Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ, αλλά δεν είμαι κι εύκολα δεχόμενος την ισοπέδωση , ίσα κι όμοια με τον ηττημένο. Νίκησα πουθενά; Όχι, αλλά δεν είναι εύκολο να βαρέσεις την ψυχή σου. Δεν χάνεται. Δεν βρίσκεται. Δεν είναι μήνυμα που δεν περνάει, την ώρα που πιάνουν όλα τα δίκτυα. Δεν είναι ψηφιακό συναίσθημα, την ώρα που επικοινωνούν οι κεραίες. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, κι η κινητή τηλεφωνία είναι μια αυταπάτη. ΤΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όμως, θέλω να πω, οτι οι γνήσιες αγάπες ήταν αυτές που επικοινωνούσαν με γράμματα. ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΜΟΝΗ.  ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ; ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΕΠΑΦΗΣ ΚΙ ΑΝΕΠΑΦΗ ΕΜΜΕΣΟΤΗΤΑ.
       ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΩΣΕ. ΣΑΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΑ LAZER  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΑ. ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΜΑΘΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΙ ΑΣ ΗΜΟΥΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΚΙ ΑΣ ΑΠΑΓΓΕΛΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, για να μην πάει και το μυαλό στο πονηρό.
         




                                             Τ' αστέρι τρεμοσβήνει
                                             αφήνοντας την μνήμη δεσμοφύλακα
                                             μεσ' της μοναξιάς την πλάνη
                                            χείμερρες μου τρων' τα κύτταρα
                                                   -----------------------
                                             Όλα μοιάζουν νεκρά και άψυχα
                                             σαν την ρουτίνα και την χαρά
                                             τα πήρες όλα άκαρδα κι απάνθρωπα
                                             λες κι η αγάπη σου στερούσε λευτεριά
                                                 -------------------------
                                             Μα είμαστε για δάκρυα πια;
                                             Πού είναι η πείρα που φέρνει την αδιαφορία;
                                             Γιατί, μεγαλώνει ποτέ η καρδιά;
                                             Πότε σταματάνε οι μεγάλοι από παιδιά;
                                                 ----------------------------
                                             Ρίχνει ο ουρανός βροχές φωτιάς
                                             κι η γη, τόσο μικρή, δεν μπορεί να καταπιεί
                                             κλωτσάω τα νερά της λάσπης
                                             νευρικά, βιαστικά, μόνο να ξαναρθεί
                                                 -------------------------------
                                              Δεν ήθελα να πω πολλά
                                              να σε κουράσω, να σου αλλάξω τα μυαλά
                                               μάλλον σε βάρυνα και σένα
                                               μ' όλα αυτά που τα έβλεπα δικά μας κοινά
                                                     --------------------------------
                                               Όλα τα λάθη μόνο δικά μου
                                                να προχωράς χωρίς την αγκαλιά μου
                                                δύσκολος δρόμος χειρότερος μου
                                                νάσαι καλά μονάκριβο μου
                                                     ---------------------------------
                                                Μα την γυναίκα την είδα κορίτσι
                                                και φταίω, δολοφόνος χωρίς έγκλημα
                                                φόνος χωρίς όπλο και δικαστήριο ερήμην
                                                χωρίς απολογία χωρίς καμία ευκαιρία.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ

          Να πάμε ή να μην πάμε; Ετέθη και τέτοιο θέμα και λογικά. Ξενερωμένοι σχεδόν όλοι οικογενειακά, να φύγουμε από την τζακάδα και να πάμε στο γήπεδο; Μόλις χθες μου είχε περάσει κι ένα γερό κρύωμα, που με ταλαιπώρησε δυό εβδομάδες, να πάω να ξανακυλίσω; Τελικά επεκράτησε η λογική: Πήγαμε στο κρύο ΟΑΚΑ.
        Όχι τόσο πολύ λόγω θερμοκρασίας. Πιο πολύ λόγω απουσίας του κόσμου, που κι αυτός λόγω κρίσης είπε να ξεσκάσει και λίγο το τριήμερο. Να κάνει διάλειμμα στην αγανάκτηση. Οπότε βρεθήκαμε μέσα περί τις 5000 αλλά και με το πέταλο αρκετά πολιτικοποιημένο. Σηκώθηκαν τρία πανό, πέσανε και μερικά συνθήματα για φελλό και βενιζέλο, κι άλλη μια επανάσταση ολοκληρώθηκε. Τώρα αν η μάνα του αντί του πρωθυπουργού γαμιέται σε μπουρδέλο ή σπίτι της, δεν είδα να σοκάρει κανέναν.
       Πάντως συμπληρώθηκε κι άλλο ένα ενενηντάλεπτο, που όμως διήρκεσε μόνο τα πρώτα σαρανταπέντε  λεπτά της κανονικής του διάρκειας. Στο δεύτερο ημιχρόνιο η ΑΕΚ κόπηκε στη μέση με την αλλαγή του Βάργκας ( πολύ σωστά όμως εν όψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται ), έδωσε το γήπεδο και προσπάθησε την κόντρα. Πώς να την κάνει όμως όταν η εκρηκτικότητα του Λεονάρντο αντικαταστάθηκε από τον παλαίμαχο Λαγό κι όταν ο κορυφαίος του πρώτου ημιχρόνου Λυμπερόπουλος, λογικότατα κατέβασε ταχύτητα; Βοηθούσε και το σκορ...
        Ήταν κάτι το τρομερό το πρώτο ημιχρόνιο; Άγρια ομορφιά δεν υπήρχε, αλλά τέλος πάντων - με εξαίρεση το τρίτο γκολ που δικαιώνει πλήρως την τακτική του Κωστένογλου - όλα γίνανε τότε. Τα δυο γκολ ( για μένα το πρώτο αυτογκόλ και το δεύτερο οφσάϊντ ), τα τέσσερα δοκάρια και η πολύ μέτρια διαιτησία του Κάκου κύρια στον πειθαρχικό έλεγχο. Το ορθολογικό  4-3-3 μας, το συνεχές πρεσάρισμα και η έξοχη εμφάνιση του Αραμπατζή. Απέναντι όμως σε μια πολύ κακή ομάδα, εντυπωσιακά άσχημη για δημιούργημα του Τσιώλη.
          Μην τα πολυλογούμε όμως. Η ΑΕΚ ήταν νοικοκυρεμένη τουλάχιστον. Έβλεπες πλάνο και διάθεση να τελειώνει το παιχνίδι γρήγορα για να πάει σε συντήρηση δυνάμεων. Της έκατσε το ματς, πήρε μια επαγγελματική αλλά και δικαιότατη νίκη, κι αγόρασε την προσωρινή αγωνιστική ηρεμία που όλοι είχαμε ανάγκη. Και στο φινάλε έπαιζε με τον Άρη, που σαν όνομα δεν είναι και καφενείο.
           Δεν είναι παιχνίδι για να θυμόμαστε πολλά. Όμως να μπορούμε να ξεχωρίζουμε και να διακρίνουμε τι σημαίνει κορυφαίος και τι MVP. Καθαρά mvp ήταν ο Λυμπερόπουλος για τα γκολ του και την απόδοση του στην κορυφή της επίθεσης όταν στο δεύτερο μισό άλλαξε το σύστημα της ομάδας. Κορυφαίος ήταν ο Κάλα και πολύ κοντά του ο Κοντοές παρέα με τα χιλιόμετρα που κατάπιε ο Μάκος αλλά κι ο Καφές, κι όπως προείπα και η σιγουριά του Αραμπατζή.
            Κι άρα, τι συμπέρασμα βγαίνει; Απλά πράματα: Μάζεμα κομματιών, αγωνιστικότητα κι άλλοι τρεις βαθμοί. Επιτέλεση του καθήκοντος. Υποστήριξη της φανέλας χωρίς διοίκηση και απλήρωτο όλο το ρόστερ. Δεν είναι και λίγα αυτά. Κι επομένως αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έχουν απομείνει να προσπαθούν πρακτικά μόνοι τους. Και ωραίες καληνύχτες και στον κόσμο που ΄σήμερα μίνιμουμ δεν θα πλακωθεί στην γκρίνια ακόμα και λόγω ΑΕΚ. Και να  συνεχίζει η αυτοκρατορία να δείχνει την δύναμη της φανέλας.
        Υγ. Το να πολιτικοποιηθεί το γήπεδο, είναι τουλάχιστον χαβαλές. Όπως κοροϊδεύουμε την ποδοσφαιριοποίηση της πολιτικής, την ίδια στάση οφείλουμε να έχουμε αντιλαμβανόμενοι τους χώρους που βρισκόμαστε μαζικά. Δηλαδή, ο διαιτητής αλλά και η κρατικοδίαιτη ΕΠΟ πλέον αποφασίζουν για το νόμιμο ή το μη, κάποιας διαμαρτυρίας; ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ  ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα για το πόσο καλά ξέρουν μπάλα ή πολιτική, τα πέταλα των γηπέδων. Χαίρετε.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΝ;

          Σοβαρολογούν εθελοτυφλώνας ή εθελοτυφλούν μέσα στα κουστουμάκια τους προσποιούμενοι τους σοβαρούς; Μιλάω για όλα τα γεγονότα που γίνανε πανελληνίως και που βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην φέρουν κι εδώ μέσα " έκτακτη επικαιρότητα ". Που κατά την γνώμη μου πλέον, έχει διαμορφωθεί σε τακτικότατη αφού μιλάμε για την καθημερινότητα των αποδοκιμασιών προς σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΑ.
            Μειοψηφίες;  Και μάλιστα " φασίζουσες μειοψηφίες " ( Παπουτσής ). Δύο τινά υπάρχουν: Ή οτι τα σταγονίδια της χούντας ( πόσο χρονών είναι ; ) εξακολουθούν και υπάρχουν κι επιβουλεύονται επανίδρυση ( με ποιόν ηγέτη ; ) ή οτι το " ΠΑΜΕ το χτύπησε ο ΣΥΡΙΖΑ " και φυσικά μετά ο ΛΑ.ΟΣ ( δια στόματος μπουμπούκου ) ευχαρίστησε την αριστερά για την καλή φύλαξη της βουλής. ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Αν εξαιρέσεις το προσωπικό της αδιέξοδο, μπορείς άνετα να βρεις ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΡΕΛΑ και δήθεν διαφωνία, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
            Να πλακωθώ σε αντιπαραθέσεις με τον Παπούλια; Μεγάλος άνθρωπος είναι με καταγεγραμμένη ιστορία. Δεξί χέρι του πατέρα του σημερινού φελλού. Είπε κανείς οτι δεν πολέμησε παλιά για την Ελλάδα ( " Δεν είναι δυνατόν να με λένε προδότη" );  ΑΥΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ; ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ. Έχει κάποια συνέχεια με παλιά; Κατηγόρησε κανείς τον πατέρα του Κόκαλη σαν γιατρό της κυβέρνησης του βουνού;  ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ. ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της οποίας προίσταται ο Παπούλιας, ΠΟΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ;
            Κι είναι τουλάχιστον αστείο, ο Σαρλ να σπεύδει οργισμένος να συναντήσει τον φελλό ( μόλις χτες βρέθηκαν ), αυτήν την μαλακισμένη σαύρα, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ( πόση ΑΕΚ παίζει στο παιχνίδι ; ). ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ; ΑΝΤΕ Η ΑΔΕΡΦΑΡΑ ( κατά τα γράμματα που δημοσίευσε η Κανέλλη στο διαδίκτυο - κουβέντες του πατέρα του προς την μάνα του ) ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , όχι πια την αλυσίδα του ποδήλατου αλλά το στρινγκ του.  Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΟ 120%,  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΑΝ ΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
          Κι ενώ όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΝΥΚΤΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η WALL STREET ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, αυτός να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . Με την Κίνα μέσα;
           Κι η πλάκα η μεγάλη είναι η κουβέντα " έχουν δικαίωμα κάποιοι να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο και να έχουν δίκιο επειδή φωνάζουν περισσότερο; " ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ( κι ο οποιοσδήποτε αρχηγός ) ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ;    Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ; ΤΩΡΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΟ;  ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΣ;
            Να μην το τραβήξω όμως κι άλλο. Και το μίσος ( κυριολεκτώ ) δεν είναι καλός σύμβουλος. Απλά να ρωτήσω το εξής απλό: Αφού ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι μια λεζάντα της εκτελεστικής εξουσίας , που την έχει ο πρωθυπουργός ( ο εκάστοτε ), ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ LARGE Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ; ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ;
          Βέβαια άμα λύσουμε αυτό, να μην ρωτήσουμε και, γιατί να έχουμε 300; ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ; ΗΡΕΜΑ ΚΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΚΙ ΑΠΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, από εδώ και πέρα πλέον, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ; ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ; ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΕΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ; ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, αν θέλουν παραπάνω εισόδημα, ΑΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΗΓΑΜΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. ΜΙΝΙΜΟΥΜ. Κι ας μην κόψουν αποδείξεις. Μαύρα λεφτά της ΕΟΚ θα είναι.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΛΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ;

              Δεν είναι κακό. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγει κάποιος . Ανδρώθηκε, τρελάθηκε, παλάβωσε ή αγάπησε ; Ρε παιδί μου φέρε γιορτές. Χαβαλές, ο Έλληνας. Πάντα να βρει μια αφορμή για να πιεί καφέ έξω άπό το σπίτι του και να παρλαπιπίσει για κάτι που σήμερα είναι επετειακό αλλά τότε ήταν στημένο. Στημένο; Μήπως είμαι υπερβολικός; Τόσα πράματα μας έχουν πει τα βιβλία της ιστορίας. Να πετάξουμε τα θέσφατα των παιδικών γνώσεων; Να μεγαλώσουμε τώρα στα γεράματα;
              Σωστά. Η καταστραμμένη Γερμανία από τον πρώτο πόλεμο, κάθισε και δούλεψε σκληρά, έχοντας δανεισθεί από όλη την υφήλιο, με σκοπό να αναπληρώσει τα λάθη της και να προωθήσει την ειρήνη. ΟΥΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΑΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. Μου θυμίζει κάτι σαν τους σημερινούς δανειστές της χώρας μας, που ποτέ δεν άκουσαν το περίφημο " Τσοβόλα δώστα όλα." Όλοι είχαν άλλα θέματα, όπως κι εμείς που αναδείξαμε την Λάρισα σε πρωτεύουσα των Καγιέν και τους Φράγκους τους κάναμε συγγενείς των συμπαθών πουλερικών με ανάλογο πρόθεμα μπροστά.
               Και τι είπε η ιστορία; Α, αυτό παίζει ανάλογα με το πότε την διάβασες στο σχολείο. Εγώ ας πούμε που την δευτεροβάθμια εκαπαίδευση την ολοκλήρωσα κύρια επί χούντας, έμαθα οτι το " όχι " το είπε ο Μεταξάς. Μετά γύρισε η πλάκα, μετά την άλωση της παιδείας από την αριστερά, και το
" όχι ", το είχε ξεστομίσει ο λαός. Αργότερα έγινε πιο κομψή η αναπαραγωγή των γεγονότων, οπότε
 " το είπε ο φιλογερμανός πρωθυπουργός ( το όνομα γιατί να αναφέρεται ; ) αλλά δεν είχε περιθώρεια κάτω από την πίεση που διείδε οτι έχει από τον λαό. "  ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΑΟΣ.
               Αυτός ο τρομακτικός παίκτης, που ενώ του έχει βάλει κάποιος την μπότα της δικτατορίας στον λαιμό του, ΔΕΝ έχει αντιδράσει σε τίποτα αλλά ασκεί ψυχολογική βία στον " δυνάστη " του και τον αναγκάζει να κράξει στον Μοροζίνι " ΟΧΙ ". Ρε τι κάνει ο λαός στις 4 η ώρα το πρωί, την ώρα που κοιμάται κανονικότατα καθότι τότε ούτε security υπήρχαν κι οι πάντες κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα και σχεδόν ανοιχτές πόρτες. Και το λέω αυτό μήπως κάποιοι σεκιουριτάδες, αντιλαμβανόμενοι τι γίνεται στο σπίτι του Μεταξά, αντέδρασαν . Έστω αυτοί.
              Μπα, μην γελιόμαστε. Ούτε η Γερμανία τα έφτιαξε μόνη της, ούτε το πολύ αργότερα Περλ Χάρμπορ καθόταν το βράδυ αμέριμνο και μούλιαζε τα αρχίδια του στο φως του φεγγαριού έχοντας απενεργοποιήσει τα ραντάρ για 4000 γιαπωνέζικα αεροπλάνα κι απολάμβαναν σκουριασμένα βαπόρια τα λικνίσματα κάποιων χαβανέζων βιζιτούδων που είχαν προσκληθεί για να σπάσουν την ανία των ανδρών που είχαν προγραφεί για άμεσα θυράματα βόμβας ή μετέπειτα καρχαριών.
               Ο λαός είπε όχι; Ας πούμε οτι το έκανε. Γιατί να διαφωνώ έτσι χοντρά; Το θέλεις, σε βολεύει για να μην ξεβολευτείς, τι με νοιάζει; Άλλο είναι το θέμα μου. ΟΤΙ ΤΟΤΕ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ( φυσικά δικτάτορας ) ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Μην ξεφεύγουμε σε προσωπικές μου λεπτομέρειες οτι το " όχι " το είπε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ. Σήμερα τι γίνεται;
               Πάλι ξημερώματα της εθνικής επετείου ( τίποτα δεν είναι τυχαίο ) , τι λέει ο λαός και τι ο ηγέτης του που τυγχάνει και δημοκρατικά εκλεγμένος; Συμφωνούν αυτά τα δύο μεγέθη; Λέει " ναι " ο λαός κι άρα ο πρωθυπουργός τον ακούει κάτω από την πίεση των ψυχών; Λέει " όχι " ο λαός αλλά ο εκλεγμένος 'αρχοντας πάει κόντρα στην βούληση διότι ξέρει κάτι καλύτερα; Δεν απαντώ, αφού τυγχάνει να είστε ενεργοί πολίτες.
             Αλλά να κάνουμε συνειρμούς. Απλούς. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν ΕΤΕΘΗ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;  Το 40, ποιός ήθελε πόλεμο, και μάλιστα σίγουρα χαμένο; Οι μάνες, οι πατεράδες ή τα παιδιά που στιβάχτηκαν στα βαγόνια; Σε πιθανό δημοψήφισμα, τι απάντηση θα πέρναμε; Ο Μεταξάς πήγε κόντρα.
           Σήμερα, σε πάλι πιθανό δημοψήφισμα, ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,  βλέπω τον λαό να θέλει πόλεμο για να μην χάσει τα δανεικά του , να μην θέλει να ξαναπάει εκεί όπου ανήκει η χώρα του ( εννοώ στα κτήματα ) αλλά και να πληρώνεται χωρίς να παράγει τίποτα, άρα ψηφίζει " όχι " στα πάντα αλλά η εκλογική του προτίμηση , δηλαδή ο φελλός πρωθυπουργός να λέει " ναι ".  Δεν ασχολούμαι με το δικαίωμα του λαού στην κάλπη, αλλά με ενδιαφέρει οτι υπάρχει μια ασυμφωνία.
         ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 40 ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ.
         Ο ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, ο δικτάτορας, είχε κάτι καρύδια ΝΑ, κι ο άλλος σήμερα λέει " να τα καρύδια πάνω στο τραπέζι που μου τα έκοψε κάποιος που θέλει να γίνει υπεύθυνος ασανσέρ σε ισόγειο κτίριο." ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
        ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΗΤΑΝ, αλλά το 40 ήταν καταπιεσμένα κι άρα η αριστερά μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει, ενώ το 2011 είναι εκπεφρασμένα ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΛΕΠΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ; ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;   
         ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΗΓΕΤΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ.
       ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.
     ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΞ  ΑΛΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ " ΟΧΙ " ΕΧΕΙ ΓΊΝΕΙ " ΝΑΙ ". ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ; ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ. ΤΙ ΝΑΙ, ΤΙ ΟΧΙ; ΑΡΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.
         ΖΗΤΩ Η 28/10/1940,2011. ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΑ ( , ) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Ή ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
        ΥΓ1. ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, μην τις ξεχάσετε. Σημαίνουν πολλά. Μια ερώτηση; Προτιμάς να κρατήσεις το Καγιέν σου ή το νησάκι σου; Νομίζω μαλακίες ρωτάω.
       YΓ2. ΚΙ ΕΝΑ QYIZ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ:
                      ΤΗΝ 25/3, ΤΗΝ 28/10 ΚΑΙ ΤΗΝ 17/11. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΑΡΞΗ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΓΙΑΤΙ;
               ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΩΝ Ο ΛΑΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.
       ΥΓ3. ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.  

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;

           Είπε το περίφημο " μάλλον. "  ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, μην πάει ο νους σας σε τι τίποτα ορέξεις. Θα χρειαζότανε κάποια απόστροφος ή έστω δυό λέξεις. Μια Κατίνα μίνιμουμ, τι να κάνει; Ή να πάει σε κάποιο κανάλι και να ξεκατινιαστεί με τους αρχηγούς της ομάδας ή να πάει να κάνει τρομερές κωλοτούμπες σαν αποτυχημένος Κούγιας. ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, ( γραμμένα από την πρώτη στιγμή εδώ μέσα ) : ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΟΛΑ ΚΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΟΜΑΔΑ;  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΡΕΛΟΣ Ή ΛΑΜΟΓΙΟ;
           Και περάσανε τα χρόνια κι ήρθαν άλλοι καιροί. Τώρα εγώ θα γελάω και θα κλάψεις εσύ. ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ, και διαχειριστικός αλλά και οικονομικός , ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΚΙ ΑΡΑ ΤΟ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
            Ο άνθρωπος όμως έχει τρελαθεί. Τα χρέη είναι πάνω από 100 μύρια, κι αυτός μιλάει για 31, σίγουρος οτι με 20 όλα φτιάχνονται. Αλλά άντε νάναι κι έτσι. ΤΑ ΕΧΕΙ; ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ;  ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ; ΤΟΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ , ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ, πού φεύγεις βρε Σταύρο με τα ρέκβιεμ στα συνδρομητικά; Πόσα έδωσες εκεί; Πόσο νόμιζες οτι μέχρι και τα παιχτάκια σου θα σε στήριζαν; Πόσο μαλάκας είσαι Σταύρο, που ενώ τα έχουμε πει εδώ μέσα , ΚΙ ΕΝΩ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΙ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΧ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ;
              Και την ιστορία του Τζιμπούρ, ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, κάποιοι δεν θα την αφήσουν να πάει έτσι. Δεν μιλάω για μένα. Τώρα έχουν αναλάβει θηρία, απλά οπαδικά. Δεν μας γέλασες. ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, που με τίποτα δεν δεχόσουν να του μιλήσεις,  ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ; 
           ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ. ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ. ΕΠΙΑΣΕΣ ΚΩΤΣΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΚΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΚΡΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ: ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΕΚΤΖΗΣ, ΟΥΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ . ΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΕΘΝΙΚΑΚΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ.
         Ούστ ανδρείκελο της ανδρικής υπστάθμης και μαζί σου πάρε κι όλα εκείνα τα σούργελα που τελειώσανε τα πάρτυ. Σωστά, αφού είχατε αρχίσει τις παρτούζες. Πούστηδες.
          

ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;

            Και δεν το είπε ο Μπράϊαν Κλαφ αυτό. Που το είχε κάνει τότε στην Νότιχαμ Φόρεστ, όταν είχε διαλέξει κάποιους παίκτες του, να κουβαλάνε τα τσάγια που θα πίνανε όλοι μετά το τέλος της προπόνησης. ΟΛΟΙ. Στο σπίτι μας, όταν έχουμε καλεσμένους, δεν τους περιποιούμαστε; Είμαστε υπηρέτες ή κάτι διαφορετικό; Γουστάρεις και το κάνεις και λογικά.
            Ο Κωστένογλου έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ούτε Μπράϊαν Κλαφ είναι, ούτε έχει τόσα γαλόνια για να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. Και κυριότερα δεν έχουμε εδώ κάποια σχολή ή μονή ιερατική, αλλά ποδοσφαιρική ομάδα. Που αν ερχόταν ο Ρεχάγκελ, άντε και να ανεχόσουνα τέτοιες συμπεριφορές. Σε κάποιον Κωστένογλου, όσο πρωτότυπα κι αν είναι αυτά τα μέτρα στην ελληνική πραγματικότητα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
            Και μπορεί όλων αυτών που θεωρητικά είναι για να γιαλίσουν τα παπούτσια,  οι αποδόσεις να είναι γελοίες. Και μιλάω συγκεκριμένα για τον Μανωλά, τον Γκέντζογλου και τον Μπέλεκ.  Ο Κωστένογλου έκανε ένα λάθος πολύ συγκεκριμένο: Έχασε τους νεότερους, αλλά έχασε και τους μεγαλύτερους - που κάποια στιγμή ήταν και αυτοί νεότεροι ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΨΩΝΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΑΝ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΟΣΗ ΜΠΑΛΑ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
             Τρέλα καθαρή η κίνηση του προπονητή, κι όχι επειδή έχουν αλλάξει οι γενιές ή τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εξ άλλου ο χώρος του ποδοσφαίρου αλλά κι ο οποιοσδήποτε επαγγελματικός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ.  ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΥΣΤΡΑΡΑΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ Ή ΔΗΘΕΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΕΚΕΙ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ, ΜΙΝΙΜΟΥΜ Η ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΣΑΡΚΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.
             Τώρα με αυτά θα ασχολούμαι; Όχι βέβαια. Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή. Κι αφού είναι εκεί, γιατί να μπαίνουμε στο ταξιδάκι ( το σιχαίνομαι το "τριπάκι" ) με μειονότητες που θέλουν να επιβληθούν σε κανονικούς εργαζόμενους, με τα πάθη τους και τα ups and downs τους, και τις λογικές και πραγματικές ανάγκες τους; Μπήκα εγώ; Όχι βέβαια. Εγώ πάντα τον άλλον τον δέχομαι με την ισορροπία ή την διαφορετικότητα του. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.
             Κι ο Κωστένογλου, ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗΝ, μου έδειξε οτι ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΒΛΑΚΑΣ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΟΤΑΝ " ο σεβασμός κερδίζεται και δεν επιβάλλεται " ( Γκέντζογλου ) . ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.
             Και κατά τύχη μου έδειξαν τα παιδιά μου ένα απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη του Αδαμίδη στο συνδρομητικό, όπου έγινε τηλεφωνική παρεμβολή του Δέλλα και του Λυμπερόπουλου. Κι υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση  από τον Καραλή: " Δέχεστε να σας καθαρίσουν τα παπούτσια οι νεότεροι; " ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ, ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΑΠΑΤΑ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ; ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ. Ο ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ " ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ" , ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ " ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ. " Έχει σημασία να προσωποποποιήσω τις απαντήσεις;
              Όμως, μην πηδήξουμε τον Νικόλα. Όλοι γνωρίζουμε οτι είναι επιλογή μιας διοίκησης αποτυχημένης, παραιτημένης, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ( περισσότερα αύριο ). Ο Νικόλας ξεκάθαρα παραδέχτηκε οτι ήρθε να μάθει κάτι στην καμπούρα της ΑΕΚ. Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, που κατά την γνώμη μου, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( " Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ " ) ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΩΝ ( κανένας Κόκαλης δεν υπάρχει - αυτός μια χαρά ήταν με τον Παπαδημητρίου να παίζει μπιρίμπα ), ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΤΑΓΕ; ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ.
              Τον Νικόλα τον στηρίζουμε λοιπόν. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ, ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ. Ε, ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν νομίζω οτι ο Κωστένογλου θέλει να κάψει το βιογραφικό του. Εξ άλλου ο ένας είναι στα 65 κι ο άλλος στα 45.  Ξαναλέω όμως, οτι ο Νικόλας έκανε λάθος στις Αθωνίστικες επιλογές του . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ  ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ.
             Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα.  Το να το παίζεις " Πατέρας " και ξερόλας απέναντι στο λαό - δηλαδή τους ποδοσφαιριστές - γάμησε τα. ΕΔΩ, οι λαοί,  ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. Δεν θα φάνε κάποιον πειραματιζόμενο που φέρνει και συνήθειες κάποιας άγνωστης σκήτης, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ;
            Και πώς να πάω εγώ; Ολόσωστα. Με την ΑΕΚ. Που είναι η ιδιοκτησία, η διοίκηση, το πρΟπονητικό τημ  και το ρόστερ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΠΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΗΜ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ; Ε, Ο,ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ.  ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΜΑΤΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Α, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ORIGINAL. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΟΝΟ ΦΑΟΥΛ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ. ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.
         ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΚΙΖΕΙ Ο ΑΡΗΣ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ  και πρέπει κάποιοι να ξυπνήσουν. ΕΚΕΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ βούλες ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΙΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ , μέσω της ανακοίνωσης: " ...ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΑΝΟΛΟ, ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ..."  ( θυμάστε; )
             Τώρα μου έφταιξε το σύστημα του Κωστένογλου; Εμένα; Σοβαρολογούμε; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, ΠΟΙΟΣ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΦΕΡΕΡ Ή Ο ΠΟΥΤΣΑΝΟΓΛΟΥ;
            ΡΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΙΝΕ. ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΡΑ; ΓΙΑΤΙ; ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,  ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΜΕΝΑ; ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΑ ΔΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ; ΤΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΩΡΑ;
             ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ; ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ. ΜΙΚΡΗ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ, αν και καλό παιδί, χαρά γεμάτο.
           ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ. ΝΑ  ΦΥΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ. ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ; ΤΟΝ ΚΩΡΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ.
         ΜΠΑ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΟΜΩΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ - να μην γίνει κι αυτός Κωρονιός - ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ; 
           ΥΓ1. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΤΟΥ 2004 ΗΤΑΝ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΓΩ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΑΒΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. ΑΝΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΦΗ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΩΝΑΣ.
             ΥΓ2. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΕΣ.
             

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΣΠΡΙΝΤ

           Αυτό δεν συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους κλασσικούς αγώνες; Τόσο από πλευράς διαφημιστών όσο κι από πλευράς αιμοδηψών θαετών της ντόπας;  Βεβαίως. Ε, αυτό παρακολουθούμε τώρα. Θάναι η ΑΕΚ πρώτη σε κυβέρνηση εθνικού μετώπου, ή η Ελλάδα με άμεση συναίνεση ή προκήρυξη κατά την Πέμπτη, εθνικών εκλογών; Πού να ξέρει και κάποιος επακριβώς; Όσο φελλός είναι ο πρωθυπουργός άλλο τόσο είναι και η διοίκηση Αδαμίδη.
          Ίσως η χειρότερη που είχαμε ποτέ. Κι αν αποκοπώ τελείως από το παρελθόν και πάρω μόνο την φετινή σαιζόν, που καλά καλά δεν έχει αρχίσει ακόμα, τι να πρωτορίξω στο τραπέζι; Τις 5 - 6 μεταγραφές που ζήτησε ο Χιμένεθ και τις 14 που γίνανε χωρίς να έχουν καλυφθεί στοιχειώδεις τρύπες στο ρόστερ μας; Τις αιμοπτύσεις των αντιπάλων για πιθανές νίκες εις βάρος μας που έχουν καταλήξει σε στάνταρ ταρίφες; Τα 800 χιλιάρικα για προσωπική φύλαξη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου και τα 667 ευρώ ανά παιχνίδι που δίνονται σε κάποιον που λέει τις συνθέσεις των ομάδων στο ΟΑΚΑ, την ώρα που το 10% των εισπραχθέντων χρημάτων από εμάς δεν αποδίδονται σε κάποια τμήματα της ερασιτεχνικής ( χιλιογραμμένο αυτό εδώ μέσα ) ;
           Μια διοίκηση που κανονικά, αν συμμετείχε σε ολυμπιακούς αγώνες, πραγματικά θα είχε πάρει την κορυφαία θέση στην τούμπα της ενόργανης γυμναστικής. " Λεφτά υπάρχουν και θα πληρωθείτε με τις εισπράξεις του ντέρμπυ ", την ίδια στιγμή που θεωρητικά και πρακτικά έχουν υποβληθεί οι παραιτήσεις αλλά και ασκείται και εκτελεστική εξουσία χρεώνοντας την εταιρεία με την αποζημίωση του τέως προπονητή προσλαμβάνοντας κι έναν καινούργιο. Αυτήν την στιγμή που ενώ " είμαστε πολύ κοντά στην οικονομική εξυγίανση ", το επίσημο χρέος έχει μεγαλώσει. Κι είναι πολύ οριακή η στιγμή διότι ο κόσμος ΚΑΙ χρήματα δεν έχει αλλά ΚΑΙ η ομάδα αγωνιστικά φροντίζει να τον διώχνει.
           Κι η απορία που είναι κορυφαία όλων, ΔΕΝ έχει να κάνει τόσο με την ανακοίνωση της παραίτησης μετά το παιχνίδι στην Κρήτη και την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί από διάφορα ΜΜΕ. Αυτά είναι για τα δημοσιογραφάκια που περιγράφουν απλώς τις καταστάσεις και περιμένουν ακόμα και την ύστατη στιγμή να τσιμπήσουν κανά κόκαλο.
            Αλλού είναι το θέμα: Εντάξει οι υπάλληλοι - διαχειριστές ( δεν θεωρώ τίποτα από τα δύο προσβλητικό ) λένε οτι παραιτήθηκαν, ακόμα κι αν παραμείνουν στην θέση τους ( τους ζητήθηκε αυτό ) μέχρι την ημέρα της γενικής συνέλευσης ( με μια ήττα ακόμα κι αυτό δύσκολο φαντάζει ). Ο ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ SUPPORTERS ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΠΟΙΑΝ ΘΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ; ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ CLUB, Ή ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΑ; ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΚΙ ΑΠΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ;
           Όμως η δημοσιοποίηση της παραίτησης είναι και το κερασάκι στην τούρτα. Φαντασθείτε ένα καράβι στο οποίο μπαίνουμε κάποιοι και ξαφνικά στην μέση της τρικυμίας μαθαίνουμε οτι ναι μεν ο καπετάνιος είναι επάνω στο σκάφος, αλλά βρίσκεται ξαπλωμένος στην καμπίνα του καθότι αποφάσισε οτι από αύριο αλλάζει επάγγελμα. Ποιός λογοδοτεί σε ποιόν στην ΑΕΚ μέσα; Ποιός ακούει ποιόν; Μόνο ο Γκρέταρσον δεν παραιτήθηκε κι άλλος ένας , που από ό,τι έμαθα δεν είναι καν Αεκτζής. Τι γίνεται τελικά εκεί μέσα; Βέβαια πλησιάζει η γενική συνέλευση, όπως πλησιάζει βέβαια και η απόφαση για την Ελλάδα. Και τα δύο ακυβέρνητα καράβια δεν είναι;  Είναι, αλλά τεχνικά πλέον πιο εύκολα σώζεται η χώρα παρά η ομάδα μας. Και το λέω αυτό διότι ακόμα και με ξεπούλημα κάτι θα μείνει στις ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Στην ΑΕΚ πάμε για διάλυση, αφού και οπαδοί να αναλάβουν, λεφτά να βρουν είναι κομάτι απίθανο.
           Υγ1. Κάποιος από το συμβούλιο εξήγησε οτι " η ΑΕΚ έχει μια συνέχεια κι άρα παρά τις παραιτήσεις μας, θα ασκήσουμε διοίκηση μέχρι την 1/11. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ." ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Όταν διαψεύδεις κάτι, απλά το ισχυροποιείς.
          Υγ2. " Παραιτηθήκαμε, διότι η ομάδα έπρεπε να προστατευθεί." ( Κασνακίδης - Ο ΑΠΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ). Να σας πω κάτι; Ξέρετε γιατί δεν πάω ταξίδι στο Αφγανιστάν; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΟΥ !
         Υγ3. Οι μετοχές του Παπά μεταβιβάσθηκαν; Ναι, λέει ο ένας, όχι ο άλλος. Τα χρήματα των supporters μπήκαν στην Παε ο ένας, όχι ο λέει ο πρόεδρος τους. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ. ΜΕ ΠΑΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ;
                      ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ;
        Υγ4. Σε στρατηγικές συμμαχίες ΔΕΝ μπαίνω, παρόλο που κάποιοι εναπομείνατες είναι πολύ φίλοι. Που μαζί με το δήθεν 23% της " μάνας " κι άρα με την πλειοψηφία, ΔΕΝ θα εξυπηρετείτο καμία έξοδος από το μετοχολόγιο. Όχι κύριοι. Τώρα είναι καιρός να σκοτωθείτε μόνοι σας. Η ΑΕΚ ούτως ή άλλως, την χρονιά την έχασε. Και μια ερώτηση: Ακόμα και εκτός ΔΣ αλλά κάτοχος έστω και του 5%, ΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΦΤΙΑ;  Ρε τι είναι αυτό το πράμα; Μπλέξαμε με τους Ευρωπαίους κι άρα λογικά πάμε στην ξέρα με βάρκα το άγνωστο.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΟΦΗ - ΑΕΚ

            Να κρατήσω το σύνθημα " πρωθυπουργέ πουτάνας γιέ "; Έχει ιδιαίτερο βάρος όταν ακούγεται στο νομό Ηρακλείου. Θα μου πείτε και τι θα γίνει. Τίποτα, αφού τα πάντα είναι αποφασισμένα. Αλλά είναι το spice του άνοστου πρώτου ημιχρόνιου, με την πολύ κακή ΑΕΚ τόσο σε αμυντική λειτουργία όσο και σε διάθεση άναρχης αντεπίθεσης ή τακτικής δημιουργίας. Που και τα δύο αναλώνονταν στο τι μπορεί να σκαρφιστεί ο Λεονάρντο.
            Μιλάμε να μασάς και να φτύνεις. Όλοι οι πέντε πίσω, ωσεί παρόντες. Με τον Δέλλα να μην ξέρει γιατί μπήκε να παίξει και τον Μανωλά να έχει το 50% των λαθών. Το κέντρο σε άλλο κόσμο με το εύκολο λάθος, μπερδεμένο σε χιμενέθεια εποχή χωρίς αρχή και τέλος. Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο εκκλησία και με μια διαιτησία που δύσκολα την συναντάς σε εκτός έδρας παιχνίδι. Κι ενώ είσαι τραγικός, να έχεις και την κατά λάθος ευκαιρία για να μην χάνεις. Έβλεπα τον ΟΦΗ  και νόμιζα οτι παίζαμε σε κάποιο παγωμένο γήπεδο της Ρωσίας παλιότερες εποχές. Κι όμως, ακόμα η Κρήτη είναι ελληνικό έδαφος. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ( άλλο project αυτό ).
           Τις αλλαγές του Κωστένογλου, τις είδα σωστές. Κάτι έπρεπε να γίνει από τον πάγκο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ - που καλό θα ήταν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μπάσκετ και φυσικά να το σώσουν τεχνικά - ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ; ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ; Που μπορεί και να μην τα δώσει ποτέ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
            ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, Ο,ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΚΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της έχει φάει για πλάκα μίνιμουμ δυό προπονητές. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ( απόλυτα σεβαστός στην άποψη του ) ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ.  " Ταυτότητα και σχέδιο ", ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ.
           Αλλά έτσι θα πάμε. Σαν το δεύτερο ημιχρόνιο. Που γίνεται μιά ανάκαμψη προσωρινή κι εκεί εξαντλούνται όλα. Πάλι καλά δηλαδή που δεν είδαμε και 4-2-4. Και να κερδίζει την ΑΕΚ ο νεότερος Αλέφαντος και να φαντάζει ο Μάντζιος σαν Βαν Μπάστεν. Τι να κάνει βέβαια κι αυτός, όταν τον είχε χρεωμένο Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΝΩΛΑΣ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΜΠΑΛΛΟ, αλλά όταν το είχα γράψει εδώ πέρσι, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΣΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.
          Εν κατακλείδι; Καρκίνος το σημερινό ματς που ξέρω οτι έστω κι έτσι, θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Ο ΜΠΕΛΕΚ ΧΑΝΕΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΛΑΕΙ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, που αντί να βάλει το δάχτυλο στον κώλο του και να δώσει τα πληρωμένα λεφτά μας ( το 10% ) , ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΑΙΣΧΟΣ.
             Κρίμα σύντροφοι, αλλά όλοι πρέπει να έχουν καθαρή σκέψη και να θυμούνται το εξής: " ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ." Φταίει η διοίκηση; ΣΤΑΝΤΑΡ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
              Κουράγιο. Την σημερινή την θεωρώ από τις πιο βαρειές ήττες μας λόγω του προπονητή του αντιπάλου αλλά και λόγω της αδιαφορίας των παικτών. Ο Κωστένογλου δεν φταίει πουθενά; Φυσικά. Για ομάδες μιλάμε. Όμως βρίσκω οτι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν η ΜΗ χρησιμοποίηση του Καλά. ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; 11 ΠΑΙΖΟΥΝ . ΟΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, άντε και ο βελτιωμένος Κοντοές στο δεύτερο, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΩΣΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ; ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΝΑΪΝΤΕΝΤ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.  

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ - ΑΕΚ

        Ωραίες οι δηλώσεις πριν το παιχνίδι. Όλα τοποθετημένα σωστά. Και για το αναγκαστικό rotation, και για την διαχείρηση του ρόστερ,  και για την ιστορικότητα της ομάδας που όποιος και να παίζει θα έπρεπε να ξέρει πού είναι. Προετοιμασία άρτια για ένα παιχνίδι που ΔΕΝ παίζουν ρόλο οι απουσίες. Κι όλοι παρόντες να ήταν, πιο πολύ ενδιαφέρει το παιχνίδι της Κρήτης. Κι άρα πρέπει εκεί να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι το ζητούμενο. Η Ευρώπη είναι γιά κάτι πουτάνες που θεωρούν οτι έχουν τύχει σε κανά πούτσο με ξενα λεφτά, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ Ή ΔΑΝΕΙΚΑ. Έβαλε η Αυστρία την ταφόπλακα; Τέρμα και καθαρό μυαλό. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. Και πολύ γουστάρω την αιχμή του Κωστένογλου για το τότε ματς της ΑΕΚ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ; ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΝΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 3 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ;
         ΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ.  ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ.  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ, ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΨΕ Ο ΥΠΕΡΚΟΡΙΟΣ; ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.
         Όμως σήμερα είχαμε και αγώνα. Κατά την γνώμη, όχι τόσο σημαντικό μετά τις μαλακίες του Μανόλο με τους Οστρογότθους ( Στουρμ ). Ζητούμενο ήταν ΠΑΛΙ να μην γίνει καμιά συντριβή, σαν αυτήν που περίμεναν οι Αεκάρχες με την ομάδα της τρούμπας. Να δούμε αν θα περάσει ο συγκροτημένος χαρακτήρας του Κωστένογλου στο ρόστερ το διαθέσιμο. Αν μπορεί να υπάρξει κάποια συνέχεια στην προηγούμενη καλή απόδοση κι αν θα βγει πάθος και συνοχή στην αντιμετώπιση κάποιας ομάδας που τρομάζει μόνο επειδή έχει αρκετό χρήμα για ξέπλυμα.
       Κανένα παράπονο στο πρώτο ημιχρόνιο. Ένα μοιρασμένο παιχνίδι, που όμως τα εύσημα πρέπει να τα δώσουμε σε μας. Και δεν μιλάω καθόλου οπαδικά. Πολύ καλά διαβασμένος ο προπονητής και πολύ σωστά στημένη η ομάδα. Πάθος; Περισσό. Σχέδιο; Σαφέστατο. Εντάξει, αδύναμοι κρίκοι πάντα υπάρχουν. Μπέλεκ και Μπερνς σωστές παραφωνίες. Εν αντιθέσει με τον Κοντοέ, τον Βάργκας , το κεντρικό δίδυμο και τον κορυφαίο Αραμπατζή. Γκρίνια; Καμία. Διάθεση τουρισμού; Δεν την είδα. Ήταν πολύ καλή η ΑΕΚ.
       Άλλαξε κάτι μετά; ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Μα 3-1. Λοιπόν; Δυό προσωπικά λάθη φέρανε την διαφορά. ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΓΑΜΑ ΤΑ. ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ Η ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΕΚ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΤΙΜΗ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΖΥΓΟΥΡΙΟΥ.  Κοντά του σήμερα κι ο Καράμπελας, αλλά εδώ υπάρχουν ελαφρυντικά.
         Καλός ο Κάρλος στην καινούργια του ( σωστή δηλαδή ) θέση. Τα λάθη του Κωστένογλου; Κρίμα να ασχοληθούμε με αυτά αφού αυτό το οποίο μετράει είναι η γενικότερη διάθεση των παικτών αλλά και των οπαδών. Δεν ξέρω αν εκφράζω κάποιους, αλλά είμαι εντάξει με την ΑΕΚ. Τριάρες έχουν φάει και ομαδάρες. Όχι μια ΑΕΚ που παίζει με αυτούς τους παίκτες, αποκλεισμένη,  και τρέχουν κάποιοι Έλληνες να διορθώσουν ισπανικές μαλακίες. Ή λάθη διοικητικά.
         Ο προπονητής λοιπόν, θα έπρεπε να είχε δώσει φανέλα στον Σιαλμά κανονικά. Και δεν το λέω βάσει του τυχαίου γκολ. Νέα παιδιά ή ελληνοποίηση, δεν θέλουμε; Ε, ποιός θα το υποστηρίξει; Τι δουλειά έχει ένα καγκουρώ εκεί μέσα; Πάντως βλέπω μια βελτίωση, ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ 3 ΦΑΓΑΜΕ. ΚΑΙ; ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ. ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
         ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ. Ο ΜΑΝΟΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΑΡΕΔΩΣΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΡΓΟ ( ειρωνικά το λέω ), ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ. ΞΕΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ,  ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΛΕΣ.
        Αξίζει λοιπόν, κατά την γνώμη μου, να χτυπήσπυμε στην πλάτη τον Νικόλα και να του πούμε μπράβο. Σφεντόνες χωρίς λάστιχα του δώσανε, και κάτι έκανε. Κι αν έφαγε 3, ήταν η πουτάνα η κακιά γκαντεμιά του Αραμπατζή στο τετ α τετ που γύρισε στον άμπαλλο αλλά και ο μπροστινός που είναι μίνιμουμ για επιστροφή στην ιταλική ομάδα που φημίζεται για τις κονσέρβες με τα πεθαμένα άλογα που τα κάνει ζωοτροφές.
         Μνεία χρειάζεται σήμερα στον Μανωλά αλλά και αρνητικότητα στην προχειρότητα των μεταβιβάσεων των  Βάργκας και Κάλα ( επειδή ξέρουν μπάλα ). ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕΚ. ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ.  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
                 ΕΧΑΣΕ;
                  ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΜΕΝΕΙ:
                              ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
                    

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

            " Το γεγονός οτι ο Λεβαδειακός έβαλε γκολ και είχε δοκάρι δεν σημαίνει οτι οι παίκτες του δεν επεδίωκαν το αποτέλεσμα, διότι στο ημίχρονο είχαν κόντρα τον αέρα. Έπαιζε από την αρχή επιθετικά, για να πετύχει γκολ, μάλιστα ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί της αντιπάλου ομάδας έκαναν σωτήριες αποκρούσεις. Οι προσπάθειες των παικτών του Λεβαδειακού, οι οποίες ήταν επίπονες για την επίτευξη του σκορ από την αρχή του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο τελεσφόρησαν , δεδομένου οτι - σε αντίθεση με το πρώτο  - στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν κόντρα τον άνεμο . "
          Ούτε ο Σακελάριος δεν θα έγραφε τέτοια κωμωδία. Μιλάμε για το σκεπτικό της αθώωσης του Λεβαδειακού και του Κομπότη, από την πειθαρχική επιτροπή της β και γ κατηγορίας ποδοσφαίρου. Μιλάμε για παρωδία δικαιοσύνης, που πέταξε στα σκουπίδια τα 8 cd της ΕΥΠ με τις συνομιλίες των δύο υπεύθυνων παραγόντων, την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τον χαρακτηρισμό " σοβαρά ύποπτος αγώνας " αλλά και το πόρισμα της εισαγγελέας Παπανδρέου που ξεκάθαρα ονόμαζε τον αγώνα
καραστημένο. Τρέχει κάτι; Ναι, η αθωωτική απόφαση για τον Κεντέρη που το παλληκάρι μετά την αδικία που υπέστη μυστήρια εξαφανίσθηκε από τον στίβο. Μας τιμώρησε με ακινησία.
         Η υπεύθυνη επιτροπή λοιπόν, ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, τους έγραψε όλους κανονικά κι έβαλε να δει το βίντεο του αγώνα. Κι απεφάνθη με την εξέχουσα εμπειρία της οτι τα πάντα τα έστησε ο αέρας. Ήταν αυτό που λέμε, ανεμογκάστρι. Και για να καταλάβετε το πόσο στημένο ήταν το παιχνίδι, ούτε καν στο ασιατικό στοίχημα δεν είχε συμπεριληφθεί το παιχνίδι. Κι οπότε, αφού ο Κομπότης έχει κάθε δικαίωμα να συνομιλεί με τον αέρα, γιατί να καταδικαστεί; Και μάλιστα να λάβουμε σοβαρά στα υπ' όψιν μας οτι ο Τσακογιάννης που είχε στήσει σχεδόν όλα τα ματς της Ηλιούπολης, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ. Είπε να κάνει ένα διάλειμμα ρε αδερφέ. Κι αυτό έλεγε στα κινητά με τον Κομπότη.
         Έτσι είναι αδέρφια. Η κάθαρση προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Τιμωρεί η πρωτοβάθμια επιτροπή και ξετιμωρεί η δευτεροβάθμια. Και μετά τρέχει ο εισαγγελέας να ασκήσει έφεση εναντίον της δεύτερης απόφασης. Ρε μανία κι αυτουνού να μην δέχεται τις αθωωτικές αποφάσεις. Ρε με το ζόρι να υπάρχουν ένοχοι; Τι είναι αυτό το πράμα; ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ; Επίσης για την ιστορία να αναφέρω οτι στην απόφαση μειοψήφισε ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Κατσής. Κι αυτός μανία να καταδικάσει.
        Κι είναι ξεκάθαρο οτι η προσπάθεια της δίωξης εναντίον του Κομπότη, είναι μόνον πολιτική. Σαν του Ψωμιάδη και του Μπέου. Έτσι δεν είπαν; Έχουμε κανέναν λόγο να μην τους πιστέψουμε; Και γιατί να μένουμε μόνο σε αυτά; Τα ίδια πιστεύω και για τον συμπαθέστατο Τσακογιάννη που λογικά είχε ζωστεί τα άρματα αφού τον κυνηγάνε κι αυτόν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
          Όπως τώρα κυνηγάει και η ΕΠΟ ( ναι υπάρχει και τέτοιο ) την πειθαρχική αυτή επιτροπή για την απόφαση της με σκοπό ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ, λες κι ανήκει αλλού ή της ξέφυγε. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΕΠΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; ΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΙΤΣΑΞΗ ( ο Νικητιάδης δεν ασχολείται με αυτά. Κάνει face lifting για να προωθήσει τον τουρισμό ). ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΜΕ ΥΣΤΕΡΙΑ : " Πώς σας ξέφυγε ο Ψωμιάδης; " Στο φινάλε, άμα δεν έχει κι αυτός εμπιστοσύνη στα όργανα του, ας δικάζει κι ας συλλμβάνει ο ίδιος τους πάντες. Το νομικό υπόβαθρο εξ άλλου το έχει.
            Κι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Αφού τιμωρήθηκε ο Κούγιας, στις επόμενες δίκες δεν υπάρχει βασικός μάρτυρας κατηγορίας πια. Άρα; Άρα όλοι αθώοι που σημαίνει οτι δεν έγινε τίποτα ποτέ. Γιατί εσείς πιστεύατε οτι στήθηκε κάτι; Ε αμάν με τις καχυποψίες σας. Κι αφού δεν υπάρχει τίποτα, γιατί να υπάρχει δικαιοσύνη; Αλλά κι αν υπήρχε, είδαν κι απόειδαν όλοι κι αποφάσισαν να κάνουν τις ομάδες 18. ΡΕ ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ.
            Υγ1. Για να παιχτεί πρωτάθλημα με 18, μελετώνται οι αγώνες του κυπέλλου να είναι μονοί. Να παίζουν και Χριστούγεννα και Πάσχα. Επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν και πρωϊνοί αγώνες ( δεν κάνω πλάκα ).
            Υγ2. Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Μαχλάς. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 18. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΜΑ, Η ΕΠΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΙΚΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ. Έτσι δεν μάθαμε;  ΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΤΙΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΟΦΟΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΤΟΥΣ.
          Η μάχη της Κρήτης. Σούδα αμερικάνικη κι Άγιος Νικόλαος με την εβραϊκή εταιρεία του φυσικού αερίου. Και τα δικά μου τα αρχίδια είναι μπαγιονέτ.
            Υγ3. Κυκλοφορεί πλέον : Γιατί χτύπησε ο Εϊντούρ;
                                                     ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΡΑΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ

               Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι δεν λένε κάποιοι; Ε, το άκουσε και κάποιος υφυπουργός εσωτερικών ονόματι Κουκουλόπουλος και την πέταξε την παρόλα : " Καλούμε την κοινωνία να συγκροτήσει μέτωπο ευθύνης κατά των απεργών που συμπεριφέρονται με λογικές Μαφίας και Καμόρας ." Δηλαδή τι να κάνουμε ρε μεγάλε; Να τρώμε τα σκουπίδια μας; Ή να πάμε να βουτήξουμε τους σκουπιδιάρηδες από τον γιακά και να τους πλακώσουμε; Εσένα που σε βάλανε εκεί γιατί σε πληρώνουμε; Για να μιλάς κι όχι για να πράττεις; Αλλά κι άντε και τα είπες καλά. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS, ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ CDS; ΒΡΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ;
             Κι αυτό έγινε μερικές μέρες πριν. Διότι στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, πετάχτηκαν τρεις υπουργάρες που έχουν αφήσει άφωνη την χώρα με το έργο τους και βγάλανε και μανιφέστο. Το οποίο μάλιστα το χαιρέτησαν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ και το χαρακτήρισαν εξόχως ενδιαφέρον. Πού να τολμήσουν να πουν οτι είναι κατάπτυστο μνημείο πολιτικής θρασύτητας; Να χάσουν τα προνόμια τους;
           Η Διαμαντοπούλου λοιπόν, ο Λοβέρδος και ο Ραγκούσης, μας είπαν οτι " τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα κυριαρχούν ο συντεχνιασμός και η ανομία σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Με καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων και δημόσιων κτιρίων. Με αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών. Με διακοπή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ."
           Δεν μου λέτε ρε παιδιά, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΗΝΤΟΥΣΑΝ; ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΜΕ  τα " Λεφτά υπάρχουν " και " δεν πρόκειται να ανέβει ο ΦΠΑ " και " θα πάμε σε ήπιες πολιτικές προσαρμογές ";
             Και δεν μας φτάνει που ανήκουν στο κόμμα που ο ιδρυτής του γάμησε όλη την ελληνική νοικοκυροσύνη, τώρα μας καλούν σε " κοινωνική αυτενέργεια ". Ποιοί; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ( στα 2 έστω χρόνια ποιόν έχουν πιάσει; Για παλιότερα δεν το συζητώ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ), ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ( με τέτοια φοροεπιδρομή οι μέχρι τώρα δαπάνες του κράτους είναι 22% ψηλότερες από τις συνολικές δαπάνες του 2010 ), ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.
               Κι αντί να κρυφτούν σε κανά λαγούμι, με την συμβουλή της " κοινωνικής αυτενέργειας " σπρώχνουν τον λαό σε εμφύλιο. Δηλαδή οι " τίμιοι και οι συνεπείς πολίτες " να πάνε να πλακωθούν με τους απεργούς, τους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές , τους ταξιτζήδες και με όποιον πάει κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Μιλάμε για θράσος. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ,  ΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ, ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ. ΤΙ; ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΟ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΤΗΝ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ".
               Η Διαμαντοπούλου ούτε βιβλία δεν είχε έτοιμα, ο Ραγκούσης έχει αποφασίσει οτι για όλα τα δεινά φταίνε οτι κάποια επαγγέλματα δεν είναι ανοιχτά ακόμα κι ο Λοβέρδος δεν προλαβαίνει να γαμάει την δημόσια υγεία και την πιο ανθηρή βιομηχανία της Ελλάδας, την φαρμακοβιομηχανία. Ε, με τόσες επιτυχίες πώς να μην συμβουλεύουν και τους πολίτες; Και μάλιστα λέω στα πλαίσια της
 " κοινωνικής αυτενέργειας " , οτι οι " τίμιοι και συνεπείς πολίτες " θα έπρεπε αφού δείρουν όλους αυτούς που εμποδίζουν την τίμια κυβέρνηση να δουλέψει, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
              Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, κάθε μέρα τους πηδάει η τρόϊκα ( ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΕΜΑΣ  - χώρια που κάθε μέρα τους εκθέτει λέγοντας οτι " εμείς ΔΕΝ ζητήσαμε αυτά τα μέτρα " ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΙΚΟ:
            ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ", ΤΟΣΟ ΗΣΥΧΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΤΡΕΜΟΥΝ: ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ. ΟΠΟΤΕ , μοιραίοι, άβουλοι και φοβισμένοι, προτείνουν ξεκάθαρα τον εμφύλιο για την ασφάλεια τους.
            Κι αντί να ακούσω αυτήν την κριτική από κάποιο μέσο πληροφόρησης, κάθομαι και τα γράφω εγώ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ " ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΙΤΤΑ

              Διότι το ντέρμπυ, δεν ήταν  κι ακριβώς ό, τι είδαμε. Από εκεί οι φλώροι, κι από εδω οι αγωνιστές. Υπάρχουν κι άλλα πράματα. Ας πούμε τηλέφωνα στα αποδυτήρια στην διάρκεια του ημιχρόνου και  πιέσεις από τον αριστερό πάγκο, που πρυτάνευε ο γίγαντας Μητρόπουλος. Ξέρετε αυτός που γαμούσε την μάνα του, τη Ναθαναήλ, και τώρα είπε να την βολεύει την μελάτη του με την Χρονοπούλου. Καλά δηλαδη πάνε τα πάθη που νομίζουμε. Αυτός στην αποσταθεροποίηση της ντόπας κι εκείνη με κάποιον που τον χρειάζεται για να μην την πιάνουν στα φισέκια. Α, για όσους δεν ξέρουν, ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Γιατί το λέω; Ελάτε ρε παιδιά. Δημοκρατία έχουμε και εκλέγετε τους άρχοντες σας.  ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ, ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ( που ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να συγκρτατήσει ) ,  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ. Εδώ είναι που λένε, πού είναι το restroom ?
                Δηλαδή τι έγινε τελικά στον αγώνα; Κάποιοι δικοί μας λένε, οτι η ισοπαλία ήταν  ξεφτυλίκια. Κύρια οργανωμένοι που έλαθον της ευκαιρίας να τα κάνουν μαντάρα. Ήδη ονοματίσθηκε ο Κωστένογλου " φοβισμένος προπονητής¨ ", - ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟ ΜΑΝΟΛΟ - , που ενώ είχε την ευκαιρία , δεν κέρδισε την δαφνοστεφανωμένη. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.  Αυτοί οι ανώνυμοι, δεν είχαν μπει εδώ μέσα και μιλάγανε γιά προστασία των παιδιών μου και να μην τα πάρω στο γήπεδο;  Διότι "....από το ΟΑΚΑ μήπως πάμε και Σύνταγμα...";
            Και ρωτάω : Πότε θα γινόντουσαν επεισόδια; Εναντίον της διοίκησης φυσικά. ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ.  Κι έλεγα εγώ, οτι αν περιμένεις πολλά, τελικά δεν γινεται τίποτα. ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΕΑΖΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΙΚΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
            ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΚΙ ΕΝΩ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
  ( " ...θα έρθω με τα παιδιά...τίποτα δεν θα γίνει..." ) ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΜΕΙΒΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ.  ΑΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ.
            Δεν συνεχίζω άλλο. Απλά λέω οτι, τα ΖΩΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, κατά παραγγελία του πίθηκου αρχηγού τους, ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ. ΚΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΒΛΑΚΑ, το μόνο που λέει είναι " και τι καταφέρατε; σπρώξατε την αποπομπή λίγες μέρες μετά ..." ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ; ΟΙ ΠΟΔΟΣΑΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ; ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΞΑΜΕ ; ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ; ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΑΕΚ, ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΔΧ;
          Ξέρετε τι είναι η οργάνωση; Πολλοί άνθρωποι σαν τον Μαρινάκη. Που αφού πλάκωσε τον Βασσάρα για τα προβοκάτσια της διατησίας ( μπέστε και στο παρασκήνιο ) , ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ; ΚΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΣΑΝ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ;
          Είναι μια ερώτηση που έχω κάνει παλιότερα: Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΙ Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΙΑΝΩ. ΓΙΑΤΙ; Α, ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, που είναι κλασσικό μαύρο χρήμα.
           Ξεφτυλίκι το προχθεσινό αποτέλεσμα; Τα γράψαμε όλα " ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ,...Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ...ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ...". ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ, 6-0 ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙ, ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΛΆΓΟΥ;   ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΣΑΤΕ ΟΛΑ; ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ;  ΜΑ ΤΟΣΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.
             ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ; ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ; ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ; ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΣΤΕ; ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ;
 ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ( μην χέσω ).
           Άντε λοιπόν και λίγο από πίττα. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΕ. Και πολλά ακούσαμε κι από δαύτους που το παίζουν οτι ξέρουν πολλά λες και κατέβηκαν οι πληροφορίες στα γυράδικα. ΛΕΣ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ 2000 ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑΚΩΝ, ΜΜΕ Ή ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ; ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΔΧ ΕΠΗΡΕΑΖΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΑΕΚ ΒΓΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ
 " κουράστηκε ο αρχηγός ". Ναι παιδιά κουράστηκε. Κινητό έχει; Τι εντολές πήρε;  Από ποιόν; Ποιόν παρακαλάει; Ποιόν φοβάται; Για ποιόν προσεύχεται;  Ξυπνείστε ζώα. Φάτε και λίγο γύρο, όχι μόνο πίττα.
          Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΑΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Όχι για να γίνουν πλούσιοι, αυτό είναι ακατόρθωτο. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΆΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΥΡΙΟ.
            ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΣ; ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ. ΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΤΗΡΑ, ΠΟΥ ΑΜΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.
            ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ , ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΧ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ; ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΧ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.
            ΥΓ. ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ; ΠΟΙΑΝ; ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ;  ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ. ΣΤΟ 30 ΗΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

          Στον καταπληκτικό σημερινό καιρό, ήταν απαραίτητη η παρουσία. Ανδρικό ματς με τα όλα του. Κρύο κι υγρασία κι άρα φωνή για να ξεπερνιούνται τα παράπλευρα φαινόμενα. Από την μια το δισεκατομμυριούχο ΔΝΤ κι από την άλλη η δύσμοιρη Ελλάδα. Που ακόμα αντιστέκεται κι ακόμα προσπαθεί. Ξένοι παίκτες, προσωρινοί μετανάστες εναντίον κάποιων περισσότερων που ακόμα καλλιεργούν χωράφια. Λίγο πριν βάλουν Αλβανούς για να παίζουν αυτοί αντί για αυτών αλλά μετά να περιμένουν οι ιθαγενείς οτι τα τα πάντα τους ανήκουν ακόμα.
 Μάλλον ο νόμος περί χρησικτησίας δεν έχει γίνει ευρέως γνωστός. Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Εδώ έτρεξε το τόπι. Κι έλα Πόπη, έλα Πόπη.
     ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΠΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ " ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ".  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΤΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ. ΤΙ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ;
            ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. ΤΙΣ ΛΥΡΑΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ.
                Τους καταγγέλω; Σε ποιούς: Σε αυτούς που δεν ήρθαν; ΟΧΙ ΡΕ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΥΡΕΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΤΙ.
             Και η σούπα η σημερινή δεν ήταν κακή. Στην Ελλάδα είμαστε που δεν υπάρχει κάτι. Θα υπήρχε σε απόδοση η κρατική ομάδα; Γερμανούς φέρνουμε ή μας επιβάλουν, οι Ισπανοί προπονητές τι να κάνουν; Επειδή θα μπουν ελαφρώς αργότερα στην πρέσα των μέτρων; Να ξέρουμε τι μας γίνεται.
             Διότι η σούπα, σε πείσμα κάποιων που το παίζουν ξερόλες ενώ παρακολουθούν όλα τα σπορ κι άρα λογικά δεν ξέρουν κανένα, οφείλεται στον μάγειρα. Κι ο μάγειρας ήταν η δαφνοστεφανωμένη. Από αυτόν έχεις την απαίτηση να παίξει μπάλα και να σε διαλύσει. ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΩΤΣΟ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
              Από την ΑΕΚ είχες την απαίτηση να κάνει αντίσταση. Να παίξει το άφραγκο ρόστερ των 3 μύριων όσο μπορεί κόντρα στην υπερδύναμη. Και τι είδαμε; Να ξεκινάς με το χάντικαπ των τριών καρτών ( Μάκος, Μανωλάς, Βάργκας ), να τρως ένα τυχαίο γκολ ( φοβερή φυσικά εκτέλεση ) , να γυρνάς το παιχνίδι ( με επίσης τρομερή εκτέλεση ), ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΛΕΨΕ ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΑΦΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ( σας το έχω ξαναπεί 5 μέρες πριν ) ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΙΣ ΛΟΥΛΟΥΔΟΥΔΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΟ.
             Που το είχαμε εμείς. ΣΤΑ ΙΣΙΑ. Τι να πω για τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΒΑΡΓΚΑΣ; Τι για τον σημερινό Καλά; Τι για τον Μάκο, τι για τον Λυμπερόπουλο που έπαιζε όλη την άμυνα της δαφνοστεφανωμένης. Τι για τον εκρηκτικό Λεονάρντο. Και με αυτήν την σειρά ακριβώς. Χωρίς όμως να θέλω να υποτιμήσω κανέναν για την ανδρεία του, το τρεχαλητό του αλλά και το πείσμα του. Φυσικά με τα λάθη τους οι υπόλοιποι, αλλά στα πλαίσια του φυσιολογικού. Διότι και ο Μανωλάς ήταν καλός και ο Γεωργέας αλλά και ο Λαγός μέχρι την στιγμή που τα έφτυσε. Και μην γελιόμαστε: ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Και κρίμα για τον Ισλανδό, που λογικά τελείωσε η καριέρα του. Κι αυτός προσέφερε πολλά.
            Και πολλά έδωσε και ο Κωστένογλου από τον πάγκο. Υπήρχε μια τάξη στην ομάδα κι όχι αυτή η αναρχία του Χιμένεθ, που μοιάζει με την αναρχία του Βαλβέρδε. Όχι οτι πήρε και χτύπησε κανένα μαγικό ραβδί, αλλά σίγουρα τα πάντα ήταν πιο ορθολογιστικά. Κι άσχετα αν τον κατηγορώ που δεν ξεκίνησε τον Κοντοέ και  που δεν άλλαξε μετά το 70 τον Λαγό με τον λυπηρό Κάρλος και δεν άφησε  μέσα τον Λεονάρντο μέχρι να τα φτύσει οριστικά. Δεν πειράζει. ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.
           Που του ήρθαν και στραβές. Το σπάσιμο του ποδιού, η θλάση του δεξιού μπακ και φυσικά πρεμιέρα με ντέρμπυ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΡΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΥΡ ΠΑΡΛΕ. Πραγματικά έχει γίνει κότα ο Έλληνας, sorry ο Αεκτζής. Σε ματς δικό μας που δεν πήραμε. Σε ματς που η δαφνοστεφανωμένη δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Πάιξαμε με μια ακίνδυνη ομάδα, αλλά προχωράμε. Και  μπράβο στα παιδιά και μούτζα στον Μάκο για την αποβολή του. Που καλό είναι να δει ο Χιμένεθ τα τελευταία αυτά 5 λεπτά για να καταλάβει το πώς παίζουνε οι ομάδες ακόμα και με δέκα παίκτες.
          Για τον διαιτητή δεν έχω να πω πολλά. Μια χαρά ήταν αλλά αρκετά τρακαρισμένος. Κάτι που φάνηκε στην αρχή ( το ξαναείπα ). Δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, ήταν κοντά στις φάσεις και μόχθησε κι αυτός για την ισοπαλία ( θυμηθείτε την δεύτερη κόντρα του Κάλα από την οποία μπήκε το γκολ μας ). Το πιστοποίησε με την κόκκινη στον 3 του ολυμπιακού. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ.
         Χαρά; ΟΧΙ. Διότι την δαφνοστεφανωμένη ποτέ δεν την φοβήθηκα. Μια Ελλάδα πάντα έβλεπα που άναρχα πάει να πάρει κάποιο αποτέλεσμα. Συστηματικά πώς; Με κλεψιά. Τι να με τρομάξει λοιπόν; ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Τι κρατάμε σήμερα; ΤΟ ΠΑΘΟΣ, ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ και το συμπέρασμα οτι με δύο παίκτες καλούς ακόμα δίπλα, ή μπρος πίσω από τον Βάργκας, θα ήμασταν αχτύπητοι. Επίσης οτι ο Κωστένογλου ΔΕΝ έκανε τίποτα το μαγικό. Όταν κάνεις το λογικό και το αυτονόητο , δεν θα πάρεις εύσχημα περισσότερα από τα συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η δουλειά θα κριθεί αργότερα. Και το λέω αυτό διότι το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχετο με τον υποβιβασμό της Πάτρας. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως σπουδαία λεπτομέρεια ήταν η πίτα με το ντονέρ που απόλαυσα στο Χαλάνδρι. Κι έιχα καιρό να φάω ντονέρ, όπως καιρό είχα να δω ΑΕΚ με προσανατολισμό στο γήπεδο. 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ

           Για το μεγάλο παιχνίδι. Για το συλλειτουργιό. Για την πρεμιέρα του Κωστένογλου ( ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει σε αφετηρία και με τις τρεις ομάδες που ανέλαβε ). Για τους παίκτες που θεωρητικά θέλουν μια κάποια ρεβάνς. Για τους οπαδούς που, πάνε δεν πάνε στο γήπεδο, σίγουρα θα χαρούν την νίκη. Για τον Μαρινάκη που κιότεψε και παράγγειλε ένα γουρούνι να το φάει στον καναπέ του.
          Και με σωστή προετοιμασία. Έγινε ο απαραίτητος αγιασμός αλλά ταυτόχρονα εδόθη και η απαραίτητη ανεξιθρησκεία στους πιστεύοντας τον καθολικισμό παίκτας μας. Ο Νικόλας μετέφρασε την παραβολή του ψαρά ποδοσφαιρικά και οι παίκτες ενεπνεύσθησαν. Το Άγιον Πνεύμα κατ' εξαίρεσιν δεν εισήλθε εντός των κρανίων αλλά φτερούγισε στα πόδια και στα πνεμόνια. Που θα χρειασθούν αύριο αφού η ΑΕΚ θα πάει το παιχνίδι στο πρεσάρισμα και στην δύναμη χωρίς να έχει σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται να βρέχει. Κι είναι γνωστό οτι τα νερά ευνοούν τις πιο τεχνικές ομάδες. Άσχετα αν ο κόσμος πιστεύει το ανάποδο ( ε, όλα να τα ξέρει κι αυτός ο κόσμος; ).
           Σε όλη την διάρκεια της νύχτας εφαρμόσθηκε αυστηρό αγιορείτικο πρόγραμμα. Ο Νικόλας στα γόνατα με τέσσερα κομποσχοίνια, 4000 επικλήσεις και 444 μετάνοιες ( καταλαβαίνετε τον συμβολισμό του 4 ). Οι παίκτες κλείσθηκαν στα κελιά του ξενοδοχείου παίζοντας, για να χαλαρώσουν, play station. Το παιχνίδι " μοναχός κυνηγάει μοναχό " που σκίζει αυτήν την εποχή σε πωλήσεις στα αβαεία του Βελγίου. Ο Δημητριάδης στην ρεσεψιόν να προσπαθεί όλη νύχτα να πληροφορηθεί αν έχουν απεργία τα ταξί και αύριο. Έπαιρνε τηλέφωνο ένα Σκωτσέζο φίλο του που έχει χόμπυ τις εμφιαλώσεις.
             Η διοίκηση, πλήρης ημερών, απεφάσισε να εκπροσωπηθεί από το λιγότερο προβεβλημένο μέλος της κι έτσι επελέγη η κυρία που φτιάχνει τον καφέ του προέδρου μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε τηλεφωνικά κι απεφασίσθη η διεύρυνσις της προϊσταμένης αρχής. Στο περιθώρειο της αγωνίας, εξεδόθη και ανακοίνωση ( μάλλον την έχετε διαβάσει ) που δεν έλεγε τίποτα απλά υπενθύμιζε ρητώς τα πρόστιμα για τα λέϊζερ, την προσωρινή ή και την οριστική διακοπή του αγώνα, τα κανογόνα και όλα τα συναπτά με τα οποία ο πιστός εορτάζει κάθε χρόνο την Ανάσταση εν Ελλάδι αλλά άμα πάει ταξίδι στας Ευρώπας  τα κρύβει στο ορθόν του. Κι ήθελα να ήξερα σε ποιούς απευθύνεται η ανακοίνωση. Σε αυτούς που πληρώνουν και παίρνουν και γυναίκες και παιδιά στο γήπεδο ή σε κάποιους μειοψηφούντας σαφώς, καθήμενους εν πετάλω που έχουν πάντα το ζωνάρι λυμένο. Η απάντηση δική σας.
             Η ενδεκάδα λοιπόν κλείδωσε και είναι λογική. Ακούγεται σαν 4-3-3 αλλά δεν είναι. Είναι ένας ιδιότυπος ρόμβος ( μην ξεχνάτε οτι οι διαγώνιοι του ρόμβου τέμνονται κάθετα σχηματίζοντας σταυρό ) με τον Λεονάρντο στην πάσα προς τους δυό επιθετικούς ( Λύμπε και Ισλανδό ) που σημαίνει οτι πέφτει η ταχύτητα κι άρα η ΑΕΚ πάει για κατοχή μπάλας κι όχι για κόντρα. Σύστημα ανάπτυξης; Τα βολέ του Αραμπατζή με σκοπό να αποφευχθεί η πίεση ψηλά της δαφνοστεφανωμένης. Το σύστημα θα γίνεται 4-5-1 στην αμυντική λειτουργία και το βασικό στοίχημα είναι ο Λαγός ( να μην αποβληθεί δηλαδή ) κι ο Μάκος που θα παίζει μπροστά από τα σέντερ μπακ ( Αλέξανδρε από την Κοζάνη θυμάσαι που σου τα έλεγα; ).
          Αυτές είναι οι πινελιές οι αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα θα μετρήσει η καρδιά κι ο παλμός των παικτών αλλά και του κόσμου. Διότι το ματς θα είναι σκληρό αλλά θα έχει και τυχαία περιστατικά λόγω του νερού. Κι εδώ χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, υπομονή αλλά και επιμονή. Έρχεται μια καλύτερη ομάδα, δουλεμένη για champions league, απέναντι σε ένα απλήρωτο ρόστερ που φτιάχτηκε μόνο για να φτύνει αίμα ο αντίπαλος σε πιθανή νίκη του. Κι είναι γνωστόν οτι σε μια εβδομάδα, η αναρχία του Χιμένεθ ( τυχαία τον αγάπησε η οργάνωση ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ; κυράτσες κουτσομπόλες ) δεν μεταλλάσσεται εύκολα σε αρχή και τέλος.
             Η καρδιά του Αεκτζή όμως χτυπάει μόνο για αυτά τα παιχνίδια και με αυτές τις συνθήκες. Είναι η καρδιά του πρόσφυγα που καταστραμμένος έπιασε την πέτρα και την έκανε χρυσάφι. Κι αυτό που λέω, όσο κι αν ακούγεται τόσο μακρινό ή αλλοπαρμένο, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Διότι ιμάμ μπαϊλντί ή γιουβαρλάκια υπάρχουν σήμερα και σε κατεψυγμένες συσκευασίες του Μπάρμπα Στάθη στα σούπερ μάρκετ ( ο νοών - ο δυνάμενος δηλαδή - νοείτω ).  Και είμαστε για τα δύσκολα. ΔΗΛΑΔΗ, ανώνυμε, ψάξε να βγάλεις λεφτά κι όχι να τα ζητάς έτοιμα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΚΙ.
              Στο πανηγύρι όλοι μαζί και στη λύπη εσωστρέφεια; Ποτέ. Η ΑΕΚ είναι μια και θέλει τη νίκη. Για να παραμείνει με καθαρό μυαλό με σκοπό να αλλάξει διοίκηση χωρίς να έχει αγωνιστικά ντράβαλα. Κι άρα η οργάνωση ( που είμαι σίγουρος για την φουλ υποστήριξη ) τα πάντα πρέπει να τα κάνει μετά τον αγώνα. Όσο κι αν προκληθεί από τα μπατσικά ή την διαιτησία. Ηρεμία αδέρφια.
          Κι όλοι μαζί μετά, όπως πέρσι, στο ποίημα:
                                                         ΟΛΟΙ  ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
                                                         ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ...
                                                         ΓΕΜΗΣΕ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ
                                                         ΟΛΗ Η 7
                                                         ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ
                                                          ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
              ΥΓ1. Το κράταγα από χθες. Όχι σαν απωθημένο. Τέτοια δεν έχω, αφού τον κύκλο των εμπειριών των απαραίτητων, τον έχω συμπληρώσει. Αδερφέ ανώνυμε, θέλω να σε πληροφορήσω οτι το τοπικό πρωτάθλημα με το οποίο ασχολήθηκα είναι απείρως πιο δύσκολο από το επαγγελματικό που παρακολουθείς. Φτώχεια, ξερά γήπεδα, παιδιά απλήρωτα, απατεώνες παράγοντες και πολύ ξύλο. Χώρια την διαιτησία που όλοι προσπαθούν να ανέβουν μια κατηγορία. ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Όποτε θέλεις, στο εξηγώ από κοντά. Αλλά και πάλι αν δεν καταλαβαίνεις να ρωτήσω: Είναι εύκολο να βρεις φιλάθλους σε μια ομάδα που φρεσκοδημιουργήθηκε σε σχέση με κάτι που υπάρχει 80 χρόνια κι έχει την πελατεία της; Το έχεις κάνει ποτέ; Έχεις φτιάξει εταιρεία από το μηδέν; Ή μήπως πήγες κατ' ευθείαν στο δημόσιο ή σε κάποια ιδιωτική εταιρεία; Ξέρεις πού είναι η διαφωνία με τον ΔΧ; ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ , μάλλον τον υπακούει μετά τις κασέτες με τον Ψωμιάδη, ΚΙ ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ; Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΚΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ.
             ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 2004. Άντε ξεστραβώσου.
        ΥΓ2. Παρατηρώ οτι σιγά σιγά στο blog, μπαίνουν όλο και καλύτεροι συνομιλητές από την οργάνωση. Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει διαστελέχωση και αυστρός καταμερισμός εργασίας. Καλό είναι αυτό. Θα ήταν καλύτερο, αν το πάθος για την τεμπελιά το διοχέτευαν σε αντίσταση στην κυβέρνηση, στην ανεργία ή σε πολιτική αντίσταση. Μου το έλεγε και η μάνα μου παλιά : " Παιδάκι αν τόση ώρα που αφιέρωσες στο να φτιάξεις το σκονάκι, είχες διαβάσει, πιο καλά θα πήγαινες." ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΑΕΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ( βάσει Αεκόμετρου ), ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΕΣΤΩ ΚΟΥΡΙΕΡ. ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Εγώ ας πούμε, ξέρετε πόσο τιμώ τις πουτάνες;  20 ζητάνε, 40 δίνω. Είμαι και ουμανιστής βλέπετε. Στείλτε καμιά original γκόμενα. Δεν έχετε; Πάρτε τα λεφτά έτσι στο φινάλε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.
             ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, που είπε και η υπολοχαγός Πατουλίδου.