Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ

           Είμαι απο τους ανθρώπους που μισεί την ιστορία σαν καταγραφή. Κι είναι πολλές οι ατάκες τεράστιων προσωπικοτήτων, που δείχνουν το φαύλο. Ας πούμε, " Ο Χέγκελ είχε δίκιο όταν έλεγε οτι το μόνο που μας μαθαίνει η Ιστορία είναι οτι δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτα απο αυτήν." ( G.B. SHAW ). Στον ίδιο ανήκει και η κουβέντα : " Αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως απο την εμπειρία είναι ο άνθρωπος;" Κυρίως την μισώ, διότι γράφεται απο τους δυνατούς και χτυπάει το συναίσθημα δυο ηλίθιων που μπλέχτηκαν στην αντιπαράθεση.
       Φυσικά καταλαβαίνω οτι υπάρχουν πολλές κουβέντες άλλων, επίσης αξιόλογων ανθρώπων, που την έχουν ύμνο , όρκο ή βιβλίο πορείας για να μην πω τίποτα βαρύ και πεταχτούν εδώ μέσα ακόμα και θρησκόληπτοι. Οι θρησκευάμενοι, δεν με πειράζουν. Υπάρχουν για τον ίδιο λόγο που εξυπηρετει τον φυσικό κύκλο η παπαρούνα. Άρα κοσμούν τις τελετές εντός των ναών. Επίσης η ιστορία δίνει και μεροκάματα. Είτε έτσι , είτε αλλοιώς. Ας πούμε, " η καταστροφή της Σμύρνης και η σφαγή" ή " λόγω της επέλασης έγινε ένας συνωστισμός." Υπενθυμίζω οτι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ σαν κεντρική ιδέα. ΑΡΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΗ κι ο τεράστιος, για μένα, WINSTON CHURCHILL, είπε: " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΩ."
        Έπαθα κάτι; Πήρα ληγμένα; " Δεν μου κάθισε η κυρά ( ανώνυμος ); " Δεν σου άρεσε η θέση Αβραμίδη ( Καζαμίας );  Έχασα στο στοίχημα ( μια χαρά με Καβάλα και Σίτυ λόγω "Ταμείου" πήρα μια εξακοσάρα );  ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, διότι υπάρχουν sites που μας δίνουν την πληροφόρηση για την όγδοη θλάση της ΑΕΚ ( Μανωλάς ) ή για το αν ο Τζιμπούρ θέλει να πάει να ξεφτυλιστεί στο Λένινγκραντ ή να πετάξει την φανέλλα.,όταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΣ ΤΗΝ ΧΕΣΕΙ.
        Αυτό είναι η ιστορία. ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΧΕΖΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, για τους διαφωνούντες με τα παραπάνω γραφόμενα μου, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΥ. ΜΙΛΩ ΣΑΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και πιστεύω εδώ να μην διαφωνεί κανείς ( που λέει ο λόγος ). ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ, Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΦΑΓΕ ΧΟΝΤΡΗ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ - και παρά λίγο να χαλάσουν και κάποιες καρδιές, φυσικά η φιλία τα σηκώνει όλα - ΑΛΛΑ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΤΟΥΣ ( άσχετα άν κάποιοι τον δίνουν εύκολα ). ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΝΙΤ.
         Κι επειδή δεν υπολογίζω την ιστορία και τα διαγράφω όλα, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, που εξ άλλου μόνο για αυτό γράφεται αυτή η στρέβλωση της αλήθειας. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΠΛΑ Ή ΟΡΑΜΑΤΑ Ή ΣΗΜΑΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΤΑΚΗΔΕΣ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ, μπας και βρουν καταφύγιο. ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΄Η ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
        Η ΑΕΚ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ, ΤΟΥ OSCAR WILDE ( και βραβείο και άγριος ): " ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ."
         ΑΔΕΡΦΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ , ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ. ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟ.
       YΓ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ή ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΙ . ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ. ΚΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ.
       ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΩ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Η ΤΟΝ ΔΕΛΗΚΑΡΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ. ΟΙ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ. ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΤΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΟΥΜΕΡΩΝ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ;
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΑΟ.
      $$$$ ΒΛΑΚΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ$$$$$

20 σχόλια:

  1. "Νιώθουμε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να κόψουμε τα μηνύματα των αναγνωστών του ora21.gr καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα επιτρεπόμενα όρια. Πλέον, όποιος θέλει να αναφέρει την άποψη του μέσω σχολιού, θα πρέπει να γίνει μέλος στην ιστοσελίδα μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: ΓΙΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. yparxoun 15 kolofulades athlitikes ki alla 30 athlitika entheta se politikes fylades

    kai yparxoun kai kamia 15aria athlitika radiofona se athina saloniki

    pos diaolo ti vgazoun oloi autoi?
    ti skata poulane

    sto mudial ksexwrisane sa ti muga mes to gala o kedira me ton ozil
    graftike kamia kouventa apo olous autous tous armodious ? apo autous pou vgazoun merokamata gia na mas enimeronoun gia ta athlitika dromena ?

    kouventa
    kai ta paidakia me miden xrono prosarmogis (elliniko anekdoto auto) pirane apo to xeraki kotzam Real madritis mazi me tous duo mauroukous kai ton Di maria

    poso aera kopanisto katanalonoume s'auti ti xwra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΩ: Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΙΟΝ ΧΑΛΑΕΙ;
    ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΑΝΤΡΟΚ ΚΙ Ο ΤΣΙΚ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ;
    ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.
    Ή ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΟΤΕ, ΚΙ ΑΡΧΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ.
    ΒΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ, ΘΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝΕ.
    ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ; ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ;
    ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΣΑΟΥΛ, ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩ. ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ! Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΤΟ ΠΙΚΠΑ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΙΚΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ιστορια την "αγαπαω" τοσο,γιατι ανεκαθεν μου εδινε τροφη για γελιο μονο και οχι ευτυχως για σκεψεις. Αυτες-οποιες ειναι- πηγαζαν και πηγαζουν απο αλλου και κυρια απο την πραγματικοτητα και το σημερα. Δεν υπαρχει ουτε πριν ουτε μετα. (κατα μια εννοια οχι μονο φιλοσοφικη αλλα και ξερα επιστημονικη,δεν υπαρχει ΟΥΤΕ παρον, καθότι συνεχως αυτο φευγει και ειναι αδυνατον να οριστει)
    Οποτε μενουν οι στιγμες που τρεχουν και εμεις αναλογως,ποτε πανω τους,ποτε ξωπισω τους.Και ποτε μα ποτε μπρος τους βεβαια. Αδυνατον. Εκτος και αν εισαι η Αρση Μπιλιου η ο Λεφακης.
    Δεν θελουμε να θυμομαστε τιποτα απο το χθες,δεν θελουμε να ξερουμε τιποτα για το αυριο. Μας γαμησατε,μας λιωσατε,μας τρομαξατε,μας ξεγυμνωσατε,μας τα πηρατε ολα. Αφηστε να απολαυσουμε το τσιγαρακι μας,το χαδι,το δροσερο ποτο,την ωραια εικονα,την ζεστη αγκαλια,τον φρεσκο αερα,τον ωραιο λογο,την μουσικη μας και αντε και γαμηθειτε κοπροσκυλα του κοσμου.
    Αυτα σαν προλογος-εστω και μεγαλος- για αυτην την λινατσα την ιστορια,δηλαδη τα επαναλαμβανομενα λαθη που λεγονται "εμπειριες",τα απανωτα σφαξιματα που λεγονται "ηρωισμοι", τα μαγειρεματα που λεγονται "συνοδοι" και "συνθηκες" και τα αρρωστα μυαλα που λεγονται στρατηλατες,βασιλιαδες,στρατηγοι, αρχοντες,πολιτικα οντα κλπ. που αντι να ειναι ολοι τους στα λυματα των υπονομων αλλα και στα λημματα των λεξικων "τρελος" "παρανοικος" και "θεομουρλος" φιγουραρουν πρωτες μουρες σε καθε τοσο ιλουστρασιον εκδοσεις "ιστορικων πονηματων".
    Αν υπαρχουν τιποτα εξωγηινοι και μας κοιταζουν απο πανω,θα πρεπει να εχουν κατουρηθει απο τα γελια.
    Τελος παντων. Στα της ΑΕΚ,ταφοπλακα στην υποθεση ΑΕΚ-παγκος-Μπαγεβιτς. Και συμφωνω στο οτι, οποιος συνεχιζει το παραμυθακι,ειναι η μαλακας,η βαλτος.
    Παμε για "λευκες νυχτες".Ευχομαι οχι και για ματωμενα σεντονια,αν και ανησυχω.
    Η καρδια μου σφιγγεται οταν σκεφτομαι τον Δελλα απεναντι στον Κερζακοφ.
    Ελπιζουμε να μας λυπηθουν στην ενδοξη Αγια Πετρουπολη και να βασιλεψει το πνευμα του Ντοστογιεφσκι περι οικτου,φιλανθρωπιας και καλωσυνης.
    Και ο Τζεμπουρ που τοσο ξαφνικα και αποτομα,σαν να τον αγγιξε το impals αγαπησε τους τυπους με τα κασκολ στις κερκιδες,καλο ειναι να κρατησει κατι και για την Κυριακη στο ντερμπυ με την Ξανθη. Γιατι περι τετοιου προκειται. Και να μας πουν αν τελικα θα ανανεωσει η Σκοκαινα. Και γιατι τοσες θλασεις στο ξεκινημα. Και αν επιτελους θα παιζουν οι Αργυριου,Νασουτι,Εντερ,Γκερειρο, Μπλανκο κλπ. Για τον Νταντομο δεν κουβεντιαζουμε. Αυτος πια εχει γινει απολιθωμα.Κριμα και μοιαζει και στον Murray Abraham. (οσοι εχουν δει το "Amadeus", ξερουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω για τον Ρεχαγκελ. Αλλα πως; Δεν τα ξερει τι γινεται;
    Οπως θα συμφωνουσα και με τον προπονητη του Μεξικο. Σοβαρος.Με εργο πισω του. Και μουρη. Πρεπει και να χεστουν τα κωλοπαιδα λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Σεπτεμβρίου, 2010 10:15

    Το Μεξικό του Αγκίρε το θαύμασα. Μπαλάρα και ταχύτατοι. Αυτά θα τα κάνει με μπαρμπαδέλλα/πάτσα/λύμπε/ντιόπ/καφέ/γιάχιτς/μάκο/γκέντζο/μπλάνκο/γκερέιρο ή με το μυξιάρικο τον λεό? Φαίνεται ο προπονητής υψηλού επιπέδου και αυτός είναι, αλλά δε νομίζω να κάνει.
    Επιμένω, θέλουμε κάποιον να πατήσει λαιμούς εκεί μέσα.
    Όποιος είναι καλό παιδί θα του ανανεώσουμε και το συμβόλαιο, αλλιώς ας βρει αλλού καλύτερα (yeah, right...). ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ...800 στο γκαμηλιέρη, 1 στο σκοκόπαιδο, 650 στο γκερέιρο θέλει κι ο μπλάνκο 700...ας παν να τα βρουν αλλού...αλλά το ΜΑΛΑΚΑ ΑΕΚτσή τον έπιασε το άγχος μη μας τους πάρουν στη τρούμπα ή στον απόπατο του παλατιού.
    Και ορθώς sτeven επεσήμανες ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!
    Ναι, για όλα έφταιγε ο ιούδας, μα τώρα τον κάψαμε...
    Επίσης συμφωνώ με τα 1000 ότι ο νερετβίτης είναι πια παρελθόν. Καλός, κακός, στηλοβάτης, προδότης, εγωιστής, ΑΕΚτσής, προπονηταράς, παρωχημένος, συνταξιούχος, μάχιμος, υπομονετικός, γνώστης, κολλημένος, φασουλάς, μακαρονάς και δε γκζέρω γω όλα αυτά ανήκουν στο χθες. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΥΓ: Αυτό το αδαμίδι είναι καψούρα με ένα μπροπονητή με ωραίο μαλλί, γυαλιά και κουστούμι, υποθέτω και με λάπτοπ στο γήπεδο, ο οποίος όλο ρουφάει 4ρες και 6ρες στη Β' ΑΓΓΛΙΑΣ. Δηλαδή έτσι διαλέγουμε βάσει βιογραφικού? Απορία, κανέναν που να γκζέρει από ποδόσφαιρο μπορούν να ρωτήσουν να τους πει 5 πράματα διότι αυτοί το χουν παραδεχτεί κιόλας ότι δε σκαμπάζουν γρι? Δηλαδή ήμαρτον πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Σεπτεμβρίου, 2010 10:20

    Ούτως ή άλλως φέτος η ομάδα είναι στημένη (όπως είναι τέλος πάντων...). Καλή διαχείριση χρειάζεται και πάνω απ' όλα αποκατάσταση ισορροπιών και πειθαρχίας. Από αυτό κρίνεται κατ' αρχήν ο επόμενος και τότε- ας ευχόμαστε- το καλοκαίρι να έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για να δούμε και τι ομάδα θα μπορεί να δημιουργήσει.
    Σε όλα αυτά αυτός ο Σόουζα με το μαλλί, τις 4ρες και τις 6ρες που κολλάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Αεκ δεν πρεπει να παρει μεγαλο ονομα προπονητη μεχρι το καλοκαιρι.Η χρονια ειναι χαμενη ετσι η αλλιως.Χρειαζεται μαθητευομενο.Τυπου Νομικαριου.Να δουμε επιτελους τι σοι παιχτες εχουμε χωρις την δικαιολογια του πρωην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΩΡΑ?ΑΠΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΣΕ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ?ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΣΟΟΥΖΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.Ο ΣΙΜΕΟΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα σε ολος.
    Ευδιαθετα τα παιδια,διαβαζω, κατα την αναχωρηση τους για Ρωσσια. Ξαναβρηκαν τους εαυτους τους.
    Αντε να δουμε,ποση σμασια εχουν αυτα. (καμια δεν εχουν,αλλα δεν βαριεσαι...)
    Ελπιζουμε πραγματικα να επιστρεψετε το ιδιο χαρωπα. Αν και αμφιβαλω. Μακαρι ομως.
    Λεω να πεταξω μερικα ευρω και να παιξω διπλο το παιχνιδακι. Ειναι πειρασμος αυτο το "9" σαν αποδοση. Και με αλλαγη προπονητη,ξερουμε στατισικα,οτι αυξανουν οι πιθανοττες να σκασει μια μπομπα.Αντε "χ-2".
    Θα μου πεις οτι δεν αλλαξαμε προπονητη,απλα εφυγε ο προηγουμενος. Και με υπηρεσιακους νομιζω οτι ισχυει το παραπανω θεωρημα. Ιδωμεν.
    Ενας "κομουνιστης", ενθερμος οπαδος μιας αυτοκρατορικης ομαδας,που εχει για εμβλημα ενα βασιλικο συμβολο,σε μια αυτοκρατορικη πολη της πρωην κομουνιστικης Ρωσσιας. Δεν γινονται αυτα; Για διαβαστε παρακατω:
    Και ο Ψαριανος μαζι,ο οποιος αφησε το εμπαργκο και ματαγυρισε κοντα στην αγαπημενη του ομαδα. Και τι θεια συμπτωσης. Πρωτο ταξιδι,ετυχε ναυλος για Ρωσσια. Να προσκυνησει στην Αγ.Πετρουπολη,να κλαψει για τις χαμενες ευκαιριες,τοσο του Μπλανκο, οσο και του Κομουνισμου. Και μετα θα μπει σε ενα Mac'Donalds εκει κα θα φαει τα αγαθα της Δυσης. Η οποια Δυση,δεν λεει να δυσει η πουτανα να πεταξουμε τα γιλεκα μας απο τη χαρα. Εφταψυχη η καριολα. Και αφου αν δεν δυσει πρωτα,δεν ειναι δυνατον να ανατειλει μετα,μαλλον κι'αυτος θα μεινει με την ικανοποιηση του καταμεσημερου.
    Η σωστη ωρα για τους κομουνιστες της πλακας, της τσεπης,των φανφαρων και βεβαια του συμφεροντος, δεν ειναι η 07:20 το πρωι και η ανατολη, ουτε και η 18:40 το απογευμα της δυσης. Ειναι η 12:00 ακριβως το μεσημερι. Εκει που ο ηλιος ειναι απο πανω σου και δεν κανει ισκιο. Και ετσι δεν φαινεται να γερνει προς καπου,ουτε αυτος,ουτε και συ.
    Μαγκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι δεν κανουν μια κρουση στο Μαραντονα,μπας και δεχτει; Ποτε δεν ξερεις.
    Ετσι ως εχουν τα πραγματα,δεν χρειαζεται,δεν υπαρχει αναγκη,για "συστηματα" για "τακτικες" κλπ.
    Εναν τυπο που να πουλαει τρελα θελουμε.
    Θα μας πεσει λιγο ακριβος στα "χομπι" του βεβαια,αλλα δεν βαριεσαι. Αξιζει τον κοπο.
    Η ομαδα να τρωει τρια στο σταδιο και αυτος να καθεται αγερωχος με ψηλα το πηγουνι και σταυρωμενα τα χερια στο στηθος,σαν τον Μουσολινι. Και μολις κανουμε το 1-3 στο 90' αυτος να τρεχει απο τη χααα του μεσα στο γηπεδο και να αγκαλιαζει το Μακο κοιτοντας υποπτα την μυτη του και να αρπαζει τον Λεοναρντο ψηλα και να τον πεταει βορα στην εξεδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Χρήστο: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτός μας έλειπε τώρα....

    Πάει και στη Ρωσία λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια αλλη λυση θα ηταν να παει ο Αδαμιδης ταχιστα στη Γερμανια και να φερει τον Paul.
    Να φτιαξουν ενα μικρο ενυδρειο εκει στον παγκο,στη θεση του προπονητη και να τον πεταξουν μεσα.
    Α'βοηθος ο Λεφακης με β' βοηθο τον Λιακοπουλο και γ' εναν συγγενη του Κουστω. Και να συνεδριαζουν ταχυτατα κατα την διαρκεια των αγωνων,παρατηρωντας τα πλοκαμια και το εντονο βλεμα του μαλακιου. Το οποιο μπορει και στην αναπαυλα του ημιχρονου να χρησιμοποιηθει σαν ατραξιον,αφου το ενυδρειο θα ειναι συνδεδεμενο με διαφανο σωλινα κρεμασμενος κατω απ'το πανω διαζωμα και θα κανει τον γυρο του σταδιου.
    Ολοι μας να φοραμε μασκες "palco" που θα ειναι και ο κυριος χορηγος μας και στις σουιτες να τοποθετηθουν αντι για καρεκλοκαθησματα, φουσκωτα Zontiac.
    Και πια "λιμνη" και μαλακιες. Εδω μιλαμε για Μεσσογειο.
    "Απεραντο κιτρινογαλαζιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ''ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ''


    ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ. ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
    ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ;
    ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΓΗΠΕΔΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ...ΕΛΕΙΨΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

    Υ.Γ. ΟΛΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ29 Σεπτεμβρίου, 2010 16:55

    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΓΑ.ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΕΛΟΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΟΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΟΥΠΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ ΟΤΟΠΟΣ.ΣΤΗΒΕΝ ΜΕΓΑΛΕ ΑΕΚΤΖΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΑΝ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.ΧΤΗΠΗΣΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕ ΜΑΓΓΑ.ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΒΕΝ. ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...
    ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Stergios: Αδερφέ και πατρίδα νάσαι καλά. Ο SUGAR ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ. 8/3/2011. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ.
    ΖΗΤΩ Η ΣΟΥΡΔΙΑ, ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΛΑ ( η πατρίδα του πατέρα μου ).
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ, ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή