω αυριο πρωι πρωι να φεσωθω να ειμαι εναρμονισμενος με το site.

    ειμαι λαθος? μπορει, αλλα εγω ειμαι και με τη μιλαν και του συστηματος

    το συστημα που υποβιβασε τη γιουβε εριξε -12 και -8 σε εμας και στη ρομα με τη λατσιο. μονο ο μορατι και ο special ηταν οι αμολυντοι. που δεν ηξεραν και δεν ακουσαν. ο μορατι που εχει τη pirelli και ειναι αβγαλτος..
    και πηρε κουπες..

    ρε πως τα φερνει η ζωη αμα εισαι αμολυντος και γνησιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι προοριζεται για νεος Αντρεας και ετοιμαζει την αριστερη συστρατευση,ειναι πασιφανες. (γιαυτο και συνεχεια μιλαει για "αριστερες δυναμεις" και "κυβερνηση αριστερων δυναμεων". Στους επομενους ψηφοφορους του απευθυνεται. "Εδω ειμαι"

    Βεβαια δεν ξερω το αν οι εξω τον εχουν για αρκετα ψημενο αλλα και την φρεσκια ανατρεπομενη κατασταση σημερα,ωστε να μπορει να "φορτωθει" ενα 35-40% το οποιο θα πρεπει-γιαν χαρη του μεταλλγμενου δικομματισμου- να το κουβαλει για πολλα χρονια.

    Αυτος ειναι και ο μονος λογος που διασαλευει καπως την αποψη μου οτι τελικα οι εκλογες, θα γινουν.
    Σημερα προεκυψε και ενας ακομα λογος και εχει να κανει με την παραλαβη της "εντολης" απο τον Τουρκογλου. Μη ξεχναμε οτι τα τηλεφωνα καινε,εχουν αρπαξει φωτια.Απο παντου και προς παντου.

    Αυτο που πρεπει να σταθμησει ο Τσιπρας ειναι το "για τι ειδους χρηση τον προοριζουν οι εξω". Τον προοριζουν για μακρα χρηση, η για μια και εξω;

    Οπως και να εχει,μπροστα του εχει μια ευκαιρια την οποια δεν ειχε κανενας πολιτικος με βλεψεις,τα τελευταια 40 χρονια. Εχει γινει η αντιμνημονιακη θαλασσα γιαουρτι και αρκει η υπομονη και η σωστη ζυγιση, ωστε να παρει το σωστο κουταλι.

    Με μια συγκυβερνηση εν απουσια μεν αλλα με σιωπηρη ανοχη των κυριων ενοχων,θα εχει "διπλο καλο". Και ο Τσιπρας θα λαβει τα λαφυρα της οποιας μνημονιακης ελαφρυνσης και οι αλλοι οι αλητες θα απαλυνουν την οξεια γνωμη που εχει για εκεινους,το συνολο σχεδον του γιγαντιου εκλογικου σωματος.
    Σημ: Με την προυποθεση βεβαια οτι ΔΕΝ θα ειναι αυτος μπροστα,στο πρωθυπουργιλικι. Ειναι πολυ νωρις ακομα και θα μπει στο καδρο αδικα και πολυ αδοξα.

    Θα φανουν-οι μνημονιακοι εως χθες- εστω και την 12η ωρα σαν υποχωριτικοι για το "σωσιμο" της χωρας κλπ-κλπ. Ολα για την πατριδα. Με σκοπο βεβαια οι νεοτεροι σε ηλικια και με -οποιο-πολιτικο μελλον να τεθουν ξανα στη διαθεση των δανειστων με την απαραιτητη βεβαια πλυση εγκεφαλου του εκλογικου σωμματος το οποιο δεν θελει και πολυ δουλεια για να πλυθει το κεφαλι του,καθοτι μισοαδειο.

    Ο Παππουλιας ο ηρωας του 40,θα δει τον ΕΓΕΡΘΗΤΙ. Και θα τον νομημοποιησει κανονικοτατα. Με γραβατες τα παιδια θα μπουν στο κοινοβουλιο. Μη τρελαινεστε. Τον μαλακα τον Καρατζαφερη βλεπω και με πιανει ενα σφυξιμο. Τελειωσε η χρηση του και πετιεται σαν πολυμεταχειρισμενη σερβιετα.
    Οχι μονο θα επιστρεψει κλαιγοντας καποια στιγμη πισω στην πολυκατοικια-αφου θα εχει πληρως ανακαινησθει,αλλα θα ειναι ετοιμος για νεες αποστολες. Η τεχνη του χαφιεδισμου,οπως και το μπραβιλικι,δεν ξεχνιουνται.

    Αυτα προς το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O παπουλιας γιατι πρεπει να δει τη χ.α?
    Η εντολη συνταγματικα παει στους τρεις πρωτους ΜΟΝΟ. Αν δεν,
    τοτε συγκαλει ΟΛΟΥΣ τους αρχηγους ΜΑΖΙ (και οχι χωρια) και κοιτανε 2 πραγματα:
    1) Κυβερνηση εθνικης ενοτητας με ψηφο ανοχης (ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
    2) Κυβερνηση που θα μας παει σε εκλογες ΜΟΝΟ (ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

    Δεν υπαρχει αλλη επιλογη εκ συνταγματος. (ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

    Ο .... Βαργκας εγινε καλα σε 24 ωρες! ουτε κρυωμα να ειχε..
    περασε βεβαια το προβλημα μολις ειμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι βαση ιδιωτικου συμφωνιτικου ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ το συμβολαιο.

    Ο Δελλας εχει προβλημα 3 μηνες. Πρεπει να εχει σπασει και τα δυο ποδια αλλιως δεν εξηγηται το ... προβλημα

    Ο Τσιτας εχει προβλημα.. παιζει στην ιδια θεση με τον ηγετη

    τον κλωναριση τον ανεδειξε ο πατερ. περσυ και στη προετοιμασια δεν ηταν ο κλωναριδης, σωσιας του ηταν

    22 ποντοι σε 16 ματς. η εισαι προπονητης με αρχιδια η αρχιδια προπονητης. ξερω εγω? που να ξερω?
    αν τα ειχε ο μαλωληθ θα ηταν 'προπονητης μας'?

    ξερω εγω? μπορει να ηταν τσοπανης στα σπατα η στη μαγιορκα

    εγω με κατι τελειωμενους του μπερλουσκονι ειμαι. που να ξερω..

    ασε που δεν ειμαι και ο παπας να εχω το αλαθητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, ναι. το "κριμα" το ειπα για το συνολο της πορειας της και τις εκπληκτικες εμφανησεις ως εδω.

    Τελικα θα την παρουμε την δοση; Θα καταφερουμε να βρουμε λεφτα να εισαγουμε τηλεφωνα siemens, γερμενα υποβρυχια,πατατες Αιγυπτου,σκορδα Κινας και τσιπακια του μαλακα του jobs; Ανησυχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι υποχρεωμενος απο το Συνταγμα,τυπικα,εφόσον ειναι προεδρος εκλεγμενου κομματος.
    Ο πραγματικος λογος ειναι γιατι Θελει να την "νομημοποιησει" στα ματια ολων,ουσιαστικα.
    "Μη φοβαστε ρε σεις. Δεν δαγκωνουν τα παιδια. ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ."
    Και δεν εχει αδικο. Τι να σε γαμει γραβατα,τι τατουαζ, Το ιδιο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστο ο αλεξης σε 15 μερες (κυριολεκτικα) εγινε ανθρωπος.
    ΑΛΛΑΞΕ λογο και υφος και τον ακουσα και εξυνα τα αυτια μου.
    Αλλος λογος, αλλο υφος σωστη και μετρημενη σκεψη με ροη στο λογο χωρις φανφαρες κλπ κλπ.
    αυτο 2 πραγματα δειχνει
    1) τον δασκαλεψαν
    2) του εταξαν

    Τον ακουγα και ψηθηκα ( αν ειναι δυνατον!!!) μεχρι να συνελθω στο τελος. Μιλαμε για ενα τυπο που τον βλεπω και βγαζω καντηλια.

    Οπως και ολη την αριστερο-προοδευτικο-γνησια my ass παραταξη.

    Το θεμα (κατα την γνωμη μου) δεν ειναι τι θα δειξει εντος. αυτο ειναι το ευκολο.

    το θεμα ειναι ποσο γρηγορα και κατα ποσο θα τα βρει με τους εξω.

    το εντος σε ενα λαο απελπισμενο και ματαιοδοξο εινια το πιο ευκολο.

    το εκανε ο βενιζελος το 20 ο φρυδιας το 74 και ο αντρεας το 80 σιγα το δυσκολο.

    εδω βλεπουμε 'προπονητη' το μαλακα-σκουποξυλο σε ενα επαγγελματια ψευτη θα κολλησουμε?

    Πιστευω οτι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ θα παμε προς συμβιβασμο.

    Εκτος οτι δεν μας συμφερει κατι αλλο, αλλιως οντως θα υπαρχει ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, το ολο παιχνιδι ειναι ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ εκμεταλευωμενοι αυτη τη κατασταση.

    Εκει σε θελω μεγαλε. Και αν δω αντιστοιχα τι κανεις.

    ΥΓ Η αμερικη πιεζει αφορητα για να μεινει η ισοτιμια στο 1.30, εκλογες ερχωνται... οποις εχει ματια περαν της ευρωπης βλεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΛΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΙΑΣΗ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ...
      Ολοι οι αλλοι δηλαδη που ζουμε και περιμενουμε την προοδευτικη αριστερα να μας σωσει... ηροοδευτικη καραμελα μεγαλης διαρκειας... ΑΛΑ δεν αναρωτιουνται σωστα, λενε ποιος ψηφισε τη χρυση αυγη και εφτασε το 7% ; ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρεπει να αναρωτιουνται ποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ακομα ψηφιζουν πασοκ και εφτασε στο 13%...

      Διαγραφή
  8. Χρηστο εντολη απο το συνταγμα περνουν ΜΟΝΟ οι 3 πρωτοι.
    Θα τον δει στο συμβουλιο των πολιτικων αρχηγων μαζι με ολους.
    Αν παει ο αλλος βεβαια, γιατι χαζος δεν ειναι. τι να παει να κανει?
    να στηριξει με ανοχη? μπορουν και χωρις αυτον
    να κανει μονος του κατι? δε μπορει εκ συστηματος
    οποτε δε παει και το παιζει και ηρωας. απλα ειναι

    ο εγερθητι δεν ειναι ο πιο μαγκας.

    δες τον βουλευτη απο τον πειραια με το μουσι metallica.

    μιλαμε για καπλανι οχι αστεια...

    ενα τετοιο εχει ο μακης γρηγορη τον λενε για οποιον ξερει, καλο παιδι ηρεμο πραο και φιλησυχο αλλα μη του πατησεις το καλο μονο..(KAI ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστο εντολη απο το συνταγμα περνουν ΜΟΝΟ οι 3 πρωτοι.
    Θα τον δει στο συμβουλιο των πολιτικων αρχηγων μαζι με ολους.
    Αν παει ο αλλος βεβαια, γιατι χαζος δεν ειναι. τι να παει να κανει?
    να στηριξει με ανοχη? μπορουν και χωρις αυτον
    να κανει μονος του κατι? δε μπορει εκ συστηματος
    οποτε δε παει και το παιζει και ηρωας. απλα ειναι

    ο εγερθητι δεν ειναι ο πιο μαγκας.

    δες τον βουλευτη απο τον πειραια με το μουσι metallica.

    μιλαμε για καπλανι οχι αστεια...

    ενα τετοιο εχει ο μακης γρηγορη τον λενε για οποιον ξερει, καλο παιδι ηρεμο πραο και φιλησυχο αλλα μη του πατησεις το καλο μονο..(KAI ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τσιπρας ελαβε εντολη-και "χρισμα" μαζι- να λυσει το "χειροφρενο" της αριστερομπουρδολογιας της διαμαρτυριας και να μιλησει ανοιχτα για λαικη εντολη.
    Ηδη το εδαφος ειχε προετοιμαστει με εναν κοσμο στα καγκελα (αλλιως με τιποτα δεν θα εφτανε στο 17%.) και με εναν εσκεμενα αποδομημενο δικομματισμο. Πετουσαν απο το πραθυρο βουλευτες την μια γιατι ψηφισαν "ναι" και την επομενη γιατι ψηφησαν "οχι". Αυτα για τον κοσμο μπορει να μοιαζουν μονο σαν ηλιθιες απονεοημενες κινησεις,αλλα δεν ειναι.Ειναι μονο εντολες.Γραμμη.
    Υπερβολικη βλακεια,δεν δικαιολογειται.

    Ο Σαμαρας,ειναι "ταμαμ" στο να συρικνωνει κομματα. Εχει αλλωστε και στο παρελθον αναλογη αποστολη λαβει.
    Αλλωστε αν ηθελαν να τον προωθησουν για επομενο πρωθυπουργο, πολυ απλα δεν θα τον "εκαιγαν" μερικους μηνες πριν τις εκλογες με εκεινα το "ανοητο" και παλι για τον πολυ κοσμο καπριτσιο να βαλει ντε και καλα την υπογραφη του. Γιατι δεν τον "κρατησαν αντιμνημονιακο μεχρι τις 6 Μαιου,ωστε να εβγαινε με 40%; Γιατι απλα ειναι λακες. Ειναι "δολοφονος" κομματικων σχηματισμων. Ειναι "μπουρλοτιερης".Ειναι εκπαιδευμενος στο στρατοπεδο "Μητσοτακης".

    Αυτην την πολιτικη εντολη εχει απο οταν διαβαζε τα ποιηματα της Π. Δελτα.

    Ο ΓΑΠ ειναι ακριβως το ιδιο. Αυτος μαλιστα-λογω επωνυμου- χρησιμοποιηθηκε για πιο "επικινδυνη αποστολη": Να βαλει το ΔΝΤ,μεσω της Ελλαδας στην Ευρωπη. Ο Σαμαρας θα ηταν ικανος να αποδομησει και το ΔΝΤ. Δεν κανει για αυτο. Επρεπε να κυβερνα ο καραφλος.ο γιος του Ατρεα. (παναγια μου)!

    Ο δε Τουρκογλου,χρησιμοποιηθηκε και αυτος για εναν αλα Σαμαρα σκοπο. Να αποτεφρωσει το ΠΑΣΟΚ. Το ειχε βεβαια φερει στα ακρα του ο ΓΑΠ,αλλα ποιος αλλος καταλληλοτερος απο τον εως χθες υπουργο οικονομικων με το περιβοητο "χαρατσι"; Τοποθετεις τον χοντρο στο οικονομικων,βαζει ενα χαρατσι που ταραζει τον κοσμο για μηνες και μετα τον τοποθετεις προεδρο στο κυβερνων κομμα και τον πας για πρωθυπουργο;

    Εαν τον προοριζαν για επομενο πρωθυπουργο-οπως πιθανο να νομιζε και ο ιδιος(αλλωστε βουλιμικος με την εξουσια ειναι...θα θυμαστε το Ζαπειο) τοτε θα εκαναν το ακριβως αντιθετο: Θα εβαζαν το χαρατσι επι ημερων του αθλιου και αντιπαθητικου Παπακωνσταντινου και κατοπιν θα εβαζαν τον επομενο καλο υπουργο κο Βενιζελο να αρει την απαραδεκτη αυτη φορολογιση. Αυτοματα θα προσθετε ενα μεγαλο "μπονους" για τις επερχομενες εκλογες. Αλλα αυτα παθαινει οποιος νομιζει οτι παιζει καποιο ρολο,ενω οι εξω τον χρησιμοποιουν μονο για δουλειες τις οποιες εκανε και στα νιατα του: Να ψηνει μπιφτεκια. Ξερουν οτι ειναι αντιπαθητικος στον Ελληνα. τους ανιπαθητικους,-στον κοσμο- τους προοριζουν για να γκρεμιζουν και τους συμπαθητικους για να χτιζουν. Τοσο απλα.

    Υπερβολικα αφελες δεν ειναι για να πιστεψει καποιος οτι προκειται απλα για πολυ βλακες; Δεν νομιζω λοιπον.
    ειχαν νετολη και οι λακεδες πολιτικοι του δικομματισμου αλλα και οι σφωγκοκωλαριοι των καναλιων, απο την μια να πετσοκοβουν τον δικομματισμο και απο την αλλη να "κατηγορουν" και να "δειχνουν" με πολυ "επικοδομητικο" τροπο τον μεγαλο ενοχο του αντιμνημονιακου αγωνα,τον Τσιπρα. Λαμπροσχεδιο! Σαταναδες.
    Και τωρα; Τωρα ολοι ειναι μαζι του και λενε "λευκη επιταγη" "πληρης ανοχη" κλπ.
    Μιλαμε για ανθρωπους που οπως εχει πει καποιος, "μπορουν να κανουν εντατικα μαθηματα στο Διαβολο". Οχι οι "εδω",οι "εδω ειναι απλα ιδνικα χοιριδια οπως και εμεις".
    Οι "εξω" λεω. Ο καλυτερα: οι "Ανω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο πολλοί φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο τους Έν καιρώ...
    Υπομονη θέλει απλα και μικρο καλάθι.

    Απλα νομίζουν ότι όλοι πάμε όπως πέφτει η γραμμή και κατα πως πιστεύουν ότι μας μετράνε.
    Κούνια που τους κουναγε...

    Έχουμε δει σωτο άπειρο, επαναστάτες και ιδεολογους μπολικους,.

    Το πρόβλημα βέβαια σκάει όταν η επανάσταση η ιδεολογία και το σωτο μπερδεύονται να τη πραγματικότητα.

    Εκει βλέπεις τον άλλον.

    Η πραγματικότητα βλέπεις έχει ένα κακό, απαιτεί πράξεις όσο και να σε πονάνε, όχι μόνο λόγια.

    Και εκει αλλάζει το γλυκό. Το οποίο βέβαια καμουφλαρεται άμα σπρωξεις και κανα ψιλό στο όνομα της ιδέας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επισης να πω το εξης σε συμπληρωση των επανω:
    Ο Τσιπρας φαινομενικα κανει λαθος να απευθυνεται στην δυναμεις της αριστερας και μονο,αφου ξερει,γνωριζει οτι ενα μεγαλο μερος αυτου του 17% ΔΕΝ ειναι αριστεροι. ΘΑ ηταν πιο εξυπνο-θα ελεγε κανεις- εαν εκανε γεικο καλεσμα.
    ΔΕΝ ειναι λαθος ομως.

    Δεν το κανει. Γιατι; Γιατι ξερει οτι αυτο το πλαστο παραπανισιο ποσοστο δεν του "ανηκει" Και αρα καποια στιγμη θα επανελθει εκει που ηταν οταν το συστημα θα ερθει στα ισια του.
    Και θα πρεπει απο τωρα να κανει τα κουμαντα ωστε αυτο το-πιθανον- απωλεσθεν ποσοστο να "αναπληρωθει" με φυσιολογικο τροπο απο την δεξαμενη την αριστερη. Την "κανονικκη" θα λεγαμε.

    Ωστε αυτη η αλλαγη απο τον παλιο στον νεο δικομματισμο να μην εχει προσκαιρα και τεχνιτα χαρακτηριστικα,αλλα να αποκτησει κομματικο βαθος στην ετσι κι'αλλιως καλα εκπαιδευμενη στον κομματισμο κοινωνια.

    Τα ιδια-περιπου ισχυουν και για την Δεξια. Εκει βεβαια τα πληγματα ειναι μικροτερα, αφου η εκθεση της στο "μνημονιακο περιβαλλον",ηταν μικροτερης χρονικης διαρκειας. Και αρα χρειαζεται λιγοτερο ρετουσαρισμα. Εχει ομως ορισμενες χαρακτηριστικες διαφορες το ρετουσαρισμα της,σεσχεση με αυτο της Αριστερας,και αυτο καθιστα καπως ιδιομορφη την αναδιαταξη της.

    Στην Αριστερα, ο αρχηγος των επομενων χρονων,ηδη βρεθηκε. Για την ακριβεια εκκολαυθηκε και ειναι ετοιμος.
    Στην δεξια ομως οχι. Οι δελφινοι ειναι τρεις-τεσσερις. Στριμωχνονται στην πορτα. Κανουν πληστηριασμο υπακοης.
    Αλλος λιγο,αλλος πολυ. Αλλος δειχνει το "λυρι" του. Αλλος τα "φτερα" του. Αλλος τα "νυχια" του,στα αφεντικα.
    Αυτος που θα τους ταιριαζε γαντι,ειναι ισως ο Καμμενος. Ο αποσχησθεις. Ο κηνυγος κεφαλων. Που σημερα-πιο ηπια- ειπε "και μεταξυ των αλλων ορων,εαν οι μνημονιακοι δεχθουν να συμμετασχουν στην στηριξη της κυβερνησης με την προυποθεση...α)...β)...γ και ε),μαντεψτε: να δεχθουν να κυνηγηθουν οι υπαιτιοι της εως τωρα πορειας. Δηλαδη να συμμετασχουν στην στηριξη της κυβερνησης οι ιδιοι που θα κυνηγηθουν και θα "δικαστουν". Η τουλαχιστον οι στενοι συνεργατες τους.
    Δεν μας παρατας ρε Καμμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαι για να το τελειωσω (προς το παρον: Θα αναρωτιεται λοιπον ευλογα ο οποιοσδηποτε,αλλα και εγω ο ιδιος.: "καλα ρε μεγαλε. Αφου ειναι ετσι και η οποια "αλλαγη" τελικα ειναι μια συνεσης επαναφορα στην αρχικη ηδη προκαθορισμενη θεση,τοτε τι διαολο ψηφηζουμε; Στην ουσια δηλαδη "βοηθαμε" τις "αλλαγες" που επιδιωκουν; Ακριβως.
    Ενα θεατρο ειναι η δημοκρατια. Δεν υπαρχει. Μια σκια.
    Αυτο που μπορει να ελεγχθει,μονο εως ενα μερος-αλλα αρκετα σημαντικο ωστε να αποφευγονται καταστροφες τυοπου "ΓΑΠ",ειναι να μη δινεται η δυνατοτητα παραμονης για μεγαλο χρονικο διστημα καποιου στην εξουσια. Ωστε να μην προκανει να ποτιστει πληρως. Να ανανεωνεται με εναν φρεσκο και ετοιμο να διαθφαρει και ετσι να φτανει οσο γινεται λιγοτερη μποχα στην κοινωνια και εκεινη με την σειρα της να μολυνεται οσο γινεται λιγοτερο.

    Χαρακτηριστικο παραδειγμα, η δικη μας κοινωνια. Η οποια,μεσα σε ενα διαστημα ελαχιστο σχετικα.20 χρονων,στην κυριολεξια ξεχαρβαλωθηκε. Ξεπατωθηκε.
    Συνηθιες δεκαετιων, πηγαν στον αγυριστο. Αμυνες οι οποιες προφυλασαν και πηραν πολλα χρονια για να αναπτυχθουν, κατεπεσαν μεσα σε μια καταιγιδα απολυτου ξεκωλιασματος. Πυρ ομαδων επεσε και τελικα η καλυβα που να αντεξει.
    Η διαφθορα και ο εκμαυλισμος, επεσαν με τετοια ορμη,ενταση και ταχυτητα, που παρεσυραν σχεδον τα παντα. Μασκαρευτικαν ανθρωποι που μεχρι χθες μιλουσαν απλα και λιτα. Φορτωθηκαν δανεικα και λαμαρινες ανθρωποι που υπολογιζαν μεχρι και την δεκαρα τους. Φορεσαν μινι και τραβουσαν κατα την παραλιακη χιλιαδες κοτες που δεν τολμουσαν να κοιταχτουν στον καθρεφτη τους.
    Η σφοδροτητα ηταν απιστευτη. Το σοκ βεβαιατο τωρινο ειναι απαραιτητο,οπως και αναποφευκτο. το αν θα γινει μαθημα δεν το ξερο.

    Αυτο λοιπον που μενει στον κοσμο,ειναι να αυτοπροστατευεται απο το πολιτικο συστημα,οπως ακριβως προληπτικα ψεκαζει το χωραφι του.
    Ο πολιτικος δακος της εξουσιας,ειναι αναποφευκτος. Τα μετρα προστασιας εναντιον του μονο, παιζουν καποιον ρολο.
    Η δημοκρατια,ειναι το πιο επικυνδυνο και συναμα το πιο αδικο πολιτευμα.
    Και ειναι λογικο,αφου το εφηυραν ανωτεροι ανθρωποι-για την αρχαια Ελλαδα μιλαω- και το εφαρμοσαν για να προστατευτουν απ'τους "βαρβαρους".
    Σημερα,ειναι στα χερια των δευτερων.

    Η ταση του να χωνεται βαθια και να γατζωνεται κοινωνικα ειναι και αυτο που τον συντηρει.

    Αλλα αυτα ειναι μια αλλη κουβεντα (η οποια ομως ειναι σχετικη,αλλα την κανουμε αλλη φορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 10:31

    @Χρήστο: Ο Τσίπρας ΟΡΘΟΤΑΤΑ δεν κάνει οικουμενικό κάλεσμα διότι από ΔΕΞΙΑ του βρίσκεται ο Καμμένος (με κερασάκι στην Τούρτα τον Δημαρά, υπενθυμίζω). Έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους και ΟΡΘΟΤΑΤΑ πράτουν. Δεν τον συμφέρει ο καμένος να συρρικνωθεί, τουναντίον. Διότι 1ος ΔΕΝ μπορεί να βγει, αλλά μιά χαρά μπορεί να ρουφάει με το καλαμάκι το αίμα της ΝΔ και να φουσκώσει λίγο ακόμα στο 13-14% με το Σαμαρά να...τον ανταγωνίζεται για τη 2η θέση. ΓΙΑ ΤΗ 2η!!!
    Από την άλλη, υπάρχουν μπόλικα ψηφαλάκια στον κεντρώο (κατσέλη, οικολόγοι, ΔΗΜΑΡ, μΠΑτΣΟΚ, απέχοντες) και αριστερό χώρο προς άγρα. Πιο πολλούς μπορεί να τσιμπήσει από "φίλους" του ΚΚΕ ή από κανέναν ανταρσύα ή ΕΠΑΜ παρά από τον δεξιό αντιμηνομονιακό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 10:41

    Είδα εχθες την ομιλία του και, τολμώ να πω, μιά χαρά τα είπε.
    Είναι ΠΑΝΑΠΛΟ τώρα.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ.
    Αν μπει ΚΑΗΚΕ. Το ίδιο ισχύει και για Κουβέλη. Τζιζ κάνει, γι αυτό ο γεροκουβέλης λέει ότι μπαίνει ΜΟΝΟ μαζί με τσύριζα για να πιστωθούν αμφότεροι τη γκωλοτούμπα. Νομίζω είναι αρκετα έξυπνοι στον τσύριζα να μη μπουν σε οικουμενικές και συνεργατικές κυβερνήσεις. Στη ΔΗΜΑΡ, όμως, βλέπω να τους τρώει ο κώλος τους (γι' αυτό και δεν του ψήφισα, αν και πολλά που έλεγαν με έβρισκαν σύμφωνο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 10:48

    ...και μάλιστα οι εκλογές πρέπει να γίνουν ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ. 10-17/6 είναι μιά χαρά. Ένας μήνας για τον κουλ-αλέξη να τους βάλει στον πάτο τον ΧΟΥΝΤΙΚΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ νόμο του Πάκη και να πάρει αυτός την 50ρα μπόνους. ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗΗΗΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα. Αντε να δουμε τον βαρελα σημερα. Και θα ηθελα να δω μια συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.-Κουβελη να γελασουμε ολοι.
    Πιθανον η ακροδεξια να πρεπει να ανεβασει τα ποσοστα της κι'αλλο. Ωστε να ειναι ικανα να "νομημοποιησουν" μικρες επανασταστικες εστιες.

    Και με αφορμη αυτο,θα ηθελα να εκφρασω εναν φοβο που εχω οσο αφορα στα πολυ στραβα και αναποδα που συμβαινουν.Οχι μονο εδω. Και στην Γαλλια με την ανοδο της ακροδεξιας κοντα στο 20% αλλα και στην επικειμενη ανοδο των ακρων και στην Ισπανια,μετα και την αλματωδως απελπιστικη κατασταση στην οποια την οδηγει ο εκει Σαμαρας-Ραχοι.
    Καταρεουν τα κεντρα και αναδυονται τα ακρα.

    Και εν μεσω μιας προσπαθειας -ταχα-φεντεραλιστικης, η οποια τεχνιεντως θα οδηγισει-και οδηγει- στην απελπισια και στην οργη μεγαλα μερη των πλυθησμων,ειναι ενα ξαναζωντανεμα του εθνικοσοσιαλισμου. Του Ναζισμου δηλαδη.
    Ειναι τοσο μεγαλες οι πιεσεις,που δεχονται οι πλυθησμοι,ωστε ολοενα και αυξανει ενα κλιμα επαναφορας των ακραιων "υπερασπιστων" των εθνικων συμπεριφορων.

    Εσκεμενα,εχουν φτιαξει το "προσωπο" της Ευραπαικης Ενωσης τοσο αποκρουστικο, ωστε να μοιαζει με καθηκον το να το πολεμισει κανεις με ΚΑΘΕ τροπο. Βουτιρο στο ψωμι των ετοιμων απο καιρο και με το οπλο παραποδα δεξιων η ακροαριστερων,να συγκρουστουν με διακυβευμα την "σωτηρια της νυφης".

    Ξερουν οτι ειναι αποκρουστικοι. Κανουν οτι μπορουν για αυτο. ΒΑζουν ακομα και μεγενθυντικους φακους μπροστα στα απαραδεκτα και αντιλαικα που επιβαλουν. Σαν να το φωναζουν.
    Ενω το "ευρωπαικο προβλημα" μπορει να λυθει αυριο το πρωι με χαλαρωση του χαλκα. Με αναστροφη πορεια,απο την ολοενα ογκουμενη πεινα λογω ελειψης χρηματος (χωρις αυτα ΔΕΝ φτανεις στα αγαθα που χρειαζεσαι. Ετσι εχουν δομισει τον κοσμο).
    Γνωριζουν λοιπον. Δεν ειναι απλα πεισμωνες, η "εγωιστες" οπως επιφανιακα-και πολυ δικαιολογημενα- θα μπορουσε να τους αποκαλεσει καποιος. Ειναι πολυ επιδερμικο το να αποκαλεις καποιον που κατασκευαζει ηρεμα και με ταξη μια ωρολογιακη βομβα, απλα σαν "τρελο". Ειναι και κατι αλλο.

    Και πολυ φοβαμαι, οτι το ποταμι αυτο,καθολου τυχαια δεν τοποθετηθηκε προς αυτην την κατευθυνση. Δεν ειναι δηλαδη ενα αποτελεσμα μιας πολυ κακης και αντιλαικης πολιτικης της "ελιτ". Δεν ειναι ενα λαθος της. Ειναι μια επιδιωξη της. Γνωριζουν πολυ καλα τι προκαλει εγερσεις και συγκρουσεις. Η πεινα. Η συνειδητοποιηση εκ μερους της μαζας οτι "δεν εχει μελλον". Οτι εχει μπει σε "τουνελ". Οτι η ζωη τους "τελειωνει" και οτι μονη διεξοδος ειναι η επανασταση.

    Αυτη η διαπιστωση, ειναι το φαι του Ναζισμου.
    Σε οσες και απο οποιες χωρες γιγαντωθηκε,προηγουμενως ειχε περασει απο αυτες, η κριση η οικονομικη,η πεινα, το στραπατσαρισμα,ωστε να ανδρωθει μεσα απο τα συντριμια μιας "ατυχως" εφαρμοσμενης πολιτικης η οποια εφερε "κατα λαθος" τα πραγματα στα ακρα,ενα μεγαλο κυμμα ενταξης στις ταξης του (του Ναζισμου)ολοενα και περισσοτερων ενθερμων και ετοιμων να κανουν "τα παντα" αφου "δεν εχουν τιποτα".

    Μενει να δουμε και το επομενο αναμενομενο χαλι της Ισπανιας,με αυτον τον αληταμπουρα τον Ραχοι,και το ποσο πιο ασχημα θα κανει τα πραγματα -επιτηδες-ωστε να δουμε και εκει αναλογες κοινωνικες "μετατοπισεις". Η εαν υπαρχουν οι ενστικτωδεις δυναμεις εκεινες οι οποιες θα μπορουσαν να ανασχεσουν-οχι μονο εκει αλλα και αλλου-μια νεα γιγαντωση της τεχνιτα κατασκευασμενης απελπισιας η οποια παρασερνει στα ακρα.
    Αν δηλαδη οι κοινωνιες "εμαθαν" απο το παθημα τους, η ξεχασαν και πρεπει να επαναληφθει,οπως τοτε,πριν απο 70 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Γιωργο: Ναι,αυτο πιστευω και εγω. Αλλα λεγοντας "Σωστο",το να κανει καλεσμα στην αριστερα, το λεμε απο το πρισμα του κομματικου οφελους. Του οφελους ωστε να παρει την κυβερνηση.
    Αλλα εθνικα μιλωντας,με βαση το συμφερον της Ελλαδας δηλαδη (αφου ΚΑΙ δεξιοι ΚΑΙ αριστεροι ζουν σε αυτην) ειναι λαθος.

    Αυτη του η εμμονη- η οποια προφανως ειναι σπουδαγμενη-απο 16 χρονων το παιδι ειναι διαφωτιμενο στα αριστερα σοκακια-προφανως δεν ειναι αυτοχθονη. Δεν ειναι δηλαδη μια "προσωπικη γραμμη", η προσωπικη θεση.

    Αυτο που δεν ξερω-οπως και τοοοσα αλλα- ειναι το εαν τον προοριζουν για επομενο προθυπουργο και μελλοντικο Αντρεα, η εαν με βαση τον "Τσιπρα" η αριστερα θα χρεωθει μια εξοδο επωδυνη(κατασκευασμενα επωδυνη) απο το ευρω και η κοιωνικες συγκρουσεις των "μεν" (του ευρω) και των "δε" (της δραχμης) γινει αφορμη να δουμε τιποτα ομορφιες εδω μεσα.
    Δεν ξερω δηλαδη εαν η ασχημια και η ταλαιπωρια την οποια επιφυλασουν οι εξω για την ελλαδα τελειωνει καπου εδω, η εαν καπου εδω πραγματικα αρχιζει.


    Με δεδομενο οτι η Δεξια δεν ειναι ικανη να πυροδοτησει τον εθνικοσοσιαλισμο,γιατι πολυ απλα ειναι πολυ ενοχη για να το κανει. Ειναι σαν να σας καλει σε αθωο παρτυ ενας εμπορος ναρκωτικων.
    Το αντιθετο ομως,μια χαρα γινεται.
    Δηλαδη μια Αριστερη κυβερνηση,να πεταξει εξω-οχι με ευθυνη της βεβαια- την Ελλαδα απο το ευρω,να ξεκινησει ενα ντομινο "απελευθερωσης" απο αυτο και σε αλλες ομοιοπαθεις χωρες και να αναλαβουν οι ακραιες τασεις να "μεταφρασουν" την οργη της κοινωνιας.

    Η οποια βεβαια δεν στοχευει σε αυτο. Απλα θα οικιοποιηθουν για λογαρισμο της το επαναστατικο μονοπωλιο και θα καλεσει σε πανστρατια.
    Και θα βρουν εκει απονενοημενο "καταφυγιο" οι του κοσμου οι ταλαιπωροι, που δεν εχουν πλεον τιποτα να χασουν.
    Και ειναι πλεον τοσοι πολλοι στην Ευρωπη της "αφθονιας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγαλο μερος της Γερμανικης παραγωγης αποροφαται απο την Κινα. Αφου και εκεινει εχει εναν επιπλαστο μεν αλλα ικανο ποσοστο "πλουσιων"η "ευκατασταστων" για τα Κινεζικα δεδομενα ικανων να αποροφησουν τα προιοντα αυτα, η Γερμανικη πραγωγη στρεφεται κατα κει. ( Η Κινα δεν "γιγαντωθηκε" τυχαια. Γνωριζουν οι μεγαλοαλητες, οτι δεν μπορεις να σοτυμπωνεις με δανεια και προιοντα μι κοινωνια -για την Ευρωπη μιλαω-εσαει. Καπου θα φρακαρει. Φρακαρε λοιπον. Εξ ου και η λιτοτητα που επικαλουνται.

    Και εν μεσω Ευρωπαικης λιτοτητας λοιπον, τα εργοστασια της Μερκελ δουλευουν στο φουλ και ξεπουλανε αυτοκινητα,οπλα, ηλεκτρικα ειδη και αλλο σκουπιδαριο στους μαλακες Κινεζους που ανακαλυπτουν τον "πλουτο" την "χλιδη" και την "ευημερια".Ενα μερος τους βεβαια. Το μεγαλυτερο πηδαει απο τα παραθυρα των εργοστασιων των Jobs για να λυτρωθει. Αλλα εστω και αυτο το ποσοστο,ας πουμε 100 εκατομμυρια,ειναι ικανο ναδωσει "ζωη" στην ευρωπαικη-Γερμανικη βιομηχανια για μερικα χρονια ακομα.

    (ειναι αυτοι που μετα απο 10 χρονακια θα τρωει ο ενας τις σαρκες του αλλου και θα χαριζουν μια BMW για ενα πιατο ρυζι.
    Απο γεννημενους υποτακτικους δουλους,δεν μπορεις να περιμενεις καπιταλιστικη διαχειρηση. Ειναι αστειο).

    Και το ερωτημα,το οποιο ειναι σε συναφεια των παραπανω που λεγαμε ειναι: ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ,ΤΙ ΘΑ ΤΙΗΝ ΚΑΝΟΥΝ; ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΝΤΟΥ" ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ;
    Απλως στη φορμολη, η θα ξανασκαφτει για αλλη μια φορα; Γιατι και στη φορμολη,δεν μπορεις να μεινει για παντα.

    Τις επανεκινησεις στην οικονομια,δεν τις φερνουν οι "Σαμραδες". Αυτα ειναι για τα ψωνια. Τις φερνουν οι πολεμοι.Αλλον τροπο δεν εχουμε γνωρισει. Μακαρι να βρεθει,διχως αυτην την "λυση".
    Δεν εχουμε και το τηλεφωνο κανενος Ροτσιλντ να τον ρωτησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 11:29

    Πράγματι, το αναλύω από "ψηφο-λογική" σκοπιά. Σήμερα ο τούρκογλου θα ηγηθεί του μαγειρέματος, με μία σούπα ολίγον ΝΔ, ολίγον μΠΑτΣΟΚ, ολίγον ΔΗΜΑΡ, ολίγον τσύριζα. Αν μπουν, έστω και με μία μεταρρυθμιστική, επαναδιαπραγματευτική και καθαρτική πλατφόρμα, τότε ΤΕΛΟΣ.
    Πάλι από επόμενες εκλογές μΠΑτΣΟΚ+ΝουΔου θα πιάσουν το 45ρι και άντε γεια...γύρισε ανάποδα ο τροχός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα πω κατι τωρα,και τα υπολοιπα τις γνωστες ωρες...
    Στιε 22 του μηνα πληρωνονται οι συνταξεις του Ικα,που θα ειναι κουτσουρεμενες.Ετοιμο ειναι το σχεδιο για αναβολη καταβολης τους εστω και για 3-4 μερες,με σκοπο την τρομοκρατηση των συνταξιουχων.Παιζει ηδη δυνατα το σεναριο περι μη καταβολης συνταξεων,μισθων κτλ,απο τα καναλια και απο εφημεριδες,βαλτε και δηλωσεις των ξενων,μια χαρα θα παει το εργο.Και μιλαμε τωρα οτι ετσι και τους ψησουν τους γερους με ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ,φτιαχνεται μια μαγια γυρω στο 6% συν στο 13%....
    Τι θα κανει ο Βενιζελος τελικα...Θα υποστηριξει την αποψη περι κυβερνηση εθνικης σωτηριας? Η θα ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 12:12

    Να συμπληρώσω κάτι για να προχωρήσουμε την ανάλυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
    Από Independent:
    "On 31 May, Ireland will vote on whether to accept the terms of Europe's fiscal pact and familiar names are jumping on the anti-austerity bandwagon."The elections in France, Greece, Italy, Britain and Germany saw the electorate reject austerity," Gerry Adams, Sinn Fein president, said this week, as part of the campaign to reject the pact." Ώωωωφουυυυυυυ....Αρχίζουν και οι ιρλανδοιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ DIMI: Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ. Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΕΞΤΡΕΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 12:25

    Να δώσω μιά αιρετική άποψη? Ακόμα και οι "φιλοευρωπαίοι" οσφυοκάμπτες, μαζί με τους ευρωπαϊστές αντιμνημονιακούς θέλουν εκλογούλες 17/6. Με τους γνωστούς εκβιασμούς που μας περιγράφει ο conpater κλπ κλπ. Διότι 40 μερούλες είναι ΠΟΛΥΣ χρόνος να γυρίσει κάπως ο τροχός στη γριά πουτάνα ευρώπη και να μπορούν στο τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου να διαπραγματευτούν οι όποιοι επόμενοι κήνσορες. Θα κονταροχτυπηθούν στα μαρμαρένια αλώνια το αντωνάκι και ο κουλ αλέξης για να βγει ποιός θα πάει σε πιο ΕΥΗΚΩΕΣ φράγκους να δώσει κώλο. Έτσι πιστεύουν και, μάλλον, έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς conoater. το εχουμε αναφερει αυτο το "οπλο". υπαρχει στη φαρετρα. Αλλα ειναι και μπουμεραγκ.
    Μπορει να κατατρομοκρατηθουν πολλοι γεροι,αλλα μπορει να τα παρουν στο κρανιο ακομα περισσοτερο καποιοι νεοτεροι. Και αντι να κανουν πλακα ψηφιζοντας Συριζα η οτι αλλο μικροτερο, να μεταμορφωθουν σε μπετον στον Αλεξη.

    Παντως εως τωρα,εχει πλακα η συμπεριφορα των Γαλατων.
    Τρομοκρατουμενοι με απανωτη χρονια πλυση οτι "εαν πας κοντρα θα καταστραφεις", απο το βραδυ της 6ης Μαιου κοιτα ψηλα τον ουρανο με ολιγην αποριαν και ολιγη σαστιμαρα,εαν θα του πεσει στο κεφαλι. Δεν εχει πεσει ακομα.

    Σαν το μικρο παιδι, που επιτελους-νομιζει- οτι το "λιονταρι" που το απειλουσε τελικα επεσε στο εδαφος και ετσι το πλησιαζει διστακτικα μεν αλλα με ολο και αυξανομενο "θαρρος", και αρχιζει να του τραβα την ουρα,για να δει αν οντως ειναι λιποθυμο.

    Εχει πλακα ο κοσμος. Παντα. Παλευει με τοις φοβιες του,τις ανασφαλιες του,παλευει με τα ψευτικα αλλα πολυ τρομακτικα δηλλιματα που του θετουν. Μαλωνει με τον εαυτο του.Παει μεχρι την κουζινα.Ξαναγυριζει. Αγχωμενος και μπερδεμενος για τι πρεπει,τι θελει, τι μπορει και το τι επιβαλεται να κανει.

    Στις πιο κρισημες εκλογες,εδω και δεκαετιες και υπηρξε η μεγαλυρεη αποχη. Οσο πιο "μπετον" ειναι ο δικομματισμος,δηλαδη η σιγουρατζα της επιλογης,τοσο πιο πολλοι ετρεχαν ξωπισω του, να βροντοφωναουν το δικαιον της επιλογης και την νικη του αρχηγου.
    Τωρα που πρεπει να βγει στο ξεφωτο,ο μαλακας ειπε να κανει πως δεν βλεπει. Εκανε τον "Αλεκο"

    Και ο ενας στους τρεις ειπε να μην τοποθετηθει δια της καλπης. Τοσα χρονια "ψηφηζε" για το big brother και τις "αποχωρισεις" των παικτων, η την Γιουροβιζιον και κουραστικε. "Παλι εγω θα αποφασισω"

    Εκει που νομιζε κανεις οτι επιτελους καποια στιγμη θα παρει θεση,οχι ο πουστης. Προτιμησε και παλι "αλλοι να κανουν τον Σολωμοντα και να βρουν λυση" Εμεινε μακρυα.

    "μα γιατι μωρε με βαζουν σε τεοιο μπερδεμα. Τοσο δυσκολο ειναι επιτελους ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ; ΡΕ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕΜΕ ΗΣΥΧΟ".

    θα ερθει και αυτη η ωρα μεγαλε. Μην αγχωνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα,
    Oπως και σε ολα τα πραγματα επικρατει ραγιδισμος και κοιταμε να βγαλουμε τη μερα. Και αυριο εχει ο θεος, ο αλλαχ και οποιος αλλος μας φωτισει.
    Ποιος θα παει με ποιον, θα στηριξει τον αλλον και θα σκαψει το λακο του απεναντι.
    Το οτι ΟΥΔΕΙΣ δεν ελαβε 20% το προσπερναμε ετσι απλα.

    Ειπαμε αλλωστε, στην ελλαδα αυτα ειναι μικροτητες.

    Εμας μας νοιαζει να χαιρωμαστε επειδη νικησαμε σημερα.Αυτο μετραει.
    Να φωναξω γκολ. Ποιος ασχοληται τωρα μωρε αν αυριο δεν υπαρχω?
    Γκολ να φωναξω, κανα δανειο να παρω να τη βγαλω, και να κυβερνησω μαζι με αλλους 10 που λεμε τα αναποδα.

    Πρωθυπουργος να γινω και ας ειμαι αντισταση.

    Να ειμαι εναντια στο κατεστημενο αλλα να κυνηγαω με λυσσα να του μοιασω και να μπω και εγω να παιξω το παιχνιδακι.

    Γνησιος και αντιστασιακος αλλα με τα λεφτα του champions league παντα.
    Να γαμηθουν ολοι αλλα να πληρωσουμε και τη δοση. Και ας χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Θα τη σκουπησουμε δε τρεχει τιποτα.

    Και το αλωνι θα καθαρισουμε. Κοσμο να εχουμε και κανεις δε χανεται.

    Βεβαια στη πορεια και παρα τις εντονες διαβεβαιωσεις χτες βραδυ υψηλα γνωριζωντων, μαλλον μεταξυ τυρου και αχλαδιου, κοπηκε 1 δις.

    Το υπολειπόμενο 1 δισ. ευρώ δεν χρειάζεται πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το EFSF.

    Περιμενατε λοιπον μαγκες Ελληνες αλλο ενα δις? Ε καλα κανετε και το περιμενετε. Μη βιαζεστε θα ερθει ΑΝΑΛΟΓΑ.

    Καθιστε εν τω μεταξυ να παιξετε στα play off με τον τσιπρα και τον πατερ. Ο ενας βγαζει λαγους απο το καπελο και ο αλλος γιατρευει ενοχλησεις σε 1 μερα μεσα.

    Ασχοληθητε με τα play off εσεις και με τα 'σεναρια' και τις εντολες.

    Ο κοσμος παραλληλα βεβαια δεν σταματησε να γυρναει, επειδη εμεις κυνηγαμε την ουρα μας.

    Τωρα ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ποτε να σοβαρευτητε και να κοιτατε και την επομενη μερα, αποφασιστε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΟΧΙ ΠΩΣ, αλλα τι θα κανετε.

    Θα διαπραγματευτητε ξανα? Πως με το πρωτο κομμα στ 19%?
    Θα κανετε κυβερνηση συνασπισμου? Εδω δε μιλατε μεταξυ σας θα σας λυπηθουμε εμεις?
    Θα γιατρευετε αρρωστους και 'ενοχλησεις' σε μια μερα?
    Καλα αυτα τα λετε μεταξυ σας στο ημιχρονο και τα πιστευετε, και δικαιωμα σας. Αλλα εκτος απο το κοσμο του matrix θα πρεπει να κανετε και καμμια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

    Ωραια ειναι μεταξυ μας το δουλεμα. Παντα καποιος φταει. Η Μερκελ που μας δανεισε με το ζορι,εμεις οι χαζοι που δεν διαβασαμε τι υπογραφαμε..., ο σακατης, ο Βαγγελας (παντα φταιει ο Βαγγελας), το Μπατσοκ, ο Σαμαρας, η διαιτησια, οι μεταναστες..

    αυτο ηταν το προβλημα προεκλογικα. οι μεταναστες! ολα τα αλλα τα ειχαμε λυμενα. υγεια-παιδεια π.χ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ!!

    Γιατι να αναφερθουν?

    Εμεις γκολ θελουμε να φωναζουμε. Αυτο μας νοιαζει. Γνησια και απληρωτα παντα.
    Τι μας νοιαζει τι γινεται απο πισω?

    Σαμπως ολοι με χαρτακι δεν δουλεουν?

    ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εδω να πουμε οτι σε πιθανες νεες εκλογες, το εριτιμον εκλογικον σωμα θα ειναι ακομα μικροτερο,αφου οι ετεροδημοτες θα ειναι ακομα λιγοτεροι.
    Αυτο ευνοει τον Αλεξη,αφου η μεγαλη του δυναμη,ειναι στα αστικα κεντρα και δει στον βοθρολακο της Αθηνας,αφου παντα αυτη εκλεγει την κυβερνηση.
    Αυτο σε συνδιασμο το οτι οπως και να αντιδρασουν οι ξενοι δεν ειναι και σιγουρη η αντιδραση του ποπολου,θετει σε μεγαλη αμφιβολια την οποια-για τους δικοματιστες- ευτυχη καταληξη.
    Η βελτιωση των ποσοστων τους ειναι σχεδον αδυνατη.
    Εκτος και αν ερθουν τα πανω κατω με καμια εξελιξη αναποφευκτη,ωστε να προκαλεσει μαζικη επιστροφη των προβατων στα δυο χαλασμενα μαντρια.

    Η απειλη της μη καταβολης συνταξεων και μισθων,ειναι ενα οπλο. Το οποιο ομως κανεις δεν ξερει τι αποτελεσμα θα εχει,αφου θα ειναι προφανες πλεον σε ολους,οτι χρησιμοποιειται "επι τουτου".

    Αν δουμε εκβιασμους, τοτε οντως προσπαθουν να διασωσουν την παρτιδα του παλιου δικομματισμου.
    Αν αντιθετως παμε ετσι στις εκλογες με ολους να σφυριζουν αδιαφορα,διχως καμια απειλη,τοτε σημαινει οτι εχει αποφασιστει η θανατωση του ετσι κι αλλιως γερικου παλαιοδικομματικου συστηματος και προχωραμε σε "νεα ξεκινηματα-νεους αγωνες"
    Εχω την εντυπωση οτι θα προκληθει το δευτερο.
    Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Dimi: Συμφωνουμε. Αλλα ραγιαδισμος ειναι επισης το να φοβαται κανεις αν θα παρει την δοση η εαν τελικα το ομολογο θα πληρωθει μισο η ολοκληρο.
    Και πως θα εισαγουμε πατατες απο τα νησια Μαλαουι και πιπεριες απο το νησι του Πασχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ conpater με προλαβες στο σχολιο σου, εγραφα προφανως παραλληλα για το ενα δις που κοπηκε.

    Οταν θες να κανεις το μαγκα πρεπει να εχεις πρωτα τα νωτα σου καλυμενα.

    Οσο για το μικρο Αλεξη, μου θυμιζει το παιδακι που απο εκει που εκανε πεισματα για να φαει το φαγακι του, βρεθηκε να ΝΟΜΙΖΕΙ OTI ειναι διευθυντης catering...

    Και φυσικα θα σε παιξουν και θα σε πιεσουν με οικονομικα κριτηρια.

    Οταν εισαι μαλακας και υπογραφεις ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με την Siemens απο τα 2 δις στα 190εκκ αποζημιωση (με option να παει στα 270).

    Χαριζεις δηλαδη εξωδικαστικα 1,8 δις, κατι που ουτε η Νιγηρια δεν δεχτηκε.
    Δε λεω οι ΗΠΑ για τι δεν ειμαστε μετρησημοι με αυτους, λεω η ΝΙΓΗΡΙΑ!!!

    Ναι αλλα φωναξαμε γκολ ετσι δεν ειναι?
    Ξαναπηραν μπροστα τα φαναρια στη Κιφησιας...
    Το πατησαμε το πτωμα. Γνησια και αντρικια.
    Που να τρεχεις τωρα να πας δικαστικα για 2 δις.
    Παρε εκει 190εκκ και βολεψου .

    Που να τρεχεις τωρα να κανεις κατι κανονικο? Ειμαστε τωρα για τετοια?
    Βολεψου εκει με τα δικα μας παιδια τα απληρωτα, βαλε και τα φαναρια να δουλευουν για να νομιζεις οτι λειτουργεις και βλεπουμε.

    Στη αλλη δοση ΣΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ θα σου δωσουμε λιγο ακομη.

    Κανα δις, καμμια νικη, κανα ποντο παραπανω να χαρεις. Να φωναξεις γκολ, να νιωσεις το συναισθημα ικανοποιησης οτι παλι τη σκαπουλαρες, οτι νικησες (ποιον??), οτι εισαι ελληνας εισαι ιδεα εχεις φανελλα βαρια (ισα με 2 κιλα βρεμενη) και ιστορια.

    Τι σημασια εχει αμα γελανε πισω απο τη πλατη σου?

    Εσυ εισαι στο μικροκοσμος σου ικανοποιημενος.

    Και οταν δεν εισαι, ξερεις που να ριξεις το φταιξιμο: ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.

    ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ. Που ανεχωμαστε, στηριζουμε, ψηφιζουμε και περιμενουμε να σωθουμε.

    ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ (ο Βαγγελας παντα φταει) ο χοντρος (ειναι σημαδι κακο να εισαι χοντρος-καραφλος κλπ), ο Ροτσιλντ, οι Εβραιοι, αυτοι που μας δανεισαν με το ζορι, κλπ κλπ.

    Εμεις που ΣΗΜΕΡΑ πηραμε 4,2 δις ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ποτε.

    ΣΗΜΕΡΑ που μιλαμε για μαγκιες προς την Ευρωπη και το μικρο Αλεξη (που απο την καταληψη στο Λυκειο παει για πρωθυπουργος!!!) πηραμε 4,2..

    ΤΙ ΕΙΠΕΣ? ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ?

    Ελα μωρε τωρα. ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ.

    Κατσε να βγουμε πρωτοι στα play ωχ σημερα-αυριο.

    ΚΑΤΣΕ να παρουμε τα 4,2 και εχει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστο αυτο λεω:

    Γνησιος και αντιστασιακος αλλα με τα λεφτα του champions league παντα.

    Ε αμα θες να παιξεις champions league μεγαλε θες προεδρο, προπονητη, τεχνικο team και ΟΜΑΔΑ.

    Οχι witch doctor (το μαγο της φυλης δηλαδη) να γιατρευεις 'ενοχλησεις' σε ενα βραδυ.

    Ουτε Αλεξηδες που ψηλωσαν 10 ποντους επισης σε ενα βραδυ επειδη του δωσανε να κατσει σε ενα παγκο. Και ΝΟΜΙΖΕΙ οτι κατι εγινε τρομαρα του.

    Το οτι κανεις αλλος δε καθεται στο παγκο, η δεν τον βαζουν να κατσει ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...

    'ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ' με σκισμενη καλτσα και μυαλο καταληψια και αντιστασης

    Οπως 'προπονητης'με 22 ποντους σε 16 ματς.

    Γνησια, απληρωτα και μπαταχτσιδικα παντα.

    ΓΚΟΛ να φωναξουμε σημερα και αυριο βλεπουμε.

    Με προσδοκια τη δοση του championς league...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τις μιζες τις siemens και τα γαμισιατικα ας πουμε του 1.8 δις, δεν τα υπεγραψα εγω. Ο Ακης. Ο οποιος ειναι γεννημα και θρεμα των "αφελων" Γερμανων που "χανουνε λεφτα απο την Ελλαδα".
    Το οτι ειναι αθλιος εκεινος,δεν σημαινει οτι πρεπει να με βγαζουν και εμενα "φωτογραφια" μαζι του.

    Αν ο πατρερας σε ενα σπιτι,δεχθει απο μια γυφτισα να αγορασει ενα τραπεζομαντιλο δινοντας ολον τον προυπολογισμο του μηνα για τα εξοδα του σπιτιου,μονο και μονο γιατι η γυφτισσα του ειπε οτι θα παρει μιζα,τοτε τα παιδα τι φταινε;

    "μα ειναι παιδι ο κοσμος"; θα μου πεις. Παλι τα ιδια θα λεμε; Αν δεν ηταν και ηταν ενας ωριμος ενηλικας, ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    Και τελος παντων,αφου ειναι οτι ειναι ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ετσι; Γεννηθηκε;

    Η διαπιστωση οτι οι μαλακες και πονηροι που μπουκαραν στις τραπεχες εν αγνοια των κινδυνων και τωρα πρεπει να γαμηθουν,ενταξει ειναι σωστη.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
    ΑΥΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ. Τα ασχημα αποτελεσματα ενταξειμτα γνωριζουμε.
    Αλλα την "πηγη" αναζηταμε.
    Και ειναι πανευκολο να αναζητηθει. Αλλα δυσκολο να καταπολεμηθει.
    Και αυτη η ριζα λεγεται Τραπεζικος Δανεισμος και Ανατοκισμος.
    Ειτε αφορα σε ενα ατομο, η μια χωρα ολοκληρη.

    Ισως η αφετηρια απο την οποια ξεκινας εσυ,ειναι διαφορετικη απο αυτην που ξεκιναω εγω. Ισως εκει βρισκεται η δυσκολια στο να "βρεθουμε" Που και αυτο παλι δεν ειναι παραξενο. Λογικο ειναι.

    Τι θελω να πω: Οτι εσυ π.χ. πιθανον να πιστευεις οτι το τραπεζικο συστημα ειναι απολυτως απαραιτητο για την λειτουργια μιας κοινωνιας. Και οτι απλα αυτο το συστημα,πολλοι αχαιρευτοι, και κουτοπονηροι ψηφοφοροι το "εκμεταλευονται" παιρνοντας δανεια σωριδον. Και καλα να παθουν.

    Εγω παλι πιστευω το εξης. Το τραπεζικο συστημα στεκεται επι τουτου με ανοιχτες πορτες ωστε ο αχαιρευτος και κουτοπονηρος ψηφοφορος να το "εκμεταλευτει",ωστε με αυτον τον τροπο να "μπει" στο σπιτι του. Και να το παρει.

    Οταν καποιος ειναι σε υγειηνη διατροφη,γιατι θελει να ζεισει με λιγοτερες ασθενειες, και ο γειτονας του,μπαινει στο σπιτι του σαν "προσκεκλημενος" γεμιζει το "ψυγειο" με γλυκα,αναψυκτικα και αλλα καλουδια, ασφαλως και εχει ενα μεριδιο ευθυνης ο σπιτονυκοκοιρης,αλλα την κυρια ευθυνη,την εχει ο γυφτος γειτονας. Δεν νομιζεις;

    Ετσι ειναι και οι κοινωνιες. Το τραπεζικο συστημα εισβαλει μεσα τους, τις μπουκωνει τριγλυκεριδια και μετα πρεπει αυτες οχι μονο να κανουν διαιτα ("λιτοτητα") αλλα πιθανον και να εισαχθουν σε νοσοκομειο. Ισως και να τα κακαρωσουν κι'ολας.

    Με λιγα λογια: Το τραπεζικο συστημα (και δεν μιλαω για τους ...κατα τοπους διευθυντες υποκαταστηματων, η τους υπαλληλους. Νομιζω καταλαβαινομαστε) το μονο που εισαγει σε μια κοινωνια ειναι τεσσερα βασικα: Ανεργια, πορνεια,τσογο και εγκληματικοτητα. ( μη ψαξεις πολυ να βρεις ποιοι εχουν ιδιαιτερη "καλλιεργια" σε αυτα,γιατι ισως απογοητευτεις. Θα καταληξεις στους "Μερκελ", τους "Σοιμπλε" τους "Ακερμαν", τους "Στρος Καν" και τους "Μπενρακε" τους "Krups" τους "Χοφμαν" και σε λιγο ομορφα και ταπεινα θα φτασεις στις αιμομιξιες του Λωτ και τις ενδοαγοραπωλησιες των υιων του Αβρααμ)

    Τι θελω να πως,τελος: Η μαστιγα του τραπεζικου δανεισμου και τοκογλυφικου συτηματος, εαν θελει μια κοινωνια να ανασανει θα πρεπει να τις απαγορευσει με διαταγμα. Σκαλισμενο σε μαρμαρο. Δια νομου να καιγονται ζωντανοι οι τοκογλυφοι. Να θεωρειται εγκλημα ειδεχθες.

    ΑΥΤΗ ειναι η πηγη των περισσοτερων κοινωνικων αρρωστιων. Οποιος δεν το βλεπει,απλα νομιζει οτι οι τραπεζες ειναι απο την αρχη του κοσμου και φτιαχτηκαν μαζι με τα βουνα και νερα. Ενω ειναι μια φερτη αρρωστια. Προκειται για ΠΛΗΓΗ.

    Ενταξει,να ριξουμε ενα χαστουκι στον "ασθενη" που δεν βλεπει την γιατρια του. Αλλα να κρεμασουμε και κανεναν ξενιστη.
    Να καψουμε και κανενα ΦΟΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 14:25

    Παιδιά, βρίστε όσο θέλετε τον τσύριζα, αλλά και μόνο που ακούω κάτι Μιχελάκηδες και κάτι άλλα τσουτσέκια του αντωνάκι να κάνουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα και να κορδώνονται ότι είναι και...1ο κόμμα θέλω να σπάσω το ραδιόφωνο. Μιλάμε ότι είναι στην κοσμάρα τους σε ίδιο επίπεδο με το ΚΚΕ. Ίδια ξύλινη γλώσσα και αποκοπή από τον υπόλοιπο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργης ο γαρατζέος10 Μαΐου, 2012 14:26

    Και 17/6 το βράδυ να δούμε αν θα τερματίσετε σε θέση έστω να πάρετε και διερευνητική ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρηστο συμφωνω διαφωνωντας.Η το αναποδο.

    Ναι πιστευω οτι ειναι απαραιτητο το τραπεζικο συστημα. Οπως ειναι απαραιτητος ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ και φυσικα η κερδοφορια ΟΛΩΝ, μεσα και οι τραπεζες.

    Ουδεις δεν μπορει να επιβιωσει η να μεγαλωσει χωρις κεφαλαιο.
    Τωρα το ποσο γρηγορα επιλεγει να τα κανει, και ποσο κεφαλαιο ανλτει ειναι στο χερι του.

    Αυτο λοιπον που το παιδι θα πρεπει να εχει το μυαλο να κανει, ειναι αν οχι να μη δανειζεται ασυστολα, να φτιαξει ενα μηχανησμο που τηρηται, για να προστατευει τα χαζα παιδια.

    Κατι σα τα ματια της κουζινας που σβηνουν μονα τους αν μεινουν 10-20 sec χωρις επαφη, για να μην παρεις φωτια.

    Οι παλιες κουζινες βεβαια δεν το ειχαν αυτο.

    Εχουν ΒΓΕΙ νεες κουζινες ομως. Επειδη αλλαζουν οι καιροι στο χερι μας ΕΙΝΑΙ να αλλαξουμε κουζινα και οχι να πληρωνουμε το μαστορα τα τριπλα λεφτα καθε 4 χρονια να μας φτιαχνει τη παλια...

    Δε γινεται να σκορπας διακοποδανεια των 5,000!!! στο κοσμο του χιλιαρικου για να παει μια εβδομαδα στη Μυκονο.
    Δε γινεται να μοιραζεις πιστωτικες με ορια Manhattan στο Περιστερι και στη Νικαια.
    Δε γινεται να εχει 10 Prada και 10 Louis Vuitton ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
    Δε γινεται τα περισσοτερα Cayenne στην Ευρωπη να ειναι στη Λαρισα!

    Δε φταιει ο τραπεζιτης που βρηκε ματαιοδοξια μπροστα του και απλα την ικανοποιησε με 200% τοκο.

    Φταιει το τραπεζικο συστημα (δηλαδη εμεις-μιας και πισω απο ολα στο τελος ειναι ο κοσμος) που αφησε 'απροστατευτο' το ποπολο να κανει ζωη Mayfair στο Κερατσινι.

    Κανενας δε λεει να μη δανειζεσαι. Αλλα πρωτα με μετρο.
    Και με ορια παντα να μπορεις να τα ξεπληρωσεις. Οχι να φτανεις να χρεωνεις το ενα δανειο για να ξεπληρωσεις το αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. To πιο "ανατριχιαστικο" και ξεκαρδιστικο,ειναι οτι το ΚΚΕ θελει να ξαναπαμε σε εκλογες "για να μιλησει ο λαος".
    Μιλαμε ειναι για να κατουριεσαι στα γελια.
    δηλαδη σωνει και καλα να βρεθει κυβερνηση-οποια να'ναι- αλλα παρο'ολα αυτα δεν συμμετεχεισε καμια διερευνητικη εντολη, στην ουσιαακυρωνοντας τα κομματα.
    Αλλα θελει να παΝΕ σε εκλογες ωστε να βγει καποιος απο δαυτους "για να δουμε και εμεις με ποιον θα τα βαζουμε. Γιατι χωρις ρολο τοσες μερες,απορουν ακομα και οι πιο βαμενοι οπαδοι μας εχουν αρχισει να αναρωτιουνται "τι ρολο παιζουμε τελος παντων".


    Γρηγορα εκλογες,για να μη χασουν την μασα τα αφεντικα που μας ΥΠΟστηριζουν ωστε να συνεχισουμε να υπαρχουμε και να διαμαρτυρομαστε ενανατιον τους!

    Η φασιστοΑλεκα. Η πλυστρα του Περισσου θελει και εκλογες. Εμαθε και την λαικη βουληση. Και τις καλπες. Η καλπικη λιρα.

    Μιλαμε για πλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Να βρουν τροπο να προστατευτουν τα παιδια, ωστε να μη καιγονται" Πολυ σωστα.
    Ποιος τροπος υπαρχει; ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (αυτο με κοινο νιμισμα δεν γινεται)ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΗΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΟΥ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΨΙΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ "ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ".
    Υπαρχουν ενα εκατομμυριο επιχειρηματικα "χωραφια" προκειμενου να δρασει κανεις. Οτι θελει. Κανε ιδιωτικα σχολεια. Κανε ιδ. θεραπευτηρια. Κανε μηχανες. Κανε αξινες και γκασμαδες. Κανε τσιπ και πλακετες. Φτιαξε τηλεορασεις. Αγορασε καραβια. ΑΣχολησου με οτι θες.
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΤΗΝ ΚΟΠΗ,ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙΣ.
    Ειναι η ανασα. Ειναι τα σωλινακια που διοχετευουν τις ζωογονες ουσιες στην αγορα και ττην παραγωγη. αν τα δωσεις σε ιδιωτες,πολυ απλα ΠΕΘΑΝΕΣ.
    Ο "αειμνηστος" Amshel Rothchild ειχε πει το γνωστο "δωσε μου την κοπη και την κυκλοφορια του νομισματος ενος εθνους και αδιαφορω για το ποιοι θα φτιαχνουν τους νομους"

    Εφοσον αυτον τον τροπο εχουμε ωστε να ανταλλασουμε.το νομισμα δηλαδη,σαν αταλλακτικη αξια, νομιζω εναι κατανοητο στον καθενα ποσοζωτικης σημασιας ειναι αυτη η διαδικασι να παραμενει ΑΥΣΤΗΡΑ υπο την αιγιδα του κρατους. Την δημοσια δηλαδη.
    Αυτη ειναι και το μεγαλο πληγμα που καταφεραν,-για την "Ελιτ" μιλαω- με την αποροφηση, η την σταδιακη εξασθενηση των εθνων-κρατων και την δημιουργια "ομοσπονδιων". Δεν ειναι για την "αποφυγη πολεμου μελλοντικου" η για την "συνενωση ανθρωπων" και τετοιες αρλουμπες ασφαλως. Παντα υπαρχει ενα ευηχο προσχημα.
    Ο μονο λογος ειναι η σταδιακη ολοκληρωτικη παραδωση και η αδυναμια αντιδρασης των εθνων κρατων στα απ οαιωνες κεκτημεναδικαιωματα που ειχαν αποκτησει οι λαοοι τους στον προσδιορισμο και την προστασια τους,οπως αυτα νομιζαν.

    Και αυτο ειναι που διακυβευεται αυτες τις "μερες". Η ολα θα μετατραπουν σε ενα μεγαλο,ενιαιο ορνηθοτροφειο, η οι γυφτοι θα παρουν το δρομο για την ερημο.one more time

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. DIMI ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΙΩΣΕΣ ΤΗ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.

    ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ 200% ΤΟΚΟ ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ;
    ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ.

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ,
    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΒΡΩΜΑΕΙ
    ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ,
    LIFE STYLE ΜΗ ΧΕΣΩ ΚΤΛ) ΑΒΑΝΤΑΡΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
    ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10000 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΖΑΝ
    ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

    ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ 'Η
    ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,'Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ 70ΧΡΟΝΟΥΣ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

    ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ.
    ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ
    ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ,ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΧΩΝ
    ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΟΡΙΟΥ ΜΕ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    'Η 70ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΕ
    ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4Ο ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ 1300!
    ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΘΗΚΗ 'Η ΕΓΓΥΗΤΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ 'Η ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ;
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
    ΚΙ ΕΒΑΖΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ,
    ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.
    ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.
    ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ,
    ΚΑΠΑΚΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΚΡΙΣΗ.

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ,
    ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ...ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΑΛΑΚΩΣΑΝ
    ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ,
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ.

    ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ,ΟΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΓΙΑ ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ.

    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ(ΓΑΠ) ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ
    ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ.
    ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Τακη
    Δανειστηκα απλα δεν υπερδανεισηκα. Δηλαδη δανειστηκα ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ που μπορουσα να πληρωνω.

    Και φυσικα συμφωνω με αυτα που μου λες αλλωστε τα ιδια λεω.
    Οτι πρεπει να υπαρχει το τραπεζικο συστημα αλλα με ΞΑΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και οπως δουλευει μια οποιαδηποτε επιχηρηση.
    Οχι με 200% κερδος και φυσικα οχι να εργαζεται ανεξελεγκτα.

    Δεν το εκαναν μονο οι τραπεζες αυτο βεβαια.

    Καρτελ ειναι στημενα παντου, απλα εκει ειναι μετρησημο το μεγεθος.

    Φαρμακα, Γαλα, παροχη υπηρεσιων, απο που να αρχισω?

    Να πω μιας και ειναι αθλητικο το blog για εισητηρια 30 και 50 ευρω για να δεις τον Μπουγαιδη και τον Κλωναριδη?

    Οταν ΦΕΤΟΣ στο San Siro το Μιλαν-Ιντερ ειχε 40 ευρω σε κεντρικη θυρα κατω διαζωμα?

    Για να δεις ζεεντορφ, τιαγκο σιλβα και ιμπρα.

    εδω ο σιαλμας ειναι ακριβοτερος!!!!

    πλακα κανουμε?

    Τι δουλεψε ποτε σωστα για να δουλεψει η τραπεζα?

    Η υγεια που αν δεν εισαι Αλβανος θες 3 μηνες ραντεβου για μια εξεταση?
    Η παιδια που τα σχολεια εχουν γινει γκετο?
    Το ΠΑΡΑεμποριο και το ΛΑΘΡΕμποριο σε τσιγαρα ποτα βενζινη

    Τα καρτελ που εχουν το γαλα στο 1,40 το ακριβοτερο στην ΕΥΡΩΠΗ?

    Ολα αναξελεγκτα ειναι, περιμεναμε ελεγχο στις τραπεζες?

    Ειδικα εκει που ειναι και τα χοντρα πακετα, εγινε της κακομοιρας.

    Τι πιο λογικο σε ενα κρατος μπαχαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ολα ειναι καρτελ.Οχιμονο οι τραπεζες.Δεν αναφερομαι βεβαια τοπικες ενωσεις προιοντων η στιςσυναιτεριστικεςενωσεις. Μιλαμεγιαεκει απο οπου ψωνιζει το 80% του πλυθησμου παγκοσμιως.
    Αν καποιος ψαξει να δει-με μεγαλη χαρα- σε ποιους ανηκουν και το εμποριο οπλων και οι μεγαλες κατασκευαστικες εταιρειες "ανοικοδομησης κατεστραμενων", αλλα και: Αλυσιδες. Καυσιμα -Σουπερ-μαρκετ- ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα-φαρμακα.
    Οι μπροστινοι βεβαια δεν λενε τιποτα. ειναι απλα μεταπρατες. Και λαμβανουν ενα ωραιοτατο και μεγαλο "μποναμα". το Μεγαλο Ταμειο ομως, ο "μπεζαχτας" ειναι εκει που ειναι και των ιδιοκτητων των τραπεζων. (οι οποιοι "επινοησαν" και τους οικους ανοχης και τα λοιπα "ελεγκτικα" εργαλεια)

    "ολα πουλημενα"; Οχι ακριβως.Αλλα το 80% της παγκοσμιας παραγωγης ελεγχεται,προωθειται και ανηκει σε μερικες χουφτες αλητων.
    Το μονο που απομενει ειναι και η ολικη απαγορευση σπορας και παραγωγης απο ιδιωτες. ("κωδικας" ο οποιος υφισταται στην Αμερικη)

    Μπορειτε να το φανταστειτε,ας πουμε "σχηματικα". Ενα μεγαλο χωνι οπου κοπος,δουλεια,προιοντα,παραγωγη,δανεια κλπ ολα πεφτουν σε ενα μεγαλο καλαθι μιας μικρης ομαδας ανθρωπων.

    Οσο πιο "αδιαφορη", η ας πουμε οσο λιγοτερο εξαρτημενη,απομακρυσμενη απο τα συμφεροντα τους και οσο πιο μικρη ειναι μια χωρα,τοσο πιο ευκολα απεμπλεκεται απο δαυτους.
    Οσο πιο μικρη,τοσο πιο ευκολα "ανανυπτει" και "συνερχεται".

    Τα πραγματα δεν ειναι τοσο σκουρα για την Ελλαδα. Σε καταστασεις καταστροφων (τεχνιτων-φυσικων) επιβιωνουν οι "μικροσωμοι".
    Το αγγουρι ειναι για την Αμερικη, για την Κινα αλλα και εδω διπλα,για Ιταλια, Γαλλια και βεβαια την ιδια την Γερμανια.

    Γι'αυτο και σκουζουν περι "καταστροφης" και "τιταννικου". Δεν μιλανε για εδω. Οχι ασφαλως. για την παρτυ τους μιλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λεπτομερια: Ο "διακομιστης μεσολαβησης" (proxy-server) των κατωθι "ασχετων" μεταξυ τους ιστοσελιδων:zougla,real,vima,dol,newsit,tvxs,skay,
    mega,alpha και πολλων αλλων "ασχετων"
    μεταξυ τους, τους οποιους μπορει να υποθεσει κανεις, ολως τυχαιως,βρισκεται στην Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤΕΛ.
    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ "ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ" ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΧΡΗΜΑ.

    ΜΗ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ
    ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΓΚΟ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ
    ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ
    ΤΟ ΜΟΤΕΓ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρηστο πολλοι server βρισκωνται στη Γερμανια κυριως απο εταιρειες παροχης υπηρεσιων data.
    Ειναι καθαρα θεμα υποδομων και ταχυτητων (διαθεσιμότητας δικτύου,αντικατάσταση υλικού, ασφαλεια, backups κλπ κλπ)

    Δηλαδη φυλαξη δεδομενων, και φιλοξενια ιστοσελιδων, web shops, κλπ κλπ
    Αντιστοιχα ολοι οι παρανομοι servers για μουσικη ταινειες, σπασμενα καναλια κλπ κλπ ειναι σε πρωην Ανατολικο Μπλοκ και ΝΑ Ασια.



    Αν δεις καποια πακετα εχειςμε λιγοτερα απο 200 το χρονο ολο το πακετο e-shop, domain, διαχειρηση κλπ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    Kαι το δικο μου εκει ειναι φορτωμενο. Η σχεση τιμης υπηρεσιας ειναι πολυ καλη.

    Και δεν εχω καμμια σχεση με ΚΑΝΕΝΑ απο αυτους τους τυπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τακη απλα οι τραπεζες πουλανε ΑΕΡΑ.
    Κανενα προιον και καμμια υπηρεσια.
    Υπαρχουν, ζουν, αναπνεουν ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟ.

    Τιποτε αλλο. Σε οποιο μαγαζι του κοσμου μπεις εχει κατι να σου δωσει.

    Πορτοκαλια, ποδηλατα, χαπια, θεαμα, δωματια με θεα, φαι, τηλεφωνο-ιντερνετ, παιχνιδι, διασκεδαση, κατι τελος παντων.

    Αυτοι δεν σου δινουν τιποτα. Μονο παιζουν με τους τοκους.
    Δωσε να σου δωσω.

    Ουτε καν το δικαιωμα στην ελπιδα που σου πουλαει ο τζογος δε σου δινουν. Που βαζεις λιγα και αν σου κατσει.

    Δινεις ενα παιρνεις 1 ΜΕΙΟΝ το τοκο.

    Απο αυτο ζουν.

    Περιμενεις κατι διαφορετικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τάκη συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Φυσικά για να δουλέψει το καρτέλ των τραπεζών πρέπει να δουλεύει το άλλο το ισχυρότερο καρτέλ, εκείνο των κομμάτων εξουσίας- δυο πολιτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα πχ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν επίδεκαετιες το 85% της αγοράς των ψήφων. Οι κυβερνήσεις είναι παντού ιδιωτικοποιημένες ασχέτως αν ονομάζονται καπιταλιστικές, κομμουνιστικες η σοσιαλιστικές. Οι ονομασίες είναι για να διαχειρίζονται τον λαό ( το μεγαλύτερο λόγοπαίγνιο της ιστορίας). Η λύση δεν βρίσκεται σε καμία κυβέρνηση , σε κανένα σχήμα σε κανένα αρχηγο. Η λέξη κλειδί είναι ο καταναλωτισμός. Αν δεν επαναξιολογησουμε τις αξιες μας όλοι τα καρτέλ θα μας εκμεταλλευονται και το γάλα για παράδειγμα, θα διακινείται στην Ελλάδα απο καρτέλ, όπως η κοκαΐνη στην Βολιβία, και στις ίδιες τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. thomas sillywizard10 Μαΐου, 2012 18:21

    δεν ηθελα να δωσω δικιο στον Dimi αλλα ρε Κωστενογλου τελικα εισαι μεγαλος μαλακας..ή βλακας..ή απλα μυρωδιας..

    στο ΠΙΟ κρισιμο ματς με την ΠΙΟ οργανωμενη ομαδα κατεβασε παλι αλλοπροσαλλη ενδεκαδα..ποιος εγγλεζου ρε γμτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ10 Μαΐου, 2012 18:36

    Ρε παιδιά αυτός ο Μπουγαίδης είναι κίνδυνος-θάνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΒ Βασιλουλος.
    Το λεω με ονομα μιας και ψωνιζω χρονια απο εκει λογω αποστασης απο το σπιτι μου + οτι γενικα εχει καλα πραγματα (για τα γουστα μου).
    Θα πω για γαλα λοιπον που ειναι καθημερινο προιον.

    ΑΒ Γαλα Γερμανικο: 0.87
    AB Γαλα Ελληνικο: 0,97!!
    Δελτα: 1.40!!
    Γεωργικη Σχολη Θεσσαλονικης: 2.15 (καλα εσυ εχει ξεφυγ'...)

    Συμπερασμα:
    To εισαγωμενο γαλα με μεταφορικα απο τη Γερμανια ειναι 11% ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ απο το Ελληνικο!!!!!!!
    Ο Βγενοπουλος που πουλαει το ιδιο ελληνικο γαλα, ειναι 40% ακριβοτερος απο τον ΑΒ. Προφανως οι αγελαδες της Marfin βοσκουν στο Κολωνακι και την Εκαλη.

    Για το συναιτερισμο δε λεμε καν. Απορω με τετοιες τιμες ΠΩΣ ΖΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Dimi η δύναμη λοιπόν είναι στα χέρια των καταναλωτών. Μια εβδομάδα αποχής απο το γάλα και η αυτόματη συλλογική αντίδραση σε κάθε αντίστοιχη κερδοσκοπία θα έσπαγε όλα τα καρτέλ. Τι ζητάω τώρα , αυτο απαιτεί παιδεία και κοινωνική συνοχή.
    Παρεμπιπτόντως στην Ιταλία κλητευσε το δικαστήριο τον Καλατραβα να απολογηθεί για το υψηλό κόστος των έργων του ( μαζι με τον αρμόδιο τότε υπουργό). Στην Γαλλία ετοιμάζουν δική στον Σαρκοζί για την μίζα απο το υποβρύχιο που πούλησε στην Πολωνία. Εδώ; κανένας δεν φταίει, κανείς δεν απολογείται. Τουναντιον παγίως επιβραβευονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ ΑΝωΝΥΜΟ
    εγω στη δουλεια μου εμαθα (πριν κανω τη δικια μου και δουλευωντας σε 2 πολυεθνικες) να κοιταω στοιχεια, ροη προιοντων, τασεις αγορας κλπ.

    δεν χρειαζεται καμμια αποχη. και ειναι δυσκολο να γινει.

    σε πληροφορω οτι για το συγκεκριμενο που ανεφερα αν πας μετα τις 2-3 το ελληνικο γαλα εχει εξαφανισθει και το ΔΕΛΤΑ καθεται απουλητο στο ραφι.
    μια χαρα τα βλεπει και ο store manager και ο buyer αυτα.
    το κανω και εγω το κανει και πολυς κοσμος.

    και δεν ειναι θεμα τιμης μονο, πιστευω οτι ειναι θεμα κοροιδιας. γαλα ειναι ρε πουστη μου δεν ειναι κρεας να εχει φιλετο κι κοκαλο να διαλεξεις.

    γαλα φρεσκο που βαζω στο καφε, τι σκατα εχει ο βγενο και ειναι 40% ακριβοτερος.
    αν παιρνω 1 λιτρο την ημερα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ 360 μερες χ0,43 = 155 ΕΥΡΩ!!!! ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ???

    Φυσικα εχει δυναμη ο καταναλωτης. ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

    Στην ΑΕΚ ο αλλος πηγε και τυπωσε 80.000 εισητηρια για 3!!! ματς.
    Εκανε ολη τη σαιζον 112.000 σε 15 παιχνιδια και τωρα θελει να κανει 80.000 σε τρια!
    ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ τι να του πεις..

    Ξερεις ποσοι ηταν μεσα προχτες? 6108. Σημερα ειναι λιγοτεροι, απο οτι ακουσα κανα ταληρο
    Σουμα 11-12 χιλαδες. να πανε και αλλοι 6-8 με το μπαοκ αν παιζεται ακομη καμμια θεση?

    20 με το ζορι. μεχρι τα 80??

    Και καλα κανουν οι καταναλωτες και επιδεικνυουν μεσω της αποχης που αναφερεις την αδιαφορια τους για το προιον ΑΕΚ.

    να πας να δωσεις 30-50 να δεις τι??? το μπουγαιδη και το κωστενογλου? πλακα κανουμε τωρα? εναντιον του γιουρκα του φυντανιδη και του μαλεζα?

    δηλαδη αν πας να δεις το χθεσινο ματς ατλετικο-μπιλπαο (οχι σα τελικο αλλα σα ματς)ποσα να δωσεις? 200?

    αν πας να δεις Μιλαν-Μπαρτσα? 1000? 1500? γιατι αμα θελει 50 ευρω ο κωστενογλου για να σου παρουσιασει αυτο στο μεσι κι τον ντρογμπα τι πρεπει να δωσεις?

    ειμαστε σοβαροι?

    ο καταναλωτης εχει τεραστια δυναμη και ειναι ο φοβος και ο τρομος ολων των λαμογιων σε αλλες χωρες το ΙΝΚΑ σε πηδαει χωρις σαλιο μεσα σε ενα βραδυ.

    εδω καταναλωθηκαν πανω απο 100.000 μπουκαλια coca cola με ποντικοφαρμακο και δεν τρεχει τιποτα!!! δεν επιασαν οχι τον Δαυιδ αλλα ΕΝΑΝ υγειονομικο υπευθυνο να τον πανε μεσα..

    και εσυ μου λες για υποβρυχια και καλατραβες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μια που ειπατε για γαλα...
    Εχει βγει κανεις να πει ποια ειναι η ετησια παραγωγη γαλακτος στην Ελλαδα? Και ποσο ειναι η καταναλωση?
    Να σημειωθει πως γαλα χρειαζεται και το γιαουρτι....Γιατι εγω ξερω πως "λειπουν" πανω απο 50000τοννοι απο την παραγωγη...
    Εξελιξεις εχουμε και θα τις πουμε το βραδυ,αυτο το "λογιστικος ελεγχος των τραπεζων" χτυπησε πολυ ασχημα,παρα πολυ ασχημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ conpater
    υπαρχουν καποια στοιχεια απο την ΕΛΟΓΑΚ ΑΝ ΘΕΣ μπορεις να τα δεις.
    http://www.elog.gr/

    ολα βρισκωνται αν θες με μια απλη και μικρη ερευνα στο ιντερνετ.
    απλα αξιολογεις τη πηγη, αν ειναι απο το κιτσος.blogspot.gr η απο καποιο πιστοποιημενο οργανισμο αναγνωρισμενο.

    θα σου πω μονο οτι πριν 15 χρονια περιπου αντιστοιχα για το κρεας ΕΞΑΓΑΜΕ στη γερμανια περιπου το 10-12% της παραγωγης μας! ΤΩΡΑ ειμαστε ελλειματικοι και εισαγουμε..

    λογικο. γιατι να παραγεις οταν παιρνεις την επιδοτηση και καθεσαι αραχτος στο καφενε?

    γιατι να προσπαθεις να εχεις κατι με κοπο οταν ξερεις οτι θα σου ρυθμισουν χρεη?
    οταν ξερεις οτι θα κλεψεις θα κοροιδεψεις και θα εισαι και ανταρτης στο συστημα?

    ειπαμε παντα οι αλλοι φταινε. και ο βαγγελας βεβαιως βεβαιως.
    ο βαγγελας ΠΑΝΤΑ φταιει.

    αρκει να εισαι γνησιος..

    αβαδιστα και αβιαστα στο χωρο σας που λενε και στις αγγελιες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή