Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

NA ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ;

           Φυσικά, γιατί να μην το πούμε; Τι είμαστε δηλαδή; Μόνο διαμαρτυρόμενοι και γκρινιάρηδες; Σε λίγο θα χάσουμε το δίκιο μας. Διότι όπως ο Θεός το βαριέται το συνεχές κυρ ελέησον, έτσι κι ο ηγέτης δεν θα μας παίρνει σοβαρά αν δεν του δίνουμε και κάποιους ρούμπους πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί για να προχωρήσει το κάποιο έργο του.
            Είναι σημαντικό η ΠΑΕ να ομονοεί με την ερασιτεχνική. Δεν με ενδιαφέρουν οι ζυμώσεις ή ο λόγος. Και μακάρι να τα έχουν βρει στην οικονομική εκκρεμότητα και τον τρόπο διευθέτησης της. Τα χρήματα βάσει του νόμου χρωστούνται άσχετα αν με ανταλλαγή αποδείξεων η Μάνα ΑΕΚ θα βρισκόταν οτι χρωστάει τελικά. Εδώ μιλάμε για το νόμο που βέβαια έγινε για να μην χαθούν τμήματα υποδομής  αλλά ποτέ δεν διανοήθηκε οτι λόγω κακοδιαχείρησης θα έπρεπε σαν μέτοχος να βγάλει κι απο την τσέπη της. Ας πούμε κάτι σαν λαϊκή βάση, που αν θα ήταν εφικτή, μόνο απο την ερασιτεχνική θα μπορούσε να ξεκινήσει. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ.
        Μιλάω για το θέμα του γηπέδου και τις συναντήσεις που έγιναν. Που πήγαν παρέα με σκοπό την πιθανή επιστροφή στο ναό και την αναμόχλευση του σχεδίου Μελισσανίδη. Που και μόνο αυτό δείχνει το λάθος της οργάνωσης τότε, να μην επιτρέψει την ενασχόληση του Μελισσανίδη στο σχέδιο αυτό, να κατέχει σαν εκλεγμένος πρόεδρος το 10% της εταιρείας και ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΝΤΟ.
        Τέλος πάντων, προχωράμε. Γίνεται τελικά γήπεδο εκεί. Μικρότερο και με λιγότερες εμπορικές χρήσεις μεν, αλλά δεν βαριέσαι. Πάντα υπάρχει διαφορά μεταξύ όνειρου κι οράματος, σήμερα θέλουμε απλά να γλυτώσουμε απο τον εφιάλτη και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Και το μόνο πρόβλημα είναι να βρεθεί ο χρηματοδότης. Δηλαδή η ουσία. Και η ουσία λύνεται απλά: Ο Νοτιάς κάνει γενικότερες επενδύσεις στα real estate της χώρας, υπάρχουν κάποιοι ισχυροί παράγοντες του τομέα αυτουνού, τράπεζες για χρηματοδότηση στρέφονται προς την μαζικοποίηση των λύσεων των δανείων. Και τέλος υπάρχει και ο κόσμος.
        Που θέλει γήπεδο. Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν ιστορία απλώς, θέλω να προτείνω τα ευκόλως εννοούμενα: Ίδρυση μιας εταιρείας με σκοπό την χρηματοδότηση του έργου. Λεφτά ούτε για την ΠΑΕ ούτε για τίποτε άλλο. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΟΥΤΕ ΔΧ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ , ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.
        Η σκέψη μου είναι αυτή που λοιδωρήθηκε διότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Δεν με πειράζει όμως, διότι βλέπω κάποιες αλλαγές. Κι αν πάω και σε υπέρβαση λόγω στοιχείων ( 800000 ΥΠΟΛΟΓΊΖΟΝΤΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ) , έχω να πω οτι μόνο 500000 Αεκτζήδες με 100 ευρώ άπαξ, ήδη δεν χρειάζονται επιχειρηματίες για τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω αλλά τους έγραψα μπας και παίρνανε κάποια εμπορική χρήση για κάποια χρόνια. ας πούμε το εστιατόριο ή την φανέλλα ή το πάρκινγκ ή ένα καπέλλο στα εισιτήρια. Θα με ρωτήσετε και σωστά: Μα δεν το έχουν σκεφτεί; Κι απαντώ: ΟΧΙ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΑΤΡΌΜΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
      ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ ΚΥΡΙΕ ΝΟΤΙΑ Η ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ. ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ; ΜΙΑ ΜΚΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΚΟ; Η ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η BDO. O,TI ΘΕΛΕΤΕ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ...ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ... ΓΙΑ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΡΩΝΕ.
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΧΡΟΝΟ ΤΟ MARKETING ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΣΧΕΤΟΙ: Ο ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ. ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΚΤΙΣΘΗΚΑΝ; ΑΝΤΕ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΣΕ ΖΩΗ. ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ.
          ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΝΟ. ΑΥΡΙΟ ΕΓΙΝΕ.
          ΑΝΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ.

18 σχόλια:

  1. Αυτο,για τον "οβολο",το εχω γραψει απο περσι στο blog.Οχι για το θεμα του γηπεδου,αλλα για το μαζεμα χρηματων λογω ανυπαρξιας των μετοχων.Το ειχα γραψει και πριν απο κανα τριαρι χρονια στο Φιλαθλο.Στο θεμα του γηπεδου ισως βρει καλυτερη εφαρμογη,να υπαρξει ομως μια "λογικη" ρεμουλα γιατι βλεπω να μην τελειωνει ποτε...Το θεμα ειναι ποιος θα τρεξει το εργο,γιατι ολοι οι Αεκτζηδες δεν εχουν πλεον εμπιστοσυνη σε κανεναν απο το συφερτο που ειναι τωρα στην ομαδα.Χρειαζεται να ηγηθει,ανθρωπος μακρια απο ολους αυτους.Και να δωσει αναφορα (λεμε τωρα...) σε ολους οσους βαλουν το κατι τι τους,οταν τελειωσει το γηπεδο.Αφυσικο μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσω Ερασιτεχνικης και με τον Δ.Χ. παροντα,το σχεδιο ειναι καταδικασμενο σε ναυαγιο εν τει γεννεσει του.Οι λογοι δυστυχως γνωστοι.Εκτος και αν δεν καταλαβα ακριβως τον ρολο της Ερασιτεχνικης. Θα ειναι ο μηχανισμος εγγραφης; Καταγραφης;Τι ακριβως;
    Steven,διαβασα προσεχτικα την αναρτηση σου. Μερικες παρατηρησεις.
    Με τον Νοτια μπροσταρη στο real estate εχοντας προσφατο παραδειγμα την υπερτιμημενη αγορα γης στα Σπατα οπου αγορασε φυκια για μεταξωτες κορδελες,δεν νομιζω οτι ο κοσμος θα πειστει οτι θα γινουν οι καταλληλες κινησεις χωρις να υπαρχουν πεταμενα ποσα.Ακομα ομως και φυκια σε τιμη φυκιων να αγορασε,και παλι δεν πειθει αφου εχει περασει στον κοσμο η ιδεα της "αποτυχημενης επενδυσης".
    Χωρις μπροσταρη ο κοσμος δεν "ψηνεται".Δεν νομιζω οτι αρκει η αναγγελια μιας τεχνικης εταιρειας,με οσο καλο promotion και αν γινει.
    Ολοι μα ολοι θελουν να συμβαλλουν σε κατι τετοιο ειμαι βεβαιος.Και αυτο που χρειαζεται το συγκεκριμενο πλανο,η ιδεα,ειναι οτι πρεπει να συμμετασχουν -σχεδον-ολοι οι φιλοι της ομαδας. Δηλαδη το 70-80 % του συνολου.Δεν ειναι-αναλογικα-μεγαλος αριθμος,αλλα η ΑΕΚτζιδικη συμμετοχη που εχει επιδειχθει τα τελευταια χρονια,μαρτυρα οτι ειναι ενα νουμερο υπερβολικο.Και το λεω με πικρα.
    Αυτο που κραταει τον πολυ κοσμο πισω-και οχι μονο σε μια επικειμενη συμμετοχη του στην ανεγερση γηπεδου μα και σε ολα οσα συμβαινουν στον συλλογο-ειναι η απογοητευση μεν για ολα οσα συμβαινουν,μα και η ελειψη οραματος απ'την αλλη.Και ενα τετοιο,μονο ενας λαοφιλης και με ικανοτητες και δυνατοτητες μπροσταρης θα μπορουσε να το πετυχει.
    Χρειαζεται η απαραιτητη συνεκτικη κολλα που θα ενωσει ολα τα μερη.
    Πρεπει οι πολλοι να βλεπουν εναν και γνωστο. Και μαλιστα καποιον ακαυτο,εξω απο παρεουλες και λιμνες και το ζοφερο προσφατο παρελθον.Και κυριως με χρημα.Οχι για να το βαλει,αλλα για να μην ειναι "υποπτος" Ο κοσμος σκεφτεται παραξενα.Και καμια φορα σωστα.
    Και παλι,δεν θα μπορουσε να συγκεντρωθει-εστω και σε βαθος χρονου-ενα [ποσο που θα ξεπερνουσε το 30% της συνολικης δαπανης για το εργο.
    Θελω να πω οτι η προταση ειναι καταβαση σωστη και κυριως δικαιη.Και αληθινα δημοκρατικη.Αλλα ειναι και ανεδαφικη-ειδικα αν μιλαμε για μια χωρα σαν και τουτη που ζουμε.Δεν εχει υπαρξει ποτε τετοι παραδειγμα στο παρελθον σε κανεναν τομεα.Οχι μονο στο ποδοσφαιρο.
    Θα μου πεις ,εδω μιλαμε για κοσμο. Σωστα. Μιλαμε ομως και για αναρχοαυτονομο κοσμο.Και ειδικα αυτον της ΑΕΚ.Και εξαιρετικα φιλυποπτο τωρα τελευταια-και οχι αδικα.
    Νομιζω οτι μια τετοια κινηση καλο ειναι να συμβαλει επικουρικα. Και στην εξελιξη του project.Και οχι να ξεκινησει κατι τετοιο εκ'του μηδενος. Θα πρεπει να παρει την απαρααιτητη ωθηση,ορμη και δυναμικη απ'τις σοβαρες πλεον πρωτες κινησεις απο καποιον-η καποιους επενδυτες.Και εφ'οσον δεν χρειαζονται-οπως σωστα λες-ολα τα χρηματα ντουκου,τοτε παραλληλα με την εξελιξη του εργου,θα μπορουσε να εξελιχθει και η διαθεση και κυριως η προθεση του κοσμου για να συμβαλει σε κατι που -επιτελους- θα το βλεπει ηδη να χτιζεται μερα με τη μερα,μπρος στα ματια του.Κανεις δεν θα αφισει στη μεση μια τετοια προσπαθεια,ειμαι βεβαιος.Δεν θα υπαρξει ουτε ενας ΑΕΚτζης αμετοχος.
    Θα μου πεις καμια επενδυτικη εταιρεια δεν θα περιμενε απ'τις διαθεσεις του κοσμου να δει αν τελικα τα λεφτα της θα πιασουν τοπο η θα τα κλαψει.Οπως και οι περιορισμενοι εμπ.χωροι,δεν αφηνουν και μεγαλα περιθωρια για εξευρεση επενδυτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνεχεια)
    Μα αυτο λεω και εγω ακριβως.Οχι ενας απροσωπος και απομακρος επενδυτης,αλλα ενας συνδετικος κρικος χρειαζεται.
    Καποτε ο Μελισσανιδης ελεγε "...και αν δεν φτασουν τα χρηματα για την αποπερατωση,θα βαλω τα 20 εκ. που θα υπολοιπονται..."
    Ε,τωρα ας γινει το αντιθετο. "...τουβλο τουβλο.Λολωνα-κολωνα και ειμαστε διπλα σου.Και δεν θα κολισει το εργο πουθενα.Θα παει τρενο.Αλλα να δουμε και κατι να ξεκιναει να φτιαχνεται βρε παιδια."
    Αυτο νομιζω οτι λεει" ο κοσμος,απο οσο μπορω να καταλαβω.
    Θα ηταν ονειρικο και υπεροχο να γινει 100% λαικη χρηματοδοτηση. Εκ'του μηδενος.
    Αλλα δυστυχως-η ευτυχως- ο κοσμος της ΑΕΚ ειναι αναγκασμενος να ειναι χολωμενος,απογοητευμενος,ψιλιασμενος και αρνητικα προκατειλειμενος εξ'αρχης, σε τετοιες κινησεις,οπως νεοσεισταθεισες εταιρειες,μ.κ.ο. ιδρυματα κλπ.
    Νομιζω οτι ισως ετσι καει αδικα ενα μεγαλο-πραγματι- οπλο και ακυρωθει μια εν'δυναμει προοπτικη που θα μπορουσε να δημιουργειθει με το συνολο του λαου της ομαδας να γινεται γεννιτορας εξελιξεων και μεγαλων αλλαγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολυτα σωστος ο Χρηστος,και στα μεν και στα δε...Το θεμα ειναι οτι ο Νοτιας, δεν πιστευω πως θα μεινει αμετοχος στο θεμα του γηπεδου.Ηδη εχει κανει τις πρωτες του κινησεις.Το γηπεδο θελει λεφτα για να φτιαχτει,και αυτος που θα μπει μπροστα θα πρεπει και να ταχει,και να εμπνεει.Ας μην ξεχναμε το κυριοτερο,πως μιλαμε για μεγαλη κατασκευη,και ολοι γνωριζουμε τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις.Το κομβικο σε αυτη την ιστορια ειναι ποιος θα αναλαβει την διαχειρηση οταν τελειωσει το εργο,και σε ποιον θα ανηκει τελικα,ειναι θεμα υψιστης σημασιας και θα πρεπει να ξεκαθαριστει εξ αρχης,μην φτασουμε στο σημειο οπως με το προπονητικο του Νοτια (κι οχι της ΑΕΚ).Να συμβαλει ο κοσμος,αλλα να ξερει κιολας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Απριλίου, 2010 11:36

    60-70 εκατομμύρια είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συγκεντρωθούν σε 3 (άντε) χρόνια. Διαίρεσε τα με 100 ευρώ το κεφάλι για 3 χρόνια = 300 ευρώ, θες 200.000 πιστούς οθωμανούς. Άσε τους καισαρόπαπες και τους μαστίχες, τις απογοητεύσεις και το κράτος. Αυτά είναι θέματα που αναλύθηκαν πριν.
    200.000 οθωμανούς δε βρίσκεις, άιντε να βρεις 10.000 και με το ζόρι. Και αυτούς ο καισαρόπαπας θα κάνει το παν να τους χειραγωγήσει και, τελικά, θα τους ξενερώ.
    Οπότε η λύση είναι, δυστυχώς, αυτή που λέει ο Χρήστος.
    Ο οβολός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καπέλο στο διαρκείας. Μακρπορόθεσμα με ένα μέσο όρο 12.000, λχ, διαρκείας και ένα καπέλο 100 Ευρώ στο κομμάτι, με χορηγίες και καμπόσους εμπορικούς, η απόσβεση θα επιτευχθεί σε καμιά 20ετία. (Ακόμα και έτσι, μόνα τους τα διαρκείας χρειάζονται 50 χρόνια!). Σε αυτούς που θα πάρουν διαρκείας στα χρόνια (αλλά και πριν) κατασκευής, δώσε την αίσθηση ότι το καπέλο πάει για το γήπεδο και, ναι, δώσε τους κι ένα τούβλο με το όνομα τους μετά. Φυσικά έχεις και τα "χρυσά τούβλα", τους μεγάλους χορηγούς, τις εταιρίες και Κάθε τρίμηνο φωνάζεις τους κατασκευαστές και κάνουν ανοιχτή παρουσίαση (ή έχεις και website που φάινεται η πρόοδος) της προόδου και, φυσικά, ακουν την άποψη των 12.000 "νονών" του γηπέδου. Αυτό θα τους συνδέσει με τη διαδικασία κατασκευής.
    Ο one off οβολός δε μου φαίνεται ούτε επαρκής ούτε πρακτικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο, Γιώργη και monegascos: Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας, οτι είναι πολύ δύσκολο. Αλλά όχι απίθανο. Το να βγει λεφτάς μπροστάρης και να ζητήσει λεφτά του λαού , απέτυχε το σχέδιο αμέσως. Το ανάποδο πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μαζευτουν 5, να βαλουν απο 10 εκ, και να βαλει και ο κοσμος σε βαθος 2ετιας 100+ 100
    Και καθε εκατοσταρικο που θα δωσει ο καθενας να μην σημαινει απλα την απαξ βοηθεια στην ανεγερση του γηπεδου,αλλα και την εγγραφη του σε εναν μεγαλο,διαρκη και ολοενα και αυξανομενο σε μελη οργανισμο,που θα πορευεται παραλληλα με την ΑΕΚ.
    Συν Αθηνα και η χειρα του κοσμου,δηλαδη.
    Και οταν ξεκιναει κατι,σιγουρα τελειωνει.
    Το θεμα ειναι να αρχισει.Να απεμπλακουν οι χιλιοι δυο διαβολοι(δημοσιο,δημος,κατοικοι,συμφεροντα,συντελεστες,αριθμος εμπ. χωρων,ποσοστα,τι ανοικει σε ποιον και σε τι ποσοστο και μπουρδες.
    Ολα της ΑΕΚ.
    Και αυτα ειναι κυρια και βασανιστικα-οπως εχουν αποδειχθει -προβληματα και οχι μονο στην δικη μας προσπαθεια για δημιουργια γηπεδου αλλα και σε αλλες ομαδες.Ο βαζελος,τοσα χρονια,με κολοσσους,με πριμες κυβερνησεις, ακομα δεν ειναι ουτε στα χαρτια.Μυλος.)
    Το οτι εχουμε ηδη δικο μας χωρο για ανεγερση γηπεδου,θα επρεπε να κανει τα υπολοιπα προβληματα να δειχνουν ανημπορα στην ανεγερση του. Ελα ομως που υπαρχουν.Και αυτα ειναι μονο συμφεροντα λογης-λογης απο την πιτα του γηπεδου που θα εχει να λαμβανει ο καθε συνεργαζομενος η εμπλεκοπμενος με αυτο. Μυλος δηλαδη και εδω.
    Χρηματοδοτηση 60% απο μεγαλομετοχους που θα ειναι ηδη στην ΑΕΚ (και οχι επενδυτικα funds και τριχες κατσαρες)αμεσα για να τρεχουν τα εργα και 40% απο τον κοσμο σε βαθος (αμεσου σχετικα) χρονου για την ολοκληρωση του εργου.
    Και κανενας εκμεταλευτης των χωρων,κανενα παρκιγκ,κανενα καταστημα νοικιασμενο απο τους επενδυτικες εταιρειες κλπ. Ολα τα εσοδα αυτων θα τα παιρνει η ΑΕΚ αφου αυτη θα τα νοικιαζει οπου νομιζει οτι ειναι πιο συμφερον.Και το 100 των εσοδων να ανακυκλωνονται μεσα στον συλλογο.
    Και να αναγνωρισει επισημα και μια και εξω η ΑΕΚ την διαχρονικη παρουσια του οργανισμου που θα συσταθει μεν για την ανεγρση του γηπεδου,αλλα θα παραμεινει-οντας πολυκυτταρος- ο κυριος και επισημος εκφραστης των θεσεων,αποψεων του κοσμου. Και συν τω χρονω και σε ευλογο διαστημα να αποκτησει ενα μερος των μετοχων-ας πουμε το 30%,αρα παρουσια και λογο στις Γ.Σ απο αιρετους εκπροσωπους που με ψηφοφορια θα εκλεγονται καθε 2,ας πουμε χρονια.
    Μιλω για την δημιουργια Οργανισμου πλεον,αυταρκη,αυτονομου,ανεξαρτητου απ'την ΠΑΕ η την Ερα,που θα συνεχισει να υπαρχει και μετα το περας της κατασκευης του γηπεδου και θα λειτουργει παραλληλα με την ΑΕΚ,διχως να μπλεκεται στα ποδαρια της.Αυτοχρηματοδοτουμενος,συντηρωντας ενα μουσειο,μια σχολη,με πραξεις κοινωνικου εργου,εκδοσεις κλπ.
    Η ανεγερση του γηπεδου δηλκαδη,να γινει αφορμη για την δημιουργια πανελλαδικου οργανισμου φιλων ΑΕΚ. Τεζα και οι οργανωσεις (αφου θα γινουν λεσχες) τερμα και η αντιπαλοτητα με την Ερασιτεχνικη (αφου θα λαμβανει την μεριδα της απο τις χρησεις των εμπ. χωρων-και οχι μονο- του γηπεδου και με το 100% αυτων να ανοικουν στην ΑΕΚ και σε κανεναν ιδιωτη.)Τερμα και η διασπαση αφου ολοι θα εχουν κοινο παρονομαστη και κοινο "σπιτι".
    Και κοινο σημειο αναφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα
    Κακά τα ψέματα,ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα,και όχι μόνο,να γίνει γήπεδο είναι να έχει να κερδίσει κάτι από αυτό κάποιος ή κάποιοι.
    Τα τουβλο-τουβλο είναι για τους ρομαντικούς και ανεφάρμοστο στην πράξη.
    Παράδειγμα ο βάζελος που αν ο Βωβός δεν φτιάξει εμπορικό δεν θα γίνει ποτέ,ή ο κατάσκοπος που το έχτισε με δάνειο με τοκους χαμηλότερους του πληθωρισμού.
    Τα προβλήματα φυσικά είναι και άλλα πλην της χρηματοδότησης όπως το ότι η έκταση ανήκει στην ερασιτεχνική,δηλαδή πρέπει να συζητήσεις με τον Χατζηχρίστο(!)
    Επίσεις οι 131 δηλαδή οι κουμουνιστές ή φίλοι του δάσους αλλιώς ή ακτιβιστές,όπως θέλετε πέστε τους ,είναι και αυτοί πρόβλημα.
    Σύνθετο το πρόβλημα και ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύση σε αυτό είναι (ξανά!) ο Μελισσανίδης,κυρίος λόγο εμπιστοσύνης και όχι λόγο εμπρακτου ενδιαφέρονος.
    Οπότε η άποψη μου είναι ένα πρότζεκτ που θα είχε να κάνει με την κατασκευή ενός ΄κάτι +το γηπέδο ή το γήπεδο + κάτι ,στην θέση του κάτι υπάρχουν πολλές ιδέες.Μόνο με αυτό τον τρόπο ελπίζεις σε χρηματοδότη-ες και μετέπειτα οφελιμένο-ους της κατασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ26 Απριλίου, 2010 18:59

    δεν νομιζω οτι ειναι ανεφικτο το τουβλο-τουβλο.θεμα μαρκετινγκ και ταιμινγκ ειναι οπωσ επισησ και ο σηνδετικοσ κρικοσ ο οποιοσ θα κανει την αρχη.τα υπολοιπα θα ειναι φησικη εξελιξη των νεων δεδομενων.μην ξεχναμε αλλωστε οτι το γηπεδο κοματι κοματι εγινε.οσο αναφορα την λαικη βαση αυτη την στιγμη ειναι μια εξερετικη ιδεα γιατι πολλοι απλα ειναι και η μοναδικη ληση.δεν βλεπω κατι αλλο αυτη την στιγμη καλλητερο απο αυτο.ΣΤΗΒΕΝ ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΘΕΙ ΚΙΟΛΛΑΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Steven,
    Δουλειές και υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να είμαι ενεργό μέλος της παρέας, σε διαβάζω όμως συνεχώς - όπως και πολλοί άλλοι, είμαι σίγουρος). Θέλω να σε ρωτήσω κάτι σύντομο. Μπορείς να υπολογίσεις πόσο καιρό θα πάρει στον Αδαμίδη και την παρέα του να "καθαρίσουν" οικονομικά το μαγαζί? Δε νομίζω να έχω κάνει λάθος (χωρίς να έχω ιδέα ή πληροφόρηση) ότι αυτή είναι η αποστολή τους. Η μόνη λύση πιστεύω είναι ο Μελισσανίδης.
    Επίσης, τα κείμενα σου τελευταία είναι καταπληκτικά. Ανοίγεις τα μάτια σε πολύ κόσμο....Καλή συνέχεια!
    Είμαστε ΑΕΚ.
    Χαιρετισμούς από ένα πατριώτη σου Κοζανίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρκει να ριξεις μια ματια στη λιστα με τα στημενα,για να καταλαβεις τι μαλακια κουβαλανε οι Ελληνες παραγοντες...Ρε ουτε μια δουλεια σωστη δεν μπορουν να κανουν.Ειναι να τους κλαινε οι ρεγγες,και ειδικα καποιους προεδρους που θελουν να το παιζουν βαρυμαγκες και φραγκατοι, ενω δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν.Και φυσικα πρωτος την πληρωσε ο Μπεος,γιατι ηταν και το βαρυ πεπονι,ασχετα αν ειναι καλο παιδι και ειναι και συμπαθης στην πιατσα.Για κανα δυο αλλους ειναι πιο ζορικη η κατασταση αλλα μαλλον μονο ο γιος φαινεται να την περναει ξοφαλτσα.Για να φανει για μια ακομη φορα,οτι αυτες οι δουλειες θελουν περισσοτερο μυαλο και λιγοτερο τσαμπουκα,για αυτο υπαρχουν και βασιλευουν τα βουλευματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Stergios: Αδερφέ να είσαι καλά. Μου λείπει μια πατρίδα που δεν γνώρισα ποτε πρακτικά. Ένας φίλος Γεράσιμος ( Σιάτιστα - 25 επισκέψεις την ημέρα ο τόπος) κι ένας αγαπημένος επιλοχίας ( Λιά Σούρδε νάσαι καλά ) και μια αδερφή του πατέρα μου που μου φτιάχνει ακόμα κιχιά ( αυτή δεν μπαίνει στο blog -78 ετών που ανοίγει φύλλο με το τσεμπέρι ) κι ένας κοκινιώτης με διπλωματική για την γνήσια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι οι διηγήσεις. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΟΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ. ΦΙΛΙΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς monegascos: XEΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΜΠΕΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΣΩ. ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
    Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ. 19 ΜΥΡΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ. Η ORIGINAL ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΡΩΤΑΩ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΣΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ; ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟΤΕ , ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΙ ΠΗΓΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΑΝΕ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Θανάση Πλέυρη: Νάσο, να τα λες καλύτερα. Οι χαρακτηρισμοί σου είναι τουλάχιστον της πλάκας. Τα "ύποπτος" ή τα "ελαφρώς ύποπτος" είναι για την γυναίκα του συναδέλφου σου. ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ.
    ΡΕ ΚΑΙ 300 ΣΕ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια, το ΔΝΤ απαιτεί μόνο τις μειώσεις των συντάξεων; Με την φοροδιαφυγή των καναλιών και των ομάδων δεν ασχολείται; Εμπρός περήφανα γηρατειά...εσείς θα σώσετε τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο: ΤΟ ΔΝΤ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΕΝΑ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΝΤ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΥΠΝΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: ΓΚΡΕΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ. ΠΟΝΑΩ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΜΠΑ , ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eλληνάρες...άρχοντες των Βαλκανίων, φωτοδότες της Δύσης, γητευτές της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, κύριοι του Βυζαντίου, απευθείας απόγονοι του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ομήρου, του Ευρυπίδη, του Περικλή και του Αλέξανδρου...με άλλα; λόγια ψωνισμένοι Βαλκάνιοι που χρησιμοποιείτε την ιστορία α λα καρτ, φτιάχνοντας μενού 3.000 ετών.
    Ελληνάρες που στις φλέβες σου τρέχει ελληνοστερόνη και στον υποτυπώδη και υπολειτουργούντα εγκέφαλό σου ξεσπούν αλλεπάλληλα επεισόδια τουρκοδίνης και αλβανοζάλης...
    Που διακατέχεστε από Μεγάλη Ιδέα και Μικρή εκτίμηση για τον εαυτό σας και γι αυτό επιλέγετε κυβερνήτες χειρότερους από εσάς, ώστε να βελτιωθεί η αυτοεκτίμησή σας...
    Ελληνάρες που με μια αρχαιότητα και μια Ακρόπολη καθαρίσατε...
    Πατριώτες που την αγάπη για την πατρίδα σας την εξαντλείτε μόνο στην συνοριακή γραμμή ενώ εντός των συνόρων χτίζετε αυθαίρετα, μολύνετε τα νερά,κλέβετε ο ένας τον άλλον...
    Που νομίζετε πως πολιτικός βίος δεν πρέπει να είναι τίποτα άλλο από την αναστροφή του βίος και πολιτεία...
    Που ενώ μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται εσείς το παίζετε πάντα κοψοχέρηδες και θύματα...
    Νεοέλληνες της οργάνωσης ΠΑΜ(Παρθενώνας- Αγια Σοφιά- Μύκονος)...
    Σε λίγο θα βγείτε στους δρόμους πανηγυρίζοντας που μας δέχθηκε το ΔΝΤ. Δεν έχει σημασία αν σας πηδάνε, αρκεί να σας πηδάνε οι πράσινοι ή οι μπλε ανά περίσταση. Παραδίδετε την χώρα σε εθνικούς μειωδότες σε προδότες και πουλημένους. Μακάρια φυλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Ανώνυμη: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, που ούτως ή άλλως δημιουργείται τώρα. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΕΙΣΟΔΙΑ Η ΤΖΟΥΛΙΑ.
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή