Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙ

$$$$$$$$$$$$$$$ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ$$$$$$$$$$$$$$
   ******** Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ **********

     Γκρι σκηνικό παντού. Ουρανός και θάλασσα, αγκαλιασμένοι στο ίδιο χρώμα. Κρυμμένος ο ήλιος επιτέλους, πίσω από τα ευλογημένα σύννεφα. Θεϊκή μουσική να παίζει από ψηλά. Να γαληνεύεις ακούγοντας τις βροντές. Το καρότσι του ασπρομάλλη ξεδοντιάρη αχθοφόρου βοηθού των θεών, που το σπρώχνει από τον ένα τοίχο στον άλλο. Στο σπίτι του ουρανού. Και στην διαδρομή να βρίσκει κάποια εξογκώματα, κι ο αναλογικός ρυθμός να γίνεται ψηφιακός κρότος. Φαίνεται ότι κι εκεί επάνω, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ή τα έχουν αναλάβει Έλληνες εργολάβοι.
     Ένα αεράκι στο πρόσωπο. Να μυρίζεις το χώμα και το διασπώμενο όζον. Γλυκιά προσμονή για το κλάμα της φύσης και για το πρωτοβρόχι στην τσιμεντούπολη. Τον ορθολογικό καιρό της εποχής μπας και συνέρθουν οι μόνιμοι τζίτζικες του πλανήτη. Που πλέον κρύφθηκαν στα σπίτια τους λες και πρόκειται να βρέξει μετεωρίτες. Ηρεμία στον περίγυρο. Χρεοκοπία συναισθημάτων ή απλά μέτρο του μνημόνιου για απόσυρση ηλίθιων; Πού να ξέρω;
     Τα πρώτα φλας άρχισαν να εμφανίζονται. Οι αστραπές με δικαιώνουν. Σωστά προγραμμάτισα την μοναχικότητα μου για να τονώσω όλες τις αισθήσεις μου. Που είχαν πέσει σε θερινή νάρκη. Είχε διασταλεί ο εγκέφαλος και βάραγε στα κρανιακά κόκαλα. Δεν μπορούσε να συλλάβει τίποτα. Σαν αρκούδα που μπέρδεψε τις εποχές και κοιμήθηκε τον Αύγουστο. Σαν σε μποτιλιάρισμα. Τι να καταλάβεις μέσα σε τέτοιο; Το μόνο που βάζεις σαν στόχο είναι να ξεφύγεις από αυτό. Για τον άνθρωπο μιλάω. Η αρκούδα μπορεί και να μην θέλει να δει κι άλλα.
     Κι είπα μοναχικότητα. Ψέματα. Δίπλα κάθεται ραχάτης, ο Roger, ο μπάσταρδος σκύλος μου. Καλό έκανα τότε που τον μάζεψα από τον δρόμο και δεν είχα πάει να πληρώσω για να αγοράσω ελεγμένο είδος που όμως ρουφάει πιο εύκολα τα κελεύσματα μου. Αν ήταν, αγόραζα ένα ρομπότ με ψυχή. Που θα πάει, η Sony, θα βγάλει και τέτοιο ή έστω τα πειράματα της βιοτεχνολογίας. Πάντως εγώ προτιμώ τον ανυπάκουο και γεμίζει η ψυχή μου κάθε φορά που μαστιγώνει τον καναπέ με την ουρά του, όταν του απευθύνω ένα βλέμμα.
     Όταν κάνω ένα διάλειμμα όρασης ανάμεσα στο χαρτί που γράφω και στον ζωγραφικό πίνακα που βλέπω από το παράθυρο. Επιτέλους σηκώθηκαν όλες οι κουρτίνες. Δεν έχω ανάγκη να προστατευθώ από τον ήλιο. Που τόσα χρόνια μου έκανε καλό για την φωτοσύνθεση, αφού τι είμαι; Ένα φυτό της παγκόσμιας κοινωνίας. Δεν έχω ανάγκη να ανάψω κλιματιστικά ή να βάλω το στέρεο για μουσική στο σπίτι για να περάσει η ώρα. Η βροχή, που πέφτει πια συστηματικά, μου καλύπτει την όραση, την ακοή και την όσφρηση. Είμαι πια, πιο κοντά στο οικολογικό κίνημα.
     Κι είναι ορχήστρα με χάλκινα της Φλώρινας, της πατρίδας μου. Που βεβαίως δεν είμαι από εκεί βάσει χαρτιών. Η πατρίδα όμως δεν ορίζεται από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ορίζεται από την ψυχή. Και την πανδαισία της φύσης, που όμως ακόμα δεν συμμετέχω. Είμαι φίλαθλος και πρέπει να γίνω οπαδός. Παρατάω το στυλό και γνέφω στον Roger. Με κοιτάει καχύποπτα, αυτήν την φορά χτυπάει δυο φορές τον καναπέ με την ουρά του, και σηκώνεται: « Το αφεντικό μάλλον τρελάθηκε αλλά προκειμένου να βγω βόλτα, ας είναι και με βροχή» , μάλλον θα σκέφθηκε.
     Και βγαίνουμε έξω. Λουρί δεν πήρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει περαστικός έξω και νάχουμε περιπέτειες. Τα ανθρωποειδή έχουν μπει όλα μέσα λες και θα ξέβαφαν ή θα ξίνιζαν σαν τραχανάς. Εγώ όμως έξω με τον σύντροφο μου για να γεμίσω και τις Επικούρειες φυσικές και αναγκαίες ανάγκες μου. Να με πιάσει και να πιάσω την βροχή. Η μόνη γυναίκα που δεν διαμαρτύρεται. Να γίνω λούτσα και καθώς θα κυλάει πάνω στο πρόσωπο μου, να αρχίσω και να την τρώω. Και να μπει μέσα μου και να με καθαρίσει όσο μπορεί. Αφορολόγητα.
Κι άλλη λάμπα έσβησε. Κι άλλα μαύρα σύννεφα προσγειώθηκαν από πάνω μας. Πλέον οι σταρ ξεχωρίζουν: Μια κατακίτρινη βοκαμβίλια και κάποια πορτοκαλιά παιδιά της ροδιάς του κοινόχρηστου κήπου. Μου θυμίζουν φωτάκια ασφαλείας που ενεργοποιήθηκαν για την ομαλή εγκατάλειψη του σκάφους. Εκεί που ο άνθρωπος θα εφαρμόσει τους κανόνες ασφαλείας πιο καλά σε σχέση με την καθημερινότητα. Στο διάολο όμως η σκέψη αυτή. Που με έκανε να δω την βροχάρα τεχνολογικά. Σαν εκείνους τους μαλάκες που μας την παρουσίαζαν σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο.
     Βρεγμένοι πια μέχρι το κόκαλο, κι εγώ κι ο σκύλος. « Άντε να δούμε τι άλλο θα κάνει σήμερα. Ήθελα νάξερα γιατί έφτιαχνε σπίτι», πρέπει να συλλογίστηκε. Εγώ είχα αποφασίσει. Θα έπαιρνα κάτι μαρούλια από το ψυγείο και θα τάϊζα τις κοινές χελώνες. Πού να ξέρω τι μπορεί να γίνει; Άμα πλημμυρήσει το σύμπαν, καθώς στην Ελλάδα προφανώς δεν έχουν καθαριστεί τα μπαζωμένα ρέματα, οι χελώνες που δεν είναι θαλάσσιες, να πάνε νηστικές; Ας πάνε τουλάχιστον χορτασμένες; Όλα τα σκέφτομαι.
     Και πλέον, καταιγίδα. Σοβάρεψε η έκφραση. Τα ρούχα γίνανε βαριά σαν τα δάκρυα για τα χαμένα νιάτα καλά μπερδεμένα με τις χοντροστάλες. Πολύ καλά όμως καλυμμένα. Ξέσπασε η φύση. Δεν υπάρχει πλέον λόγος για περεταίρω παραμονή έξω. Κανείς δεν μας είδε και μπορούμε να συνεχίσουμε το ανθρωπάρεστο έργο μας. Να αλλάξουμε ρούχα, να σκουπίσουμε τον Roger, και να δούμε και ειδήσεις για το κακό που πάλι έκανε η βροχόπτωση. Νάχουμε και κάτι να πούμε το βράδυ στην ταβέρνα μια που οι γυναίκες θα βαριούνται να ακούν πάλι για δουλειές.
Εισέρχομαι στο σπίτι

  • Πάλι βγήκες έξω με βροχή; Τίποτα δεν υπολογίζεις πια; Να πάθεις καμιά πνευμονία και να τρέχουμε; Και καλά εσύ. Ο σκύλος τι χρωστάει, ρώτησε η σύζυγος.

  • Κοιμήθηκες και ξύπνησες φορτισμένη; Ανταπάντησα. Πάντα θεωρούσα ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι προσομοίωση θανάτου ή φυγή από τον ελεύθερο χρόνο.

  • Καλά, σοβαρολογείς; Μπορεί κανείς να κοιμηθεί με τόσο θόρυβο; Τις βροντές, το νερό που χτύπαγε τα τζάμια ή τους συναγερμούς που βαράγανε αφού είχε πέσει το ρεύμα;
Δεν τα είχα πάρει χαμπάρι όλα αυτά. Αλλά η σύζυγος είναι μια συμπληρωματική κατάσταση του δελτίου ειδήσεων. Ό, τι δεν άκουσες, στο λέει. Για το καλό σου. Είναι ας πούμε κάτι σαν καλοκαίρι στην μόνιμη χειμωνιά σου. Κάτι σαν μνημόνιο. Μπας και καταργηθεί η βροχή ή η ομπρέλα. Ή μήπως την επόμενη φορά καταλάβω, ότι αφού έβαλα το κεφάλι κάτω από ένα κεραμίδι, πρέπει να κάνω απόσβεση.
Δεν μίλησα. Τα είχα πει όλα πριν. Σιωπηλά. Η βροχή είχε σταματήσει και δεν μας έσωζε τίποτα πια. Γύρισα τον χρόνο μπροστά. Κι ευχήθηκα να βρέχει αύριο στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πάντα παίζει καλά με λάσπη και βροχή. Άντε να βρούμε καταφύγιο στην κερκίδα.
- Τι καιρό θα έχει αύριο; Ρώτησα.
- Ίδιον. Τι, σκοπεύεις να πάρεις και τα παιδιά μαζί σου στο ποδόσφαιρο;
Ρε πούστη μου, σκέφτηκα. Αφού δεν φοράνε μακιγιάζ, τι θα πάθουνε. Το έχετε προσέξει αυτό; Είτε κλαίει η γυναίκα, είτε βρέχει, το ίδιο αποτέλεσμα έχει σαν αποτέλεσμα στη μάπα της. Για το μαλλί δεν συζητώ. Γυναίκα, ο άνθρωπος που δεν γουστάρει τα νερά.

42 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ φιλοσοφημένο το κείμενο.
    Εύγε σου.

    Nα δούμε που θα βρούμε όμως μυρμήγκια...
    =========================================
    Μήπως αντί για roger,του πήγαινε πιο πολύ το όνομα Τζιμπούρ ?!!!!
    =========================================
    πυρ,γυνή και θάλασσα.
    Κανένα από τα τρία δε γουστάρει το άλλο.
    =========================================
    Ώρες ώρες σκέφτομαι,ότι αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες όπως τις έπλασε η φύση,ίσως ακόμα να ζούσαμε σε σπηλιές,θα κυνηγούσαμε και θα σκοτώναμε τα θηράματα μόνο για τροφή και ένδυση,δε θα χαμε τη τις Τρόϊκες και τα ΔΝΤ. Θα 'χαμε γενικά το κεφάλι μας ακόμη ήσυχο...
    Μπορεί να μη φταίνε για όλα τα δεινά οι γυναίκες,όμως σίγουρα τα προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους.
    Αδερφε δεν προκειται καθολου για ξενερωμα.
    Τετοια κειμενα ειναι καλο να παρεμβαλουν. Απαραιτητο,μαλλον.
    Να μη στριφογυριζουμε γυρω απο την μπαλα μονο.
    Και τετοιο κειμενο για την βροχη,μονο καποιος που την αγαπαει πολυ,σαν και εσενα,θα μπορουσε να γραψει. Εγω δεν θα μπορουσα,αφου δεν τα παω καλα με τα αστραποβροντα.
    Και πολυ ομορφα αναδεικνυεται η αξια της στιγμης και πως μια ξαφνικη βολτα στο βρεγμενο δρομο,μπορει να περιγραφη σαν πρωτογνωρη εμπειρια και οχι σαν αλλη μια καθημερινη πραξη.

    Και ας ριξουμε και την απαραιτητη πινελια στα της μπαλας (που λεει ο λογος).
    Με τον Μαρινακη τα εβαλε ο γιγας ο Αδαμιδης. Και το πραξικοπημα-εδω εχει δικιο- που πηγε να κανει με την τοποθετηση Βασαρα στην ΚΕΔ.
    Για τον οποιο Βασαρα εχεις πει Steven οτι "ερχεται και η σειρα του". Αρα να υποθεσω οτι δεν προκειται να περασει του Βαγγελα.
    Εκτος και αν επικειται καρατομηση κατοπην της ηρωικης τοποθετησης του εκει.
    Ο οποιος,δεν ξερω τι επαθε και τι του εχουν πει τις τελεταιες μερες οι φωστηρες που εχει διπλα του,αλλα σαν να "ξεφευγει" σιγα-σιγα.
    Ισως : "γαμησε τους ρε προεδρε, Ολυμπιακος ειμαστε, μην υπολογιζεις τιποτα." Τα γνωστα.
    Ελπιζουμε ο Βαγγελας με τις πουκαμισες, να μην εξελιχθει σε νεο "χο-χο-χο" απλα βαρυτερο σε κιλα.

    Το σκοτωσαμε το Κροατικο τερας και παμε για αυτο της Τριπολης αυριο. Και ελπιζουμε να μη εχουμε κανενα νεο πισωγυρισμα-αν θεωρησουμε οτι στα τελευταια παιχνιδια αρχιζουμε να βλεπουμε μερικα καγκουρο και καποιους Αβοριγινες,αναμεσα στα "κενα διαστηματα" οπου βλεπουμε βραδυποδες ξαπλωμενους πανω σε ευκαλυπτους να μασανε φυλλα.

    Απο τα δικαστηρια στα μνημονια. Και η κορακλα θα δινει πλεον και με την βουλα,επισημα μετα τις τζιφρες που επεσαν πλεον, το 10% στην κουτση μανουλα με τους ρευματισμους.
    Και ο Δ.Χ εκτος απο χαρουμενος,ειναι και πληρως φιμωμενος.
    Και να πουμε οτι οι μανες και οι πατερες γενικα εχουν προβλημα σε ενα μονοπαντο και "επαγγελματικο" ΠΑΕτζιδικο περιβαλλον. Ακομα και αυτος ο ερασιτεχνης οσφπ παει κατα διαολου.
    Οποτε δεν αμφιβαλουμε καθολου για τις προθεσεις και τος προσπαθειες τοσων χρονων απο τον Δ.Χ για να διατηρησει στην ζωη τα διαφορα τμηματα. Αλλα αν βλεπει και δεξια και αριστερα,θα βλεπει οτι δεν πρεπει καταρχην να παραπονιεται για το "ενδιαφερον και την στηριξη του κοσμου στη μανα" αφου οι γαυροι με περισσοτερο κοσμο εγγραφες, πρωτιες,πρωταθληματα,πριμ,κονδυλια κλπ,ειναι προ του γκρεμου,τοτε εμεις ν μη λεμε τιποτα.
    Και ειναι εκτιμητεα επαναλαμβανουμε η προσπαθεια του,αλλα σε αυτο που διαφωνουμε ειναι το "αφηστε μας μονους να παλαιψουμε","ειμαστε ηρωες και θα σταθουμε στα ποδια μας" και "δεν θα τα παρατησουμε" κλπ.
    Που στην ουσια δειχνουν την απροθυμια σοβαρης προσκλησης και ανοιγματος σε καποιον σταθερο,ισχυρο και ικανο να αντεπεξελθει ΚΑΙ στα βαρη της Ερασιτεχνικης,παρα μονο διαφυλασει ετσι την μοναχικη προσπαθεια του και το στενο μονοπατι που διαλεξε,για να παριστανει τον ηρωα στα παιδια γυρω του και αυτα να ανακραζουν:
    "Ζητω ο Βασιλευς...του χωριου"

    Χαιρε Βεργκιγκεντοριξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Σεπτεμβρίου, 2010 12:28

    Προσφυγάκι, (ξανά)μίλησες στην καρδιά μου...
    Αναπάντεχο που προσφυγάκι γουστάρει δυτικομακεδονίτικη μουσική ντόπιων (φάση chocolate and vanilla don't mix που λεν στις φυλακές στις αμερικάνικες ταινίες)...άσε που έχετε εσείς αρκετό πράμα (κάτι ξέρω εγώ ο χαμουτζής...). Ακούς μπάντα της φλώρινας? Το Ι ή το ΙΙ? Αυτό το δυτικομακεδονίτικο πολυβόλο της τρομπέτας τον Στόικο τον έχεις τσεκάρει? Σούπερ ακούγεται στη βροχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Sakis: Όταν τον βρήκα παγωμένο στο χιόνι, ο Τζιμπούρ ακόμα ήταν στον Πανιώνιο. Φυσικά ούτε ήξερα οτι θα παίρναμε τον Γκερέϊρο. Σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Αδερφέ, αν δεις την συνομιλία μου χθες με τον ΟΡΓΟΥΕΛ, τα λέει όλα. Ελπίζω ο Μαρινάκης να μην εξελιχθεί στα ίδια αλλά όπως ξέρεις η ελπίδα πεθαίνει πρώτη. Νάχεις λεφτά κι εξουσία και να ζητάς δικαιοσύνη; ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΣ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Γιώργη: Πριν απο 4 χρόνια έκανα ραδιόφωνο κάθε Πέμπτη 12-2. "Χωρίς βαζελίνη", λεγόταν η εκπομπή στο ραδιόφωνο του Τσοτσορού. Το σήμα της ήταν το "τραγούδι του Αιγαίου" με τα χάλκινα της Φλώρινας απο το πρώτο CD εκείνο με τα μωβ λουλουδάκια. Απίστευτη εμπειρία όλη αυτή η πανδαισία που άφηνε τον Μπρέγκοβιτς στην β εθνική.
    ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. Μεγάλος όγκος προσφύγων πετάχτηκε στην Δυτική Μακεδονία.
    ΥΓ. Ο Γιώργος, που ήξερες κι εσύ λόγω δουλειάς, έχει κάνει την διπλωματική του στην αρχιτεκτονική της Δ. Μακεδονίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Σεπτεμβρίου, 2010 14:57

    Καλή η μπάντα της φλώρινας, αν και το έχω ψάξει ελαφρώα, δεν είμαι και πολύ πωρωμένος με τη μακεδονίτικη φαμφάρα, δε μου αρέσει ο χειρισμός τους στα βαριά κρουστά. Πάντως προτιμώ τα πνευυστά της γουμένισσας. Ό Στόικος είναι μουσικάρα, την ψάχνει και λίγο τζαζέ, αλλά πάντα με τη δυτική μακεδονία να υφέρπει στα θέματα του. Ο μπρεγκόβιτς δεν έκανε και τίποτα ο άνθρωπος, μόνο έβαλε καμπόσους τσιγκάνους παικταράδες της γιουγκοσλαβίας να του δίνουν θέματα. Αυτός γρι...αλλά αν είσαι στη φάση πρέπει να τσεκάρεις Boban Marcovic. Σαρωτικός και με πιο "μαλακές" ενορχηστρώσεις.
    Σωστός ο Γιώργος, αλήθεια πως τα πάει?
    Σε κάνα μήνα θα στείλω μηύματα καπνού για τη φάση προς Χαλκηδόνα μεριά, σας περιμένω! Α, ναι, φέτος θα ακουστουν από τα ηχεία παραπάνω...πέραν και ταταύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειχα διαβασει αυτα που ειπατε με τον Οργουελ.
    Και βεβαια συμφωνω με το μεγιστο αξιωμα που αναφερεις: Εχεις λεφτα,αρα και δυναμη,τοτε τι την θελεις την δικαιοσυνη στα ποδια σου;
    Αυτη ειναι "το καταφυγιο των αδυνατων" οπως λενε υποκριτικα αλλα πολυ αληθινα κατα μια στρεβλη εννοια και οι νομοθετες και σε αυτην αναφερονται οι αδυναμοι.
    "Τα λεφτα πως τα εκανε και γιατι τα εχει".Σωστα. Και ο καθε "Μαρινακης". Με καμια εφευρεση η καμια καινοτομια;
    Κλεμενα ειναι στην ουσια. Το οτι πια δεν χρειαζεται να κανεις ριφιφι η να εισαι με το σακο στον ωμμο και να πηδας μαντρες, αλλα αρκει μια-δυο οφ σορ,η ενα παιχνιδι με τα πληκτρα στους δεικτες,η μια κατασκοπεια,η ενα λαδωμα,δεν αλλαζει κατι.
    Οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο ειχε πει "σωστα" ο καραφλοκορακας ο Βουλγαρακης που αφησε μεν την Ολυμπια να καει, αλλα προστατευει μια χαρα την οικογενιακη μπαζα που εκανε ολη η φαμιλια απο το δημοσιο ταμειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω ανάγκη να προστατευθώ από τον ήλιο. Που τόσα χρόνια μου έκανε καλό για την φωτοσύνθεση, αφού τι είμαι; Ένα φυτό της παγκόσμιας κοινωνίας.

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ. steven ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ
    ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.Η ΠΥΞΙΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΕΣ ΜΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Γιώργη: Ελήφθησαν αι προτροπαί. Ο Γιώργος υποφέρει. θα βρεθούμε λοιπόν αλλά γαμώτο με το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωστας-Φλωρινα18 Σεπτεμβρίου, 2010 21:17

    Γιωργη, στο χωριο του Στοϊκου, υπαρχουν και γω δεν ξερω ποσοι αυτοδιδακτοι μουσικοι.Το χωριο του ειναι 8χλμ απο το δικο μου.Το ιδιο ισχυει για τους περισσοτερους οργανοπαικτες της Δυτικης Μακεδονιας.Γεννιουνται,απλα.ο Στοικος το προχωρησε,το εψαξε,το σπουδασε, και πηγε ενα βημα παραπερα.Εχει πολλα ωραια ακουσματα,απλα δεν κυκλοφορουν επισημα απο δισκογραφικες δουλειες.Η ομορφια για εμενα ειναι οτι η τοπικη μας μουσικη ειναι κοκταιηλ.Εχει πολλες επιρροες,σλαβικες,τουρκικες,αλβανικες,χρησιμοποιουνται πνευστα ευρωπαικης προελευσης με ιδιαιτερη χρηση,για τους κλασσικους μουσικους φαλτσα,τις περισσσοτερες φορες(!!!) και το παντρεμα ειναι μυστηρια αρμονικο.Για αυτο και στους υπολοιπους Ελληνες,ειναι περιεργα τα ακουσματα.Και επειδη ειπες για τσιγγανους....εκει να ακουσεις παπαδες!!!Το Πασχα εκει που τρωγοπιναμε,εμφανιστηκε ενα κουαρτετο απο Σκοπιανους τσιγγανους (μουσικοι του δρομου στην ουσια που ερχονται για μεροκαματο απ'τα μερη μας) και μας εφυγε το μουνι απο δεξιοτεχνια και ταχυτητα εκτελεσης.Σαξοφωνο-κορνετα-κλαρινο-νταουλι,πολυβολα και φουλμ αυτοσχεδιασμος στα σολο.Τα χοντροκονομησαν απο το ''πεταμα'' που κανουμε εμεις οι Δυτικομακεδονες,και θα μας κυνηγανε οπου μας βλεπουν....Καλη η Βαλκανικη τζαζ,αλλα και παρεξηγημενη απο πολλους δικους μας τοπικους Ελληναρες(χαχαχαχαχαχαχαχα,εχουν κανει ολοι DNA καθαροτητας βλεπεις...)και δεν θελει και πολυ να σε χαρακτηρισουν Βουλγαρο-Ανθελληνα-Πρακτορα-Εχθρο κλπ.Η μουσικη δεν εχει εθνικοτητα βεβαια,αλλα για αυτο ειμαστε καμια πενηνταρια χρονια πισω εδω πανω.Πηγμενοι απο Αριους και κρυσταλλινους Ελληνες εθνοσωτηρες,που οι γιαγιαδες τους δεν ηξεραν λεξη Ελληνικα.Τους γραφουμε στα αρχιδια μας,εμεις που αγαπαμε την μουσικη.Δεν μπορουν να καταλαβουν οι δυσμοιροι,οτι η μουσικη δεν εχει φανελα ρε.Ειτε βραζιλιανικη,ειτε λατιν,ειτε αμερικανικη του Νοτου,ειτε γιαπωνεζικη,αν προσφερει τερψη στο αυτι και κατ'επεκταση στη ψυχουλα,δεν εχει καμια σημασια ρε ζωααααα.Αλλα ασ'τους τωρα,εχουν βγει στη γυρα για ψηφουλακια,τα ερπετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρπς Χρήστο: Το μόνο πρόβλημα του είναι οτι έχει δυο σκάφη που ψάχνει εναγωνίως να τα πουλήσει διότι δεν δικαιολογούνται με βάση το πόθεν έσχες. Πώς την πάτησε; Ε, ασχολείτο με τα νόμιμα και τα ηθικά. Πιο χοντροδουλειές κοινώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς ΟΡΓΟΥΕΛ: Νάσαι καλά, παίρνω κουράγιο.
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ, ΠΡΟΣΑΡΑΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Κώστας-Φλώρινα: Δεν υπάρχει κανά δισκάκι να προμηθευτούμε; Για κάνε καμιά κίνηση να το αγοράσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι κωλοφαρδη ομαδα αυτη η βαζελινη ρε παιδι μου.
    Χανει 2-1 και διχως υποψια ευκαιριας σε ολο το β' ημιχρονο τελικα ισοφαριζει.Και μαλιστα ευτερολεπτα πριν,εχασε μια ευκαιρια η καβαλα με τετ-α-τετ στα 2 μετρα,που αν την δειτε θα κλαψετε.
    Και με κεινα και με τ'αλλα,με κατι γιομες στο 90 φευγα,πηγε να κλεψει αλλο ενα παιχνιδι, ο κλεφτοκοτας της Ευρωπης,που προσφατως προκυπτει και καρπαζοεισπρακτορας.
    Ακοαμα και στο παιχνιδι με την Μπαρτσα,οππου ουτως η αλλως δεν υπηρχε ελεος και εκει ρε παιδι μου να χανουν οι αλλοι τα αντερα τους και να σου βαζει γκολ απο το πουθενα.
    Τι παπας τους εχει διαβασει τους πουστιδες.
    Σπανια στα παγκοσμια ποδοσφαιρικα χρονικα, μια ομαδα κερδιζει τοσα πολλα,διακινδυνευοντας τοσα λιγα.
    Εμεις να σπαμε τα δοκαρια και να χανουμε γκολ με το τσουβαλι-oχι μονο τωρα αλλα δεκαετιες- και να πρεπει να βγαζουμε 6-7 φασεις γα να μπει ενα γκολ και οι Forrest Gamb με τα πρασινα, να παιρνουν παιχνιδια με τα ψεματα.
    Αλλα ειναι λογικο νομιζω. Μην ειμαστε αδικοι.Ειναι γνωστο οτι υπερβολικα τυχεροι-δηλαδη με πατο σαν Γερμανικο κρανος που λεει και ο μονοδοντος- ειναι οσοι υστερουν νοητικα,δηλαδη οι βλακες. Ολα ειναι καλα μοιρασμενα.
    Τα παντα εν σοφια εποιησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. RUN FORREST...RUN !
    Γκαστονε της σουπερ λιγδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Χρήστο: Τι λέει ο κόσμος; ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΣΤΗ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΕ 2 -2; ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΘΗΛΥΚΗ ΟΜΑΔΑ; ΚΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ, ΟΧΙ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΣ ΚΑΥΛΕΣ;
    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΠΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΤΟΠΑΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑΡΙΔΑ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΑΦ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΠΑΝΤΩΣ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ. ΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟ; ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΒΡΑΜΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλλοι θα πουν το παραμυθι: "η τυχη ευννοει τους τολμηρους".
    Παπαρια. Ο τολμηρος παει κοντρα στην τυχη του και στο πεπρωμενο του. Δεν βολευεται με τις ευτυχεις συμπτωσεις. Καβαλαει στην σχεδια του και δαμαζει τα κυμματα.
    Μονο ο αβουλος,το ζωο, ο ανικανος, ο χεστης, δικαιουται "τυχης" και την αποζηταει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Όλους: Και την ώρα που είμαι έτοιμος να δω τον καρεκλοπόλεμο, χάνεται η πλάκα. Ποιός τηλεφώνησε; ΑΔΑΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι ο μαλακας, τι υφος ειναι αυτο που εχει της μονιμης εκπληξης;
    Σαν ροφος που βλεπει ξαφνικα απεναντι του ψαροτουφεκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελα για ταισε μας λιγο μυστηριο.
    Τι τηλεφωνα γινανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Όλους: ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΡΟΤΑ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ; ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.
    ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΣΑΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ; ΚΑΙ ΤΑΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΠΗΚΑΝ ΤΡΙΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ; ΤΣ ΤΣ ΤΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ. Η ΞΑΝΘΙΑ ΠΙΑ - Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΚΟΠΙΚΟΥ - ΠΗΓΕ ΣΕ ΑΛΛΗ(Ο)Ν ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ; ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΟΙ.
    ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Χρήστο: Κάτσε να δούμε αύριο τι έχει να γίνει που θα κάνουμε rotation. Για να είμαστε ξεκούραστοι στον Βόλο ( εκεί έχω γράψει μεγάλο ποίημα ). Σούδωσα άλλα απο πάνω. Μα να μου πικράνουν τον Πηλαδάκη; ΣΧΙΣΤΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Νικόλας ο Πατέρας ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ, ΕΚΕΙ; ΦΑΤΣΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙΣ;
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΗΤΕΡΑ". ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ; ΟΧΙ ΡΕ, ΤΟ "ΥΓΕΙΑ" ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν εχω αποψη για τις διαιτησιες στα αλλα δυο παιχνιδια. Αλλα οπως βλεπω απο οσα λες,τα εκαναν μπαχαλο.
    Και ειναι αποριας αξιο αλλα και θαυμασμου,το πως αντιδρα αυτο που λενε "παραγκα" -και δεν υπαρχει κατι τετοιο οπως σωστα λες- και το πως ο καθενας αλλαει την ροτα του καθε λιγο,διχως να ξερει πρρος τα που να πορευτει.
    Αυτες οι συγχυσεις γινονται οταν χανεται το "μονοπωλειο" -γενικα- και πρεπει οι πουτανες με τα μαυρα να ψαξουν εγκαιρως για το πιθανον νεοανεληχθεβ αφεντικο.
    Και αν δεν υπαρχει κανενα τετοιο ορατο ακομα, τσοραφ στο ριζικο τους. Προσπαθουν με σφυριγματα και με την μεθοδο της μικροχειρουργικης να εκμαιευσουν την αληθινη εικονα.
    Μα η πουτανα παιδι μου δεν ειναι να τριγυριζει μονη στα καλντεριμια. Διχως τον νταβατζη ειναι εξω απ'τα νερα της.
    Θελει το ξυλο και το πηδημα της ναι. Αλλα απο γνωστο χερι. Οικειο. Να ξερουμε που δινουμε κωλο και λογο, οχι στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Χρήστο: Αδερφέ, ξέρεις τι επικοινωνιακή πολιτική είναι το να παριστάνεις συνέχεια τον έκπληκτο. Βέβαια ο ροφός δεν κέρδισε πολλά στην πορεία των χρόνων, αλλά ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μια χαρά το πάει. ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ΑΛΛΟΥ.
    Ο ΕΛΛΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΡΙΧΑ.ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Χρήστο: Τελικά μείναμε δυο. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
    Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ, ΑΝΙΚΗΤΗ, ΔΥΝΑΤΗ ΣΕ ΑΚΟΥΣΜΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. ΑΜΑ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Ή ΠΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Η ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ. ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ Η Η ΕΦΗΒΙΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΙΔΕΩΔΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΟΙ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ; ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΚΑΥΛΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ, ΚΛΑΣΑΝΕ ΜΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΟΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙ ΟΙ ΔΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΣΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι. Τα συνεχως ανασηκωμενα φρυδια και τα γουρλωμενα ματια,αν μη τι αλλο μαρτυρουν ανθρωπο που εχει επαφη με το περιβαλλον-ταχα μου- και οτι ειναι μεν εκπληκτος. αλλα ειναι και ετοιμος να αντιμετωπισει το προβλημα που εχει απεναντι του.
    Ειναι δηλαδη -υποτιθεται-ενας ανθρωπος σε συνεχη ενταση. Και απο το κοινο προτιμαται αυτος, απο τον αλλον τον ηρεμο,που μπορει και πει και στο αγαπητο κοινο: "ρε δε πατε να γαμηθειτε μαλακες".

    Να πουμε ενα μπραβο στην κινηση του Λυμπεροπουλου αλλα και των παικτων της ομαδας που θα τον ακολουθησουν την Δευτερα στην Καλαματα για το εκει φιλικο με μικτη ομαδα επιλκτων Μεσσηνιας,οπου τα εσοδα αυτου, θα δοθουν στην οικογενεια του τζαμπα και προωρα χαμενου Π. Μπαχραμη.

    Και αλλο ενα μεγαλο μπραβο-εστω και αν δεν ταιριαζει συνειρμικα με το παραπανω θεμα- και στο Κεζο και το θαυμασιο εργο που επιτελεσε στην ομαδα με τα "ντεγκλιζε" και τα "σι-θρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ...και ο ιερος λοχος να πεφτει αγκαλιασμενος στο χορταρι,εκει στη Χαιρωνεια απο τον Αλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πριν κατι χρονια,ειχε ενα ερθει απο την Φλωρινα ενας πολιτιστικος συλλογος με την ορχηστρα του,καλεσμενος μαζι με αλλους συλλογους,σε ενα φεστιβαλ εδω κατω.Υπηρχαν απο Μακεδονια,Λημνο,Κρητη,Θρακη...Οταν ανεβηκαν,δεν θελαμε να κατεβουν.Απο 3 χορους ηταν το προγραμμα,7 "χρεωθηκαν" οι της Φλωρινας.Ειδικα η ορχηστρα εδωσε ρεσιταλ,500 ατομα και βαλε απο τον τριτο χορο ησαν ορθιοι.Ακομα τους θυμομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Χρήστο: Πάντως σήμερα σου έδωσα τροφή. Ε, δεν κρατιόμουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς monegascos: Ξέρεις τι θα πει Φλώρινα;
    Φυσικά για μένα είναι Κοζάνη, Νυμφαίο, Πρέπες, Καστοριά, Αμύνταιο και ξινό νερό. Αυτό πίνω παρόλο που πλέον πήγε Χαλκιδική.
    Τον τόπο συνάντησης δίνω. ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ; ΠΟΥ ΤΑΠΑΙΡΝΕ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΑΠΑΡΙΑ; ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΜΑΙ, ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΚΟΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Όλους: ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. ΜΕΤΑ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΟΥΛΟΒΕΡ; Η ΜΗΠΩΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ; ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΥΣΗ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΤΕ; ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευτυχως που δεν τους καινε-τουλαχιστον τους περισσοτερους.
    Ο ταφος ειναι ενα σημειο αναφορας καθως και μια υπενθυμηση.
    Τωρα θα μου πεις γιατι λαοι φιλοσοφημενοι τους εκαιγαν τους νεκρους και οι σημερινοι μαλακες και στειροι τους θαβουν στο χωμα,οπως τα σκυλια τα κοκκαλα για τις δυσκολες ωρες; Μα για αυτον ακριβως τον λογο.
    Εδω,στη χωρα της κατοχης,δηλαδη της κτσης,της εδαφικης ιδιωτευσης και μαγειας του αυθαιρετου οικοπεδου, δεν θα ηταν ποε δυβατον να καιμε του νεκρους. Δηλαδη να τους αφηνουμε στους πεντε δρομμους. Αν ειναι δυνατον.Τους "ανθρωπους" μας δεν θα κοιταξουμε;
    "δυο μετρα γης" λεμε, παιρνει αυτος. Αλλο δυο μετρα και αλλο σκονη στον ανεμο. Ιδιο ειναι;
    Απο τις περιφραγμενες βιλλες,τα παρανωμα ανωγια και κατωγια,τις υπερκατασκευες,τα καταπατημενα χωραφια,τα κομενα δεντρα και τα δομημενα δαση,να βρεθεις ετσι ξαφνικα στον "αερα" κυριολεκτικα; Μετα απο τοσες κατοικιες, να μην εχεις και μια τελεταια; Να θελει καποιος να σε βρει,να σου πει δυο κουβεντες βρε αδερφε και να μη σε βρισκει;
    Ασε που μπορει-εχοντας ηδη δυο μετρα γης και ενιοτε περισοτερα στην κατοχη σου εστω και νεκρος-μπορεις οταν πας στον αγιο πετρο να διαπραγματευτεις και τα υπολοιπα μερη της περιουσιας σου που τοσο "αδικα" και "νωρις" αφησες για να τα φανε οι πουστιδες οι συγγενεις.
    Και,τι διαολο,τοσοι ελληναρες εχουν πεθανει τοοοοσα χρονια.Αμετρητοι. Ισως να εχουν φτιαξει κανενα ισχυρο λομπυ εκει πανω και ετσι τουμπαρουμε τα Χερουβιμ και περασουμε μεσω του ταφου και τα υπολοιπα μερη της επιγειας περιουσιας μας.
    Και τι πιο μαγικο,τι πιο θεικο,απο το να εχεις την δικη σου περιουσια πια μεταφερμενη στον παραδεισο. Αφορολογητη και σφαλη.
    "Κανε ενα θαυμα θεε μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οσο μπορειτε κρατηστε αυτες τις περιοχες.Γιατι ολες τις αλλες τις ΞΕΜΟΥΝΙΑΣΑΝΕ.Και ειναι το φορτωμα πολυ τωρα.Και ακουω ΒΑΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ,ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΑΡΕΑ.Και δεν πλησιαζει ανθρωπος μεχρι να μου φυγει....Κρατηστε τις περιοχες αυτες,να εχουμε να πηγαινουμε οταν θελουμε να γινομαστε ανθρωποι.Να περπαταμε τα δαση και τα νερα οταν βρεχει,να μυριζουμε το χωμα,και να κοιταμε ψηλα τις σταγονες που περναν μεσα απο τα φυλλωματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναι φιλε,ολα ειναι dust in the wind.ΟΛΑ......!!!
    ...Στα καλντεριμια συζητουν
    ως το πρωι γειτονοι
    μα σκοτεινιαζει ο ουρανος
    και στις καρδιες νυχτωνει..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Περσι ο Τζιγγερ τους "παρεχωρισε" τις δαφνες της επιτυχιας,στους "καμικαζι του Δ.Σ"
    Φετος παλι, τους παρεχωρει με ακομα μεγαλυτερη ευκολια τα γιαουρτια και την αποτυχια.
    Οχι, ειναι μαλακας και η οικογενεια δεν ξερει τι κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς Χρήστο: Αυτό λες; Θέλω να μου πει κάποιος τι δουλειά κάνει ο Πατέρας. ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑΤΩΝ Η ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΟΥΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΔΩΡΟ ΤΟ 25% ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΧΟΜΠΥ; ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ. ΧΟΧΟΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς Όλους: και φέυγω για το γήπεδο. Ντέρμπυ είναι κι απόψε, διότι ακόμα δεν έχει χάσει ο Ντιοπ τα 2-3 κιλά, λείπει ο Καφές, μπαίνει ο Νασούτι και πολλά άλλα. Μετά θα κάνουμε τη νύχτα νύχτα. Η μέρα νύχτα γίνεται μόνο από έγκριτα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς ΑΕΚ& ΔΥΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ: ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή