Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

             Φτάσανε λοιπόν τα μπαράζ. Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε τότε παλιά για να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία ο Βαρδινογιάννης κι η αλογοτροφή του για έξοδο στο champions league. Ένας θεσμός που καθιερώθηκε όμως αφού στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ένα μίνι πρωτάθλημα που με βρίσκει αντίθετο, αφού είμαι πιο παραδοσιακός φίλαθλος - οπαδός. Προτιμώ την αποτύπωση των θέσεων στον κανονικό μαραθώνιο. Αλλά και ποιός ασχολείται μαζί μου;
              Την κλήρωση την ξέρετε πλέον μαζί με το αβαντάζ του πρώτου. Και φυσικά όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά όπως και να το κάνουμε τα γουρούνια είναι ανώτερα από τα λοιπά ζώα. Και μια νίκη της αλογοτροφής σε συνδυασμό με μια ήττα μας στην Τούμπα, δημιουργεί ένα +7 που πολύ δύσκολα ανατρέπεται. Βέβαια μπορούν να γίνουν και τ' ανάποδα, οπότε γινόμαστε το πρώτο φαβορί. Συμφωνώ αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αλλά υπάρχει κι ένα όριο λογικής και μια εικόνα που ακολουθεί την πρότερη εμφάνιση  όλων των ομάδων.
              Παντρεμένη και με την ψυχολογία που διέπει όλους τους αγωνιζόμενους. Και η οποία λέει το εξής απλό: Η αλογοτροφή θα κάνει το συντηρητικό καθήκον της, η Θεσσαλονίκη θα πολεμήσει ικανοποιημένη από τα διπλά που κατήγαγε εκτός νομού φέτος ( άδειασε το ποτήρι ), ο Ατρόμητος με την άμυνα του θα μαζέψει μερικές ισοπαλίες όσο κι αν σπρωχτεί από την διαιτησία, και η ΑΕΚ θα βρίσκεται κάπου μεταξύ σύνταξης και Μυκόνου.
             Σοβαρά κίνητρα είναι αυτά ειδικά όταν καλείσαι να παίξεις έξι ντέρμπυ μέσα σε 18 ημέρες. Που εδώ οι προπονητές κάνουν λόγο για κούραση από την δεύτερη αγωνιστική κιόλας. Κι ειδικά τώρα που κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Αν θάχουν αντίκρυσμα τα μπαράζ μέσω αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ για τους τρεις από τους τέσσερις συμμετέχοντες ή αν οι αποχωρούντες ή οι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται να αφήσουν παρακαταθήκη για την ομάδα που θα φοράει τις κιτρινόμαυρες φανέλες ( για μας μιλάω ). Πιάσε το αυγό και κούρευε.
             Μια παρατήρηση όμως δεν πάει χαμένη. Κουβεντούλα για χαλάρωμα κάνουμε. Και βάζοντας κάτω τα παιχνίδια, ιδανικά, δηλαδή κρατώντας σε χαμηλές πτήσεις την Χαλκηδόνα και χωρίς απώλειες ιδιαίτερες στο φτωχό ρόστερ μας, καταλήγω σε μια ΑΕΚ στην τρίτη θέση των μπαράζ. Μια ΑΕΚ που εξασφάλισε τα έξοδα για το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη αλλά και σφράγισε εισιτήρια για όλους τους αγώνες μέσω του τηλεφωνήματος του Μπιτσαξή. Εισιτήρια που τα έχει ήδη σχολιάσει ο αγαπητός Dimi. Για αρχικούς αγώνες που θα γίνουν καθημερινές...
              Ο πρόεδρος όμως και ο προπονητής βγάζουν μια αισιοδοξία. Κι έτσι πρέπει να κάνουν. Οι ηγέτες πρέπει να βγάζουν τρελούς όλους εμάς. Που πλέον έχουμε γίνει εσωστρεφείς και που μια στραβή να γίνει στο δεύτερο παιχνίδι, "...αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις..." ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ " το πρωτάθλημα το χάσαμε από τις μικρές ομάδες."
              Διότι πέραν της λογικής του απλού κόσμου, υπάρχουν και συγκεκριμένα δεδομένα : Βάζεις το χέρι στην τσέπη της ομάδας και βρίσκεις κανά ξεχασμένο χαρτομάντηλο. Η άδεια από την Ευρώπη μοιάζει με πιθανή νίκη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όσο κι αν πιστεύω οτι η δόση για το 44 θα πληρωθεί από τον κοντό για να μην εκτοξευτούν τα χρέη στα 173 μύρια οπότε του χρόνου κάτι μπορεί να γίνει μέσω Βενιζέλου ( Ντέμης ) και Σαμαρά ( Μελισσανίδης ). Ελλάδα είναι εδώ που ακόμα και η τρόϊκα μπαίνει σε αμφισβήτηση. Και κρατείστε αυτές τις τελευταίες αράδες, όπως κρατιούνται και οι σωτήρες από το εκλογικό αποτέλεσμα.
                 Τα πράματα, ποδοσφαιρικά, τα βλέπω μαύρα. Κι όσο η χώρα μας υφίσταται όλα αυτά διότι ήταν χαλαρή σε δομές, άλλο τόσο η ομάδα μπαίνει στο αγριεμένο Καρπάθιο ακυβέρνητη και με συνεχή πρόστιμα που θα κάνουν ( πιστεύω να τα έχετε διαβάσει πλέον ) την αλήθεια φανερή: 80 μύρια δεν είναι αντιμετωπίσιμα. Τα έχουμε πει όλα, τα έχουμε παρουσιάσει από εδώ μέσα κι επιτέλους πρέπει ο πολίτης - οπαδός να καταλάβει την πραγματικότητα.
               Και κατανοώ οργές και θυμούς και περιπαικτικά χλευαστικά σχόλια αφού το σλόγκαν
 "  όλοι μαζί για να σώσουμε την ομάδα...και ο κόσμος πρέπει να είναι ο αιμοδότης..." ουσιαστικά λέει ένα πράμα : ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. Κι είμαι συντεταγμένος κι εγώ οτι επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη πρέπει να τα πληρώσουν. Χωρίς να φανεί όμως καινούργιος ήρωας , ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ Ο ΝΤΕΜΗΣ. ΔΙΟΤΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, άσχετα με το τι θα ειπωθεί ή θα σερβιριστεί επικοινωνιακά.  ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΔΧ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ : Θα είναι αόρατος για μας.
                ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.
              Υγ1. Μετά τις εκλογές θα σκάσουν δύο ( 2 ) βόμβες : Τελεσίδικες. Κρατείστε τα νούμερα που σας γράφω : 35% και 32 500. Δεν αναφέρομαι σε ποσοστά κομμάτων ή σε ψηφοφόρους. Γρίφους δεν βάζω, απλά δεσμεύομαι μέχρις αυτού του σημείου των αριθμών. Τα λέω διότι έχουν να κάνουν με την ομάδα μας.
             Υγ2. Προς Χαράλαμπο: Η νέα εφημερίδα έκανε μια αρπαχτή για τις κυνοδρομίες μέσω ΟΠΑΠ. Την πρώτη μέρα ήταν στα 5 χιλιάρικα. Τώρα στα 1500. Πηγαίνει αύτανδρη.

18 σχόλια:

  1. Γιωργη,τα νουμερα αυτα ειναι απο ολη την Ελλαδα.Δυο χιλιαδες απο Αττικη και τρεισιμιση απο ολη την επικρατεια.Αυτο που ειπε ο Παπαιωαννου,το ειπε στην Κορινθο,σε ελαχιστο κοσμο.Η φτωχεια ειναι γενικη κι οχι "προνομιο" μονο των Αθηνων.
    Στηβεν,υπολειπονται 500 για να γινει σαν του οπλαρχηγου.Παλι απο κατω,εστω και στα καρεκλακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι... Ο κόσμος καλείται να πληρώσει τα χρέη των μετόχων , όπως ο λαός καλείται να πληρώσει τα φαγοπότια των πολιτικών. Στο θέμα της πολιτικής ηγεσίας έχουμε μια διέξοδο - ψήφο, επανάσταση κλπ-
    Στο θέμα της ομάδας ποια διέξοδο προτείνεις Στήβεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θα ρωταγα το αναποδο.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Doktor βαρεσε στο κοκκαλο. Στην καρδια της καρδιας του μεγιστου και πραγματικου αιτιου για την αποκρουστικη αντιμετωπιση του ειδους των ανθρωπων απο μια φαρα που συνδεεται με "πορφυρα ποταμια" και ειναι η κυρια υπευθυνη και δημιουργος των -φερομενων ως-"αλυτων προβληματων" (οπου "αλυτο προβλημα"=συνεχης αφαιμαξη)
    Και η μονη πραγματικα υπαρκτη αρρωστια,ειναι η χολερα της Ελιτ.
    Η οποια ειναι ΜΙΑ και διατρεχει τον χρονο ανεξαρτητου προσωπων.

    Η Γερμανια ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.ΑΓΡΙΩΣ.(φυσικα δεν ειναι η μονη.Και εμεις εδω τα ιδια σκατα ειμαστε.Και μαλιστα χειροτερα.γιατι ενω αλλου φροντισαν να φτιαξουν κρατη της προκοπης,εδω το αφησαν ριμαδι. Γιατι βολευει ως εχει φυσικα) ΣΥΤΗΜΑΤΙΚΑ. ΟΛΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΑ ΑΛΗΤΩΝ. Ειναι ο "βλαξ" που κανει τα βαρια χατηρια και ειναι το οχημα για να μεταφερονται τα συμφεροντα των γυφτων στο χωρο και στο χρονο.

    Και απολυτα σωστα συνδεει την πολιτικοοικονομικη ελιτ με τα αεναα και τεραστια συμφεροντα της χημιο-φαρμακοβιομηχανιας.
    Η οποια εκτος του οτι κατασκευαζει συντηρει και επενδυει τις κυριες μαστιγες, εχει αναγει πλεον σε ΥΠΕΡεπιστιμη την τον ελεγχο του σωματος.

    Η βιοχημεια ηταν και ειναι το "mast" των φερομενων ως "Γερμανων". Με εκεινα τα πολυ παραπλανητικα ονοματα π.χ "Χοφμαν" Μπαουμαν" "Ριχμπεργκερ" "Γιεκερμαν","Φριτσμπεργκερ" κλπ. οπου οι καταληξεις αυτων λενε τα παντα. Κρυμενοι πισω απο το ΓΕρμανικο εθνος.

    (Σημιωση προς Albert: απο τα 50 Νομπελ-τα οποια παρεπιπτοντως γενικα δεν τα πιστευω καθολου αφου "γεννηθηκαν" για αυτον τον σκοπο- τα 45 αφορουν χημεια-βιολογια-"ιατρικη"- "φυσικη" κλπ. Φυσικα ολοι πλεον ψιλιαζομαστε για ποιον λογο αυτη η εφεση και απανωτη διακριση.Καπελωνουν την επιστιμη και εκεινη δουλευει για λογαριασμο των αλητων.Και βεβαια ελαχιστοι απο αυτους ειναι Γερμανοι. Οσο Ελληνας ειναι και ο ΓΑΠ.)

    Και η τραμπαλα εχει παντα ως γνωστων δυο ακρες που ανεβοκατεβαινουν. Απο την μια η Αμερικη και απο την Αλλη η Γερμανια. Η μεν εχει και γαμω τις τεχνολογιες αλλα δεν μπορει-υποτιθεται-να παραξει αυτοκινητα της προκοπης. Και η δε ΓΕρμανια,που εχει και γαμω τους μηχανικους (παραδοξως για μια χωρα που βγαζει μονο βιοχημικους βιολογους και γεννετιστες) οι βασικοτερες βιομηχανιες φαρμακων οι οποιες πρασκευαζουν κατ'εντολην των εργαστηριων της,ειναι εκτος ΓΕρμανιας. (στην Ελβετια θα βρει κανεις πολλες.Στο "ουδετερο εδαφος" δηλαδη. Εκει που ειναι οι τραπεζες και οι σοκολατες.Και το τυρι με τις τρυπες.Ε ρε πλακες)

    Παραξενη τραμπα,θα ελεγε κανεις. Περιεργη αλλαξοκωλια μεταξυ ΓΕρμανιας και Αμερικης.
    Καθολου περιεργη και ανεξηγητη,εαν το παζλ αρχιζεις να το στηνεις.
    Ας σκεφτει κανεις γιατι η Αμερικη εχει παραδωσει την τεχνολογια στην ΓΕρμανια και η ΓΕρμανια σε ανταλλαγμα εξαγει τους φυσικους της,τους χημικους της στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου.
    Μια χαρα καμωμενα ολα.
    Δηλαδη με απλα λογια: Εχουμε δυο τσαντιρια ας πουμε. Το ενα γραφει απ'εξω "Ταμτακος" και μενει μεσα ο "Βλαμης". Και το αλλο γραφει "Βλαμης" και μενει μεσα ο Ταμτακος. Και ω του θαυματος,ειναι και διδυμοι. Χεσε μεσα. Παμπονηροι.
    Αλλα αλητογυφτοι,οπως και να εχει.
    Aleluia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο,
    ολα όσα ακολουθούν είναι σε φιλικότατο ύφος. Το διευκρινίζω γιατί μιλάμε στο διαδίκτυο όπου μιά αντιπαράθεση απόψεων μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί.
    Καταρχήν αποφάσισε σε ποιό μήκος κύματος μιλάμε. Διότι για νομπελίστες εσύ μίλησες, σε ένα κείμενο κατά τη γνώμη μου ισοπεδωτικό, και πάνω σ΄αυτό το μήκος κύματος (πού έθεσες δηλαδή) απάντησα.
    Μπορούσα να παραθέσω τούς 10 Γερμανούς νομπελίστες πού είναι συγγραφείς και ποιητές. Επίτηδες παρέθεσα τη λίστα με τούς "άλλους".
    Σημαίνουν κάτι οι νομπελίστες?
    Στο μήκος κύματος πού το έθεσες σε κείνη τη κουβέντα ναί, σημαίνουν.
    Στην πραγματικότητα όχι.
    Κι αν σημαίνουν κάτι είναι μόνο απο καθαρή σύμπτωση. Οταν όμως το ινστιτούτο Νόμπελ (institution ίσον θεσμός άρα οργανισμός πού...παράγει "πραγματικότητα" αν συννεοούμαστε) δίνει Νόμπελ...Ειρήνης σε Αμερικανούς προέδρους τότε από μόνο του ομολογεί το τι ρόλο παίζει.
    Μα δεν είναι "αξίας" τα Νόμπελ ιατρικής ας πούμε? Οχι, δεν είναι. Δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Ετσι ακριβώς.
    Ενώ τα νόμπελ ποίησης?
    Πάλι τίποτα.
    Ενας οργανισμός παραγωγής πλαστής πραγματικότητας είναι.
    Προσωπικά μιλώντας τα Νόμπελ τα έχω γραμμένα στ΄αρχίδια μου ακριβώς γιατί ξέρω ότι η πραγματικότητα πού ζούμε είναι πλαστή. Αλλά και διότι τα Νόμπελ είναι τρόπος κατοχύρωσης τής πλαστής πραγματικότητας όπως άλλωστε εκατοντάδες ακόμα μηχανισμοί.
    Ερώτηση στην πάρτη μου:
    -τότε γιατί ρε γκράντ μαλάκα μάς παραθετεις λίστες?
    Παραθέτω λίστες όταν αυτές ζητηθούν. Οταν ο συνομιλητής μου τίς θέσει ως κριτήριο τότε ανετότατα θα μιλήσω σ΄αυτή την βάση ξέροντας ότι η βάση αυτή είναι αυτοαναιρούμενη.
    Γιατί είναι πλαστή. Είναι ψεύτικη.

    Κύτταξε, οι σύμμαχοι πού έχεις γύρω σου (και πού έχω γύρω μου) είναι λίγοι. Ειναι μιά μειοψηφία ανθρώπων πού παραδόξως, μυστηριωδώς, μεταφυσικώς σχεδόν, καταφέρνουν να γλυτώνουν απ΄το μάτριξ.
    Δεν μπορείς να τούς ισοπεδώνεις όλους όμως, "μόνοι μας" είμαστε ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνεις? Αν ισοπεδώσεις μέσα στην απόλυτα κατανοητή οργή σου ακόμα κι αυτούς πού είναι μαζί σου τότε τι μένει?

    Να το θέσω αλλιώς και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ακριβής μπορώ. Η αναλογία ανθρώπων πού αντιστέκονται στην Ελλάδα είναι πάνω-κάτω η ίδια με αυτή πού υπάρχει σε μιά Γερμανία. Αλλά και σε μιά Αμερική. Και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.
    Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις λοιπόν ολόκληρες χώρες (κι όχι "έθνη" αφού και τα "έθνη" είναι ένα ψέμα) γιατί στην ισοπέδωση αυτή σαρώνεις κι αυτούς πού είναι μαζί σου.
    Και το κάνεις συχνά αυτό, μιλάς δηλαδή ισοπεδωτικά, κάτι πού είναι λάθος.

    Για να σε προλάβω, ένοχος τού ίδιου λάθους είμαι συχνά κι εγώ. Κι όταν με τσακώνω να το κάνω γίνομαι έξαλλος με τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ανοίξανε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία στην δεκαετία τού 30' οι πρώτες 200.000 πού βάλανε μέσα ήταν όλοι Γερμανοί. Οι πρώτοι πού μάζεψε η Γκεστάπο ήταν οι Γερμανοί αναρχικοί. Σημειολογικότατο, ε? Οι δεύτεροι κατά σειρά ήταν οι κομμουνιστές (σήμερα μπορεί και να μην τούς μάζευε καθόλου, αλλά μην ξεφεύγω). Και κατόπιν θεωρητικούς διαφόρων αποχρώσεων πού θεωρούντο επικίνδυνοι.
    Ολοι αυτοί, και οι 200.000 πέθαναν στην λαιμητόμο. Ο παραδειγματισμός έπρεπε να είναι αμείλικτος γι΄αυτό κι επιλέκτηκε η γκιγιοτίνα.
    Δεν έμεινε κανείς μετά?
    Εμεινε. Αλλά δεν ήταν απ΄τούς αποφασισμένους. Ηταν απ΄αυτούς πού βρίσκεις σε οποιοδήποτε λαό, πού στο μιλητό αντιστέκονται αλλά πού δεν έχουν την ιδεολογική δομή ώστε να μην μπαλατζάρουν.
    Δεν τούς φοβάσαι αυτούς. Είτε είσαι η χούντα η δικιά μας στα 60ς είτε είσαι η Γκεστάπο.

    Και ναί, σε πολεμο βρισκόμαστε. Και δεν περισσεύει κανένας. Βέλγος, Ελληνας, Γερμανός, Αμερικάνος, κανένας. Ειναι ελάχιστοι αυτοί πού καταλαβαίνουν τι παίζεται και χρειάζονται όλοι.
    Αλλωστε και το βίντεο τού γιατρού τού Ρατ (τού Γερμανού, έτσι?) αυτό δεν δείχνει?
    Δεν είναι σύμμαχος σου αυτός? Το μπούλο όλοι? Οχι ρε φίλε, δεν μάς παίρνει.
    Στην Γερμανία ζω αυτό το φεγγάρι τής ζωής μου και τούς ζώ τούς Γερμανούς από κοντά.
    Υπάρχει κι εδώ αυτή μυστηριώδης ομάδα ανθρώπων πού καταφέρνει να καταλαβαίνει. Να ξεφεύγει απ΄το φίλτρο. Η ίδια μειοψηφία πού θα βρείς ΠΑΝΤΟΥ ανεξάρτητα "εθνικότητας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γιατρός λοιπόν σωστότατα μιλάει και βεβαίως έχει απόλυτη σχέση η φαρμακοβιομηχανία.
    Η οποία, κι αυτή στην εξαπάτηση βασίζεται.
    Η πρόσφατη 100% πλαστή καμπάνια περί γρίππης τών χοίρων απ΄την οποία υποτίθεται ότι θα..."πέθαιναν εκατομμύρια" αν δεν κάναμε το εμβόλιο είναι ο τρόπος πού λειτουργεί σε ΟΛΑ.
    Απ΄τον καρκίνο μέχρι και το ΑIDS.
    Και μιάς κι είπα AIDS, κι υπήρξε κι η ιστορία με την Ρωσίδα πόρνη τίς προάλλες, έχετε ακούσει για μιά δημοσιογράφο ονόματι Παπαγιαννίδου πού πέθανε φέτος?
    Αν όχι, τότε αξίζει οπωσδήποτε να δείτε τι λέει αυτή η γυναίκα στην ιστοσελίδα της για την "ασθένεια" αυτή.
    Εδώ:
    http://www.hivwave.gr/pages/index.php?%C1%F0%EF%EA%E1%EB%FD%F0%F4%EF%ED%F4%E1%F2_%F4%EF_%27AIDS%27
    Αν κάνετε τον κόπο και διαβάσετε τι λέει (το συνιστώ ανεπιφύλακτα, όπως και το βιβλίο της) κάντε κατόπιν κι έναν επιπλέον κόπο και δέστε κι αυτό το βιντεάκι:
    http://www.youtube.com/watch?v=B_nDd9sOqLk&feature=email
    Δείχνει ακριβώς τον τρόπο τής απάτης και το πώς γίνεται πιστευτή.
    Καλημέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας02 Μαΐου, 2012 12:22

    Προς ALbert_AEKstein.
    Ξεκινωντας να πω οτι η δημοσια αντιπαραθεση,ο διαλογος δηλαδη,ειναι υγεια και οχι υποψια υποκινησης αντιπαλοτητας.
    Το πιστευεις και εσυ φανταζομαι.

    Ομολογω οτι η αναφορα στα Νομπελ ηταν αστοχη.
    Και δεν το λεω εκ'των υστερων. ΠΡιν ακομα επισκεφτεις αυτο τον χωρο,ειχαμε ξανακανει με τους υπολοιπους εδω κουβεντα περι της πουστιας του "θεσμου" των Νομπελ,τα οποια θεσπισε το Βασιλειο της Σουηδιας,ωστε να "νομημοποιουνται" οι αχαρακτηριστες ερευνες και να καλυπτονται κατω απο τον μανδυα τα χρησιμα δια τον μαντωμα του ποπολου ευρηματα.

    Εδω-οπως λες σωστα-πηρε νομπελ ειρηνης ο μαυρος μαλακας που ακομα δεν εκανε τιποτα,η ο αντιπροεδρος του αλλου,του Κλιντον με τα χυσια και τις μπομπες,ο Αλ Γκορ ο οποιος "ανακαλυψε" μια "ενοχλητικη αληθεια" οσο αφορα στην υπερθερμανση του πλανητη και το οτι αυτη δεν ειναι απλα ενα φυσικο φαινομενο επαναλαμβανομενο στην ιστορια του κοσμου, η οτι δεν φταινε οι "μεγαλες αδερφες",αλλα εσυ και εγω.
    Εδω πηρε Νομπελ ο Σεφερης και δεν πηρε ο Καζατζακης. Και τα δινουν σοριδον σε κατι παρμενους "συγγραφεις" Λατινοαμερικανους του κωλου.

    Οσο για το "συλληβδιν",το "τσουβαλιασμα",προσπαθω να το αποφευγω. Πολλες φορες,για την οικονομια της κουβεντας-αφου ΠΑΝΤΑ εννοειται οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι και οτι ΔΕΝ εχουν ολοι τις ιδιες ευθυνες-αναφερομαι σε ομαδες, η ολοκληρες κοινωνιες.
    Ολοι μας το κανουμε αυτο. Και με πρωτο παραδειγμα, η "θυμα" τον ιδιο τον Ελληνικο λαο. " ο μαλακας Ελληνας" λεμε, ο "το προβατο ο λαος" κλπ.
    Η "οι ταριφες οι αλητες" "οι μεταναστες οι κλεφτες" κλπ.
    Εννοειται ομως οτι δεν μιλαμε για το συνολο. Μιλαμε για το μεγαλο μερος,το οποιο χαρακτιριζει την συμπεριφορα.Δηλαδη απλα ανδεικνυουμε το προβλημα.
    Γιατι, εαν μονο μια μικρη μειοψηφια ειναι αυτη που κλεβει,τεμπελιαζει,τρωει "λωτους", λαμογιαρει, η ειναι τυφλη,τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Το προβλημα ξεκινα οταν αυτο το ποσοστο ειναι τετοιο ωστε αρχιζει να αποκτα ενδημικα χαρακτηριστικα.

    Και τελος,οσο αφορα στο "μονοι μας" αυτο και αν δεν το ειπα ΠΟΤΕ.
    Και ασφαλως ποτε κανενας μονος δεν εκανε τιποτα. Και οτι πρεπει οι λαοι (της Ευρωπης κυριως αλλα και αλλου) να αντιληφθουν (ευχη ειναι αυτο δυστυχως) οτι ειναι θυματα μιας μικρης ολιγαρχιας και μπαζωνουν ρεματα με τα κορμια τους για το παντεσπανι των πονηρων.
    Οι οποιοι απλα μιλανε διαφορετικες γλωσσες για πρακτικους λογους.

    Δεν εχει να κανει με την "ποιοτητα" των ανθρωπων.
    Εχει να κανει με την δουλεία στην οποια εχουν περιελθει. Οτι ηταν ο μαυρος με τις αλυσιδες,ειναι και ο Αμερικανος η Αγγλος, η Ελληνας, η Κινεζος του σημερα.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ-ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΕΓΗ,ΡΟΥΧΙΣΜΟ-ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΦΟΡΑΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙ, Η ΦΥΛΛΑ ΧΟΥΡΜΑΔΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ-ΕΙΜΑΙ-ΔΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας02 Μαΐου, 2012 12:24

    (συνεχεια)
    Και μιλωντας συγκεκριμενα για την Ελλαδα και την Γερμανια (αφου περι αυτου κυριως ο λογος) οι λαοι αυτων ειναι υποδουλοι διπλά.

    Και δεν υπαρχουν κρατη,υπαρχουν ομως Εθνη. Ξεκαθαρα. Τα συνορα ειναι μια μαλακια. Ειναι πασαλοι και συρματοπλεγμα στα ομορα κοτετσια,που επιβαλουν οι αλητες του κοσμου.
    Εθνη ομως υπαρχουν. Αυτο δεν σημαινει οτι υπαρχουν αντιπαλοτητες μονο. Δεν εννοω αυτο. Εννοω οτι υπαρχει πολυχρωμια,πολυμορφια,πολυγλωσσια κλπ. Και αυτη ειναι η ομορφια.
    Και αντι ο κοσμος να ειναι μια γιορτη,ειναι μια τυραννια για ενα απιστευτα μεγαλο μερος του.

    Οι εριδες σπερνονται απο του πονηρους λιγους. Κανενας λαος απο μονος του δεν ξεκινησε να αιματοκυλισει καποιον αλλον,ετσι,για πλακα. Οι λαοι,οπως θα συμφωνεις-εχουν πιαστει κοροιδα. Γιατι; Γιατι ειναι παιδια. Οπως κοροιδευεις ενα παιδι με μια καραμελα και το θωπευεις στο παρκο,το ιδιο συμβαινει και με τον λαο.
    Και η ηλικια του, η νοητικη και η πνευματικη,δυστυχως,δεν του επιτρεπει να δει καν τα αυτονοητα. Και λυπαμαι για αυτο. Και γι'αυτο πολλες φορες οργιζομαι και ισως βγαινω εξω απο τα "εσκαμενα".
    Και οχι για να αναδειξω καποιον, η να "ριξω" καποιον αλλον.

    Συνεχεια αναφερω,οτι ο λαος ειναι ΕΝΑΣ. Ο βορειος, ο Νοτιος, ο Αριστερος, ο Δεξιος. Τι συμβαινει ομως; Λογω συνθηκων,απλα ο καθενας ξεγελιεται με λιγο ισως διαφορετικο τροπο απο τον αλλον.
    Αλλος με τα δανεικα. Αλλος με καποια "μεγαλη ιδεα". ΑΛλος με ουρι και μεταθανατιες απολαυσεις. Αλλος με αυτοκρατορες και Βασιλεια. κοκ.

    Αυτη ειναι η διαφορα μονο.
    Οχι λοιπον μονοι δεν πρεπει να μεινουμε,αλλα ολο και περισσοτεροι θα πρεπει να καταλαβαινουν,οτι απο την μητρα της μανας τους βγαινοντας,απο την πρωτη ωρα,πεφτουν θυματα μιας αχρονης και απανθρωπης προπαγανδας.
    Βεβαια αυτα για να αλαξουν,χρειαζεται χρονος πολυς. Και οχι, μονο. Γνωση,προσπαθεια αποκτησης της και χωρις παρωπιδες.

    Υπαρχει "Ελπις"; Ναι.
    Υπαρχει ενα νοσοκομειο με τετοιο ονομα,καπου στην Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συννενοούμαστε. Εχω ένσταση στα "έθνη" αλλά δεν είναι τής στιγμής κι ούτε αλλάζει δραματικά την ουσία.
    Αναφέρεις το ότι οι λαοί είναι "παιδιά". Μεγάλη και πολύ σωστή κουβέντα.
    Σ΄αυτό βασίζονται όλα.
    Και βλέπεις υπάρχει κι η συνχρονικότητα, το γαμημένο μυστήριο τών "συμπτώσεων".
    Πρόσφατα έγραφα εδώ πώς ξαναδιάβαζα ένα βιβλίο τού Φρόμ (άλλος...Γερμανός σύμμαχος κι αυτός) το Sane Society. Το οποίο ενώ το είχα διαβάσει πιτσιρικάς και δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα, το ξανάπισα στα χέρια μου τώρα. Ούτε ξέρω πώς μού΄ρθε να το ξαναδιαβάσω ειδικά γιατί πάντα υπάρχει μιά στοίβα βιβλία πού με περιμένει. Κι όμως κάτι με έσπρωξε να το ξανακυττάξω.

    Στο Sane Society λοιπόν ο Φρόμ μιλάει ακριβώς γι΄αυτό. Το ότι οι λαοί είναι παιδιά. Εξηγεί όχι μόνο το γιατί είναι παιδιά (εκπληκτική ανάλυση) αλλά και πώς οι μοντέρνες καπιταλιστικές κοινωνίες έχουν δομηθεί έτσι ώστε ο λαός να διατηρείται παιδί. Επ άπειρον. Από μόνος του.
    Ετσι ούτως ώστε να κατασκευάζει από μόνος του τα απαραίτητα παραμύθια για να μένει παιδί και μόνο όπου χρειάζεται να τού προσφέρεται έξτρα "βοήθεια".
    Τεράστια υπόθεση.
    Υ.Γ- Χαίρομαι πού έχεις ανακαλύψει την απάτη τού Γκόρ. Δεν είναι πολλοί αυτοί πού το έχουν καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο εκπληκτική η ανάλυσή σου. Οι λαοί είναι θύματα της κοπαδοποίησης και της προπαγάνδας προσθέσω εγώ. Οι λαοί έχουν εξαρτημένα αντανακλαστικά από την προπαγάνδα, πειράματα όλοι, σαν τα σκυλιά του Pavlof. Κοπαδοποιούνται δε κάτω από κοινές προπαγάνδες και λειτουργούν αυτοματοποιημένα όπως τους κουμαντάρουν. Και αλίμονο σε αυτόν που θέλει να φύγει από το κοπάδι, να απομακρυνθεί από το κελί. Θα τον κατασπαράξουν οι κοπαδοποιημένοι κάτω απο τον φόβο του καινούριου, του άγνωστου και θα τον δολοφονήσουν σαν τον θαρραλέο καθημερινό Χριστό του Βίλχεμ Ράιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Albert εκπληκτικό το βιβλίο του Fromm για την υγιή κοινωνία. Τη λύση την δίνει στο άλλο του βιβλία "να έχεις ή να είσαι". Ο καπιταλισμός βασίζεται πάνω στο "να έχεις" , εκμηδενίζοντας με κάθε μέσον το "να είσαι" και καταδικάζοντας την ύπαρξη και όχι την πράξη. Αφορίζει έτσι ομάδες: είσαι φτωχός; Είσαι μηδέν. Είσαι εργάτης; Είσαι ασήμαντος κλπ.
    Η επανάσταση λοιπόν πρώτα απο όλα πρέπει να γίνει μέσα μας, στην ατομικότητά μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επανάσταση και η πιο δύσκολη. Μετά το θέμα είναι παιχνιδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ( ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ): Διέξοδο για την ομάδα μας; Ό,τι γίνει και στην χώρα. ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ,ΧΩΡΕΣ,ΕΘΝΗ,
    ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΩ ΚΑΝ ΕΓΩ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ.

    ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,
    ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ,ΙΣΩΣ ΚΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
    ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΕΙΡΗΝΗ,
    Η ΑΡΜΟΝΙΑ,Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ
    (ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;),'Η ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΠΟΛΕΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ,ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΔΥΣΤΥΧΙΑ,ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

    ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΠΑΝΩ,
    ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ,ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ,'Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΕΙΧΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ
    ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ
    ΕΙΡΗΝΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΙ ΟΤΙ
    ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

    ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.
    ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
    ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ,Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ.

    Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ
    ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ-ΕΠΙΜΕΛΩΣ- ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.

    ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΠΟΥΛΟ
    ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ,ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ,
    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΚΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΑ-ΕΣ ΦΥΛΕΣ ΘΑ
    ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΦΙΕΔΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ
    ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 'Η Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι το φυλετικο, ξέρω όμως πως υπάρχουν η Λευκή, η Μαύρη, η Κίτρινη, η Ερυθρά, και η Μακαρία. Η τελευταία είναι γνωστή και ως Ελληνική. Όσο ανήκουμε στην Μακαρία θα μας πηδούν όλες οι φυλές του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας02 Μαΐου, 2012 15:12

    Κα για να φτασουμε σε ενα επομενο-και αναμενομενο-συμπερασμα, να πουμε οτι πλεον με αυτο το δεδομενο (οτι ο κοσμος ειναι "παιδι",δηλαδη αιωνια ανωριμος και ακριτος) ειναι ανακολουθο το να του ζητα κανεις βαριες ευθυνες.
    Απαιτησεις μεγαλες απο τα παιδια,γερους και ΑΜΕΑ δεν μπορει να εχει κανεις. Καποιες ναι. Αλλα οχι τις κυριοτερες.

    Απο τους κυριους, απο τους εχοντες τα προταγματα και τα προσταγματα και κυριως απο αυτους που κατεχουν την γνωση και την χρησιμοποιουν για ιδιον οφελος μονο, μπορεις να ζητα ευθυνες σοβαρες.
    Απο αυτον που ξερει και γνωριζει το "καλο" και το "κακο", η το "σωστο" και το "λαθος". Και παρ'ολα αυτα τα κρυβει για λογαριασμο των ολιγων.
    Εδω ειναι η μεγαλη τυραννια. Η μεγιστη δικτατορια. Οι κυριοι υπευθυνοι ειναι οι διαχειριστες της Γνωσης.
    Οι ψευτικα δικοματικοι πολιτικοι τους και τα στημενα κοινοβουλια τους,ειναι για τα φουκαριαρικα τα προβατα.

    Απαιτησεις απ'τον κοσμο δεν εχω. Αληθεια. Και κανεις σας να μην εχει πολλες απο αυτες,γιατι θα απογοητευεται γρηγορα.
    Απαιτησεις πρεπει να εχουμε απο τους γνωριζοντες και τους εχοντες.

    Οπως δεν πρεπει να τα βαζουμε με τα αστυνομικα οργανα που κλωτσανε κατ'εντολη (αφου προκειται για σακατεμενα μυαλα) ετσι δεν πρεπει να τα βαζουμε με την πλεμπα,με τον οχλο, ο οποιος ειναι το μεγαλυτερο εργοστασιο "ΜΑΤ" παγκοσμιως.

    Σπανια σε αλλο πλανητη θα υπαρχουν τοσοι προθυμοι να στερηθουν,να καθυβριστουν,να "ακρωτηριασθουν", να πεθανουν, για την δοξα του προισταμενου,του ηγετη,του "αρχηγου".
    Οτι δεν βλεπουμε ουτε και στην ζουγκλα δηλαδη.
    Ακομα και εκει,το κατωτερο ειδος,αναμενει την "σειρα του",μπας και ανελθει καποιο σκαλοπατι. Και σπανια ζωο,-εκτος απο καποιες μητερες- δινει την ζωη του για την τροφη του διπλανου.
    Δηλαδη μιλαμε για κατασταση ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ,ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.
    Ειμαστε ειδος για γελια και για κλαματα.

    Ενας παγκοσμιος κομμουνισμος απο την αναποδη εχει επιβληθει.
    Κανε την στερηση χαρα,την "εργασια" δικαιωμα, την φτωχια φιλοτιμο, την ανεργια προβλημα,τον πλουτο "αρρωστια", την ασκοπη διαμαρτυρια αγωνα και την εδω κακομεταχειρηση,μεθεπομενο σκαλι καποιας ελευθεριας που καρτερα,αλλα δεν ερχεται ποτε. Και πως να ερθει αφου την εχουν απαγαγει οι πονηροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας02 Μαΐου, 2012 15:14

    Μιλαμε για τον κοσμο των μελισσων.Εργατες-κιφηνες-βασιλισσα.
    "Δουλεια για ολους" φωναζουν τα αριστερα. Ολοι δηλαδη στις φαμπρικες. Ολοι στο χαλκα και το λουρι στο σβερκο.Ολοι σαν εμισθοι "μαυροι".
    Απλα "δωσε μας κατι παραπανω ρε αφεντικο". Αλλα δουλεια ομως θελουμε. Οχι προσωπικη ελευθερια. Οχι απεξαρτηση απο ψευτικες "αναγκες". ΟΧΙ Ελευθερια. Οχι αυτοπροσδιορισμος της ζωης. Οχι ελευθερος χρονος. Οχι ανεξαρτησια απο επιπλαστες αναγκες. Οχι στην χαρα της ζωης. Οχι. Τα κεφαλια μεσα. Στο εργοστασιο το ανηλιαγο. Στο χωραφι απο ηλιο σε ηλιο. Στη στοα.
    Ειναι μαγκια το να δουλευεις για αλλον. Και ακομα μεγαλυτερη,το να του ζητας καλυτερες συνθηκες και επιδοματα.

    ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ;

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΙ. ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ,ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΤΑ ΧΟΜΠΥ,ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗ.

    Μονο ετσι αναπτυσεται πραγματικα καποιος. Οταν απελευθερωθει απο τις ενοχλητικες υποχρεωσεις,που του καταναλωνουν το 70% του χρονου της ζωης του. Το αλλο 30% ειναι υπνος. Δηλαδη 100% μαυρα χαλια. Με καποιες "εφημερες χαρες" (ρε τι θυμηθηκαμε τωρα) σε καποιο ΒΕρτη,καποια παραλια,καποιο φυτεμενο σινεμα,καποιο ξενοπηδημα,καποιο σουβλακι,η κοκορετσι,καποιες κατασκευασμενες γιορτες και μετα; ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΚΟ. ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ=ΜΗΔΕΝ

    Αντι για αυτο,συνεχιζεται η ιδια βιολα: "Δουλεια για ολους". Ρε τι μανια ειναι αυτη να πρεπει να γεμιζουν τα κατεργα με σκλαβους.
    Ολοι στη μαυρη σπηλια. Κανεις στο φως.
    Μονο οι "ανωτεροι" πονηροι.

    Η ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρηστος Χοντζεας02 Μαΐου, 2012 15:35

    Προς Τακη: Κρατη διχως εθνη δεν μπορει να υπαρξουν εφοόδον απαραιτητα θα κατοικουνται απο καποιους. Ειτε ομοεθνεις,ειτε αλλοεθνεις. Κρατος χωρις κατοικους δεν υπαρχει. Υπαρχει μονο χωρος.

    Σημ:αυτο το "μπορει να πτωχευσουν οι Ελληνες αλλα δεν θα πτωχευσει η Ελλαδα" που ειπε το Κτηνος ο Τουρκογλου, μπορεις να το αναλυσεις οπως θελεις.Εχει πολυ φαι. Και καταδεικνυει τον τροπο που οι "ανωτεροι"-και βαρυτεροι στη συγκεκριμενη περιπτωση- κηφινες αντιλαμβανονται τον κοσμο."Να ζησουν τα φρυγανα και οι σπακες και ας πεθανουν τα παιδια και οι γεροι. Νο προμπλεμ. Ζητω η πρασινη ενεργεια και η φυσικη ζωη")!

    Απ'την αλλη ασφαλως και υπαρχουν Εθνη τα οποια ειναι χωρις κρατος. Ενα καρο παραδειγματα εχουμε. Το πιο τρανταχτο ειναι-ηταν- οι Εβραιοι. Η οποιοι μετα την εξορια τους απο τον Θεο για μερικες χιλιετιριδες και την αυτοτημωρια στην οποια υπεβληθησαν,επεστρεψαν δρυμητεροι.

    Φυλες υπαρχουν. Το ξερουμε ολοι. Μαυροι Κιτρινοι κλπ. Και προσφατως προεκυψε και η Μακαρια φυλη,οπως σωστα μας πληροφορει ο φιλος "ανωνυμος". Τα επιμερους παλι χαρακτηριστικα αυτων,εχουν να κανυν περισσοτερο με την γεωγραφια και τις κληματικες συνθηκες. Και τουμπαλιν.

    Η Μακαρια φυλη διαβιει λαθρα εδω και πολλες εκατονταδες χρονια. Σε ενα πλουσιο ενδιαιτημα,το οποιο ομως το εχει παρεχωρησει για να εχει το κεφαλι της ησυχο,κανοντας την μεγαλη τομη στην ιστορια.: Εχεις μεγαλες κληρονομιες; Εχεις μεγαλα "πολιτισμικα βαρη"; Εχεις υπερβολικη προικα; Μη σκας. Δωστα "μισαρικα". Δωστα σε καποιον αλλον να τα νεμεται και ας σου δινει και εσενα ενα κομματι ψωμι και λιγο ηλιο και λιγο κρασι και το αγορι η το κοριτσι σου,αναλογα με τις προτιμησεις.

    Παραπερα,ουδεν. Ουτε σκοτουρες. Ουτε μπερδεματα. Ουτε μεγαλες ευθυνες. Ουτε μεγαλες αποφασεις. Ουτε κρισημες συνθηκες και ισσοροπιες. Τιποτα. Απαλλαχθηκε ο μεγαλος.
    Τελος.

    Βουτια στη θαλασσα το καλοκαιρι,βουτια στις ταβερνες το χειμωνα και βουτια στην ανευθυνοτητα 365 μερες το χρονο.
    Αυτα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή