Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΤΕΛΙΚΟΣ

           Αρειανάρα οι παοκζήδες, αρειανάρα οι ολυμπαικοί, αρειανάρα οι αεκτζήδες. Όλοι πια με την συμπαθή ομάδα της Θεσαλονίκης εις βάρος του κοινού εχθρού. Που βεβαίως έκανε το καθήκον του. Επιβεβαίωσε την πρωτοπορία της Αθήνας  σε σχέση με το χωριό που γουστάρει να γίνει και πρωτεύουσα των Σκοπίων ή της Μακεδονίας γενικότερα. Δηλαδή μαλακίες. ΠΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ, ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΠΑΝΩ ΚΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
         Ωραίο το παιχνίδι. Όχι ποδοσφαιρικά. Αυτό ήταν ξυλίκι. Το παιχνίδι των οπαδών, που άφησαν την διασκέδαση τους και πήραν τα καραβάνια για να δουν μια μαλακία και μισή. Φυσικά δεν την ξέρανε κι ούτε τους ενδιέφερε. Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.
       Ναι παιδιά μου. Σαν Αεκτζής είμαι με τον δικέφαλο του βορά και σαν πιο γνήσιος δεν γουστάρω την αλογοτροφή. Άρα δεν υποστηρίζω ούτε τον Πατέρα ούτε τον Κόντη. Εντελώς αδιάφορα αντιμετώπισα το πού πηγε η κούπα. Και στο πού πηγε, εύκολα μπορεί να μετρήσει ο καθένας το οπαδιλίκι του ή τη μαλακία του. Διότι τα να είσαι οπαδός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί σαν χόμπυ ή σαν διασκέδαση. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
       Και σαν Ελλάδα, είναι λογικό ο Κούπερ να φαίνεται ή να γίνεται μαλάκας απο κάποιον Νιόμπλια. Που είναι Κοζανίτης φυσικά , αλλά είναι  Κρητικός βάσει πορείας. Κι όπως γνωρίζουν όλοι, λόγω κάποιων Νιόμπλιων η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο ΔΝΤ ή στο σημείο μηδέν. Φυσικά τον αντίστοιχο ρόλο έχουν και οι Πατέρες του  έθνους που κυκλοφορούν ελέυθεροι και δημιουργούν έργο, ενώ κανείς ηλίθιος οραγανωμένος στον βωμό του χαρτζηλικιού δεν μιλάει. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΣ. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
      Μάλλον όχι αλλά δεν πειράζει. Η Θεσσαλονίκη μια ζωή θα γαμιέται μεταξύ της και η Αθήνα θα βλέπει τα θηρία. Και θα γελάει. Και κανά κατομμύριο να κατεβεί κάτω, ο κομπλεξισμός των Θεσσαλονικιών θα ανταμείβεται με γαμήσι. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ.
        Δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι. Διότι ο τελικός δεν είναι κάτι μεταξύ του χώρου του ποδοσφαίρου. Είναι το τανκ της αλογοτροφής και οι γιόμες του αντάρτη. Και τα ελληνικά στρατά που πλέον είναι ξένα, δουλεύουν βάσει του ταγμένου πριμ. ΤΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ; ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΟΙΧΗ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΞΕΦΥΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
        ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. ΗΤΑΝ ΣΠΟΥΔΙΑΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΓΩΝΙΣΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΝΕΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ Ή Ο ΤΥΧΑΙΟΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΟΘΕΑΜΟΝ ΚΟΙΝΟΝ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ. ΑΡΑ; ΑΡΑ ΚΑΡΟΤΣΕΡΗ ΤΡΑΒΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

9 σχόλια:

  1. Οι νεκροι με τους πεθαμενους επαιξαν τελικο.Καποιος θα το παρει,δεν γινεται αλλιως,και το πηραν οι πεθαμενοι.Γουσταρα να το παρει ο Αρης,δεν το πηρε,τελειωσαμε...Του χρονου ισως ειναι η ΑΕΚ στον τελικο,θεσμος εκπληξεων γαρ,βαρδα μην πεσει με κανα Θρασυμβουλο FC,η με AC Καλλιθεα,και εχουμε τιποτα βυζογαμοτσιμπουκα...Αλλα τωρα,με το καινουργιο προπονητικο ποιος μας πιανει,θα μαθουν και οι παιχτες μας να δινουν μια πασα της προκοπης στα 5 μετρα...Αλλο οι λαψανες,και αλλο οι ζωχοι οπως και να το κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Αφου το θεωρεις ευχη,μπορεις να του πεις ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ,ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ...θα δουνε και οι αοματοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βεβαια, ας θυμηθουμε για λιγο τον Κωνσταντινο Σπανουδη,τον σπουδαιο και μορφωμενο Φαναριωτη,που συνελαβε και εκανε πραξη την ιδεα της ΑΕΚ εκει, μαζι με αλλους,στο παταρι των αδελφων Ιωνα.
    Και ας μην πουμε τιποτα για το σημερα, με αφορμη αυτο.Απο την Μεγαλη του Γενους Σχολη, στα κομπολογια και απο την Σορβονη στο αληταριο.Τι πορεια ΑΕΚ που εχεις.
    Ενα μνημοσυνο-καποτε-στην καινουρια "Αγια Σοφια" παροντων ολων, τους αξιζει.
    Μακαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κυριος Νοτιας θα συνεχισει να χρηματοδοτει την επιχειρηση στην οποια εναι μεγαλομετοχος,τωρα πια που περασε η 12χρονη συμβαση, η θα την κανει Los-poulos; Και σαν την Νοταρα θα λεει: "...δεν ξερω τι μου λετε εσεις.Εγω θελω τα νοικια μου";
    Και αν εχει σκοπο να αποσυρθει-εχει καθε δικαιωμα-θα περασει την ΑΕΚ σε ασφαλη και δυνατα χερια-η ειναι αδιαφορο ακομα και αν αυτη καταληξει ακομα και στο Πρωτοδικειο;
    Θα συνεχισει σαν μεγαλομετοχος να σπρωχνει χρημα και να θελει την εξυγειανση,η θα πει "αφου με γαμησατε μια φορα εσεις,τωρα εγω θα σας γαμησω δυο; Εμπλεξα με απαταιωνες,με "ψειρισαν" αρα πρεπει να τα παρω πισω με ΟΠΟΙΟ- ΤΡΟΠΟ;" Γιατι αν ειναι να την πληρωσει η ΑΕΚ,να λειπει.
    Ξερει οτι ειναι σε μαγαζι γωνια και εχει την διαθεση και τα μεσα να επανεκινησει το "εργοστασιο" με σοβαροτητα και οχι κοβοντας τουρτες στην Αστορια;
    Θα μεινεις να "προστατευσεις την επενδυση σου" η θα την κανεις και θα κοιτας απο ψηλα σαν τον Ξερξη;
    Θα κανεις στην ακρη τα οποια συνδρομα και κομπλεξ σε εμποδιζουν να συνεταιρισθεις μα "αλλοχνωτους";
    Θα την δωσεις τζαμπα-γιατι τοσο αξιζει-εκει που πρεπει,η θα την "συντηρεις" για να συντηρει τα Σπατα σου;
    Σε ενοχλησε που σε επιασαν Αμερικανακι-κατι για το οποιο εγω προσωπικα αμφιβαλω.
    Αλλωστε απο υπερκοστολογισεις και εικονικες ποσα αγορων και εικονικα τιμιλογια,εδω στην ελλαδα, γνωριζουμε.Δεν κανουμε κατι αλλο αλλωστε. Και κανενας απο αυτους δεν "πληγωθηκε" δεν "ζημιωθηκε " και δεν βγηκε "χαμενος" Ολοι μια χαρα ειναι. Ρολοι.
    Και αφου σε επιασαν "κωτσο" γιατι δεν τους κυνηγας μεχρι το Ροβανιεμι; Τι διαολο εκανες τοσα χρονια; Τον ...Κοζωνη περιμενες,που-ταχα τον εψαχνες; Δηλαδη εκει στην Ν.Υ, τους κλεφτες των επιχειρησεων σας τι τους κανετε;Δεν τους κυνηγατε,δεν τους καθιζετε στο ειδωλιο; Δεν ζητατε τα ρεστα; Παρα μονο γαματε τις επιχειρησεις σας μεχρι αυτες να φαλιρησουν; Αυτο το ξερουμε και εδω πολυ καλα.
    Να ελπιζουμε οτι τα μικροεμβασματα που τωρα τελευταια ηρθαν απο την αλλη ακρη του Ατλαντικου δεν ηταν το "τυρακι";
    Οτι επικειται νεο δυναμικο ξεκινημα,και διχως μικροτητες και προσωπικες εμπαθειες θα ζητησεις σοβαρους συμπαικτες και συμμαχους;
    Μια και -σαν γνησιος Χιωτης- βρηκες το εταιρον ημιση,τον Παππα,να βρειτε και 3-4 αλλους μπας και δει προκοπη ο συλλογος; Μπας και φτιαχτε κανενα γηπεδο; Μπας και δειτε και λιγο πιο μακρυα;
    Αλλα με διασφαλισεις.Με ερευνα.Με ενδιαφερον. Οπως αυτο του προπονητικου που μας εβγαλες την παναγια και εκανες χιλια δυο καμωματα μεχρι να το περασεις τελικα. Ενω με την "παρεουλα" του '04 δεν ελεγξες τιποτα,Καμια διασφαληση.Καμια εκατερωθεν υποχρεωση.Κανενας ελεγχος.
    Γουρουνι στο σακι και εν'λευκω επιταγες σε ενα κωλοπαιδο.
    Αλλα η ΑΕΚ δεν ειναι Σπατα.Ε;
    Μηπως δεν εισαι και τοσο Αμερικανος αλλα Ελληναρας του κερατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Πάντως τον Ταυλαρίδη τον "χάσαμε". Μας πρόλαβε το Λ. ( ΑΕΚ - ΑΕΛ ). Πού να πάει ο Νοτιάς; Πιο μακριά δεν γίνεται. Εννοώ, πού να το φτιάξει το προπονητικό πιο μακριά απο τα Σπάτα; ΣΟΥ ΛΕΩ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΕΛΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.
    Α, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΗ ΣΤΙΓΜΗ; ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΠΑΛΙ; ΚΡΑΤΑ ΤΕΦΤΕΡΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΔΑΦΙΣΗ ( ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...αρχισε ο ελεγχος,σηκω απ'τη θεση σου.Χορεψε ζειμπεκικο,λυγισε τη μεση σου..."
    Ο επιλεκτικος Ταυλαριδης που δεν πολυμπορουσε "αυτους εκει περα"οπως ελεγε για το Χελενικ Φουτμπολ,παρ'ολα αυτα μπορεσε και υπεγραψε στον καμπο. Και αν δεν "πιασει" δεν πειραζει.Θα μαζευει καλαμποκι στα χωραφια.
    Παμε για αλλον καθως εμαθα. Ιταλια αυτη τη φορα.Σαλερνο. Καποιος Κυριαζης. Που τα απογευματα δουλευει σε πιτσαρια.
    "Παιζει" και ο Μορας. Που φανταζει σαν τον Μπαρεζι στους ξεμωραμενους που τον εδωσαν και θα τον παρουν πισω δινοντας περισσοτερα απο οσα πηραν.
    Και ξανα "Αγια Σοφια". Αφου ειναι δυσκολο να ξαναλειτουργισει η Εκκλησια στην Πολη,ας φτιαξουμε μια αλλη και να την λειτουργουμε εδω στην Αθηνα. Σοφο,σκωπτικο,συμβολικο.
    Και ανατριχιαστικο, σαν ονομα γηπεδου.
    Ετρεξαν στον Αρτεμιο ο Δ.Χ. και ο 36χρονος,που τους πληροφορησε οτι "ναι μπορει να γινει". Γουρλωσαν τα ματια. Σηκωσαν τους χιτωνες τους,μαζεψαν τα ιματια τους (κοινως σηκωσαν τα μανικια τους) και ετοιμαζονται για δουλεια. Μπραβο τους.
    Και κυριο μελημα να γινει μεγαλυτερη και πιο λαμπρη απ'την προκατ κατασκευη του γαυρου.
    Και επιτελους ανεγερθει η Βασιλισσα των εκκλησιων,να σταθει ο μουσιας στην σεντρα στα εγκαινια και πει δοξαζοντας: "νενικηκα σε Τσουκαλα".
    Θα πρεπει να γνωριζει ομως οτι της ανεγερσης,ειχε προηγηθει καψιμο-γκρεμισμα της προηγουμενης, απ'την Σταση του Νικα και το σφαξιμο χιλιαδων και την επιβολη δικτατοριας.Για να χτισεις,πρεπει να γκρεμισεις.Και να πληρωσεις.Και να υποταχθεις αμεσως μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανθεμιος και οχι "Αρτεμιος" οπως εγραψα πιο πανω απο λαθος. Να μην ειμαστε και παραχαρακτες της "ιστοριας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χρήστο: Στην βραδινή ανάρτηση, γράφω μια απλοϊκότατη σκέψη μπας και ξυπνήσουν τα βόδια. Όχι οτι θα αλλάξουν, αλλά αν βλέπεις βόδια με κέρατα, οσο νάναι πιο πολύ τα σέβεσαι απο τα ακέρατα. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΒΟΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελευταιο προεδρικο γευμα για τον Αχιλλεα,το Σαββατο,μαζι με την ομαδα,στο πριγκηπατο."Οικογενειακοι λογοι",τον αναγκαζουν να παραιτηθει απο τον Βολο...(!).Η καθαρση αρχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή