Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΥΛΟΓΙΑ

      Parrott: ελληνιστί παπαγάλος, έστω κι ανορθόγραφα . Όμως δεν κάνουμε εκμάθηση ξένων γλωσσών εδώ. Μιλάμε για τον ιερέα Canon Davis Parrott της ενορίας St. Lawrence του Λονδίνου. Ο οποίος, μόλις τελείωσε η κυριακάτικη λειτουργία, ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος των πιστών, να εναποθέσουν ό,τι ηλεκτρονική συσκευή κουβαλούσε ο καθένας ( κινητά τηλέφωνα, i-podes, PSP κλπ ) στην Αγία Τράπεζα. Για να τις ευλογήσει.
      Και το έκανε. « Ας είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε ευγενική, τα e-mails μας απλά και τα sites εύκολα προσβάσιμα», η σύντομη ομιλία και προσευχή Το κοινό, με τεράστιο σεβασμό και κατάνυξη, παρακολουθούσε την ηλεκτρονική πλέον ευλογία ανησυχώντας μόνο για ένα πράμα: Μην τυχόν και πέσει αγιασμός στο εσωτερικό των συσκευών και δημιουργήσει ανάγκη για μελλοντικό πετρελαίωμα των κυκλωμάτων των μηχανημάτων σε μελλοντική επανευλόγηση τους.
      Καιρό περίμενα την κίνηση αυτή. Αγόγγυστα και καρτερικά υπέμενα τις κατηγορίες των θρησκευάμενων ότι είμαι άνθρωπος του διαβόλου που χρησιμοποιούσα φορητά ηλεκτρονικά. Δεν απάντησα ποτέ, και λεκτικά λιθοβολούμενος, ανέβαινα τον σύγχρονο Γολγοθά μου. Έστρεφα την παρειά σαν ηλεκτρονικός Χριστός και σκεφτόμουνα ότι θα αλλάξει κάποια στιγμή ο τροχός. Κι ότι δεν είμαι τόσο άπιστος όσο με κατηγορούσαν.
     Κι επειδή η υπομονή είναι το μόνο που τελικά δικαιώνεται στην ύπαρξη ή στην ζωή , ό,τι θέλετε βάλτε στη ονοματολογία, εξυψώθηκα από την κίνηση του ιερέα. Και έφυγα από την γη. Ψηλά. Πολύ σημαντικό αν αναλογιστείτε τι ύψος θε να έχω στους ουρανούς μεθαύριο. Εκεί που θα βρεθώ με όλους τους προγόνους μου που δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε κινητό και δεν είχαν παίξει ποτέ Pac-man. Kαι θα έχω και πλήρως προσδιορισμένο αβαντάζ έναντι όλων αυτών.
Μπορεί κι εγώ να κάτσω εκ δεξιών, όπως μερικά τρισεκατομμύρια, αλλά με τον Θεό θα μιλάω μέσω Vodafone. Αφού θα έχω και την τιμή να Τον εκπαιδεύσω να επικοινωνεί με μέλος του ποιμνίου απομακρυσμένο. Άρα σαν να είμαι δίπλα Του. Άσε που μπορεί να παίζουμε και παιχνίδια στο God-blog.com. Με αυτάς τας συνθήκας, άνετα γουστάρω να ανέλθω γρηγορότερα. Ρε μπας και το σποτάκι της Cosmote “ η τηλεφωνία μας φέρνει πιο κοντά” αυτό εννοούσε τελικά, και τόσο καιρό το είχα πάρει στραβά;
     Κι ο Βρεττανός παπάς, δεν λέγεται τυχαία « παπαγάλος». Είναι ένα πουλί και δια μέσου αυτού ακούγεται η φωνή του Θεού. Που δεν είχε προλάβει να ευλογήσει τα πάντα, τότε παλιά, κι έρχεται να συμπληρώσει το έργο Του έστω και στην τρίτη γενιά των κινητών. Κάτι είναι κι αυτό αν και θα έπρεπε, αφού «τα πανθ’ ορά», να τα είχε ξεκινήσει από το πρώτο στρατιωτικό Motorola. Που κι αυτά τα παρωχημένα μοντέλα, άνθρωποι δημιουργήματα Του, τα έφτιαξαν. Τέλος πάντων να μην είμαι αυστηρός. Έστω και τώρα, συμπληρώνονται οι εντολές και οι γραφές.
     Κι εγώ την Βρετανία την παρακολουθώ στενά. Και αυτοκρατορία ήταν, και τα μάρμαρα μας προσέχει, κι είναι και το παρασκήνιο της πλανηταρχίας. Χώρια που είναι μπροστά μας και μερικά χρόνια σαν βιομηχανία. Είναι δυνατόν λοιπόν οι θρησκευτικές κατακτήσεις μου να μην εκπορεύονται από το νησί; Δεν παίζουν μόνο γρήγορη και θεαματική μπάλα εκεί. Μάλλον παίζουν κι εκπληκτική θρησκεία. Άρα θα τους ακολουθήσουμε και σε αυτήν. Τι, επειδή εμείς οι ορθόδοξοι, τους κατηγορούμε σαν αιρετικούς;
     Αυτά είναι σαχλαμάρες κι αποτέλεσμα εκκλησιαστικών συνόδων. Εξ άλλου κι εμείς αιρετικοί είμαστε κατά τους Καθολικούς, όπως και οι Βαπτιστές, που όμως τυγχάνει και για μας να είναι μη αποδεκτοί. Δεν θα το προχωρήσω διότι δεν θα βγάλουμε άκρη αν πλακωθούμε με όλα αυτά. Στο φινάλε τα ηλεκτρονικά τα έχουν όλοι ασχέτως θρησκείας κι άρα οι αιρέσεις δεν παίζουν μπάλα σε αυτό το πεδίο.
     Άρα το κινητό τηλέφωνο, το internet ή το play station, είναι από τα πράματα που ενώνουν την χριστιανική θρησκεία – κάτι σαν τον Σταυρό ή την Παναγία με τον κρίνο- και σωστά πρέπει να ευλογηθούν. Θα μου πείτε βέβαια ότι και Βουδιστές και μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά,. Κι εγώ θα πω ότι η συζήτηση πρέπει να παραμείνει σε σοβαρό επίπεδο ή ότι η Sony ενώνει τους λαούς.
     Και πάνω που τα λέω αυτά και είμαι έτοιμος να χλευάσω μόνο τους Άγγλους, μου έρχεται και κάτι άλλο. Στα Σπάτα πάνε και ευλογούν αυτοκίνητα. Στο ναό της Ανάστασης του Χριστού.
     Άρα είμαστε σε καλό δρόμο τελικά. Μπορεί η οικονομία μας να γαμιέται ή ο στασιμοπληθωρισμός μας να προχωράει, αλλά όλα τα άλλα πάνε καλά. Πέφτουν τα ευχολόγια της μαλακίας και μαζί με τον εθνικό ύμνο πέφτει στο πανί και το τραγούδι «έχει ο θεός». Και το άλλο "κι αύριο μέρα είναι"
     Και καλά οι Άγγλοι. Ο Έλληνας ; Έφερε τον ιερέα να αγιάσει το αυτοκίνητο με όλο το περιεχόμενο του. Δηλαδή και την μπαταρία και τα αμορτισέρ και τα ζαντολάστιχα αλλά και το κινητό τηλέφωνο που δήθεν το είχε ξεχάσει στο ντουλαπάκι. Και το παιχνίδι του παιδιού, και την σερβιέτα της συζύγου, και την καπότα της εξωσυζυγικής συντρόφου τοποθετημένη δίπλα στο κουτί με τα Βιάγκρα. Τι να κάνουμε κι εμείς τελικά; Αφού η εκκλησία μας δεν αγιάζει ακόμα ηλεκτρονικά αλλά μόνο αυτοκίνητα με ό,τι περιέχουν, σκεφτόμαστε πονηρά και δεν παίρνουμε την ευλογία ακριβώς νόμιμα, αλλά την αποσπούμε.
     Να μην ξεφεύγουμε όμως. Πλέον για μένα καθιερώνω τακτική παρακολούθηση λειτουργιών. Και κάθε φορά που θα προσέρχομαι στον οίκο της ευλογίας, θα κουβαλάω και μια ηλεκτρική συσκευή εντός του αυτοκινήτου. Φορητή μιλάω, μην νομίζετε ότι θα με δείτε με ψυγεία, πλυντήρια ή κουζίνες. Αυτά ας μείνουν ανευλόγητα διότι έχουμε κι ένα πρόσωπο στην τοπική ενορία. Μην με πάρουν και για γύφτο που πάω για ανακύκλωση. Χώρια που δεν κουβαλιούνται κιόλας όλα αυτά.
     Αλλά, μια φορά το κινητό με τον φορτιστή του, την άλλη μια δεκατέσσαρα τηλεόραση και την επόμενη μια παρκετέζα, βάζω budget περίπου δεκαπέντε λειτουργίες, και μαζί με τα κεριά, θα έχω ευλογήσει όλη την οικοσκευή με κάποια κέρματα. Θα έχω εκτός από την εγγύηση της κατασκευάστριας εταιρείας, και την αντίστοιχη θεϊκή.
     Για τις βαριές συσκευές που δεν χωράνε στο αυτοκίνητο, θα φέρω παπά στο σπίτι. Και θα δώσω και κάτι παραπάνω για να ευλογήσει και την σιδερώστρα και την απλώστρα και την σκάφη για τα ασπρόρουχα. Τι είπατε; Δεν υπάρχουν ευχές; Να βρεθούν. « Σώζον το λαό σου» μεν, αλλά και τα μηχανικά του και τα έπιπλα του . Αλλιώς παίρνω τον Parrott ένα ευλογημένο τηλέφωνο αν δεν βγάλω άκρη με τους εδώ , που θα με ξαναπούν βλάσφημο. Και τον πληρώνω να έρθει να ευλογήσει τα πάντα. Και να βάλει σε επιτήρηση τους ιθαγενείς ιερείς για τα ελλείμματα των ευχών. Επίσης επειδή τώρα τελευταία δεν μου δουλεύει καλά κι ο επιμηκυντής του πέους, λέω να ευλογήσει κι αυτόν. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί. Εσείς τι λέτε; Να του το πω; Ή λέτε να μου τον πάρει για τον γκόμενο του;

14 σχόλια:

  1. Προς όλους: διαβάστε το σουηδικό. ΒΟΜΒΑ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειναι ετσι,να αποθεσουν στην εδω αγια τραπεζα τα δανεια της παγκοσμιας τραπεζας,δηλαδη του Δ.Ν.Τ.
    Και να δεηθουν για αυξηση των μηδενικων.Οπως καποτε τα 2 καρβελια και τα 5 ψαρια,ετσι και τωρα να εξαφανιστουν τα μηδενικα του χρεους και να πανε να κολλησουν σε αυτα των εσοδων.
    Και ξαφνικα να βρεθουμε με 10 ευρω χρεος και 100.000.000.000 εσοδα.Να παραμιλανε ολοι με την Ελλαδαρα.Οπου μετα το ηρωικο '21 και την Αγια Λαυρα, ο θεος των Ελληνων να κανει αλλη μια "ματσακονια"(αλλωστε τι Ελληνικος θεος θα ηταν αν δεν ηταν παραχαρακτης και απατεωνας)να αντιστρεψει τα χρεη και τα εσοδα και να βρεθουμε-για αλλη μια φορα-απο πανω και απο θεση ισχυος.
    Μονο μη κανουν κανενα λαθος εκει στις προσευχες και τις δεησεις και παρακαλεσουν με λαθος τροπαρια.Γιατι ο θεος λειτουργει με manual.
    Μια λαθος σελιδα και βρεθηκες μπλεγμενος.
    Και αντι για το θαυμα με τους 5 αρτους, επικαλεστουν αυτο της θεραπειας των δαιμονισμενων. Και δουμε δεκα εκατομυρια αλλοφρονες να εχουν καταληφθει απο ευρωπαικους δαιμονες και να τρεχουν να τσακιστουν στα βραχια και να πνιγονται στις ακτες.

    Ο Δελας λεει οτι "θελει να τελειωσει στην ΑΕΚ". Γιατι οχι; Ο πρωτος, η ο τελευταιος θα ειναι;
    Αλλωστε εχει δωθει βαρυτητα στους βετερανους καθως θα εχετε καταλαβει απο την διοικηση(!!) Αδαμιδη(;;)Αναβαθμιζονται.Και αναβαπτιζονται.
    Με δικο τους χωρο για συσκεψεις στα Σπατα.Ενεργο ρολο στην διοικηση.Δωρεαν σερπαντινες και χαρτινα καπελα για τις γιορτες τους κλπ.
    Οποτε ειναι οχι αναποφευκτο αλλα και επιβαλεται να επιστρεψουν οι βροντοσαυροι.Λυμπε,Δελας,Παραπραστανιτης,Εστερχαζυ Αγορογιαννης,Νιλσεν,κλπ.

    Εφριξε λεει ο Αδαμιδης με την Εmpire. Και γιατι εφριξε; Που ειναι η εκπληξη;Αφου το εδειχνε ο Ριμπο οταν ηταν ακομα παικτης μας.Στο ντερμπυ με τον γαυρο,οταν εδειχνε "τεσσερα" με τα δαχτυλα,δεν εννουσε τα γκολ,αλλα τα εκατομυρια χρεος. Τα οποια αν σημερα ηταν ακομα παικτης μας,θα χρειαζοταν και το αλλο χερι να σηκωσει για να τα μετρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειωνει και το παραμυθι με τον Ζεοβανι της Χαλ. Παει "αλλου".
    Και αντι για αυτον αρχιζει να "παιζει" καποιος Αλβαρεζ,απ΄'την Μαγιορκα. Εχει μια μικρη επιχειρηση με κανo και ποδηλατα θαλλασσης στην παραλια "Los Architempelaros".

    Oσο για τα "πλεοντα οφεα", η διαιτησια απ'την σημερινη αγωνιστικη θα "δειξει" και αυτον που θα τερματισει πρωτος. Δεν ξερω τι κινησεις εχει κανει ο "θειος" για να μην εχει δυσαρεστες εκπληξεις και να ξαναπαρει το "χαρτι" της ουεφα,αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει στηθει το "μπλοκο της Κοκκινιας".
    Απο την αρχη.Απ'τον προηγουμενο Σεπτεμβρη. "Παρ'το εσυ,δευτερος εγω και ο γαυρος να παει να γαμηθει".
    Και οχι μονο για φετος,αλλα και για τα επομενα χρονια.
    Θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Χρήστο: Και η δήλωση Δέλλα τα λέει όλα: ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΜΑΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ...
    ΤΑ ΧΡΕΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 8 ΔΙΑΒΑΣΑ. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ MORGAN STANLEY ( ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ : ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ).
    ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Απριλίου, 2010 14:14

    Steven, Χρήστο και άπαντες. Ρε λες το αδαμίδι να μην κάνει τον κινέζο τελικά?
    Άρχισε να ανοίγει το απόστημα της empire...εκεί, κάποιος "γκοντό" ήταν και διευθύνον σύμβουλο και ΚΑΤΑΦΕΡΕ να χρεώσει την εταιρία 8 εκ. στην Puma, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
    Έτσιιιιιιιι...ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ CAS ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑ -Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΕΚτσης- ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ...
    Έχω αηδιάσει...σοβαρά τώρα...
    Κι έχει στοκ 4,7 εκ. σε μπλουζάκια, τα μισά ρίμπο υποθέτω, και περιμένει το αδαμίδι να τα πουλήσουν...
    Βάρα κανόνι ρε να μπει μέσα και ο κωλογαυρος ο γλου γλου ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΓΚΟΝΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ διευθύνον σύμβουλοοοοοο τότε...
    ΑΔΑΜΙΔΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΣΙΠΑ ΠΡΟΧΩΡΑ....ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΜΠΕ, ΤΟΝ ΝΕΡΕΤΒΙΤΗ, ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΣ, ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ...Η ΘΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΟ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!- Η ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΡΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΛΗ ΡΩΧΑΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ....
    Προσφυγοκοζανίτη, εσύ τα λεγες...έρχεται τανάλια...και το αστείο είναι ότι δεν θα την σφίξει καν ο νικαιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Απριλίου, 2010 14:16

    Έβγαλα ένα ανέκδοτο:
    Τι κοινό έχει η ΑΕΚ και η Τζούλia? Όλοι περιμένουν να τελειώσουν σε αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορια: Γιατι ο βλακας με το ποδηλατο,διαλεξε το γραφικο και απομακρο Καστελοριζο για την επισημη δηλωση περι Δ.Ν.Τ.;
    Εκδοχες: α) Ηθελε να ειναι μακρυα απο την Αθηνα για να αποφυγει το λιτσαρισμα.--Αυτο-δυστυχως αποκλειεται.
    β) συνδιασε δουλεια και ξεκουραση.--Μπορει.Αλλα οταν ειπε στην Αντα "παμε καπου εξω,μακρυα απο αυτην την κωλοχωρα" επρεπε να διαλεξει κατι πραγματικα εξω.Η μηπως οντως το Καστελοριζο "ειναι εξω" και τον κοροιδευουμε αδικα;
    β) εκανε παραλληλα και promotion στο Δ.Ν.Τ για τα αντισταθμηστικα οφελη που θα μπορουσε να εχει.-- Το πιο πιθανο
    Θα τον συμβουλευα να αρχισει το ξεπουλημα με εκτασεις,χωρους και κτιρια που η ονομασια τους δεν ειναι και πολυ καλα δικτυωμενη με τον "δημοκρατικοτατο" λαο και προκαλουν αποστροφη.
    Και υπηρεσιες στο εθνος και βοηθεια στην οικονομια.Δυο σε ενα.
    Ας ριχτουν στην ληθη λοιπον και ας πουληθουν: Η Γιαρος, η Μακρονησος, ο Αι Στρατης, η περιοχη "Παπαγου", το τετραγωνο της "Μπουμπουλινας",η λιμνη Πλαστηρα,το εργοστασιο μπισκοτων "Παπαδοπουλου",οπως και αυτο με τα κονιακ "Μεταξας",τα προκοιλια του Παγκαλου σε ταβερνα να δωθουν για πατσα,οι δαφνες στο κεφαλι του Λυμπερη να γινουν στυφαδο,το μουστακι του Οτσαλαν βουρτσα για τα παπουτσια,ο Γραμμος και το Βιτσι να μετατραπουν σε Jurasic Park.

    Να γινεις σοβαρος και να πρωτοπορεις...να αναπτυσεσαι διαρκως και να καινοτομεις...να σε θαυμαζουν...και να σ'αντιγραφουν... να σε σεβονται και να σε υπολογιζουν...να λειτουργουν αρμονικα οι υπηρεσιες σου...να μη σκωτονονται στο δρομο χιλιαδες...να μην τρως σφαλιαρες απο παντου...να σεβεσαι το δημοσιο χρημα...να τιμωρεις τους ενοχους...να επιβραβευεις τους ικανους... σχεδον καμια πιθανοτητα.
    Να γινεις ομως ο διασημοτερος καραγκιοζης που εισαι,μεγαλες πιθανοτητες.
    Παιξε σημερα "παμε στοιχημα" στο κρατος της γειτονιας σου.

    Αν τα σκατα μπορουσαν να γινουν κατι,οι πλουσιοι δεν θα ειχαν κωλο. (ασχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την στιγμή που ανέλαβε ξανά ο γκαγκάτσης τίποτα δεν θα είναι τυχαίο στα πλέι-οφ.
    Όλοι πάνε για την δεύτερη τιμητική θέση μετά τον γαύρο.
    Τους δέκα με δώδεκα κλεμένους βαθμούς στην αρχή του πρωταθλήματος τσάμπα τους χάσαμε;
    Συμπέρασμα,σήμερα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα,ο Σάντος πιθανόν να κάνει''σεφτέ''.
    ΜΠΕΚΙΟΣ κύριοι λέγεται ο διευθυντής της Empire στην εποχή κοντού,στην εποχή που έγιναν τα μεγάλα φαγοπότια.Στην εποχή που παραγκείλαμε τόσες φανέλες του Ριβάλντο που φτάνουν και για τους οπαδούς της Μπάρτσα για να τον θυμούνται όταν έπαιζε εκεί.Που είναι τώρα ο μάγκας ο Μπέκιος;
    Στον Βάζελο φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χρήστο: Χρηστάρα, αν βάλω πωλητήριο στον Κουτρουμάνο, στον Χέρσι, στον σέσκουλα, δεν υπάρχει πωλητήριο να βγάλω τίποτα.
    14 και 15 Μαϊου, έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα για να συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ποιά νησιά θα παραχωρήσουμε.
    Για το Καστελόριζο, έχω γράψει πέρσι ένα καλό κείμενο. Γουστάρεις αναδημοσίευση την Παρασκευή;
    Για αύριο θα έχω την κριτική αυτουνού που ξεκινάω τώρα να δω. Την τιτανομαχία των δικέφαλων για το ποιός είναι πιο πίσω στην βαθμολογία. Τα λέμε μετά τις 7 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Χαράλαμπο: τι φταίει ρε Χάρυ ο άνθρωπος; Εντολές εκτελούσε του άπο πάνω του. Δουλεύει ακόμα, άλλος κάθεται. Άσε δε που δεν είναι κι Αεκτζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμπορικος διευθυντης ΟΛΗΣ της ΠΑΕ θελεις να πεις. Που μαλλον εκανε και αυτος το αγροτικο του στου κασιδη το κεφαλι και οντας πλεον προπονημενος και κονομημενος, πηγε στον βαζελο για την συνεχεια της λαμπρης καριερας.
    Εμπορικος διευθυντης και εκει! green empire και εκει! Τι πρωτοτυπια! Τις επιδοσεις του τις εμαθαν προσφατα η ηξεραν τα κατορθωματα του εδω και καιρο και επιτελους αρπαξαν το κελεπουρι;
    TICKETS.COM
    LG
    EMPIRE shops.caffe.magazine κλπ
    emerson( πλουτς!) arouambarena,(μπραφ!)rambesantratana (γλουπ!)
    Υποφερουμε απο γιαπακια οπου το πτυχιο λειτουργει ως αντικλειδι για το συρταρι με τα χρυσαφικα. Και μετα πηδανε απο το παραθυρο. Και κανενα δεν εχει καθησει πανω σε καμια φραγγοσυκια;Παραξενο.
    Εχουν ματια και στον κωλο τους μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και βεβαια να την κανεις την αναδημοσιευση την Παρασκευη. Και αν ξερεις κατι παραπανω για το ποια νησακια θα δωθουν να τα αναφερεις σε παρακαλω με αλφαβητικη σειρα.Μη παρεξηγηθουν κι'ολας.
    Γιατι ολα ειναι θεμα προταιρεοτητων.

    Ειμαι στη δουλεια. Θα δω την "Τιτανομαχια" απο την τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπερασματα απο το χτικιο που αναγκαστικα να δω.

    Η μπαλα δεν ζυγιζει 200 τοσα γραμμαρια, αλλα 3.50 κιλα. Δεν εξηγηται αλλιως αυτο το πραγμα.
    Εχουνε παει ηδη διακοπες.
    Ο μονος που φαινεται να γνωριζει σε ποια ομαδα παιζει ειναι ο Μανωλας,ο οποιος δεν εχει μονο το ονομα.
    Ο αληταμπουρας Αργεντινος,εχει αρχισει ηδη να παιζει για λογαριασμο του γαυρου.Δεν ξερω αν πληρωνεται ηδη απο εκει.
    Τον Μαντουκα θελω να τον περιθαλψω.Μου θυμιζει τον Αγγλο ασθενη.Πραγματικα αξιολυπητος.Σαν Εβραιος σε πειραμα μεσα σε κυλινδρο με χρονιο τρεξιμο.ενα εξαθλιωμενο χαμστερ.
    Ο Σουηδος-οπως παντα σχεδον-τιμα τα λεφτα που βγαζει.
    Ο Λαγος-αν και δεν τον καταπινω με τιποτα-ηταν υποφερτος αλλα ανολοκληρωτος.
    Ο Λεοναρντο ειναι στα κυβικα του,δηλαδη στον Λεβαδειακο... και πιο κατω.
    Ο Νεμεθ εχει ηδη φυγει.
    Ο Αλγερινος να βαζει κανενα τζεμπερι στο κεφαλι γιατι αρχιζουν οι ζεστες.
    Ο Μπλανκο -εδω και καιρο- συμπληρωνει την 11αδα.
    Ηταν που ηταν ενα παιχνιδι σαν χελωνα με αρθρητικα,τραβηξε και το χειροφρενο με αχρηστα σφυριγματα ενας μαλακας διαιτητης που εχει για ονομα ενα ξυλινο υποστυλωμα (ντακος).
    Επισκευη και πεταμα σε ολη σχεδον την αρμαδα των πειρατων που φορανε κιτρινα.
    Συνταξη και αλλο ποστο στον γερο-Ντουσαν.
    Ποιος θα τα κανει αυτα; Εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

    Τραγελαφικες καταστασεις λιγο πριν την ληξη του αγωνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και αμεσως μετα στα αποδητηρια της κιτρινομαυρης ομαδας.
    ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ:"φυγε ρε μαλακα,ειναι η σειρα μου..."
    ΚΑΦΕΣ:"τι λες ρε;Παλι; Φυγε..."
    ΣΚΟΚΟ:"ρε μαλακες τι κανετε; γιατι τσακωνεστε; Αφου ο ισκιος μεγαλωνει.Θα φτασει σε λιγο μεχρι απεναντι τον Αραουχο.
    --"ναι καλα.Τωρα; Και τις δυο ομπρελες τι τις πηρες ρε ,αφου δεν τις φυτεψες στο χορταρι;
    ΣΚΟΚΟ: Για κοροιδα ψαχνεται; Αφου εγω κουβαλησα το τελαρο με τις πορτοκαλαδες"
    ΓΙΑΧΙΤΣ:"Γαμωτο. Και του το ειπα του μαλακα του Μπαγεβιτς Να με βαλει απεναντι. Εχω προβλημα με τον ηλιο."
    ΜΑΝΤΟΥΚΑ: Εγω τι να πω ρε παιδια; Κοιταξα σε μια στιγμη τον πινακα και αντι για 66 λεπτα και 16 δευτερολεπτα,ειδα 166.Νομιζα οτι ερχοταν το ασθενοφορο.
    ΣΑΧΑ: Καλα,εσυ ετσι γεννηθηκες. Εγω τι να πω που δεν μπορουσα να φυγω απ'το τερμα;
    ΚΑΦΕΣ: Νομιζω οτι πρεπει να το αιτηθουμε στον προπονητη.
    --"Ποιο";
    ΚΑΦΕΣ: Να παιζουμε με καπελακια.Και στον Μαντουκα να παρουμε ενα με ανεμιστιρακι"
    Κανει να επιτεθει ο Βραζιλιανος στον Καφε αλλα μετα απο δυο βηματα σωριαζεται στο εδαφος.
    ΤΖΙΜΠΟΥΡ: Λοιπον,για να εχουμε καλα ξεμπερδεματα, μεχρι να τελειωσει αυτη η μαλακια,τα play-off,θα πω στον Σερβο οτι απο τις 5 εως τις 7 θα παιζω αριστερα. Πιο πριν, θα παιζω δεξια. Μετα τις οκτωμιση,δεν με νοιαζει,παιζω οπου ν'αναι,αφου θα νυχτωνει"
    ΜΑΙΣΤΡΟ:"Αντε ρε καραφλα. Και εγω που δεν διαλεγω ισκιο αλλα οπου τον βρω,τι να πω; Ειμαι μαλακας;
    ΤΖΙΜΠΟΥΡ Εμ'τι εισαι.Μαλακας και με δυο καμπουρες μαλιστα.
    Δεν χρειαστηκε αλλη κουβεντα να ακουσει ο Σουηδος.Λυνει τα κορδονια απο τα παπουτσια του,τον αρπαζει και του τα περνα στο λαιμο κρεμαζοντας τον απο μια κρεμαστρα στον τοιχο.
    "Μπορει να σε γαμουσανε στον ηλιο εκει στην Αλγερια ρε βρωμιαρη,αλλα εγω θα σε πηδηξω στους παγους" του λεει αφριζοντας ο Σουηδος.
    Επεσαν απανω τους διαφοροι και τους χωρισαν.
    Αργοτερα μπαινει και ο προπονητης στα αποδητηρια. Ολοι ειναι τεζαρισμενοι και εξαθλιωμενοι απο την κουραση.Αυτος το παρεξηγει και το λαμβανει σαν υποταγη.Και αρχιζει το κυριγμα.: "ντεν σας ειπα να περνατε απο παγκο να παιρνετε νερο ολοι και οχι μονο η δεξια πλευρα; Ντεν ειπαμε ροτεισον; Τι κανατε; Αφησατε Μανωλα παραλιγο σκασει απο ντιψα.Μετα ερτει Στελιος γκαμισει ολους εδω μεσα".

    Τελος παντων, καποια στιγμη τα πραγματα ηρεμησαν,οχι γιατι πρυτανευσαε η λογικη αλλα η κουραση.Σαν να εσκαβαν χιλια χρονια σε ατελειωτα τουνελ καπου στην Αφρικη
    Και τους εκανε ολους να μοιαζουν με κιτρινες καμπιες πανω σε μια μουρια καποια καυτη μερα του Αυγουστου σε ενα ερημονησι καπου στα βαθη του Αιγαιου.
    Αλλη μια κιτρινομαυρη περιπετεια ελαβε τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή