Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

H ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

           Τελείωσε άλλη μια σαιζόν. Μια σαιζόν που με ξαναγύρισε στο γήπεδο λόγω της αποχώρησης του κοντού και μετά απο το 2004. Θα μου πείτε υπάρχουν και τα μπαράζ. Εντάξει, αλλά αυτά είναι για μένα χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Ούτε καταλαβαίνω την σκοπιμότητα τους πέραν κάποιων τηλεοπτικών χρημάτων, ούτε και νομίζω οτι θα αλλάξουν την γενική εικόνα. Η εικόνα δημιουργήθηκε και έμεινε. Είμαι απο τους παραδοσιακούς που το ποδόσφαιρο το θέλω με τις καιρικές συνθήκες να το επιρρεάζουν και να παίζεται σε σωστή χρονική αλληλουχία, κι όχι Τετάρτη - Κυριακή με απανωτά ντέρμπυ λες και γίναμε μπάσκετ.
        Το να προταθεί άλλος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος συμφωνώ. Ας πούμε ένας τρίτος γύρος με τους πέντε πρώτους και με την απόλυτη συγκομιδή των βαθμών κι όχι με διαιρέσεις την μια χρονιά δια 3 και την άλλη δια 5 και σαφέστατα με λιγότερες ομάδες, άντε να το κατανοήσω. Το να γίνεται αυτό το πανηγύρι, δεν συμφωνώ αλλά βεβαίως θα το παρακολουθήσω, σίγουρος όμως οτι δεν θα αλλάξει τίποτα. Αλλά κι αν αλλάξει, άντε και να δω πώς η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης θα περάσει το μεγαθήριο για να μπει σε όμιλο του champions league. Φίλοι, η αλήθεια είναι πικρή αλλά είναι μια: ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟ UEFA ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΓΕ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.
           Δεν θα μπω στα στατιστικά διότι είμαι σίγουρος οτι μπορείτε να τα βρείτε. Άλλα θα συνοψίσω: Η χρονιά για την ομάδα μας έκλεισε με δυο λιγότερους βαθμούς σε σχέση με την περσινή, που και να τους είχε δεν θα άλλαζε κάτι στην βαθμολογική θέση. Και μιλάω για μια χρονιά που ξεκίνησε με τον ίδιο προπονητή, με 13 νέες μεταγραφές και με στόχο το πρωτάθλημα   ( " έλα στην ΑΕΚ για την κούπα ", η προτροπή προς τον Γιάχιτς.). Η ομάδα βρέθηκε πολύ νωρίς εκτός στόχων. Βεβαίως και φταίει η διαιτησία σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια στην αρχή, αλλά το να αποκλείεσαι απο τον Θρασύβουλο για το κύπελλο δείχνει άλλα πράματα: Έλλειψη συγκέντρωσης, κακό κλίμα στα αποδυτήρια και λάθος σχεδιασμό. Και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια και να παραδεχτούμε, οτι αν η ΑΕΚ μπορούσε να κυμηγήσει τον τίτλο, το απείθαρχο ρόστερ της θα είχε λοιώσει σαν μαρουλόφυλλο κάτω απο την πίεση. Βεβαίως και το διοικητικό-οικονομικό έπαιξε το ρόλο του, αλλά αυτό συνέβη πολύ πολύ μετά.
         Διότι το θέαμα ήταν πολύ χειρότερο απο πέρσι, στο γήπεδο δεν φαινόταν κάποια δουλειά στις προπονήσεις και η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια πρακτικά δεν βλεπόταν. Μέσα σε όλα υπήρχε και μια τρομερή γκαντεμιά, που δεν ξέρω αν ήταν τέτοια αυτή καθεαυτή, ή απλά ανικανότητα αφού ήταν συνεχώς επαναλαμβανόμενη. Η φανέλλα βέβαια ακόμα είναι βαρειά και δεν είναι δυνατόν να σε περάσει μια Καβάλα.
        Ένα άλλο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι η περίεργη βαθμολογία για τα επικείμενα μπαράζ. Αν κάνετε τις διαρέσεις με το 5, θα βρείτε την δαφνοστεφανωμένη με 12,8, τον ΠΑΟΚ με 12,4, την ΑΕΚ με 10,6 και τον άρη με 9,2. Κάνοντας την αφαίρεση του 9, που είναι η βάση του τελευταίου που πάντα ξεκινάει με 0 βαθμούς, βρίσκετε τα εξής νούμερα: 3,8- 3,2-1,6 - 0. Στα μαθηματικά η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω όταν είσαι πάνω απο 0,5 και προς τα κάτω μέχρι το 0,5. ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΑΛΛΟΝ: Διότι σωστά 4 και 3 οι δυο πρώτοι, αλλά ο τρίτος, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι η ΑΕΚ, πάει στο 1 κι όχι στο σωστό 2 . ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΝΟΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΟΜΟ Η ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ.
        Μια άλλη αηδία είναι η κοινή ώρα έναρξης των αγώνων τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Αν αυτό απο μόνο του δεν διαταράσσει το αδιάβλητο των παιχνιδιών, τότε ποιό είναι; Δηλαδή σαν να παραδέχεται η σούπερ λίγδα οτι αν τα παιχνίδια γινόντουσαν όπως όλη τη χρονιά, τότε θα είχαμε εγκλήματα στο τέλος. Και τελικά έγινε έτσι. Και ρωτάω κι εγώ: ΕΙΧΑΜΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;  ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ: ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ"  ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΑΘΑΡΣΗ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΚΤΙΚΟΤΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ.
       YΓ. ΤΟΝ ΜΠΑΚΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΠΑΛΙ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΟΣΜΙΖΟΜΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙΟΥ. ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.ΤΟΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ. ΑΣΧΕΤΑΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΟΥΙΣΚΙ.

20 σχόλια:

  1. Υπαρχει καποιος που να εχει αγωνια για το ποιος θα παρει το δευτερο εισητηριο για το CL? Να ξεκιναγε αναποδα η σειρα το καταλαβαινω,αλλα τωρα τι αγωνια να εχει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος23 Απριλίου, 2010 10:32

    Μπρε steven και αδέλφια επάε...απαντήστε μου στο ακόλουθο χαζό ερώτημα εμένανε που δεν σκαμπάζω γρι...
    Κόστος Α' φάσης 13 εκατομμύρια. 720.000+λειτουργικά μίσθωμα. ΟΚ, λοιπόν, μας κάναν χάρη.
    Εάν η ΑΕΚ έλεγε το προηγούμενο καλοκαίρι: Σταματάμε για τη σεζόν τις προπονήσεις στους Θρακομακεδόνες και χρηματοδοτούμε ΕΜΕΙΣ εργασίες ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ με τα γήπεδα να τα ανακατασκευάζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ με τις ίδιες προδιαγραφές όπως των σπάτων (για να προστατεύεται η περιουσία της, οι παίκτες).
    Ούτε κόστος κτήσης γης, ούτε χτισίματα...γραφείων ούτε τίποτα. Εγώ χωρίς να ξέρω τα βασικά, λέω ότι μία τέτοια εργασία, εφόσον το κόστος το έπαιρνε πάνω της η ΑΕΚ με ένα μισθωτήριο στο οποίο θα έβαζε ΑΥΤΗ τις ρήτρες και με έναν ορίζοντα απόσεβσης 5-6 χρόνια (και πολλά τα λέω). Ειδικά σε μία φάση ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ. Όσον αφορά τα γραφεία, αυτα τ' ακούω βερεσέ...Κρα κάνουν οι ιδιοκτήτες σήμερα για μισθωτές...η περίοδος είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ για παζάρια και καλές συμφωνίες.
    Επιστρέφω και ερωτώ: Δηλαδή το άλλο σενάριο με την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση των Θρακομακεδόνων ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝ? ΣΥΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΤΑ?
    Τέσπα, θα τη φορτωθούμε αυτή τη σύμβαση ΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ...
    Η διαδικασία υπογραφής, με το μέτοχο να ΕΚΒΙΑΖΕΙ τους υπόλοιπους μετόχους να υπογράψουν σύμβαση επιζήμια ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ στο κάτω κάτω (και για την ΑΕΚ κατόπιν της αποχώρησης του), χωρίς να είμαι νομικός, είμαι βέβαιος ότι είναι ΕΥΑΛΩΤΗ σε μελλοντική αντιδικία μέσω της νομικής οδού.
    Φυσικά, μία ΝΕΑ υπαγωγή σε ρύθμιση της πολιτείας για χρέη ή ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ θα την κάνουν τη συμβασούλα...κουρελόχαρτο.
    Θα ήθελα τις απόψεις σας περί δυνατότητας απεμπλοκής με δεδομένη την υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Xέρσεϋ θα σταθεί περήφανα, αγέρωχα και αψήφιστα απέναντι στο μεγαθήριο του Tσου-Λου.

    Θα το κοιτάξει αγριεμένα, υποτιμητικά και επίμονα και έτσι το μεγαθήριο θα πάθει μια ψυχολογία και θα πάει αυτοβούλως στο Europa League.

    Mετά τον ξύπνησαν οι πρωινές ζοχάδες της Tενκάταινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργη, χρόνια πολλά αδελφέ. Γερός, δυνατός κι ευτυχισμένος. Να χαίρεσαι ότι αγαπάς. Με το καλό να δεχτείς το αετόπουλό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστας-Φλωρινα23 Απριλίου, 2010 12:52

    Χρονια πολλα και καλα, στον Γιωργη τον μερακλη.
    Για τα πλαιη-οφ,ασχετα με το οτι ειναι περιττο να ασχοληθουμε ποιος θα περασει και γιατι, αν περασει η εφηβη απο τον Σαουριδη, τελος το εργο και μαθηματικα. Αυτο σκεφτομουν προχθες που περιμεναμε στην ουρα της Τουμπας για τα ''μινι διαρκειας'', αλλα δεν το φωναζα γιατι ακομα θα με δερνανε καποια προβατακια.Καλημερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιωργη καταρχην,χρονια σου πολλα και κυριως καλα(γιατι σκετο "πολλα" δεν λεει κατι. Μπορει να ειναι πολλα αλλα και στη φυλακη π.χ. οπως θα επρεπε να ειναι καποιοι αλλοι.)
    Εχει πει ο Steven οτι με καινουρια μετοχικη συνθεση δεν μενει τιποτα ορθιο. Ουτε βεβαια και συμβασεις οπως αυτη των Σπατων.
    Που συνεπεις στην πατσαβουροσυνη της με αυτην της Ελλαδας,η ΑΕΚ θα πληρωνει "σπατοσημο" κοντα στο ενα εκατομυριο το χρονο.Και διχως δικαιωμα αποκτησης του.
    Εδω κρατη ολοκληρα προσβαλλουν αποφασεις χρηματοπιστοτικων ιδριματων και τα σερνουν στα δικαστηρια αξιωνοντας αποζημιωσεις και επιστροφες δισ. ευρω. το καταφερε το Εκουαδορ,δεν θα τα καταφερουμε εμεις;
    Οταν μαλιστα με το τελος του διαχειριστικου ελεγχου,θα εχουν ερθει στην εππιφανεια σωρεια "ατασθαλιων" απο την αμαρτωλη 5τια; Το πιο ευκολο ειναι.
    Ας το κανει προπονητικο κεντρο γενικα. Για προετοιμασιες. Οπως το Ζεεφελντ. Να κανει την προετοιμασια της η Δοξα Κρανουλας. Νομιζω οτι 50.000 ευρω που θα αξιωνει τοτε ο Νοτιας, θα μπορει η ομαδα να τα δωσει.
    Τελικα ο "Τηλεμαχος" μαλλον θα παραστει στην Γ.Σ.
    Η οποια, αφου δεν συντρεχει λογος επικινδυνοτητας,θα ξακινησει τας εργασιας της στο βαθυ μεσημερι.
    Δηλαδη,οταν τα πρωτα τζιτζικια θα εχουν αρχισει απο ωρα να τριζουν,οι γατες θα ειναι "τεζαρισμενες" στον υπνο,οι μυρωδιες απ'τα τσιαγαρισμενα κρεμυδια στις γυρω πολυκατοικιες θα μαρτυρουν την επιστροφη στο σπιτι, του "δουλευταρα" και βρωμιαρη συζυγου,τοτε θα ξεκινησει η Συνελευση. Ωρα 13:00
    Που ειναι αυτος ο Οδυσσεας ρε παιδια; Να περασει το βελος του μεσα απο καμια δωδεκαρια κωλοτρυπιδες που θα ειναι στημενες στην σειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω εχω μια αλλη απορια.
    Η ΑΕΚ ειναι η μοναδικη μεγαλη ομαδα που "συντηρει" δυο ολυμπιακες εγκαταστασεις απο το τελος των πολυ επιτυχημενων και προσοδοφορων Ολυμπιακων αγωνων.
    Υπαρχει καμια συμφωνια του κοντορεβυθουλη -και οχι μονο προφορικη- με το κρατος για "υποχρεωση του συλλογου να ειναι εκει,σε οακα και ελληνικο;
    Σαν -ενα-αντισταθμιστικο οφελος για την χαριστικη υπαγωγη στο επαρατο 44;
    Γι'αυτο και η "αδυναμια" λυσης στο χρονιο γηπεδικο προβλημα και την ισχνη και ψευτικη προσπαθεια για ανεγερση νεου ιδιοκτητου χωρου;
    Λεω. Αποριες εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Γιώργη: Αδερφέ, χρόνια πολλά και καλά. Με υγεία και χαρά.
    Την ημέρα της γιορτής σου, δεν θέλω να έχεις απορίες. Να είσαι ξένοιαστος.
    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανακεφαλαιώνω κι εγώ με τη σειρά μου, βάζοντας το (αναμφισβήτητα δυσάρεστο) γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε πεντακάθαρα στην απέξω, κάτω-κάτω στη λίστα των εξελίξεων όπως του αξίζει: το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς μας βρίσκει λιγότερους (προχθές αποχαιρέτησα την λατρεμένη μου -στ’ αλήθεια- πεθερά), ανήσυχους και αποκαρδιωμένους για τα όσα κατάμαυρα προαλείφονται (να είστε σίγουροι γι αυτό, δεν πρόκειται για πολιτικάντηκες κινδυνολογίες αλλά για στενάχωρες εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργη χρόνια πολλά και με υγεία πάνω απ΄όλα.
    Γιώργη αγάντα. Ξέρω ότι και εσύ όπως όλοι εμείς που αγαπάμε την ΑΕΚ με ανιδιοτέλεια, πληγώνεσαι. Πληγές ίδιες με αυτές που αφήνει πίσω του ένας σεισμός που και χρόνια να περάσουν πάντα θα υπάρχει κάτι να σου τον θυμίζει. Δεν ξέρω ειλικρινά αν δέκα πρωταθλήματα στην σειρά θα μας έκαναν ξανά ευτυχισμένους.
    Αγάντα Γιώργη, Χρόνια πολλά βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Steven ,σχετικά με τις βαθμολογίες των μπαράζ ισχύει η διαφορά των ομάδων μεταξύ τους δια του 5.Ολυμπιακός 64-Αρης 46 δια του 5=3.6 άρα 4 AEK 53-ΑΡΗΣ 46=7 /5 =1.4 άρα σωστά 1 βαθμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με μια δεύτερη ματια διαπιστώνω ότι το λάθος σου είναι στην αφαίρεση(10.6-9.2 και όχι 9 που ισως υπολόγισες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος23 Απριλίου, 2010 18:23

    Παιδιά, ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας...είστε διαμάντια.
    Αφού γιορτάζω σήμερα, ας αφήσω τις απορίες και τα άγχη μου περί της ΑΕΚ (και όχι μόνο) για αύριο...απόψε θα παίξω μουσικές της Πόλης.
    Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που κάνουμε στις δύσκολες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Ανώνυμο: Φίλε έχεις δίκιο. Δικό μου το λάθος. Έκανα την στρογγυλοποίηση πρώτα και μετά την αφαίρεση. Έπρεπε να πάρω ολόκληρο το 9,2 που ορθότατα αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά κι από μένα Γιώργο.
    Ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξενύχτης Νομικάριος23 Απριλίου, 2010 22:48

    Γιώργη, Χρόνια πολλά και καλά κι από μένα και γερά,γερά, πρωτάθλημα ξανά!!
    Δυο αράδες για τον Στάθη Ταυλαρίδη. Πολύ απλά το παιδί αυτό δεν κάνει για την ΑΕΚ μας, είναι λύση βέβαια για την ΑΕΚ των ανδρείκελων που μας διοικούν, γιατί απλά είναι ελεύθερος.Ο Ταυλαρίδης έπαιξε σε ένα πρωτάθλημα, το Championnat, το οποίο δεδομένα υποφέρει από την έλλειψη αξιόλογων σέντερ μπακ. Μην πάτε μακριά,σκεφτείτε μόνο ότι ούτε η πρωτοπόρος Μαρσέιγ, φαβορί για μένα για τον τίτλο, έχει σέντερ μπακ αξιόλογα ούτε η Λιον που παίζει στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κρις και τον Μπουμσόνγκ αγωνίζεται.Το ίδιο ισχύει και για την περσινή πρωταθλήτρια Μπορντό, που είδαμε πρόσφατα κόντρα στη δαφνοστεφανωμένη.Φανταστείτε ότι ο...Καντέ(ς) αγωνιζόμενος χρόνια στη Νις είχε καλό ονοματάκι! Άλλες είναι οι αρετές του Γαλλικού πρωταθλήματος:Ταχύτητα, φινέτσα, τεχνική κατάρτιση, έκρηξη των αραπάδων από τις πάλαι ποτέ αποικίες. Σε ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα λοιπόν ο νέος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, ο οποίος προβάλλεται μάλιστα και ως Ελληνόπουλο, παρέα με τον χοντρό(!) παρτενέρ του στα στόπερ,πήγαν να ρίξουν κατηγορία τη Σεντ Ετιέν, η οποία από τη μέση και μπροστά ήταν πραγματικά αξιόλογη ομάδα και έριξε στο Γάβρο πέρσι 3 γκολάκια για πλάκα στη σιδεροκατασκευή.Γκελαδόρος, καρτάκιας, ασταθής, άμπαλος, τραγικός στο ένας μ΄έναν, χωρίς ν΄άντέχει την πίεση, πήγε να κάνει τον προπονητή του Αλαίν Περέν καρδιακό. Η ιστορική Σεντ Ετιέν σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, παρόλο που διέθετε παίχτες όπως ο Ματουιντί, ο Ιλάν, ο Γκομίς, τον οποίον μοσχοπούλησε στη Λιον, παίχτες που στο Ελληνικό μπουρδελοπρωτάθλημα θα έκαναν γάμο!
    Εξάλλου ο Ταυλαρίδης δε χαίρει και της εκτίμησης του Ρεχάγκελ. Αφού τον κάλεσε στην Εθική, έπαιξε ένα μόλις ημίχρονο και δεν τον ξαναφώναξε πο-τέ. Και βέβαια θα θυμάστε ότι στην πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λιλ, κατάφερε να αποβληθεί στο 30΄!Και βέβαια η όποια καριέρα του στη Γαλλιά βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, γιατί, αν έβρισκε συμβόλαιο στο Γαλλικό πρωτάθλημα,να είστε βέβαιοι ότι εκεί θα έμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξενύχτης Νομικάριος23 Απριλίου, 2010 23:07

    Μη με ρωτήσετε αν είναι καλύτερος από τους αστείους Άλβες και "Μαέστρο". Τρέμω να τον σκεφτώ δίδυμο με αυτούς τους δύο. Απλά η ερώτηση έπρεπε να είναι αν κάνει τη διαφορά και αν συγκρίνεται με τον Μέλμπεργκ ή τον Νασούτι.Και τίθεται το αδυσώπητο ερώτημα: Ούτε DVD δεν κοιτάνε στην ΑΕΚ, ούτε στο ίντερνετ δεν κάνουν τον κόπο να μπουν; Ελεύθερος να είναι κι ό,τι να΄ναι;Θα μου πείτε όλες οι Ελληνικές ομάδες καφενεία είναι. Αυτό είναι όμως επιβαρυντικό για τους "αρμόδιους" των μεταγραφών της ομάδας μας! Ποιος αλήθεια βάζει την υπογραφή του σε αυτές τις μεταγραφές; Αν τη βάζει και ο Ντούσαν, είναι απλά συνένοχος! Πάντως υπάρχουν και ελεύθεροι παίχτες που πραγματικά θα αποτελούσαν εξαιρετικές μεταγραφές. Ο Μεριέμ του Άρη για παράδειγμα, καίτοι δεν έχει (ακόμα) φυσική κατάσταση, υπήρξε παίχτης ηγέτης της Μονάκό, η ποιότητά του βγάζει μάτια και ίσως αύριο κάνει τη διαφορά στον τελικό. Ε, αυτή η παιχτάρα δεν έβρισκε ομάδα τον Ιανουάριο και ο Άρης πολυ σωστά του έδωσε συμβόλαιο την τελευταία μέρα των μεταγραφών! Πάντα όμως εμείς θα ψωνίζουμε από σβέρκο!!
    ΥΓ 1: Καλή επιτυχία στον Άρη, μπας και ξεβρωμίσει τουλάχιστον το Κύπελλο από την ΠΑΕ MARFIN!
    ΥΓ 2: Κι ο Ιλάν, αυτή η σαΐτα της Σεντ Ετιέν, ελεύθερος έμεινε το χειμώνα...
    (Στίβεν, όχι μόνο δε με πείραξε κάτι, αλλά όλη η παρέα του μπλοκ διασκεδάζει τη θλίψη και το θυμό μου για αυτά που περνάει η βασίλισσα. Απλά παιδιά πήζω, πάντως σας διαβάζω ανελλιπώς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιωργη,χρονια πολλα και καλα.Υγεια πανω απο ολα και με χρημα να καλοπερνας....Δεν τον εχω για τοσο ηλιθιο τον Νοτια,η συμβαση θα ναι πολυ δυσκολο να σπασει,θα δειξει στην πορεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ23 Απριλίου, 2010 23:31

    ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ.ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ,ΕΔΩ ΕΧΩ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΟΝ ΣΤΗΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΔΩ ΘΑ ΚΟΛΟΣΟ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Στουρνάρα Θανάση: ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ. Ο ΝΟΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ. ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, Ο ΝΟΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΧ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ;
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ: ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΕΓΩ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΝΙΜΑ; ΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ; ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή