Σάββατο 10 Απριλίου 2010

BAPIOΠΟΥΛΑ

     Βαριοπούλα πέφτει και δικαίως. Στα κεφάλια των στρατηγών και των μιλιταριστών της Τουρκίας. « Βαριοπούλα» λεγόταν το σχέδιο των παιδιών με τα ξύλινα σπαθάκια που σκαρφίστηκαν το 2003. Να φουντάρουν το τουρκικό αεροπλάνο οι ίδιοι, και να τα ρίξουν όλα στην Ελλάδα. Να γίνει μια ένταση μεταξύ των δύο χωρών και να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Χεσμένη την έχουν την χώρα μας, τα προνόμια τους σκέφτονται.
     Γίνεται ένα τρομερό χτύπημα μέσα στην Τουρκία. Που πρακτικά είναι τρία κράτη: Το βαθύ, των παλαιών κεμαλιστών, που στηρίζεται κυρίως στους στρατοκράτες και τους δικαστές. Το ελαφρύ πολιτικό Ισλάμ με κύριο μοχλό τις νέες οικονομικές δυνάμεις που γουστάρουν την Ευρώπη κι ονομάζονται τίγρεις της Ανατολίας, διότι εκεί βρίσκεται η έδρα των βιομηχανιών . Και τέλος το Κουρδικό. Μισθοφόροι είναι αυτοί, ότι τους πεις θα κάνουν.
     Κι έρχεται ο συμπαθέστατος Ερντογάν και βουτάει τα γεράκια. Δηλαδή τα αρπακτικά πουλιά που είναι από πάνω του, και τα στέλνει στην ανάκριση. Και πολύ καλά κάνει. Την άλλη ήπειρο γουστάρει και την θεωρεί σωτηρία του και θέλει και να βοηθήσει και τους ψηφοφόρους του που λόγω αυτών βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Εκτός του ότι και προσωπικά θα ήθελε να μείνει στην ιστορία σαν ο αναμορφωτής του ξεπερασμένου νεοτουρκικού κράτους του Κεμάλ παραμερίζοντας την θρησκευτική μαλακία και την τεράστια γραφειοκρατία. Να τον ονομάσουν κι αυτόν κάπως. Ας πούμε ο δημοκρατικός εκδικητής.
     Μας βολεύει; Χοντρά. Τι να πω; Για τους χωρίς λόγο εξοπλισμούς; Για την υποχρεωτική επιβολή μιας παγκόσμιας συνείδησης ; Για ανθρώπινα δικαιώματα; Για ξερίζωμα μιας κόντρας που κρατάει από το 1920; Για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική που στηρίζεται στο «διαίρει και βασίλευε»; Σαν Έλληνας με χαροποιεί να απαλλαγώ από έναν βραχνά που η υπερδύναμη έχει φροντίσει να συντηρεί για φτηνό πλουτισμό κάποιας εβραϊκής τσέπης εντελώς άσχετης με την αυθεντική διάθεση των δυο λαουτζίκων.
     Το έργο βέβαια του Ερντογάν δεν είναι καθόλου εύκολο. Διότι πρακτικά συγκρούεται με παγιοποιημένα συμφέροντα πολλών δεκαετιών και κυρίως με μια νοοτροπία σούπερ σοβινιστική συνεπικουρούμενη από την βαριά ισλαμική θρησκεία που ανήκει σε άλλους αιώνες. Και που τα συγκοινωνούντα δοχεία τότε ήταν κοινοί υπόνομοι με συγκεκριμένα αξιώματα: Όταν φτιάχνεις αυτοκρατορία, είναι υποχρεωτικό να κρατάς όλον τον πληθυσμό σε αμορφωσιά, σε φτώχεια, στα μετά ζωήν πιλάφια και στην δημιουργία εχθρών.
     Και οι στρατιωτικοί της Τουρκίας απειλούν τα πάντα. Με νούμερο ένα στην παγκόσμια κορυφή , τον χαβαλέ μας. Το ότι ήρθαμε εδώ να φάμε να πιούμε και να πηδηχτούμε. Όλος ο κόσμος, ο παγκόσμιος λαός, αυτό θέλει κι όλα τα άλλα είναι για τους βαθυστόχαστους αναλυτές του κώλου, δηλαδή της ιστορίας. Που διαβάζουν ένα πάναπλο στρατέγκο, ένα απλούστατο επιτραπέζιο παιχνίδι σαν τους διαιτητές που κάθε Κυριακή βράδυ αναλύουν ένα τάκλιν λες και μιλάνε για το σπουδαιότερο ιατρικό επίτευγμα μιας ερευνητικής πραγματείας. Ενώ ασχολούνται με μαλακίες.
     Και τώρα άνετα κάποιος μπορεί αν με ρωτήσει: Τι σε νοιάζει ρε φίλε η Τουρκία κι ο Ερντογάν; Για να απαντήσω: Με νοιάζει το παρόν, το μέλλον των παιδιών μου και το σπίτι του γείτονα. Δεν μπορεί να παίρνει φωτιά αλλά εγώ να αισθάνομαι ότι με μια μάνικα θα σβήσω και αυτήν και τις πιθανές επεκτάσεις της. Ναι ρε παιδιά, για το δικό μου νοιάζομαι. Χεσμένο έχω τον Τούρκο. Αλλά τα σκάγια μπορεί να πάρουν κι εμένα. Οπότε προσπαθώ τις μαλακίες που θα γίνουν δίπλα, να μην τις λουστώ κι εγώ. Όπως κάνει κι η Ευρώπη και στηρίζει την Ελλάδα με το αζημίωτο αλλά να μην καταρρεύσει και το σύστημα του ευρώ.
     Διότι δίπλα είναι πανεύκολη μια τριχοτόμηση. Εδώ οι Ευρωπαϊστές, εκεί οι σκοταδιστές και παραδίπλα οι Κούρδοι οι καημένοι. Κι αντίστοιχα σπρωξίματα και τζαρτζαρίσματα προς εμάς κι εύκολη απώλεια κανά δυο νησιών ή μιας περιοχής της Θράκης που ούτως ή άλλως βγάζει και δυο Τούρκους στην ελληνική κυβέρνηση και πανεύκολα μια μικρή αγράμματη άρα και φανατική μειονότητα γίνεται τεράστια φωτιά και σου καίει και μια Πάρνηθα. Για πλάκα είναι αυτά και καμία υποστήριξή δεν έχεις σαν ένα από τα γουρούνια του πλανήτη ( PIGS ) ή όταν δεν παράγεις τίποτα και πρακτικά δεν αποδεικνύεις το λόγο ύπαρξης σου σαν κράτος. Δεν αρκεί πλέον μια Ακρόπολη ή ένας Ληκαβυττός που ακόμα ανήκουν στο νομό Αττικής.
Δεν είναι παίξε γέλασε ο Ερντογάν. Έχει μια τεράστια οικονομική υποστήριξη και μια διάθεση αλλαγής των θηρίων της Ανατολής που όμως διαθέτουν την παλιά πείνα: Της αναβίωσης της αυτοκρατορίας αλλά με σημερινά δεδομένα. Διαθέτοντας κι απόλυτη αυτογνωσία. Ούτε Αμερική, ούτε Κίνα θέλει να γίνει. Θέλει να γίνει το ΚΚΕ του πλανήτη. Ο εξισορροπιστής κι ο ρυθμιστής. Και μην γελιέστε. Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι βραχυπρόθεσμο. Στην πορεία, κι όταν ο ίδιος πια δεν θα υπάρχει, με βάση τις διαλεκτικές και ειρηνικές κατακτήσεις, ξέρει ότι βάζει τα θεμέλια για μεγαλύτερη επικράτηση. Τέτοια που αναπολεί η Αγγλία, τέτοια που έχει σήμερα η Γερμανία – με άλλες επιλογές σε σχέση με τον Χίτλερ- κι ακριβώς ίδια με αυτήν που παλεύει να κρατήσει η Αμερική και που πάνε να της την φάνε η Ρωσία και η Ινδία..
     Πόσο βλέπω τον φαύλο κύκλο που κινείται ξανά προς ανατολάς. Δεν είναι εύκολη η αντίδραση. Πόσο μάλλον η αντίσταση. Όμως δεν γράφουμε το μέλλον, αλλά περιοριζόμαστε σε μια καταγραφή και κριτική συγκεκριμένων χρόνων. Κι ο Ερντογάν μας ταιριάζει. Διότι λύνει θέματα κοντινά σαν έδαφος και χρονικά σαν απειλή. Κι είναι προτιμότερο να ασχολείσαι με την γρίπη που σε έχει χτυπήσει παρά να κάνεις όνειρα για την θεραπεία του καρκίνου. Στον καρκίνο απλά εύχεσαι να μην σε συναντήσει. Ή κάνεις προσευχές για το θαύμα.
     Κι ο Ερντογάν πραγματικά πάει να κάνει ένα πολιτικό θαύμα. Σαν να πήγαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός να χτυπήσει την φοροδιαφυγή ή να χτυπήσει τα κομματικά λαμόγια του που ξεσκίσαν την χώρα ή να επαναφέρει την συνείδηση του παλιού Έλληνα νοικοκύρη που χάθηκε με το ειδικό δικαστήριο και τις κούτες με τις πάνες που ήταν τίγκα στα πεντοχίλιαρα. Μακάρι να πετύχει ο Ταγίπ. Να ηρεμήσουμε από όλους τους φαύλους κρετίνους. Να γίνει το Αιγαίο κλειστή λίμνη. Να μονιάσουμε εδώ. Να γίνουμε Κεφαλλονιά. Με τις κοντρίτσες του Αργοστολίου και του Ληξουρίου. Κι ας βάζει η κάθε πόλη όπως γουστάρει το άγαλμα της.

13 σχόλια:

  1. Μακαρι,αλλα μου φαινεται σαν ονειρο θερινης νυκτος στο φαρο απεναντι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρωτη του εκλογη στο ανωτατο πολιτικο αξιωμα της Τουρκιας,ηταν αυτο απο μονο του μια απο τις μεγαλυτερες εκλογικες εκπληξεις στην παγκοσμια πολιτικη ιστορια. Τοτε τον ειχα ξεγραμενο,λαμβανοντας υπ'οψην το βαθυ σαν λαρυγγι κρατος της γειτονος και τις βαθεια ριζωμενες απλυταρχικες ιδεες. Ζει ακομα. Μπραβο του. Δεν θελω να πιστευω οτι θα τον καθαρισουν σαν αυγο.Αλλωστε θα το ειχαν κανει.
    Τωρα που εχει και την ευτυχη συγκυρια να ειναι "πλανηταρχης" ενας μαυρος,αρα λιγοτερο οξεια η πολιτικοστρατιωτικη μεγκενη στην περιοχη,βολευει και το πλανο του για οχι ηπια προσαρμογη, αλλα ξεσκαρτασισμα στην πεπαλαιωμενη Τουρκικη μηχανη,πρωτου τον προλαβουν αλλοι καιροι.Και οι τωρινοι καιροι,οχι μονο το απαιτουν αλλα το βοηθουν κι'ολας.Μακαρι να το πετυχει σε ικανοποιητικο βαθμο τουλαχιστον,μπας και ηρεμησουμε λιγο εδω στη γειτονια. Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς είμαστε λαρτζ και δεν θα βάλουμε το άγαλμά μας με στραμμένα τα οπίσθια στους απέναντι όπως συμβαίνει με το άγαλμα του Λασκαράτου στο Ληξούρι.

    Θα βάλουμε το άγαλμα του γυμνού Δημοσθένη Βεργή να τους ατενίζει περήφανα, αγέρωχα και αψήφιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς polsemannen: Το έχει πει κι ο Πλέσσας σε παράφραση: " ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ...ΩΜΟ... ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και είναι τεράστιος μάγκας. Κι έχει υπερδύναμη πίσω του. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ. ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΠΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΗΝ ΧΕΣΩ. ΘΑΛΕΓΑ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΓΑΡΑΤΖΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΛΝ οπως ΔΝΤ. Και τα χρεη στον κλειδωνα.Διεθνες Λαικο Ταμειο.
    "Ενταξει σου λενε.Καναμε λαθος τα λεφτα φαγωθηκαν.Και τι θελεται τωρα;Να το κλεισουμε το μαγαζι; Μονο θα κοιυτατε και θα κουνατε το δαχτυλο και θα απονεμετε με το στομα ευθυνες και δεν θα κανετε τιποτα; Μηπως τελικα βρε καναπεδακιδες, εσεις ειστε οι παπες και οχι εμεις;Με ενα εισητηριο αντε και ενα διαρκειας,θα μας ξεφωνιζεται ετσι ακοπα και ανεξοδα; Αμ δε! Εσεις θα την πληρωσεται την λεζα. Την ΑΕΚ στον κοσμο της δεν θελετε; Παρτε τη"
    Μονο που οπως και οι προσδοκομενοι μνηστηρες-κοροιδα που θελετε να τουμπαρετε,ετσι και ο κοσμος,θελουν βλεπεις να ξερουν τι παιρνουν,τι αγοραζουν,σε τι θα συμμετασχουν.Οχι γουρουνι στο σακι. Εξηγηστε στον κοσμο λοιπον με στοιχεια,γραπτα,με επισημους αριθμους,που,ποσο,ποιος, με σφραγιδες και βουλοκερια που ελεγε και ο Κουρκουλος, που του ζητατε να συμμετασχει και σε τι ακριβως θα "μπουκαρει" και μετα τα λεμε. Ετσι αερα "λαικη βαση"; Γιατι δεν το ονομαζετε καλυτερα "λαικη ζητιανια"; η "λαικη κοροιδια"; Μαυρογιαλουροι.
    Βρε μουλαρια της Γραμμου. Για να απευθυνθεις ξεκαθαρα στον κοσμο και με σαφη προταση,σχεδιο και μοιρασμα ευθυνων,θα πρεπει να αναλαβεται πρωτα τις δικες σας.Εσεις ειχατε το μαχαιρι και το πεπονι. Γιατι κανετε τις παπιες και τις χηνες; Που ειναι οι ελεγχοι;Που ειναι τα αποτελεσματα τους;Που ειναι οι ευθυνες; Που ειναι τα λεφτα που λεει και ο καραφλομαλακας; Τα γραψατε στο χιονι και θα τα αποπληρωνουμε εμεις για τα επομενα 20 χρονια;Δηλαδη να κανουμε και εμεις πανο με το ψευτο-μοτο του Παπαδακη "φερτε πισω τα κλεμενα" και στην ουσια να εννοουμε " καλα κανατε ρε μαγκες.Χαλαλι σας.Καλοφαγωτα;
    Φερτε πισω τους κλεφτες. Και τοτε θα δουμε αν θα δεχθουμε να πληρωσουμε τα σπασμενα.Εως τοτε,καντε ερανο μεταξυ σας,καν'τε αλλαξοκωλιες,βγειτε στην Σολωνος,πουληστε "μαυρο",καν'τε οτι θελετε.Δεν σας λυπατε κανεις.
    Οποιος εχει τα γενια (πρεπει να)εχει και τα χτενια. Και απο γενια πατε καλα βρε μπαρμπεριδες.
    Ξεκαθαρα λεω οτι τουτοι ειναι χειροτεροι του "ντεμοτεχνειου";Αν οι προηγουμενοι ηταν ας πουμε η "εποχη Σημιτη" 97-2004 ετοιτοι οι μασκαραδες ειναι η εποχη του "χοντρου" 2004-2009
    Και μετα; Πτωχευση,ζητιανια,εκβιασμοι,ΔΝΤ,spreads, κλπ. Τα ξερετε. Η ΑΕΚ αντιγραφει με καθυστερηση τετραετιας την Ελλαδα.Κατα γραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος10 Απριλίου, 2010 20:46

    Χρήστο μου ναι ναι ναι...και όπως ο Καραμανλής του 04-09 είχε τη Ντόρα, εμείς έχουμε το Σασουλίνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον γνωρισες; Σημαντικο. Φαινεται σην φατσα,η οποια ναι μεν δεν προδιδει αμεσα κατι Τουρκικο-και αυτο τον βοηθαει,αλλα βαθεια μεσα βλεπεις την λαχταρα του και το απλωμενο σχεδιο που εχει στο μυαλο του.Τον βλεπεις να κοιταζει μπροστα και ειναι φανερο οτι υφαινει με υπομονη ενα δομημενο και -πραγματοποιησημο πια- σχεδιο. Γι'αυτο και ο Γιωργακης χορευε σαν το γιουσουφακι στα ποδια του.
    Δεν θα χαθουν οι γειτονες. Οχι για αλλο λογο παρα γιατι εχουν...κοσμο. Σαν τις ομαδες και οι λαοι.Κρατος με πολυ πληθυσμο,δεν χαθηκε ποτε.Αλοιμονο στους μικρους της βαθμολογιας που ζουν απο τις παροχες του οπαπ,δηλαδη των Ευρωπαικων και αλλων ταμειων.Και συρικνωνονται.Και "μαζευουν" χρονο με το χρονο. Μετα την αναμορφωση του Κεμαλ- η οποια αλλωστε επιβαλλοταν απ'τους τοτε καιρους- ετσι και αυτη που επιδιωκει και αυτος,ξερει οτι ειναι μονοδρομος αν θελει να υπαρχει Τουρκια-με οποιο σχημα- και τις επομενες δεκαετιες. Αλλος δρομος δεν υπαρχει. Εδω παρατησε την πολιτικη των "γερακιων" η Αμερικα, θα εμμεινει σε αυτην ο Ευρωπαιος Ταγιπ; Αφου τον βλεπει τον δρομο.
    Η εξευρωπαισμος, η διαιρεση και χαμος απο το χαρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα αυτα εχουν σαν θετικο αντικτυπο βεβαια το οτι λιγοστευουν οι εικονες με τα διαμελισμενα κορμια,τους πιραυλους να ιπτανται και να τους κοιταζουμε απο τις τηλεορασεις σαν να βλεπουμε το Φισκαρδο το Πασχα, λιγοστευουν τα δακρυα και τα ορφανα.
    Το αναμενομενο "φρακαρισμα" των στρατιωτικων εξοπλισμων,εχει βεβαια προκαλεσει και μερικες δικες του παραταιρες απωλειες. Κυριως θεσεων εργασιας και δημιουργιας οικονομικων κρισεων αφου ο μαλακας ο ανθρωπος δεν εμαθε να βγαζει αλλιως το ψωμι του, παρα μονο πολεμοντας.
    Δεν πειραζει. Θα μαθει κι'αλλιως. Προς το παρον,το αλαλουμ αυτο το εκμεταλευονται αριστα οι κερδοσκοπικες υαινες και τα κορακια.
    Αλλα θα βρεθει η ισοροπια σιγα-σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστας-Φλωρινα10 Απριλίου, 2010 22:40

    O τροπος που ''μιξαρει'' ο Χρηστος την καθε αναρτηση, και καταληγει παντα σε παραλληλισμους με την ΑΕΚ,ειναι αξιοθαυμαστος και διασκεδαστικος.
    Εκει που κλειδωνεις το μυαλο σε συνεχη σχολια επι του θεματος, σου πεταει την πασα.Γουσταρω.
    Επι του θεματος, εχω μια ενσταση, που εγκειται στην απορια, ποιον αλλον εκτος απο εμας, συμφερει να γινει το Αιγαιο μια ησυχη λιμνη???Για να ξηλωσει ο κουμπαρος μια παγιοποιημενη κατασταση, και ισχυρα δομημενη επισης επι δεκαετιες, οπως οι στρατιωτικοι,δυσκολο το βλεπω.Ειναι ζορικη φάρα,και εχουν ισχυρους μηχανισμους.Εδω εστησαν το εργο στα Ιμια περιτεχνα, και εξαφανισαν καθε ιχνος με χειρουργικες κινησεις,εξαφανιζοντας μεχρι και τα ζοντιακ που επεβαιναν τα κομαντα που και αυτα πηγαν απο ατυχηματα,στον κουμπαρο θα κωλωσουν αν χρειαστει.Ισως ακουγεται λιγο ρηχη η σκεψη, αλλα εχει βαση νομιζω.Βαλε και τους θειους Σαμ στην σκακιερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωστας-Φλωρινα10 Απριλίου, 2010 22:44

    Ρε συ Στηβεν, το θεμα με την κρατικη παρεμβαση, και τις υπογειες νουθεσιες στην σουπερλιγδα, για να εξαφανιστουν δυο παραγοντες-προεδροι πως το ειδες?Ο ενας ειναι σχετικα ευκολο να καταλαβω ποιος ειναι(ευλογησον), στον δευτερο σκαλωσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: "Να φοβάσαι απο τον Έλληνα φαντάρο και τον Τούρκο αξιωματικό." Έτσι λέγανε αυτοί που πάθανε τα πάντα. Στο υπογράφω Χρηστάρα, οτι ο Ερντογάν είναι σπαθί. Και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του - ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΣ ( ΚΟΧ )- που δεν γουστάρει τα παιχνιδάκια μαζί μας. ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ : MARCO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Κώστα-Φλώρινα: Κλειστή λίμνη και κλειστά διόδια. Αυτοί τον κόσμο κι εμείς τη λαμογιά και τα lobby. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
    ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΟΝΟΜΑ ΕΙΠΕΣ, ΠΑΡΤΟ: ΜΠΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή