Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΕΝΙΤ - ΑΕΚ

           Τώρα, να λέω ψέματα; Όταν βρίσκεις τέτοιο παιχνίδι στο OVER με 1,65, πρέπει να είσαι τρελός για να μην το παίξεις. Το δελτίο ( χθες ) το έπαιζα με τον μεγάλο μου τον γιό, που σαν γνήσιος χούλιγκαν, δεν ήθελε να ποντάρει εναντίον της ΑΕΚ. Και να του εξηγώ: ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ OVER ΣΙΓΟΥΡΑ. ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ 2-3, 4-4. ΤΟ OVER ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
         Και να πω και την αμαρτία μου: Στο σπίτι μπήκα ακριβώς την στιγμή που έβαλε το γκολ ο Λυμπερόπουλος. Την στιγμή του OVER δηλαδή. Τι αμαρτία όμως; ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΚΟΚΟ; ΕΙΠΑΜΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΞΑΝΑΑΤΥΧΗΣΕ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΕΚ , ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
      ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΙΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ. ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ: Ο ΝΑΣΟΥΤΙ ΕΔΗΛΩΣΕ " ΚΑΛΩΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ".  ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΣΟΥΤΙ; ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΚΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ; ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ, και μην αρχίσετε πάλι την αδίκια της παγκόσμιας διαιτησίας και τα λοιπά. Ο ΝΑΣΟΥΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΘΕΟ ΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ο ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑΣ.
        Και βέβαια η κριτική γίνεται μπας και βελτιωθεί κάτι. Εδώ τι να βελτιωθεί; Δεν υπάρχει προπονητής, δεν υπάρχει διάστημα για συνεννόηση, δεν υπάρχει χαλάρωμα λόγω των εξελίξεων. ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΜΑΔΑΣ ΖΕΝΙΤ. ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ. ΚΙ ΕΔΩ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.
         Πάντα για το δεύτερο μέρος, δηλώνω απερίφραστα τα εξής;
    -  ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ Ή ΥΠΕΡ ΜΑΣ.
    -  ΤΟ ΜΑΤΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝ Ο ΝΑΣΟΥΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΔΗΛΩΣΑΚΙΑΣ.
   -  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
   -  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΖΕΝΙΤ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.
   -  Ο ΣΚΟΚΟ ΚΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΞΥΛΟ.
  - Ο ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
  -  Η ΟΜΑΔΑ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.
           ΥΓ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΤΕΡ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΟΥΖΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ. ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ.
           Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ. ΜΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ 4-2. ΣΑΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΟΠΕΣ.
         ΜΠΟΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ BLOG. ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ.
                                                ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.
                                         ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
                                          Ε ΟΧΙ ΚΙ ΟΜΑΔΑΡΑ Η ΖΕΝΙΤ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.Η ΠΑΛΙΑ ΑΕΚ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΣΠΑΛΕΤΙ.
                                           ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΚΟΛΟ

            Μιλάω για την Ζενίτ. Δεν υπάρχει καμιά χασούρα. Και μιλάω σοβαρά. Η ήττα είναι αναμενόμενη. Οτιδήποτε άλλο είναι κέρδος, είτε για το στοίχημα, είτε για την ΑΕΚ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΕΣ.
         Και να μην ξεχνάμε οτι ταξίδευσε εκεί ο Ψαριανός. Και ψάχνω να βρω, τι δουλειά κάνει αυτός, και βάσει των εισοδημάτων του , ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, που έχει το αρνητικό ρεκόρ ομιλιών και παρεμβάσεων μέσα στο κοινοβούλιο; ΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ; ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ, ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ;
         Και γιατί ανακατέβεται με την ΑΕΚ; Όχι οτι απαγορεύεται δηλαδή, εδώ ανακατέβεται ο ΔΧ, αλλά δηλώσεις γιατί κάνει; Επειδή είναι βουλευτής, μέλος της Ενωσης 1924 ή παλαιός παράγων με έργο καταγεγραμμένο για την ομάδα μας; Είναι δηλαδή στιγμές, που ο Βούρος, έχει κάνει και κάποια προσπάθεια. Βέβαια κι οι δυο ηθοποιοί είναι, αλλά ο ένας είναι περισσότερο απο τον άλλον. ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
          ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΕΝΝΟΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΨΑΡΙΑΝΕ, ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΝΙΤ; ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕΣ; ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ή ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; Ή ΜΥΡΙΣΤΗΚΕΣ ΚΡΕΑΣ ΩΜΟ ΚΙ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΣΑ; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΒΡΕ; ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ Ή ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ PAY-ROLL; Ε, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ.
         ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ( άντε αρχίστε να πονηρεύεστε διότι το τάβλι βγάζει ηττημένο-νικητή σε αυτό που ψάχνει. Τα άλλα είναι για το καφενείο. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ).
         Αλλά το παιχνιδάκι σήμερα, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΣΤΗ ΝΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ. ( ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ. ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΒΛΑΚΕΣ, ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΙΤΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ-κι ο νοών νοείτω ). ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
         ΓΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-3-1, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ.  ΚΙ ΟΣΟΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ( Μπουρουτζίκας έκανε την δουλειά ), ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ 3-5-2, ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ. ΛΟΓΩ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΡΟΣΤΕΡ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΜΕ ΤΟ BUDGET ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
         ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΡΕΧΑΓΚΕΛ. Ή ΤΕΝΝΕ Ή ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ Ή ΤΣΙΩΛΗ . ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΑΕΚΤΖΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΚΙ ΑΠΛΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ Ή ΤΟΝ ΔΗΜΑΤΟ Ή ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΩ( όλοι κοντοί κατά σύμπτωση μάλλον - ή επίτηδες;) , ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΠΌΪ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΕΚΤΖΗ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ. ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ. ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ¨" ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ." ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Ή ΄ΤΟΝ ΠΑΝΤΖΑ΄Ή  ΄ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΑΚΗ. Ή ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΒΛΑΧΟ ( ηθοποιός ) Ή ΤΟΝ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟ ( τραγουδιστής για όσους θυμούνται).
          ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. ΕΞΩ Η ΠΤΩΜΑΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΦΟΡΜΟΛΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ, ΛΟΓΙΚΑ Ο ΣΚΟΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ. ΝΑ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΑΣ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΙΜΟΜΕΙΞΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
         ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΕ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΟΥ. ΑΣΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.
       ΥΓ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ: Ή ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ Ή ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ. ΑΡΑ Η ΜΠΑΛΑΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΦΑΝΕΛΛΑ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΩΜΑ.
       ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ;

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ

           Είμαι απο τους ανθρώπους που μισεί την ιστορία σαν καταγραφή. Κι είναι πολλές οι ατάκες τεράστιων προσωπικοτήτων, που δείχνουν το φαύλο. Ας πούμε, " Ο Χέγκελ είχε δίκιο όταν έλεγε οτι το μόνο που μας μαθαίνει η Ιστορία είναι οτι δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτα απο αυτήν." ( G.B. SHAW ). Στον ίδιο ανήκει και η κουβέντα : " Αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως απο την εμπειρία είναι ο άνθρωπος;" Κυρίως την μισώ, διότι γράφεται απο τους δυνατούς και χτυπάει το συναίσθημα δυο ηλίθιων που μπλέχτηκαν στην αντιπαράθεση.
       Φυσικά καταλαβαίνω οτι υπάρχουν πολλές κουβέντες άλλων, επίσης αξιόλογων ανθρώπων, που την έχουν ύμνο , όρκο ή βιβλίο πορείας για να μην πω τίποτα βαρύ και πεταχτούν εδώ μέσα ακόμα και θρησκόληπτοι. Οι θρησκευάμενοι, δεν με πειράζουν. Υπάρχουν για τον ίδιο λόγο που εξυπηρετει τον φυσικό κύκλο η παπαρούνα. Άρα κοσμούν τις τελετές εντός των ναών. Επίσης η ιστορία δίνει και μεροκάματα. Είτε έτσι , είτε αλλοιώς. Ας πούμε, " η καταστροφή της Σμύρνης και η σφαγή" ή " λόγω της επέλασης έγινε ένας συνωστισμός." Υπενθυμίζω οτι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ σαν κεντρική ιδέα. ΑΡΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΗ κι ο τεράστιος, για μένα, WINSTON CHURCHILL, είπε: " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΩ."
        Έπαθα κάτι; Πήρα ληγμένα; " Δεν μου κάθισε η κυρά ( ανώνυμος ); " Δεν σου άρεσε η θέση Αβραμίδη ( Καζαμίας );  Έχασα στο στοίχημα ( μια χαρά με Καβάλα και Σίτυ λόγω "Ταμείου" πήρα μια εξακοσάρα );  ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, διότι υπάρχουν sites που μας δίνουν την πληροφόρηση για την όγδοη θλάση της ΑΕΚ ( Μανωλάς ) ή για το αν ο Τζιμπούρ θέλει να πάει να ξεφτυλιστεί στο Λένινγκραντ ή να πετάξει την φανέλλα.,όταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΣ ΤΗΝ ΧΕΣΕΙ.
        Αυτό είναι η ιστορία. ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΧΕΖΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, για τους διαφωνούντες με τα παραπάνω γραφόμενα μου, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΥ. ΜΙΛΩ ΣΑΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και πιστεύω εδώ να μην διαφωνεί κανείς ( που λέει ο λόγος ). ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ, Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΦΑΓΕ ΧΟΝΤΡΗ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ - και παρά λίγο να χαλάσουν και κάποιες καρδιές, φυσικά η φιλία τα σηκώνει όλα - ΑΛΛΑ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΤΟΥΣ ( άσχετα άν κάποιοι τον δίνουν εύκολα ). ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΝΙΤ.
         Κι επειδή δεν υπολογίζω την ιστορία και τα διαγράφω όλα, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, που εξ άλλου μόνο για αυτό γράφεται αυτή η στρέβλωση της αλήθειας. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΠΛΑ Ή ΟΡΑΜΑΤΑ Ή ΣΗΜΑΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΤΑΚΗΔΕΣ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ, μπας και βρουν καταφύγιο. ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΄Η ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
        Η ΑΕΚ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ, ΤΟΥ OSCAR WILDE ( και βραβείο και άγριος ): " ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ."
         ΑΔΕΡΦΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ , ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ. ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟ.
       YΓ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ή ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΙ . ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ. ΚΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ.
       ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΩ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Η ΤΟΝ ΔΕΛΗΚΑΡΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ. ΟΙ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ. ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΤΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΟΥΜΕΡΩΝ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ;
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΑΟ.
      $$$$ ΒΛΑΚΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ$$$$$

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

           Αυτό είναι το δικό μας μέλημα και τίποτε άλλο. Οι άνθρωποι θα έρχονται και θα παρέρχονται. Κι ο καθένας θα μένει με τις γνώμες και τις αναμνήσεις του. Άλλες καλές κι άλλες οδυνηρές.
         ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ.
        ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΙ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΝΑΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.
       Και πλέον, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ, " ΩΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;"  ΔΙΟΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ.
        Και τώρα πια, ο κόσμος που δεν ερχόταν στο γήπεδο λόγω προπονητή, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΠΟΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. Θα μου πείτε ενδιαφέρει κανέναν αυτό; ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ή ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΟΙ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
        Και τον δικέφαλο μας πια, τον ενδιαφέρει ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΖΕΝΙΤ. ΔΙΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ. Ή ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.
        ΥΓ1. Η επίσκεψη Αδαμίδη στους παίκτες είναι σημειολογική. Όπως και η κουβέντα " τα όρια της αποθέωσης και του ξύλου είναι πολύ κοντά."   Και η λέξη "ξύλο", δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία αντί ας πούμε της, " χλευασμός" ή " μούτζα". ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ίδιο με την κουβέντα του πρωθυπουργού " θα μας πάρουν με τις πέτρες". ΚΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ( Όσλο, κουβεντούλα με τον πρωθυπουργό του Ιράν ).
       ΥΓ2. Παλιότερα, όταν γινόντουσαν ίδια περιστατικά με του Βόλου, πέφτανε και πρόστιμα κύριε πρόεδρε. ΕΔΩ, ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ Η ΧΑΡΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ; Ή ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ.
    

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΚ

         Σπίτι ήμουνα κι άρα τα είδα κι εγώ όλα, όπως τα είδε ο Αδαμίδης την προηγούμενη Κυριακή. Απο την τηλεόραση με χιλιάδες επαναλήψεις των φάσεων και χωρίς καμιά αμφιβολία για το τι έγινε ζωντανά. Διότι την προηγούμενη αγωνιστική παρεξηγήθηκα που έκανα την κριτική ζωντανά, όπως τα είδα, και μετά ξαφνικά άκουγα για 4000 πέναλτυ κι οτι ο Κουκουλάκης ανέκοψε την πορεία των γκαλάκτικος. ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
        Όμως τα πάντα θα φανούν κάτω απο τον ήλιο. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ¨Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - δεν έχω αγοράσει κανέναν εγώ - ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ, κι απο οτι διάβασα ήντουσαν και πληρωμένοι.
           Είχα καιρό να δω τέτοιο άισχος. Αυτό, αν φτάσει μέχρι τον Μάρτη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΕΝΙΤ ( που δεν ζήτησα τίποτα ) ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΙΟ ΜΑΖΕΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΖΞΙΟΠΡΕΠΕΣ. ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 2-0.
        ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, προσοχή. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
        13η θέση και ήδη 5 βαθμοί λιγότεροι απο πέρσι. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΙΚΗ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΊΟΝ ΜΠΑΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ OVER. ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ, ΒΑΣΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
       Μάλλον όμως εγώ φταίω, που προειδοποιούσα, ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΑΔΑΜΙΔΙΑ ΚΑΛΥΨΗ. ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΩ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ SUPPORTERS H OI DEFENDERS, ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ, ΡΕ ΛΕΣ; ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ; ΡΩΤΩ: ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ;
         ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ; ΕΓΩ ¨Η ΕΣΕΙΣ; ΝΟΥΜΕΡΑ.
      ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ.  ¨Η ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ¨Η ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΖΕΝΙΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΠΕΡ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ¨Η ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΞΕΦΩΝΙΣΕΙ ¨Η ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΡΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.
              ΡΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΘΕΛΩ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ( ένα άμπαλλο παιδάκι είναι αυτό ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΠΟΥ ΕΞΑΤΜΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ. ΚΙ Ο ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΓΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ, ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΑ. ΚΙ "ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ". ΟΚ. ΚΕΡΔΙΣΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ;
       ΝΤΕΝ ΕΧΩ ΥΛΙΚΟ.
       ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΟ. ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΙΛΑΩ.
       ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ. ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΣΦΑΓΗ, ΑΛΛΑ Ε, ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΠΟΥ ΚΛΕΦΤΗΚΕ.
       ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ( προπονητής μας ). ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ. ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ 4-2-3-1 ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.
      ΥΓ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΆΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ. ΑΚΟΜΑ, ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
                    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ  ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ¨Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.
                         ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΞΑΝΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ.
       ΕΛΛΑΔΑ= ΑΕΚ. Η ΒΟΥΛΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ.
                           ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.


       ΥΓ1. ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
        ΥΓ2. ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΚΕΖΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Ο ΣΚΟΚΟ.
       ΥΓ3. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΑΕΚ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

MONSANTO

Κατεβαίνει ο γεωπόνος- ειδικός στον Ινδό αγρότη, που καλλιεργούσε σόγια κάπου έξω από το Δελχί, και τον ρωτάει:
-Πόσα κιλά καρπού βγάζει το χωράφι σου;
-Περίπου εκατό, απαντά ο άλλος.
-Θα ήθελες να σου δώσω κάτι σπόρους δωρεάν και να βγάλεις τρεις χιλιάδες κιλά;
-Πλάκα μου κάνεις; Φέρτους τώρα.
    Η συμφωνία ήταν καλή. Και η χρονιά για τον Ινδό θα γινόταν καλύτερη. Η σοδειά θα ήταν μεγαλύτερη και θα μπορούσε και η Μπουργκάνα, η γυναίκα του, να αγοράσει κι άλλες χρωματιστές χαλκομανίες για το μέτωπο της.
    Κι έτσι έγιναν όλα. Χώρια που αυτός αγόρασε και τζιπ και πήδηξε και μερικές ξανθιές εισαγωγής από τη Νορβηγία. Ανέβηκε αγροτική τάξη και το έπαιζε κάποιος, την ώρα που ξεπάτωνε τους διπλανούς καλλιεργητές πουλώντας πολλαπλάσια ποσότητα κι εισπράττοντας πενταπλάσια χρήματα. Αλλού βγήκε το πρόβλημα. Στο χωράφι του.
    Κάθε χρόνο, μετά τον θερισμό, κράταγε καμιά δεκαριά κιλά σπόρους για να ξανασπείρει. Η καινούργια όμως σόγια, που είχε μοσχοπουλήσει, δεν είχε γεννήσει νέους σπόρους. Ήταν στείρα. Τι θα καλλιεργούσε του χρόνου; Και την ώρα που σήκωσε να τηλεφωνήσει στον γεωπόνο- πωλητή, κατάλαβε ότι είχε μπει στο τσεπάκι του ξένου. Αυτός πια είχε τους σπόρους για τη νέα καλλιέργεια του βιοτεχνολογικού προϊόντος, κι αυτός θα καθόριζε και την τιμή τους. Τι να κάνει κι ο αγρότης; Αγόρασε.
    Κι ένα χρόνο μετά, απέκτησε κι άλλο πρόβλημα. Όλοι οι αγρότες, εκεί λίγο έξω από το Δελχί, είχαν αγοράσει τον ίδιο σπόρο, είχαν την ίδια παραγωγή με τον δικό του και σε ποιότητα και σε ποσότητα, κι ήταν όλοι μαζί πια στο τσεπάκι του γεωπόνου. Όλοι περίμεναν να κονομήσουν αλλά λόγω υπερπαραγωγής του προϊόντος, δεν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση και οι τιμές πέφτανε. Κι άλλα χρήματα θα ξόδευαν οι αγρότες στις χωματερές για τον ενταφιασμό της περίσσειας σόγιας. Καταχρεωμένοι όλοι τους. Στον γεωπόνο για τους σπόρους, και στις τράπεζες για τα δάνεια που πήραν για καινούργια λούσα. Και χωρίς κανένας να έχει κρατήσει τους σπόρους της παλιάς φυσικής και αγνής σόγιας.
    Όταν λοιπόν βασίλεψε η εξαθλίωση, ξαναήρθε ο γεωπόνος:
    -Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου;

    -Όχι βέβαια. Δεν πιάνω τιμή. Θέλω να μην έχω φθορά λόγω ζιζανίων. Έχουν αυξηθεί λόγω παραγωγής κι η κυβέρνηση δεν μας δίνει παραπάνω φυτοφάρμακα για προστασία.

    -Σου έχω το προϊόν. Σπόροι σόγιας μπολιασμένοι με γονίδιο βατράχου που αντέχει το φυτοφάρμακο ΜΟΥ. Μπορείς να ρίξεις όσο δηλητήριο θέλεις. Δεν παθαίνει τίποτα. Όχι σαν πριν, που το απορροφούσε η σόγια και κιτρίνιζε. Νέο προϊόν, αποτέλεσμα έρευνας με σίγουρη τιμή φιξαρισμένη, και για σένα και για μένα. Τώρα, και τον σπόρο από μένα και το φυτοφάρμακο. Στην αγορά θα το παρουσιάσεις σαν εμπλουτισμένο.
      Η συμφωνία έγινε κι ήταν όλα καλά τον πρώτο χρόνο. Μετά βέβαια, όλοι οι αγρότες κάνανε τα ίδια και ξαναβρέθηκαν όλοι καταχρεωμένοι στον ίδιο φορέα που έλεγχε τα πάντα παγκόσμια. Αυτήν την φορά πούλησαν τα χτήματα τους. Πού; Στην περίφημη εταιρεία Μοσάντο. Τον διαπλανητικό κολοσσό που κατέχει χιλιάδες βιοτεχνολογικούς κλώνους για χιλιάδες προϊόντα. Και που ανάγκασε τη νορβηγική κυβέρνηση, να φτιάξει το πρώτο καταφύγιο φυσικών σπόρων, μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Μπας και σωθούν τα είδη του Νώε ή του Δευκαλίωνα, ανάλογα με την πίστη του καθενός.
      Αλλά η πίστη είναι πιο καλή, όταν στηρίζεται σε πρωτόγονες ερωτήσεις: Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει; Δύο πράματα, άντε τρία βάσει σημερινών συνθηκών: Πόσιμο νερό, σπόρους κι ενέργεια. Και μια παγκόσμια εξουσία, ποτέ δεν ξεκινάει από το νούμερο ένα. Ξεκινάει από το τρίτο κι ανεβαίνει για το παγκόσμιο σάλωμα.
      Πρώτα η ενέργεια στην οποία εξισώνει τις τιμές του πετρέλαιου και της πράσινης εναλλακτικής. Μετά η βιοτεχνολογία για τον έλεγχο των σπόρων, και τέλος τα νερά. Και χωρίς καμιά διάθεση από μέρους μου συνωμοσιολογίας ή καταστροφολογίας, να καταθέσω τα δυο σοβαρά λάθη του μαλάκα που κατοικοεδρεύει στον γλόμπο: Του αγρότη που θέλει να πλουτίσει ευκολότερα και γρηγορότερα, και του «σκεπτόμενου» που δέχεται τα πάντα για το καλό του και το καλό όλων μας.
      Κι αυτό είναι το καινούργιο μότο: Το καλό μας, που όμως δεν το ξέρουμε. Το βρήκαν άλλοι. Σαν τις δέκα εντολές. Τις οδηγίες της ΕΟΚ για το πώς πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Το τσιγάρο με βαρόμετρο την υγεία του παθητικού καπνιστή. Την ελεγχόμενη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Τα εμβόλια για την υποτιθέμενη γρίπη. Τα κοτέτσια που πρέπει όμως να δηλωθούν σαν ημιυπαίθριοι χώροι. Τον αθλητισμό με το ελεγχόμενο σύστημα αντιντόπινγκ. Την εναλλακτική ενέργεια αλλά με χρήση LPG. Τα πανεπιστήμια που εξοπλίζουν τον κόσμο με άχρηστη πληροφορία για ένα καλύτερο αύριο με θέα στην απόλυτη θεά: Την θεά της πουστιάς.
      Η θεά του μαλάκα για το κοινό καλό. Που αυτά πια ταυτίζονται. Σαν την δημοκρατία με την ελεύθερη σκέψη αλλά χωρίς ομιλία. Σαν το ηλεγμένο ψάρι της ιχθυοκαλλιέργειας το τίγκα στην φορμόλη και το παράνομο αντιβιοτικό. Και πόσα άλλα. Με γνώμονα μόνο την εξαθλίωση την τελική. Να παρακαλάνε όλοι να έρθει ο οποιοσδήποτε στρατηγικός επενδυτής μπας και βρεθεί δουλειά. Να παρακαλάει ο μαλάκας, κι ο έξυπνος να περιμένει πληρώνοντας μόνο έναν μηχανισμό-έμβολο: Τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν έχει ανάγκη. Ο έξυπνος είναι σαν το νερό. Περιμένει γνωρίζοντας ότι τελικά η διάβρωση θα γίνει πραγματικότητα.
      Και στην αρχή το κοινό θα είναι χαρούμενο. Κάποιοι θα φύγουν ευτυχισμένοι. Μέχρι το νάμα να είναι πια εμφιαλωμένο. Τότε, όλοι ζωντανοί νεκροί. Σαν τον Ινδό αγρότη και τον τεχνοκράτη γεωπόνο εκατομμυριούχο. Αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες σαν αυτές της πολιτείας Γιουνάν στην Κίνα ή της πίσω πόρτας. Τι, νομίζετε ότι η Μοσάντο δεν την βρήκε; Ναι μεν η Ευρώπη δεν επέτρεψε τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες, θέμα που έρχεται κάθε χρόνο στην συνδιάσκεψη των υπουργών γεωργίας, αλλά ταΐζει τα ζώα της με βιοτεχνολογικές τροφές. Κοτόπουλα και βόδια που είναι πια μια μάζα κρέας κι απλά έχουν ένα στόμα για να τρώνε. Χωρίς μάτια και χωρίς αυτιά.
      Πάντα θα υπάρχει ο εφιάλτης, που φυσικά δεν υπήρξε ποτέ σαν ιστορία. Άλλα θέλανε να πουν στα παιδάκια. Σήμερα που υπάρχει με τη Μοσάντο στην διατροφική αλυσίδα, πάλι άλλα λένε. Τι; Για το καλό μας. Ηλεγμένο προϊόν έρευνας και δηλητήριο στο σώμα μας κι ίσως και στην σκέψη. Σκέψη; Πού να ξέρω τι άλλο κάνει η βιοτεχνολογία;  

      Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

      TA ΨΙΛΑ

                 Κάποιες ειδησούλες, χωρίς ειρμό, που πέρασαν στα ψιλά. Κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
      *********************************************************************************
               " Αυτό το παραμύθι  πρέπει να σταματήσει, αλλοιώς - όπως ξανάπα - το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει". ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ; ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΜΑΘΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ( προσοχή όχι προσωπικά εγώ ). ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΩΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ή, για να γυρίσω την πλάκα: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΤΣΙ;  ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΤΑ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΑΛΛΑ; ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;
               ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ Ή ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ;
      ********************************************************************************
              " Στην ΑΕΚ επενδύουμε λεφτά... κι είμαστε νέοι άνθρωποι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ίδιο κατεστημένο". ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΕΤΗΣ Ή ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ; Ή ΟΠΟΥ ΜΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑΛΕΝΤΑΚΙ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ¨Ή ΛΟΓΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ; ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ; ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ή Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ή ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ;
              ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 500 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ. ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΓΚΛΕΤΕΡΑ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ; ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ, ΓΑΜΑΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΔΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ. ΗΡΘΑΤΕ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ;
           Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ; ΤΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;
      *******************************************************************************
              Κάποιοι σταμάτησαν τον Στέλιο Μανωλά μετά το παιχνίδι και του είπαν : Στέλιο, μάθε στον Κώστα να παίζει. Που παίρνει την μπάλα και τρέχει. Ποιός είναι, ο Νέστα;
              Ο Στέλιος, μια τεράστια προσωπικότητα, αιρετικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει και πολύ τσαμπουκάς, βγήκε απο το αυτοκίνητο κι είπε τα γνωστά: "Να κάνετε τον σταυρό σας που έχετε τον Κώστα και παίζει με 40000 ευρώ". ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ;
             ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.Ο καθένας βάλει εναντίον δικαίων και αδίκων.ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΦΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΠΟΣΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ, ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ; ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ, Ή ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΟΥΡΣΩΝ; Ο ΘΕΙΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΑΛΑ; ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ( τον γνώρισα πολύ καλά στον Αστέρα 2004 που ήμουν ), ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.
      *********************************************************************************
              LAST BUT NOT LEAST:
          - Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΘΑ ΒΓΕΙ.
          - ΚΟΟΥΤΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΙΣΜΑΕΛ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΦΙΚ,  ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ.
          - ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
                   ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
                         ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΙΤΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ. ΝΑΧΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΙ ΕΚΕΙ. Ο ΔΕ ΣΑΧΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ. ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΨΟΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΦΟΡ. ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
               ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ.
            ΥΓ. ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΚΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤΟ ¨Η ΑΥΤΟ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΑΠ. ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΑ.

      Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

      ΟΙ ΦΩΝΕΣ

                Δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα στην Ελλάδα και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι το ίδιο με τις ανακοινώσεις, που φανερώνουν παρασκηνιακή αδυναμία. Ή, απουσία απο τα κέντρα των αποφάσεων. Άμα έχουν πέσει πακέτα για συγκεκριμένες αποστολές, αυτές θα εκτελεσθούν. Και τι θα γίνει μετά; Ξανά μανά τα ίδια φωναχτά.
                Όμως οι διαμαρτυρίες αρέσουν στον οπαδό. Διότι μοιάζουν οτι τον εκφράζουν. Και προκαλούν και κάποια στοιχειώδη συσπείρωση, που έχει σαν αποτέλεσμα λίγα χρηματάκια παραπάνω. Άρα σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να δώσουμε τα εύσχημα στον πρόεδρο μας. Που έχει πιάσει τον παλμό του μέσου Αεκτζή. Που γουστάρει έναν αρχηγό, τουλάχιστον φωνακλά. Και τσαμπουκά. Φυσικά οι μπούκες στα αποδυτήρια των διαιτητών - γι' αυτό εκλήθη σε απολογία - πληρώνονται.
                Όπως και οι άστοχες απειλές περί αποχώρησης απο το γήπεδο την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι διαιτητικό. Για δυο λόγους: Πρώτον διότι οι ποινές είναι εξοντωτικές ( αν είναι εντός έδρας αγώνας χάσιμο των εισπράξεων, και γενικά, αφαίρεση δέκα βαθμών, κόψιμο της Ευρώπης και φοβερές ρήτρες προς τους χορηγούς ). Και δεύτερον διότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο αιτιατό όσο αναφορά το λάθος του διαιτητή. Δηλαδή στα πόσα λάθη παίρνεται η απόφαση; Ποιός κρίνει το επίτηδες και ποιός το ανθρώπινο λάθος;  Γι αυτό είπα προχθές οτι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δείχνουν αδυναμία.
                 Αλλά κάτι έπρεπε να γίνει στο φινάλε. Και καλώς έγινε όσο κι αν το ραντεβού με τον Πιλάβιο είναι αδύνατον να λύσει κάτι. Διότι ο χώρος της διαιτησίας θέλει μπουρλότο.Κι όταν λέω μπουρλότο, δεν εννοώ τα Μπάκια. Εννοώ οτι η διαιτησία πρέπει να γίνει επαγγελματική επι τέλους αλλά και ανεξάρτητη. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ, που κουμάντο κάνουν οι βλαχοπρόεδροι όλης της Ελλάδας ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν παίξει ποτέ στην πρώτη κατηγορία. Αυτήν δε την στιγμή και διαβάστε το καλά, έχουμε μόνο 5 διαιτητές που μιλάνε αγγλικά και γι αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί ο Κουκουλάκης ( ένας απο τους 5 ). Κι υπάρχει πρόβλημα με την παραίτηση Δαλούκα ( κι αυτός τα μιλάει τα ξένα ), όπως και με την περίπτωση Χαραλαμπίδη ( άλλος ένας ). Αν τους τρώνε, δεν είναι οτι θα έρθουν άλλοι απλά χειρότεροι λόγω απειρίας, αλλά θα χάσουμε σαν Ελλάδα θέσεις στην διαιτητική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.
              Θα μου πείτε και τι μας νοιάζει εμάς αυτό σαν ΑΕΚ. Σωστό κι αυτό, αλλά καταλαβαίνετε οτι η νομολογία δεν ξεπερνιέται εύκολα με τις φωνές.
               Εν τω μεταξύ, η αναβάθμιση του Βασάρα ( που μετά τον Μαρινάκη, την ζήτησε κι ο Αδαμίδης - πάλι πάει για αύριο ο πυρηνικός πόλεμος και η αμφιταλάντευση του προέδρου μας για την συμμαχία ), δεν λύνει κάτι. Ο Βασάρας ήταν πάντα διαιτητής της αλογοτροφής και η συνυπευθυνότητα του στον ορισμό των διαιτητών, δεν μπορεί να λύσει τίποτα. Ωραία, έχει κι αυτός ευθύνη. Και λοιπόν; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΕΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ.
             Και τέλος οι φωνές δεν είναι καλές ΔΙΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ( καταλαβαίνετε ) Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ. ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ; ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ "τέτοιες νίκες δεν τις γουστάρουμε"; ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ. ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΘΕΜΑ " ΟΜΑΔΑ". ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΧΡΟΝΟ, οπότε μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια.

      Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ

                  Δεν ξέρω πόσοι διαβάσατε το κείμενο του Καραγιαννίδη της Κυριακής. Δεν θα το επαναλάβω φυσικά, αλλά μου δίνει αφορμή για την σημερινή ανάρτηση που αποτελεί βίαια διακοπή του συνειρμού μου. Βλέπετε είχα την ανάρτηση έτοιμη απο χθες για τον πυρηνικό πόλεμο, που θα την βάλω αύριο. Και την αφορμή την παίρνω, διότι αυτό το blog την Δευτέρα έφυγε στα ύψη. Τα σχόλια γίνανε 108, να υπολογίζετε τις επισκέψεις περίπου επι 50 σχεδόν καθημερινά, με μέση αναγνωσιμότητα 9 κείμενα σε κάθε unique επίσκεψη και μέσο χρόνο παραμονής περί τα 11 λεπτά. Φούλ εξωτερικό ( μέχρι και Σρι Λάνκα ) κι η Ελλάδα πουά με βάση τον  στατιστικό χαρακτήρα που μπορώ να δω. Το blog είναι επίτευγμα σας και δεν το παίζω μετριόφρων. Είμαι απο τους ανθρώπους που θεωρώ οτι η μετριοφροσύνη είναι προσόν των μετρίων.
                 Ο Νικόλας λοιπόν - ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΤΑΜΕΙΟ" ΑΠΟ ΤΙΣ 24/09 για όσους ασχολούνται με το στοίχημα και της αντίστοιχης ζώνης του ΚΟΝΤΡΑ- έλεγε περιληπτικά : Μίλαγε με ένα σοβαρότατο άνθρωπο περί τα 65, δεν χρειάζεται να πω το όνομα του, κάνοντας τον καθημερινό ωριαιίο περίπατο του. Στο περίπτερο ο τύπος σταμάτησε κι αγόρασε μια οπαδική εφημερίδα. Την εφημερίδα της ομάδας του. Και ρωτάει ο Νίκος:
           - Γιατί παίρνεις αυτήν την φυλλάδα;  Κι απαντάει ο άλλος:
           - Διότι γουστάρω να διαβάζω μαλακίες για την ομάδα μου. Και η καλύτερη εφημερίδα για μένα, είναι αυτή που γράφει τις περισσότερες μαλακίες για το πάθος μου.
               Αυτά τα λέω για να βρούμε τους εαυτούς μας. Και να επανασυστηθούμε τώρα που to blog γίνεται ενός χρόνου ( παρά ένα μήνα ) και πλέον είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που μπαίνουν, διαβάζουν , κερδίζουν ή χάνουν, και δεν μιλάνε ή μιλάνε επώνυμα ή ανώνυμα. Και που λογικά δεν έχουν και δεν μπορούν να διαβάσουν κάποια σχόλια δικά μου ή των τακτικών γραφοδήμων ( δική μου λέξη για να δείξει την διαφορά με τα ΜΜΕ ) κι ίσως να αγνοούν δικαίως την ρότα του χώρου.
               ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ:
         - Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
         - ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
         - ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ¨Η ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ.
        - Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ. ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ. ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
        - Ο ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΣΧΗΜΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ.
        - ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΕΣ.
                Τέλος η Ασκητική. Ένα blog λοιπόν, μπορεί να πάρει δυο μορφές: ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ¨Η ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΚΟΠΟΥ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ. Ο ΑΝΤΙΣΚΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Ο ΑΝΤΙΣΚΟΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ΚΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ( Google ) EITE ΑΛΛΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΗΡΑ ΣΑΝ ΠΛΑΣΙΕ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
              ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ¨Η ΤΑΛΕΝΤΟ ¨Η ΠΑΡΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΟΣΜΙΖΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΜΜΙΣΘΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΜΟΥ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΟΡΑΤΑ. ΕΔΩ, ΕΧΩ ΜΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΔΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΝΟΜΑΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΞΟΔΕΥΩ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΥΡΙΟ Ή ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ.
              Και θα σας βάλω σε ένα τριπάκι. ΠΑΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. ΚΙ ΑΡΧΙΖΩ:
              Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ. ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΑ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΜ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ, ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.
           ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ.
            ΚΑΙ ΞΑΝΑ: ΜΑΣ ΣΦΑΞΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ. ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΙΛΑΒΙΕ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΛΑ ΒΑΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΛΑ... ( συμπληρώστε ).
             ΓΙΑΤΙ; Διότι τα ΜΜΕ θέλουν πελάτες. Σαν ακροατές και σαν διαφημίσεις. ΛΕΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΛΟΓΟ; ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 800 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ Ή ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ - ανεξάρτητα επιπέδου - ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΩΡΑ Ή ΤΟ ΣΚΟΡ;
             Κρατώ λοιπόν το blog, πιθανώς χάνοντας χρήματα - χρόνο σίγουρα -, ΟΠΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΙΤΡΙΝΑ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΣΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ¨Η ΟΠΑΔΟΙ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΟΧΕΣ ¨Η ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ, τύπου "δεν σου κάθισε η κυρά", ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ, ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ¨Η ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΠΑΦΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΓΚΑ. ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
              ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ.
              ΥΓ1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ, ΟΥΤΕ ΒΑΤΡΑΧΟ,  ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟ. ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
            ΥΓ2. ΑΕΚΟΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ. ΜΠΕΟΣ ΓΑΡ.
           ΥΓ3. ΛΕΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΡΑΦΑ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΜΥΝΑ ¨Η ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ ΖΩΝΕΣ ΑΜΥΝΑΣ; ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
               ΥΓ4. ΕΓΩ ΤΑΒΛΙ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΔΟ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ  ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.
               ΥΓ5. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΧΙ 4 ΠΕΝΑΛΤΥ, ΑΛΛΑ 45. ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΑΒΙΑΣΤΑ ΛΑΘΗ. ΚΙ ΕΚΑΝΕ 49 ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ 37. ΒΕΒΑΙΑ, 2 ΣΟΥΤ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ KAΙ ΕΒΑΛΕ 2 ΓΚΟΛ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΔΟΚΑΡΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΔΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΟ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ;
      ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΑΛ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 0-3. ΚΙ ΑΣΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ. ΚΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΡΑΒΗΞΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΜΕ ΤΥΧΑΙΑ. ΑΝΑΡΧΑ. Ε, ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΖΕΝΙΤ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ.


              

      Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

      ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

                 Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές κι όλες ακούγονται. Άλλος το ρίχνει στην διοίκηση, άλλος στην διαιτησία, άλλος στο τεχνικό τημ, άλλος στα ανάποδα φεγγάρια και στην ανάποδη όψη  Ουρανού και Ήλιου. Όλα έχουν την ευθύνη τους βέβαια αλλά όχι ισομερώς. Κι όλα είναι δεμένα βέβαια.
                 Πώς κατέβηκε η ομάδα λοιπόν:  ( ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ )
      1. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΓΙΑ ΜΠΑΚ.
      2. ΧΩΡΙΣ ΧΑΦΑΡΟ. Και τα 1,2 τα λέμε απο το καλοκαίρι.
      3. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΝΑΣΟΥΤΙ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑ, που προορίζονται για ενδεκαδάτοι. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.
      4. ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-3-1 ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ.
      5. ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΑΙΚΤΩΝ που υποχρεωτικά θέλει rotation με όχι όμως αντάξιους αντικαταστάτες.
             Με τον Αστέρα, τι έγινε: ( ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ )
      1. ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΕΚ ΕΠΙΘΕΣΗ; ΝΑΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ" ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΜΕ 2 ΖΩΝΕΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΕΣΥ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ;
      2. 4 για να μην πω 5, μαζεμένες αλλαγές δήθεν για ανάσες, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ. ΝΑΣΟΥΤΙ-ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΑΝΚΟ ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (τα πάντα είναι στηριγμένα πάνω του και στον Καφέ, δέστε τα φιλικά ) ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ. ΗΜΑΡΤΟΝ. Επίσης έχει ξαναπαίξει αυτό το σούργελο ο Γκέντζογλου με τον Μάκο; ΓΙΑ ΒΡΕΣΤΕ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
      3. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΚΑΤΙ; Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ, ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ, ΘΕΛΕΙ 15 ΔΕΥΕΡΟΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ;
      4. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΚΤΩΝ, μέχρι και του Αραμπατζή, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΜΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ, Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ; ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΣΟΥΝ, Ή ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ  ΛΟΓΩ ΚΛΑΣΗΣ. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΟΥΣ ΦΟΡΜΑΡΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΥΝΗΓΑΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ.
      5. ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ; ΗΔΗ Ο ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΧΙΤΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ 5 ΘΕΣΕΙΣ. Ο ΣΚΟΚΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ; Ο ΕΝΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΣ; Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ;
               Δεν συνεχίζω άλλο διότι βαριέμαι πια. Αλλά θα πω δυο δικά μου, που τα θεωρώ πολύ σοβαρά:
         - Πριν γαμηθείς με την διαιτησία, ΕΣΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ. Και βεβαίως δικαιούσαι να κερδίζεις όταν δεν θα παίξεις καλά. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ DUNDEE ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΪΝΤΟΥΚ;  Η ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΜΟΣ ( για γυρίστε να διαβάσετε τα σχόλια σας, όχι τα δικά μου); Στα άλλα δυο παιχνίδια έχουμε μια ήττα και μια ισοπαλία με την νεοφώτιστη και με τα δεύτερα της Τρίπολης. ΠΟΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΠΑ;
       - Για την διαιτησία λοιπόν: Σας το έγραψα και χθες. Στην κερκίδα που ήμουν, με πέρασαν για γραφικό που είπα πέναλτυ για τον Μανωλά. Κανείς δεν είδε τίποτα. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ( κατά Φίλαθλο ) ή ΤΑ ΤΡΙΑ ( κατά Αδαμίδη ). Κάτι τύποι με ακουστικά μόνο λέγανε οτι το είπε το ραδιόφωνο. ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΗ ΔΟΘΕΝΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΑ, ΡΩΤΑΩ, ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΑ ΕΝ ΧΟΡΩ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ; ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΛΑΊΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ; ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΟΡΜΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΑ ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΤΟΥΣ;
             Τι θέλω να πω. ΑΝ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΤΟΤΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟ. ΤΕΡΜΑ.
            ΥΓ1. ΜΕ ΤΑΣ ΣΕΡΡΑΣ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΟΧΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΟ ( 2-0 υπέρ μας ), ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΒΛΗΘΗ. ΕΧΘΕΣ ΜΕ 4 ΠΕΝΑΛΤΥ, ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ;
           ΥΓ2. ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ ( αυτά αύριο). ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑΤΟΣ.
         ΥΓ3. ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ 11/09, Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ. ΕΙΠΕ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ. Άσχετον; Μόνο για τους άσχετους. ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΣΚΟΚΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.
          ΥΓ4. Ο Φίλαθλος δεν ασχολείται με την διαιτησία. Τι έπαθε σήμερα ( για ψαγμένους); ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΝΑΙ Η ΟΧΙ; ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ;
          ΥΓ5. Αν ήμουν Κουκουλάκης, θα έκανα μεγάλα γλέντια. ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΝ ΔΟΛΟ ΜΟΥ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΤΙΝΑΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΕΡΑ ΜΠΑΝΑ.
         ΥΓ6. ΤΟ 4-0 ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ( ξανά για ψαγμένους ).

      Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

      ΑΕΚ - ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ

                Αντιπρόεδρος της σούπερ λίγδας για ευνόητους λόγους, κι εκπρόσωπος της Τριπολιτσάς με προπονητή τον αντιπαθέστατο Βλάχο στον πάγκο. Το ίδιο σίχαμα με τον Γεωργαμλή. Αν αυτά βγάζουν οι ακαδημίες της ΑΕΚ, καλύτερα να καταργηθούν. Και να βλέπουμε τις αλογοτροφές όπως πρέπει. Μέχρι και κάτι πουτάνες σαν την Καψάλη τους είχαν πάρει χαμπάρι.
               Και πήγα με τόσο καλή διάθεση. Μέχρι και τις λάμπες του σπιτιού είχα αλλάξει με προθυμία, αφού καρτέραγα τη νίκη. Βλέπετε είχα πάρει στα σοβαρά την δήλωση " σε κάθε ματς θα γινόμαστε καλύτεροι." Συνεχώς λάθη κάνω γαμώτο. Επίστευα ας πούμε, οτι περί τα 60 η μαλακία κόβεται. Αμ δε.
             Όταν είδα στο κέντρο τον Γκέντζογλου, πάγωσα. Όταν συνειδητοποίησα και τις τόσες αλλαγές ταυτόχρονα, σκέφτηκα πώς είναι δυνατόν κάποιοι ξένοι μεταξύ τους να ανταπεξέλθουν. Σαν χημεία, σαν σύστημα, σαν ομάδα. Παρηγορήθηκα όμως διότι κι απο τον Αστέρα ( Τρίπολης όχι Βελιγραδίου ) θα λείπανε 7 βασικοί. Ε, να μην κερδίσουμε τα δεύτερα του Βλάχου; Οπότε ηρέμησα.
            Που λέει ο λόγος. Διότι δίπλα μου τυγχάνει τύπος που μιλάει συνεχώς και είναι ο ίδιος ο Φερέρ. Φαλακρούλης, περί τα 65, με μουστακάκι και γυαλάκι. Κι ακούει και ραδιόφωνο διαρκώς για να μας κρατάει ενήμερους. Στο 0-1 άλλαξα θέση γιατί είναι ωραία τα τούμπανα αλλά όχι όταν τα αισθάνεσαι μέσα στο σορτσάκι. Ναι με τέτοιο πήγα σήμερα κι είμαι σίγουρος οτι θα ήμουν καλύτερος απο τον Μπλάνκο. Που αφού του κόψανε τα πόδια κι αφού τον έχουν στον κάλαθο των αχρήστων, σήμερα τον βάλανε για να κάνει το ρόλο του Λυμπερόπουλου ( ! ).
                Που έπρεπε να πάρει ανάσες και ξαφνικά τον ρίξανε στην αρένα για την ανατροπή. Ήθελα να τον ρωτήσω αν νοιώθει ξεκούραστος σήμερα. Σε αυτό το σύστημα, που απο ότι φαίνεται δεν το γνωρίζει κανένας, παρά μόνο ο Καφές που δεν νομίζω να έπαιζε σήμερα για να πάρει κι αυτός μερικές αναπνοές. Ε, τι νομίζετε, οτι είναι δύσκολο το ποδόσφαιρο; Είναι σαν το play-station. Όποιον και να βάλεις παίζει το ίδιο.
             Κι είδατε τι δίκαιος είμαι και τι μαλακός. Διότι πια μιλάμε για καρτούν. Προσοχή, δεν φταίει ο προπονητής. Τι να κάνει; Υπάρχει και διοίκηση και "όλοι θα κριθούν στο τέλος". Και φυσικά φταίει ο Κουκουλάκης που δεν έδωσε το ξεκάθαρο πέναλτυ και κάλυψε τους πάντες και τα πάντα. Τον κόσμο που δεν ήρθε κι ήταν λιγότερος απο το παιχνίδι με την Χάϊντουκ. Τους ανευθυνοϋπεύθυνους που κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τον Αστέρα και νάχουν μόνο μια γκέλα στα τρία παιχνίδια. Ακόμα και τον κορυφαίο Τζιμπούρ ή τον σοβαρότατο παίκτη, Νασούτι, που ήθελα να ήξερα γιατί ήρθε στον γάμο του Καραγκιόζη. Και τον αγωνιστικότατο Μανωλά. Όλοι οι υπόλοιποι μια χαρά μπορούν να μπουν στην φανέλλα του διαιτητή.( Ο πρόεδρος είπε οτι δεν θα ξανασφυρίξει. Ρε ό,τι λέει αυτός βγαίνει. Για να δούμε.)
            Όπως και η τακτική όλου του αγώνα ( 4-2-3-1 ) κι όχι μόνο μετά την αλλαγή του Λαγού ( 3- 3-3-1 ) ή όλοι μπροστά κι έχει ο θεός, που είναι καλοδουλεμένα στην προπόνηση. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.
             ΥΓ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΓΕΛΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
                                ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
                                 ΤΟΝ ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΩ ΚΑΙ Η ΚΑΤΩ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ. ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΚΙ ΟΣΟ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ - πώς να φτιαχτεί τόσο γρήγορα - ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΑΜΑΜΕ.

      Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

      ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙ

      $$$$$$$$$$$$$$$ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ$$$$$$$$$$$$$$
         ******** Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ **********

           Γκρι σκηνικό παντού. Ουρανός και θάλασσα, αγκαλιασμένοι στο ίδιο χρώμα. Κρυμμένος ο ήλιος επιτέλους, πίσω από τα ευλογημένα σύννεφα. Θεϊκή μουσική να παίζει από ψηλά. Να γαληνεύεις ακούγοντας τις βροντές. Το καρότσι του ασπρομάλλη ξεδοντιάρη αχθοφόρου βοηθού των θεών, που το σπρώχνει από τον ένα τοίχο στον άλλο. Στο σπίτι του ουρανού. Και στην διαδρομή να βρίσκει κάποια εξογκώματα, κι ο αναλογικός ρυθμός να γίνεται ψηφιακός κρότος. Φαίνεται ότι κι εκεί επάνω, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ή τα έχουν αναλάβει Έλληνες εργολάβοι.
           Ένα αεράκι στο πρόσωπο. Να μυρίζεις το χώμα και το διασπώμενο όζον. Γλυκιά προσμονή για το κλάμα της φύσης και για το πρωτοβρόχι στην τσιμεντούπολη. Τον ορθολογικό καιρό της εποχής μπας και συνέρθουν οι μόνιμοι τζίτζικες του πλανήτη. Που πλέον κρύφθηκαν στα σπίτια τους λες και πρόκειται να βρέξει μετεωρίτες. Ηρεμία στον περίγυρο. Χρεοκοπία συναισθημάτων ή απλά μέτρο του μνημόνιου για απόσυρση ηλίθιων; Πού να ξέρω;
           Τα πρώτα φλας άρχισαν να εμφανίζονται. Οι αστραπές με δικαιώνουν. Σωστά προγραμμάτισα την μοναχικότητα μου για να τονώσω όλες τις αισθήσεις μου. Που είχαν πέσει σε θερινή νάρκη. Είχε διασταλεί ο εγκέφαλος και βάραγε στα κρανιακά κόκαλα. Δεν μπορούσε να συλλάβει τίποτα. Σαν αρκούδα που μπέρδεψε τις εποχές και κοιμήθηκε τον Αύγουστο. Σαν σε μποτιλιάρισμα. Τι να καταλάβεις μέσα σε τέτοιο; Το μόνο που βάζεις σαν στόχο είναι να ξεφύγεις από αυτό. Για τον άνθρωπο μιλάω. Η αρκούδα μπορεί και να μην θέλει να δει κι άλλα.
           Κι είπα μοναχικότητα. Ψέματα. Δίπλα κάθεται ραχάτης, ο Roger, ο μπάσταρδος σκύλος μου. Καλό έκανα τότε που τον μάζεψα από τον δρόμο και δεν είχα πάει να πληρώσω για να αγοράσω ελεγμένο είδος που όμως ρουφάει πιο εύκολα τα κελεύσματα μου. Αν ήταν, αγόραζα ένα ρομπότ με ψυχή. Που θα πάει, η Sony, θα βγάλει και τέτοιο ή έστω τα πειράματα της βιοτεχνολογίας. Πάντως εγώ προτιμώ τον ανυπάκουο και γεμίζει η ψυχή μου κάθε φορά που μαστιγώνει τον καναπέ με την ουρά του, όταν του απευθύνω ένα βλέμμα.
           Όταν κάνω ένα διάλειμμα όρασης ανάμεσα στο χαρτί που γράφω και στον ζωγραφικό πίνακα που βλέπω από το παράθυρο. Επιτέλους σηκώθηκαν όλες οι κουρτίνες. Δεν έχω ανάγκη να προστατευθώ από τον ήλιο. Που τόσα χρόνια μου έκανε καλό για την φωτοσύνθεση, αφού τι είμαι; Ένα φυτό της παγκόσμιας κοινωνίας. Δεν έχω ανάγκη να ανάψω κλιματιστικά ή να βάλω το στέρεο για μουσική στο σπίτι για να περάσει η ώρα. Η βροχή, που πέφτει πια συστηματικά, μου καλύπτει την όραση, την ακοή και την όσφρηση. Είμαι πια, πιο κοντά στο οικολογικό κίνημα.
           Κι είναι ορχήστρα με χάλκινα της Φλώρινας, της πατρίδας μου. Που βεβαίως δεν είμαι από εκεί βάσει χαρτιών. Η πατρίδα όμως δεν ορίζεται από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ορίζεται από την ψυχή. Και την πανδαισία της φύσης, που όμως ακόμα δεν συμμετέχω. Είμαι φίλαθλος και πρέπει να γίνω οπαδός. Παρατάω το στυλό και γνέφω στον Roger. Με κοιτάει καχύποπτα, αυτήν την φορά χτυπάει δυο φορές τον καναπέ με την ουρά του, και σηκώνεται: « Το αφεντικό μάλλον τρελάθηκε αλλά προκειμένου να βγω βόλτα, ας είναι και με βροχή» , μάλλον θα σκέφθηκε.
           Και βγαίνουμε έξω. Λουρί δεν πήρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει περαστικός έξω και νάχουμε περιπέτειες. Τα ανθρωποειδή έχουν μπει όλα μέσα λες και θα ξέβαφαν ή θα ξίνιζαν σαν τραχανάς. Εγώ όμως έξω με τον σύντροφο μου για να γεμίσω και τις Επικούρειες φυσικές και αναγκαίες ανάγκες μου. Να με πιάσει και να πιάσω την βροχή. Η μόνη γυναίκα που δεν διαμαρτύρεται. Να γίνω λούτσα και καθώς θα κυλάει πάνω στο πρόσωπο μου, να αρχίσω και να την τρώω. Και να μπει μέσα μου και να με καθαρίσει όσο μπορεί. Αφορολόγητα.
      Κι άλλη λάμπα έσβησε. Κι άλλα μαύρα σύννεφα προσγειώθηκαν από πάνω μας. Πλέον οι σταρ ξεχωρίζουν: Μια κατακίτρινη βοκαμβίλια και κάποια πορτοκαλιά παιδιά της ροδιάς του κοινόχρηστου κήπου. Μου θυμίζουν φωτάκια ασφαλείας που ενεργοποιήθηκαν για την ομαλή εγκατάλειψη του σκάφους. Εκεί που ο άνθρωπος θα εφαρμόσει τους κανόνες ασφαλείας πιο καλά σε σχέση με την καθημερινότητα. Στο διάολο όμως η σκέψη αυτή. Που με έκανε να δω την βροχάρα τεχνολογικά. Σαν εκείνους τους μαλάκες που μας την παρουσίαζαν σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο.
           Βρεγμένοι πια μέχρι το κόκαλο, κι εγώ κι ο σκύλος. « Άντε να δούμε τι άλλο θα κάνει σήμερα. Ήθελα νάξερα γιατί έφτιαχνε σπίτι», πρέπει να συλλογίστηκε. Εγώ είχα αποφασίσει. Θα έπαιρνα κάτι μαρούλια από το ψυγείο και θα τάϊζα τις κοινές χελώνες. Πού να ξέρω τι μπορεί να γίνει; Άμα πλημμυρήσει το σύμπαν, καθώς στην Ελλάδα προφανώς δεν έχουν καθαριστεί τα μπαζωμένα ρέματα, οι χελώνες που δεν είναι θαλάσσιες, να πάνε νηστικές; Ας πάνε τουλάχιστον χορτασμένες; Όλα τα σκέφτομαι.
           Και πλέον, καταιγίδα. Σοβάρεψε η έκφραση. Τα ρούχα γίνανε βαριά σαν τα δάκρυα για τα χαμένα νιάτα καλά μπερδεμένα με τις χοντροστάλες. Πολύ καλά όμως καλυμμένα. Ξέσπασε η φύση. Δεν υπάρχει πλέον λόγος για περεταίρω παραμονή έξω. Κανείς δεν μας είδε και μπορούμε να συνεχίσουμε το ανθρωπάρεστο έργο μας. Να αλλάξουμε ρούχα, να σκουπίσουμε τον Roger, και να δούμε και ειδήσεις για το κακό που πάλι έκανε η βροχόπτωση. Νάχουμε και κάτι να πούμε το βράδυ στην ταβέρνα μια που οι γυναίκες θα βαριούνται να ακούν πάλι για δουλειές.
      Εισέρχομαι στο σπίτι

      • Πάλι βγήκες έξω με βροχή; Τίποτα δεν υπολογίζεις πια; Να πάθεις καμιά πνευμονία και να τρέχουμε; Και καλά εσύ. Ο σκύλος τι χρωστάει, ρώτησε η σύζυγος.

      • Κοιμήθηκες και ξύπνησες φορτισμένη; Ανταπάντησα. Πάντα θεωρούσα ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι προσομοίωση θανάτου ή φυγή από τον ελεύθερο χρόνο.

      • Καλά, σοβαρολογείς; Μπορεί κανείς να κοιμηθεί με τόσο θόρυβο; Τις βροντές, το νερό που χτύπαγε τα τζάμια ή τους συναγερμούς που βαράγανε αφού είχε πέσει το ρεύμα;
      Δεν τα είχα πάρει χαμπάρι όλα αυτά. Αλλά η σύζυγος είναι μια συμπληρωματική κατάσταση του δελτίου ειδήσεων. Ό, τι δεν άκουσες, στο λέει. Για το καλό σου. Είναι ας πούμε κάτι σαν καλοκαίρι στην μόνιμη χειμωνιά σου. Κάτι σαν μνημόνιο. Μπας και καταργηθεί η βροχή ή η ομπρέλα. Ή μήπως την επόμενη φορά καταλάβω, ότι αφού έβαλα το κεφάλι κάτω από ένα κεραμίδι, πρέπει να κάνω απόσβεση.
      Δεν μίλησα. Τα είχα πει όλα πριν. Σιωπηλά. Η βροχή είχε σταματήσει και δεν μας έσωζε τίποτα πια. Γύρισα τον χρόνο μπροστά. Κι ευχήθηκα να βρέχει αύριο στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πάντα παίζει καλά με λάσπη και βροχή. Άντε να βρούμε καταφύγιο στην κερκίδα.
      - Τι καιρό θα έχει αύριο; Ρώτησα.
      - Ίδιον. Τι, σκοπεύεις να πάρεις και τα παιδιά μαζί σου στο ποδόσφαιρο;
      Ρε πούστη μου, σκέφτηκα. Αφού δεν φοράνε μακιγιάζ, τι θα πάθουνε. Το έχετε προσέξει αυτό; Είτε κλαίει η γυναίκα, είτε βρέχει, το ίδιο αποτέλεσμα έχει σαν αποτέλεσμα στη μάπα της. Για το μαλλί δεν συζητώ. Γυναίκα, ο άνθρωπος που δεν γουστάρει τα νερά.

      Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

      AEK - XAΪΝΤOYK

                 Και μπαίνω στο σπίτι στις οκτώμιση, αποφασισμένος να προτείνω στα παιδιά συμβιβασμό: Σουβλάκια κι ώραία τηλεθέαση. Τι να πάω στο γήπεδο; Kαι τι βλέπω; Ο μικρός ντυμένος με την φανέλλα του club Original Στυλίδας κι ο μεγάλος έτοιμος Κροατοφάγος. Δεν υπήρχαν περιθώρεια. Άρα; "Φεύγουμε στις 9 και είκοσι". Να πάω να δω ένα ματς, που πιο πολύ το είχα στο μυαλό μου σαν φιλικό προετοιμασίας.   Παιδιά έκανα, άρα δεν κουβαλάω μόνο τον εαυτό μου.
                 Κι όλα άρχισαν ωραία. Με αγωνιστικότητα, με παλμό στην καινούργια μου θέση και με προσδοκία. Μέχρι και την γκολάρα του Τζιμπούρ. Μετά; Λες και σβήσαν οι διακόπτες. Για ένα μισάωρο, να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Μα, θα πρέπει να μέτρησα και 11 σουτ των Κροατών εκτός απο το γκολ της ισοφάρισης. Και να με έχουν πιάσει όλα τα ψυχοσωματικά και η τσαντίλα που πήγα να δω κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρσι.
                Φυσικά όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, που με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο - μετά το γκολ μας - ήμασταν ΑΕΚ. Δηλαδή αφεντικό του παιχνιδιού. Παρά τη μούτζα μου για το χαμένο πέναλτυ του Αφρικανού, υπήρχε το προαίσθημα οτι κάτι καλό θα έβγαινε. Και βγήκε όταν ψιλοανέβηκε ο Σκόκο και διορθώθηκε ο ανέτοιμος Ντιοπ. Που αν περιμένει σεβασμό λόγω όγκου, μάλλον το έχουμε χάσει το παιχνίδι της μεταγραφής του. ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
               Βοήθησαν και οι αλλαγές βέβαια. Κύρια ο Πατσατζόγλου, που τον βλέπω σαν χρυσή αλλαγή και καλό εργαλείο αν θα είναι γερός. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω οτι με βάση την γενική εικόνα αλλά και τα μεγάλα χρονικά διαστήματα νέκρας, δεν έχουμε ιδιαίτερη ελπίδα. Θα βρεθεί ομάδα που θα μας ξεκωλιάσει. Διότι το σύστημα αυτό, δεν το καταλαβαίνω.Απέναντι σε μια Λάρισα που απλά έπαιζε με άσπρα και μπλέ.
                Κορυφαίος για μένα του αγώνα ήταν ο Μανωλάς. που βέβαια όταν έκανε τις ηρωϊκές επελάσεις, έψαχνα να καταλάβω αν αυτά είναι δουλεμένα στην προπόνηση. Πολύ κοντά σε απόδοση ήταν κι ο Λαγός. Δεν με παρασύρει η αναρχία της κρίσης περί Τζιμπούρ. ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ.Φυσικά το καλύτερο εργαλείο της ομάδας μας είναι ο Σκόκο. Με πίκρα το λέω αυτό.
              Όμως ο σκοπός επετεύχθη. Δηλαδή οι βαθμοί και τα χρήματα γι' αυτούς παρέα με τα γκολ. Όπως και η ηρεμία και μάλλον και το ανέβασμα της ψυχολογίας. Χρειάζονται αυτά για όπου φτάσουμε. Που δεν τα βλέπω και πολύ ψηλά τα δεδομένα, αλλά είναι νωρίς ακόμα ίσως. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. ¨Η Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ. Προχωράμε λοιπόν και συγχαρητήρια σε όλους.
             ΥΓ1. Στο εφιαλτικό μισάωρο που ανέφερα, ευτυχώς που υπήρχε και η ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οργανωμένους Κροάτες και σε κάποιους δικούς μας. Είχαμε κάτι να βλέπουμε. Μια υπενθύμιση: ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.
            ΥΓ2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ, ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ; ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.   

      Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ

                  Δεν ξέρω τι σόϊ ομάδα είναι αυτή η Χάϊντουκ. Το οτι είναι κροατική, κάτι βέβαια σημαίνει, που όμως δείχνει κι ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Επίσης το στοιχηματικό κουπόνι, μας δίνει σούπερ φαβορί στο 1,55 με κόντρα το 5. Επομένως στην θεωρία πρέπει να νικήσουμε. Στην πράξη όμως τι γίνεται;
      Θα το δούμε στο γήπεδο.
                 Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι αυτό. Και πιστεύω οτι θα βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα μας. Διότι μέχρι τώρα, η συμπεριφορά μας είναι αλλοπρόσαλλη. Σκίσαμε στην Αυστραλία, χαροπαλέψαμε με την σκωτσέζικη, φάγαμε το χαστούκι απο την Κέρκυρα και μετά... Μετά σκοτώσαμε τας Σέρρας και μεταμορφωθήκαμε σε ομάδα του 90 που έπαιξε σούπερ μπάλα, που είχε αυτοματισμούς κι οτι είμαστε ένα απο τα φαβορί για τον τίτλο ," αν μας αφήσει η διαιτησία".  Τώρα γιατί εγώ είδα την Κυριακή μόνο το Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα, μάλλον θα πρέπει να μου ανεβαίνει η μυωπία και να μην το έχω πάρει χαμπάρι.
                  Φυσικά όλοι μας θέλουμε τη νίκη με όποιον τρόπο και να έρθει. Για βαθμουλάκια και για χρήματα. Εντάξει και συμφωνώ. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε και τι μπορεί να καρτερούμε αργότερα. Αν κάτι που δουλεύεται στην προπόνηση βγαίνει και στο γήπεδο κι αν μπορούμε κάποια στιγμή να δούμε επιτέλους και λίγο μπάλα. Διότι κατά βαση, αυτό είναι που ζητάει ο γνήσιος Αεκτζής
      κι αυτό είναι που τον διαφοροποιεί απο τον οπαδό των αιώνιων.
                Το ματς είναι αργά και δεν ξέρω πόσο θα δυσκολέψει τον κόσμο. Που πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας ούτε μυρίζει κάτι ύποπτο στην ατμόσφαιρα. Διότι την Ευρώπη την φοβούνται ή την σέβονται όλοι. Και δεν πολυκουνιέται κανείς. Ας πούμε το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα, είναι ψηλότερης επικινδυνότητας και μιλάω πάντα για την περίπτωση αγωνιστικής στραβής.  Που η στραβή συγχωρείται αν έπαιξες καλά. Αν ήσουν για τα μπάζα, τότε παίρνει δικαίους και αδίκους η μαυρομύτα.
              Κι επιμένω για τον κόσμο, διότι στη Ριζούπολη ψιλοτρόμαξα. Να μην μπορούμε ούτε αυτό το γήπεδο να γεμίσουμε; Είπαν, οτι πολλοί φοβήθηκαν ή οτι κάποιοι κάτοχοι διαρκείας δεν προσήλθαν. Εντάξει να το δεχτώ αυτό. Πάμε λοιπόν να δούμε, πόσος είναι ο ενεργός λαός σε ένα γήπεδο άνετο, που έχει φάει την παραμύθα του σερραϊκού ακανέ, σε πρεμιέρα για την Ευρώπη με μονόδρομο τη νίκη και που σε περίοδο κρίσης κι άρα δεν είναι δυνατόν κάποιος να πήγαινε και στα τρία ματς με αγοραίο εισιτήριο, αν θα έκανε κάποια επιλογή, θα ήταν μάλλον στο γκλάμουρ του διεθνούς αγώνος. Δεν περιμένω να γεμίσει φυσικά, αλλά γιατί να μην έχει ένα τριαντάρι ας πούμε; Όσοι μπορείτε λοιπόν, ελάτε να υποστηρίξουμε τον δικέφαλο μας.
            ΥΓ1. Αγαπητέ πρόεδρε, οι Αεκτζήδες δεν είναι 1,5 μύριο. Καμιά 800 χιλιάδες μπορεί.
            ΥΓ2. Επίσης η δήλωση " δεν μιλάω για την διαιτησία ΜΕΤΑ απο ήττα ", δεν είναι και πολύ σοβαρή ούτε και δείχνει κάποια ανωτερότητα. Δηλαδή άμα σε σφάξουν, θα το παίξεις μουγκός; Ανωτερότητα δείχνει να τον πηδήξεις τον διαιτητή ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΟΥ.
           ΥΓ3. Το Νικολάκη μην τον πολυακούς. Είδες που τον έκανε ο άλλος πέρα;
           YΓ4. Τελικά ο Μπλάνκο ήταν σημαία ή ένα κουρελόχαρτο; Κρίμα για τον συμβιβασμό του προπονητή. Άλλος είναι το κωλόπαιδο εκεί μέσα.
             YΓ5. Μην τρομάζετε. Και μην μασάτε. Ο απλός κόσμος έχει το δικαίωμα. ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.               

      Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

      Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

                Που έχει πλάκα και φοβερό σασπένς. Και φυσικά χιλιάδες δημοσιογράφους που παίζουν το πουλί του πλούσιου ή του χονδρού  σε χρήμα. Ή ανταλλάσσουν την ασφάλεια τους ή της οικογένειας τους, με τα γραπτά τους. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Η Ο ΚΟΚΑΛΗΣ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ. ¨Η ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟΥ ΠΑΝΤΑ ( Μπέος ). ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ: Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΧΟΧΟΧΟ.
                 Και δεν την κάνανε οι παράγοντες. Την βρήκανε. Κι άρα την διατηρήσανε. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ. Εγώ ας πούμε έτρωγα στον παππού μου με κολώνες πάγου. Στη μαμάκα μου, είχα ηλεκτρικό. Ε, δεν πάθαμε και τίποτα πουθενά σαν τρόφιμο. Κι ας υπήρχε κόντρα στον τρόπο που βάζανε τα τρόφιμα οι γονείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους ( ακόμα δεν γελάσατε; ).
                 ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝΑΚΟΥΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. ΚΙ ΑΡΑ ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ. ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.
                Και το σοβαρότερο από  όλα, είναι μια κουβέντα: " Κάποια λαμόγια, μας βάλανε να σκοτωθούν μεταξύ μας." ( Νίκος Πατέρας ). ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ- ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ: " ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΑΡΑΟΥΤ.". Κάποιος Νικολακόπουλος ( ήταν σοβαρός ) που έκανε μεταγραφή στον  << Γαύρο >>. Μιλάμε για την σιγουριά της θέσης και την ανταλλαγή για κάποια αργύρια, κάποιου Πήκουλα, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ. ΧΟΧΟΧΟ.
                 Και περάστηκε η είδηση. Ήταν προβοκάτσια το σφύριγμα του Δαλούκα. ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ;  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, εξαγώγιμος, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ. ΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
                ΔΑΛΟΥΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΠΕΡΣΙ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ. ΦΕΤΟΣ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΡΕΜΟ. ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΑΝ ΠΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ. ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΙ ΟΛΟΣΩΣΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ. ΠΑΝΤΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΣΟΥΝ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ. ΘΑΡΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ Η ΣΕΙΡΑ. ΗΡΕΜΑ ΟΜΩΣ ( με ηρεμώ κι εμένα )..
                Κι έκανε το άνοιγμα ο Πατέρας. Μίλησε το βουβάλι και πέταγε κι αγγλικά. Τα ξέχασε τα μόρτικα. Κι έδωσε το μήνυμα. " ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ" και να παίξουμε τις κότες. ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ. " ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ".
              ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΕΔΕΙΞΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ. ΤΗΣ ΠΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
                  ΓΙΝΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ; Άρα , η ΑΕΚ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΤΑΥΡΟ., ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ., ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ. ΑΕΙ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ.
             ΥΓ1. Το μουστάκι και το μούσι είναι ο φερετζές του πούστη.
             ΥΓ2. ΠΙΑΝΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ ΠΟΥ Ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ.
             ΥΓ3. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.
           ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ, σαν χαρακτήρα, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ.
               Η ΑΕΚ ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗ, ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΜΑΣ, Ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ.
           ΠΟΤΕ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.
                      ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ.

      Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

      ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ

                Το φετεινό πρωτάθλημα ξεκίνησε λοιπόν με τα Δαλούκεια. Είναι εκδηλώσεις που είχαν γίνει και πέρσι, όταν δεν είδε ο διεθνής διαιτητής την χεράρα του Μέλμπεργκ στο παιχνίδι μας με την δαφνοστεφανωμένη. Φέτος όμως είδε, την ανάσα του παίκτη του Άρη που χάϊδεψε τον αριστερό γλουτό του Βύντρα κι αυτός έπεσε σαν ώριμο σύκο. Μετά, στο ημίχρονο, του είπανε για το λάθος του κι άρχισε να σφυρίζει 80-20 υπέρ του Άρη. Άρα;
               Άρα, ήταν στημένος; ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΝΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Ο στημένος δεν πάει να ρεφάρει ποτέ. Σε βάζει στο τραπέζι και σε τελειώνει. Μην ψάχνετε φαντάσματα. Τα ουρλιάζω απο πέρσι.
               Βγαίνει όμως ο Μαρινάκης, με τον οποίο συντάχτηκα και θα δείτε οτι θα δικαιωθώ, και λέει: " Να πάρουν το κεφάλι του Δαλούκα, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ." Διαφωνείτε; Αν ναι, δεν το καταλαβαίνω. Αν όχι, τότε πάμε καλά. Ό,τι όμως και να κάνετε, μιά πρέπει να είναι η ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ; Οι άλλοι διαιτητές γενικώς και αορίστως; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΜΕΣΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Αν όχι ακόμα, τότε να σας πω οτι τα περσινά έργα Πατέρα είναι πασίγνωστα στον Μαρινάκη, αφού του τα διηγείτο με καμάρι όλη την χρονιά που συντρώγανε στα κότερα ή στο Νάμος.
              Κι επειδή ακόμα ίσως να υπάρχουν αμφιβολίες στο γιατί συντάχτηκα, να συμπληρώσω κάτι που ξέρετε: Ο Μαρινάκης έβαλε 100 μύρια. Ο Πατέρας τι έχει βάλει; Να μην είμαι με έναν επενδυτή που τρελαίνεται άμα του τα παίρνουν απο το παντελόνι κάτι λαμόγια που δήθεν επηρεάζουν τις καταστάσεις;  Και να είμαι με ποιόν;
               ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ; ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙ, Η ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΤΕΙ Ο ΣΚΟΚΟ; Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ( εδώ θέλω να δουλεύει το μυαλό); Διότι αυτό δείχνει η δήλωση: " Προσελήφθη ο αρχηγός της παράγκας και κάποιοι μιλάνε για κάθαρση;". Όχι κύριε πρόεδρε. Πρώτον ο Γκαγκάτσης είναι καμένο χαρτί στην πιάτσα και δεύτερον πρέπει να πηγαίνεις με εκείνον που ρίχνει χρήμα για παίκτες και που τα μέχρι τώρα ζητάει ένα 50-50 ΕΝΩ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΜΟΥΛΩΧΤΑ, και να επαναλάβει τα πράσινα περσινά.
               Και βέβαια καλά έκανε ο Αδαμίδης και φώναξε. Όχι οτι θα κερδίσει τίποτα ουσιαστικό απο την διαιτησία ή την καταγγελία. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΑΕΚ. ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ, ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, διότι δεν τον έχω κόψει και τόσο κρύο αίμα. Εξ άλλου, σε ό,τι και να έχει πει ( θυμηθείτε ), έχει πέσει έξω. Και φυσικά θα ξαναπέσει έξω, αφού ο Μαρινάκης θα μείνει.
              Κι είπαμε για τον πυρηνικό πόλεμο που έρχεται. Και για την διαιτησία που ψάχνει πάντα να βρει προστάτη. Και για τις παράπλευρες απώλειες, που πια αρχίζουν και φαίνονται. Σαν τις δηλώσεις του φελλού: " έρχεται ο στρατηγικός επενδυτής". Κοινώς, ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
            ΥΓ1. Φέτος το ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ ειναι διπλό. Δεν ήταν ο Δαλούκας βαλτός, άλλος ήταν προειδοποιημένος.
            ΥΓ2. Ο Πατέρας δεν είναι κουμπάρος του Κόντη. Τον γιό του παράγοντα του Άρη, τον έχει βαφτίσει ο Γ. Ξυλάς.
             ΥΓ3. Οι παίκτες, αν πληρώνονται, να παίξουν τα λεφτά τους. Η έδρα είναι επιλογή άλλων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ. ΚΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
             ΥΓ4. Χρόνια πολλά στο όνομα. ΤΟ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΠΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΚΥΡΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ. Συμβουλή είναι αυτό. Φυσικά, τράβηξες τον δρόμο σου. Κι όπως είπες, ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΤΑΘΕΙΑ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΟΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.

      Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

      ΑΕΚ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ στην Ριζούπολη

                 Εγκαίνεια και για μένα και για τα παιδιά σήμερα. Θυμήθηκα τα παλιά. Αναχώρηση μιάμιση ώρα πριν, με τον φόβο του παρκαρίσματος ( να δείτε πού και πώς πάρακαρα ) και με την μαζική τοποθέτηση μας στην θύρα 1. Ήθελα να βρω κι όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, αλλά και να δουν τα παιδιά και πώς είναι εκτός ΟΑΚΑ.
              Κι ήταν όλα ωραία. Παρά τον πολύ κόσμο, άνετα είδαμε το ματσάκι σαν ντιπρμπουσόν. Μία πάνω μία κάτω. Σε ένα γήπεδο, που όμως δεν ήταν γεμάτο και δεν είχε και τον παλμό που περίμενα. Αν η ΑΕΚ δεν μπορεί πια να γεμίσει και μια Ριζούπολη...
              Το πέταλο με τον ρυθμό του κι όλοι οι διπλανοί μου με τρομερό άγχος. " Άντε να το βάλουμε", " σφύρα καλά πουτάνας γιέ" , " έ, βγάλε τον πούστη τον Σκόκο έξω επιτέλους ". Τον κόσμο τον είδα πολύ φορτισμένο και φορτωμένο. Σαν να μην τον νοιάζει πια το θέαμα, παρά μόνο η νίκη. Κι αυτή να έρθει με όποιον τρόπο θέλει.
            Τέλος πάντων, μην λέμε κι άλλα περιφερειακά. Όταν ο Τζιμπούρ κι ο Σκόκο είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτε παραπάνω απο την ομάδα αυτή. Που δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή στο σύστημα αυτό. Που έδωσε μια επαγγελματική νίκη απέναντι σε μια ομάδα πολύ λίγη, τουλάχιστον σήμερα.
            Και τα προσχήματα σώθηκαν με την καλή αμυντική γραμμή, που ήταν ακριβώς το ανάποδο από όσα παιζόντουσαν όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Ο Λαγός έφαγε μερικές ντρίπλες, αλλά στην συνέχεια μαζί με τον Γιάχιτς κράτησαν τις θέσεις τους. Δεν πάθαμε και κάποια ζημιά απο την αστάθεια του Αραμπατζή ή τα διωξίματα του, ούτε και τις υπερβολικές πρωτοβουλίες του Μανωλά, με τον Δέλλα να είναι κορυφαίος και να προσπαθεί να κάνει μέχρι και τον οργανωτή.
            Αγωνιστικότητα υπήρχε, δεν πρέπει να υπάρχει παράπονο. Χωρίς υψηλά επίπεδα ποιότητας, όλοι παίζανε για τον εαυτό τους μπας και σωθούν κάπως σε περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά. Κι αρκετές ευκαιρίες μπροστά που κάνουν το σκορ αρκετά μικρό. Παρήγορα πράματα δηλαδή, αφού είναι φανερό οτι ακόμα καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη και μπορεί να γίνει δουλειά και στην προπόνηση. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΧΗΜΕΙΑ.
             Δυο πράματα μου έκαναν εντύπωση. Ο εντυπωσιακός για τα κυβικά του Λυμπερόπουλος, που όμως δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Αυτός ήταν και ο καλύτερος για μένα.
             Το δεύτερο είναι η διαιτησία. Δεν μπόρεσα να μάθω το όνομα του διαιτητή. Όμως ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος ακόμα και για σχολικό πρωτάθλημα κι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Δεν γίνεται να είσαι στην έδρα της ΑΕΚ, το ματς να πηγαίνει πολύ ομαλά και ξαφνικά να αποφασίζεις λες και σε τσίμπησε μύγα τσε τσε. Μπροστά στα μάτια σου. Όπως κι ο επόπτης ο προς εμένα, που μάλλον τα off-sight τα είχε εκτός ύλης.
             ΥΓ1. Αν ο Μαρινάκης εννοεί αυτά που είπε - τα βρήκα πολύ αντρίκια για τον Δαλούκα και για κάθε Δαλούκα - εγώ προσωπικά τάσσομαι μαζί του. Αλλοιώς βλέπω στο μέλλον να χρειαζόμαστε 6 διαιτητές μέσα στο γήπεδο μπας και βγάλουν απόφαση ή τον κόσμο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.
           ΥΓ2. ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ λέγεται τελικά το σημερινό νούμερο. Και μόνο απο το όνομα καταλαβαίνετε.  

      Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

      ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2010

           Ω ρε γλέντια. Ο καλύτερος πρωθυπουργός έκανε την κίνηση ματ. Πήρε τα κομματόσκυλα και τα χόρεψε ένα χασαποσέρβικο. Ή ένα τσάμικο, που ο τελευταίος ξαφνικά πετάγεται πρώτος. Απίθανα πράματα, που όμως υποστηρίζονται από σύσσωμα τα δίκτυα ενημέρωσης, αυτά τα ξόμπλια, που το παίζουν υπέρ της ενημέρωσης του λαού, που περιμένει να ξαναψηφίσει για να δείξει τα δόντια του.
           Κι οι μουσικές παίξανε σε τέμπο αμερικάνικο. Σε ρυθμούς Lady Γκαγκά, που σαν γνήσια αγάμητη, είπε να το κάνει με πεθαμένο. Λες και προσβάλει κανέναν άλλον εκτός από την μουσική ιστορία ή την πνευματική πραγματικότητα των ηλίθιων που πληρώνουν για να την δουν. Ενώ θα έπρεπε να επιδοτείται από τις κομμένες συντάξεις ή τις αποζημιώσεις των άνεργων, που μοιραία έχουν καταφύγιο στον μπάφο ή στον μπούφο που είναι νοστιμότατος μαγειρεμένος σαλμί.
            Είναι φοβερό να σου αποδεικνύει η υπερδύναμη την εξουσία της. Να μην κράτιουνται ούτε καν τα προσχήματα. Να περιμένεις μεταμεσονύκτιο, να πέσει το τηλέφωνο τελευταία στιγμή, λόγω διαφοράς ώρας, και να βγαίνεις μετά με το μουστακάκι, και να λες για νέα κυβέρνηση ή για αποφάσεις αιχμής ή για στρατηγικό στόχο. Πρέπει να απευθύνεσαι σε πολύ μαλάκα λαό που θα πληρώνει μια ζωή την καινούργια βασιλική οικογένεια.
           Που ούτε προπονητής ποδοσφαίρου δεν προλαβαίνει να δείξει κάτι σε ένα χρόνο. Κι οι υπουργοί, που ο αρχηγός είχε επιλέξει, κρίθηκαν, δούλεψαν κι απεφασίσθη ότι δεν επήγανε καλά παρά τα θετικά σχόλια της τρόϊκας ή των ΜΜΕ. Τελικά πού είναι το σωστό; Πέτυχαν ή δεν πέτυχαν; Αν πέτυχαν, γιατί αλλάζουν; Αν απέτυχαν, γιατί πάνε σε άλλο υπουργείο; Για να αποτύχουν και αλλού; Της πουτάνας το μαγκάλι, και ποτέ δεν απέτυχε ο αρχηγός που διάλεξε τους αποτυχημένους ή που μετακινεί τους πετυχημένους.
            Κι εδώ δεν μιλάμε για κάποιο άλλο μοντέλο διοίκησης. Μιλάμε για χοντρό δούλεμα του μαλάκα που τώρα θέλει να πάει να εκλέξει και αυτοδιοίκηση τοπική. Μιλάμε για πίτσα και για μπύρα και για αναλύσεις ηλίθιων για την τάση της κοινής γνώμης ή την προηγούμενη διάθεση, ή αν το παριζάκι θα είναι Υφαντής ή Νίκας. Μιλάμε για ζάπινγκ, που ως δια μαγείας , οι ίδιοι καλεσμένοι εμφανίζονται στα ανεξάρτητα κανάλια αλλά τα λένε αλλιώς, ανάλογα με την κούραση τους ή το ποτό που ενδιαμέσως είπαν να καταναλώσουν με τον ψηφοφόρο που τους τρατάρισε στο μακιγιάζ του στούντιο.
            Κι η Ελλάδα να κοροϊδεύει τα αμερικανάκια. Τα χαζά ναυτάκια που τα πιάσανε κότσο οι μπαρόβιοι δίπλα στις παλιές βάσεις και ξαφνικά δίνουν εντολές που τις τηρούμε μέχρι κεραίας. Με όλες τις κυβερνήσεις. Σοσιαλισμό, δεξιά, ή συγκυβέρνηση καπιταλιστική και ΚΚΕ; Βρε ό,τι θέλετε. Τα μαλακισμένα να διοικούν τον πλανήτη και τα ξύπνια μαγκάκια να κινδυνεύουν από το μετανάστη. Πόσα χρόνια τα έχει περάσει αυτά πριν η Αμερική με την νόμιμη αλλά και την παράνομη μετανάστευση. Είναι να απορεί κανείς με το μόνιμο παλιμπαιδισμό του διαδόχου του Περικλή ή του επιστάτη της Ακρόπολης. Αναρωτιέμαι κιόλας, αν δεν υπήρχε κι αυτή, τι θα γινόταν. Διότι ακόμα παίζει κι ένας σεβασμός. Που δεν θα υπάρχει αύριο, ολόσωστα, με τις γενιές του play-station και την απαγόρευση του γαμησιού σαν φυσική εκτόνωση.
           Αλλά εδώ μιλάμε για τον ανασχηματισμό. Κι ο παμπερούχος μπαμπάκας του πρωθυπουργού, έχοντας χάσει δυο στελέχη καταδικασθέντα στο δικαστήριο και το δεξί του χέρι με εγκεφαλικό, δεν του έμαθε τίποτα. Και συνεχίζει την καταβύθιση της χώρας, όχι πια με την αλλαγή ή την αναδόμηση ή την αρχίδια πράσινη εξέλιξη. Εδώ μιλάμε για κανονική οικοδόμηση . Με την δημιουργία 48 αντί 37 υπουργείων κι άρα κατασπατάληση χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου. Κι έλεγε για ευέλικτη κυβέρνηση. Η νέα τάξη όμως το είδε αλλιώς. Δις στα κανάλια ενημέρωσης και κριτικής, και δέσιμο αυτών των πενήντα ασπίδων στον πρωθυπουργό, πριν τον αποσύρουν και τον πάνε στην χρυσή εφεδρεία της σοσιαλιστικούς διεθνούς ή της παγκόσμιας τράπεζας.   Mέχρι να τον ξαναχρειαστούν για μελλοντικό ξαναξεπούλημα της χώρας.
      Για να πει τις ίδιες μαλακίες την ώρα που αλλάζει την αλυσίδα του ποδήλατου ή την ώρα που δεν περνάει την πρώτη πίστα του ηλεκτρονικού του. Την ώρα πού θα διοικεί ο άλλος, ο μπλε, που θα είναι ο καλός πια, μια που ποτέ δεν ήθελε το μνημόνιο και την ώρα που οι νέοι υπουργοί θα αποποιούνται την ευθύνη τους αφού για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Κι όλα αυτά για να σώσουν το τομάρι τους τα πολιτικά άνεργα στρουμφάκια. Χωρίς καμιά τσίπα για έναν λαό, που βεβαίως έχει τις ευθύνες του, με κυριότερη ότι χόρευε στα δημοκρατικά τουμπερλέκια και στις κορώνες της μαλακισμένης πολιτικής. Την ώρα που ένα έπρεπε να είναι το σύνθημα: " Νέα μέτρα, πάρτε πέτρα."
           Εγώ λέω άντε. Τούρκικα. Άντε φύγε μαζί με τα τσιράκια σου που θέλανε να σε παρουσιάσουν σαν σπουδαίο πρωθυπουργό. Που ξέρουν ιστορία. Τρώγεται αυτή; Ή βοηθάει οικονομικά το μέλλον των παιδιών μας ή των άνεργων πενηντάρηδων ή των νοικοκυριών που βάζουν αλυσιδωτά λουκέτο ; Κάτι λεπτομέρειες δηλαδή. Σαν τα πνεύματα ή τους τόνους στα αρχαία. Ή σαν κάτι πληρωμένους για την ενημέρωση και την κρίση του λαού, που απλά κάνανε λάθος αλλά θα εξακολουθήσουν να μιλάνε σαν κοραλλιογενή χταπόδια. Που είδαν τον φελλό σαν μπουκάλι ολόκληρο.
      Που θα έπρεπε να πάει για εσχάτη προδοσία. Μαζί με κείνον που ήξερε δημόσια ασφάλεια αλλά τρέμει να ξανακάνει αυτό που του συνέβη τυχαία. Κι είπε να το παίξει οικονομολόγος. Ή τον άλλον, που δεν μιλάει καν ελληνικά και πήρε το εξωτερικών. Ή τον άλλον, που πέρασε ό,τι ήταν να περάσει, και πήγε στο υγείας που είχε θέματα συνταγματικά.
            Άλλους δεν πιάνω, διότι έχω και περιορισμένο χώρο. Θέλω όμως να κλείσω με τα καλά νέα. Υπάρχει και μια προοπτική. Το σοσιαλιστικό γαμήσι θα εξακολουθήσει να έχει καλλιτεχνική φλέβα. Πριν είχαμε την γυναίκα του Βοσκόπουλου. Τώρα έχουμε την γυναίκα του Νταλάρα στην κυβέρνηση. Κάτι είναι κι αυτό. Από το λαϊκό πήγαμε στο έντεχνο. Που όπως και να το κάνουμε, έχει πιο βαθύ στίχο και σοβαρότερα μηνύματα. Για έναν λαό που πρέπει να ανεβεί πλέον ποιοτικά. Διότι όσο αναφορά την ποσότητα ανέβηκε, και τώρα που δεν θα υπάρχει αυτή, θα πρέπει να κυκλοφορεί στον δρόμο και να τραγουδάει. Ε, να μην λέει καψουροτράγουδα. Να λέει άριες στον δρόμο προς το κωλόκουτο που κάνει μαγικά. Στον δρόμο προς την κάλπη, που τα αμερικανάκια την έχουν χεσμένη. Διότι ξέρουν ποιος είναι ο κυρίαρχος και δεν ασχολούνται με πολιτικά τζιβιτζιλίκια και νέα συμβόλαια με τον κόσμο που όποτε θέλουν τα κάνουν χαρτοπόλεμο οι ηγέτες με τα μουστακάκια.