Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Δ - Τ

           Φυσιολογικά κρίνω τα δύο πρώτα παιχνίδια. Με την έννοια οτι πέρασαν τα φαβορί, η Ολλανδία και η Βραζιλία. Δεν με εντυπωσίασε η Ολλανδία ιδιαίτερα, αλλά έδειξε πολύ ικανή απο τη μέση και μπροστά. Έπεσε και σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα , μάλλον πίστεψε οτι οι άλλοι είχαν παραδώσει το πνεύμα τους και κάθισε κι αυτή. Κάτι μου λέει οτι πήγαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων κατά 90% σίγουροι οτι θα πέσουν με την Βραζιλία, όπου έκεί θα γίνει της πουτάνας.
        Και μακάρι να γίνει, μπας και δούμε κάτι της προκοπής. Αν και το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο. Καλή η Βραζιλία, που πέραν του ταλέντου της εκμεταλλεύεται  και την μπαμπουλίσια φανέλλα της. Διότι το 3 -0 είναι βαρύ σκορ για την Χιλή, που έδειξε κάποια στοιχεία καλά ( τουλάχιστον μέχρι το 30 ), αλλά χάθηκαν μέσα σε μια  ατέρμονη φλυαρία, λες και θέλανε οι παίκτες της να μπουν με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα. Ε, δεν γίνεται έτσι κι ειδικά με την Βραζιλία που σε έχει κερδίσει και καμιά σαρανταριά φορές παραπάνω και σ' έχει ποτίσει με αρκετό κόμπλεξ.
      Μεγάλη ταλαιπωρία αυτό το παιχνίδι των Νιντέντο με την δεύτερη ομάδα μου. Η οποία με πρόδωσε. Είχε βέβαια κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν είναι δυνατόν να ξέρεις μπαλάρα, να είσαι απόγονος του Γκαμάρα και να μην μπορείς να τελειώσεις σε 120 λεπτά μια πολύ καλά γυμνασμένη και φιλότιμη ασιατική παγόδα. Τέλος πάντων , τα πέναλτυ μας αποζημίωσαν και τουλάχιστον μετά θα έχουμε λατίνικο παιχνίδι.
      Όποτε βλέπει η πορτογαλλική φανέλλα ισπανική, παίρνει τον πούλο. Μόνο ο Εουσέμπιο φαίνεται να  τους τρόμαζε γι' αυτό τον βγάλανε μαύρο πάνθηρα. Διότι ο Ρονάλντο ήταν μπανανόμηλο ροζέ και μάλλον πρέπει να μιλήσει με τον Μπέκαμ για την ανταλλαγή εσωρούχων. Βέβαια ο Άγγλος πηδάει την ανορεξική νερβόζια, που δεν θα την θέλει ο άλλος, που έβαλε μια ορεξιακή βουβουζέλα στο λαρύγκι του. Ποδοσφαιριστής είσαι πάω απο όλα κι όχι δαμάσκηνο να σε βουτήξω απο το μαλλί. Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο ματς έβγαλε 2 σταρ: Τον προπονητή της Πορτογαλλίας και τον διαιτητή. Για τον πρώτο καταλαβαίνετε, για τον δεύτερο μάλλον είδατε τον διαιτητή του τελικού μέσω απάθειας κι άσε τα μαλακισμένα να σκοτωθούν.  Γουστάρω το κρύο αίμα την ώρα που σφυρίζουν τα ΕΚΑΒ.
       Και  μην έχοντας και πρόβλημα να πέσω έξω, - μπάλα είναι δεν είναι budget εταιρείας -, να κάνω και τις προβλέψεις μου: Γνωρίζετε οτι είμαι φιλολατίνος και υποστηρίζω την Ουρουγουάη.  Πιστεύω λοιπόν τα εξής:
- Το ματς της ομάδας μου με τη Γκάνα, θα είναι ντερμπάκι. Αν επαναλάβει την εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα, θα χάσει. Πάντως ελπίζω να προχωρήσει.
- Τα ματς της Γερμανίας- Αργεντινής και Βραζιλίας-Ολλανδίας, τα βλέπω πακέτο ίδια. Με αποκλεισμό των λατίνων. Ειδικά την Αργεντινή, δεν την βλέπω με τίποτα.
- Η άποψη μου είναι οτι η Παραγουάη δεν περνάει με τίποτα. Πρέπει να κοιμηθεί ο θεός. Η Ισπανία δεν παίζεται απο την τσουκουτσόμπαλα.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

          Δεν ήταν δυνατόν να παραστώ λόγω υποχρεώσεων. Υπήρχε όμως εκεί δικός μου άνθρωπος, πολύ φίλος, πολύ κοντά στα ερασιτεχνικά μοντέλα και στα σχήματα λαϊκών βάσεων, φύσει και θέσει εναντίον των υπερπαραγόντων ιδιοκτητών ομάδων και του αντίστοιχου λαμογισμού με την κρατική εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτός λοιπόν, μου μετέφερε το κλίμα. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με τα νούμερα.
         Τα μέλη του ερασιτεχνικού σωματείου αναφέρονται σαν 4000 εκ των οποίων τα 800 είναι ταμειακώς εντάξει. Στην συνέλευση βρέθηκαν 136. Άντε να ήταν 180, όπως λέει ο Μιχάλης, που όμως δεν αλλάζει την ουσία του κείμενου. Και η πρώτη ουσία είναι οτι το κλίμα ήταν πολύ καλό σε σχέση με παλιότερες συνελεύσεις, που πραγματικά γινόταν της πουτάνας. Φυσικά σε κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε και κάποια πιο υψηλών τόνων κριτική χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αξία. Η οργάνωση μερικές φορές γίνεται και βασιλικότερη του βασιλέως.
        Η δεύτερη ουσία είναι οτι πραγματικά υπάρχει ένας οικονομικός μαρασμός στα τμήματα, που συνοδεύεται κι απο ένα τρομερό χάσιμο χρόνου απο τους ανθρώπους που μάχονται να τα κρατήσουν όσο πιο ενεργά και ζωντανά γίνεται. Επομένως υπάρχει η έκκληση του ΔΧ για νέους ανθρώπους, άφθαρτους, όχι υποχρεωτικά οικονομικούς κολοσσούς, που θα μπορούσαν ανάλογα με την επαγγελματική τους κατάσταση και τις γνώσεις τους να στελεχώσουν την διοίκηση της μάνας ΑΕΚ.
       Τώρα κάποιες φωνές που πήραν το λόγο, δέχτηκαν κάποια ειρωνικά σχολιάκια για τις προτάσεις τους. Επαναλαμβάνω οτι δεν είμαι σε θέση να έχω προσωπική άποψη. Στο πηγαδάκι λοιπόν που σχηματίστηκε μετά και στο οποίο συμμετείχε και ο ΔΧ και ο άνθρωπος μου, επισημάνθηκε μια αντίφαση μεταξύ των επίσημων λόγων και επιδιώξεων και της πρακτικής αυτοακύρωσης των πραγματικών στόχων. Γεγονός που παραδέχτηκε προς τιμήν του ο ΔΧ, που εμφανίσθηκε και λίγο μπαϊλντισμένος  , για να μην πω και λίγο κουρασμένος.
      Τα βρίσκω όλα φυσιολογικά. Η προσπάθεια τόσων χρόνων - και δεν κάνω καμία πλάκα - μετράει μόνο στα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη. Το 4000 δεν λέει τίποτα διότι είναι γνωστό το φρου φρου κι αρώματα του Έλληνα. Το "ναι" στην αρχή και τα "ελαφριά πηδηματάκια" στην συνέχεια. Αυτά είναι πασίγνωστα και τα είδατε και πρόσφατα ακόμα και στην αλογοτροφή.
       Και πλέον τα λάθη είναι και παραδεκτά απο τον ίδιο τον ΔΧ μαζί με την παραδοχή οτι με το σχήμα αυτό δεν πάμε πουθενά. Διότι δεν εμπνέει ούτε τον κόσμο τον απλό αλλά ούτε και πιθανό επενδυτή ή έστω σπόνσορα. Θα μου πείτε τελικά, τι πρέπει να γίνει; Και να σας απαντήσω ξεκάθαρα: Τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια.
       Ο ερασιτεχνισμός δυστυχώς ή ευτυχώς έχει πεθάνει. Ο αθλητισμός , ειδικότερα στην Ελλάδα, είναι άντρον πιθανής διαπλοκής για άλλα συμφέροντα, ξεπλύματος χρημάτων ή πολιτικών εκμεταλλεύσεων. Κι αυτά είναι οφθαλμοφανέστατα ακόμα και στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην ομάδα μας. Φανταστείτε τι γίνεται στο ψέμα ερασιτεχνικών τμημάτων που όμως δουλεύουν και συμπεριφέρονται σαν επαγγελματικά. Και σε πολύ δύσκολη  περίοδο οικονομικά που δίκαια επικρατεί η νοοτροπία του πελάτη: Πρώτα βλέπω και μετά αγοράζω κάτι . Οι λίμνες μικραίνουν και πρακτικά θα μεταμορφωθούν σε κάτι μουχλιασμένες στέρνες, στις οποίες θα βρουν και καταφύγιο με την επερχόμενη κοινωνική αναταραχή, εντελώς κακοποιά στοιχεία.
            Είπανε να τα ξαναπούν σύντομα για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μοντέλο που θα μπορούσε τουλάχιστον να δώσει μια μεγαλύτερη δυναμική σ' αυτό το 10% ή το 23% πλέον της ερασιτεχνικής , για καλύτερο έλεγχο στην ΠΑΕ. Κι ορθότατα. Μόνο που κι εδώ χρειάζεται πάλι άλλο πρόσωπο.
      ΥΓ. Την δήλωση για τον Μελισσανίδη, την θεωρώ άστοχη. Δεν θα μπορούσε να δράσει πλέον παλαιοκομματικά. Η ανάγκη υπάρχει για τα λεφτά του και την συσπείρωση λόγω ονόματος. Και φυσικά για το επιτελείο που θα δημιουργείτο και που θα ήταν τεχνοκρατικό χειρουργείο. Εδώ απεδείχθη οτι ο ΔΧ είναι ξεπερασμένης κοπής. Χρήσιμος για πιο περιορισμένο ρόλο.      

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΚ

             Το παιχνίδι των ΗΠΑ με την Γκάνα δεν το είδα κι άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Σύμφωνα με ό,τι μου είπε ο γιός μου κέρδισε μάλλον ο πιο τυχερός. Το μόνο που θέλω να καταθέσω ειλικρινά είναι οτι στενοχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Αμερικής διότι μου ήταν συμπαθής σαν αγωνιστικότητα, σαν ανατροπή αποτελεσμάτων και διότι εξώφθαλμα την σφάξανε στην προηγούμενη φάση.
            Τρομερά αρνητικά εντύπωση μου έκανε η ομάδα μου η Ουρουγουάη. Αυτό δεν ήταν εμφάνιση αλλά κάτι σαν τελευταίο ένσημο αφού συμπλήρωσε την υποχρέωση της πρόκρισης. Τέτοιες μακρινές αποστάσεις αλληλοκάλυψης και τέτοιο ανύπαρκτο κέντρο, είχα καιρό να τα δω. Παρά την ευτυχία του γρήγορου γκολ κι αν και δεν της έδωσε κι ένα καθαρό πέναλτυ ο διαιτητής στο δέκατο λεπτό, δεν μπορώ να πω οτι με γέμισε απέναντι σε μια πολύ μικρή ομάδα. Φυσικά επειδή είμαι οπαδός, εξακολουθώ να ελπίζω και να λέω τα γνωστά: Έπαιξε όσο χρειάστηκε, κι όταν το ματς της πήγε στραβά, ξαναέβαλε μπρος τη μηχανή και πήρε τη νίκη. Θα φανεί λίαν προσεχώς κι αφού θα έχει ξεκουρασθεί μια ολόκληρη εβδομάδα πηγαίνοντας να συναντήσει όχι κάποιο μεγαθήριο. Πάντως μου φάνηκε εντελώς άδεια απο δυνάμεις και με κάκιστη νοοτροπία. Η άμυνα της δεν ενέπνεε σε καμια περίπτωση  σιγουριά για να το παίζει υπερομάδα τύπου παλιάς Ιταλίας και με τόση υπεροψία.
           Να πιάσουμε το Αγγλία - Γερμανία. Μάλλον να πιάσουμε το 4 - 1 το παλιό της δαφνοστεφανωμένης επι της ΑΕΚ. Αυτό με την αποβολή του Νάβας που έκανε τα κωλοδάκτυλα. Είναι πανεύκολο να αλλάξει τις ισσορροπίες μια πολύ κακή διαιτησία. Να ρίξει την ψυχολογία και να ξεχαρβαλώσει το οποιοδήποτε αφελές, οπωσδήποτε, σύστημα του Παθιακάκη ή του Καπέλο. Διότι το πρώτο γκολ της Γερμανίας είναι off sight και φυσικά αν σε τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις οτι είναι δεδομένη η ισοφάριση της Αγγλίας, τότε καλύτερα να παρακολουθούμε κρίκετ ή να μην παραμονιόμαστε για τα διαιτητικά εγκλήματα που γίνονται στην ψωροκώσταινα. Και δεν μιλάμε οτι η μπάλα πέρασε κατά 40% ή 50% την γραμμή του τέρματος, αλλά μιλάμε για ολόκληρη τη μπάλα καθαρότατα στο μισό μέτρο κι άρα μιλάμε για κανονικό χειρουργείο.
        Κι όλοι και όλες ξέρετε τι είναι η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. Το 2 - 0 το έχεις ανατρέψει χωρίς κάποια επική προσπάθεια, αρκετά εύκολα, και πριν το ημιχρόνιο. Και μιλώ για χειρουργείο, διότι είναι αδύνατον να πανηγυρίζει ο χαζός Καπέλο και να μην έχουν δει το γκολ δήθεν ο επόπτης αλλά και η παρδαλή αρχόντισσα του αγώνα. Αλητεία κανονική που το υπόλοιπο παιχνίδι δεν με κάνει να μασάω κάτι. Στοιχειωδώς καλή η Γερμανία στην απλοϊκή κόντρα αντεπίθεση στο αεροδρόμιο της αγγλικής αναχαίτισης που θύμιζε μπυραρία στα Μάλια της Κρήτης. Αν αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, κατά τον σπήκερ, τότε δίκαια ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου Μουρίνιο θέλει 90 Καπέλο στην καθισιά του. Και πάμε για μεγάλο παιχνίδι στην συνέχεια, αλλά η Γερμανία είναι πια σοβαρό φαβορί για το τρόπαιο. Ειδικά αν έχει και την παράγκα μαζί της.
      Και τα ίδια περίπου ισχύουν για την ψυχολογία και στους λατίνους. Ο Μαραντόνα σώζεται απο το ταλέντο  και το λιγόψυχο Μεξικό. Φυσικά ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι θα παίρναγε η Αργεντινή, αλλά ρε παιδί μου το θέλω κι αλλοιώς το ποδόσφαιρο. Και πιστεύω οτι η Γερμανία θα αποκλείσει την Αργεντινή , άσχετα αν συναισθηματικά είμαι αλλού. Κι ένας απο τους λόγους είναι η αποκαθήλωση του παικταρά που πρέπει με κάποιον τρόπο να καταλάβει οτι δεν είναι προπονητής αλλά μόνο εμψυχωτής και να προχωρήσει το σύστημα. Και μέχρις ενα σημείο σωστά. Ένας Αλέφαντος κάθεται στον πάγκο.  Φυσικά αυτά είναι μόνο προβλέψεις και συναισθηματικό αντάρτικο. Και το Mundial πάντα στέλνει ένα μήνυμα εκτός απο την έκθεση της σάρκας.
       ΥΓ. Το Μεξικό μου θύμισε την ΑΕΚ.  Μόλις έγινε το 3 - 0 απελευθερώθηκε. Γκολάρα ο Τέβες και ο Φερνάντες.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΔΙΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

     Σαν Αεκτζής, αισθάνομαι περήφανος διότι είμαι πολυπτυχιούχος. Και λογιστής έγινα, και οικονομολόγος και ντέντεκτιβ. Και καλή μπάλα έμαθα και πλέον είμαι έτοιμος να αποκτήσω και το πτυχίο μου στη νομική επιστήμη. Με αφορμή την δίκη της Δευτέρας 14/6 του κυρίου Ψωμιάδη για υπεξαίρεση από το ταμείο της ΑΕΚ του ευτελούς ποσού των 19 εκατομμυρίων ευρώ. Η δίκη φυσικά αναβλήθηκε.
     Και μάλιστα, η περισπούδαστη και αενάως ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, όρισε ξανά την δικάσιμο ακολουθία – πώς λέμε νεκρώσιμο ακολουθία;- στις 6/6/2011. Κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε να την ορίσει το 2050 ή το 2200, αλλά μάλλον φοβήθηκε πιθανή παραγραφή των αδικημάτων και γι’ αυτό βιάσθηκε. Η δικαιοσύνη λοιπόν θα αποδοθεί έστω και ετεροχρονισμένα. Είναι αυτό που λένε κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Για τα χρόνια μιλάω.
     Επίσης, από ό,τι μπορώ να καταλάβω σαν τελειόφοιτος Αεκτζής νεόκοπος δικηγόρος, είναι ότι το δικαστήριο ήταν για κατηγορία κακουργηματικού τύπου. Δηλαδή για το αν πρέπει να επιβληθεί μια ποινή στην ευρύτερη οικογένεια Ψωμιάδη και στον εργολάβο-σταβλίτη του, όσο αναφορά το ηθικόν των ενεργειών τους. Κοινώς να πάνε στο μπαλαούρο ή να αποδοθούν πάλλευκοι στην ανθρώπινη κοινωνία διότι παρεσύρθησαν από κοινά λαμόγια , με τα οποία ουδεμία σχέση έχουν, για την υπερκοστολόγηση των καφέδων . Που μπορεί και να έγινε κάτι τέτοιο καθότι στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται. Πάντως έργα δεν έγιναν.
     Το δικαστήριο λοιπόν, κύριοι και κυρίες ένορκοι, δεν είναι οικονομικής φύσης. Δεν είναι της αρμοδιότητας του τοιαύτη παράβασις ωσάν της υπεξαίρεσης χρημάτων. Το δικαστήριον θα εξετάσει ουσιαστικότερον θέμα: Όχι κλοπής, αλλά αν θα πρέπει όλοι εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς ή απειλούμενοι από κάποιους που πιθανώς είναι επαγγελματίες κλέφτες και κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Κι έχει τέτοια καούρα για την ασφάλεια μας που αποφάσισε την ετήσια αναβολή της εκδίκασης. Και μέχρι τότε, κανείς μας δεν πρέπει να φοβάται. Αλλά και κανείς να μην μιλάει διότι η ενοχή πρέπει να αποδειχθεί. Μετά από την απόφαση του χρόνου; Θα δούμε.
      Τι θα δούμε δηλαδή; Όλα τα είδαμε. Μπουκάρισε το ΣΔΟΕ κι έπιασε συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια, συγκεκριμένα παραποιημένα λογιστικά στοιχεία και βεβαίωσε το οικονομικό δικαστήριο όλες τις κλοπές με ταυτόχρονη απόδειξη της μαύρης τρύπας στο ταμείο της ΑΕΚ, η οποία τρύπα αναγράφεται σε όλους τους δημοσιευμένους ισολογισμούς. Επίσης το οικονομικό δικαστήριο καταδίκασε τους ενόχους. Η έφεση που ασκήθηκε δεν αφορά κανέναν παρά μόνο την δικαιοσύνη που ενδιαφέρεται τα μέγιστα να μην χάσει λεφτά από μεγαρόσημα κι από θεωρήσεις φωτοτυπιών. Τι άλλο δηλαδή ψάχνουμε; Να επιβεβαιώσουμε ότι το ένα δικαστήριο δεν επικοινωνεί με το άλλο, ή ότι οικονομικά ναι μεν είναι ένοχοι αλλά πιθανώς δεν είναι κακούργοι;
     Και πραγματικά, το κακούργημα ή το πταίσμα, το έχω πραγματικά γραμμένο στα πιο παλιά μου παπούτσια. Στ’ αρχίδια μου αν θα μπει μέσα κάποιος ή αν θα κυκλοφορεί ελεύθερος. Σάμπως και μέσα, ένας τύπος σαν τον Ψωμιάδη, ελεύθερος δεν είναι; Από μέσα δεν γίνονται δουλειές; Και πολύ λογικά. Αφού κάποιοι ηλίθιοι θεωρούν την φυλακή σωφρονιστικό κατάστημα, δεν είναι δυνατόν να απαγορευθεί στον κρατούμενο το δικαίωμα στην εργασία . Μετά πώς θα επανενταχθεί στο σύστημα;
     Το θέμα μου λοιπόν, είναι τελείως διαφορετικής φύσεως: Θέλω σαν ΑΕΚ, τα λεφτά μου πίσω. Κι έχω και χεσμένους και τους τόκους που φτάσανε στα 43 εκατομμύρια. Το κεφάλαιο θέλω πίσω και το κλεμμένο πορτοφόλι μου. Τα χρήματα είναι έσοδα απλών φιλάθλων, οπαδών και χορηγών. Τα είχα αποκτήσει νόμιμα, τα έχασα αποδεδειγμένα παράνομα, και τα χρειάζομαι πολύ για το μέλλον μου.
     Καταλάβατε κύριοι δικαστές που κόπτεσθε τόσο πολύ για το κοινό καλό; Δεν έχετε μηχανισμό κυρώσεων; Δεν μπορείτε να κάνετε μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του εν λόγω; Δεν μπορείτε να κάνετε συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων; Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε παρά μόνο να αποφασίζετε για την αποσυμφόρηση των φυλακών για κάτι τύπους σαν τον Ψωμιάδη; Ρε μας δουλεύετε; Ποιο είναι το καθήκον σας; Η εφαρμογή του νόμου ή να βαράτε τα σφυράκια στα έδρανα σαν ψυχίατροι επίπλων; Πού διάολο δώσατε όρκο; Στο καινούργιο ευαγγέλιο του Ιούδα;
     Κι ας μείνει έξω ο Ψωμιάδης. Ούτως ή άλλως, τέτοιοι τύποι διοικούν και δεν με ενδιαφέρει η κατάληξη τους. Αυτούς έφερε η επιβληθείσα δημοκρατία παρέα με την αναβλητική δικαιοσύνη. Που συνυπολογίζοντας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έχω πεισθεί οτι η δικαιοσύνη ότι είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος απατεώνων. Που θα μπορούσε να δουλεύει άνετα και χωρίς ιδιαίτερα μορφωτικά προσόντα και χρόνια στις σχολές που δήθεν δημιουργούν επιστήμονες. Κι εγώ σαν μηχανικός , αλλά και σαν οικοδόμος, άνετα θα μπορούσα να αναβάλω δίκες συνεχώς μέχρι την παραγραφή των αδικημάτων και να μπερδεύω το κοινό με τους αντικρουόμενους νόμους μέχρι να προκαλέσω σάστισμα. Αυτά σπουδάζετε εκεί μέσα κύριοι δικαστές; Επιτέλους πια με την αδέκαστη αυστηρότητα σας σε κάποιον πλανόδιο Νιγηριανό ή ψιλικατζή κλέφτη των εκατό δραχμών. Τόσο πολύ φοβάστε τον Ψωμιάδη;
     Και ξαναλέω ότι το θέμα μου είναι τα κλοπιμαία. Δεν με ενδιαφέρει αν ο big Mac – δοκιμάστε το καινούργιο έδεσμα στα φαστφουντάδικα – θάναι στο Ψυχικό ή σε πέντε τετραγωνικά. Ούτε ποιαν θα πηδάει και πού, ούτε και τι αυτοκίνητο θα τιμονάρει. Θέλω τα λεφτά πίσω στην ομάδα μου και μετά ας ψάξει η δικαιοσύνη να βρει την καρφίτσα στον αχυρώνα. Αν είναι κακούργημα αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα, ή πταίσμα κι αν πρέπει να πάει ο ήδη αποδειχθείς οικονομικά ένοχος στην Τίρυνθα ή στην Κέρκυρα ή σε κανά πνευμονολογικό νοσοκομείο καθότι έχει και αναπνευστικό πρόβλημα.
     Τα λεφτά με νοιάζουν της ΑΕΚ κι όχι αν θα σπιλωθεί το αμόλυντο ποινικό μητρώο του τύπου. Αυτά θέλω και δεν θα ικανοποιηθώ αν μπει μέσα, διότι μπορεί και να έχει συνυπολογίσει και τα χρονάκια του και να τρώει και να πίνει εις υγειά μου που θα είμαι χαρούμενος που έχω και πληρώνω δικαιοσύνη, ενώ στην ουσία την γαμάει αυτός όποτε γουστάρει και συνεχίζουν δικαστές και δικηγόροι να μας λένε για το πόσο περήφανοι αισθάνονται για την κοινωνία μας που στηρίζεται σε αυτήν. Καταλάβατε κύριοι δικαστές ή είστε απλές κοτούλες και με όρια στο δίκαιο; Που το σπουδάσατε κιόλας. Έτσι όπως πάτε, για να καταδικάσετε δολοφόνο θα ζητάτε από το θύμα να τραβάει σε βίντεο τον τρόπο που το σκότωσαν. Φυσικά μετά θα πρέπει να αποφανθείτε αν το βίντεο είναι αποδεικτικό στοιχείο ή προϊόν υποκλοπής. Ρε άει στο διάολο.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΤΡΙΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

          Oλα  λογικά: Αργεντινή και Μεξικό κι Ουρουγαυάη. Παραλογισμός η Κορέα, αλλά τι να κάνουμε; Με  Γερμανό προπονητή που κάποιοι έχουν πιστέψει οτι ήξερε μπάλα πέραν των βουρστ, δεν έχεις περιθώρια. Εδώ μιλάμε για την κουζίνα τους. Τρώνε σκατά και πιστεύουν οτι είναι άρχοντες.  Πήρε το 2004. Αμ, δεν το πήρε . Το λούστηκε λόγω συνωμοσπονδίας στοιχημάτων. Δεν μπορώ να κάνω κάτι επ' αυτού. Διότι υπάρχει και η ιστορία που πείθει τους λαούς.
        Την Αγγλία και την Αμερική τις περίμενα. Και μάλιστα ποντάρω σε καλή θέση στην Αμερική. Που έχει περάσει και δυο χειρουργεία, διότι δρα διαφορετικά. Όσο κι αν ακούγεται ευφάνταστο. Ναι κύριοι και κυρίες, στα κόλπα δεν είναι διότι δεν έχει αγορά. Αλλά κάποια στιγμή, θα το πάρει το σφύριγμα για να δικαιωθεί το κονκλάβιο της δαιτησίας. Που παίζει μόνο για την πάρτη της. Εξ άλλου, η Αμερική γουστάρει να περνάει το παραμύθι οτι αδικείται. Θα δούμε.
       Τεράστια έκπληξη της Σερβίας. Αλλά τα λέγαμε. Μπάλα ξέρουν, για ομάδες δεν κάνουν.Και κάντε και συνειρμούς. Ό,τι γουστάρει ο καθένας. Κι ό,τι θέλει να βλέπει ο καθένας. Κι ό,τι κανονισμούς να γουστάρει ο καθένας, που τελικά θα μπορούσε να παιχτεί το θέαμα μας και στο στρίψιμο του νομίσματος με βάση την απόφαση του Πλατινί που τα υπολόγισε όλα αλλλά όχι και τον Ντομενέκ. Μιλάμε για μαλάκες και δεν υπάρχει πρόβλημα  αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστές, που απλά δεν κάνουν για ηγέτες καταναλωτικού προϊόντος αλλά οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ειδικά αν γίνει και μια δημοσκόπηση, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Γουστάρει η βιασμένη τον βιαστή της, όπως κι ο φυλακισμένος να μην ξαναβγεί. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ, να μην το κρύψουμε άλλωστε.Κάποιοι θα πουν για να πληρώσει την "προδοσία" του. Χριστός: " ηλι ηλι λαμά σαβαχθανεί." Εγώ τα ξύνω, με τους αυριανούς ήρωες αλλά και άνεργους.
       Ο επόμενος όμιλος ήταν της πλάκας εξ αρχής. Κάτι κοκόρια που παίρνουν τίτλο, όποτε έχουν θέμα εσωτερικό, - για την Ιταλία μιλάω - αλλά και για την Δανία που γουστάρει να μας ξεπεράσει στη φέτα. Κι αφού ασχολείται με τυριά, λογικά βλέπει την πλάτη ης Παραγουάης αλλά και του τορα τορα τορα. Τεράστιες εκπλήξεις που λογικά γίνονται με ένα προπονητή που έχει δηλώσει οτι φεύγει και θεωρητικά μας υποκλίνει στο ταλέντο της Σλοβακίας ή στην πολύ καλή ομάδα του Καμερούν, που όμως παρέμεινε τριτικοσμικό. Κρίμα για το ποδόσφαιρο και κρίμα για την τηλεθέαση. Δυνατή η Ολλανδία και παίζει και στις πρώην αποικίες της.
     Με απόλυτη ηρεμία προχωράνε οι Βρααζιλίες κι οι Πορτογαλλίες. Όσο προχωράνε λατίνοι, είμαστε σίγουροι για καλύτερο θέαμα κι ενδιαφέρουσες βραδιές. Και μπόλικο τσαμπουκά. Να ανάβουν και λίγο τα αίματα γιατί έχουμε πήξει στις κυρίες και στους μη μου άπτου.
      Πολύ μαλάκας ο τέρμα της Χιλής ( και στα 2 γκολ φταίει ), αν και η Ισπανία έδειξε πιο ομάδα κι εκμεταλλεύθηκε τον διαιτητή κι ήταν έτοιμη να πατήσει πάνω στον γελοίο κανονισμό ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΡΙΞΕΣ 30 ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΣΥ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΡΙΧΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΓΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.  ΓΕΛΑΤΕ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΛΩΣΣΑ ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ. Πάντως είδα και δέκα φάουλ απο τα παλιά.
         Δεν άξιζε και φυσικά θα φύγει. Ήθελα Άραβες με Βραζιλιάνους. Για να δω τα φαβορί από τώρα και μέχρι πού φτάνουν. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η NOVA που διαφημιζει οτι το πάρτυ είναι εδώ. Είπαμε , το μαλακόμετρο δεν έχει ταβάνι. Γουστάρω την Χιλή να βγάλει την Βραζιλία, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ 2014.
         Καλά είμαστε και καλά πάμε. ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΠΟΥ ΟΣΟ ΦΩΝΑΖΕΙ , ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ; " ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ", ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ.
          ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ 17 Ν, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΚΛΟΥΖΟΧΟΙΔΗΣ;
        ΥΓ. Στην συνέλευση δεν θα πάω, αλλά έχω άνθρωπο-έκπληξη που θα παραστεί και θα κάνει παρέμβαση. Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και απο τον Αθηνή που συμφωνεί κι ο ΔΧ για την αποχώρηση του ( αυτό εγώ δεν το πιστεύω, αλλά ο άνθρωπος μου είναι και λίγο ρομαντικός).  Για κάποια ενδιαφέροντα που θα μου μεταφερθούν, θα σας ενημερώσω. Βέβαια την Κυριακή θα σας ταλαιπωρήσω πάλι με Ψωμιάδη και το κείμενο μου στον Φ. Προκαταβολικά συγνώμη, αλλά και τις Κυριακές η επισκεψιμότητα πέφτει λόγω μπάνιων. Ταμάμ κολλάει.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

           Αυτό που λέμε το come back. Αυτό που χαρακτηρίζουμε ανατροπή του σκορ. Αυτό που σου δίνει μια πιο μεγάλη ικανοποίηση, διότι διόρθωσες μόνος σου τα λάθη που είχες κάνει προηγουμένως. Αυτό που δίνει πιο πολλά στο στοίχημα και δήθεν σου προσδίδει ένα πρόσωπο μεγαλύτερης αγωνιστικότητος. Ή μεγαλύτερης μαλακίας κατ ' ουσίαν. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΟΥΤΖΩΤΟΣ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ.
          Μην το κουράζουμε όμως. 6944 295795 είναι το τηλέφωνο των πληροφοριών. Όποιος γουστάρει καλεί και μαθαίνει τη γενική κινητοποίηση, τις λεπτομέρειες για τους λόγους και τις αφορμές της, την τιμή των εισιτηρίων κι αναμένει στο ακουστικό του για τις συνέπειες. Πάντα μετά την στέψη είναι το γλέντι. Όπως ο γάμος, που ξεκινάει μετά την βραδιά της εκκλησίας και του μαλάκα που πληρώνει τον καλαματιανό, και καταλήγει στη ρουτίνα που σκοτώνει τον έρωτα ή τον δικηγόρο που κονομάει λόγω των διχαστικών τάσεων που υποχρεωτικά κρατούν ενωμένες την ανθρώπινη κοινωνία ( ! ).
         Κόντρα λοιπόν στο ρεύμα της απαξίωσης των διοικητικών , άντε και των μετοχικών, η οργάνωση αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Όπως κι έχει κάθε δικαίωμα να εξαντλήσει τα 1800 διαρκείας που χωράνε τα τουλάχιστον 500000 μέλη ανά τον κόσμο, που όμως δεν μπόρεσαν ακόμα να μαζέψουν 10000 συνδρομές. Και δεν περιμένει τίποτα. Ούτε να δει μεταγραφικές κινήσεις, ούτε να αποδοκιμάσει σαν κορόϊδο πελάτης. Είπε θα γυρίσω και γυρνάει. Και πολύ καλά θα κάνει. Κόντρα στην κοινή λογική, θα ανεβεί στο πάνω διάζωμα μπας και δει λίγο μπάλα ή καλύτερα τον Μαρινάκη ή τον Πατέρα ή τον Παπά στον θώκο που στηρίζει τον Αδαμίδη και καλύπτει τα κλεμμένα λεφτά του Ψωμιάδη. Αλήθεια, τι είδε ο πούστης και δεν είδα εγώ; Προσέχτε, τι είδε είπα, όχι τι αισθάνθηκε; Διότι συναισθηματικά, διαφορές δεν έχουμε.
                                               Μην είδ' τα διαρκείας;
                                               Μην είδ' του γήπεδ;
                                               Μην είδ' του πάρκιν;
                                               Μην είδ' την Ντούσαν;
               Τι με νοιάζει τι είδε; Εγώ θυμάμαι τα ταμπλώ που δείχνουν τον χρόνο, που πραγματικά χρειάζονται ανακαίνιση. Θυμάμαι τα καθίσματα που και λόγω βαρύτητας, θα αποκτούν ένα πιο αποτελεσματικό βελινεκές. Θυμάμαι τα πανώ, που όπως και να τοκάνεις είναι πιο ευανάγνωστα όταν κρέμονται ψηλά και δεν σέρνονατι στο πάτωμα. Ωραία πράματα θυμάμαι και ξέρετε καλά τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος αρχίζει και θυμάται ΜΟΝΟ.
           Και φαντάζομαι οτι το τηλέφωνο που ανέφερα, πρέπει να είναι ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο για να προλαβαίνει την εξυπηρέτηση της λαοθάλασσας, κι όχι ένα κινητό απλό κάποιου που θα τον πάρουν κάποια 80 μέλη του Σύριζα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην υπάρχουν απώλειες στην αγωνιστική κινητοποίηση του κιτρινόμαυρου ΠΑΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Τέλος πάντων καλά είμαστε και δόξα τω θεώ θέαμα θα υπάρχει πάντα στο θέρετρο του πολέμου μεταξύ Πατέρα και Μαρινάκη, ΠΟΥ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ.
         Χαιρετίζω άλλη μια ιστορική απόφαση της οργάνωσης. Για άλλη μια φορά ο αρχηγός και η μη ελεγχόμενη πολυφωνία δώσανε ένα περιθώριο σκέψης κι ειλικρινούς αντίδρασης απέναντι στην ιδιοκτησία που ψάχνει να βρει πελάτες μπας και σώσει τα κομμάτια και για το χρήμα " έχει ο θεός". ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ Η ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΤΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
                      ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ- ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΡΕ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΙΕΣΗΣ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η COLGATE MIA ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΡΙΓΙΑΝ. ( μη μου πείτε οτι δεν έχετε φάει διαμάντια μέχρι τώρα.).
      Και κρίμα αλλά και οργή και κατάρα. Κρίμα για το ΔΝΤ, αλλά επιτέλους είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί με τον αρχιλεχρίτη τον Έλληνα στους δρόμους και στην αντιμετώπιση της φτώχειας του; Πώς να πάω μαζί του, όταν πάντα είναι πρώτα για την πάρτη του και στα αρχίδια του ο διπλανός του; ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΙΜΑ.
          ΜΑ ΤΕΤΟΙA KΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟ; ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΕΑ. ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΟΝΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ. ΠΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΑΝΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

H ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ

           Πάλι είμαι υποχρεωμένος να μην μιλήσω για τη " μεγάλη επιστροφή." Δεν χάνεται το κείμενο βέβαια, αλλά πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εξ άλλου το blog oφείλει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Δεν είναι κείμενο του Φ που κριτικάρει κάτι, ακόμα κι ετεροχρονισμένα και τραβάει αιχμές για το γενικότερο σύστημα με αφορμή ένα περιστατικό.
          Ο κύριος Βγενόπουλος λοιπόν έκανε πρόταση να αγοράσει την ΠΑΕ αλογοτροφή. Όχι ακριβώς πρόταση δηλαδή, αλλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι: Έστειλε μια επιστολή, που άνετα θα μπορούσα να είχα γράψει κι εγώ. Αγοράζει, αλλά χωρίς να αναφέρει τίμημα, τα πάντα. Και εταιρεία, και Παιανία. Και μάλιστα πριν αγοράσει, τοποθετεί και πρόεδρο τον Πατέρα ! Εκπληκτικό ε; Μη μου πείτε. Σαν να πηγαίνετε να αγοράσετε ένα σπίτι και να λέτε στον νυν ιδιοκτήτη, πώς σκοπεύετε να διαμορφώσετε το μπάνιο. Κι αυτός να χύνει με την σκέψη σας.
       Βλέπετε κάποιοι άνθρωποι που θεωρούνται δαίμονες, πέφτουν μόνοι τους στη λούμπα. Διότι αυτό είναι τρικάκι για τον κόσμο. Και μάλιστα διπλό: α) Βαρδινογιάννη είσαι υποχρεωμένος πλέον να πουλήσεις και β) Αν τελικά δεν πουλήσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να πορευθείς με το budget που προτείνει ο κύριος Ανδρέας. Δηλαδή σε στριμώχνω στα σχοινιά και σε απομυζώ με όποιον τρόπο μπορώ. ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ( για όσους ξέρουν ).
        Και ο Βαρδινογιάννης ο νεότερος, που είναι σοβαρό αν και φοβισμένο παιδί, διερωτάται τα απλά: Και γιατί η επιστολή δημοσιοποιήθηκε; Επίσης, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΕ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 110 ΜΥΡΙΑ;  Η ΠΑΙΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣ. ( Κάτι σαν ΑΕΚ και το προπονητήριο του Νοτιά. ) Γιατί λοιπόν δεν δίνει αυτά τα λεφτά της Delloite σε ένα τραπεζικό λογιαριασμό ή δεν αναφέρει τίμημα στην επιστολή; Χώρια που έχει πάρει κια ποφάσεις το ΔΣ.
          Και για να γίνετε ακόμα πιο μορφωμένοι. ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Δεν έχει σημασία αυτήν την στιγμή σε ποιό κονσόρτσιουμ. Αυτό δεν το ξέρω μόνο εγώ. Το ξέρει και ο κύριος Ανδρέας. Που, τι δουλειά κάνει; Εταιρικός μεσίτης και διαμεσολαβητής. Αυτό δεν έκανε με τον ΟΤΕ για λογαριασμό των Γερμανών, που έτρωγε όλη η Ελλάδα το παραμύθι; Αυτό δεν έκανε με την Ολυμπιακή παίζοντας τον άνθρωπο του Βασιλάκη; Με το αζημίωτο βέβαια. Γιατί να μην μπει σφήνα και τώρα και να κονομήσει επαναδιαπραγματευόμενος το τίμημα της αλογοτροφής με τους αυριανούς; Το deal δεν χαλάει, απλά ο μεταπράττης εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις για ίδιον όφελος. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος που έχει πιστέψει όλη η Ελλάδα οτι ξέρει τα πάντα. Από γάλα μέχρι αεροπλάνα. Απο μπιφτέκια μέχρι ηλεκτρικές συσκευές. Απο τηλεπικοινωνίες μέχρι τσιπς. Δεν είναι βέβαια και δύσκολο να πεισθεί ο Έλληνας. Το μαλακόμετρο εδώ μόνο πάτο έχει. Ταβάνι ποτέ.
        Κι είναι και πολύ οπαδικό το timing. Να μπουν οι ορκωτοί λογιστές που θέλουν για πλάκα ένα τρίμηνο. Να υπολογισθούν τα φετεινά χρέη αλλά και οι συσσωρευμένες ζημιές. Να πλακωθούμε για την Παιανία και να αποτύχει κι ένας μεταγραφικός σχεδιασμός, ίσως της πιο νοικοκυρεμένης ελληνικής ομάδας φυσικά μέχρι να μπουκάρει ο κύριος Πατέρας που θέλει τον Κανελλόπουλο για πρόεδρο ( αυτόν για τον οποίο δημιουργήθηκε η σούπερ λίγκα μπας και ξεδοντιασθεί ο άνθρωπος του γάβρου ) και τον Αντωνίου τεχνικό διευθυντή. ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΟ. Βάλτε το μυαλό σας να σκεφθεί.
      ΥΓ1 . Ο Παπάς την δήλωση για τα λεφτά του Μαρινάκη, την έκανε επειδή ο ίδιος έχασε κάποια δικά του. Συμβουλή μου: Να προσέχει απο εδώ και πέρα. Κανείς δεν του φταίει. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΥΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ; ΚΑΡΡΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΤΡΟΧΑΝΑΣ, ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΚΟΝΤΟΣ. Όλοι εκμεταλλεύτηκαν την δυναμική του χώρου ( συμφωνώ είναι μαύρη ) και είναι μια χαρά. Σαν τους πολιτικούς που θυσιάσθηκαν για το καλό μας. Κύριε Παπά, το γοργόν και χάριν έχει πλέον. Κι άλλα χρέη φτιάχνετε. Κι εσείς κύριε Νοτιά, πιστεύω να έχετε καλή εταιρεία φύλαξης εκεί κάτω.
    ΥΓ2. Πέρασα σήμερα απο τη μάνα μου. Είχε έρθει η πρόσκληση για την γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις 26/6 προς τον πατέρα μου. Σε μένα δεν έχει έρθει τίποτα. Δεν υπονοώ κάτι, ούτε φυσικά συγκινήθηκα απο το κείμενο του ΔΧ ( της δεύτερης σελίδας ). ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ. ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΛΛΥΒΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΩΣΤΑ.
       ΥΓ3. Δεν καταλαβαίνω γιατί ευχαριστούμε τον Ρεχάγκελ; Δεν πληρωνόταν; έκανε καμιά αγαθοεργία; ΑΛΛΟ ΤΙΜΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. Κι οι ποδοσφαιριστές επίσης, τζάμπα δεν πήγαν. Χώρια απο τα λεφτά και η υπομονή μας και η κακοποίηση του θεάματος. Αν ο κορυφαίος είναι ο Νίνης, τότε να στείλω κι εγώ μερικά κόλλυβα.
      YΓ4. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΘΑ ΠΗΔΙΟΜΟΥΝ. ΕΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ; ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΔΝΤ - ΕΛΛΑΣ - ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

          ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ; ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ; ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΜΠΥ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΣΕΣ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΣΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΣΑΤΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ. ΑΕΚΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΙΓΗΡΙΑ.
         Όπως ξέρετε, τα τηλέφωνα έκανα για το ούζο μας και δεν παρακολουθούσα την παρωδία . Χτυπιότανε ο γιός μου για την γαλανόλευκη. Που βέβαια τέτοια έχουν και οι Αργεντίνοι αλλά και οι Ουρουγουανοί. Κι ήθελα πολύ να κοντραριστώ με την μικρή χώρα, που ξέρει όση μπάλα ξέρει όλη η υφήλιος. Αλλά έχει φροντίσει το παγκόσμιο σύστημα να την έχει στο περιθώριο διότι πρέπει να μην μετράει ο τσαμπουκάς και να παίζει το παιχνίδι η μπαλίτσα του μωρού που πρέπει να μπερδεύει τον σουτέρ αλλά και τον τερματοφύλακα. Και την γυναικίτσα που διαμορφώνει γνώμη και δεν ασχολείται με λεπτομέρειες.
         Και θα παίξει η Αργεντινάρα με τη Μεξικάρα. Τι να παίξει δηλαδή; Οι λιγόψυχοι και οι με τις έτοιμες αναγκαστικές αλλάγές και τις δικαιολογίες, ή αυτοί που τα έχουν μακριά και βαριά; Αυτοί που  ικανοποιούνται με τα δημοσιογραφικά σχόλια περί ατυχίας και τα γελάκια για τα γκολ που έχασε η Νιγηρία, αλλά οι ικανοί περνούν παράπλευρα; Περιμένω κι εγώ, σαν γνήσιος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ανθέλληνας. Χαίρομαι διότι γουστάρω το ποδόσφαιρο κι όχι την κλεψιά. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
          Αλλά  στο φινάλε, διακιώθηκε το σύμπαν. ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΝΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΝΤΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΔΙΟΤΙ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ 30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΑΚΓΣΤΕΡΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
       Αλλά και λάθος να κάνω, δεν μπορεί να είναι τεράστιο. Τι έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον παγκόσμιο αχταρμά; Θα μου πείτε , τι έχει να προσφέρει η Αργεντινή. Σωστά. Λέω λοιπόν, ποδόσφαιρο και παιχταράδες. Αυτό δεν βλέπουμε; Αυτό δίνει. Για πέστε μου, ποιόν παικταρά έχει η Ελλάδα που να κάτσω και προσοχή μπροστά του; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΑ. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΚΙ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ 2004. ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΧΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 1821, ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.
         Φυσικά ο Άδωνις κι η γυναικούλα του, θα πουν άλλα. ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ: ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; ΕΧΕΙΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΚΑΤΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑΚΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΞΕΝΩΝ. ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΡΓΑ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ; ΡΕ ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟ. ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΥΧΙΕΣ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΑΝ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
          Κι υπάρχει μια ερώτηση: Εσύ ρε μαλάκα που τα γράφεις αυτά, δεν είσαι Έλληνας; Να απαντήσω: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΗΜΑΙΕΣ Η ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ( ΕΛ + ΛΑΝ ). ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΠΟΥ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ.  Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ  ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ . ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ. ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΡΕ, ΕΛΑΤΕ ΠΙΣΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΤ ΜΕΣΩ ΔΕΗ. ΡΕΥΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΠΑΠΑΡΕΣ.
    ΥΓ. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΥΡΙΟ. ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΑΛΑ; ΡΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΟΧΙ, ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΡΕ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; ΡΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΧΩΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΑΤΕ; ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ; ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ. Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ Ή ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΣΑ. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ. Η ΤΑΥΡΟΣ Η ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ. Η ΔΑΜΩΝ ΚΑΙ ΦΕΙΔΙΑΣ Ή ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

           Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των ομίλων. Συμπερασματικά, αν και δεν είδα τόσα πολλά παιχνίδια, μπορώ να πω οτι βελτιώθηκε το θέαμα κι αρχίζει και δικαιώνεται το ποδόσφαιρο που πάντα παιζόταν και θα παίζεται απο τους λατίνους. Φυσικά στο ίδιο γήπεδο παίζει και η διαιτησία που αρχίζει να διαμορφώνει και κάποια συγκεκριμένα δεδομένα. Η διαιτησία με την βοήθεια αυτής της κωλόμπαλας, σίγουρα το έργο θα το κόψουν και θα το ράψουν κατά το δοκούν.
           Και τα λεω αυτά, διότι η καινούργια μπάλα πέραν του οτι πάντα γίνεται για να γίνει μια αρπαχτή δισεκατομμυρίων, υποτίθεται οτι θα έφερνε πιο πολλά γκολ. Φυσικά τα περισσότερα παιχνίδια είναι under, άρα ζήτω οι άμυνες και κάτω οι μαλάκες που την φτιάξανε. Είναι θέμα καθαρής βαλιστικής: Ελαφρότερο πράμα, ξεκινάει με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά χάνει την κινητική του ενέργεια πιο γρήγορα καθώς η αντίσταση του αέρα το επηρεάζει γρηγορότερα. Κάντε το πείραμα με μια πλαστική που παίζει ένα μωρό. Ούτε καν βρίσκει στόχο, ούτε καν πηγαίνει στο σημάδι που θα ήθελες, ούτε καν μπορεί ο τερματοφύλακας να υπολογίσει πού θα πέσει. Φυσικά οι κυράτσες που παίζουν μπιρίμπα, ΤΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΟΥΝ, αλλά αυτό δεν είναι  μπάλα. Είμαι μήλα με Γαρμπή 5 χιλιομέτρων.
        Θεωρώ οτι οι ποδοσφαιρόφιλοι, αρχίζουν και δικαιώνονται. Οι λατινικές ομάδες, μπορούν και κοντρολάρουν το τόπι και σκορπούν αυτοματισμούς και ταλέντο. Φυσικά οι αδερφάρες, που πλέον βγάλανε τα μαύρα και φοράνε ό,τι πιο παρδαλό τους δίνουν οι παγκόσμιες πούστηδες, θα επέμβουν για να κονομήσουν μέσω των αρχηγών τους και να ακυρώσουν τον βασιλιά των αθλημάτων. Αν αυτός είναι διαιτητής σαν τον Γάλλο που απέβαλε τον Κακά ή τον άλλον που ακύρωσε το γκολ της Αμερικής, ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, τότε δικαιούται να ξανασφυρίξει το αρχιλαμόγιο ο Παπαχίτζιος κι ο ψυχοπαθής Δημητρόπουλος ( για να μην ξεχνιόμαστε ).[ Πάντα περιμένω τις μηνύσεις διότι έχω αποφασίσει να καθαρίσω τα σκουπίδια απο τον χώρο ΜΕ ΕΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ].
             Και πάμε φυσιλολογικά: Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μεξικό, Αργεντινή, Αγγλία , ΗΠΑ, Γερμανία , Σερβία, Ολλανδία, Ιταλία, Βραζιλία, Πορτογαλία και μάλλον Ισπανία και Χιλή. Στην τελευταία φοβάμαι αρκετά, όχι σαν ομάδα, αλλά λόγω του come back των Αράβων που κάνανε τη μαλακία με τα τυριά και μπερδέψανε τον όμιλο. Που μπερδεύτηκα κι εγώ, θεωρώντας μεγάλα φαβορί την Αγγλιά και την Ισπανία, και τώρα κοντοστέκομαι - χωρίς να παίρνω τίποτα πίσω- αλλά πλέον βάζω στο παιχνίδι και την Ολλανδία και βέβαια την Βραζιλία λόγω άμυνας.
             Εξακολουθώ να θέλω την αποκατάσταση της Ουρουγουάης, που την θεωρώ τεράστια δύναμη λόγω παρελθόντος. Με φοβίζει ο ρηχός πάγκος αλλά και το νεύρο που εύκολα το τινάζει στον αέρα μια Βασαρίτσα. Φυσικά δεν τους συγκρίνω με εμάς, διότι οι άνθρωποι ξέρουν μπάλα. Εμείς , όση και να ξέρουμε - που δεν ξέρουμε- , έχουμε Γερμανό προπονητή. Δηλαδή να κρύψει τα προτερήματα και να ποντάρει σε μαλακίες νομίζοντας ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ.
        Με έχουν εκπλήξει αρνητικά οι Αγγλίες και οι Ισπανίες, τα μέχρι τώρα. Φυσικά δεν τις μαζεύω, αλλά είναι ΚΑΤΩ του αναμενόμενου. Όπως με έχουν εκπλήξει και τα 3000 διαρκείας που έχει πουλήσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ που είναι ΠΑΝΩ του αναμενομένου. Κριτική φυσικά στον ελεύθερο άνθρωπο, δεν δικαιούμαι να κάνω, αλλά καλό θα ήταν το διαρκείας να συνοδεύεται και με μια βουβουζέλα για να μην κουράζεται ο αγοραστής. Και να έχει και μια ποικιλία στο θέατρο του sold out που ο Ντιόπ θα εκτινάξει τους στόχους και θα δημιουργήσει την άμυνα στο κέντρο που θα κερδίσει σε γκολ τους κατσαπλιάδες που ρίχτηκαν στη μάχη του θεάματος.
           Δεν διεκδικώ εύσημα σε μπάλα. Ό,τι βλέπω λέω και περιμένω. Μπορεί άλλη μια φορά οι Ευρωπαϊκές ομάδες σε ένα παιχνίδι να με θαμπώσουν και να λέμε φοβερά πράματα αύριο. Για κάποιους που ντοπαρίσθηκαν ή για κάποιους που ήταν άτυχοι. Μιλάω με ό, τι μου σερβίρεται κι ό,τι καταλαβαίνω. Θεωρώ οτι τον κοινό νου τον έχω και γι' αυτό δεν ανανέωσα τα εισιτήρια  στην ομάδα μας. Θεωρώ οτι είμαι πελάτης κι όχι κορόϊδο. Όπως τηλεθεατής είμαι στο Mundial και ό,τι και να γίνει, το σχολιάζω επι τόπου, αλλά δεν το κρατάω και μανιάτικο. Σιγά μην αγχωθώ και ιδιαίτερα για την Σελεσάο. Νομίζω μόνο μαλάκας, πιθανόν να τρελαθεί. Ειδικά κι αν την έχει παίξει και στο στοίχημα.    
         ΥΓ1. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ   ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΘΕΙ, ΣΧΟΛΙΟ.
          ΥΓ2. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΤΑΣΙΙΔΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΕΧΡΙΤΗ. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΨΩΜΙΑΔΗΣ

           Φυσικά θα μάθατε οτι η εκδίκαση του περιβόητου και της φαμέλιας του αναβλήθηκε. Hταν να διεξαχθεί την Δευτέρα 14/6 αλλά πάπαλα ο θησαυρός. Πέσαμε στην παραμονή της έναρξης της δικηγορικής αποχής που κάθε παραμονή επέχει θέση αργίας ή ημιαργίας στο ελληνικό μπουρδέλο. Και στα αρχίδια των δικηγόρων ή των δικαστών αν θα απονεμηθεί δικαιοσύνη για την οποίαν τόσο κόπτονται. Δικαιοσύνη: Το σημείο τομής του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και φέρτε μου μια ταβανόβουρτσα να τα ξύσω. Κανείς δεν θα χάσει. Αλλά κι αν κινδυνεύει να χάσει κάποιος, στήνουμε κι ένα παραδικαστικό κύκλωμα κι είμαστε εντάξει. Πάλι η δικαιοσύνη (!) θα αποφανθεί.
          Και φυσικά στα αρχίδια των πελατών. Που ο ένας διώκεται και θέλει να την βγάλει, κι ο άλλος ούτε καν καλείται αλλά κι αν καλείται σιγά να μην πάει. Τι να πάει να κάνει; Να δει τους άθλιους του Ουγκώ σε άλλη μετάδοση; Τι να δει; Τον Μπάρκουλη σε νέες περιπέτειες; Ή τον Κατράκη να δικάζει τον Κούρκουλο και την αλήθεια να την βγάζει δια της ανατροπής μια υπηρέτρια που λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης άλλαξε τη ροή του σεπτού πλήν τιμίου δικαστηρίου; Ρε άντε γαμηθείτε.
          " Διώκονται σε βαθμό κακουργήματος". Παύση για γέλια και πατατάκια και τσιπς και καπότες για την διπλανή που είπε να προκαλέσει το κοινό, που μετά από τόσες ώρες αναμονής και πιθανών αναβολών, τράβηξε να παρακολουθήσει την λειτουργία των κριτών που ανάλογα με την πελατειακή σχέση μπορεί και να ανελιχθούν σε τιμωρούς για κανά Πακιστανό μικροπωλητή ή κανά μετανάστη ή κανά τελείως τρελό που την έκοψε κομάτια την πουτάνα την κυρά του.
          Και προσέχτε τη λεπτομέρεια. Το κακούργημα, που μπορεί και να είναι - στα αρχίδια μου τα βαρύγδουπα- είναι για το ηθικόν της πράξης. Ποτέ για την ουσία. Και η ουσία είναι η αποδεδειγμένη χωρίς δικαστήρια κλοπή απο τα ταμεία της ΑΕΚ του ευτελούς ποσού των 6δις. Πιάσανε τα εικονικά τιμολόγια οι του ΣΔΟΕ, βρήκαν τους υπεύθυνους , ελέγξανε την λογιστική αλλά και την πραγματική τρύπα στα ταμεία και τέρμα. Ούτε δίκες, ούτε εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές ούτε ΕΔΕ, ούτε τίποτα. Ο εργολάβος ήταν σταβλίτης στον Αλμυρό του αλογομούρη και τα λοιπά λοιμά ήταν της οικογένειας που μια ζωή είναι έξω και συνεχίζει το θεάρεστον έργον της καθότι και παπαδοπαίδια.
         Και σαν ουσία με ενδιαφέρει να επιστρέψουν τα λεφτά αυτά στα ταμεία της ομάδας μας. Που ΚΑΙ τα χρειάζεται, αλλά Και της τα κλέψανε. Και τους χέζω και τους τόκους. Το κεφάλαιο θέλω πίσω και το πορτοφόλι μου. Με συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του , όχι κατηγορούμενου, αλλά του πιασμένου απο τις οικονομικές αρχές και με μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών. Εγώ τα λεφτά θέλω πίσω και το που θα ζήσει ο έγκριτος τίμιος και κατ'επανάληψη απατεώνας , με αφήνει αδιάφορο. Είτε μένει στο Ψυχικό, είτε πηδάει την γυναίκα του εκεί, είτε του παίρνει πίπα μέσα στη φυλακή ο ξάδερφος του, είτε βγαίνει ή μπαίνει στη χώρα.
        Φέρε τα λεφτά πίσω εσύ που τα πήρες και μετά η δικαιοσύνη ας κάνει και το περιφερειακό έργο της για το αν ο Ψωμιάδης είναι κοινωνικό ή αντικοινωνικό στοιχείο. Κι αν πρέπει να είναι ελεύθερος ή μέσα στο μπαλαούρο.Το κακουργοδικείο για οικονομικά θέματα δεν είναι για την ουσία αλλά για τον τύπο της δικαιοσύνης. Είτε μπει είτε δεν μπει μέσα, εγώ τα λεφτά θέλω πίσω και τίποτε άλλο. Το να μπει και να μην τα πάρω, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δουλειές μπορεί να κάνει κι απο μέσα. Το να μείνει έξω,  πάλι δεν με ενδιαφέρει και δεν ικανοποιούμαι με την ανήθικη δικαίωση ή την αναβολή της δίκης μέχρι παραγραφής. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ.
          Ναι, η δίκη πήγε για τις 6/6 του 2011 οπότε μέχρι τότε έχουμε τον Ψωμιάδη να πίνει και να τρώει εις υγείαν του μαλάκα, να μην μπορεί κανείς να μιλήσει εναντίον του αφού τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει και φυσικά μέχρι τότε να θεωρείται κοινωνικό στοιχείο που απλά μπλέχτηκε ή τον μπλέξανε σε μια πλεκτάνη. Ρε δεν ξαναγαμιόμαστε; Εισαγγελείς, φαρισαίοι, τελώνες, πούστηδες, δεν ξέρετε τίποτε; Μόνο ο απλός κόσμος ξέρει και οι εφοριακοί; Αγίρτες που θέλετε το γράμμα του νόμου κι όχι το πνεύμα του;  Σε λίγο θα αφήσετε έξω και κοινούς δολοφόνους μέχρι να τύχει η στιγμή να τραβάει  βίντεο το θύμα για το πώς δολοφονήθηκε. Φυσικά θα τεθεί θέμα αν το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθείν σαν αποδεικτικό στοιχείο μια που η ΦΙΦΑ δεν το έχει εγκρίνει.
         ΥΓ. Όταν ακούω για ΕΔΕ και επιτροπές για διαλεύκανση, καταλαβαίνω τα απλά. ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΑΣΑΝ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΦΡΟΝΥΣΗΣ, ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΑΡΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΔΩΝ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΟΙ ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΡΚΟ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΡΚΟΥ. ΖΩΑ.
      ΥΓ1. Το επόμενο Σάββατο στον Φ θα έχω κείμενο για το θέμα αυτό. Άρα θα σας ξανακουράσω . Θα φροντίσω να μπει Κυριακή που θα είστε στα μπάνια.
     ΥΓ2. ΦΥΣΙΚΑ Η ΝΕΤ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΟΙ: ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΗ ΓΟΥΝΑΡΗ. ΤΗ ΛΙΝΑΤΣΑ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ , ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΗ ΠΟΥ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΑ. Ο ΣΚΑΤΑΣ. Ο ΑΡΧΙΒΟΘΡΟΣ. ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΨΑΝΘΟΨΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΩΛΟΚΑΝΑΛΟ.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΛΙΓΗ ΠΛΑΚΑ

          Ρωτάει ο μικρός: Μπαμπά, μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του θεωρητικώς και του πρακτικώς;
     - Πήγαινε μέσα και ρώτα την αδερφή σου αν θα πηδιότανε με τον γείτονα για 2 εκατομμύρια.
       Τρέχει ο μικρός, ρωτάει και λέει στον πατέρα του:
     - Μπαμπά, μου είπε οτι θα το έκανε ευχαρίστως.
     - Εντάξει αγόρι μου. Τώρα τρέχα και ρώτα τη μάνα σου αν θα έκανε το ίδιο για 3 εκατομμύρια.
       Ξανατρέχει ο μικρός, που δίψαγε για μάθηση, ρωτάει κι επιστρέφει στον πατέρα του:
     - Μπαμπά, κι η μαμά θα το έκανε.
     - Τα βλέπεις παιδί μου; Κατάλαβες τώρα την διαφορά μεταξύ του θεωρητικού και του πρακτικού;
     - Όχι μπαμπά μου, δεν κατάλαβα.
    - Άκου αγόρι μου γλυκό. Θεωρητικά έχουμε 5 εκατομμύρια στο σπίτι. Πρακτικά έχουμε δυο πουτάνες.





        Συνέδριο επιστημονικό για διασταυρώσεις ζώων.
         Πρώτος μιλάει ο Γάλλος: Εμείς διασταυρώσαμε χελώνα με σκουλήκι. Κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε ένα είδος που όταν το πατάς δεν λοιώνει αλλά ταυτόχρονα προσδώσαμε και σχετική ευλυγισία στην χελώνα.
          Μετά μιλάει ο Γερμανός: Εμείς διασταυρώσαμε γάτα με κροκόδειλο. Έτσι πλέον διαθέτουμε ένα πολύ αγαπησιάρικο pet που ταυτόχρονα όμως είναι και φοβερά άγριος φύλακας.
           Τέλος προσέρχεται στο βήμα για την ανακοίνωση του κι ο Έλληνας: Εμείς κυρίες και κύριοι, διασταυρώσαμε μουνόψειρες με πηγολαμπίδες.
            Άναυδο το κοινό αλλά και καχύποπτο με άλλη μια μαλακία που ξόδεψε λεφτά ο συμπατριώτης μας ερευνητής, ρωτάει: και τι κατορθώσατε με αυτήν την διασταύρωση;
            Κι απαντάει ο Έλληνας: ΔΕΝ ΓΑΜΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΚΥΡΙΟΙ.


                                Κι ένα ποίημα:
                                                           Κάτω απο το φως του φεγγαριού,
                                                            σε σκέφτομαι και κλαίω.
                                                            Μα τώρα που το ξανασκέφτομαι,
                                                            ρε δε μου γαμιέσαι λέω.
    
             Κυριακή είναι, όλοι στα μπάνια θα είστε, είπα να γράψω δυο μαλακίες, πριν μιλήσουμε για Ψωμιάδη και ελληνική δικαιοσύνη στην ανάρτηση της Δευτέρας.
           ΥΓ. Μπούκαρε ο Μαρινάκης, επιστρέφει κι ο Πατέρας, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει. Ετοιμαζόμαστε για διπλό σμπάρο.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ

      Διακόπτω σήμερα τη ροή των κειμένων όπως την είχα στο μυαλό μου, διότι η μάνα μου, θυμήθηκε μια δική μου ροή. Ροή ζωής. Σαν σήμερα, το 1992, παντρεύτηκα. Είχα φροντίσει να έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ για να είμαι απερίσπαστος να παίξω το δικό μου ντέρμπυ: Στήβεν-Χριστίνα. Αμφίρροπο το δίνανε όλοι παρά το πιάσιμο του διαιτητή – παπά.
      Χωρίστηκαν οι κοινοί γνωστοί και φίλοι. Δεν υπήρχε και στοίχημα τότε, υποχρεωτικά κατέφυγαν στο κοινωνικό κουτσομπολίστικο Προπό. Και το παίζανε οι περισσότεροι στάνταρ άσσο.: Θα το κάνω, και μετά, μια χαρά θα την κάνω πανηγυρίζοντας τα γκολάκια μου. Κάτι συμμαθήτριες της, βάζανε διπλό - πότε έμαθε η γυναίκα ποδόσφαιρο;- και τελικά δικαιώθηκαν εκείνοι οι ξενέρωτοι που βάλανε το Χ. Μιλάω για το ελληνικό γράμμα όχι το σύμβολο της ακατάλληλης ταινίας για ανηλίκους που βγαίνει στο δεξί γάμα της οθόνης όταν κάτι φυσιολογικό γίνεται έργο για τον αγάμητο μπανιστηρτζή.
       Και δεν μιλάω για ισοπαλία, αν θέλω να είμαι τίμιος. Μιλάω για τρομερό διπλό και μάλιστα με 1-3 αν συνυπολογίσω και τα παιδιά μας. Δικαιότατο βάσει απόδοσης και βάσει διαιτησίας ζωής. Μου πήρε τα σώβρακα η κυρία και πολύ καλά έκανε. Φυσικά αφού τα έπλυνε, μου τα έδωσε πίσω να τα ξαναφορέσω, αλλά αυτό είναι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια.
      Το 1992 ήταν δίσεκτο. Σεβόμενος λοιπόν – όπως πάντα - τις παραδόσεις του λαού μας για ατυχείς γάμους, αποφάσισα την χρονολογία αυτή έχοντας έτοιμα τα καταφύγια των δικαιολογιών. Για όλα θα έφταιγε η χρονιά και το timing μια που ο γάμος θα ανήκε στον αστερισμό των διδύμων. Δηλαδή στην πιο σταθερή αστάθεια ή στην πιο ασταθή σταθερότητα. Με κυβερνήτη τον Ερμή και το παναρμόνιο 8.
      Που χρειάζεται για να βγει το μπουρδέλο που λέγεται ύπαρξη. Βρίσκοντας την ελευθερία μέσα στη σχέση. Με την εμπιστοσύνη, την χαλαρότητα και την ανοχή μέχρι να μπορέσω να ανδρωθώ κι εγώ. Να πατήσω στα πόδια μου με όποια τρελή σκέψη ή διάθεση μου πέρασε από το μυαλό αυτά τα 18 χρόνια γάμου, που μου θυμίζουν έντονα μπακλαβά ελληνικό, σέρβικο ή τουρκικό ή με την γνώμη της γιαγιάς. Όπως γουστάρει τον φτιάχνει ο καθένας και στο τέλος όλοι οι καλεσμένοι είναι υποχρεωμένοι να πουν μαλακίες μπροστά σου και μαλακίες πίσω σου, αλλά όλοι τελικά να πιστεύουν ότι μπακλαβά φάγανε. Κι άρα μάλλον το θέμα είναι αστείο αφού όλοι μιλάνε για ένα απλό γλυκό.
     Με τα πάνω και τα κάτω του. Με λίγα ή πολλά καρύδια σαν γέμιση, που εξαρτάται από την διάθεση σου να γλυκάνεις τον καλεσμένο. Και στο πάρτυ αυτό, βασικά, δύο είναι οι καλεσμένοι. Και μάλιστα εκούσιοι και με διάθεση να κρατάνε τα νόστιμα και να μην θυμούνται τα πικρά καρύδια που κόψανε πρώιμα. Τι να κάνουμε; Ρετσέτες δεν υπάρχουν ούτε και συμβουλές παλιότερων για ομαλή πορεία. Γάμος: Το αληθινό γεγονός που πραγματικά ακυρώνει την εμπειρία και την ιστορία.
     Κι η επέτειος πλέον είναι ένα γεγονός. Χαίρεσαι που μεγαλώνεις, που έβγαλες άλλον ένα χρόνο κι είσαι πιο κοντά στο κασάτο μέλλον σου. Πρακτικά γιορτάζεις όλα εκείνα τα χρόνια που πέρασες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον εαυτό σου τιμάς βασικά και μέσω αυτού και τον διπλανό σου, που μπήκε στην περιπέτεια να σε κρατάει. Επίσης γιορτάζεις διότι « υπάρχει ταχύτερος τρόπος μεταφοράς χρημάτων από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ονομάζεται γάμος .» ( James Holt Mc Gravan ). Και δεν διαφωνώ με την κουβέντα αυτή, απλά ταιριάζει στην επέτειο του μικροαστικού διαζυγίου ( τόσο μικρός είναι ο χωρισμένος που ούτε αυτήν την επέτειο γιορτάζει ).
     Όμως τώρα μιλάω για μένα. Που « ερωτεύθηκα δυο πράσινα μάτια αλλά έκανα το λάθος και πήρα ολόκληρο το κορίτσι.» ( Joey Adams ). Αλλά τελικά δεν έκανα λάθος. Διότι και τα πράσινα μάτια εξακολουθώ να βλέπω – έστω και με φακούς επαφής, σ’ ευχαριστώ τεχνολογία – αλλά έζησα την κουβέντα του Oscar Levant : « Γάμος είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί του μίσους .» Φυσικά τη λέξη ελπίδα την μισώ, αλλά ο γάμος την κάνει χειροπιαστή. Κι οφείλω να ομολογήσω με κάθε τιμιότητα, ότι εγώ, σαν ακραίος άνθρωπος, γύρισα προς την λογική ανθρώπινη πραγματικότητα. Έζησα την χημική αντίδραση και γεύτηκα και το γλυκό ίζημα της: τα παιδιά μου. Κι ευτυχώς που το DNA μου αναμείχτηκε με διαφορετικού τύπου σε σχέση με το δικό μου και δεν προκύψανε τίποτε ακόμα πιο θεόμουρλα τέρατα.
     Και μια κουβέντα που μου έχει μείνει στο μυαλό εδώ και χρόνια είναι εκείνης της αγάμητης σιδηράς κυρίας. Της Μάργκαρετ Θάτσερ: « Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ρώτα έναν άνδρα. Αν θες να γίνει κάτι, ρώτα μια γυναίκα.». Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, άρα μια βαθύτατα πολιτική κίνηση. Και σωστά λοιπόν όταν τελειώνει εκείνη η αρρώστια που λέγεται έρωτας και ψυχιατρικά αλλά και καθημερινά, και δώσει την θέση του στη ρουτίνα, ναι μεν μιλάς σαν άνδρας αλλά σπεύδεις και ρωτάς την σύζυγο. Φυσικά να μην κουβαλάει κανά ψυχιατριακό χαρτί κι αυτή ή καμιά ιδέα ότι αδικήθηκε από την πουτάνα την κοινωνία που την ανάγκασε να πέσει σε σένα ενώ την διεκδικούσαν σαν τον Όμηρο επτά τουλάχιστον πόλεις.
      Κι η σοβαρή γυναίκα ξέρει ενστικτωδώς και λογικά τι πρέπει να κάνει. Ξέρει, και το ποσοστό της κυρίας αλλά και το ποσοστό της πουτανιάς. Ξέρει, και την ανάγκη του άνδρα για το παιζογλάντησμα αλλά και τον παραλογισμό της μητριαρχικής οικογένειας που όμως είναι το κύτταρο σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία που διοικείται από αδερφές. Την ξέρει, ή οφείλει να ξέρει την τρίχα της πραγματικότητας. Όπως ξέρει ενστικτωδώς να προστατεύει τα παιδιά της. Κι όπως οφείλει να ξέρει ότι ανήκει κάπου και σε αυτό το κάπου οφείλει και το ότι έγινε γυναίκα. Αλλιώς παραμένει αιώνια γκόμενα που περιμένει να της ξανατύχει ο χαμένος παιδικός έρωτας με τον πενηντάρη που όμως δεν ήταν όπως παλιά, ή με τον ζιγκολό που όμως δεν κάνει για σπίτι. Και τελικά «δεν υπάρχουν άνδρες πια».
     Αξίζει η σημερινή μέρα. Για το πάσο ή το ντούκου της κοινής καθημερινής ζωής. Για τον τρόπο που ο καθένας βοήθησε το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταλλαγμένης αγάπης, τύπου αδερφούλας ή κολλητού φίλου. Και δεν παρατάς ποτέ χρόνια που θυσιάστηκαν, για μια καινούργια αμφίβολη περιπέτεια που θα ξανακαταλήξει στα ίδια νομοτελειακά. Διότι όπως είπε κι ο αγαπημένος μου Oscar Wilde « Μια γυναίκα ξαναπαντρεύεται διότι απεχθανόταν τον προηγούμενο άνδρα της. Ένας άνδρας διότι λάτρευε την πρώην σύζυγο του. Οι γυναίκες δοκιμάζουν την τύχη τους., οι άνδρες διακινδυνεύουν την δική τους.» Κι εγώ δεν είμαι σε ηλικία ρίσκου πια. Ναι, βρε . Για μένα το κάνω. Για μένα μιλάω τόση ώρα. Για μένα γιορτάζω την επέτειο. Στη ζωή μου, μόνο εγώ μετράω. Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια χρονικά. Όπως και οι επέτειοι οι οικογενειακές ή οι εθνικές. Και στις εθνικές έχουμε αργίες. Στις άλλες φροντίζεις να μην παίζει η ΑΕΚ για να μη μανουριάσει και η σύζυγος.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

         Η είσαι ή δεν είσαι. Μάγκας εννοώ και στησιματίας. Και πρόγονος του ελληνικού πολιτισμού αλλά και τροφοδότης του νεοελληνικού. Να τα κάνουμε καλά τα πράματα και να δείξουμε στους γκιαούρηδες. Να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να κλάψουμε παρέα. Να μιλήσουμε για την παγκόσμια αδικία κι οτι δεν θέλουμε να γίνουμε Αργεντινή κατά ΔΝΤ αλλά τουλάχιστον ποδοσφαιρικά. Θέλουμε βοήθεια.
         Η Αργεντινή πέρασε. Τέλος. Δεν διεκδικούμε τίποτα. Θέλουμε να κάτσει να χάσει και να υποκλιθεί η δύναμη του καπιταλισμού που λέγεται Νότια Κορέα αλλά και οι άγριοι Νιγηριανοί που την προηγούμενη φορά μασάγανε τα δίχτυα μέσω του ολυμπιακού πρεσβευτή τους , του Γιενκινί. Κι άρα ρίχνω τα μούτρα μου. Τώρα μιλάμε παρασκηνιακά. Μην κοιτάτε την ιδέα μου.
          Θα πάρω το Ντιέγκο. Γιατί να θέλει να κερδίσει εμάς; Θέλει να μην τσιμπουκώνονται οι Καρυάτιδες; ( Αλήθεια αυτές γιατί ονομάστηκαν έτσι; Ποιά καρύδια σπάγανε;) Και θα του το πω στα ίσα να κάτσει και να μπερδέψει την ομάδα και να χάσει προάγοντας τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό μας αλλά κι αναταράσσοντας τις προετοιμασίες των ομάδων. Να κάτσουν εκεί κάτω και να γυρνάνε την σημαία κάτω απο τις βουβουζέλες διότι σε αυτές οφείλουν την επιτυχία. Την προετοιμασία εδώ χωρίς θόρυβο, τι να την κάνουν;
         Τι να κάνει κι ο Ντιέγκο; Θα κάνει μια πολιτισμική κίνηση. Ό,τι θέση και να πάρει με βάση την φιλοσοφία του, δεν έχει πρόβλημα. Εμείς αν θα βγούμε πρώτοι - κι εδώ που τα λέμε το αξίζουμε - τον δεύτερο του άλλου ομίλου, τον έχουμε εύκολα. Ο Μαραντόνα είναι υποχρεωμένος να κάνει την κίνηση αυτή. Είναι και μέλος του ΟΣΦΠ. Ο Ρεχάγκελ πρέπει να μείνει στην Εθνική. Ούτε στον Πειραιά να πάει αλλά ούτε και να χάσει την θέση του απο κανά  Σέρβο.  Ο Ντιέγκο , με όποιον και να παίξει, κερδίζει.
         Το ματς δεν το είδα, αλλά το θεωρώ ιστορική στιγμή σαν στατιτιστικό γεγονός αλλά και πανηγύρι για τη Νιγηρία. Που σίγουρα δεν θα πάρει τον Οτο προπονητή, αλλά και θα γίνει της πουτάνας με τον τύπο που έπεισε τους μαζεύοντες μπανάνες απο τα δένδρα, οτι είναι
καλοί και σε αλλα σπορ. Φυσικά κι εμείς θα πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο που καθότι κατάπτυστος, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΑΝΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ. ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ BLOG ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.
       Και σας έχω πει οτι δεν ασχολούμαι με την Ελλάδα γενικά. Δεν χάνω τον χρόνο μου. Αλλά υπάρχει και μια αλήθεια: Μπαμπούλας και μαστίγιο. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ. Σκάσε και δούλεψε. Πάραξε κάτι τεμπελχανά. Τι υπάρχει δίπλα σου; ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΝΙΓΗΡΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.
       Μέ έπιασε κάτι εθνικιστικό; Ποτέ. Πλάκα κάνω. Η πλάκα όμως βγάζει τα πιο σοβαρά στοιχεία της τραγωδίας. Που είναι περιγραφή της πραγματικότητας κι όλης εκείνης της κριτικής που ασκήθηκε στον Γερμανό. Που ήταν σωστή πέρα για πέρα, αλλά ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1827 ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ , Η ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΠΑ ΣΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΗΔΗΞΕΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΟ.
      ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;
     ΥΓ. ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΗ ΝΙΗΡΙΑ; ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ Η ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ. Α, ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ. ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ; ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ. ΓΙΑ τους ανθελληνες.

     

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Α ΦΑΣΗ

            Λογικά, σφιχτά κι αναμενόμενα. Τον κώλο μας να έχουμε προφυλαγμένο κι όλα τα άλλα ας τα κρίνει ο θαετής, που πάντα θα είναι διχασμένος. Είναι με το θέαμα ή με την ουσία; Με το στοίχημα του ή με τον τρόπο που επετεύχθη; Στην παγκοσμιοποίηση μετράνε τα χρήματα, κι όχι αυτό που πρόλαβαν να δουν κάποιοι παλιά που μάθανε ποδόσφαιρο απο την Βραζιλία το 1970 ή διαβάσανε για τι τακτικές της Ουρουγουάης πιο πριν. Τώρα γιατί θαυμάζουν ημιάγριο παίκτη αλλά συντάσσονται με την Ουζουμπούρου οπαδικά, είναι ένα άλυτο ερώτημα.
          Και η πρώτη φάση τελείωσε όπως τελειώνουν τα πάντα στη ματαιότητα. Όπως το σήμερα είναι πολύ παλιό για το αύριο ή το τώρα είναι ήδη παρελθόν. Μιλάω για τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις στιγμές στον χρόνο ή το ευχαριστώ τους που και σήμερα την βγάλανε και δεν τρελάθηκαν απο το σερβίρισμα του αιώνιου υπηρέτη. Που λέγεται κριτής κομψά δηλαδή δημοσιογράφος ή άκομψα γραφοδήμος ( αν υπάρχει ενδιαφέρον αναδημοσιεύω το κείμενο με το οποίο πήρα την σελίδα 2 του Φ και τους όρους μου, πάντα αμισθί ).
        Και στην πρώτη φάση αυτή του ποδόσφαιρου, λίγα είναι αυτά που θα θυμόμαστε. Σαν θέαμα και σαν ουσία. Σε μένα προσωπικά μένουν οι βουβουζέλες που βέβαια θα συνεχίσουν ( ήδη έχουν έρθει και στα δικά μας εμπορικά κέντρα καθότι ο Έλληνας έχει κι ένα πολιτισμό ) αλλά και η σχεδόν άριστη διαιτησία. Μου έκανε εντύπωση αυτό, που βέβαια μπορεί να είναι και τυχαίο φαινόμενο αλλά τυχαία θα δούμε και μια υπερομάδα που να μπορεί  και να μας πείσει οτι πρέπει και να υποκλιθούμε. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι κι αποκτούν και την φιλοσοφία της ντόπας. ( ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ= Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, Ο ΤΗΝ ΨΑΧΝΩΝ ).
        Σας έχω πει το συναισθηματικό μου δέσιμο με την κουλτούρα των ομάδων που πρέπει να δείξουν τα χαρακτηριστικά τους μέσω ποδοσφαίρου. Που φυσικά είναι μια μπούρδα αυτό λόγω επιμειξιών αλλά οι πιο παλιοί γουστάρουν πάντα να φτιάχνουν τέρατα και να τα σκοτώνουν μετά. Η δεύτερη φάση θα είναι καθοριστική για κάποιους. Όμως η μεγάλη απογοήτευση ήταν η Σερβία. Και η μεγάλη ( ευχάριστη ) έκπληξη η Γερμανία. Αυτά είδα εγώ για άκρα. Όλα τα άλλα είναι ανάμεσα με κάποιες παρατηρήσεις: ( Προσωπική μου άποψη καθαρά που μπαίνει σε κουβέντα ).
       - Δεν δίνω καμία τύχη στην Αργεντινή. Θα βρεθεί κάποιος προπονητής που θα της ρίξει πολλά ακυρώνοντας τον τεράστιο παίκτη Μαραντόνα και δίνοντας τον βορά σαν προπονητή. Μιλάμε για το πιο άναρχο παιχνίδι και για την φιλοδσοφία του Αλέφαντου.
       - Παίζω γερά το χαρτί της Αμερικής. Αν το παιχνίδι διαρκούσε τρία ημίχρονα θα σας έδινα απο τώρα τον κάτοχο του κύπελλου.
       -  Μου άρεσε η Παραγουάη αλλά και να περάσει δεν μπορεί να πάει μακριά διότι είναι λίγο ΑΕΚ.
      - Οι αφρικάνικες ομάδες είναι λίγο στην βαριεστημάρα, απόλυτα λογικό βάσει τσίρκου των προπονητών που έχουν μαζευτεί εκεί κάτω και προσπαθούν να τους δώσουν ευρωπαϊκό ρυθμό.
      - Η Χιλή και το Μεξικό, μου άρεσαν αλλά πού να πάνε;
      - Ο τελευταίος όμιλος έγινε μπάχαλο λόγω Χίτζφελντ που έχει κερδίσει πολλές φορές τον Ντελ Μπόσκε. Δεν ήταν τόσο κακή η Ισπανία αλλά κινδυνεύει αρκετά.
     - Η Βραζιλία δεν μου άρεσε αλλά είναι γερό χαρτί, όπως και η Ολλανδία που σε κακή μέρα κατάπιε την Δανία. ( Μάθατε για τις 36 σέξυ Ολλανδέζες; ).
           Πιο πολλά θα συζητήσουμε μετά την δεύτερη φάση των ομίλων που κάποιοι θα αναγκαστούν να βγουν απο το καβούκι τους. Πάντως κάτι μου λέει για μεγάλη έκπληξη. Λογικά πράματα λόγω παγκοσμιοποίησης της τακτικής ή διότι έχω φαγωθεί να δω άλλον κάτοχο απο τους κλασσικούς.
       ΥΓ1. Ο Κεϊτά προστέθηκε στη λίστα μας, που κι αυτός αρέσει στον Μπάγιεβιτς. Μάλλον φίλαθλος έγινε κι αυτός και παράτησε την προπονητική. Ο δε Σκόκο πάει για Τουρκία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
       YΓ2. Μάλλον λόγω ζέστης το σύστημα τρελάθηκε. Άλλα σχόλια έγραφε σαν αριθμό κι άλλα υπήρχαν. Όποιος διαβάζει σχόλια, ας ξαναμπεί στην χθεσινή ανάρτηση.
       ΥΓ3. Την Ουρουγουάη μου πώς την είδατε; Είναι θέμα μπάλας και τίποτε άλλο. Ή την ξέρεις ή δεν την ξέρεις. ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΝΑΣ. Καληνύχτα Γαλλία με το Μεξικό και καληνύχτα και στον σάχλα που έκανε δεύτερο σχόλιο για το παιχνίδι. ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΙ ΈΧΕΙ ΕΞΩΓΑΜΟ ΑΔΕΡΦΟ.
    YΓ4. Τι είπε ο Αδαμίδης στον λεφτά; Για την κινητή τηλεφωνία, για τον Γιαχβέ, τον ονειροκρίτη, το ΝΜ ( προσέχτε τα αρχικά ) ή για τα σταγονίδια που φαγώνονται ένα ένα; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ;  Θα πάρω "Φαντάζιο' να διαβάσω τον Βαρθολομαίο. Έτσι δεν είναι μπασμένε; Σε ύψος εννοώ, όχι στα κόλπα. Εκεί σε έχουν αναλάβει άλλοι Άγηδες.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

           Σήμερα δεν έιμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Συμβαίνουν διάφορα περίεργα που με αποδιοργανώνουν και δεν με βοηθάνε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του ίδιου μου του εαυτού. Ναι, πραγματικά πιστεύω οτι η κόλαση μου είμαι εγώ. Και μ' έχει πιάσει και μια περίεργη ψύξη στον αυχένα και δεν μπορώ να στρίψω. Μία ιδρώνω , μία ξεϊδρώνω, πίνω και κάτι μυοχαλαρωτικά χάπια κι είμαι σαν ντοπαρισμένος που θέλω να ξεσπάσω κάπου. Και δεν βρίσκω το κάπου.
       Σκέφτομαι να αλλάξω το όνομα μου σε Αδαμίδης. Μετά θυμάμαι οτι εγώ θέλω να ξεσπάσω, όχι να ξεσπάσουν άλλοι επάνω μου και προτιμώ τελικά να πάω να βαφτισθώ Παπάρογλου ή Πάπα-Ντιόπ ή απλά Παπάς. Όλα τα συνυπολογίζω λίγο πριν την κολυμπήθρα, που θα με δροσίσει λίγο, έστω προσωρινά, μια που τα κλιματιστικά τα σιχαίνομαι και κάνω ασκήσεις θάρρους κι επιβίωσης. Εξ άλλου κι η γιαγιά μου , ένα απο αυτά που υπόμενε ήταν ο καιρός και θα ήθελα να αποκτήσω αυτές τις αντοχές.
        Όπως απέκτησα τις αντοχές του Αεκτζή. Που είναι τεράστιες, άσχετα αν κάποιοι, μας ή με, θεωρούν γκρινιάρηδες, ηττοπαθείς, διαμαρτυρόμενους διότι μάθανε σαν κανονική Ελλάδα του ΔΝΤ και σαν μόνιμα φαλημέντο κοινό ( κι επιμένω στη λέξη κοινό ) , να τους γαμάει ένας Κόκαλης ή ένας Σαλιαρέλης ή ένας Κοσκωτάς. Και τους δυο τους πιάσανε βέβαια, ο τρίτος δεν γίνεται να πιαστεί διότι μπήκε η ασπίδα Χριστοφοράκος, κι όλοι οι ελληνομογγόλοι είναι χαρούμενοι που πιάσανε τον υπάλληλο που δρούσε ανεξάρτητα και χωρίς εντολές. Για την πλάκα του.
               Και θυμηθείτε οι παλιότεροι και μάθετε οι νεότεροι, οτι όταν έγινε η δωροδοκία της ΑΕΚ απο την δαφνοστεφανωμένη τραβεστί του ελέους στο κύπελλο ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ( ΜΠΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ) , το δικαστήριο απεφάνθη οτι την δωροδοκία την κάνανε για λογαριασμό τους κι όχι για κάποια ομάδα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( σήμερα μου έτυχε κι άλλο με αυτήν αλλά δεν είναι του παρόντος ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΜΟΓΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ - η τρούμπα των λαών - ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΑ. Κι αυτούς τους οπαδούς έχει, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή κοινωνικού ή οικονομικού στάτους. Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια, αλλά αυτές είναι μόνο για την επιβεβαίωση του κανόνα.
            Και η ΑΕΚ παίζει το πουλί της κανονικότατα. Δηλαδή η ιδιοκτησία της. Δεν φταίνε αυτήν την στιγμή οι Αδαμίδηδες. Μιλάνε πολύ, εντάξει, άπειροι είναι, εντάξει, προσπαθούν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σχοινί πίεσης budget, παράλληλου budget, διαρκείας, γνωριμίες, τύπος και στην σύμβαση του προπονητικού, ακόμα και στις μπουνιές του κόσμου ή και του Μπάγιεβιτς και τα κάνουν όλα μπάχαλο. ( Μην σας πω την επίσημη απάντηση για το ερώτημα μου για το νεανικό διαρκείας του μεγάλου μου του γιού, που φοβούνται μην γίνει κάποια αδικία ).
         Κι υπάρχει ακόμα κόσμος που τρώει το παραμύθι του δήθεν σήριαλ ( νομίζω τον Ντιόπ θα τον πάρουμε ) για την δυσκολία της απόκτησης αλλά που το" έφερε εις πέρας προσωπικά ο πρόεδρος βγάζοντας από την τσέπη του". Και γιατί σήριαλ; Να σας το πω: Με τον παίκτη τα έχουμε βρει υποτίθεται, κι εμπόδιο αποτελεί μια Πόρτσμουθ ή καλύτερα κάποιος Ανδρονίκου. Εντάξει μέχρι εδώ. Η Πόρτσμουθ θέλει να τον αφήσει αλλά θέλει και να βγάλει. ΠΟΣΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ; ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΗΣΒΕΡΗΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ( Θυμίζω προχείρως τον Μπασινά ). Κι ο manager της είναι Κύπριος. Ρε τι συμπτώσεις με τον παράδεισο των off-shore. Και πολύ ταξίδι ο δικός μας στην Αγγλία. Κι είναι και παντρεμένος για κάποιους πονηρούς.
          ΥΓ1. Αυτή η Ώρα είναι πραγματικά οπαδική εφημερίδα; Στην πρώτη σελίδα για το καλό της ΑΕΚ, στην τελευταία για το καλό του λαού της ΑΕΚ και μέσα για το καλό των ρεπόρτερς; Νομίζω οτι και στην ΑΕΚ έχουμε πολλούς μαλάκες. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΠΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
          ΥΓ2. Πιστεύω αύριο να κάνουμε κουβέντα για την πρώτη φάση του ποδόσφαιρου που ολοκληρώθηκε με τον Ντούγκα.
                            ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΒΗΡΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΓΕΤΩΝΑ.
         

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

          Μπήκαμε σιγά - σιγά στα 38άρια. Ζέστη αδερφάκι μου και πεσμένη διάθεση. Ποτέ δεν συμπάθησα το καλοκαίρι. Μου θύμιζε μια οσμή νεκροθαλάμου κι έναν εντελώς φανερωμένο λεχριτισμό. Και καλά αυτά. Τις εποχές δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Αλλά τα κοινωνικά; Ρε σεις απο τότε που μπήκε το ΔΝΤ, δεν έχουμε σταματήσει να βγαίνουμε και να γυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες.
        Γάμοι, βαφτίσια, παιδικά πάρτυ. Έρχεται το Σαββατοκύριακο και τρέμω τι θα μου ξημερώσει. Πόσο πανηγυρτζήδες είμαστε τελικά. Γνήσιοι Αεκτζήδες παράγοντες. Που φαντάζονται και σχεδιάζουν και λένε και όλο κλείνουν και συνέχεια τα αυγά βγαίνουν βραστά διότι η κότα έχει πυρετό.
       Ακούστε και τα τελευταία: Παράγων της ομάδας μας ( προς το παρόν το όνομα δεν έχει σημασία ) με συνάντησε το Σάββατο σε φιλικό σπίτι που έκανε μια μεταβαφτίσια εκδήλωση. Γνωριστήκαμε εκεί μέσω του οικοδεσπότη - μάλιστα εκείνος επεδίωξε να μου μιλήσει - κι αφού με ρώτησε για το τι σκοπεύω να κάνω με τα εισιτήρια της νέας περιόδου, μη μένοντας ικανοποιημένος με τις απαντήσεις μου, ξεκίνησε το πίτσι πίτσι. Κι επιθετικά μάλιστα.
       Δεν φτάνει που μου χάλαγε την οπτική για τις γκόμενες, έπρεπε και να συναινέσω. Για τον σοβαρότατο προγραμματισμό, το οικονομικό μάζεμα, την στοχοποίηση των πριμ και το μακρόπνοο σχέδιο. Άκουγα σαν χαμένος λες κι είχα κατέβει απο τον Άρη. Σε κάποια φάση τον διέκοψα και τον ρώτησα τι ακριβώς σχέση έχει με τον Αυνάν. Δεν το κατάλαβε ακαριαία, οπότε είπα και το ρητό του Oscar Wilde : Η μαλακία και η ομορφιά μου αρέσουν πολύ, διότι είναι αυταπόδεικτα πράματα. Περιέργως για τη μαλακία δεν έδωσε σημασία, με ρώτησε για ποιά ομορφιά μιλούσα.
        Την ομορφιά της αποκάλυψης. Το βαθύ μέλλον με το Νικόλα και τον κολοσσό. Που παρέα με τον Καφέ και τον Σουηδό , θα φέρει την ανάγκη για τουλάχιστον 4 μεταγραφές κορμού του χρόνου. Πρακτικά λοιπόν θα πάμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση χτίζοντας μπετά αποδυτηρίων με τον Σάχα να αποχωρεί κι αυτός και με τον Σέρβο να μην χρειάζεται πλέον αποζημίωση.
        Επίσης έκανα και μια παρατήρηση που σας την καταθέτω. Ψάχνουμε παίκτες λογικά. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων σε τι πράμα βοηθάει; Εγώ τα πράματα τα ξέρω διαφορετικά. Κινείσαι με μυστικότητα κι ανακοινώνεις αφού έχουν πέσει τουλάχιστον οι οριστικές συμφωνίες, ας είναι και προφορικές. Η πρεμούρα να γράφεις ή να διαρρέεις ονόματα και μετά να τα παίρνεις πίσω, σε τι βοηθάει; Διότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα μπορεί να διοχετεύονται στον τύπο για να έχεις καλές σχέσεις αλλά το μόνο που προσθέτουν σε έναν που θέλει να πιστεύει οτι είναι σοβαρός, είναι ένα πετραδάκι ακόμα στα " θα αναλάβω μόλις γίνει διακανονισμός με τη Morgan Stanley " ή " Μπάγιεβιτς, όλοι στο τέλος θα κριθούμε ". Άσε δε που τα ονόματα των παικτών αυτών είναι αλλοπρόσαλλα  αφού είναι απο διαφορετικές σχολές κι αταίριαστα ηλικιακά. Εκτός αν ο Μπάγιεβιτς δεν παρέδωσε λίστα, αλλά τη λάμψη του Φώσκολου και του κάνουν όλοι.
         Ή αν αλληλοδουλευόμαστε. Ή αν είναι τσακωμένοι εκεί πέρα μέσα κι ο καθένας λέει τα δικά του για να αλληλοκατηγορηθούν αργότερα όσο αναφορά ποιανού είναι τελικά οι επιλογές. Και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματα του ανάλογα με την συναισθηματική του θέση.Οπότε με το "διαίρει και βασίλευε", ο κόσμος ψιλοελέγχεται αφού θα παραμείνει να ασχολείται με λεπτομέρειες κι όχι με την ουσία. Και η ουσία είναι μία: Ότι όλοι θα κριθείτε στο τέλος φυσικά, αλλά μέχρι το τέλος θα υπάρχει μια κρίση συνεχώς - ανά παιχνίδι - διότι θα μάθετε να λειτουργείτε υπό πίεση. Ακριβώς σαν τις πολυεθνικές που δουλεύατε και τις αφήσατε για να έρθετε εδώ. Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Και πώς θα ισοσκελισθεί το οικονομικό χαρτί έχοντας ευνοϊκά νούμερα, αλλά δυστυχία μάζας.  Δεν βιάζομαι εγώ. Εσείς βιάζεσθε για να δείξετε το έργο. Εγώ το πολύ πολύ να πηγαίνω μια ώρα νωρίτερα στο γήπεδο για να βγάζω το εισιτήριο μου και να παραδέχομαι οτι μου αρέσει η ταλαιπωρία μπροστά στον τόσο σαφή σχεδιασμό που δεν τον είδα εγκαίρως.
        Και περιμένω αδιάφορα ψύχραιμος ή ψύχραιμα αδιάφορος. Διότι αυτή είναι η λύση στο θερμό καλοκαίρι που μας είχαν τάξει κάποιοι μεγαλομέτοχοι για να μας εκδικηθούν που τους υποχρεώσαμε να μπουν πίσω απο τον κοντό και δεν αγοράσθηκαν για το πάρτυ 70000 διαρκείας αλλά μόνο 30000. Κι ευτυχώς διότι πλέον θα μιλάγαμε όχι μόνο για 2 εταιρείες αλλά και για καμιά δεκαριά off-shore και για προπονητήριο που θα γινόταν στην σκεπή της Μεγάλης Βρεττανίας μια που είναι και της μόδας οι ταρατσόκηποι. Τους μετόχους δεν τους κατηγορώ. Τα λεφτά τους βάλανε για το καλό της ΑΕΚ.Που έλαχε να μην πιάσουν τόπο. Τους κατηγορώ διότι ανάγκασαν τον Μελισσανίδη στον βρώμικο πόλεμο αυτό κι ενώ θα είχαν κονομήσει κιόλας. Τώρα βέβαια είναι αργά " για δάκρυα Στέλλα ".
       ΥΓ1. Θυμάστε στις εκλογές της ερασιτεχνικής ποιός ήταν ο νικητής;  ΙΣΟΥΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
       ΥΓ2. Η πολύ ειρωνεία εκ μέρους κάποιου blog δεν βοηθάει ιδιαίτερα την ΑΕΚ. Η κριτική θέλει συγκεριμένη θέση και πρόταση κυρίως. Αλλοιώς καταντάει μια κοινή κωλοτρυπίδα που τρώει φασολάδα στη μέση του καλοκαιριού και βρωμάει υποχρεωτικά μετά.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

TO ΣΠΟΤ

          Πιστεύω να έχετε ακoύσει το σποτάκι της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ. Κυριότερα την αρχή του, αλλά κι όλο τον συνειρμό και την κατάληξη. Μιλάμε για διαφημιστή, αλλά και πληρώνοντες αυτόν, που δεν έχουν σχέση με την ΑΕΚ. Μιλάμε για σούργελα, που φτάνουν στα όρια της προσβολής για την ομάδα μας. Μιλάμε όχι για Αεκτζήδες, αλλά για φιλοαεκτζήδες. Μιλάμε για έναν χλευασμό στα όρια της εξαθλίωσης του ηλίθιου που πήγε κι έδωσε τα λεφτά.
         Δεν λέω οτι έγινε επίτηδες. Δεν λέω οτι υπάρχει κάποια συνωμοσία. Λέω άλλα: ΒΡΕ ΑΡΧΙΠΑΠΆΡΑ, ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΥΤΟ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ -εκτός αν είσαι φελλός κι απεδέχθης τη μία και μοναδική πρόταση των κωλόγαβρων που κάνανε την παρουσίαση- , ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΤΩΡΑ ΔΙΟΤΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ, ΤΟΥΛΑΧΣΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΟΥ.
           ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΑΕΚ, ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΕΣΥ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; " Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΤΗΣ;" και " ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ." και " Η ΑΕΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ."
        Μιλάμε για το χειρότερο σποτάκι που έχω ακούσει ποτέ. Ακόμα πιο ακατάλληλο για προώθηση χρημάτων, σε σχέση με το " μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω." Που ακόμα κι εκείνο είχε μια λογική, μια πίκρα, πες μια δροσοσταλιά για το μέλλον. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ. ΠΟΥ 100% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ Ή ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΕ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
         Ακούστε το και θα με θυμηθείτε. Κι είναι μια εποχή που το μόνο που παίζει είναι το συναίσθημα και η καρδιά. Εντάξει κι η τσέπη, αλλά το γήπεδο είναι ένα καταφύγιο, όπου μπορεί να ξεσκάσει ο καθένας. ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΕΝΕ , ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΟΣ.
       Διότι ρε πούστη μου, είμαι απο αυτούς που δεν μου αρέσει πια το τραγούδι της ΑΕΚ. ΘΕΛΩ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑΚΟ ΗΧΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΡΥΘΜΙΚΟ, χωρίς κουπλά, μόνο με ρεφραίν. Αλλά να νοιώθω το ρίγος, να πάλλεται η ψυχή του πατέρα μου και να δημιουργείται μια "πολεμική" για το αθλητικό γεγονός. ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΙ ΕΔΩ " ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΠΑΥΣΑΤΩ". Τα πόδια σου θα πλένεις απέξω και '' κόλαση μέσα στο τζαμί, μονάχα γαμημένοι θα βγείτε απο κει." Για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
        Διότι απο όλη την ιστορία της ΑΕΚ μας, σκέφτηκε ένας πούστης που προφανώς πληρώθηκε, να μας κάνει καρτούν; Ο πεθερός τι θα κάνει με την γαμημένη κόρη του, που βέβαια την πηδάει Αεκτζής - ποιός θα μπορούσε  ( είπα την πηδάει, όχι τον χώνει)-, να γίνει και διαφήμιση για το γαμήσι; και διαβάστε πίσω απο τις γραμμές και καταλάβετε, όχι τι υπάρχει στο συνειδητό αλλά στο ασυνείδητο του ανώμαλου, που βγαίνει στο κείμενο. Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΝΑΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.
          Και δεν μιλάω για Βυζάντιο. Αυτά είναι μαλακίες για τους Έλληνες που θεωρούν τους ευατούς τους απόγονονους των αρχαίων αλλά και των Ρωμαίων ταυτόχρονα. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΞΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ. ΜΙΛΑΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ.
        ΜΙΛΑΩ ΝΑ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΜΙΛΑΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΕΤΟΥΣ. ΜΙΛΑΩ, ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ. ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ.
       ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ. ΠΥΡΠΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΔΗΦΑΓΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΣΕΝ . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΚΑ. ΑΕΤΟΣ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ; ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΟΤΑΚΙ; ΑΝΤΕ ΡΕ , ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. ΤΗΝ ΑΕΚ ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ 5 ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ.
       ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ. ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΑΛΛΑ, Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ: ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΑΝ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

EUROVISION

     Πρέπει να σας πω την αμαρτία μου: Δεν είδα τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ήμουν έξω με καλό φιλικό ζευγάρι σε τρομερή κρεατοταβέρνα στο Μπουρνάζι. Το κανονίσαμε τυχαία, όπως τυχαία, αν είχα μείνει μέσα, θα παρακολουθούσα κάποιο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης. Ποτέ επίτηδες. Όπως κι όλοι μας υποθέτω με βάση τα νούμερα που αποσπούν τα τρία κρατικά κανάλια. Και να κινδυνεύω να μου κόψουν και το ρεύμα αν μέσω ΔΕΗ δεν τα σκάσω. Αλήθεια το κανάλι της βουλής, από πού πληρώνεται; Από το νερό μας;
     Τέλος πάντων, αν είχα μείνει μέσα, μάλλον θα τον έβλεπα τον διαγωνισμό. Ήταν και στο ΝΕΤ, τι να βλέπεις συναγωνισμό Βησιγότθων, τι να βλέπεις Παπαδόπουλο. Στον ένα συναγωνίζονται Ούνοι και στον άλλο κάτι σαλτιμπάγκοι που πίνουν κρασί την ώρα του καφέ και ξεσχίζονται στην ποιότητα της προσποίησης. Με υποχρεωτικό κέφι την ώρα της μαγνητοσκόπησης. Και καλά οι καλλιτέχνες που πάνε ελπίζοντας να γίνουν γνωστοί με το 2% που πιάνει στο show. Οι καλεσμένοι που καταθέτουν την γνώμη τους; Τι νομίζουν ; Ότι αύριο θα τους καλέσουν να κριτικάρουν και τη Eurovision; Σάββατο βράδυ να μένεις μέσα και να βλέπεις αναμνήσεις! Οποία παρακμή, ειδικά αν είναι και επιλεγμένη.
     Λοιπόν έμαθα ότι η Eurovision δικαίωσε το όνομα της κυρίως στην περιφέρεια των βυζόμπαλων της Αρμένισσας τραγουδίστριας. Που όμως δεν ήταν ικανά να της χαρίσουν βραβείο. Δεν πήγε τόσο καλά, όπως κι ο δικός μας καλλιτέχνης ( ευτυχώς για την τσέπη μας ) και το βραβείο πήγε δίκαια εκεί που παράγονται τα χρήματα. Κι άνετα θα διοργανωθεί και του χρόνου με ασφαλή κονδύλια και γνήσια μεταλαμπάδευση του ελληνικού πνεύματος: Η Ελλάς έδωσε τον πολιτισμό της στην Ευρώπη, λένε οι σοφοί της ιστορίας, κι αυτή δικαίως τον προήγαγε σε Eurovision.
     Λογικά πράματα. Τι να κάνει ο απολίτιστος τον πολιτισμό; Είναι σαν να πηγαίνεις στον παιδεραστή και να του μιλάς για το μέλλον των παιδιών. Σαν να μιλάς στον κλέφτη για το καλό της αποταμίευσης. Τι να κάνει ο εγκληματίας; Ό,τι ήξερε θα ξανακάνει νομοτελειακά και θα φανερώσει την ψυχή του και τα πίτουρα του μυαλού του.
     Σου λέει ο Ευρωπαίος ότι πήρα κάτι από την Ελλάδα που ήξερε αυτή. Να μην το χρησιμοποιήσω για να αποδείξω ότι έχω κάνει γαλλική επανάσταση, αντίστοιχη βιομηχανική και σκότωμα του Μεσαίωνα; Φαίνεται σήμερα ξεκάθαρα σε όλα τα σημεία της ευρωπαϊκής συνένωσης ότι το φως του πολιτισμού πήγε από χέρι σε χέρι.. Οι Έλληνες το δώσανε στους Ρωμαίους, αυτοί πήραν την σκυτάλη και την δώσαν στους Βυζαντινούς και μετά την βουτήξαν οι Σελτζούκοι. Αυτοί όμως ήταν απρόσεκτοι και τους έπεσε από το χέρι, οπότε την κοντρόλαραν με το πόδι οι Οστρογότθοι και την κάνανε Eurovision. Αυτό ξέρανε. Και τελικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αυτή η έρημη σκυτάλη έχει σχήμα δονητή κι όχι στρουμπουλού βυζιού. Αφού όλοι στα βυζιά είναι προσηλωμένοι κι όχι στο τραγούδι. Και οι λέξεις φανερώνουν την αλήθεια. Eurovision = γιούρο βυζιών ( έτσι προφέρεται κιόλας ).
     Αλλά να απαντήσω κιόλας: Η αλήθεια είναι ένα ψέμα. Απόρροια του ελληνικού πολιτισμού. Αλλά και λάθος να κάνω, θέλω να ρωτήσω γιατί δεν βγήκε το καλύτερο τραγούδι ή το καλύτερο βυζίον, και τελικά επελέγη η Μέρκελ σε πιθανή νεανική ηλικία και κατόπιν κάμποσων πλαστικών εικαστικών χειρουργικών παρεμβάσεων.
     Και να τα έχουμε χαλάσει όλα πια. Διότι ως γνωστόν, vision σημαίνει όραση κι όχι ακοή. Άρα πώς είναι δυνατόν ένα τραγούδι να βλέπεται κι όχι να ακούγεται; Μόνο αν δεν είναι τραγούδι, αλλά ο καλλιτέχνης να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του. Κι αυτό ακριβώς είναι το ψέμα. Θέλω να βλέπω κι όχι να ακούω. Άρα η Eurovision είναι διαγωνισμός για τον οφθαλμό κι όχι για το αφτί. Γι αυτό και την πατήσαμε πάλι. Στείλε μια μουνάρα και θα σου πω τι θέση θα πάρουμε.
     Τι να προσφέρει ο Αλκαίος; Ούτε καν τους γκέουλες δεν συγκινεί. Στείλε ένα φρέσκο κρέας να χαρεί ο μπανιστιρτζής ψηφοφόρος που μετά πρέπει να πάει να το κάνει με την φάλαινα που έχει γυναίκα και μια που έμεινε μέσα κι αυτή είπε και να βάλει και τα μπικουτί της. Στείλε ένα Ρουβά να φαντασιωθεί η κυρία και κάτι και μετά να σε αφήσει κι ήσυχο να παπαρολογείς για την ποιότητα του τραγουδιού. Κι εναλλάξ αυτά. Μια φορά ένα ωραίο παλλουκάρι και την άλλη, μια μουνάρα. Για να κρατιέται και η Σαββατιάτικη οικογενειακή γαλήνη εν μέσω του καυλομάη.
     Και το πρόβλημα να συνεχίζεται και μετά το τέλος του διαγωνισμού. Και να μην καταλαβαίνω το εξής: Αν τελικά είναι μια μπούρδα η πανευρωπαϊκή τρίχα, πώς είναι δυνατόν κάποιοι να ασχολούνται κριτικά μαζί της; Το να περάσουν κάποιες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, δεν το κατηγορώ. Και οικονομία χρήματος και οικονομία ομιλίας επιτυγχάνεται. Δυο σε ένα. Αλλά όχι μετά και ανάλυση γιατί δεν βγήκε το Αζερμπαϊτζάν ή η γυμνή ή η αδερφάρα ή αν είχαμε το τραγούδι μεταφρασμένο θα είχαμε καλύτερη τύχη. Είπαμε, κανείς δεν ακούει. Όλοι βλέπουν μόνο.
     Τόση μαλακία δεν αντέχεται πια. Με ένα τραγούδι να εξάγονται συμπεράσματα για χαρακτηριστικά λαών, τίγκα πια στις αιμομιξίες. Κι ενώ μιλάμε ότι ο πλανήτης κατοικείται από ένα μόνο λαό που απλά μιλάει διαφορετικές γλώσσες. Ίδια βιολογία παντού και ίδιο κοινωνικό κούνημα του κώλου μπας και γαμηθεί και βρει μια ευκαιρία να βγάλει κανά χαρτζιλίκι. Ή να μεταναστεύσει όταν δεχθεί καμιά πρόσκληση από κανα μπανιστηρτζή κερατά και πιάσει καλή βίζιτα οικογενειακά.
     Δεν σηκώνουν κι όλα τα γεγονότα κριτική. Κάποια θα έπρεπε να περνούν απαρατήρητα. Ειδικά αν είναι φαιδρά. Διότι αν ασχολείσαι με αυτά, τότε ξαφνικά ο πίτουρας αποκτάει και γνώμη ότι καλώς το παρακολούθησε για να μπορεί να έχει άποψη κι αυτός και να κοντράρει ή να συμφωνήσει με τον τάδε έγκριτο που μίλησε. Και πάντα «είδε», ποτέ δεν άκουσε. Τι να καταλάβεις όταν ακούς ένα τραγούδι μια μόνο φορά; Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες. Σαν τις τελευταίες θέσεις που συνήθως φιλοξενούν τα πιο ποιοτικά ακούσματα. Αλλά είπαμε: Από Βησιγότθους τι να περιμένεις; Μόνο ανάπλαση της εγκεφαλικής και ψυχικής τους πραγματικότητας. Που θα είναι πάντα βαρβαρική. Γι αυτό θέλουν Παπαρί-ζου κάθε χρόνο. Να την βλέπουν, κι εμείς να ξέρουμε ότι τους στείλαμε τα παπάρια μας.
       YΓ. Λέτε να χτυπήσει ο Μπιν σήμερα που παίζει Αγγλία - Αμερική; Έτσι έχει πει στο βίντεο του. Προσωπικά δεν έχω αγωνία. Τα μέτρα της ασφάλειας τα πούλησε η Αμερική για να προστατευθεί απο έναν νεφροπαθή σε μια σπηλιά. Που δεν μπορεί να τον εντοπίσει ο δορυφόρος. Άρα το χτύπημα αναμένεται στο ντέρμπυ Πράσινα πουλιά εναντίον Ανωκάτω Κούλουρης.