Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΚ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

        Έφαγα και την πρώτη προδοσία της σαιζόν σήμερα. Ο μεγάλος μου αποφάσισε να μην έρθει στο γήπεδο προτιμώντας να πάει να παίξει μπάλα ο ίδιος. Ούτως ή άλλως καλύτερα θα παίρναγε, είχε αποφασίσει. Σε τρεις μήνες ενηλικιώνεται, τι αντιρρήσεις να φέρω; Και γιατί να έρθει κάπου που τον ξενερώνει; Τον δρόμο πήρα με τον μικρό λοιπόν και με έναν συμμαθητή του. Μείναμε οι μικροί ακόμα να πιστεύουν οτι κάτι θα δουν ή θα πανηγυρίσουν προσωρινά.
       Και θέλω να είμαι δίκαιος και προσεκτικός. Για 60 λεπτά και μέχρι την αποβολή του Δέλλα, η ΑΕΚ έπρεπε να είναι μπροστά στο σκορ κατά τουλάχιστον δυο γκολ. Δεν φταίει ο Χιμένεθ αν οι μπροστινοί είναι χασογκόληδες. Μια χαρά ανάπτυξη υπήρχε και μιά χαρά ούτε ένα σουτ δεν είχε γίνει στον Αραμπατζή. Και ρωτάω : ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΕΚ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 60, ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ; ΓΙΑ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΟΙΊΑ. ΚΙ ΟΤΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ. Για νά ξέρουμε τι είναι το γαμημένο αποτέλεσμα.
         Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Τα γύρισε τούμπα ο Δέλλας με την ανόητη ενέργεια του ( που όμως μου φάνηκε οτι πρώτα του έγινε φάουλ ), προδομένος όμως κι αυτός από την φυσική του κατάσταση. Αυτή που πρόδωσε κι άλλους παίχτες που τα είχαν δώσει όλα. Δηλαδή αυτά που μπορούν.
        Μια προδοσία όμως που ολοκλήρωσε ο Μανόλο, που τελικά βρέθηκε σε ακόμα μεγαλύτερο πανικό. Διότι άντε και μπαίνει ο σέντερ μπακ που δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής στα φιλικά και βγαίνει ο Ρότζερ. Κι άντε και γυρνάει σε 4-4-1-1 ( καθ' υπερβολήν αφού είμαστε με 10 ) το σύστημα σωστά. Όμως τότε χρειάζεσαι άκρα γρήγορα. Κι άρα δεν βγαίνει ο Λεονάρντο, αλλά ούτε κι αργότερα ΄μπαίνει ο Λυμπερόπουλος και με τον Ισλανδό ακόμα μέσα που έτρεξε όσο μπορούσε. Δεν τον πας κύριε μαλάκα αυτόν στα άκρα με τον Νικόλα μέσα με σκοπό να χτυπήσεις στην κόντρα ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
      Άλλα γίνονται. Είτε ο λαγός πιο μπροστά με είσοδο του Καράμπελα αφού θέλεις να θωρακίσεις την άμυνα, είτε αφήνεις τον Μπέλεκ μέσα και του βάζεις από πίσω του τον Κάρλος. Κι άλλα μπορείς να κάνεις αλλά δεν είναι του παρόντος ΚΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΄
      Και η ήττα δεν πειράζει τόσο πολύ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΙ ΑΝΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΤΟΥΡΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΣΤΕΡ, Η ΑΕΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ, που όμως θα ήταν ορθολογικά διασπαρμένοι μέσα στο γήπεδο μετά το 60.
       Το ακόμα χειρότερο; Πάει ο κόσμος. Χάλια. Απογοήτευση και κατήφεια. Και μαύρα μαντάτα με το ξεζούμισμα των δυνάμεων ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ. Και δεν τολμώ να σκεφτώ τι πρόκειται να γίνει την μεθεπόμενη αγωνιστική. Πόυ εύχομαι να είναι τόσος ο κόσμος. Μόνο κανά οχτάρι χιλιάδες.
       Πολύ πικρό το ποτήρι. Δεν περίμενα να μου φωνάξουν κατάμουτρα οτι όλη η ΑΕΚ είναι ο Δέλλας. Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Αλλά ίσως και να φταίει αυτό τελικά. Τι να πω παραπάνω; Στερεύουν και οι λέξεις της κριτικής. Να πω μόνο οτι ο Βάργκας ήταν ο κορυφαίος των κορυφαίων ακολουθούμενος από τον Κοντοέ αλλά και τον Κάλα. Α, έχω να πω και κάτι άλλο. Το θυμήθηκα. VAMOS BIEN διότι ο άνθρωπος γιατί να πάθει κάτι; Ας επιστρέψει με το καλό στην πατρίδα του. Δεν έχω τίποτα εναντίον του. Καλό παιδί είναι. ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ομως.
       Υγ1. Είδατε καμιά αιμόπτυση σήμερα;
       Υγ2. Είναι αλήθεια οτι ο προπονητής της Στουρμ δήλωσε οτι τον βοήθησε η αλλαγή του Λεονάρντο; ΣΚΙΣΤΟ ΜΑΝΟΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
                                    ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
      

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

            Σαν σπασμένα φορτηγά πάμε, αλλά μην ξεχνάμε και την ΑΕΚ μας. Που είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα και να πάρει τη νίκη σήμερα. Νίκη βαθμών, χρημάτων, ψυχολογίας, συσπείρωσης κόσμου αλλά και γοήτρου. Δεν υπάρχουν περιθώρια στον όμιλο αλλά ούτε και στο εσωτερικό της ομάδας. Και στο φινάλε δεν παίζουμε με κάποιο μεγαθήριο για να τρέμουν τα πόδια μας.
            Αναγνωρίζω βέβαια οτι υπάρχουν κενά. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε οπιαδήποτε ομάδα. Κι αυτά καλύπτονται με αντικαταστάτες αλλά και με ορθολογική τακτική. Ας μας βγάλει ψεύτες ο Μανόλο, όλους εμάς που του κάνουμε αρνητική κριτική. Ας πεθάνει για το ρόστερ σήμερα κι ας πεθάνει το ρόστερ για την φανέλα. Το αυστριακό ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σπουδαίο και το συγκρότημα του Γκρατς είναι κάτω από το χώμα όσο αναφορά την ψυχολογία του. Ευκαιρία είναι.
           Κι είναι ευκαιρία και για τον κόσμο. Ο καιρός είναι καλός κι ακόμα καλύτερη και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα. Έχουμε και καιρό να δούμε την ομάδα ζωντανά. ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Για την οικονομική αλλά και την ηθική στήριξη. Πρέπει να βρούμε κάποια κουράγια και να πάμε να φωνάξουμε. Και η ΑΕΚ είναι σοβαρός λόγος συσπείρωσης μακριά από πολιτικά κόμματα κι άλλες αηδίες. Κι αυτή η δίωρη περιπέτεια δίνει κάποιες ανάσες στην μαυρίλα της εποχής. Βέβαια μετά θα ξαναμπούμε σε αυτήν αλλά και τι να κάνουμε; Να μείνουμε στην τηλεόραση και να κοιτάμε τα ντουβάρια;
            Φοβάμαι το παιχνίδι; Όχι, δεν το φοβάμαι και δεν είμαι λιγόψυχος γενικά σαν άνθρωπος. Με ανησυχεί το σκαμπανέβασμα της ομάδας που δεν μπορεί να βρει σταθερό ρυθμό. Δεχόμενος όμως οτι είναι νωρίς ακόμα, οτι οι γερόλυκοι Δέλλας και Λυμπερόπουλος έχουν κάνει προετοιμασία για φορμάρισμα αερόβιο περί τον Δεκέμβρη κι οτι ο Βάργκας κι ο Ισλανδός δεν έχουν τα απαραίτητα φουλ πνευμόνια. Όλα αυτά είναι ελαφρυντικά που τα λαμβάνουμε υπ' όψιν μας κι οπότε προπονητικά πάμε σε έναν έλεγχο ρυθμού, σε ένα εκρηκτικό σαραντάλεπτο, σπαστό στα δύο ημιχρόνια σε  εικοσάλεπτα, και μετά σε κατοχή μπάλας ανούσια και εις βάρος του θεάματος.
              Ο διαιτητής είναι καλός και θα επιτρέψει μέχρις σε ένα σημείο το physical game. Υπέρ του γηπεδούχου είναι αυτό που ούτως ή άλλως ξεκινάει με λίγα σπόρια παραπάνω. Και το λέω αυτό διότι αύριο δεν θα είμαστε στην κόντρα - δεν πρέπει - αλλά με τα δόντια του αφεντικού. Διότι οι αυστριακοί, σύμφωνα με την συνέντευξη του προπονητή τους, θα στηριχτούν στην άμυνα. Που δεν πρόκειται να είναι και τόσο κλειστή αλλά ανεβασμένη στο κέντρο. Κι εκεί πρέπει να προσέξει ο Μανόλο κύρια στην αντικατάσταση του Μάκου, που είναι αλήθεια οτι θα λείψει.
             Είναι ευκαιρία όμως για τον Κοντοέ και τον Κλωναρίδη. Επιτέλους ας γίνει μια στοιχειώδης ανανέωση κι ας δούμε τι ψάρια πιάνουν τα παιδιά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ μας. Κι ο κόσμος θα καταλάβει. Δεν είναι επιστήμη το ποδόσφαιρο. Και θεωρώ οτι οι παίκτες μας είναι καλύτεροι από τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Που πρέπει να μπουν στο γήπεδο και να βγουν νικητές με το σκορ, ή νικητές στα μάτια του κόσμου τουλάχιστον, αν γίνει καμιά στραβή στο αποτέλεσμα.
            Αδέρφια, πολλά είπαμε και πολλά σέρνουμε κάθε μέρα από εδώ μέσα στους πάντες: Στην διοίκηση, στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Όλοι έχουν την ευθύνη τους στο ποσοστό που τους αναλογεί. Αλλά αυτά σε κατάσταση ειρήνης. Τώρα έχουμε αγωνιστική υποχρέωση, παραμερίζουμε τα πάντα και πάμε για υποστήριξη. Διότι κι εμείς έχουμε κάποιο ποσοστό ευθύνης στην βιωσιμότητα της ΑΕΚ. Ό,τι και να συμβεί, πρέπει να περιφρουρηθεί η ομάδα και μετά άνετα μπαίνουμε στα πληκτρολόγια και λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Μόνοι μας όμως, δεν πρέπει να βγάλουμε και τα μάτια μας.
            Ζητώ συγνώμη για το μη πιπεράτο του κείμενου, αλλά αυτήν την στιγμή προέχει το δεύτερο συνθετικό του ονόματος μας. Που σχεδόν έχει παραπέσει σαν σύνθημα της εξέδρας. Το "ΕΝΩΣΙΣ ".
Εμπρός λοιπόν για τη νίκη.  ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.
        Υγ1. Όσοι θέλετε να φάμε ένα σουβλάκι μετά, επικοινωνείστε στο κινητό ή στο ταχυδρομείο μου. Η γραπτή κριτική θα γίνει μετά το φαγητό.
        ΥΓ2. Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΜΥΡΙΖΕΙ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.  

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ;

        Για αλλαγή ένα κείμενο από το ταχυδρομείο. Πραγματικά διαβολικές συμπτώσεις. Το βρήκα ενδιαφέρον για το σπάσιμο της ροής, παρόλο που δεν πολυβοηθάει στην κατάθλιψη.

∆ιαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

     Έχουμε και λέμε: Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. ∆υστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
      Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά.
      (Βρε κάτι συμπτώσεις...) Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στοΛονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των ∆ημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του ∆ημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
      ∆εν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ:
Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΑΣ

         Είδατε που είμαστε υστερικοί; Τη μια στα ουράνια με την Ξάνθη και την άλλη στα τάρταρα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Και συνολικά, με ακριβώς ίδια βαθμολογική συγκομιδή με πέρσι. Τι να λέμε και γιατί να φωνάζουμε από τώρα; Λίγη υπομονή ακόμα για να πειστούν και οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Που θα έπρεπε να μην είναι οι φίλαθλοι ή οι οπαδοί, αλλά κάποιοι που παίρνουν αποφάσεις μέσα στην ομάδα.
         Και  τα έχουμε ξαναπεί βέβαια. Η διοίκηση ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να ξέρει μπάλα. Μπάλα πρέπει να γνωρίζει ο προπονητής Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ κι αυτός δίνει τα ραπόρτα στην διοίκηση ( είτε είναι αχυράνθρωποι είτε ένας ιδιοκτήτης ). Αυτά τα πολύ απλά.
          Εδώ τι γίνεται; Του κουτρούλη ο γάμος. Αν μπορεί κάποιος να μου πει γιατί θα τελείωνε η συνεργασία με τον Γκρέταρσον στο τέλος του μήνα ( λογικό μου ακουγόταν πάντως ), αλλά ξαφνικά ανανεώθηκε για ακόμη μια χρονιά, θα με διευκόλυνε στον απλοϊκό τρόπο σκέψης που έχω. Αλλά άντε κι έγινε έτσι. Αυτός ο άνθρωπος, τι διάολο βλέπει στο γήπεδο από τον προπονητή και τι διάολο λέει στον Αδαμίδη; Βλέπει άλλα παιχνίδια και σκέψεις που ακόμα δεν καρποφορούν; Με τον συμπατριώτη του δεν μιλάει για τα αποδυτήρια ή για τις θέσεις που τον χρησιμοποιεί ο Μανόλο; Δηλαδή έλεος, όπως έλεος και με τον Αλεξόπουλο ( δεν έχω κάτι εναντίον του παιδιού ), που τον βαφτίσανε κατάσκοπο.
           Και διάβασα τις δηλώσεις του Κοντρέρας : " Η χθεσινή νίκη μαζί με το 4-1 εναντίον του Άρη, ήταν από τις πιο εύκολες που έχουμε κάνει. " Δηλαδή ούτε αίμα φτύσανε οι αντίπαλοι αλλά ούτε και κουράστηκαν στο δεύτερο ημιχρόνιο. Κάτι που παραδέχτηκε κι ο Χιμένεθ. Δηλαδή μας είπε οτι αν γουστάρανε, τότε μπορεί και να φτάναμε σε σκορ πόλο. Και κατέληξε ο δικός μας : "...από αυτήν την ήττα πρέπει να διδαχτούμε..." Τι ακριβώς, ρωτάω εγώ. Θα ξανακατεβάσει την ίδια ενδεκάδα αλλά θα έχει επιμορφώσει τους παίκτες έτσι ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες μαλακίες;
             Ασόβαρα πράματα. Και κατανοώ οτι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες. Αλλά γιατί να μην παίζει ο Κοντοές από την αρχή ( του είχε πει ο Γεωργέας οτι πονάει και θα παίξει όσο αντέξει κι αυτός προτίμησε να τον σκοτώσει) ; Γιατί να αντικατασταθεί ο πετυχημένος ρόμβος με ένα σύστημα που ουδέποτε έχει αποδώσει και στην θέση του τραυματία Γκέντζογλου να παίξει ο  Καλά ; Δηλαδή ο Γκέντζογλου είναι το βαρόμετρο για το προπονητικό σχήμα; Γιατί να είναι έξω ο Γκερέϊρο και γιατί να παίζουν μαζί και Λυμπερόπουλος και Ισλανδός; Στην κόντρα, με τι ταχύτητα να χτυπήσεις; Και στο φινάλε, μετά από νίκες δεν μαθαίνεις τίποτα; Γιατί διαλύεις την πετυχημένη συνταγή με κάτι άλλο ;
           Θα πει βέβαια ο Μανόλο τα παπάρια μάντολες του rotation. Εντάξει αλλά όλα έχουν ένα μέτρο κι ένα όριο. Ξεκινάει με 4-4-1-1, γυρνάει σε 4-3-2-1, μετά πάει στον ρόμβο και μετά ένας θεός ξέρει τι γινόταν στο γήπεδο με τον Μάκο δεξί μπακ και τον Μπέλεκ δεξί εξτρέμ. Κι όλα αυτά δεν δείχνουν άνθρωπο που έχει τελειώσει σχολές προπονητικής αλλά μπακαλικής. Διότι αυτά δείχνουν οτι στις προπονήσεις δεν δουλεύεται τίποτα. Ή δουλεύονται πεντακόσια συστήματα και τελικά όλοι οι παίκτες είναι μπερδεμένοι. Τι είναι η ομάδα; Σαν το αυτοκίνητο μου που με ένα κουμπί αλλάζεις συστήματα διαφορικού;
           Και η διοίκηση δεν πρέπει να μένει άπραγη. Ο Άγγελος είναι ελεύθερος. Που είναι κι αγωνισταράς, Έλληνας με τα μπινελίκια του, με πολύ χαμηλότερο κασέ αλλά και σούπερ υπομονετικός στις αποπληρωμές ( μονή Εσφιγμένου ). Σώζεται κάτι; Φυσικά. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και η ήττα στην Τούμπα μέσα στο πρόγραμμα ( τουλάχιστον το δικό μου ) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ. Κι επίσης ήθελα να ήξερα αυτός ο Δημητριάδης στον πάγκο δεν μπορεί να μιλήσει; Τι διάολο, τόσο Ευρωπαίοι έχουν γίνει όλοι και δεν μιλούν στον Μανόλο; Άνθρωπος είναι κι αυτός και μπορεί να κάνει κάποια λάθη. Αν δεν τα κάνει επίτηδες για να τον φύγουν.
      Υγ1. Έβγαλε πολύ γέλιο ο Αναστάσης όταν σε κάποια φάση άρχισε να μου περιγράφει διαλόγους παικτών μέσα στο γήπεδο. Παραθέτω έναν:
     Μ. - Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί μου φωνάζει;
     Δ.  - Τον παίρνει η κάμερα και θέλει να δείξει οτι δουλεύει.
     Μ. - Μα μόνο με μένα τα βάζει που τρέχω για τρεις. Πότε από δω, πότε από κει ρε γαμώτο. Άλογο έχω γίνει με τους μαλάκες στα πλάγια.
     Δ. - Χέστον αυτόν. Εμένα θα ακούς.
     Μ. - Καλά δεν βλέπει οτι πριν είχαμε μια κάλυψη μπροστά μας; Τι κάνει ο μαλάκς; Τώρα όλα πάνω μας θάρχονται. Βεντάλια γίναμε.
     Δ.  - Πάμε τώρα κι ο θεός να βάλει το χέρι του.
              Παρέμβαση Αναστάση ( Βατοπεδινός ):  Αυτόν αφείστε Τον εκεί που είναι. Τη μπάλα σας τώρα.    
          Υγ2. Ευτυχώς αυτήν την φορά τα ΜΜΕ ήταν συντονισμένα. Ρε παιδιά, αρχίσανε να βλέπουν μπάλα.
          Υγ3. Όταν η κριτική είναι σταθερά αρνητική και τα " μπράβο " σημειακά, κάτι δεν πάει καλά. Σταύρο μου αφέντη και τσουτσουλομύτη, κάνω λάθος; Αλλά να ξέρεις οτι δεν είναι όλοι οι θρήσκοι ίδιοι. Και η βολιδοσκόπηση δεν ήταν σωστή. Πάλι λάθος κίνηση έκανες και θα στο έχει ήδη πει πια και ο φρέρης. Τέλος πάντων κοντά θα είμαστε την Κυριακή και να κοιτάξεις κάτω προς τον Παναγιώτη τον Τσιάπη. Μετά θα είμαστε στις κιθάρες για την παντομίμα του ποδόσφαιρου. Ίσως και να με ακούσει αυτήν την φορά ο Ισπανός. Επίσης δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις την αποζημίωση ντάγκα.
       Υγ4. Έπαιξα μεταξύ πολιτικού ( λόγω του  επικείμενου αποκλεισμού της βουλής )   και αθλητικού κείμενου. Προτίμησα το δεύτερο για να λύνουμε θέματα. Την Τετάρτη για το 1843. Μήπως γίνει και η επανάσταση της Άρσεναλ.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

           Μέχρι και τα παιδιά με άφησαν μόνο μου και πήγαν σε καφετέρια στο Χαλάνδρι να δουν το παιχνίδι με άλλους οργανωμένους. Γερνάω και δεν είμαι πια τόσο καλή παρέα; Βαρέθηκαν τις αγριοφωνάρες μου την ώρα του ματς λες και είμαι ο Mανόλο στον πάγκο; Ρε να μην λέω να καταλάβω ακόμα οτι τίποτα δεν περνάει μέσα από την τηλεόραση. Ε, αφού δεν το έμαθα μικρός, τώρα θα το κατανοήσω;
            Που όμως γαμώτο το ποδόσφαιρο όσο και να μεγαλώσεις, δεν ξεχνιέται. Το ξεχνάνε οι προπονητές κι ειδικά αυτοί που έχουν παίξει και μπάλα; Τι να πω. Ξαφνικά βρεθήκαμε στο 4-5-1 και μετά το τυχερό πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ενέσυψε ο πανικός της αρκούδας. Τι ρόμβοι, τι συνεχείς αλλαγές θέσεων, τι χαμόγελα για την πειθαρχική ανικανότητα του Κάκου, και τι δεν είδαμε. Μέχρι και μια πολύ μικρή ομάδα της περιφέρειας, να φαντάζει σαν γκαλάκτικος. Κι είναι λογικό αυτό την ώρα που η κορυφή σου είναι ο αργός Λυμπερόπουλος ή ο Ισλανδός. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. Και σας διαβεβαιώνω οτι δεν κατέβασα εγώ την ομάδα.
        Διότι στην κόντρα θέλεις δύο πράματα: Πνευμόνια και θράσος. Και ρόμβος δεν παίζεται χωρίς δεκάρι. Τι να κάνει ο Λεονάρντο ο μισοπλέμονος και τι να κάνει κι ο Βάργκας όταν ο Καράμπελας βρίσκεται σε άλλο γήπεδο; Γάμησε τα, ειδικά κι όταν το ματς στραβώνει λόγω τύχης, -μιλάω για τα γκολ που φάγαμε. Διότι θα πρέπει να είμαστε και λογικοί. Το παιχνίδι δεν έχει προσμετρηθεί στους πιθανούς βαθμούς μας, ακόμα και σε αυτήν την αδερφίστικη ομάδα που έχει φτιάξει ο Μπόλονι. Συγνώμη από τους Παοκτζήδες για αυτά που λέω, αλλά εγώ αυτά είδα. Τι έγινε; Τίποτα. Απλά δεν φύσαγε αέρας. Μάλλον τέλειωσε το παλιό με την βροχή και την καλή απόδοση μας. Πλέον θέλουμε τον Αίολο να φέρνει άλλα φαινόμενα.
         Που να μην γίνεται το προφανες: ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΑΜΑΣ ΤΑ ΖΕΜΠΕΡΕΚΙΑ; ΑΝ ΟΧΙ, ΑΣΤΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΕ ΑΛΛΑ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ; ΤΩΡΑ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΝΟΛΟ ΕΠΕΙΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΛΟ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ. Κι ειδικά όταν έβγαλες τον Καλά, όταν στον πανικό τράβηξες τον Μάκο μπακ κι όταν έβαλες τον Μπέλεκ εξτρέμ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
          Ο Μανόλο φταίει; ΟΧΙ, στην ουσία. Είπαμε, οι παίκτες κάνουν τον προπονητή. Αλλά παίζεις με κάποια ομάδα που το θέμα της είναι ο Άρης άντε κι η δαφνοστεφανωμένη, αν θελήσει η πουτάνα να γίνει ακριβή βίζιτα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Η ΠΙΠΩΣΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ, " γαμιέται το σπίτι του κάθε Ενωσίτη". Σώπα ρε. Βγήκαν και τα μαλακισμένα που ό,τι παράγουν κατεβαίνουν εδώ στην Αθήνα, στους χαμουτζήδες, και μόνιμα είναι με τις ακαδημίες και τα ταλέντα για ό,τι φύγει. ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ; Διότι το σπίτι του κάθε Ενωσίτη, θάπρεπε να το σέβεστε ζώα που κάψατε πέρσι τον Σάχα ή υπέγραψε κάποιος Αδαμίδης για να υπάρχετε ακόμα στον χάρτη την ώρα που έπαιζε την κλαίουσα ιτιά η πρόεδρος σας, που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΑΝΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.
          Κι όταν κερδίζετε την ΑΕΚ, να στέκεσθε προσοχή. ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑΝ ΚΑΤΙΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ, την αριστερή αδερφή, ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΣΩ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΤΕ, ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΡΑΚΟΤΑΡΕΣ.
         Και δεν είμαι καθόλου κότα, να παραδεχτώ οτι δεν χάσαμε δίκαια. Καμία αμισβήτηση, σαν την περσινή του κυπέλλου που πήγε ο τίποτας ο πρόεδρος μου και υπέγραψε στον κωλότουρκο πρόεδρο σας. Σηκωθείτε ρε βλάκες και βαράτε παλαμάκια. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΣΑ ΕΙΔΑΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ.
             Σε μας τώρα; Μπα μάλλον ανώνυμοι να πάρουν τον λόγο. Τυχαία βαρειά ήττα. Αλλά όμως όσο τυχαία να είναι τα φαινόμενα, οφείλεις κάτι να κάνεις. Όχι να γαμάς το σύμπαν. Και δεν υπάρχει κανένα δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν διαδικασία. Κι η διαδικασία φέρνει τις λεπτομέρειες. Δυστυχώς. Πρωτάθλημα δεν ζήτησε κανείς, αλλά όχι και να βλέπουμε εκτρώματα.
          Τέλος πάντων, δεν συνεχίζω για τον Μανόλο. Ό,τι είδε ο καθένας. Απλά πράματα. Ο προπονητής μας έκανε μαλακίες, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ BUDGET.  Τα πάντα είναι την Πέμπτη αλλά και στην γειτονιά. Τι λέω τώρα; Μάλλον έγινα κι εγώ νεοαεκτζής, που τις τριάρες ή τις τεσσάρες τις βλέπω σαν βαθμούς και μόνο.
            ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ Η ΞΑΝΘΗ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΕΚΕΙ ΚΙ ΕΓΩ 3. ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΟΛΟΝΙ ( προπονητής και καλός ) Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ.  ΘΕΛΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.  Διότι αλλοιώς θα πεταχτούν κάποιοι και θα μιλήσουν ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ κι οτι διόρθωσε ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
         ΥΓ. Κορυφαιος ο Μπέλεκ. Πάντα οι φιλότιμοι μαύροι θα είναι τέτοιοι.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Ελληνίδες, Έλληνες. Όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ, πληροφορήθηκα από την τηλεόραση ότι από τις δέκα το βράδυ, τουρκικά πλοία ενεπλάκησαν σε θαλασσομαχίες με αδερφικά κυπριακά γύρω από μια βραχονησίδα που ονομάζεται Αοζ. Ευρισκόμουν σε δημοτικό ταβερνείο, ονόματι Local, στην Κηφισιά. Δηλαδή σε δυτική συνοικία της χώρας σε σχέση με την Σάμο μας. Βγήκα για να ξεσκάσω λιγάκι και να δοκιμάσω σούσι εκθέτοντας πρώτος, πριν από εσάς, τον εαυτόν μου στον κίνδυνο της ραδιενεργού τροφής.

Το καθήκον με ανάγκασε να σηκώσω το κινητό μου τηλέφωνο. Όση Σαμαρόπετρα κι αν είχα ρίξει εντός της οισοφαγικής μου κοιλότητας, η φυσική μου κατάσταση λόγω ποδηλάτου, μου επέτρεψε να αντιληφθώ τα προφανή γεγονότα. Είχε δίκιο ο υπουργός προεδρίας που είχε δηλώσει μερικές μέρες πριν ότι χτύπημα εναντίον της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας μας. Αποφασιστικά λοιπόν, παραμέρισα τον ωμό τόνο αλλά και το καυτερό γουασάμπι που μου προσφέρθηκε δωρεάν κι ασχολήθηκα με το θέμα.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η ερώτηση μου ξεκάθαρη και μακριά από περιστροφές που συνήθιζε να εμφανίζει η σημερινή αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση : « Κύριε πρόεδρε κατά την διάρκεια της τυχαίας επιθεώρησης που κάνατε πριν από δύο εβδομάδες στις ένοπλες δυνάμεις, πώς είδατε το φρόνημα τους;» Αναφέρω επακριβώς τον διάλογο, όπως θα εμφανισθεί και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο twitter.

Ο Κάρολος με διαβεβαίωσε για την ύψιστη ετοιμότητα όλων των δυνάμεων μας καθώς κι ότι έχουν βαρεθεί να κάθονται τόσα χρόνια λες και είναι σε εργασιακή εφεδρεία. Μου έκανε εντύπωση το πώς από μόνο μια μονάδα έβγαλε συμπέρασμα για όλα τα όπλα μας. Γι’ αυτό όμως είναι εκείνος πρόεδρος κι εγώ πρωθυπουργός.

Ελληνικέ λαέ. Δεν φοβήθηκα τίποτα. Ούτε ότι λείπουν επίσημα παιχνίδια από τους στρατιώτες μας ούτε ότι έχουμε οικονομική κρίση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει κωλύματα στον ανεφοδιασμό των γενναίων, των αυριανών ηρώων μας, που θα υπερασπισθούν την εθνική κυριαρχία της χώρας και τα νησιωτικά σύνορα μας.

Θυμάμαι σαν τώρα εκείνον τον συνταξιούχο που με είχε σταματήσει στον δρόμο κι ήταν πρόθυμος να δώσει την σύνταξη του για να σωθεί η πατρίδα. Αύριο θα πάω να ανάψω ένα κερί στον τάφο του που είχε εμπνεύσει κι εσάς με τα λόγια του και με εκλέξατε αρχηγό σας.

Τώρα, τα βλέπω όλα στα μάτια σας. Όλοι θέλετε να έχετε σβηστά τα φώτα των σπιτιών σας για να μην βρει στόχο ο εχθρός. Όλοι θέλουμε και θέλετε να δώσετε χρήματα για την διατροφή των παιδιών που θα υπερασπισθούν το μέτωπο που για μιαν ακόμη φορά ανοίγει η τουρκική αδιαλλαξία.

Και πήρα τις αποφάσεις μου. Καταργώ άμεσα όλα τα έκτακτα φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια που μας επέβαλαν οι σύμμαχοι μας. Κι εγώ δεν πολυσυμφωνούσα με αυτά και το καταλαβαίνετε με τις αλλαγές που έκανα στις υπουργικές θέσεις.

Όμως αδέρφια οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ιστορικές για το αύριο. Κι ο στρατός μας πρέπει να έχει τροφές, ρουχισμό και βλήματα να ρίχνει εναντίον του διαχρονικού δυνάστη μας με τον οποίο έχω και να συναντηθώ για τις λεπτομέρειες στην μακρινή Αμερική. Κι αυτά κοστίζουν. Το ξέρεις τίμιε πρόσφυγα που τα έζησες αλλά κι εσύ αγνέ παλιοελλαδίτη που αμέσως έτρεξες να συνδράμεις τον ξεριζωμένο παστρικό της Μικράς Ασίας.

Κι έτσι, και εις μνήμην των επερχόμενων μελλοντικών γενεών , η απόφαση μου είναι μονόδρομος. Καταργώ βασικά άρθρα του συντάγματος λόγω εθνικού μετώπου κι ενοποιώ όλους τους φόρους σε έναν : Το έκτακτο πολεμικόν τέλος. Σε ένα χαρτί μόνο και χωρίς περιττή γραφειοκρατία κι αλόγιστο ξόδεμα του πολύτιμου χρόνου των δημοσίων υπαλλήλων μας. Με κοινωνική ευθύνη κι ευαισθησία στα ασθενέστερα στρώματα και με βάση την αντικειμενική αξία των κατοικιών αυτού του τόπου.

Χρήματα απαραίτητα για την έναρξη αλλά και την συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση. Που είναι μία: Να μείνουμε όπως είμαστε. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μεγαλώσουμε και να αναπτυχθούμε. Δεν προκαλέσαμε ποτέ αλλά και δεν θέλουμε και να μικρύνουμε. Θέλουμε να πηγαίνουμε στο Καστελόριζο όπως παλιά. Με το μαγιώ μας και χωρίς διαβατήριο. Και κυριότερα να μας περιποιούνται Έλληνες. Με ελιές θρούμπες δικές μας κι ελληνικές ποικιλίες όπως τζατζίκι, ιμάμ μπαϊλντί, σουτζούκι και κεμπάπ πριν την απόλαυση του ελληνικού καφέ.

Και το πολεμικόν τέλος δεν μπορεί να προσβληθεί σε κανένα πρωτοδικείο ή συμβούλιο επικρατείας σαν εναντίον του συντάγματος αφού είπαμε ότι αυτό καταργήθηκε λόγω εθνικού σκοπού. Τα χρήματα αυτά, με πλήρη διαφάνεια μέσω διαδικτύου, θα γίνουν ιερός σκοπός, υπέρτατη αντίσταση, εθνική συνείδηση, αποφασιστικότητα και μελλοντική ποιότητα ζωής. Η ελληνική ψυχή θα δώσει ξανά σε όλο τον κόσμο ένα μάθημα. Το πώς ένα τόσο μικρό κουνούπι μπορεί να γίνει θανατηφόρο κουβαλώντας τον ιο του Νείλου.

Ναι αδέρφια. Είμαστε η Σαλαμίνα και ο Μαραθώνας. Είμαστε οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα, το Σούλι, τα Δερβενάκια, η οδός Μάρνη με το club Κύτταρο, η Σπύρου Πάτση με τα μηχανουργεία της και το γνήσιο αεροδρόμιο του Ελληνικού πριν μετακομίσει στα Σπάτα. Είμαστε η Μάνη πριν την αγοράσουν οι Γερμανοί. Είμαστε οι Μυκονιάτες πριν πλακώσουν οι αδερφές. Είμαστε τα πρόβατα που μας ανήκουν τα χωράφια πριν έρθουν οι τσοπαναραίοι και φτιάξουν βίλες. Είμαστε τα ψάρια της θάλασσας πριν καθελκυστούν πλοία. Είμαστε ο πυρήνας πριν το big bang. Είμαι ο Κανάρης που δεν έχω βαρκούλα αλλά απλό κανό και θα πολεμήσω στο πλευρό σας από το μετερίζι του ΟΗΕ.

Είμαστε μια γροθιά. Το ελληνικό άπερκατ ενάντια στην ξένη επιβούλευση. Όλοι θα πληρώσουμε τώρα. Κι όποιος αρνηθεί, θα είναι πλέον κατάπτυστος εθνικός μειοδότης που θα εκτελεστεί για εσχάτη προδοσία σε σημείο επιλεγέν κατόπιν λαϊκού δημοψηφίσματος και σε κοινή θέα ακόμα και από κατοίκους νησιών που πιθανώς να χάσουμε διότι κάποιοι δεν θα καταβάλουν το πολεμικόν τέλος. Πόση προδοσία να αντέξει ετούτος ο τόπος πια;

Θα πολεμήσουμε. Χωρίς σχέδιο. Όπως παλιά, που λέγαμε το « υπέρ βωμών και εστιών » και το σύνθημα του « αέρα ». Που όμως κερδίσαμε και τότε. Λεφτά απλά πρέπει να υπάρχουν στα ταμεία. Για τη γη των προγόνων μας. Του Αχιλλέα, του Ηρακλή και του Καλλικράτη που ενοποίησε τους δήμους και τις κοινότητες προσφέροντας την απαραίτητη αμυντική συσπείρωση. Της Πυθίας και του Τειρεσία, που καθημερινά σώζει το τραπεζικό μας σύστημα.. Των δυό χιλιάδων δημοκρατών της αρχαίας Αθήνας κι όλων εκείνων των αντιρατσιστών Σπαρτιατών που πετάγανε τα ΑΜΕΑ τους στον Καιάδα.

Κι αν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, θα φύγουμε ελληνικέ λαέ. Αλλά δεν θα πάμε στην δραχμή όπως διαδίδουν κάποιοι κακόβουλοι κερδοσκόποι. Θα πάμε στην μνα για να πιάσουμε των Βησιγότθων τα μουνιά. Και ανακοινώνω ότι θα φύγουμε κι από το κιλό. Και θα πάμε στην οκά, που ζύγιζε καντάρια ανδρεία. Ζήτω η πατρίδα.

Υγ. ( Κλειστά τα μικρόφωνα) Ρε γυναίκα αυτό το καλαματιανό μάλλον ήταν κουβανέζικο.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

           Υστερικός λαός ο Έλληνας. Εύκολα ενθουσιάζεται και πετάει στα σύννεφα. Εξ ίσου πανεύκολα απογοητεύεται, παρατάει τα πάντα και βουτάει στο έρεβος. Κι ήταν πολύ σωστή η κίνηση του Δέλλα, αμέσως μετά το παιχνίδι στα Πηγάδια, να μιλήσει στους παίκτες που συμπεριφέρονταν λες κι είχαν κερδίσει κάποιο μεγαθήριο.
          Και ορθότατα πρέπει να μπαίνει ένα μέτρο. Φυσικά να πανηγυρίσουμε κι εμείς και οι αθλητές για μια σπουδαία νίκη που μάλιστα περιελάμβανε και ανατροπή του σκορ, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, οτι φάγαμε τρία γκολ ( το τρίτο βέβαια από χέρι καθώς ξαναείδα τις φάσεις ) τα οποία προήλθαν από καθαρά ατομικά λάθη. Και δεν θα είναι συνέχεια η τύχη με το μέρος μας.
         Σε αυτό μάλιστα το σημείο, να σταθώ σε ένα σχόλιο που διάβασα χθες : " ...μπράβο Αβραμίδη για την κωλοτούμπα που έκανες..." Όταν κάνεις κριτική - το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί του χώρου - κάνεις αυτό ακριβώς. Κριτική και τίποτε άλλο. Κι είναι κρίμα να υπάρχει τάση να διαχωρίζονται οι Αεκτζήδες σε νέους ή παλιούς. Original ή μη. Κι άρα, τα σωστά τα επικροτείς και τα προβάλεις, και τα λάθη ή τα στραβά τα χτυπάς μέχρι να πονέσουν αυτιά. Όσο οπαδικό και να είναι το μυαλό, είναι πολύ εύκολο να τα διαχωρίσεις τα συναισθήματα και να τα αντιμετωπίσεις ψύχραιμα. Δεν είναι όλοι οι οπαδοί τυφλωμένοι. Ειδικά και κάποιοι πρεσβύτεροι που δεν είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
         Κι αν η κριτική η χθεσινή διαβαζόταν πιο προσεκτικά από κάποιους, θα διαπιστώνανε οτι δίπλα στα ειλικρινή μπράβο μου, υπήρχε και το "... αλλοπρόσαλλο σχήμα..." και "... οι λαθος χρονικά αλλαγές με το διόρθωμα και το ξαναδιόρθωμα του κέντρου...", αλλά και "... η μπόλικη τύχη με το να σκοράρουν αμέσως οι νεοεισελθόντες ( μπαγκέτες και μυστριά )..." Καμία λοιπόν κωλοτούμπα όσο αναφορά την άποψη μου για τον Μανόλο, για το κακοσχεδιασμένο ρόστερ, την έλλειψη αυτοματισμών, την κάκιστη αμυντική λειτουργία, το αχρήστεμα στα καλά καθούμενα κάποιων παικτών και φυσικά τα σούπερ προβλήματα με τα χρήματα αλλά και τις κάκιστες σχέσεις με την διαιτησία αλλά και τον Μαρινάκη.
         Και δεν περιμένω σε καμία γωνία. Έγραψα σε σχόλιο οτι "... προκειμένου να φύγει κάποιος δεν είναι ανάγκη να διασυρθεί η ΑΕΚ, αλλά να κριθεί με ανάλυση μπάλας..." Κι αν δεν θέλετε τα δικά μου τότε πάρτε τις δηλώσεις του Λυμπερόπουλου  ( " ...δεν έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα..." ) αλλά και τα λόγια του Δέλλα μετά το ματς ( "... αν δεν είχαμε και την τύχη, δεν θα κάναμε τίποτα σήμερα Κωστάκη..." ).
        Τι σημαίνουν αυτά; Απλούστατα τις κάκιστες σχέσεις στα αποδυτήρια, την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τεχνικού διευθυντή ( όποιος είναι ) και προπονητή αλλά κι οτι ο Μανόλο σαφέστατα ψάχνει την αποζημίωση και να την κάνει. Τώρα τι έγινε προχθές; Ο προπονητής εκτέθηκε από τους παίκτες. Που βέβαια αυτοί είναι το παν, όπως όλοι γνωρίζετε. Όπως είναι ο τραγουδιστής για το τραγούδι με επόμενο τον συνθέτη και τελευταίο και καταϊδρωμένο τον στιχουργό ( άσχετον;) .
        Αλλά μπαίνοντας στην ουσία κι άλλο, σίγουρα θα έχετε διαβάσει πια από την γνωστή προπαγάνδα οτι ο Βάργκας ήταν επιλογή του Μανόλο. Εγώ όμως δεν διαβάζω, αλλά ακούω τους πρωταγωνιστές. Που έχουν πει τα εξής : " Ο Γκούντγιονσεν είναι καλός παίκτης αλλά είχα παίκτη για την θέση του. Πάντως αν είναι όπως παλιά θα βοηθήσει". Και " τον Βάργκας δεν τον ξέρω, δεν είναι δική μου επιλογή αλλά ας έρθει".  Δεν συνεχίζω άλλο για την συνένετυξη τύπου αμέσως μετά τις διακοπές που ελέχθη οτι "... οι επιλογές δεν είναι δικές μου αλλά της διοίκησης..." και αμέσως μετά είχαν κλειστεί στα Σπάτα Μανόλο κι Αδαμίδης για κανά δίωρο και τα λέγανε. Εγώ το μόνο που έχω τώρα να πω είναι οτι οι δύο παίκτες που έφερε ο Μανόλο είναι παγκίτες, είναι σαν κοριτσάκια που θέλουν να πηδηχτούν αλλά ακόμα το όργανο το έχουν για κατούρημα κι οτι ο προπονητής την ΑΕΚ την βλέπει σαν προσωρινή εργασιακή εφεδρεία από την Ισπανία.
        Δεν κατηγορώ τίποτα. Λέω ό,τι βλέπω. Και θεωρώ οτι τα γράφω εγκαίρως για να μην μας πιάσει καμία υστερία αργότερα καθότι Έλληνες κι εμείς οι Αεκτζήδες. Σαν δηλαδή αυτά που γράφανε οι πράσινες φυλλάδες μετά το 2χ2 της αλογοτροφής ( "...πάμε για πρωτάθλημα..." ) που φάγανε το αγγούρι από κάποιον Δώνη στο πρώτο σοβαρό τεστ με τον Ατρόμητο που φυσικά αυτομόλησε και δεν δίνει παιχνίδια όπως επί Πατέρα. Ή την δαφνοστεφανωμένη που επειδή μάζεψε μια καραβιά παίκτες θα κέρδιζε γαλλική ομάδα. Ας κρατήσουμε την στάση του Δέλλα κι ας δούμε τα δυό επόμενα παιχνίδια σαν βαρόμετρο της φετινής πορείας. Χωρίς να αποκλείω την στραβή που σίγουρα θα έρθει κι αυτή κάποια στιγμή. Πάντα έχει σημασία το πώς.
        Σαν Αεκτζής όμως δεν μπορώ να φοβάμαι μια ομάδα από την Σαλονίκη ή μια άλλη από κάποια γειτονιά. Το οτι μπορεί και να χάσω δεν μου λέει τίποτα. Αλλά δεν είναι του επιπέδου μου μια φοβία. Εγώ είμαι σε άλλη σφαίρα και με άλλους αντιπάλους. Εγώ βλέπω τίτλο ενώ αυτοί βλέπουν το πώς να μην τιμωρηθεί κάποια Τούμπα ή καποια παραμονή στην λίγκα. Διότι αγαπητοί κι αγαπητές, " τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα " ( τι ωραίο πανώ ). Και το μεγαλείο μας, ακόμα κι αν εξαφανισθούμε, δύσκολα μπορούν να το φτάσουν. Την μπάλα μας λοιπόν και την φανέλα μας. Μέχρι κι ο Μανόλο το είπε : " ...Είναι βαρειά η φανέλα της ΑΕΚ..." Γιατί το είπε; Διότι δεν πίστευε σε νίκη την ώρα που παραδεχόταν οτι "..το 4-4-2 μας πάει περισσότερο και την ώρα που προσπαθούμε να καταλάβουμε το ρόστερ..."  Την ώρα που η Ξάνθη οπισθοχωρούσε και πολύ λογικά. ΝΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ; ΜΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ; ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Προηγήθηκαμε κατά λάθος; Όλοι πίσω κι ό,τι βγει. Ψιλά γράμματα βέβαια αλλά αυτά δεν έχουν την μεγαλύτερη σημασία στα συμβόλαια;
         Υγ1. Κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί του Μανωλά. Στις προπονήσεις γίνεται τουρλουμπούκι μ' αυτόν.
        Υγ2. Τα πάντα έχουν αλλάξει και φυσικά οι μεγάλοι παίκτες έχουν ψιλοεξαφανισθεί. Κύρια σαν ψυχές. Άρα, το να συγκρίνουμε την σημερινή ΑΕΚ με την παλιά, δεν έχει νόημα. Όπως δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Πελέ με τον Ντιέγκο. Κι ειδικά εν μέσω αφραγκίας, το ρόστερ θα πρέπει να έχει και κάποια κατανόηση. Αν πρέπει να γίνεται κάτι στην κριτική είναι στα λεφτά που ξοδεύονται κι αν οι πρωταγωνιστές τα δικαιολογούν. Τελείωσε η Ελλάδα όπως την μάθαμε. Γυρνάει στο 50. Το να ζητάς τα παλιά είναι σαν να πέφτει πάνω σου ο Νιαγάρας κι εσύ να είσαι έτοιμος να ανοίξεις μια ομπρέλα.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ

        Ουφ και δόξα τω θεώ. Τελείωσε το κωλοπαίχνιδο, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, που πήγε να το γυρίσει κάποιος αέρας αλλά κι ένας ανεκδίηγητος διαίτητής που είχε κάρτες μόνο για την ΑΕΚ και τις κατάπινε για την συμπαθή ομάδα του Πανόπουλου. Που με αυτήν την απόδοση και χωρίς αέρα, Η ΑΕΚ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΚΟΡ ΠΟΛΟ.
        Παρά το άσχημο ξεκίνημα και το αλλοπρόσαλλο σχήμα που κατέβασε ο Μανόλο. Το λέω έτσι διότι δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ κι άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, ΠΑΡΑ ΤΟ ROTATION η ομάδα ανέβηκε στην Ξάνθη χωρίς καμία προπόνηση. Αλλά έτσι είναι. Κάποιες φορές πρέπει να έχεις και την τύχη μαζί σου, όπως και κάποιες σοβαρές προσωπικότητες παικτικά.
       ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ, ΤΟΝ ΒΑΡΓΚΑΣ, αυτό το άρατσο σκυλί, ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΧΑΦ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ, που τυχαία δεν κουβαλάει το νούμερο 21. Ένας παικταράς και ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά. Χωρίς κανένα πανικό, που 100% αν αποφασίσει μπορεί να σου δώσει τα πόδια στο πιάτο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΔΗΣΗ. Ειλικρινά, για όσους θυμούνται, μου θύμισε τον Βιέρα. Κι ευτυχώς που δεν έχει κάνει την προετοιμασία της ομάδας. Κι ευτυχώς που ήρθε τυχαία κι ευτυχώς που ακόμα βρίσκεται στην αλάνα ποδοσφαιρικά.
        Όμως η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στην αγωνιστικότητα και στην διάθεση της μάχης. ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ. Ξεκάθαρα πράματα. Με αυτόν τον περίεργο ρόμβο που ξεκίνησε , με αυτό που χάλασε με την αλλαγή του Γκέντζογλου και το γύρισμα σε 4-3-2-1 και με τις καθυστερημένες αλλαγές του Ισλανδού που φώναζαν όταν άφησε χώρους η Ξάνθη κι ο Λυμπερόπουλος δεν είχε δυνάμεις αλλά και του  Κλωναρίδη ( ξαναδιόρθωμα ). Κι επειδή θα παρεξηθώ σαν εμπαθής να τα γράψω: ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΓΚΟΛ ΑΜΕΣΩΣ, τι είναι εκτός από τύχη; Φυσικά τα ΜΜΕ θα γράψουν άλλα, γιά μπαγκέτες και μυστριά, αλλά αυτά θα είναι προσωρινά. Στο σημείο αυτό να πω οτι ο Ισλανδός ή έπρεπε να κάνει πάσα στο τέταρτο γκολ ή να το βάλει. Εκτέθηκε εκεί.
         Όμως έχω γεμίσει από την σημερινή ΑΕΚ. Έτσι θέλω την ομάδα κι όπου μπορεί να καταλήξει. Το πάθος ξεχείλιζε. Τα χιλιόμετρα αμέτρητα. Οι συμπαίκτες που κάλυψαν τον Αραμπατζή στην γκέλα του πρώτου γκολ και που μετά αυτός τους αντάμειψε. Όλοι που τρέχανε για εκείνον τον Γκερέϊρο, που το μεν πνεύμα πρόθυμο αλλά η σαρξ ασθενής. Και με πολλούς αδύναμους κρίκους μέσα στο γήπεδο σήμερα με κυριότερο τον Μανωλά. Από πέρσι γράφω οτι είναι της πλάκας. ΔΙΟΤΙ ΚΙ Ο ΜΠΕΛΕΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΣΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ σαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
         Στους κορυφαίους δίπλα στον κολομβιανό πρέπει να βάλω τον Κοντοέ. Τα έδωσε όλα. Και δεν χρειάζεται μια όλοκληρη χρονιά σαν τον Μάκο για προσαρμογή. Το παιδί είναι ένας Γεωργέας αλλά με καλύτερα πνευμόνια ( νεότερος γαρ ), καλύτερη αντίληψη ( πλέον ) της θέσης και φοβερό πάθος. Κρίμα που δεν τα έχει δει αυτά ακόμα ο Μανόλο. Που πάει σε σίγουρες λύσεις έμπειρων τύπου Δέλλα και Λυμπερόπουλου. Καλοί και οι δύο σήμερα αλλά πότε θα πάρουν ευκαιρίες και οι νεότεροι;
         Να μην ξεχνάμε όμως τι είδαμε. ΜΙΑ ΑΕΚ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΓΕ ΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ Ή ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Και την νίκη αυτήν την είχαμε ανάγκη για την δύσκολη συνέχεια. Κι όλοι οι Αεκτζήδες πρέπει να νοιώθουν πολύ περήφανοι. Όχι διότι σκοτώασαμε το θηρίο, αλλά διότι η Ξάνθη είναι καλή φέτος αλλά η ΑΕΚ ακόμα κρατάει και κάνει την δουλειά της. Όσο κι αν την κυνηγάει η διαιτησία, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΒΑΣΑΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑΝ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΣΤΑ  ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.
         Προχωράμε κι έχουμε κάθε λόγο. Μακάρι να είναι η δύναμη της φανέλας και η δύναμη που ακόμα αποπνέει η προσφυγιά. Μα κάρι να πάμε κόντρα στα πάντα. Μακάρι τα παιδιά να συνεχίσουν έτσι. Μακάρι να γυρίσει ο κόσμος ακόμα και λόγω ιδρώτα κι όχι θεάματος. Μακάρι να κρατήσει αυτός ο Βάργκας. Και μετά να λέμε διάφορα και να τρίβουμε τα μάτια μας. Μακάρι ο Χιμένεθ να βγαίνει λάθος στις δηλώσεις και να τον κάνουν ρόμπα οι αθλητές. Μακάρι η ΑΕΚ να πετάει κι εγώ να μην ξέρω ποδόσφαιρο. Μακάρι να πηγαίνω και να πανηγυρίζω μαζί με όλα εκείνα τα παιδιά που δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν σήμερα και νάμαι στα καφενεία με απαγόρευση φωνής. Και μακάρι να βάζουμε κάθε Κυριακή 4 γκολ και να τρώμε 3. Μακάρι να είμαστε αυτή η ομάδα που όλοι ξέρουμε από παλιά. Σήμερα την είδα και θέλω να την βλέπω συνέχεια. ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:
                               ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.             

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ

         Είχαμε ξεχασθεί λιγάκι λόγω του σούπερ θεάματος που μας προσέφερε η ΑΕΚ μας, αλλά εύκολα επανερχόμαστε. " Ο Γερουλάνος ανάθεμα κι αν ξέρει τι είναι μπάλα, ο Νικητιάδης είναι άσχετος κι ο Μπιτσαξής ντιπ άσχετος. " Αυτήν την φορά δεν τα λέω εγώ ξανά, αλλά ξύπνησε κι ένας βουλευτής της Θεσσαλονίκης ( Ηρακλειδεύς βέβαια ) ονόματι Καραόγλου. Το κόμμα ( ΝΔ ) δεν πολυενδιαφέρει αφού κυβέρνηση κι αντιπολίτευση πολλά χρόνια χορεύουν μαζί το ταγκώ.
          Όμως για το θέμα της ομάδας του μιλώντας, είπε κι άλλες ατάκες που τις αναφέρω επιγραμματικά:
      - Ο Ολυμπιακός διοικεί το ποδόσφαιρο κι έχει υπό την σκεπη του τον Αστέρα Τρίπολης.
      - Σε 10 κασσέτες ακούγεται ο κύριος Μποροβήλος ( " το κύριος είναι μάλλον περιττό " - πάλι κουβέντα του βουλευτή ) να μιλάει με φυλακισμένο ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΟΣ, δικό μου αυτό και το όνομα δεν έχει σημασία τώρα απλά να πω οτι ο τύπος έχει σχέση με την επίθεση στον Βαρούχα ) για το πώς θα ρίξουν τον Ηρακλή
     - Ο Πιλάβιος εκλέγεται από μια παρέα 57 αλητών κι απέκρυψε στοιχεία που ήταν καθ' οδόν προς την κυρία Αράπογλου κι έδιναν στημένα παιχνίδια κορυφαίας ομάδας.
             Ενδεικτικά λοιπόν είναι αυτά για το τι γίνεται ακόμα ( θυμηθείτε την ανάρτηση " αρχίδια κάθαρση " ) μέσα στον βόθρο που παρακολουθούμε και που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αντί να γελάνε κάθονται και μανουριάζουν μεταξύ τους. Και βέβαια εύκολα συνειδοτοποιείτε οτι αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις ένα απλούστατο νόμο για κάποιο ποδοσφαιράκι, πού και να ανέβεις επίπεδο και να φτάσεις σε δις διαπλοκών ( για το Αλουμίνιο - ΔΕΗ ας πούμε πρέπει να τα μάθατε ).
            Είναι σαν αυτές τις μειώσεις των μισθών κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που όμως οι μέχρι τώρα δημόσιες δαπάνες ξεπέρασαν τις συνολικές του 2010. Άρα τι συμβαίνει; Ή δίνονται αλλοιώς ή γίνονται προσλήψεις εκ του παραθύρου ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ 25000. Είπατε κάτι;
           Τι να πείτε; Εδώ ο Ψωμιάδης συνελήφθη καταταλαιπωρημένος στο σπίτι του και μετά από δυό βράδυα στην ΓΑΔΑ μέσα στα κρατητήρια, εμφανίσθηκε σαν όλοφρεσκος φρεσκοξυρισμένος γαμπρός στον ανακριτή. Λογικά πράματα βέβαια αφού κοιμήθηκε κανονικά και δεν ξενύχτησε όπως πριν που γύρναγε στα μπουζούκια και μόνο η Μοσάντ δεν τον έψαχνε. Ρε παιδιά, μήπως κι εμείς δεν πρέπει να ξαναπάμε σε resort, αλλά στην Γάδα; Θάρθει και πιο φθηνά, άσε που θα υπάρχει και ειδικό περιπολικό να μας πετάξει και μέχρι το σπίτι μας για απαραίτητο αφρόλουτρο ( αυτά τα κομφόρ δεν τα έχει η ΓΑΔΑ).
          Γι' αυτό σας λέω τόσο καιρό, να μην ασχολείσθε με τα μεγάλα γεγονότα. Τα μικρά έχουν αξία κι αυτά βγάζουν τις ειδήσεις αλλά και τα συμπεράσματα. Κι όλα βγήκαν επάνω τώρα με τον Ηρακλή και τα ασφαλιστικά του μέτρα. Που πρακτικά έχει υποβιβασθεί για μια φορολογική ενημερότητα αλλά και να δικαιωθεί ουσιαστικά, τον έχουν διαλύσει σαν τον Στρος Καν. Πώς να σωζόταν στην λίγκα φέτος έτσι όπως έχει καταντήσει; Αλλά και πώς να πάρει την θέση του Αστέρα ( άντε και την παίρνει λέω εγώ ) και να τα βάλει με τον Μαρινάκη;
            Κατά τα άλλα, όλα ήρεμα κι αρμονικά καμωμένα. Σαν τα μουστάκια του Παπουτσάκη που ετοιμάζονται κι αυτά να βάλουν τα μαχαίρια στα κόκαλα ( είδατε το έκανα πληθυντικό ) αφού αυξήθηκαν τα ζώα που έχουν πρόβλημα. Για να λάμψει η αλήθεια. Ποιά αλήθεια. Μα η ελληνική. Δηλαδή το ψέμα. Ή μήπως κάνω κάποιο λάθος;
         ΥΓ1. Τα αγωνιστικά έχουν κάποια σχέση με τα οικονομικά; Μην απαντήσετε εύκολα και καταφατικά.
         ΥΓ2.  Φοβάμαι το παιχνίδι στην Ξάνθη. Θα είναι στην ΕΤ1 λόγω απεργίας.
         ΥΓ3. Η ιστορία προχωράει πάντα. Πού; Στο μέλλον. Άρα το μέλλον της Ελλάδας, είναι χθες. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟ ΦΟΒΟ.
         ΥΓ4. Η ΕΕΑ δεν έδωσε πιστοποιητικά διότι δεν έχει τελεσιδικήσει το διαιτητικό.
         ΥΓ5. Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΓΙΝΕ. ΔΙΕΦΩΝΗΣΑΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, πώς να μην συγκρουστούν; Λογικά πράματα. Οι μισοί παίρνουν κόκα κι οι άλλοι μισοί βίζιτες. ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ; ΜΑΚΗ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΞΑΝΑ. ΦΤΕΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 3 ΜΗΝΩΝ;
       ΥΓ6. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟ: Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΑ 2 ΜΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΟΥ. Κύρια, ρωτάω ανώνυμους που είναι έτοιμοι σαν Ντέμηδες να αναλάβουν. Τι; Ένα μπουρδέλο ( αυτό δίνει ελπίδες ) και φυσικά να το κάνουν μπάσκετ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ " κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ " , άνετα επιστρέφεται στην βλακεία που θεωρείται ικανότητα λόγω πίστης. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1828. ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ; ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ; ΔΧ  Ή ΙΧ για να καταλαβαινόμαστε. ΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ λόγω παραγωγής, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ...

Προτεκτοράτο μέσα στην ΕΕ ή αυτοδύναμη οικονομία;

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ  ΜΟΥ. ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η εκστρατεία εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τις ντόπιες και ξένες ελίτ αποκορυφώθηκε αυτές τις μέρες, σε αντιστοιχία με την παράλληλη εκστρατεία για την πλήρη μετατροπή της χώρας σε καθαρό προτεκτοράτο της υπερεθνικής και Σιωνιστικής ελίτ γενικά, και της ΕΕ ειδικότερα. Η αφορμή δόθηκε από το «τελεσίγραφο» της τρόικα για την εισαγωγή των «διαρθρωτικών» αλλαγών που δεν είναι παρά τα πιο άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε χώρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και είναι απλά αφορμή, γιατί στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους του κατεστημένου θεωρείται πια θέμα λίγων μηνών η τυπική Ελληνική χρεοκοπία, οτιδήποτε μέτρα και να πάρουν οι ντόπιες δωσίλογες ελίτ. Οπως σημειώνει σχετικά έγκυρος διεθνής οικονομικός αναλυτής,i μόνο η έκδοση Ευρώ-ομολόγων (που είναι απίθανη σε σύντομο χρονικό διάστημα) θα μπορούσε να αποτρέψει τη χρεοκοπία, αλλά όχι βέβαια και τη μετατροπή της χώρας σε μόνιμο προτεκτοράτο της ΕΕ, πιθανώς μέσα σε μια δημοσιονομική Ένωση.

Ακριβώς μάλιστα επειδή η χρεοκοπία είναι πια προ των πυλών, οι ελίτ βιάζονται να εξαγοράσουν κάθε δημόσιο αγαθό στις σημερινές τιμές ξεπουλήματος (λόγω κρίσης) και παράλληλα να επιβάλλουν τη «Κινεζοποίηση» των εργαζομένων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των «επενδυτικών ζωνών» που ετοιμάζουν οι ελίτ. Γι’ αυτό ο απερίγραπτος Υπ. Οικονομικών, με ύφος 10 συνταγματαρχών, ανακοίνωσε το ξήλωμα κάθε κοινωνικής κατάκτησης των τελευταίων 100 χρόνων: από τα εργατικά δικαιώματα μέχρι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και από το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος μέχρι το δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με μισθό και σύνταξη σε ανεκτά επίπεδα (ήδη χαμηλότερα από τα Ευρωπαϊκά!). Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας (μη πληρωμένος) διεθνής αναλυτής που να μην παραδέχεται ότι ακόμη και αν μας χάριζαν όλο το Χρέος αύριο, σε μερικά χρόνια θα είχαμε νέο Χρέος αντίστοιχων διαστάσεων εφόσον, όπως τονίζει και ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών στο Χαρβαρντ Martin Feldstein,ii (και υποστηρίζαμε από το 1975!iii), είναι αδύνατο η Ελλάδα να επιβιώσει σε μια οικονομική ένωση όπως η ΕΕ με χώρες σαν τη Γερμανία, λόγω των πελώριων διαφορών στην μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα.

Αλλά ακόμη και για να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα (που είναι, υποτίθεται ο στόχος των ληστρικών μέτρων) πρέπει να πέσουν οι μισθοί και οι τιμές κατά 20-30% υποστηρίζει ο Hans Werner Sinn, καθ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου που θυμίζει τι έγινε στη Γερμανία του 1929-33 όταν οι τιμές έπεσαν 23% και οι μισθοί 30%: εμφύλιος πόλεμος!iv Γι’ αυτό, άλλωστε, επειδή φαίνεται δεν αρκεί η πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά κανάλια και η εξαπάτηση των εργαζομένων από τα κομματοκρατούμενα συνδικάτα τους για να συγκρατήσει την οργή τους, η καταστολή θα γίνει πολύ πιο άγρια ώστε να συγκαλύψει την έλλειψη οιασδήποτε λαϊκής νομιμοποίησης της κοινοβουλευτικής Χούντας.

Μολονότι όμως, όπως έχω δείξει αλλού,v η ένταξή μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και στην Ευρωζώνη ήταν καταστροφική και οδήγησε στη τωρινή κρίση, οι θρασύτατοι απατεώνες (που παριστάνουν τους «σοσιαλιστές») του κόμματος που καταδίκαζε την ένταξή μας στην ΕΟΚ επισείουν σήμερα την έξοδό μας από το Ευρώ σαν «μπαμπούλα»! Και αυτό, ενώ υπάρχει το παράδειγμα της Ισλανδίας που ο λαός της, αντιμετωπίζοντας το 2008 παρόμοια κρίση με τη δική μας, με το εθνικό εισόδημα να πέφτει 12% σε δυο χρόνια, κατάφερε, μέσα από μια μικρή επανάσταση, να ρίξει την αντίστοιχη δωσίλογη κυβέρνηση (ο αντίστοιχος «Γιωργάκης» είναι σήμερα στο σκαμνί!) και να επιβάλλει δημοψήφισμα, (στο οποίο 93% αρνήθηκε να ξεπληρώσει το Χρέος με τοκογλυφικά επιτόκια --χαμηλότερα από αυτά που μας επιβάλλονται!) και, με σχεδόν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, να εισάγει ένα νέο Σύνταγμα που μείωνε δραστικά τη δύναμη των αγορών. Σήμερα, ο δημόσιος τομέας και το εκτεταμένο κοινωνικό κράτος της Ισλανδίας παραμένουν άθικτα και το εθνικό εισόδημα έχει ρυθμό αύξησης 2,5%. Σε πρόσφατο μάλιστα δημοψήφισμα απέρριψε ακόμη και την πρόταση να ξεπληρώσει το Χρέος με 3% περίπου σε 30 χρόνια! Όλα αυτά τα επέτυχε η Ισλανδία γιατί δεν είναι μέλος ούτε της ΕΕ ούτε της ΟΝΕ και έτσι ήταν ελεύθερη να επιβάλλει δραστικούς περιορισμούς στη κίνηση κεφαλαίου, να υποτιμήσει το νόμισμά της κ.λπ.vi Είχε δηλαδή ένα ελάχιστο βαθμό οικονομικής κυριαρχίας που της εξασφάλιζε σημαντικό βαθμό οικονομικής αυτοδυναμίας.

Και αυτό είναι το πελώριο δίλημμα του Ελληνικού λαού σήμερα: ή θα ανακτήσει σημαντική οικονομική αυτοδυναμία με έξοδο όχι μόνο από την ΟΝΕ αλλά και την ΕΕ, ή θα εξανδραποδιστεί μέσα στην ΕΕ από τις ντόπιες και ξένες ελίτ...

i Hamish McRae, “Europeans have a right to feel cheated”, Independent, 7/9/2011
ii Financial Times video, «Should Greece leave the Euro?» 4/9/2011
iii βλ. άρθρα για την οικονομική εξάρτηση, Οικονομικος, 10-24/7/1975
iv Financial Times video
v βλ. Τ. Φωτόπουλος, Η Ελλαδα ως Προτεκτορατο της Υπερεθνικης Ελιτ, (Γορδιος, Νοεμβης 2010), κεφ. 5-8
vi Ben Chu, “The broken economy that got out of jail”, Independent, 6/9/2011, βλ και Deena Stryker,
Iceland's On-going Revolution, Daily Kos, 1/8/2011

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

           Μέσα σε αυτό το δραματικό περιβάλλον που ζούμε, με τα τακτικά που είναι έκτακτα και τανάπαλιν, πιο καλά θα ήταν να πηγαίναμε στο γήπεδο. Όλο και κάποιο αεράκι θα υπήρχε κι όλο και κάποιος περίεργος θα βρισκόταν δίπλα για κουβεντούλα και ζωντανά σχόλια. Αλλά φρόντισαν κάποιοι ανεγκέφαλοι να μας κρατήσουν στο σπίτι με πληρωμένα διαρκείας και πληρωμένο συνδρομητικό. Μετά ψάχνουν να βρουν γιατί ο κόσμος " δήθεν " γύρισε την πλάτη κι αναγκάστηκε να κάτσει στο σπίτι που κυριολεκτικά βράζει.
            Και στο πρώτο ημιχρόνιο του παιχνιδιού, ο μόνος που έβραζε ήταν το μικρό κοριτσάκι του Λεονάρντο. Ο μόνος! Υπερβολικός έιμαι. Έβραζε κι ο Μανωλάς από την μαλακία, του να κάνει μεγαλύτερη γκέλα στην επόμενη φάση. Κι έβραζε κι ο Καραγεωργίου που πρακτικά ήρθε για να κάνει τη μισή φάση και να πάρει το παιχνίδι όπως τον είχε διαβεβαιώσει κι ο κρητίκαρος πρόεδρος του. Τη μανέστρα την χάλαγε ο κορυφαίος Αραμπατζής. Βέβαια όσες ευκαιρίες είχε ο Εργοτέλης, άλλες τόσες είχε και η ΑΕΚ. Απλά δεν επιτρέπεται στο γήπεδο σου να κινδυνεύεις τόσο πολύ. ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
           Και βέβαια από πλευράς ρυθμού κι ανάπτυξης, όλα γίνανε χειρότερα στο δεύτερο μέρος. Που έμοιαζε σαν να θέλει η ΑΕΚ να προσαρμοσσθεί καλύτερα επάνω σε μια πολύ μικρή ομάδα με σκοπό την διατήρηση του σκορ. Κι όλες οι φάσεις οι ύποπτες γίνανε από ατομικά λάθη κι όχι από κάποια συντονισμένη ανάπτυξη. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΟΥΛΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ.
           Ομάδα που όταν θα φέρνει τα παιχνίδια στο ένα γκολ διαφορά ΛΟΓΩ ΦΑΝΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, από κάποιους μεσαίους που έχουν παραπάνω θράσος, θα χάνει. Αλλά έτσι θα είναι το σκηνικό φέτος κι ήταν πραγματικό βαρόμετρο το σημερινό παιχνίδι γιά όποιον καταλαβαίνει. Διότι ήταν μετά από τεσσάρα, χωρίς την πίεση του κόσμου αλλά με κάποιο άγχος να πάρεις το τρίποντο υποχρεωτικά λόγω πολύ δύσκολου προγράμματος μετά. Και σε αυτήν την φάση δεν γίνονται εύκολα τόσες αλλαγές.
           Να μην γκρινιάζουμε όμως. Η ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Η ΑΕΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
           Εκφραστές της ο Βάργκας ( λύρα εκατό ) αλλά κι ο  Μάκος όσο μείνει. Τα σκυλιά που μαζί με  αυτόν τον Λυμπερόπουλο ( τόσο πρέπει να παίζει και τότε να μπαίνει στο χόρτο ), θα κάνουνε μια συνειδητή φιλότιμη προσπάθεια μπας και παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Διότι αν περιμένουμε από τον αγωνιστή αλλά τεράστια λίγο Μπέλεκ ( ρε τέσσερα μέτρα και να μην μπορεί να πάρει κεφαλιά; ) κάτι, ή τον Γκένζογλου να μας σώσει ενώ ευατόν δεν έσωσε σαν χώρα, τότε θα περιοριζόμαστε να λέμε κολακευτικά σχόλια για τον διαιτητή Κομίνη που ήταν άριστος όταν τα πάντα ήταν ακίνδυνα. ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ. ΕΝΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ.
           Μιλάμε για συνοθύλευμα μαλακών αλλά δεν χρειάζεται να μιλάμε γι' αυτούς άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας. Πού κι έτσι σκατά όπως την κατάντησαν οι εθνοσωτήρες του 2004, οι συνδικαλιστές της κερκίδας αλλά και οι άμπαλλοι διαχειριστές, ακόμα δεν μπόρεσαν να ποτίσουν με καρκίνο την φανέλλα που τον Εργοτέλη θα τον έχει σαν τον γαμιά τον σέντερ φορ του.
            Τα μηνύματα όμως γιά όποιον καταλαβαίνει δεν είναι θετικά. Αλλά ας τα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι και ήρεμα. Στο φινάλε έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε σε αυτό το πρωτάθλημα των ρεπό. Ζήτω ο δικέφαλος και προχωράμε.
           ΥΓ. Τον Κάλα, τον Κάρλος και τα μάτια μας ( επιλογές του Χιμένεθ για πλάκα ). Σε πείσμα του Dimi, επιμένω οτι ο Ισλανδός είναι παικταράς. Κι είναι κι ο μόνος που βλέπει μπροστά. Τα γκολ δεν λένε τίποτα. Σιγά μην βγάλουμε και παιχταρά τον Δημητριάδη.   

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΟΠΗ

Επήλθαν οι διακοπές και φυσικά πέρασαν. Κι άρα, η πρόθεση « δια », αφαιρείται και προχωράμε προς την αυθεντική λέξη : Την κοπή. Οδεύουμε ολοταχώς μέσα στον μήνα, που παλιότερα ήταν τρομοκρατική οργάνωση: Ο μαύρος Σεπτέμβρης. Σήμερα είναι ένα απλό τριανταήμερο. Αλλά τελικά, πόσοι φοβούνται σήμερα ένα χρονικό διάστημα λίγων ημερών περισσότερο από μια τρομοκρατική σέχτα; Υποθέτω, σχεδόν όλοι μας.

Κι άντε και την κοπή δεν την φοβάσαι. Σκέψου να έρθει η λέξη με άλλη πρόθεση μπροστά. Ας πούμε το « συν ». Συγκοπή δηλαδή. Γάμα τα και φύγε στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Πήγαινε στη λέξη « σκοπός ». Κάντον θηλυκό, βάλε μπροστά την πρόθεση « επί » και βουρ να ανάβεις μανουάλια στις τοπικές εκκλησίες. Υπάρχει περίπτωση και να εισακουσθείς από τους όσιους και τους πρεσβύτερους της αγιοσύνης, που όμως κι αυτοί σήμερα έχουν φόρτο εργασίας.

Βλέπετε, ότι άπαντες οι περιδιαβαίνοντες τον πλανήτη αυτήν την εποχή, ποντάρουν τα cds τους στον θρησκευτικό δείκτη. Τι να προσφέρουν οι λοιποί χρηματιστηριακοί που τους βλέπεις στα ροζ οικονομικά φύλλα των εφημερίδων κι έχουν αποκτήσει σχήμα μελάτης πούτσας; Ούτε με βιάγκρα δεν σηκώνονται. Απέτυχε κι αυτό στην παγκόσμια άκαβλη προστατίτιδα. Μην είμαστε όμως άδικοι με τα φάρμακα. Ιούς καταπολεμούν. Δεν είναι εντεταλμένα όπλα στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανθρώπινης μαλακίας.

Το να σου έρθει λοιπόν μια συγκοπή, δεν μπορεί να θεωρηθεί κακός θάνατος. Μπαμ κι έξω κι άσε τους επόμενους. Αυτοί θα έχουν πρόβλημα σίγουρα. Εκεί που ήταν χαρούμενοι που θα γινόντουσαν κληρονόμοι, τώρα θα αρχίσουν να σε βρίζουν. Ρε πώς αλλάξανε τα πράματα προς την κομουνιστική αρχή εναντίον της ιδιοκτησίας ; Αλλά πια, στην κάσα, με αυτούς θα ασχοληθείς; Εσύ σαν ζωντανός, πάντα για το καλύτερο προσπαθούσες. Τι να φταις που αυτό αποδεικνύεται τώρα χειρότερο;

Για καλό έδινες τους φόρους για την πυρηνική ενέργεια, άσχετα αν η πουτάνα είναι ανεξέλεγκτη. Για καλό μπάζωνες ρέματα κι έφτιαχνες σπίτια. Πού να ήξερες ότι τα παιδιά σου θα σε βλαστημούν πλέον που θα αναγκασθούν να τα ξεπουλήσουν για μερικές φρατζόλες ψωμί; Πού να ήξερες ότι οι εξαγγελίες σου και οι αγώνες για την ειρήνη θα προκαλούσαν μείωση της ανάπτυξης κι ας έχεις κι υπερπληθυσμό. Ρε τι παράξενη διαφορική εξίσωση είχε να επιλυθεί;

Άνθρωπος είσαι. Πόσα να ξέρεις; Δεν είσαι θεός που ανακοίνωσε το

« αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γην». Που κι Αυτός, πολύ παρεξηγήθηκε με την συμπεριφορά του Αδάμ και της Εύας και το κρατάει μανιάτικο τόσο καιρό. Τι είναι αυτό το πράμα; Εντάξει υπάρχει μια τσαντίλα με τα κωλόπαιδα, τα τότε παιδιά των λουλουδιών, που παίξανε με τα πουλιά τους. Εμείς τώρα, τόσες γενιές μετά, και μετά από τόσες μεταλλάξεις κι επιμειξίες που έχουμε υποστεί, τι στην ευχή χρωστάμε; Και κερί ανάβουμε συστηματικά, και μερικές αμαρτίες κάνουμε ακόμα για να συντηρούμε και το μυστήριο της εξομολόγησης. Όχι και να είμαστε τέλειοι και να καταργήσουμε τα άχραντα θέσφατα. Είναι μια βελτίωση κι αυτή σε σχέση με τα παλιά δημιουργήματα που είχαν τα πάντα κι είπαν να φάνε και το απαγορευμένο μήλο. Βελτιωθήκαμε, όπως και να το κάνεις. Ακόμα να πληρώνουμε δυό χάπατα, που στο φινάλε Εσύ έφτιαξες;

Τέλος πάντων μην ξεφεύγω, αλλά κι όταν με πιάνει το θρησκευτικό μου δεν μπορώ να με συγκρατήσω. Μου το λέει και η σύζυγος πολλές φορές. Κοπή λοιπόν, διακοπή, συγκοπή κι επισκοπή. Λιτανείες παντού κι ενοποίηση της πίστης παγκοσμίως. Τέρμα πια οι μαλακίες με τα τοπικά μαγαζιά που καταφεύγει ο καθένας για να βρει την προσωπική του ηρεμία και γαλήνη. Τώρα πρέπει να δράσουμε συλλογικά και στρατευμένοι προς τον δημιουργό. Αυτό τελικά δεν μας λένε κι όλοι οι ηγέτες του πλανήτη, που είναι κατ’ εικόνα μας αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι πιο πολύ προς ομοίωσιν με τον Υπέρτατο; Να πάμε σε ένα νόμισμα, μια τράπεζα και μια διακυβέρνηση; Και με έναν μόνο εχθρό: Τον εξωγήϊνο.

Έχουμε όμως να περάσουμε πολλά ακόμα. Διότι ο θεός το παίζει ατάραχος εκεί πάνω, αλλά κι οι από κάτω δυνατοί, το παίζουν καλά εν ταραχή. Ξέρεις τι είναι να χρωστάνε όλοι σε όλους, κι αυτό να είναι εξαπλάσιο όλου του ΑΕΠ του πλανήτη; Ξέρεις τι είναι να χρωστάς κάτι που δεν υπάρχει; Ξέρεις τι είναι να είσαι κορεσμένος από τα πάντα και να σου ζητούν να πάρεις κι άλλα; Ξέρεις τι είναι να σε πείθουν με τον πολιτισμό τον σημερινό, ότι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί ζεις; Ξέρεις τι είναι να μην βγαίνουν τα spreads αλλά και τα cds, και να μην έχεις τρόπους αντίδρασης σε κάτι ηγέτες ελλειψοβαρείς που όμως μεταξύ αυτών θα ψηφίζεις; Ξέρεις πόσο ακριβά θα πληρώσεις την χρυσή μετριότητα; Ξέρεις τι είναι να αναλάβει την στάνη ο τράγος και να δίνει τις διαταγές στον τσοπάνη;

Και γιατί να ξέρεις; Γεννήθηκες για να γνωρίζεις; Για να μάθεις; Για να παραδεχτείς την μαλακία σου; Εδώ μας έλεγες ότι πρέπει να έχουμε ανώτατες σχολές παντού κι ότι οι απόφοιτοι τους κατέχουν την παγκόσμια αλήθεια επειδή απλά είχαν μια εξειδικευμένη γνώση που ευτυχώς σήμερα την χρησιμοποιούν για να οδηγούν καμιά νταλίκα. Ποιος να σου μάθει ότι οι πεφωτισμένοι δεν έχουν πατρίδα κι ότι μόνο από αυτούς υπάρχει πιθανότητα να σωθείς; Που έπρεπε να τους εκλέγεις και να τους προστατεύεις σαν κόρες οφθαλμού. Ποιος σου είπε ότι είχες δικαίωμα στα πάντα; Ποιος σου είπε ότι όσες πυρηνικές βόμβες κι αν πέσουν σε μια περιοχή, είσαι κυρίαρχος, μόνο όταν πατήσει το πόδι του πεζικάριος; Σου είπανε ποτέ στο πανεπιστήμιο ότι αν δεν έχεις έναν σπόρο, λίγο νερό κι ένα σπίρτο να ανάψεις κάποιο ξύλο, ότι είσαι πρακτικά νεκρός;

Τι να λέμε όμως τώρα; Συμβουλές για το πώς κολυμπάμε μετά από ναυάγιο; Απλούστατα δεν κολυμπάμε. Φοράμε ένα σωσίβιο. Είτε είμαστε αγύμναστοι είτε πρωταθλητές στο κολύμπι και κάτοχοι παγκόσμιου ρεκόρ. Το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι να μην πέσει η θερμοκρασία του σώματος σου. Όλα τα άλλα είναι για συνδικαλισμένους ψηφοφόρους ή για ερευνητές του κώλου που ψάχνουν υποανθρωπίδια να πουλήσουν την μαλακία που ανακάλυψαν.

Και να ρωτήσω και κάτι: Εντάξει, επιμηκύνθηκε ο μέσος όρος ζωής και σωθήκαμε τότε σαν μωρά από μερικές φοβερές ασθένειες. Έγινε κάτι παραπάνω για το κοινό καλό, επειδή ζούμε παραπάνω; Αν είχαμε πεθάνει θα είχε σταματήσει να γυρνάει η γη; Σήμερα που ζούμε περισσότερο , έχουμε λιγότερα ή περισσότερα προβλήματα; Η εξέλιξη είναι ανάπτυξη ή είναι παρακμιακή απλή ύπαρξη; Βρε μήπως η συγκοπή θα έπρεπε να υφίσταται όταν την επιτάσσει η φύση ασχέτως ηλικίας; Δηλαδή οι διακοπές τι προσέφεραν τελικά; Επειδή ο θάνατος αντί για Σάββατο θα γίνει Κυριακή; Γιατί να μην είναι μια ώρα αρχίτερα; Επειδή υπάρχουν χάπια; Ρε η φύση τι είπε; Δεν γαμιόμαστε με την κοινωνία τελικά;

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΕΚ

          Τέλοια όλα. Μια χαρά ήταν η ΑΕΚ. Καλά στημένη και καλά πατήματα. Κι έπεσα έξω στα περί συντριβής. Ήταν κι ένα σουτ του μικρού που ο Χιμένεθ τον έχει δώσει παντού σαν αντάλλαγμα, ήταν που λείπανε και δυό παίκτες, ήταν και που ο Δέλλας είχε θέμα με τις κοκαίνες της γυναίκας του , τι να μαζέψει ο Αδαμίδης ή ο Μανόλο; Άνθρωποι είναι Αεκτζήδες. Ο ένας Σεβιλιάνος κι ο άλλος Εθνικός. Εμείς τι να κάνουμε; Να πάμε με την Στουρμ στο γήπεδο αφού ναι μεν η ήταν ήταν σίγουρη, αλλά γιατί να μην φύγει το φαβορί μπροστά;
          Ήταν πάντως δουλεμένη η ΑΕΚ. Κυριότερα η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΜΠΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΛΛΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ; ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗ;
           Να μην βάλει τον Λεονάρντο; Να μην θέλει κι ο τίποτας το μόνιμο αντάλλαγμα, λες κι έχει αντικαταστάτη; ΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ Ή ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΦΑΝΕΛΑ. ΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΓΙΝΑΝΕ ORIGINAL ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΩ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΠΑΛΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ.
          ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ.
         ΕΝΩ ΣΚΑΤΑ ΠΕΣΑΝΕ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ ( κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ ) ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ.
         Κι η ΑΕΚ σήμερα άνετα κέρδιζε. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.  ΒΕΛΓΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.
         Έχεις ένα τίποτα και θέλεις να πείσεις οτι πρέπει να βγει μια χαρά. ΒΓΑΛΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑ ΔΕΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ, ΔΕΚΑΡΙ Ή ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ.
         ΔΕΣ ΤΗΝ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, δηλαδή Original με την πλάτη την ώρα που φωνάζεις, ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
         ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ: ΜΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΑΕΚΤΖΗΣ;  ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ, ΔΙΟΤΙ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΤΑ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ.
           ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ; ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΘΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΑΛΛΆ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΠΟΥΤΑΝΑ.
          Μην αγχωνόμαστε όμως. Υπάρχει μέλλον. Και τα 4 γκολ είναι επειδή δεν έιχαμε επίσημα παιχιδάκια στα πόδια μας. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ. Η ΞΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ  ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΗ.
          ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ; ΣΚΙΣΑΜΕ. ΜΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΦΑΓΑΜΕ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΕΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ;
        ΥΓ. ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, Η ΤΕΣΣΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ;  ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΚΟΡ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ. ΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΜΟΙΑΣΕΤΕ;
              Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΛΟΓΩ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;
 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

          Πηγαίνουμε για μπάλα κι όχι για μετανάστευση. Αυτά είναι τα καλά νέα. Όχι οτι τα άλλα θα είναι κακά απλά δεν θα προχωράνε με κάποια καλυτέρευση. Σαν αυτήν που ακολούθησε την προπόνηση της Τρίτης, που από την στιγμή κατά την οποίαν λεφτά δεν υπήρχε δυνατότης να μοιραστούν, διενεμήθησαν χοιρινές μπριζόλες, παϊδάκια αλλά και λουκάνικα Μάνης. Κι όλα αυτά ψημένα κιόλας, σε απάντηση κάποιων χαμηλόμισθων αθλητών που είχαν πει στον πρόεδρο οτι πεινάνε. Οπότε, ο αρχηγός της οικογένειας φρόντισε για συσσίτιο άμεσα. Τουλάχιστον τα στοιχειώδη να παρέχονται.
           Δέθηκαν λοιπόν κι άλλο τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας μεταξύ τους πέραν της συσπείρωσης που ούτως ή άλλως έχουν αποκτήσει γυμναζόμενα πλέον μόνο στο ένα γήπεδο των Σπάτων καθότι το άλλο έχει γίνει σαν αποτυχημένος αχυρώνας. Οι γεωπόνοι βέβαια είπαν οτι είναι φυσιολογικά αυτά τέτοια εποχή. Τώρα γιατί δεν χάλασε και το δεύτερο γήπεδο είναι μια λεπτομέρεια που δεν μπορεί να μας βάλει σε άλλες σκέψεις.
          Τι κάνω αυτήν την στιγμή εγώ; Ένα pregame presentation γράφω  για το ματς στο αφιλόξενο Βέλγιο. Που οι ανθέλληνες τύποι έχουν πλακωθεί στα κοπλιμέντα για την ΑΕΚ κι οτι το ματς αρκούν για να το κρίνουν ο Λυμπερόπουλος κι ο Ισλανδός. Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς μας βλέπουν αφού, ως γνωστόν, ενδεκάδα πρόκειται να κατεβάσουμε. Στην οποία έχει τονισθεί δεόντως οτι οι αντίπαλοι μας παίζουν πολύ καλά από τα άκρα, γρήγορα από τον άξονα, είναι πολύ δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι αλλά και στα στημένα. Δηλαδή γάμησε τα από παντού.
            Και τα δεδομένα είναι πολύ απλά: Η Άντερλεχτ είναι ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι που μας είχε ρίξει τα τρία, κι εμείς αποδυναμωμένοι. Και γενικά αλλά και ειδικά λόγω των απουσιών Καφέ και Μάκου. Η ψυχολογία μας είναι στα χάλια της, επίσημα παχνίδια δεν υπάρχουν γιά κάποιο ρυθμό, οπότε... Δυστυχώς το παιχνίδι το τρέμω ( μιλάω πολύ σοβαρά ), όχι για ήττα που λογικά αυτήν περιμένω από την στιγμή της κλήρωσης, αλλά για συντριβή.
            Φυσικά μακάρι να πέσω έξω και νάχει δίκιο ο Χιμένεθ για τις όποιες ελπίδες έχει δημιουργήσει στους πιστούς του. Είναι όμως τόσο ρηχό το ρόστερ, τόσο άδειο το κέντρο και τόσο κακό το επιλεγέν σύστημα ( αν και φημολογείται κάτι για 4-3-3 ) , που μόνο σε θαύμα καταφεύγω. Κι είναι γνωστό πια, οτι για την Ελλάδα - συγνώμη για την ΑΕΚ - αγωνιστικά θαύματα δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Ακόμα και τα μύρια να μπήκαν στα ταμεία.
           Τα παρατάμε δηλαδή; Όχι. Αλλά εμείς σαν οπαδοί δεν παίζουμε. Απλά παρακολουθούμε από την τηλεόραση κι ήρεμα θα μιλήσουμε μετά το παιχνίδι για τις εντυπώσεις μας. Μέχρι λοιπόν τότε, ας ευχηθούμε καλή δύναμη στα παιδιά του δικέφαλου μας, και καλή τύχη. Μια τύχη που στοιχηματικά θα μπορούσε να παιχτεί στο over κιόλας. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
          ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΖΟΥΣΑΜΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΜΠΑΦΑΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ. ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΝΤΑ Ο ΜΑΣΤΟΥΡΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ.
       ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΟΠΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, οι κυβερνήτες, ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ;
             ΡΕ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΤΑ.... ΡΕ ΚΑΤΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ TIMES SQUAIRE ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΙ ΧΟΙΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
           ΥΓ.΄ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΩΛΟΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΑΜΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ  ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ, οτι " τι πρωτότυπες ιδέες είχαν οι της Original" .
            ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ( τι σημαίνειν αυτό ; ) ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΜΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ; ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΡΑ; Α, συγνώμη . Είναι ελληνική ιστορία, οπότε δεν τον πειράζουμε. Εμείς βέβαια, διότι άμα έχουμε τρόϊκα....

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ;

            Να τρέχει ο πρόεδρος μαζί με την ομάδα στο Βέλγιο; Ό,τι εξοικονομείται αυτήν την εποχή είναι για ίδιον όφελος. Τελειώσανε οι μαλακίες με τον Κασνακίδη και οι περιοδείες ανά την χώρα γιά το σχέδιο της περίεργης σωτηρίας μέσω του ειδικού κλαμπ. Τα πάντα πηγαίνανε τέλεια κι όλη η ύπαιθρος χώρα αγκάλιαζε την προσπάθεια, αλλά φτάσανε σήμερα να λένε οτι πολύ κλο κλο αλλά από αυγό τίποτα. Κοινώς ήταν πλατωνικός ο έρωτας.
           Κι άρα ο κόσμος, μια που έχουμε τύποις δημοκρατία, άλλα θέλει. Κανάν Ερνογάν βαλτό ή κανά Ισραήλ με μίσος να μας σώσει. Αλήθεια σήμερα ο Έλληνας τι προτιμάει έτσι αβόλευτα ανήμπορος που παρακολουθεί; Τον Τούρκο ή την παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία; Είναι ένα ερώτημα κι αυτό μέσα σε όλα που δεν χρειάζονται απαντήσεις. ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ. Και δεν μιλάω για πολιτική, ΠΟΥ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, αλλά μιλάω για την ελληναράδικη άποψη που πάντα μιλάει σαν κομμένη κεφαλή και ποτέ καμία λύση δεν προτείνει.
            Τι σχέση έχουν αυτά με την ΑΕΚ; Θα μιλήσει κι ο εκτός στοάς, διότι πρέπει να δείξει την παρουσία του. Να ξεβράσει κάτι με το στόμα του. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ REALITY SHOW. Κι όποιος διαφωνεί ας κάνει το εξής απλό πείραμα: Ας βουτήξει ένα διπλανό του κι ας τον ρωτήσει κάτι άσχετο. Ειδικά κάτι που ο ερωτών να το ξέρει καλά κι ο μελλοντικά απαντών ντε φάκτο δεν ξέρει τίποτα. ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ; ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ;
           Εγώ λοιπόν λέω ξεκάθαρα, οτι η κίνηση του Αδαμίδη 100% είναι για την τσέπη του αλλά είναι απαραίτητη για την ΑΕΚ. ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οι φτηνοπατριωτισμοί είναι γιά κάτι χάπατα που αγωνίζονται στις πλατείες πίνοντας άνεργα κάτι καφεδάκια. Ούτε καν τσίπουρο. Είναι αυτοί που θα πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν εναντίον του κωλότουρκου, αλλά είναι κι οι ίδιοι που μια χαρά τα δώσανε στο ταξιδάκι στην Πόλη και μιά χαρά ήταν με τους Γερμανούς στο θέμα του ολοκαυτώματος. ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ξανά.
          ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ; ΞΕΡΕΙΣ; Είσαι σταθερή αξία ή χάνεσαι; Είσαι κοινώς με τα δανεικά ή είσαι με την δουλειά σου και δεν χρωστάς πουθενά; Στην σπάει η Αμερική; Ζήσε ρώσσικα λοιπόν. Είσαι με την ΕΟΚ διότι στην Ευρώπη από μια προσωπική γνωριμία του Καραμανλή ανήκεις; Τότε τι φωνάζεις εναντίον των Γερμανών; Αποφάσισε και μην μας κουράζεις κι άλλο. Το blog αυτό είναι στην αποθέωση των λαθών αλλά και των σωστών. Καμία εμπάθεια.
          Κι η ΑΕΚ πρέπει να πάρει τα λεφτά. ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ την ώρα μάλιστα που και αγωνιστικά έρχεται ο χαμός. Τι να τις κάνουμε τις προσφυγές και τα λοιπά νόμιμα που θεωρητικά υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση που δρα σαν τον κατσικοκλέφτη; Δεν υπάρχει αύριο; Γιατί υπάρχει σήμερα με την παρούσα κατάσταη; ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ; ΤΟΝ ΔΧ, ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ Ή ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ( που μια χαρά θα παίρνουν τον πούλο μια ζωή, που αισθάνθηκαν κι Ευρωπαίοι οι καραλαμογιάρηδες κατίνες ) .
           Είναι καλή η φάση. Θα γίνει κάτι; Πώς να προσδοκάς κάτι την ώρα που όλοι είναι έτοιμοι για πόλεμο; Εκτός βέβαια από τους ελληναράδες που θα πολεμήσουν με δόρυ τα καλαμάκια του φραπέ. Μπορεί και να ονομασθεί κι έτσι βέβαια το θερμό επεισόδιο. Κανένα πρόβλημα με τον τίτλο του πονήματος. Η ΑΕΚ όμως μας πονάει κι άλλο και λογικά πάει σε αυτήν την κατάσταση. Εξ άλλου παλιότερα οι νοικοκυρές τα πλένανε τα λευκά στο χέρι. Σήμερα έχουν πλυντήριο. Να μην τους το αναγνωρίσουμε; Πάω σε επικίνδυνους δρόμους;  ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΑΩ; Το θέμα είναι να ξέρεις να τους βαδίσεις. Οι δρόμοι δεν φταίνε σε τίποτα. ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. Σαν τις λέξεις. Δεν υπάρχουν κακές. Κακές σκέψεις μόνο που τις χρησιμοποιούν σαν εργαλεία. Το ίδιο ισχύει και για τις καλές. Ειδικά αν τις χειρίζονται πολιτικοί.
       Το πάρτυ τέλειωσε; Κι αν δεν τέλειωσε, ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΝΤΟ. ΦΥΣΙΚΑ Η ORIGINAL ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, αλλά αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες. Που δεν νοιάζουν ποτέ το καφενείο.   
                

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

          Ειδήσεις από το μέτωπο της ΑΕΚ δεν υπάρχουν. Ούτε κι έχω πληροφορίες για όλα αυτά που τάζει ο Αδαμίδης. Μακάρι να έχει βρεθεί κάτι αν και πολύ αμφιβάλω για την αξιοπιστία του. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Τα χρέη είναι πολλά και το νομικό και θεσμικό πλαίσιο στο πρωτάθλημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες που είναι πασπαλισμένες και με μπόλικα στησίματα παιχνιδιών, ποιός σοβαρός να επενδύσει; Κανένας είναι η ξεκάθαρη απάντηση.
         Να ξεπλύνει χρήμα όμως; Αυτό δεν αποκλείεται και στην παρούσα φάση για την ΑΕΚ είναι επιβεβλημένο μάλλον. Για την επιβίωση της αλλά και με στόχο ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ( εδώ κύρια είναι μάλλον το ζουμί ) . Προσβάλω κάτι με αυτό που γράφω; Το συζητάμε αφού καταθέσω την προσωπική μου άποψη για την φοροδιαφυγή: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. Όταν λοιπόν το μαύρο χρήμα ανακυκλώνεται κοινωνικά και βοηθάει την καθημερινή οικονομία, ΔΕΝ την καταδικάζω. Βέβαια έτσι χάνει χρήματα το κράτος. Σωστά και πολύ καλά συμβαίνει που το κράτος ΔΕΝ έχει λεφτά. ΑΝ ΕΙΧΕ, ΘΑ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕ. Κι όταν λέω κράτος, εννοώ την εξουσία του.
         Εγώ όμως δεν κατανοώ την αισιοδοξία του πρόεδρου. Οι φρούδες ελπίδες, κύρια προς τους εργαζόμενους, γρήγορα φέρνουν τα πάνω κάτω. Διότι μια εταιρεία ( με παράπλευρο σκοπό κάποια γηπεδάκια  ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ) που έχει μετοχικό ( αν αυτό υφίσταται )κεφάλαιο μικρότερο της ΑΕΚ, τι σόϊ επένδυση να κάνει;
         Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο και σκεφθείτε το: ΔΙΝΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ 2 ΜΥΡΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΜΑΚΟΣ, που δεν πήγε στο εξωτερικό μόνο για να παραστεί στην έφεση, ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. Και μάλιστα γιά πώληση τον Ιανουάριο. Το επόμενο περιουσιακό στοιχείο είναι ο Μανωλάς, που τα μέχρι τώρα δεν υπάρχει συμβόλαιο ανανέωσης και που κατά τις παλιές δηλώσεις του, δεν ενδιαφέρεται γιά ρήτρες και τα λοιπά.
         Κάτι πάλι μοιάζει με την Ελλάδα και τα εμπράγματα ανταλλαγμάτα για προσωρινή ταμειακή άνεση. Δηλαδή η ξένη εταιρεία εμφανίζεται σαν επενδυτής και σιγά σιγά φεύγει το εμπόρευμα. Μετά το ίσα βάρκα ίσα πανιά του Μάκου, έρχεται το επόμενο κρέας προς τετραμερές όφελος. Σας μοιάζει υπερβολικό αυτό που λέω; Κι εγώ σας λέω οτι ο Νοτιάς είναι καταχαρούμενος με τον συγκεκριμένο νέο συμπαίκτη οπότε κι αυτός γιατί να μην στείλει κάποιο εμβασματάκι με σκοπό να πάρει κάποιο νοίκι από τα δικά του λεφτά; Θα με ρωτήσετε γιατί να στείλει και να μην πει οτι πληρώνεται μόνος του. Ε, αυτό δεν θα το λύσω εγώ. Ας κάνει κάτι κι αυτός.
        Η κατάσταση είναι τραγική αλλά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ούτως ή άλλως η ζωή είναι μέχρι το ματς του ΟΑΚΑ με την δαφνοστεφανωμένη. Γιατί κοστολογήθηκε ο Μάκος 2 μύρια και τόσα ζητάει σαν εγγύηση ο Αδαμίδης από τον επενδυτή; Γιατί κοστολογήθηκε τώρα; Μήπως επειδή δεν πίστευαν και οι ξένοι κι ειδικά όταν στα πρώτα παιχνίδια της Ευρώπης ο παίκτης δεν θα παίζει κι άρα δεν θα μπορεί και να γίνει και η σχετική διαφήμιση; Οψόμεθα αγαπητοί κι αγαπητές. Και δεν είμαι καθόλου υπέρ της συνωμοσιολογίας. Απλά 1+1 κάνουν 2. Ρε κάτι συμπτώσεις!
        ΥΓ. Αν κλείσει το deal, εκεί να δείτε τα επικοινωνιακά κόλπα. ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΙ ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΣΟ ΙΔΙΑ;

          Τι να ακούς τον φελλό ή τον αντί αυτού, τι να ακούς τον Αδαμίδη; Πόσο ίδια είναι όλα; Πόσο μοιάζει πλέον η ΑΕΚ με την Ελλάδα! Που κάποτε χρησιμοποιούσαμε εδώ μέσα το σύμβολο της ισότητας. Ενώ τώρα θέλουμε τριπλή γραμμή. Το σύμβολο της ταύτισης.
          Και οι δυό να περιμένουν τα εμβάσματα ακριβώς στην άκρη του γκρεμού. Και οι δυό να μην έχουν κανένα πλάνο ισοσκέλισης ή ανάπτυξης, αλλά και οι δυό να φορολογούνε τους Έλληνες ή τους Αεκτζήδες. Ο ένας με ανεβασμένες τιμές στα διαρκείας ή με το κόλπο των supporters κι ο άλλος, εκτός των έκτακτων χαρατσιών, ακόμα και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
         ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Πού να καταλάβει ο ένας οτι ο κόσμος άμα έβλεπε έναν σοβαρό άνθρωπο στον πάγκο κι ανυπαρξία τρυπών στην βασική ενδεκάδα, θα βοηθούσε; Πού να καταλάβει ο γιός του μεθύστακα οτι το δημόσιο δεν παράγει χρήμα;
         Και βγαίνει ο ένας και μιλάει για εξυγίανση ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΣΚΡΕΚΗΣ  ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ, και βγαίνει κι ο άλλος κι ενώ θα πάρει άλλο ένα δις σούπερ έκτακτο μέσω των ηλεκτρικών ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΦΕΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
         Τι να πεις πια; Σε λίγο θα αρχίζω να βάζω μόνο φωτογραφίες μπας κι εκμεταλλευτώ την κινέζικη σοφία. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ. Ο ένας να μιλάει στην αποθήκη κι απ' έξω να γίνεται χαμός κι ο άλλος να τρώει το φτύσιμο σαν άνθρωπος του Παπά ( που τις έδωσε τις μετοχές αλλά τελικά κι όχι ακριβώς ) με τα ποσά που ανεβοκατέβαιναν σαν τιρμπουσόν. Από το 1,5 έκανε σκόντο στα 500 χιλιάρικα και μετά θα είναι δήθεν ΟΚ με 170. ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ που μπορεί να σκεφτεί τις εισπράξεις από το παιχνίδι με την δαφνοστεφανωμένη, ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟΙ και στην αγωνιστική αυτή θα μπει η ταφόπλακα; Σαν τον άλλον με το σχεδιασμένο χτύπημα στην ΑΟΖ που θα μεταφερθεί στο νησάκι που ανακοίνωσε την είσοδο μας στο ΔΝΤ.
         Σενάρια πολέμου ή διάλυσης; Μακάρι να βγω ψεύτης. Πάντως στην αξιοπρέπεια να πέφτω έξω αποκλείεται. Διότι εδώ δεν μιλάμε για τούνελ της πλάκας ελληνικό. Μιλάμε για κολαστήριο με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν οτι οι βόμβες θα σκάσουν στα χέρια τους. Κι ο ένας είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κι έχει αποκούμπι μετά, ο άλλος όμως δεν θα έχει πέτρα να κρυφτεί όπου και να πάει. Διότι κάποιοι 500 χιλιάδες ( φυσικά και δεν υπάρχουν 2,5 μύρια Αεκτζήδες που λέει ο Κασνακίδης )  άνετα θα δίνανε ένα δεκάρικο ( 5 μύρια ) και μόνο για την ΑΕΚ του ποδοσφαίρου, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΤΟΧΟ, ΣΕ ΕΛΙΤ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Ή ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΑΕΚΤΖΗ  ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΣΟΔΙΚΗ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΧ στα άλλα τμήματα, που έχει και το θράσος να βάζει άλλους αντί γι' αυτόν. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.
           Κι ακόμα να παίζει μια επικοινωνιακή πολιτική της απόλυτης πλάκας. Που για μεν την πολιτική είναι θεμιτή και ανεκτή αφού απευθύνεται σε μαζικοποιημένα λοβοτομημένα ψηφοφόρια αλλά στην ΑΕΚ τυγχάνουν καταναλωτές προϊόντος ιδιωτικής καθαρά εταιρείας. Και δεν τρώνε κουτόχορτο. Ή μήπως κάνω λάθος κι είναι τελικά όλα ίδια; Ξέρω κι εγώ. Πάνω που τα ξεκαθάριζα μάλλον μπερδεύτηκα πάλι. Μπα δεν νομίζω. Παραμένω σ' αυτό που ξέρω. Η χώρα είναι η Ελλάδα αλλά οι κάτοικοι της είναι ολυμπιακοί. Βαθειά θρησκευάμενοι

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ


  • Για πρόσεξε τα λόγια σου κυρά μου.
Ήταν κάθετη η νοικοκυρά του μπαλκονιού με την αρχόντισσα του απέναντι παράθυρου. Που όμως, κι εκείνη έτοιμη ήταν για τον καβγά που στηνόταν. Έβαλε τα χέρια στη μέση, ακουμπιστά στα σωσίβια που είχε αναπτύξει πάνω από τα ισχία της, κι αντέκρουσε:
  • Εγώ να προσέξω ρε τσόλι; Ρε πήγαινε μάζεψε την κόρη σου που κάθε μέρα γυρνάει χαράματα με εκείνον τον λιμοκοντόρο. Άντε να μην ανοίξω το στόμα μου. Μέχρις εδώ πάνω είμαι.
Η κουβέντα επιπέδου συνεχίστηκε.
- Όταν μιλάς για την κόρη μου , να πλένεις το στόμα σου με εκείνο το απορρυπαντικό πλυντηρίου που το έχεις διακοσμητικό στο μπαλκόνι. Κάντο μπας κι αποκτήσει και κάποια χρήση. Μην μιλήσω εγώ για τον άνδρα σου τώρα.
- Και τι να πεις μωρή φαντασμένη ψεύτρα; Που κατέβηκες από την Μογγολία και το παίζεις και πρωτευουσιάνα.
Ο διάλογος γενικεύθηκε και πλέον καταγράφεται σε έγγραφα του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και των λοιπών οργανώσεων που έχουν ακριβοπληρωμένα χαρτιά για να καταγράφουν στην ιστορία, καβγάδες των σούργελων που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη του πλανήτη.
Κι είπε ο Ντέναχιου:
  • Για κάτσε καλά μωρή Ταγίπ. Που θες να ζητήσω και δημόσια συγνώμη για τις τρύπες που άνοιξα στο καρυδότσουφλο σου. Ενδιαφέρθηκες και για την Γάζα τώρα; Ρε άντε μάζεψε τους μαλάκες σου, μην κάνω κι άλλα και δεν θα ξέρεις από πού σούρχεται.
Σιγά μην κάνει πίσω κι ο άλλος, ο μοντέρνος με την γυναίκα με τον φερετζέ. Σήκωσε ήρεμα τα χέρια από τον μπλάστη για το κιχί που έφτιαχνε, ίσιωσε λίγο το τσεμπέρι που το φορούσε για να μην πέσει καμιά τρίχα στο αλεύρι που ζύμωνε, κι ανακοίνωσε κι αυτός:
  • Τι; Δεν θα ζητήσεις συγχώρεση; Ρε θα πάω στις διεθνείς διαβουλεύσεις και θα σου θα δείξω τι έχει να γίνει με το παλαιστινιακό. Μωρή του Γιαχβέ, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις με όσα θα πω.
Δικά μου είναι αυτά; Όχι βέβαια. Τα διάβαζα στις εφημερίδες κατά την διάρκεια των διακοπών. Κάτω από την ομπρέλα και την ώρα που έξυνα τα αρχίδια μου, που τα είχα παστώσει πριν, με θαλασσινό αλάτι. Μεγάλο πράμα να έχεις εργαλεία αλατισμένα. Και, διατηρούνται καλύτερα, αλλά κι αν αργότερα δεν πλυθείς, η γκόμενα έχει πρώτης τάξης μεζέ για το τσίπουρο της. Πού να τρέχεις να ξαρμυρίζεις τώρα; Αρχίδι κύριε. Ζωντανό. Είτε πικάντικο με αλάτι, είτε κι αν έχεις πέσει σε καμιά ξενέρωτη, το πλύνει διότι το θέλει νωπό. Πάντως, είτε έτσι είτε αλλιώς, φρεσκότατο.
Ξέφυγα; Δεν το πιστεύω. Από την αρχή του κειμένου, για αρχίδια μιλάω. Για κάτι κυράτσες αρχηγούς οικογενειών και για κάτι αρχηγούς κρατών, που επικεφαλής στρατών, συμπεριφέρονται δημόσια σαν γνήσιες κατίνες. Χρόνια τώρα να σκοτώνεται κόσμος και κοσμάκης άδικα, κι αυτοί να κάνουν πλακίτσες χειρότερες του κουτσομπολιού των αντικριστών μπαλκονιών κάποιας γειτονιάς της Ωραίας Τραχανοβρυσούλας.
Που απειλεί η κάθε κυράτσα, να βγάλει τα άπλυτα της άλλης στην φόρα. Ω ρε τι έχει να γίνει. Να το μάθει η Αμερική, η Ρωσία άντε και η Κίνα; Βρε δεν θα μας ξεπλένει τίποτα πια. Εμάς, τους Έλληνες εδώ στο Δρουγούτι του πλανήτη. Και υποπτεύομαι ότι θα αρχίσουμε να εξοπλιζόμαστε πολύ σοβαρά. Θα χρειαστεί να πετάξουμε την ταβανόβουρτσα, που μια χαρά την χρησιμοποιούμε για το ξύσιμο, και να σπεύσουμε να αγοράσουμε ηλεκτρική σκούπα γερμανικής κατασκευής , κατασκευασμένης στην Ινδία βέβαια, διότι απορροφά την φαγούρα καλύτερα.
Ρε μη με λες τι γίνεται στην γειτονιά. Φοβερά πράματα. Σημαίες, σύνορα, στρατηγικές και να μεγαλώνει όλο το συναξάρι για κάποιον σωλήνα. Πετρελαίου, φυσικού αέριου, μεταφοράς σκατών για παραγωγή ηλεκτρισμού. Έχει καμιά σημασία; Φαίνεται τελικά πως έχει. Έχουν σημασία αυτά για την ντομάτα που κόβω στην χωριάτικη σαλάτα μου αλλά κι αν το κατσίκι θα το τρώω φρικασέ ή λαδορίγανη.
Εδώ ο κόσμος καίγεται όμως, κι εγώ ασχολούμαι με το στομάχι μου; Και τι να κάνω δηλαδή; Να φάω τον κίνδυνο που ελλοχεύει; Να αλλάξω διατροφικές συνήθειες; Να πάω να φουντάρω μια ώρα αρχίτερα επειδή μάλωσε η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας με τον λαθρομετανάστη του ισόγειου που δεν της δίνει στην ώρα τους τα κοινόχρηστα και δεν θα μπορέσει να αγοράσει πετρέλαιο εγκαίρως; Να κάτσω να ακούω αναλυτές του κώλου και πρέσβεις της κακιάς ώρας να μου εξηγούν τις αιτίες, τις αφορμές και τις συνέπειες; Ένα κόμικ με τον superman να ξεφυλλίσω και τα βρήκα όλα. Τον μαλάκα τον λαό σκέφτομαι, είτε από εδώ είτε από εκεί, που ζει ποτισμένος με σοβινιστικές κορώνες για την μεγάλη γη που έλαχε να γεννηθεί. Κι είναι κι έτοιμος να πεθάνει για ιδεώδη κι ιδανικά που κάθε μέρα αλλάζουν. Αλλά αυτός εκεί κολλημένος. Θα μου κάνεις μήνυση, θα σου κάνω έφεση, θα πάω στην αστυνομία , θα πάω στην Χάγη. Καλά ταξίδια παιδιά.
Μπορώ να κάνω κάτι για να συνετίσω τις κατίνες; Έτσι είναι πλασμένη η γη κι έτσι θα γυρνάει πάντα. Με την Φροσούλα και την Μαρίκα. Τα γυναικεία είδη που θα εξασφάλιζαν την παγκόσμια ειρήνη αλλά μόνο αν κατείχαν κρατικές θέσεις. Στα απέναντι μπαλκόνια, πού να σκεφτούν να επιβάλουν κοινή λογική; Αλλά κι αν παραχοντρύνει το θέμα, τότε θα φωνάξουν τους άνδρες να καθαρίσουν. Δηλαδή να τα κάνουν όλα χειρότερα, αφού ούτε δημιούργησαν εκείνοι τίποτα αλλά κι ούτε ξέρουν και το πώς εξελίχτηκε ο καβγάς των κυράτσων.
Εξουσία: Γένους θηλυκού. Κοινώς; Αρχικατινάρα της γειτονιάς. Και κάθεται κι ο κόσμος κι ασχολείται με τις φοβερές εξαγγελίες κάποιων ανδροειδών για συγνώμες κι αντίποινα κι άλλα κουραφέξαλα. Αντί να συνεχίσει να τα ξύνει. Βέβαια θα πείτε ότι κρίνεται το μέλλον μας. Και λοιπόν; Μπορείς να κάνεις κάτι; Εκτός βέβαια από μια προσευχή στην Παναγιά την Παντάνασσα.
Ναι βρε, αν πιστεύεις, κάντην να. Πάντως, και να εισακουστείς ή και να είναι η σούπερ απασχολημένη με καμιά βιολογική καλλιέργεια κρίνου, φτιάξε εσύ κανά κεμπάπ με μούσλι, κάρφωσε το στην ταβανόβουρτσα, ψήστο και φάτο. Να πάμε χορτασμένοι ρε παιδιά τουλάχιστον. Τι είναι η ζωή; Ό,τι κι ένα πέρασμα από μια γειτονιά. Θα σταματάγατε ποτέ για να λύσετε τον καβγά δυο κατίνων,ή θα καθόσασταν για να τις δείτε να μαλλιοτραβιούνται κι εσείς να γελάτε; Ειδικά άμα μάλιστα ξέρατε, ότι την μια κυράτσα την έχει βάλει στο μάτι όλη η γειτονιά των συμφερόντων; Μέχρι και η Κούρδη, η υπηρέτρια της, έχει παράπονα.