Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΕΛΙΚΟΥ

           Μετά λοιπόν  την πριγκηπική στέψη, λογικά έρχεται και η σειρά της αυτοκρατόρισσας. Να παντρευτεί  το ασημένιο κύπελλο, που σαν τίτλος της έχει λείψει πολύ. Κι αυτό φαίνεται από την τρελή ανταπόκριση του κόσμου, που θέλει κάτι επιτέλους για να δροσίσει το χειλάκι του. Ένας κόσμος που επίσημα καταγράφεται σε 45000, μαζί με τα ουδέτερα εισιτήρια της ΕΠΟ.
            Είναι το ματς της εικοσαετίας; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αυτά είναι για τους φελλούς. Δηλαδή, αν πρόκειται μεθαύριο να παίξουμε αγώνα για είσοδο σε ομίλους του champions league, δηλαδή να μαζέψουμε χρήμα, τότε πώς θα χαρακτηρίσουμε εκείνο το γεγονός; Του αιώνα; Το ματς σήμερα, μπορεί να είναι τελικός κυπέλλου, αλλά ο αντίπαλος δεν είναι δα και κανένα μεγαθήριο.
        Ό,τι όμως και να είναι, όλες οι προϋποθέσεις για ένα καλό παιχνίδι υπάρχουν. Και οι δυό ομάδες είναι πλήρεις και θέλουν πολύ το τρόπαιο αυτό. Το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο ( όσο επιτρέπεται ) κι άρα θα υπάρχει παλμός και ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα παλιά. Ο καιρός προβλέπεται υπέροχος χωρίς το τεραίν να δημιουργεί τα δικά του τερτίπια. Και τέλος σφυράει ο καλύτερος διαιτητής της χώρας. Τι άλλο να θέλουμε;
         Ε, δεν είμαστε και κάτοχοι κάποιου εισιτήριου για μια απλή θεατρική παράσταση. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, διότι έχουμε καλύτερη ομάδα ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩΜΕΝΟ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΥΤΟ,  ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.
        Αγωνιστικά δεν θα ασχοληθώ με την ΑΕΚ. Διαβάζω διάφορα που με προβληματίζουν, αλλά πιστεύω οτι στο τέλος, το προπονητικό επιτελείο θα σκεφθεί ορθολογιστικά. Μιλάω για την κορυφή του ρόμβου και τον δεύτερο επιθετικό. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν μετρημένα κουκιά. Ξεκούραστα όσπρια, με διάθεση, ενθουσιασμό αλλά και την απαραίτητη εμπειρία.
      Και το ματς αυτό είναι πολύ καθοριστικό ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. Από το αποτέλεσμα, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ψυχολογία της ομάδας στα μπαράζ αλλά και η επόμενη σαιζόν για την συμμετοχή του πραγματικού μετόχου, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Διότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα με καθεστώς ΔΝΤ, αλλά αλλοιώς επικοινωνείς την λιτότητα σαν κυπελλούχος και ίσως και με κάποια προοπτική στην Ευρώπη, κι αλλοιώς σαν πλήρως αποτυχημένος. Διότι και οι χορηγοί παρακολουθούν τον κόσμο που ακόμα ακολουθεί την ομάδα.
       Στο μυαλό μου, δεν υπάρχει άλλη σκέψη παρά μόνο η νίκη σήμερα. Θεωρώ οτι αν γίνει κάτι στραβό, ο κόσμος δεν θα είναι ελέγξιμος. Έχει καταπιεί πολλά φέτος αλλά κι αρκετά χρόνια πριν. Κι όσο δίκιο και να έχει, θα πρέπει να συμμετέχει μέχρι τέλους για τη νίκη και να έχει και την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση. ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, που φυσικά όμως δεν θα είναι και στάχτη στα μάτια μας για ό,τι είδαμε φέτος.  Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.
       Η διοίκηση έχει προγραμματίσει εκατομμύρια χαρτάκια και χιλιάδες μπαλόνια για σήμερα. Ο προπονητής έχει στήσει τον πίνακα με τις δηλώσεις του Καμαρά κι έχει πλήρως ενημερωθεί για το αν οι παίκτες μας πήραν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για να αποφύγουν τυχόν ιώσεις. Ο βοηθός του ο Γιάλομ, τους έχει περάσει όλους απο το ντιβάνι του κι έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Άρα, το back-up είναι τέλειο.
      Εμείς έχουμε αποφασίσει να είμαστε όλοι μια φωνή. Να παίρνουμε τα συνθήματα της οργάνωσης και να τα τραγουδάμε συνεχώς. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΕΣΕΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΘΥΡΑ 21 Ή ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ.
       ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΚΤΖΗ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΑΦΟΥ ΧΑΣΕΙ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
       Και μετά να πλημμυρίσουμε την Φιλαδέλφεια για τα μεθεόρτια και να κιτρινίσουμε όλη την Ελλάδα. ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.
                                     ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
                              ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
                                     ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
                                        ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ.
     Υγ1. Σκατά στον αρχικομπλεξικό Δώνη.
     Υγ2. Η κριτική για ό,τι δω σήμερα από την θύρα 9 με γυναίκα και παιδιά, θα γίνει αργά τη νύχτα, αφού θα γίνει και το σχετικό σουβλάκι με τον πρόεδρο των Ελλήνων μπαρτσελονίστας.
     Υγ3. Ελπίζω οι τιμητικές διακρίσεις να ματαιώθηκαν. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ, αφού δεν έρχεται στο γήπεδο, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ,  ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΣΠΕΙΡΕΙ ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ. ΕΙΠΑΜΕ, Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ( παντρεύθηκε) ΧΘΕΣ.
       

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑΘΗ ΚΑΤΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA...

Σάλος έχει ξεσπάσει στη δημοσιογραφική πιάτσα για τον άγριο διασυρμό των ειδήσεων του MEGΑ, από τον αρθρογράφο Στάθη της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά Τρέμη και Πρετεντέρη και του δελτίου ειδήσεων του καναλιού, με τίτλο "Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης"...

Όλα ξεκίνησαν όταν στο χθεσινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Στάθης κατακεραύνωνε με πολύ έντονους χαρακτηρισμούς το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Φυσικά το συγκεκριμένο άρθρο ξεσήκωσε όχι μόνο την παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη και τον σχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων του MEGA, που συνέταξαν επιστολή και μάζευαν υπογραφές για να τη στείλουν στον ίδιο τον Στάθη και την Ελευθεροτυπία, απαντώντας σε όσα γράφει!

Αναλυτικά το άρθρο του Στάθη με τίτλο «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης»

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 ευρώ.

Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού...

Τι Τρόμος είναι αυτός;!

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα!

Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ' τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης
να αρπάξουν απ' το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να τη δαγκώσουν, να τη διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να τη φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει - και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος Ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά
με όλη τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται - είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;
Όχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός,
είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

Τίποτα απ' όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ' τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ' αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό τη δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ' το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ' όσον έβλαψε η μαύρη πανώλη το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χείρα και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων - είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας - με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες...
Ντροπή!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΑΔΑ

          Με την πικάντικη μουστάρδα, την πουστάρδα. ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. Η πουστάρδα είναι ο κάτοικος της χώρας που απλά την λένε Πουστάδα. Και δεν θέλω καμία παρεξήγηση από τους σωβινιστές, τους θρήσκους, τους ελληνάρες ή τους εθνικόφρωνες. ΜΙΛΑΜΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, κατά την γνώμη μου βέβαια.
        Τι στο διάολο μαγειρεύει η ΕΠΟ, το δικαστήριο της, η προσφυγή σε αυτό της σούπερ λίγκας κι όλα τα κουραφέξαλα; ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΒΟΥΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;
       ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ;  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, που ακόμα και σε αυτό το πάναπλο, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ Η ΟΥΕΦΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ; ΜΑΛΛΟΝ λοιπόν, κι εδώ ΔΝΤ.
        Κι εγώ δεν λέω να πάει στο διάολο ο Ηρακλής ή ο Πανιώνιος. Ούτε και να μείνει ο Αστέρας ή η Λάρισα. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ Η ΑΕΚ. ΛΕΩ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ: ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ; ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΗΚΕ; ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ; ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΞΑΝΑΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΦΕΣΗ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ; ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ;
        Μάλλον, κι έχει δίκιο που σκούζει η Τρίπολη και η Λάρισα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑΩ και τις φορολογικές ενημερότητες τις πλαστές που έδειξε η γειτονιά της Νέας Σμύρνης για να πάρει τον Μήτρογλου.
       ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΕΙΠΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012; ΤΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΙ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΟΣΟ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ, που ούτε κωλόχαρτα δεν μπορούν να διαχωρίσουν; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ;
        Επιτέλους δηλαδή με την πορεία των Ηρακλειδέων ή των Πανιώνιων. Επιτέλους με την Λάρισα και την Τρίπολη, που είναι εφ' όπλου λόγχης. ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΑ.  ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΣΩΣΤΑ, βάσει του διεθνούς κανονισμού, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΑΝΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
             ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
            Το θέατρο του παραλόγου θα βλέπουμε κάθε χρόνο; Και τι να σκεφτεί κι ένας λογικός πολίτης που ταλαιπωρείται από την κρίση και την ύφεση; ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ,  και μέσα σε κάποιες μέρες όλοι γινανε νομοταγείς ή ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ;  ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 31/12. ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.
           Επιτέλους ένας κανονισμός, δεν μπορεί να τηρηθεί; Μην γίνει πορεία του τάδε στην βουλή ή μήπως κλείσει η εθνική οδός με λάστιχα, όπως τότε παλιά ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΚΩΦ; ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΑΔΑ, που έχει και σημαία με βαρειές λέξεις, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ; ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ( δεν με ενδιαφέρει να πάει φυλακή, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ) ΚΙ Ο ΧΑΜΕΡΠΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ ΡΕΜΑΤΑ Ή ΒΑΖΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ;
          Θέλετε απάντηση; Κι εγώ. Να σας δώσω όμως 2 στοιχειάκια:
         -    Ο ΜΠΕΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
        -     ΚΑΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΣΕΤΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
         Και μετά την φρόνηση, την σωφροσύνη και την ανδρεία ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΑ, έπεται η δικαιοσύνη. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΖΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ;  ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.
        ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΟΥΣΤΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ με πολίτες που πλενόντουσαν με πουστάρδα. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ, ΚΑΙΓΑΝΕ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ 2 ΑΝΔΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ. ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ.
        ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΠΗΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ; ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ( για μένα καμία σχέση ), τότε φυσιολογικά νεοέλληνα, ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΠΟΥΣΤΑΡΑ.
       ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.
               ΑΥΤΗΝ ΓΑΜΗΣΑΤΕ. ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΑΣ, ΓΑΜΑΣ. Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.
          ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΜΑΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΑΔΕΣ.

ΣΑΙΖΟΝ 2010-2011

           Το κανονικό πρωτάθλημα τελείωσε λοιπόν και μπορούμε άνετα να κάνουμε τον απολογισμό μας. Χωρίς τσίμπλα στα μάτια και πριν επιχειρηθεί από κάποιους κραταιούς να κάνουν το άσπρο μαύρο, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ SHOW ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ.
          Η χρονιά λοιπόν άρχισε με το περίφημο κύπελλο της Αυστραλίας και μετά την ήττα από την Κέρκυρα ( ουδέτερο τεραίν ), ήρθε μια νίκη με τας Σέρρας που τελικά υποβιβάστηκαν κι ακούστηκε το περίφημο " ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ." ( Μπάγιεβιτς )  Ο σχεδιαστής της εφετεινής ομάδας, έφερε μια ισοπαλία εντός με την Τρίπολη ( κι αυτή υποβιβάσθηκε ) κι απεμακρύνθη την επόμενη αγωνιστική μετά την ήττα απο τον Βόλο.
         Τα δεσίματα που είχα κάνει ( νεοφώτιστων και απερχομένων) , σαν βαθμολογικό budget, ήταν τα εξής:
                    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΌΣ ----- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
                              ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ------ ΒΟΛΟΣ
                              ΓΙΑΝΝΙΝΑ  ----------- ΚΕΡΚΥΡΑ.
         ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
         Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με ένα ματς του Κόλα και 25 του Μανόλο. Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΗΤΑΝ, μετά από κάποιες διακυμάνσεις, ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5 ΒΑΘΜΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ. ΑΡΑ, ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
        Κι όχι τόσο για την βαθμολογική συγκομιδή. Πιο πολύ οτι δεν βελτιώθηκε τίποτα ( " από τον Δεκέμβρη θα δείτε την ΑΕΚ που θέλω" ) , οτι δεν ήρθε μια ηρεμία στα αποδυτήρια συνεχίζοντας να επιλέγουν οι παίκτες παιχνίδια κι ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ.
       ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ. Όμως το αύριο, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε προπονητικό, θα το συζητήσουμε αργότερα κι ειδικά μετά την συνένετευξη τύπου του πρόεδρου, που θα κινηθεί σε 3 άξονες:
              - ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ
              - ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και
              - ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΝΤ.
        Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν την ηρεμία μετά το Σάββατο. Και καταλαβαίνετε τι εννοώ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ: Διάβασα οτι σκοπεύει η διοίκηση να τιμήσει τον Μπάγιεβιτς στον τελικό. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΤΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
      Γυρνώντας λοιπόν στα αγωνιστικά, κάναμε 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες ( κάποιες από αυτές έγραψαν και σχετική ιστορία ). ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΝΙΚΩΝ ΙΣΟΦΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ 90-91. ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 87-88, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ 10 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ 5 ΗΤΤΕΣ, ΚΙ ΑΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .  ΤΕΛΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ -23 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ -10 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ.
       Αυτά τα γράφω για τους φίλους και τις φίλες, που αρέσκονται στο να κρατάνε με ένα νούμερο όλη την χρονιά. Φυσικά ό,τι έγινε έγινε και πάντα κοιτάμε μπροστά. Πού όμως; Σε κάποιους ποδοσφαιρικά υπερήλικες ( 4 ) ή σε κάποιους δανεικούς ( 4 ) ή σε κάποιους έτοιμους για πώληση ή για ξεφόρτωμα συμβολαίων( 8 ) ; Στα νούμερα που γράφω δεν συμπεριλαμβάνω τον Μπλάνκο. ΣΥΝΟΛΟ 17.
               Όλοι θα φύγουν; Όχι βέβαια. ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΔΟΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ; Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ Ή Ο ΚΟΥΠΕΡ;
           ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, που θα τα κουβεντιάζουμε. Και την ώρα, που όσο προχωράει το έτος, τόσο θα σφίγγει και η οικονομική πραγματικότητα ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
      ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΡΑΤΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ; ΜΟΝΟ ΝΤΕΚΟΡ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.
      ΥΓ1. Πιστεύω να ακούσατε τις δηλώσεις του Καμαρά. Με το κύπελλο όμως θα ασχοληθούμε σαν pregame το Σάββατο. Μέχρι τότε σκοπεύω στα πολιτικά.
                       ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
    ΥΓ2. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΑΝΩ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, κάποια στιγμή η νομοτέλεια θα βγει.
      

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

         - Καταλαβαίνεις αγαπητή μου, έμπροσθεν σε τι φαινόμενο ευρισκόμεθα;
         - Αγάπη μου, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι tres shocked.
         - Να μην είσαι. Σε είχα προειδοποιήσει. Σου είχα πει χαρακτηριστικά, " ο ολυμπιακός και το αιγάλεω να νικάνε, κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.¨"
         - Γουάου. Σου έχω πει οτι δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις εντός του οίκου μας.
         - Κι εγώ κανισάκι μου, δεν θέλω να θυμάμαι το πόθεν έρχομαι. Αλλά έπρεπε να το κάνω έτσι ίνα σου κινήσω την προσοχήν σου, που πλειστάκις αφαιρείται μεταξύ μανικιούρ και πεντικιούρ. Κι είπα να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικήν διάλεκτον και δη, την ρήση του παλαιού διαιτητού Σπάθα. Που ο άνθρωπος από την τίμια εργασία του διατηρεί εξαιρετικόν ξενώνα εις την ορεινή Κορινθίαν.
       - Ναι αγάπη μου ενθυμούμαι, αλλά στο ποδόσφαιρο ουδέποτε ήμουν κραταιά. Και τον ολυμπιακό τον ξέρω και τον έχω γνωστό γαμιά , ουπς παρδόν,  αλλά το αιγάλεω τι σχέση έχει; Εκεί δεν καθόταν ο Ξέρξης κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών με τους αρχαίους; Ναι, ενεθυμήθην. Έκανε και το όρος κάτι σχετικόν με τα αθλητικά;
    - Άστα μωρό μου αυτά. Είναι μακρά ιστορία. Το σημαντικό είναι οτι εξευρέθησαν οι ένοχοι και ετιμωρήθησαν παραδειγματικώς. Όπως σου προανέφερα, ο πατήρ είναι εξόριστος εις τον Φενεό ποταμό κι ο γιός συνεχίζει να τιμωρείται στα ελληνικά γήπεδα. Άλλο είναι το θέμα μας.
    - Ναι, το βλέπω.
       - Και σου είχα πει τοιούτι τρόπω λοιπόν, να είσαι προσεκτική κατά την διανομήν των προσκλήσεων της τελετής . Που σημαίνει τόσα πολλά για μας. Και τόσα κρυφά μυστικά μας. Οι καλεσμένοι να νομίζουν οτι τιμούσαμε την επέτειο μας..
      - Κι εμείς, να τιμούμε την φορά εκείνη που ενεβύθισες την πεάρα σου εντός της στενοτάτης αιδοιακής κοιλότητος μου.  Κι ευτυχώς δεν το επανέλαβες ποτέ. Θα έχανε την αξία η στιγμή.
      - Ναι, αλλά μπροστά μας,  έχουμε μια κουράδα. Συγνώμη πάλι, πώς να την ονοματίσω;
     - Περίττωμα αγάπη μου ή συνθηματικά βαγγελιώ. Έχασες το χιούμορ σου;
     - Σωστά. Έχει λερωθεί το χαλί, μην λερωθεί και η ατμόσφαιρα του οίκου. Να βάλω λίγο Σοπέν, να ανοίξω ένα chateau χατζημιχαλής και να συζητήσουμε;
      -  Νομίζω οτι οι περιστάσεις το απαιτούν. We are surely determined to overcome the fact and find out who the fuck left a shit on our precious persian carpet.
      - Γιατί τα λες αγγλιστί χρυσό μου;
      - Διότι είμαι εκτός ελέγχου. Είμαι βαθύτατα συγχυσμένη, αγχωμένη, νευριασμένη και με ορμονική διαταραχή. Είμαι με ένα κεφάλι καζάνι. Είμαι νεφελίμ εκτός τροχιάς. Είμαι στην ακρόπολη και δεν πήρα είδηση οτι κάποιος έκανε αυτό το πράμα; ΚΑΙ ΤΑ 18 ΜΠΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΛΩΝ ΝΑ ΧΕΣΕΙ;
     - Τώρα γιατί φωνάζεις; Θέλω να δούμε το θέμα ψύχραιμα. Αφόδευσε κάποιος στο σαλόνι ή αφόδευσε εντός του λουτρού και μετέφερε την βαγγελιώ στο σαλόνι; Το πρώτο, άντε να το δικαιολογήσω. Τόσος κόσμος εδώ ήταν , μπορεί τα λουτρά να μην ήταν επαρκή. Το δεύτερο όμως, το θεωρώ δολιοφθορά και άμεση προσβολή.
    - Μα τι λες τώρα σκυλάκι μου;
    - Ναι, και  μιλάω πολύ σοβαρά. Όπως ο Αχιλλέυς που τα έβαλε με όλο το σύστημα.
   - Ποιός Αχιλλεύς; Ο Θερμοπυλών;
     - Άκου, δεν έχει σημασία. Ο Αχιλλευς πάντα αγωνίζεται εναντίον κάποιου, σε όποια εποχή και να ζει. Αλλά, θέλω να έχεις μια ηρεμία και να αναγνωρίσεις τις παλιές σωστές αποφάσεις μου, που τότε τις θεωρούσες ακριβές και extreme. Όπως γνωρίζεις το σπίτι είναι γεμάτο κάμερες και τα πάντα είναι καταγεγραμμένα. Ο ένοχος έχει βιντεοσκοπηθεί και η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΩ. Και στο άλλο θα τιμωρηθεί, ειδικά αν βρεθεί οτι κάποιο μπανιο ήταν ελεύθερο την στιγμή που ο καλεσμένος δεν ηδύνατο να κρατηθεί, αλλά θα υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά. Πράμα φυσικά που δεν το δέχομαι κι ακριβώς, ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΣΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.
      - Αχ, πόσο με συγκινείς. Πάντα έναν άνθρωπο με το ειδικό σου βάρος ήθελα στο σπίτι. Πάντα ήθελα ο άνδρας μου να μην ζυγίζεται σε ζυγαριά αλλά σε γεφυροπλάστιγγα. Πάντως η βαγγελιώ δεν μυρίζει. Κι έχει βγει σαν το στροφογυριστό μακαρόνι που είχαμε σήμερα στον μπουφέ. Καλά, τόσο γρήγορα του ήρθε η πέψη αυτουνού του ακατανόμαστου;
      - Κοίταξε να δεις χρυσό μου. Το πρόβλημα με το πάχος είναι οτι το στομάχι δουλεύει γρήγορα, τα έντερα ανταποκρίνονται αλλά οι μύες δεν προλαβαίνουν . Είναι καθαρά ιατρικόν το θέμα.
      - Νίκο μου, με τρελαίνεις.
     - Το ξέρω Εβελίνα μου.
     - Και τι θα κάνουμε τώρα; Πώς θα προχωρήσουμε;
     - Πατροπαράδοτα. ΤΡΑΒΑ ΜΩΡΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ την μπέϊκη κουράδα απο τα μάτια μου. Άντε κάνε και καμιά δουλειά. Που είχες όρεξη για πάρλα. Τόση ώρα κάθομαι και μιλάω μαζί σου και παρακολουθώ μια κουράδα στο σαλόνι ΜΟΥ.
     - Πώς μου μιλάς ετσι; Εγώ που έκανα τα πάντα για να σε περιποιηθώ;
     - Με τα λεφτά μου; Τράβα να σκουπίσεις την κουράδα και πλύσου νάρθω διότι με περιμένει κι η γυναίκα μου. Που μετά την κουράδα, σε έχει πιάσει και λογοδιάρροια.
  *******************************************************************************
        Απόσπασμα από θεατρικόν έργον, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ 1828.  ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
******************************************************************************
       ΟΙ ΘΕΑΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΣΠΕΥΔΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΑΙΖΟΝ, που ο σκηνοθέτης θα αλλάξει ονόματα μια που το κοινό γουστάρει την ίδια υπόθεση αλλά με φρέσκια σάρκα.
                                                                    ΟΛΕ
    

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ 2011


     Πολλές φορές γυρνάω πίσω το λογισμό μου. Το πόσο πίσω, έχει να κάνει με την διάρκεια κάποιας ευχάριστης ανάμνησης. Γιατί άλλο; Να αναπολήσω πράματα που θα ήθελα να μην έχουν συμβεί; Ή μήπως επειδή ο νους μου είναι ανίκανος να διαγράψει τα μαύρα, πρέπει εγώ να τα ξαναφέρνω στο εκράν του μυαλού μου; Δεν ελέγχω το υποσυνείδητο;
Κι οι δεκαετίες του 80 ή του 90, δεν είναι δα και τόσο μακρινές. Κι όμως, έτσι μοιάζουν. Στο ντύσιμο των ανθρώπων και στον τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους. Στην οικογενειακή ή στην παρεϊστικη διασκέδαση. Άλλος πολιτισμός; Γιατί , κάθε πέρσι και καλύτερα;
     Την απάντηση την έχει δώσει ο Γιάλομ: Ο άνθρωπος σήμερα, είναι ανίκανος να διαχειριστεί την ελευθερία του. Ο φόβος για τον θάνατο, είτε αφορά τον ίδιο είτε κάποιο προσφιλές του πρόσωπο, έχει μεγαλώσει. Τρέμει μια έσχατη μοναχικότητα. Δεν βρίσκει κάποιο προφανές νόημα στην σύγχρονη ζωή.
     Δεν μιλάω για σχιζοφρενείς ή μανιοκαταθλιπτικούς. Οι "ασθενείς' του τεράστιου ψυχοθεραπευτή, είναι άνθρωποι καθημερινοί. Αυτούς που αποκαλούμε, της διπλανής πόρτας. Ωραίοι ή άσχημοι. Οικογενειάρχες ή εργένηδες. Με σημαντικές επαγγελματικές επιτυχίες ή απλοί βιοπαλαιστές. Και με πλούσιο κοινό νου.
Και φυσικά, όλοι αυτοί που συρρέουν στις ομάδες ψυχολογικής συμβουλής, δεν έχουν ανάγκη από χάπια . Μόνο στήριξη από κάποιον επιστήμονα σε επίπεδο ομαδικής ψυχανάλυσης. Που ταυτόχρονα όμως, ντρέπονται που επισκέπτονται τους ειδικούς. Κι άλλος φόβος δηλαδή;
     Προφανώς. Διότι το τελειότερο δημιούργημα του θεού, είναι ατελέστατο. Πάλεψε αιώνες να φύγει από τις κουφάλες των δένδρων ή τις σπηλιές. Για να μην νοιώθει μοναξιά ή ανασφάλεια. Κι οργάνωσε κοινωνίες σε πόλεις ή σε χωριά. Και τελικά επανίδρυσε την φυσική ζούγκλα με τους κανόνες της μέσα στα τσιμέντα. Και δημοκρατικά μάλιστα. Αβίαστα.
     Και φόρτωσε το μυαλό του με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Γέμισε και την δήθεν βελτίωση της ζωής του με ένα κάρο επικίνδυνα τοξικά γκατζετάκια. Που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσο επικίνδυνα είναι για τα κορμιά, τις ψυχές ή το φυσικό περιβάλλον. Αυτό που εξακολουθεί να υφίσταται, και που σε κάθε δυνατή ευκαιρία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι και τίποτα περισσότερο από έναν παπαγάλο.
      Τίποτα ο άνθρωπος. Εκεί, να επιμένει στην αέναη μαλακία. Να φτιάχνει κι άλλα. Πολιτικά και οικονομικά συστήματα. Θρησκείες και όπλα. Τάσεις και κινήματα μπας και βγει από το αδιέξοδο τούνελ που έχει μπει. Τον κασάτο φαύλο κύκλο. Πού να κοιτάξει πίσω ο πολιτισμένος; Να ξαναπάρει τα βουνά; Να συνειδητοποιήσει ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όλα; Να καταλάβει σήμερα ότι τόσων χρόνων προσπάθεια θα δικαιώσει την όπισθεν;
     Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, η μόνιμη επωδός. Χωρίς να λες την αλήθεια στον εαυτό σου. Διότι μέρα θα έρθει σίγουρα, αλλά θα έρθει και νύχτα. Που είναι πιο σημαντική τελικά. Διότι η φύση σου δείχνει το κανονικότατο μέλλον της ανθρωπότητας , που είναι το σκοτάδι. Από εκεί ήρθαμε , κι εκεί πηγαίνουμε. Τυχαία αγωνίζονται όλες αυτές οι οικολογικές οργανώσεις να σβήσουν τα φώτα για καμιά ώρα, μπας κι ο άνθρωπος αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του; Τον εαυτό του.

     Δηλαδή μπας και νοήσει ο άνθρωπος, ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς φως όταν κρύβεται ο ήλιος. Όπως παλιά , που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα οι ψυχιατρικές, οι ψυχολογίες ή οι τοξικολογικές θεραπείες καταστολής. Που φυσικά υπήρχαν προβλήματα, αλλά λυνόντουσαν πιο εύκολα. Κι όταν το χαμόγελο εμφανιζόταν στην φάτσα των ανθρώπων, ήταν πραγματικό. Κάποιο δεινό είχε πραγματικά ξεπεραστεί.
      Ο άνθρωπος όμως είχε πρόβλημα που πέθαινε νεότατος. Έτσι λέμε εμείς βέβαια. Οι παλιότεροι μια χαρά συμπλήρωναν έναν καθορισμένο βιολογικό κύκλο. Εμείς που κατορθώσαμε και τον επιμηκύναμε σήμερα, τι καταφέραμε; Να ανακαλύψουμε την χαρά της ύπαρξης μετά τα 80, με τα ψυχοφάρμακα και τις μαγκούρες; Βρήκαμε την τρέλα της βαριεστημάρας και την ομορφιά της παρακμής; Ή μήπως την τελειότητα της εμπειρίας με την αρτηριοσκλήρυνση, που είναι αδύνατον να σου επιτρέψει να καταλάβεις ότι είσαι άχρηστος.
     Κι υποθέτω λοιπόν, ότι ακόμα και τώρα είμαστε πολύ άτυχοι, που θα φύγουμε και δεν θα μάθουμε τι συμβαίνει μετά από 150 χρόνια ζωής . Που θέλουμε το κοντέρ να τρέξει, ακόμα και καλωδιωμένοι σε κάποιον μηχανικό αναπνευστήρα. Σαν αποκόμματα ζωής, αλλά… Αλλά με πάθος όλα τα δισεκατομμύρια ηλίθιων που βαραίνουν τον πλανήτη, να ξεπεράσουν τον ένα και μοναδικό θεό: τον Χάρο. Που κάθεται ήρεμος, ατάραχος, χθόνιος στην χρυσοποίκιλτη του πολυθρόνα παρέα με τον Κέρβερο.
      Που τότε, με την Ανάσταση του Κυρίου και πιο πριν με του Λάζαρου που είχε βύσμα, ξεγελάστηκε. Δηλαδή όχι κι ακριβώς. Τα στραβά μάτια έκανε για να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη μπαρούφα. Κι αφού την έμαθε κι αυτήν, πήρε τον Θεάνθρωπο και τον έστειλε στους ουρανούς να κάνει παρέα στον μπαμπά Του μαζί με τον Κρόνο, τον Δία κι όλους τους άλλους θεούς όλων των λαών της γης, που κάποια στιγμή κατάντησαν ντεμοντέ.
     Και πολύ φυσιολογικά ο άνθρωπος, τον έχει ξηλώσει εδώ και κάτι αιώνες από θεό τον Άδη. Αφού δεν συμφωνεί μαζί του. Κι αφού η ιατρική τελικά θα φέρει την αθανασία. Που την Δευτέρα Παρουσία θα την κάνει Μόνιμη. Ε, κι αν μπορέσει και να αναστήσει κι όλους που έχουν χαθεί τα μέχρι τώρα, ακόμα καλύτερα. Γιατί αγωνίζεται εξ άλλου ο άνθρωπος; Για να τελειοποιήσει τον θεό του.
     Μέχρι όμως να τα κατορθώσει όλα αυτά η ιατρική κι ο Γιάλομ, καλό είναι παιδιά να αντιμετωπίσετε το φαγητό του Πάσχα με μέτρο. Καταλαβαίνω την χαρά σας με την ομαδική σφαγή των ένοχων αρνιών, επιταγή του Χριστού, αλλά ο Χάρος τρέφεται με τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Και δεν βιάζεται διότι παρακολουθεί ιατρική και γελάει. Όντας υπομονετικός και σίγουρος. Τον έχει πιάσει βέβαια μια αγωνία σε σχέση με την αθανασία που είναι προ των πυλών, αλλά όταν έχει σύμμαχο την πυρηνική ενέργεια, τι να φοβηθεί;
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.  

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

           Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό. Έτσι λέγανε οι παλιότεροι και καθώς παλιώνω κι εγώ, συναντάω την σοφία τους. Και κυριότερα αρχίζω κι επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να μπορώ να καταγράψω αν είναι μια συνήθεια απλά ή κάτι που πραγματικά απολαμβάνω. Μάλλον καθώς μεγαλώνω χάνω την φρεσκάδα, την διάθεση ή την όρεξη να πάω και να εκτεθώ σε κάτι καινούργιο. Μάλλον πολλαπλασιάζονται οι ανασφάλειες.
         Ό,τι όμως και να συμβαίνει, και το φετεινό Πάσχα θα περαστεί ( δεν μπορώ να πω εορτασθεί ) στην Πελασγία. Ένα χωριό του νομού Φθιώτιδας στα 250 χιλιόμετρα απο την Αθήνα προς βορράν. Εκεί υπάρχει ένα εξοχικό σπίτι της γυναίκας μου, που πολλές φορές το εχω σκεφθεί για μελλοντικό άσυλο. Μετά βέβαια έχω εγκαταλείψει τις σκέψεις, καθότι ΚΑΙ ΑΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.
        Το σπίτι δεν είναι μέσα στην Λάρισσα την Κρεμαστή ( το πιο παλιό όνομα όταν απο εκεί παίρναγε και το ΚΤΕΛ ). Είναι 5 χιλιομετράκια πιο πέρα πάνω στο βουνό σε ένα τοπωνύμιο που οι σημερινοί το λένε Κυπαρισσώνα κι οι παλιότεροι Μαχαλά. Για όποιον ξέρει την περιοχή, χονδρικά προς τα όρια του νομού με την Μαγνησία.
       Στο μέρος αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε περίπτερο. Μόνο δέκα σπίτια. Κάτι σαν φάρμες βέβαια. Με πανέμορφους κήπους και μια απέραντη θέα προς τον βόρειο Ευβοϊκό, που λόγω της απόστασης, την θάλασσα την βλέπεις τέλεια αλλά δεν σε ταράζει η κίνηση της όταν είσαι κοντά. Αποκτά την γαλήνη κάποιου ζωγραφικού πίνακα του Πικάσο, όταν έφτιαχνε εικόνες κι όχι όταν τρελάθηκε αργότερα κι άρχιζε κι έβγαζε στους καμβάδες μαλακίες αλλά τότε θεωρήθηκε υπέρτατος. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( Oscar Wilde). Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( Στήβεν ).
         Καλή παρέα μαζί μου για να αντέξουμε το επετειακό πένθος. Με μουσική και ποτά, τάβλια, αμπελοφιλοσοφία, μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τα παιδιά, περπάτημα στην καυλωμένη ( οργάζουσα ) φύση, σκοποβολή με τα καινούργια όπλα ΚΑΙ ΜΕ 3 STARS ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ:
      - Επιτάφειος στο Αχλάδι και μετά, τα σπέσιαλ του αγαπητού στο blog Θανάση. Η μαγαζάρα
" κάβος" με την σπέσιαλ θαλασσινομακαρονάδα. Φέτος πάμε για πιο καλά. Την έχει αυτήν την τρέλα ο Θανασάκος. Να βελτιώνει τον εαυτό του συνεχώς.
     - Σάββατο έχουμε Ανάσταση στις 10 τοπικά. Ο ΠΑΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΑ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΟΥΝΕΣ ΟΥΤΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. Ή ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Ή ΟΧΙ. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΩΡΑ; ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΝΑΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ; Και μια χαρά η σπιτική μαγειρίτσα είναι στις 10:30. Άλλος άνθρωπος ξυπνάς.
     - Για το προσωπικό μου σούβλισμα του κατσικιού με την σπάνια κατσικορίγανη. Σε χτιστό φούρνο. Μπαίνει στις 11 και μια χαρά είναι έτοιμα τα 9 κιλά στις 2:30. Το κοκορέτσι μια χαρά στις 12 και τρώγεται επί του σίδερου. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΣΑΧ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 6  ΤΟ ΠΡΩΙ;  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΕΣΧΙΣΜΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ.
           Μια εκδρομή νορμάλ. Ήρεμη. Με ζωή που μας έχει λείψει. Απλή. Όχι οτι βγάζουμε και τίποτα με ένα τριήμερο, αλλά είναι μια διακοπή στην τρέλα και μια συστροφή του μυαλού, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΘΥΜΟΝ ΚΑΙ Η ΣΑΡΞ ΑΣΘΕΝΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.
          Και το σπίτι ανοιχτό. Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.
        ΥΓ. TO BLOG θα παίξει με το πασχαλινό μου κείμενο περί ψυχοθεραπείας και θάναι μαζί ξανά την Δευτέρα το βράδυ. Στα σχόλια θα υπάρχουν απαντήσεις. Έχω και φορητό βλέπετε.
                     ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
                     ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

ΤΑ ΜΠΕΪΚΑ

           Είπα να μην βαρύνω το blog μεγαλοπεμπτιάτικα με κάποιο πολιτικό κείμενο από το ταχυδρομείο μου. Άλλωστε, όσο κι αν κουραζόμαστε με τις μαλακίες που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, δεν παύουν αυτές οι μαλακίες να δίνουν χαρά και χαμόγελα στους παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ.
          Και μέχρι τα νεότερα επεισόδια ( αυτά των μπαράζ), να κλείσω και το κεφάλαιο " ΤΑ ΜΠΕΪΚΑ" του βιβλίου " Μια κουράδα στο σαλόνι". Είναι βιβλίο δικανικής πλοκής που διαδραματίζεται σε ένα νεοελληνικό σπίτι - τα σκηνικά το φέρνουν στο μυαλό μου σαν διατηρητέο κάτωθεν του ιερού βράχου - με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο ( κι άλλος ) Λειβαδίτη ( οι δίκαιοι, οι ιερόσυλοι κλπ ) και τον σημερινό Λαζόπουλο. Στα φωνητικά ο Γιώργος Τσαλίκης.
         Να μην σας κουράζω όμως μέρα που είναι ( βέβαια καθηγητής του Cambridge αλλάζει την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, χώρια που προτείνει το Πεσάχ να εορτάζεται κάθε 1/4 , δηλαδή πρωταπριλιά ). Το ζευγάρι των αριστοκρατών που ζει στο εν λόγω σπίτι είχε μια συγκέντρωση. Κι ανακάλυψε μετά το πέρας της εκδήλωσης μια κουράδα στο σαλόνι. ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ INVESTIGATION. Η συνέχεια επί της οθόνης, περίεργοι.
          "ΤΑ ΜΠΕΪΚΑ" λοιπόν, είναι μια δικαίωση του blog, ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΚΡΟ. Κάποιοι με ονόμασαν συνωμοσιολόγο ή καχύποπτο. Κάποιοι κρυφογέλασαν με τα κείμενα  της παράγκας και του παρασκηνίου ( ας γελάσουμε εδώ ) , ΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΛΕΧΘΗ ΟΤΙ " δεν υπάρχει παρασκήνιο στην Ελλάδα" κι οτι η διαιτησία " ανήκει πάντα σε κάποιον που δεν είναι στην εξουσία". ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ:
       ΤΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ( εντάξει όχι οι δαφνοστεφανωμένες ) ΞΕΡΕΙ;
        Η ΕΞΟΥΣΙΑ, δηλαδή το χρήμα, ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΚΙΑΖΕΤΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
       Ποιά όμως είναι η ύψιστη δικαίωση; ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ, τουλάχιστον όσοι δεν γνωρίζετε. Υπάρχει μια ομάδα αλογοτροφών, που λέγεται " ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ". Οι επιστήμονες αυτοί έβγαλαν μια ανακοίνωση για την συμπεριφορά του Μπέου, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Λέει μπόλικα αραβουργήματα αλλά εμείς χτυπάμε τα εξής: ".... ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ - ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ..."
              ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΕΡΙΤΤΟ. ΕΙΣΤΕ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΝΤΑΜΠΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ.
             ΕΓΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ " ΦΙΛΑΘΛΩΝ" , ΤΩΝ ΣΩΣΤΟΤΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.
       Και φυσικά δεν καταγγέλω τίποτα. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ " ο Μπέος την δύναμη του την αντλεί από το πόπολο." ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ: " ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ." ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ; Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΟΥ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΧΟΥΣ, δηλαδή καπετάνιους για το βούρδουλα. ΚΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΒΓΑΣ ( κασέταgate ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΑΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ 52-48 ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗ-ΠΑΟ.
         ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ, πού να τα βρει ο εισαγγελέας; Ίσως να τηλεφωνιέται με την Χειλουδάκη ακόμα, την σημερινή βέβαια καθότι η άλλη είναι και κάποιας ηλικίας.
        Πάντως και τότε, στην Χριστού εποχή, είχαν παρατηρηθεί κενά και καθυστερήσεις. Τον είχαν πιάσει και πρώτα Τον πήγαν στον Άννα ( πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ) που δηλώνοντας αναρμόδιος, παρέπεμψε την υπόθεση στον Καϊάφα ( πειθαρχική επιτροπή της σούπερ λίγδας ) που όντας κι αυτός αναρμόδιος, τον φάκελλο τον έστειλε στον Πιλάτο ( κάτι σαν ΓΓΑ ). Κι αυτός τι έκανε; ΕΝΕΙΨΕ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.
         ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ; ΣΤΑΥΡΩΣΗ.
                ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΘΩΟΥΣ, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙΝΑ ( νέα ) ΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΜΠΕΟΥΣ.
         ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. ΠΑΡΤΟΝ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ.
                                           ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ
            ΥΓ1. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΙΣ ( 21 ΓΑΡ ), ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
            ΥΓ2. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΥΜΗΣΗ: " ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΣΑ, Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ." ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΠΕΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
           ΥΓ3. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο SPECIAL ONE. ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΣΤΕΡΙ

            Μιλάω για την διαιτησία και το νέο υπερόπλο, που λέγεται Μάνταλος. Που καταλαβαίνω οτι έχει ανέβει πολύ γρήγορα όλους τους βαθμούς κι έχει ήδη προβιβαστεί σε στρατηγό όντας μόνο 32 χρονών. Ο ΒΑΣΑΡΑΣ ( ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη της διαιτησίας ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Πρέπει να αισθάνεται σαν τον σημερινό πρωθυπουργό ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
           Για να τα δούμε όμως ξανά τα ανδραγαθήματα του ανδρός Μαντάλου.
          Στην Τούμπα μύρισε καμένο τερματοφύλακα, αλλά ο διαιτητής ΔΕΝ διέκοψε τον αγώνα. Μπήκαν μέσα στο τεραίν οι επιστήμονες του ΠΑΟΚ δυο φορές, αφού δεν είχαν σκοτώσει κανέναν με τα πιστόλια τους, και ο διαιτητής προειδοποίησε οτι ο αγώνας κινδυνεύει με διακοπή. Τέλος πλαστογράφησε έναν αγώνα χωρίς να κρατήσει καθυστέρηση 15 λεπτών και γράφοντας ένα ψεύτικο φύλλο αγώνα οτι το ματς έληξε κανονικά.
         Στην Ελλάδα όμως, το ποδόσφαιρο είναι αντρικό παιχνίδι ( Αχιλλεύς ) κι όποιος φοβάται μπορεί κάλλιστα να παίξει τις κουμπάρες. Αντίθετα στην Γερμανία, που καταλαβαίνω οτι τα γήπεδα είναι τίγκα στους πουστόφλωρες, ο διαιτητάκος διέκοψε παιχνίδι΄για ένα πλαστικό κυπελλάκι μπύρα που έβρεξε τον επόπτη.
          Στην χώρα μας όμως έχουμε κι άλλο ένα χάρισμα: ΔΕΝ " ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ". Κι άρα στην Τούμπα ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ βούτηξαν τους αληταράδες από τα χέρια της αστυνομίας, ενώ στην Γερμανία οι ίδιοι οι οργανωμένοι κατέδωσαν τον υπεύθυνο της μπύρας στις αρχές. ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ, Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ ΕΒΓΑΛΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ, ΚΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
       Στην Γερμανία η υπεύθυνη ομάδα ζήτησε απλά συγνώμη χωρίς να ψάξει δικαιολογίες. Εδώ ο ΠΑΟΚ χάλασε τον κόσμο ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΑΝΤΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ( όπερ κι έγινε ).
        Στις χώρες που υπάρχει σοβαρός πληθυσμός, υπότροπος είναι κάποιος που επαναλαμβάνει το ίδιο αδίκημα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όμως υπάρχει διαχωρισμός επεισοδίων σε ευρεία κλίμακα ή εκτεταμένα. Επίσης αν το αδίκημα είναι πέταγμα παπουτσιού στο κεφάλι κάποιου, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΡΕΎΝΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΔΗΜΑ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟ. ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙ, ΥΠΟΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΑΝΑΗΤΑΝ ΔΕΞΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.
                    ΤΥΧΑΙΑ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.
          Ο Μάνταλος λοιπόν, βρέθηκε με τον μπαμπά του στον Βόλο προχθές. ΤΡΑΒΗΞΕ 2 ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ( ήταν ) ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ: ΑΛΛΕΣ 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑ, ΔΙΑΚΟΠΗ έστω προσωρινή ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ.
          ΜΑΝΤΑΛΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΠΕΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, όπως σας τα είχα πει από το καλοκαίρι ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ SHOW. ΕΝΑ ΠΟΛΥΒΑΡΙΕΤΕ, που στηρίζεται σε 3 άξονες:
                   ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 40 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ;
                   ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ.
                   ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ, υπό την προστασία κάποιου μανιακού, ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ.
                       ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΤΡΑ.
       ΥΓ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ; ΤΙΠΟΤΑ ΜΩΡΕ. ΕΤΣΙ ΜΟΥΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

           Έναν γενναίο, έναν μπροστάρη, ένα παγόβουνο, δεν ψάχνουμε στην χώρα του τίποτα; Στην χώρα που εκουσίως ή ακουσίως, θριάμβευσε παλαιόθεν η κλεψιά κι ο αρματωλισμός ( δηλαδή το ίδιο πράμα αλλά με όπλα κατ' εντολήν του πασά και εις βάρος του πόπολου ) και φυσικά βρήκε εκφραστή το σοσιαλιστικό κόμμα, που ούτε καν ο Χίτλερ δεν θα τόλμαγε ίδια ανδραγαθήματα.
            ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΟΠΑΝΑ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ( Κουτσόγιωργας και  καταλαβαίνετε την φόρτιση που τον είχε πιάσει- από τους πιο ωραίους θανάτους δια ζώσης " κύριοι δεν θα ηδυνάμην " ΚΑΙ ΤΕΖΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ-) ΚΑΙ 2 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ( Πέτσο, Τσοβόλα ) με καταδίκη για στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. 
         ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΤΙ;
         ΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΜΠΕΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ( ούτε καν οτι το έκανε ) ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ σε κάποιον διαιτητάκο ( ΝΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ με εμάς ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΘΩΩΝΕΙ, ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( μην γελάτε ) ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.
          ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ. ΚΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ( κασέταgate), ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ.
             ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΔΙΟΤΙ Ο ΜΠΕΟΣ ΑΠΛΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΡΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
              Το ίδιο δε βράδυ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, εδήλωσε αναρμόδια να δικάσει τον Βαγγέλα ( 500000) για το ματς με την αλογοτροφή. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.  ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ. ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΡΕΥΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ, έχοντας την πλειοψηφία, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗ όταν δεν του κάνει τα κέφια.
              ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ;
               ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, που μελετάνε τις μίζες των υποβρυχίων ταυτόχρονα με τα στημένα παιχνίδια, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΟΙΝΟ. ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: " ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ;"
             ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ; ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΧ.
            Και δεν μου κάνει πλάκα ο Μπέος εμένα λέγοντας οτι " Η ΔΙΩΞΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ".  ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ χωρίς δουλειά ( ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΑΣΦΑΙΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΔΕ ) .
        ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ.
          ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
           ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ " πολέμησε". ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ , κάτι με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα σαν βιοθεωρία ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΟΥ.  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΤΙ , έστω και με το βουβάλι, ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΡΙΟ. ΚΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ, διοτι μου δίνει την πρέπουσα επιχειρηματολογία ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ.
          ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΧ, ζωγράφο και ειρωνευόμενο τον κόσμο. ΔΙΟΤΙ ΒΑΡΑΩ ΔΥΝΑΜΗ, κι όχι κατιμάδες ( " είναι ντροπή να είμαι πρόεδρος" ).  ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΒΑΡΑΣ ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΛΙΑ.
         Κι η άλλη μεγάλη πλάκα είναι από την αλογοτροφή. Που παράιτησε τον εκπρόσωπο της στην ΕΠΟ: ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ( 3 χρόνια μεγαλύτερος ) ΤΖΩΝΥ ΒΕΚΡΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΦΤΩΧΥΝΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΡΑ; ΑΡΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ.
            ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ, ΤΟΝ ΛΑΟ 9 ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕΣΩ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ( άρα είναι σκευωρία ) , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ;
              ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ; Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΙ ΜΥΑΛΟ; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.  ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, που όμως δεν τα κατάφεραν και τώρα σκούζουν σαν κότες για τα κλεμένα. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΘΕΛΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΒΡΩΜΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΣΑΣ. ΑΠΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΔΙΑΚΟ.
          Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥΒΛΙΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΧΙΛΛΕΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ, όπως τότε με τον άλλον που προτίμησε την τουρκική ημισέληνο.
          ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ SUGAR, ΑΛΛΆ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ.
                                                         ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ.
      ΥΓ. Με χαλάει ο Μπέος; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟΣ Ο ΜΠΕΟΣ ΔΙΟΤΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 ( " χαρίζω την νίκη του Βόλου στον Μπιτσαξή..." ). ΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ; ΠΕΡΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Αυτή είναι η απάντηση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ. ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ.
        ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΕΤΣΙ; Κι είχε προειδοποιήσει ο Sugar τον Αδαμίδη πέρσι.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ

          Κρύο πράμα το άδειο γήπεδο. Κρύο πράμα οι τόσες απουσίες κι απο τις δυο μεριές. Κρύο πράμα και η έλλειψη ενδιαφέροντος. Σε μια πολύ ωραία ημέρα. Βροχή κι άγιος ο θεός. Όχι να πιάσουν οι ζέστες απο τώρα. Ζήτω που καήκαμε. Τέλος πάντων, αφού γλυτώσαμε τότε τις πέτρες, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, οπότε υποχρεωτικά μπροστά στην τηλεόραση.
           Να βλέπουμε το πώς βράζει μια φασολάδα στην κατσαρόλα χωρίς φασόλια όμως. Που έχει κι ένα ενδιαφέρον το πώς χοροπηδάνε τα όσπρια. Ενδιαφέρον βέβαια όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις. Όπως δεν ήξερε τι να κάνει ο Μίτσελ πρωτίστως και κατά δεύτερον όλα τα χαφ μας στ πρώτο ημιχρόνιο. Συνέχεια κλο κλο αλλά από αυγό τίποτα. Αυγό που έβγαλε ο Ηρακλής στις δυο πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις του, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ.
         Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Χιμένεθ για την ενδεκάδα. Όλοι ζουν και ζούμε για τον τελικό του κυπέλλου. Λογικά κατέβασε την ομάδα και λογικά άλλαζε το σύστημα. ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, τι κίνητρο να βρουν κι οι παίκτες και τι ομοιογένεια; Πάλι καλά που κάποιοι τρέχανε και δεν ήταν αραχτοί σαν τους επίσημους στην κερκίδα. Ή εμένα στον καναπέ.
         Με την ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Που ανέβηκε κάπως ο Καφές κι ο Μίτσελ, αλλά πέσανε σε μια φάκα του Παράσχου, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΡΥΠΟΕΙΔΗ ΑΜΥΝΑ. Που την ενίσχυσε ο Έντερ κι ο Μπλάνκο. Κι όλα τελείωσαν ήρεμα και καλά, σαν το άδειο γήπεδο. Την άδεια ψυχή μας, τον Λαγό ( κορυφαίος για μένα ) που μου θύμιζε τον Βαραβά και τον Αραμπατζή ( το χάσκι ) που κράτησε πίσω το μηδέν. Παιχνίδι που δεν άξιζε να το δεις. Σαν να έβλεπες το δημόσιο ταχυδρομείο να αγωνίζεται απέναντι στους καλύτερους εφοριακούς.
       Και η κριτική γίνεται μόνο και μόνο για να κρατήσω κι εγώ τις συνήθειες του blog. Και την αγάπη μου για την ΑΕΚ κι όχι για το ποδόσφαιρο γενικώς. Διότι αν τελικά ήμουν σοβαρός, λογικά θα είχα γυρίσει το κανάλι στον Βόλο. ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΚΑΡΤΕΡΟΥΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ 4-2-0 ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ, αν οι διαιρέσεις και οι κανονικοποιήσεις που κάνω είναι σωστές, θα είναι με 3-1 -0. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ; ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.
        ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ " ήδη ο απολογισμός είναι θετικός ". ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ "ΗΓΕΤΗ" ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ; ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΘΕΛΕΙ , όχι να δει κάτι πια ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ( διότι μέσα είμαι κι εγώ ) ΕΝΑ ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΥΤΕ ΜΠΑΛΑ, ΟΥΤΕ ΘΕΑΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ.
       Και μια τελευταία παρατήρηση για τον διαιτητή: Ο Μήτσιος δεν μου φταίει αλλά υπάρχει κόκκινη στο φαόυλ του Έντερ και πέναλτυ στον Μπλάνκο στην φάση με τον τερματοφύλακα. Μόνο για τα αρχεία βέβαια είναι αυτά και μόνο για να ολοκληρώσω την κριτική. ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ; ΟΤΙ Ο ΜΠΑΧΑ ΣΚΟΡΑΡΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΟΡΙΑΚΑ OFF SIGHT.
                                  ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.   

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

     Μα να κατηγορείται ο αγαπημένος μου Μπερλουσκόνι, που πραγματικά καταδέχτηκε να κυβερνήσει όλα αυτά τα συγκεντρωμένα νούμερα στην Ιταλία; Τους απόγονους της Ρώμης, στην οποία είχε μεταμπαλαδευθεί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός;
Κι επειδή ο Σίλβιο, μου δίνει μια ελπίδα αυριανή για το όργανο μου, να ρωτήσω ξεκάθαρα: Είναι σοβαρά πράματα αυτά που γίνονται; Να έχουν μαζευτεί κάτι αγάμητοι εισαγγελείς και νάχουν ετοιμάσει μια δικογραφία 782 σελίδων;
     « Έκανε σεξ με ανήλικη επί πληρωμή.» Έξι λέξεις έγραψα ο πούστης, πλήρως κατανοητές . Και μια λέξη ανά σελίδα να είχα γράψει, ΚΑΙ θα είχα τελειώσει με την κατηγορία, ΚΑΙ πόσα δένδρα θα είχα σώσει. Όλοι αυτοί οι μαλάκες που έχουν τελειώσει και τη νομική, τι στο διάολο έχουν γράψει στα κωλόχαρτα; Και γι’ αυτό τους λέω αγάμητους. Όταν γράφεις τόσα πολλά για ένα πήδημα, μάλλον πρέπει , ΚΑΙ να μην πηδάς, αλλά ΚΑΙ να τον παίζεις κανονικά.
     Βέβαια, μιλάμε για τον πρωθυπουργό. Άρα; Άντε να φτάσεις στις δέκα σελίδες ή και στις 69, αν έκανε και τέτοιο ο Σίλβιο. Στις περίσσιες σελίδες τι γράφανε οι παπάρες; Περιγραφή των στάσεων του πηδήματος; Και τι είναι το γαμήσι; Eγκυκλοπαίδεια; Βρε όλο το σενάριο της πιο πετυχημένης τσόντας είναι μάξιμουμ δυο σελίδες.
     Υπάρχει βέβαια μια εξήγηση για την μακροσκελή δικογραφία: Όλοι αυτοί που βάλθηκαν να εξυγιάνουν το σύστημα, τις μισές σελίδες να τις έχουν κενές. Δεν πιάνει το μελάνι σε υγρές σελίδες. Δηλαδή να ξεκινάς να γράψεις κάτι, να φαντασιώνεσαι ότι το κάνεις εσύ και να τον ψιλοτρομπάρεις κάτω από το τραπέζι. Μιλάω για τους αρσενικούς νομικούς. Για τους θηλυκούς, που ανακατεύτηκαν στην υπόθεση, τεχνικά το θέμα είναι διαφορετικό. Ανεβαίνεις στο τραπέζι της συγγραφής και παίζοντας με τον δονητή, σου φεύγουν και σένα ζουμιά. Πάντως, καταλαβαίνω ότι βράχηκαν οι σελίδες κι επειδή είναι κι αριθμημένες, θα έπρεπε να επισυναφθούν όλες. Η δικαιοσύνη τόσες σελίδες έδωσε, τόσες θέλει να πάρει. Έστω και κενές.
     Αλλά εγώ στην κατηγορία, δεν έχω καταλάβει συγκεκριμένα πράματα: Διώκεται ο αρχηγός, επειδή έκανε σεξ σε τέτοια ηλικία , επειδή το έκανε με ανήλικη ή επειδή πλήρωσε; Θέλω ακρίβεια κι ανάλυση μην τυχόν και προλάβουμε τίποτε καύλες στην δικαστική αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας που θα αναλύσει τα γούστα του Ιταλού πρωθυπουργού. Γούστα που θα αποτελέσουν δεδικασμένο για όλους εμάς που προσμένουμε να φτάσουμε στην ηλικία του και βέβαια με κάποιον τρόπο να εξακολουθούμε να πηδάμε.
     Διότι το σεξ είναι υγεία . Πιστεύω να συμφωνούμε σε αυτό. Πάει η πρώτη κατηγορία. Όπως συμφωνούμε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και ηθικό να συνάπτεται γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων που έχουν τριάντα χρόνια διαφορά. Που ήταν έρωτας άδολος κι όχι η δύναμη του χρήματος. Κι οι Έλληνες σαν λαός προοδευτικός, έχουμε και πολιτική παράδοση πέραν της οικογενειοκρατικής. Ο πρωθυπουργός μας, ο παλιός , θα έβγαινε με τόση πλειοψηφία , αν δεν ήταν μοιχός στα εβδομήντα του; Τώρα αν του φεύγανε τα σάλια, αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν αφορούν εμάς. Αφορούν την κότα που καθόταν μαζί του. Και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
     Να μην ξεφεύγουμε όμως σε μπούρδες για το κρεβάτι του οποιουδήποτε. Και κυρίως πώς το κάνει. Φυσικά ή με χάπια, τζάμπα ή επί πληρωμή. Δικαίωμα του. Κι ειδικά αν είναι και πρωθυπουργός που μπορεί να γαμήσει τον καθένα όποτε του κατσικωθεί. Θα κατηγορηθεί ο Σίλβιο, που έβαλε τα χρήματα του στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, και μάλιστα το έπιπλο είχε και το ίδιο χρώμα με το μαλλί του; Πλάκα κάνουμε τώρα; Αντί να κοιτάμε την χρωματική αρμονία κι ότι με τον παρά του πήδηξε και δεν ξεψείρισε τα ιταλικά δημόσια ταμεία, θα βγούμε και παραπονούμενοι; Πάει και η δεύτερη κατηγορία.
     Και το κορίτσι, ήταν πράγματι ανήλικον; Δηλαδή κανά τρίμηνο πριν την ενηλικίωση; Και παρασύρθηκε μην γνωρίζοντας ποιος πρόκειται να της τον χώσει, αφού είχε πάρει το 50% του Μαρόκο, και μετά, το 40% της Ευρώπης; Πουτάνα ήταν η κοπελιά επίσημα και με συγκεκριμένη δράση. Σε αυτό το τρίμηνο που απέμενε μέχρι να γίνει ενήλικος, θα αποφάσιζε τι δουλειά θα έκανε το μουνί της; Αυτά μαθαίνουν στα πανεπιστήμια οι δικηγόροι και οι δικαστές; Διότι άμα είναι έτσι, να τους φέρω σε επαφή με την κανονική ζωή και τις παρτούζες που γίνονται στα σχολικά πάρτυ ή στην καθημερινότητα.
     Και να πληροφορηθούν βέβαια, ότι μυριάδες γυναίκες χρησιμοποιούν το μουνί τους για πλουτισμό, κοινωνική άνοδο ή για να σύρουν το καράβι, κυρίως αυτές που είναι από νησιά και κρατούν μια ναυτική παράδοση. Και δεν βρίσκω τίποτε κακό σε αυτό. Βίασε καμιά ο πρωθυπουργός; Όχι βέβαια. Ζήτησε μια φρέσκια σάρκα, ένα στητό βυζί, μια φυσική έλλειψη κυτταρίτιδας και του βρήκαν το πουτανάκι. Τι έπρεπε να ζητήσει; Τη Μέρκελ; Ούτε εγώ δεν την πηδάω, που την έχω κι ανάγκη. Ιταλοί. Μια ζωή στη μαλακία κι ειδικά τώρα που ο κομαντάτε είπε να βρει μια γκόμενα να γαμηθεί, κι όχι τον Χίτλερ, όπως τότε.
     Γάμησε ο Μπερλουσκόνι. Και λοιπόν; Εδώ γαμάει ο κάθε τελευταίος τροχός της αμάξης. Όλοι ψάχνουν το φρέσκο, είτε δωρεάν είτε με πληρωμή, και θα κάνουμε και κατηγορίες; Εδώ πουλιούνται γυναίκες για να απαλλαγούν οικογένειες από το βάρος και θα κατηγορήσουμε κάποιον που μπορεί και να έγινε και πρωθυπουργός γι’ αυτόν το λόγο; Μα τόσο αναφροδίσιοι είναι κάποιοι που βγάζουν ηθική αξία, δηλαδή κάτι ανύπαρκτο, μέσω ενός πηδήματος; Μάλλον βέβαια πρέπει να είναι οι ίδιοι που ασχολούνται με το αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αδερφή.
     Πάντως στην δίκη, πρέπει να βγεί και μια απόφαση. Και η δική μου ετυμηγορία είναι οτι ο καβαλιέρε πρέπει να κηρυχτεί ένοχος. Καθαρά και ξάστερα. Όχι για τις κατηγορίες της δικογραφίας ή επειδή ζήλεψαν κάποιοι που δεν βρίσκουν μαλαπέρδα στο παντελόνι ή κάποιες που πλέον το όργανο το έχουν μόνο για κατούρημα.
     Είναι ένοχος , διότι για τα λεφτά που έδωσε , δεν πήρε απόδειξη. Κι άρα έκανε συντήρηση της φοροδιαφυγής. Κι όπως και να το κάνουμε, αυτό είναι σοβαρότατο. Γάμησε και πλήρωσε μεν, αλλά οφείλεις να πάρεις απόδειξη δε. Ή να είμαστε σωστοί ή να μην είμαστε. Δεν θα ανεχόμαστε και τα πάντα. Φοροδιαφυγή από τον αρχηγό του κράτους; Τι παράδειγμα δίνεις σε μας που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρεθούμε στην θέση σου; Να κλέβουμε τον διπλανό μας, γαμιώντας άλλην; Να τον κάνουμε και κερατά; Υπάρχουν κι όρια.  

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

O ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

            ΕΙΝΑΙ τελικά, Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ; Άλλοι θα πουν ναι κι άλλοι όχι. ΠΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ , που είναι γιαλαντζί, όπως εξ άλλου τέτοια ήταν και η δικτατορία. Κι όλοι έχουν μάθει πάντα να  προσμένουν έναν εθνάρχη. Ένα δαιμονικό καρτούν, κάποιον υπέρτατο θεό, που ή θα χαρίσει αθανασία ή χάρισμα των χρεών ή θα συνεχίσει την ιδέα , την πίστη , την καύλα και τα λοιπά που είναι ρήσεις απλές μπουρδέλου της τρούμπας, που δεν έχει καν αστυατρική παρακολούθηση.
            ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΑΗΤΟ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΟΓΜΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ή ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
 ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΝΑ ΞΑΝΑΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΑΔΕΙΞΕΙ  ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ.
                               ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ; ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΩ; ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ;
             Δεν λέω κάτι κρυφό ούτε κι έχω κάποιον καβγά με έναν σπουδαίο  φίλο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΡΙΝΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΕΣΣΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΑ Ή ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΛΟΓΩ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
           ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΥΑΛΟ, ΤΙΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
           ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ ο πολίτης, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΧΑΛΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ: ΑΠΕΞΩ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.
        5 ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΑΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
          ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, αν το πάρουμε. ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ. ΥΓΕΙΑ κι ας μας είναι λίγο.
          ΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΄Η ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, Ο ΤΟΤΕ ΘΕΟΣ,  Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ; ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ; ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΕΡΒΟΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ;
          ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ; ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΕΘΗ, που λέγονται εταιρεία; ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΒΙΛΑΡΑ Ή ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ, ή που χάσαμε, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ.
          ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΣ ΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ 1000, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ. Ο ΑΛΛΟΣ, ο αγοράζων,  ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΑΣ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Ή ΑΣ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ  ΓΙΑ ΕΡΩΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΕΤΟΧΗ.
             ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ , ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΘΕΣΗΣ, βλέπουν αυτή
 την στιγμη το μέλλον. ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ ΠΕΡΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ; ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
          ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΩ , ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Και γνωρίζω οτι θα παρεξηγηθεί το κείμενο σήμερα, αλλά δεν πειράζει. ΠΑΝΤΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΣΕ ΤΟ ΡΕΜΑ, ΤΟΝ ΙΔΡΟΚΟΠΟΥΝΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
          ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΕΚΑΡΑΣ Ο ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ. ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ;
            ΚΑΜΙΑ.
            Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΛΚΤΙΚΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ( λάθος η κουβέντα του επενδυτή ) ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ ΤΟΥ.
            ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ. Η ΑΕΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΙΣΚΟ ΞΑΝΑ;
          Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.
         ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΟΝΑΧΩΝ. ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΑΦΟΥ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ. ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΚΟΣΜΟΣ. ΚΙ ΑΝΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΞΙΠΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΑ.
           ΚΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΙΑ ΑΓΑΜΗΤΗ, ΠΑΛΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ; ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ; 
                       ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.
            Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΜΟΝΟ.
             ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ. ΑΝ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΔΕΝ ΚΟΨΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ, ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΕΘΑΝΕ.
          ΔΙΟΤΙ ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΩΝΑΣΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
         ΚΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΣΑΙ, ΛΕΡΩΝΕΣΑΙ ( όρα Πηλαδάκη που  μόλις μύρισαν οι κύριοι του πλημμελήματος οτι υπάρχει ρευστό, επειδή δεν τα έδωσε, τον υποβίβασαν- ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ).
        ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο SUGAR ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΚΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΦΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ, που περιμένει κι αυτός την αλλαγή. ΤΟ BLOG ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΛΕΩ, οι καινούργιοι μπορεί και να πάθουν πλάκα.
                    Η ΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΨΙΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, κι ό,τι ακούσει.
              ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ OI ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ; Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΙ Ο ΜΠΕΟΣ;
            ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΟΝ SUGAR ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
              ΥΓ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΟΤΙ " ουδέν κακό αμιγές καλού". ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ opportunity cost. ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΩ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ

           " Ηθοποιός σημαίνει φως, κι είναι καημός πολύ πικρός..", έλεγε παλιά ο Χόρν, φυσικά εννοώντας άλλα. Όμως είναι καημός πλέον να είσαι Αεκτζής έτσι όπως βολοδέρνει η ομάδα. Ειδικά αν έχεις ζήσει και περασμένα μεγαλεία.
           Κι αυτά ο Ντέμης δεν τα αντέχει πια. Ομάδα δεν άλλαξε στο φινάλε. Και δεν υπήρχε μεγαλύτερη παραδοχή εκεί στο λιμάνι, ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ σαν μπροστινού ( για τις εκλογές μιλάω ). Εξ άλλου δεν ήταν αυτός ο μεγαλομέτοχος. ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ; ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΓΙΟΙ ΠΙΣΙΝΟΙ;
            Εμείς απο αυτήν την θέση, του έχουμε σούρει πολλά του κοντού. ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Για τον χαρακτήρα του δεν έχουμε πει τίποτα. Προσωπικά εγώ, δεν έχω και δικαίωμα καθότι δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ. Έχω αφήσει κάτι αιχμές για αντιεπαγγελματική στάση, για κακοδιαχείρηση , για μεγαλομανία, αλλά μέχρι εκεί.
             Κι άρα πρέπει να αναγνωρίσω οτι σαν το φως του ηθοποιού, που σε ρίχνει με την παράσταη του στην άγνωστη ποιότητα της τέχνης, έδρασε σαν Αεκτζής. ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ 2005 ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΑΚΑ : " Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; "
            Βγήκε μπροστά, όχι πλέον για φτηνά κόλπα τύπου συσπείρωσης του κόσμου, αλλά συσπείρωσης εκατομμυρίων για το καλό τη ομάδας. ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΚΑΤΟΣ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, βάσει των δημοσκοπήσεων, ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΤΕΜΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΝ SUGAR. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΕΚΤΗΘΗ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Γηράσκω αεί διδασκόμενος , όπως έλεγε κι ο άλλος ο φιλόσοφος της αρχαίας Αθήνας. ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
           Και πρακτικά τι έγινε; ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΤΟ.
           Όπως είναι πολύ δύσκολο και κάτι άλλο: " Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί  μα η χαρά δεν την αφήνει" ( παροιμία ).  ΚΙ ΟΠΟΥ ΧΑΡΑ, ΒΑΛΤΕ ΟΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Ή ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Ή ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ " ΕΥΛΟΓΙΑ ". Τύπου,  κι όλοι τέκνον μου κάποτε αμαρτήσαμε. Άλλος για το παιδί του, άλλος για το στάτους του, ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑΡΗ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.  ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΟΠΑΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ.
            ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ με τον οποίο και μιλάει συνεχώς ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥ ( μην πέφτετε από τα σύννεφα ). Μην σας κουράζω όμως με λεπτομέρειες.
          ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΑ; ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ 7, ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 9; ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ,. ΕΝΑ ΤΗΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΠΟΥ ; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ ( πιστεύω να τα είδατε τα σημερινά ) ή ΣΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ. ΤΙ, ΒΑΡΙΟΜΟΥΝΑ; Και συμβουλές για τήρηση κωδίκων δεν με ενδιαφέρουν. Εξ άλλου είναι  τόσο προφανής η ανώνυμη γραφή, το κλισέ και ο χαρακτηρισμός " χαφιές".
         Κι επειδή λοιπόν, πλέον πρέπει όλοι να πορευθούμε ενωμένοι και " ας παν στην ευχή τα παλιά",  ΚΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ,  ή περίπου, ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ. ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΔΧ ΣΑΝ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΧΩΝ ΑΚΟΜΑ ΕΡΙΣΜΑ ΣΕ CLUBS ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΑΝΤΑ. ΕΝΑΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥ ΠΑΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ 2000 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΣ ΜΗΝ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ Ή ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ.
         ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ PARKING. ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΠΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΕΚ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ.
      ΥΓ. Και χρειαζόμαστε ηρεμία εν όψει του τελικού των τελικών με την Χαλκηδόνα. Θάμαστε 30000 μέσα; ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΛΉΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.
          
           

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

O ΚΩΔΙΚΑΣ

           Έγινε η συνάντηση τελικά; Μιλάω για Μελισσανίδη και Ντέμη. Ο καθένας κάνει τις αναλύσεις ή τις σκέψεις του. Αυτό θα κάνω κι εγώ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ( τα κεφαλαία δεν σημαίνουν οτι είμαι οργισμένος. Τα χρησιμοποιώ μόνο για εμφαντικούς λόγους ).
          Στα γραφεία λοιπόν του Μήτσου, με πρωτοβουλία Ντέμη, έγινε το ραντεβού. Το τι ειπώθηκε απο τον τέως ακριβώς, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ και δεν ενδιαφέρουν προς το παρόν. Ενδιαφέρει μόνο το συμπέρασμα: Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ, ΠΗΓE ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΥΤΕ ΟΜΟΤΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ, ούτε κάποια ιδιαίτερη σχέση έχουν, ΟΥΤΕ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ.
          Γιατί λοιπόν έγινε η συνάντηση; Για ένα και μόνο λόγο: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΝΤΕΜΗ ΤΟ 2008 προς τους άλλους μέτοχους, ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΝΑ CREDIT ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΘΕΙ.
          Αυτά που δεν κρατήθηκαν ήταν τα προσχήμτα. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Διότι η συνάντηση είχε συμφωνηθεί να μείνει μυστική. ΚΙ Ο SUGAR ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, OΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΟΙΟ " ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ" ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΨΕΥΔΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
         Ο Ντέμης όμως έκανε χρήση του γεγονότος. Κύρια φυσικά με τις εφημερίδες που αποτελούσαν παλιά το περίφημο Ντεμοτεχνείο. Γιατί; Το ρωτάτε; ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ διότι δεν δεσμεύομαι.
        Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, η μετά τον τελικό, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΊΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
        ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΡΑ ΑΚΟΜΑ, έστω και παρασκηνιακά, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.
        Όταν λοιπόν υπάρχει ένας κώδικας συμφωνημένος, ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΗΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ BLOG, ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΏΝΗΣΕ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 7 ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο  ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΒΑΙΩΣΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ( "...περί τύρου κι αχλαδιού...") ή ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.
          Η ιστορία αγαπητοί, δεν είναι εύκολο να δημοσιοποιηθεί. Κι όπως σας έχω γράψει εδώ και 2 εβδομάδες, έχει πάρει την ρότα της. ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Όλα τα δεδομένα έχουν βγει απο τα ντουλάπια και προχωράνε με μια μεθοδικότητα που θα την ζήλευαν ονομαστές μυστικές υπηρεσίες. ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ.
             Χαρακτηριστικά παραθέτω κομμάτι των δηλώσεων του Sugar:
                           ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟ " ΔΕΝ".
   -    " ...κι όπως έχω πει επανειλημμένα, ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, δεν έχω πρόθεση να ασχοληθώ με τα διοικητικά της ΠΑΕ. "
  -  "... δεν προτίθεμαι για τους δικούς μου λόγους, επαγγελματικούς κυρίως, να ασχοληθώ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ, με τα κοινά της αγαπημένης μας ΑΕΚ."
        Κρατείστε αυτό το κείμενο στην άκρη του μυαλού σας. Περισσότερα δεν μπορώ να πω και ειδικά για τις συναντήσεις που θα δει μόνο το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΟΙΓΕΙ. ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ.
          ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΤΡΑΪΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ.
           ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ Ή ΤΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
        ΥΓ1. Ο Λάρυ ( κουμπάρος του Κολοκοτρώνη ) ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα κι απο ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΡΚΕΙ Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Φ.
        υγ2.  ΕΝΑΣ Φ, που πραγματικά κινδυνεύει.         

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φορολογική Δήλωση 4.051.949,01 Ευρώπουλα !!!




Αυτό είναι το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VETO 6/12/2009 , με βάση το οποίο ο κ.Προβόπουλος δήλωσε στην Εφορία κατά το έτος 2008....

Το Αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!

Αυτή είναι η φτωχική Ελληνική πραγματικότητα... εν μέσω κρίσης.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και επιστροφή φόρου απο το Υπουργείο Οικονομικών.

Τώρα, ο κύριος 4.051.949,01 ζεστά και μετρητά, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα...για να βγούμε απο το αδιέξοδο!

Aπό τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το Ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Και βέβαια, εμείς οι.... υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες θυσίες για να βγάλουμε την χώρα απο το αδέξιοδο που την οδήγησαν οι... κατά καιρούς Εθνοσωτήρες Κυβερνήτες Μας !!!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ

           Ωραίο παιχνίδι ρε παιδιά. Χωρίς ενοχλητικές φωνές δημοσιογράφων. Ήρεμα να παρακολουθείς αυτό που βλέπεις, όπως  και μέσα στο γήπεδο. Μόνος σου. Κι ό,τι καταλαβαίνεις από μπάλα, μόνο με τον εαυτό σου. Τα κίτρινα κίτρινα και τα βυσνί, βυσνί. Σαν τον Μάρτιο, που είτε τον πεις Λαρισαϊκά είτε Αγγλικά, είναι το ίδιο. Μάρτς.
          Εντύπωση μου έκανε, που ο τυρόκοσμος, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΠΑΛΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ, που τα ξέρει όλα,  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ; ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ.
       Αλλά αυτό το γήπεδο μας πάει φέτος. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΕΛ ΑΡΕΝΑ; ΤΙ ΑΕΚ, ΤΙ ΑΕΛ. Κ,Λ. ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ , ο κόσμος εναντίον των μετόχων, ΕΥΚΟΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ DEAL.
       ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΤΙ ΒΛΕΠΑΜΕ; ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΠΟΥΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 0-3 ΣΤΟ 18, ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 4 ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 2-3.  ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ.
       Πού να τον βρεις;  Στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας ή στην ΑΕΚ που δεν ξέρει αν θα υπάρχει αύριο λόγω εγγυητικής; ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΓΥΗΤΗ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΧΑ, και μην με ρωτάτε τους λόγους. ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΑ, κατοχή, σπάσιμο ή απασχόληση αμυντικών, ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ.
        Και δεν επιτρέπεται η ΑΕΚ να έχει αυτήν την εικόνα. Σαν την εκδρομή τελειοφοίτων κάποιου δημόσιου σχολείου. Που ο προπονητής αφήνει μέσα, αυτόν τον ελάχιστο Έντερ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΧΙΤΣ Ή ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
      ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ;  Υπάρχει τίποτα σε λογική, πέραν της εισόδου του Μπερνς ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ; ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ( λόγω γηπέδου - εξ αιτίας νοοτροπίας  ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ, εκεί είναι η θέση των τυριών - ) ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΩΝΙΑ.
        ΑΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ Ο ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ, που σήμερα πήγε καλά ( γύρω στο 7,5 δηλαδή ),  ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΙΔΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ INSTANT REPLAY ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ. ΚΑΘΟΤΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΩΤΗΣΕ για την επιβεβαίωση.
        ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που είναι ένας παντού και ζει ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ. ΣΤΟ 0-3 ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ 2-3 ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΣΤΟΛΙΔΙΑ.
           ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;  ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ:
           ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:
      - ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΟ
      - ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟ.
                      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, που ξέρανε και οι παίκτες την γλώσσα. ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ. ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΑΦΙΡΟ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ, παιζόμενο με τον Μπέο διευθυντή του όπισθεν. ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΑΣΕ, ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑΒΛΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ;
            Κατέρρευσε το ποδόσφαιρο; ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, μαζί με τον δικομματισμό έπεσε. ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ( εκεί να δείτε Αεκτζήδες ) ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΧ  Ή ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, αν βελτιωθεί και κάτι.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ( εκ Δεκεμβρίου ) ειναι ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ 2 ΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.
          ΥΓ. ΕΧΕΙ ΟΡΓΙΑΣΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΓΙΑ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.
        ΑΕΚΑΡΑ Ο ΤΙΜΟΥΡ; Πρώτον δεν λέει τίποτα ( ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ) και δεύτερον είναι άσχετος.
                                       ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.